• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1442روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

بسیاری از خانم‌ها در صورت مشاهده افزایش مختصر در ریزش مویشان دچار تشویش و اضطراب زایدالوصفی می‌شوند که منجر به مراجعات زیاد به پزشکان مختلف می‌شود.

 



نکته اصلی و مهم در مورد ریزش مو این‌است که در بیشتر موارد ریزش مو یک مشکل گذرا و کم اهمیت موجب آن شده است وبه تدریج ریزش قطع خواهد شد.

نکته دوم و بسیار جالب این‌است که چند ماه بعد ازگذراندن یک دوره بیماری یا فشار روحی و یا جسمی تازه موهای نسل قبلی که در آن دوره رویش داشتند می ریزد. مثلا دختر خانمی که در ماه‌های خرداد و تیر امسال درگیر التهاب کنکور بوده ممکن است مهرماه یا آبان ماه دچار ریزش مو شود. به عبارت دیگر موهای تازه رسته در ماه تیر که ضعیف بوده‌اند، سه ماه بعد شروع به ریزش می‌کنند. همین‌طور ممکن است بیمار دچار پرکاری تیرویید سه یا چهار ماه بعد از بهبود بیماری و برقراری سلامتی تازه دچار ریزش مو شود. برای چنین بیمارانی تنها راه‌حل حفظ آرامش و کمی تحمل است زیرا بسرعت موهای جدید و قوی جایگزین موهای ریخته خواهند شد. برخلاف آقایان که ریزش مو از کناره‌ها یعنی از دو طرف پیشانی شروع می‌شود، در خانم‌ها ریزش مو از وسط سر یا به اصطلاح فرق سر شروع می‌شود، به تدریج به اطراف گسترش می‌یابد و معمولا موهای کناره باقی می‌مانند.

اصولا مهم‌ترین عامل ریزش و کم شدن موها فشارهای عصبی و روحی است .در کنار این عامل، مشکلات تغذیه‌ای، استفاده از شوینده‌های نامناسب و رنگ های غیر استاندارد نیز موجب ریزش مو می‌شوند. علاوه براین عوامل که در مجموع مهم‌ترین عوامل هستند، بیماری‌ها نیز عامل ریزش مو هستند: جراحی، هرگونه بیماری شدید، مصرف طولانی بسیاری از داروها، و کم خونی فقر آهن از بیماری‌هایی هستند که باعث ریزش مو می‌شوند. هورمون‌ها نیزدر رویش و ریزش مو اهمیت دارند: بالا بودن هورمون‌های مردانه و بیماری‌های تیرویید مهم‌ترین بیماری‌های هورمونی عامل ریزش مو هستند.

ریزش مو ارتباطی مستقیم با سن دارد. در حالی که فقط حدود 10درصد از خانم‌های جوان دچار ریزش موی قابل ملاحظه هستند. این میزان در 80 سالگی از 50 درصد فراتر می‌رود.

در بررسی و درمان ریزش مو مهم‌ترین کار پزشک، افتراق ریزش موهای موقتی از ریزش موی دایمی است که معمولا سیری پیشرونده دارد. نمونه‌برداری از پوست سر قدم اساسی برای رسیدن به تشخیص درست است.

بررسی ترکیب جمعیتی موها همه آن چیزی‌است که در نمونه‌برداری از پوست سر به آن می رسیم. در واقع می‌خواهیم تعداد موهای ضخیم و اصلی سر را به نسبت موهای نازک بسنجیم زیرا در بیماری ریزش موی دائمی زنانه بتدریج موهای نازک جای موهای ضخیم را می‌گیرند در حالی که در بیماری‌های دیگر موها فقط کم شده‌اند و ترکیب جمعیتی نرمال است.

بیماری ریزش موی زنانه که بیماری پیشرونده و دائمی است را می‌توان مهار کرد. اولین قدم برای این‌کار دانستن این موضوع است که آیا زیادی هورمون‌های مردانه (اندروژن‌ها) در بیماری دخیل است یا خیر. علائمی همچون به هم خوردن عادت ماهیانه، زیاد شدن موهای صورت و بدن و بروز جوش‌های صورت دلیل زیادی این هورمون‌هاست. البته در هر حال باید آزمایش‌های هورمونی کاملی در این شرایط انجام داد.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

سرماخوردگی نوعی عفونت ویروسی یا باکتریایی است که دستگاه تنفسی مانند بینی و گلو را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، سرماخوردگی بیماری خطرناکی نیست اما احساس ناخوشایندی همچون درد، ضعف و خستگی برای فرد ایجاد کرده و مانع از انجام فعالیت‌های روزانه می‌شود. بسیاری از انواع ویروس‌ها می‌توانند عامل سرماخوردگی باشند.

کودکان زیر شش سال بیشتر به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند در حالیکه افراد بزرگسال به طور میانگین سالانه دو یا سه بار به این بیماری مبتلا می‌شوند.

اکثر افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند در عرض یک هفته بهبود می‌یابند اما اگر علائم آن پس از این مدت زمان ادامه داشت باید به پزشک مراجعه کرد.

علائم سرماخوردگی

اغلب علائم سرماخوردگی یک تا سه روز پس از آلودگی به ویروس ظاهر می‌شوند. این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند.

برخی از آن‌ها عبارتند از:
آبریزش بینی
گلو درد
سرفه
احتقان و گرفتگی بینی
درد خفیف بدن
سردرد
عطسه
تب
احساس ناخوشی و ضعف

درمان دارویی سرماخوردگی

تحقیقات نشان داده که دارویی برای درمان سرماخوردگی مناسب‌تر است که با توجه به شدت و نوع سرماخوردگی و همچنین شرایط بیمار، قدرت اثر متفاوتی داشته باشد. قرص کلداکس یکی از قرص‌های درمان سرماخوردگی است که انواع مختلفی دارد.

هر نوع آن با توجه به شرایط بیمار تجویز می‌شود و به همین دلیل عوارض جانبی آن برای بیمار بسیار کم است.

در واقع هر نوع قرص کلداکس از درصدهای متفاوتی از ترکیبات دارویی ضد تب، ضد احتقان، ضد سرفه و ... تشکیل شده است.

با تجویز نوع مناسب قرص کلداکس، بیمار دوزهای کافی و مناسبی را جهت درمان خود دریافت می‌کند و در نتیجه مصرف قرص کلداکس در صورت مصرف صحیح عوارضی نخواهد داشت.

در این مطلب قصد داریم بطور کامل اطلاعات دارویی قرص‌های کلداکس را به تفکیک بررسی و معرفی کنیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با انواع قرص کلداکس و موارد مصرف آن و همچنین عوارض جانبی قرص کلداکس آشنا شوید.

انواع قرص کلداکس و ترکیبات دارویی آن‌ها

همانطور که گفته شد، قرص‌های سرماخوردگی کلداکس انواع مختلفی دارند. در ادامه به انواع مختلف قرص کلداکس و ترکیبات دقیق دارویی آن‌ها می‌پردازیم.

ترکیبات کلداکس سینوس و آلرژی: این نوع از کلداکس در درمان علائم سینوزیت، آلرژی و رفع حساسیت و آبریزش بینی مؤثر است و ترکیبات آن عبارتند از:
* استامینوفن: ۵۰۰ میلی گرم
* فنیل افرین هیدروکلراید: ۵ میلی گرم
* دیفن هیدرامین هیدروکلراید: ۲۵ میلی گرم

ترکیبات کلداکس روز و کلداکس شب: به دلیل ترکیب دارویی موجود در آن، این نوع قرص کلداکس علاوه بر اینکه سرفه را تسکین می‌دهد، هنگام شب موجب راحتی خواب بیمار می‌شود. ترکیبات هر دو نوع کلداکس روز و شب عبارت است از:

کلداکس روز (زرد رنگ):
* استامینوفن: ۵۰۰ میلی گرم
* فنیل افرین هیدروکلراید: ۵ میلی گرم
* دکسترومتورفان: ۱۵ میلی گرم

کلداکس شب (آبی رنگ):
* استامینوفن: ۵۰۰ میلی گرم
* فنیل افرین هیدروکلراید: ۵ میلی گرم
* دکسترومتورفان: ۱۵ میلی گرم
* کلرفنیرامین مالئات: ۲ میلی گرم

ترکیبات کلداکس آنفولانزا: این نوع کلداکس جهت رفع گرفتگی و احتقان بینی بسیار مؤثر بوده و در طول روز نیز هیچگونه احساس خواب آلودگی در فرد ایجاد نمی‌کند. ترکیبات دارویی کلداکس آنفولانزا عبارتند از:
* استامینوفن: ۵۰۰ میلی گرم
* فنیل افرین هیدروکلراید: ۵ میلی گرم

کدام نوع کلداکس برای درمان سرماخوردگی شما مناسب است؟

کلداکس سینوس و آلرژی: اگر سرماخوردگی شما همراه با درد و تب است، دچار آبریزش و گرفتگی بینی، عطسه و علائم آلرژی هستید و قصد دارید که هر چه سریع‌تر درمان شوید، کلداکس سینوس و آلرژی مناسب شرایط شماست و پیشنهاد می‌شود که این قرص را با اولویت بالاتری مصرف نمایید.

کلداکس روز و شب: اگر درد و تب دارید، بینی شما دچار گرفتگی و احتقان شده است، سرفه‌های زیادی دارید، در طول روز فرصت کافی برای استراحت در منزل را ندارید و می‌خواهید که در طول شب استراحت عمیقی داشته باشید، مصرف کلداکس روز و شب به شما پیشنهاد می‌شود.

کلداکس آنفلوآنزا: اگر درد و تب دارید، بینی شما دچار گرفتگی و احتقان شدید شده است و باید به کارهای روزانه خود نیز رسیدگی کنید، کلداکس آنفولانزا بهترین انتخاب برای شماست.

افراد بزرگسال و کودکان بالای ۱۲ سال می‌توانند هر شش ساعت یک عدد قرص مصرف کنند.

عوارض جانبی قرص‌های کلداکس چیست؟

اگر چه قرص کلداکس همانند بسیاری از داروها، بدون نسخه پزشک قابل تهیه است اما بهتر است قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کنید زیرا در برخی موارد ممکن است که بیمار به ترکیبات شیمیایی داروی مورد نظر حساسیت داشته باشد یا بر اثر ابتلا به بیماری‌های خاص، واکنش‌ خطرناکی به دارو داشته باشد.

با توجه به اینکه قرص کلداکس نیز از این قاعده مستثنی نیست اما در واقع عوارض جانبی خطرناک برای قرص کلداکس شناخته نشده است و فقط ممکن است در برخی موارد، فرد به ترکیبات دارویی آن حساسیت نشان دهد.

پس برای اطمینان از اینکه با مصرف قرص کلداکس دچار هیچگونه عوارض جانبی نخواهید شد حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

پزشک با بررسی وضعیت جسمانی و سابقه پزشکی شما قادر خواهد بود که احتمال بروز حساسیت شما به ترکیبات دارویی را تشخیص دهد. همچنین از مصرف خودسرانه قرص کلداکس در دوران بارداری و شیردهی حتماً خودداری کنید.

دوشنبه 19/9/1397 - 16:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق گزارش جدید محققان، مصرف بیش از اندازه سویا سُس می تواند برای سلامت مضر باشد.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، نتایج مطالعه محققان استرالیایی نشان می دهد مصرف یک قاشق غذاخوری سویا سُس حاوی ۶۱ درصد میزان نمک مجاز توصیه شده در روز است.

به گفته محققان درحالیکه بسیاری از افراد فکر می کنند سوشی یک غذای سالم است، اما باید بدانند که افزودن سویا سُس به این غذا دارای تاثیر منفی است.

«سیان آرم استرانگ» از بنیاد قلب استرالیا، در این باره می گوید: «غذاهای نظیر سوشی به خاطر سریع آماده شدن، تازه بودن و سالم بودن شان محبوبیت دارند اما بسیاری از ما از میزان نمک مخفی در سس مورداستفاده در آن ناآگاهیم.»

وی در ادامه اذعان می کند: «مصرف بیش از اندازه نمک موجب افزایش فشارخون شده و در نتیجه ریسک سکته، بیماری قلبی و کلیوی افزایش می یابد.»

آرم استرانگ می افزاید: «یک قاشق غذاخوری از شورترین نوع سویا سُس حاوی حدود ۹۰ درصد از نمک مجاز مصرفی در روز است، درحالیکه یک قاشق غذاخوری سویا سُس با کمترین میزان نمک دارای کمتر از نیمی از این میزان نمک است.»

محققان برای حفظ سلامت و کنترل فشارخون مصرف غذاهای کم نمک را توصیه می کنند.

دوشنبه 19/9/1397 - 15:59
سلامت و بهداشت جامعه

 

خانم‌ها بخوانند؛
عواقب پاک نکردن آرایش صورت قبل از خواب
به گفته محققان مصرف طولانی مدت لوازم آرایشی و به خواب رفتن با آن موجب بروز عواقب هولناکی در بدن خانم‌ها می‌شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از خانم‌ها از انواع و اقسام لوازم آرایشی استفاده می‌کنند اما لازم است بانوان بدانند که ماندن طولانی مدت لوازم آرایشی روی پوست می‌تواند سلامت آنها را به خطر بیاندازد.
یکی از لوازم آرایشی پر مصرف که امکان ورود مضرات آن به داخل بدن خانم‌ ها وجود دارد، رژ لب است.

بسیاری از لوازم آرایشی حاوی سرب هستند و وجود این ماده به داخل بدن می‌تواند به سیستم عصبی و هورمونی خانم‌ها آسیب برساند.

بر اساس گفته‌های محققان استفاده از رژ لب می‌تواند منجر به حساسیت لب و پوست اطرافش شود همچنین ممکن است خشکی و ترک خوردگی لب‌ها را به دنبال داشته باشد.

مواد مضر موجود در این مواد آرایشی در طولانی مدت خطر بروز سرطان را به دنبال دارد؛ همچنین ممکن است پوست لب پس از سال‌ها تغییر رنگ پیدا کند و سلول‌های رنگ دانه‌ای آسیب ببینند.

مواد خطرناک تشکیل دهنده رژلب

رژ لب حاوی ماده نگهدارنده آرایشی و سرطان‌زایی به نام پرماندئید است، همچنین کارابن و روغن‌های معدنی که منجر به بسته شدن منافذ پوست می‌شود در بسیاری از این لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وقتی این لوازم آرایشی برای مدت‌های طولانی روی لب باقی بماند این امکان وجود دارد که همراه با خوردن و آشامیدن وارد بدن شوند افزون بر این خانم‌هایی که از این لوازم آرایشی زیاد استفاده می‌کنند فلزات سنگین چون کادمیوم و عناصری چون آلمینیوم و منگنز را بیش از حد وارد بدن خود می‌کنند که پس از مدت طولانی استفاده خطر بروز مسمومیت وجود دارد.

محققان توصیه می‌کنند که خانم‌ها به هیچ وجه با لوازم آرایشی به خواب نروند.

دوشنبه 19/9/1397 - 15:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

مدیر مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سالانه ۲۰ الی ۲۵هزار بستری ناشی از مسمومیت‌ها در کشور ثبت می‌شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، خانم هاله تالایی مدیر مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری دومین کنگره بین‌المللی داروسازی نوین، اظهار داشت: راز سلامت در آگاهانه زیستن است و پزشک باید بداند تنها جسم بیمار را درمان نمی‌کند و در درمان روح فرد نیز موثر است.

تالایی افزود: حدود ۸۰ تا صد بیمار مسموم به صورت روزانه به بیمارستان لقمان مراجعه می‌کنند و متاسفانه ناخالصی‌های داروهایی که از عطاری در اختیار افراد قرار می‌گیرد عامل این مسمومیت‌ها‌ست.

وی با بیان اینکه مصرف متادون و قرص برنج نیز از جمله علل مسمومیت‌ها هستند، گفت: عمده مسمومان در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارند.

مدیر مرکز تحقیقات مسمومین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در سال ۲۰۰۸ تحقیقاتی درباره خودکشی انجام شد و طی ۱۰ سال ۸۰۰۰ خودکشی بررسی شد و شایع‌ترین علت آن مسایل عاطفی بوده است که شایع‌ترین علت مسمومیت نیز مصرف متادون بود.

تالایی ادامه داد:۲۰ هزار الی ۲۵هزار بستری ناشی از مسمومیت‌ها به صورت سالانه در کشور ثبت می‌شود.

وی درباره روش درمان مسمومیت با قرص برنج، گفت: تحقیقات زیادی در بیمارستان رخ داده است اما روش درمانی قطعی تاکنون ارایه نشده است و نحوه مصرف قرص در زمینه مسمومیت و درمان بسیار موثر است.

* از علم شیمی‌دارویی در تولید مواد اولیه استفاده شود

محمد حسن تهرانی، دبیر دومین کنگره شیمی دارویی ایران در ادامه این نشست خبری، گفت: در دومین کنگره شیمی دارویی ۱۲ سرفصل مشخص شده است که شرکت کنندگان می‌توانند به ارایه سخنرانی و پوستر بپردازند.

وی گفت: تازه‌های علم شیمی دارویی در این همایش ارایه خواهد شد، ماده اصلی دارویی ممکن است بسته به زمان نیاز به تغییرات داشته باشد که در این کنگره به بحث و تبادل نظر پیرامون این موضوع پرداخته می‌شود.

تهرانی افزود: باید از علم شیمی‌دارویی در تولید مواد اولیه استفاده شود، دانشجویان تصور می‌کنند این علم به درد صنعت نمی‌خورد اما باید توجه داشت این علم می‌تواند کاربرد صنعتی داشته باشد و در تولید مواد اولیه دارویی موثر باشد.

دوشنبه 19/9/1397 - 15:57
تاریخ

 

 

12 آذر؛ سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ توسط مجلس خبرگان قانون اساسی در ۱۷۵ اصل تصویب شده و همان سال به همه‌پرسی گذاشته شد و نتیجه آن با رأی مثبت اعلام شد. در سال ۱۳۶۸ اصلاحاتی در این قانون صورت پذیرفت و سمت نخست‌وزیری در سمت ریاست جمهور ادغام شد و سمت جدید پدیدآمده را ریاست جمهور نامیدند.

 

در روز ۱۲ آذرماه ۱۳۵۸ متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس خبرگان قانون اساسی به همه‌پرسی عمومی گذاشته شد. آنچه در این روز به عنوان متن پیشنهادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رفراندوم گذاشته شد، حاصل ده‌ها جلسۀ مجلس خبرگان قانون اساسی بود.

 

مجلسی که در مردادماه ۱۳۵۸ تشکیل شد. بحث دربارۀ قانون اساسی نظام تازه تاسیس اما به مدت‌ها قبل حتی پیش از سقوط رژیم پهلوی بازمی‌گشت، زمانی که امام خمینی در دوران حضور در نوفل‌لوشاتو، دکتر حسن حبیبی دانش‌آموختۀ رشتۀ حقوق از فرانسه را مامور کرد تا با همفکری جمع دیگری از حقوقدانان حامی انقلاب متنی را با عنوان پیش‌نویس قانون اساسی تهیه کنند. حبیبی با استفاده از قوانین برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه متنی را تهیه کرد و پس از بازگشت به ایران، آن را به جلسات مخفی گروهی از حقوقدانان که ابتدا در منزل دکتر احمد صدر حاج ‌سیدجوادی و بعد‌ها در کتابخانۀ حسینیه ارشاد تهران گردهم می‌آمدند، ارائه کرد.

 

در آن جلسات اما متن حبیبی چندان با استقبال مواجه نشد. اینچنین بود که اعضای گروه تدوین پیش‌نویس قانون اساسی با همفکری هم پیش‌نویس تازه‌ای را تهیه کردند که متن آن به قلم دکتر ناصر کاتوزیان بود و بعد‌ها با ورود امام خمینی به ایران، برای تایید به رهبر انقلاب ارائه شد.


ناصر میناچی که به همراه حسن حبیبی، ناصر کاتوزیان، عبدالکریم لاهیجی، جعفری لنگرودی، محمد خامنه‌ای و صدرحاج‌ سیدجوادی حلقه ارشاد را تشکیل دادند، درباره ساختار متن اولیه پیش‌نویس که از پاریس به تهران آورده شد، می‌گوید: «متن حبیبی مجموعه‌ای بود از مواد متفرقه که از قوانین فرانسه ترجمه شده بود و نمی‌توانست به عنوان یک قانون جامع مورد استفاده قرار گیرد و این قابلیت را نداشت که به عنوان متن قانون اساسی یک کشور ارائه شود.»


در پیش‌نویس پیشنهادی حلقه ارشاد مسائل حاکمیتی روشن‌تر مطرح شده بود. در این پیش‌نویس رئیس جمهوری بالا‌ترین مقام رسمی کشور در امور داخلی، روابط بین‌المللی و اجرای قانون اساسی بود و تنظیم روابط قوای سه‌گانه و ریاست قوه مجریه را برعهده داشت و بعد از او نخست‌وزیر بود که در جایگاهی معادل معاون رییس‌جمهور توسط وی معرفی و با تایید مجلس انتخاب می‌شد. این متن به تایید رهبری انقلاب رسید اما او از طراحان خواست پیش‌نویس خود را به رویت دیگر مراجع تقلید از جمله آیت‌الله شریعتمداری و آیت‌الله گلپایگانی نیز برسانند.

علما هم بعد از مطالعه متن تهیه شده چند مورد کوچک را در حاشیه آن یادداشت کردند و برای امام پس فرستادند. از آن جمله آیت‌الله گلپایگانی بود که دو مورد از نظراتش بعد‌ها در نسخه نهایی قانون اساسی اعمال شد. این اصلاحات در زمینه شرایط رییس‌جمهوری بود که از نظر ایشان اولاً باید قید شود که مرد باشد و ثانیاً شیعه اثنی‌عشری باشد.


با اعمال این دو اصلاحیه در متن پیش‌نویس، امام خواستار برگزاری رفراندوم برای نظرخواهی از مردم دربارۀ قانون اساسی شد اما این تصمیم با مخالفت برخی از چهره‌های دولت موقت و در راس آن‌ها مهندس بازرگان مواجه شد. بازرگان معتقد بود از آنجا که پیش از پیروزی انقلاب به مردم قول تشکیل مجلس موسسان داده شده است، باید این مجلس تشکیل شود تا مبادا از همین ابتدا خلف وعده‌ای به حساب انقلابیون نوشته شود. اما مخالفان تشکیل مجلس موسسان که اعضای آن احتمالا بالغ بر ۳۰۰ نفر می‌شدند و فرآیند انتخابشان زمان زیادی می‌طلبید را برای آن برهه از زمان نامناسب می‌دانستند و خواستار تسریع در کار تصویب قانون اساسی بودند.

 

 

در  ۱۲ آذر  ۱۳۵۸ متن قانون اساسی به همه‌پرسی عمومی گذاشته شد

 

 با اصرار بازرگان و بالا گرفتن اختلافات دربارۀ لزوم یا عدم لزوم تشکیل مجلس موسسان، بحث به رای گذاشته شدن پیش‌نویس با ابهام روبرو شد تا اینکه آیت‌الله طالقانی پیشنهادی در میانۀ این دو نظر مطرح کرد و آن تشکیل مجلسی کوچکتر از مجلس موسسان، متشکل از نخبگان سیاسی برای بررسی پیش‌نویس قانون اساسی بود. این پیشنهاد از آن رو که تا حدودی وعدۀ تشکیل مجلس موسسان را پوشش می‌داد و در ضمن با توجه به تعداد پایین‎تر اعضا - کمتر از ۸۰ نفر - زمان زیادی را نیز برای تشکیل از انقلابیون نمی‌گرفت، مورد استقبال هر دو طیف و رهبر انقلاب قرار گرفت.


روز ۱۲ مرداد ۱۳۵۸ انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار و در ۲۸ مرداد نخستین جلسه آن تشکیل شد. این مجلس همانگونه که از نامش پیداست قرار بود متن پیش‌نویس تهیه شده توسط حقوقدانان را مورد بررسی قرار دهد با آغاز جلسات خود آرام آرام پیش‌نویس را به کناری نهاد و نمایندگان مجلس خود ماده به ماده قانونی تازه نوشتند و به تصویب رساندند.


حاصل کار بعد از سه ماه بحث و بررسی در اوایل پاییز ۱۳۵۸ در ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل در روزنامه‌های کشور به چاپ رسید و ۱۲ آذرماه برای برگزاری همه‌پرسی اعلام شد. بحث‌ها پیرامون موارد مختلف مطروحه در این متن‌‌ همان زمان آغاز شد. برخی این قانون را تایید و برخی نیز نقدهایی بر آن وارد می‌دانستند. در این میان برخی منتقدان متن قانون پیشنهادی که از زمان برگزاری رفراندوم آری یا نه به جمهوری اسلامی در فروردین ۵۸ رفته رفته از انقلابیون فاصله گرفته بودند، به مخالفت بسنده نکردند و اعلام کردند این رفراندوم را تحریم می‌کنند.

 

از آن جمله حزب ایران بود که طی بیانیه‌ای رسما عدم شرکت خود را در انتخابات اعلام کرد. این موضع‌گیری در درون حزب ایران باعث دودستگی شد تا آنجا که چند روز بعد از این اعلام موضع روزنامه‌ها بیانیه‌ای را به نقل از مهندس حسیبی از چهره‌های ملی‌گرا و رهبران شاخص حزب ایران منتشر کردند که نشان از نارضایتی وی از مواضع حزب متبوعش در قبال رفراندوم قانون اساسی داشت.


روزنامه کیهان در تاریخ ۱۰ آذرماه یعنی دو روز پیش از برگزاری رفراندوم در خبری نوشت: «مهندس کاظم حسیبی با اظهار تاسف در مورد انتشار اعلامیه حزب ایران در مورد عدم شرکت در رفراندوم قانون اساسی، شخصا از کلیه قشرهای ملی تقاضا کرد که با توجه به وضع بحرانی فعلی، با شرکت در همه‌پرسی قانون اساسی علاقه خود را به سرنوشت کشور ابراز نمایند.»


حزب جمهوری خلق مسلمان از دیگر احزاب منتقد متن پیشنهادی قانون اساسی بود. این حزب که به نزدیکی با آیت‌الله‌العظمی شریعتمداری شهره بود، اندکی پیش از برگزاری رفراندوم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در صورتی می‌تواند در رفراندوم شرکت کند که قبل از رفراندوم اصلاحات مورد نظرش در باب حقوق ملت که آن‌ها را لازم می‌دانست، در متن پیشنهادی به عمل آمده باشد.


اختلاف نظر اعضای این حزب با گروه‌های سیاسی حامی متن پیشنهادی، پس از رفراندوم هم ادامه یافت و به درگیری در مقابل منزل آیت‌الله شریعتمداری و ناآرامی‌هایی در تبریز منجر شد. مسائلی که سرانجام باعث شد مخالفان این حزب و برخی از اقشار مردم حامی انقلاب، درخواست انحلال آن را به مراجع قضایی ارائه کنند.


در پی چاپ متن قانون اساسی پیشنهادی برخی اقلیت‌های مذهبی و قومی هم با صدور بیانیه‌ها و ارسال نامه‌هایی به رهبران انقلاب، نسبت به آینده خود و نبود ضمانت اجرایی برای آن بخش از متن پیشنهادی که تامین‌کننده حقوقشان بود، ابراز نگرانی کرده و خواستار به تعویق افتادن برگزاری رفراندوم تا رفع ابهامات شدند. این نگرانی‌ها با پاسخ دفتر رهبر انقلاب مواجه شد که اطمینان می‌داد تمام تلاش برای احقاق حقوق این بخش از جامعه خواهد شد.


دفتر امام خمینی در این بیانیه آورده بود: «بسم‌الله الرحمن الرحیم. برادران کردستانی و بلوچستانی و ترکمنی و سایر برادران اهل سنت آنچه مرقوم شده است در تقاضای تاخیر رفراندوم برای تجدیدنظر در بعضی از اصول باید تذکر دهیم که امروز با وضعی که کشور ما دارد که اساس اسلام در معرض خطر کفر است، تعویق و تاخیر ولو برای چند روز خطر عظیم برای کشور و اسلام عزیز است. شما مطمئن باشید که خواست‌های شما از جمله خواسته‌های قومی و ملی همچون خواست‌های سایر قشرهای کشور مورد توجه است و انشاءالله تعالی موجبات آسایش خاطر همه را فراهم می‌شود. از شما مسلمانان عزیز تقاضا می‌شود که به این قانون اساسی رای مثبت بدهید که موجب رضای خداوند متعال است. قم – دفتر امام خمینی ۱۱ محرم ۱۴۰۰ - ۱۰ آذر ۱۳۵۸»


به هر ترتیب رفراندوم قانون اساسی در روز ۱۲ آذر ۱۳۵۸ طبق اعلام قبلی برگزار شد و با وجود تحریم رای‌گیری از سوی برخی گروه‌های سیاسی، جمع کثیری از مردم پای صندوق‌های رای رفتند. در این رفراندوم در مجموع بیش از ۷۵ درصد مردم، معادل ۹۵ درصد شرکت‌کنندگان در رفراندوم به متن پیشنهادی رای مثبت دادند. برخی مسئولان بعد از رفراندوم اعلام کردند نتیجه همه‌پرسی قانون اساسی با همه‌پرسی جمهوری اسلامی در فروردین ماه ۱۳۵۸ از نظر درصد منفی و مثبت تقریبا برابر بود و تنها افتی در تعداد آرا داشت که آن هم به علت عدم شرکت چند گروه سیاسی در رفراندوم بود.

دوشنبه 19/9/1397 - 12:32
تاریخ

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخابات که منجر به تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی در ایرانشد، بحث راجع به تعیین قانون اساسی نظام در محافل مختلف گسترش یافت.

در این مرحله با تیزبینی حضرت امام خمینی (ره) پیش‌نویس قانون اساسی که پایه نظام جمهوری اسلامی ایران را بر آموزه ها و ارزش‌های حیات بخش اسلام به ویژه عدالت اجتماعی و جامعه توحیدی قرار داده، نگارش یافت و با تاکید آن حضرت انتخاب مجلس خبرگان قانون اساسی در 12 مرداد 1358 برگزار شد.

این مجلس در 28 مرداد سال 1358 فعالیت خود را آغاز کرد تا این که پس از 3 ماه تلاش و کوشش فوق‌العاده و کار پرمسئولیت تدوین قانون اساسی جمهوری ایران را به انجام رساند.  

این قانون اساسی در نهایت در 12 فصل و 175 اصل توسط خبرگان قانون اساسی مورد تصویب قرار گرفت. سپس در یک همه پرسی در 12 آذر سال 1358 به تایید مردم مسلمان ایران رسید و بدین گونه قانون اساسی تازه ای بر مبنای حقوق انسانی و اصول اسلامی تدوین و فصلی تازه در برابر قوانین اساسی کشورهای جهان گشوده شد.

در سال 1368 بخش‌هایی از قانون اساسی پس از بازنگری در شورای بازنگری قانون اساسی و برگزاری همه پرسی به اجرا درآمد.

دوشنبه 19/9/1397 - 12:30
تاریخ

 

روز جهانی معلولین از سال ۱۹۹۲ که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد، هر ساله در ۳ دسامبر برگزار می‌شود. هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیتهای مختلف؛ و افزایش آگاهی هایی بوده‌است که می‌بایست از مسئله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه‌های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود. این وضع به همین روال طی شد تا در سال ۱۹۹۹ شعاری با مضمون (امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید) برگزیده شد و سرلوحه امور قرار گرفت. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. اینان هر کجا که باشند و در هر نقطه‌ای از دنیا که به سر برند به دلیل موانع ظاهری یا اجتماعی با محدودیت هایی در زندگی خود مواجه می‌شوند. در طی بیست سال اخیر کوشش های چشمگیری در شناساندن و معرفی اشخاص معلول به جامعه انسانی صورت پذیرفته‌است. یکی ازمواردی که می‌توان از آن به عنوان نقطه عطفی در این زمینه نام برد اعلام سال ۱۹۸۱ میلادی به عنوان سال جهانی معلولین است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت پذیرفت. در سال بعد (۱۹۸۱) فاصله سالهای ۱۹۹۲ – ۱۹۸۳ میلادی دهه جهانی معلولین نام گرفت تا کیفیت و شرکت فعالانه و همه‌جانبه افراد معلول را در زندگی اجتماعی و گسترش و پیشرفت آن‌ها ارتقاء بخشد.آیت الله خامنه‌ای در مورد معلولان می‌گویند:"وقتی نفس ناطق انسان قوی باشد، باکی از این نیست که جسمش علیل باشد. انسان به روح، انسان است." از معروف‌ترین معلولان می‌توان به استفان هاوکینگ اشاره کرد.

دوشنبه 19/9/1397 - 12:27
ایرانگردی

 

مراسم تکریم و گرامیداشت توانیابان شاغل در منطقه 2 به اهتمام معاونت منابع انسانی این منطقه و با حضور جمعی از توانیابان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2، در این نشست صمیمانه کشت پور شهردار منطقه 2 ضمن تبریک روز جهانی معلولان گفت: طبق بررسیهای بعمل آمده توانیابان این منطقه نیروهای موثر و ارزشمندی هستند که ما از خدماتشان رضایت داریم و به وجودشان افتخار می کنیم .

وی ضمن ابراز خرسندی از نحوه عملکرد توانیابان این منطقه افزود: روز جهانی معلولان روز پاسداشت توانمندیهایی است که به حکم خالق هستی در وجود افراد توانیاب و در کنار محرومیتهای جسمانی به ظهور نشسته است و بی تردید شما ثابت کرده اید که معلولیت به معنای ناتوانی نیست .

شهردار منطقه 2 پس از صحبتی صمیمانه با توانیابان و والدین دارای فرزند توانیاب این منطقه و آگاهی از مشکلاتشان ضمن قول مساعد بر رفع مشکلات آنها در اسرع زمان ، بر لزوم اثر گذاری هر چه بیشتر این گونه مراسم تاکید کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم از کارمند نمونه شاغل توانیاب منطقه 2 تقدیر شد.

يکشنبه 18/9/1397 - 18:48
ایرانگردی

 

 

همزمان با هفته تهران هوشمند، اولین چالش نوآوری تهران‌ ‌هوشمند در مرکز فناوری های هوشمند شهر تهران در ورودی غربی پایتخت با حضور مفاخریان شهردار منطقه9، فرجود مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و مدیران شهری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه9،سید علی مفاخریان با اعلام این خبر گفت:در حوزه استارتاپ ها و کسب و کارهای نوین در حوزه مدیریت شهری،یک کارمشارکتی بین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و شهرداری منطقه9 و دانشگاه شریف در حال شکل گیری است که با توجه به اینکه برای اولین بار در شهر تهران در راستای ایجاد تهران هوشمند اتفاق می افتد حائز اهمیت است.

وی افزود: استقبال از رویدادهای این چنینی با توجه به نقش جوانان فرهیخته و افرادی که در حوزه آی تی می توانند به مجموعه شهری در بخش های مختلف زمینه خدمت رسانی به شهروندان را فراهم کنند و سبب تسهیل و و تسریع در ارائه خدمات باشند شایان توجه است.

شهردار منطقه9 در ادامه بیان داشت: ارائه خدمات نوین در قالب استارتاپ ها  باعث کاهش آلودگی هوا و کاهش سفرهای درون شهری می شود.

مفاخریان همچنین ادامه و اظهار داشت: از دوره مدیریت پیشین شهری  مجموعه شهری منطقه9 در تلاش بوده تا با استفاده از ظرفیت های موجود نظیر دانشگاه صنعتی شریف استفاده کرده و شرایطی را برای خدمات نوین به شهروندان فراهم کندکه  خوشبختانه ساختمان مرکز فناوری های هوشمند و امکانات موجود در آن زمینه را برای فعالیت رویدادهای ایجاد کرد.

وی تصریح کرد:غیر از مجموعه رویدادهای استارت آپی که اولین روز آن در هفته تهران هوشمند شروع به کار کرد،سعی شده تا در بقیه ایام سال هم بتوان با مجهزتر شدن این مرکز در روزهای آتی علاقه مندانی را که در حوزه های کسب و کارهای هوشمند  فعال هستند و می توانند در حوزه مدیریت شهری به شهرداری تهران کمک کنند با حضورخود ظرفیت هایشان را به اشتراک بگذارند.

در ادامه فرجود مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با اشاره به برگزاری رویداد اولین چالش نوآوری تهران‌ ‌هوشمند در منطقه9 افزود: برای نخستین بار است که داده های شهری در اختیار مجموعه های خلاق و نوآور قرار می گیرد تا بتوانند در راستا خدمت گذاری بهتر به شهروندان، سرویس ها و اپلیکیشن هایی را طراحی و ارائه کنند.

وی در خصوص توسعه این کسب و کار ها اذعان داشت: استارت آپ ها بسته به کیفیت کار و نوع سرویس دهی، می توانند در مجموعه شهری فعالیت کنند و یا در فضاهای مختلف، معرفی شده و مورد حمایت سرمایه گذاران قرار گیرند.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: بر مبنای نیاز و اولویت های مجموعه شهری، رویداد های دیگری نیز در دست اقدام است که در موعد مقرر اطلاع رسانی خواهد شد.

شایان ذکر است«هفته تهران هوشمند» از 14 تا 20 آذر ماه برگزار شده که اولین چالش نوآوری تهران‌ ‌هوشمند در مرکز فناوری های هوشمند شهر تهران واقع در‌خیابان آزادی، خیابان استاد معین، انتهای خیابان دستغیب، کوچه دوسنگانی، ساختمان پردازش برگزار می شود و علاقمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هفته و همایش تهران هوشمند می توانند به سایت smart.tehran.ir  مراجعه کنند.

 

 

يکشنبه 18/9/1397 - 18:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته