• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 175
تعداد نظرات : 74
زمان آخرین مطلب : 5657روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

محلول‌های مغناطیسی یکی از شاخه‌های فناوری نانو است که کمتر از دیگر شاخه‌های نانو به آن پرداخته شده‌است، ولی به تازگی کاربردهای جدیدی برای آن یافت شده است.
محلول‌های مغناطیسی (Ferro fluid) از ذرات بسیار ریز کلوییدی ( درحدود۱۰۰ - ۱۰ نانومتر ( m ۹- ۱۰) ) از جنس فلزاتی که خاصیت مغناطیسی دارند(مانند آهن و کبالت) به حالت سوسپانسیون در مایعی ، ساخته میشوند . پخش‌ کردن ذرات در مایع را می توان به کمک یک واکنش شیمیایی انجام ‌داد. ذرات پخش شده در مایع به علت ریز بودن به صورت کلوئیدی هستند ولی پس از گذشت مدت زمان نسبتاً کوتاهی به هم پیوسته و ذرات بزرگتری را تشکیل می‌دهند ، که در ا ین صورت حالت کلوییدی آن از بین رفته ، ذرات در محلول ته ‌نشین شده و خاصیت مغناطیسی خود را از دست می دهند .
هر قدر که ذرات ریزتر باشند ، محلول خاصیت مغناطیسی بهتری از خود نشان می‌دهد. به این علت است که در هنگام تولید ، موادی با نام ” سورفاکتانت ” به محلول اضافه می‌شود که روی دیواره‌های آن را می پوشاند و مانع از به هم پیوستن و بزرگ شدن ذرات می‌شود و ذرات با گذشت زمان خاصیت خود را از دست نمی‌دهند.

سورفکتانت ها :
کلمه سورفکتانت مخلوطی از “Surface active agent “ می باشد . سورفکتانتها معمولا ترکیباتی آلی هستند که دارای گروههای آبدوست که نقش دم و دنباله را دارد و گروههای آبگریز که نقش سر را دارد می باشند بنابراین معمولا به طور ناچیز در آب و حلالهای آلی حل می شوند.
وجود طبیعت دوگانه سبب ویژگیهای خاصی در این مولکول ها می شود به طوریکه می توانند در آب حل شده و در سطح مشترک آب – هوا یا بین دو سطح از دوفاز مختلف تجمع یافته و سبب کاهش کشش سطحی شوند. به طور نمونه در مورد بالاسورفکتانت ها ، از یکی از دو سرشان به کلویید متصل شده و از سر دیگر به محلول نزدیک اند، بنابراین سرهایی که در محلول قرار دارند همنام بوده و سبب دافعه بین کلوییدها می شود . در نتیجه از تجمع و به هم پیوستن آنها ممانعت نموده و محلول خاصیت مغناطیسی خود را حفظ می کند.
سورفکتانتها نقش مهمی در بسیاری از کاربرد ها عملی و محصولات بازی میکند مثلا : شونده ها - امولسیون کننده ها - جوهر سازی - کف سازی و ….سورفکتانتها معمولا بوسیله گروههای باردار تقسیم بندی می شوند . سورفکتانتهای غیریونی در قسمت سر خود بی بار هستند. اگر بار منفی باشد سورفکتانت آنیونی و اگر مثبت بود سورفکتانت کاتیونی داریم .. گاهی قسمت سر دارای هر دو بار منفی و مثبت است که به آن آمفوتریک گوئیم .

یک Ferro fluid معمولی ، از %۵ جامد مغناطیسی ، %۱۰ سورفاکتانت و % ۸۵ مایع تشکیل شده است. در عصر حاضر نانو تکنولوژی خدمت بسیاری به بشر کرده‌است . در شیمی ، در فیزیک و . . . همچنین در زمینه‌های پزشکی که با ساخت وسایل گوناگون در زمینه‌ی درمان ، انسانها را یاری کرده‌ است . نظریا تی وجود دارد مبنی بر اینکه به کمک این محلول می ‌توان کپسولهایی ساخت و دا روهایی را که برای بخشی از بدن مضر و برای بخشی دیگر مفید است ، به راحتی به محل مورد نظر برسانیم . با این روش که کپسولهایی از این جنس را پراز داروی مورد نظر کنیم و به وسیله‌ی آهنربا به محل مورد نظر برسانیم و در آنجا آنرا تخلیه کنیم .
در چند ساله‌ی اخیر دانشمندان به این عقیده رسیده‌اند که به کمک وارد کردن ا ین محلول به بدن می‌توان سلولهای سرطانی و یا ویروسها ( مثلا ایدز) را از بدن خارج کرد، به صورتی که ا ین ماده آنتی بادی (Anti body) موجود در خون را ( به وسیله بار مثبت آنها ) جذب کرده و آنتی بادی ها هم ویروسها را جذب میکنند که با خارج کردن Ferro fluid به وسیله آهنربا میتوان ویروسها را خارج کرد. ولی متأسفانه هنوز به مرحله‌ی عملی نرسیده‌است.
به غیر از استفاده‌های پزشکی ذکر شده در بالا استفاده‌های صنعتی هم برای این ماده ذکر شده‌است. مثلا در چیپهای مخصوص برای حرکت دا دن یک سیال مشکلاتی وجود دارد چون موتورهایی در آن اندازه‌ی ریز وجود ندارد و اگر هم وجود دارد بسیار پرهزینه است. اما با اضافه کردن مقداری از ا ین محلول به آن سیال می‌توان با نیروی مغناطیسی آن سیال را به حرکت در آورد. مورد دیگر استفاده از این ماده در بلند گو های پر قدرت است .این محلول خاصیت خود را در دماهای بالا ، مثلا در °C ۲۰۰ یا در دماهای پایین ، مثلا در °C ۵۰- و یا در برابر امواج هسته ای حفظ می کند .

پنج شنبه 10/8/1386 - 10:57
بیماری ها


در هر موجود زنده، سلامتی وضعیتی است که در آن، بین ورود و خروج انرژی و موادی که برای رشد بدن لازم می‌باشد، تعادل برقرار است. منظور از سلامتی، داشتن دورنمای مثبت برای بیشتر زنده ماندن است. در مخلوقاتی همچون انسان، این واژه معنای گسترده‌تری دارد. سازمان بهداشت جهانی سلامتی را این گونه تعریف می‌کند: آرامش جسمی، ذهنی و اجتماعی و تنها به عدم وجود بیماری یا نبود ضعف و سستی مربوط نمی‌شود.

مقدمه

مهمترین جنبه‌هایی که برای سلامت بودن در حوزه علم پزشکی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند، بهداشت محیط، تغذیه، جلوگیری از ابتلا به بیماری و بهداشت عمومی می‌باشند. در برخی جوامع، وضعیت بدن را پس از برآورده شدن نیازهای اولیه همچون غذا، مسکن و مراقبتهای بهداشتی اولیه بررسی نموده و آن موقع میزان سلامتی فرد را می‌سنجند. بسیاری در مورد اثرات جانبی وفور نعمت تحقیق می‌کنند. چاقی و ورزش نکردن، دو مورد از مهمترین این اثرات جانبی می‌باشند.

شاخصهای سلامتی

برای سالم ماندن، انجام آزمایشات علمی به طور مرتب ضروری است، از جمله اندازه گیری کلسترول، فشار خون، گلوکز و دیگر مواد بدن. بر اساس این اندازه گیریها، عدم مصرف بعضی غذاها و یا لزوم مصرف برخی مواد، از جمله ویتامینها و یا داروهای جایگزین آن، ضرورت می‌یابد. نوع تغذیه، مسلماً تاثیر عمیقی بر سلامتی افراد دارد. اگر می‌خواهید که همواره سلامت باشید، باید از مصرف برخی غذاها و یا افزاینده‌های غذایی پرهیز نمایید.

سلامتی روانی

در برخی موارد، روشهایی که برای سالم ماندن مطرح می‌شوند از نظر علمی ثابت نشده‌اند. ما تنها با توجه به شواهد و قرائن، این روشها را پذیرفته و به آنها عمل می‌کنیم. برای مثال، وقتی وضعیت یک فرد سالم را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که فشار روانی این فرد خیلی کم است و به هنگام اندازه گیری مواردی همچون فشار خون و یا بررسی وضعیت دستگاه گوارش و یا سیستم ایمنی، می‌بینیم که همه چیز این شخص متعادل است. از همین نکته به این امر پی می‌بریم که فشار روانی و استرس، خود عامل بالا برنده فشار خون و دلیلی برای عملکرد بد دستگاه گوارش و در نهایت سوء هاضمه می‌باشد.

امروزه شاخه‌هایی از پزشکی به بررسی اینگونه موارد می‌پردازند. البته این علوم ، همگی نوپا هستند و هنوز دلایل قطعی برای ادعاهای خود ندارند. تنها می‌توانند چنین نظریاتی ارائه دهند که مثلاً باید از استرس اجتناب نمود، اگر چه استرس پدیده‌ای غیر ارادی و تا حدی خارج از کنترل ماست.
چهارشنبه 9/8/1386 - 11:43
دعا و زیارت

 

بسم الله الرحمن الرحيم

 

لازمه عــدل خــدا بر پا كـردن روز جــزا است

 

همه اين را به خوبي مي‌دانيم كه خداوند عادل است؛ هرچيزي را، هر موجودي مي‌خواسته، تكويناً بدون اينكه بخواهد و به زبان آورد به او عنايت فرموده است.

مـا عــدم بوديم تقاضامان نبــود                         لطف حــق  ناگفتــه مــا مـي‌شنـود

از موارد عدل الهي جزا دادن افراد است. نيكوكاراني را مي‌بينيم كه عمر خود را در عبادت و اطاعات و خير و صلاح گذرانيدند و آن‌طوري كه بايد در دنيا پاداش خود را نمي‌بينند و هم‌چنين بدكاراني را كه چه فسادها و تبهكاري از آن‌ها سر مي‌زند و سزاي كردار خود را نمي‌بينند.

بلكه غالباً اهل فســاد خــوش‌تـر از اهل صــلاح عمر خود را مي‌گذرانند و نيز مي‌بينيم كه بشر چه ظلم‌هايي كه به يكديگر مي‌كنند، از غصب و تلف اموال و هتك اعراض و ريختن خونها و...

و چون خدا عادل است يقيناً روزي را خواهد آورد كه هركس به جزاي عملش برسد و حق هركس بر عهده اوست كه داده شود (1)

ظالمي كه به مظلومي ظلم كرده است در آن روز به آتشي كه وعده داده شده برسد (2)

مقتولي كه بي‌گناه كشته شده از قاتلش انتقام بگيرد (3)

و...

به مظلوم و مقتول اجر دهد تا تلافي شود و نيز نيـكوكار را جــزاي خيــر و تبهـكار را جـــزاي شــر دهد تا "عـــدل" او ظاهر گردد.

 

1.          اليوم تجزي كل نفس بما كسبت لا ظلم اليوم ( المؤمن / 17 )

2.          انا اعتدنا للظالمين ناراً احاط بهم سرادقها و ان يستغيثوا يغاثوا بماء كالمهل يشوي الوجوه بئس الشراب ( الكهف / 29 )

3.          واذاالمؤدة سئلت بأي ذنبٍ قتلت ( تكوير/ 8 - 9 )

 

                                          

                                               التماس دعا

                                                یاعلی

 

 

32 اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبّي و اَتوبُ اِلَيه
 آب‌هــا و نوشیـــدنی‌هــای جهنــّــــــم
« آب‌هــا و نوشیـــدنی‌هــای جهنــّــــــم »  

 

 


« وَ اَعتَدنا لِظّالمینَ ناراً احاطَ بِهِمْ سُرادِقُها آوَ اِن یستَغیثوا یغاثوا بــِماءٍ كَالمُهلِ یشوی الوُجوهَ بِئسَ الشَّرابُ وَ ساءَتْ مُرتفقاً » (1)

« ما برای ستمگـــران آتشـــی آمــاده كــرده‌ایم كه ســـراپــرده‌اش آنان را از هر ســو احاطــه كــرده‌است و اگــر تقــاضــای آب كننـــد، آبـــی برای آنــان می‌آورند كه همچــون فلــــز گداختـــه صــــورت‌ها را بریان می‌كند! چـــه بـــد نوشیـــدنـــی و چه بـــد محـــل اجتمـــاعـــی است.»

وقتی اهل جهنـــم غذایشان را كه زقـــوم و ضـــریع و غسلیــــن است خوردند و شكمشـــان مملـو از آتش شد، از شدت حــــرارت و ســـوزش انـــدرون خود، دست به دامن ملائكه عــذاب می‌شوند تا آبی به آن‌ها دهند كه آتش درونشان را خاموش كند؛ آنان نیز به خواسته آن‌ها جواب داده و آبی كه مثل مـــس و آهـــن ذوب شده است می‌دهند كه وقتی نزدیك آن آب می‌شوند پوست سر و صورتشان از حرارت و سوزش آن توی آب می‌ریزد، اما ناچارند این آب را بخورند، وقتی هم كه خوردند تمام امعاء و احشای داخل بدنشان را می‌سوزاند و آب می‌كند.

 

 

" فـَاتـَّــقـُـوا النـّـــارَ الـّتــي وَقـُـودُها النـّــاسُ وَالْحِـجــارَةُ "

بپرهيزيد از آتشي كه هيــزمش انسان‌هاي گنــــاه‌كار و سنگ است.

 

 

________________________________________________

1- كهف / 29

 

 

 

 

56 اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبّي و اَتوبُ اِلَيه
 از كردار پرسش مي‌شود...
از كردار پرسش مي‌شود

 

در جلد سوم بحارالانوار است كه از عقايد كسي در قبر سؤال كردند، همه را به خوبي جواب داد، از اعمالش پرسيدند، همه را خوب جواب داد.

تنها به او گفتند يادت هست روزي مظلومي را ديدي و به فريادش نرسيدي؟ ديدي آبرويش را مي‌برند و مي توانستي كمكش كني و نكردي؟

اين‌جا در پاسخ درماند (از جمله واجبات اغاثه ملهوف يعني ياري كردن و فريادرسي ستمديده است) كه درموردي به وظيفه خودش عمل نكرده است.

به او گفتند: كه يكصد تازيانه ازعذاب درباره تو حكم شده، يك تازيانه به او زدند و قبرش را پر از آتش كردند...

بلي! براي ترك يك واجب اين‌طور مي‌شود.

مقصود اين است كه نگوييد كار ما درست است! برفرض كه اصول عقايدت درست باشد و با همين اعتقاد صحيح از دنيا بروي، اعمالت را چه مي‌كني؟

آيا مي‌تواني ادعا كني كه از جهت عمل لنگ نيستي؟

پيشوايان معصوم ما ناله مي‌كنند كه « ابكــي لســؤال منكــــر و نكيــــر فـي قبــــري »…

من و تو چه بگوئيــــم ؟؟؟!!

 

« رَبَّـنـَـا اغْـفـِـر لي وَ لِوالـِدَيَّ  وَ لِـلْـمؤمِـنينَ يَـوْمَ يَقــوم الْـحِـسابُ »

بارالها!

روزي كه (ميزان عدل و) حساب به پا مي‌شود

تو در آن روز سخت بر من و والدين و همه مومنان از كرم ببخشا…

(ابراهيم / 41)

 

                                                                     معاد

                                                          خلاصه بيانات آيت الله سيد عبدالحسين دستغيب

 

 

 

|

10 اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبّي و اَتوبُ اِلَيه
 فــایـده ســؤال و جــواب در قبــر چیـسـت؟
 

فــایـده ســؤال و جــواب در قبــر چیـسـت؟

 

خدا می‌داند شخص مؤمن است یا كافر، نیكوكار است یا بدكار؛ پس سؤال و جواب برای چه؟!

سؤال و جواب در قبر ابتدای پیدا شدن نعمت است برای مؤمن؛ چقدر او كیف می‌كند و لذت می‌برد وقتی كه دو ملك را با آن قیافه های زیبا و دلربا مشاهده می‌كند. و آن بوی گل و ریحان بهشتی را كه آنها همراه دارند استشمام می‌نماید، كه نامشان برای مؤمن بشیـــر و مبشــــر است.

دیگر آن‌كه خود سؤال و جواب برای مؤمن كیف دارد. بچه‌ها را دیده‌اید در مدرسه وقتی كه درسشان را خوب خوانده‌ باشند كیف می‌كنند از آن‌ها سؤال شود تا كمال خود را بروز بدهند، مؤمن هم میل دارد كه از پروردگارش بپرسند تا با كمال اطمینان به یگانگی پروردگار و رسالت محبوبش شهادت دهد.

هرقدر مؤمن از سؤال و جواب لذت می‌برد و برای او نعمت و ابتدای آسایش است، برای شخص كافر هم ابتدای بدبختی و شكنجه است.

آمــدن مــلك‌ها بـرای كافــر موحــش و ترسنــاك است. در روایات است كـه آنهـا هنگــام آمــدن صـــدای رعــد و بــرق می‌دهند، از چشمــانشــان آتــش می‌جهــد موهــای آنهــا روی زمیــن مــی‌كشــد، به یك منظــره ترسنــاكــی با میـت كافــر مــواجــه مـی‌شـونـد و نامشان برای كافــــر نكیـــــر و منكـــــر است.

كسی كه یك عمر با خدا كاری نداشته، خدایش را نمی‌شناخته،معلوم است چه برسرش می‌آید،وقتی كه از او درباره خدایش بپرسند. یك عمر خدایش پول بوده و شهرت، ریاست بوده، با خدای عالم كاری نداشته، تزلزلی در او پیدا می‌شود كه نمی‌تواند پاسخی بدهد.

بعضی از عهده جواب برمی‌آیند، اما در پاسخ سؤال از پیغمبر در می‌مانند و بعضی هم در سایر عقاید حَـقــــه، برخی هم از عهده جواب نسبت به عقاید برمی‌آیند، لیكن در پاسخ به اعمال در می‌مانند.

 

 

 

 اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبّي و اَتوبُ اِلَيه
 ســؤال و جـــواب قبـــر
 

ســؤال و جـــواب قبـــر

 

از جمله چیزهایی كه بایستی به آن اعتقاد داشت و جزء ضروریات مذهب شیعه است، سوال منكــــــــر و نكیـــــــــــر در قبـــــــــــــر است. علامه مجلسی در جلد سوم « بحارالانوار » و كتاب « حق الیقیــــن » فرموده كه ســؤال و فشــار قبــر در بدن اصلی است و روح، به تمام یا بعضی از بدن برمی‌گردد (یعنی تا سینه یا كمر چناچه در بعضی از اخبار است) كه قدرت بر فهم خطاب سؤال و جواب را داشته باشد.

چیزی كه  باید بدانیم آن است كه از چه چیز سؤال می‌شود؟ در قبر از عقاید و اعمال پرسیده می‌شود. به او می‌گویند خـدایت كه بود؟ پیغمبــرت كـه بـود؟ چـه دینـی داشـتـی؟ (این را از هر فردی، خواه مؤمن خواه كافر می‌پرسند، مگر از بچه های نابالغ و دیوانه ها و كم عقل‌ها) اگر دارای عقیــــده حَـقــــــه باشد عقایدش را ذكر می‌كند و شهادت به وحدانیت پروردگار می‌دهد و رسالت خاتم الانبیاء(ص) و امامت ائمه هدی(ع) می‌دهد وگرنه زبانش گنـــــگ می‌شود، بعضی از ترس می‌گویند: « تو خدایی و گاه می‌گویند: مـــردم می‌گــفتنــــد محمد(ص) پیغمبر است، قرآن كتاب خداست...». یعنی از عهده‌ی جواب بر نمی‌آیند.

اگر توانست جواب دهد، دری از سمت بالا باز می‌گردد و تا چشم كار می‌كند به قبرش توسعـــــه می‌دهند، یعنی در عالم برزخ كه تا قیام قیامت طول می‌كشد او در گشایش و راحتی است(1) و به او می‌گویند بخواب مانند عروس(2) و اگر از عهده جواب برنیاید، دری از "جهنــــــــم برزخــــــی" بر وی باز می‌شود و نفخه‌ای از نفخات دوزخ، قبرش را آتـش می‌زند.(3)

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1- فاما ان كان من المقر بین فروح و ریحان و جنة نعیم (سوره واقعه / 87) و اما كان من المكذبین الضالین فنزل من حمیم (سوره واقعه / 93).

2- نم نومة العروس «اصول كافی»

3- این جملات تماماً از روایات استفاده شده و برای اختصار از ذكر صل خودداری شد.

 

 

 آســان و سخـتـــی جـــان دادن
 

آســان و سخـتـــی جـــان دادن

 

در روایات و احادیث، تصریحاتی به سختی جان كندن شده است و در بعضی تشبیه به كنــدن پـوست از بــدن گردیده و در بعضی دیگر است كه اگــر سنـگ آسیــا یـا میــخ در قلعــه را در چشــم بگــذارند و آن به حركــت دربیاید، ازسكــــرات مـرگ آسـان‌تر است؛ در برخی دیگر از روایات سختی آن تشبیه شده به این كه بدنــی را با قیچی یا اره قطعــــه قطعــــه كنند.

برای بعضی هم مردن مثل "بـو كـردن بهتـرین گلهـــا"(1) ست. در بعضی روایات می فرماید تغییر لباس كثیف به تمیز است و در پاره دیگر تشبیه به برداشتن غل‌ها و بندها از بدن شده است. یعنی مرگ خلاصی پیدا كردن از محبس عالم طبیعت است.

به طور كلی هیچ یك از این دوقسم جان دادن كلیت ندارد، و این نیست كه هركس اهل ایمان شد آسان جان ‌دهد، بلكه بسیاری از مؤمنین هستند كه لطف خدای تعالی شامل حالشان می‌شود و بعضی گناهانشان را به سختی جان كندن جبران می‌فرماید، با این كه، مؤمن، از دنیا می‌رود اما چون باید پاك برود او را اصلاح می كنند و مرگ نسبت به كفار، دهانه آتش، و مقدمه عذابشان می‌باشد. (2)

گاهی هم می‌شود كه كفار و فساق آسان جان می‌دهند، چون این شخص اهل عذاب است، لیكن در عمرش كار خوبی هم كرده، آسان جان می دهد كه حسابش همین جا تصفیه شده باشد، مثلاً به واسطه انفاقی كه كرده یا كمك به مظلومی نموده، در عوض آسان جان می‌دهد تا دیگر در آخرت طلبی نداشته باشد‌، چنانچه مؤمن برای پاك شدن از گناه، سخت جان می‌دهد. در حقیقت برای كافر جان دادن، اول بدبختی است، چه آسان و چه سخت و اما برای مؤمن نعمت و سعادت است، چه سخت و چه آسان.

بنابراین به هیچ وجه آسانی و سختی جان دادن نسبت به مؤمن و كافر، كلیت ندارد.

________________________________________________

 

در جلد سوم بحارالانوار حدیث شریفی است كه روزی خاتم الانبیاء محمد(ص) به دیدن حضرت علی(ع) تشریف آوردند، در حالی كه ایشان چشم درد شدیدی داشتند، بطوری كه صدای ناله آقا را بلند كرده بود، با آنكه امیرالمؤمنین كوه صبر بود؛ رسول خدا خبر موحشی به حضرت علی(ع) داد كه سختی درد چشم را فراموش نمود. فرمود: « یا علی! جبرئیل به من خبر داد كه قبض روح كافر را كه می‌كنند، عده‌ای از ملائكه عذاب می‌آیند و با تازیانه‌ها و سیخ‌های آتشین جان آن‌ها را می‌گیرند.» امیرالمؤمنین عرض كرد: « یا رسوالله! اینطور جــان دادن هم از امت شما هست؟» فرمود: « آری، ســـه طایفه از مسلمـانان هستند كه اینطور جان می‌دهند، اول حاكــم جــور است، دوم خـورنــدگـان مــال یتیــم، سوم شاهـــد ناحــق است(یعنی كسی كه برخلاف حــقیقت شهــادت می‌دهد.) »

اجمالاً از ماست كه بر ماست، هركس آنچه را كـرده می‌بیند آسـان یا سخـت جـان دادن نتیجـه اعمـالمـان است.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1- الذین تتویفهم الملائكة طیبین یقولون سلام علیكم ادخلوا الجنة بما كنتم تعملون (سوره16 ، آیه 32)

2- فكیف اذا توفتهم الملائكة یضربون وجوههم و ادبارهم. (سوره47 ، آیه 27)

 

 

يا ابا صالح المهـــدی، امان از لحظه های غفلت كه شاهدم هستي...

 

" مقام رضا و توكل "

از اميرمؤمنان روايت شده كه پيامبر(ص) در شب معراج از خداوند پرسيد:

خداوندا! كدامين عمل از ساير اعمال برتر است؟

خداوند فرمود: هيچ چيز نزد من از "توكل بر من" و "رضايت به آنچه من قسمت كرده‌ام" برتر نيست.

 

" لزوم توجه به نماز و درك حضور خداوند "

      خداوند( در شب معراج خطاب به پيامبر): اي محمد! از سه دسته از بندگانم در شگفتم...

      1.   بنده اي كه به نماز مي ايستد و مي داند دستان خود را به سمت چه كسي بلند كرده

       و در برابر چه كسي ايستاده، و در عين حال خواب‌آلود است.

      2.   و در شگفتم از بنده‌اي كه غذاي امروزش فراهم است و كوشش مي كند براي فرداي

      خود غذا ذخيره كند.

      3.   و نيز در شگفتم از بنده‌اي كه نمي ‌داند من از او راضي يا خشمناكم، و در عين حال

او همواره شاد و خندان است.

 

" خصلت‌هاي بهشتيان "

      خداوند: اي احمـــد! به عزت و جلالم سوگند، هر بنده‌اي كه چهار خصلت در خود پديد آورد،

      او را وارد بهشت مي‌سازم:

1.   زبان خود را از بيان آن‌چه كه براي او مفيد و لازم نيست حفظ نمايد.

2.   دل خود را از وسوسه نگاه داشته و اجازه ورود وسوسه‌هاي شيطاني به قلب خويش ندهد.

3.   گرسنگي را موجب چشم روشني خود بداند.

 

 

-:- دعای حضرت فاطمه زهرا در تعقيب نماز عشا -:-

بارالها رحم کن زمين خوردنم را هنگام مرگ!

وفراق دوستان و تنهايی‌ام را هنگام جاي گرفتن در قبر...

وغربتم را در روز قيامت...

ونيازم را در آن هنگام که براي حسابرسی در پيشگاهت قرار مي گيرم...

(برگرفته از وبلاگ زیبای " صفحات انتظار در فراق گل نرگس" )

 

 

« هر كس از یاد خدا روی گردان شود شیطان را به سراغ او می‌فرستیم، پس همواره قرین و رفیق اوست. و آن‌ها (شیاطین) نیز ایشان را از راه خدا باز میدارند، در حالی كه گمان می‌كنند هدایت یافتگانند. تا زمانی كه در قیامت نزد ما حاضر شود می‌گوید: ای كاش میان  من و تو فاصله مشرق و مغرب بود، چه بد همنشینی بودی (ولی ما به آن‌ها می گوییم:) هرگز این گفتگوها به حال شما سودی ندارد، چرا كه ظلم كردید و همه در عذاب شریك هستید.» (1)

یكی از زهاد می گوید: با یكی از مومنان جن دوست بودم، روزی در مسجد نشسته بودم آن رفیق جنی‌ام آمد و به من گفت: شما این مردم را چگونه می بینی؟  گفتم: بعضی را بی خواب و مشغول عبادت خداوند و بعضی را در خواب و غافل از یاد خدا.  گفت: آنچه بر سرهای ایشان است می‌بینی؟  گفتم: نه. چشم‌های مرا مالید، دیدم كه بر سر هر فردی غرابی نشسته اما بعضی از غراب‌ها با بال‌هایشان جلو چشم ایشان را گرفته اند و بعضی غراب‌ها گاهی جلو چشم ایشان را می گیرند و گاهی بال‌هایشان را جمع می كنند. گفتم: این چیست؟  گفت: این‌ها كه به صورت غراب بر سر ایشان نشسته‌اند، شیاطین می‌باشند. هر فردی از این مردم هر مقدار كه از خداوند غفلت دارند به همان مقدار شیاطین بر ایشان مسلط  و مستولی می‌باشند و جلو چشمشان را با بال‌هایشان می‌گیرند و هركس از خدا غافل نیست چشم‌هایش باز است. آنگاه این آیه را قرائت كرد: « وَمَنْ یعْشُ عَنْ ذِكْرِ الّرحمنِ نُـقَیـضْ لَهُ شَیطاناً فَهُوَ لَهُ قَرینٌ »

بنابراین كسانی كه در دنیا شیاطین جنی و انس برای خود دوست و رفیق و قرین انتخاب كرده‌اند در قبر و قیامت و جهنم نیز رفیقشان ایشان خواهند بود. (2) 

حضرت علی(ع) می فرمایند: « در جهنم هركسی مقرون به شیطانی است كه قرین و همراه و دوست او است؛ یعنی به طرف راست اهل جهنم سنگ های آتش زا مثل سنگ كبریت و چخماق بسته می‌شود و در طرف چپش نیز رفیقی از شیطان است.» (3)

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1- زخرف / 39 – 36.

2- تفسير منهج، ذيل ايات مورد بحث.

3- بحار، ج8، باب النــــار.

 

 

 

" قیـافـه جهـنمیـان "

 

« وَ مَنْ اَعْرَضَ عَنْ ذِكْری فَـإنَّ لَهُ مَعیشَة‌ً ضَنـْـكَـاً  وَنَحْشُرُهُ یوْمَ الْـقیامَةِ اَعْمی قالَ رَبِّ لِمَ حَشْرَتـَـنی

اَعْمی وَ قَدْ كُنـْـتُ بَصیراً »(1)

هركس از یاد من روی گردان شود، زندگی سخت و تنگی خواهد داشت و روز قیامت، او را

كور و نابینا محشـور می‌كنیم. می‌گوید: « پـروردگـارا! چرا مرا نابینا محشور كـردی مـن كه

بینا بودم ؟! » و در جای دیگری می‌فرماید:

« وَ مَنْ یضْـلِلْ فَلَن تَجـِدَ لَهُـمْ اَوْلیـاءَ مَنْ دونِه وَ نَحْشُـرُهُمْ یـَوْمَ الْقیامَةِ عَلی وُجوهِهـِـم عُـمْـیاً وَ بُكْماً

وَ صُمـّـاً مَـأواهُمْ جَهَـنّـمَ كُلَّـما خَبَتْ زِدْناهُـمْ سَعـیــراً »(2)

« هـركس را كه خداوند گمراه كند، هدایتگری غیر از خدا برای ایشان نخواهی یافت؛ و روز

قیـامت آن‌ها را بر صـورت‌هـایشان محشـور مـی‌كنیـم، در حـالی كه نابینـا و كـور و كـرند و

جایگاهشان جهنـم است؛ هرزمان آتش آن فـرو نشیند، شعلـه‌ای تازه بر آن می‌افـزاییم. »

« یَـوْمَ تَبْـتـَـضُ وُجـوهُ وَ تَسْــوَدُّ وُجــوهُ فَـاَمّـاالَّـــذ‌یــنَ اسْـــوَدَّتْ وُجـوهُـهُــمْ اَكَـفَـرْ‌تـُُمْ بعْـــدَایمـانِـكـُـمْ

فــَ‌ذوقـوا الْعَـــذابَ بِمـا كُنْـتُــمْ تَـكفـــُرونَ »(3)

« روزی كه بعضی از چهـره‌ها سفیـد و بعضی از چهـره‌ها تاریك و سیاه می‌گـردد؛  اما به

كسانی كه صورتشان سیاه و تاریك و ظلمانی شده گفته می‌شود: آیا بعد از ایمـان، كافر

شدید؟! پس بچشید عذاب را به سبب آن‌چه كفر می‌ورزیـدید. »

« تَـرَی الَّــذینَ كَــذ‌‌َبوا عَــلَی اللهِ وُجـوهُهُــمْ مُسْـــوَدَّةٌ » (4) 

« كسـانی را كه به خداوند دورغ می‌ بستند می‌ بینی كه صـورت هـایشان سیاه است.»

قیـافه اهـل جهنـم به قـدری سیاه می شود كه مثل تكـه‌ای از شب ظلمـانی می‌‌گـردند.

و در آیه دیگر می فرماید: « تَلْــفَـحُ وُجــوهُهُــم النّــارَ وَهُــمْ فیهــا كالِحــونَ » (5)

« شعله‌های سوزان آتش همچون شمشیر به صورت هایشان نواخته می شود و در دوزخ

چهـره‌ای عبـوس دارند.»

بعضـی از مفسـرین می‌گویند وقتـی چنـدین عـذاب به اهل آتش رسیـد لبهـایشان جمـع

می شود و دندان هایشان دیده می شود، شبیه میمون و بوزینه. »

امام باقر(ع) می‌فرماید:« در صورت اهل جهنم شبیه میمون مو می روید. »(6) 

و در روایت است كه:« اینان كور و كر و لال وارد جهنم می شوند. » و در روایت دیگری آمده

كه: « اهل جهنم به صورت حیوان وارد جهنم می‌شوند؛ بعضی به صورت میمون، بعضی به

صورت خوك، بعضی به صورت سگ و بعضی به صورت حیوانات درنده و خزنده و گزنده و...»

امام باقر(ع) می فـرماید: « بدن اهل جهنـم بسیـار بزرگ و عظیـم می شـود به طـوری كـه

ران‌هایشان به اندازه كوه می شود (تا عذاب را بیشتر و بهتر بچشند.)» (7)

از پیامبر (ص) روایت شده كه فرموده‌اند: « اهل عذاب ده صنف و شكل محشور می‌شوند:

صنفی به صورت میمون و بوزینگان. صنفی به صورت خوك. صنفی به صورت معكوس، یعنی

سرشان روی زمین‌و پاهایشان به طـرف بالا كه بدین صــورت روی آتش كشیده می‌شـوند.

صنفی كـور. گروهی كـر و لال. گروهی در حال جویدن زبانشان كه چـرك و خون از آن جـاری

است. برخـی با دستان و پاهای بریده، و گروهی بسته بر نخـل هـایی از آتش. و برخی در

حالی كه جبه ها و لباس هایی از قطران و آتش پوشیده اند. » (8)

______________________________________________

1- طه / 125- 124.

2- اسراء / 97.

3- آل عمران / 106.

4- زمر / 60.

5- مؤمنون / 104.

6- بحار، ج8، مبحث جهنم.

7- بحار، ج8، مبحث جهنم.

8- بحار، ج8، مبحث جهنم.

 

 

چهارشنبه 9/8/1386 - 11:23
دعا و زیارت
بهشت اقامتگاه ابدی مؤمنان و صالحان رستگار در جهان آخرت است و بهشتیان کسانی هستند که به تصریح قرآن، در ترازوی اعمال، کفه‌ی کارهای نیک‌شان از کفه‌ی بدی‌هاشان سنگین‌تر است. در قرآن مجید، بهشتیان به نام‌ها و صفت‌هایی همچون اصحاب الیمین و اصحاب الجنه خوانده می‌شوند.
بهشت معادل واژه «الجنّة» است و در قرآن مجید با این اسامی و اوصاف به کار رفته است:
جنة المأموی، جنّات المأوی، جنة النعیم، جنات الخلد، دار السلام، دارالمتقین، دار المقامة، عدن، الفردوس.

توصیف بهشت در سه سوره الرحمن، واقعه و دهر به صورت مفصل و در برخی از سوره های دیگر قرآن به صورت گذرا و مجمل بیان شده است و به بسیاری از نعمت های بهشتی همچون میوه‌ها و باغها و چشمه‌ساران و زنان پری‌رو با لباس‌های حریر و ... و نیز نعمت‌های معنوی همچون رضوان خداوند و ... اشاره گردیده است.
در اینکه آیا آن بهشت موعود، اکنون نیز موجود است یا نه، میان دانشمندان اسلامی اختلاف نظر است. اکثر دانشمندان معتقدند که بهشت هم اکنون وجود خارجی دارد و برای اثبات ادعای خود به ظواهر برخی از آیات استدلال می‌کنند.
در روایات مربوط به معراج و روایات دیگر نیز نشانه‌های روشنی از این موضوع دیده می‌شود. بنابراین می‌گویند بهشت در درون و باطن این جهان است اما برای ما قابل دید و درک نیست؛ به عبارت دیگر عالم آخرت و بهشت و دوزخ، بر این عالم احاطه دارد و این جهان همانند جنین در درون آن جهان قرار دارد.
آیات قرآن و روایات اسلامی دلالت دارد که بهشت نیز همانند جهنم، درهایی دارد.
امام باقر علیه السلام فرمود:
«بهشت دارای هشت در است که عرض هر در، به اندازه چهل سال راه است.»
و در قرآن آمده است که جهنم هفت در دارد.
شیخ صدوق ، از علمای بزرگ شیعه، می‌نویسد:
اعتقاد ما درباره بهشت این است که بهشت دارالبقاء و دارالسلام است. مرگ و پیری، بیماری و ناخوشی، زوال و زمینگیری، غم، فقر و خستگی و فرسودگی در آن نیست.

درجات در بهشت

درجات در بهشت متفاوت است:
بعضی‌ از بهشتیان از تسبیح و تقدیس و تکبیر خداوند بهره‌مندند
بعضی از انواع خوردنی‌ها، آشامیدنی‌ها، میوه‌ها، لباس‌های زربفت، حریر و سندس و همنشینی با حور العین.»

منابع:
تفسیر نمونه المیزان؛ مجمع البیان؛ دایرةالمعارف الشیعه العامه، ج 7، ‌ص 36؛ قرآن پژوهی، ‌ص 572


الجنّة و أهل الجنّة
1- الجنّة خیر مال، و النّار شرّ مقیل 1765.
بهشت بهترین عاقبت، و آتش بدترین خوابگاه است

2- ألا و إنّی لم أر کالجنّة نام طالبها، و لا کالنّار نام هاربها 2761.
آگاه باشید که من ندیدم مثل بهشت، که طلب کننده‏اش در خواب باشد، و نه مانند آتش دوزخ، که گریزان از آن در خواب باشد.
3- إنّ أهل الجنّة کلّ مؤمن هین لین 3400.
به راستى که اهل بهشت، هر مؤمن نرمخوى هموارى است

4- إنّ اللّه تعالى یدخل بحسن النّیّة و صالح السّریرة من یشاء من عباده الجنّة 3544.
به راستى که خداى تعالى بواسطه حسن نیت، و شایستگى سریره و نهان، از بندگانش هر که را که خواهد داخل بهشت مى‏نماید (یعنى هر چند کارى که استحقاق بهشت را برساند نکرده باشد).

5- الجنّة دار الأمان 397.
بهشت سراى امان است.
ص 194


7- الجنّة جزاء المطیع 417.

8- الجنّة دار الأتقیاء 438.

9- الجنة غایة السّابقین 478.

10- الجنّة أفضل غایة 1024.

11- الجنّة مال الفائز 1074.

12- الجنّة جزاء کلّ مؤمن محسن 1431.

13- نیل الجنّة بالتّنزّه عن المأثم 9953.

14- إنّک لن تلج الجنّة حتّى تزدجر عن غیّک، و تنتهی، و ترتدع عن .....
7- بهشت پاداش فرمانبر است.

8- بهشت سراى پرهیز کاران است.

9- بهشت آخرین هدف سبقت گیرندگان، و آتش سرانجام افراط کنندگان است.

10- بهشت افزونترین غرض و مقصود است.

11- بهشت سرانجام کار پیروزمند است.

12- بهشت پاداش هر مؤمن احسان کننده است.

13- رسیدن به بهشت با پاکیزگى، و دورى از گناهانست.

14- به راستى که تو داخل بهشت نخواهى شد، تا آنکه از گمراهى خود باز


ص 195

معاصیک، و ترعوی 3795.

15- إذا آمنت باللّه و اتّقیت محارمه أحلّک دار الأمان، و إذا أرضیته تغمّدک بالرّضوان 4146.

16- ثمن الجنّة العمل الصّالح 4698.

17- ثمن الجنّة الزّهد فی الدّنیا 4700.

18- سادة أهل الجنّة الأسخیاء، و المتّقون 5584.

19- سادة أهل الجنّة المخلصون 5591.

20- سادة أهل الجنّة الأتقیاء الأبرار 5599.

21- طلب الجنّة بلا عمل حمق 5991.

22- لا تحصل الجنّة بالتّمنّی 10566.
ایستاده و دور شوى، و از گناهان خود دست کشى و باز گردى.

15- هر گاه به خدا ایمان آورده‏اى، و از حرامهایش دورى نمائى تو را در خانه امان فرود آورده چون او را خوشنود گردانى تو را بخوشنودى فرو پوشاند. (شکى نیست در این که خوشنودى خدا از نعمتى بالاتر خواهد، رزقنا اللّه و إیاکم بمحمد و آله الطاهرین صلوات اللّه علیهم أجمعین).

16- بهاى بهشت عمل صالح است. (یعنى هر که بهشت خواهد باید عمل صالح انجام دهد).

17- بهاى بهشت بى‏رغبتى در دنیاست.

18- بزرگان اهل بهشت سخاوتمندان، و خویشتن داران است.

19- بزرگان اهل بهشت افراد مخلصند.

20- مهتران اهل بهشت خویشتن‏داران نیکو کار است.

21- طلب کردن بهشت بدون عمل حماقت است.

22- بهشت با آرزو کردن حاصل نخواهد شد (بلکه نیازمند به عمل است).

ص 196

23- لا یدخل الجنّة خبّ و لا منّان 10792.

24- لا یفوز بالجنّة إلّا من حسنت سریرته و خلصت نیّته 10868.

25- کلّ نعیم دون الجنّة محقور 6867.

26- لن یفوز بالجنّة إلّا السّاعی لها 7403.

27- لن یحوز الجنّة إلّا من جاهد نفسه 7421.

28- من اشتاق إلى الجنّة سلا عن الشّهوات 8591.

29- نیل الجنّة بالتّنزّه عن المآثم 9953.

30- نال الجنّة من اتّقى عن المحارم 9954.

31- هیهات لا یخدع اللّه عن جنّته، و لا ینال ما عنده إلّا بمرضاته 10043.

23- بسیار مکر کننده، و بسیار منّت گذارنده وارد بهشت نخواهند شد.

24- به بهشت پیروز نخواهد گردید مگر کسى که نهان او نیکو بوده، و نیّتش خالص باشد.

25- هر نعمتى غیر از بهشت کوچک است.

26- هرگز به بهشت پیروزى حاصل نکند، مگر سعى کننده و کوشا براى آن.

27- هرگز بهشت را حیازت نخواهد نمود، مگر کسى که با نفس خود پیکار کند.

28- هر که مشتاق بهشت باشد، شهوتها را فراموش نماید.

29- رسیدن به بهشت، به پاکیزگى از گناهان است.

30- به بهشت رسیده است، هر که از حرامها پرهیز نماید.

31- (تتمه کلامى است از خطبه 129 نهج البلاغه که در باره وزن وکیل بیان داشته) چه دور است (اندیشه شما) خداوند از بهشت او فریب داده نشده، و به آنچه در نزد اوست رسیده نمى‏شود مگر به خشنودى او.


چهارشنبه 9/8/1386 - 11:13
دعا و زیارت

در بسیاری از آیات قرآن, تصویری روشن از قیامت ترسیم شده است. برای مثال در سوره تکویر که در پایین آورده شده است. لازم به ذکر است که تصاویر زیر تماما نمادین بوده و به هیچ وجه نشاندهنده عظمت این واقعه نیستند

 سوره التكوير
به نام خداوند رحمتگر مهربان

و آنگاه كه كوهها به
رفتار آيند

و آنگه كه ستارگان همی ‏تيره شوند

آنگاه كه خورشيد به هم درپيچد

وقتى شتران ماده وانهاده شوند

و آنگه كه وحوش را همى ‏گرد آرند

درياها آنگه كه جوشان گردند

و آنگاه كه جانها به هم درپيوندند

پرسند چو زان دخترك زنده به‏ گور

به كدامين گناه كشته شده است

و آنگاه كه نامه ‏ها زهم بگشايند

و آنگاه كه آسمان زجا كنده شود

و آنگه كه جحيم را برافروزانند

و آنگه كه بهشت را فرا پيش آرند

هر نفس بداند چه فراهم ديده

نه نه سوگند به اختران گردان

كز ديده نهان شوند و از نو آيند

سوگند به شب چون پشت گرداند

سوگند به صبح چون دميدن گيرد

كه [قرآن] سخن فرشته بزرگوارى است 

يکشنبه 6/8/1386 - 21:23
دعا و زیارت
روح انسان بعد از مرگ به عالمی به نام برزخ می‌رود. عالم برزخ را «عالم مثال» یا «عالم خیال» نیز می‌گویند. در عالم برزخ، ماده نیست بلکه صورت محض است.
صورت مثالی ما در خواب حرکت می‌کند و اعمالی را انجام می‌دهد، بدون این که بدن حرکتی کند. این صورت مثالی چیزی در کنار بدن و در کنار روح نیست، بلکه بدن و صورت مثالی و روح، با یکدیگر، اتحاد دارند و در واقع سه مرحله از واقعیّت انسان هستند.
انسان در موقع خوابیدن، علاقه‌اش از بدن کم می‌شود. مرگ هم که برادر خواب است به معنای قطع علاقه روح از بدن است. بنابراین طبق استدلالات عقلانی و نیز آیات و روایات صریح و فراوان، روح پس از مرگ زنده است و به نعمت‌ها یا عذاب‌های الهی مشغول می‌شود.
خداوند در آیه 169 سوره آل عمران می‌فرماید: « ولاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الیه امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون »؛ (ابداً گمان مکن که آنان که در راه خدا شهید شده‌اند، مرده‌اند، بلکه زنده‌اند و در نزد پروردگارشان روزی می‌خورند.)

بنابراین انسان، پس از مرگ، وارد عالم برزخ می‌شود و هیچ فاصله ای بین مرگ و عالم برزخ نیست.
رسول خدا فرمود:« من مات فقد قامت قیامته» ( هر کس بمیرد قیامت او بر پا شده است.)

و نیز فرمود:«القبر روضه من ریاض الجنه او حفره من حفرالنیران »؛ (قبر باغی است از باغ‌های بهشت یا گودالی است از گودال‌های جهنم. )

آیات و روایات در مورد بقای روح و عالم برزخ بسیار فراوان است، به طوری که جای هیچ شکی باقی نمی‌گذارد.
برای آشنا شدن بیشتر با عالم برزخ به بعضی از قسمت‌های آن اشاره‌ای می‌شود:

شنبه 5/8/1386 - 16:58
کامپیوتر و اینترنت
فن آورى سى دى رام بسيار زود مورد توجه قرار گرفت به طورى كه تعداد ژورنال هايى كه موضوع آنها سى دى رام بود، تا نيمه اول سال ۱۹۹۲ به شش عنوان و تعداد كتب منتشر شده در اين موضوع به ۶۵ عنوان رسيد.
تعداد سى دى رام هاى منتشر شده در سال ،۱۹۸۶ چهل و هشت عنوان و در سال ۱۹۹۲ دو هزار و دويست و دوازده عنوان ۱۰ بود. (البته فقط ديسك هاى علمى و فنى)
كمپانى بوكر (Bowker ) در سال ۱۹۸۹ مشهورترين كتابشناسى ها و مجله شناسى هاى دنيا را بر روى ديسك نورى منتشركرد. ديكشنرى آكسفورد، يكى از اولين كتاب هاى مرجعى بود كه بر روى سى دى رام منتشر شد. اندك مدتى بعد برخى بانك هاى اطلاعاتى نيز ، تعدادى از فايل هاى خود را بر روى ديسك منتشركردند.
• شگفت آور بود
نكات بسيار ساده اى كه امروزه ذكر آنها كم فايده و بديهى مى نمايد، در زمان اختراع و رواج اوليه سى دى رام هيجان آور بودند. گذشته از حجم ذخيره سازى بالا و حجم فيزيكى كم، مثلا براى استفاده از آن جز يك كامپيوتر شخصى و برد مربوطه احتياج به چيز ديگرى نبود و استفاده از سى دى رام از طريق منوهاى موجود در ديسك و به اصطلاح …Menu drive » صورت مى گرفت.
جستجوگر سى دى رام، تحت فشار مسئله اى به نام «سرعت» نبود. او مى توانست با حوصله و بدون عجله، موضوع را بررسى كرده ، اشتباه ها را مرتفع ساخته و دوباره جستجو را انجام دهد .
• دنياى دايروى
CDهاى معمولى كنونى، هر يك قادرند تا بيش از ۶۰۰ مگابايت را در خود ذخيره كنند و با توجه به اينكه شعاع هر CD چيزى در حدود ۱۲ سانتى متر است، در نتيجه بايد روش فشرده سازى اطلاعات براى ذخيره بر روى CD بسيار پيشرفته باشد. يكى از دلايل دستيابى به چنين فناورى اى جنس CD است. CD از پلاستيك محتوى پلى كربنات ساخته شده و پلاستيك ماده اى بسيار منعطف است و به همين خاطر است كه در ضخامت اندك هر CD، يعنى ۲/۱ ميلى متر، مى توان شيارهاى نامحدودى با قطرهاى متفاوت ايجاد كرد. در كارخانه هاى سازنده نيز خراش هاى ميكروسكوپى پيوسته اى بر روى هر CD حك مى شود كه توانايى ذخيره و حمل داده ها را دارد. پس از آن لايه اى از آلومينيوم بر روى CDها كشيده مى شود و پس از آن لايه اى از آكريليك بر روى CD پلاستيكى پاشيده مى شود تا از شيارها محافظت كند. معمولاً بر روى طرف ديگر CD كه استفاده اى از آن نمى شود برچسب، تبليغات يا دستورالعمل كارخانه سازنده چاپ مى شود.
تمام داده ها بر روى يك شيار مارپيچى (يا حلزونى) كه از نزديك مركز CD شروع شده و تا نزديكى محيط آن ادامه دارد، حمل مى شوند. اين شيار به صورت دايروى نوشته و در نتيجه خوانده مى شود. به همين دليل CDها را مى توان در ابعاد و اندازه هاى مختلف توليد كرد، اما فقط ميزان مساحت دايروى آنها مفيد محسوب مى شود. مثلاً براى يك CD كه به شكل كارت ويزيت (مستطيلى) توليد شده است، فقط مركز دايروى آن به عنوان حجم مفيد تلقى شده و در نتيجه چنين CDاى نمى تواند بيش از ۲ مگابايت داده حمل كند.
شيار اصلى CD در حدود نيم ميكرون عرض دارد و با امتداد قبلى و بعدى خود در حدود ۶/۱ ميكرون فاصله دارد. (هر ميكرون تا يك ميليونيم متر است)
وقتى شيار اصلى نيم ميكرون باشد، تكليف خراش ها روشن است! آنها حداكثر نيم ميكرون عرض، ۸۳/۰ ميكرون طول و ۱۲۵ نانو متر ارتفاع دارند. (هر نانو متر، يك ميليارديم متر است) در نتيجه يك خراش مى تواند با عرض فقط نيم ميكرون، با حضور پيوسته بر روى شيار CD، ۵ كيلومتر طول داشته باشد و خواندن نوارى كه نسبت بين طول و عرض آن چنين است، احتياج به فناورى پيچيده اى خواهد داشت.
CD وقتى در سى دى پلير قرار مى گيرد نور ليزرى روى سى دى تابيده مى شود. CD خوان يا درايو CD همان ابزارى است كه وظيفه دارد تا در عرض زمانى كوتاه، حجم حيرت آورى از اطلاعات را از روى CD بخواند. اين ابزار از سه بخش كلى تشكيل شده است:
۱- موتور CDخوان كه وظيفه دارد در سرعتى مابين ۲۰۰ تا ۵۰۰ دور در دقيقه (بسته به تراكى كه خوانده مى شود) ديسك فشرده اى را حول مركز خود بچرخاند.
۲- يك لنز كه با سيستم ليزرى، بر روى شيار تنظيم و متمركز شده است.
۳ - مكانيسم ردگيرى (tracking mechanism) اين مكانيسم هدايت كننده مجموعه نور ليزرى است كه مسير حلزونى trackها را دنبال مى كند. اينجا يك موضوع پيچيده وجود دارد چون شعاع دواير مسير trackها از مركز به خارج يكنواخت نيست سرعت گردش سى دى هنگام خواندن اطلاعات يكنواخت نيست. متناسب عمل كردن مكانيسم ردگيرى با سرعت موتور درايو از پيچيدگى هاى خاص خود برخوردار است. زمانى كه نور ليزرى به بخش هاى بيرونى تر (دورتر از مركز سى دى) تابيده مى شود، وظيفه موتور درايو اين است كه سرعت گردش سى دى را كندتر كند. به عبارت ديگر براى آنكه مكانيسم ردگيرى با سرعت يكنواخت عمل كند لازم است كه سرعت چرخش سى دى متغير باشد. خروجى اين درايو اطلاعاتى است از جنس همان داده هايى كه درايوهايى مثل ديسك سخت يا فلاپى از خود خارج مى كند.
• اينجا و اكنون
از اواسط دهه ۹۰ برخى مجلات با سى دى رام ويژه خود منتشر مى كردند و اكنون اين روال شتاب گرفته است. استفاده از اين ديسك ها ، با توجه به بازيابى مطلب از طرق گوناگون موضوع، عنوان، كليدواژه، IDBN , ISSN،سال انتشار و …. موثرتر و با صرفه تر از استفاده از بانك هاى اطلاعاتى است افزون بر آنكه بعضاً اين سى دى ها با نرم افزارهاى رايگان همراه هستند .در ايران تخمين زده مى شود هر سال نزديك به دو ميليون سى دى به فروش مى رسد كه درصدى از آنها سى دى هاى با قابليت نوشتن دوباره هستند. اكثر سى دى هاى بازار ايران چينى و بهاى آنها بين ۱۵۰ تا ۳۰۰ تومان است. پيش بينى تحليل گران آن است كه تا چند سال آينده سى دى ها پيشتاز خواهند بود و سپس جاى خود را به دى وى دى ها خواهند داد.
جمعه 4/8/1386 - 15:7
کامپیوتر و اینترنت
 

تبديل اعداد به فارسي در Word

نرم افزار ورد 2003

در نرم افزار word چگونه اعداد را به فارسي تبديل كنيم ؟

 

1- در برنامه word، برروي منوي Tools كليك نماييد .

2- گزينه options را انتخاب کنيد.

3- در منوي باز شده برروي گزينه complex scripts كليك نماييد .

4- در قسمت پايين منوي باز شده (قسمت General)، براي Numeral، گزينه Context را انتخاب نموده و از اعداد فارسي لذت ببريد.

جمعه 4/8/1386 - 14:54
کامپیوتر و اینترنت
 

معروفترين سيستم عامل‌هاي موبايل عبارتند از:

1- Symbian OS

مي‌توان گفت سيمبيان بزرگترين سهم بازار سيستم عامل‌هاي موبايل را دارد. ولي در آمريکاي شمالي از رقباي ديگر خود کمي عقب مانده است. همين بازار گرم سيمبيان يکي از دلايل موفقيت بزرگترين سهامدار و مشتريش يعني Nokia، در تمام دنيا غير از ژاپن، مي‌باشد. سيمبيان توسط اکثر توليد کنندگان بزرگ گوشي مثل موتورولا، سامسونگ، LG و BenQ استفاده مي‌شود. البته اخيراً نگراني‌هايي در مورد خطر ويروس‌ها و تروجان‌ها (Trojan Horses) براي اين سيستم عامل وجود دارد.

     

2- Linux

سيستم عامل لينوکس بيشتر در چين توسط Motorola، و در ژاپن توسط DoCoMo استفاده مي‌شود. لينوکس علاوه بر اينکه يک سيستم عامل است، به عنوان مبنايي براي پلات فرم‌هاي ديگر (که توسط شرکت‌هايي مثل Motorola,TrollTech توليد مي‌شوند) شناخته شده است.

PalmSource نيز در حال توليد اينترفيسي است که تحت سيستم عامل لينوکس کار مي‌کند. پلات‌فرم‌هاي ديگري نيز بر اساس Linux ساخته شده اند که توسط شرکت‌هاي Motorola، NEC، NTT DoCoMo، Samsung و Vodafone ارائه مي‌شوند.

 

3- RIM Blackberry

اين سيستم عامل با کاربرد بسيار ساده، بيشتر براي کارهاي بيزينس و فعاليت‌هاي تجارتي مناسب است.

سيستم عامل blackberry

 

4- Windows Mobile از خانواده Microsoft

سيستم عامل Windows CE به همراه ميان‌افزار ويندوز موبايل به طور گسترده‌اي در آسيا مورد توجه قرار گرفته است.

     

5- Palm OS ارائه شده توسط Palm Source

Palm Source از قديم روي پلات فرم‌هاي خودش (شرکت Palm) استفاده شده است. Access Linux Palm) ALP) نسخه پيشرفته‌اي است که از ابتداي سال 2007 ارائه شده است. APL شامل سطح پيشرفته‌اي از برنامه‌هاي لينوکس براي گوشي‌هاي Palm است.

 

6- Mac OSX

Apple نيز از يکي از ورژن هاي Mac OSX در گوشي‌هاي جديد Iphone استفاده مي‌کند. براي اين گوشي دو نسخه از Mac OSX مورد بررسي قرار گرفت:

Mac OS Tiger و Mac OS Leopard، اولي که هم اکنون در کامپيوترهاي Mac وجود دارد، قابليت دريافت صفحات HTML، ايميل، گشت و گذار در وب، Widgets، تقويم، ارسال پيام و ... را دارد.

 نسخه Leopard مي تواند بطور اتوماتيک از اطلاعات Backup گرفته و ذخيره کند و دوباره نسخه ذخيره شده را اجرا کند، همچنين داراي برنامه اي براي جستجوي پيشرفته  مي‌باشد. Iphone يک يا هر دو نسخه اين سيستم عامل را داراست.

اخيراً در مورد ظهور گوشي‌هايي با دو سيستم عامل نيز صحبت‌هايي شده است، مثلاً FIC Neo 1973 که داراي سيستم عامل Open Moko يا Windows Mobile خواهد بود.

جمعه 4/8/1386 - 14:53
کامپیوتر و اینترنت

رييس شركت ياهو به دنبال تشديد اختلاف با سرمايه‌گذاران اين شركت، روز گذشته از مقام خود استعفا كرد.

بعد از آن كه سهام‌داران شركت ياهو طي هفته‌ي گذشته از عملكرد شركت ياهو به علت شكست در رقابت با گوگل در زمينه‌ي تبليغات آنلاين انتقادات فراواني كردند، تري سمل - رييس اجرايي شركت ياهو - از مقام خود استعفا كرد.

بعد از استعفاي اين مقام، شركت ياهو جري يانگ - از بنيان‌گذاران شركت ياهو - به عنوان رييس اجرايي جديد انتخاب شد و سوسن دكر نيز به عنوان رييس برگزيده شد. با اين حال تري سمل همچنان به عنوان رييس بخش غير اجرايي در شركت ياهو باقي خواهد ماند.

وي در اين باره گفت: ياهو در وضعيت خوبي قرار دارد بعد از مدت‌ها احساس كردم كه بهتر است در نقش مربي حاضر شوم تا در نقش يك بازيكن.

رييس اجرايي جديد شركت ياهو در يك كنفرانس خبري كه شب گذشته برگزار شد، گمانه‌زني‌ها درباره‌ي اين كه ياهو ممكن است به شركت مايكروسافت فروخته شود را بي اساس دانست و تاكيد كرد كه ياهو همچنان مستقل باقي خواهد ماند.

پس از آن كه سمل، در ماه مي ‌سال 2001 به عنوان رييس اجرايي ياهو انتخاب شد، ارزش سهام اين شركت به لطف رشد تبليغات اينترنتي تقريبا سه برابر افزايش يافت.

جمعه 4/8/1386 - 14:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته