• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 141
تعداد نظرات : 120
زمان آخرین مطلب : 4887روز قبل
دانستنی های علمی

 عباس کیارستمی: این عکس روی تپه هایی گرفته شده که برای فیلم “طعم گیلاس” بدانجا رفته بود، او توانست در سال 1997 جایزه نخل طلای کن را (به طور مشترک با فیلم ژاپنی «مارماهی»)  به خاطر این فیلم ببرد.

آلین کیورتیا (Alin Ciortea) نمونه هایی از خیابانهای مدرن را در عکسهایش نشان می‌دهد. البته با عکسهای سیاه و سفید!

 

 پرنده ها: متاسفانه عکاس این عکس تاکنون برای ما ناشناس بوده است. این عکس ظاهراً با زاویه قائمه و با نوری فوق العاده گرفته شده است

 

گابریل کارتی (Gabriele Caretti) برج ایفل: کنتراست و پرسپکتیو فوق‌العاده. عکسی بسیار دقیق، واضح و قوی.

 

جادوی شهر متروکه: نورپردازی فوق العاده عالی.

عکسی بی نهایت زیبا و هنرمندانه. میشل کلمنت (Michele Clement) در سال 2007 برنده عکسهای سیاه و سفید در رده “آثار هنری برجسته” بود

 

ارویت (Elliott Erwitt)، عکاسی ژورنالیست و تبلیغاتی که به خاطر عکسهای سیاه و سفیدش معروف شده است، او عکسهایی طعنه آمیز و غیر متعارف دارد. او  استاد عکسهای تردید برانگیز است.

 

 راندی اسمیت (Rodney Smith)  در عکاسی سیاه و سفید حرفه ای خود کاملاً موفق عمل کرده است. عکسهایی سورئال، انتزاعی و عجیب!

 

Drole Deciel: لبخند!

 

گروه برت (Bert) زمان بندی عالی، نورپردازی درست. عکسی رویایی.

 

واتانابل (Watanabe) : مجموعه ای از نی.

 

 

مسیر عبور!

 

مارک دانیل اوون (Mark Daniel Owen): ازت متنفرم! شما هم چیزی که ما می‌بینیم را می‌بینید؟!

دوشنبه 7/11/1387 - 8:53
بیماری ها

                                          جراحی

● برداشتن نیمه ای از مغز یک کودک
در تاریخ ۱۱ ژوئن نیمه سمت راست مغز « جسیکا هال » ۶ ساله، توسط جراح اعصاب «بن کارسون» در بیمارستان کودکان جان هاپکینز بالتیمور برداشته شد. این نوع عمل نیمکره برداری نامیده می شود و با اینکه بسیار سخت است، بهترین راه درمان جسیکا بشمار می رفت. او از نوعی التهاب مغزی رنج می برد، نوع پیشرفته ای از فساد قشر مغز که باعث حمله های غیرقابل کنترل می شود. با اینکه دکترها از چگونگی آن اطلاع ندارند، اما نیمه باقیمانده مغز در چنین مواردی بسیاری از فعالیت هایی را که نیمه برداشته شده اجرا می کرده، برعهده می گیرد.

نیمه چپ بدن بیمار ممکن است تا ابد فلج بماند، اما معمولا هیچ مشکلی برای خاطرات و نوع شخصیت او بوجود نخواهد آمد. بیمارستان جان هاپکینز سالانه ۱۲ مورد از این جراحی ها را برروی کودکان ۵ تا ۱۰ ساله انجام می دهد. زمانیکه جراحان در حال توسعه این روش بودند، سعی کردند حفره خالی بوجود آمده در جمجمه را با توپ پینگ پونگ پر کنند، اما بعدها متوجه شدند مایع نخاعی مغز، به مرور این فضا را پر می کند.

● جراحی ۴ روزه
از ۴ فوریه تا ۸ فوریه سال۱۹۵۱ زنی به نام «گرترود لواندوسکی»، به مدت ۹۶ ساعت در بیمارستان « شیکاگو » تحت عمل جراحی قرار گرفت تا کیست بزرگی از داخل تخمدان او برداشته شود. گفته می شود که این عمل، طولانی ترین عمل جهان است. « لواندوسکین» قبل از عمل ۲۸۰ کیلوگرم وزن داشت و دور کمرش ۲۷۵ سانتیمتر بود. بعد از اینکه تومور برداشته شد، وزن او به ۱۴۰ کیلوگرم کاهش یافت. در طول عمل، جراحان مایع کیست را به آرامی خارج کردند، زیرا خروج سریع مایع ممکن بود باعث ایست قلبی بیمار شود. در طول ۴ روز، ۹۱ کیلوگرم مایع از بدن او خارج شد. سپس آنها خود کیست را از بدن او درآوردند، که در حدود ۶۸کیلوگرم وزن داشت.

● جراحی در داخل رحم
«کایل بولن» در بیست ودومین هفته بارداری اش بود وقتی که پزشکان بیمارستان «ملبورن» در استرالیا فرزندش را که هنوز به دنیا نیامده بود، جراحی کردند. جنین شرایط بسیار نادری داشت و نوارهای شبکه مانند پرده جنین به دور قوزک پایش پیچیده شده و جریان خون به سمت پایین پاهای او قطع شده بود. معمولا پزشکان برای عمل جراحی جنین، تا هفته بیست و هشتم صبر می کنند، اما این بار اگر مداخله نمی شد، کودک دو پای خود را از دست می داد. جراحان یک تلسکوپ دو میلیمتری در داخل شکم مادر گذاشتند و با استفاده از یک لیزر و جریان برق نوارهای روی پای چپ را بریدند و او را نجات دادند. متاسفانه پای راست عفونت کرده و غیرقابل جراحی شده بود، در آن زمان قد کودک ۱۸سانتیمتر بود. نوزاد در ژانویه سال۲۰۰۸، هشت هفته بعد از عمل و ۲ماه ونیم زودتر از موعد به دنیا آمد. وقتی که ۲۴ روزه بود، جراحان پای راست او را که از یک سرخرگ آویزان بود عمل کردند و امیدوارند نوزاد قادر به راه رفتن باشد.

● جراحی که خودش را عمل کرد
در سال ۱۹۲۱ «ایوان اونیل کین» از ایالت پنسیلوانیا، قصد داشت ثابت کند که اتر(که در آن زمان بعنوان داروی بیهوشی از آن استفاده می شد) بیش از حد در عمل های جراحی استفاده می شود و داروهای بی حسی موضعی با خطرات کمتر برای جایگزینی آن وجود دارد.
برای اثبات آن، او از برداشتن آپاندیس خود استفاده کرد. او با استفاده از یک داروی بی حسی موضعی و تخت عمل و آینه ای که در برابر شکمش وجود داشت، این کار را شروع کرد. سه دکتر در اتاق عمل برای ضرورت حاضر شدند. «کین» شکاف لازم را خودش در شکمش ایجاد کرد و دستیارانش آن را بخیه کردند.
دکتر به خوبی به هوش آمد. بعدها درسال ۱۹۳۲ دکتر «کین» عمل جراحی پیچیده تری را برروی خودش جهت درمان مشکل فتق انجام داد. به دلیل اینکه نقطه عمل در نزدیکی سرخرگ ران بود، این عمل بسیار حساس می شد و دکتر «کین» آن را در کمتر از ۲ساعت به اتمام رساند.

● جراحی برای نجات یک چهره
یک مرد فرانسوی با شرایطی بسیار نادر که با وجود تومور در صورتش او را بینهایت بد شکل کرده بود، با عمل جراحی در ژانویه ۲۰۰۷ چهره و زندگی تازه ای را بدست آورد. « پاسکال کولر۳۰ » ( Pascal Coler) ساله، تعداد بسیار زیادی عمل جراحی برای کاهش حجم تومورها بر روی صورت خود انجام داده بود. این بیماری ناشی از اختلالی به نام نئوروفیبروماتوسیس بود و با وجود تعداد زیاد جراحی، به سختی می توانست غذا بخورد و بخاطر صورت دفرمه و برآمده اش منزوی شده بود.
این اختلال نوعی عارضه نادر ژنتیکی است و متخصصان می گویند; «جوزف مریک»، مشهور به «مرد فیل نما» در صدسال قبل نیز از چنین عارضه ای رنج می برده است.
بعد از ۱۶ساعت جراحی، جراح سرپرست تیم جراحی پلاستیک اطلاع داد که تیم جراحی تمام اجزای صورت «کولر» (لب ها، گونه ها، بینی و دهان) را با یک اهدا کننده، جایگزین کرده اند. «کولر» که به خوبی بهوش آمد، شباهتی با اهداکننده ناشناس ندارد زیرا اسکلت استخوانی چهره اش دست نخورده باقی مانده بود.

شگفت انگیزترین جراحی های دنیای پزشکی
شگفت انگیزترین جراحی های دنیای پزشکی
دوشنبه 7/11/1387 - 8:44
دانستنی های علمی
شماره ۲۹۹ خیابان چهل و یکم در خیابان مدیسون شهر نیویورک محلی است که به هتل کتابخانه مشهور شده است. هتل کتابخانه یک هتل ۶۰ اتاقه است که در نزدیکی کتابخانه عمومی نیویورک، پارک Bryant و ترمینال بزرگ مرکزی نیویورک قرار دارد. این هتل توسط استفان جاکوبس طراحی شده است. در این هتل یک اصل مهم به کار گرفته شده است و آن اینکه هر یک از ۱۰ طبقه این هتل یک نما دارد که بر اساس رده بندی دیویی طراحی شده است. ملویل دیویی یک دانشمند و کتابدار آمریکایی بود که علوم مختلف را به ده طبقه مختلف تقسیم بندی کرد و هر یک از رده ها را به رده های فرعی تری تقسیم کرد تا رده بندی کتابها در کتابخانه هایی که از این روش استفاده می کنند، ساده تر باشد. به همین خاطر به این تقسیم بندی، رده بندی دیویی می گویند. هر یک از اتاقهایی که در هر طبقه قرار دارد، به یکی از زیر رده های آن رده اصلی تعلق دارد. مثلا ۵۰۰ در رده بندی دیویی به علوم اختصاص دارد. پس طبقه پنجم این هتل به علوم اختصاص دارد. در رده بندی دیویی یکی از زیر رده های علوم، ریاضیات است. پس یکی از اتاقهای طبقه پنجم به ریاضیات اختصاص دارد. در هر یک از اتاقهای طبقات مختلف، کتابهای آن موضوع خاص قرار دارد. بدین ترتیب حدود ۶۰۰۰ کتاب مختلف در اتاقهای مختلف با موضوعات مختلف قرار گرفته اند. در سال ۲۰۰۳ به دلیل استفاده از سیستم رده بندی دیویی صاحبان این هتل توسط OCLC که صاحب رده بندی دیویی محسوب می شود، مورد شکایت قرار گرفتند. تا اینکه در نهایت طرفین شکایت با یکدیگر به توافق دست یافتند.

 

تصویری از اتاق مطالعه هتل کتابخانه

تصویری از اتاق مطالعه هتل کتابخانه

این هم فهرست موضوعی اتاقهای هتل:

طبقه سوم: علوم اجتماعی

  1. قانون
  2. پول
  3. فرهنگ جهانی
  4. اقتصاد
  5. علوم سیاسی
  6. ارتباطات

طبقه چهارم: زبان

  1. زباهای تاریخی
  2. زبانهای خاورمیانه
  3. زبانهای آسیایی
  4. زبان آلمانی
  5. زبانهای رومی
  6. زبان اسلاوی

طبقه پنجم: ریاضیات و علوم

  1. ستاره شناسی
  2. دایناسورها
  3. گیاه شناسی
  4. جانورشناسی
  5. زمین شناسی
  6. ریاضیات

طبقه ششم: فناوری

  1. سلامتی و زیبایی
  2. کامپیوتر
  3. پزشکی
  4. مدیریت
  5. تولید
  6. تبلیغات

طبقه هفتم: هنر

  1. طراحی مد
  2. موسیقی
  3. عکاسی
  4. هنرهای نمایشی
  5. نقاشی
  6. معماری

طبقه هشتم: ادبیات

  1. معما
  2. داستانهای تخیلی
  3. ادبیات نمایشی
  4. شعر
  5. داستانهای کلاسیک
  6. ادبیات اروتییک

طبقه نهم: تاریخ

  1. سرگذشتنامه ها
  2. جغرافیا و سفر
  3. تاریخ آسیا
  4. اقیانوس شناسی
  5. تاریخ قدیم
  6. تاریخ قرن بیستم

طبقه دهم: دانش عمومی

  1. رسانه های جدید
  2. خبرنگاری
  3. موزه ها
  4. دایره المعارف ها
  5. سالنامه ها
  6. کتابخانه ها

طبقه یازدهم: فلسفه

  1. عشق
  2. متافیزیک
  3. روانشناسی
  4. فلسفه
  5. اخلاق
  6. منطق

طبقه دوازدهم: مذهب
مذاهب قدیمی
مذاهب اولیه آمریکایی ها
مذاهب آلمانی
دوران جدید
مذاهب آفریقایی
مذاهب شرقی

در این هتل به جز انگلیسی زبانهای اسلواکی، چکی، روسی، بلغاری، رومانیایی، هلندی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، هندی، پنجابی، اردو، گجراتی استفاده می شود. وب سایت این هتل در آدرس http://www.libraryhotel.com اطلاعات بیشتری همراه با عکسهای فراوان در اختیار شما قرار می دهد.

دوشنبه 7/11/1387 - 8:38
محبت و عاطفه

این یک داستان واقعی است که در ژاپن اتفاق افتاده.
شخصی دیوار خانه اش را برای نوسازی خراب می کرد. خانه های ژاپنی دارای فضایی خالی بین دیوارهای چوبی هستند. این شخص در حین خراب کردن دیوار در بین آن مارمولکی را دید که میخی از بیرون به پایش فرو رفته بود.
دلش سوخت و یک لحظه کنجکاو شد. وقتی میخ را بررسی کرد متعجب شد؛ این میخ ده سال پیش، هنگام ساختن خانه کوبیده شده بود!!!
چه اتفاقی افتاده؟
در یک قسمت تاریک بدون حرکت، مارمولک ده سال در چنین موقعیتی زنده مانده!!!
چنین چیزی امکان ندارد و غیر قابل تصور است.
متحیر از این مساله کارش را تعطیل و مارمولک را مشاهده کرد.
در این مدت چکار می کرده؟ چگونه و چی می خورده؟
همانطور که به مارمولک نگاه می کرد یکدفعه مارمولکی دیگر، با غذایی در دهانش ظاهر شد!!!
مرد شدیدا منقلب شد.
ده سال مراقبت. چه عشقی! چه عشق قشنگی!!!
اگر موجود به این کوچکی بتواند عشقی به این بزرگی داشته باشد پس تصور کنید ما تا چه حد می توانیم عاشق شویم، اگر سعی کنی

يکشنبه 6/11/1387 - 12:44
دانستنی های علمی
اگر ما چیزی را می خواهیم برای آن نیست که دلیلی بر آن پیدا کرده ایم بلکه چون آن را می خواهیم برایش دلیل پیدا می کنیم.
شوپنهاور
يکشنبه 6/11/1387 - 9:39
خواستگاری و نامزدی
زندگی به تناسب شهامت آدمی گسترش یا فروکش می‌یابد. آنین نین
يکشنبه 6/11/1387 - 9:33
دانستنی های علمی

مرد 80 ساله ترکیه ای با 14 سانتی متر بینی، صاحب درازترین بینی دنیاست! این مرد اهل استان اردو در ترکیه محمت گل نام دارد و همسایگان او را با نام دده پینوکیو خطاب می کنند!! دده پینوکیو شکایت خاصی از بینی درازش ندارد و اقوامش هم می گویند به این مرد بینی دراز عادت کرده اند.

وی که تا کنون در مسابقات درازی بینی شرکت نکرده است گفته است: "افرادی که در این مسابقات برنده شده اند بینی شان بین 8 تا 9 سانتی متر طول دارد. اگر من شرکت می کردم قطعا برنده این مسابقات می شدم چرا که تاکنون درازتر از بینی خودم ندیده ام!"
سال گذشته شخص دیگری با نام محمت اوزیورک با بینی ای به درازی 8.8 سانتی متر اسم خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کرده بود.
__________________
يکشنبه 6/11/1387 - 9:26
دانستنی های علمی
"اخفش" به کسی می گویند که چشمش ضعیف و کم سو باشد.در تاریکی بهتر از روشنائی و در روز ابری بهتر از روز آفتابی ببیند.
در روزگاران گذشته مردی بنام "سعید بن مسعده " زندگی می کرد که چون چشمش ضعیف بود به او اخفش می گفتند.می گویند که اخفش از بحث و جدل خوشش نمی آمد و دلش می خواست هر چه می گفت دیگران بی چون وچرا قبول کنند. معلوم است که به این ترتیب هیچکس حاضر نبود با اوبحث کند.

همین اخفش بزی خرید و طنابی به شاخ او بست .سر دیگر طناب را از قرقره ای که به سقف بسته بود عبور داد.زمانی که اخفش می خواست مطالعه یا بحث و گفتگو کند جلوی بز می نشست سر طناب را که از سقف آویزان بود بدست می گرفت .بعد از مدتی مطلبی را توضیح می دادو دلیل و برهان برای نظریاتش می آورد.سپس از بز میپرسید: "خوب مطلب را فهمیدی ؟"
آنگاه طناب را می کشید وسر بز به طرف بالا می رفت یعنی " نه نفهمیدم "
اخفش می گفت : بسیار خوب باز هم برایت توضیح می دهم وبار دیگر شروع می کرد به توضیح دادن مطلب .بعدا سر طناب را شل می کرد واز بز می پرسید :" حال درس را فهمیدی ؟ دلایل مرا قبول داری ؟"
بز که با شل شدن طناب سرش پایین می آمد البته چیزی نمی گفت اما اخفش نتیجه می گرفت که بز حرفهای او را فهمیده و همه را بی برو برگرد قبول دارد .
امروزه "بز اخفش " یک ضرب المثل شده است .اگر کسی مطلبی را نفهمد ولی بگوید که فهمیده است او را به " بز اخفش " تشبیه می کنند.
شنبه 5/11/1387 - 16:14
دانستنی های علمی
درها سوژه‌های جالبی برای عکاسی هستند. بیایید در این پست نگاهی بیندازیم به درهایی در نقط مختلف جهان:

سنگین‌ترین در جهان: سنگین‌ترین در جهان 44 هزار کیلوگرم وزن دارد! و در آزمایشگاه لاورنس استفاده است. چرا که باید جلوی تشعشع نوترون‌های تولید شده در این آزمایشگاه را بگیرد. به خاطر تکیه‌گاه خاصی که این در دارد، حتی یک نفر می‌تواند آن را باز و بسته کند.




بزرگ‌ترین در دنیا: بزرگ‌ترین درهای دنیا در جایگاه مونتاژ راکت‌های ناسا در مرکز فضایی کندی قرار دارند. این مرکز 4 در بسیار بزرگ دارد که هر کدام 138.99 متر ارتفاع دارند. 45 دقیقه طول می‌کشد تا این درها باز یا بسته شوند.



ترسناک‌ترین در دنیا: در کلیسای جامع سنت نیکلاس در اسلوونی شاید ترسناک‌ترین در دنیا باشد. این در، از جنس برنز و به مناسبت بازدید ژان پل دوم از این کلیسا ساخته شده است:





ایمن‌ترین در دنیا: این در شاید ایمن‌ترین در دنیا باشد، چون ضد انفجار، ضد گلوله و ضد حریق است و 10 قفل دارد.
به علاوه این در، اثر انگشت کسی را که قصد ورود دارد، کنترل می‌کند و جالب اینجاست که قبل از کنترل اثر انگشت، وجود جریان خون را در نوک انگشت چک می‌کند تا از متصل بودن یک انگشن «زنده» به حسگر در، اطمینان حاصل شود.
این در یک دوربین هم دارد که عکس فرد پشت در به آدرس میل صاحب خانه ارسال می‌کند.



قیمت این در 2500 دلار است، شاید برای بعضی‌ها خرید این در بسیار به صرفه باشد!
شنبه 5/11/1387 - 14:5
دانستنی های علمی
پرچم كوروش، 559 سال پیش از میلاد


دوره شاه طهماسب



دوره شاه صفی دوم


دوره نادرشاه


دوره آقامحمدخان قاجار


دوره محمدشاه قاجار


دوره ناصرالدین شاه


دوره پهلوی


دوره جمهوری اسلامی



شنبه 5/11/1387 - 13:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته