• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 743
تعداد نظرات : 108
زمان آخرین مطلب : 3446روز قبل
دعا و زیارت

42- نصیحت

 امام علی(ع):من قبل النصیحه سلم من الفضیحه؛هرکس نصیحت را بپذیرد، از رسوایی به سلامت می ماند.امام علی(ع):المسلم مرآه أخیه فإذا رأیتم من أخیکم هفوه فلاتکونوا علیه إلباً و أرشدوه و انصحوا له و ترفقوا به ... ؛مسلمان آینه برادر خویش است، هرگاه خطایی از برادر خود دیدید همگی او را مورد حمله قرار ندهید بلکه او را راهنمایی و نصیحت نمایید و با او مدارا کنید ... .
جمعه 19/7/1387 - 21:6
دعا و زیارت

41- تشکر از مردم

 امام علی(ع):إن مکرمه صنعتها إلی أحد من الناس، إنما أکرمت بها نفسک و زینت بها عرضک، فلا تطلب من غیرک شکر ما صنعت إلی نفسک؛اگر به کسی خوبی کردی در واقع با این کار خود را گرامی داشته ای و به خودت آبرو داده ای، پس به سبب خوبی ای که به خودت کرده ای از دیگران خواهان تشکر مباش.امام علی(ع):شکرک للراضی عنک یزیده رضاً ووفاء، شکرک للساخط علیک یوجب لک منه صلاحاً و تعطفاً؛سپاسگزاری تو از کسی که از تو راضی است، موجب رضایت و رفاداری بیشتر او می شود و سپاسگزاریت از کسی که از تو ناخشنود است، سبب رفع ناراحتی و مهربانی او نسبت به تو می شود.امام علی(ع):من صنع بمثل ما صنع الیه فانما کافاه و من اضعفه کان شکوراً؛هرکس در برابر خوبی ای که به او شده همانند آن را انجام دهد آن را تلافی کرده است و اگر بیشتر از آن خوبی کند، سپاسگزاری نموده است.امام علی(ع):لا یزهدنک فی المعروف من لا یشکر لک، فقد یشکرک علیه من لا یستمتع بشیء منه، و قد تدرک من شکر الشاکر أکثر مما أضاع الکافر، و الله یحب المحسنین؛تشکر نکردن دیگران از تو نباید تو را به خوبی کردن بی رغبت سازد، زیرا کسی که از آن نیکی کم ترین بهره ای نمی برد(یعنی خداوند) از تو قدردانی می کند و از سپاسگزاری این سپاسگزار به بیش از آن چیزی می رسی که فرد ناسپاس فرو گذاشته است و خداوند نیکوکاران را دوست دارد.
جمعه 19/7/1387 - 21:6
دعا و زیارت

40- امانتداری

 امام علی(ع):الأمانه تجر الرزق، و الخیانه بجر الفقر؛امانتداری روزی می آورد و خیانت در امانت فقر.امام علی(ع):لا تخن من ائتمنک و إن خانک و لا تذع  سره و إن أذاع سرک؛به کسی که تو را امین قرار داده است خیانت مکن هر چند او به تو خیانت کرده باشد و راز او را فاش مساز اگر چه او راز تو را فاش ساخته باشد.امام علی(ع):لا تأمنن ملولاً؛شخص به ستوه آمده و رنجیده را امین مشمار.
جمعه 19/7/1387 - 21:5
دعا و زیارت

39- حسد

 امام علی(ع):الحسد عیب فاضح وشح فادح لا یشفی صاحبه إلا بلوغ آماله فیمن یحسده؛حسادت عیبی رسوا و بخلی سهمگین است و حسود تا به آرزوی خود درباره مغسودش نرسد آرام نمی گیرد.امام علی(ع):الحسود سریع الوثبه، بطیء العطفه؛حسود زود خشمگین می شود و دیر کینه از دلش می رود.امام علی(ع):الحسد لا یجلب إلا مضره و غیظاً یوهن قلبک و یمرض جسمک؛حسادت نتیجه ای جز زیان و ناراحتی که دلت را سست و تنت را بیمار می گرداند به بار نمی آورد.امام علی(ع):لله در الحسد ما اعدله! بدا بصاحبه فقتله؛آفرین بر حسادت! چه عدالت پیشه است! پیش از همه صاحب خود را می کشد.
جمعه 19/7/1387 - 21:4
دعا و زیارت

38- غبطه

 امام علی(ع):أغبط الناس المسارع إلی الخیرات؛شایسته ترین مردم که مورد غبطه قرار گیرد کسی است که برای انجام کار خیر سبقت می گیرد.امام علی(ع):ما المغبوط إلا من کانت همته نفسه لایغبها عن محاسبتها و مطالبتها و مجاهدتها؛شایسته نیست کسی مورد غبطه قرار گیرد، مگر کسی که همتش خودش باشد در این که از خودش حساب کشی کند و خودش را مؤاخذه نماید و در اصلاح خود بکوشد.امام علی(ع):إن المغبون من غبن عمره و إن المغبوط من أنفذ عمره فی طاعه ربه؛بدرستی که زیانکار کسی است که عمرش را بیهوده تلف کند، و کسی که عمر خود را در اطاعت خدا بگذارند شایسته است مورد غبطه قرار گیرد.
جمعه 19/7/1387 - 21:4
دعا و زیارت

37- رحم

 امام علی(ع):إنما ینبغی لأهل العصمه و المصنوع إلیهم فی السلامه أن یرحموا أهل الذنوب و المعصیه و یکون الشکر هوم الغالب علیهم؛شایسته است که افراد پاکدامن و بهره مند از سلامت، با گنهکاران و اهل معصیت، رحیم باشند و سپاسگزاری(حق) بر جان آنان چیره شود.امام علی(ع):یا أیها الإنسان ما جرأک علی ذنبک ...؟ أما ترحم من نفسک ما ترحم من غیرک؛ای انسان، چه جیز تو را در گناه کردن گستاخ کرده است ...؟! چرا همچنان که به دیگران رحم می کنی به خودت رحم نمی کنی؟!امام علی(ع):ارحم من دونک یرحمک من فوقک وقس سهوه بسهوک و معصیته لک بمعصیتک لربک و فقره إلی رحمتک بفقرک إلی رحمه ربک؛به زیر دست خود رحم کن تا بالا دستت به تو رحم کند و خطای او را با خطای خودت و نافرمانی اش از تو را با نافرمانی خود از پروردگارت و احتیاج او به ترحم تو را به احتیاجت به رحمت و بخشایش خدایت بسنج.
جمعه 19/7/1387 - 21:3
دعا و زیارت

36- حرص

 امام علی(ع):إن الدنیا مشغله عن غیرها و لم یصب صاحبها منها شیئاً إلا فتحت له حرصاً علیها و لهجاً بها و لن یستغنی صاحبها بما نال فیها عما لم یبلغه منها؛براستی که دنیا آدمی را به کلی سرگرم خود می سازد و دنیا پرست به چیزی از آن نرسد، مگر آن که باب حرص و شیفتگی به آن بر رویش گشوده شود و به آنچه از این دنیا دست یافته اکتفا نمی کند تا در پی چیزی که بدست نیاورده نرود.امام علی(ع):الحرص موقع فی کثیر العیوب؛حرص انسان را به عیب های زیادی مبتلا می کند.امام علی(ع):أغنی الأغنیاء من لم یکن للحرص أسیراً؛بی نیازترین بی نیازان کسی است که اسیر حرص نباشد.امام علی(ع):انتقم من الحرص بالقناعه کما تنتقم من العدو بالقصاص؛از حرص، با قناعت انتقام بگیر، چنان که با قصاص از دشمن انتقام می گیری.امام علی(ع):اعظم الناس ذلاً الطامع الحریص المریب؛ذلیل ترین مردم، کسی است که طمعکار، حریص و وسوسه گر باشد.امام علی(ع):إن البخل و الجبن و الحرص غرائز شتی یجمعها سوء الظن بالله؛به درستی که بخل و ترس و حرص، غریزه ها و تمایلات متعدد و پراکنده ای هستند که سوءظن به خداوند آنها را جمع می کند.
جمعه 19/7/1387 - 21:3
دعا و زیارت

35- قناعت

 امام علی(ع):أنعم الناس عیشاً من منحه الله سبحانه القناعه و أصلح له زوجه؛خوش ترین زندگی را کسی دارد که خداوند سبحان قناعت را ارزانیش داشته و همسری پاک و شایسته نصیبش گردانیده است.امام علی(ع):من قنعت نفسه عز معسراً؛هرکس قانع باشد، در عین تنگدستی با عزت است.امام علی(ع):ثمره القناعه الإجمال فی المکتسب و العزوف عن الطلب؛میوه قناعت، میانه روی در کسب و کار است و خویشتنداری از دست دراز کردن سوی مردم.امام علی(ع):فی صفه الأنبیاء -: و لکن الله سبحانه جعل رسله اولی قوه فی عزائمهم و ضعفه فیما تری الأعین من حالاتهم مع قناعه تملأ القلوب و العیون غنیً و خصاصه تملأ الأبصار و الأسماع اذی؛در صفات پیامبران می فرماید: خداوند سبحان فرستادگان خود را دارای اراده هایی قوی قرار داد ولی از نظر ظاهر ضعیف بودند قناعتی داشتند که چشم و دلشان را سیر می کرد، هرچند اگر فقر و ناداری آنان معلوم می گشت، چشم ها و گوش ها را از ناراحتی لبریز می نمود.امام علی(ع):اقنعوا بالقلیل من دنیاکم لسلامه دینکم فإن المؤمن البلغه الیسیره من الدنیا تقنعه؛برای سالم ماندن دینتان، به اندکی از دنیای خود قانع باشید، زیرا که مؤمن را اندکی که دنیای او را کفایت کند قانع می سازد.
جمعه 19/7/1387 - 21:2
دعا و زیارت

33- سخاوت

 امام علی(ع):السخاء یکسب المحبه و یزین الأخلاق؛سخاوت، محبت آور و زینت اخلاق است.34- اسرافامام علی(ع):فدع الإسراف مقتصداً و اذکر فی الیوم غداً و أمسک من المال بقدر ضرورتک و قدم الفضل لیوم حاجتک؛اسراف را رها کن و میانه روی در پیش گیر و امروز به یاد فردا باش و از مال به اندازه ضرورتت نگه دار و اضافی آن را برای روز نیازمندیت(قیامت) پیش فرست.امام علی(ع):الأسراف مذموم فی کل شیء إلا فی أفعل البر؛اسراف در هر چیزی ناپسند است، مگر در کارهای خیر.
جمعه 19/7/1387 - 21:1
دعا و زیارت

32- مردانگی

 امام علی(ع):المروء ه اسم جامع لسائر الفضائل و المحاسن؛مردانگی، نامی است که همه بزرگواریها و خوبیها را در بر می گیرد.امام علی(ع):مر علی قوم یتحدثون فیم أنتم؟ فقالوا: نتذاکر المروء ه، فقال: أو ما کفاکم الله فی کتابه إذا یقول: (إن الله یأمر بالعدل و الإحسان) فالعدل الإنصاف و الإحسان التفضل، فما بعد هذا؟!؛امام علی(ع) بر گروهی عبور کردند که در حال گفتگو بودند. فرمودند درباره چه سخن می گویید؟ عرض کردند: درباره مردانگی گفتگو می کنیم. فرمودند: آیا خداوند در کتاب خود پاسخ شما را نداده است، آنجا که می فرماید: (همانا خداوند به عدل و احسان فرمان می دهد؟) عدل، انصاف است و احسان، نیکی و بخشش. غیر از اینها چیز دیگری هم هست؟امام علی(ع):المروءه اجتناب الرجل ما یشینه و اکتسابه ما یزینه؛مردانگی، دوری کردن انسان است از آنچه مایه ننگ اوست و به دست آوردن آنچه که باعث آراستگی اوست.امام علی(ع):جماع المروءه أن لا تعمل فی السر ما تستحیی منه فی العلانیه؛اساس مردانگی، این است که در پنهان، کاری را نکنی که در آشکار از انجام آن شرم داشته باشی.امام علی(ع):یستدل علی مروءه الرجل ببث المعروف و بذل الإحسان و ترک الامتنان؛نشانه مردانگی انسان، به همه نیکی کردن و احسان نمودن و منت نگذاشتن است.امام علی(ع):اصل المروءه الحیاء و ثمرتها العفه؛ریشه مردانگی حیا و میوه اش پاکدامنی است.امام علی(ع):من تمام المروءه أن تنسی الحق لک و تذکر الحق علیک؛از کمال مردانگی است که حقی را که بر گردن دیگران داری، فراموش کنی و حقی را که دیگران بر گردن تو دارند، به یاد داشته باشی.امام علی(ع):بالصدق و الوفاء تکمل المروءه لأهلها؛با صداقت و وفاداری، مردانگی به کمال می رسد.امام علی(ع):اقیلوا ذوی المروء آت عثراتهم، فما یعتر منهم عاثر إلا وید الله بیده یرفعه؛از لغزش جوانمردان در گذرید، زیرا که هیچ یک از آنان نلغزد، مگر این که دست خداوند دستش را بگیرد و او را بلند کند.
جمعه 19/7/1387 - 21:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته