• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 4028روز قبل
اخبار

در جمع ناشران جهان اسلام؛

 

  هم اندیشی:رییس‌جمهوری اسلامی ایران همه مشکلات جوامع را ناشی از نشناختن بشر و اصل قرار دادن ابعاد مادی و لذت‌جویی انسان‌ها دانست.

 

به گزارش هم اندیشی ؛محمود احمدی‌نژاد روز یکشنبه در نخستین اجلاس بین‌المللی ناشران جهان اسلام،افزود: براساس چنین دیدگاه غلطی است که در برخی جوامع آنکه قوی‌تر، زورگوتر، دروغگوتر، فریبکارتر و جنایتکارتر است به عنوان انسان برتر معرفی می‌شود.

رییس جمهوری تاکید کرد: کسانی که دین‌ستیزی و انسان‌ستیزی را در جامعه اصل قرار می‌دهند و ظلم و جنایت می‌کنند،ارتباط خود را با خداوند و منشأ هستی و در نهایت کمال انسان‌ها، قطع می‌کنند.
احمدی نژاد با بیان اینکه امروز ظلم و ستم و بی عدالتی در جهان فراگیر شده است، گفت:اندیشمندان جهان اسلام در این زمینه باید تلاش گسترده‌ای انجام دهند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین خاطرنشان کرد: مهم‌ترین موضوع فرهنگ و اندیشه، خود انسان و مدیریت بر جامعه انسانی است و بهترین خدمت به انسان و جامعه بشری تلاش برای شناساندن حقیقت انسان و حاکم کردن عدالت و ارزش‌های انسانی در جامعه است.
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش، تولید و نشر فرهنگ و اندیشه را ماموریتی الهی توصیف کرد و افزود: تولید و نشر فرهنگ و اندیشه دو بال حرکت انسان به سوی فرهنگ متعالی است.
رییس‌جمهوری،اضافه کرد: در مقوله فرهنگ، انسان و مدیریت در جامعه انسانی مهم‌ترین موضوعات به‌شمار می‌روند، به‌گونه‌ای که اگر نوع نگاه به انسان، انسانی و الهی نباشد، جامعه بشری به گمراهی کشیده خواهد شد.
احمدی‌نژاد با تاکید بر اهمیت کار ناشران،خاطرنشان کرد که نشر اندیشه به اندازه خود اندیشه و شاید بالاتر از آن اهمیت دارد و اگر اندیشه‌ای نشر نیابد، مانند آن است که اصلا تولید نشده است.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود در جمع ناشران جهان اسلام، افزود: براساس دیدگاه مادی‌گرایانه بر انسان، نخستین قربانی خود انسان است. در حالی که از منظر الهی، انسان جانشین خداست و چنین شخصی باید ویژگی‌های خدایی داشته باشد و کمال انسانی نیز در تسلط بر دیگران نیست، بلکه در گسترش مهربانی، فداکاری و عدالت بر دیگران است.
احمدی نژاد ،افزود: دیدگاه مادی، اجتماع انسانی را مانند انبار کالایی می‌بیند که کالاها در کنار هم هستند بدون آنکه کاری به کار دیگران داشته باشند. در حالی که براساس دیدگاه الهی، تنها راه شکوفایی و سعادت انسان‌ها برقراری ارتباطات و تعاملات سالم و منطبق بر عدالت اجتماعی است و در چنین نظامی ارزش‌های الهی انسان ظهور می‌کند.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه نقطه اختلاف ما با اندیشه‌های مادی نسبت به انسان نیز در همین‌جا نهفته است،خاطرنشان کرد:در نظام سرمایه‌داری یا به عبارت بهتر،نظام سرمایه‌داران، تمام تلاش‌ها برای حفظ ثروت و قدرت حاکمان بوده و قدرتمندان انسان‌هایی برتر هستند.
وی افزود: در چنین نظامی سردمداران آن برای رفع مشکلات و بحران‌ها و حفظ ثروت‌های خود حاضرند جنگ‌ و کشتار راه بیندازند که نمونه آن را در افغانستان و عراق شاهد هستیم.
رییس‌جمهوری ادامه داد، اما به فضل الهی نظام سرمایه‌داری در آمریکا رو به افول بوده و ثروت سرمایه‌داران در معرض نابودی قرار گرفته است.
احمدی‌نژاد بروز حوادثی مانند 11 سپتامبر و روند به اصطلاح مبارزه با تروریسم را سناریوهای از قبل طراحی شده برای تهاجم نظامی زورمداران و سرمایه‌داران برای تسلط بر منابع و انرژی منطقه دانست.

* اساس شورای آمنیت بر ظلم بی عدالتی استوار است
رییس جمهوری افزود: در عرصه سیاسی نیز قدرت طلبان ساختاری به نام شورای امنیت را بنا نهاده‌اند که اساس آن بر ظلم و بی‌عدالتی استوار است و پنج کشور زورگو می‌گویند هیچ کشور دیگری حق ندارد و همه کشورهای دیگر دسته دوم، سوم و یا عقب‌افتاده هستند.
احمدی نژاد،گفت: شورای امینت در برابر حمله‌های وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشتی‌های کمک‌رسان به فلسطینی‌های محاصره شده آن هم در آب‌های آزاد بین‌المللی و در روز روشن هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهد اما در برابر هر حرکت استقلال‌طلبانه ملت‌ها و کشورهای مستقل می‌ایستد و آنها را مورد سنگین‌ترین فشارها قرار می‌دهد.
وی سیر شکوفایی بشر را توجه به عشق و محبت انسان‌ها و برقراری عدالت دانست و گفت: ریشه بسیاری از دشمنی‌ها، تنش‌ها و کینه‌های امروز بشر به‌خاطر نبود عدالت است.
رییس دولت دهم در همین زمینه ماموریت بزرگ پیامبران الهی را برقراری عدالت در جامعه دانست و گفت: ما معتقدیم که مدیریت بر انسان در جامعه نیز باید بر اساس عدالت باشد.
وی افزود:هیچ‌گاه اندیشه‌های مادی برای مدیریت بر جوامع انسانی را نمی‌پذیریم و معتقدیم موضوعاتی مانند حقوق بشر، بمب اتم و نظایر آن بهانه‌هایی برای نبرد فرهنگی اندیشه‌های مادی نظام‌های سرمایه‌داری در برابر دیدگاه‌های الهی است و نیازهای اصلی امروز اندیشه جهان نیز شناساندن حقیقت انسان به انسان‌ها و تلاش برای اعمال مدیریت در جامعه براساس عدالت است.
احمدی‌نژاد ادامه داد،تحقق این هدف نیازمند تلاش‌های فرهنگی است و ناشران کتب اسلامی و تولیدکنندگان فکر و اندیشه باید ضمن نقد اندیشه‌های مادی‌گرایانه به معرفی الگوهای برقراری عدالت واقعی و انسان‌های کامل بپردازند.
رییس‌جمهوری،اسلام را دین کامل برای برقراری عدالت و پیامبر گرامی اسلام را انسانی کامل دانست و گفت: در عصر کنونی نیز همه ما منتظر ظهور انسانی کامل هستیم.
وی دربخش دیگری از سخنانش همه ادیان الهی را به نوعی واحد توصیف کرد و گفت:کسانی که دین اسلام را انکار می‌کنند و یا خود را دشمن آن می‌دانند، در واقع به هیچ دینی قایل نیستند زیرا ادیان الهی مکمل یکدیگر بوده، دین اسلام کامل‌ترین آن است و پیامبر اسلام نیز برای همه بشریت مبعوث شده است.
احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش،بحران امپراتوری مادی‌گراها بر بشر را رو به پایان دانست و گفت: تلاش‌های مذبوحانه برخی جریان‌ها و افراد برای نجات آنها نیز راه به جایی نخواهد برد.
رییس‌جمهوری خاطرنشان کرد که امروز کفگیر صاحبان و مدعیان اندیشه‌های لیبرالیستی، ماتریالیستی و کمونیستی به ته دیگ خورده و سوخت تاریخی آنان تمام شده و نوبت موحدان و اندیشمندان جهان اسلام است که با اندیشه‌های عدالت‌جویانه، آزادی‌خواهانه و ارزش‌های ناب، اسلام محمدی را به بشریت معرفی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش تعریف مادی از انسان و مدیریت کردن بر جامعه انسانی نه براساس معیارهای مادی را بدتر از کشتن جسم انسان توصیف کرد و گفت: حاکمیت اندیشه غیرالهی بر جامعه باعث نابودی نسل‌های انسان از حقیقت الهی خود می‌شود.
احمدی‌نژاد افزود: در چنین جامعه‌ای لذت‌جویی و به‌دست آوردن منافع مادی اصل قرار می‌گیرد و برای رسیدن به آن ممکن است هر نوع جنایتی علیه بشریت صورت گیرد.
رییس‌جمهوری گفت: براساس چنین دیدگاهی است که در روز روشن و در آب‌های بین‌المللی کشتی‌های کمک‌رسانی مورد حمله جنایتکاران صهیونیست قرار می‌گیرد و امدادگران آن کشته، اسیر و شکنجه می‌شوند.

 

منبع خبر: ایرنا

سه شنبه 1/4/1389 - 17:48
اخبار

 تاریخ ارسال خبر :  سه شنبه 1 تیر 1389  

 

  هم اندیشی: دانشجویان در اعتراض به مصوبه اخیرمجلس در مورد دانشگاه ازاد،در مقابل مجلس شورای اسلام تجمع و خواستار لغو این مصوبه شدند

 

 

منبع خبر: خبرنامه دانشجویان

سه شنبه 1/4/1389 - 17:40
اخبار

منطق علی لاریجانی در پاسخ به منتقدان:

دریده‌گو، بی‌منطق و غوغاسالار هستید

  هم اندیشی:علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که اقدام روز یکشنبه وی در رأی‌گیری از نمایندگان در خصوص نصّ صریح دستور رهبری با انتقادات گسترده‌ای مواجه شده است، به‌جای عذرخواهی از این رفتار خود منتقدانش را "دریده‌گو"، "بی‌منطق" و "غوغاسالار" توصیف کرد.

به گزارش هم اندیشی ؛  علی لاریجانی عصر امروز در همایش تخصصی تاریخ مجلس در سخنانی با اشاره به اخطار قانون اساسی برخی نمایندگان درباره مصوبه حمایت از وقف اموال دانشگاه آزاد، گفت که "تشخیص بنده این بود که اخطار قانون اساسی وارد است اما تشخیص مجلس چیز دیگری بود."

بر پایه اخطار قانون اساسی مورد اشاره آقای لاریجانی که نص صریح امام راحل و رهبر معظم انقلاب هم هست، پس از ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوعی، مجلس حق ورود به آن موضوع را ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت که من هم اخطار قانون اساسی را قانونی می‌دانم، اما نظامات مجلس اقتضاء می‌کند که خود مجلس به موضوع رای بدهد نه اینکه رئیس مجلس شخصا طرح را از دستور خارج کند.

لاریجانی که به نظر می رسید به دنبال سراسری شدن انتقادات به مصوبه روز گذشته مجلس، تلویحا سعی در پذیرش اشتباه عدم توجه به اخطار قانون اساسی را دارد، تصریح کرد: تشخیص ما از قانون اساسی این است که این اشکال وارد است. اما مجلس این اشکال را وارد ندانست البته بن‌بستی هم وجود ندارد، شورای نگهبان می‌تواند در این باره قضاوت کند.

رئیس مجلس اضافه کرد: عده ای معتقدند که در مجلس ششم رئیس مجلس وقتی حکم ولایی را دید یک مصوبه را از دستور خارج کرد اما درباره مصوبه مجلس تنها اخطار قانون اساسی وجود داشت نه حکم ولایی."

اشاره لاریجانی به مقایسه ای است که بین او و مهدی کروبی درباره نحوه برخوردشان با دو طرحی است که مخالفت رهبر معظم انقلاب با آن ها محرز بوده است. منتقدان رئیس مجلس می گویند، شیخ اصلاحات برخلاف آقای لاریجانی، در زمان ریاستش بر مجلس(ششم) پس از اعلام مخالفت رهبر انقلاب با طرح اصلاح قانون مطبوعات، آن را از دستور کار خارج کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه از انتقادات مختلفی که در دو روز گذشته نسبت به مصوبه مجلس مطرح شده، ابراز ناراحتی کرد و منتقدان را که طیف گسترده ای از دانشجویان، فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس هستند، به انتقاد کردن بی پایه متهم کرد. وی گفت: فکر می‌کنم برخی از افرادی که در این باره خیلی سروصدا می‌کنند این مصوبه را خوب نخوانده‌اند.

به تصور وی این مصوبه راجع به همه مؤسسات آموزشی غیردولتی کشور است؛ در این مصوبه مؤسسات غیردولتی در کشور باید تابع نظاماتی باشند و هیئت مؤسس‌شان اینگونه تشکیل شوند. البته بخشی از آن هم شمول دانشگاه آزاد است ولی همه این مؤسسات را رها کردند و این یک موضوع را گرفتند.

لاریجانی در ادامه سخنان خود از طرح مصوب مجلس با عنوان "مسئله" یاد کرد و منتقدان این اقدام را به "غوغاسالاری"، "دریدگی" و "رفتار غیرعاقلانه"  متهم کرد.
وی گفت: اگر کسی در رسانه‌ها نسبت به جایگاه مجلس با دریدگی صحبت کند به معنای منطقی بودن سخن وی نیست، اینها تصور نمی‌کنند که همین مجلس بود که در مسائل مختلف مواضع محکمی نسبت به کشورهای دیگر می‌گرفت که شما هم هورا می‌کشیدید، چطور اینجا اگر یک گوشه‌ای مطابق با میل‌تان نبود از صدر تا ذیل آنرا می‌خواهید آتش بزنید، این رفتار، رفتار عاقلانه‌ای نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه منتقدانش اقدام دیروز مجلس را به ذوب شدن در "یک قوه" که البته نامی از آن نبرد، متهم کرد: این قوه مقننه، ‌قوه‌ای است که اگر کسی به آن توهین کند یعنی به ملت توهین کرده است، ‌برخی شاید آنقدر ذوب در یک قوه دیگر هستند که چشم دیدن قوه دیگری را ندارند یعنی این رفتار، رفتار واقعی نیست

منبع خبر: شبکه ایران

سه شنبه 1/4/1389 - 17:35
اخبار

انتخابات 22 خرداد سالم ترین انتخابات بود/دفاع از مناظره های انتخاباتی

  هم اندیشی:سخنگوی شورای نگهبان انتخابات 22خرداد 88 را سالم ترین انتخابات سه دهه گذشته توصیف کرد و گفت: در انتخابات دهم ریاست جمهوری مردم به سراغ کسانی رفتند که بهتر می توانستند از اسلام و انقلاب حمایت کنند.

به گزارش هم اندیشی ؛"عباسعلی کدخدایی" در گفت وگویی تفصیلی با نفی ادعای معترضان به نتیجه انتخابات، تصریح کرد شورای نگهبان بیش از همه انتخابات گذشته بر انتخابات دهم نظارت و کنترل داشت.
کدخدایی ادعای تقلب را یک "دروغ بزرگ" توصیف کرد و گفت: خط دهی جریان فتنه در خارج از کشور بود ولی با حضور مردم، دشمن و جریان فتنه با "باخت بزرگی " مواجه شد.

مشروح این گفت و گو که به بهانه سالگرد حماسه تاریخی 22 خرداد انجام شد، در پی می‌آید:
سخنگوی شورای نگهبان در توضیح علت مشارکت بالای مردم در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، وضعیت انتخابات را در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب، انتخابات به پدیده نوی در کشور تبدیل شد و با فضای جدیدی که هدایت های امام راحل بوجود آورد، انتخابات نیز رنگ و بوی دیگری گرفت.
کدخدایی با تاکید بر اینکه پیش از انقلاب، رژیم طاغوت تلاش داشت تا با انجام نمایش هایی به نام انتخابات مدعی شود که از نظرات مردم هم استفاده می‌کند، گفت: این در حالی است که امام قبل و بعد از انقلاب بر دو نکته اساسی یعنی اجرای احکام اسلامی و حضور مردم در صحنه تاکید همیشگی داشتند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان، مهمترین بخش حضور مردم در عرصه‌های سیاسی و تعیین سرنوشت کشور را انتخاب سیاستمداران اعم از رییس جمهور، مجلس خبرگان، نمایندگان مجلس و نیز برگزاری همه پرسی دانست و اظهار داشت: امروز ملت ایران به خاطر برخورداری از این نعمت را مدیون زحمات و تلاش‌های امام(ره) می داند که به آنان آموخت چگونه از حق خود دفاع کنند و بتوانند سرنوشت خود را تعیین نمایند.
وی به حضور حداکثری مردم در همه پرسی جمهوری اسلامی و نیز رای به قانون اساسی اشاره کرد و گفت:مشارکت بالای مردم انتخابات دهم ریاست جمهوری از این گردونه خارج نیست و در واقع محصول زحمات امامی است که به همه آموخت که همیشه در صحنه حضور داشته باشند.
کدخدایی در عین حال رقابت‌های سیاسی را در افزایش حضور مردم در پای صندوق های رای موثر دانست و گفت: هرچند انتخابات یک پدیده بشری است و با انگیزه‌های متعددی مشارکت در آن صورت می گیرد اما در ایران که اسلام نخستین انگیزه ملت به شمار می‌رود، مردم به سراغ کسی می‌‌روند که در جهت اسلام و منافع ملی کشور حرکت می‌کند و هرگاه کسی خلاف این جریان حرکت کند از او دوری می‌کنند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: در انتخابات دهم ریاست جمهوری مردم به سراغ کسانی رفتند که بهتر می‌توانستند از اسلام و انقلاب حمایت کنند.

** رقابت‌ها در انتخابات دهم واقعی بود
سخنگوی شورای نگهبان در تشریح علت مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، وضعیت رقابت‌های انتخاباتی این دوره را " واقعی" و " سنگین سیاسی" توصیف کرد و گفت: هرچند تعداد نامزدها نسبت به دوره نهم کاهش یافت اما وزن انتخابات زیاد و رقابت ها واقعی‌ شد.
کدخدایی افزود: از آنجا که سلایق مختلفی در جامعه وجود دارد، در این دوره مردم توانستند به تناسب سلایق خود از بین نامزدهای مطرح یک گزینه را بیابند و به همین خاطر حضور حداکثری رقم خورد.
وی ادامه داد: در این انتخابات مردم احساس کردند که در بین نامزدها کسانی هستند که حرف دل آنها را می‌زنند و همین مساله بهترین انگیزه برای حضور حداکثری آنان شد.

** توسعه ابزارهای تبلیغاتی و کاستی های قانونی

از معاون اجرایی شورای نگهبان سوال شد: بسیاری از نهادها و حتی شورای نگهبان اعلام کرد که پیش از برگزاری انتخابات می‌ دانسته‌اند که دشمنان قصد دارند با استفاده از فرصت انتخابات به نظام ضربه بزنند، پس چرا این شورا به ستادهای نامزدها تذکرات لازم را نداد؟
کدخدایی در پاسخ به این سوال سخن از ضعف قوانین مربوط به تبلیغات نامزدها به میان آورد و تاکید کرد: قوانین موجود شفافیت لازم را ندارد و معلوم نیست تا چه اندازه به نهادهای مسوول اجازه داده شده که در بحث تبلیغات انتخابات ورود کنند.
وی افزود: هرچند تبلیغات انتخاباتی به دلیل شکل دهی به افکار عمومی عنصر مهم و سرنوشت ساز در یک انتخابات است اما کمترین مقررات را در قانون انتخابات به خود اختصاص داده است.
کدخدایی خاطر نشان کرد: شورای نگهبان در جریان انتخابات مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری بارها با این مشکلات روبه رو بوده که واقعا شرایط تبلیغات چیست؟ آیا فرد می تواند هزینه‌های زیادی برای حضور در صحنه داشته باشد و چه سقفی را باید برای آن در نظر گرفت؟.
وی تصریح کرد هرچند قانون در برخی موارد محدودیت‌هایی را برای نامزدها در عرصه تبلیغات قائل شده است، اما مرز این محدودیت‌ها معلوم نیست تا مشخص شود در هر دوره تا چه میزان قابلیت اجرا دارد.
سخنگوی شورای نگهبان خاطر نشان کرد که با ورود ابزارهای جدید ارتباطی و تبلیغاتی فضای تبلیغات انتخاباتی نیز دستخوش تغییر و تحول شده و باید قوانین متفاوت نسبت به گذشته برای آن در نظر گرفت.
کدخدایی فقدان قانون جامع و کامل در بحث تبلیغات انتخابات که وظایف دستگاه‌های ذی ربط را روشن می کند از مهمترین ایرادات قانون فعلی انتخابات دانست.
وی با برشمردن برخی خلاءهای قانونی در زمینه تبلیغات انتخاباتی اظهار داشت: یکی از مسایل مبهم در قانون فعلی این است که مشخص نیست افراد چگونه و تا چه میزان می توانند هزینه تبلیغاتی داشته باشند.
کدخدایی افزود: در بسیاری از کشورها روال بر این است که میزان هزینه‌های هر نامزد باید مشخص باشد و از سقف خاصی بیشتر نمی تواند هزینه کند.
وی ادامه داد: چون قانون جامعی در این زمینه وجود ندارد نمی‌توان اقدامی هم در مقابله با آن صورت داد مگر اینکه با عناوین ثانویه که شامل جرایم مختلف و بوسیله دادگستری یا نیروی انتظامی صورت می‌گیرد بتوان موضوع را پیگیری کرد.

** قرائن تلاش دشمنان برای سوء استفاده از فضای انتخاباتی

وی گفت: پیش بینی شورای نگهبان از تلاش دشمنان برای سوء استفاده از فضای انتخاباتی در کشور با قرائنی همراه بود که یکی از آن اقدام بیگانگان برای ایجاد رسانه ای با امکانات جدید برای خط دهی به افکار عمومی ملت ایران بود.
کدخدایی در عین حال راه مقابله با این اقدام دشمنان را اطلاع رسانی صحیح از اقدامات روشن و شفاف درباره وظایف نهادهای درگیر در امر انتخابات دانست و اظهار داشت: شورای نگهبان سعی کرد در فضایی شفاف و روشن و در تعامل مثبت با نامزدهای انتخاباتی و ستادهای آنان این مساله را باز کند و هرگونه امکاناتی را در اختیار آنان قرار دهد که هیچگونه شک و شبهه ای باقی نماند.
وی افزود: در انتخابات دهم ریاست جمهوری حتی برای نخستین بار شورای نگهبان به نمایندگان نامزدها اجازه داد که در هیات مرکزی نظارت بر انتخابات حضور داشته باشند.
کدخدایی چنین اقداماتی را تمهیدات شورای نگهبان برای جلوگیری از التهابات و کنترل احساسات طرفداران نامزدها دانست و گفت: با این حال بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری عده ای با هدف خدشه وارد کردن به نتایج انتخابات قصد ضربه زدن به نظام را داشتند و حتی مدعی برگزاری ناسالم انتخابات شدند.
وی ادامه داد: این ادعاها در حالی صورت گرفت که شورای نگهبان بیش از همه انتخابات گذشته بر این انتخابات نظارت و کنترل داشت و اقدامات لازم و مقدماتی فراهم شد تا هیچ تخلفی صورت نگیرد.
کدخدایی افزود: خوشبختانه طبق آمار این انتخابات از کم تخلف ترین انتخابات در ادوار گذشته بود زیرا در این دوره هیچ حوزه و صندوقی ابطال نشد و همه نامزدها در پای صندوق‌های اخذ رای نماینده داشتند.

** نمی توان از دشمن انتظار داشت توطئه نکند
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه نمی توان از دشمن انتظار داشت که علیه منافع ملی کشور اقدامی صورت ندهد، گفت: خوشبختانه مردم در همه ادوار نشان داد‌ه‌اند که گوش به فراخوانی رسانه‌های بیگانه نمی دهند و در راستای منافع ملی، هرگاه که احساس وظیفه کنند، با حضور خود پاسخ محکمی را به دشمنان نظام می دهند.
کدخدایی با تایید این سوال که " کمبود قوانین تبلیغات انتخاباتی موجب شد تا فضای انتخابات چندان قابل کنترل نباشد"، اظهار داشت: اگر بخواهیم قانون انتخابات را درجه بندی کنیم، شاید سهم تبلیغات در این قانون نزدیک به صفر است.
وی افزود: هرچند تبلیغات جایگاه مهمی در انتخابات دارد و از ابزارهای خاصی برای خط دهی و اطلاع رسانی به افکار عمومی استفاده می کند، اما کمترین مقررات انتخاباتی به این حوزه باز می‌گردد.
معاون اجرایی شورای نگهبان تاکید کرد که این مشکلات به این خاطر است که قوانین موجود زمانی به تصویب رسید‌ه‌اند که هیچ یک از ابزارها و وسایل جدید ارتباط جمعی وجود نداشت.

** شورای نگهبان و مناظره‌های انتخاباتی
از کدخدایی در خصوص نظر این شورا درباره مناظره های انتخاباتی سوال شد که وی پاسخ داد: زمانی می توان به این مناظره ها اشکال گرفت که به صورت یکسویه طراحی شده باشند اما وقتی فردی می پذیرد در یک مناظره شرکت کند، این بدان معنی است که همه مسوولیت‌های آن را نیز بر عهده گرفته است.
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید براینکه مناظره ها امری دو سویه است، گفت: اصل مناظره‌ها کار بسیار خوب و پسندیده ای بود که درجهت شفاف سازی و اطلاع رسانی درباره مواضع نامزدها صورت گرفت اما ملاحظاتی درباره مطالبی که در مناظره ها مطرح شد، وجود دارد که به طرفین مناظره باز می گردد.
به گفته این حقوقدان شورای نگهبان ، مناظره ها در زمان انتخابات کار خوبی بود که باید اشکالات آن را برطرف و در ادوار آینده این روش را ادامه داد تا بهتر بتوان نامزدهای انتخاباتی را به مردم معرفی کرد.
وی با بیان اینکه در برخی کشورها برگزاری مناظره‌های انتخاباتی هم به صورت زنده و هم به شکل ضبط شده امری رایج به شمار می‌رود، گفت: از آنجا که در ایران بین مردم و مسوولین فاصله‌ای نیست پس بهترین ابزار تبلیغات گفت وگوی زنده با مردم است.
خبرنگار ایرنا پرسید: دو تن از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات دهم، محتوای مناظره‌های تلویزیونی را یکی از مصادیق تخلف در انتخابات می دانستند و خواستار ابطال انتخابات بودند؛ کدخدایی در پاسخ گفت: چنین منطقی پذیرفتنی نیست زیرا وقتی فردی می‌پذیرد که در مناظره شرکت کند همه عواقب آن را نیز قبول می کند و بر این اساس مطرح کردن اینکه پس از بازنده شدن بگوییم به دلیل مناظره انتخابات باید باطل شود از سوی هیچ کس قابل پذیرش نیست.
وی افزود: این استدلالی با پای چوبین است که قطعا ما استدلال چوبین نمی خواهیم بلکه شورای نگهبان نیازمند دلایل قوی برای ابطال است.
کدخدایی در عین حال رفتار برخی نامزدها را داری نقص دانست و گفت: هرچند برخی نامزدها مدعی شدند که در مناظره به آنان توهین شده است اما آنها هم فرصت داشتند که مطالب و پاسخ خود را مطرح کنند و به همین خاطر نمی توان به مناظره ایراد گرفت اما شاید در بیان مطالب بهتر می شد عمل کرد به نحوی که بهانه دست دشمن ندهیم.

** رفتار انتخاباتی در نامزدها نهادیه نشده است
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه این شورا خواهان رعایت قوانین انتخاباتی از سوی نامزدها است، اظهار داشت: اگر نامزدها بعد از انتخابات اعتراض و شکایتی دارند هم بهتر است در چارچوب قانون و مقررات و از طریق نهادهای مسوول اقدام کنند.
کدخدایی افزود: از هیچ فردی و در هیچ نظام سیاسی پذیرفته نیست که مرحله ثبت نام و تایید صلاحیت‌ها را مطابق قانون بداند اما در مراحل بعد که نحوه رسیدگی به شکایات را روشن کرده است، نپذیرد و به دنبال ابطال انتخابات باشد.
وی یاد آور شد: پس از اعلام نتایج انتخابات از سوی وزارت کشور، برخی نامزدها می‌گفتند ما شورای نگهبان را قبول نداریم و به همین خاطر نظارت آن را نیز نمی پذیریم و پس باید انتخابات باطل شود!
این عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد این استدلال برای هیچ کس منطقی نیست، زیرا شورای نگهبان همان نهادی بود که در بررسی نامزدها، صلاحیت شما را تایید کرد و حال چطور می شود زمانی که صلاحیت شما تایید می شود شورای نگهبان مورد قبول شماست اما زمانی که نتیجه انتخابات اعلام و شکایات مطرح می شود شورای نگهبان را قبول ندارید؟
کدخدایی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب در مسایل بعد از انتخابات همواره بر حاکمیت قانون تاکید داشتند، گفت: این حرف درستی نیست که مراحل قبل که همان ثبت نام، تایید صلاحیت و نظارت بر انتخابات از سوی شورای نگهبان را بپذیرید اما وقتی مرحله نتیجه گیری آغاز می‌شود فرد اعلام کند که هیچ نهادی اعم از مجری و ناظر را قبول ندارد و بر طبل ابطال انتخابات بکوبد.

** ارجاع اعتراض های انتخاباتی به مجمع صحیح نبود
خبرنگار ایرنا از کدخدایی پرسید: عده‌ای سعی داشتند که مجمع تشخیص مصلحت نظام را درگیر پیگیری شکایت‌های بعد از انتخابات کنند، قصد نهادسازی در برابر شورای نگهبان و تضعیف جایگاه آن را داشتند، نظر شما در این زمینه چیست؟ او در پاسخ گفت: به لحاظ حقوقی، مجمع باید در چارچوبی که قانون اساسی مطرح کرده، مرجع رسیدگی باشد.
وی گفت: مجمع تنها در موارد اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس و مواردی را که رهبر معظم انقلاب به عنوان معضل به آنان ارجاع می دهد ، می‌تواند به مسایل ورود کند که موضوع انتخابات به هیچ یک از این دو موضوع مربوط نمی شد.
کدخدایی افزود: نه قانون اساسی چنین اجازه‌ای به مجمع تشخیص مصلحت داده است که در این مسایل ورود کند و نه رهبر انقلاب اعتراض برخی نامزدها به نتایج انتخابات را معضلی برای کشور تشخیص دادند و به همین خاطر ارجاع مساله به مجمع فاقد پایه‌های حقوقی بود.
معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان یاد آور شد: کسانی که برخلاف رویه قانون اساسی به ارجاع موضوع به مجمع اصرار داشتند، باید بپذیرند که نتایج اعلام شده باید در چارچوب قانون اساسی باشد.
** دشمن زمین بازی را آماده کرد و برخی دوستان مهره‌ریزی انجام دادند
از کدخدایی سوال شد: برخی نهادها و از جمله شورای نگهبان اعلام کردند که آنان به این نتیجه رسیده بودند که برخی حتی در صورت پیروز نشدن در انتخابات قصد دارند فضای کشور را ملتهب و بحران مصنوعی بوجود آورند. آیا این تحرکات از سوی ستادهای نامزدها ساماندهی می شد؟
سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، خط دهی اصلی این جریان فتنه در دوران بعد از انتخابات در خارج از کشور بود و قطعا دشمن و بیگانه برنامه‌ریزی‌هایی را بر خدشه وارد کردن به اصل نظام داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: زمین بازی را دشمن فراهم کرد و برخی از دوستان داخلی هم مهره‌ریزی آن‌ را انجام دادند و امروز به طور قطع پس از ارزیابی سیاسی مردم، آنها به باخت بزرگی رسیدند.
وی خاطر نشان کرد در این زمینه گزارش‌های مختلفی هم به دست شورای نگهبان رسیده بود؛ بر اساس این گزارش ها رفتارها و عملکرد افرادی در جریان انتخابات حاکی از آن بود که آنان در حال فریب خوردن هستند و وارد بازی دشمن می‌شوند.
کدخدایی افزود: این رفتارها در دستورالعمل هایی که برای ستادهای انتخاباتی تهیه می‌شد، مشهود بود که البته بعدها بخش‌هایی از این دستورالعمل‌ها منتشر شد.
کدخدایی افزود: شورای نگهبان در چارچوب قانون و اختیاراتی که داشت، می‌توانست در راستای ایجاد فضای روشن و شفاف در جامعه حرکت کند و اتفاقا در همین مسیر هم قدم برداشت و از نامزدها نیز خواست تا به قانون پایبند باشند و اگر اعتراض و شکایتی دارند از طریق شورای نگهبان موضوع را پیگیری کنند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این شورا قصد داشت با حضور نمایندگان نامزدها مسایل را بررسی و اعلام نتیجه کند، گفت: متاسفانه هیچ یک نامزدهای معترض این شرایط را نپذیرفتند که نشان می داد برخی از نامزدها و طرفداران آنان فریب و نیرنگ دشمن را خورده‌اند.

** اعلام پیروزی قبل از رای گیری نادر و از موارد تخلف بود

کدخدایی با بیان اینکه اعلام پیروزی قبل از اعلام نتایج " تخلف " است، گفت: در هیچ جای دنیا و حتی جریان برگزاری انتخابات در سه دهه اخیر در ایران چنین مساله ای دیده نشده است که یکی از نامزدها در انتخابات ملی و در زمانی که هنوز شمارش آرا شروع نشده و هنوز مردم مشغول رای دادن هستند، اعلام پیروزی کند.
وی گفت: اینگونه سخن گفتن این سوال را بوجود می آورد که این نامزد با چه اطلاعاتی به این نتیحه رسیده است زیرا شورای نگهبان و وزارت کشور هیچ کدام نمی دانستند نتیجه چه خواهد شد.
کدخدایی افزود: هرچند ممکن است گروه‌های سیاسی و پایگاه‌های خبری و سایت ها نتیجه را حدس بزنند که اینها فقط گمان و پیش بینی است ولی وقتی یک نامزد در این زمینه اظهار نظر می‌کند، آثار حقوقی در پی دارد.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: اینگونه اعلام کردن نتیجه از سوی یک نامزد ایجاد تردید می کند و همین مساله اساس ادعای تقلب می شود؛ تقلب یک بازی بود که بیگانه ایجاد کرد و برخی نامزدها هم گرفتار آن شدند.

** رفتارهای منطقی فتنه را از بین می‌برد
وی دربخش دیگری از گفت وگوی خود در تشریح وضعیت کنونی جریان فتنه اظهار داشت: هرگاه بر اساس منطق، عقل و قانون حرکت کنیم و حاکمیت قانون را در همه رفتارها جاری کنیم هیچ چیز نمی‌تواند با آن برخورد کند.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: ممکن است احساسات در مقاطع کوتاهی برانگیخته شود و با اخبار کذبی که به جمعی داده می شود، افرادی فریب خورده و خیال کنند که واقعیت ها چیز دیگری است اما وقتی به واقعیت نزدیک می شوند می فهمند که این سر و صداها سرابی بیش نبود.
کدخدایی ادامه داد: آنچه دشمن در موضوع انتخابات دهم ریاست جمهوری برنامه ریزی کرد، همین سراب زیبایی بود که فضا را برای برخی بازی خوردگان فراهم کرد؛ امروز با گذشت یک سال از این فتنه همه افراد فریب خورده به این نتیجه رسیده‌اند که واقعیت چیز دیگری است و آنچه از سوی بیگانه نشان داده شد سرابی بیش نبود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان به بی توجهی مردم به تبلیغات رسانه‌های خارجی برای به راه انداختن هیاهو در کشور به بهانه سالگرد انتخابات 22 خرداد اشاره کرد و گفت: این امر نشان می‌دهد نهادهای تصمیم‌گیرنده در نظام جمهوری اسلامی ایران به دقت بر اساس وظایف خود عمل کردند و هیچ خدشه مهمی به انتخابات دهم وارد نشد.
کدخدایی گفت: مجموع حوادث یک سال گذشته نشان داد که طرح تقلب در انتخابات یک دروغ بزرگ و نیرنگ بود.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان با ابراز تاسف از جان باختن شماری از هموطنان در حوادث بعد از انتخابات گفت: چه چیزی بدتر از اینکه در 22 خرداد سال گذشته مطالبی تحت عنوان تقلب و تخلف عمده از سوی معاندین و حتی نامزدها مطرح شد.

منبع خبر: ایرنا

سه شنبه 1/4/1389 - 17:34
اخبار

  هم اندیشی:دانشجویان در مقابل مجلس شورای اسلامی اعلام كردند كه تا زمان لغو این مصوبه در مقابل مجلس تحصن خواهند كرد.

 

به گزارش هم اندیشی ؛دانشجویان دانشگاه‌های تهران صبح امروز در اعتراض به تصویب طرح وقف اموال دانشگاه آزاد از سوی مجلس شورای اسلامی، مقابل مجلس تجمع کردند.
نمایندگان و اعضای شورای مركزی اتحادیه‌ها و تشكل‌های دانشجویی دانشگاه‌های تهران و برخی شهرستان‌ها در اعتراض به مصوبه اخیر مجلس مبنی بر لغو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و موافقت با وقف اموال دانشگاه آزاد از ساعت 10 صبح امروز در مقابل درب اصلی مجلس شورای اسلامی تجمع كردند.
تجمع‌كنندگان با در دست داشتن پلاكارد‌هایی با مضامین "دانشگاه آزاد ملك خصوصی نیست "، "به راستی نمایندگان اصولگرای امضاكننده این فضاحت‌نامه به كدام اصول گرایش دارند؟ "، "نمایندگان جاسبی در خانه ملت چه می‌كنند؟ "، "خانه ملت وقف جاسبی "اعتراض خود را نسبت به تصویب این طرح اعلام كردند.

دانشجویان خواستار استعفای عباس‌پور شدند
 با توجه به سخنان نمایندگان در خصوص پشت‌پرده مصوبه بحث‌برانگیز روز یكشنبه مجلس شورای اسلامی و همچنین اقدامات متداول عباس‌پور برای حمایت از جاسبی و مدیریت دانشگاه آزاد در مجلس، دانشجویان تجمع‌كننده با شعارهای "عباس‌پور تهرانی، استعفا استعفا " خواستار استعفای وی شدند.
این دانشجویان همچنین پلاكاردی را در دست دارند مبنی بر اینكه "عباس‌پور نماینده جاسبی است، نه نماینده مردم " .
حضور 20 نماینده  مقابل مجلس حاضر
تاكنون 20 نماینده مجلس با ترك جلسه علنی در تجمع دانشجویان معترض به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی حضور پیدا كردند.
 تعداد زیادی از دانشجویان در اعتراض به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در رابطه با موسسات آموزشی غیر‌دولتی از جمله دانشگاه آزاد در مقابل ساختمان مجلس تجمع كردند.
در بین دانشجویان معترض تعدادی از نمایندگان مجلس هم با ترك جلسه‌ علنی به جمع این دانشجویان پیوسته‌اند كه از این تعداد می‌توان به طیبه صفایی نماینده تهران، نیره اخوان نماینده اصفهان، فاطمه آلیا نماینده تهران، زهره الهیان نماینده مردم تهران، فاطمه رهبر نماینده مردم تهران، حسین فدایی نماینده تهران، علیرضا زاكانی نماینده تهران، موسی الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد، حمید رسایی نماینده تهران، مهدی كوچك زاده نماینده تهران، ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی، علی اصغر زارعی نماینده تهران، علی كریمی‌فیروزجانی نماینده مردم بابل، پرویز سروری نماینده تهران، محمد دهقانی نماینده مردم طرقبه و چناران، امیر حسین قاضی زاده نماینده مردم مشهد، محمد كریم شهرزاد نماینده مردم اصفهان، عفت شریعتی نماینده مردم مشهد، فاطمه آجرلو نماینده مردم كرج و محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر اشاره كرد.
استعفای11 عضو کمیسیون آموزش
 دستایی، فیروزجایی، بشیری، صفایی، افتخاری، آجرلو، عباسی، حسینی، سلیمی، آقا تهرانی و اعزازی استعفای خود را از كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام كردند.
11 تن از اعضای كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به مواضع عباسپور تهرانی فرد رئیس كمیسیون آموزش مجلس اعتراض كرده و اعلام كرده‌اند كه دیگر در جلسات كمیسیون آموزش مجلس شركت نمی‌كنند.
طیبه صفایی عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویر این نامه را در اختیار خبرنگاران مستقر در مقابل مجلس شورای اسلامی قرار داد كه متن این نامه به شرح ذیل است:
جناب آقای دكتر لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با احترام با عنایت به مسائل اخیر در كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و رفتارهای غیرقانونی و نقض ماده‌های 33، 34 و 145 آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی توسط عباسپور تهرانی فرد رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات و سوء استفاده از جایگاه ریاست كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تعیین تكلیف موضوعات پیش آمده در ساعات جلسه كمیسیون در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی حضور خواهیم داشت.
امضاء‌كنندگان این نامه‌: 1- نورالله‌ حیدری 2- علی كریمی فیروزجانی 3- فرهاد نیری 4- طیبه صفایی 5- زارع افتخاری 6- فاطمه آجرلو 7- اسدالله عباسی 8- سید قدرت‌الله حسینی 9- علیرضا سلیمی 10- اعزازی 11- حجت‌الاسلام مرتضی آقا تهرانی به امضاء رسانده‌اند.
دانشجویان تا لغو مصوبه بحث‌برانگیز در مقابل مجلس تحصن می‌كنند
 دانشجویان تجمع‌كننده در مقابل مجلس شورای اسلامی اعلام كردند كه تا زمان لغو این مصوبه در مقابل مجلس تحصن خواهند كرد.
 مجید اخوان مسئول سابق بسیج دانشگاه خواجه‌نصیر لحظاتی پیش طی سخنانی در جمع دانشجویان تجمع‌كننده در مقابل مجلس شورای اسلامی تأكید كرد: قرار است در مجلس اصلاحیه دو فوریتی مبنی بر متوقف كردن مصوبه روز یكشنبه مجلس مطرح شود و تا زمانی كه این طرح در صحن علنی مجلس مطرح نشود، دانشجویان در مقابل مجلس تحصن می‌كنند. 

 دو فوریت بازگشت مصوبه اخیر مجلس به امضای 100 نماینده رسید
 كریمی فیروزجایی با بیان اینكه نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی حكم صریح قانون را دارد، گفت: دوفوریت بازگشت این مصوبه به مجلس توسط نمایندگان مطرح شد كه اكنون به امضای نزدیك به یك‌صد نماینده رسیده است.
علی كریمی فیروزجایی نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌وگو با فارس، گفت: بعد از اینكه مشخص شد برخی‌ها شیطنت كرده و به طرح مذكور وقف دانشگاه آزاد را اضافه كردند، دوفوریت بازگشت این مصوبه به مجلس توسط نمایندگان مطرح شد كه اكنون نزدیك به امضای یكصد نماینده رسیده است.
وی با اشاره به مصوبه غیرقانونی مجلس مبنی بر وقف دانشگاه آزاد و نقض مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اساسنامه دانشگاه آزاد، اظهار داشت: این مصوبه مغایر با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و به لحاظ قانونی معتبر نیست.
وی با بیان اینكه نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی حكم صریح قانون را دارد، گفت: بعد از اینكه مشخص شد برخی‌ها شیطنت كرده و به طرح مذكور وقف دانشگاه آزاد را اضافه كردند، دو فوریت بازگشت این مصوبه به مجلس توسط نمایندگان مطرح شد كه اكنون نزدیك به‌امضای یك‌صد نماینده رسیده است.
كریمی فیروزجایی گفت: 100 نماینده تاكید كردند كه باید دانشگاه آزاد تابع مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد كه این تعداد در حال افزایش است.


 شعارهای دانشجویان تجمع‌كننده در برابر مجلس 
دانشجویان تجمع‌كننده در مقابل مجلس شورای اسلامی با سردادن شعارهایی خواستار استعفای عباسپور و دیگر نمایندگان حامی جاسبی در مجلس شورای اسلامی شده و آنها را وكیل‌الجاسبی نامیدند.
تجمع دانشجویان در مقابل مجلس شورای اسلامی ادامه داشته و تاكنون عباس سلیمی نمین، علیرضازاكانی،حجت‌الاسلام حمید رسایی، طیبه صفایی عضو كمیسیون آموزش مجلس، مهدی‌كوچك‌زاده در جمع دانشجویان حاضر شده و به ایراد سخنرانی پرداخته‌اند.
دانشجویان با سردادن شعارهای "نماینده جاسبی اخراج باید گردد "، "نماینده خائن شرمت باد شرمت باد "،‌ " مجلس، مافیا پیوندتان مبارك "، "جاسبی قانون شكن شرمت باد شرمت باد "مجلس جاسبی‌گرا استعفا استعفا "، "مرگ بر اسلام آمریكایی "، "عباسپور تهرانی استعفا استعفا "، "برادرزن جاسبی استعفا استعفا "، "وكیل حزب‌الهی تشكر تشكر "، " وكیل بابصیرت تشكر تشكر "، "  " جاسبی حیاكن سلطنت را رها كن "، "جاسبی حیا كن بیت‌المال را رها كن "، "مجلس بی‌ولایت تعطیل باید گردد "، "غارتگر بیت‌المال اعدام باید گردد "،  اعتراض خود را نسبت به تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی اعلام كردند.
در حال حاضر و با وجود اینكه امتحانات پایان ترم دانشجویان در حال پایان است هر لحظه بر تعداد تجمع‌كنندگان در مقابل درب اصلی مجلس شورای اسلامی اضافه می‌شود و برخی دانشجویان تاكید كرده‌اند تا تصویب دو فوریت متوقف شدن طرح وقف اموال دانشگاه آزاد در مقابل مجلس تجمع خود را ادامه خواهند داد.
زاکانی:جاسبی شرایطی را ایجاد كرد كه رئیس كمیسیون آموزش از آنها انتخاب شود
 نماینده مردم تهران گفت: مشكل اساسی مجلس شورای در امر آموزش این است كه جاسبی شرایطی را ایجاد كرده كه رئیس كمیسیون آموزش از جناح آنان انتخاب شود تا آن كمیسیون در این خصوص به نفع دانشگاه آزاد عمل كند.
به گزارش فارس، علیرضا زاكانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع دانشجویان تجمع كننده در مقابل مجلس شورای اسلامی در سخنانی گفت: حركت باید در مسیر مبارزه با مفاسد و به تعبیر مقام معظم رهبری در پیام به تشكل‌های دانشجویی در سال 81 گسست حلقه‌ ثروت و قدرت باشد.
وی افزود: اگر مقابل غده سرطانی كه 30 سال بر اریكه‌های مختلف ریشه دوانده و شرایطی را در این كشور تحمیل كرده نایستیم با مشكل مواجه خواهیم شد و این امر محل اعتراض اصلی جمع حاضر است.
زاكانی خاطرنشان كرد: توجه به اصل این مفسده در دانشگاه آزاد در دستور كار مدیریت مفسده انگیز آن است و با مدرك دادن به برخی افراد، دادن كمك‌های مالی و ایجاد ستادهای انتخاباتی در حقیقت اموال دانشگاه آزاد به صورت نامطلوب مورد استفاده قرار می‌گیرد كه باید ریشه كن شود.
وی با با اشاره به شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تصویب اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد تصریح كرد: حركت روز یكشنبه برخی از نمایندگان مجلس در خصوص تصویب اموال دانشگاه آزاد حركتی بی اساس بود اما باید واقعیت امر را با جواب آن دریافت كرد.
وی افزود: اگر تعبیر از این تجمع این باشد كه مجلس شورای اسلامی مقابل مقام معظم رهبری است امری بسیار نادرست است. حركت شما دانشجویان مشخص است و ما هم معترض و مخالف این مصوبه بودیم ولی به عنوان نماینده مردم تهران اعلام می‌كنم اگر مجلس نظر رهبری را در خصوص دانشگاه آزاد بداند مطمئنا طبق آن عمل خواهد كرد.
زاكانی تصریح كرد: در این موضوع تخلف آشكار رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس روشن و بدیهی است.
این نماینده مجلس خاطرنشان كرد: مشكل اساسی مجلس شورای در امر آموزش این است كه جاسبی شرایطی را ایجاد كرده كه رئیس كمیسیون آموزش از جناح آنان انتخاب شود تا آن كمیسیون در این خصوص به نفع دانشگاه آزاد عمل كند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح كرد: آنچه كه مهم است این است كه از ظرفیت قانونی مجلس سوء استفاده شده و از فرصت‌های مسئولان امر نیز سوء استفاده شده است تا این مصوبه در دستور كار مجلس قرار گیرد.
وی افزود: برخی نمایندگان با علم به اینكه نباید در مواردی كه شورای عالی انقلاب فرهنگی دخیل است وارد شوند این مصوبه را تصویب كرده‌اند و این مصوبه بدون اطلاع اعضای كمیسیون آموزش مجلس به صحن علنی آورده شده است.
وی در پایان خاطرنشان كرد: حركت روز یكشنبه برخی نمایندگان مجلس نادرست بوده و شورای نگهبان كه این مصوبه را رد خواهد كرد دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این طرح رای نخواهند داد.

 

 

منبع خبر: جوان

سه شنبه 1/4/1389 - 17:29
اخبار

 

  هم اندیشی:متن كامل ناگفته های سردار اسماعیل احمدی مقدم درباره حوادث پس از انتخابات منتشر شد.

 

 

به گزارش هم اندیشی ؛متن كامل گفتگوی سردار اسماعیل احمدی‌مقدم با هفته نامه سروش به شرح ذیل است:
در دفتر كارش در ستاد فرماندهی ناجا بیش از دو ساعت با سعه صدر و حوصله سؤالات ما را شنید و پاسخ گفت، پاسخ‌هایش گاهی مثل یك پدر مهربان اما قاطع بود، گاهی مثل یك رزمنده قدیمی و گاهی مثل یك كارشناس اجتماعی و سیاسی. این طعم‌های مختلف پاسخ‌های سردار، شاید یكی از جذابیت‌های این گفت‌وگو باشد، یك سال بعد از حوادث تلخ انتخابات ریاست جمهوری، فرصتی ایجاد شد كه هم ریشه این حوادث را مرور كنیم و هم آسیب‌شناسی پلیس را از زبان فرمانده ناجا بشنویم، آنچه می‌خوانید مشروح این گفت‌وگوست:

* آیا پیش‌بینی می‌كردید چنین اتفاقاتی بعد از انتخابات رخ دهد؟

بله، ما چنین اتفاقاتی را پیش‌بینی می‌كردیم، چون برخی قرائن آشكار و علنی بود؛ نوع دامن زدن به پیش‌زمینه‌های ذهنی مانند احتمال تقلب اگر حضور مردم چهل میلیون نباشد ممكن است اقلیت رأی بیاورد. "طرح كمیته صیانت از آرا " یا صحبت‌هایی كه بعضی كاندیداها می‌كردند كه ما از "آرای شما حفاظت می‌كنیم " و ذهنیتی را به وجود می‌آوردند كه اعتماد مردم به دولت حاكم را به حداقل برسانند كه اگر نتایج انتخابات مطلوبشان نبود، امكان جرزنی در آن وجود داشته باشد یا مستند "نود سیاسی " كه درست كرده بودند و نوع تبلیغات پس از انتخابات نشان می‌دهد كه آشكارا حجم زیادی از ایجاد ذهنیت بی‌اعتمادی به دولت و مسئولان برگزاری انتخابات وجود دارد و ایجاد این ذهنیت كه اساساً ما برنده‌ایم و اگر ببازیم نتیجه تقلب است.

ما به عنوان یك دستگاه امنیتی نمی‌توانیم صرفاً متكی به شواهد آشكار باشیم ما قرائن پنهانی هم داشتیم، یعنی اشراف اطلاعاتی نسبتاً مناسبی در نوع تعاملات ستادها و جریان‌ها داشتیم كه آن‌ها را رصد می‌كردیم؛ مثلاً كوچی كه اعضای یك نشریه داخلی داشتند و رفتند هسته اصلی تشكیل بی.‌بی.‌سی فارسی شدند.

* یعنی شما بی.بی.سی فارسی را یكی عوامل ایجاد حوادث بعد از انتخابات می‌دانید؟
بله، كاملاً این طور بود، شما نگاه كنید به ضرباهنگی كه بی.بی.سی فارسی در جلب اعتماد از سه ماه قبل داشت، حتی در مورد محرومان و خانواده‌های شهدا مستند ساخت، معلوم بود كه این‌ها در پی جلب مخاطب هستند تا در موقع لازم توپخانه رسانه‌ای خود را آتش كنند. می‌دانستیم طرح این‌ها دوسویه است و برای آن دو راهكار پیش‌بینی كرده‌اند؛ اول اینكه پیروز شوند جشن پیروزی بگیرند و دنبال فتح سنگرهای بعدی باشند كه خودشان به احتمال زیاد این را می‌دانستند كه پیروز نخواهند شد. اگر هم پیروز نشدند با زور و با به خیابان آوردن مردم بتوانند نیت خود را تحمیل كنند. البته همه كسانی كه كارگردانان این صحنه در آن سوی موضوع بودند همه شبیه هم نبودند. همه آن‌ها از همه‌ ماجرا مطلع نبودند.

* شما چه طبقه‌بندی و تحلیلی از سطوح مختلف این هرم سیاسی ـ اجتماعی و ناآرامی‌های بعد از انتخابات داشتید؟

این را ما در سه لایه تحلیل می‌كنیم؛ طراحان یا رده راهبردی و اتاق فكر اصلی، كارگردانان و آن‌هایی كه صحنه را مدیریت می‌كردند و رده سوم مجریان و رده بعد سمپات‌ها و هواداران و مردمی كه دچار ابهام شدند و فكر می‌كردند كه حقشان ضایع شده است.

گروهی بودند كه نظرسازی می‌كردند و نظرسنجی‌هایی درست می‌كردند كه نشان می‌داد با قطعیت كاندیدای مورد نظر آن‌ها پیروز است. كاندیداهای دیگر را هم شما ببینید مثلاً یكی ادعا كرد سه تا هفت میلیون و یكی گفت پنج میلیون رأی داشت آقای موسوی هم ادعا می‌كرد 24 میلیون رأی دارد. اگر ما همه‌ این‌ها را جمع می‌كردیم و به آقای احمدی‌نژاد صفر هم می‌دادیم رأی كم می‌آوردیم؛ اگر همین سه تا را جمع می‌كردیم آرا كم می‌آمد یا اندكی به احمدی‌نژاد می‌رسید. آن ستادها برای آن‌ها نوعی صحنه‌آرایی كرده بودند كه فكر می‌كردند این قدر رأی دارند و همه با نیت پیروزی و یا رفتن به مرحله دوم فعالیت می‌كردند.

گروهی بودند كه چون بازداشت شدند و زندانی شدند من اسم آن‌ها را نمی‌برم، همین نظرسنجی‌ها را درست می‌كردند؛ البته خودشان هم در آخرین نظرسنجی‌ها در جمع خود گفتند كه آقای احمدی‌نژاد برنده میدان است، اما این را نگویید چون آقای موسوی تضعیف روحیه می‌شود و ممكن است انصراف دهد.

* یعنی شما این اطلاعات را همان وقت از درون ستادها داشتید؟

بله، همین طور است، حتی 4 بعدازظهر روز انتخابات با اینكه به همه‌ ستادهایشان زنگ زدند و مطمئن شدند آقای موسوی رأی نمی‌آورد رفتند پیش ایشان و به وی گفتند رأی آورده‌اید و به وی تبریك گفتند. اسناد اینها نزد وزارت اطلاعات است. و بعد دعوت از رسانه‌ها، كنفرانس 11 شب برگزار شد و ایشان اعلام پیروزی با رأی بالا را نمود؛ در حالی كه هنوز تعدادی از حوزه‌های انتخابیه بسته نشده بود و قطعاً هیچ صندوقی باز و شمارش نشده بود. چطور چنین چیزی امكان‌پذیر است. طبق اسناد قطعی كه هست گفتند به جز اردبیل در همه استان‌ها موسوی قطعی بازنده است، اما با این حال رفتند و به موسوی تبریك گفتند. این مسائل نشان می‌داد نیت توطئه‌ گونه‌ای وجود داشته است. چه بسا حالا یك نگاه هست كه می‌گوید موسوی از قبل می‌دانست. یك نگاه دیگر و این اطلاعات می‌گوید كه ایشان هم فریب خورد و بعد احساس كرد در مسیری كه رفته باید بایستد. البته نوعی روحیه لجاجت هم از گذشته در شخصیت فردی ایشان وجود داشت، روی این مسئله پافشاری كرد و كلید اصلی هم تقلب بود و تقلب هم اثبات نشد.

پس ما اطلاعات نسبی هم از درون آن‌ها داشتیم و می‌دانستیم دنبال چه موضوعی هستند و در واقع خود را آماده كرده بودیم.

* آمادگی عملی یا اقدام عملی ناجا در مرحله قبل از انتخابات چه بود؟
یك هفته قبل از انتخابات، فرماندهان استان‌ها را در اینجا جمع كردم و به آن‌ها گفتم حداقل تا پایان هفته اول تیرماه شما با حوادثی روبه‌رو خواهید بود. گفتم یا این انتخابات به نفع آقای موسوی تمام می‌شود كه یك غائله داریم به اسم جشن پیروزی و فتح سنگرهای بعدی یا آقای احمدی‌نژاد برنده می‌شود و آن‌ها بحث تقلب را پیش می‌كشند. البته نمی‌توانستیم حجم مشكلات را دقیقاً تخمین بزنیم، ولی گفتیم كه قطعاً مشكلاتی خواهیم داشت و بلاتردید شما آماده باشید. البته پیش از آن هم كسب آمادگی كرده بودیم.

تصمیمات بالاتر و اصلی‌تر را باید در سطح سیاسی می‌گرفتند، اما كار ما دادن اطلاعات به مراجع بالادستی بود كه در مرحله قبل از انتخابات به خوبی انجام دادیم. ما این كار را كردیم و از قبل هم بسیج شده بودیم. اگر این تمهیدات نبود آسیب‌های این حركت بسیار بیشتر از این بود كه اتفاق افتاد. در واقع یك نوع آمادگی ضمنی وجود داشت، اما كسی نمی‌توانست عمق مسئله را پیش‌بینی كند. خود این جریان هم می‌توانست این را پیش‌بینی كند. ما هم وسعت این جریان را نمی‌دانستیم. فكر می‌كردیم التهاباتی هست، ولی تصور نمی‌شد مسئله تا این حد عمیق باشد. همه سعی ما در آرامش بود، رزمایش آرامش و امنیت تمرین آمادگی بود و یكی از كاربردهایش ضد اغتشاش بود. ما تقویت ساختارها را در تهران و مراكز استان‌ها داشتیم. عرض و عمقی كه وجود داشت، اگر آن پیش‌بینی‌ها هم نبود خسارت‌های بیشتری به بار می‌آورد؛ مثل تایلند كه حوادث آن كمتر بود ولی خسارت‌های بیشتری داشت. با این حال توانستیم كنترل كنیم؛ گرچه از نظر من این ایده‌آل نبود. اگر واحدهای ما حرفه‌ای‌تر بودند ما می‌توانستیم عمق مسئله را دقیق‌تر تشخیص داده و خسارات را كاهش دهیم.

* پدیده جالبی كه در هفته‌های قبل از انتخابات شاهد آن بودیم، تبلیغات وسیع هواداران نامزدها در خیابان‌ها و خیابان‌گردی‌های سیاسی بود؛ بدون اینكه مشكل امنیتی یا حتی درگیری‌های قابل توجهی روی دهد، ناجا در ایجاد این فضا چقدر مؤثر بود؟

بله، كاملاً درست است، در جریان تبلیغات انتخاباتی هم اگر دقت می‌كردید با نوعی مسامحه و مدارا تلاش می‌كردیم بهانه‌ای داده نشود و آنان مظلوم‌نمایی نكنند. حتی جاهایی بود كه طرح‌ریزی می‌كردند بریزند كاندیداها را بزنند و بیندازند گردن جناح مقابل. اگر شما فیلم‌های آن روزها را ببینید انبوهی از پلیس دور كاندیداها می‌فرستادیم و پلیس ما كتك می‌خورد، ولی اجازه نمی‌داد چنین حادثه‌ای رخ دهد. ولی حوادثی تصنعی را شاهد بودیم؛ مثل كرج كه سیم بلندگو را قطع كردند و بلندگوی دستی از قبل آماده بود. اطلاعات قطعی داریم آن‌ها كه سیم را قطع كرده بودند و بقیه، همه از یك جریان بودند. ما كسانی كه سیم را قطع كرده بودند دستگیر كردیم، می‌خواستند مظلوم‌نمایی كنند. شاید خود كاندیداها هم در جریان این شیطنت‌ها نبوده‌اند، ولی بالاخره افراد ستاد هر كاری به ذهنشان می‌رسید، انجام می‌دادند.

ما هم همه تلاشمان این بود كه تا انتخابات هیچ تنش و درگیری‌ای نداشته باشیم. حتی در مورد قوانین راهنمایی و رانندگی و یا منكرات مسامحه می‌كردیم به خاطر مصلحت بزرگ‌تر بهانه ندهیم كه فردا بگویند نیروی انتظامی مداخله كرد. با این همه، غوغای انتخاباتی كه شروع شد توانستیم مسائل را پیش ببریم. ما هم به لحاظ اطلاعاتی و به لحاظ عملیاتی آماده بودیم و امنیت كامل تبلیغات انتخاباتی و جریان انتخابات را تأمین نمودیم.

* ستاد قیطریه اولین مكانی بود كه درست روز انتخابات توسط نیروی انتظامی پلمب شد، ماجرای این ستاد هنوز در هاله‌ای از ابهام است، در این مورد توضیح بفرمایید.

شما یادتان باشد بعدازظهر روز انتخابات ما ستاد قیطریه را بستیم. اطلاع داشتیم كه آنجا كار رسانه‌ای می‌كنند. وقتی رفتیم آنجا را بازرسی و پلمپ كنیم، بعد متوجه شدیم كه در درون ستاد استودیویی درست كرده‌اند و بعد كه داخل رفتیم چند تن از مشاهیر مثل هنرمند و... بودند كه در صف مصاحبه بودند كه ما آنجا متوجه شدیم.

ما فكر می‌كردیم آنجا اتاق ضبط رسانه‌ای است. وقتی جلوی در رفتیم دیدیم كه فیلم ما را مستقیم بی.بی.سی نشان می‌دهد. فكر می‌كردند به نفعشان است برای تهییج از بازیگران و هنرمندان استفاده كنند.

ما اطلاع نسبی داشتیم، بعد هم شما دیدید در جریان انتخابات در جاهایی مثل میدان هفت تیر اغتشاشات سازماندهی می‌شد، مثل ستاد پویش 88 كه ظاهراً ستاد جوانان بود، ما اطلاعات دقیقی داشتیم كه این‌ها سازمانی به نام سازمان رأی درست كرده‌اند كه شامل بخشی حقیقی و بخشی مجازی بود. یك شبكه‌ وسیع اجتماعی را از قبل تدارك دیده بودند كه كانون این‌ها در ستاد قیطریه بود.

از فردای روز انتخابات یعنی روز بیست‌وسوم، اوضاع كاملاً ملتهب بود. اگر اغتشاش خودجوش باشد الگوی اغتشاش در چند نقطه باهم فرق دارد، اما اغتشاش‌ها همه جا با یك شعار و یك نوع رفتار و برخورد با پلیس بود. این‌ها سازمان‌یافته و مركز فرماندهی داشت.

* برگردیم به بحث انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری ساعت 11 و 12 شب تمام شد، از ساعت 3 و 4 بعدازظهر فردا بحران شروع شد، دقیقاً شروع ناآرامی‌ها از كجا بود و چرا شكل گرفت؟

اولین مكان درگیری از حوالی ستاد مركزی آقای موسوی بود؛ یعنی ستاد زرتشت، از صبح از طریق ای‌میل فراخوان دادند، آنجا یواش‌یواش شلوغ شد، از ساعت ده صبح، ما بعدازظهر مجبور شدیم آن‌ها را متفرق كنیم. از دوهزار نفر شروع شد و به هشت تا ده 10 هزار نفر كشید، از دم غروب هم آرام آرام اغتشاش و آتش‌زدن‌‌ها شروع شد.

* تقریباً همه حوادث و اغتشاشات بعد از انتخابات، در مناطق محدودی مثل خیابان آزادی و فرعی‌های آن و نقاطی از مركز تهران و خیابان انقلاب اتفاق افتاد، تحلیل شما از این مسئله چه بود؟

خب این موضوع به ساختار رأی‌دهندگان به آقای موسوی برمی‌گشت.

حالا من نمی‌خواهم تحلیل اقتصادی كنم، این به من ربطی ندارد ولی می‌خواهم بگویم از لحاظ جغرافیای محل اغتشاش از بلوار كشاورز به بالا بود، زیر بلوار یك كبریت هم روشن نشد. ما نمی‌خواستیم به شمال تهرانی‌ها اهانت كنیم، اما وقتی در شمیران مردم می‌بینند هر كس می‌آید به موسوی رأی می‌دهد ولی احمدی‌نژاد پیروز می‌شود، تقلب برای‌شان باورپذیرتر است. بعد هم دسترسی‌شان به رسانه‌ها زیاد است و تحت تأثیر اخبار رسانه‌ها هستند. وقتی به شاه عبدالعظیم می‌روید همه می‌‌بینند مردم هفتاد درصد به احمدی‌نژاد رأی داده‌اند تقلب را باور نمی‌كنند.

من سفری به الموت قزوین داشتم و گفتم در الموت 89 یا 91 درصد به احمدی‌نژاد رأی داده‌اند كسی تقلب را باور نمی‌كرد، آنجا كه تقلب باور شد زمینه‌های اجتماعی ایجاد شد. حامیان احمدی‌نژاد بیشتر از طبقات پایین اقتصادی بودند یا آن‌هایی كه به نوعی احساس محرومیت داشتند و فكر می‌كردند دولت احمدی‌نژاد توانسته تا حدی كار كند و به آن‌ها روحیه دهد و برعكس اقشار متوسط به بالا ممكن بود حال و هوای دیگری داشته باشند. بعضی جاها هم قومی بود مثلاً در تبریز و آذربایجان می‌بینید نسبت رأی موسوی بد نبود، اما چون تقلب باورپذیر نبود، اتفاقی نیفتاد.

مثلاً ما روز 25 خرداد از نزدیك و با استفاده از دوربین‌ها چهره‌ها را می‌دیدیم. یك جمعیت عمومی بود، حتی جانباز و آدم چادری و متدین هم دیده می‌شد.

* برآورد و تخمین شما از جمعیت روز 25 خرداد چقدر بود؟ چون در این مورد اظهارنظرهای اغراق‌آمیز و عجیب زیاد گفته شده است.
من تخمین نمی‌زنم، ما برآورد دقیقی از جمعیت با توجه به عكس‌های هوایی داریم. در روز بیست‌وپنجم بین سیصد تا پانصدهزار نفر بود. در تجمعات روزهای بعد هم بین پنجاه تا هفتادهزار نفر جمعیت بود. خوب است این را اینجا بگویم، در یكی از تجمعات یكی از دوستان ما در روزی كه جلوی صداوسیما تجمع بود می‌گفت جمعیت پانصدهزار نفر است، ما تصویر هوایی گرفتیم. از میدان ونك تا سر نیایش یك لاین خیابان پر بود، از آنجا دو لاین خیابان بود؛ از ونك تا پارك‌وی 2500 متر است، به او گفتیم عرض خیابان را با ضرب و تقسیم حساب كن، گفت بین پنجاه تا هفتادهزار نفر هستند تا 30 خرداد. سی‌ام خرداد بین پانزده‌ تا بیست‌هزار نفر بودند. ما همه‌ آن را مستند داریم. حتی فكر می‌كنم تصویربردارهای صداوسیما داشتند.

نرم‌افزارهای برآورد هم هست. بعدها مبالغه كردند و گفتند روز 25 خرداد سه میلیون نفر و یا در روز قدس گفتند پنجاه، پنجاه بودند. این‌ها مبالغه است. در 22 بهمن از میدان امام حسین تا آزادی و از محمدعلی جناح تا پایین، وقتی جمعیت مثل سیل می‌آید سه میلیون نمی‌شود.

افراط در این آمارها اشكال دارد، من حتی در تظاهرات خودی تعدادی را می‌گویم كه دیگران می‌گویند دست پایین می‌گیری. ما مسئولان نباید جوگیر شویم واقعیت را می‌بینیم و می‌گوییم. در 22 بهمن 88 به نظر من بیش از دو میلیون نفر آمده بودند.

* در نهم دی‌ماه جمعیت چقدر بود؟

قطعاً بالای یك میلیون بود، ولی من الان دقیق نمی‌توانم بگویم.

البته ممكن است مسئله‌ای باشد، ولی نباید به این اعداد بیش از حد توجه كرد. باید به زیر پوست توجه كرد. الان هم ظرفیت تظاهرات نیست ولی طوری می‌گویند كه گویا فشار امنیت و خفقان هست، اما واقعاً چنین نیست، ظرفیت اجتماعی تخلیه شده است، یعنی آقایان حرف‌هایی زدند كه نتوانستند اثبات كنند و آن ضدانقلاب هزینه‌هایی داد؛ مانند كسی كه بمب‌گذاری می‌كرد، مثلاً در حرم امام بمب‌گذاری كرد. با او برخورد جدی شد، البته برخی هم گیر نیفتادند، بین جمعیت بودند و تیر می‌زدند و می‌كشتند، چون گلوله‌هایی كه شلیك شده بود در اندازه‌های سلاح‌های سازمانی ما نیست، شم امنیتی ما می‌گوید برخی بنزین بر روی این آتش می‌ریزند.

* بعد از درگیری‌های سی خرداد، بیانیه‌ای صادر شد كه كشته‌های آن روز را به خاطر تیراندازی متقابل مأموران بیان كرده بود، این تعبیر ظاهراً دیگر تكرار هم نشد، ماجرای این چه بود؟

اصلاً كشته‌شدگان در تیراندازی متقابل نبودند. در روز سی‌ام چند نفر جلوی مسجد لولاگر بودند كه رفتند مسجد را آتش بزنند و درگیر شدند؛ و البته، جلوی مسجد جنازه‌ای نبود. بقیه درگیری‌ها پراكنده بود در تجریش و ستارخان. یكی ماشین زیر كرده بود، یكی جسم سخت به سرش خورده بود، اما قطعاً نیروی انتظامی از روز اول تا آخر دستور داشت سلاح جنگی به دست نگیرد، از سلاح پینت‌بال كه سلاحی كه رنگ شلیك می‌كند، استفاده می‌كرد، حتی تفنگ‌های ساچمه‌ای هم نیاوردیم.

این دستور شورای عالی امنیت ملی هم بود. دستور این بود كه حتی در برخورد با اغتشاش هم برخوردها كم‌شدت و كم‌آسیب باشد؛ شما مسئله را مهار كنید، مثلاً در برابر صداوسیما صف كشیدیم، كسی كار نداشت، ما هم كاری نداشتیم تلاش داشتیم و تا درگیری ایجاد نشده ما شروع‌كننده نباشیم. ما دستور داده بودیم كه فضای آرامش حفظ شود تا رسانه‌ها كار خود را بكنند و اقناع عمومی صورت پذیرد.
* پس با این اوصافی كه گفتید می‌شود گفت یكی از بحران‌های امنیتی شهر تهران كه در حوادث پس از انقلاب هم معلوم شد، این مسئله سلاح‌های ناشناس بود كه بعدها هم می‌تواند مشكل‌ساز شود؟
بله. كاملاً، اینجا هست، همه جا هم هست، مرزهای ما وضع صد درصد مطلوبی ندارد. هنوز جاهایی هست كه كامیون و تریلی هم ب‌تواند داخل بیاید، مثل مرز سراوان، اما با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی كه شده، خیلی سخت است و ماشین دیگر عبور نمی‌تواند بكند اما اینكه كسی با چند سلاح به داخل بیاید و قاچاق كند این هست. در عراق و افغانستان و پاكستان سلاح به‌وفور وجود دارد؛ البته ما در زمینه سلاح‌های غیرمجاز، قوانین سخت‌گیرانه‌ای لازم داریم.

در پاكستان با همین سلاح غیرمجاز بوتو را زدند، این مسئله از دست همه كشورها در رفته است، حتی در كشورهای پیشرفته هم وضع بدتر است، اگر كار به اغتشاش در آنجا بكشد شما می‌بینید كه از سلاح چقدر استفاده می‌شود. حتی در سوئیس هم شما دیدید وقتی درگیری شد چه حجمی از درگیری‌ها و تخریب‌ها رخ داد، لذا ما باید روی سلاح‌های غیرمجاز كار امنیتی و جدی انجام دهیم. این نیست كه هر كسی سلاح غیرمجاز دارد از آن، در این مواقع استفاده می‌كند بلكه نیات سازماندهی‌شده هم باید پشت این مسائل باشد، ولی بالاخره تا حدی نباشد كه وزیر سابق مخابرات را فردی با تصمیم شخصی مضروب بكند، نه هیچ گروهی پشتش است و نه هیچ كسی. یك آدم است و خیلی راحت رفته و با چاقو زده. وقوع این حوادث در دنیای امروز ممكن است؛ با این فیلم‌های اكشن و سلاح های غیرمجاز.

نوع سازمان‌یافتگی این حركات را دستگاه‌های امنیتی باید كنترل كنند؛ باندها و جریاناتی مثل انجمن پادشاهی، منافقین و یا تندر.

گروهك‌ها را شما دیدید كه در بلوچستان و شرق ایران بودند، اما می‌خواستند به تهران بیایند. یا پژاك را شما دیدید كه در تهران دستگیر شدند، چرا كه در تهران اقدام عملیاتی كردند. اقدام در تهران برای‌شان سخت است، اما غیرممكن نیست ما باید سیستم‌های امنیتی‌مان را برای مقابله با حركات آن‌ها تقویت كنیم.

* شما به عنوان فرمانده ناجا، موافق ورود بسیج و سپاه به میدان برای مهار اغتشاشات بودید؟

در حادثه كوی دانشگاه كه شب 25 یا عصر 25 خرداد بود، بچه‌های بسیج شب‌ها در مقابله با اغتشاش به ما كمك می‌كردند كه به مرور این مناطق كم شدند. نیروی انتظامی كفاف این همه جا را نمی‌داد باید درخواست كمك می‌كرد.
اما زمانی پیش می‌آید كه مدیریت به سپاه داده می‌شود، زمانی هم هست كه مدیریت با ماست. در عمده موارد بچه‌های بسیج در كنترل ما بودند و با ما هماهنگ بودند. ضمن اینكه در مورد عزیزان بسیجی باید گفت آن‌ها بچه‌هایی هستند غیرتی، متدین، پرشور و برای دفاع از نظام و احساس تكلیف می‌كنند، اگر ما باید دریچه قانونی را برای آن‌ها باز كنیم و از این ظرفیت در چارچوب قانون استفاده كنیم.

* این جریان در حوادث اخیر هم اتفاق افتاد؟

این كم و بیش اتفاق افتاده است. شرایطی پیش می‌آمد، نمی‌خواستیم درگیر شویم اما می‌دیدیم برخی بسیجی‌ها با موتور می‌آمدند اما سازمان بسیج نیامده بود چون به آن‌ها اجازه داده نشده بود. بسیج نیرویی حرفه‌ای و سازمان‌یافته با ضوابط كامل و قاطع نیست، یك نیروی مردمی است و در مواقع خطر می‌آید و باید از او ممنون باشیم. اگر بسترهای لازم را برای حضور صحیح این‌ها فراهم نكنیم، امكان عمل خودسرانه تشدید می‌شود، آن وقت خسارت برای ما زیاد، خواهد بود. همیشه هم خودسر و حزب‌اللهی و بسیجی و این مفاهیم قاطی می‌شود و آسیب‌ می‌زند، چون این فرد خودسر عمل می‌كند و به مجموعه آسیب می‌زند.

* یكی از موضوعات مهم حوادث بعد از انتخابات، موضوع قتل ندا آقاسلطان بود، نتیجه آخرین تحقیقات و ردیابی‌های پلیسی در مورد پرونده قتل ندا آقاسلطان را توضیح دهید.

پرونده ندا آقاسلطان از اول به وزارت اطلاعات واگذار شد، ما اقدامات مقدماتی و ثبت آثار صحنه جرم و تشكیل پرونده و پزشكی قانونی را انجام دادیم، اما بعداً در مراجع ذیصلاح تصویب شد این پرونده به وزارت اطلاعات داده شود، چون امتدادات خارجی داشت، چون آرش حجازی در صحنه حضور مشكوكی داشت آمد، به فاصله دو روز برگشت و رفت. این طبیعی به ذهن نمی‌رسید؛ اینكه فردی بیاید و در تظاهراتی شركت كند و به انگلیس برگردد. می‌توانست اینجا بیاید و بگوید چنین اتفاقی افتاد، بعد هم نوع فیلم‌ها و تحلیل‌های رسانه‌ای روی آن شد. الان قوی‌ترین سناریو این است كه خود این مسئله یك سناریو بود، قوی‌ترین سناریوی پلیسی و امنیتی این است، اما خب سرنخ اصلی الان در انگلیس است و دست ما سیستم‌های امنیتی كوتاه است كه بتواند این پرونده را به نتیجه كامل برساند، حتی كسانی كه در نزدیكش بودند دچار غفلت هستند و شاید ماجرا را به خوبی درك نكرده‌‌اند. الان پرونده در وزارت اطلاعات است و تا جایی كه من می‌دانم سرنخ اصلی هم در ایران نیست. سوژه اصلی هم متأسفانه به قتل رسیده و قابل تحقیق نیست. در فیلم‌ها كه ایشان گلوله می‌خورد و به زمین می‌افتد هیچ صدای شلیكی وجود ندارد، اما یك دقیقه قبل صدای گلوله داریم. پلیس تا دورترها هیچ پوكه‌ای پیدا نكرد، مردم هیچ ضاربی را گزارش نكردند. مرمی باید یا در بدن ایشان مانده باشد یا عبور كرده باشد و همان نزدیكی‌ها افتاده باشد، مرمی گلوله را باید كشف می‌كردیم كه كشف نشد. كالیبر گلوله را پزشكی قانونی تقریباً مشخص كرد، اما اثر شلیك هم روی بدن نشان می‌داد كه از فاصله نزدیك به ایشان شلیك شده است. جالب است شاهدان نزدیك ایشان كسی را ندیدند كه تیراندازی كند، فقط موتورسواری در كوچه‌های اطراف تیر هوایی شلیك می‌كرد. پزشكی قانونی می‌گوید تیر از نزدیك به او شلیك شده، اما مرمی از او عبور كرده كه هیچ مرمی‌ای آنجا پیدا نشد یا پوكه‌ای پیدا نشد. البته سلاح رولور از خود پوكه نمی‌اندازد، ولی مرمی باید پیدا می‌شد. در هر حال نه مرمی یافتیم نه پوكه و نه كسی ضارب را دید. حضور آن خانم آنجا توجیهی نداشت، ایشان در مسافت دورتری از تظاهرات بود، نه محل كارش بود نه خانه‌اش بود و نه محل خاصی بود.

همه چیز ابهام زیادی درست می‌كند، دال بر اینكه صحنه‌پردازی شد و یك سناریو بود. دوستان پزشك ما می‌گویند اگر فردی دچار خونریزی ریه شد به هیچ وجه نباید به او تنفس مصنوعی بدهید. آرش حجازی پزشك بود، چطور این مورد را رعایت نمی‌كند و این خون ممكن است فرد را دچار خفگی كند بعد هم این همه خون از بینی بیرون می‌زند، این صحنه طبیعی نیست؛ هم تحلیل پزشكی رویش هست و هم تحلیل اطلاعاتی دارد. در هر صورت خانم ندا آقاسلطان قربانی ماجراست و ما در این شكی نداریم، خودش هم اطلاعی نداشته، ما از این حادثه متأسفیم و جا دارد دستگاه اطلاعاتی تا آخر این مسئله برود.

* یك انتقادی كه از ناجا می‌شود این است كه حضور فرمانده ناجا یا دیگر فرماندهان نیرو در یك صحنه درگیری یا تنش می‌توانست از نظر روانی مؤثر باشد، هم برای مردم و هم برای نیروها یك نوع قوت قلب و وسیله آرامش باشد، مثلاً سردار طلایی چنین كارهایی را در دوره خودش، می‌كرد، ولی ظاهراً در حوادث اخیر تقریباً شاهد چنین حضوری نبودیم.

اجتماعی بودن پلیس خیلی مثبت است و ما آن را قبول داریم، یادم هست كه وقتی سردار طلایی می‌خواست از تهران برود جایگزینی برای تهران پیشنهاد داشتیم، وقتی من خدمت مقام معظم رهبری رسیدم، ایشان فرمودند كسی كه در تهران می‌خواهید بگذارید باید چهره اجتماعی رسانه‌ای خوبی داشته باشد، ما گزینه‌ای كه داشتیم را عوض كردیم و سردار رادان را آوردیم كه چهره رسانه‌ای خوبی بود و ارتباطش با مردم و مساجد خیلی بالا بود. در دوره‌ای كه فرمانده تهران بود، در صحنه‌ها حاضر بود، البته ما در دوره ایشان خیلی التهابات نداشتیم، بحث امنیت اجتماعی بود و ایشان با مردم صحبت می‌كرد. سردار رجب‌زاده كه فرمانده تهران بودند به لحاظ حرفه‌ای قوی بودند، اما به گفته خودشان رسانه‌ای و حتی اهل سخنرانی نبودند و حتی از پذیرش این مسئولیت استنكاف می‌كرد اما باید گفت در تمام صحنه‌ها بود و خوب عمل كرد.
سردار سیدمجتبی، فرمانده یگان ویژه در تمام صحنه‌ها بود؛ حتی در یكی از شب‌های اغتشاش ایشان در یكی از صحنه‌ها رفت برای مردم صحبت كند كه مضروب شد و به بیمارستان رفت، پسرش هم كتك خورد. سردار رجب‌زاده هم در همه صحنه‌ها بود و علت اینكه ما خسارت‌هایمان كمتر بود حضور مسئولان در صحنه بود، اما شما شدت این مسئله را با یك تظاهرات دانشگاهی در گذشته یكی نكنید. وسعت و عمق مسئله فرق داشت و مقداری متفاوت بود.

* در جریان حوادث سال گذشته، بارها تصویرها یا فیلم‌هایی از مضروب شدن سربازان ناجا پخش می‌شد، خود شما به عنوان فرمانده ناجا چه احساس یا تحلیلی از این تصاویر داشتید؟

بعضی وقت‌ها شاید شكسته شدن اقتدار پلیس زشت بود، این آمار خوبی نیست كه بگوییم پلیس كتك خورد، اما اینكه این یك چهره از نظام است و كتك ‌خورده اما خشونت بیش از حد نداشته، قابل تأمل است، اتفاقاً من می‌خواهم بگویم همین فیلم‌ها و تصاویر باعث شد بعداً خیلی از افكار نسبت به ناجا ترمیم شود، این را به حساب سعه صدر نیروی انتظامی گذاشتند نه بی‌زوری آن.
* موضوع بعدی بحث ما، بحث كوی است، متأسفانه هر وقت بحران یا مسئله‌ای در تهران ایجاد می‌شود، عده‌ای به آنجا حمله می‌كنند و خیلی هم آسیب‌های فراوان می‌زنند. چرا جلوی این مسئله گرفته نشد، حتی فیلمی از این قصه پخش شد كه بسیار تلخ و تكان‌دهنده بود.

مسئله اصلی سر همین است كه در واقع پیشگیری كنیم چنین حوادثی اتفاق نیفتد؛ نكته‌ای كه در فتنه اخیر هست اینكه كوی دانشگاه و كهریزك و چند حادثه را نمی‌خواهم بگویم كوچك هستند، اما آن‌قدر می‌خواستند آن‌ها را بزرگ كنند كه اصل فتنه گم شود. اگر این حوادث پیش نمی‌آمد نه كهریزكی بود و نه كسی كشته می‌شد.

شما آن‌قدر به مسئله نپردازید كه اصل قضیه گم شود، در جایی هم گفتم گویی انگار اول كهریزك اتفاق افتاد و بعد در اعتراض به خیابان آمدند یا اول حادثه كوی دانشگاه پیش آمد و بعد در اعتراض به خیابان آمدند، این طور نیست!

كوی دانشگاه شاید قابل پیش‌بینی بود، از روزهای انتخابات لشكری دنبال آقای كروبی بودند. بعضاً افرادی از جریانات منحرف دانشگاه مانند كمونیست‌ها و نئوماركسیست‌ها و تحكیمی‌های افراطی بودند، تعجب می‌كنم از آقای كروبی كه این‌ها هوادارشان بودند، این‌ها هر شب با یك وضعیت افتضاحی به خیابان می‌آمدند از كوی تا بلوار كشاورز، یعنی دانشجویی با زیرپیراهن ركابی و شلوارك و دمپایی و... صحنه‌های غیراخلاقی، انگار شوهای غربی بود و هیچ تناسبی با كشور ما نداشت برای كاندیدایی كه ظاهری روحانی داشت، خود آقای كروبی هم متأسفانه در آنجا حاضر می‌شد. این‌ها جو را ملتهب كرده بودند، بعد هم از همان شب اول كه بی.بی.سی نشان داد، این فیلم صحت دارد ولی شما همان فیلم را اگر نگاه كنید می‌بینید آن فیلم را به نفع خودشان قطع و وصل كردند و صداگذاری روی آن با حوادث صحنه نمی‌خواند و می‌گوید در حالی كه پلیس مردم را می‌زند لباس‌شخصی‌ها می‌گویند نزن، در حالی كه صحنه برعكس است لباس شخصی‌ها می‌زنند، پلیس از دستشان می‌گیرد و می‌آورد. خب دستگیرشدگان هستند.

من صحنه آن شب را به شما بگویم؛ چند شب این‌ها از پشت بام‌های كوی سنگ و كوكتل می‌ریختند. شما اگر كف خیابان جلوی كوی را ببینید پر از سنگ است و چیزهایی كه آتش گرفته است. ماشین‌های سلف كوی را هل می‌دادند و بیرون می‌آوردند و آتش می‌زدند. چند شب این حادثه بود. ما یگان ویژه را آنجا گذاشتیم و گفتیم تحریك نكنید، نگذارید بیرون بیایند و داخل هم نروید. این‌ها در آستانه كوچه‌ها می‌ایستادند كسی به آن‌ها ملحق نشود، آن‌ها هم می‌خواستند بیرون بیایند، هجوم می‌آوردند آن‌ها هم داخل می‌ر‌فتند. بعد دیدیم متأسفانه گروهی از نرده‌های پشت یعنی قسمت جنوبی و غربی وارد شدند؛ شاید پنجاه، شصت نفر.

* از لباس شخصی‌ها؟

بله، داخل درگیر شدند، بعد هم دكتر رهبر با ما تماس گرفتند. چون ورود به دانشگاه باید با هماهنگی رئیس دانشگاه باشد. به من می‌گفت زودتر وارد شوید و مسئله را مدیریت و حل كنید. در نهایت شورای تأمین استان تهران تصویب كرد كه برویم و مسئله را حل كنیم. داخل كوی درگیری ایجاد شده بود و كتك‌كاری می‌كردند. گفتند این مسئله را جمع كنید. یك گروهان از یگان ویژه داخلی رفتند. عده‌‌ای را دستگیر كردند، آن شب حدود نود نفر را دستگیر كردند، هفتاد تایی از اغتشاش‌گرها و بیست‌ تایی از خودسرها بودند.

* ظاهراً چند نماینده مجلس هم همان شب وارد قضیه شدند، این حضور اثری داشت؟

بله، آقایان زاكانی و ابوترابی فردایش آنجا رفتند و با دانشجویان صحبت كردند اما باید گفت كه مسئله بزرگ‌نمایی شد. ما در هجده تیر 78 دو میلیارد تومان خسارت در كوی داشتیم، این بار دویست میلیون تومان خسارت وارد شده بود. این نشان می‌دهد حجمش زیاد نبود و خیلی بزرگ‌نمایی شد. یك سری تخریب‌ها هم به دست خود اغتشاشگرها بود.

صبح آقایان ابوترابی و زاكانی و رهبر در كوی نزد دانشجویان رفتند، آقای ابوترابی از من خواهش كرد كه جوری شود كه این‌ها كه در كوی هستند احساس امنیت بكنند، گفتیم اشكال ندارد ما نگهبان می‌گذاریم اگر بخواهید واحد هم می‌توانیم در داخل كوی بیاوریم كه دیگر اغتشاشگر و غیراغتشاشگر نتوانند بی‌نظمی ایجاد كنند. اگر از اول بیست نفر از نیروی انتظامی در داخل بود و در پاسگاهی مستقر می‌شدند هیچ اتفاقی نمی‌افتاد. در حالی كه ما حصاری چند كیلومتر در چند كیلومتر كشیدیم و منطقه آزاد برای درگیری مشخص كردیم. این خوب نبود. اگر از اول می‌گفتند یك واحد در كوی باشد بهتر بود، خیلی از افراد اغتشاشگر در كوی ساكن نبودند، بلكه از جاهای دیگر آمده بودند.

* یعنی به نظر شما اگر یك واحد پلیس به طور دائم در كوی مستقر باشد، شاهد این حوادث نخواهیم بود؟
بله دقیقاً، حضور پیشگیرانه پلیس در محیط دانشگاهی بهتر است تا حضور بعد كه كلی خسارت وارد شود. با لباس نیروی انتظامی داخل می‌رود و با دانشجویان هم رفتار دوستانه داشته باشد این نیرو باید آموزش‌های خاص هم ببیند. این قانون نانوشته‌ای بود كه بعد از تیر 78 ورود نیروی انتظامی را به كوی و محیط دانشگاهی منع كرد. الان این قانون را نداریم. اما این قانون نانوشته خود را تحمیل كرد و این حوادث را به وجود آورد.

بالاخره آن شب كه آن‌ها را آنجا آوردند، من رئیس پلیس امنیت را به میان بازداشتی‌ها فرستادم شناسایی اولیه، ثبت اسامی و ... انجام شد. با لباس زیر و پاره به خاطر درگیری برخی مجروح بودند كه به بیمارستان خودمان فرستادیم. گفتیم همه به دادسرا بروند و چون جرم مشهود انجام داده‌اند باید پرونده شود. آقای رهبر ساعت 12 شب به من زنگ زد و گفت كه این دانشجوها از شما انتظار دارند كه پرونده تشكیل ندهید. گفتم اشكال ندارد و اگر شما فكر می‌كنید این موجب حل مسئله می‌شود اشكال ندارد، به آن‌ها لباس و شام دادیم و بقیه را ثبت اسامی كردیم و برخورد خوبی كردیم و كاری كردیم كه راضی برگشتند. این خیلی فضا را بهبود بخشید. البته محیط برأی سی نفر گنجایش داشت اما نود نفر آورده بودند. ما تا ساعت 11 و 12 این‌ها را خلاص كردیم و رفتند و توانستیم بر مسئله مسلط شویم، این هم از آن حوادثی است كه متأسفانه دور از كنترل است.

اگر یك نقطه در تهران مسئله باشد، فرمانده تهران و یگان ویژه روی آن تمركز می‌كند، اما وقتی سی تا شد این مدیریت تقسیم و تضعیف می‌شود و به هسته‌های پایین می‌رود و كم‌تدبیری پیش می‌آید. در هر صورت كوی دانشگاه حجمش آن نبود كه گفته شد.

* شما در مجموع چه نمره‌ای در این حوادث به ناجا می‌دهید؟

این نمره دادن من ممكن است نیروها را ناراحت كند، اما در یك جمله در براندازی‌های نرم اصل پایداری پلیس است. اگر پلیس به هم بریزد آن‌ها به هدف خود می‌رسند. در گرجستان وقتی پلیس روز اول برخورد كرد، روز دوم فرماندهان را به دادگاه خواستند و پلیس كنار نشست و تماشاچی شد و كار تمام شد.

جلوی صداوسیما و یا وزارت كشور اگر پلیس نبود آنجا را می‌گرفتند و می‌گفتند ما حكومت را گرفتیم، اگر پلیس فرو ریخت و سیستم‌های امنیتی فرو ریخت، نیروهای مسلح وارد می‌شوند و این هزینه سنگینی وارد می‌كند. اصل اینكه پلیس توانست حادثه را پیش‌بینی كند و آمادگی عملیاتی داشته باشد و استمرار و پایداری داشت و ده ماه تمام پایداری كرد و بعد دیدید كه در نوروز، چهارشنبه‌سوری و ... موردی نبود، این نمره بالایی دارد، اما از حیث مدیریت میدانی یا رفتارهای غیرمیدانی یا ضعف تجهیزات و ساختارها ما نمره كافی نگرفتیم. بالاخره در شلوغی‌ها یك سری مسائل اجتناب‌ناپذیر است. ما چیزی به نام قتیل‌الزحام داریم. زمانی در مدرسه‌ای گاز تركیده بود و تعدادی دانش‌آموز كشته شدند، بعد در نماز جمعه آن شهر یك لامپ تركید، مردم فكر كردند گاز تركیده و فرار كردند و چند نفر زیر دست و پا كشته شدند ... وقتی اوضاع شلوغ می‌شود، این مسائل پیش می‌آید.

من همیشه مثالی می‌زنم، می‌گویم وقتی خانه‌ای آتش می‌گیرد آتش‌نشانی می‌آید و با شكستن شیشه وارد خانه می‌شود، اما هیچ كس نمی‌گوید چرا شیشه شكستی و چرا اینجا را خیس كردی چرا با كفش روی فرش رفتی. بعضی هزینه‌ها اجتناب‌ناپذیر است، ولی اگر هرچه ما تجهیزاتمان را مدرن‌تر كنیم و مدیریت‌ها دقیق‌تر، شود می‌توانیم این خسارت‌ها را كم كنیم.

* شما در جریان حوادث سال گذشته، حتماً یك آسیب‌شناسی كلی هم از ناجا داشته‌اید، چه آسیب‌هایی را در ساختار ناجا رصد كردید.

چیزهایی بود كه شاید كم هزینه‌تر هم می‌توانستیم انجام دهیم، مثل بازداشتگاه‌ها، ما فكر نمی‌كردیم بازداشت‌های انبوه داشته باشیم، بازداشتگاه‌ها و مكان‌های موقت ظرفیت محدودی دارد و باید امكاناتی داشته باشد، اما این‌ها دچار خلأ بود. چون نمی‌توانستیم حدس بزنیم.

* غیر از موضوع بازداشتگاه‌ها، چه مسائل دیگری بود؟

مثلاً داشتن آبپاش‌های كارآمد و یا وسایل ضد اغتشاش كه رودررویی نیرو را با مردم به حداقل برساند، این می‌توانست فرد را خیس كند و به جای باتوم زدن با خیس كردن از میدان به در كند.

ما در این زمینه مجهز نبودیم. یا مسئله دیگر آستانه تحمل بود، خستگی مفرط و فرسایش ممتد بچه‌ها در فصل گرما. چند روز در میدان بودند و خسته شده بودند و عصبی می‌شدند و واكنش‌های تند عصبی از خود بروز می‌دادند و این مسئله خسارات را زیاد می‌كرد. ما این را آسیب‌شناسی كردیم.

ما در 22 بهمن همه چیزمان آماده بود، یعنی ساختارها و مراكز فرماندهی و كنترل و دوربین‌ها و سازماندهی اطلاعاتی و هماهنگی اطلاعاتی و عملیاتی و تبلیغی و رسانه‌ای ایجاد شده بود.

* شما نقطه پایان اغتشاشات بعد از انتخابات را چه مقطعی می‌دانید؟

همین بیست و دوم بهمن، هم مردم آگاه شده بودند و هم ساختارهای انتظامی ترمیم شده بود. البته ممكن است برخی بگویند نیروهای مخالف اغتشاشگران هم بودند و سیطره‌ امنیتی مانع شد. به نظر من آنجا عمده‌ مردم كه فریب خورده بودند، حقیقت برای‌شان روشن شد.
تقلب كه رنگ باخت، خیلی ریزش‌ها شروع شد، بعد متوجه شدند مسئله تقلب نبوده و نیات دیگری هم بوده و می‌خواستند از آن‌ها سوءاستفاده كنند و مردم صف خود را جدا كردند.
حتی حوادثی مثل عاشورا را نمی‌شود به مردم نسبت داد، یعنی جریان‌های سنتی ضد انقلاب مترصد بودند آب گل‌آلود شود و وارد شوند، وگرنه عاشورا مردم نبودند و جمع آن‌ها حداكثر دو تا پنج هزار نفر آن هم صرفاً در تهران بود، ممكن است معدودی آدم فریب خورده هم بوده باشند، اما قطعاً ساختارهای ضدانقلابی سنتی سازمان یافته بودند كه می‌خواستند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. اما وقتی آب گل‌آلود از بین رفت، آن‌ها امكان ادامه حیات نداشتند.

* با توجه به تجربه اغتشاشات سال 88، مفهوم جنگ نرم چقدر برای ناجا جدی گرفته شد، آیا اقدامات خاصی انجام دادید یا تخصصی با آن برخورد كردید؟
جنگ نرم همان تهاجم فرهنگی است كه حضرت آقا هفده سال پیش مطرح كردند، دشمن به صورت نرم در افكار ما رسوخ می‌كند و ارزش‌های خود را از ارزش‌های ما برتر نشان می‌دهد یا راهی كه ما در آن حركت می‌كنیم بی‌نتیجه نشان دهد. سیاه‌نمایی و ناكارآمد نشان دادن نظام و تشكیل لشكر ناراضیان، ابزار این رسانه است و هدفش افكار عمومی است. لایه دومی هم دارد، یعنی وقتی مردم ناراضی شدند ولی كاری نمی‌توانند بكنند، یك ساختار اطلاعاتی و امنیتی هم می‌خواهد تا این امواج ناراضی به امواج هدفمند تبدیل شود، ما در بعد افكار عمومی و اطلاعاتی باید قوی شویم و همچنین در بعد عملیاتی اگر حادثه‌ای رخ داد مسئله را بتوانیم مهار كنیم تا آن سیستم‌ها اگر دچار عقب‌ماندگی هستند كار خود را بكنند. به نظر من اگر شما به سابقه‌ معاونت اجتماعی ناجا برگردید كه ده سال است و بعد از هجده تیر، 78 استارتش زده شده ما حضور قابل قبولی در افكار عمومی و رسانه داشته‌ایم. حتی من دو سال قبل یادم هست برای همه فرمانده‌ها یك هفته كارگاه افكار عمومی و رسانه گذاشتیم، مهارت مصاحبه را یاد دادیم كه چگونه سخنرانی و مصاحبه كنند، این واقعاً خیلی مؤثر بود. این ایده شخصی من بود، در عین حال اتاق فكر دارم و این‌ها به من كمك كردند. باید در بعد اطلاعات خود را تقویت كنیم، در فناوری‌های جدید هم عقب هستیم باید خود را تقویت كنیم، البته در IT نسبت به گذشته سرعت بیشتری داریم.
رویكرد ما حرفه‌ای‌گرایی پلیس، رویكرد اجتماعی، استفاده از دانش و فناوری‌های جدید و رویكرد تقویت اشراف اطلاعاتی است. ما برای این‌ها برنامه داریم و در سال‌های گذشته هم از آن غافل نبوده‌ایم.
یكی از ابزارهایی كه دشمنان استفاده می‌كنند توهم توطئه و قبح‌زدایی از همكاری با دشمن است كه ما قصد داریم با آن مقابله نرم كنیم؛ این جایزه‌ها و بورس‌ها را در جشنواره‌ها دادن‌ها. به این فعال دانشجویی می‌گویند یك كار كن و یك تصویر رسانه‌ای بیاور ما به تو بورس تحصیلی می‌دهیم. با بی‌بی‌سی و وی او ای تماس گرفتن قطعاً با سرویس‌های اطلاعاتی ارتباط داشتن است. قبح‌زدایی از دشمن یك چیز خیلی بد است. كجای دنیا كمك‌های خارجی آزادانه به حساب گروه‌ها و... می‌آید؛ گروه‌هایی كه با یك واسطه به سرویس‌های امنیتی می‌رسند، آن هم در سطح برخی از مسئولان. آقا نماینده مجلس بوده البته این مجلس نه. به جده می‌رود و آنجا با كاردار امریكا جلسه می‌گذارد. این قبح‌زدایی از بیگانه است كه استعمارگران ما بوده‌اند و الان هم متجاوز هستند.

* پس باید منتظر دور جدید برخورد با ماهواره‌ها هم بود؟
این‌ها بسترهای قانونی می‌خواهد كنترل فضاهای مجازی بسته‌های قانونی می‌خواهد كه كاملاً فراهم نیست. ما خیلی به خود زحمت ندهیم، به كشورهای مهد دموكراسی برویم و قوانین آن‌ها را ترجمه كنیم و اینجا اجرا كنیم، این قوانین بسیار سخت‌گیرانه است و ما درصدی را اجرا كرده‌ایم. قوانینی كه در امریكا و انگلیس و فرانسه است را بیاوریم و كپی بزنیم و اجرا كنیم درباره ماهواره و اینترنت. حتی درصدی را پیاده كنیم در حالی كه در كشور ما فضاسازی می‌كنند كه قصد محدودیت آزادی وجود دارد.
این شركت‌های هرمی بخشی از تهاجم نرم هستند، چون ثبات اقتصادی كشور را به هم می‌زنند و هیچ‌كس به این مسئله فكر نكرده. لیزینگ‌های قلابی، كلاهبرداری‌ در قالب این شبكه‌های هرمی. میلیاردها تومان از مال مردم به شكل شبه قمار به خارج منتقل می‌شود.
ما هیچ قانون سختگیرانه‌تری از قوانین كشورهای مهد دموكراسی نمی‌خواهیم؛ همان حتی پنجاه درصد كمتر.

* الان ناجا آمادگی دارد كه یك سری طرح‌های قانونی در این زمینه‌هایی كه گفتید، به مجلس بدهد؟
بله، ما آمادگی داریم و یكی از بسترها برنامه پنجم است، ما پیشنهادهای خود را داده‌ایم و رفته به كمیته‌ها. یك مسئله‌ای كه ما همواره داشتیم ترس از دیكتاتوری بود و ورود به حریم خصوصی كه فضایی را می‌ساخت كه كسی نتواند وارد شود؛ مثل همین دانشگاه كه كسی نرود. اگر نرویم خسارت پنج برابر می‌شود، می‌توان ساز و كاری داشت كه هم دانشگاه امنیتی نشود و هم از چنین حوادث تلخی جلوگیری شود، لذا به نظر من اولین مسئله ما دكترین مقابله با تهدید نرم است و از بین بردن خلأهای قانون. یكی از این آقایان رسانه‌ای پیش من آمد و گفت كه در ژاپن پلیس قانونی را دارد كه اگر پلیس كسی را تعقیب می‌كند باید آن خیابان را همه خلوت كنند و كسی وارد آن نشود.
یكی از مشكلات ما در اغتشاشات این بود كه از دو طرف جمع می‌كردیم و بازداشتگاه می‌آوردیم، می‌دیدیم نصف آن‌ها عابرند و ... این قانون می‌خواهد و باید شرایط فوق‌العاده ایجاد شود. این با حكومت نظامی فرق دارد، این در همه كشورها هست، مثلاً در فرانسه هم این حالت پیش می‌آید. ما هنوز این مسئله را مطرح نكرده‌ایم.
مقابله با تهدید نرم یكی از مسائلش مسائل حقوقی است. نوع برخورد و محاكمه و مواجهه حقوقی متفاوت است. ما برای این شرایط آماده نبودیم یكی از این ظرفیت‌ها حقوقی است كه درباره كنترل فضای مجازی، محرومیت‌های اجتماعی، كنترل فضای رسانه‌ای و این شرایط فوق‌العاده پشتوانه‌های حقوقی می‌خواهد، ما در داخل روزنامه‌ای داشتیم كه در روزهای اغتشاش هم بمباران می‌كرد. این آقایی كه نمی‌خواهم اسمش را بیاورم سرمقاله می‌نوشت و بدترین اهانت‌ها را به پلیس می‌كرد و بعد معلوم شد در انگلیس است و از اینتلجنت‌سرویس حقوق می‌گیرد، در كجای دنیا این طور است. در حالی كه در همه جای دنیا فضا را محدود می‌كنند كه فضا را بتوان جمع كرد.
خلاصه در برنامه پنجم در بخش رسانه و آی تی و حقوقی و ... سازوكارهایی دیده شده است. اگر اجرا نشود ما ممكن است با مشكلات دیگری مواجه شویم، ما باید پیشگیری كنیم، قدم قبل از آن پیش‌بینی است.
* احتمال می‌دهید كه باز هم در این سال جدید مشكلاتی ایجاد شود، به نظر شما ظرفیتش هست؟
مقام معظم رهبری در جلسه‌ای با نظامیان می‌‌فرمودند برای نظامی حمله دشمن فرض است. از نظر ما به عنوان سیستم امنیتی وقوع چنین مسائلی و حتی بدترین وضعیت فرض است و باید خود را آماده كنیم تا بتوانیم خسارات جامعه را كاهش دهیم. هر چه بهتر پیش‌بینی كنیم در پیشگیری موفق‌تر خواهیم بود.
* از شما نه به عنوان فرمانده ناجا، بلكه به عنوان یك صاحب‌نظر اجتماعی و امنیتی سئوال می‌كنم، ما مشكلی كه در جامعه خودمان داریم، این است كه هیجان سیاسی در كشور زیاد تولید می‌شود، جمعیت جوان و دانشگاهی هم زیاد داریم، فكر می‌كنید تهران نیاز به نقطه‌ای دارد كه پلیس اجازه دهد بحث‌ها و تظاهرات سیاسی در آنجا انجام شود؛ چیزی مثل هایدپارك در لندن؟
من نباید اظهارنظر سیاسی كنم، اما در امنیت مدرن نباید اجازه دهیم خفقان سیاسی ایجاد شود، باید سوپاپ‌های اطمینان داشته باشیم و پاسخ هم بدهیم، مثل كرسی‌های آزاد‌اندیشی كه آقا فرمودند. یا شبیه چیزی كه شما گفتید هم می‌تواند باشد، ما باید توجه كنیم كه جامعه غیرسیاسی به درد نمی‌خورد، این همان است كه غربی‌ها می‌خواهند، جامعه ما باید سیاسی باشد و رسانه‌ ملی ما دنبال سیاسی كردن مردم باید اما از جنس بصیرت باشد، یعنی در شرایط پیچیده و فتنه‌آلود مردم بتوانند حق و باطل را بشناسند و كسی مثلاً نتواند با شعار تقلب فریب دهد. ما معتقدیم در برابر سوالات قدرت پاسخگویی داریم، اگر كسی ایراد دارد كنار برود.
ما در نیروی انتظامی از انتقادهای مردم استقبال می‌كنیم برخی انتقادها خیلی تلخ است. من به شخصه به دیدار برخی آسیب‌دیدگان حوادث اخیر رفتم، انتقاد كرد‌ند و ناراحت بودند، بعد كه بیرون می‌آمدم می‌فهمیدم كه ذهنیتشان تغییر كرده است. البته برخی خسارت‌ها جبران‌ناپذیر است. من اگر اشتباهی كردم می‌گویم كه اشتباه می‌كنم و عذرخواهی می‌كنم. مردم ما مردم خوبی هستند و اگر بگوییم اشتباه كردیم قبول می‌كنند و گذشت می‌كنند، اما اگر ایستادگی كنیم آن‌ها هم می‌ایستند. این روحیه خیلی خوب است، آن‌ها پای حرف خود می ایستند و كوتاه هم نمی‌آیند.
حوادث اخیر فتنه بود و من به خبرنگاری گفتم تلخ‌ترین حادثه پارسال حادثه كهریزك بود. نظرسنجی‌ها و پیمایش احساس امنیت را هر سال داریم، اسفند همین امسال داشتیم، خوشبختانه اسفند گذشته نشان داد كه احساس امنیت در كشور ارتقا یافته است و در نوروز هم ركورددار تقدیر مردم بودیم؛ یعنی 42 درصد از كل تماس‌ها با 197.
* تدابیر و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به شما و ناجا برای عبور از این فتنه‌ها چه بود؟
نقش مقام معظم رهبری در عبور از این فتنه بی‌نظیر بود. شاید در دو جلسه؛ یك جلسه با چند نفر از مسئولان امنیتی، یك جلسه هم با من. مورد به مورد مسائل را پیگیری كردند. ایشان نارسایی‌ها را از ما نمی‌پذیرفت و خواهان برخورد با كسانی بود كه این نارسایی‌ها را به وجود آوردند.
ایشان به دنبال حقوق مردم بودند و در جایی فرمودند كه من از اول دوست نداشتم خونی به زمین ریخته شود، اما حالا اتفاق افتاده و باید تلاش كنیم ترمیم كنیم. ایشان حاكم و پدر جامعه هستند و با این روحیه با ما برخورد می‌كنند در یكی از جلسات كه خیلی ما را سین‌جین كردند و گفتند خودتان قبل از اینكه دیگران وارد شوند، برخورد كنید و پاسخگو باشید. فرمایش‌های ایشان چه برای ما و چه برای كشور موثر بود.
فتنه بزرگی بود، اما چه خسارت‌هایی می‌توانست پیش بیاید كه نیامد. البته همین مقدار هم كه پیش آمد خیلی تلخ بود و ما متأسفیم.
مسئله ما مردم خودمان هستند باید احساس كنند نظام مال خودشان است و اگر كسی افراط كرده با او برخورد می‌شود.
در هر حال مسئله اصلی فتنه‌ای بود كه با هدف قدرت‌طلبی و فریب و اغفال مردم موجب این حوادث شد و باید برای مردم ما عبرت باشد كه در مسائل و حوادث سیاسی تعمق بیشتری داشته باشند و گرچه نمی‌خواهم پلیس را از ارتكاب بعضی اشتباهات میدانی تبرئه كنم، لكن در حقیقت باید انگشت اشاره به سوی مسببین اصلی این حوادث نشانه رود و البته این گونه حوادث از ابتدای انقلاب وجود داشته و عبور از هر مرحله علیرغم خسارت‌ها موجب قوام و دوام بیشتر نظام و پویایی و استحكام آن شده است.

 

منبع خبر: فارس

سه شنبه 1/4/1389 - 17:26
اخبار

 

  هم اندیشی:با گذشت یک سال از شروع فتنه همچنان انقلاب از خودش نفاق زدایی می‌کند و آن گوهر نابش روز به روز مشخص تر می‌شود.

 

به گزارش هم اندیشی ؛در فتنه اخیر هر دو گروه ناکثین و قاسطین یعنی اصحاب جمل و آنانکه طمع جاه و مال ایمانشان را بر باد داد و اصحاب صفین یعنی آنانکه با ستمگری و ظلم پیشگی قصد ساقط کردن حکومت اسلامی را داشتند، وارد میدان شدند...

عده ای برای کسب کرسی قدرتی و مقام بالاتری پیمان خود را با رهبر امت شکستند و بزرگان و منتسبان امام(ره) را هم همراه خود به میدان آوردند تا اینکه از آنها هم نردبانی بسازند برای صعود خود، همانطور که از هر وسیله و شخص و گروه دیگری سعی کردند همین استفاده را بکنند. ولی توجه نکردند که این نردبان بر دیوار باطل بی بی سی و سی ان ان و بر توهمات شیطانی کاخ سفید و موساد و سیا، تکیه دارد... لذا سست و کم مایه است و به جای صعود مایه‌ی سقوطشان است...

حضرت علی(ع) در خطبه 10 نهج البلاغه درمورد اصحاب جمل می فرمایند: " بدانید شیطان حزبش را گرد آورده، و سوار و پیاده‌اش را (در جَمل) فرا خوانده، (اما) بصیرتم به حقایق همراه من است، نه حق را بر خویش مشتبه كرده و نه كسى بر من مشتبه نموده."

عده ای هم که همواره از ابتدای انقلاب چشمان کفتاری خود را برای یافتن فرصتی بازگذاشته‌اند تا به اسلامیت نظام ضربه بزنند، از فرصت سوء استفاده کردند و از لانه خود بیرون خزیدند و به جان و مال و ناموس مردم افتادند. از مهمات و تجهیزات نظامی گرفته تا خبرها و فیلم‌های ساختگی و تا "شعار الله اکبر" و قرآن‌های سرنیزه... همه را از اربابان طاغوت خود گرفتند؛ اما نفهمیدند سّر این آیه قران را که "كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثیرَةً بِإِذْنِ الله.."

حضرت علی(ع) در نامه 30 نهج البلاغه خطاب به معاویه می‌فرماید: "خداوند راهت را براى تو روشن كرده، و به تو وانموده است كه عاقبت كارهایت به كجا مى‌رسد، كه مركب زندگى را به منتهاى خسارت و محلّ كفر رانده‌اى، نفس تو وجودت را به عرصه ضرر افكنده، و در پرتگاه گمراهى انداخته، و در مهالك وارد نموده، و راه‌ها را بر تو دشوار كرده است."

***
اما امروز و با اقدام مجلس که جلوی چشم امت صراحتا پشت به کلام رهبر کرد، به نظر می‌رسد عرصه‌ی نبردی دیگر برای انقلاب باز شده است... البته اتفاق تازه ای  هم نیست. تا بوده همین بوده.. عده‌ای از ابتدا راهشان را جدا کرده‌اند، عده‌ای تا نیمه راه آمده‌اند و برگشته‌اند و عده‌ای هستند که تقریبا تمام راه را همراهی می‌کنند ولی ناگهان کاسه صبرشان که لبریز می‌شود، پشت می‌کنند و لگد می‌زنند و تمام آنچه اندوخته بودند را روی زمین می‌ریزند. همین است که خداوند می‌فرماید کسانی که بعد از مشخص شدن طریق هدایت با رسولش مخالفت کنند اعمالشان حبط و بی‌اثر می‌شود(32 سوره محمد(ص))

مجلس هشتم را از ابتدا هم بی‌خود اصولگرا نامیدیم. همان موقع که رئیس مجلس از وام 100 میلیونی به نمایندگان دفاع می‌کرد و فقط تک صداهایی در مخالفت او به گوش می‌رسید...

 یا آن موقع که در لایحه بودجه هشتاد و هشت، بودجه کل کشور  نسبت به سال قبل 6 درصد افزایش میابد ولی بودجه مرکز تحقیقات مجمع تشخیص 7 برابر و اعتبارات مجلس 220 درصد افزایش میابد...

 یا زمانی که برای رأی نیاوردن مرحوم کردان شبنامه در مجلس پخش می‌کنند و به دروغ فرمایش رهبری را نقل می‌کنند...

 یا همانجا که رئیس مجلس به صف مخالفان کردان می‌پیوندد ولی بعد معلوم می‌شود تایید او را از رهبری خود لاریجانی گرفته آن هم با چند ساعت تعریف و تمجید از او...

 یا آنجا که لوایح بودجه دولت را به جای اصلاح، زیر و رو می‌کنند و بودجه یارانه‌ها که بیشتر به قشر مستضعف تعلق می‌گیرد را نصف می‌کنند و مدام درمقابل دولت سنگ اندازی می‌کنند تا اینکه صدای رهبری هم در می‌آید که "دولت، آن عنصر وسط گود است كه می‌خواهد كارها را انجام دهد. باید ما كار دولت را تسهیل كنیم. باید ما كار دولت را رعایت كنیم. درست است كه دولت باید به قانون عمل كند، این هم درست است كه مجلس باید كارى كند كه دولت بتواند به قانون عمل كند"

یا آن زمان که می‌گویند کسانی که به لاریجانی به عنوان رئیس رای نداده‌اند باید شناسایی و مواخذه شوند...

یا اصلا همین چند روز پیش وقتی رهبر معظم انقلاب در فرازی از فرمایشاتشان خطاب به نمایندگان و روئسای مجلس هشتم از ضرورت ایجاد سازوکار نظارتی بر مجلس صحبت می‌کنند: " نماینده - مثل همه‌ى ماها - در معرض اینجور لغزش‌ها و آسیب‌ها قرار دارد. مال، فتنه‌انگیز است. این، حرف من نیست؛ حرف امام سجاد (علیه الصّلاة و السّلام) است؛ «المال الفتون»؛ مال فتنه‌انگیز. پول، فتنه‌انگیز است؛ دلها را از راه در می‌برد؛ خیلى‌ها را می‌لرزاند؛ كسانى كه آدم خیال نمی‌كند اینها هم بلغزند، اما آدم مى‌بیند گاهى می‌لغزند. قدرت هم همین جور است، رودربایستى هم همین جور است، محبتها هم همین جور است، دشمنى‌ها هم همین جور است؛ ماها را می‌لغزاند. یك جائى باید بر كارش نظارت كند..."

و فردای آن روز یک نماینده خوش غیرتی پیدا می‌شود که این فرمایش رهبری را عملیاتی می‌کند و آن را بصورت طرح تقدیم مجلس می‌کند ولی مجلسِ به اصطلاح اصولگرا که احتمالا از نظارت بر عملکردش خوف دارد و عادت کرده که هرکاری بکند و درمقابل هیچکس پاسخگو نباشد، به فوریت آن رای نمی‌دهد و این فرمایش رهبری را از دستور کار خارج می‌کند...

و درنهایت همین خیانت آشکار مجلس در بیت المال و پشت کردن آشکار به حکم رهبری و تعرض آشکار در عملکرد شورای انقلاب و نقض آشکار قانون اساسی، درمورد دانشگاه آزاد...

اینها البته هیچکدام مهم نیست! اینها فقط شواهد صادقی است بر همان بخش از صحبت‌های رهبری که مال فتنه انگیز است، دلها را می‌لرزاند، قدرت هم همینطور ... یا بهتر است بگوییم اینها نشان می‌دهد بعضی از نمایندگان مجلس مصادیق خوبی هستند برای همین حکم رهبری...

***

جالب است، حوادث نعل به نعل انطباق دارد با حوادث زمان حضرت علی(ع)، همه قشرها در این فتنه حاضر شدند جز مارقین و کسانی که برحکم رهبر پشت کردند و از مسیر او خارج شدند، حالا اینها هم آرام آرام پرده نفاق از چهره می‌گشایند و در صحنه حاضر می‌شوند...

حضرت علی(ع) در خطبه 36 خطاب به مارقین و همان خوارج در نهروان می‌فرمودند: " دنیا شما را دچار هلاكت كرد، و به دست خود به دام قضا و قدر افتادید. من شما را از این حكمیت بازداشتم، و شما با من همانند مخالفان پیمان شكن مخالفت كردید، تا مجبورشدم رأیم را با رأى شما یكى كنم. شما مردمى سبكسر و غرق در خیالات احمقانه هستید. اى مردم بى ریشه، من كه شرّى برایتان نیـاوردم، و زیانى براى شما نخواسـتم!"

 

منبع خبر: رجا

سه شنبه 1/4/1389 - 17:25
اخبار

  هم اندیشی:آشوب‌هاب هفته اول پس از انتخابات و تیشه‌هایی که به ریشه جمهوریت نظام می‌خورد، برای نیروهای حامی انقلاب اسلامی ناگوار بود، اما آنان که می دانستند جمعه 29 خرداد، نماز را به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه خواهند کرد، برای رسیدن آن روز و شنیدن رهنمودهای و بیانات "فصل الخطاب" ایشان لحظه شماری می کردند تا تکلیف مشخص شود.

به گزارش هم اندیشی ؛گمان سران اصلاحات در آغازین هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم این بود که "کشتی اعتراضات خیابانی" به زودی به ساحل "ابطال انتخابات" خواهد نشست و نتیجه دلخواه حاصل می شود. این بود که با بیانیه ها و اظهارات تحریک آمیز خود درصدد شتاب بخشیدن به سرعت کشتی اعتراضات بودند و اعتنایی به درخواست های مکرر مسئولان کشور برای حرکت در مسیر قانونی و ممانعت از ایجاد ناآرامی نکردند.

با این وجود، مسئولان امنیتی و نیروهای انتظامی جز کنترل و هدایت اوضاع و تجمعات غیرقانونی خیابانی، کوشیدند تا بهانه ای به دست هدایت کنندکان آشوب ها ندهند.     عدم کنترل سران اصلاحات بر تجمعات هم حتی در همین چند روز ابتدایی، بسیار پرهزینه شد، چنانچه در طول این یک هفته بویژه در شب 25 خرداد ماه (که به گفت مسئولان به مانور نظامی منافقین در خیابان آزادی تبدیل شده بود) خسارت های مختلف جانی و مالی مختلفی بر مردم و نظام تحمیل شد که ده ها کشته و زخمی تنها بخشی از آن بود.

اعلام حمایت و پشتیبانی کشورهای غربی و صهیونیست ها و گروهک های مخالف نظام از این رویه غیرقانونی نیز در خلال همین ناآرامی ها وسعت کم نظیری پیدا کرد.

این وضعیت برای نیروهای حامی انقلاب اسلامی ناگوار بود، اما آنان که می دانستند جمعه 29 خرداد، نماز را به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه خواهند کرد، برای رسیدن آن روز و شنیدن رهنمودهای و بیانات "فصل الخطاب" ایشان لحظه شماری می کردند تا تکلیف مشخص شود.

این بود که نمازجمعه میلیونی 29 خرداد ماه که به امامت رهبر معظم انقلاب برگزار شد، "آخرین هشدار" برای بازگشت به  قانون و رای مردم تلقی شد. ایشان در خطبه های این روز در سخنانی کریمانه از اقدامات غیرقانونی هفته سپری شده، چشم پوشی و حتی بار دیگر همه کاندیداهای انتخابات را نیروهای انقلاب و در چارچوب نظام خواندند و معترضان را به راه قانون فراخواندند.

اما محتوای برنامه ها و جلسات احزاب شاخص اصلاح طلب در روزهای پیش از 29 خراد که بعدا افشا شد، همگی حاکی از تلاش برای عبور از سخنان "فصل الخطاب" بود چنانچه دعوت به آشوب خیابانی از سوی مجمع روحانیون مبارز درست برای روز بعد از نمازجمعه، گویای این واقعیت ارزیابی شد.

از این رو، سخنان وحدت‌بخش و آرامش دهنده مقام معظم رهبری هم تاثیری در رویکرد غیرقانونی و ساختارشکنانه جریان فتنه نداشت و این اتاق فکر این جریان تا جایی به اقدامات خود ادامه دادند که در میان مردم به "سران فتنه" ملقب شدند.

با این حال بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب در آن برهه حساس زمانی می‌تواند معیار روشنی و مفیدی برای بررسی و تحلیل حوادث سال گذشته و پشت پرده فتنه باشد.

انتخابات 22 خرداد؛ یک جشن واقعی

"عزیزان من! این انتخابات، براى دشمنان شما یک زلزله‌ى سیاسى بود؛ براى دوستان شما در اکناف عالم یک جشن واقعى بود؛ یک جشن تاریخى بود. در سى سالگى انقلاب این جور مردم بیایند نسبت به این نظام و این انقلاب و آن امام بزرگوار اظهار وفادارى کنند."

تلاش برای حفظ افراد در چارچوب نظام

"یکی از نامزدها، رئیس جمهور خدوم، پرکار، زحمتکش و مورد اعتماد است، یکی دیگر 8 سال نخست وزیر خود بنده بوده است، نامزد دیگر فرمانده سپاه و از فرماندهان اصلی دفاع مقدس است و نامزد دیگر هم دو دوره ریاست مجلس بوده است بنابراین همه این آقایان از عناصر نظام و متعلق به نظام هستند و رقابت آنها برخلاف تبلیغات خباثت آمیز رسانه های صهیونیستی، امریکایی و انگلیسی، رقابت درون نظام است... همه کسانی که به یکی از چهار نامزد محترم رأی داده اند در درون جبهه انقلاب و متعلق به نظامند و انشاء الله از اجر الهی برخوردارند به همین علت باید گفت خط انقلاب، 40 میلیون رأی دارد نه بیست و چهار و نیم میلیون رأی که متعلق به رئیس جمهور منتخب است."

دوستان، حرف دشمنان را تکرار نکنند

"این خط را از پیش از انتخابات هم شروع کردند؛ از دو سه ماه پیش از این. من اول فروردین در مشهد گفتم هى دارند دائماً به گوش‌ها میخوانند، تکرار میکنند که بناست در انتخابات تقلب بشود. میخواستند زمینه را آماده کنند. من آن وقت به دوستان خوبمان در داخل کشور تذکر دادم و گفتم این حرفى را که دشمن میخواهد به ذهن مردم رسوخ بدهد، نگوئید."

جمهوری اسلامی اهل خیانت به آراء مردم نیست

"مردم اطمینان دارند؛ اما برخى از طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که جمهورى اسلامى اهل خیانت در آراء مردم نیست. ساز و کارهاى قانونى انتخابات در کشور ما اجازه‌ى تقلب نمیدهد. این را هر کسى که دست‌اندرکار مسائل انتخابات هست و از مسائل انتخابات آگاه است، تصدیق میکند؛ آن هم در حد یازده میلیون تفاوت!"

حفظ و صیانت از آرای مردم در انتخابات

"... بنده این را گفتم، شوراى محترم نگهبان هم همین را قبول دارند که اگر کسانى شبهه دارند و مستنداتى ارائه میدهند، باید حتماً رسیدگى بشود؛ البته از مجارى قانونى؛ رسیدگى فقط از مجارى قانونى. بنده زیر بار بدعتهاى غیرقانونى نخواهم رفت. امروز اگر چهارچوبهاى قانونى شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتى دیگر مصونیت نخواهد داشت. بالاخره در هر انتخاباتى بعضى برنده‌اند، بعضى برنده نیستند؛ هیچ انتخاباتى دیگر مورد اعتماد قرار نخواهد گرفت و مصونیت پیدا نخواهد کرد. بنابراین همه چیز دنبال بشود، انجام بگیرد، کارهاى درست، بر طبق قانون. اگر واقعاً شبهه‌اى هست، از راه‌هاى قانونى پیگیرى بشود. قانون در این زمینه کامل است و هیچ اشکالى در قانون نیست."

هدف از ایجاد شبهه در سلامت انتخابات

"دشمنان ملت ایران میدانند که وقتى اعتماد وجود نداشت، مشارکت ضعیف خواهد شد؛ وقتى مشارکت و حضور در صحنه ضعیف شد، مشروعیت نظام دچار تزلزل خواهد شد؛ آنها این را میخواهند؛ هدف دشمن این است. میخواهند اعتماد را بگیرند تا مشارکت را بگیرند، تا مشروعیت را از جمهورى اسلامى بگیرند. این، ضررش بمراتب از آتش زدن بانک و سوزاندن اتوبوس بیشتر است. این، آن چیزى است که با هیچ خسارت دیگرى قابل مقایسه نیست. مردم بیایند در یک چنین حرکت عظیمى اینجور مشتاقانه حضور پیدا کنند، بعد به مردم گفته بشود که شما اشتباه کردید به نظام اعتماد کردید؛ نظام قابل اعتماد نبود. دشمن این را میخواهد."

تلاش برای انقلاب مخملی در ایران

"...این وضعیت دشمنان را به طمع انداخت و تصور کردند که در ایران هم می توانند همچون برخی کشورهای کوچک با چند ده میلیون دلارِ یک سرمایه دار صهیونیست، انقلاب مخملی کنند اما مشکل اصلی این دشمنان نادان این است که هنوز هم ملت ایران را نشناخته اند. احمق‌ها خیال می‌کنند اینجا گرجستان است."

اختلاف رئیس جمهور با رئیس مجمع تشخیص مصلحت

"من البته در موارد متعددى با آقاى هاشمى اختلاف‌نظر داریم، که طبیعى هم هست؛ ولى مردم نباید دچار توهم بشوند، چیز دیگرى فکر کنند. البته بین ایشان و بین آقاى رئیس جمهور از همان انتخاب سال 84 تا امروز اختلاف‌نظر بود، الان هم هست؛ هم در زمینه‌ى مسائل خارجى اختلاف‌نظر دارند، هم در زمینه‌ى نحوه‌ى اجراى عدالت اجتماعى اختلاف‌نظر دارند، هم در برخى مسائل فرهنگى اختلاف‌نظر دارند؛ و نظر آقاى رئیس جمهور به نظر بنده نزدیکتر است."

جان و آبرو؛ فدای اسلام و انقلاب

"یک خطاب آخرى هم عرض کنم به مولامان و صاحبمان، حضرت بقیةاللَّه (ارواحنا فداه): اى سید ما! اى مولاى ما! ما آنچه باید بکنیم، انجام میدهیم؛ آنچه باید هم گفت، هم گفتیم و خواهیم گفت. من جان ناقابلى دارم، جسم ناقصى دارم، اندک آبروئى هم دارم که این را هم خود شما به ما دادید؛ همه‌ى اینها را من کف دست گرفتم، در راه این انقلاب و در راه اسلام فدا خواهم کرد؛ اینها هم نثار شما باشد. سید ما، مولاى ما، دعا کن براى ما؛ صاحب ما توئى؛ صاحب این کشور توئى؛ صاحب این انقلاب توئى؛ پشتیبان ما شما هستید؛ ما این راه را ادامه خواهیم داد؛ با قدرت هم ادامه خواهیم داد؛ در این راه ما را با دعاى خود، با حمایت خود، با توجه خود، پشتیبانى بفرما."

منبع خبر: شبکه ایران

سه شنبه 1/4/1389 - 17:20
اخبار

 

 

  هم اندیشی:سایت خبری یاهو در اقدامی قابل توجه، از تصویر ندا آقا سلطان و مهدی کروبی برای خبر مربوط به عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی شرق کشور استفاده کرده است

به گزارش هم اندیشی ؛خبر اعدام عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی "جندالله" که ارتباطات وسیعی با دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی داشت،‌ رسانه‌های خبری جهان را به بازتاب وسیع اعدام این مهره تروریستی وا داشت.

بی‌بی‌سی در بازتاب اعدام این سرکرده تروریستی،‌ ضمن ابراز دلسوزی برای از دست رفتن چنین مهره شاخصی، وی را به اپوزیسیون ایران ارتباط داد و با کتمان خوشحالی مردم سیستان و بلوچستان از اعدام وی، از تلاش‌های ریگی برای مبارزه با حکومت ایران و برقراری شرایط ایده‌آل برای جمعیت اهل سنت در ایران خبر داد.
پایگاه آمریکایی "یاهونیوز" نیز طی اقدامی معنادار، از تصویر ندا آقا سلطان برای خبر اعدام این سرکرده تروریستی استفاده کرد تا بلکه ریگی را نیز عضوی از اپوزیسیون جنبش سبز معرفی کند که توسط ایران اعدام شده است.

این سایت خبری‌ طی اقدام دیگری، این بار برای خبر اعدام ریگی، تصویری از شیخ مهدی کروبی را در حالی که مورد اعتراض مردمی واقع شده بود، استفاده کرد.

این اقدام یاهونیوز در مشابه دانستن وضعیت ندا، کروبی و ریگی، در حالی صورت گرفته است که به درستی این سه پدیده یعنی قربانی جریان فتنه، رهبر این جریان و سرکرده تروریست‌های شرق کشور، به طور مستقیم و غیرمستقیم به عنوان مهره‌های کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی به کار می‌روند.

در موضوع کشته‌شدن ندا آقاسلطان، گرچه بررسی‌های تصاویر و فیلم‌های گرفته شده از این واقعه، از دست داشتن منافقین در جریان کشته شدن وی حکایت دارد و انتشار فیلمی پس از یک سال از سوی جریان فتنه نیز، چهره عامل ترور را به روشنی نشان می‌دهد اما رسانه‌های غربی در تلاشند از وی تصویری به عنوان قربانی راه آزادی بسازند.

یکی از سران اپوزیسیون ماه‌ها پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم، عنوان کرده بود که راهی برای پیروزی نیست و اصلاحات برای پیروزی "خون" می‌خواهد.

در جریان بعد از انتخابات نیز برخی چهره‌ها از سوی سایت‌های اینترنتی جریان فتنه، به عنوان قربانیان سرکوب معرفی می‌شدند اما یکی پس از دیگری،‌ با ظاهر شدن در مقابل تلویزیون از زنده بودن خود خبر می‌دادند.

 

منبع خبر: شبکه ایران

سه شنبه 1/4/1389 - 17:16
اخبار

  هم اندیشی:مرد سایه‌نشین جریان فتنه كه با به اصطلاح دستورات تاكتیكی می‌كوشد اندكی روحیه به سران فتنه تزریق كند، در تازه‌ترین دستور از آنان خواسته تا خود را برای حضور در انتخابات شوراها آماده كنند!

به گزارش هم اندیشی ؛"م.خ" پس از ناكامی جریان فتنه در ایجاد اغتشاش و آشوب در روزهای گذشته در دیدار با برخی از افراطیون كه به چاره‌جویی آمده بودند، فرمان داد: " ......باید همه پشت سر موسوی بایستید. نظام به كسی رحم نمی‌كند. باید كاری كنید كه چهره‌های سفید به شورای شهرها و روستاها راه یابند. هزینه‌های برخورد با ما را هم بالا ببرید....."
وی بدون اشاره به ناكامی جریان فتنه درتحریك افكار عمومی و بی‌توجهی مردم به رفتاراخیر موسوی و كروبی از آنان خواست تا برای روزهای تیرماه برنامه‌ریزی كنند و خود را روی امواج آنتن نگاه دارند.
پیش از این "ب.ن" گفته بود كه موسوی با اندیشه‌های ما همراهی نمی‌كند. او آدم لجبازی است و من كاملا با او قطع ارتباط كرده‌ام.

منبع خبر: جهان

سه شنبه 1/4/1389 - 17:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته