• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1433روز قبل
ایرانگردی



پیرو تاکیدات سید مصطفی موسوی شهردار منطقه۹ مبنی بر استفاده از پتانسیل داخلی منطقه و ایجاد شرایط رقابت برای تمامی پرسنل فراخوان اداره آموزش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۹، فاطمه جوادی فرد معاون توسعه منابع انسانی منطقه۹ با اعلام این خبر گفت : طی اطلاع رسانی به تمامی پرسنل منطقه که از طریق اتوماسیون اداری انجام شد؛ ۳۲نفر برای شرکت در فرآیند انتخاب رئیس آموزش ثبت نام کردند.
وی افزود: پس از انجام مصاحبه تخصصی و شرکت در آزمون کتبی توانایی افراد مورد سنجش قرار گرفت.
معاون توسعه منابع انسانی منطقه۹ عنوان کرد: با بررسی های اولیه و از بین افراد مذکور در نهایت ۳نفر برتر مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند که در نهایت فرشاد شهسواری به عنوان برگزیده فراخوان رئیس اداره آموزش انتخاب و منصوب شد.

يکشنبه 16/6/1399 - 12:40
ایرانگردی

 

کلاس های مجازی آموزش شهروندی منطقه 15 در رشته های متنوع برای عموم شهروندان جنوبشرق پایتخت برپا شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۵، اکبر مختاری معاون اجتماعی فرهنگی منطقه با اشاره به اینکه آموزش شهروندان و ارتقای کیفیت زندگی آنها از مهمترین اولویت ها و دغدغه های معاونت اجتماعی و فرهنگی است افزود: در این راستا دوره های آموزش شهروندی علی رغم  بحران کرونا و عدم امکان آموزش حضوری به صورت مجازی انجام می شود.

به گفته او، این دوره های آموزشی با همکاری سازمان آتش نشانی، کلینیک گل و گیاه، اداره مدیریت پسماند، نیروی انتظامی،  ستاد مدیریت بحران و پلیس راهنمایی رانندگی به اجرا درمی آید.

مختاری با اشاره به اینکه  مطالب آموزش در قالب فیلم و  متن تهیه می شود افزود: عموم شهروندان در تمامی رده سنی شامل کودکان نوجوانان، جوانان و والدین می توانند از این دوره های آموزشی در کانالهای مجازی سراهای محله، مدیران محلات، شهرداران مدارس و خانه های کودک بهره مند شوند.

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه گفت: هدف از انتخاب سرفصل های آموزشی ارتقای دانش شهروندان در بروز بحران های احتمالی نظیر آتش سوزی، زلزله و نیز آگاه سازی آنان از حقوق و تکالیف شهروندی، تفکیک پسماند و نحوه مراقبت از گلهای آپارتمانی و موضوعات مرتبط با شهر است.

او در پایان افزود: علاقه مندان به منظور بهره مندی از دوره آموزش های شهروندی می توانند به لینک کانال معاونت اجتماعی منطقه 15 به آدرس  http://t.me/Ejf15  مراجعه کنند.

يکشنبه 16/6/1399 - 12:39
ایرانگردی

 

 

ثبت نام دوره های آموزش مجازی مدیریت بحران در منطقه 19 با هدف آماده سازی شهروندان برای مقابله با حوادث و مخاطرات طبیعی آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، محسن آلمانی دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه با اشاره به اجرای این آموزش ها در قالب طرح «داوطلب نجات» گفت: این آموزش ها با عضویت در خانه های دوام و ایمنی و ارائه 14 ساعت آموزش مجازی شامل دوره های مدیریت بحران، اطفاء حریق، کمک های اولیه، روانشناسی بحران و  برنامه ریزی در خانواده برای شرایط اضطراری صورت می گیرد.

او هدف از این آموزش ها را ایجاد آمادگی در شهروندان برای مقابله با مخاطرات طبیعی و حوادثی همچون زلزله دانست تا در زمان بروز بحران بتوانند یاری گر خود، خانواده و هم محله ای های خود باشند.

آلمانی با اشاره به اینکه ثبت نام و ارائه کلیه مطالب تئوری کلاس های مجازی از طریق وب سایت WWW.pc.tdmmo.ir انجام می شود، افزود: نزدیک به 80 درصد آموزش ها قابلیت دسترسی در منزل را دارد و در تکمیل آن نیز، مهارت های عملی به صورت حضوری در محل ستاد بحران منطقه ارائه خواهد شد.

این مسئول خاطرنشان کرد: علاقه مندان می توانند به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص با  ستاد مدیریت بحران منطقه به شماره تلفن  55861718 در ساعات اداری تماس بگیرند.

يکشنبه 16/6/1399 - 12:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

صبح‌ها با معده خالی چایی یا دارو نخورید!❌

▫️خوردن چایی باعث افزایش اسید معده، یبوست وحالت تهوع می‌شود
▫️ خوردن دارو «مگرباتجویز پزشک» باعث تحریک جداره روده و زخم معده می‌شود.

يکشنبه 16/6/1399 - 8:9
خواص خوراکی ها

 

میوه خشک شده بخوریم یا نه !؟🤔

 

▫️میوه خشک شده ۱۴٪ ویتامین C، حدود ۵۰٪ تیامین و ۴۵٪ بتاکاروتن خود را نسبت به میوه تازه از دست می‌دهد

+ پس تا می‌توانید میوه تازه بخورید و در صورت در دسترس نبودن، میوه خشک مصرف کنید

 

يکشنبه 16/6/1399 - 8:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

۱. مصرف ویتامین دی را افزایش دهید

پایین بودن سطح ویتامین دی در بدن می‌تواند منجر به سرماخوردگی و مریضی‌های مربوط به فصول سرد سال شود. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در فصول سرد سال، مصرف ویتامین دی خود را افزایش دهید. برخی از تحقیقات کانادایی ثابت کرده اند مصرف حدود ۱۰۰۰۰ IU ویتامین دی در هفته، سبب کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی خواهد شد.

۲. به خودتان دست نزنید

تنها در صورتی که همیشه یک جفت دستکش جراحی استریل شده در دست داشته باشید می‌توانید به صورت یا وسایل خود دست بزنید. طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، افرادی که گهگاه چشم و بینی خود را لمس می‌کنند، ۴۱ درصد بیشتر از افراد دیگر دچار عفونت‌های تنفسی می‌شوند. اگر فکر می‌کنید ضد عفونی کننده دست می‌تواند اوضاع را بهتر کند، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

۳. ماست بخورید

یکی از ساده‌ترین روش‌های موجود برای جنگیدن با ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، مصرف ماست است؛ خصوصا ماست یونانی. طبق مطالعات انجام شده، افرادی که روزانه یک نوع خاص پروبیوتیک مصرف می‌کنند، ۲۷ درصد کمتر از افراد دیگر به سرماخوردگی و آنفولانزا دچار خواهند شد. پیشنهاد می‌کنیم روزانه حداقل یک وعده ماست مصرف کنید.

۴. مدیتیشن کنید

محققان دریافتند که افرادی که مدیتیشن می‌کنند، ۷۶ درصد کمتر از افراد دیگر دچار سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند. مدیتیشن سبب ایجاد آرامش و تمرکز در افراد شده و استرس را نیز از بین می‌برد. برای جلوگیری از سرما خوردگی، همین حالا مدیتیشن را آغاز کنید.

۵. چای بنوشید

یکی از ساده‌ترین روش‌ها که اکثر ایرانی‌ها به آن علاقه دارند! طبق مطالعاتی که در آلمان انجام شده، ثابت شد که ماده جادویی موجود در چای و خصوصا چای سبز، به نام اپی‌گالوکتشین گالات، می‌تواند به ذرات ویروس آنفولانزا آسیب وارد کرده و ورود آن‌ها به بدن را متوقف کند. پس در این ایم بیشتر از همیشه چای و چای سبز بنوشید. این نکته را در نظر داشته باشید که خواص چای سبز به مراتب بیشتر از چای سیاه است.

۶. به موقع ورزش کنید

قبل از اینکه سرما بخورید، ورزش کنید. بر اساس بررسی‌های انجام شده، هنگامی که قبل از بروز آنفولانزا یا سرما خوردگی ورزش می‌کنید، مغز، رفتار و ایمنی بدن در برابر سرما خوردگی افزایش خواهد یافت. به نوعی می‌توان گفت ورزش مثل واکسن برخورد می‌کند. برای محافظت کافی از بدن، چقدر باید عرق بریزیم؟ یک مطالعه بریتانیایی ثابت کرد افرادی که حداقل ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در روز ورزش می‌کردند، سیستم ایمنی قوی تری نسبت به دیگر افراد خواهند داشت.

۷. بینی خود را گرم کنید

هوا آن بیرون خیلی سرد شده است؟ حتما بینی خود را بپوشانید. گرم نگه داشتن حفره‌های بینی و سینوس شما، از بروز بیماری‌هایی مثل آنفولانزا و سرما خوردگی به صورت چشمگیری جلوگیری خواهد کرد. اگر در پاییز و زمستان قرار است زمانی را در فضای خارج از خانه بگذرانید، حتما از شالگردن، ماسک یا هر چیز دیگری که می‌تواند بینی شما را گرم نگه دارد استفاده کنید.

۸. مواد غذایی را بجوشانید

ویروس‌هایی که از طریق مصرف مواد غذایی به وجود می‌آیند، با جوشانده شدن از بین خواهند رفت؛ بنابراین برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌ها در فصول سر سال، سعی کنید بیشتر مواد غذایی، مثلا سبزیجات (کلم، اسفناج و لوبیا) را پیش از مصرف به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب بجوشانید. سپس می‌توانید آن‌ها را در آب یخ بگذارید و به هر طریقی که خواستید از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که جوشاندن مواد غذایی خصوصا سبزیجات، می‌تواند تا حدودی طعم آن را عوض کند. اما ارزشش را دارد.

۹. خشکی را از بین ببرید

گاهی تنها گرم نگه داشتن بینی، کافی نخواهد بود؛ بلکه شما به رطوبت نیز احتیاج خواهید داشت. هنگامی که بینی شما خشک می‌شود، خواص ضد میکروبی که به صورت طبیعی در بینی وجود دارند، از بین خواهند رفت. سعی کنید در روز‌های سرد سال، میزان رطوبت را در منازل خود بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نگه دارید. همچنین گا‌ها بینی خود را با سرم شستشو، شستشو دهید.

۱۰. مصرف ماهی را افزایش دهید

ما تا اینجای کار گفتیم که سعی کنید به صورت متعادل ورزش کنید. اما اگر ورزشکار حرفه‌ای هستید یا به طور کلی زیاد ورزش می‌کنید، مصرف ماهی را افزایش دهید. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ برروی مغز، رفتار و سیستم ایمنی بدن انجام شد که ثابت کرد افزایش مصرف امگا ۳ می‌تواند باعث افزایش ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل عفونت حفظ کند.

۱۱. تمرینات مربوط به بینی را انجام دهید

مطمئنا تاکنون به میزان اهمیت بینی در سلامت جسمانی و دوری از سرما خوردگی پی برده‌اید. یکی از تمریناتی که می‌توانید انجام دهید به این صورت است: نفس عمیق بکشید، یکی از سوراخ‌های بینی را ببندید و تمام خستگی و کسالت را از سوراخ دیگر بینی خود خارج کنید. همین کار را با دیگر سوراخ بینی خود نیز تکرار کنید. این تمرین، بینی شما را تمیز و سالم خواهد کرد.

۱۲. از اکالیپتوس استفاده کنید

آیا با تمام پیشگیری‌هایی که کردید، باز هم دچار سرما خوردگی و برونشیت شدید؟ اشکال ندارد. اکالیپتوس به شما کمک خواهد کرد. طبق مطالعات انجام شده، ترکیبی که در اکالیپتوس وجود دارد، می‌تواند سبب کاهش سرفه در افراد گردد. این ماده با کاهش التهاب موجود در ریه، سبب افزایش جریان هوا می‌گردد. افرادی که به برونشیت مبتلا هستند، با کمک اکالیپتوس، ۲۲ درصد سریعتر از دیگر افزاد، بهبود خواهند یافت.

۱۳. زنجبیل، دوست شماست

مقداری زنجبیل بخورید. محققان تایوانی دریافتند که مصرف زنجبیل تازه می‌تواند ویروس‌های تنفسی را از کار باز داشته و توانایی تکثیر آن‌ها را نیز کاهش دهد. فقط توجه داشته باشید که مصرف زنجبیل بیش از حد نیز مناسب نخواهد بود. تنها کافی است مقداری زنجبیل را در آب داغ ریخته و آن را میل کنید. همچنین می‌توانید قدری سیر یا سبزیجات دیگر به این نوشیدنی اضافه کنید.

۱۴. دستان خود را بشویید

برای پاک کردن کامل ویروس از دستان شما، باید با آب و صابون دست‌های خود را کاملا شستشو دهید. برای این کار لازم است تا دست‌های خود را حدود ۲۰ ثانیه شستشو داده و کاملا خشک کنید. توجه داشته باشید که مرطوب بودن دست‌ها، می‌تواند سبب افزایش جذب میکروب‌ها شود. پس حتما پس از شستشوی دست‌ها، آن‌ها را خشک کنید.

۱۵. یوگا را فراموش نکنید

دانشمندان ژاپنی، معتقدند که انجام یوگا می‌تواند سبب تقویت سیستم دفاعی بدن گردد. از این رو می‌تواند برای مبارزه با بیماری‌هایی مثل ذات الریه، سرما خوردگی و آنفولانزا به شما کمک کند. تنها کافی است هر هفته یک تا دو جلسه کلاس یوگا بروید تا به حد چشمگیری از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کرده باشید.

۱۶. آدامس بجوید

طعم دهان و نفس خود را با یک آدامس، تازه کنید. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که شیرین کننده موجود در آدامس می‌تواند از بروز بیماری‌های مربوط به سرما خوردگی جلوگیری به عمل آورد. همچنین تحقیقاتی که در کشور ترکیه صورت گرفته، ثابت کرده است که مصرف آدامس می‎‌تواند خطر ابتلا به عفونت گوش و سینوس را کاهش دهد.

۱۷. خواب کافی داشته باشید

کمبود خواب و استراحت می‌تواند کابوسی برای سیستم ایمنی بدن شما باشد. طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۳ در کشور فنلاند، داشتن خواب کمتر از چهار ساعت در شبانه روز می‌تواند عملکرد بدن شما را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد. سعی کنید خواب کافی داشته باشید تا سیستم دفاعی بدن شما هیچ ضعفی در این زمینه نداشته باشد و کمتر با مریضی‌های زمستانی رو به رو شوید.

۱۸. سیگار نکشید

اگر سیگار می‌کشید، زمان آن رسیده که برای مدتی هم که شده آن را کنار بگذارید. سیگار کشیدن می‌تواند بدن شما را در معرض آنفولانزا قرار دهد. تحقیقات ثابت کرده افزادی که سیگار می‌کشند، ۵ برابر افراد دیگر دچار سرما خوردگی و آنفولانزا می‌شوند.

۱۹. نفس تمیز بکشید

سیگاری نیستید؟ چه بهتر. اما باید از افرادی که سیگار می‌کشند دوری کنید. دانشمندان هندی ثابت کرده‌اند که وقتی فردی در نزدیکی شما سیگار می‌کشد، بینی شما از بوی دود آن پر می‌شود. افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند نسبت به افراد دیگر، بیشتر در معرض آسیب بیماری‌های عفونتی قرار دارند.

۲۰. عسل بخورید

در یکی از موارد بالا، اشاره کردیم که می‌توانید چای و چای سبز بخورید. حال می‌گوییم می‌توانید برای شیرین کردن چای خود از عسل استفاده کنید. مصرف عسل میزان باکتری‌ها را تا ۸۵ درصد کاهش خواهد داد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ در پاکستان انجام شد، عسل تاثیر فراوانی در پیشگیری و درمان سرما خوردگی دارد.

۲۱. نوشیدنی گرم بنوشید

آیا چای سبز دوست ندارید؟ آیا فکر می‌کنید آب جوش با زنجبیل، ترکیب چندش آوری ایجاد می‌کند؟ اشکال ندارد. شما می‌توانید از هر نوشیدنی گرمی که دوست دارید استفاده کیند. اگرچه تاثیر این نوشیدنی‌هایی که نام بردیم ممکن است بیشتر باشد، اما تمامی نوشیدنی‌های گرم می‌توانند برای گلو درد و بیشتر علائم سرما خوردگی مفید باشند.

۲۲. مصرف گیاهان درمانی را افزایش دهید

اضافه کردن مقداری رزماری می‌تواند به عنوان یک ماده ضد ویروسی خوب عمل کند. طبق مطالعاتی که در کره انجام شد، اضافه شدن ترکیبات گیاهی به نوشیدنی یا مواد غذایی شما می‌تواند ویروس‌های تنفسی را از شما دور کند.

يکشنبه 16/6/1399 - 8:4
خواص خوراکی ها

 

 

 

 یکی از میوه‌ها و سبزیجاتی که علاوه بر مزه بسیار دلچسب و بوی خوشایند خود، خواص فوق‌العاده‌ای هم دارد، خیار است که مصارف بسیاری در غذا‌ها و سفره ایرانیان دارد و در این روز‌های گرم تابستان تهیه شربت آبلیموی تازه همراه با خیار عطش را از بین می‌برد و حس تازگی و نشاط به انسان می‌دهد.

 

خیار میوه‌ای چهار فصل از تیره کدوییان است و طبیعت آن سرد و‌تر است به همین دلیل بدن را خنک و به هضم غذا کمک می‌کند، مواد غذایی خیار بسیار کم است، ولی سلولز بسیار دارد و دارای ویتامین‌هایی است که روزانه بدن ما به آن‌ها نیاز دارد از جمله ویتامین‌های A، B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، اسید فولیک، ویتامین C، ویتامین K، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی.

خیار را می‌توان برای تهیه انواع سالاد، ترشی و خیارشور، ساندویچ پنیر و خیار، شربت خیار سکنجبین، پالوده خیار، مربای خیار و ماست و خیار و یا آب دوغ خیار استفاده کرد.

خواص فراوان خیار

خیار یک ملین طبیعی و ادرارآور است و برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است، همچنین خیار تصفیه‌کننده خون و حل‌کننده اسیداوریک و به همین دلیل درمانی برای بیماری نقرس است و علاوه بر این خیار منبع خوبی از آب است که با افزایش ادرار به پاکسازی کلیه‌ها و درمان سنگ کلیه کمک می‌کند.

خیار شدیدترین عطش‌ها را فرو می‌نشاند و خواب‌آور است، علاوه بر این، مس، منیزیم و پتاسیم موجود در آب خیار به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند و برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است، همچنین عصاره برگ‌های له‌شده خیار ایجاد تهوع می‌کند و به همین خاطر در مسمومیت‎ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می‌شود و تخم خیار خواب‌آور، آرام بخش و ضدکرم ملایم است.

لاغری و پاکسازی کبد با خیار

خیار میوه‌ای کم کالری و غنی از فیبر است که با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می‌کند و یکی از بهترین میوه‌ها برای سم زدایی و پاکسازی کبد است که به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند.

دیابت و قند خون

شاخص گلیسمی (GI) خیار صفر است که به تنظیم گلوکز خون و کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک و هورمون‌های موجود در آن باعث تقویت و بهبود عملکرد پانکراس شده و به تولید بیشتر انسولین کمک می‌کند، علاوه بر این پوست خیار هم باعث کاهش قند خون می‌شود و از عوارض دیابت پیشگیری می‌کند.

دوستدار دستگاه گوارش

خیار ترکیبی کامل از فیبر و آب است و حاوی نوعی فیبر به نام پکتین است که باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و به درمان ریفلاکس معده کمک می‌کند، هضم غذا را بهبود می‌بخشد و به درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش نیز کمک می‌کند.

هنگام سردرد خیار بخورید

سردرد یا میگرن می‌تواند به علت بسیاری از موارد، از جمله کم آبی، استرس، خستگی، کم بودن قند خون و کمبود‌های تغذیه‌ای ایجاد شود که مواد غذایی با آب زیاد و منیزیم مثل خیار‌ها سردرد را با تعادل مایعات در بدن و جلوگیری از کم آبی بدن، تسکین می‌دهند.

تضمین‌کننده سلامت قلب

مقادیر بالای منیزیم، پتاسیم و فیبر موجود در خیار می‌تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند و برای سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مفید است، همچنین خیار دارای خواص ضدالتهابی بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

درمانی برای سرماخوردگی و گلو درد

مقادیر بالای ویتامین C و ویتامین A موجود در خیار باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و گلودرد مفید است.

ضد سرطان سبز رنگ

خیار حاوی مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است که خطر ابتلا به انواع سرطان سینه، رحم، تخمدان و پروستات را کاهش می‌دهد و همچنین حاوی مواد مغذی و مقادیر بالای ویتامین C و بتاکاروتن است که دارای خواص ضد سرطان هستند.

با مصرف خیار افسردگی را درمان کنید

خیار حاوی مقادیر بالای ویتامین‌های B گروه از جمله ویتامین B۱، ویتامین B۵ و ویتامین B۷ (بیوتین) است که باعث کاهش استرس و اضطراب و درمان افسردگی می‌شود.

سلامت چشم با مصرف منظم خیار

خوردن خیار به صورت منظم به دلیل مقادیر بالای ویتامین A موجود در آن باعث بهبود بینایی شده و، چون خواص ضدالتهابی دارد، می‌تواند از ابتلا به آب مروارید جلوگیری کند.

خیار بوی بد دهان را از بین می‌برد

قرار دادن برش‌های خیار در دهان می‌تواند به رفع بوی بد دهان کمک کند، همچنین خیار با از بین‌بردن باکتری‌های موجود در دهان به سلامت دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند.

فواید خیار در بارداری

خیار حاوی مقادیر بالای آب و فیبر است که می‌تواند از کم آبی بدن و یبوست و هموروئید در دوران بارداری پیشگیری کند، همچنین انواع ویتامین‌های موجود در خیار باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می‌شود و از ابتلا به عفونت‌ها پیشگیری و مقادیر بالای ویتامین‌های B موجود در آن به بهبود خلق و خوی زنان باردار کمک می‌کند.

خیار غنی از ویتامین‌های B، ویتامین C، اسید فولیک، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است که به رشد جنین در دوران بارداری کمک می‌کند و ویتامین K موجود در آن برای تشکیل و تقویت استخوان‌های جنین مفید است.

خیار برای نوزادان و کودکان

خیار برای رفع تشنگی و جلوگیری از کم آبی بدن و جلوگیری از یبوست نوزادان و کودکان مفید است، به علاوه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از ابتلا به سنگ کلیه در نوزادان و کودکان پیشگیری می‌کند و یک درمان عالی برای درمان ریفلاکس معده در آن‌ها است.

خیار به سلامت و زیبایی پوست و ناخن کمک می‌کند

خیار باعث پاکسازی پوست صورت شده و به این ترتیب با آبرسانی پوست باعث احیا و جوان‌سازی پوست صورت می‌شود، آب خیار باعث آب‌رسانی پوست صورت شده و می‌تواند صورت را چاق کند که برای این منظور باید آب یک خیار را بگیرید و صبح و عصر بر روی صورت بمالید و سپس با آب سرد بشویید، علاوه بر این خیار حاوی مقادیر قابل توجه سیلیس است که باعث تقویت و افزایش رشد ناخن‌ها می‌شود.

خیار دارای خواص ضدالتهابی است و به دلیل مقادیر بالای ویتامین‌ها و مواد مغذی به درمان آکنه و جوش صورت کمک می‌کند و اگر خیار یا آب خیار را بر روی پوست صورت بمالید می‌تواند باعث روشن‌تر و درخشان‌تر شدن پوست صورت شود، همچنین خیار و آب خیار حاوی مواد شیمیایی است که به تولید کلاژن کمک می‌کند و با افزایش الاستیسیته پوست به درمان سلولیت کمک می‌کند.

خیار یک روش طبیعی برای درمان آفتاب سوختگی و کاهش سوزش پوست است، علاوه بر این خیار دارای خواص ضدالتهابی است و می‌تواند به درمان لک‌های سفید و قهوه‌ای پوست کمک کند، همچنین خیار یک مرطوب‌کننده طبیعی پوست است که با آبرسانی به پوست می‌تواند به درمان چین و چروک دور چشم و پف زیر چشم نیز کمک کند.

سلامت مو با آب خیار

نوشیدن آب خیار یا مالیدن آن بر روی مو‌ها و پوست سر به دلیل مقادیر بالای سیلیکون، گوگرد، سدیم، فسفر و کلسیم باعث تقویت مو شده و از ریزش مو‌ها جلوگیری و مقادیر بالای سیلیس موجود در آن به عنوان یک نرم‌کننده طبیعی مو‌ها را نرم و ابریشمی می‌کند.

عوارض و مضرات خیار

کسانی که اسهال دارند، از خوردن خیار خودداری کنند و بهتر است کودکان کمتر خیار بخورند و اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده‌روی کنند، زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش شود و کسانی که کولیت دارند از خوردن خیار خودداری کنند

خیار نفاخ است و برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن آن، می‌توانید مقداری عرق نعناع یا کمی آبجوش و نبات بخورید و توجه داشته باشید که باید خیار را قبل از غذا خورد تا به هضم غذا کمک کند و کسانی که نمی‌توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک مصرف کنند و بانوان در دوران شیردهی بهتر است از خوردن خیار خودداری کنند، زیرا نفخ آن باعث ایجاد دل‌درد در نوزاد می‌شود.

مقادیر بالای ویتامین K موجود در خیار می‌تواند با دارو‌های ضدانعقاد خون از جمله وارفارین یا کوآمیدین تداخل دارویی ایجاد کند و همچنین باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک و حساسیت در برخی افراد شود.

يکشنبه 16/6/1399 - 8:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

یکی از دلایل ریزش آب دهان در خواب سردی معده است. با رعایت کردن در خوردن این نوع غذا‌ها می‌توان به درمان ریزش آب دهان در خواب کمک کرد.

 


 ریزش آب دهان در خواب به علت سست شدن عضلات اتفاق می‌افتد. ریزش آب دهان باعث خجالت زدگی فرد می‌گردد، اما آنقدر مشکل نگران کننده‌ای نیست. در این مقاله از علل تا درمان ریزش آب دهان را اطلاعات کسب کنید.

علل ریزش آب دهان در شب
۱- سردی مغز و درد درناحیه پشت سر
۲- سردشدن گوارش و ترشیدگی و سکسکه و آروغ ترش در (معده و روده بزرگ و کوچک)
۳- بیماری سینوس‌ها و نزله سرد
۴- انگل داشتن درگوارش و دورناف و مقعد که بعضی مواقع با مورمورهمراه است
۵- فلج صورت و کم کاری غده‌های بزاقی دهان
۶- مسمومیت و بالارفتن سموم بدن
۷- بزرگی لوزه سوم
۸- عدم رعایت بهداشت دهان و امورروابط زناشویی 
۹- عفونت معده ناشی از قورت دادن آب بینی
۱۰- غلبه خلط بلغم در بالا تنه بالاخص در سنین بالا
۱۱- علایم انگل داشتن::

درمان ریزش آب دهان
روش‌های زیادی برای کنترل آب دهان پیشنهاد شده است، ولی کمتر مؤثر بوده‌اند. پزشکان می‌توانند با انجام عمل جراحی مسیر مجاری بزاق را تصحیح کنند تا بزاق به گلو بریزد. اما این کار توصیه نمی‌شود.

خوراکی‌های مختلف را امتحان کنید. زنان باردار چیز‌های مختلف مثل قرص‌های مکیدنی، جرعه‌های متناوب آب، تنقلات را برای کاهش آب دهان می‌خورند. با این کار هم مزه بد دهان را از بین می‌برند و هم بزاق را قورت می‌دهند. شما هم امتحان کنید، چون گاهی مؤثر است. دارو نخورید. ریزش آب دهان آنقدر مهم نیست که برای قطع آن از دارو‌های خشک‌کنندهٔ دهان استفاده کنید.

این کارشناس طب سنتی متذکر شد: تعریق بیشتر از حد در خواب، نشانه‌ای از وجود برخی بیماری‌ها است و باید مورد بررسی قرار گیرد، همچنین خروپف زیاد می‌تواند نشانه وجود رطوبت زیاد در بدن و تورم و بزرگی لوزه‌ها یا زبان کوچک باشد.

علوی یادآور شد: هر نوع دردی که فرد را از خواب بیدار کند مثل سردرد یا درد شکم می‌تواند نشانۀ وجود بیماری خطرناک باشد همچنین خواب‌های ترسناکِ تکرار شونده و پریدن از خواب ممکن است نشانۀ شرایط روحی نامناسب یا وجود برخی مواد نامناسب در بدن باشد و در تمام موارد فوق، مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف مخلفاتی مثل سالاد، ترشی، ماست، دوغ و مانند آن نیز با غذا کاری خطا است و از سوی دیگر این مواد، محرک اشتها بوده و موجب خواهند شد، فرد بیش از توان هضم معده، غذا صرف کند و نتیجه تکرار این عمل فساد هضم، تولید اخلاط و مواد زاید در معده، بدن، چاقی و بیمار شدن خواهد بود.

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: به‌خلاف آنچه امروزه در دستورات آشپزی شاهد آن هستیم، بسیاری از دستورات پخت غذا‌های سنتی حاصل تدبیر و تفکر حکما و اطبا بوده و آن‌ها مواد مختلف را با توجّه خاص کنار هم چیده‌اند به‌گونه‌ای که هضم مشابه داشته باشند یا عوارض یکدیگر را کاهش دهند.

درمان ریزش آب دهان به کمک طب سنتی
۱- ریختن چندقطره روغن بادام شیرین به داخل ناف و ماساژ شکم
۲- پرهیز ازتمام تغذیه‌های سرد و خشک + سرد و‌تر
۳- دمنوش رقیق پونه با آویشن با نعنا با مرزنجوش با زیره
۴- رفع چاقی بدن که نشانه بلغمی بودن روده‌ها است.
۵- گذاشتن کندردردهان به اندازه یک نخود دردهان تا ۴۰ روز
۶- گذاشتن عسل دردهان

 

يکشنبه 16/6/1399 - 8:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

در دستگاه گوارش انسان مجموعه‌ای از میکروب‌ها به نام میکروبیوم زندگی می‌کنند که شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و حتی ویروس‌ها می‌شوند. اگرچه در ابتدا ناخوشایند و ناسالم به نظر می‌رسد، اما باکتری‌های روده در عملکرد‌های مهمی نقش دارند که از آن جمله می‌توان به تولید ماده شیمیایی مسئول احساس خوب به نام سروتونین، کمک به سیستم ایمنی، تولید انرژی از غذای مصرفی، و دفع مواد خارجی و سموم اشاره کرد.

 


 اگرچه همه ما دارای ترکیبی از باکتری‌های خوب و بد هستیم، گاهی اوقات جمعیت باکتری‌های بد بر نمونه‌های خوب برتری یافته و موجب شرایطی به نام ناترازی همزیستی (Dysbiosis) یا عدم تعادل در باکتری‌های روده می‌شود که می‌تواند در بروز برخی شرایط سلامت نقش داشته باشد. در ادامه با برخی از نشانه‌های آشکار این شرایط که پتانسیل ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد، بیشتر آشنا می‌شویم.

احساس خوبی در معده ندارید

اسهال، یبوست، نفخ، حالت تهوع، و سوزش سردل نشانه‌های کلاسیک بروز مشکل در سلامت روده هستند. ناراحتی گوارشی، به ویژه پس از مصرف وعده‌های غذایی سرشار از کربوهیدرات می‌تواند در نتیجه گوارش و جذب ضعیف کربوهیدرات‌ها شکل بگیرد. بازگشت اسید معده به مری، بیماری التهابی روده، بیماری روده تحریک پذیر، و کولیت، همگی با عدم تعادل در میکروبیوم پیوند خورده‌اند.

برخی غذا‌ها را زیاد هوس می‌کنید

هوس‌های غذایی، به ویژه برای خوراکی‌های شیرین می‌تواند به معنای عدم تعادل در باکتری‌های روده باشد. در صورت رشد بیش از حد مخمر در بدن، که ممکن است پس از یک یا دو دوره مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و از بین رفتن باکتری‌های خوب رخ دهد، می‌تواند موجب هوس‌های غذایی برای خوراکی‌های شیرین شود. با افزایش مصرف پروبیوتیک‌ها می‌توانید سلامت روده خود را تقویت کنید.

سطوح ناکافی سروتونین می‌تواند به بی‌خوابی یا دشواری در به خواب رفتن منجر شود. خستگی مزمن و علائم فیبرومیالژیا می‌تواند با عدم تعادل باکتری‌های روده مرتبط باشند

با نوسان وزن مواجه هستید

برخی انواع باکتری‌های روده می‌توانند موجب افزایش یا کاهش وزن شوند، به ویژه زمانی که در روده کوچک حضور داشته باشند، که این شرایط به نام رشد بیش از حد باکتری‌های روده کوچک (SIBO) شناخته می‌شود. میکروب‌های بیش از حد در روده کوچک می‌تواند به واسطه تداخل در جذب ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی در سلامت روده اختلال ایجاد کند. اگر به صورت عادی قادر به گوارش و جذب چربی نباشید، امکان کاهش وزن وجود دارد. انواع دیگری از باکتری‌ها با افزایش وزن پیوند خورده‌اند، زیرا برخی میکروب‌ها می‌توانند کالری بیشتری از غذا‌ها برداشت کنند.

مضطرب یا افسرده هستید

تقریباً ۸۰ تا ۹۰ درصد سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی که بر خلق و خو، رفتار اجتماعی، خواب، اشتها، حافظه و حتی میل جنسی تاثیرگذار است، در روده تولید می‌شود. زمانی که سروتونین کمتری در بدن تولید می‌شود، این شرایط می‌تواند اثر منفی بر خلق و خوی انسان داشته باشد.

خوب نمی‌خوابید

سطوح ناکافی سروتونین می‌تواند به بی‌خوابی یا دشواری در به خواب رفتن منجر شود. خستگی مزمن و علائم فیبرومیالژیا می‌تواند با عدم تعادل باکتری‌های روده مرتبط باشند.

با مشکلات پوستی مواجه هستید

راش‌های پوستی و اگزما، بیماری پوستی که با جوش‌های قرمز خارش‌دار و ملتهب روی پوست توصیف می‌شود، می‌تواند نشانه‌ای از ضعف در سلامت روده افراد مبتلا باشد. این قبیل شرایط می‌توانند به واسطه عدم تعادل در باکتری‌های روده شکل بگیرند.

به یک بیماری خودایمنی مبتلا هستید

عدم تعادل در میکروبیوم می‌تواند چیزی فراتر از علائم گوارشی را به همراه داشته باشد. بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می‌دهند و به نام بیماری‌های خودایمنی شناخته می‌شوند می‌توانند به عدم تعادل اشاره داشته باشند. آرتریت روماتوئید، و بیماری ام‌اس با عدم تعادل در باکتری‌های روده پیوند خورده‌اند.

چگونه روده‌ای سالم‌تر داشته باشیم؟
در گام نخست، سالم غذا خوردن برای بهبود سلامت روده را مدنظر قرار دهید. در حقیقت، مواد غذایی مصرفی شما می‌توانند تنها طی ۲۴ ساعت نیز میکروبیوم را تغییر دهند. برای تغذیه باکتری‌های خوب و گرسنه نگه داشتن باکتری‌های بد، به جای غذاها، نان‌ها و پاستا‌های پردازش شده، بیشتر از گیاهان، میوه‌ها، دانه‌ها و مغز‌های خوراکی استفاده کنید.

افزودن غذا‌های تخمیر شده مانند ماست، کامبوچا، کیمچی، و کفیر که حاوی پروبیوتیک‌های طبیعی یا باکتری‌های سالم هستند، در رژیم غذایی خود را مدنظر قرار دهید.

همچنین، استفاده از غذا‌های پروبیوتیک که باکتری‌های خوب را تغذیه می‌کنند، ایده خوبی است.

مصرف مواد غذایی مانند پسته، موز، سیر، پیاز، گندم، و جو دوسر و همچنین کینوآ، ارزن یا چیا را مدنظر قرار دهید.

در نهایت، از مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کنید. هر بار که از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنید بسیاری از باکتری‌های خوب دستگاه گوارش را نیز از بین می‌برید. اگر مجبور به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها هستید، مصرف یک مکمل پروبیوتیک برای بازسازی جامعه باکتری‌های سالم در روده را نیز مدنظر قرار دهید.

 

 

يکشنبه 16/6/1399 - 7:58
سلامت و بهداشت جامعه

علائم آنفولانزا معمولا ناگهانی بروز پیدا می‌کند و فرم شدید تری نسبت به سرما خوردگی ایجاد می‌کند. عامل ایجاد کننده‌ی آنفولانزا ویروس است.

 آنفولانزا یک بیماری مسری دستگاه تنفسی است که در اثر ویروس‌های آنفولانزا بوجود می‌آید و قسمت‌های مختلف بدن از جمله گلو، بینی و ریه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری طیفی از خفیف تا شدید را شامل می‌شود و گاهی باعث مرگ فرد نیز خواهد شد. اما نشانه‌های آن چیست؟ عوامل ایجاد کننده‌ی آن کدام‌اند و با رعایت چه مواردی از ابتلا به آن می‌توان جلوگیری کرد؟ همه این‌ها سوالاتی هستند که ما در این مقاله به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

سه نوع ویروس آنفولانزا وجود دارد:
• آنفولانزا A. • آنفولانزا B. • آنفولانزا C. انواع ویروس‌های A؛ و B. تقریباً هر زمستان باعث بروز همه گیری‌های فصلی در ایالات متحده و اروپا می‌شوند.

ویروس آنفولانزا نوع C. باعث بیماری خفیف تنفسی می‌شود و نقشی در شیوع همه گیری ندارد.

چند حقیقت کوتاه از بیماری و ویروس آنفولانزا
قبل از بررسی دقیق این بیماری ۴ نکته کلیدی از ویروس آنفولانزا را با هم بررسی می‌کنیم:

• آنتی بیوتیک‌ها قادر به درمان آنفولانزا نیستند، اما برخی دارو‌های ضد ویروسی این قابلیت را دارند.
• طبق آمار، تقریبا ۵-۲۰ درصد آمریکایی‌ها مبتلا به این بیماری می‌شوند.
• متخصصین بر این باورند بهترین راه جلوگیری از ابتلا، دریافت سالانه‌ی واکسن آنفولانزا است.
• واکسن آنفولانزا برای تمام گروه‌ها از جمله افرادی که به بیماری‌های آلرژیک خصوصا حساسیت به تخم مرغ مبتلا هستند مناسب نیست.

نشانه‌های آنفولانزا
سردرگمی بین تشخیص آنفولانزا با سرماخوردگی شدید امری شایع است. علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• آبریزش یا انسداد بینی
• تب و لرز
• گلودرد
• سرفه

علائم آنفولانزا معمولا ناگهانی بروز پیدا می‌کند و فرم شدید تری نسبت به سرما خوردگی ایجاد می‌کند. برای کمک به شما در جدا کردن آن‌ها، در زیر برخی از علائم آنفولانزا که با سرماخوردگی متفاوت است را ذکر می‌کنیم:

• درجه حرارت بالا
• عرق سرد و لرز
• سر درد
• درد مفاصل و اندام‌ها
• احساس خستگی بیشتر

همچنین ممکن است علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال وجود داشته باشد. این موارد در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است.

به طور معمول، علائم حدود ۱ هفته باقی می‌ماند، اما با این حال، احساس خستگی می‌تواند برای چند هفته ادامه دار باشد.

شایان ذکر است که همه مبتلایان به آنفولانزا تمام این علائم را ندارند. به عنوان مثال، آنفلوانزا بدون تب نیز امکان پذیر است.

اغلب، خستگی یکی از اولین نشانه‌های آنفولانزا و سرما خوردگی است؛ که در موارد آنفولانزا میزان شدیدتری از آن را فرد تجربه می‌کند.

 

رطوبت پایین، بهترین دوست ویروس آنفولانزا
محققان دانشگاه Yale در آمریکا دلیل اصلی این که چرا افراد در ماه‌های زمستان بیشتر به بیماری آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند و بعضا تسلیم این بیماری می‌شوند، را یافتند، رطوبت کم.

در حالی که کارشناسان می‌دانند که دمای پایین و رطوبت کم انتقال ویروسآنفولانزا را افزایش می‌دهد، اما درک کمتری در مورد تاثیر رطوبت کاهش یافته در برابر سیستم ایمنی بدن علیه عفونت آنفولانزا وجود دارد. تیم تحقیقاتی دانشگاه Yale، به رهبری Akiko Iwasaki، این سوال را با استفاده از موش‌های اصلاح شده ژنتیکی برای مقاومت در برابر عفونت ویروسی مورد بررسی قرار دادند. موش‌ها همه در محفظه‌هایی با دمای مشابه، اما با رطوبت کم یا رطوبت نرمال قرار داشتند.

سپس آن‌ها را در معرض ویروس آنفلوآنزای نوع A. قرار دادند. محققان دریافتند که رطوبت کم مانع بروز پاسخ‌های ایمنی در حیوانات از سه طریق می‌شود:

۱) رطوبت کم مانع عملکرد مژه‌ها می‌شود، مژه‌ها ساختار‌هایی مو مانند در سلول‌های مسیر هوایی هستند که ذرات ویروسیرا خارج می‌کنند.
۲) همچنین توانایی سلول‌های مجرای هوایی برای ترمیم آسیب ناشی از ویروسدر ریه‌ها را کاهش می‌دهند.
۳) مکانیسم سوم در واقع شکست خوردن یکی از اصلی‌ترین مکانسیم‌هایدفاعی ضد ویروسی سیستم ایمنی ذاتی شامل اینترفرون‌ها است اینترفرون‌ها پروتئین‌های سیگنال دهنده‌ایهستند که توسط سلول‌های آلوده به ویروس منتشر می‌شوند تا هشداری برای سلول‌های مجاوردر برابر تهدید ویروسی باشند.

این مطالعه دیدگاه کنونی را در مورد اینکه چرا آنفلوانزا هنگام خشک شدن هوا شایعتر است، پاسخ می‌دهد.Iwasaki گفت:"به خوبی درک شده است در صورتی که رطوبت کاهش یابد، افزایش میزان ابتلا به آنفلوانزا و مرگ و میر ناشی از آن اتفاق می‌افتد.

اگر یافته‌های ما در موش‌ها، در انسان هم صادق باشد، مطالعه ما می‌تواند زمینه‌ای برای درک بیشتر از مکانیزم دخیل درماهیت فصلی بیماریآنفولانزا فراهم کند. افزایش بخار آب در هوا با رطوبت ساز در محیط خانه، مدرسه، کار و حتی بیمارستان استراتژی بالقوه برای کاهش علائم آنفلوانزا و بهبود سریع این بیماری می‌باشد. "

درمان آنفولانزا
عامل ایجاد کننده‌ی آنفولانزا ویروس است. برخی دارو‌های ضد ویروسی تجاری سازی شده برای درمان آنفولانزا توسط سازمان غذا و دارو ثبت شده‌اند. آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند درمان کننده بیماری باشند مگر اینکه آنفولانزا سبب ایجاد بیماری دیگری شود که باکتری‌ها در آن نقش داشته باشند. باید توجه داشت که دارو‌های ضد ویروسی برای افراد بالای ۱۲ سال تجویز می‌شود.

درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما در زیر برخی مراقبت‌ها و درمان‌های خانگی آنفولانزا برای تسکین علائمرا مشاهده می‌کنید.

• آب و مایعات زیاد بنوشید
نوشیدن مقادیر بیشتری آب و دیگر مایعات هنگام ابتلا به آنفولانزا اهمیت زیادی دارد. آب به حفظ رطوبت بینی، دهان و گلو کمک می‌کند اجازه ساخت موکوس و خلط را نمی‌دهد. درصورتی که به مقدار طبیعی غذا نخورید و نوشیدنی میل نکنید نیز بدن شما با دهیدراتاسیون یا کم آبی مواجه خواهد شد. اسهال و تب که از نشانه‌های معمول آنفولانزا هستند نیز می‌توانند باعث کم آبی بدن شوند.

درصورتی که بدن شما به اندازه کافی آب در اختیار داشته باشد و دچار کم آبی نباشد:
دفعات ادرار طبیعی خواهید داشت.
رنگ ادرار شما تقریبا روشن یا زرد کمرنگ است.
اگر ادرار شما به رنگ زرد پر رنگ و کهربایی است، نشانه‌ای از کمبود آب می‌باشد.

• به قدر کافی استراحت کنید
اهمیت استراحت و خواب زیاد در دوران بیماری بر کسی پوشیده نیست. خواب می‌تواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند و تقویت سیستم ایمنی یعنی مبارزه‌ی بیشتر با ویروس آنفولانزا. برنامه‌های روزانه‌ی خود را تعطیل کنید و خواب را اولویت قرار دهید تا زمانی که دوباره با قدرت روی پای خود بایستید!

• سوپ، دوای درد شماست
سوپ مرغ یا گوشت قلم علاوه بر اینکه مایعات از دست رفته‌ی بدن شما را باز می‌گرداند، می‌تواند به رفع احتقان بینی و سینوس نیز کمک کند. سوپ گوشن قلم سرشار از پروتئین و مواد معدنی مثل سدیم و پتاسیم است که می‌تواند سلول‌های سیستم ایمنی شما را در مبارزه با ویروس‌ها تقویت کند. می‌توانید انواع سوپ‌های آماده را نیز مصرف کنید، اما حتما به دنبال مواردی باشید که میزان نمک کمتری دارند.

• مصرف روی را بیشتر کنید
مصرف تمام مواردی که تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی هستند در دوره بیماری اهمیت دو چندان دارند، اما عنصر معدنی روی یا Zinc یکی از مهم‌ترین اجزا برای سیستم ایمنی شما به شمار می‌رود. این عنصر به گلبول‌های سفید خونی کمک می‌کند تا با پاتوژن‌ها مبارزه‌ی بهتری داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند که روی می‌تواند سرعت تکثیر ویروس را نیز کاهش دهد.

برخی خوراکی‌های حاوی روی عبارتند از:
 گوشت قرمز
عدس
 نخود
 لوبیا
 آجیل
 لبنیات
تخم مرغ

• آب نمک غرغره کنید
یکی از مهمترین خواص نمک، خاصیت میکروب‌کشی و غلظت آن است که باعث از بین رفتن میکروب‌های دهان و دندان می‌شود. یکی دیگر از ویژگی‌های نمک جذب بالای آب است که در هنگام غرغره آب‌نمک میکروب‌ها را به دام انداخته و آن‌ها را از بین می‌برد.

غرغره‌ی آب نمک جز مواردی است که تجویز بسیاری از مادربزرگ‌ها محسوب می‌شود! پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که شتشوی نمکی با آب گرم اهمیت زیادی در پاکسازی مخاط گلو دارد. بهترین زمان برای استفاده از آب نمک قبل از خواب و بعد از مسواک زدن می‌باشد.

۱- مقداری آب را بجوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط ولرم شود. یک‌دوم قاشق غداخوری نمک را به یک فنجان از آب اضافه کنید.
۲- آب نمک را به مدت ۱۰-۳۰ ثانیه در دهان و گلو غرغره کنید.
۳- آب نمک را خالی کنید و این کار را ۲-۴ بار تکرار کنید.

• دمنوش گیاهی بنوشید
چندین دمنوش گیاهی با خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریال وجود دارند. یکی از بهترین گیاهان که دمنوش آن خواص شگفت انگیزی دارد، دمنوش گیاه بادیان رومی یا بادیان ستاره‌ای است. این گیاه که شکل ستاره مانند داردیک منبع آنتی اکسیدان بسیار قوی است که خواص ضد عفونی کنندگی آن با الکل برابری می‌کند.

برخی دیگر از دمنوش‌های مفید مثل چای زنجبیل، چای زردچوبه و چای سبز نیز بعلت داشتن آنتی اکسیدان‌های فراوان، باعث تقویت سیستم ایمنی در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شوند.

چای‌های گیاهی را با عسل خالص شیرین کنید. عسل، ژله‌ی رویال و سایر محصولات زنبور عسل به عنوان خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی طبیعییافت شده‌اند.

• از بخور رطوبت ساز سرد استفاده کنید
ویروس آنفولانزا در هوای خشک مدت زمان بیشتری زنده می‌ماند. همین امر باعث گسترش راحت‌تر ویروس در فضای خانه می‌شود. ستفاده از مرطوب کننده برای افزودن رطوبت در خانه و محل کار ممکن است به کاهش ویروس‌های آنفلوانزا در هوا کمک کند.

• بخار درمانی کنید
تنفس در بخار از یک سطل آب گرم می‌تواند به تسکین بینی، گلو، سینوس‌ها و ریه‌ها برای کاهش احتقان مخاط کمک کنید. هوای گرم همچنین باعث کاهش تورم و التهاب در بینی و ریه‌ها می‌شود. هنگام بخار درمانی مراقب پوست صورت و دستان خود باشید. بخار آب داغ سوختگی‌های جبران ناپذیری برجای می‌گذارد.

• مصرف فیبر را افزایش دهید
مطالعه‌ای که اخیرامنتشر شد نشان می‌دهد به طور جالبیرژیم غذایی غنی از فیبر باعث تقویت سیستم ایمنی موش‌ها بر علیه آنفولانزا می‌شود که این کار را از طریق کاهش اثرات مخرب سیستم ایمنی در پاتولوژی بیماری (نقش منفی سیستم ایمنی در تشدیدآنفولانزا) و در مقابل تقویتگلبول‌های سفید ضد ویروسی (تقویت نقش مثبت سیستم ایمنی ضد آنفولانزا) به انجام می‌رساند.

 

يکشنبه 16/6/1399 - 7:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته