سلامت و بهداشت جامعه
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از استانهای قزوین، مرکزی، سمنان، مازندران و قم به عنوان معین مناطق 22 گانه شهر تهران در مواقع بحرانی، شرایط اضطراری عمومی و حوادث مختلف با سطح ملی خبر داد.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بهنام سعیدی با اعلام این مطلب اظهار داشت: سوانح طبیعی و انسان ساز در طول تاریخ از عوامل بروز خسارات مادی و تلفات جانی بوده اند و در این بین برخی از کشورها به دلایل مختلفی از جمله شرایط محیطی، قرارگیری در موقعیت جغرافیایی، لرزه خیزی و گسترش شهرنشینی بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار دارند.
وی توضیح داد: ایران از لحاظ پتانسیل وقوع بلایای طبیعی به ویژه زمینلرزه در سطح بالایی بین کشورهای جهان قرار دارد که تجارب تلخ گذشته و وقوع زمین لرزههای متعدد در شهرهای مختلف کشور مؤید این موضوع است که در برخی زمان ها به دلیل بزرگی ابعاد حادثه ظرفیت های محلی پاسخگو نیستند و نیازمند بکارگیری ظرفیتهای استانی، منطقه ای و ملی برای عملیات مقابله، بازسازی و احیای مجدد هستیم که به همین منظور نقش استانهای معین در زمان وقوع حادثه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ از این رو در دستورالعمل اجرایی مدیریت بحران، به نقش و وظایف استانهای معین پرداخته شده است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با تعریفی علمی از بحران ادامه داد: بحران شرایطی است که بر اثر حوادث، رخدادها و عملکردهای طبیعی و انسانی (به جز موارد موضوعه در حوزه های امنیتی و اجتماعی) به طور ناگهانی یا غیرقابل کنترل به وجود می آید و موجب ایجاد مشقت و سختی به یک مجموعه یا جامعه انسانی می شود و بر طرف کردن آن نیاز به اقدامات اضطراری، فوری و فوق العاده دارد.
سعیدی به سیاستهای کلی پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در سال 1384 پرداخت و گفت: از جمله اهدافی که مطابق با این دستورالعمل دنبال می شود، میتوان به هم افزایی هر چه بیشتر استان های معین برای امدادرسانی در زمان طلایی و ساعات اولیه وقوع حادثه، به حداقل رساندن زمان اعزام و حضور به موقع استانهای معین در محلهای مأموریت تعیین، ارزیابی کاستی های موجود و انجام اقدامات عاجل در خصوص رفع آنها، برنامه ریزی و گسیل نیروها و امکانات از منابع انسانی بر اساس نیازهای مناطق آسیبدیده، استفاده بهینه از ظرفیتها و توانمندیهای کشور در مدیریت بحران، شفافیت نقشها و تسهیل در پاسخگویی دستاندرکاران و همچنین اعمال مدیریت یکپارچه و ساماندهی واحد در مدیریت اشاره کرد.
معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه برای مواقع بحرانی هنگام وقوع حوادث و سوانح احتمالی استان جانشین برای تهران در نظر گرفته شده است نیز توضیح داد: استان جانشین در مدیریت بحران به استانی اطلاق می شود که از قبل از وقوع حادثه از طریق مجاری قانونی ذیربط مأموریت پیدا می کند تا چنانچه در نتیجه وقوع حادثه مخرب توان عملیاتی و مدیریتی شهر و استان تهران قادر به پاسخگوئی به آسیبها نباشد، به عنوان استان جانشین، مسئولیتها و وظایف مدیریتی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان آسیبدیده را تا پایان مرحله ضرورت برعهده گیرد (در این دستورالعمل استان اصفهان به عنوان استان جانشین در نظر گرفته شده است).
وی تصریح کرد: در دستورالعمل اجرایی مدیریت بحران استانهای معین استانهای پیشتازی برای مواقع بحرانی استان تهران در نظر گرفته شده است که می توان به استانهای مرکزی، قم، سمنان، مازندران و قزوین اشاره کرد که آنها به دلیل همجواری با استان تهران و داشتن کمترین فاصله مکانی و زمانی با آن، زودتر از سایر استانها امکان دسترسی به محل از پیش تعیین شده را دارند تا پس از وقوع حادثه در سطح ملی عملیات مقابله و ارائه خدمات به منطقه آسیب دیده را انجام دهند.
وی گفت: برای پیش از وقوع حادثه نیز استانهای جانشینی از طریق مجاری قانونی ذیربط مأموریت پیدا میکنند تا در زمان پاسخگو نبودن منطقه حادثه دیده با انجام مسئولیتها و وظایف مدیریتی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان آسیب دیده را برعهده میگیرند که در این میان استان اصفهان به عنوان استان جانشین برای شهر تهران در نظر گرفته شده است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در زمان وقوع حادثه مخرب در سطح ملی اگر شهر و استان تهران قادر به ساماندهی و بازیابی مجدد جامعه نباشد، با هماهنگی و تحت هدایت استان پیشتاز پهنه محل مأموریت خود، نیروها به منطقه اعزام و بر اساس وظایف از پیش ابلاغ شده به آنها نسبت به ارائه خدمات اقدام میکنند.
وی اظهار داشت: جمعآوری اطلاعات، برنامه ریزی، ساماندهی، ایجاد ساختارهای مدیریتی، آموزش و تمرین از جمله اقداماتی است که در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران صورت می گیرد.
عملیات مقابله شامل اطلاع رسانی، هشدار، امداد و نجات، دفن پسماندها و سوخترسانی با هدف نجات جان و مال انسانها و تأمین رفاه نسبی برای جلوگیری از گسترش خسارات از جمله اقداماتی است که ستاد مدیریت بحران در مواقع اضطراری انجام میدهد.
معاون پیش بینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: مراکز حساس در استان تهران، مراکزی هستند که گستره فعالیت منطقه ای دارند و وجود و استمرار فعالیت آنها برای مناطقی از کشور ضروری است و آسیب یا تصرف باعث بروز اختلال در برخی از نقاط کشور میشود که این مراکز میتوانند به صورت محلی یا ملی فعالیت کنند.
استان تهران با 16 شهرستان، دارای 13 میلیون جمعیت و حدود هزار روستا است.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:24
سلامت و بهداشت جامعه
مدیر عامل بنیاد بیماری های نادر با اشاره به ژنتیکی بودن بیماری های نادر گفت: 80درصد بیماران نادر ثمره ازدواج های فامیلی هستند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، حمید رضا ادارکی گفت: گستره کشور در مناطق خشک، سرد و معتدل و شیوع ازدواج های فامیلی میزان بیماری های نادر را در ایران افزایش داده است.
وی گفت: بر اساس آمار از هر 10 هزار نفر یک نفر مبتلا به بیماری نادر هست؛ که بر اساس میزان جمعیت کشور باید یک میلیون نفر در کشور مبتلا به بیماری نادر وجود داشته باشد که تاکنون 25 درصد آنها شناسایی و برای آنها کارت عضویت صادر شده و بقیه این تعداد هنوز شناسایی نشدند.
ادارکی افزود: تاکنون 238 بیماری نادر و 4 هزار و 800 نفر بیمار نیز در سامانه بیماران نادر ایران ثبت شده اند و از خدمات درمانی این بنیاد بهرمند می شود.
مدیر عامل بیمارهای نادر ایران اضافه کرد: بیماری های ALS و EB درصدر بیماری های نادر شناسایی در ایران هستند؛ همچنین بیش تر بیماری های نادر در سنین قبل از مدرسه شناسایی می شوند.
اداراکی در پاسخ به این پرسش که نحوه خدمات وزارت بهداشت به بیماران را چگونه ارزیابی می کنید، افزود: وزارت بهداشت در این اواخر تلاش جدی برای ارائه خدمات درمان پایه و تکمیلی به این بیماران انجام داده است و درصدد گسترش آن به تمام بیماران نادر است.
وی گفت: تحریم نبودن دارو حرف نادرستی است و علی رغم شعارهای که آمریکایی ها داده اند تأمین داروهای بیماران نادر که بسیار گرانقیمت هست، دچار مشکل شده است.
ادراکی افزود: در نظر داریم نخستین کمپین بیمارهای نادررا با شعار «بیمار نادر تنها نیست» با همکاری موسسه فرهنگی اکو در روزهای 18 و 19 آذر در موسسه فرهنگی اکو برگزار کنیم. در این کمپین فعالیت هنری و فرهنگی افراد مبتلا به بیماری نادر انجام می شود.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:22
سلامت و بهداشت جامعه
مجری طرح دستگاه درمان سریع تنبلی چشم از یکی از مجموعه های مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دستگاه درمان سریع تنبلی چشم (CAM)با تلاش محققان ساخته و در حد محدود وارد بازار کشور شده است.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، مهدی زارع بیدکی کاهش دوره درمان بیماری تنبلی چشم، افزایش کارایی و درمان بیماران در سنین بالاتر از هفت سالگی را از مهمترین مزایای این دستگاه برشمرد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه با فرمت های ساخته شده مشابه خارجی ندارد، بیان داشت: این دستگاه برای اولین بار در ایران و خاورمیانه ساخته شده و به طور محدود در اختیار همکاران اپتومتریست قرار گرفته است .
زارغ بیدکی درمان انحراف چشم و قابلیت به تاخیر انداختن پیر چشمی را از دیگر کارکردهای دستگاه جدید علاوه بر درمان تنبلی چشم ذکر کرد.
وی ادامه داد که در حال حاضر درمان تنبلی چشم تا سنین 6 تا 7 سالگی انجام می شود، اما با استفاده از این دستگاه تقریبا محدودیت سنی برداشته می شود و حتی فرد 50 ساله هم امکان درمان این بیماری را دارند.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه دوره درمان فعلی تنبلی چشم بین یک تا 2 سال طول می کشد، گفت: هرچند درمان تنبلی چشم به نوع و عمق بیماری مرتبط است اما دوره درمان بیماری با این دستگاه به طور متوسط 10 تا 17 جلسه 20 دقیقه ای می باشد.
به گفته این اپتومتریست، تنبلی چشم یکی از مشکلات کودکان است که معمولا این افراد به دلیل طولانی بودن دوره درمان، به این موضوع تمکین نمی کنند.
زارع به طرح پیشگیری از تنبلی چشم از سوی سازمان بهزیستی در کشور اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح سبب شده تا شیوع بیماری از 2 درصد در کودکان به 2 دهم درصد برسد.
وی ادامه داد: کودکانی که قبلا مبتلا به این بیماری شدند یا افراد بالاتر از 10 تا 12 سال با روش های موجود درمان نمی شوند و باید با بیماری خود کنار بیایند اما با این دستگاه این افراد هم می توانند درمان شوند.
زارع همچنین به اجرای برنامه درمان تنبلی چشم ( آمبلیوتراپی) در کشور اشاره کرد و گفت: این برنامه شامل مجموعه اعمال مانند بستن چشم، ریختن قطر، دادن عینک دگرگون شده برای درمان تنبلی چشم می باشد و اجرای این طرح سبب کاهش تنبلی چشم در کشور شده است.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:21
اخبار
با حضور معاون رئیس جمهور آیین امضاء قرارداد سرمایه گذاری همراه اول با یک شرکت دانش بنیان برگزار شد.
به گزارش تبیان و به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه در مراسمی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مهدی اخوان بهابادی رئیس هیأت مدیره همراه اول، محمدمهدی عباسخانی مدیرعامل شرکت «حرکت اول»، حامد تاج الدین مدیرعامل شرکت «سانا گستر سبز»، جمعی از مدیران همراه اول و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اصحاب رسانه، شرکت سرمایه گذاری «حرکت اول» به نمایندگی از اپراتور اول و شرکت دانش بنیان «سانا گستر سبز» قرارداد همکاری جهت سرمایه گذاری امضاء کردند.
در این مراسم که در ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، مهدی اخوان بهابادی رئیس هیأت مدیره همراه اول با قدردانی از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و تقدیر از جمع کردن نخبگان در مجموعه حاکمیت اظهار داشت: امروز ما شاهد اولین سرمایه گذاری جدی مجموعه «حرکت اول» هستیم و از این پس اسم «حرکت اول» را بیشتر خواهیم شنید.
وی افزود: همراه اول با تعیین چشم انداز جدید و مأموریت تحقق رؤیای دیجیتال بصورت جدی وارد عرصه سرمایه گذاری در استارت آپ ها شده است.
اخوان با بیان اینکه برخی دوستان نخبه دانشگاهی از عدم توجه به آنها گلایه دارند، تأکید کرد: همراه اول از شما حمایت می کند. وی افزود: امروز می خواهیم این پیام را بدهیم که در کشور جاهایی هستند که به شما نخبگان بصورت خاص فکر می کنند و حاضرند از شما حمایت کنند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این مراسم ضمن تشکر از همراه اول و مجموعه «حرکت اول» بابت جا انداختن مباحثی همچون سرمایه گذاری در استارت آپ ها بیان داشت: ما یک مشکل بزرگ در اکوسیستم خود داریم و آن سرمایه گذاری در سطوح بالای ۵ میلیون دلار است.
وی افزود: اگر ما بتوانیم شرکت های بزرگی همچون همراه اول را به این نتیجه برسانیم که با نگاه به آینده بیزینس خود در استارت آپ ها سرمایه گذاری کنند و از درآمد سنتی خود جدا شوند، این یک اقدام بزرگ است.
ستاری تصریح کرد: این بینش جدید همراه اول جای تبریک دارد که در این ابعاد وارد سرمایه گذاری شده است و البته نتیجه اش را که تزریق نوآوری به کشور است خواهید دید و امیدوارم این حرکت ادامه داشته باشد.
گفتنی است «حرکت اول» شرکت سرمایه گذار همراه اول در استارت آپ هاست که در مراسم امروز با شرکت «سانا گستر سبز» که سامانه های «آچاره» (سامانه هوشمند درخواست خدمات) و «اوبار» (سامانه هوشمند حمل بار) را راه اندازی کرده است قرارداد همکاری امضاء کرد.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه
هپاتیتهای ویروسی B و C بیماریهای منتقله از راه تماس خونی آلوده است که بروز بیماریهای مزمن را به دنبال دارد.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیماریهای کبدی مانند هپاتیت از مهمترین مشکلاتی است که بر اثر عوامل مختلف از جمله برخی از داروها، ویروسها، بیماریهای خودایمنی و بیماریهای ژنتیکی رخ داده و سالانه با درگیر کردن سلامت میلیونها نفر به ناتوانی و مرگ آنها منجر میشود.
هپاتیتهای ویروسی B و C بیماریهای منتقله از راه تماس خونی آلوده هستند که به بروز بیماریهای مزمن در میان میلیونها انسان منجر شده و از آنجایی که در اکثر موارد بدون علامت ظاهر میشوند، 60 تا 70 درصد مبتلایان به هپاتیتهای ویروسی B و C تا مراحل پیشرفته از ابتلای خود بیاطلاع مانده و در برخی موارد ممکن است سرطان، سیروز و نیاز به ماردی همچون پیوند کبد به سراغ آنها بیاید.
با تشخیص و کنترل به موقع هپاتیت آسیبی چندان به فرد مبتلا وارد نخواهد شد و در غیر اینصورت فرد دچار آسیب کبدی و صدماتی جبران ناپذیر خواهد شد.
سید مؤید علویان استاد و رئیس شبکه هپاتیت ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: ویروس هپاتیت B با نام اختصاری HBV از طریق تماس با فرآوردههای خونی آلوده منتقل میشود؛ این بیماری در گذشته در حین زایمان از طریق مادر آلوده به جنین منتقل میشد که اکنون به لطف دارو و واکسن موثر از ابتلای نوزادان به این بیماری جلوگیری میشود.
وی افزود: تزریق آلوده و یا تماس خونی با فرآوردههای خونی آلوده از راههای دیگر انتقال ویروس هپاتیت است که بسیار شیوع دارد، در صورتی که وسایل پزشکی به درستی استریل نشده و آلودگی در آنها باقی مانده باشد، بسیار خطرناک خواهد شد، از این رو هپاتیت B نه تنها بیماران بلکه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی که با فرآوردههای خونی در تماس هستند را نیز تهدید میکند.
رئیس انجمن هپاتیت تشریح کرد: تا کنون درمان قطعی برای هپاتیت B کشف نشده و درمانهایی که تاکنون صورت گرفته بیشتر به منظور بهبود علائم بیماری و کنترل آن بوده است، لذا انجام واکسیناسیون برای کلیه افراد به ویژه گروههای در معرض خطر الزامی است.
علویان بیان کرد: با وجود تلاشهای صورت گرفته هماکنون حدود 1 میلیون و 400 هزار ایرانی مبتلا به هپاتیت B هستند که شیوع آن در گروههای سنی 28 تا 50 سال بیشتر است و علیرغم تلاشهای کشور در کاهش میزان ابتلای موارد جدید در سن پایین، مشکلات اجتماعی مانند اشتغال، ازدواج و غیره گریبانگیر این جمعیت مبتلاست که مستلزم فعالیت این جمعیت است.
وی ادامه داد: امروزه هپاتیت C به تنهایی بیش از ایدز در دنیا قربانی میگیرد و بار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی را بر دولت و مبتلایان تحمیل کرده است؛ در این بین عمدهترین راه انتقال این بیماری در ایران استفاده از سرنگ مشترک آلوده در معتادان تزریقی است که میتواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.
رئیس انجمن هپاتیت گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر کنترل سلامت خون در عرصه درمان هپاتیت C در دنیا رخ داده و شرایطی مناسب را جهت جلوگیری از بروز موارد ابتلای جدید و درمان قطعی هپاتیت C فراهم کرده است، به طوری که در حال حاضر داروهای ایرانی با هزینه بسیار کم و اثربخشی معادل داروی خارجی، امکان درمان قطعی این بیماران و حذف هپاتیت C را در سراسر کشور میسر کرده است، به طوری که هپاتیت C بیماران خاص، در برخی استانها ریشهکن شده و تا حذف کامل آن در تمام استانها تنها 3 سال فرصت باقی است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران تشریح کرد: هپاتیت نوع C واکسن ندارد، اما درمان قطعی برای آن وجود دارد در مقابل هپاتیت نوع B قابل کنترل و پیشگیری است؛ این بیماری را میتوان از طریق آزمایش تشخیص داد و در مراحل اولیه درمان کرد.
ریشهکنی هپاتیت C تا 15 سال آینده
وی تشریح کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و برنامهای که در وزارت بهداشت مطرح شده است هپاتیت C باید تا 15 سال آینده در ایران ریشهکن شود، لذا با وجود 190 هزار مبتلا به هپاتیت C در ایران، درمان و کاهش نرخ ابتلا بدون همیاری تک تک افراد جامعه میسر نخواهد بود.
رئیس شبکه هپاتیت بیان کرد: یک میلیون و 400 هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند و 190 هزار نفر هپاتیت C دارند که در مجموع حدود یک میلیون و 600 هزار نفر برآورد می شوند؛ از سال 1373 واکسنی برای پیشگیری از این ویروس تولید شد و در نتیجه این بیماری در کشور کاهش پیدا کرد و تعدادی کمتر به این بیماری مبتلا شدهاند.
علویان یادآوری کرد: هر ایرانی میتواند یک سفیر سلامت برای حذف هپاتیت باشد، از این جهت شبکه هپاتیت از تمامی علاقمندان به «ایرانی بدون هپاتیت» دعوت میکند تا با پیوستن به این حرکت عظیم در جهت تولید و پخش رسانهای آثار سمعی و بصری در جهت آموزش و اشاعه فرهنگ زندگی سالم گام بردارند.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه
با افزایش کلسترول بد یا همان ال دی ال بسیاری از سیستم های حیاتی بدن از بین می روند. عوارض ناشی از کلسترول بد اغلب واضح نیستند و بنابراین می توانند تهدیدکننده زندگی باشند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بهداشت نیوز تجمع بیش از حد کلسترول در شریان ها با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی جدی همراه است.
با این حال در پیش گرفتن سبک زندگی سالم به همراه مصرف مقادیر متوسط چربی در کنار مصرف غذاهایی که باعث کاهش سطح کلسترول بد می شوند، یک اقدام فوری است.
در این میان درمان های متنوع خانگی برای کاهش کلسترول بد پیشنهاد شده اند:
آب سیب، جعفری و اسفناج: این آب میوه مخلوط با سبزیجات برای کاهش کلسترول بالا و دفع ساده و سریع چربی ها از بدن موثر است. ترکیبات آن سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که علاوه بر خلاص کردن شما از شر چربی های زیاد، باعث تقویت بدنتان نیز می شود. 4 عدد سیب را به همراه یک برگ اسفناج و چند برگ جعفری میکس کرده و هر روز یک لیوان از این نوشیدنی ضد کلسترول میل کنید.
آب کلم با سیر: نوشیدنی کلم و سیر به دفع مازاد چربی و کلسترول بدن خون کمک می کند. روزانه یک فنجان از این نوشیدنی پرخاصیت میل کنید تا کلسترول خونتان از بین برود. البته توصیه می کنیم در مصرف نوشیدنی کلم زیاده روی نکنید چون مصرف زیاد و طولانی مدت کلم می تواند باعث حساس شدن غده تیروئید شود.
آب زنجبیل و آناناس: این ترکیب نقش مهمی در سم زدایی بدن و تحریک متابولیسم دارد و میزان جذب لیپیدها در شریان ها را کاهش می دهد. سه تکه آناناس را به همراه سه فنجان آب و یک قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده ترکیب کنید و آن را حداقل سه بار در هفته به رژیم غذایی تان اضافه کنید تا شاهد کاهش کلسترول ال دی ل باشید.
کنجد، سیب و جو: این ترکیب به منظور کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید و پاکسازی شریان ها کاربرد دارد و سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی برای بهبود فرایند هضم و حفظ سلامت قلب است. یک قاشق غذاخوری کنجد را به همراه یک فنجان آب، یک عدد سیب و دو قاشق غذاخوری جو میکس کنید و 30 دقیقه قبل از صبحانه برای 3 بار در هفته میل نمایید.
سیر و لیمو: هر دو گزینه حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که به حذف چربی از شریان ها کمک می کنند. مصرف این ترکیب منجر به پاکسازی خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های ناشی از التهاب می شوند. چند حبه سیر را به صورت رنده شده با یک دوم فنجان آب لیمو مخلوط کنید و هر روز صبح به مدت 3 هفته از آن مصرف نمایید
يکشنبه 18/9/1397 - 15:19
سلامت و بهداشت جامعه
مسکنها نوعی از داروها هستند که بدون نسخه پزشک و خیلی آسان در اختیار افراد قرار میگیرد، برخی از افراد با کوچکترین درد به مسکن پناه می برند اما از عوارض مصرف زیاد آن آگاه نیستند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، مصرف دارو و مسکن در انواع بیماریها اثرات مثبت دارد و باعث بهبود شرایط فرد میشود اما اگر به صورت خود سرانه مصرف شوند خطرناک هستند و عوارض جانبی زیادی به همراه دارند.
داروهای مسکن که بسیار پر طرفدار هستند به اشکال مختلفی مثل قرص، شربت، آمپول و شفاف وجود دارند، پر مصرفترین آنها شامل دیکلوفناک، ژلوفن، نوافن و بروفن میشود که برای تسکین دردهای عضلانی، سردرد و دندان استفاده میشوند.
مهمترین عوارض مسکنها
از مهمترین عوارض این مسکنها مشکلات و اختلالات گوارشی است این داروهای غیر استروئیدی، اگر زیاد مصرف شوند عوارض گوارشی شدید مثل معده درد، سوءهاضمه، کرامپهای شکمی و حالت تهوع به دنبال دارند؛ همچنین ممکن است باعث بالا رفتن فشار خون، یبوست، تشدید علائم آسم، حساسیتهای جلدی و احتباس مایعات بدن میشود.
متاسفانه خیلی از ما عادت کردهایم به همین شیوه، خود درمانی کنیم و منتظر هیچ مشکلی هم نباشیم، اما متخصصان و پزشکان اعتقاد دارند همه افراد در معرض خطر هستند و نباید به بهانه اینکه بیماری خاصی ندارند، هر دارویی را خودسرانه مصرف کنند.
هرچند مصرف آسپرین در برخی از بیماران قلبی موجب پیشگیری از ایجاد لختههای خونی، کاهش انقباض و انسداد عروق قلبی میشود ولی برخی از مطالعات علمی نشانگر این است که مصرف بی رویه عمده مسکنها خطر ابتلا به سکته قلبی را در افراد مبتلا به بیماری قلبی و حتی افراد سالم افزایش میدهد.
در صورت نیاز به تسکین بیشتر میتوان از فراوردههای موضعی نظیر کرم، پماد و ژلهای مسکن بهرهمند شد. ژل کاپسسین (فلفل) که دارای ترکیباتی ضد ماده مولد درد به نام ماده P و در تسکین دردهای عضلانی و مفصلی موثر است، تنها عارضه قابل ذکر آن ایجاد قرمزی و حساسیت پوستی در برخی از افراد حساس است که باید قبل از مصرف وسیع مقداری اندک از آن را به بخشی از پوست ناحیه ساعد گذاشت و در صورت عدم حساسیت میتوان این ژل را استفاده کرد
در نهایت در صورت رفع نشدن درد میتوان از خفیفترین مسکنها با حداقل دز (مقدار) درمانی و برای دوره کوتاه بهره برد و در صورت تداوم درد به صورت تدریجی و منقطع از فراورده های خوراکی و تزریقی استفاده کرد.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:18
سلامت و بهداشت جامعه
بهبود عملکرد مکانیکی-زیستی ایمپلنت ها با امواج فراصوت
محققان دانشگاه تهران با امواج فراصوت و ایجاد سطح نانوساختار روی نوعی آلیاژ تیتانیوم نوظهور، قابلیت آلیاژ مذکور را برای کاربردهای زیستی درون تنی ارزیابی کرده و متوجه شدند موجب بهبود هفت برابری مقاومت به سایش و دو برابری چسبندگی سلولی نسبت به آلیاژ پایه میشود.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، استفاده از ایمپلنتهای استخوانی و دندانی یکی از مدرنترین روشهای درمان شکستگیهای استخوانی و آسیبهای دندانی به شمار میرود. مواد مورد استفاده برای ساخت این قطعات باید ضمن تحمل شرایط محیطی بدن، خطری ایجاد نکند. در دهههای اخیر آلیاژهای تیتانیوم توانایی خود را در این حوزه به اثبات رساندهاند و تلاشها برای بهینهسازی هرچه بیشتر این آلیاژها ادامه دارد. در این راستا، محققان دانشگاه تهران با اعمال ضربات مکانیکی فراصوت روی یک نوع آلیاژ تیتانیوم نوظهور و ایجاد لایههای نانوساختار روی آن، موفق به ارتقای خواص مکانیکی-زیستی این آلیاژ شدند.
دکتر مهدی خردمندفرد، دانشآموخته مقطع دکتری دانشگاه تهران، ضمن امیدبخش خواندن برخی آلیاژهای نوظهور تیتانیوم نوع بتا برای کاربردهای پزشکی، طرح حاضر را گامی در استفاده درون تنی آلیاژ تیتانیوم بتا در مقیاس انبوه دانست و افزود: در پژوهش حاضر تلاش کردیم با اعمال عملیات سطحی فراصوتی روی یک نوع آلیاژ تیتانیوم نوظهور بتا موسوم به TNTZ عملکرد مکانیکی و زیستی این آلیاژ را بهبود بخشیم. مهمترین و بارزترین خاصیت مکانیکی این آلیاژ، داشتن مدول یانگ پایین و نزدیک به مدول یانگ استخوان است.
وی ادامه داد: اعمال عملیات سطحی فراصوتی موجب میشود سطح آلیاژ، ساختاری نانویی پیدا کرده و افزایش چند برابری مقاومت به سایش همچنین فعالیتهای زیستی را به دنبال داشته باشد.
این محقق در خصوص نحوه اثرگذاری امواج فراصوت بر خواص سطحی آلیاژ توضیح داد: اعمال فرایند فراصوت روی سطح آلیاژ موجب ایجاد تغییر شکل پلاستیک شدید سطحی و متعاقب آن کاهش قابل توجه اندازه دانههای سطحی و افزایش مرز دانه میشود. این موضوع موجب افزایش انرژی سطحی و قابلیت ترشوندگی شده و بهبود چسبندگی سلولی را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر کاهش اندازه دانه باعث میشود سختی، مقاومت به سایش و مقاومت به خستگی نیز ارتقا پیدا کند.
به گفته خردمندفرد، در مطالعه حاضر پس از اعمال فرایند اصلاحی نانوساختار سطحی فراصوت روی آلیاژ تیتانیوم بتا TNTZ (Ti-29Nb-13Ta-4.6Zr)، مشخصه یابی ساختاری و فازی سطحی به کمک آزمون XRD انجام شده است. در ادامه برای بررسی دقیقتر جزییات ریزساختاری میکروسکوپ الکترون عبوری (TEM) استفاده شده است. در نهایت نمونهها از منظر عملکرد مکانیکی (سایش و سختی) و زیستی (چسبندگی سلولی) ارزیابی شدهاند. بر اساس نتایج بهدستآمده، اعمال فرایند نانوساختارسازی سطحی فراصوت روی آلیاژ TNTZ موجب بهبود هفت برابری مقاومت به سایش و دو برابری چسبندگی سلولی نسبت به آلیاژ پایه میشود.
این تحقیقات حاصل تلاشهای دکتر مهدی خردمندفرد- دانشآموخته مقطع دکتری دانشگاه نهران- و دکتر فرشید کاشانی بزرگ- عضو هیأت علمی دانشگاه تهران- است. نتایج این کار در مجلهی Journal of Alloys and Compounds با ضریب تأثیر 3.779 (جلد 762، سال 2018، صفحات 941 تا 949) منتشر شدهاست.
يکشنبه 18/9/1397 - 15:17
اخبار
عضو شورای هماهنگی بازیهای رایانهای مطرح کرد؛
گسترش آموزش مهارتهای بازیسازی در سازمان آموزش فنی و حرفهای
علیرضا طاهرپور مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای از امکان گسترش آموزش مهارتهای بازیسازی در قالب تصمیمات شورای هماهنگی بازیهای رایانهای خبر داد.
طاهرپور با اشاره به پتانسیلهای سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت:
سازمان آموزش فنی و حرفهای در سه حوزه صنعت، خدمات و کشاورزی فعال است. در حوزه خدمات، یکی از محورهای خدماتی حوزه IT است. در این بخش برخی مشاغل مرتبط با بازیهای رایانهای شناخته شده و امکان برگزاری دوره و خدمات آموزشی در این بخش فراهم شده است. این خدمات شامل مشاغلی چون برنامهنویس بازیهای رایانهای، مدیر گیمنت، متصدی فروش بازیهای رایانهای، بازیساز مقدماتی با موتورهای یونیتی، انیمیشنساز و چندین و چند شغل دیگر است.
مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: تا کنون چنین مشاغلی شناسایی شده و استاندارد شغلیشان تدوین شده است، با این وجود طیف مشاغل در این حوزه فراتر از این تعداد است که در همکاریهای آتی سازمان آموزش فنی و حرفهای و بنیاد ملی بازیهای رایانهای قادر خواهیم بود مشاغل بیشتری را شناسایی کرده و به تدوین استانداردهای این مشاغل بپردازیم.
طاهرپور با اشاره به نقش سازمان آموزش فنی و حرفهای در شورای هماهنگی و کمیته آموزش این شورا گفت:
چنان که اشاره شد در حوزه مشاغل مرتبط با بازیسازی مثل همه حوزههای دیگر شغلی بر اساس ضرورت، ما پیش از این برخی مشاغل و استانداردها را ایجاد کردیم.
اما با توجه به تاثیرگذاری اقتصادی و فرهنگی بازیهای رایانهای به نظر میرسد در حال حاضر تقویت بازیهای بومی در کشور به ضرورت و یکی از دغدغهها تبدیل شده که سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند در همین راستا و با جدیتر شدن این عزم چه در قالب آموزش بازیسازی در مراکز این سازمان و چه در قالب تدوین و توسعه استانداردهای مشاغل به رونق این بخش از صنعت کمک کند.
مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای از امکان افزودن بخش بازیسازی به مسابقات ملی مهارت نیز خبر داد و گفت: المپیاد یا مسابقات ملی مهارت هر سال بین 30 تا 40 حرفه آموزشی بین افراد خبره برگزار میشود که در صورت وجود عزم و اراده جدی دولت برای توسعه مشاغل این بخش، بازیهای رایانهای هم میتوانند در این مسابقات شرکت کنند.
علیرضا طاهرپور همکاریهای مشترک بنیاد ملی بازیهای رایانهای و سازمان آموزش فنی و حرفهای را چنین تشریح کرد:
در رابطه با همکاریهای مشترک بین بنیاد ملی بازیهای رایانهای و سازمان فنی و حرفهای علاوه بر اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند در بخش آموزش بازیسازی فعال شود بنیاد و بازیسازان هم میتوانند از طریق بازیسازی و گیمیفیکیشن به فرایندهای کلی آموزشی در سازمان آموزش فنی و حرفهای کمک کنند.
مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: تقریبا به صورت کلی 25 درصد از دورههای آموزشی سازمان را محتواهای نظری تشکیل میدهند. در این بخش که نیاز به آموزش تئوریک دارد بازیهای رایانهای که در جهت آموزش طراحی شده باشند میتوانند در فرایند آموزش کمککننده باشند. میتوان بازیهایی برای آموزش مهارت، آشنایی با مشاغل، کارآفرینی و بسیاری حوزههای دیگر تدوین کرد.
طاهرپور از امکان همکاری با بنیاد در بخش شناسایی مشاغل حوزه بازیسازی، تدوین استانداردها و تدوین کتب درسی این حوزه نیز خبر داد.
يکشنبه 18/9/1397 - 14:33
اخبار
همزمان با هفته تهران هوشمند دومین همایش و نمایشگاه «تهران هوشمند» ۱۹ و ۲۰ آذر در برج میلاد برگزار می شود.
به گزارش تبیان و به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، دومین همایش و نمایشگاه «تهران هوشمند» با حمایت همراه اول و سخنرانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهردار و رئیس شورای اسلامی تهران و حضور جمعی از اعضای شورای شهر تهران، مدیران شهرداری تهران، صاحبنظران و مدیران داخلی و خارجی در برج میلاد تهران برگزار می شود.
در این همایش دو روزه ۱۰ نشست تخصصی با موضوع شهر هوشمند برگزار می شود که در یکی از پنل های روز دوشنبه ۱۹ آذرماه با عنوان «زیرساخت ها و فناوری های نوین در شهر هوشمند» بابک قالیچی مدیرکل فروش سازمانی همراه اول ارائه خواهد داشت.
این همایش و نمایشگاه در محورهای «نقشه راه شهر هوشمند؛ از ایده تا بلوغ»، «الگوهای مشارکت ذینفعان»، «زیست بوم نوآوری در شهر هوشمند»، «حکمروایی هوشمند و تحول دیجیتال»، «پایداری و زیست پذیری هوشمند سازی شهری و نهادهای ملی» برگزار می شود.
همراه اول در این همایش قصد دارد مذاکرات خود را با سایر بازیگران هوشمندسازی در راستای پیشبرد پروژه های هوشمند سازی تهران گسترش دهد.
همزمان با هفته تهران هوشمند اولین چالش نوآوری تهران هوشمند در روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذرماه برگزار شد؛ در این رویداد که یک ماراتن خلاقیت و برنامه نویسی بود، با استفاده از داده ها و دروازه های برنامه نویسی(API) شهرداری تهران راهکارهای نوآورانه برای چالش های شهرداری تهران ارائه شد.
در هفته تهران هوشمند(۱۴ تا ۲۰ آذر) علاوه بر برگزاری دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند، روز شنبه ۱۷ آذرماه کارگاه های آموزشی شهر هوشمند برگزار شد و روز یکشنبه ۱۸ آذرماه مرکز فناوری های هوشمند شهری افتتاح و از دستاوردهای شهر هوشمند شهرداری تهران رونمایی شد.
همچنین همزمان با دومین همایش و نمایشگاه «تهران هوشمند»، چهارمین کنفرانس اینترنت اشیا ایران نیز با حمایت همراه اول از روز شنبه ۱۷ آذر تا چهارشنبه ۲۱ آذر ماه در حال برگزاری است که افتتاحیه آن ۱۷ آذرماه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز همایش شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.
يکشنبه 18/9/1397 - 13:48