• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1433روز قبل
بهداشت روانی

 

کودکان سنین ۳ تا ۳.۵ سال به شب ادراری دچار می‌شوند، اما اگر این اتفاق در سنین بالاتر رخ دهد قطعا کودک از یک بیماری زمینه‌ای رنج می‌برد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا بادلی متخصص نفرولوژی کودکان در خصوص شب ادراری کودکان و نوجوانان، گفت: شب ادراری یک موضوع وحشتناک برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها تلقی می‌شود، موضوعی که برخی از خانواده‌ها آن را یک بیماری دانسته و سعی در برطرف کردن آن دارند، اما این در حالی است که شب ادراری در کودکان سنین ۳ تا ۴ سال یک امر طبیعی است.

او افزود: شب ادراری معمولا در پسر‌ها در سنین ۳.۵ تا ۴ سال و در دختربچه‌های ۳ تا ۳.۵ سال اتفاق می‌افتد و این موضوع تا سنین ۵ الی ۶ سالگی همراه آن‌ها باقی می‌ماند.

بادلی در ادامه دلیل اصلی شب ادراری کودکان ۵ تا ۶ سال را ترس و بیماری‌های زمینه‌ای دانست و ادامه داد: اغلب کودکان تا سنین ۴ سال به شب ادراری‌های خود پایان می‌دهند، اما برخی از کودکان نیز به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عدم کنترل در مثانه این حرکت را از خود نشان می‌دهند که البته این موضوع ریشه بسیار عمیقی در روان آن‌ها از خود به جای می‌گذارد.


 این متخصص نفرولوژی در ادامه درباره بیماری‌هایی که می‌تواند کودک را مستعد ابتلا به شب ادراری کند، گفت: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند علائمی که می‌تواند کودکان را در راستای شب ادراری قرار دهد بیماری‌های روحی، روانی، دیابت، بیماری‌های شدید و یا نارساییی مزمن کلیه، اختلالات شدید عصبی، برآمدگی یا فرورفتگی غیر طبیعی در ناحیه پشت است.

بادلی درادامه به خانواده‌ها توصیه کرد: خانوده‌ها باید سعی داشته باشند کودکان را از هر مشکل روحی و روانی دور کرده و فضا‌یی شاد و مهیج برای آن‌ها در منزل فراهم کنند. همچنین در حین اجابت مزاج و ادرار به کودک تذکر دهند اگر مواردی از قبیل ادرار منقطع، فشار آوردن به مثانه، فشار آوردن به عضلات شکمی رخ داد حتما به والدین اطلاع دهند تا با مراجعه به پزشک مشکل به موقع بر طرف شود.

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:5
اخبار

 

رضایی گفت: دفترچه بیمه پایه سلامت رایگان در دوره شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا بدون الزام به ارزیابی وسع در اختیار مشمولان قرار می‌گیرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی رضایی معاون سازمان بیمه سلامت، درباره مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ارائه دفترچه بیمه پایه سلامت رایگان بدون ارزیابی وسع، اظهار کرد: تا پایان سال جاری، متقاضیان پوشش بیمه رایگان اعم از صدور اولیه یا تمدید در صورت سکونت در شهر می‌توانند بدون ثبت درخواست ارزیابی وسع از پوشش بیمه پایه سلامت رایگان با اعتبار ۶ ماهه برخوردار شوند. بدیهی است این گروه از بیمه شدگان مطابق ضوابط جاری امکان استفاده از خدمات بخش دولتی را خواهند داشت. برای این افراد دفترچه بیمه ۱۲ برگی صادر و تحویل خواهد شد.

او ادامه داد: خانوار‌های متقاضی پوشش بیمه سلامت ایرانیان به منظور استفاده از خدمات موسسات خصوصی کماکان می‌توانند بر اساس خود اظهاری و پرداخت حق بیمه کامل یا با درخواست ارزیابی وسع و با پرداخت ۵۰ یا ۱۰۰ درصد حق بیمه و رعایت ضوابط مربوط به دوره انتظار، پوشش بیمه ایرانیان دریافت کنند. برای این گروه، پس از اعلام نتیجه ارزیابی وسع، امکان اعتراض به نتیجه اعلامی وجود نخواهد داشت.

معاون سازمان بیمه سلامت بیان کرد: بیمه شدگانی که در حال حاضر از پوشش بیمه سلامت همگانی رایگان برخوردار هستند نیز در صورت تمایل می‌توانند پس از ابطال دفترچه بیمه سلامت، از پوشش بیمه ایرانیان برخوردار شوند.

رضایی افزود: ساکنان روستاها، شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و عشایر می‌توانند بدون ارزیابی وسع پوشش بیمه روستاییان رایگان با اعتبار ۶ ماهه دریافت یا پوشش فعلی خود را در صورت اتمام اعتبار تمدید کنند.

او گفت: امکان انصراف و استرداد وجه برای بیمه شدگانی که با پرداخت حق بیمه در دوره انتظار ۱۰ روزه قرار دارند وجود نداشته و برای این افراد در صورت بستری شدن در بیمارستان، صدور معرفی‌نامه بستری امکان‌پذیر است.

معاون سازمان بیمه سلامت در پایان از متقاضیان پوشش بیمه خواست برای پیشگیری از ازدحام در دفاتر پیشخوان، از طریق سایت سازمان بیمه سلامت ایران به آدرس www.ihio.gov.ir درخواست خود را در سامانه ثبت و پس از انتخاب به پیشخوان مورد نظر مراجعه کرده و دفتر چه بیمه خانوار را دریافت کنند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

ابراهیم‌زاده گفت: اکنون که در مرحله سونامی کووید ۱۹ قرار داریم و شدت شیوع بیماری بیشتر شده، باید هر سرماخوردگی را کرونا در نظر بگیریم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن ابراهیم‌زاده فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره  اعدادی که در زیر تست‌های پی سی آر ذکر می‌شود، اظهار کرد: در واقع عددی که جلوی حروف سی‌تی‌اسکن ذکر شده نسبت معکوس با تعداد تکثیر و تعداد ویروس دارد، یعنی هر چه عدد پائین‌تر باشد فرد در مرحله حادتری از بیماری به سر می‌برد و در مرحله ابتدای بیماری است و شدت تکثیر ویروس بالاتر است، لذا این فرد به لحاظ انتقال ویروس باید بیشتر تحت مراقبت قرار گیرد. هر چه این عدد پائین‌تر باشد پرتاب ویروس نیز بیشتر است.

او ادامه داد: در حال حاضر که ما در مرحله سونامی کرونا قرار داریم و شدت شیوع بیماری بیشتر شده باید هر سرماخوردگی را کرونا درنظر بگیریم، بعضی‌ها می‌گویند ما هر سال این موقع اینطور می‌شویم، باید این تفکر را کنار گذاشت، البته در بسیاری از موارد نیاز به تست و آزمایش نیست و علائم بیماری روشن است.

ابراهیم‌زاده افزود: همچنین پزشکان نیز نباید سریع بیماران را برای تست به مراکز درمانی بفرستند،  چراکه بیماری دو فاز ویروسی و التهابی دارد که در فاز اول شبیه همه بیماری‌های ویروسی است با این تفاوت که به بیمار می‌گوییم درمان علامتی است و اگر فرد شاغل باشد پزشک باید استعلاجی بنویسد تا اگر بیماری به سمت نزول رفت که هیچ، اما اگر علائم تنفسی شد و شدت پیدا کرد، ضعف و گلودرد و علائم گوارشی دیده شد بیمار دوباره مراجعه کند، اما لزومی به انجام تست نیست.


فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه علائم کرونا ویروس تا اردیهشت با هم هم‌پوشانی داشت، اما در حال حاضر علائم آن تغییر کرده است، بیان کرد: یعنی فاز ویروسی و التهابی ابتلا به کرونا در آن ابتدا نزدیک به هم بود و تکلیف بیمار همان اوایل مشخص می‌شد. اگر سی‌تی اسکن می‌دادیم سریع به تشخیص می‌رسیدیم که البته انجام سی‌تی‌اسکن هم محدودیت داشته و عوارض زیادی دارد، اما الان متأسفانه این‌طور نیست و گاهی تا اینکه بیماری وارد فاز دوم شود سی‌تی اسکن هم علامتی مشخص نمی‌کند. در حال حاضر ممکن است تا ۱۴ روز بدن درگیری التهابی را نشان ندهد. برخی از همکاران از همان اول سی‌تی‌اسکن را به بیمار تحمیل می‌کنند، در حالیکه سی‌تی‌اسکن باید بعد از هفته اول باشد. نکته مهم این است که اگر بیماران تا قبل از روز هشتم به پزشک مراجعه نکنند و بعد از اینکه التهاب‌ها به ویژه در ریه آغاز شد سراغ درمان بیایند ممکن است کار به وخامت بکشد.

ابراهیم‌زاده با تأکید بر اینکه اکنون یکی از روش‌های تشخیص ما این است که فرد کرونایی یا با علائم سرماخوردگی در خانه دارید یا نه، اظهار کرد: افرادی که دچار بی‌حالی هستند به ویژه افراد مسن حتما باید در روز‌های اول به پزشک مراجعه کنند. ما نسبت به افراد مسن خیلی محتاطیم، چراکه این خصوصیت این جهش‌هاست که اولا بسیار مسری است و دوم بیماری خوشه‌ای شده، اما علائم در افراد یک خانواده ممکن است فرق کند،

او ادامه داد: اما افراد مسن را باید از همان ابتدا زیرنظر داشت، چراکه در فاز دوم بیماری برق‌آسا رشد می‌کند. مسئله دیگر این است که دارو‌های مرحله دوم عموما برای افرادی که قند بالا دارند خطرناک است و قندشان را بالاتر می‌برد؛ لذا باید این افراد به لحاظ تزریق انسولین در بیمارستان تحت معالجه قرار گیرند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه عمر ویروس در محیط افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: حتما در محیط‌های کوچک از ماسک مناسب استفاده کرده و زمان کمتری را در محیط‌ها بسته سپری کنید. برای اتاق و فضا‌های بسته از تهویه مناسب استفاده کنید.

ابراهیم‌زاده همچنین در خصوص ساخت واکسن‌های جدید کرونا، اظهار کرد: در این مدت واکسن‌های بسیاری برای کرونا ارائه شد، اما به دلیل جهش ویروس اثر واکسن‌ها کاهش پیدا کرده است، زیرا آنتی‌ژن ویروس عوض شده، اما این واکسن قرار است تا آخر سال میلادی عرضه شود. البته باید تمام سال ۲۰۲۱ را حتی با وجود تزریق واکسن با همان اقدامات پیشگیرانه پیش برویم و نمی‌توانیم بلافاصله به زندگی قبلی برگردیم.

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره استفاده از ماسک‌ با شروع بارندگی‌ها توضیحاتی داد.
علیرضا فاطمی، متخصص بیماری عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شیوع ویروس کرونا در فصل سرما اظهار کرد: ویروس‌های تنفسی در هوای سرد و آلوده، ماندگاری بیشتری در محیط پیدا می‌کنند، به همین خاطر احتمال سرایت بیماری‌های تنفسی در این فصل، بیش از پیش احساس می‌شود.

او افزود: طبق بررسی‌ها؛ ویروس کرونا در کنار سرما می‌تواند افراد بیشتری را به این بیماری مبتلا کند، به همین دلیل به همه افراد توصیه می‌شود که بهداشت فردی را بیش از گذشته رعایت کنند.

این متخصص بیماری عفونی ادامه داد: بهتر است شهروندان در چنین شرایطی حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند و به محض خروج از منزل از ماسک ۳ لایه استاندارد استفاده کنند.

فاطمی گفت: در روزهای بارانی در هنگام استفاده از ماسک، به محض اینکه صورتتان خیس شد، باید آن را خشک کنید و از ماسک جدید و خشک استفاده کنید.

این متخصص بیماری عفونی تصریح کرد: در هر شرایطی در صورت مرطوب شدن ماسک حتی به دلیل صحبت کردن‌های متمادی باید ماسک را تعویض کنید.

فاطمی توصیه کرد: علاوه بر ماسک، استفاده از دستکش در وسائل نقلیه عمومی مانند مترو و اتوبوس‌ ضروری است اما توجه داشته باشید در حین استفاده از دستکش، شست و شوی مکرر دست‌ها با آب و صابون فراموش نشود.

 

چهارشنبه 21/8/1399 - 9:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

استئونکروز فک حالتی است که طی آن جریان خون به بافت زنده استخوان کاهش یافته یا قطع می‌شود و در نهایت سلول‌های استخوانی از بین می‌روند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دبکا، انجمن دندانپزشکان آلمان اعلام کرد استئونکروز فک (کاهش یا قطع جریان خون به بافت زنده استخوان و در نهایت از بین رفتن سلول‌های استخوانی) آسیب شدیدی به استخوان فک وارد می‌کند. درد شدید دندان، لق شدن دندان و پوسیدگی کل قسمت‌های استخوان فک از علائم استئونکروز فک محسوب می‌شوند.

این انجمن اضافه کرد: خطر استئونکروز فک در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید (نوعی اختلال التهابی مزمن)، دیابتی‌ها، افرادی که تحت درمان طولانی مدت با کورتیزون هستند و همچنین افراد سیگاری افزایش می‌یابد. استئونکروز فک ممکن است عارضه جانبی برخی از دارو‌ها مانند پوکی استخوان، سرطان پروستات یا دارو‌های سرطان پستان باشد.

راه درمان استئونکروز فک

استئونکروز با آنتی بیوتیک و لوسیون درمان می‌شود و یا اینکه ممکن است به جراحی نیاز باشد. برای جلوگیری از استئونکروز فک، باید از بهداشت دهان و دندان مراقبت کرد؛ به گونه‌ای که دستکم را روزی دوبار مسواک زده و فاصله بین دندان‌ها را با نخ دندان تمیز کرد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:59
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشمندان انگلیسی با مشاهده تصاویری بسیار دقیق نسبت به استفاده از دستشویی فرنگی هشدار دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از میرور، دانشمندان با با تحلیل تصاویر  ثبت شده توسط دوربین‌های مخصوص درباره استفاده از دستشویی هشدار دادند.

این دانشمندان اعلام کردند تعداد زیادی از افراد زمانی که دکمه‌ی سیفون را میزنند در دستشویی فرنگی را نمی‌بندند و باعث پخش آلودگی در فضای دستشویی می‌شود.

محققان با مشاهده تصاویر اعلام کردند با زدن سیفون، آب با سرعت زیادی پخش می‌شود و قطرات ریز آب از فضای دستشویی خارج می‌شود.

این قطرات می‌توانند تا شعاع ۲ متری باکتری و مواد آلوده را حمل کنند و باعث آلودگی فضا شده و حتی شما را بیمار کند.

محققان با مطالعه روی ۲ هزار نفر متوجه شدند که اکثر افراد خطرات ناشی از باز گذاشتن در دستشویی فرنگی را نمیدانند و پس از آگاهی از امکان بیمار شدن خود، حدود ۹۵ درصد افراد عادت خود را تغییر داده اند.

همچنین نباید فراموش کرد در هنگام تمیز کردن سرویس فرنگی از دستکش استفاده کنند و هیچ روسوباتی را باقی نگذارند، زیرا رسوبات محل رشد باکتری هاست.

 

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:54
اخبار

 

مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران گفت: تاکنون تنها ۲ درصد از بهبودیافتگان کرونا اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کرده‌اند.
محمدرضا مهدی زاده مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا زمستان سختی را خواهیم داشت، اظهار کرد: در حال حاضر تمام تلاش ما تامین پلاسما برای نجات جان بیماران تازه مبتلا شده به کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران است. 

اوادامه داد: شیوع گسترده ویروس کرونا در موج سوم و ایجاد نگرانی‌های زیاد در جامعه، یکی از دلایل جدی کاهش آمار‌ اهدای پلاسما توسط مردم است. البته بار‌ها اعلام کرده ایم که مراکز اهدای خون به دلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، در بالاترین سطح سلامت قرار دارند و مراقبت از سلامت اهداکنندگان پلاسما، وظیفه اصلی ما است.

او تاکید کرد: حضور بیشتر و پر شورتر کسانی که از بستر بیماری کرونا به سلامت خارج شده اند در این روز‌های سخت می‌تواند بهترین و شیرین‌ترین لحظه‌ها را در نظام سلامت رقم بزند؛ چرا که چشمان بیماران، منتظر اهدای پلاسما و رساندن این مایه حیات بخش به آن‌هاست.

مهدی زاده افزود: آمار مراجعات مردم برای اهدای پلاسما حدود ۲ درصد از مجموع بهبودیافتگان کرونا است. در این روزها، بیش از همیشه به مهربانی مردم نیاز داریم و امیدواریم در کنار سختی‌ها و تلخی‌های کرونا، شاهد صحنه‌های پر از عشق و زندگی در مراکز ویژه اهدای پلاسما باشیم. باید از مردم عزیزمان تشکر کنم که در شرایط سخت ، با تمام توان و انگیزه در صحنه  حاضر هستند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:52
اخبار

 

محققان جدیدترین و دقیق‌ترین تصاویر از ویروس کرونا را منتشر کردند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از دیلی میل، محققان جدیدترین تصاویر ویروس کرونا را منتشر کرده‌اند که در آن ظاهر خارجی و ساختار داخلی ویروس نیز نشان داده شده است.

این تصویر سازی با استفاده از یک مدل سه بعدی ساخته شده و جدیدترین اطلاعات درباره ساختار ویروس SARS-CoV-۲ را ترکیب کرده است. محققان دانشگاه KAUST در عربستان سعودی این مدل را ساخته‌اند و امیدوارند این تصاویر بتواند به توسعه درمان‌هایی برای کووید ۱۹ کمک کند.

 

در این تصویرسازی پروتئین‌های اسپایک روی سطح ویروس و همچنین مواد ژنتیکی داخل غشای ویروسی نشان داده شده است.

اوندرژ استرناد (Ondrej Strnad) محقق دانشگاه در این باره می‌گوید: مدل سه بعدی ما وضعیت فعلی ساختار ویروس SARS-CoV-۲ را در سطح اتمی نشان می‌دهد و جزئیاتی از ویروس را در بر دارد که قبلاً امکان رصد آن‌ها وجود نداشت.

 

محققان برای توسعه این مدل، با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی از سطح ویروس تصاویری با وضوح بالا گرفته‌اند.

این تصاویر ظاهر خاص سطح ویروس، پروتئین‌ها و گیرنده‌های آن را به دقت نشان می‌دهند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:44
اخبار

 

نمی گذاریم هراس کمبود تخت یا دارو مردم را تهدید کند
وزیر بهداشت گفت: تمام دارو‌های مورد مصرف در کرونا، تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ستاد مقابله با بیماری کرونای کرمانشاه که در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: تا زنده ام حمایت‌های بی بدیل مقام معظم رهبری از مبارزه با کرونا را بر زبان خواهم آورد که اگر حمایت‌های این مرد بزرگ نازنین نبود، در میانه راه مشکلات عدیده‌ای داشتیم. ایشان در حمایت، هدایت و رعایت در موضوع کرونا، در این مدت یک الگوی تمام عیار از یک رهبر خردمند در جهان بر جای گذاشتند که از ذهن تاریخ در خلق این حماسه بزرگ، پاک نخواهد شد.

وی افزود: حماسه بزرگی که در کشور برای مقابله با کرونا خلق شد؛ دلیل اینکه عزیزانی تن به آتش بلا زدند و آگاهانه بر بیماری و ویروس تاختند و از میان ما رفتند و داغ بر دل من و مردمان این سرزمین گذاشتند، چیزی جز عشق نبود و این عشق بی نهایت را در تاریخ این کشور، در دوران دفاع مقدس و خیلی از عرصه‌های دیگر داشتیم، اما در این دوره، در مورد مدافعان سلامت، شیوه جدیدی از عشق ورزی را مشاهده و لمس کردیم و در مبارزه با کرونا بیش از سرباز، سرداران تن بر آتش زدند تا سربازان و افسران نیز رهرو آن‌ها شوند و دیروز در بنیاد شهید اسامی شهدای مدافع سلامت را مرور و پرونده ۵۷ پزشک عالی رتبه در بین ۱۳۰ شهید مدافع سلامت را بررسی کردیم.

نمکی گفت: تفاوت دفاع از سلامت با دفاع در دوران مقدس در این بود که قبل از سرباز و افسر، فرماندهان مان در خط مقدم مبارزه کردند، همچنین در دفاع مقدس می‌دانستیم دشمن کجاست و از کجا به ما حمله می‌کند، اما در دفاع و مقابله با کرونا، عزیزی که با مجموعه‌ای از مهربانی و عشق در کنار ما نشسته بود، بمب ویروس بود که ما نمی‌دانستیم و این عدم شناسایی خط مقدم، به شدت ما را گرفتار کرده است.

وی بیان کرد: ما در این دوران در اوج تحریم‌ها و ناجوانمردانه‌ترین مضایق تحمیل شده قرار داشتیم و مثلا ساعت ۲ بامداد دلخوش بودیم که محموله ماسک یا لوازم حفاظت فردی پرسنل ما به ایران می‌رسد، اما ساعت ۲ و ربع خبر می دادند که محموله در فلان فرودگاه به دستور یکی از تروریست‌ترین آدم‌های تاریخ بشریت که رییس جمهور مخلوع آمریکا بود، اجازه حمل و نقل ندارد.

ترامپ با خفت و خواری کنار رفت

وزیر بهداشت تصریح کرد: وقتی نتایج انتخابات آمریکا را دیدم،گرچه مقام معظم رهبری بار‌ها فرمودند که تفاوت اساسی بین این گردش قدرت‌ها در کشوری مثل آمریکا برای ما نیست، اما رسیدم به اینکه فردی که در کرونا منتظر فروپاشی نظام جمهوری اسلامی بود و همه محدودیت‌ها را بر ما رواداشت تا ما را به زانو درآورد، با خفت و خواری کنار رفت و ما با عزت و سربلندی، ماندیم.

نمکی اظهار کرد: ترامپ کسی است که ضد تروریست‌ترین عنصر منطقه یعنی شهید قاسم سلیمانی را به عنوان تروریست به شهادت رساند و خون این مظلوم نه در این عرصه که ترامپ باخت، بلکه در تمام عرصه‌ها گریبانش را خواهد گرفت و یکی از ذلیل‌ترین افراد تروریست پرور دنیا را رسوا و رسواتر خواهد کرد. این حاصل ملتی است که پایداری و رهبری فرزانه و خردمند دارد و عزم خود را جزم کرده اند که در همه عرصه‌ها برنده باشد و تردید ندارم که در عرصه مبارزه با کرونا هم با همدلی و وفاق، افتخار تازه‌ای را برای جمهوری اسلامی ایران خلق خواهد کرد.

وی اظهار کرد: ویروس کرونا یکی از پیچیده‌ترین مخلوقاتی است که تا به امروز پا به عرصه خلقت گذاشته است و بسیار پیچیده‌تر از آن است که بتوانیم در مورد آینده آن قضاوت کنیم و کسی در دنیا بگوید دارویی را فعلا کشف کرده ام که این ویروس را تمام عیار می‌تواند نابود کند و هنوز هیچ کس در جهان با گستردگی علم امروز و با امکانات تحقیقات گسترده نتوانسته چنین ادعایی کند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: ویروس کرونا، بسیار پیچیده است و پیچیدگی‌های زیادی را هم بر نظام‌های سلامت جهان تحمیل خواهد کرد. ما برای مردم هیچ سرزمینی به جز سلامتی، آرزوی دیگری نداریم، اما برآورد مرگ و میر بیماران کرونایی برای خیلی از کشور‌های اروپا در ماه‌های آینده، بیش از یک هزار نفر در روز است البته برای ما هم برآورد‌های عجیبی را کرده اند که با همدلی و وفاق، اجازه نمی‌دهیم این اتفاق بیفتد.

جان تازه با دو بال تامین اعتبارات و اجرای مصوبات ستاد کرونا
نمکی گفت: خوشبختانه با توفیق به فاز جدیدی از مدیریت بیماری گام گذاشتیم و با الهام از جلسه‌ای که با حضور مقام معظم رهبری داشتیم و توصیه‌های خردمندانه‌ای که ایشان در چند بُعد فرمودند، به موفقیت خواهیم رسید. یکی از ابعاد و توصیه‌های ایشان، ایجاد قرارگاه اجرایی بود. جای خالی این قرارگاه به عنوان جایگاهی که مسائل اجرایی و مصوبات ستاد ملی را دنبال کند، احساس می‌شد که با پذیرش این مسئولیت و انتصاب بسیار به جای وزیر کشور از سوی رییس جمهور، این قرارگاه تشکیل شد و به عنوان یک پشتوانه اجرایی در کنار ما فعالیت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در تامین منابع مالی مورد نیاز وزارت بهداشت با توصیه بسیار به جای مقام معظم رهبری گشایش‌هایی ایجاد شده است. ایشان همان روز اول که با نامه بنده برای اختصاص یک میلیارد یورو از محل صندوق توسعه ملی بی درنگ و بدون اخذ نظر از کارشناسان به دلیل ضرورت کشور، موافقت کردند، اما بخش عمده‌ای از این منابع، مانده بود و با تامین اعتبارات معوقه وزارت بهداشت، مطالبات پرستاران، پزشکان و جبران درآمد‌های اختصاصی بیمارستان‌ها در حال پرداخت است.

وزیر بهداشت گفت: ما با دو بال یعنی تامین اعتبارات و اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا، جان تازه‌ای گرفتیم که امیدواریم بتوانیم در این مسیر، گام‌هایی با سرعت بیشتری برداریم. امروز با توصیه مقام معظم رهبری، چهارمین گام بسیج ملی مبارزه با کرونا با شیوه محله محور و خانواده محور را در کل کشور با هماهنگی، همدلی، وفاق بین ما، بسیج، هلال احمر، سازمان‌های مردم نهاد و سایر دستگاه‌های اجرایی آغاز می‌شود.

نمکی افزود: در این طرح از ظرفیت ارزشمند طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» استفاده می‌شود. هدف طرح هر خانه یک پایگاه سلامت، خانواده محور و جامعه محور کردن نظام سلامت است که از سال گذشته با همت همکارانم در معاونت بهداشت و سایر معاونت‌های وزارت بهداشت شروع شده است و امروز با تکیه بر ۲۰ میلیون سفیر سلامت در خانواده ها، با تکیه بر محله محوری و استفاده از ظرفیت بسیج، روحانیت معزز، ائمه جماعات، خیّرین محلی، سازمان‌های مردم نهاد، هلال احمر و همه آن‌هایی که به عرصه آمدند، گام‌های جدیدی برداشتیم.

روزانه ۱۰۰ هزار تست کرونا انجام خواهیم داد
وی بیان کرد: در طرح محله محور و خانواده محور در پی افزایش آگاهی عمومی در راستای پیشگیری از بیماری، تشدید اجرای دستورالعمل‌ها در همه سطوح، بیماریابی گسترده و درمان سرپایی با گسترش مراکز سرپایی و انجام تست‌های گسترده تا روزانه ۱۰۰ هزار تست آزمایشگاهی هستیم و در این مرحله تمام تست‌هایی که در مراکز دولتی بیماریابی، سرپایی و حتی درب منازل مردم و گرفتن نمونه از مبتلایان احتمالی و افراد در تماس با آنها، انجام می‌شود، رایگان خواهد بود و منابع آن را خوشبختانه تامین کرده ایم.

وزیر بهداشت با اشاره به تولید داخل داروهای درمان کرونا گفت: هنوز تا این لحظه داروی معالج و شفابخشی برای کرونا در دنیا گزارش نشده است و تمام دارو‌هایی هم که گفته می‌شود، تاثیرات نسبی و مقطعی دارند، اما بزرگترین گامی که جمهوری اسلامی ایران برداشت این بود که رمدسیویر، فاویپیراویر و آنچه عنوان می‌شد برای درمان موثر است و با قیمت بیش از ۵۰ دلار به ازای هر آمپول قرار بود به ما بفروشند را با لطف خدا و همت همکاران مان در کشور، در کمتر از دو ماه ساختیم.

تولید انبوه و پوشش بیمه ای رمدسیویر برای درمان کرونا
نمکی افزود: مشکلی که در تولید رمدسیویر داشتیم، شکل لیوفیلیزه دارو بود که تولید آن طول می‌کشید، اما الان فرم محلول آن را ساختیم که سرعت تولید را ۱۰ برابر می‌کند و این مژده را به مردم می‌دهم که علاوه بر تولید و توزیع انبوه این دارو در تمام کشور، این دارو‌ها را تحت پوشش بیمه قرار دادیم.

وی ادامه داد: هفته پیش در جلسه شورایعالی بیمه دو سه تصمیم اساسی گرفتیم. اول اینکه تمام دارو‌های مورد مصرف در کرونا، تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفت. دوم اینکه مبتلایان حتی اگر دفترچه بیمه نداشته باشند، به محض پذیرش در بیمارستان ها، روی تخت بیمارستان، تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند و سوم اینکه بخشی از لوازم مصرفی که تحت پوشش بیمه نبود، یا با اصلاح تعرفه یا با تحت پوشش بیمه بردن جبران خواهیم کرد که بیمارستان‌های دانشگاهی که حدود ۹۵ درصد از خدمات کرونایی را ارائه می‌دهند، از این وضعیت اقتصادی نامطلوب خارج شوند.

وزیر بهداشت بیان کرد: نفس جدیدی که برای مطالبات ما دمید، بیش از ۲۰ روز نیست که تزریق منابع جدید به شکل مقطعی انجام می‌شود، اما در اوج فقر و تنگدستی در دو سه ماه گذشته، به بیش از ۱۶۰ مرکز درمانی، اکسیژن ساز رساندیم. در استان کرمانشاه فقط ۱۴ اکسیژن ساز راه اندازی شد.

حل مشکل اکسیژن تا دو هفته دیگر در کشور
نمکی افزود: متاسفانه در شرایط سخت، برخی انسان‌ها در برخی مواقع، سخت‌تر با ما برخورد می‌کنند، اما اکنون نسبت به روز‌های اول، شهر‌های کمتری داریم که اکسیژن ساز مشکل اساسی آن‌ها باشد و تا دو هفته آینده با لطف خدا، شهری نخواهیم داشت که مشکلی در این زمینه داشته باشد.

وی گفت: در دو هفته دو هزار تخت ICU و ۲۵ هزار تخت عادی در سه هفته در کشور ایجاد کردیم و نخواهیم گذاشت این افتخار جمهوری اسلامی که هیچ بیمار کرونایی پشت در بیمارستان‌ها معطل نماند، از دست برود؛ در حالیکه دیدید در خیلی از کشور‌های اروپایی، بیماران روی چمن یا در پارک، معطل ماندند و نخواهیم گذاشت به دلیل عدم بضاعت اقتصادی، بیماری از خدمت محروم شود. صد‌ها افغانستانی بدون کارت را رایگان درمان کردیم و نخواهیم گذاشت ونتیلاتور را از فرد سالمندی باز کنند و به جوانی به دلیل نبود امکانات، وصل کنند. آمار داریم که در کردستان پیرزن ۱۰۳ ساله‌ای مداوا و مرخص شد و بیماران بیشتر از ۹۵ سال در استان‌های غربی و شمال غربی کم نداریم که مداوا و مرخص شدند و نخواهیم گذاشت این افتخار از ایران سلب شود که همه اقوام و اعتقادات در موضوع عدالت در سلامت، مساوی هستند.

نخواهم گذاشت هراس کمبود تخت یا دارو، مردم را تهدید کند
وزیر بهداشت بیان کرد: از همه می‌خواهم که به مردم بگویید در مورد اکسیژن ساز، تخت بیمارستانی و امکانات کمبودی وجود ندارد و نخواهیم گذاشت هراس نبود تخت در هیچ استانی احساس شود، اما وجود امکانات، نباید باعث شود که هراس از بیماری ازبین برود.نخواهم گذاشت هراس کمبود تخت یا پزشک یا دارو، مردم را تهدید کند، اما مردم هم باید بدانند که همکاران ما به عنوان اصلی‌ترین نیروی ارائه دهنده خدمت، در زیر این بار و فشار له می‌شوند و این را مردم عزیز باید بدانند.

در واکسن  کرونا جزو پیشتازان دنیا هستیم
نمکی گفت: امروز در دنیا، دشمن کم نداریم و تمام ذره بین‌ها را برای تخطئه ما گذاشته اند و حرفی که در دنیا می‌زنیم باید جزء عالمانه‌ترین حرف‌ها باشد که مورد تردید هیچ عالمی در دنیا قرار نگیرد. در زمینه واکسن، جزو پیشتازان دنیا هستیم و به سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرده ایم از تعداد ۱۲ مجموعه دانش بنیانی که بر روی واکسن کار می‌کنند، ۴ مورد از آن‌ها در شرایط بسیار خوبی قدم بر می‌دارند. فاز مطالعات حیوانی را تمام می‌کنند و وارد فاز سوم که مطالعات انسانی است، می‌شوند و به مرحله‌ای از دلخوشی در این راستا رسیده ایم که آماده پیش خرید واکسن از این مجموعه‌ها شده ایم و تا ماه‌های آینده، خبر‌های خوش تری خدمت مردم عزیز تقدیم خواهیم کرد.

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:43
بهداشت روانی

همه گیری عفونت کووید ۱۹، باعث شیوع بیماری‌های روانی، اختلالات اضطرابی، بی خوابی و زوال عقل می‌شود.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، رابرت یولکن از دانشکده پزشکی جان هاپکینز نتیجه گرفت که شیوع ویروس کرونا باعث شیوع بیماری‌های روانی شده است. علاوه بر این، افراد مبتلا به اختلالات روانی در برابر ویروس کرونا آسیب پذیرتر هستند، که این امر مراقبت‌های بهداشتی را پیچیده می‌کند و در نهایت منجر به مرگ و میر می‌شود. دانشمند یافته‌های خود را در مقاله‌ای  The Lancet منتشر کردند.

یولکن در مورد مطالعه بیش از ۶۹ میلیون نفری که از ۲۰ ژانویه تا ۱ آگوست سال ۲۰۲۰ تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند، می‌نویسد: اطلاعات بیمار با استفاده از سوابق پزشکی الکترونیکی جمع آوری می‌شده، متخصصان دریافته اند که کووید ۱۹ در اختلالات اضطرابی، بی خوابی و زوال عقل نقش دارد، ارتباط دیگر بین اختلالات روانی از قبل موجود با افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ پیدا شد. این با مطالعات قبلی مبتنی بر سایر پایگاه‌های سوابق پزشکی سازگار است.

در عین حال، این متخصص تأکید می‌کند که داده‌های نقشه‌های الکترونیکی باید توسط مطالعات هم گروهی که شامل جمع آوری نمونه‌های بیولوژیکی است، پشتیبانی شود.

در همان زمان، شناخته شده است که همه گیری آنفولانزای اسپانیایی، که حدود صد سال پیش اتفاق افتاد، منجر به افزایش قابل توجه تعداد اختلالات عصبی و روانپزشکی شد.

یولکن در زمینه کووید ۱۹ نتیجه گیری می‌کند که سوابق پزشکی الکترونیکی می‌توانند اطلاعات مهمی را برای درک تأثیر همه گیری کرونا بر روان انسان فراهم کنند.

چهارشنبه 21/8/1399 - 8:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته