• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 264
تعداد نظرات : 359
زمان آخرین مطلب : 5433روز قبل
دانستنی های علمی

صدای مولایمان علی(ع) در دل تاریخ می پیچد:

"...افسوس ای کوفیان! شما وسیله ای نیستید که بشود به آن اعتماد کرد و نه یاوران عزیزی که بتوان به دامن آنها چنگ زد! شما بد نیروهایی در افروختن آتش جنگ هستید، نفرین بر شما. چقدر از دست شما ناراحتی کشیدم...."(خطبه 125)

کوفیان مردان نامرد ، مردمان رنگارنگ و درد بی درمان مولا علی(ع) بودند. سالها بعد از شهادت آن گوهر ناب قصد دعوت از حسین(ع) را کردند ، نامه ها فرستاده و  طالب یاری شدند. اما همین کوفیان راه را بر فرزند رسول الله(ص) بستند و با شمشیرهای جهل و کین سر از بدن مبارکش جدا کردند.

قرن ها بعد عده ای فرزندش را می خوانند و در دعاهایشان تعجیل در ظهورش را فریاد می زنند . این بار اما در دل  تاریخ ثبت است نامردی آن نابرادران . این بار اگر از اعماق وجودت او را نخوانی، اگر آماده برای فداشدن نباشی نخواهد آمد . گرچه روزی هزاران بار اللهم عجل لولیک الفرج را بخوانی. بیایید در دعاهایمان فریاد برآوریم که دیگر کوفی نباشیم...  

يکشنبه 6/11/1387 - 15:5
دانستنی های علمی
يکشنبه 6/11/1387 - 15:3
دانستنی های علمی
ما را ز ملاقات خدا، ترسی نیست

 

یک عمر شکنجه ی شما، ترسی نیست

والله اگر رهبرمان حکم کند

ما را ز ابوغریب ها، ترسی نیست

يکشنبه 6/11/1387 - 14:51
دانستنی های علمی
بهش میگم حالا یه الگوریتم بنویس که N تا عدد رو بگیره و مقلوبش هر عدد رو چاپ کنه . یه دایره کشیده، میگم "شروع" یادت نره.
شنبه 5/11/1387 - 15:47
دانستنی های علمی
آنها فقط از فهمیدن تو می‌ترسند. از تن تو هر چقدر هم که قوی باشد، ترسی ندارند، از اسب که دونده‌تر نمی‌شوی، سوارت می‌شوند؛ آنها فقط از فهمیدن تو می‌ترسند.
شنبه 5/11/1387 - 15:46
طنز و سرگرمی
ببخشید آقای فروشنده ! شارژ 10 هزار تومنی همراه اول چنده ؟!
شنبه 5/11/1387 - 15:45
دانستنی های علمی
هر‌کس می‌تواند خواستار زندگی و آزادی و امنیت خویش شود. اما نمی‌تواند انتظار داشته باشد که خواسته‌اش تحقق یابد!
شنبه 5/11/1387 - 15:43
دانستنی های علمی
اول بهمن 43 سال پیش، مصادف با سالروز جنگ بدر در صدر اسلام گردیده بود؛ ‌درست در همان روز كه ستون خیام دشمنان اسلام به دست سپاه اندک مسلمانان در دومین سال هجری فروریخت و ابوجهل را راهی جهنم نمود، ‌یاران امام خمینی در موتلفه اسلامی نیز با جمعی اندك اما متصل به ایمان الهی، ستون خیام دشمن را هدف قرار دادند و حكم الهی را درباره حسنعلی منصور كه وجوه مشترك بسیاری با ابوجهل داشت،  در عملیاتی كه به تبرك آنرا بدر نامیده بودند؛ اجرا نمودند.
ابعاد این حركت كه با دریافت مجوز شرعی از مراجع و نمایندگان شرعی امام در زمان تبعید ایشان به وقوع انجامید، به كرات بیان گردیده و تكرار مكرر آن چندان لطفی ندارد، اما آثار این اقدام بیشتر مورد غفلت واقع گردیده است.
تردیدی نیست كه در زمان وقوع این حركت، موجی از تردید و نا امیدی حاصل از شكست تلاشهای آیت الله كاشانی و شهید نواب صفوی در جامعه گسترده بوده است و خفقان پس از كشتار بی سابقه رژیم ستمشاهی در 15 خرداد ماه 1342 همچنان بر جامعه سنگینی می نمود كه به دستور آمریكا امام خمینی دستگیر و تبعید می گردند و با تبعید آن بزرگوار آیه های یاس بسیاری سروده می گردد كه هیچ راهی در مقابله با شاه كه مستظهر به حمایت بی شائبه غرب است وجود ندارد. در چنین شرایطی سرنگون شدن نخست وزیری كه حكم خود را رسما از آمریكا دریافت نموده بود، بارقه های امید را در دلهای انقلابیون احیا كرد و آمریكا نیز كه با تبعید امام، نهضت او را تمام شده انگاشته بود، در چهلمین روز از تبعید با چنین واكنشی مواجه گردید تا بداند مقاومت مردم ایران با رفتارهای تهدید آمیز درهم نمی شكند.
اینك 43 سال از بهمن 43 گذشته است و شهد حاكمیت اسلام در میهنمان، به بركت خون شهیدانی همچون امانی، بخارایی، صفارهرندی و نیك نژاد  سالهاست كام مردم را شیرین نموده و رنگ حكمرانی آمریكایی از كشور برچیده شده است.
اینك آمریكا كه همچون ببری زخم خورده چهار دهه است كه به انتظار وارد كردن ضربه ای به نهضت امام خمینی (ره) از هیچ راهی غفلت نورزیده، در تلاش است با همكاری و حمایت خود از كسانی كه همچون آل سفیان عقده بدر در گلو دارند و بدون هیچ اعتقادی به بنیانگذار انقلاب، منافقانه در تلاش برای انحراف مسیر نهضت و حاكمیت معاویه و یزیدها بر كشور هستند، از ادامه حكمرانی اسلام بر كشور جلوگیری نماید.
یكی از این راهكارها، وارد نمودن عناصری نفوذی به مجلس شورای اسلامی است تا از آن طریق بر فتنه های خود علیه كشور اسلامیان عمق بخشد و حتی از ابراز آن ابایی ندارد؛ بوش رسما از حمایت خود از گروهی سخن می گوید كه سابقه عملكرد سیاهی از خود به جای گذاشته اند. اینك كه حاكمیت اسلامی در كشور حكمفرماست، تداوم راه آن شهیدان برای ما بی شك ساز و كار دیگر می طلب، اگرچه نقش ابزارهای نظارتی در این میان بخش عمده ای از تكلیف ما را سبك كرده است اما به راستی وظیفه ما در برای جلوگیری از رخنه نیروهای آمریكایی چیست؟
شنبه 5/11/1387 - 14:46
دانستنی های علمی

بنام خدا


 


دکتر «فرانسیسکو اسکودرو بداته‏» رئیس فدراسیون جوامع اسلامى اسپانیا:


«چهره حیات بخش امام خمینى در جهان اسلام، امرى غیر قابل اغماض مى‏باشد و ایشان یکى از بزرگترین شخصیت هاى قرن حاضر محسوب مى‏شوند. وى افزود: انقلاب اسلامى ایران، به رهبرى امام خمینى سبب بروز تحولات و دگرگونی هاى عظیم در جهان اسلام شد و وى چهره جدیدى از اسلام را ارائه کرد. انقلاب ایران ، درس مبارزه علیه بى عدالتى و مقابله با حکومت هاى دیکتاتورى و غیر انسانى را آموخت. » (1)


«احمد جبرئیل» دبیر کل جبهه خلق آزادی فلسطین :


امام خمینى ، کرامت و عزت را به مسلمانان بازگرداند. امام خمینى (ره) با انقلاب اسلامى خود، روحیه انقلابى را به اسلام و عزت و کرامت را به مسلمانان بازگرداند بنیانگذار جمهورى اسلامى، اسلام را از انزوا نجات داد . دیدگاه مرتجعانه، نسبت ‏به این دین مبین را که دشمنان در طول صدها سال ارائه کرده بودند، از میان برد و مقوله"دین افیون ملت ها " را منسوخ کرد و اسلام را در سطح بین المللى به عنوان یک نیاز انسانى در زمینه‏هاى سیاسى، اقتصادى، اجتماعى، مادى و معنوى، مطرح کرد امام خمینى (ره) توانست جهان اسلام را از خواب بیدار کند ، به مسلمانان حیات جدیدى ببخشد امام راحل ثابت کرد که اسلام قادر است ملت هاى مستضعف و محروم را آزاد کرده ، آنان را در برابر کشورهاى استکبارى و طغیانگر به حرکت درآورد امام خمینى ، نشان داد که اسلام در زمان کنونى ، یک عنصر اصلى در تحرک و مقابله مردمى با حکومت هاى ستمگر و فاسد است. (2)

مفتى قزاقستان :


امام خمینى به همه جهانیان تعلق داشت.‏ ایشان نه به ایران و دنیاى اسلام ، بلکه به کلیه جهان تعلق داشت .


وقتى عالمى مى‏ میرد، در واقع جهانى مرده است . (3)


وی امام خمینى (ره) را یک چهره برجسته دینى و سیاسى جهان دانست و گفت: دنیا به نیک از وى یاد کرده و خواهد کرد؛ زیرا او را نه تنها دنیاى اسلام ، بلکه تمام جهان مى‏شناسند . من نیز به عنوان یک انسان و روحانى دینى ، براى او ارزش و احترام فوق العاده ای قائلم .


وى یادآور شد: مؤمنان مانند قطعات یک ساختمان هستند که یکدیگر را نگه مى‏دارند و امام خمینى یک چهره برجسته سیاسى - مذهبى در تاریخ بود که براى وحدت مسلمانان بسیار کوشید.


مفتى قزاقستان یادآور شد ، دنیا امام خمینى (ره) را مى‏شناسد و پیام وى به گورباچف ، که فرمود کمونیست را باید در موزه دید، همچنان در گوش ها طنین انداز است. او مبارزه با دین را شکست ‏خورده دانست و اکنون نظاره‏ گر عمق پیام او هستیم.



دکتر محمد تاجیک :


قبل از انقلاب اسلامى ، رویکرد اندیشمندان ما براى تعریف کلمات ظریفى همچون آزادى، اخلاق و ورود به عرصه سیاست ، به سوى مکاتب فکرى سوسیالیسم و لیبرالیسم سوق مى ‏کردامام خمینى (ره)، معادلات رایج غربى را بر هم ریخت و با استفاده از کلمات رقیق و لطیف منحصر به فرد ، واژه‏هاى دور از ذهن را تعریف کرد و براى بیان ایده‏ها، آرزوها و حرف هاى ملتش، از فرهنگ ویژه خویش استفاده کرد .


امام با تعریف جدید از مقوله قدرت و تکیه بر چهره اخلاقى آن، موفق شد نیروهاى مردمى را جذب کند و با این تعریف جدید ، حکومت پهلوى را زیر سؤال ببرد. (4)



پروفسور«میخاییل لمشف‏» نویسنده روس:


امام خمینى (ره) برخلاف رهبران سیاسى قرن حاضر که هر یک داراى استعدادى خاص در یکى از زمینه‏هاى اقتصادى، سیاسى، علمى، فرهنگى، دینى یا حقوقى بوده اند ، توانایى سازماندهى امور در همه حوزه‏ها را داشت پروفسور«میخاییل لمشف‏» افزود: امام خمینى (ره) سیاست را بخش لاینفک دین مى‏دانست و با اراده دینى و الهى علیه ستمگران بپاخاست امام راحل، در تمامى سطوح حیات اجتماعى و سیاسى جامعه، اسلام را به عنوان عامل تعیین کننده در تحولات انقلابى و حمایت کننده ارزش هاى انسانى مطرح کرد . (5)



امام جماعت ‏بزرگترین مسجد مادرید:


«امام خمینى، هدایت کننده و روشنگر جامعه بود» امام جماعت ‏بزرگترین مسجد مسلمانان در مادرید، پایتخت اسپانیا، تلاش ها و مجاهدت هاى امام خمینى (ره) را براى سربلندى اسلام و عزت مسلمان در جهان ستود امام خمینى ، شخصیتى نادر در دنیاى اسلام است که از توانمندى و قابلیت هاى فراوانى براى هدایت و روشنگرى برخوردار بوده است امام خمینى (ره) توانست احساسات مذهبى و اعتقادى را گسترش ‏بخشد و اقدامات و تلاش هاى ایشان، ثابت کرد که تنها همین عامل مى ‏تواند در افراد تغییر به وجود آورد . (6)



نلسون ماندلا :


رهبرى منحصر به فرد امام (ره) بود که توانست ‏با دست ‏خالى ، انقلاب اسلامى ایران را به پیروزى برساند


رئیس جمهورى سابق آفریقاى جنوبى ، ضمن تمجید از شخصیت استثنایى امام خمینى تأکید نمود: «من با دقت آن روزهاى حساس را دنبال مى‏کردم‏». (7)



شاعر تاجیکستانى:


امام خمینى از شخصیت هاى برجسته و ماندگار تاریخ بشرى است‏ . یکى از ویژگی هاى منحصر به فرد انقلاب اسلامى، حضور رهبرى امام خمینى به عنوان پشتوانه الهى این انقلاب است. امام خمینى یکى از شخصیت هاى برجسته و ماندگار تاریخ بشرى هستند که داراى ویژگی هاى انسانى ، الهى و ملکوتى خاص بودند . این شخصیت الهى در تمام جهان آنجا که قلبى، الهى و ملکوتى خاص بودند. این شخصیت الهى در تمام جهان، آنجا که قلبى براى عشق و حقیقت مى‏تپد، حضور دارد و زنده است و ماندگار. سراسر جهان اسلام و مستضعفین به حضور چنین رهبرى افتخار مى‏کنند، بوسیدن دست آن حضرت ، دیروز و بوسیدن خاک حرم آن حضرت امروز، آرزویى است که بسیارى از مسلمانان جهان آن را با خویشتن خویش نجوا مى‏کنند. (8)



معاون وزیر فرهنگ قرقیزستان :


امام خمینى ، آخرین پدیده بزرگ قرن ماست . یعنى درست در زمانی که آمریکا و شوروى جهان را به دو قطب بزرگ تقسیم کرده بودند و خطر هیچ قدرتى را تصور نمى‏کردند، امام خمینى ظهورکرد و این حرکتى بسیار جسورانه است. شگفتى در اینجاست که وى نزد هر ملتى محترم است و این از تیزهوشى و نبوغ اوست که توانست چنین تأثیرى در جهان معاصر باقى بگذارد امام خمینى ، رهبرى مقتدر و دوراندیش، انسانى والا و منزه ، برخوردار از باطنى شفاف و زلال و طبعى غنى و سرشار بوده است. به نظر من، رهبرى و رهنمودهاى او ، چه در خصوص مسائل ملل اسلامى و چه درباره معضلات جهانى، هدیه‏اى الهى بوده است. وى به باطن انسان ها نظر دارد و انسان را به زبانى ساده به آن سرچشمه‏هاى ازلى و ارتباط با مبدأ وجود دعوت مى‏کند و این هدف غایى زندگى است. معنى زندگى و نهایت تمدن ، رسیدن به همین منظور است. وى به این نکته توجه خاصى دارد و همه انسان ها را با همین ملاک ، یعنى انسان بودن ارزیابى مى ‏کند و این در هر شرایطى ارزشمند است. فکر مى‏کنم ، رمز تمامى پیروزی ها و دستاوردهاى انقلاب اسلامى نیز در همین است . این یک واقعیت است که هر رهبرى که در کوران مبارزات قرار مى‏گیرد ، در گردابى از مشکلات غوطه مى‏زند ، اما او مسیر درستى را مشخص کرد و این دیگر با آیندگان است که راه او را تا حصول نتایجش پیگیرى کنند. (9)



«حسین افندی اسمائیچ» مفتی سارایوو:


امام خمینى مسلمانان جهان را به هویت اصلى‏شان بازگرداند، مفتى شهر سارایوو( مرکز بوسنى هرزگوین ) گفت: امام خمینى (ره) توانست‏ با انقلاب اسلامى در ایران ، مسلمانان جهان را به اسلام و هویت اصلى شان بازگرداند انقلاب اسلامى ایران به رهبرى امام خمینى (ره) ، در زمانى شکل گرفت که مسلمانان در اقصى نقاط دنیا، با غفلت ، از اسلام فاصله گرفته بودند و این انقلاب آنان را بیدار کرد آنچه امام خمینى (ره) در ایران انجام داد ، در قرن فعلى بى ‏نظیر بود و این کار بزرگ مى‏تواند پیام و سرمشقى براى کسانى باشد که خواستار دین اسلام هستند . (10)



پی نوشت ها:


1- روزنامه جمهوری اسلامی، 5/7/78 .


2- روزنامه جمهوری اسلامی، 12/7/78 .


3- روزنامه جمهوری اسلامی ، 7/7/78 .


4- روزنامه جمهوری اسلامی، 18/7/78 .


5- روزنامه جمهوری اسلامی، 18/7/81 .


6- روزنامه جمهوری اسلامی، 4/7/78 .


7- روزنامه جمهوری اسلامی، 6/7/78 .


8- امام خمینی و جهان معاصر، ج 2، تهران : مؤسسه چاپ و نشر عروج، 1376 .


9- امام خمینی و جهان معاصر، ج1.


10- روزنامه جمهورى اسلامى ، 5/7/78.


شنبه 5/11/1387 - 14:42
دانستنی های علمی

بنام خدا


 


از همان زمان صدر اسلام که مردم ایران با اندیشه های عدالت طلبانه و روشهای عادلانه حکومت عدل اسلامی آشنا شدند و بدون مقاومت در برابر سپاهیان توحید , در مقابل ارزشهای آئین آسمانی اسلام تمکین کردند , حکومت از نظر آنها وسیله ای برای تامین عدالت اجتماعی و ابزاری موثر برای رسیدن به ارزشهای الهی در جامعه بود.دل دادگان به آئین محمدی تداوم اسلام اصیل را در چهره علی (ع ) و خاندانش دیدند زیرا عدالت در خانه علی و فاطمه (س ) ساکن شده بود و صدای آزادی از سرزمین کربلا به گوش می رسید و این بود که ایرانیان به تدریج به سوی تشیع کشیده شدند و درطول تاریخ با الهام از اسلام اصیل و خون پاک شهدای تشیع بویژه درس آموزی از سرور و سالار شهیدان حسین بن علی (ع ) در برابر زورگویی های حکام مسلمان نما و ظالم به مقابله و مقاومت برخاستند.در طول تاریخ پس از اسلام براساس آموزه های مکتب تشیع مردم ایران همواره بویژه در دوران غیبت امام عصر(عج ) مطیع علمای دین و مراجع تقلید بودند. تشکیل حوزه های دینی در شهرهای ایران به خصوص شهر قم و حوزه کهن و ریشه دار نجف و ظهور مراجع بزرگ در این حوزه ها و داشتن تعامل و ارتباط هرچه بیشتر مردم با مراجع , زمینه ای را فراهم کرد تا مومنان آزاده رهبران دینی مورد اعتماد خود را مهم ترین مرجع حل وفصل مسائل خویش بدانند. در حوادث واقعه به آنان مراجعه نمایند و حتی برای یک روز هم حاکمیت ستمگران را نپذیرند و از همین نقطه به راهنمایی روحانیون و الهام از آرمانهای اسلامی قدم به قدم گام در راه مبارزه با استبداد و استعمار بگذارند چنانکه در انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره ) اتفاق افتاد. انقلابی که زلزله ای در جهان معاصر ایجاد نمود و جهانیان را به شگفتی واداشت .رهبری این انقلاب را مردی برعهده داشت که شخصیتش در مکتب فقه و فقاهت « فیضیه » شکل گرفته بود. فقیهی فرزانه , عارفی آگاه , فیلسوفی شجاع , ادیبی عمیق , مفسری بینا و سیاستمداری دانا بود. او سیاست و سیاستداری را پیشه خود نمی دانست بلکه آن را وظیفه خود می دانست . کلامی جذاب و فکری پویا داشت . ذهن و زندگیش جامع علم و عمل بود هر آنچه را بر زبان می راند و به هر میزان که از مردم می خواست خود پیش و بیش از دیگران به آن عمل می کرد , اعتقادش چون صخره های سخت , و همتش به بلندای قله ها بود , چون شجره طیبه اندیشه اش از آبشخور فرهنگ قرآن سیراب می شد.شاید بتوان گفت اولین و مهم ترین پیامی که منادی انقلاب و رهبر فرزانه مان به گوش جهان و جهانیان رسانید , چیزی جز خدامحوری و رهایی بی قید و شرط از سلطه شوم استکبار جهانی بویژه آمریکا نبود که این آوای جانبخش بر دلهای آزاداندیشان و مجاهدانی که دردآشنای غربت اسلام و تاریکی انحطاط اندیشه بودند نشست و همچون آهن ربایی جذاب , افکار و اندیشه ها را معطوف به خود ساخت . امام راحل همواره حکومت را برای مردم , با مردم و در خدمت مردم می خواستند و تاکید فراوان بر استقلال و خودباوری داشتند , زیرا مهم ترین عامل موثر در جهت قطع ایادی شرق و غرب و دستیابی به حاکمیت و استقلال چیزی جز خودباوری نیست و این روحیه وقتی بوجود خواهد آمد که تحولی عظیم را در جان و درون خود بوجود آوریم .
منظور ایشان از استقلال در تمام جنبه ها و شئون بود. در عین حال خودباختگی را مانعی در راه استقلال می دیدند و خودباوری و خودکفایی را شرط استقلال حتی استقلال فکری می دانستند. ایشان در سخنان خود در دیدار با وزیر و کارکنان آموزش و پرورش وقت در سال 1360 می فرمایند :« ما باید سالهای طولانی زحمت و مشقت بکشیم یا از فطرت ثانی خود متحول شویم و خود را بیابیم و روی پای خویش بایستیم و مستقل گردیدم و دیگر احتیاجی به شرق و غرب نداشته باشیم و... اگر این مهم را انجام دادیم , مطمئن باشید که هیچ کس و هیچ قدرتی نمی تواند به ما ضربه بزند. اگر ما از نظر فکری مستقل باشیم آنها چگونه می توانند به ما ضربه بزنند » .امام خمینی (ره ) با دم مسیحایی خود روح اعتماد به نفس و خودباوری را در کالبد ملت ایران دمید و این ملت را به نقطه غرورمند خودباوری رسانید , او در فرازی از سخنان خود فرمود :« اطمینان داشته باشید اگر بخواهید می شود. اگر بیدار بشوید می خواهید , شما بیدار بشوید و بفهمید این معنا را که نژاد ژرمن از نژاد آریا بالاتر نیست و غربی ها از ما بالاتر نیستند » .در بخش دیگری از رهنمودهای خویش فرمود : « اساس , باور این دو مطلب است : باور ضعف و سستی و ناتوانی ـ و باور قدرت و قوه و توانایی . اگر ملت این باور را داشته باشد که ما می توانیم در مقابل قدرتهای بزرگ بایستیم , این باور اسباب این می شود که توانایی پیدا می کنند و در مقابل قدرتهای بزرگ ایستادگی می کنند. این پیروزی که شما به دست آوردید برای اینکه باورتان آمده بود که می توانید ... » . حضرت امام خمینی (ره ) آزادی را بالاترین نعمتی می دانستند که از سوی خالق باریتعالی به بشریت عطا شده است . انسان را مختار و آزاد آفرید تا او را در بستر حیات و زندگی بیازماید. آزادی به عنوان ارمغانی بزرگ از سوی دین مبین اسلام به انسانهای آزاداندیش پیش کش شد و آنانکه با همه توان فکری خود به میدان آمدند تا دین و آزادی را در مقابل یکدیگر قرار بدهند امام راحل (ره ) فرمود : « در اسلام دمکراسی مندرج است و مردم آزاد هستند به بیان عقاید خود بپردازند و بدان عمل کنند تا زمانی که توطئه ای در کار نباشد و مسائلی مطرح نشود که نسل ایران را به انحراف بکشاند » .
آنچه که در اندیشه سیاسی حضرت امام (ره ) قابل طرح است , پیدایش نهال نوپای دمکراسی دینی در انقلاب اسلامی بود , دمکراسی به معنای تحقق عینی حق تعیین سرنوشت دنیایی و دین به معنای حضور حق در حیات فردی و جمعی است . از نظر ایشان انسان موجودی است که می تواند با اتکا بر خصلت وجودی خویش (اراده ) , به معنای وجودی خویش (کمال ) تحقق بخشد و به مفهوم کلیدی در فلسفه اخلاق امام خمینی (ره ) همانا عمل صالح است و مبارز سیاسی مصداقی است از مصادیق عمل صالح . دشمن شناسی و استکبارستیزی از مهم ترین عناصر فرهنگ و تمدن در حیات اجتماعی است . جاودانگی و استمرار این اندیشه بیش از هر چیز مرهون سعی و تلاش رادمردان و بزرگان و فرزانگانی است که با همت والای خویش گام در این راه نهادند و همچون نوری در دنیای ظلمانی جوامع بشری را هدایتگری کردند و مردم را به قسط و عدالت , سعادت و آزادی و استقلال فراخواندند. امام خمینی خود یکی از این دشمن ستیزان , آگاه و بلندآوازه بود که با تکیه بر روح ذلت ناپذیری و ستم ستیزی فریاد « هیهات منا الذله » را که برگرفته از اسلام ناب محمدی (ص ) بود سردادند و این فریاد که از عمق ایمان او نشات می گرفت لرزه بر پیکره بیگانگان و بیگانه پرستان افکند. از کلام و کلماتش کرامت می بارید و مشعل امید را در دلهای سرد و فرسوده برمی افروخت و همچون اکسیری ناب , مس دلها را مبدل به طلای خالص می ساخت نهیبش صاعقه ای بود برای نوکران استکبار و حرکتی پر از جوشش بود توکل و تقوایش بارقه ای بود برای جذب عدالت جویان و رسانیدن آنان به ساحل نجات .
آن پیر روشن ضمیر , در هر شرایط مناسبی , به روشنگری می پرداخت و اهداف شوم دشمنان را برملا می ساخت او در تاریخ 67,4,29 مسلمانان را به پاسداری از هویتهای الهی توصیه کرد و تصمیم شیطانی دشمن را نسبت به غارت ارزشهای اسلامی گوشزد نموده و فرمود :
« نکته مهمی که همه ما باید به آن توجه کنیم و آن را اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم اینست که دشمنان ما و جهانخواران تا کی و کجا ما را تحمل می کنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما را قبول دارند به یقین آنان مرزی جز عدول از همه خوبیها و ارزشهای معنوی و الهیمان نمی شناسند و به گفته قرآن کریم , هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما برنمی دارند مگر اینکه شما را از دینتان برگردانند . » 
از مهمترین محورهای بحث احیاگری و اصلاح طلبی امام خمینی (ره ) در اندیشه هایشان : اعتقاد آن حضرت به احیای اندیشه حکومت اسلامی و رهبری دینی است . زمانی که حضرت محمد(ص ) از مکه به مدینه هجرت نمودند در مدینه پایه های حکومت اسلامی را بنیان نهادند و ده سال آخر عمر گهربار خویش را به تقویت و تحکیم آن پرداختند , در تاریخ اسلام از آغاز تاکنون شاهد حرکتهای اصلاحی جهت احیای اندیشه حکومت اسلامی بوده ایم و می توان به نمونه هایی همچون , سیدجمال الدین اسدآبادی , محمد عبده , جنبش اخوان المسلمین و در ایران نهضت فدائیان اسلام و جنبش جنگل اشاره کرد.
ولی اقداماتی که توسط امام خمینی (ره ) بعنوان رهبر و بنیانگذار این حرکت صورت گرفته است بصورت « محوری » بوده است . ایشان در گفته ها , سخنرانیها و آثار مکتوب خویش همواره نظر به ضرورت تبیین حکومت اسلامی داشتند. ابتدا به تبیین نظری و سپس به تبیین عملی و تشکیل حکومت اسلامی اقدام نمودند. به گونه ای تلاش ایشان باعث جلب نظر شخصیتها و اندیشمندان دینی به سیاست و امور سیاسی شد که در این زمینه آثار گرانبهایی از خود برجای گذاشتند.
زمانی که امام راحل به احیای ایده حکومت اسلامی مبادرت ورزیدند مهمترین راه اصلاح این ایده را تقویت نظریه عدم جدایی دین از سیاست می دانستند. هرچند در تاریخ کشور ایران « مدرس » ازجمله پیشگامان مبارزه با اندیشه جدایی دین از سیاست بود و سخن معروف وی که « دیانت ما عین سیاست ما , و سیاست ما عین دیانت ماست » همواره دلنشین , عمیق و به یادماندنی است , اما اولین کسی که این نظریه را عینیت بخشید امام خمینی بود و همواره بر این باور بود که : « اسلام دین سیاست است , دینی است که در احکام آن در مواقف آن سیاست بوضوع دیده می شود » . به طور خلاصه می توان گفت محورهای احیاگری اندیشه حکومت اسلامی امام خمینی : « مبارزه با اندیشه جدایی دین از سیاست , تبیین ضرورت تشکیل حکومت اسلامی و ماهیت اصول و اهداف این حکومت و تبیین الگوی رهبری در حکومت اسلامی » از مهمترین اقدامات حضرت امام در این عرصه بوده است که به انجام رسانیدند. امام در رابطه با تشکیل و اداره حکومت بر این باور بود که تشکیل حکومت از وظایف مهم و اصلی علمای اسلام است و آن هم بدین معنا که اداره صحیح امور مردم و محو ظلم باید توسط حاکمیت و حاکمان انجام پذیرد : « عهده دارشدن حکومت فی حد ذاته شان و مقامی نیست , بلکه وسیله انجام وظیفه اجرای احکام و برقراری نظام عادلانه اسلام است ... » .
« ائمه و فقهای عادل موظف اند که از نظام و تشکیلات حکومتی برای اجرای احکام الهی و برقراری نظام عادلانه اسلام و خدمت به مردم استفاده کنند. صرف حکومت برای آنان جز رنج و زحمت چیزی ندارد منتها چه بکنند مامورند انجام وظیفه کنند. موضوع « ولایت فقیه » ماموریت و انجام وظیفه است » .آن بزرگوار مشروعیت همه ارکان نظام را بسته به رای و خواست مردم در چارچوب معیارهای دینی می دانستند. امروز در اغلب کشورهای دنیا مردم حکومت و حاکمان را تعیین می کنند. امام راحل نیز همین کار را کرد حتی در تعیین ارکان نظام از رهبری گرفته تا سایر مراکز قدرت مردم نقش تعیین کننده خود را با انتخاب چهره های مورد نظر ایفا کردند اگرچه انتخاب در نظام اسلامی و ولایی با انتخاب در نظامهای دموکراسی لیبرال تفاوت های فراوانی دارد. امام خمینی با اعتقاد به عینیت دیانت و سیاست اعتقاد به « سیاست اسلامی » داشتند یعنی اسلام بایستی به عنوان هدف و سیاست به عنوان روش و وسیله نیل به هدف مورد توجه قرارگیرد نه اینکه اسلام به عنوان ابزاری سیاسی مورد سواستفاده برخی از سوداندیشان واقع شود. از این رو فرهنگ استکبارستیزی و دشمن شناسی و داشتن خودباوری و استقلال که برگرفته از اندیشه امام راحل مان است باید سرلوحه افکار و اعمالمان قرار دهیم و همواره درصدد دفاع از شرف و اقتدار ملی خود برآئیم و بر سخن هوشمندانه و جهت بخش مقام معظم رهبری در این رابطه تاکید ورزیم که فرمود : « هر ملتی اگر تسلیم سلطه قدرتهای بزرگ عالم شد , از دست رفته است , هر ملتی اگر حاضر شد از شرف ملی , اقتدار ملی و اراده ملی خود چشم بپوشد در ورطه بی پایان وادی ای که آخر آن معلوم نیست لغزیده است » .

شنبه 5/11/1387 - 14:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته