• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2664
تعداد نظرات : 2458
زمان آخرین مطلب : 3969روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: زیبایی در دندانپزشکی شامل آن دسته از خدماتی می‌شود که به‌منظور ارتقای وضع ظاهری دندان‌ها، لثه لب‌ها و در تمام قسمت‌های دهان انجام می‌گیرد، اما لفظ بیمار برای فردی که خواستار دریافت درمان‌های زیبایی است صحیح نیست زیرا این‌گونه درمان‌ها برای فردی انجام می‌پذیرد که بیماری دندانی ندارد یا این‌که به همراه نیاز درمانی، خواستار بهبود ظاهری دندان‌های خود است.

در افراد، ژن مسئول رشد فک ها کاملا مستقل از ژن مسئول تکامل دندان هاست. بنابراین هرگونه ناهماهنگی در نسبت میان اندازه دندان ها با رشد فک بالا و پایین، می تواند به نامرتب شدن یا شلوغی دندان ها از یک طرف و فاصله افتادن میان دندان ها از طرف دیگر منجر شود.

البته عوامل دیگری هم می تواند به بی نظمی در آرایش دندان ها بینجامد، از جمله زود از دست دادن دندان ها و پوسیدگی بین دندانی، بخصوص در دندان های شیری که به کاهش فضای فکی و در نتیجه از دست رفتن فضای لازم برای رویش دندان های دائمی منجر می شود.

بیماری های لثه نیز از طریق لقی دندان ها و حرکات نامطلوب دندانی باعث ایجاد ظاهر نامطلوب برای بیمار می شود و عوارض مهمی مثل عفونت، درد و بوی نامطبوع دهان را ایجاد می کند.

بنابر این اگر به دنبال بهبود ظاهری دندان های خود از طریق ردیف شدن دندان ها هستید در درجه اول باید از سوی یک دندانپزشک باتجربه در زمینه زیبایی یا متخصص ترمیمی و زیبایی به طور دقیق معاینه شوید تا علت نامرتبی دندان ها تشخیص داده شود، زیرا در بسیاری موارد ممکن است به یک درمان جامع تر مثل ارتودنسی هم نیاز داشته باشید. بنابراین بی توجهی به علت زمینه ساز نامرتبی دندان ها براحتی به شکست درمان زیبایی و اتلاف هزینه و زمان شما می انجامد.

در این زمینه متخصصان ترمیمی و زیبایی هرروزه با افرادی مواجه می شوند که سرخورده از انجام این گونه درمان های شتابزده در مراکزی هستند که ادعا کرده بودند قادر به مرتب کردن دندان ها در یک جلسه هستند که متاسفانه رفع مشکلات به وجود آمده برای آنها در بسیاری موارد براحتی ممکن نیست.

بد رنگی؛ تغییر رنگ و لکه های روی دندان

درخصوص تغییر رنگ، ابتدا باید علت آن، مشخص شود یا دست کم معلوم شود که منشأ داخلی چون غذا، نوشیدنی، دخانیات، بهداشت ضعیف، سایش های طبیعی یا غیرطبیعی یا منشأ خارجی مانند بعضی داروها، عفونت های دوران کودکی، بیماری های مادرزادی، سابقه ضربه، عفونت و پوسیدگی دندان دارد و سپس برای درمان آنها اقدام کرد. این که از دندانپزشک خود بخواهید بلافاصله دندان های شما را سفید کند، انتظار معقولی نیست، زیرا شاید ابتدا لازم باشد پوسیدگی دندان، ترمیم شود یا داروی مصرفی بیمار عوض شود و بعد برای سفید کردن یا بلیچینگ اقدام شود. همین طور از دندانپزشک خود بخواهید انواع روش های سفید کردن را برای شما به طور کامل توضیح دهد و اگر به حساسیت های دندانی مثل حساسیت به سرما و گرما دچار هستید، حتما دندانپزشک خود را مطلع کنید، زیرا سفید کردن باعث تشدید این علائم می شود. همچنین بدانید سفید کردن گرچه ضرری ندارد، ولی درمان دائمی بشمار نمی آید.

تعویض پرکردگی ها با مواد همرنگ دندان

اگرچه مواد سیاه رنگ یا آمالگام بخصوص اگر قدیمی باشد منظره زیبایی ندارد و با نفوذ به نسج دندان، رنگ آن را کبود و تیره می کند که حتی از فاصله دور هم قابل مشاهده است، ولی در درجه اول باید بررسی شود این پرکردگی ها معیوب است یا خیر یعنی شکستگی، لب پریدگی، لقی یا پوسیدگی ثانویه وجود دارد یا نه. همچنین وضع دندان و ریشه آن باید با رادیوگرافی و دیگر تست ها مشخص و سپس با مواد بسیار زیباتر همرنگ دندان یا کامپوزیت تعویض شود.

لازم است بدانید ترمیم همرنگ، درمان بسیار حساس تر، دقیق تر و زمانبرتر از یک ترمیم سیاه نیاز دارد و باید از مواد خاصی به عنوان عایق بندی در زیرآن استفاده شود تا بیمار دچار عوارضی مثل حساسیت شدید و درد موقع جویدن نشود زیرا این عوارض پس از ترمیم همرنگ، زیاد پیش می آید.

اصلاح بدشکلی دندان ها

در این زمینه هم باید مشکلات قبلی مورد بررسی قرار گیرد تا از میزان فضای موجود و مورد نیاز برای اصلاح دندان و میزان تراش لازم برای ردیف کردن دندان های چرخیده و بیرون زده آگاهی پیدا کرد. در بسیاری موارد، نیاز به قالب گیری اولیه و مطالعه مدل گچی دندانی وجود دارد. با این حال اگر فقط یک یا تعداد محدودی از دندان ها مبتلا باشند با کارهای زیبایی مثل لامینیت، ونیر و یا پلاک ارتودنسی ساده می توان مشکل را برطرف کرد.

پوشش بیمه ای خدمات زیبایی در دندانپزشکی

متاسفانه سازمان های بیمه گر و مسئولان وزارت بهداشت این گونه خدمات را درمان های لوکس و واجب تلقی می کنند و بسیاری از بیمه ها از پذیرش این گونه درمان ها سرباز می زنند و بار سنگین هزینه این درمان ها را به دوش فرد متقاضی می اندازند در صورتی که بد شکلی دندانی هزینه های اجتماعی سنگین تری را بر اثر عوارض منفی روانی ایجاد شده در فرد مانند نداشتن اعتماد به نفس، ایجاد تفکر منفی نداشتن موفقیت شغلی و ازدواج و... به دنبال دارد.

نکته مهم در مورد انجام درمان های زیبایی دندان آن است که باید از پزشک خود بخواهید ماهیت و علت مشکل دندانی شما را مشخص کند و سپس انتخاب درمانی ممکن را با شما درمیان گذارد و محاسن و معایب هر روش را به طور کامل برایتان توضیح دهد. در واقع این شما هستید که با کمک پزشک خود، مناسب ترین درمان را انتخاب می کنید.

دکتر فرشید میرمطلبی / دندانپزشک، متخصص ترمیمی و زیبایی

يکشنبه 24/9/1392 - 11:55
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: لازم است دندان‌های از دست رفته طبیعی با دندان‌های مصنوعی جایگزین شود، چون انسان نمی‌تواند بدون وجود این اعضای مهم برای صحبت کردن، بلع و جویدن که بسیار مهم است بدرستی عمل کند. وقتی دندان‌های از دست رفته جایگزین نشوند فرم صورت بیمار تغییر می‌کند. لب‌ها و گونه‌ها با دندان‌ها پشتیبانی می‌شود. وقتی این تکیه‌گاه از دست برود عضلات آنها ضعیف می‌شود و کارایی مناسب نخواهد داشت.

نتیجه آن ایجاد چین و چروک در پوست صورت، افتادن لب و گونه و درنهایت پیرتر به نظر رسیدن شخص است. در واقع نسوج دهان، در سلامت ترین وضع باید حفظ بشود.

تا حدی این موضوع با دنچر یا همان دست دندان مصنوعی کامل امکان پذیر است؛ ولی باید دانست دنچر مانند دندان طبیعی نخواهد بود.

از دندان مصنوعی چه انتظار باید داشت؟

بیشتر بیماران نمی دانند از دنچر چه می خواهند. بندرت بیمار انتظار دارد با چشم مصنوعی ببیند یا حرکات طبیعی با دست و پای مصنوعی انجام دهد، ولی انتظار دارد دندان های مصنوعی همانند دندان های طبیعی کار کنند، در صورتی که دنچر یک جایگزین مصنوعی است و محدودیت هایی دارد و طبیعی است بیمار با آن مشکل داشته باشد. قیافه تا حدودی عوض می شود، صحبت کردن به نظر تغییر می کند و بیمار احساس می کند دهانش پر است.

سازگاری با دندان مصنوعی

البته زمان، صبر و همکاری در اجرای دستورات داده شده لازم است تا یک تغییر جزئی صورت به یک تغییر خوشایند تبدیل و تکلم نرمال شود. البته باید به بیمار آموزش داده شود. با گذاشتن دنچر تازه معمولا بزاق افزایش می یابد که این یک واکنش طبیعی به تحریکات تازه است. در طول روز احساس می شود دنچر بدفعات شل و سفت می شود که این به دلیل متفاوت بودن خون رسانی به نسوج پیش می آید.

ممکن است در کام و زبان احساس سوزش داشته باشد که به علت مشکلات غدد مترشحه داخلی است. پس از گذاشتن دنچر اغلب تورم و درد در مخاط زیاد می شود که ممکن است به علت تحت فشار قرار گرفتن نسوج نرم میان سطح سخت دنچر و استخوان ایجاد شود. البته در طول زمان، زبان با تحرک خود باعث حرکت دنچر می شود که به نسوج زیر و اطراف دنچر آسیب می رساند و در نهایت باعث تحلیل استخوان می شود. بیشترین تغییرات در شش تا هشت ماهه اول بعد از گذاشتن دنچر بروز می کند.

چگونه باید از دندان مصنوعی استفاده کرد

اگر بیمار در ادای کلمات مشکل دارد باید تمرین بلندخوانی کند و کلمات مشکل ساز را بیشتر تکرار کند. بهترین دندان های مصنوعی حدود یک سوم دندان های طبیعی کارایی دارد که برای جبران این نقایص باید عادت غذا خوردن تغییر یابد. از خوردن غذاهای سخت و چسبنده باید خودداری شود و غذا به تکه های کوچک تقسیم شود و از دو طرف برای خوردن استفاده شود. وقتی هم احتمال استفراغ می رود باید دنچر از دهان درآورده شود.

صبور باشید

البته اکثر دندانپزشکان تمایل دارند ناسازگاری بیماران با پروتز را به عوامل فیزیولوژیک یا روحی و روانی نسبت دهند و بیماران را با تغییر و اصلاح تکنیک ها و گاهی با اعمال جراحی برای توسعه نواحی تحمل کننده پروتز درمان کنند اما ارزیابی های بعدی نشان داده این کارها در بهترین حالت یک بهبود موقت است. گاهی دندانپزشک این بیماران را به عنوان شاکیان مزمن به حال خود رهامی کند که مجبور می شوند برای سازگاری با پروتز خود به کمک های روانپزشکی و روان شناسی متوسل شوند. همچنین تجربیات کلینیکی نشان داده است بیمارانی که ابتدا سازگاری خوبی با پروتز خود دارند ممکن است در درازمدت ناسازگار شوند. علت تغییرات تحلیلی و تخریبی است که مانع دوام و سازگاری با پروتز کامل می شود. در واقع، مطالعاتی که در زمینه موفقیت درمان پروتز انجام گرفته غیرقابل پیش بینی بودن نتیجه استفاده از پروتز کامل را نشان می دهد.

دندان مصنوعی مراقبت می خواهد

بهداشت خوب دهان و دنچر بسیار مهم است. گیر کردن ذرات غذا زیر دنچر باعث تحلیل استخوان و در نهایت لقی آن می شود. بعد از غذا با مسواک و خمیر مخصوص باید دنچر را شست. هنگام شستن دنچر پایین باید آن را بین انگشت شست و اشاره گرفت تا نیفتد. در صورت بو دادن دنچر، باید آن را در محلول مخصوص به مدت نیم ساعت قرار داد.

برای استراحت نسوج طی 24 ساعت باید به مدت هشت ساعت، دنچر از دهان درآورده شود که معمولا زمان خواب است. در صورت درد و تورم بیمار باید برای معاینه مراجعه کند. انجام ویزیت های منظم نیز بعد از تحویل دنچر ضروری است.

دکتر غلامرضا اصفهانی زاده / دندانپزشک

يکشنبه 24/9/1392 - 11:53
اطلاعات دارویی و پزشکی

جام جم آنلاین: آیا توجه کرده‌اید که حساسیت نسبت به مشکلات دندانی، زیبایی دندان‌ها و در برخی موارد، حتی بوی بد دهان در جامعه ما پایین است در حالی که حفظ سلامت دندان و دهان نه‌تنها کم‌اهمیت‌تر از سایر ارگان‌های بدن نیست، بلکه می‌تواند اثرات منفی بر سلامت دیگر اعضای بدن و حتی کارکرد اجتماعی فرد داشته باشد.

پایین بودن سطح آگاهی، بی توجهی به سلامت دندان ها یا بهتر بگوییم فرهنگ بهداشت دهان و دندان باعث شده است که براساس بررسی های انجمن دندانپزشکی ایران، پوسیدگی دندان، شایع ترین بیماری پس از سرماخوردگی در کشور شناخته شود.

دکتر مجید صنعت خانی، دندانپزشک و عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت وگو با جام جم به بالا بودن سطح مشکلات دهان و دندان در کشورمان اشاره می کند و می گوید: پوسیدگی دندان و نیز التهاب بافت های نگهدارنده دندان یا پریودونتیت به دلیل مصرف بالای شیرینی در کشورمان، سطح پایین رسیدگی عمومی به بهداشت دهان و دندان، شناخت اندک مردم از علل پوسیدگی و نیز تنبلی و بی توجهی در رسیدگی به دندان ها در کشورمان از شیوع بالایی برخوردار است. البته بیماری های فک و صورت، به شکل دردهای عضلانی و مفصلی فک ـ که ناشی از استرس های مختلف زندگی ماشینی است ـ یکی دیگر از شکایت های شایع مردم است. همچنین امروزه تغییرات غیرطبیعی مخاط دهان، به صورت نازک شدن مخاط دهان، زخم های مختلف دهان و سوزش مخاط دهان از دیگر مشکلات بیماران محسوب می شود.

فرهنگ رسیدگی به دندان ها چگونه شکل می گیرد

چرا فرهنگ رسیدگی به دندان ها در کشور ما پایین است؟ به نظر می رسد پایین بودن سطح رسیدگی و بهداشت دهان و دندان از یک سو، ناشی از آموزش ندادن کامل و مناسب دندانپزشکان به بیمارانشان و از سوی دیگر، به دلیل هزینه های بالای دندانپزشکی در کشور است. همچنین زرق و برق بخشیدن به تبلیغات موادی چون چیپس و پفک که بشدت به دندان ها آسیب می زند و معمولا متقاضیان مصرف آن کودکان و نوجوانان هستند، از عواملی است که منجر به بالا رفتن سطح مشکلات دهان و دندان در کشور شده است.

نگذارید دندانتان بپوسد

بی شک، رعایت بهداشت دهان و دندان و نیز حفظ دندان ها به سطح آگاهی افراد و همت آنها بستگی دارد. به بیان دیگر، عده ای نمی دانند چگونه می توانند از پوسیدگی جلوگیری کنند و عده ای هم می دانند، ولی ممکن است حوصله رعایت کردن و مسواک زدن را نداشته باشند. گاهی اوقات هم سبک زندگی اجازه رسیدگی به بهداشت را نمی دهد.

دکتر صنعت خانی در این باره توضیح می دهد: در زندگی ماشینی امروز به خاطر گرفتاری های خاص خودش، آنقدر افراد مشغول امورمی شوند که ممکن است از این که لابه لای دندان ها باقیمانده غذایی باشد، غافل بمانند در حالی که اگر سبک زندگی ما به گونه ای باشد که سه وعده غذایی، بخصوص وعده صبحانه را کامل و مناسب صرف کنیم، دیگر نیاز به ریزه خواری نخواهد بود.

این دندانپزشک با اشاره به این که تکرار در خوردن، تاثیر زیادی بر پوسیدگی دندان دارد، اظهار می کند: بسیاری از کارمندان صبحانه را در محل کار صرف می کنند و به دلیل مشغولیت و رسیدگی به ارباب رجوع از تمیز کردن دندان ها غافل می مانند. بنابراین اگر سبک زندگی مناسب باشد و افراد غذایشان را با حوصله و کامل میل کنند و به بهداشت دهان و دندان توجه داشته باشند، بسیار بهتر خواهد بود. البته واقعیت آن است که فقط دانستن کافی نیست، بلکه لازم است باور قلبی نسبت به حفظ و نگهداری دندان ها وجود داشته باشد. متاسفانه بسیاری از افراد، تا زمانی که نعمتی را دارند قدر آن را نمی دانند و هنگامی که آن را از دست می دهند متوجه آن می شوند. حتی در برخی افراد حساسیت چندانی نسبت به بوی بد دهان دیده نمی شود یعنی حساسیت نسبت به مشکلات دندانی ، ظاهر دندان ها و بوی خاص دهان متفاوت است.

پیشگیری یعنی کاهش هزینه های دندانپزشکی

شاید بدانید هزینه های درمانی دندانپزشکی در همه کشورها بالاست. در کشور ما نیز از آنجا که بسیاری از مواد ترمیمی وتجهیزات دندانپزشکی و غیره وارد می شود، هزینه های درمان دندانپزشکی بالاست.

دکتر صنعت خانی با تاکید بر این که رسیدگی به تعادل قیمت تمام شده مواد و تجهیزات وارداتی دندانپزشکی ضروری است، می افزاید: اگرچه بعضی درمان های دندانپزشکی برای بیمه ها درمانی زیبایی شناخته می شود، اما درمان های اولیه و ضروری دندانپزشکی حق اولیه هر شهروند است و عدالت اجتماعی حکم می کند همه افراد دسترسی یکسانی به خدمات دندانپزشکی داشته باشند. در چنین شرایطی و با وجود پشتیبانی های محدود بیمه ها و مشکلات بهتر است، پیشگیری را بیشتر از درمان مدنظر گیریم و نیاز به درمان را کمتر کنیم. به بیان دیگر، وقتی می توان با پیشگیری از پوسیدگی دندانی کاست، نباید راه سخت و پر هزینه تر را انتخاب کرد.

کاهش سن پوسیدگی دندان کودکان

امروزه عمده ترین مشکلات دندانی کودکان، شیوع پوسیدگی و به عبارتی پایین آمدن سن پوسیدگی است. در گذشته بیشتر پوسیدگی ها در سنین مدرسه رخ می داد، اما متاسفانه امروزه از سه یا چهار سالگی دیده می شود.

دکتر صنعت خانی علت این را این گونه توضیح می دهد: امروزه الگوی غلط تغذیه ای برای کودکان مرسوم شده و مصرف مکرر مواد نرم شیرین چسبنده به جای مصرف مواد غذایی مناسب و طبیعی در بچه ها دیده می شود. شاید هم به دلیل این که دندان های شیری بچه ها موقت است، والدین اهمیت زیادی برای آنها قائل نیستند در صورتی که باید دانست سالم بودن این دندان ها، بسیار مهم است. مراجعه دیرهنگام کودکان به دندانپزشکی نیز می تواند ناشی از ناآگاهی والدین باشد و این که تا فرزندشان درد نداشته باشد و بی تابی نکند، اهمیتی به درمان دندان نمی دهند.

ضرورت معاینات دوره ای دندانی برای سالمندان

سالمندان علاوه بر مشکلات فرسودگی دندان ها و مشکلات بی دندانی و پروتزهای دندانی، با مشکلات قلب و عروق، کم خونی، بیماری های گوارشی، کبدی و کلیوی هم درگیر هستند که هرکدام می تواند بر سلامت مخاط دهان تاثیر داشته باشد.

البته دکتر صنعت خانی به مصرف داروهایی مانند داروی فشارخون که واکنش های دارویی را به صورت زخم دهانی و نیز خشکی دهان در افراد مسن به دنبال دارد، اشاره می کند و می افزاید: ممکن است به دلیل تغییر توقعات افراد مسن و برآورده نشدن بعضی انتظارات آنها، افسردگی و دیگر مشکلات روحی و روانی نیز به وجود آید که روی سیستم عضلات جونده فک تاثیر منفی می گذارد و زمینه درد در مفصل فک یا حتی دردهای عصبی را فراهم می کند.

گذشت زمان، کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن و افزایش تاثیر مواد گوناگون نیز می تواند زمینه ساز تغییرات غیرقابل برگشت مخاط دهان نظیر سرطان دهان در افراد مسن شود که معاینات دوره ای آنها از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

برای داشتن دندان سالم، فراموش نکنید که ...

اگر بعد از صرف غذا به کمک مسواک و نخ دندان، دندان تان را تمیز کنید و به عنوان میان وعده از میوه یا نوشیدنی های مناسب مثل آب بخوبی استفاده کنید در این صورت، شیوع پوسیدگی بسیار کاهش خواهد یافت. به خاطر بسپارید برای جلوگیری از پوسیدگی و جرم دندان، فقط یک الگوی تائید شده وجود دارد: به تمیز کردن دندان هایتان اهمیت بدهید و مصرف نکردن مکرر مواد نرم، شیرین و چسبنده و نیز خام خواری را در الگوی غذایی خود بگنجانید.

يکشنبه 24/9/1392 - 11:50
خواص خوراکی ها

تخم مرغ از جمله مواد غذایی است که گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه برای حفظ سلامت بدن فوائد بسیاری دارد.

84-28.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زرده تخم مرغ نسبت به سفیده آن سه برابر کالری بیشتری دارد. هر عدد زرده تخم‌مرغ حاوی پنج گرم چربی و 210 گرم کلسترول خوراکی است. همچنین زرده تخم مرغ منبع غنی از ترکیباتی موسوم به «لوتئین» و «زائگزانتین» است. ترکیب‌های موجود در زرده و سفیده تخم مرغ تقویت‌کننده بینایی هستند و خطر تحلیل نقطه ماکولار چشم ناشی از افزایش سن را که عامل اصلی نابینایی پس از 50 سالگی است، کاهش می‌دهند.

 

یافته‌های پزشکان تغذیه در دانشکده سلامت عمومی هاروارد نشان می‌دهد که ارتباط قابل توجهی بین مصرف تخم مرغ و بیماری قلبی وجود ندارد. در حقیقت مصرف مداوم تخم مرغ ممکن است به پیشگیری از لخته‌های خونی، سکته مغزی و قلبی کمک کند.

 

تخم مرغ همچنین منبع غنی از ترکیبی موسوم به «کولین» است که فعالیت مغز، سیستم عصبی و سیستم قلب - عروق را تنظیم می‌کند. همچنین این ماده خوراکی منبع طبیعی ویتامین D است.

 

همچنین مصرف تخم مرغ می‌تواند از سرطان سینه جلوگیری کند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد زنانی که حداقل در هفته شش عدد تخم مرغ مصرف می‌کنند 44 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از ایندین‌تایمز، تخم مرغ حاوی مقدار زیادی گوگرد و مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست و مو مفید هستند.

يکشنبه 24/9/1392 - 11:47
شهدا و دفاع مقدس

رابط خبری‌مان در برف و کولاک کردستان ۲۰ کیلومتر را با قاطر به مقر سپاه آمده بود تا بگوید ضدانقلاب در نزدیکی‌ روستایشان کمین زده است؛ او می‌گفت: «این کاک عباس شما آن قدر به من خوبی کرده که حاضرم در این راه جان بدهم».

خبرگزاری فارس: حاضرم در راه کاک عباس جان بدهم

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، سردار شهید «عباس کریمی» در دوران آشوبگری ضدانقلاب در کردستان با حضور در میان مردم مستضعف این استان، بیش از پیش اعتقاد پیدا کرد که این مردم سالیان دراز مورد ظلم و ستم قرار گرفته‌اند و حساب آنها با ضدانقلابیون تجزیه‌طلب جداست. او اعتقاد داشت این مردم استحقاق مهربانی دارند. 

 

یکی از همرزمان حاج عباس، پیرامون ارادت کُردها به وی را در خاطره‌ی این گونه روایت می‌کند:

                                                  ***

ساعت 10 شب بود؛ برف تا کمر آدم می‌رسید و هوا آن قدر سرد بود که کسی جرأت نمی‌کرد از داخل اتاق بیرون برود.

گفتند رابط خبری‌مان که از کُردها بود، سوار بر قاطر آمده است جلوی ساختمان؛ رفتیم بیرون و به داخل آوردیمش؛ پاهایش از سرما داشت یخ می‌زد؛ گرم که شد، شروع به صحبت کرد و گفت: «ضدانقلاب‌ تا نزدیکی روستایشان آمده و می‌خواهند کمین بزنند»؛ روستای آنها تا شهر 20 کیلومتر فاصله داشت؛ در آن شب سرد و برف و کولاک، آمده بود تا این خبر را برساند.

 

از آن مرد پرسیدیم: «فکر نکردی در این سرما یخ بزنی و شاید هیچ وقت به اینجا نرسی؟» جواب داد: «این کاک عباس شما آن قدر به من خوبی کرده که حاضرم در این راه جان بدهم».

با اطلاع‌رسانی این مرد، قدمی دیگر برای پاکسازی کردستان از لوث ضدانقلاب برداشته شد.

يکشنبه 24/9/1392 - 11:43
بیماری ها

جام جم آنلاین: آلزایمر نوعی اختلال عملکرد مغزی است که زوال تدریجی عقل و کاهش توانایی‌های ذهنی فرد را به‌دنبال دارد.

گیاهان جینگکو و جینسینگ,امیرهومن کاظمی

شاید مشخص ترین علامت آلزایمر، مشکلات یادآوری و اختلالات حافظه باشد که ابتدا با یک اختلال حافظه ای ساده شروع می شود.

به عنوان مثال، فرد چیزهای معمول و پیش پاافتاده را به یاد نمی آورد، ولی بتدریج پیشرفت می کند و اتفاقات اخیر را از یاد می برد. یعنی یک سوال را چند بار تکرار می کند یا وسایل خود را مرتب گم می کند.

از دیگر مشکلاتی که بیماران آلزایمری به آن دچار می شوند، توهم است. یعنی تصور می کنند نزدیکانشان قصد توطئه علیه آنها را دارند.

بیمار آلزایمری بتدریج دچار عصبانیت، پرخاشگری و افسردگی می شود، ممکن است اختلال تکلم پیدا کند و سرانجام دچار اختلال تعادل و حرکت شود.

آیا این بیماری قابل پیشگیری است؟

تغییر شیوه زندگی و داشتن زندگی سالم تر با داشتن تغذیه صحیح، فعالیت و ورزش مناسب می تواند یک راهکار کمکی به پیشگیری این بیماری باشد.

در این راستا داشتن روابط اجتماعی پویا و شاد با خانواده و دوستان، انجام فعالیت های سبک روزانه، فعالیت های فکری مانند کتاب خواندن یا حل کردن جدول یا بازی های فکری، مصرف بیشتر مواد غذایی دریایی مانند ماهی و میگو، مصرف بیشتر سبزیجات تازه و ویتامین ها می تواند موثر باشد.

همچنین کاهش مصرف چربی های اشباع یا روغن های هیدروژنه نیز توصیه مهم دیگری است که باید جدی گرفته شود.

با توجه به این که رسوب آلومینیوم در مغز از علل آلزایمر است، بهتر است که از مصرف خودسرانه داروهای آلومینیوم یا استفاده از ظروف آلومینیومی خودداری شود، البته این مساله هنوز به اثبات نرسیده است.

مواد غذایی غنی از ترکیبات ویتامین B، بویژه B12 و B6 و اسید فولیک نیز به جلوگیری از تحلیل رفتن بافت های عصبی و مغز کمک می کند.

مصرف بیشتر غلات، گردو، بادام، سویا، اسفناج، کلم بروکلی، نخود فرنگی، لوبیا، مرکبات، طالبی و موز نیز می تواند این ویتامین ها را به مقدار کافی به بدن برساند.

کنترل چربی و فشار خون و پیشگیری از وارد شدن ضربات به سر، بویژه در کسانی که ورزش حرفه ای انجام می دهند نیز در کمک به پیشگیری از آلزایمر به اثبات رسیده است.

همچنین گیاهان دارویی وجود دارند که هم در پیشگیری و هم در بهبود حافظه و کمک درمان آلزایمر موثر است.

از شناخته شده ترین این گیاهان جینگکو و جینسینگ است که تاثیرات ثابت شده ای در کمک به فعالیت بهتر مغز و اعصاب دارند. از دیگر گیاهان موثر در بهبود حافظه می توان به اکلیل کوهی، برگ شنبلیله، مریم گلی، زردچوبه، گزنه دوپا، باقلا و کندر اشاره کرد.

طب سوزنی نیز می تواند با مکانیسم های مختلف به تقویت حافظه کمک کند، همچنین در پیشگیری یا کمک به کیفیت زندگی بیمار آلزایمری موثر است.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

شنبه 23/9/1392 - 11:22
شهدا و دفاع مقدس

با کمال تعجب مشاهده شد که همه اسرا که تخلیه شده و حدود 200 نفر بودند خود را سرباز معرفی کردند و این غیر طبیعی و باورنکردنی بود. چطور بود که از بین آن همه اسیر یک نفر درجه‌دار و سکان‌دار نباشد.

خبرگزاری فارس: گریه‌های افسر عراقی در آغوش مسئول کمپ اسرا

گزوه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس- در عملیاتی که قبل از آزادی بستان به منظور آزادسازی ارتفاعات الله‌اکبر انجام شد، با امدادهای الهی و رشادت و شهادت‌طلبی‌های سپاه اسلام نتایج درخشانی به دست آمد.

پس از عملیات دسته دسته مزدوران عراقی که در منطقه به اسارت درآمده بودند، به کمپ اسرا درنزدیکی منطقه عملیاتی انتقال داده می‌شدند. این اسرا توسط دستگاه‌های تبلیغاتی و سیاسی حزب بعث با دروغ‌هایی نظیر در ایران پاسداران خون شما را می‌مکند، بلافاصله شما را اعدام می‌کنند، درایران غذا و جا برای نگهداری اسرا نیست، لذا همه شما را می‌کشند، شستشوی مغزی شده بودند.

همه این اسرا پس از اسارت می‌گفتند: به ما گفته بودند شماها را بلافاصله می‌کشند و ما هم پیش خودمان می‌گفتیم حتی‌الامکان نباید اسیر شویم. درهمان ساعات اولیه که اسیر می‌شدند برخوردهای اولیه بسیار دوستانه بود. مکرر اتفاق می‌افتاد که اسیر عراقی اعم از سرباز و درجه‌دار و افسر و فرمانده با مشاهده رفتار اسلامی، سیل اشک از دیدگانش جاری می‌شد. 

عده‌ای می‌گفتند: اجازه دهید برگردیم و رفتار اسلامی و خوب شما را برای بقیه سربازان عراقی تعریف کنیم و عده‌ای را که مایل به پناهندگی به جمهوری اسلامی هستند با خودمان بیاوریم.

در فتح‌المبین نمونه‌هایی را شاهد بودیم. در این عملیات کمپ اسرا نزدیک ارتفاعات الله‌اکبر درشرق سوسنگرد بود. ماشین‌ها پشت سر هم ازخط می‌آمدند و هرکدام اسرایی را از خط آورده بودند و تحویل کمپ می‌دادند، اسرا شعار «الموت لصدام و لا اله الا الله» سر می‌دادند و از ماشین‌ها پایین می‌پریدند.

با کمال تعجب مشاهده شد که همه اسرا که تخلیه شده و حدود 200 نفر بودند خود را سرباز معرفی کردند و این غیرطبیعی و باورنکردنی بود. چطور بود که از بین آن همه اسیر یک نفر درجه‌دار و سکان‌دار نباشد. 

مسئولین مشکوک شدند لذا تدبیری اندیشیدند و همه اسرا را در یک محل گرد آوردند و برای آنها خیلی صمیمانه صحبت کردند و گفتند: ما سربازان و پاسداران اسلام هستیم. حضرت امام هم مرجع دینی و سیاسی و فرمانده کل مسلح و کل قوا هستند. ما از فرمان ایشان ابداً تخلف نمی‌کنیم و شما مطمئن باشید به شما هیچ‌گونه اذیت و آزار نخواهد رسید و شما میهمانان جمهوری اسلامی هستید و ما می‌دانیم صدام شما را به زور به نبرد با ما آورده است. شما رفتار ما را تا به حال با خودتان دیده‌اید که چگونه بوده است و از این به بعد هم همین‌گونه خواهد بود.

اسرا با ناباوری گوش می‌کردند. مسئول کمپ اسرا چنین ادامه داد: ولی علی‌رغم این خوش‌رفتاری شما به ما دروغ می‌گویید و درجه حقیقی و واقعی خودتان را نگفته‌اید و این درحالی است که ما این درجه‌ها را که جای آن روی لباس شماست می‌بینیم. رنگ لباس شما بر اثر آفتاب‌خوردگی پریده و رنگ جای درجه‌تان مشخص است و این نشان می‌دهد که شما از ترس، درجه خود را از لباس‌تان کنده‌اید ولی می‌بینید ما دوست نداریم رفتاری جز انسانی و اسلامی با شما داشته باشیم.

صحبت که به اینجا رسید سکوت عمیقی بر اسرا حاکم شد. جمعی نگاه می‌کردند و شاید درتردید، انتظار حرف‌های دیگری داشتند. عده‌ای هم به لباس سبز خوش‌رنگ و لباس سپاه و مسئول کمپ نگاه می‌کردند و عده‌ای هم سرها را به زیر انداخته و در افکار خود غوطه‌ور بودند. 

ناگاه یکی از میان اسرا بلند شد و شتاب‌زده و به هیجان آمده چشم به صورت مسئول کمپ اسرا دوخت و گفت: «حالا که اینطور می‌گویید من خودم را معرفی می‌کنم، من سروان سلمان فرمانده گروهان تانک هستم».

سکوت شکسته شده بود و همه به او خیره شده بودند. مسئول کمپ اسرا آن افسر راستگو را پیش خود خواست و او را درآغوش گرفت و بر صورت او بوسه زد و گفت: شما برادرهای دینی ما هستید و او را درآغوش فشرد و افسر اسیر نیز سر بر شانه مسئول کمپ اسرا گذاشت و می‌گریست.  

آن افسر که به شدت متأثر و نادم می‌نمود هیجان‌زده گفت: درعراق مرتباً به ما می‌گفتند و تلقین می‌کردند که مبادا به نیروهای ایرانی پناهنده و یا اسیر آنها شوید که دراین صورت درمیان پاسدارهای ایران آدم‌های بسیار قوی و تنومندی هست که شما را با یک دست به طرف آسمان می‌گیرد و با شمشیر بسیار تیزی که در دست دیگر خود دارد، در یک لحظه با قساوت قلب سرتان را از تن جدا می‌کند. حالا من به صداقت شما اعتقاد پیدا کردم و اعتراف کردم که افسرم.

افسران و درجه‌داران یک‌به یک بلند شدند، تعداد آنها به 20 نفر می‌رسید. اسم و مشخصات خود را یک‌به‌یک گفتند و منتظر ماندند تا اسامی همه نوشته شود. آری این دقایق به راستی اولین دقایق حیات و تولد جدید آنها بود.

* علی افشاری    

شنبه 23/9/1392 - 11:21
اطلاعات دارویی و پزشکی

سیروز یا تنبلی کبد اختلال جدی و پیش‌رونده‌ای بوده و در واقع پاسخ کبد به ضایعاتی است که به آن وارد می‌شود. در اثر بیماری‌های مزمن کبدی، بافت جوشگاهی یا فیبروز در کبد ایجاد می‌شود.

3-43.jpeg

عوامل متعددی سبب بروز سیروز می‌شوند. از علل مهم بروز آن، هپاتیت ویروسی نوع «بی» و «سی» است. مصرف الکل یکی از علل بروز سیروز است. علاوه بر آن برخی بیماری‌ها چون دیابت، بیماری‌های مادرزادی کبدی و اختلالات خودایمنی، مصرف برخی داروها، سوء تغذیه و انسداد طولانی مدت مجاری صفراوی نیز در بروز این بیماری نقش دارند.

 

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، در ادامه توجه به چند توصیه پزشکی برای مبتلایان به سیروز کبدی می‌تواند برای خود بیمار و اطرافیانش مفید فایده واقع شود:

 

- هرگز ناامید نشوید. ناامیدی سبب تشدید بسیاری از بیماری‌ها می‌شود باید ضمن توکل به خدا به دنبال درمان دارویی و رعایت دستورات پزشک بود.

- نباید بیماری خود را از دیگران مخفی کنید. باید از دیگران نیز کمک بگیرد.

- به طور مرتب و دوره‌ای تحت نظر پزشک معالج خود باشید.

- ناخن‌های خود را مرتب کوتاه کنید. مواظب باشید که کناره ناخن‌ها زیادی گرفته نشود و زخمی نشوید.

- به فعالیت‌ عادی زندگی خود ادامه دهید و بر حسب توان فیزیکی خود فعالیت نمایید.

- به غذای خود نمک اضافه نکنید.

- از تخلیه شدید و محکم بینی خود خودداری کنید.

- جهت مسواک زدن از مسواک با پرز‌های نرم استفاده شود.

- از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که امکان صدمه خوردن شما وجود دارد خودداری کنید.

- در صورت آب آوردن شکم، روزانه نیم ساعت داخل وان آب ولرم (تا گردن) قرار گیرید.

- از سبزیجات و میوه‌های تازه به اندازه دلخواه استفاده کنید. باید توجه داشت که شستشو و ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها ضروری است.

- سعی کنید به جای گوشت قرمز از پروتئین‌های گیاهی، گوشت ماهی و مرغ استفاده کنید.

- در صورت بروز تب، تهوع، درد شکم، سوزش ادرار و یا سیاه شدن مدفوع بلافاصله با مرکز هپاتیت مشورت کنید و اگر امکان نداشته باشد به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه نمایید.

- هرگز مشروبات الکلی ننوشید. زیان آن یک امر ثابت شده است.

- از بیمار مبتلا به سیروز دوری نکنید!

- هیچ نوعی از سیروز واگیردار نیست اما اگر عامل آن ویروس هپاتیت «بی» باشد، فقط ممکن است این ویروس انتقال یابد این به منزله انتقال سیروز نیست.

- داروهای تجویزی توسط پزشک را مرتب و مطابق دستور مصرف نمایید و سر خود داروی مصرفی را کم یا زیاد نکنید.

 

 

توصیه‌های پزشکی به نزدیکان فرد مبتلا به سیروز

 

 

- رعایت اصول بهداشتی ضرورت دارد ولی نباید وسواس بی‌مورد داشت.

- تا آنجا که می‌توانید از حمایت روحی بیمار دریغ نکنید.

- با خون فرد بیمار بدون دستکش تماس پیدا نکنید.

- افراد خانواده پس از انجام آزمایش هپاتیت «بی» و مشخص شدن وضعیت آنها باید واکسن هپاتیت «بی» بزنند.

- در صورت بروز کوچک‌ترین تغییر در وضعیت هوشیاری بیمار، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

- ارتباط زناشویی در صورت انجام واکسیناسیون شخصی بدون مانع است.

شنبه 23/9/1392 - 11:20
آموزش و تحقيقات

محققان یک دوچرخه دوستدار محیط زیست طراحی کرده اند که هنگام حرکت در خیابان هوا را تصفیه می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دوچرخه تصفیه هوا توسط محققان در شرکت ساخت و طراحی لایت فاگ در بانکوک طراحی شده و در حال حاضر تنها در شکل مفهومی وجود دارد.

از نظر تئوری، قاب آلومینیومی این دوچرخه دارای یک سیستم فتوسنتز است که از طریق تعامل بین آب و انرژی الکتریکی گرفته شده از یک باطری لیتیومی، اکسیژن تولید می کند.

سیلوات ویراکول مدیر بخش خلاقیت این شرکت گفت: ما می خواستیم محصولاتی طراحی کنیم که به کاهش آلودگی هوای شهری کمک کند. از این رو یک دوچرخه طراحی کردیم، چرا که اعتقاد داریم دوچرخه ها وسایل حمل و نقل دوست دار محیط زیست هستند.

وی افزود: دوچرخه سواری می تواند از بار ترافیک در شهر بکاهد، علاوه بر این ما می خواستیم کاری انجام دهیم که به ارزش دوچرخه بیافزاید، از این رو به دوچرخه توانایی کاهش آلودگی را افزوده ایم.

با فرض این که بسیاری از دوچرخه سواران شهری از خطرات سلامتی ناشی از تنفس در هوایی که گازهای منتشر شده توسط اتومبیلها وجود دارد رو به رو هستند، نقش این دوچرخه برای سلامتی دوچرخه سوار بسیار قابل توجه خواهد بود.

تاکنون هیچ نمونه اولیه ای از این طراحی ساخته نشده است و چگونگی تصفیه هوا توسط دوچرخه مشخص نشده است.

درحال حاضر تنها مشخص شده است که ایده این دوچرخه دوستدار محیط زیست استفاده از یک فیلتر هوا روی فرمان دوچرخه است که آلودگی هوا و انتشار گازها را در اتومبیلها گرفته و هوای پاک را به سمت دوچرخه سوار هدایت می کند. این دوچرخه از طریق فرآیندی که به نوعی تقلید از فتوسنتز است اکسیژن تولید می کند.

جمعه 22/9/1392 - 19:6
شهدا و دفاع مقدس

نیروهای ترکیه در تپه‌های مقابل ما تا کنار رودخانه «کتینه» کمین کرده بودند. کم‌کم زندان را برای خود پیش‌بینی می‌کردیم و هرچه می‌گذشت این حالت به یقین نزدیک‌تر می‌شد.

خبرگزاری فارس: روزی که در ایرجینک اسیر شدیم

گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس- شبی که از داخل ترکیه حرکت می‌کردیم، بعضی از برادران توان راهپیمایی نداشتند، چون چند روز قبل به اندازه کافی در کوهستان‌های کردستان دشت‌ها را زیر پا گذاشته و خستگی راه در تنشان بود. حمل مجروحان و امکانات که قاطرها از حمل آن‌ها عاجز شده بودند، توان راه رفتن را از همه گرفته بود.

وقتی که قاطرها از ادامه راه رفتن باز می‌ماندند، حرکت ما نیز به سختی صورت می‌گرفت، و هیچ‌گونه راه بازگشت به کردستان یا کمک از طرف ایران برای ما امکان نداشت.

باران سیل‌آسایی باریدن گرفته بود و از همه جا صدای آب می‌آمد. از بلندی‌ها تا پستی‌ها، از دشت‌ها تا کوه‌ها،‌به هرجا که نگاه می‌کردیم، جز صدای شر شر باران به گوش نمی‌رسید. پای راه رفتن نداشتیم. در آن حال تنها چیزی که با زبان ما آشنا بود، یاد خدا و ثنای او و محبت اهل بیت(ع) بود.

 در خاک عراق که بودیم، گویا دشت‌ها و تپه‌ها با ما آشنا بودند، ولی این جا همه چیز با ما بیگانه بود. گویی تنها آفریده شده‌ایم و هیچ دست‌گیری «غیر از خدا» برای ما نیست. دیگر نمی‌دانستیم به کدام سو و به کجا خواهیم رفت. در خاک عراق ممکن بود کسانی را ببینیم که آشنایمان باشند و کسانی هم دشمن. ولی این جا همه چیز با ما دشمن بود حتی خورشید! و این که سلاح در دست داشتیم، حق شلیک هیچ‌گونه تیری را نداشتیم درد دیگری بود.

نیروهای ترکیه در تپه‌های مقابل ما تا کنار رودخانه «کتینه» کمین کرده بودند. کم‌کم زندان را برای خود پیش‌بینی می‌کردیم و هرچه می‌گذشت این حالت به یقین نزدیک‌تر می‌شد. برادر عباسی وضعیت ما را بیشتر درک می‌کرد. او به برادران گفت: «احدی حق ندارد تیراندازی کند. ما داخل خاک «ترکیه» هستیم و اگر تیراندازی کنیم شکست ما حتمی است». بعضی گفتند: «اگر تیراندازی نکنیم همه دستگیر و اسیر می‌شویم.» او پاسخ داد: «درست می‌گویید ولی از قرار دستور داده شده که درگیر نشویم.» ‌به هر‌حال، وقتی که به نیروهای لاییک نزدیک شدیم، برخلاف تصور ما، آنها از ما می‌ترسیدند. باید می‌ترسیدند چون ما مرد جنگ و حماسه بودیم و آنها نمی‌توانستند هیچ‌گونه تحرک نظامی داشته باشند.

آنها مجبور بودند به طور شبانه‌روزی آمد و شدهای ما را زیر نظر داشته باشند. به همین خاطر نیرو و امکانات نظامی را علیه ما بسیج کرده بودند. فصل باران و سرمای شدید بود. تمام بدن و لباس‌های ما خیس شده بود و ما جز باران و بلندی‌ها، همدمی نداشتیم. با این حال، هرچه به ترک‌ها نزدیک‌تر می‌شدیم، ترس آنها بیشتر می‌گردید. سرانجام محل ملاقات نزدیک و صدا رس شد. آنها می‌گفتند: «اسلحه‌های‌تان را به زمین بگذارید.» لحظه‌های بسیار غمناکی داشتیم و آن حالت را نمی‌توان ترسیم کرد و ناله‌های درون سینه حدود هفتاد پرستوی آشیان گم کرده را ضبط نمود. آیا می‌شود آن لحظات دادن اسلحه به دشمن را نوشت؟ قلم می‌لرزد و بغض گلو مانع می‌شود!

 فریاد استغاثه یا صاحب‌الزمان(ع) بر پهنای دشت طنین افکنده بود! خوب باید تسلیم می‌شدیم و خود را در دام کمین نشستگان و صیادان بی‌رحم می‌انداختیم. عباسی به آنها گفت: «ما که برای جنگ در این جا نیامده‌ایم و با شما بنای جنگ نداریم.» این حرف ترس آنها را از حمله و یا عملیات احتمالی ما کم‌تر می‌کرد. وقتی اسلحه‌ها را به زمین گذاشتیم پذیرش اسارت بر ما مشکل بود.

اما چاره‌ای نبود، خلاصه نیروهای ترک گرد ما جمع شدند، لحظه‌ای رسید که ضعیف‌ترین انسان‌ها را بر خویش مسلط می‌دیدیم و جز صبر چاره‌ای نداشتیم. وقتی که به جاده ماشین‌رو رسیدیم غروب یأس‌آوری را در سیمای آفتاب احساس می‌کردیم. اما خورشید ایمان در قلب جهادگران طالع بود! زندان ترک‌ها جای دهشتناکی بود! در آن جا نه بویی از خداپرستی به مشام می‌رسید و نه از انسانیت و شرافت خبری، اگر نبود تکلیف هیچ کدام از ما به خود اجازه نمی‌کرد که تسلیم این‌گونه مردمان شود.

ساعتی بعد از لحظه اسارت داخل دره‌ای قرار گرفتیم که ماشین‌ها در آن جا برای ما آماده بود، آن گاه که سوار ماشین‌ها شدیم سربازان لاییک باور و یقین کرده بودند که ما اسیر آنهایم، اما واکنش ما در قبال رفتار ناجوانمردانه آنها نشان می‌داد که ما اسیر نیستیم، اسیر آن کسی هست که از خود هیچ‌گونه اراده و سخنی در عالم اسارت نداشته باشد، خلاصه بعد چند ساعت به پایگاه ارجینگ رسیدیم.

در اولین لحظه‌ای ورود ما به پایگاه، همه ما یک صدا، با تیمم به اقامه نماز جماعت ظهر و عصر (که نزدیک غروب آفتاب بود) پرداختیم، این نماز جماعت شجاعت، رشادت و صلابت رزمندگان را نشان می‌داد و از نظر روحی بین سربازان و مسئولان پایگاه «ایرجینک» ایجاد وحشت کرده بودیم.

شب اول زندان به شب‌نشینی گذشت و هر کس از شب گذشته که در بین آب باران غلتیده بودیم سخن می‌گفت. خوب برادر سعید شما با این تن ضعیف‌تان در شب گذشته چه گونه از بین آب و دشت‌ها عبور می‌کردید؟ او گفت: «بابا از سر کچل ما دست بردارید از من ضعیف‌تر نیز بود، چرا از مجروحان به خصوص برادر قاسم درخشان که پایش به شدت مجروح است حرف نمی‌زنید.» به هر حال خیلی بدشانسی آوردیم.

اگر شب کمی طولانی‌تر بود، ما به کنار رودخانه کتینه می‌رسیدیم و با عبور از آن چند روز دیگر داخل شهر خودمان بودیم. از پیش خود می‌بافی. مگر نمی‌دانی که یک هفته قبل از حرکت ما جاش‌ها تمام اطلاعات را به ترکیه گفتند. اگر این‌طور نبود ما مشکلی نداشتیم. خوب شما که ادعای اطلاع می‌کنید از چگونگی منطقه برای ما بگویید. این که مشکلی نیست. منطقه‌ای که دیشب از آن گذشتیم مرز مثلث بین ایران، ترکیه و عراق است و از نظر جغرافیایی این منطقه در جنوب شرقی ترکیه قرار دارد. و روستاهای مرزنشین آن جا از فقیرترین مردم دنیا هستند... و دیگر آن که از رودخانه «کتینه» عبور غیر ممکن بود، قایقران‌ها از آن جا رفته‌اند. خلاصه ما اگر به کنار رودخانه می‌رسیدیم باز هم سرنوشت ما اسارت بود و صبر، این بود خلاصه لحظه‌های اسارت.

راوی:سید عمران هاشمی شهرستانی

جمعه 22/9/1392 - 19:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته