• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1436
تعداد نظرات : 368
زمان آخرین مطلب : 5251روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

 

نوکیا سه مدل از بزرگترین گوشی موبایل‌های خود را معرفی کرد.

یکی از مدل‌ها C6 اسنت که روی Symbian S60  اجرا می‌شود و  از 3G و HDSPA پشتیبانی می‌کند. 

 گوشی مذکور دارای یک صفحه نمایش 3.2 اینچی دلچسب،کیفیت نمایش HD ، فناوری بی‌سیم، بلوتوث و یک دوربین 5 مگاپیکسلی به همراه فلش و فوکوس خودکار است.

مدل دوم E5 نام دارد و به همراه یک دوربین 5 مگاپیکسلی ،USB ، فناوری  بلوتوث، بی‌سیم، GPS ،شکاف microSD ، و پورت microUSB عرضه خواهد شد.

مدل سوم که C3 نام دارد نسبت به C6 کمی افت کرده و دارای یک صفحه نمایش 2.4 اینچی، کیفیت نمایش QVGA است و از پلت‌فرم  سری 40  بهره برده است، گوشی مذکوراز فناوری بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند. 

Nokia C6 در پایان سه ماهه جاری با قیمت 299 دلار ، C3 در سه ماهه دوم  سال جاری با قیمت 122 دلار  و E5 در سه ماهه سوم سال 2010 با قیمت 245 دلار وارد بازار خواهند شد.

سه شنبه 7/2/1389 - 22:44
موبایل
با رعایت نکات و ترفندهای زیر، جستجوی بسیار راحت تر و سریعتری در هنگام کار با اینترنت خواهید داشت.
● باز کردن لینک ها در صفحات جدید
با نگه داشتن کلید shift هنگام کلیک بر روی یک پیوند یا لینک (مقصود همان کلمات یا عباراتی است که عموما آبی رنگ هستند و "کرزر" با رفتن بر روی آنها، به "دست" تبدیل می شود) و یا راست کلیک کردن بر روی آن و انتخاب گزینه Open in new window پیوند مربوطه در یک صفحه جدید باز می شود. این کار به سرعت جستجوهای شما کمک شایانی می کند. شما برای باز کردن لینک ها در پنجره های جدید، محدودیت دارید. اگر تعداد زیادی پنجره باز شود ممکن است باعث "هنگ" کردن برنامه مرورگرتان شود. بنابراین بطور همزمان، حدود 10 تا 15 پنجره بیشتر باز نکنید.
بقیه در ادامه مطلب
● خطوط و حروف به هم ریخته
این مشکل بیشتر در سایت های فارسی دیده می شود. در روی صفحه حاوی متن، کلیک راست موس را فشار دهید، از صفحه باز شده، در قسمت encoding گزینه UTF8 را امتحان کنید.
درصورت برطرف نشدن مشکل در قسمت encoding گزینه های دارای کلمه Arabic را امتحان نمایید.
اگر در دو روش ذکر شده اشکال برطرف نشد،‌ ببینید (احتمالا در صفحه اول سایت) آیا صفحه فارسی با قلم خاصی نوشته شده که از شما خواسته شده که : "ابتدا قلم ما را نصب کنید"؟ در اینصورت مجبور هستید ابتدا آن فونت را به شکل زیر نصب کنید:
1) فونت را دانلود کنید.
2) در پنجره control panel روی fonts دوبار کلیک کنید تا پنجره مورد نظر باز شود.
3) گزینه Install new font را از منوی File همان پنجره Fonts انتخاب کنید.
4) مسیر فونت مورد نظر را از پنجره های لیست Folders، Drives همان پنجره مشخص کنید. سپس فونت شما در پنجره کوچک list of fonts ظاهر می شود.
5) حال آن را انتخاب و ok بزنید تا فونت مورد نظر روی سیستم نصب شود. پس از این با زدن refresh صفحه وب مورد نظر،‌ می توانید آن را به راحتی بخوانید. ولی اگر باز مشکل داشتید، روی صفحه وب، ‌کلیک راست کنید و در encoding گزینه User defined را انتخاب کنید. قاعدتا" با refresh کردن باید بتوانید صفحه را بخوانید.
(خوشبختانه با ورود ویندوز 98 و به بعد این مشکل تا حد زیادی رفع شده است)
● نحوه دیدن فایل های Flash و PDF :
بسیاری از صفحات و فایل ها در اینترنت به این دو صورت می باشند.
برای دیدن فایل های پویا یا Flash که به swf ختم می شوند به برنامه Macromedia Flash Player احتیاج است.
برای دیدن فایل های متنی PDF نیز که به .pdf ختم می شوند باید از برنامه Adobe Acrobat Reader استفاده کنید.
● مواجهه با سایت های شلوغ و گیج کننده
اگر وارد صفحه اول یک سایت شلوغ که دارای تعداد زیادی لینک، انواع جعبه ها و کادرهای مختلف در نقاط مختلف صفحه می باشد، شدید، بجای صرف زمان زیاد برای درک صفحه، سریعا به بالا یا به سمت چپ صفحه نگاه کنید، ببینید آیا کلیدی به نام site map دارد یا خیر، اگر چنین کلیدی موجود بود با زدن آن به صفحه ای می روید که در آن تمام لینک های موجود در سایت بصورت فهرست آورده شده است. با خواندن آن می توانید سریعا بفهمید، در سایت چه صفحاتی با چه موضوعاتی موجود است.
به دنبال یک کلمه در یک صفحه می گردم، چه کاری باید انجام بدهم؟
گاهی وارد یک صفحه ای می شویم که پر از مطالب مختلف است. می خواهیم ببینیم توی این صفحه راجع به مثلا" ایران صحبتی شده یا خیر، به عبارت دیگر آیا در این صفحه کلمه "ایران" آمده است یا خیر.
کافیست در مرورگر IE ( یعنی Internet explorer ) کلید View و سپس گزینه Find را انتخاب کنیم. و یا از کلید های میانبر Ctrl + F استفاده کنیم. در صفحه ای که باز می شود کلمه IRAN را تایپ کنید، و کلید Find را فشار دهید. اگر این کلمه در صفحه موجود باشد آن کلمه در وسط صفحه آورده شده و های لایت می شود. با فشردن مکرر کلید Find دیگر کلمات مورد جستجو در صفحه آورده می شود.
● افزایش سرعت برقراری ارتباط یا Log-in شدن
البته این ترفند فقط مختص ویندوز 98 می باشد. برای حصول اطمینان از اینکه ارتباط شما در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد مراحل زیر را طی کنید:
در My Computer پوشه Dial-up Networking را باز کنید. روی کانکشن مورد نظر خود راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید. زبانه Server Types را انتخاب کنید و مطمئن شوید که گزینه Log on to network غیر فعال باشد و در کادر Allowed Network Protocols فقط TCP/IP انتخاب شده باشد.
● معرفی فرایندهای اصلی
با تایپ آدرس صفحه وبی که در نظر دارید در قسمت Address Bar و زدن Enter و یا دکمه Go به آن صفحه دستیابی خواهید داشت.
- دکمه stop فرآیند بارگزاری صفحه را متوقف می کند.
- دکمه refresh یا کلید F5 کار بارگزاری صفحات را از نو شروع می کند.
- دکمه Back صفحات باز شده در صفحه پیش رو را به قبل می برد.
- دکمه Favorites صفحه را به لیست علاقمندی های شما اضافه می کند. به این صورت که در منوی Favorites با کلیک بر گزینه Add To Favorites و با ایجاد یک فولدر و انتخاب نام مناسب این صفحه به مجموعه علاقمندی های شما اضافه می شود.
● کلیدهای میانبر
- اگر پس از وارد کردن یک کلمه در نوار آدرس ( Address Bar ) از کلیدهای Ctrl + Enter استفاده کنید، عبارت
http://www و .com به اول و آخر آن اضافه می شود.
- با Ctrl + N می توانید یک صفحه جدید باز کنید.
● راهنمای جستجو در اینترنت :
در دنیای اینترنت به سادگی می توانید به مطالب و علاقمندی های خود دستیابی داشته باشید. برای جستجوی مطالب در اینترنت احتیاج به یک موتور جستجو می باشد که ما قویترین و در عین حال ساده ترین موتور جستجوی اینترنتی یعنی گوگل به آدرس
http://www.google.com را پیشنهاد می کنیم.
● جستجوی اساسی
برای جستجو در گوگل باید کلیدواژه مورد نظر خود را در کادر جستجو وارد کنید و دکمه Enter را بزنید ( یا برروی دکمه Search کلیک کنید ) تا صفحاتی که آن کلیدواژه در آن ها وجود دارد و یا صفحاتی که به آن موضوع مرتبط می شود بدست آیند. مثلا اگر کلمه music را در کادر جستجو وارد کنید مهمترین سایت ها و صفحاتی که در زمینه موسیقی وجود دارند به ترتیب اهمیت و پر مخاطب بودن آن ها فهرست می شوند.
دقت داشته باشید که گوگل به طور خودکار از جستجوی کلمات بسیار رایج مثل a ، for و how صرف نظر می کند. همچنین نوشتن کلمات با حروف بزرگ یا کوچک با یکدیگر فرقی نمی کنند.
● جستجوی ترکیبی
اگر به دنبال صفحاتی هستید که دارای چند کلمه هستند جستجو به شیوه های زیر است:
اگر دو یا چند کلمه را با 1 کاراکتر فاصله از هم تایپ کنید، گوگل معمولاً صفحاتی را می آورد که ترجیحاً همه آن ها با هم در یک صفحه باشند و ترجیحات بعدی این است که این کلمات را با فراوانی بیشتر کلمات به فهرست نتایج وارد نماید.
اگر به دنبال صفحاتی هستید که حتماً 2 یا چند کلمه همزمان و با هم در یک جا باشند بین کلمات از + استفاده کنید. به این صورت که بین کلمات با یک کاراکتر فاصله از کلمه قبل از + استفاده کنید. مثلا" اگر دنبال صفحاتی هستید که در آن ها هم music و هم classic با شد باید عبارت music +classic را در کادر جستجو وارد نمایید.
اگر قصد جستجوی یک عبارت خاص را دارید باید این عبارت در دابل کوتیشن یعنی "" قرار بگیرد. مثلاً اگر می خواهید عبارت classic music را جستجو کنید این عنوان به صورت "classic music" خواهد بود.
سه شنبه 7/2/1389 - 22:41
کامپیوتر و اینترنت



این گوشی که امکانات عکسبرداری و فیلمبرداری فوق‌العاده‌ای دارد، با امکان ضبط HD و نیز با دوربین 12 مگاپیکسلی دارای عدسی کارل زایس و نیز صدای دالبی، همچنین توانایی ویرایش تصاویر و فیلم‌ها را به کاربر خود می‌دهد.

مطابق اعلام نوکیا این گوسی ابزار مناسبی برای ارتباط با شبکه‌های اجتماعی و نیز استفاده از امکانات چندرسانه‌ای موجود بر روی شبکه است.

گوشی N8 دارای 16 گیگابایت حافظه داخلی است که تا 32 گیگابایت قابل افزایش است.

منبع: ایتنا

سه شنبه 7/2/1389 - 22:40
اخبار

مدیرعامل شرکت تامین تله کام از واگذاری سیم‌کارت‌های نسل سوم تلفن همراه (3G ) همزمان با دهه فجر در تهران و کلان‌شهرها خبر داد و گفت: هنوز بهای این سیم‌کارت‌ها مشخص نیست و در حال مطالعه استراتژی بازار هستیم که نتایج آن تا سه ماه آینده اعلام می‌شود.





ذبیح‌الله فیض‌آبادی در گفت‌وگو با مهر در مورد دریافت پروانه بهره‌برداری از نسل سوم تلفن همراه در کشور با بیان اینکه سیم‌کارت‌های اپراتور سوم از 22 بهمن ماه امسال وارد بازار کشور می‌شود گفت: این سیم‌کارت‌ها از ابتدا بر مبنای تکنولوژی نسل سوم خواهند بود و مجهز به سرویس‌های مختلف این فناوری هستند.

وی با تاکید بر اینکه سیم‌کارت‌های نسل سوم تلفن همراه به صورت همزمان در تهران و کلانشهرها توزیع می‌شود افزود: این سیم‌کارت‌ها به تدریج در کل کشور در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. فیض‌آبادی اضافه کرد: هنوز بهای این سیم‌کارت‌ها مشخص نیست و تامین تله‌کام در حال مطالعه استراتژی بازار است که نتایج آن را تا سه ماه آینده اعلام می‌کند.

مدیرعامل اپراتور سوم تلفن همراه کشور خاطرنشان کرد: شرایط جدیدی برای پروانه فعالیت اپراتور سوم صادر شده که این شرایط کاملا با شرایط مزایده این پروژه متفاوت است و جزئیات آن باید از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز که روز شنبه پروانه اپراتور سوم را برای شرکت تامین تله کام وابسته به سازمان تامین اجتماعی صادر کرده است گفت: با راه‌اندازی این شبکه مردم کشور در سال جاری از سیم‌کارت‌های تکنولوژی نسل سوم بهره‌مند می‌شوند. پیش از این گفته شده بود سیم‌کارت‌های اپراتور سوم با کد 092 عرضه خواهد شد.

انتخاب شرکت تامین تله کام در پروژه اپراتور سوم از دی ماه سال 87 و پس از اعلام کنسرسیوم تامین - اتصالات به عنوان برنده مزایده تاکنون با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است. این پروژه ابتدا قرار بود با هدف انتقال تکنولوژی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام شود اما با حذف اتصالات از این پروژه هم اکنون تامین تله کام قصد دارد نسل سوم تلفن همراه را بدون استفاده از توان خارجی در کشور پیاده‌سازی کند.
منبع: ایتنا

سه شنبه 7/2/1389 - 22:39
کامپیوتر و اینترنت

مطالب بسیاری طی چهار پنج ماه گذشته درباره لپ‌تاپک‌ها (Netbooks) در جراید بین‌المللی و نشریات داخلی منتشر شده‌اند که حتم دارم بسیاری از آن‌ها را مطالعه کرده‌اید.

حقیقتش را بخواهید این لپ‌تاپک‌ها توجه جدی گروه تأمین محتوای صفحات بازار و سخت‌افزار نشریه را نیز برانگیخته است به همین دلیل چشم امید فراوانی به آینده آن داریم. پس از گذشت یک سال از عرضه اولین لپ‌تاپک در بازارهای بین‌المللی، شاید بتوان درباره آینده لپ‌تاپک‌ها به‌شکلی واقعی‌تر و به دور از احساسات صحبت کرد. عالم و آدم می‌دانند که ابعاد لپ‌تاپک‌ها محدود است و با ‌وزن سبک و قیمت‌هایی فوق‌العاده روانه بازار می‌شوند. از این‌رو طبیعی است که مخاطب از آن‌ها استقبال کند. در این میان ضعف‌هایی نیز متوجه لپ‌تاپک‌ها شده که در بسیاری از موارد حال مشتری‌جماعت را در قوطی حبس کرده است. قیمت مشتری‌پسند این موجودات موجب شده است که خریدار توجه لازم به مشخصه‌های فنی آن مبذول نداشته باشد و پس از مدتی با مشکلات متعدد روبه‌رو شود. به ‌بیان دیگر استقبال کنونی از لپ‌تاپک‌ها می‌تواند کاذب باشد و طی یکی دو سال آینده مشخص می‌شود که آیا می‌توان عرضه این دستگاه‌ها را پدیده‌ای ویژه قلمداد کرد یا خیر!
● نگاه این‌کاره‌های بازار
بسیاری از سازندگان تجهیزات دیجیتالی، عرضه لپ‌تاپ‌هایی با ابعاد ۷ تا ۹ اینچ را کارآمد نمی‌دانند و مدل‌های بزرگ‌تر ۱۰ تا ۱۲ اینچی را جایگزین مدل‌های قبلی کرده‌اند. این امر به این دلیل است که نتیجه تحقیقات شکل گرفته نشان داده است که اندازه نمایشگر تاثیر فراوانی در رضایت مصرف‌کننده به ‌خصوص برای استفاده طولانی مدت دارد. همچنین مشخص شده است که بسیاری از خریداران مدل‌های ۷ تا ۹ اینچی، از محدودیت دید نمایشگر ابراز نارضایتی کرده و به سوی مدل‌های ۱۰ تا ۱۲ اینچی تمایل نشان داده‌اند.
شرکت AMD را می‌توان جدی‌ترین مخالف لپ‌تاپک‌ها دانست. درک مایر -به‌ عنوان رییس AMD- اعتقاد دارد ضعف اصلی لپ‌تاپ‌ها نه در ابعاد نمایشگر که در ضعف مفرط این دستگاه‌ها برای انجام عملیات پردازشی است. این بنده خدا معتقد است که سود اصلی تولید لپ‌تاپک‌ها روانه کیسه Intel می‌شود و خریدار در وهله اول با تصور خرید ارزان به سوی این دستگاه‌ها جلب خواهد شد. اگر میان قیمت و کیفیت، نسبتی برقرار شود، مشخص خواهد شد که استفاده از لپ‌تاپک‌ها صرفه اقتصادی ندارد. به ‌همین دلیل است که شرکت AMD در این وادی که تمامی زیر و زبر آن توسط Intel تعریف و طراحی شده وارد نمی‌شود و بازی نخواهد کرد. هرچند با ارایه بستر پردازشی Yukon و پردازنده‌های Athlon Neo نشان داد که در این وادی نیز تواناست.
● لپ‌تاپک با لپ‌تاپ ارزان‌قیمت
قیمت رقابتی لپ‌تاپک‌ها با گونه دیگر لپ‌تاپ‌ها همواره به عنوان برگ برنده این موجودات قلمداد شده است و توسط بیشتر شرکت‌های حاضر در این وادی در بوق و کرنا می‌شود. چند وقتی است که قیمت برخی از مدل‌های جدید لپ‌تاپک به‌ دلیل برخی سوسول‌بازی‌های رایج از مرز ۵۰۰ دلار فراتر رفته و حتی برخی مدل‌ها با قیمت ۸۰۰ دلار نیز عرضه می‌شوند. در حال ‌حاضر سبک‌وزنی، تنها خصیصه‌ای است که در بیشتر لپ‌تاپک‌ها رعایت می‌شود.
قیمت پایه بسیاری از لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت از حوالی ۴۵۰ دلار آغاز می‌شوند و مشهود است که این لپ‌تاپک‌ها پا در کفش لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت کرده‌اند. در این گذر مقایسه مختصری بین لپ‌تاپک و لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت خواهیم داشت.
اول؛ لپ‌تاپک‌ها فاقد درایو نوری هستند و به‌ همین دلیل می‌توانند سبک‌تر و کوچک‌تر باشند و هزینه تولید آن‌ها نیز کاهش یابد. نمی‌دانم این را مزیت فرض کنم یا ضعف زیرا برای برخی افراد وجود درایو نوری الزامی است و برای برخی دیگر جزئی اضافی محسوب می‌شود.
دوم؛ لپ‌تاپک‌ها به‌ طور معمول از پردازنده‌های خانواده Intel Atom، VIA C۷ و VIA nano استفاده می‌کنند. لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت نیز به ‌طور معمول از پردازنده‌های Pentium Dual Core، Intel Celeron-M، AMD Sempron و Athlon Neo را به کار می‌گیرند. در این میان شبه‌پردازنده‌های Intel Celeron از لحاظ کیفیت ضعیف‌تر از بقیه به نظر می‌رسند، اما به مراتب بهتر از پردازنده‌های ضعیف‌الجثه Intel Atom و VIA است. بماند که Sempron و Pentium Dual Core توان پردازشی قابل ملاحظه‌ای دارند. به همین دلیل بیشتر پردازنده‌های مورد استفاده در لپ‌تاپک‌ها به مراتب ضعیف‌تر از پردازنده‌های لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت هستند.
سوم؛ وزن لپ‌تاپک‌ها به ‌طور معمول کمتر از ۱۲۰۰ گرم است، اما به تناسب همین محدودیت وزنی، در ابعاد نمایشگر محدودیت دارند که در برخی مواقع آزاردهنده هستند و دارنده لپ‌تاپ حاضر است که وزن ۲۰۰۰ تا ۲۹۰۰ گرمی آن را به دلیل همین مزیت تحمل کند.
● بالاخره چه باید کرد؟
تعداد و تنوع لپ‌تاپک‌ها در سال جاری افزایش خواهد یافت و خریدار ایرانی دیر یا زود با وسوسه خرید آن مواجه خواهد شد. هرچند اکنون نیز برخی از مدل‌های معروف لپ‌تاپک مانند Acer Aspire One، Lenovo IdeaPad S۱۰ و Asus Eee PC در ایران با قیمتی بالا قابل ابتیاع هستند. این مقدمات را گفتم تا به اینجا برسم که قیمت عرضه لپ‌تاپک در ایران به‌ هیچ عنوان مقرون به‌صرفه نیست و به شدت توصیه می‌شود که از لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت به ‌جای این موجودات استفاده شود.
در حال حاضر Samsung NC۲۰ تنها لپ‌تاپک با نمایشگر ۱۲ اینچی است که کیفیت قابل قبولی دارد، اما در ایران عرضه نمی‌شود. به‌ صراحت می‌توان گفت که خرید لپ‌تاپک در بازار کنونی ایران منطقی نیست،‌ زیرا قیمت عرضه آن بی‌نهایت غیرمنطقی است و نمی‌تواند انتظارات مصرف‌کننده ایرانی را نیز برآورده کند. از این‌رو توجه خریدار داخلی را به لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت جلب می‌کنم.
این را نیز اضافه کنم که در سال جاری تغییراتی در سیستم‌های پردازشی ایجاد خواهد شد که تغییراتی نیز در لپ‌تاپک‌ها ایجاد خواهد کرد. بین خودمان بماند شاید نسل لپ‌تاپک‌ها طی دو سه سال آینده از روی زمین برچیده شوند. در این‌باره صحبت خواهیم کرد!

منبع:iritn

سه شنبه 7/2/1389 - 22:37
موبایل
اینترنت انقلابی عظیم در روابط، آموزش و كار و حرفه ما ایجاد كرده است‌.

هدف این مقاله پرداختن به چگونگی استفاده بجا و صحیح از این انبوه اطلاعات و راه‌های كنترل و درمان جست‌وجوهای نا‌خواسته و نامحدود در این دنیای مجازی خواهد بود‌. در واقع زمانی كه با دوستان مجازی خود احساس صمیمیت و راحتی بیشتری دارید تا دوستان واقعی یا آن هنگام كه نمی‌توانید از بازی‌، شرط‌بندی یا جست‌وجوی ناخواسته در اینترنت دست بكشید‌، همه و همه نشانگر آن است كه شما بیش از حد معمول گرفتار این دنیای آنلاین هستید‌.

استفاده از اینترنت در سال‌های اخیر روندی رو به رشد داشته، تا حدی كه این دنیای مجازی منابع اطلاعات و حتی سرگرمی‌های ما را نیز دگرگون كرده است‌. سرفصل خبرهای داغ آنلاین در یك چشم به هم زدن به روز می‌شود و زمان زیادی نمی‌‌برد‌، ای‌میل‌، چت و صفحات پیام‌نما و نظایر آن به شما این اجازه را می‌دهند تا با دیگر افراد در‌باره هر موضوعی، از مسائل عمده گرفته تا جزئی‌ترین مسائل‌، به گفت‌وگو بنشینید. مطمئنا همه از این فواید آشكار اینترنت آگاهیم حتی امروزه اینترنت جز جدایی‌ناپذیر حرفه بسیاری از افراد نیز شده است. پس سؤالی كه در اینجا مطرح می‌شود آن است كه ‌منظور از استفاده نادرست و اعتیادآور از اینترنت چیست‌؟

پردازش و توجه به استفاده بی‌رویه و اعتیاد‌گونه از اینترنت مبحثی‌ تقریبا جدید است و اگرچه محققان در پی تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه‌اند‌، هنوز این اختلال در اختلالات روانشناختی طبقه‌بندی نشده است‌، با وجود این، شواهد جاری دال برآن است كه برای بسیاری از افراد استفاده ناخواسته و بی‌رویه از اینترنت منتج به تداخل در زندگی روزمره و روابطشان می‌شود.

استفاده سالم در برابر استفاده ناسالم

استفاده سالم و غیرسالم از اینترنت چیست‌؟ البته جواب دقیقی برای این سؤال نخواهیم یافت زیرا كه استفاده هر فرد از اینترنت بستگی به عوامل بسیاری دارد. ممكن است شما بنا به حرفه خود نیاز به استفاده گسترده‌ای از اینترنت داشته باشید یا به خاطر ارتباط با اقوام و دوستان راه دور خود مجبور باشید دائما وارد این دنیای مجازی شوید‌. در واقع در اینگونه موارد صرف وقت زیادی در اینترنت لزوما مسئله ساز نیست. اما اگر جست‌وجوی مداوم در این دنیای مجازی شما را از روابط خانوادگی‌، شغل یا دیگر مسائل مهم زندگیتان دور سازد‌، دقیقا در همین جاست كه شما نا‌خواسته به اینترنت اعتیاد پیدا كرده‌اید‌.

نشانه‌های استفاده نا‌سالم

فردی كه به رایانه اعتیاد دارد احتمالا علائم و نشانه‌های زیر را تجربه كرده است‌:
- هنگامی كه پشت رایانه نشسته‌اید احساسی آمیخته به خوشنودی و گناه دارید‌.
- تمام تلاشتان برای محدود ساختن ساعات استفاده از اینترنت بی‌نتیجه مانده است‌.
- ساعات پرداختن به امور شخصی خود را در پشت رایانه صرف می‌كنید.
- به دوستان‌، خانواده و مسئولیت‌هایتان به خاطر بودن در دنیای مجازی
پشت پا می‌زنید.
- در مورد ساعات جست‌وجو در اینترنت به خانواده یا رئیس خود دروغ می‌گویید.
- هنگامی كه خطوط ارتباطی قطع شده یا محدود شود احساس ناراحتی‌، افسردگی و بی‌قراری می‌كنید‌.
- در زمان دلمشغولی‌های فكری و ذهنی ساعات متمادی را پشت رایانه می‌گذرانید‌.
- و‌بالاخره هنگامی كه پشت رایانه خود نیستید دائما به استفاده مجدد از آن فكر می‌كنید‌.

عوامل محرك در ایجاد اعتیاد به اینترنت

- اگر از اضطراب و ناراحتی‌های اعصاب رنج می‌برید: ممكن است در این شرایط به خاطر مشغول نگاه داشتن ذهن و فكر خود به استفاده بی‌حد و حصر از اینترنت رو آورید.

- اگر شما افسرده هستید: اینترنت می‌تواند مفری برای دوری از احساساتی نظیر دلمردگی و بی‌حوصلگی باشد اما به خاطر داشته باشید استفاده بی‌حد و حصر از رایانه مطمئنا شرایط را سخت‌تر خواهد كرد زیرا تنها باعث انزوا و گوشه‌گیری بیشتر شما خواهد شد.

- اگر اعتیاد به دیگر مسائل دارید‌: بسیاری از افرادی كه به اینترنت وابستگی بیش از حد دارند از دیگر مسائل نظیر اعتیاد به داروهای روانگردان‌، شرط بندی و... رنج می‌برند.

- اگر كه قادر به برقراری روابط سالم اجتماعی نیستید‌: معتادان به اینترنت اغلب از چت‌روم‌ها، پیام‌ها یا بازی‌های آنلاین به‌عنوان راهی مطمئن برای ایجاد رابطه جدید سود می‌برند.

- اگر در سن جوانی و نوجوانی هستید: اصولا جوانان به‌دنبال اجتماعاتی هستند كه در آن احساس صمیمیت و راحتی بیشتری داشته باشند و فضای مجازی این فضا را در اختیار آنان می‌گذارد‌.

- اگر كه كم تحرك یا كمتر از حد معمول فعالیت دارید‌: به‌عنوان مثال ممكن است دچار ناتوانی یا معلولیت بوده و یا والدین كودكان خرد‌سالی باشید كه ترك خانه و پرداختن به فعالیت‌های اجتماعی را دشوار كرده است‌.

كمك به خویش برای شكستن اعتیاد به اینترنت

اگر كه متوجه شدید در استفاده از اینترنت دچار مشكل شده‌اید راه سختی را در پیش دارید‌. در اینجا به پیشنهاد و راه‌حل‌هایی چند برای بازگشت به زندگی متعادل و سالم‌ می‌پردازیم. در واقع اگرچه خود شما نقش مهمی را در این میان ایفا می‌كنید حمایت روحی و عاطفی دیگران نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود زیرا برگشت به عادات قبلی مخصوصا در زمانی كه مداوما از اینترنت برای كارتان استفاده می‌كنید‌، راحت‌تر و آسان‌تر از آن است كه حتی فكرش را كنید‌.

- هر نوع مشكلی نیاز به درمان و بررسی دارد‌: مسائلی نظیر افسردگی و اضطراب نیاز فوری به درمان و حمایت از جانب دیگران خواهد داشت‌. پس هر چه زودتر به یك روان درمانگر مراجعه كنید‌.

- روابط اجتماعی خود را گسترش دهید‌: هر چه ارتباط اجتماعی شما قوی‌تر و گسترده‌تر باشد نیاز كمتری به استفاده از اینترنت برای برقراری روابط اجتماعی خواهید داشت‌. ساعاتی را كه در هفته صرف استفاده نامعقول از اینترنت و رایانه می‌كنید برای خانواده یا همسر خود كنار بگذارید‌. اگر كه فردی خجالتی هستید سعی كنید در گروه‌هایی عضو شوید كه علایق مشتركی با آنها دارید؛ گروه‌های كتابخوانی یا كلاس‌های ورزشی محیطی مطمئن را برای ارتباط شما با دیگران پدید آورده و باعث می‌شود زنجیره‌های ارتباطی شما مستحكم شود‌.

عادات استفاده از اینترنت را پله به پله تغییر دهید

- جدولی تهیه كنید و ساعات استفاده غیرضروری خود را در آن درج كنید‌، توجه كنید كه چه ساعاتی از روز بیشترین گردش را در اینترنت داشته و چه مسائلی باعث می‌شود شما بیش از حد وقت خود را در اینترنت بگذرانید‌.

- در هنگام استفاده از اینترنت برای خود هدف‌گذاری كنید‌.

- برنامه‌ای برای روزهای مشخص‌، زمان مشخص و یا خاموش كردن رایانه در ساعات معینی از شب‌، بگذارید‌.

- استفاده از اینترنت را با فعالیت‌های سالم مبادله كنید‌. اگر كسل و تنها هستید امتناع از وارد شدن به این دنیای مجازی مطمئنا بسیار دشوار است. برنامه‌هایی برای پر كردن ساعات خود جست‌وجو كنید نظیر ناهار خوردن با همكارانتان‌، رفتن به كلاس‌های مختلف یا دعوت دوستان و آشنایان‌.

كمك به نوجوانان و جوانان برای حل این معضل

اگر شدیدا كودك یا نوجوان خود را در استفاده از اینترنت محدود می‌كنید، ممكن است مخفیانه به انجام این كار بپردازند و چه بسا بیشتر به آن اعتیاد پیدا كند‌. بر استفاده فرزندتان از اینترنت نظارت كنید و به او درصورت نیاز یاری دهید.

- فرزندتان را به دیگر فعالیت‌های مورد علاقه‌اش ترغیب كنید.

- محدوده‌های مشخصی برای فرزندتان بگذارید. مطمئن شوید كه رایانه در جای مناسبی از خانه است كه شما می‌توانید روی فعالیت‌های آنلاین كودكتان نظارت چشمی داشته باشید‌. ساعات آنلاین او را محدود كنید و پرداختن به رایانه را منوط به انجام تكالیفش بدانید‌.

- درباره مشكلات كودكتان با او گفت‌وگو كنید. استفاده مدام از اینترنت نشانه مشكلات عمقی‌تری است‌. آیا به تازگی كودكتان با مشكلاتی نظیر تغییر یا طلاق روبه‌رو شده كه باعث استرس او شده است؟

و در آخر دوباره خاطرنشان می‌كنیم كه مراجعه به یك روانشناس راه‌حل مناسبی برای حل و درمان این معضل خواهد بود.
منبع:iritn
سه شنبه 7/2/1389 - 22:36
موبایل
ارتباطات اینترنت کشور حدود دو هفته است مختل شده و این اختلال که گفته می‌شود مربوط به قطعی کابل دریایی در ایتالیا است حدود 20 درصد ارتباطات اینترنت را تحت تاثیر قرار داده و با کندی مواجه کرده است. قطعی مسیر کابل‌های دریایی و زمینی ارتباطات اینترنت کشور موضوع تازه‌ای نیست و هر از چندگاهی به دلایلی همچون گیر کردن لنگر کشتی، پاره شدن کابل توسط کوسه‌ها و یا حفاری وزارتخانه‌هایی چون راه و نیرو اتفاق می‌افتد.



نقش لنگرکشتی و کوسه‌ها در اینترنت ایران!
ارتباطات اینترنت کشور حدود دو هفته است مختل شده و این اختلال که گفته می‌شود مربوط به قطعی کابل دریایی در ایتالیا است حدود 20 درصد ارتباطات اینترنت را تحت تاثیر قرار داده و با کندی مواجه کرده است.
به گزارش مهر، قطعی مسیر کابل‌های دریایی و زمینی ارتباطات اینترنت کشور موضوع تازه‌ای نیست و هر از چندگاهی به دلایلی همچون گیر کردن لنگر کشتی، پاره شدن کابل توسط کوسه‌ها و یا حفاری وزارتخانه‌هایی چون راه و نیرو اتفاق می‌افتد.

این معضل در کشور ما تا حدی با زندگی کاربران اینترنت عجین شده که کندی سرعت آن نمی‌تواند تاثیر چندانی در فعالیت‌های روزانه آنها ایجاد کند!
شاید هم قطعی اینترنت برای کاربران ایرانی از آن جهت آن طور که باید حائز اهمیت نیست زیرا سرعت اینترنت در شرایط عادی هم دست کمی از شرایط قطعی آن ندارد و به همین دلیل کاربران قطعی کابل دریایی در نقطه‌ای از کشور ایتالیا و یا گیرکردن لنگر کشتی در آبهای فجیره را آنچنان که باید جدی نمی‌انگارند یا شاید هم اصلا اگر در خبرها نخوانند خیلی متوجه نمی‌شوند.

قطعی‌های مکرر کابل‌های ارتباطی در حالی در کشور ما به پدیده‌ای طبیعی تبدیل شده که در زمان حاضر بالغ بر یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر در دنیا کاربر اینترنت هستند و به جرات می‌توان گفت 32 درصد جمعیت فعال دنیا به اینترنت دسترسی دارند.
صرف‌نظر از میزان دسترسی فعلی اینترنت در جهان، میزان رشد این پدیده بین سال‌های 2000 تا 2008 در برخی کشورها بسیار جالب توجه است.

منبع: ایتنا

برای مثال ضریب رشد اینترنت در کشور الجزایر 6 هزار و 900 درصد، کنگو 46 هزار درصد و سومالی 49 هزار درصد اعلام شده که این توسعه با هیچ صنعتی قابل مقایسه نیست.
گفته می‌شود سرعت خطوط اینترنت در کشوری مانند کره جنوبی چهار هزار برابر بیشتر از سرعت اینترنت در کشور ما است و بعضی کشورها مانند سنگاپور پهنای باند یک گیگا - هزار مگابیت در ثانیه - یعنی 200 هزار برابر بیشتر از آنچه که امروز ما در منزل داریم را در برنامه دارند.

آمار دیگر ارائه شده حجم اطلاعات مبادله شده در جهان در سال 2007 را بیش از 40 اگزابایت تخمین زده که به گفته کارشناسان این حجم اطلاعات، بیشتر از همه اطلاعات ارائه شده در طول پنج هزار سال پیش از آن است.

باید توجه داشت که 40 اگزا بایت معادل چهار میلیون کتابخانه در حد و اندازه کتابخانه کنگره آمریکا - بزرگترین کتابخانه جهان- با 19میلیون جلد کتاب است که این اطلاعات در تمامی کشورها از طریق اینترنت مبادله می‌شود.

ورود به فناوری اطلاعات و ارتباطی و بهره‌گیری مناسب از امکانات آن به حدی در جهان فراگیر شده که کشورهای مختلف سالانه میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری برای دستیابی به آن انجام می‌دهند و از طریق آن نیز میلیون‌ها شغل تعریف می‌شود.

فناوری اطلاعات روزانه هزاران و حتی میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را به سمت تولید علم و اندیشه سوق می‌دهد و به نوعی مهمترین ابزار در جهت توسعه اقتصادی، فرهنگ‌سازی، آگاهی‌رسانی و افزایش دانش محسوب می‌شود. کارشناسان معتقدند که پهنای باند اینترنت در هر کشور رابطه مستقیم با افزایش درآمد ناخالص ملی دارد و به همین دلیل امروزه هر کشوری که پهنای باند بیشتری در اختیار داشته باشد توسعه یافته‌تر و موفق‌تر است.

پس در این صورت اگر بگوییم با انفجار اطلاعات و حرکت کشورها به سمت استفاده از فناوری‌های نوین، آنچه به عنوان سرمایه ناخالص ملی در هر کشور تلقی می‌شود توسعه زیرساخت‌های فناوری و ارتباطی است بیراه نگفته‌ایم.
اما به نظر می‌رسد مسئولان کشور ما آنطور که باید بر اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباط آن توسعه کشور اعتقاد نداشته و به همین دلیل آنطور که باید برای رفع اختلالات و قطعی‌های کابل‌های اینترنت تلاش نمی‌کنند. این در حالی است که در شرایط فعلی وجود اینترنت از نیاز به سرویس‌های دیگر بیشتر احساس می‌شود و همانطور که قطعی برق در یک شرکتی مانند ایران خودرو و یا شرکت‌های پتروشیمی تبعات منفی بسیاری خواهد داشت قطعی، اختلال و کندی اینترنت هم می‌تواند تاثیرات زیان باری بر اقتصاد کشور تحمیل کند.

با این حال این سئوال مطرح می‌شود که اگر برق کارخانه‌های بزرگ کشور برای دو هفته قطع می‌شد آیا این احساس نیاز به وجود نمی‌آمد که برای رفع این اختلال، همتی مضاعف به کار بسته شود و یا حتی برای قطعی‌های احتمالی آن اقدامات پیشگیرانه اتخاذ شود؟

به اعتقاد کارشناسان با وجودی که اقتصاد کشور وابستگی مستقیم به فناوری اطلاعات دارد اگر این تاثیر جدی گرفته نشود با نوعی عقب افتادگی در جامعه روبرو خواهیم شد که جبران آن به راحتی امکان‌پذیر نخواهد بود.
به هر حال فاصله عقب‌افتادگی ما نسبت به دیگر کشورها در فناوری اطلاعات روز به روز در حال افزایش است و به نظر نمی‌رسد برنامه‌ای برای برون رفت از این چالش وجود داشته باشد.

با این اوصاف بهتر آن است که مسئولان صادقانه موضع خود را نسبت به اینترنت روشن کنند و اگر اعتقادی به این فناوری دارند به راهکاری علمی برای توسعه پهنای باند و سرعت آن بیندیشند.

سه شنبه 7/2/1389 - 22:31
موبایل

شركت اسكای از جمله ISP های مشهور در انگلیس قصد دارد سرویس های جدید و ویژه اینترنت فوق سریع خود را با سرعت 20 مگابیت در ثانیه عرضه كند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوری اطلاعات ایران از فارس، با ارائه این بسته‌های ویژه خدماتی، كیفیت و دقت انتقال صوت و تصویر از طریق اینترنت به میزان چشمگیری افزایش می یابد و كاربران به سادگی می توانند فیلم هایی را با كیفیت بسیار بالا از طریق اینترنت مشاهده كنند یا از خدمات بازی های آنلاین و آموزش الكترونیك بهره ببرند.
استفاده از این سرویس در ماه تنها 7.5 پوند هزینه دارد كه تقریبا معادل 14 هزار تومان در ماه است. این در حالی است كه در ایران با پرداخت این مبلغ اینترنت خانگی با سرعت حداكثر 128 كیلوبیت در ثانیه ارائه می شود. این سرعت 160 برابر كمتر از سرعت سرویس 20 مگابیتی شركت اسكایپ است.
مهم ترین مزیت سرویس اسكایپ هزینه بسیار پایین آن است. طی سال های اخیر دولت انگلیس سرمایه گذاری گسترده ای را برای افزایش سرعت دسترسی به اینترنت در این كشور به عمل آورده است و قصد دارد تا قبل از آغاز مسابقات المپیك تابستانی لندن زیرساخت های موجود در این حوزه را كاملا به روز كند.

منبع:وب نیوز

سه شنبه 7/2/1389 - 22:26
ازدواج و همسرداری
 

این دهمین جلسه مشاوره فردی بود كه ادعا می‌كرد عاشق است و در هر جلسه از خیانت و بی‌مهری همسرش در فغان بود.

 البته در یك جلسه از مهر و وفا و صمیمیت و شادی می‌گفت و استدلال می‌كرد و در جلسه بعد از كلافگی، نفرت، دوری، استقلال و رهایی از وابستگی و هزاران عذر برای توجیه عذر خویش و در جلسه بعدتر گاهی از  بی‌تفاوتی به هر دو میل پر خروش و پنهان در نهان و در جلسه بعد‌تر از زمزمه‌های خوش نسیم شكل‌گیری یك رابطه جدید در ذهن و قاب كردن تندیس رابطه قبلی و خاطره ساختن آن.

و اینگونه، این سرگذشت در جلسات متوالی و مستمر، بالا و پایین‌های مكرری را پشت سر می‌گذاشت و گویی او در درونش با دیوهای متعددی كه خودش از آن بی‌خبر بود در حال كشمكش و جنگ بود و فقط حالات روحی خستگی، كلافگی، كرختی، بی‌انگیزگی و گاهی گریه و اشك و بی‌حوصلگی را تجربه می‌كرد و به زبان می‌آورد.

این‌چنین در هر یك از جلسات، بعد از گوش دادن‌های دقیق و مستمر به درددل‌ها و گفت‌وگوهای ذهنی بلند‌بلند او و گهگداری هم برخی از تظاهرات روحی روانی و احساسات و عواطف سرگردان در پیچ و خم شخصیتش و كمی هم حرف‌های به ظاهر با استدلال ولی در واقع دروغ‌های ضمیرناخودآگاه به‌خودش، كم كم آیینه‌ای پیدا كرد تا خودش را با آرامش و بدون اضطراب و استرس و با حمایت‌های مشاورانه لحظاتی خوب ببیند و با هر یك از تلاطم‌های عاطفی كلامی و رفتاری‌اش بیش از پیش آشنا شود و بتواند خوب و بد خویش را تشخیص دهد و از رهگذر شناخت خویش به آرامش درونی دست یابد و از پس آنها رفتارهای متعادلی در پیش گیرد.

دفترش را باز كرد و اجازه خواست تا یافته‌هایی را كه طی این مدت به‌دست‌آورده‌بود در میان گذارد.

بعد از دریافت حس تأیید و همدردی مشاور نفس عمیقی كشید و لحظاتی به سكوت گذشت و بالاخره خیره به مشاور شروع به صحبت كرد.

صدای او در این جلسه برخلاف جلسات گذشته كه بسیار تلاطم و لرزش داشت و گاهی منقطع بود، این بار آرام و حتی كمی شاد به‌نظر می‌رسید. با لبخند گفت شما درست گفتید كه اینقدر خودم را در این زندگی مشترك به مظلومیت نزنم و قدری هم كلاهم را قاضی و رفتار خودم را بررسی كنم و از نقش‌های ظالم‌گرایانه خود هم سخن بگویم.

این هفته موفق شدم توی خلوت‌های خودم در كمال آرامش، ببینم واقعا من چه جور آدمی هستم، و توی این زندگی مشترك چه نقش‌های درست و غلطی بازی كرده‌ام یا به‌جای اینكه خودم باشم به‌واقع چقدر نقش بازی می‌كردم.

ثانیه‌ای صفحات دفترچه را ورق زد گویی نیاز به یك فرصت تنفس عمیق داشت و مجددا آرام‌تر و راحت‌تر ادامه داد:

* من در این سال‌های زندگی مشترك، با خودم صادق نبودم و مسلما با او هم صداقت نداشتم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، پشت چهره عاشق نمای خودم، نیازها و خواسته‌های شخصی‌ام را دنبال می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، او را اسیر كرده‌بودم تا فقط برای من و اجابت خواسته‌ها و توقعات من باشد.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، از او بیگاری می‌كشیدم و به بهانه با هم بودن و زندگی مشترك، فقط پیشبرد آرزوها و رویاهایم را دنبال می‌كردم.

* من در این سال‌های‌ زندگی مشترك، به خاطر توقعاتم كه روز به روز هم بیشتر می‌شد او را تحقیر و سرزنش می‌كردم و بعد سعی می‌كردم با محبت و ترحم رضایتش را جلب كنم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، بابت ترس از جدایی، ریاكارانه رفتار می‌كردم و خیلی وقت‌ها جرات نمی‌كردم احساسات منفی خودم را بروز دهم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای نگهداشتن و حفظ او مظلوم‌نمایی‌ها و نقش‌های مزورانه بسیاری بازی كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای مجاب و تأیید او، تظاهرات اخلاقی ارزشی ریاكارانه بسیاری در رفتارها و حمایت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایم نشان می‌دادم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای تشدید عذاب وجدان و تقویت وفاداری او محبت‌های نطلبیده بسیاری انجام می‌دادم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای مدیون كردن او پول‌های زیادی به‌خودش و خانواده‌اش بذل و بخشش می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، با بذل و بخشش و كادو دادن‌های متنوع به‌خودش و خانواده‌اش سعی می‌كردم فخر بفروشم و او را تحقیر و اجیر كنم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، به خاطر خودخواهی‌های خودم محبت‌های حساب شده و با نقشه بسیاری برای او انجام می‌دادم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای حفظ و نگهداشت او همیشه نقش یك همسر نگران و دلسوز را بازی می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای حفظ او خیلی سعی می‌كردم مثل یك همسر فداكار او را ‌تر و خشك كنم و با منت این زندگی را نگه‌دارم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای رسیدن به خواسته‌ها و انجام كارهای روزانه‌ام سعی می‌كردم با شیرین زبانی و مظلوم نمایی خودم را لایق ترحم نشان دهم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، هر وقت احساس می‌كردم متوجه نقشه‌های من شده عقب می‌كشیدم و چند روز با مظلوم‌نمایی منتظر فرصت دوباره بودم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، دائم با ذكر مشكلات شخصی، خانوادگی و اداری‌ام سعی می‌كردم عواطف و احساس ترحم او را تحریك كنم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، خودخواهانه پشت یك چهره همسر حامی آرمان‌ها و رویاهای شخصی خودم را با كمك  او دنبال می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، مثل یك گدای دریوزه برای اینكه بهای رویاهایم را ندهم با تندخویی، مظلوم‌نمایی و هزاران نقش ریاكارانه او را تحت سلطه می‌گرفتم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، از ترس اینكه او را از دست ندم روابط اجتماعی‌ام را محدود كردم و دائم سرش منت می‌گذاشتم كه تو خائنی كه با دیگران ارتباط برقرار كردی و من آدم اخلاقی و درستی هستم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، بابت تمام ترس‌ها و تنهایی‌هایم این ارتباط را حفظ كردم و دائم دم از عشق و محبت می‌زدم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، در نقش یك همسر محجوب و مظلوم و ساده، اما در واقع یك ظالم خودخواه نقش‌بازی می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، برای ارضای خواسته سلطه‌گری‌ام دائم در فعالیت‌های روزانه او دخالت می‌كردم و می‌خواستم با مشورت دادن سر از تمام رموز و كارهای او دربیاورم تا اینطور تحت سلطه من بماند.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، به بهانه ارزشی و اخلاقی زندگی كردن تمام ارتباطات اجتماعی او را كنترل می‌كردم و دائم او را نصیحت می‌كردم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، به خاطر دل‌نگرانی‌هایم، حتی برای لحظاتی هم متوجه وخامت وضعیت این رابطه نشدم یا اگر هم شدم او را ندیده گرفتم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، آنقدر درگیر گفت‌وگو و نشخوارهای ذهنی‌ام بودم و به او مثل یك چوب شكسته در اقیانوس آویزان شده بودم كه حتی فرصت بازسازی این رابطه به‌طور سالم‌تر و متناسب‌تر را از خودم گرفتم.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، زندگی نكردم. همه زندگی من ترس، گریه و خنده‌ها و شادی‌های ظاهری و زودگذر بود.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، زندگی را هم به‌خودم سخت كردم هم به او.

* من در این سال‌های زندگی مشترك، نه به‌خودم اجازه زندگی دادم نه به او.

* در این سال‌ها، ما چقدر می‌توانستیم شادتر و مهربان‌تر با هم باشیم و نبودیم.

* من در این سال‌ها، من در این سال‌های زندگی مشترك ...

كم‌كم صدایش آرام شد و سكوت كرد؛ سكوتی عمیق. خیسی چشمانش را پاك كرد. با فشار، هوای بازدمش را بیرون فرستاد و گفت متشكرم.

فضای آگاهی آنقدر شیرین است كه كافی است حس شود، كافی است هر كس این فرصت را بجوید و بیابد تا بتواند برای لحظه‌ای هم كه شده در برابر آیینه آگاهی، خود و واقعیت‌های زندگی را ببیند و حس كند. می‌توان به یقین گفت كه بعد از این مشاهده و كسب آگاهی، دیگر مشكل رابطه زناشویی به سختی گذشته نیست و این درك و فهم در جای جای این رابطه خودش را نشان خواهد داد.

سكوت جلسه با صدای بلند خنده او شكست و گفت خدای من، در این مدت چقدر به‌خودم و به او دروغ گفتم، چقدر نقش بازی كردم، ترس چه بلایی كه سر آدم نمی‌آورد. من به خاطر ترس از تنهایی، ترس از جدایی، ترس از حرف مردم، ترس از ناتوانی، ترس از طرد شدن، ترس از قضاوت و ترس از همه چیز چقدر مشكلات را بزرگ‌تر از حد واقعی جلوه می‌دادم و چقدر خودم را می‌ترساندم و چقدر از خودم باج می‌گرفتم.

با شادی از جایش بلند شد و محكم گفت:
من می‌خواهم از این به بعد با آگاهی، واقعیت‌های زندگی را همانطور كه حقیقت دارند ببینم و زندگی را هم برای خودم و هم برای همسرم و هم برای بقیه اطرافیانم به‌ویژه خانواده‌هایمان مستقل و آزاد بخواهم.
من می‌خواهم از این به بعد زندگی كنم.

منبع:همشهری

سه شنبه 7/2/1389 - 18:30
خواستگاری و نامزدی
 

آیا تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه چطور می‌توان با دیگران ارتباط بهتری برقرار كرد؟

از آنجایی كه هریك از ما در دنیایی زندگی می‌كنیم كه داشتن ارتباط مطلوب می‌تواند هم برای خود ما و هم برای اطرافیانمان بسیار تأثیرگذار باشد، یافتن‌راهكارهایی مناسب در این خصوص بسیار تأثیرگذار خواهد بود. در واقع اگر روابط خود را براساس زندگی توأم با آرامش و شادی‌بخش با دیگران قرار داده‌اید، زندگی شما در مسیری است كه می‌توان آن را زندگی «هدفمند» نامید.

حالت مطلوب را در روابط خود با دیگران در نظر مجسم كنید و اجازه ندهید چیزی روی آن تأثیر بگذارد. دوست دارید روابط شما با همكار، همسر، دوست یا فرزندانتان چگونه باشد؟ آیا تمایل دارید احساس كنید دیگران شما را دوست دارند و فرد مهمی هستید؟
آیا ترجیح می‌دهید روابط شما بیشتر بر پایه احترام متقابل باشد یا دوست‌داشتن صرف؟
آیا دوست دارید كسانی كه برای آنان كار می‌كنید به قابلیت‌های شما اعتماد كامل داشته باشند و بتوانید احترام و صمیمیت‌شان را جلب كنید؟

درباره روابط خود با هر كس دیگری كه در دنیای شما زندگی می‌كند، چه نظری دارید؟ افرادی كه هر روز از كنارشان عبور می‌كنید، كسانی كه در اتوبوس یا هواپیما در كنارشان می‌نشینید. اگر می‌توانستید خودتان روابط با دیگران را كاملا در اختیار بگیرید و تنظیم‌شان كنید، ترجیح می‌دادید این روابط چگونه باشد؟ فراموش نكنید قابلیت و توانایی برقراری ارتباط صحیح در زندگی‌تان از خود شما آغاز می‌شود و با خود شما هم‌ پایان می‌پذیرد.

بنابراین اگر خواستار آن هستید كه این حق را از خودتان دریغ نكنید و واقعا از روابط خود لذت ببرید، باید مسئولیت كامل نحوه روابط خود را با دیگران بپذیرید.
نكته مهم این است كه اگر بخواهید این ارتباط صحیح و لذتبخش در روابط شما تحقق یابد، این وظیفه دیگران نیست كه خود را تغییر دهند.

 كلید اصلی ارتباط

اكنون این عبارت بسیار مهم را مرور كنید و به خاطر بسپارید: «شما همان‌گونه خواهید بود كه فكر می‌كنید!» از آنجا كه نمی‌توانید از نظر جسمی فرد دیگری باشید بنابراین تنها  می‌توانید دیگران را در فكر خود احساس و بررسی كنید. در نتیجه تمام افراد در زندگی شما افكاری هستند كه در ضمیر شما وجود دارند، بنابراین روابط شما، نحوه تفكر شما در مورد دیگران است. احساسی كه شما در مورد مردم دارید، تنها در ذهن شماست و احساسی كه در مورد اطرافیان دارید از افكارتان ناشی می‌شود. مثلا ممكن است آنان به گونه‌ای رفتار كنند كه از نظر شما ناخوشایند باشد اما روابط شما با آنان هنگامی كه رفتار بدی دارند با رفتار خود آنها تعیین نمی‌شود بلكه تنها با برداشت شما از آن رفتار تعیین می‌شود. رفتار آنان مربوط به خودشان  است و شما نمی‌توانید رفتار آنها را در ضمیر خود تغییر دهید.

كسانی كه شریك زندگی شما هستند، فرزندانتان، خانواده، بستگان و حتی افرادی كه در سیاره دیگری زندگی می‌كنند، با حسی كه قابل بیان نیست، همگی در افكارتان قرار می‌گیرند و به نوعی افكار شما را تشكیل می‌دهند. وقتی در آن سوی دنیا، هواپیمایی سقوط می‌كند، شما در مورد قربانیان آن حادثه احساس خاصی دارید؟ آنچه احساس می‌كنید و شما را به آنان مرتبط می‌سازد، افكار شماست. اما خود آنان هم در افكار شما جای می‌گیرند بنابراین شما بدون آنكه خود این افراد را ببینید، تنها با افكارتان با آنان مرتبط می‌شوید. بدین‌ترتیب می‌توانید به قدرت و عظمت افكار خود پی ببرید و این همان كلید اصلی برقراری ارتباط است؛ ضمیر، ذهن و افكار خود شما.

 از افكارتان بهره بگیرید

حال زمان آن رسیده است كه از خودتان بپرسید «در مورد كسانی كه با آنان در ارتباط هستید، چگونه فكر می‌كنید؟» به خاطر داشته باشید آنچه فكر می‌كنید همان تحقق می‌یابد و شما منشأ آن فكر هستید. اگر فكر می‌كنید كسی كه دوستش دارید اخلاق بدی دارد، این نگرش شما درباره آن شخص بر روابط‌تان تأثیر می‌گذارد و شما در شرایطی قرار می‌گیرید كه از او بیزار می‌شوید.

وقتی فردی رفتار خاصی دارد، آیا آن رفتار را منفی تلقی می‌كنید و با خودتان می‌گویید: «وقتی او این كار را می‌كند، من از او ناراحت می‌شوم»؟ در واقع واكنش منفی، به دلخوری، ناراحتی و منفی‌گرایی بیشتر می‌انجامدزیرا رفتار شما تنها تابع افكارتان است. بنابراین در چنین شرایطی كه واكنش شما منفی است، تنها براساس منفی‌گرایی عمل می‌كنید. به جای بررسی رفتار دیگران و آنگونه قضاوت‌كردن، می‌توانید رفتار خود را تغییر دهید. به خاطر داشته باشد كه او این رابطه بد را به وجود نمی‌آورد بلكه شما با نحوه تفكرتان، باعث ایجاد روابط نامطلوب می‌شوید.

شما می‌توانستید به جای عبارت یادشده بگویید «او راه خود را می‌رود و الان هم همان گونه عمل می‌كند كه باید می‌كرد. اما او ویژگی‌های قابل توجه دیگری هم دارد كه من آنها را دوست دارم، باید توجه خود را بر آنها متمركز كنم».

سعی كنید زیاد از دیگران انتقاد نكنید. واقعیت این است كه دیگران با قضاوت‌های شما تعریف نمی‌شوند بلكه شما خود را فردی نشان می‌دهید كه از همه انتقاد می‌كند. دیگران براساس افكار خودشان و رفتار حاصل از آن شناخته می‌شوند. پس آنچه شما باید انجام دهید این است كه تلاش كنید در مورد دیگران افكاری را  در ضمیر خود جای دهید كه با نوع روابطی كه می‌خواهید داشته باشید هماهنگ باشد، بنابراین همان‌گونه كه شما همان‌چیزی می‌شوید كه در سراسر روز فكر می‌كنید، روابط شما نیز همان می‌شود كه در مورد آن می‌اندیشید.

 روابط‌تان را هدفمند كنید

به طور كلی كیفیت زندگی  ما ارتباط مستقیمی با كیفیت روابط ما با مردم دارد. در ضمن باید افزود كه نحوه روابط ما با دیگران بیانگر نوع روابط ما با خودمان است؛ بله روابط ما با خودمان.
شما رابطه‌ای ثابت و دائم با ضمیر و جسم خود دارید. وقتی می‌گویید:«من با خودم گفتم»، به 2موجود اشاره می‌كنید؛«من» اشاره به خود نامشهود(ضمیر) شما دارد و «خودم» به وجودی مادی اشاره می‌كند كه دارای نام، نشانی و شماره‌شناسنامه است.

وقتی «شما»،‌«خودت» را سرزنش می‌كنید، خود نامرئی شماست كه در مورد خود مرئی شما قضاوت می‌كند. این رابطه‌ای است كه شما هر روز با خودتان دارید. اگر تصور می‌كنید انسانی متزلزل هستید، این اندیشه شما باعث می‌شود در عمل نیز همین‌گونه باشید و غیر از این ممكن نیست. اگر خود را فردی مقتدر، با نفوذ و مهربان می‌بینید كه ممكن است مرتكب اشتباه هم بشود، اینگونه هم عمل خواهید كرد. اگر به خود علاقه‌مندید، عشق یا دوست داشتن چیزی است كه دارید و به دیگران منتقل می‌كنید. صرف‌نظر از اینكه دیگران با شما چه برخوردی دارند، شما می‌توانید تنها چیزی را كه دارید، ببخشید.

آنچه در درون دارید حاصل افكار شماست. اگر نفرت را در درونتان می‌پرورانید، چیزی كه عرضه می‌كنید نفرت است. اگر در درونتان دچار كمبود اعتماد به نفس هستید، تحقیر و توهین چیزی است كه به دیگران می‌بخشید. اما اگر در درون خود عشق و همدلی می‌پرورانید، عشق و همدلی به دیگران خواهید بخشید. روابط شما در همان مسیری قرار می‌گیرند كه شما در زندگی انتخاب می‌كنید. اگر مسیر شما از طریق تحمل درد و رنج است و همواره می‌پرسید چرا مشكلات حل نمی‌شوند، در این صورت روابط شما هم با درد و رنج توأم است. اگر به دنبال نتیجه گرفتن هستید و همواره می‌خواهید درس‌هایی از زندگی بگیرید، روابط شما هم همین خط سیر را دنبال می‌كند اما اگر در پی هدف هستید و زندگی‌تان هدفمند است، روابط شما هم این موقعیت را در زندگی‌تان نشان می‌دهد. در این صورت، ‌شما در زندگی چیز‌هایی را كسب می‌كنید اما نمی‌توانید هیچ‌چیز را برای خود نگهدارید.

برخورد شما با دیگران در مراحل مختلف زندگی باید به گونه‌ای باشد كه انتظار دارید در همان مراحل با شما همان‌گونه برخورد شود. این تمام چیزی است كه می‌توان در مورد ارتباط صحیح گفت. هدف این است كه به جای انتقاد و قضاوت، ارتباط مناسبی داشته باشید. اگر پاسخ نفرت را با نفرت یا خشم  بدهید، به این دلیل نیست كه شما در شرایطی مجبور به این كار شده‌اید بلكه علت آن همان چیزی است كه درون خود شماست. اگر در درون خود فقط عشق و محبت داشته باشید، هراندازه هم كه تحت فشار باشید، نمی‌توانید نفرت بروز دهید.

اگر انسان هدفمندی شوید، خواهید دید كه برخورد شما با دیگران به طور كلی تغییر می‌كند و شیوه‌ای جدید در پیش خواهید گرفت؛ شیوه‌ای كه دیگران را به شما نزدیك‌تر می‌كند، در حالی كه در گذشته كه سعی می‌كردید دیگران را به رفتاركردن مطابق میل خودتان وادارید، نمی‌توانستید چنین نتیجه‌ای را بگیرید؛ در واقع هرچه بیشتر ایثار كنید بیشتر هم نتیجه می‌بینید اما اگر سعی كنید به زور منافعی را به دست آورید، كمتر نتیجه می‌گیرید و كمتر هم لذت می‌برید.

محبت؛ اساس رابطه هدفمند

اساس روابط هدفمند محبت است. اما محبت تنها این نیست كه به كسی بگوییم دوستش داریم زیرا این كلمات ممكن است به هر كس گفته شود. محبت واقعی یعنی ایثاركردن، بی‌توجه به آنكه چه چیزی نصیب شما می‌شود. محبت فرایندی درونی است كه باید آن را وارد روابط خود كنید. اساس رابطه هدفمند عشق و ایثار است. این عنصر مهم عشق كه در حد ایثار تجلی پیدا می‌كند، چگونگی هدف را تعریف می‌كند و در ایجاد روابط صحیح و مناسب مهم است.

سعی كنید افراد را برحسب كارهایشان نسنجید بلكه در ورای بخش نامرئی آنان روحی را كه در آن جسم كوچك قراردارد ببینید. اگر با آن روح با مهربانی برخورد كنید و این محبت را در عمل به‌ آنها نشان دهید، آنها هم در مقابل با  محبت پاسخ می‌دهند. بدین‌ترتیب شما با دیگران روابط مهرآمیز خواهید داشت زیرا محبت را در دل خود جای داده‌اید؛ نه آنكه آن را در وجود دیگران جست‌وجو كنید.

اگر با بعضی افراد خانواده‌تان مدتی مشكل داشته‌اید، آنان دیگر عامل نفرت نیستند، دیگر عصبانیت و منفی‌گرایی شما از بین رفته و به جای آن عشق بدون انتقاد قرار گرفته است. این كار به سال‌های طولانی روان درمانی و استفاده از انواع داروهای گیاهی و شیمیایی نیازی ندارد بلكه شما باید دگرگون شوید. جالب آنكه وقتی بدینگونه رفتار كنید، خیلی چیزها را كه در زندگی از دست داده بودید  یا اصلا نداشتید به دست خواهید آورد.

افرادی كه قبلا بسیار تحمل‌ناپذیر به نظر می‌رسیدند، دیگر مورد انتقاد شما قرار نمی‌گیرند، شما به آنان محبت می‌كنید و با وجود آنچه در حافظه خود در موردشان دارید، آنان را می‌بخشید و به خود یادآوری می‌كنید كه آنان باتوجه به شرایطی كه در آن قرار گرفته بودند، عمل كرده‌اند. كسی نمی‌تواند بیش از این از كسی انتظار داشته باشد. شما به آنان محبت می‌كنید و با نگاهی به گذشته كه از آنان انتقاد می‌كردید، درخواهید یافت كه امروز روابط‌ شما با آنان به‌گونه‌ای صحیح و انرژی‌بخش متحول شده است.

سعی كنید روی اهداف اصلی خود ایستادگی و پافشاری كنید. فراموش نكنید كه شما برای خدمت به این دنیا آمده‌اید. اگر با مشكلی روبه‌رو شدید،  فقط از خود بپرسید:«من در این شرایط چه خدمتی می‌توانم بكنم؟» و كاملا گوش دهید تا بالاخره راه‌حل را بیابید. غرور و خودخواهی را هم كنار بگذارید و محبت كنید.

روابط محكم و قوی هنگامی به وجود می‌آیند كه 2نفر خود را متعهد ‌ببینند كه بدون هیچ‌گونه قید و شرطی یكدیگر را دوست بدارند و با تمام توان موجب رشد و پیشرفت یكدیگر باشند. هر دو طرف، بدون هیچ‌گونه خودخواهی و بدون اینكه بخواهند شكل خاصی به روابط خود بدهند، آزاد بیندیشند. وقتی ما یكدیگر را كاملا باور داشته باشیم، هیچ‌گونه حد و مرزی هم برای آن وجود نخواهد داشت.

منبع:همشهری

سه شنبه 7/2/1389 - 18:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته