• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1680
تعداد نظرات : 271
زمان آخرین مطلب : 4635روز قبل
اخبار

اپل، ثروتمندترین شرکت حال حاضر دنیای فناوی اطلاعات، هر ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید، پیشنهاداتی جذاب را پیش روی محصلان قرار داده تا علاوه بر فراهم آوردن شرایطی مناسب با وضعیت اقتصادی ایشان برای خرید یکی از محصولات این شرکت، سهم بیشتری از بازار سیستم‌های کامپیوتری را به‌خود اختصاص دهد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از سریر سرویس، پیشنهادی که امسال سیستم رومیزی این شرکت یعنی آی‌مک را نیز شامل شده است.

در حال حاضر ارزان‌ترین آی‌مک تولید شده توسط اپل، با نمایشگر ۲۱٫۵ اینچی و پردازنده چهار هسته‌ای Core i5 با توان پردازشی ۲٫۵ گیگاهرتز، با قیمتی در حدود ۱۲۰۰ دلار به‌فروش می‌رسد که این قیمت برای دانش آموزان به ۹۹۹ دلار تقلیل یافته است.

البته ذکر این نکته ضروری است که تغییر پردازنده آی‌مک ۲۱٫۵ اینچی حاضر به Core i3 دو هسته‌ای با توان پردازشی ۳٫۱ گیگاهرتز در این سخاوت اپل چندان هم بی‌تاثیر نبوده و البته برای فعالیت‌های آکادمیک و تحصیلی به‌غایت کافی است.

اما این تنها پیشنهاد اپل برای محصلان نیست. در واقع این امکان وجود دارد که با تغییر نمایشگر به ۲۰ اینچ و پردازنده نسل Core i به Core 2 Duo با توان پردازشی قابل انتخاب ۲ و یا ۲٫۲۶ گیگاهرتز، ۱۰۰ دلار دیگر از قیمت آی‌مک کاسته و با هزینه ۸۹۹ دلار، یکی از این پدرخوانده‌های رومیزی را به خانه برد.

اما فارغ از نوع و نام برند، ارائه چنین پیشنهاداتی از جانب شرکت‌های بزرگ کامپیوتری در ابتدای هر سال تحصیلی، نشان از عزم جدی جوامع پیشرفته در آشنا ساختن هر چه بیشتر دانش آموزان با فناوری اطلاعات و فراهم آوردن شرایطی برای استفاده از پرکاربردترین ابزار قرن حاضر دارد. فرایندی که جای خالی آن در کشور ما به‌شدت احساس می‌شود.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:35
اخبار

سیمبین (Symbian) نام سیستم‌عاملی است که در گوشی‌های تلفن همراه کاربرد دارد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از همشهری، قبلا آنرا گروهی از شرکت‌ها مانند نوکیا، اریکسون، سونی اریکسون، پاناسونیک و سامسونگ پشتیبانی می‌کردند، اما در سال ۲۰۰۸ نوکیا همهٔ سهام آن را خرید.

در ابتدا تلفن‌های همراه دارای ساختار پیچیده‌ای نبودند. سخت‌افزار محدود نیاز به نرم‌افزارهای پیچیده نداشت، تا اینکه شرکت‌های مطرح ساخت گوشی‌های تلفن همراه نسل‌های دوم و سوم گوشی‌های خود را عرضه کردند.

این گوشی‌ها دارای امکانات سخت‌افزاری بیشتری بودند که شامل پردازنده، حافظه و دیسک سخت بوده و تقریباً به صورت یک رایانه کوچک طراحی شدند.

در این زمان بود که این شرکت‌ها به اهمیت نرم‌افزار در این گوشی‌ها پی برده و رقابت نرم‌افزاری در کنار رقابت سخت‌افزاری شروع شد.

مایکروسافت یکی از شرکت‌هایی بود که قبلا روی سیستم‌عامل رایانه‌های جیبی خود کار کرده بود و ویندوز سی‌ای را به همین منظور طراحی کرده بود. این ویندوز قابلیت این را داشت که روی موبایل‌ها نیز نصب شود.

بعد از رسمیت یافتن موبایل‌های نسل جدید شرکت‌های مطرح در این صنعت که به مشکلات بی شمار ویندوز سی‌ای پی برده بودند و نمی‌خواستند نرم‌افزار این صنعت را در انحصار یک شرکت نگه دارند با همکاری هم سیستم‌عامل جدیدی برای موبایل‌ها به وجود آوردند که سیمبین نام گرفت.

به موبایل‌هایی که از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند اصطلاحا SmartPhone گفته می‌شود.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:33
اخبار

در طول سال‌های اخیر بازار تجارت مبتنی ‌بر تلفن همراه و ارتباطات بی‌سیم از جمله سریع‌ترین رشد‌های بازار در جهان بوده و هنوز با گام‌های سریعی در حال رشد است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از itmen، این مطلب چشم‌انداز بازار گسترده‌ای را فراروی نهادهای مالی علاقه‌مند به ارایه خدمات ارزش افزوده می‌گشاید.

 

بانکداری مبتنی بر تلفن همراه گام انقلابی پس از بانکداری الکترونیکی به شمار می‌رود. بر اساس برخی برآوردها انتظار می‌رود که ۳۲ درصد از بانک‌های سرتاسر جهان تا سال ۲۰۱۰ نسبت به ارایه خدمات بانکداری مبتنی بر تلفن همراه اقدام کنند.

علاوه بر این داده‌های مربوط به رشد این صنعت در فاصله سال‌های (۲۰۰۸ – ۲۰۰۱) که کارشناسان از آن به عنوان دومین موج بانکداری مبتنی بر تلفن همراه نام می‌برند، نشان می‌دهد که تعداد بانک‌هایی که در این بازه خدمات مربوطه را ارایه کرده‌اند دو برابر شده و تعداد مشتریان که از این خدمات استفاده می‌کنند به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

افزون‌ بر این برآورد موسسات معتبر افکارسنجی همچون نیلسن نشان از اشتیاق ۴۰ درصدی مشتریان بانک‌ها به خدمات مبتنی بر تلفن همراه دارد.

در حالی که همین مطالعات نشان می‌دهد ۲۵ درصد از این مشتریان بانک‌های خود را برای دریافت خدمات بهتر در زمینه پرداخت‌های همراه، تغییر خواهند داد.

وضعیت فعلی بانکداری و پرداخت‌های همراه در کشور

نخستین بانکی که به طور رسمی، سیستم تلفن همراه بانک را راه‌اندازی کرد، بانک توسعه صادرات بود که خدماتی از قبیل دریافت موجودی فعلی، دریافت موجودی طی تاریخ خاص، دریافت خلاصه وضعیت حساب طی آخرین تراکنش‌ها (سه تراکنش)، صورت وضعیت چک و غیره را با استفاده از سیستم پیام کوتاه ارایه کرد.

پس از آن پست بانک با ایجاد سرویس همراه بانک، انجام امور بانکی بر بستر خدمات اینترنت همراه (GPRS) را فراهم آورد که به کاربران این امکان را می‌داد که از طریق اینترنت تلفن همراه خود، تمامی امور بانکی را انجام دهند.

انتقال وجه، کنترل حساب، پرداخت قبوض، دریافت موجودی و خرید شارژ تلفن همراه از جمله خدمات قابل ارایه توسط همراه بانک این موسسه مالی است. در کنار این موسسات در حال حاضر ۱۶ بانک و موسسه مالی و اعتباری خدمات خود را در این سیستم ارایه می‌کنند.

سامانه همراه ۲۴

نخستین خدمات حقیقی پرداخت همراه در کشور با همکاری شرکت پرداخت الکترونیک سامان، بانک سامان و شرکت بین‌المللی تی‌کی‌سی راه‌اندازی شده است.

پیاده‌سازی اکثر پروتکل‌های جاری در صنعت بانکداری الکترونیکی جهت تامین فضای امن نقل و انتقالات بانکی و غیربانکی مرتبط با این سامانه، مزیتی نسبی نسبت به سایر سامانه‌های مشابه قبلی برای همراه ۲۴ ایجاد کرده است. تمامی دارندگان سیم‌کارت‌های تالیا و همراه کیش و ایرانسل می‌توانند با شماره‌گیری کد، خدمات دلخواه خود را انتخاب کرده و دستور تراکنش را صادر کنند.

استفاده از بستر USSD برای انجام خدمات در این سامانه، یکی دیگر از نکات قابل توجه است. با توجه به اینکه روش‌های مختلفی برای پرداخت با تلفن همراه در دنیا و ایران وجود دارد، به دلایل فنی و حقوقی استفاده از این بستر، تنها روش مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به لحاظ امنیتی است.

عدم نیاز به نصب نرم‌افزار، امکان اتصال چندین کارت بانکی به تلفن همراه، رایگان بودن استفاده از سامانه، امنیت بالا و همیشه در دسترس بودن از جمله مزایای کاربرد این سامانه است.

سامانه خدمات مالی همراه اول (جیرینگ)

سیستم بانکداری همراه اول با نام جیرینگ در آبان ماه سال گذشته در نمایشگاه یازدهم ایران تلکام راه‌اندازی شد.

این سیستم، یک سامانه تحت تلفن همراه برای سهولت در انجام امور مالی نظیر انتقال وجه بین اشخاص، پرداخت صورتحساب‌های ماهیانه، پرداخت‌های روزانه و اقتصاد خانواده طراحی شده است که قرار است عملیات مالی را در هر زمان و هر مکان با اطمینان انجام دهد.

سهولت استفاده و کارآیی بالا، امنیت و محرمانگی نسبتا بالا در انجام تراکنش‌های بانکی، خدمت‌رسانی رایگان، سرعت و کیفیت بالا، صرفه‌جویی در زمان، کاهش سفرهای درون شهری و امکان استفاده از چند کارت بانکی مختلف با قابلیت انتخاب هنگام انجام تراکنش، از جمله مزایای به‌کارگیری این فناوری است.

پیش از این، اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) با همکاری یکی از بانک‌های کشور، اقدام به راه‌اندازی خدمات بانکی روی سیم‌کارت‌های خود کرده بود.

تمرکز خدمات «جیرینگ» بیشتر روی خریدهای روزانه و مبالغ خرد است که این کار، نیاز به انجام تراکنش‌های بانکی متعدد را برای بانک‌ها و موسسات، برطرف کرده است.

خدماتی که قرار است از طریق همراه اول ارایه شود، تحت عنوان «سبد خدمات مالی همراه» مطرح است شامل پرداخت از طریق تلفن همراه، انتقال وجه از طریق تلفن همراه (فرد با فرد) و بانکداری همراه (فرد با بانک) می‌شود.

طبق تحقیقات انجام شده توسط همراه اول، از جمعیت ۷۵ میلیونی کشور، ۲۷ درصد فاقد حساب بانکی، ۴۹ درصد مردم دارای حساب بانکی هستند که فعالیت چندانی با حساب بانکی خود انجام نمی‌دهند و ۲۴ درصد افراد دارای حساب بانکی فعال هستند.

۲۷ درصد از جمعیت کشور، فاقد حساب بانکی هستند که از این میزان، ۹۰ درصد درآمد و ۹۴ درصد پرداخت‌های‌شان به صورت نقد است. همچنین ۴۹ درصد جمعیت کشور، دارای حساب بانکی غیرفعال هستند که ۶۵ درصد درآمد و ۸۷ درصد پرداخت‌های‌شان به صورت نقد است و در نهایت، ۲۴ درصد جمعیت کشور دارای حساب بانکی فعال هستند که ۴۰ درصد درآمد و ۶۵ درصد پرداخت‌های‌شان به صورت نقدی است.

ظرفیت‌های بالقوه استفاده از خدمات مالی تلفن همراه در ایران، می‌تواند در چند شاخص کلیدی عملکرد زیر مورد بررسی قرار گیرد:

- ضریب نفوذ بالای بانکداری که به رغم کاربرد نسبتا کم از خدمات بانکی که بیش از ۲۴۰ درصد ضریب نفوذ حساب‌های بانکی در ایران، حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور، از خدمات بانکی برای انجام کارهای روزمره خود استفاده نمی‌کنند.

- ۸۴ درصد ضریب نفوذ تلفن همراه که فرصت بسیار مناسبی را برای ارایه خدمات مالی روی تلفن همراه میسر می‌کند.

- ۹/۴۳ درصد سهم خدمات در تولید ناخالص داخلی که دورنمای خوبی از تقاضای بازار را در بخش خدمات نشان می‌دهد.

- زندگی ۳۲ درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی که تمایل به استفاده از خدمات مالی تلفن همراه را می‌تواند افزایش دهد.

هدفی که همراه اول آن را مد نظر خود قرار داده است، همکاری و تشریک مساعی با شبکه بانکی کشور است که حوزه‌ای که همراه اول قصد ورود به آن را دارد، حوزه‌ای است که شبکه بانکی کشور بنا به شرایطی از جمله عدم صرفه اقتصادی قصد ورود به آن را ندارد و یا مصلحت را در ورود به این حوزه‌ها نمی‌بیند.

از چهار بستر موجود ارایه خدمات روی سیم‌کارت، بستر مورد نظر برای ارایه خدمات مالی، USSD انتخاب شده است که راهکار بهتر و مناسب‌تری برای پرداخت به شمار می‌آید. سیستم USSD بر پایه Session نهاده شده است، به این معنی که یا ارتباطی برقرار می‌شود و پیام می‌رسد و یا پیام دریافت نمی‌شود، بنابراین همانند سیستم‌های SMS ابهام در رسیدن یا نرسیدن پیام ندارد.

اپراتور همراه اول هدف خود را از گسترش این شبکه، ارایه خدمات و تکمیل فعالیت‌های جاری بانک‌ها می‌داند.

چالش‌ها و تبعات طرح جیرینگ و راهکارهای موجود

بنا به تعریف بانک مرکزی، پول الکترونیکی ابزاری پولی مبتنی بر فناوری است که به مردم و کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا تبادلات مالی را با استفاده از سازوکار پردازش الکترونیکی انجام دهند.

پول الکترونیکی در تعریف به معنی ارزش پولی ذخیره شده روی رسانه‌های فیزیکی است که مستقلا دارنده آن را دارای توان پرداخت می‌کند و از این جهت خواص حقوقی و اقتصادی پول الکترونیکی با سایر ابزارهای پرداخت و قابل انتقال نظیر اسکناس و مسکوک و ایران چک بانک مرکزی مشابهت دارد.

با توجه به وظایف بانک مرکزی، اجرای طرح جیرینگ نوعی مداخله در سیستم بانکی کشور است و علاوه بر افزایش حجم پول، سامانه بانکی خارج از نظارت بانک مرکزی ایجاد می‌کند که سیاست‌های پولی و بانکی بانک مرکزی را برای کنترل اقتصاد کشور بی‌اثر می‌کند.

ضمن اینکه همراه اول با نگهداری وجوه الکترونیکی در خارج از شبکه بانکی می‌تواند به خود از این محل وام صفردرصد اعطا کند که باز به نوعی دخالت در شبکه بانکی و اقتصاد کشور است. طرح جیرینگ فعالیت‌های یک بانک همچون دریافت، پرداخت و انتقال وجه بین مشتریان را انجام می‌دهد و استمرار و توسعه آن نیازمند اخذ مجوز تاسیس بانک از بانک مرکزی است.

نظر بانک مرکزی این است که توسعه این سامانه می‌تواند مبتنی بر اخذ مجوز کیف پول الکترونیکی یک بانک از بانک مرکزی انجام شود.

یعنی همراه اول باید از بانک مرکزی مجوز بانک دریافت کند و پس از آن باید بر اساس الگوی کارکردی صدور و راهبردی کیف پول الکترونیکی که در تاریخ ۲/۸/۱۳۸۷ توسط بانک مرکزی در اجرای ماده (۲۲) آیین‌نامه نظام بانکداری الکترونیکی مصوب ۲۲/۱۲/۱۳۸۶ هیات وزیران و بند «۶» ماده (۴۳) بسته سیاستی – نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۷ توسط اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تدوین و تصویب شده است، نسبت به دریافت مجوز کیف پول الکترونیکی اقدام کند.

به عقیده بانک مرکزی، اصرار اپراتور تلفن همراه بر اختیار گرفتن مدیریت و مالکیت کیف پول بانکی و مداخله در حوزه حاکمیت بانکی است و خطر تبدیل M1 به M2 (پول نقدی) یکی از پیامدهای پیش‌بینی شده بانک مرکزی در اثر اجرای طرح است.

یکی دیگر از مسایلی که مورد بحث است، رسیدگی به مغایرت‌های ناشی از اشتباهات تراکنش‌ها در سیستم جیرینگ است، بنا به نظر بانک مرکزی همراه اول، توان پاسخگویی به مغایرت‌ها و اشکالات تراکنش‌های این سیستم را ندارد که البته همراه اول این مشکل را ناشی از شبکه بانکی کشور می‌داند.

از نظر شبکه بانکی، نظام بانکی، دارای اصولی تغییر ناپذیر است و راه حل مناسب فراهم کردن بستر پرداخت همراه توسط همراه اول برای بانک‌هاست به طوری که همراه اول از ترافیک ایجاد شده در شبکه، کسب سود کند.

بر اساس نظر بانک مرکزی همراه اول نباید به اطلاعات تراکنش‌های شبکه پرداخت همراه دسترسی داشته باشد. در کنار مسایل موجود در حوزه پولی و بانکی باید مدل تجاری فعالیت‌ اپراتورها برای ارایه خدمات پرداخت همراه نیز مدنظر قرار گیرد.

با توجه به آزادسازی ارایه خدمات تلفن همراه و وجود سه اپراتور در بازار ارتباطات تلفن همراه باید به بحث ایجاد فضای رقابتی برای فعالیت اپراتورها توجه کافی از طرف تنظیم کننده بخش حوزه مخابرات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شورای رقابت به عنوان تنظیم‌کننده کلان بازار شود.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی علاوه بر توجه به مباحث رقابتی باید در جهت رعایت حقوق مصرف‌کنندگان استانداردهای ارایه خدمات را تدوین کند.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:31
اخبار

مدلF123 FX/H از لپ‌تاپ‌های گران قیمت و باقابلیت سونی در بازار داخلی است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از دنیای اقتصاد، این لپ‌تاپ دارای ویژگی‌هایی چون، تجهیز به پردازندهINTEL CORE I7، رم شش گیگابایتی و هارددیسکی با ظرفیت حافظه ۵۰۰ گیگابایت است.

صفحه نمایش این لپ‌تاپ هم ۱۶/۴اینچ از نوع LED است. تجهیز بهBLU-RAY، کارت گرافیکی GEFORCE 330 با ظرفیت حافظه یک گیگابایت، قابل ارتقا تا دو گیگابایت، وب کم، بلوتوث، کارتخوان و… از سایر ویژگی‌های این لپ‌تاپ است. لپ‌تاپ مذکور با قیمت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به بازار داخلی عرضه شده است.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:29
اخبار

حتماً شما هم خبر کم شدن اعتبار ا درجه از اعتبار مالی توسط بنیاد جهانی Standard and Poor شنیده اید.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از زندگی مایکروسافتی من، این اتفاق برای اولین بار در تاریخ اتفاق افتاده است اگر شنیده اید باید بدانید که دولت آمریکا در هفته گذشته درجه اعتباری AAA را از دست داد.

وجود ابهام در توانایی دولت آمریکا در مدیریت تهدیدهای اخیر دلیل اصلی کاهش درجه اعتبار مالی دولت آمریکا به +AA شده است طوری که اعتبار مالی دولت آمریکا را پائین تر از آلمان و انگلیس و فرانسه و ۱۶ کشور دیگر قرار میدهد.

اما نکته جالب اینست که شرکت مایکروسافت بالاترین درجه اعتبار مالی یعنی AAA را دارد و شرکت هایی مثل اپل و گوگل و آمازون جایگاه پائین تری از این غول سیستم عامل ها دارند.

در سال ۲۰۰۸، Standard and Poor بالاترین درجه اعتبار مالی خود را به مایکروسافت اعطا کرد که این شرکت را جزء ۴ شرکت آمریکایی قرار داد که این درجه را بدست آورده اند و این شرکت را در جایگاه بالاتری نسبت به دیگر شرکت های فناوری آمریکایی قرار داد.

۳ شرکت دیگری که این درجه اعتباری را دارا هستند Exxon Mobile و Johnson & Johnson و Automatic Data Processing میباشند.

هفته گذشته خبر دیگری منتشر شد که گویا شرکت اپل از دولت آمریکا پول نقد بیشتری دارد (حدود ۲٫۷ میلیارد دلار بیشتر). با این اوصاف به نظر میرسد که در دورانی که دولت آمریکا سخت درگیر رکود اقصادی میباشد شرکت های فناوری دوران خوش اقتصادی را طی میکنند.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:25
اخبار

فاز صفر پروژه پر از ابهام شبکه ملی اطلاعات در زمان مقرر افتتاح نشد و افکار را به سمت بهره‌بردای از آن در هفته دولت سوق داده است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از ایسنا، سال ۸۴ نخستین سالی بود که عنوان اینترنت ملی تا حدی موجب اظهار نظرات متعدد حول آن شد.

این عنوان که بعد از فرو نشستن اظهارات متعدد کنار گذاشته شده بود، هر از چندگاهی گریزی به آن زده می‌شد تا فعالان و مردم گمان نکنند این طرح کنار گذاشته شده است اما در عمل مردم چندان به آن پرداخته نشد تا جاییکه با دیدن مجدد آن در مواد لایحه قانون برنامه پنجم توسعه و تصویب آن‌ها توسط مجلس باز مجددا طوفان عقایدی در این حوزه شکل گرفت.

در میان اظهاراتی که توأمان با انتقادات فراوان بود، مشخص بود که هیچ تعریف واحد و مشخصی از اجرای چنین طرحی در ذهن مردم وجود ندارد و هرکه با توجه به استدلال شخصی‌اش از لفظ اینترنت ملی دست به نظریه‌پردازی زده است.

جالب اینجاست که خود مسوولان نیز بدون توافق بر سر نام‌گذاری چنین طرحی آن را اعلام کردند و هیچ توجهی به عناوین انتخابی خود نکردند و به همین منظور بعضا نام‌های اینترنت ملی، شبکه ملی اطلاعات، شبکه ملی اینترنت و بعضا اینترانت داخلی هم به آن اطلاق شد.

پس از آن از سوی وزیرو دیگر مسوولان در مراسم‌ها، سمینار‌ها، سمپوزیوم‌ها و نشست‌های خبری سعی شد که با اشاره‌ای به این طرح، عنوان “شبکه ملی اطلاعات” را جا بیندازد و پس از توافق بر سر نام این شبکه، این موضوع مطرح شد که اساسا این شبکه قرار است چه کاری انجام دهد؟

برخی گفتند قرار است سرعت اینترنت بیش‌تر شود، برخی دیگر معتقد بودند که قرار است از اینترنت جهانی جدا شویم و عده دیگری نیز گمان می‌کردند ما می‌خواهیم اینترنت جدیدی را تنها برای ایران به وجود آوریم که خوشبختانه این‌بار مسوولان این طرح و صاحب‌نظران سریع‌تر اقدام کردند و گفتند که این شبکه‌ای است داخلی متکی بر زیرساخت‌های داخلی کشور که بر اساس محتوای داخل ایفای نقش خواهد کرد و برروی آن ارائه خدمات نوینی همچون تلویزیون اینترنتی محقق خواهد شد.

افزایش سرعت دسترسی‌ها و کاهش قیمت‌ها از جمله شعارهای اساسی این طرح تلقی می‌شود که اقبال عمومی را می‌تواند به دنبال خود داشته باشد اما در صورتی که مجددا شاهد محدودیت در دسترسی‌ها و یا حتی استفاده از پهنای باند نباشیم که البته انتظار می‌رود با وجود چنین شبکه‌ای دیگر نیاز به موضوعاتی هم‌چون فیلترینگ نداشته باشیم زیرا نظارت بر این شبکه توسط سازمان‌های داخلی صورت خواهد گرفت و بر مبنای آن سرعت ارتقا خواهد یافت.

متولیانی که معتقد هستند با وجود چنین شبکه‌ای سرویس‌هایی از قبیل موتور جست‌وجوی ملی، ای‌میل ملی و دیتاسنترهای ملی به راحتی قابل راه‌اندازی هستند، درصددند که با استقرار و ساماندهی IP آدرس‌ها، نظارت‌ها را نیز گسترش دهند و مفهومی که به تازگی تحت عنوان “اینترنت پاک” مطرح شده است را نیز بر روی چنین شبکه‌ای عملی کنند.

اگر در این‌جا فرض را بر این بگذاریم که اینترنت جهانی کثیف و آلوده است و یا در کل ایجاد محتوا برروی آن به راحتی صورت می‌گیرد، اینترنت پاک درصدد آن خواهد بود که ناپاکی‌ها را از بین ببرد که البته در بسیاری از کشورها همچون کره جنوبی، چین و حتی آمریکا این امر توسط راه‌اندازی شبکه‌ای داخلی همچون شبکه ملی اطلاعات محقق شده است.

پس وجود چنین ایده‌ای در کنار شبکه ملی اطلاعات در وهله اول یاد‌آور این است که علاوه بر شبکه داخلی که نیازی به دسترسی به اینترنت ندارد، نوعی اعمال نظر بین شبکه داخلی و اینترنت جهانی صورت می‌گیرد که کاربران خواهان استفاده از اینترنت باید از این بستر عبور کنند تا به محتوا و اطلاعات مفید و پاک شده جهانی دسترسی داشته باشند که برخی آن را SISP به عنوان سرویس‌دهنده اینترنت امن لقب داده‌اند.

ابهام دیگری که مطرح شده این است که آیا اینترنت پاکی که وزیر ارتباطات در مقابل آن از عنوان لکه سیاه اینترنتی استفاده کرده است همان شبکه ملی اطلاعات است یا خیر؟ که برخی کارشناسان در پاسخ گفتند که ظاهر قضیه نشان می‌دهد که شبکه ملی اطلاعات می‌تواند با دسترسی‌های داخلی که ایجاد می‌کند موجب پاک‌سازی شود اما اگر فرضا هم این موضوع درست باشد پس چه نیازی بود که دوباره اینترنتی تحت عنوان پاک یا حلال مطرح شود؟!

اما وزیر ارتباطات در اول تیرماه سال جاری از افتتاح فاز صفر شبکه ملی اطلاعات تا یکی دو هفته آینده خبر داد اما احتمال می‌رود که این شبکه در اوایل شهریورماه و هم‌زمان با آغاز هفته دولت افتتاح شود.

در هر حال این امیدواری وجود دارد که راه‌اندازی چنین شبکه‌ای هرچند با وجود اما و اگر‌های بسیار، سرانجام موجب رونق اقتصادی و طبق مصوبات قانون برنامه پنجم توسعه موجب اختصاص سهم دو درصدی از تولید ناخالص داخلی به صنعت فن‌آوری اطلاعات شود.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:23
اخبار

نرم افزاری رایگان، کم حجم و قدرتمند جهت مدیریت ToDoList یا کارهای روزانه شما با امکانات گسترده.

دانلود – Download

حجم فایل: ۱.۱ مگابایت

سایت سازنده: www.abstractspoon.com

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:16
اخبار

ابزارهایی که در کشور ما معمولاً با نام تبلت شناخته می‌شوند، به طور کلی در دنیای فناوری در گروه Slateها قرار می‌گیرند. مهم‌ترین ویژگی‌های این ابزارها علاوه بر صفحه‌نمایش قابل لمس، اندازه کوچک آن‌هاست که تقریباً در ابعاد یک کتاب هستند که جابه‌جایی و حمل آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. در واقع Slateها تمامی امکاناتی که یک لپ‌تاپ و یا یک کامپیوتر رومیزی می‌تواند در اختیار کاربر قرار دهد را فراهم می‌کنند، با این تفاوت که کاربر می‌تواند در هر محیطی از آن‌ها استفاده کند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از شبکه، با توجه به افزایش تمایل افراد برای استفاده از Slateها، امروزه شرکت‌ها و تولیدکنندگانی‌ که در حوزه ساخت ابزارهای قابل حمل مانند لپ‌تاپ‌، نت‌بوک و حتی تلفن همراه فعالیت می‌کنند، سعی دارند که در محصولات خود جایی نیز برای Slatها داشته باشند تا هم توجه کاربران را به محصولات خود جلب کرده و از دنیای فناوری دور نباشند و هم در بازار در کنار سایر رقبای خود قرار بگیرند.

\

 به عنوان یکی از تولیدکنندگانی که همواره از آخرین فناوری‌ها تولید شده در ساخت لپ‌تاپ‌های خود استفاده می‌کند، این‌بار تصمیم به ارایه یک Slate با نام Slate 500 گرفته است. این ابزار در یک بسته بندی مشکی و جذاب ارایه می‌شود و به همراه آن یک پوشش و محافظ چرمی، آداپتور شارژ، قلم دیجیتال، دو دیسک درایور و نرم‌افزار، یک دفترچه راهنما و همچنین یک پایه نگه‌دارنده که به درگاه‌های متعددی مجهز شده، عرضه می‌شود.

پس از بحث در خصوص ویژگی‌های ظاهری و سخت افزاری Slate 500، به امکاناتی که این پایه نگه‌دارنده در اختیار کاربر قرار می‌دهد نیز اشاره خواهیم کرد.این محصول HP دارای یک بدنه مشکی رنگ بوده و دور آن با قابی فلز مانند احاطه شده‌است. قسمت پشتی که با یک لوگوی فلزی HP تزیین شده‌، پوششی مات و پلاستیکی دارد و طراحی خاص، برجسته و زاویه‌دار آن موجب می‌شود ابزار به راحتی در دستان شما قرار بگیرد و همین امر احتمال افتادن و ضربه دیدن آن‌ را کاهش می‌دهد.

ابعاد بدنه آن ۲۳,۴ × ۱۵ سانتی متر بوده و دارای ضخامت ۱,۴۷ سانتی متر است. همچنین صفحه نمایش ۸,۹ اینچی آن با قابی مشکی رنگ احاطه شده و می‌توانید آن‌را در دو حالت عمودی و افقی در دست بگیرید. با این حال تصاویر قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه را نداشته و تنها می‌توانید آن‌ها را تا ۹۰ درجه تغییر زاویه بدهید.HP Slate 500 ابزاری است که به یک پردازنده Atom Z450 مجهز شده است.

این پردازنده تک هسته‌ای دارای فرکانس کلاک ۱,۸۶ گیگاهرتز بوده و به ۵۱۲ کیلو بایت کاشه از نوع L2 مجهز شده است. از آن‌جایی که این پردازنده کم مصرف از فناوری Hyper Threading پشتیبانی می‌کند قادر است تا ۲ رشته عملیات را به صورت همزمان پردازش کند. همچنین در خصوص فضای ذخیره‌سازی آن نیز باید گفت که دارای یک هارددیسک ۶۴ گیگابایت است و در کنار یک حافظه ۲ گیگابایتی از نوع DDR2 ترکیب مشابهی را با برخی از Slateهای موجود در بازار ارایه می‌کند.

همان‌گونه که گفته شد صفحه نمایش قابل لمس Slate 500 8,9 اینچ بوده و تفکیک‌پذیری آن ۶۰۰ × ۱۰۲۴ پیکسل است و کیفیت تصویر مناسبی را فراهم می‌کند. همچنین کارت گرافیکی این ابزار Graphics Media Accelerator 500 شرکت اینتل بوده که با نام GMA 500 نیز شناخته می‌شود. این کارت گرافیکی معمولا در ساختار نت‌بوک‌ها و سایر دستگاه‌های کوچک قابل حمل با پردازنده‌های Atom مورد استفاده قرار می‌گیرد و قابلیت پخش تصاویر HD را نیز دارد.

این ابزار به دو دوربین مجهز شده است. یک دوربین سه مگاپیکسلی که در پشت بدنه قرار گرفته و یک دوربین VGA در جلوی ابزار، بالا و سمت چپ تعبیه شده است. خوب است بدانید که کار کردن با اینترفیس دوربین آن بسیار ساده است. با ورود به این اینترفیس می‌توانید با کلیک روی کلیدی که در سمت چپ قرار دارد بین دو دوربین سوییچ کنید.

در سمت راست اینترفیس گزینه‌هایی برای ورود به کتاب‌خانه تصاویر، کلید عکس‌برداری, تغییر دوربین از حالت عکس‌برداری به فیلم‌برداری و برعکس و همچنین کلید تنظیمات دوربین قرار گرفته است که می‌توانید کیفیت تصویر مورد نظرتان را با ورود به این منو تغییر دهید.در خصوص درگاه‌ها و کلید‌هایی که روی بدنه تعبیه شده‌اند باید گفت در سمت راست یک ورودی هدفون/میکروفن و کلید پاور قرار دارد. در بالای ابزار و سمت راست دو کلید میانبر قرار گرفته‌اند.

کلید اول برای ورود به دسک‌تاپ بوده و کلید دوم همانند ترکیب سه کلید Ctrl+Alt+Del عمل می‌کند. سپس یک درگاه USB 2.0 با یک درپوش محافظ و در بالا و سمت چپ نیز دو کلید برای تنظیم صدای دستگاه قرار داده شده است. سمت چپ بدنه نیز به یک کلید میانبر برای دسترسی به صفحه کلید قابل لمس دستگاه و یک اسلات کارت‌خوان SD مجهز شده است. همچنین اسپیکرهای ابزار نیز در پایین بدنه جای دارند و در مجموع کیفیت صدای مناسبی را ایجاد می‌کنند.

در صورتی‌که بخواهید ابزارهایی را به صورت بی‌سیم به Slate 500 متصل کنید می‌توانید از Bluttooth 3.0 و همچنین استانداردهای ۸۰۲٫۱۱b/g/n بهره‌مند شوید. بنابراین همان‌طور که از یک Slate انتظار می‌رود، این محصول HP می‌تواند تمامی نیازهای بی‌سیم کاربران را در فرکانس‌های مختلف به راحتی تامین کند.همان‌گونه که پیش از این اشاره شد، در درون بسته‌بندی Slate 500 یک پایه نگه‌دارنده وجود دارد.

شما می‌توانید هم برای استفاده راحت‌تر و هم برای بهره‌مند شدن از درگاه‌های تعبیه شده در پشت این پایه، ‌ابزار خود را به صورت افقی روی آن قرار دهید. در صورتی که شارژر دستگاه به پایه متصل باشد و ابزار روی پایه قرار بگیرد، چراغی در جلوی پایه به رنگ نارنجی روشن خواهد شد. نارنجی بودن این چراغ به این معناست که Slate 500 در حال شارژ شدن است. اما در حالتی که اسلات روی پایه قرار ندارد و کابل شارژر به پایه متصل است و یا زمانی‌که باتری ابزار به صورت کامل شارژ شده است، این چراغ نور سفید رنگی خواهد داشت.

درگاه‌هایی که این پایه در اختیار کاربر قرار می‌دهد شامل دو درگاه USB 2.0 ، یک درگاه HDMI و یک کانکتور هدفون/میکروفن است. HP می‌توانست به جای یکی از درگاه‌های USB 2.0 این محصول خود را به یک درگاه USB 3.0 مجهز کند تا انتقال فایل‌ها از طریق آن با سرعت بیشتری انجام شود. نکته منفی در خصوص این پایه و درگاه‌های آن این است که اتصال یک دستگاه جانبی به این درگاه‌ها برای کاربر چندان آسان نبوده و ممکن است با مشکل مواجه شود.

خوب است بدانید سیستم عاملی که Slate 500 از آن استفاده می‌کند ویندوز ۷ است. شاید هنگامی‌که برای اولین بار شروع به کار با این ابزار می‌کنید به نظر برسد که این انتخاب HP برای سیستم عامل چندان درست نبوده و برخی اعتقاد دارند که Slate 500 تنها یک نت‌بوک است با این تفاوت که صفحه کلید ندارد.

با وجودی که آشنا شدن و کار کردن با آن نیازمند صرف زمان است با این حال نباید این نکته را نیز فراموش کنیم که ویندوز نرم‌افزارهای کابردی بسیاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. از آنجایی که هدف استفاده از تبلت‌ها و Slateها دسترسی آسان کاربران و انجام فعالیت‌های اداری و اینترنتی از طریق این ابزارها است، شاید HP نیز برای بهره‌مند شدن کاربران خود از امکانات نرم‌افزاری ویندوز، ترجیح داده است که از این سیستم عامل استفاده کند.

با این حال در صورتی که لمس منوها از طریق انگشتان برای شما چندان آسان نیست، HP این امکان را فراهم کرده تا بتوانید از قلم دیجیتالی برای استفاده از ابزارتان استفاده کنید.مسلما برای ابزاری این‌چنینی، پایین بودن وزن و بالا بودن عمر باتری از نکات حایز اهمیت به شمار می‌روند. Slate 500 وزنی در حدود ۶۸۰ گرم دارد اما در صورتی که آن‌را زمان زیادی در دست بگیرید ممکن است مچ دست شما را خسته کند. در خصوص باتری نیز باید گفت که از نوع دو سلولی بوده و طول عمر آن بیشتر از ۵ ساعت است. بنابراین اگر ابزار خود را روی پایه نگه‌دارنده قرار دهید حداقل می‌توانید تا ۵ ساعت بدون آسیب دیدن مچ دستتان از کارکردن با آن لذت ببرید.

نکته دیگری که خوب است به آن اشاره کنیم دمای دستگاه است. به گفته شرکت سازنده، Slate 500 بسته به میزان حجم کاری، دمایی مابین ۱۰ تا ۳۵ درجه سلسیوس خواهد داشت اما زمانی‌که در حالت Sleep قرار می‌گیرد تقریبا هیچ گرمایی را از دستگاه حس نخواهید کرد.با توجه به این‌که ابزارهایی که از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنند برای کاربران ایرانی گزینه اول انتخاب هستند بنابراین می‌توان گفت Slate 500 از عهده نیازهای آن‌ها برخواهد آمد.

مصرف پایین برق، استانداردهای متنوع در حوزه ارتباطات بی‌سیم در کنار طراحی جذاب این ابزار و تعدد درگاه‌ها که از طریق پایه نگه‌دارنده در دسترس کاربر قرار می‌گیرد، ‌می‌تواند توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. بنابراین اگر شما جزو آن‌دسته از کاربرانی هستید که معتقدند دنیای کامپیوتر وارد مرحله جدیدی شده و Slateها به تدریج جای لپ‌تاپ‌ها را خواهند گرفت و یا می‌خواهید بدون درگیر شدن با معضل وزن و مشکلات جابه‌جایی یک لپ‌تاپ به راحتی به کارهای روزمره خود بپردازید و البته مشکلی با قیمت بالای آن ندارید، Slate 500 را در فهرست گزینه‌های خود قرار دهید.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:13
اخبار

وب سایت CNET در گزارشی اقدام به معرفی ۱۰ ویروسی نمود که به نوعی باعث تغییر دیدگاه ها در مورد امنیتی دنیای دیجیتالی شدند .

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از دیسنا، این گزارش با نام ” ۱۰ ویروس که دنیا را تغییر دادند ” منتشر شده است .

اولین این ویروسها Brain نام دارد که در سال ۱۹۸۶ شناسایی شد .

دومین ویروس Christmas Tree نام دارد که در سال ۱۹۸۷ شناسایی شده است .

سومین ویروس کرم اینترنتی Morris Worm نام دارد که در سال ۱۹۸۸ شناسایی شد .

چهارمین ویروس ، ویروس Melissa نام دارد که در سال ۱۹۹۹ باعث آلودگی میلیونها رایانه در اقصاء نقاط دنیا شد .

پنچمین ویروس ILOVEYOU نام دارد که در سال ۲۰۰۰ شیوع یافت .

ششمین ویروس Santy نام دارد که در سال ۲۰۰۴ شیوع یافت .

هفتمین ویروس Conficker می باشد که مورد توجه کارشناسان امنیتی قرار گرفت و در سال ۲۰۰۸ شناسایی شد .

هشتمین ویروس هم ویروس جاسوسی STUXNET بود که در سال ۲۰۱۰ شناسایی شد و هم توجه کارشناسان امنیتی و هم کارشناسان نظامی و سیاسی را به خود جلب کرد .

نهمین ویروس نامش کمی طولانیست “When HARLIE Was One by David Gerrold ” و در سال ۱۹۷۲ شناسایی شد.

و در نهایت دهمین ویروس “ The Shockwave Rider by John Brunner ” نام دارد که در سال ۱۹۷۵ مورد توجه قرار گرفت.

امروزه بر طبق گزارش شرکت امنیتی سوفوس روزانه بیش از ۱۵۰ هزار ویروس و تهدیدات و بدافزار به دنیای دیجیتالی ما وارد می شوند و برای در امان بودن از آنها و حفظ اطلاعاتمان باید از چندین راهکار امنیتی استفاده نمائیم .

مسئله آموزش نیز در سالهای اخیر مورد توجه خاص بوده که باید توجه همه کاربران و شرکتها جدی گرفته شود .

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:11
اخبار

این صفحه‌کلید که در واقع یک PC نیز است به تازگی توسط شرکتی Great Wall به بازار ارائه شده است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از سخت افزار، این محصول که U310 نام دارد در دو رنگ مشکی و سفید عرضه می‌شود و از مشخصات سخت‌افزاری آن می‌توان به وجود پردازنده intel Atom D525، پردازنده گرافیکی intel GMA 3150، دو گیگابایت حافظه اصلی از نوع DDR3 و ۲۵۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی اشاره کرد.

از امکانات ارتباطی این صفحه‌کلید نیز می‌توان به ۵ پورت USB 2.0، یک پورت VGA، یک پورت شبکه، جک خروجی صدای ۳٫۵ میلی‌متری و بلندگوهای درون ساخت اشاره کرد.

این صفحه کلید که اندازه‌ای معادل ۳۰٫۱×۱۶۸×۶۴۰ میلی‌متر دارد تنها ۲ کیلوگرم وزن داشته و به گفته شرکت سازنده مصرف برق آن نیز فراتر از ۱۷٫۵ وات نیست.

متأسفانه هنوز خبری در خصوص قیمت نهایی این محصول در دسترس نیست. امیدواریم شاهد عرضه این گونه محصولات در بازار ایران نیز باشیم تا خریداران و کاربران بتوانند با جدیدترین محصولات نیز آشنا شوند.

پنج شنبه 20/5/1390 - 13:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته