• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 117
تعداد نظرات : 13
زمان آخرین مطلب : 5370روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
دیدن پیدا شدن راهی کارآمد و ساده برای کمک به بیماران ناتوان، بسیار هیجان‌انگیز است، مخصوصا وقتی که بنا کردن این راه به یاری «اپن سورس»، ممکن شده باشد.

بیماری‌های ناتوان‌کننده زیادی وجود دارند، اما در میان آنها، بیماری‌هایی که در عین وارد نیاوردن خدشه به قوای ذهنی و خلاقیت بیمار، از لحاظ جسمی او را دچار محدودیت شدید می‌کنند، نسبت به بقیه، رنج‌آورتر هستند. چنین بیماری‌هایی وقتی طولانی شود، با شکنجه تفاوتی ندارند، چرا که بیمار می‌بیند یک محدودیت فیزیکی باعث شده که نتواند از شایستگی‌ها و ایده‌های ذهنی‌اش استفاده کند.

ALS، که یک بیماری پیشرونده عصبی است، در همین دسته قرار می‌گیرد. این بیماری به تدریج باعث فلج شدن کامل مبتلایانش می‌شود، طوری که آنها در نهایت دچار مشکل تنفسی و تکلم می‌شوند و حتی در تنفس هم با دشواری مواجه می‌شوند. بی‌شک، مشهورترین بیمار مبتلا به این عارضه، «استفان هاوکینگ» است، به احتمال زیادی بارها زندگی‌نامه را او خوانده‌اید یا مستندهایی در مورد او دیده‌اید. این فیزیکدان برجسته می‌تواند با حرکت دادن چشمانش، به یاری یک کامپیوتر، حرف بزند، مقاله بنویسد و حتی سخنرانی کند.



اما بر سر بیماران دیگری که همین عارضه را دارند، چه می‌آید؟ آیا همگی به نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی مشابه دسترسی دارند و از عهده خرید آنها برمی‌آیند؟ مهم‌تر از آن، آیا این ابزارها جوابگوی نیازها و استعدادهای متفاوت این بیماران هستند؟

چنین نیازی، منجر شد که گروهی از افراد، یک پروژه پژوهشی مشارکتی را با هدف ابداع سخت افزارها و نرم‌افزارهای ارزان و کارا، شروع کنند. 

آنها در نخستین گام، ‌تصمیم گرفتند که به یاری یک هنرمند به نام «تونی خوآن» بشتابند. تونی، یک هنرمند graffiti بود، اگر با graffiti آشنا نیستید، می‌توانم آن را با تسامح، هنر نقاشی با حروف برایتان تعریف کنم. تونی از سال ۲۰۰۳ مبتلا به ALS ‌شده بود و به جز چشم‌ها، قادر به حرکت دادن هیچ عضو دیگری از بدن نبود. او تصور می‌کرد مجبور است، در باقیمانده عمر، با حسرت به طرح‌های گذشته‌اش نگاه کند.



در اینجا بود که پروژه EyeWriter شروع شد. اعضای گروه موفق شدند، در مدت کوتاهی نرم‌افزار کدباز و رایگان به همراه سخت‌افزار ارزانی با هزینه تنها ۵۰ دلار، ابداع کنند که تونی را از انزوای ناخواسته‌اش در آورد.

حالا تونی در حالی که در بستر خوابیده است، می‌تواند با حرکت چشم طرح‌های هنری‌اش را بکشد. در ابتکاری دیگر، آنها سیستم را به پروژکتورهایی در فاصله چند مایلی بیمارستان متصل کردند که طرح‌های کشیده شده تونی را روی دیوارهای شهر نیویورک می‌اندازند، تا همه مردم بتوانند آنها را ببینند. 



سیستم ساخته شده در پروژه EyeWriter می‌تواند توسط همه هنرمندانی که مشکل مشابه دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.
شنبه 23/8/1388 - 9:10
اخبار
 دادگاهی در آتلانتای آمریكا 8 نفر را به جرم هك كردن شبكه رایانه ای كارت‌های اعتباری و سرقت 9 میلیون دلار از این طریق محكوم كرد.


به گزارش فارس به نقل از كامپیوتر ورلد، این افراد با هك كردن شبكه كارت اعتباری RBS WorldPlay اطلاعات حساس كاربران را سرقت كرده و در نهایت پول های آنها را نیز به سرقت بردند. 
افراد محكوم شده عمدتا اهل كشورهای روسیه و مولداوی هستند و با همكاری یكدیگر موفق به رمزگشایی از شبكه RBS WorldPlay شده بودند. آنها پس از هك كردن این شبكه و با نفوذ به ATM های مختلف مبالغ مختلفی را از حساب های كاربران مختلف برداشت كرده بودند. 
این سرقت محدود به خاك آمریكا نبوده و در كشورهای روسیه، اكراین، استونی، ایتالیا، هنگ كنگ، ژاپن و كانادا نیز رخ داده است. 
جالب آنكه سرقت این مبالغ تنها در عرض 12 ساعت در نوامبر گذشته رخ داده است. 
حكم قطعی در مورد این افراد ظرف چند هفته آینده صادر میشود.
شنبه 23/8/1388 - 8:51
اخبار
بریجت پریکولو، حلقه خود را در داخل فنجانی گذاشته بود که شوهرش آنجلو، آن را صبح روز دوشنبه ، هنگام رفتن به سرکار، به سطل آشغال انداخت.

کارگران شهرداری برای یافتن یک حلقه ازدواج که بطور اشتباهی توسط زوج اهل نیوجرسی، دور انداخته شده بود، مجبور به جابجایی 10 تن زباله شدند.

به گزارش البرز به نقل از ایرانتو بریجت پریکولو، حلقه خود را در داخل فنجانی گذاشته بود که شوهرش آنجلو، آن را صبح روز دوشنبه ، هنگام رفتن به سرکار، به سطل آشغال انداخت.

اما وقتی متوجه اشتباه خود شد، بلافاصله با مسئول جمع آوری زباله شهر تماس گرفت و از او کمک خواست.

عصر همان روز ، مسئول مربوطه به همراه دو کارگر و خود آنجلو، به محل انباشت زباله ها رفته و پس از جابجا کردن تک تک نایلون ها، سرانجام کیسه زباله آنها را پیدا کردند.

این زوج عاشق، اخیرا، پنجاه و پنجمین سالگرد ازدواج خود را جشن گرفته بودند.
شنبه 23/8/1388 - 8:50
کامپیوتر و اینترنت
همه ما ممکنه کلی اطلاعات محرمانه در منزل یا محل کار داشته باشیم که نخواهیم در دسترس کسی قرار بگیره مخصوصا" با شرایط حال حاضر کشور رمز نگاری اطلاعات امری بدیهی است و در ضمن شاید خیلی سخت باشه که بخواهیم برای تک تک فایلهامون رمز بگذاریم.

سازمان True Crypt نرم افزاری مجانی و کد باز (Open Source) به نام TrueCrypt ارائه کرده که به راحتی می توان تحت نسخه های مختلف ویندوز و لینونکس و سایر سیستم عاملها یک پارتیشن کاملا" رمز نگاری شده قوی با الگوریتمهای قوی Encryption ایجاد کرد.

اندازه این پارتیشن به راحتی قابل تغییر و تا چندین گیگابایت می تواند باشد و استفاده از این پارتیشن مانند سایر درایوها به راحتی کپی و پیست فایلها و شاخه ها است. در ضمن سرعت دسترسی به فایلهای حتی حجیم نیز در این پارتیشن بسیار خوب و تعجب بر انگیز است.

در این نرم افزار با هر بار reboot شدن مجدد کامپیوتر فقط کافی است رمز پارتیشن وارد بشود و مطمئن باشید اطلاعات شما کاملا محرمانه است و این درایو مانند گاو صندوقی امن برای اطلاعات شما بروی هارد دیسکتان عمل می کند.
در ضمن به راحتی می توان این پارتیشن را بروی حافظه های flash ایجاد نمود تا به راحتی قابل حمل و نقل باشد.


فقط یادآوری این نکته ضروری است که کلمه عبور خود را گم نکنید که دیگر به هیچوجه به اطلاعاتان دسترسی پیدا نخواهید کرد.


آخرین نسخه این نرم افزار کد باز نسخه 6.2 می باشد که از طریق سایت زیر قابل دریافت است:


http://www.truecrypt.org/downloads


در ضمن برای ایجاد این پارتیشتن رمزنگاری شده به راحترین شکل ممکن از توضیحات لینک زیر که همراه تصویر است استفاده کنید:


http://www.truecrypt.org/docs/?s=tutorial





شنبه 2/8/1388 - 12:47
کامپیوتر و اینترنت
شرکت فیلیپس، ساخت دستگاهی را مطرح کرده است که می تواند میزان استرس افراد را در زمان انجام کار های مختلف تعیین کند. 
 

این دستگاه که به مجموعه Rationalizer نام گرفته شامل یک دستبند به نام EmoBracelet و یک کاسه به نام Emobowl است. کاربر دستبند آن را به مچ دست خود می بندد. این دستبند با پردازش نبض مچ دست اطلاعاتی را به صورت بی سیم به کاسه ای که جداره آن با چراغ های کوچک LED پوشیده شده است ارسال می کند. 
 

اگر میزان استرس و اضطراب شخص زیاد باشد، نور داخل کاسه در اثر روشن شدن چراغ هایش قرمز می شود. در این لحظه فرد متوجه می شود که بایستی قدری استراحت کند و یا لیوان آب سردی بنوشد. 
 

طرح این محصول در حال بررسی است. اما ساخت آن از شرکتی مانند فیلیپس چندان بعید نیست.
شنبه 2/8/1388 - 12:43
اخبار
در میان برترین مخترعان جوان سال 2009 اعلام شده نام دو دانشمند ایرانی به چشم می خورد 


م نشریه Technology Review وابسته به موسسه تکنولوژی ماساچوست یا MIT از سال 1999 سالانه اسامی برترین مخترعان و مبتکران جوان زیر 35 سال سن را بر اساس ارزشمند بودن ابداع و تحقیقات آنها معرفی و از آنها قدردانی می کند که در لیست امسال نام دو ایرانی به چشم می خورد. 

  

برترین مخترعان جوان سال 2009 با بررسی تحقیقات آنها در زمینه های پزشکی ، رایانه ، ارتباطات ، الکترونیک ، نانو و به طور کلی متحول ساختن جهان توسط این نشریه علمی در ماه آگوست معرفی شده اند که نام دو دانشمند جوان ایرانی در میان اسامی به چشم می خورد. 

  

این نشریه عنوان مبتکر سال 2009 را به کوین فو دانشمند دانشگاه ماساچوست که بر وجود احتمال هک شدن تجهیزات پزشکی و الکترونیکی مانند کارتهای اعتباری یا دستگاه های تنظیم کننده ضربان قلب از طریق امواج رادیویی مطالعه می کند، اختصاص داده است. 

  

همچنین جوزه گومز مارکز از موسسه ام آی تی نیز عنوان بشر دوست ترین مبتکر سال 2009 را دریافت کرده است. وی به دلیل ابداع تجهیزات کارآمد پزشکی برای استفاده در مناطق و کشورهای دور افتاده موفق به دریافت این عنوان شده است. 

  

شهرام ایزدی و علی جاوه ای دو دانشمند ایرانی هستند که در میان دیگر دانشمندان برتر سال 2009 در لیست Technology Review قرار گرفته اند. 

  

علی جاوه ای 29 ساله از سال 2005 به عضویت هیئت علمی دانشگاه کالیفرنیا برکلی درآمده در زمینه های انرژی و فیزیک الکترونی مطالعه می کند. 

  

جاوه ای به دلیل ابداع چاپ نانوکابلها بر روی مدارهای الکترونیکی در لیست Technology Review به عنوان یکی از برترین دانشمندان جوان سال 2009 انتخاب شده است. 

  

وی همچنین به دلیل ابتکار و نوآوری در تحقیقاتش جایزه آکادمی ملی علوم آمریکا را نیز دریافت کرده است. 

  

شهرام ایزدی دانشمند 33 ساله شرکت مایکروسافت در انگلستان نیز به دلیل ابداع و تلاش برای گسترش فناوری برای افزایش تعامل انسان و رایانه در لیست برترینهای 2009 قرار گرفته است. 

  

وی تا کنون موفق به ارائه میز لمسی و سطحی هوشمند شده است که می تواند دسترسی به اطلاعات را در شیوه ای کاملا جدید امکانپذیر سازد. 

  

از دیگر ابداعاتی که در این لیست توجه ویژه ای به آنها شده است ابتکار آروین دانشمند 32 ساله دانشگاه کالیفرنیا است که عروسک های ساده را به شیوه و ابزاری آسان و ارزان قیمت برای تشخیص های پزشکی تبدیل کرده است. 

  

همچنین ارائه خدمات رایگان جستجو در اینترنت برای افراد نابینا توسط دانشمند 28 ساله دانشگاه روچستر از دیگر ابتکاراتی است که مورد توجه این نشریه قرار گرفته است.
شنبه 2/8/1388 - 12:42
کامپیوتر و اینترنت
نمایشگاه تجاری امنیت و ایمنی توکیو میزبان یکی از جدیدترین محصولات روباتیک ژاپنی ها است. روباتی که به آنفلوآنزای خوکی مبتلا شده و علائم شدید بیماری را به خوبی نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روباتی جدید به منظور آموزش بهیارهای پزشکی به گونه ای طراحی شده است که می تواند علائم ابتلا آنفولانزای خوکی را به خوبی و مشابه انسانها اجرا کند.

این روبات ژاپنی به گونه ای طراحی شده است تا بتواند به بهیاران و مددکاران در تشخیص و درمان آنفلوآنزای خوکی کمک کند. روبات شبه انسان در روز پنجشنبه در نمایشگاه تجاری امنیت و ایمنی در توکیو در معرض دید عموم قرار گرفت.

لایه ای مشابه پوست بدن انسان بدن این روبات را در بر گرفته است. همچنین روبات با کمک حرکات انسان نما از شدت تب عرق می کند، ناله می کند، می گرید و به طور کلی از ابتلا به آنفلوآنزای خوکی عذاب می کشد. در صورتی که مددکار نتواند روبات را به درستی درمان کند، شدت علائم افزایش پیدا کرده و به تدریج تنفس وی قطع شده و روبات می میرد.

با وجود اینکه روباتهایی با توانایی شبیه سازی بیماران پدیده ای جدید به شمار نمی روند، شاید بتوان گفت این روبات اولین نمونه ای است که تنها برای نمایش دادن علائم یک بیماری ابداع شده است.

بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، روبات مبتلا به H1N1 در میان دیگر روباتهای نمایشگاه با هدف کمک به جلوگیری و درمان آنفلوآنزای خوکی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
شنبه 2/8/1388 - 12:39
اخبار
متن نامه نیل مك گریگور؛ مدیر موزه بریتانیا به معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای نمایش منشور كوروش در ایران منتشر شد.


به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، 20 مهر امسال حمید بقایی؛ معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فارس از تعیین ضر‌ب‌الأجل 2 ماهه برای انگلیس درباره نمایش منشور كوروش در ایران خبر داد كه در پی انتشار این مصاحبه نیك‌مك گریگور؛ مدیر موزه بریتانیا طی روزهای اخیر نامه‌ای را خطاب به حمید بقایی ارسال كرده است. 
متن این نامه به شرح زیر است: 

« جناب آقای مهندس بقایی 
معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 
از خواندن مصاحبه اخیر جنابعالی درباره امانت گیری منشور كوروش به موزه ملی ایران بسیار ناراحت و ناامید شدم. همانطور كه در نامه مورخ 27 مارس و همیشه هم گفته‌ام ما مایل هستیم تا منشور كوروش را به تهران بفرستیم و امیدوار هستیم تا بتوانیم مذاكرات در این خصوص را آغاز نمائیم و همچنین عملیاتی بودن این به امانت گیری، نحوه نمایش، جعبه‌ها را در نظر داشته باشیم. 
اما مجبور بودیم تا برای تشكیل اولین جلسه هیئت امنای موزه بریتانیا در این فصل صبر كنیم و سپس با شما درباره پیشنهادات خود صحبت كنیم. این جلسه در تاریخ 26 سپتامبر تشكیل شد و هیئت امنای موزه بریتانیا به دكتر جان كرتیس، سرپرست بخش خاورمیانه ماموریت داد تا در اسرع وقت به تهران بیاید و با شما و آقای مهراندیش؛ مدیر موزه ملی ایران درباره تاریخ، نحوه نمایش و جعبه‌ها از جانب ما با شما به مذاكره بپردازد. دكتر كرتیس از جانب هیئت امنای موزه بریتانیا و اینجانب اختیارات كامل را در مورد مذاكرات منشور كوروش بر عهده دارد. 
در اینجا به شما دوباره اطمینان می‌دهم كه موزه بریتانیا بسیار امیدوار است منشور كوروش را جهت امانت به موزه ملی ایران بفرستد اما طبق امانت سپاریهای بین‌المللی بایستی در مورد جزئیات و شرایط در اینده با یكدیگر بحث و گفت‌وگو شود. 
نیل مك گریگور 
مدیر موزه بریتانیا » 

مصاحبه حمید بقایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس كه 20 مهر امسال منتشر شد از این قرار است: طبق تفاهم‌نامه موزه ملی ایران و موزه بریتانیا قرار بود منشور حقوق بشر كوروش، شهریور امسال در ایران به نمایش دربیاید كه با توجه به گذشت زمان عمل به این تعهد، رئیس موزه بریتانیا طی نامه‌ای اعلام كرده است كه به دلیل حوادث سیاسی پس از انتخابات در ایران، قادر به ارسال آن به ایران نیست و این منشور را در فرصتی دیگر در ایران به نمایش خواهد گذاشت. 
بقایی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی طی نامه‌ای اعتراض خود را به مدیریت موزه بریتانیا اعلام كرده و یادآور شده است كه این اقدام موزه بریتانیا بر خلاف تفاهم‌نامه بین موزه ملی ایران و موزه بریتانیا است و آن‌ها باید توضیح دهند كه چه مشكلی از نظر فضای سیاسی در ایران وجود دارد كه فرضاً بخواهد انتقال منشور كوروش به ایران را تهدید كند. 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تأكید كرد: این اقدام موزه بریتانیا تنها یك بهانه است و آن‌ها می‌خواهند عمل به تعهدشان را به تعویق بیندازند به همین دلیل ما طی یك مهلت 2 ماهه‌ای به آن‌ها فرصت می‌دهیم تا این موضوع را تعیین تكلیف كنند، اگر آن‌ها منشور كوروش را برای نمایش در ایران تا حداكثر 2 ماه آینده ارسال نكنند، ما هم تمام همكاری‌های مشترك باستان‌شناسی، برپایی نمایشگاه‌های میراث فرهنگی و... را در انگلستان متوقف و قطع خواهیم كرد. 
بقایی گفت: كشور ایران در عمل به تفاهم‌نامه خود با موزه بریتانیا دو نمایشگاه شكوه پارسی و آثار دوره عباسی را در انگلستان برپا كرد البته ضرری از برپایی این دو نمایشگاه متوجه ما نشد چون ایران تبلیغات مؤثری را درباره گردشگری و میراث فرهنگی ایران در این كشور انجام داد. 
وی با تأكید بر اینكه موزه بریتانیا با این عمل خود در عدم اجرای تعهداتش وجاهت علمی خود را در دنیا از دست خواهد داد، تصریح كرد: بنای در انعقاد هر تفاهم‌نامه‌ای اعتماد است، موزه بریتانیا نیز تاكنون وجاهت علمی داشته است و ما به آن‌ها به چشم سیاستمدار نگاه نكردیم كه به آن‌ها شك كنیم كه شاید به تعهداتشان عمل نكنند، وقتی موزه‌ای اعلام می‌كند كه كار فرهنگی مشترك می‌خواهد داشته باشد حساب آن را از سیاستمداران جدا می‌كنیم، اگر در آن زمان ما تفاهم با موزه بریتانیا را نمی‌پذیرفتیم خیلی‌ها انتقاد می‌كردند كه چرا فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. 
معاون رئیس جمهوری با بیان اینكه در حال حاضر كشور ایران كشور كاملاً امنی است، ادامه داد: متأسفانه موزه بریتانیا به عنوان یك نهاد علمی، بهانه‌های سیاسی می‌گیرد. 
بقایی اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای احترام به حقوق تمام ایرانیان، در صورت ادامه كارشكنی‌های انگلیس تا حداكثر 2 ماه آینده تمام روابط و همكاری‌های علمی و فرهنگی خود را با انگلیس قطع می‌كند.
شنبه 2/8/1388 - 12:37
آموزش و تحقيقات
كلید را بزن، چراغ روشن می‌شود، كلید را بزن، چراغ خاموش می‌شود... هر چند بار كه می‌خواهی این كار را انجام بده، لامپ چراغ به حرف تو گوش می‌دهد و خاموش و روشن می‌شود 

  

ما به این اتفاق عادت كرده‌ایم و تنها زمانی متوجه آن می‌شویم كه كلید را بزنیم و چراغ روشن نشود و ما می‌فهمیم كه احتمالاً لامپ سوخته و باید آن را عوض كنیم. نمی‌دانم حالا این اتفاق هر چندوقت یك بار برای ما می‌افتد؟ سالی یك بار؟ دو سال یك بار؟ 

  

 یا بیشتر؟ این بستگی به عمر لامپی دارد كه استفاده می‌كنیم. اما هیچ می‌دانی عمر اولین لامپی كه ادیسون درست كرده چه‌قدر بوده؟ 

  

ادیسون در 22 اكتبر سال 1879 میلادی (30 مهر 1258 خورشیدی) برای اولین بار موفق شد یك لامپ كربنی بسازد. بعد از این كه بارها سعی كرده بود با استفاده از یك رشته پلاتین لامپ بسازد و موفق نشده بود، تصمیم گرفت از رشته كربنی استفاده كند و با این كار موفق شد لامپی بسازد كه 40 ساعت كار می‌كرد. 

  

ادیسون تلاش كرد طرحش را كامل‌تر كند.در نتیجه همان سال توانست اختراعش را ثبت كند و چند ماه بعد از آن ادیسون كشف كرد كه می‌تواند در ساخت لامپ به جای كربن از رشته‌ای از بامبوی كربنیزه استفاده كند. 


فكر استفاده از رشته‌های بامبو زمانی به ذهن ادیسون رسید كه همراه با اعضای گروه اختراعش به سفر كنار دریا رفته بودند تا از آنجا یك خورشیدگرفتگی كامل را تماشا كنند و آن‌وقت یك بار، زمانی كه كنار ساحل دراز كشیده بودند و داشتند استراحت و ماهی‌گیری می‌كردند 

  

 ادیسون چند رشته از بامبویی را كه با آن چوب ماهی‌گیری درست كرده بودند جدا كرد و آن را برای امتحان به آزمایشگاهش برد. 

  

نتیجه استفاده از این رشته‌ها، لامپی بود كه می‌توانست 1200 ساعت كار كند. 

  


 
شنبه 2/8/1388 - 12:34
کامپیوتر و اینترنت
شبكه‌های ارتباطی نوین و در راس آنها شبكه‌ی جهانی اینترنت، فضاهای مجازی را در اشكال گوناگون آن پدید آورده‌اند و در كل باعث پدید آمدن جهانی مجازی شده‌اند. 
به گزارش ICTPRESS ، از شهر الكترونیكی تعریف‌ها و دسته‌بندی‌های گوناگونی ارایه شده است؛ ولی در یك تعریف كلی شهر الكترونیكی، شهری است كه شهروندان آن بتوانند از خدمات الكترونیكی ارایه شده، كه بخش زیادی از آن باید به صورت آنلاین ارایه شود، در تمام مدت شبانه‌روز بدون محدودیت مكانی با شیوه‌ای مطمئن و ایمن بهره‌مند باشند.
شهروند الكترونیك كیست؟
انسان‌ها در طول زندگی خود و بنا به مسوولیت‌های فردی و اجتماعی خود نقش‌های متفاوتی ایفا می‌كنند. برای هر یك از ما در نقش پدر، مادر، فرزند، كاسب، تاجر، كارمند، مدیر، تولیدكننده، دانشجو، معلم، استاد، رییس دانشگاه و دهها نقش كوچك و بزرگ دیگر وظایفی متصور است كه به صورت روزمره به آنها می‌پردازیم. در این میان، شهروند الكترونیك كسی است كه توانایی انجام وظایف روزمره‌ای را كه ایفای نقش‌های متفاوت در زندگی برای او به وجود می‌آورد، با كمك ابزارهای الكترونیكی داشته باشد.
بنیاد بین‌المللی ICDL كه نمایندگی آن را در ایران،‌سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش برعهده دارد،‌استاندارد آموزشی و مهارت‌های پایه‌ی شهروند الكترونیكی Ecitizen را اینگونه اعلام كرده است: شهروند الكترونیك كسی است كه حداقل دانش لازم در رابطه با مفاهیم پایه‌ی ICT، حداقل توانایی لازم در به كارگیری سیستم‌های عامل ویندوز و واژه‌پرداز مایكروسافت، توانایی كافی برای برقراری ارتباط با اینترنت و وب جهان گستر، توانایی مبادله‌ی پیام‌های الكترونیكی از طریق پست الكترونیكی، توانایی كافی برای یافتن اطلاعات از طریق موتورهای جست‌وجو در وب، توانایی تكمیل فرم‌های آنلاین اینترنتی و انجام كارهای روزمره‌ی مختلف از طریق شبكه را داشته باشد.
در برنامه‌ پنج ساله‌ای كه از سوی اتحادیه‌ی اروپا در ارتباط با شهروند الكترونیك تدوین شده است، تمامی شهروندان اروپایی و حتی ناتوانان جسمی خواهند توانست تا سال 2010 از خدمات دولت به صورت الكترونیكی استفاده كنند.
در حال حاضر سئول (پایتخت كره جنوبی) برترین شهر الكترونیكی جهان به شمار می‌آید كه در آن 500 نوع خدمت آنلاین قابل دسترسی است. در این شهر، از پنج خانوار كره‌ای، چهار خانوار به اینترنت پرسرعت (صد مگابایت در ثانیه یا بالاتر) دسترسی دارند. از هر 10 شهروند بالغ، 9 نفر تلفن همراه دارند و از چهار سال پیش در این شهر، امكان تماشای برنامه‌های تلویزیونی از طریق تلفن همراه و در داخل خودروها فراهم ‌آمده است. 
به گزارش ICTPRESS ، شهرهای توكیو، سیدنی، میلان، لندن، ملسینكی، كپنهاگ، دبی و دوبلین از دیگر شهرهای الكترونیكی معروف جهان هستند.
شنبه 2/8/1388 - 12:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته