• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 4028روز قبل
دعا و زیارت

هرگز نمی توان ارزش همه زمانها را برابر دانست، چنان که نمی توان همه مکانها را برابر شمرد. برخی زمانها و مکانها ارزشی والا دارند. ماه رجب ارزشمند است، ماه سلوک و زدودن زنگارهای شیطانی از آیینه دل است؛ ماه ولایت و برافروختن چراغ معرفت در شبستان وجود است؛ ماه رجب گاهِ اعتکاف است. در این ماه، که هنگامه تحول است، عاکفان کوی دوست، با حضور در صحن و سرای دوست، پله های سلوک را پیموده و پله پله به خدا نزدیکتر می شوند. معتکف روزه اش، نمازش، حضورش در مسجد و دیگر اعمالش مایه تقرب است. در خانه دوست، سفره ایی از مغفرت و بخشایش گسترده شده و عاکف با صیقل روح و روان، زنگار گناه از دل می زداید و مهیای ضیافت بزرگ در ماه وصال می گردد. ماهی که عشاق از سفره پرفیض الهی، لقمه های راز بر می چینند و عطر قرآن از ژرفای دل بار یافتگان، مشام جان را می نوازد .

اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی اس ت.  

غفلت بد است در برخی موارد بدتر؛ جریان زمان در گذر است و با از دست دادن آهی ماند و افسوسی که به هیچ نیرزد. انسان دشمنی دارد در اوج حیله گری، با چنین دشمنی هوشیاری باید و سرعت در خیرات؛ زمان اعتکاف است. خالق مهربان قرب خلایق می طلبد. در فکر پرورش روح و روان انسان است و مقررات دینی را تشریع می کند. تنوع عبادات به دلیل نیازهای گوناگون انسانی است، هر عبادتی جوابگوی نیازی از اوست. نماز، زنگار غفلت از روان می زداید و صیقل روح و روان است. در روزه، پالایشگاه خلوص و نردبان صعود است. روزه دار پرواز در آسمان عبادت و عبودیت را می آزماید و آیینه قلبش را نورستان خدایی می کند. حج، شرکت در آزمون الهی و قطع تعلقات و دلبستگی دنیوی است. عبادات مالی؛ چون خمس و زکات و صدقات، دمیدن روح ایثار و گذشت در وجود آدمی است. اما اعتکاف، آمیزه ای از چند عبادت با فضیلت است .

روزه که خود عبادتی ارزشمند است شرط اعتکاف است. حضور در مسجد و خواندن نماز هم شرط آن است. عاکف سه روز در مسجد جامع مقیم می گردد و جز برای ضروریات، کوی دوست را ترک نمی گوید. خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید. اعتکاف عهد مودّت و میثاق مجدد با پروردگار است .

در فضیلت اعتکاف این بس که معادل طواف کعبه و همتای رکوع و سجود است. خدای منّان می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند ."

اساساً ارزش آدمی را عملش می رساند. معتکف انسانی بزرگ و شریف است به اندازه شرافت و فضل عملش، مقدس اردبیلی یگانه زمان در علم و عمل در شرافت و فضیلت اعتکاف گوید: مبادا کسی گمان کند که اعتکاف مقدمه عبادتی دیگر است. کسی که با طهارت و در حال روزه در مسجد مقیم می شود و تعهد قربت در اعتکاف می نماید، این عمل عبادت است . اعتکاف عبادتی مستقل است به مثابه حج و عمره و روزه و نماز و هر عبادت مستقل دیگر .

و ایام بیض در پیش است زمان عرشی شدن فرشیان؛ اعتکاف با همه فضیلتش، زن و مرد را به خود می خواند، انسان را می خواند تا در دنیای های و هوی و دود و دم، معراج انسانیت را به تماشا بنشینیم. فرصت طلایی عمر در پیش است و ایام در گذر؛ پس همتی باید تا با حضوری سبز از همسفران کوی دوست بگردیم .

تعریف اعتکاف :

اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی ( ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد . 

اهمیت اعتکاف :

اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است .  اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى ‏گیرد . اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است .  اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى ‏شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه‏ هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند .

اعتکاف در ادیان دیگر :

کسی به درستی نمی داند که این عبادت، از چه زمانی آغاز و کیفیت اجزا و شرایط آن در بدو شکل گیری چه چیزهایی بوده است .

با توجه به آیه 125 سوره بقره، می توان نتیجه گرفت که اعتکاف عملی بوده که در شریعت ابراهیم از مناسک و عبادات الهی محسوب می شده. و پیروان ایشان به این عمل مبادرت می ورزیدند و لذا ابراهیم و اسماعیل (ع) از طرف خداوند موظف شده بودند تا محیط لازم را برای برپایی این مراسم مهیا سازند. واگذاری این مسؤولیت خطیر به آنها، گواه بزرگی بر اهمیت عباداتی چون حج، اعتکاف و نماز در پیشگاه خداوند است .

حضرت موسی (ع) با آن که مسؤولیت سنگین رهبری و هدایت امت را به دوش داشت، برای مدت زمانی آنان را ترک و برای خلوت با محبوب خویش به خلوتگاه کوه طور شتافت. او در پاسخ به پرسش خداوند که فرمود: چرا قوم خود را رها کردی و با عجله به سوی ما شتافتی؟ عرض کرد: پروردگارا! به سوی تو آمدم تا از من راضی شوی (طه :83و84 )

بیت المقدس از مکانهایی بود که همواره عده زیادی از انسانها، برای اعتکاف در آن گرد می آمدند و به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول می شدند. بزرگ این گروه، حضرت زکریا (ع) بود و از جمله کسانی که در امر اعتکاف سرپرستی می نمود حضرت مریم (ع ) است. قرآن در این باره می فرماید: "وَ کَفّلَها زَکَریا کُلَّما دَخَلَ عَلَیها زَکَریا المِحرابَ وَجَدَ عِندَها رِزقاً؛ کفالت او (مریم) را زکریا بر عهده گرفت و هر زمان که به محل عبادت او می رفت برای او غذایی مهیا می دید (عمران:37 ) ."

از قرآن مجید (مریم:16و 17) استفاده می شود که حضرت مریم (ع) آنگاه که به افتخار ملاقات با فرشته الهی نایل آمد از مردم بریده بود و در خلوت به سر می برد .

علامه طباطبائی می فرماید: گویا مقصود از دوری مریم از مردم، بریدن از آنان و روی آوردن به اعتکاف برای عبادت بوده است .

طبق روایات اهل سنت، در دوران جاهلیت هم عملی به عنوان اعتکاف در میان مردم رایج بوده است و مردم توسط این عمل به خدای خود تقرب می جسته اند .

اجداد پیامبر اسلام (ص) از پیروان دین حنیف به شمار می روند. اعتکاف در غارها و بیابانها و کوهها، به عده ای از این حنفاء نسبت داده شده است. آنان در جاهای خلوتی که از مردم دور بود به اعتکاف پرداخته و خود را در آن محبوس می کردند و جز برای نیازهای شدید و ضروری، از آن خارج نمی شدند و در آن اماکن به عبادت و تأمل و تفکر در هستی پرداخته و در جستجوی راستی و حقیقت بودند. آنها در آن اماکن خاموش و آرام مثل غار حراء، به عبادت مشغول می شدند .

پیامبر (ص) نیز مانند خود بر دین حنیف یعنی دین حضرت ابراهیم (ع) بود و عبادات متداول آن دین و از جمله اعتکاف را برپا می داشت .

قبل از بعثت حضرت محمد (ص) نیز غار حراء محل عبادت و راز و نیاز بود، حضرت رسول اکرم (ص) نیز به اعتکاف در آن مکان مشغول می شدند و در اندیشه سرنوشت بشریت فرو می رفتند .

ارکان اعتکاف :

ارکان عبادت یعنی اجزایی که اگر عمداً یا سهوا ترک شوند، آن عبادت باطل می شود . اعتکاف نیز ارکانی دارد که عبارت اند از 1) نیت؛ 2) توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف؛ 3 کمتر از سه روز نبودن اعتکاف؛ 4) روزه دار بودن معتکف در ایام اعتک

زمان اعتکاف :

اعتکاف در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند صحیح است، و بهترین زمان برای آن، ماه مبارک رمضان و مخصوصا در دهه آخر آن ماه می باشد .

نیت اعتکاف :

اعتکاف، همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت‏باشد و هر گونه ریا و خود نمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می‏کند.   در نیت اعتکاف،قصد وجه شرط نیست،یعنی لازم نیست قصد کند که اعتکاف واجب است‏یا مستحب. زمان نیت اعتکاف، وقت شروع اعتکاف است که شروع طلوع فجر می باشد و با استمرار نیت اول شب هم مانعی ندارد.اعتکاف را می توان به سه صورت به جای آورد. 1) برای خود ؛ 2) به نیابت از مردگان 3) به نیابت از زندگان

اگر اعتکاف را به نیابت از کسی که، از دنیا رفته به جای آورد، در این صورت اعتکاف را تنها به نیابت از یک نفر می توان انجام داد ولی اگر مقصود اهدای ثواب باشد می توان ثواب اعتکاف را به چند نفر، زنده یا مرده، هدیه کرد .

در مورد نیابت از شخص زنده، در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از فقها در درستی چنین اعتکافی، تردید کرده اند. در این صورت، هرگاه نایب، اعتکاف را به قصد رجا، یعنی امید به مطلوب بودن عمل نزد خدا، نه به عنوان عبادتی حتمی انجام دهد، مانعی ندارد .  

 

شرایط اعتکاف :

در صحت اعتکاف علاوه بر شرایط عامه تکلیف( ایمان، عقل و قدرت)، اموری شرط است:الف) قصد قربت ب) روزه: ج) سه روز روزه دار بودند. د) وقوف در   چهار مسجد: مسجد الحرام، مسجد النبی«ص»، مسجد جامع کوفه و مسجد بصره. ولی به قصد رجاء ( به امید پاداش) می توان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد. ه)اجازه شوهر و اجازه پدر و مادر و ) پیوستگی اعتکاف  

محرمات اعتکاف :

1. پرداختن به امور جنسی به معنای وسیع آن: که شامل هر نوع بهره برداری شهوانی می باشد .

2. بوییدن عطر و هر نوع بوی خوش و گیاهان معطر به قصد لذت بردن

3. مجادله و مناقشه: حرمت جدال مربوط به اموری است که معتکف بخواهد فضل و برتری خود را به دیگران نشان دهد .

4. محرمات روزه: در حال روزه یعنی از طلوع تا غروب خورشید، که معتکف روزه می گیرد، باید از محرمات روزه نیز اجتناب نماید. بعضی از فقها محرمات احرام را بر معتکف مستحب دانسته اند .

5. خرید و فروش

اعمال اعتکاف :

اعمال شب سیزدهم: اعمالی را باید در این شب انجام داد؛ از جمه آن ده رکعت نماز است که اگر به درستی به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است. در روایتی از پیامبر (ص) می خوانیم: « کسی که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بخواند؛ بدین گونه که در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره عادیات هم یک مرتبه و در رکعت دوم حمد یک مرتبه سوره تکاثر نیز یک مرتبه بخواند و بقیه رکعت ها را هم به همین نحو تمام کند، خداوند متعال گناهان او را می آمرزد و اگر عاق والدین هم باشد خداوند سبحان از او راضی می شود، و همچنین در قبر نکیر و منکر به او نزدیک نمی شوند و او را نمی ترسانند و بر پل صراط هم چون برق خاطف (سریع) عبور می کند و نامه اعمالش را به دست راستش می دهند و میزان اعمالش سنگینی می کند و در بهشت فردوس هزار شهر به او اعطا می شود.»روز سیزدهم هم روزه اش ثواب فراوان دارد و برای کسی که بخواهد عمل ام داود را به جای آورد، باید این روز و دو روز بعدش را روزه بگیرد .

منبع : تبیان خراسان جنوبی

پنج شنبه 3/4/1389 - 19:2
داستان و حکایت

آورده اند که شخصی به نزد خلیفه هارون الرشید آمد و ادعای دانستن علم نجوم نمود . بهلول در آن

مجلس حاضر بود و اتفاقاً آن منجم کنار بهلول قرار گرفته بود بهلول از او سوال نمود آیا میتوانی بگویی

که در همسایگی تو که نشسته ؟

آن مرد گفت نمی دانم .

بهلول گفت : تو که همسایه است را نمی شناسی چه طور از ستاره های آسمان خبر می دهی ؟

آن مرد از حرف بهلول جا خورد و مجلس را ترك نمود

پنج شنبه 3/4/1389 - 18:36
داستان و حکایت

روزی بهلول نزدیک رودخانه لب جوبی نشسته بود و چون بیکار بود مانند بچه ها با گِل چند باغچه

کوچک ساخته بود . در این هنگام زبیده زن هارون الرشید از آن محل عبور می نمود . چون به نزدیک

بهلول رسید سوال نمود چه می کنی ؟

بهلول جواب د اد بهشت می سازم . زن هارون گفت : از این بهشت ها که ساخته ای می فروشی ؟ بهلول

گفت : می فروشم . زبیده گفت : چند دینار ؟ بهلول جواب داد صد دینار .

زن هارون می خواست از این راه کمکی به بهلول نموده باشد فوری به خادم گفت : صد دینار به بهلول

بده خادم پول را به به لول رد نمود . بهلول گفت قباله نمی خواهد ؟ زبیده گفت : بنویس و بیاور . این را

بگفت و به راه خود رفت . از آن طرف زبیده همان شب خواب دید که باغ بسیار عالی که مانند آن در

بیداری ندیده بود و تمام عمارات و قصور آن با جواهرات هفت رنگ و با طرزی بسیار اعلا زینت یافته و

جوی های آب روان با گل و ریحان و درخت های بسیار قشنگ و با خدمه و کنیز های ماه روو همه

آماده به خدمت به او عرض نمودند و قباله تنظیم شده به آب طلا به او دادند و گفتند این همان بهشت

است که از بهلول خریدی . زبیده چون از خواب بیدار شد خوشحال شد و خواب خود ر ا به هارون

گفت .

فردای آن روز هارون عقب بهلول فرستاد . چون بهلول آمد به او گفت از تو می خواهم این صد دینار را

از من بگیری و یکی از همان بهشت ها که به زبیده فروختی به من هم بفروشی ؟ بهلول قهقهه ای سر داد

و گفت : زبیده نادیده خرید و تو شنیده می خواهی بخری ولی افسوس که به تو نخواهم فروخت .




داستان بهلول :بهلول و خرقه و نان و جو و سرکه

آورده اند که بهلول بیشتر وقت ها در قبرستان می نشست و روزی که برای عبادت به قبرستان رفته بود و

هارون به قصد شکار از آن محل عبور می نمود چون به بهلول رسید گفت : بهلول چه می کنی ؟

بهلول جواب داد : به دیدن اشخاصی آمده ام که نه غیبت مردم را می نمایند و نه از من توقعی دارند و نه

مرا اذیت و آزار می دهند . هارون گفت :

آیا می توانی از قیامت و صراط و سوال و جواب آن دنیا مرا آگاهی دهی ؟

بهلول جواب داد به خادمین خود بگو تا در همین محل آتش نمایند و تابه بر آن نهند تا سرخ و خوب

داغ شود هارون امر نمود تا آتشی افروختند و تابه بر آن آتش گذاردند تا داغ شد . آنگاه بهلول گفت :

ای هارون من با پای برهنه بر این تابه می ایستم و خود را معرفی می نمایم و آنچه خورده ام و هرچه

پوشیده ام ذکر می نمایم و سپس تو هم باید پای خو د را مانند من برهنه نمایی و خود را معرفی کنی و

آنچه خورده ای و پوشیده ای ذکر نمایی . هارون قبول نمود .

آنگاه بهلول روی تابه داغ ایستاد و فوری گفت : بهلول و خرقه و نان جو و سرکه و فوری پایین آمد که

ابداً پایش نسوخت و چون نوبت به هارون رسید به محض اینکه خواس ت خود را معرفی نماید نتوانست و

پایش بسوخت و به پایین افتاد .سپس بهلول گفت :

ای هارون سوال و جواب قیامت نیز به همین صورت است . آنها که درویش بوده ند و از تجملات دنیایی

بهره ندارند آسوده بگذرند و آنها که پایبند تجملات دنیا باشند به مشکلات گرفتار آیند .


پنج شنبه 3/4/1389 - 18:29
دانستنی های علمی

ولادت مولی الموحدین امیرالمومنین حیدر کرار شیر خدا مولود کعبه و فرا رسیدن روز پدر را

خدمت شما تبریک و تهنیت عرض میکنم .حجت حق، از حریم حق، به امر حق عیان شد
روشن از نور رخش، ارض و سما، کون و مکان شد
خانه زاد حق ولادت یافت اندر خانه ی حق
حق به مرکز جا گرفت، باطل گریزان از میان شد

تقدیم به پدر حقیقیمان، امام زمان-ارواحُنا فِداه:
ای سفر کرده ی موعود بیا / که دلم در پی تو دربه در است
جان ناقابل این چشم به راه / برگ سبزی به تو، روز پدر است  

پنج شنبه 3/4/1389 - 9:3
دعا و زیارت

نام شفا یافته : ابراهیم سعیدی.

نوع بیماری : سکته مغزی و فلج بدن.

اهل : مشهد .

سن در موقع شفا : 43 سال.

پدربزرگ در چشمهای ابراهیم که نگاه گنگی از آن می ریخت زل زد و پرسید :

 -  قهر کردی ؟ اونم با امام (ع)؟

ابراهیم نگاهش را بالا آورد و به چشمهای گود افتاده پدر که برقی در آن موج می زد و سرشار از مهربانی بود ، خیره شد و گفت :

- آخه یکماه تمام ، هر روز به زیارتشان رفتم . خودم را دخیل عنایتشان بستم ، اما دریغ .... گوشه چشمی التفات نکردند .

- طلبکار که نبودی؟  بودی ؟

- صحبت این حرفا نیست . بریدم بابا .

- - شکست ؟ اونم به این زودی ؟

- شکست نخوردم . ناامید شدم . با این تن فلج ، شده ام سربار دیگران .

- ناامیدی خودش یه جور شکسته .

- می گید چیکار کنم ؟

- ریشه یاس را توی دلت بسوزان .

- کار از کار گذشته . من دیگه خوب نمی شوم .

-  پاشو.  باید با هم به زیارت برویم .

با اکراهی که نمایاننده یاس بود، از جا برخاست ، بر ویلچرش نشست و همراه پدربزرگ راهی حرم شد .

جلوی در ورودی حرم، زنی که نقاب بر صورت داشت ، راه را بر آنها گرفت .

– کجا ؟

پدر بزرگ سلام کرد و ماجرای ابراهیم را برای زن نقابدار تعریف کرد . زن جلو آمد ، روبرو با ابراهیم نشست و در سکوت به اوخیره ماند . لحظاتی سکوت میان آنها جاری بود. بالاخره  زن حباب خاموشی را ترکاند و با صدایی غمزده پرسید :

- تو هنوز شفا نگرفتی ؟

ابراهیم با حالت خجالت سرش را پایین انداخت و گفت :

- شاید قابل نبوده ام .

- و شاید هم ..

زن خواست چیزی بگوید ، اما حرف میان لبانش خوابید . به سمتی اشاره کرد و گفت :

- از این در داخل شوید .

پدر بزرگ ویلچر ابراهیم را به سمتی که زن اشاره کرده بود چرخاند و خواست با او حرکت کند که زن دوباره راه را بر آنها بست . به پدر بزرگ اشاره کرد و گفت :

- شما بمانید . او باید تنها به زیارت برود .

پدر با تحیر در زن نگریست . با آنکه نگاهش پر از ابهام و سوال بود ، اما چیزی نپرسید . ابراهیم به سختی ویلچرش را حرکت داد و از زن و پدربزرگ دور و دورتر شد .

وارد صحن حرم که شد تعجب کرد . هیچوقت حرم را آنگونه خلوت ندیده بود . گویی صحن را برای او قرق کرده بودند . در خلوت و سکوت و انعکاس چلچراغهای نورانی در آیینه های حرم ، جلو می رفت تا به ضریح مرقد امام رسید . ایستاد . هنوز باورش نمی شد. دچار گیجی و التهاب شده بود . آیا حقیقت داشت ؟ آیا به راستی او در کنار ضریح امام (ع) و در خلوت و قرق و تنهایی بود؟ فریاد زد ، خود را به ضریح چسبانید و های های گریست.

- پاشو . پاشو مرد . چی شده ؟ چرا گریه می کنی ؟

ابراهیم چشمهایش را به سمت صدا چرخاند و با تحیر همسرش را روبرو با نگاهش دید .

- تو اینجا چه می کنی ؟

-  از صدای فریاد تو بیدار شدم . خواب دیدی ؟

ابراهیم نگاه حیرانش را به اطراف چرخاند و سپس با تعجب در زن نگریست .

 – من کجا هستم ؟

- کجا ؟ خب معلومه . در خانه خودت .

– خانه ؟ 

- مگه قرار بود جای دیگری  باشی ؟

 - پس حرم .... قرق .... زن نقاب پوشیده .... پدربزرگ.... همه اینها رویا بود ؟

زن گریه اش را فرو داد و نگاه سرخش را به  چشمهای ابراهیم سپرد . گفت :

- تا نماز چیزی نمانده . وضویت را بگیر تا با هم به زیارت برویم .

ابراهیم وضو گرفت و همراه همسرش راهی حرم شد.  نماز صبح را در حرم خواند و شروع به خواندن قرآن کرد.

- نمی خوای برگردی هتل ؟

زن پرسید و او با لبخند در نگاه همسر خیره شد . زن فهمید که باید بماند . پس بی آنکه چیزی بگوید ، کنار او نشست و مشغول دعا شد  . حسی در درونش به او می گفت که اتفاقی خواهد افتاد .

تا شب در حرم ماندند . بعد از نماز مغرب ، مراسم دعای کمیل آغاز شد ، ابراهیم در گوشه ای نشست و دعا را زمزمه کرد . از این زمزمه دل انگیز ، حالتی تصعیدی به  او دست داد. احساس سبکی کرد . گویی تمامی وجودش را انبساطی خوش فرا گرفته بود .

– یا من اسمه دواء و ذکره شفا ....یا سریع الرضا ....

در زمزمه تکرار سریع الرضا بود که خستگی بر پلکهایش فرو نشست و دیگر چیزی نفهمید .

 – آقا ... آقا... با شما هستم آقا .

صدای مردی را شنید که با او سخن می گفت :

- دعا تمام شده . همه رفته اند .

بی آنکه نگاهش را باز کند ، گفت :

- من می مانم . آنقدر می مانم تا شفایم را از آقا بگیرم .

 – برخیز . تو به آرزویت رسیده ای .

از شنیدن این گفتار بی محابا چشمانش را گشود و یک لحظه پاهای مردی را که در برابرش ایستاده بود، دید . به سرعت سرش را بالا آورد تا صورت او را هم  ببیند . اما کسی در آن حوالی نبود .

کم کم فهم خواب دیشب به ذهنش آمد . دیدار پدر بزرگ ... زیارت ... زن نقاب پوش.... قرق حرم ...... خلوت او در کنار ضریح و.... همه اینها نشانه های شفا بودند .

از آن واقعه تا کنون ابراهیم هرگز بر ویلچر ننشسته است  و کارهایش را خودش به تنهایی انجام می دهد .

چهارشنبه 2/4/1389 - 11:40
اخبار
به نقل از روابط عمومی سازمان پایانه‌ها و پارك سوارهای شهرداری تهران، ولی آذروش مدیر سازمان پایانه‌ها ضمن اعلام این مطلب گفت: سازمان پایانه‌ها در روز ولادت حضرت علی ( ع) برنامه‌های ویژه‌ایی را تدارك دیده است و قصد داریم با ایجاد یك فضای شاد و مفرح در آستانه سفرهای تابستانی صحنه‌های زیبا و به یاد ماندنی را برای مسافرین رقم بزنیم.

آذروش گفت: تمام كسانی كه دارای نام علی هستند، در این روز می‌توانند با ارایه شناسنامه خود بلیت رایگان برای سفر به هر نقطه كشور به عنوان هدیه دریافت می‌كنند.

وی با اشاره به تشكیل و فعالیت شبانه روزی ستاد سفرهای تابستانی در پایانه‌ها، گفت: در این ستادها تمام اقدامات لازم برای انجام سفر مطلوب و ایمن برای مسافران اندیشیده و به مرحله اجرا در می‌آید.

وی با اشاره به راه اندازی خانه‌های سلامت و اسباب‌بازی در پایانه‌ها، گفت: در جهت ایجاد فضای مفرح و شاد برای كودكان تمام پایانه‌های تهران مجهز به خانه اسباب بازی می‌شوند و خانواده‌ها می‌توانند در مدت زمان تهیه بلیت تا زمان سفر از این مكان برای سرگرمی كودكان خود استفاده كنند.

وی گفت: در گذشته اگر در مسیر راه در داخل اتوبوس برای مسافری هر گونه اتفاقی رخ می‌داد هیچ گونه امكانات و تجهیزاتی در اختیار راننده نبود تا با ارایه كمك‌های اولیه بتواند مصدوم یا بیمار را به اولین اورژانس جاده ای برساند اما انشاءالله با انجام این مهم گامی بزرگ در جهت تأمین امنیت جانی مسافرین برداشته می‌شود.

مدیر عامل سازمان پایانه‌ها در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و بالا بودن غیر طبیعی دمای هوا در این روزها در بخشنامه‌های جداگانه ایی تمام عوامل نظارتی را جهت كنترل وضعیت نظافت آبخوری‌ها، سرویس‌های بهداشتی، غرف مواد غذایی و غیره بسیج كرده‌ایم و با هرگونه تخلف احتمالی كه با جان مسافران مرتبط باشد شدیدترین برخوردها را خواهیم نمود و به هیچ عنوان گذشت نخواهیم كرد.
سه شنبه 1/4/1389 - 19:51
اخبار
 
 
 
روز جمعه بیست و هشتم خرداد ماه 1389 دو روز قبل از اعدام عبدالمالک ریگی، تعدادی از خانواده‏های شهداء و قربانیان، با این تروریست...
سه شنبه 1 تیر 1389    6:22 ب.ظ           تعداد نمایش: 2
 
آنچه در پی می‏آید نوشته «رضا لک‏زایی» است که عبدالمالک، برادرزاده او (شهید مسلم لک‏زایی) و شوهر خواهر او (شهید نعمت ا... پیغان) را به شهادت رساند و خودش را 150 روز به گروگان رفت و پس از پنج ماه در مقابل مبلغ هنگفتی پول آزاد کرد، که در خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ منتشر شده است:

عبدالمالک را روز جمعه بیست و هشتم خرداد ماه 1389 دوباره دیدم. آخرین باری که او را دیده بودم به اواخر اردیبهشت 1385 برمی‏گشت؛ زمانی که در دست یاران مسلح او گروگان بودم، و نمی‏دانستم زنده خواهم ماند یا به شهدای مظلوم تاسوکی خواهم پیوست...

از در که وارد می‏شود نگاهی به او می‏اندازم، مثل کسی راه می‏رود که انگار بدترین خبر زندگی‏اش را شنیده است؛ ناامید و درمانده و تنها، در میان چند نفر که احتمالاً محافظ بودند.

روی صندلی می‏نشیند، و نگاهش را به پایین می‏دوزد. با کمی فاصله از سمت چپ، تقریباً روبروی من نشسته است. دمپایی آبی‏رنگی پوشیده، بدون جوراب، با یک زیرشلواری آبی، که البته به پررنگی دمپایی‏اش نیست.

موهاییش هم کوتاه است، با ریشی که احتمالاً با نمره‏ی یک ماشین شده، و پیراهنی که روی زمینه سفیدش پر از چهارخانه‏های ریز مشکی است. دکمه آخری یقه‏اش باز است و زیر پوش سفید رنگش خودش را نشان می‏دهد.

چشمهایش از شدت شرمندگى به پایین افتاده و ذلت از سراپایش مى‏بارد؛ و این آیه‏ی شریفه را به یادم می‏آورد که خاشِعَة ابصارُهُم تَرهَقُهُم ذِلَّة (سوره معارج، آیه44) ...

از اینکه خدا بار دیگر یکی از هزاران معجزه‏اش را به من نشان می‏داد، شاکر بودم؛ الحمدلله. دنیا چقدر کوچک است؛ و وعده‏های خدای قادر متعال چه زود محقق می‏شوند. دیروز «صدام»، امروز «عبدالمالک» و فردا سایر ظالمان ریز و درشت دنیا. برای خدا که فرقی نمی‏کند.

دور فلکی همه بر منهج عدل است / دل خوش دار که ظالم نبرد راه به مقصود

من 150 روز گروگان عبدالمالک بودم ... و دیگر حاضران، هریک عزیزی را با تیغ و تیر او از دست داده بودند... و این اولین و آخرین رویارویی ما با او بود، قبل از اعدامش...
* * *
شخصی به او می‏گوید: «ببین این افراد را می‏شناسی؟»

مرا می‏شناسد. بقیه را هم که نمی‏شناسد، من معرفی می‏کنم. دوباره سرش را شرمسارانه پایین می‏اندازد و نگاه مأیوسانه و درهم‏شکسته‏اش را به زمین می‏دوزد.

مادر «شهید نعمت پیغان» ـ از شهدای فاجعه تاسوکی ـ محکم و استوار او را مورد عتاب قرار می‏دهد و می‏گوید: «نفرین شده خدا! سرت را بلند کن! سرت را بلند کن و بگو چرا خون بی‏گناهان را بر زمین ریخته‏ای؟ مگر نمی‏فهمیدی که آن شب، عزیزانی را که تو خونشان بر زمین ریخته‏ای مادرانشان سفره انداخته بودند و منتظر عزیزانشان بودند؟ چرا چشمشان را بر در منتظر گذاشتی؟»
* * *
می‏پرسیم: «مردم استان ما جداً معتقدند که حرمت وطن، مثل حرمت مادر است. تو چطور حاضر شدی ادعای تجزیه‏طلبی کنی و خون بی‏گناهان را بر زمین بریزی و بگویی باید از این استان بروید؟ آیا کار خوبی کرده‏ای؟».

با صدایی آرام پاسخ می‏دهد: «ما در پاکستان درس خوانده بودیم و دچار تعصبات بودیم.» سکوت می‏کند و دوباره گردنش پایین می‏رود، انگار سرش روی گردنش سنگینی می‏کند.

می‏گوییم: «قبلاً می‏گفتی با آمریکا رابطه ندارم، الان خلافش ثابت شده و روشن شده که با دشمنان اسلام همکاری می‏کنی. این همه جنایت را به اسم خدا، به اسم اسلام، به اسم پیامبر رحمت و به اسم سنت پیامبر مرتکب شده‏ای، آیا این کار ظلم و خیانت به خدا نیست؟ آیا این کار ظلم و خیانت به پیامبر رحمت نیست؟ آیا این کار ظلم و خیانت به اسلام نیست؟ آیا این کار ظلم به شیعه و سنی نیست؟».

می‏گوید: «درست است.» و می‏پذیرد که به خدا و پیامبر و اسلام و نظام و مردم شیعه و سنی ظلم کرده است... و نتیجه اینکه: إِنَّهُ لا یُحِبُّ الظَّالِمینَ؛ خداوند ستمكاران را دوست ندارد (سوره شوری، آیه40)...
* * *
می‏گوییم: إِنَّ رَبَّكَ لَبالمِرصادِ؛ پروردگار همواره در كمین است (سوره فجر، آیه 14) ... چون آه مظلوم تا عرش بالا می‏رود و در ملکوت شنیده می‏شود و به همین دلیل در حدیث است که از ظلم بر کسی که جز خداوند پناهی ندارد، بترس!

و خداوند علاوه بر اینکه راجع به ظلم «سریع الحساب» است، «سریع العقاب» هم هست و به سرعت طعم تلخ ستم را به ظالم می‏چشاند.

می‏پرسیم: «شهید جابر قوی‏دل» پانزده ساله بود. پدر و مادر هم نداشت و یتیم بود.» چرا شهیدش کردی؟ و در تقدیر این یادآوری این کریمه بود که: فاما الیَتیمَ فَلا تَقْهَرْ؛ یتیم را میازار و با او تندی مکن (سوره ضحی، آیه9) ... حالا هم اگر واقعاً پشیمانی و حقیقتاً معتقدی که کارهایت غلط بوده، با شیوه دستگیر شدن خودت، حقانیت، اقتدار و عزت ایران را دیده‏ای، پس باید تمام اطلاعاتی را که داری در اختیار نظام قرار بدهی و حرفی را ناگفته نگذاری».

دوباره با صدایی آرام می‏گوید: «من هرچه که بوده گفته‏ام»...
* * *
می‏گویم: « ما در راه خدا حاضریم جان خودمان را هدیه کنیم نه یک بار و دوبار بلکه هزاران بار. وقتی در چنگال شما هم اسیر بودیم این حرف را با زبان دیگری گفته‏ایم، جریان مرغابی را که یادت هست؟»...

و یادآور می‏شوم: «شهید کاوه را هم یادت هست که وقتی به او گفتید اگر کسی را بخواهیم بکشیم اسم چه کسی را می‏گویی، و او با صلابت گفته بود، اسم خودم را؟»

سری تکان می‏دهد و می‏گوید: «یادم هست، بله!»
* * *
مادران شهدا ـ که تا آخر ملاقات هم گریه نکردند ـ او را دوباره مورد عتاب و مؤاخذه قرار می‏دهند و از جمله می‏گویند: «تو را امام زمان از آسمان بر زمین نشاند. ما برای امام زمان نذر داده‏ بودیم که خدا تو را به جزای کارهای ننگینت برساند، پلید! چرا گلوی نعمت را پاره کرده بودی؟ ... چرا با قنداق تفنگ مسلمم را زده بودی؟ ... چرا؟ »

در تمام این مدت، عبدالمالک، مستأصل و ناامید و خجالت زده، در لباسی از خواری و ذلت و شرم، سر به زیر افکنده بود و هیچ حرفی برای گفتن نداشت؛ خاشِعَةً أَبْصارُهُمْ تَرْهَقُهُمْ ذِلَّةٌ ... یکی دو باری نفسی عمیق می کشد و با انگشت‏هایش دستش را می‏فشرد...
* * *
مادر شهیدی نگاهی خشمناک به عبدالمالک می‏اندازد و تحقیرآمیز می‏گوید: من برای تو به اندازه یک پوسته تخمه هم ارزش قائل نیستم...

کسی بطری آب معدنی را از روی میز قهوه‏ای رنگ کوچکی که در وسط صندلی‏های متعدد اتاق قرار دارد برمی‏دارد و در لیوان شفاف یک‏بار مصرفی آب می‏ریزد و به مادر شهید تعارف می‏کند و می‏گوید: مادر شما فقط برای ما دعا کن!

مادر آب را با دستی لرزان می‏گیرد و چند جرعه‏ای می‏نوشد و خطاب به ریگی می‏گوید: «خدا نسلت را مثل نسل خار بسوزاند»...

در سیستان ما ، خار را از ریشه درمی‏آورند تا هیچ‏گاه سبز نشود و دوباره نروید. حالا این مادر شهید از خدا می‏خواهد که نسل عبدالمالک را نیست و نابود کند...

از خودم می‏پرسم: چرا انسان کاری کند که دیگران چنین سوزناک نفرینش کنند؟ ... ای انسان! چقدر می‏خواهی سقوط کنی؟ تا کجا؟
* * *
باید برود... عبدالمالک زود بلند می‏شود و با روحی سرافکنده که با دستان قدرتمند حقیقت، مچاله و درهم کوبیده هم شده است، راهی می‏شود.

یکی از رفقا می‏گوید: «خودش گفته اعدامش کنند.»

می‏پرسم: «چرا؟»

پاسخ می‏دهد: «احتمالاً به خاطر اینکه طاقت روبرو شدن با خانواده‏های شهدا و شنیدن حرف‏هایشان را ندارد.»

از دلم می‏گذرد: «دوزخیان هم فرشته عذاب را صدا می‏زنند و به او می‏گویند: از خدا بخواه كه ما را بمیراند تا از عذاب نجات پیدا کنیم و جواب می‏شوند که: هرگز! ؛ وَ نادَوْا یا مالِكُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّكَ قالَ إِنَّكُمْ ماكِثُونَ (سوره زخرف، آیه 77) ...
* * *
مادر یک شهید که چشمش به قلم و کاغذم می‏افتد، می‏گوید: این مطلب را هم از زبان من بنویس.

می‏نویسم:
امام زمان التماس دعا
آقا هر کجا باشی
کربلا باشی
کاظمین باشی
اگر در نجف سر قبر امیر عرب باشی
کنار قبر مادرت زهرا باشی
هر کجا باشی یاد ما هم باش
یاد مادران شهدا هم باش

التماس دعا ...
سه شنبه 1/4/1389 - 19:37
اخبار

  هم اندیشی:انتخابات دهم را شاید بتوان نقطه عطفی در تاریخ رسانه‌های داخلی و رسانه‌های فارسی زبان خارج از كشور قلمداد كرد

جعفر تكبیری- انتخابات دهم ریاست جمهوری را شاید بتوان نقطه عطفی در تاریخ رسانه‌های داخلی و رسانه‌های فارسی زبان خارج از كشور قلمداد كرد. این نقطه عطف از آن جهت است كه قبل و پس از انتخابات، رسانه‌های خارجی با بهره‌گیری از تمامی دانش ارتباطی به روز خود كه در لابراتوارهای رسانه‌ای غرب قوام پیدا كرده بود، به جنگ نظام و مردم ایران آمدند تا بدون بوی باروت، انفجار و آتش، تنها با به‌كارگیری سلاح رسانه، نظام را از پای درآورده و كشور را به تسخیر خود دربیاورند. سلاحی كه پس از دوران جنگ سرد ارزش آن، بیش از پیش نزد سیاسیون غربی ارتقا یافته است.        

 بنابراین غربی‌ها با بهره‌گیری از فرصت انتخابات كه عرصه باز شدن كلاف سیاست، نقطه عطف تحولات سیاسی در یك كشور و زمینه ساز نقد و گفت‌وگو میان شهروندان و سیاستمداران در گستره حوزه عمومی است، می‌كوشند به خواستهای خود در قبال یك نظام سیاسی و یك سرزمین برسند. چراكه در چنین وضعی فرصت مناسبی فراروی رسانه‌ها قرار می‌گیرد تا با بهره‌گیری از عطش و شوق شهروندان و مخاطبان خود براى آگاهی از مسیر تحولات در عرصه انتخابات، به القاى خواسته‌ها و شكل دادن ذهنیت و بینش مطلوب خود بپردازند و در نهایت نتیجه كوشش طولانی مدت خود را در رفتار انتخاباتی شهروندان نظاره كنند؛ چیزی كه به زبان ساده‌تر به آن «عملیات روانی» می‌گویند.

شاید یكی از بزرگترین و مهم ترین رسانه‌هایی كه در طول انتخابات و به هنگام بروز وقایع پس از آن، نقش بی بدیل و غیرقابل انكاری در شكل‌گیری درگیری‌ها و سازماندهی نیروهای مختلف بر عهده داشت، شبكه بی بی سی فارسی بود؛ شبكه‌ای كه اگرچه در زمان انتخابات كمتر از 6ماه از تولدش می‌گذشت اما چنان اثرگذاری و فعالیتی از خود نشان داد كه كمتر خانواده ایرانی پیدا می‌شد كه به اخبار این رسانه انگلیسی در خصوص انتخابات استناد نكند. بنابراین همین اقبال عمومی به شبكه بی بی سی فارسی بود كه این شبكه توانست نقش اصلی را در سازماندهی و هدایت وقایع انتخاباتی و حوادث پس از آن ایفا كند.

در این گزارش، نگارنده می‌كوشد ابعاد مختلف كاركردهای این شبكه در انتخابات و حربه‌های رسانه‌ای به كار گرفته شده توسط آنها را مورد بررسی و موشكافی قرار دهد.

سرویس جاسوسی بی بی سی؛ از سنت تا مدرنیته

انتشار اخبار توسط بی بی سی فارسی در ایران سابقه‌ای طولانی دارد. به گونه‌ای كه اسناد بسیار معتبری در خصوص نقش این رسانه فارسی زبان در كودتای 28 مرداد 1332 به چشم می‌خورد. نقشی كه 56 سال بعد این رسانه در كودتای نرم علیه جمهوری اسلامی مجدداً ایفا كرد. «حالا دقیقاً نیمه شب 24 مرداد 1332 است‌»؛ این رمز عملیات آژاكس خطاب به شاه بود كه آغاز عملیات منجر به كودتای 28 مرداد را در ایران كلید می‌زد.

رادیو فارسی بی. بی. سی در 8 دی ماه سال 1319 و در روزهای نخستی كه آتش جنگ دوم جهانی در حال درنوردیدن اروپا بود، راه‌اندازی شد. دلیل اصلی راه‌اندازی این رادیو برای رقابت با رادیو فارسی برلن بود و برنامه‌های خود را به سود پادشاهی بریتانیا و ضد حکومت نازی آلمان قرار داده بود. اولین گوینده رادیوی بی.‌بی.‌سی فارسی نیز، حسن موقر بالیوزی بود.

اما پایان جنگ در اروپا هرگز موجب توقف فعالیتهای این رادیو نشد، چراكه از دید سیاستمداران استعمارگر پیر، این رادیو فتح بابی جدید برای رسیدن به دروازه‌های سرزمین‌های فارسی زبانی بود كه از موقعیتی بسیار استراتژیك در قلب خاورمیانه و آسیای میانه برخوردار بودند. از این رو تولید برنامه‌های آنها در تمامی این سال‌ها ادامه پیدا كرد و مدیران بی‌بی‌سی تمامی تلاش خود را برای هرچه نزدیك كردن فرستنده‌های خود به مرزهای ایران برای نفوذ هرچه بیشتر در میان ایرانیان به كار بستند.

با جهش‌های تكنولوژیكی كه در عرصه ارتباطات جهانی در حال روی دادن بود، مسئولان بی بی سی وجود تنها یك رادیو با صدای غیرشفاف را برای تأثیرگذاری بر فارسی زبانان كافی نمی‌دانستند، بنابراین در سال 1379 اقدام به تأسیس سایت بی‌بی‌سی فارسی كردند تا از این طریق، بتوانند عملیات روانی خود را به صورت لحظه به لحظه علیه كاربران ایرانی ادامه دهند.

اما راه‌اندازی این سایت نیز نتوانست فعالیت‌های این رسانه ضد ایرانی را متوقف كند چراكه در سال 2007 صحبت‌های نهایی برای راه‌اندازی شبكه تلویزیونی فارسی زبان این رسانه نیز مطرح و مسئولان سرویس جهانی بی بی سی و دولتمردان انگلیسی در این خصوص به توافق نهایی رسیدند و 22 میلیون دلار از سوی وزیر خزانه داری انگلیس برای این امر اختصاص یافت.

 سرانجام شبكه تلویزیونی «بی‌. بی‌. سی» فارسی در روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه سال 87، شصت و هشت سال پس از تأسیس رادیو بی بی سی فارسی و درست شش ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ایران، پس از یك دوره طولانی تبلیغ و ایجاد انتظار برای مخاطبان (‌از سال 2007 تا 2009) پخش برنامه‌های خود را روی ماهواره‌ «هات‌برد» برای مخاطبان فارسی زبان (‌ایران، افغانستان و تاجیكستان‌) آغاز كرد تا اغلب تكنولوژی‌های رسانه‌ای برای رساندن پیام لندن به مردم ایران در اختیار این رسانه قرار بگیرد. در نهایت شبكه‌ای كه به دلیل كسر بودجه، بی بی سی رومانی را تعطیل كرد و رایگان به مخاطبان داخل انگلیس سرویس نمی‌دهد و اسپانسر و آگهی ندارد و مشخصاً اغلب خبرنگاران آن از طیف‌های اصلاح طلب و مشاور آن یكی از سردبیران نشریات زنجیره‌ای توقیف شده است، راه‌اندازی شد تا به صورت رایگان پروژه براندازی نرم در ایران را پیگیری كند.

شكل‌گیری محتوایی برنامه‌های تلویزیون «بی‌. بی‌. سی» فارسی

هم‌اكنون شبكه «بی‌. بی‌. سی» برنامه‌ریزی خود را برای 170 میلیون مخاطب فارسی زبان با بهره‌گیری از 150 خبرنگار، 150 نیروی فنی و 50 نیروی اداری و با تمركز بر بیش از صد دفتر خبری در دنیا طراحی نموده است تا راهبردهای تاكتیكی دولت انگلیس برای استعمار نو در ایران را ادامه دهد.

این رسانه فارسی زبان برای آنكه بتواند تأثیر گذاری خود را بیش از پیش نزد ایرانیان حفظ كرده و بر آن بیفزاید حربه‌ها و رفتارهای مختلفی را سرلوحه كار خود قرار داده است كه عبارتند از:

 اطلاع رسانی غیر مستقیم

بر خلاف شبكه فارسی صدای امریكا‌‌ ‌(VOA) كه پیام‌های خود را مستقیم به بیننده القا می‌كند، تهیه كنندگان و‌به ویژه سردبیران شبكه «بی‌. بی‌. سی» از هوشمندی وافری برخوردارند و خبر‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌كنند كه بیننده، غیر مستقیم مورد هدف قرار گیرد.

 پیچیدگی در محتوا و پرهیز از رفتار كلیشه‌ای

شبكه «بی‌. بی‌. سی» تلاش می‌كند با بهره‌گیری از كارشناسان گوناگون و حتی از درون ایران، محتوای پیام‌ها را به گونه‌ای در هم تنیده و دقیق طراحی كند كه بیننده بی محابا در معرض پیام‌های گوناگون قرار گیرد؛ و در این راه، از روانشناسی رنگ‌ها، شیوه دقیق اجرا، تقدم و تأخر هدفمند اخبار، شیوه بدیع مصاحبه‌ها و پرهیز از اظهارنظرهای صریح و دور از هر گونه رفتار كلیشه‌ای مرسوم، بهره می‌گیرد.

 كیفیت حرفه‌ای و فریبنده ارائه برنامه‌ها

یكی از نواقص بزرگی كه در تلویزیون‌های لس‌آنجلس هست، كیفیت پایین برنامه‌ها و رعایت نكردن ابتدایی‌ترین اصول حرفه‌ای رسانه است. شبكه «بی‌. بی‌. سی» با بهره‌گیری از استودیوهای مجهز، دكورهای زیبا و حرفه‌ای، تولید برنامه‌های مستند قوی و گزارش‌های متنوع و نیز تولید برنامه‌های تركیبی خاص، متناسب با ذائقه ایرانی ضمن اینكه تلویزیون‌های لس آنجلسی و صدای امریكا‌‌ ‌را دچار افت مخاطب كرده است، باب جدیدی از جنگ روانی علیه ایران اسلامی را باز نموده و این می‌طلبد كه سیاستگذاران رسانه ملی، هوشمندانه‌تر نسبت به رسالت خود بیندیشند.

 رویكرد تعاملی با مخاطب

یكی از رویكردهای اصلی شبكه «بی‌. بی‌. سی»، تولید برنامه‌های اجتماعی از متن و بطن جامعه ایران البته با اهداف خاص است، به گونه‌ای كه مخاطب ناخودآگاه احساس راحتی و تفاهم با این شبكه می‌‌كند. ساخت برنامه‌های مستند گزارشی ویژه، مصاحبه با افراد گوناگون از طبقات گوناگون و نیز انتخاب سوژه‌های به روز، از مصادیق این شیوه است.

 تلاش برای ایجاد نگرش مثبت مخاطب نسبت به دولت بریتانیا

 دولت بریتانیا در طول تاریخ، ردپای زشتی از خود در مسائل سیاسی- اجتماعی ایران بر جای نهاده است. دخالت در جنبش مشروطه، رویكرد استعماری دوران قاجار، تأثیر مستقیم در بر سر كار آوردن محمدرضا پهلوی، هم‌داستانی با عراق در جریان هشت سال دفاع مقدس، اشغال ایران به همراه متفقین در جریان جنگ دوم جهانی ، مخالفت با ملی شدن صنعت نفت، تلاش برای كودتاهای گوناگون و... تنها گوشه‌ای از این پرونده سیاه را به نمایش می‌گذارد. از استراتژی‌های مهم شبكه
«بی‌‌.بی‌. سی» تلاش برای پاك كردن این لكه‌هاست. شاید ساخت مستند دایی جان ناپلئون و پخش آن در نخستین روزهای راه‌اندازی شبكه در همین راستا بود.

 تلاش برای بی‌طرف نشان دادن شبكه

این شبكه، نهایت تلاش خود را می‌كند تا با تولید برنامه‌های گوناگون كه در آن صدای هر دو گروه موافق و مخالف شنیده شود، بی طرفی خود را برای مخاطب به اثبات برساند؛ نمونه این رویكرد را در هر شب در برنامه‌ای مثل «‌نوبت شما‌» می‌بینیم. در این برنامه، هر شب تعدادی تماس تلفنی برقرار می‌شود كه تقریباً 80‌درصد آنها از مخالفان و 20 درصد آنها از موافقان سیاست‌های ایران اسلامی هستند. همچنین از حدود شش وبلاگ مورد بررسی قرار می‌گیرد كه یك تا دو وبلاگ موافق و چهار تا پنج وبلاگ مخالف سیاست‌های نظام هستند، لیكن با ترفندهای خاص، بهره‌گیری از مجریان حرفه‌ای و آموزش دیده، تحلیل‌های ظریف، اما جانبدارانه و نیز انتقادهایی هدفمند، تلاش می‌شود اهداف پنهان شبكه به خوبی تأمین شود.

 استفاده از كارشناسان و مشاوران گوناگون داخلی

برعكس بسیاری از شبكه‌های لس آنجلسی و‌ به ویژه صدای امریكا‌‌ ‌كه از كارشناسان ثابت و عموماً از مخالفان سرشناس نظام جمهوری اسلامی ایران برای برنامه‌های خود استفاده می‌كنند، شبكه «بی‌. بی‌. سی» تلاش می‌كند از كارشناسان متنوع  یا حتی از افراد میانه‌رو كه به گونه‌ای منسوب به نظام نیز هستند، بهره گیرد. این امر باعث بالا رفتن اعتماد مخاطبان می‌شود كه مورد نظر مدیران شبكه فارسی
«بی‌.بی‌. سی» نیز هست. صادق صبا كه به تازگی مدیر این شبكه شده، می‌گوید: «ما صدای همه كسانی هستیم كه باید صدا داشته باشند!»

توجه به رسانه‌های گوناگون به طور همزمان

برعكس صدای امریكا‌‌ ‌كه در آن تفاوتی بین رادیو و تلویزیون شبكه وجود ندارد، برنامه‌های تولیدی رادیو «بی‌. بی‌. سی» و تلویزیون فارسی «بی.‌‌‌‌بی‌. سی» كاملاً متفاوت هستند. با وجود این، «بی‌. بی‌. سی» دریافته است برای اثرگذاری و جذب مخاطبان بیشتر، باید از هر سه رسانه رادیو، تلویزیون و وب سایت استفاده كند كه در این راه هم، نهایت تلاش خود را كرده است.

عوامل بی بی سی فارسی چه كسانی هستند؟

مهدی پرپینچی: وی مجری و گوینده سابق رادیو بی بی‌سی فارسی است. پرپینجی سابقه سردبیری رادیو بی بی سی فارسی را هم دارد.

عنایت‌الله فانی: فانی مجری و سردبیر بخش فارسی بی بی سی و مقیم لندن می‌باشد. وی از اهالی شهر اوز از توابع لارستان در استان فارس است. وی هم اکنون مجری برنامه «به عبارت دیگر» می باشد.

نیما اکبرپور: وی متولد ششم اسفند ???? در شهرستان لاهیجان است. تحصیلاتش را در رشته مهندسی کامپیوتر و در گرایش نرم‌افزار در دانشگاه آزاد لاهیجان به اتمام رسانده است. نوشتن را به طور جدی با وبلاگ نویسی آغاز کرده و در هفته‌نامه چلچراغ ادامه داده است. آخرین مسئولیتی که در این هفته‌نامه داشته، معاونت سردبیری بود و در چند ماه آخر به عنوان جانشین سردبیر بوده است.

وی در حال حاضر در شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی به عنوان برنامه‌ساز و مجری برنامه کلیک با موضوع فناوری مشغول به کار است. وی در رسانه‌هایی نظیر هفته نامه چلچراغ، ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباط، خبرگزاری ایسنا، نشریه الکترونیک زیگزاگ، روزنامه قیام و رادیو جوان مشغول بوده است.

پونه قدوسی: قدوسی در خانواده ای مذهبی متولد شد، اما شكل و شمایل و نوع پوشش وی در تلویزیون بی بی سی بیانگر این حقیقت است كه به هیچ عنوان پایبند این تربیت مذهبی نیست. او هم اکنون مجری برنامه نوبت شما  است.

ناجیه غلامی: در افغانستان از پدری کابلی و مادری هراتی به دنیا آمد. وقتی سه ساله بود پدر و مادرش به ایران مهاجرت کردند. ناجیه کار رسانه‌ای خود را در سال ???? به عنوان خبرنگار بی بی سی فارسی در مشهد شروع کرد. او اولین کسی بود که موفق شد مجوز رسمی خبرنگاری را از دولت ایران برای کار در بی بی سی اخذ کند.

نادر سلطانپور: حرفه خبرنگاری را در سال ???? در برنامه‌های هفتگی رادیویی کانادایی به نام «Persian Voice » به عنوان تهیه کننده و گوینده آغاز کرد. در سال ????وی تهیه کننده و نویسنده شبکه Canadian Broadcasting Corporation) CBC) بود و در برنامه «گزارش جهان» كه یکی از پرشنونده ترین برنامه‌های صبحگاهی بود؛ مشغول به فعالیت شد. وی در سال ???? به سرویس خبری  بی‌بی‌سی فارسی پیوست.

فرناز قاضی زاده: در ایران در روزنامه‌های نشاط، یاس نو و زن فعالیت کرد. او در سال ???? به عنوان مجری در تلویزیون ایران در یک برنامه علمی فعالیت می‌کرد. در سال ???? وی همراه با خانواده اش به هلند مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت در سایت روزآنلاین مشغول شد. او در سال ???? به عنوان خبرنگار رادیو بی بی سی مشغول شد و همچنین به تولید برنامه‌هایی مانند صدای شما و روز هفتم دست زد.

جمال الدین موسوی: متولد ولایت بامیان افغانستان است. او کار خود را در سال ???? در بی بی سی به عنوان روزنامه نگار و در مجله آسیای مرکزی بی بی سی شروع کرد. او قبل از اینکه در بی بی سی مشغول به کار شود، در هفته نامه ای که برای مهاجرین افغان مقیم مشهد چاپ می‌شد کار می‌کرد. جمال الدین همچنین پروژه ای به نام UNHCR را مدیریت می‌کرد که به تربیت و تعلیم جوانان افغان برای خبرنگار شدن می‌پرداخت.

سیما علی نژاد : ‌حرفه خبرنگاری را در سال ???? با فعالیت در چندین روزنامه و مجله آغاز کرد. او در سال ???? به عنوان خبرنگار و مجری به رادیو فارسی بی بی سی پیوست. او همچنین به عنوان ویراستار در ساخت برنامه‌های مستند در رادیو بی بی سی مشغول به کار شد. او بعدها مسئولیت ادیتوری سایت بی بی سی فارسی bbcpersian. com را بر عهده گرفت. در سال ???? سیما از طرف BBC به افغانستان برده شد تا به تربیت خبرنگاران افغان بپردازد. او بعد از دو سال مجدداً به لندن برگشت.

مسعود بهنود: مسعود بهنود، زاده ??مردادماه ????درتهران، ‌نویسنده، روزنامه‌نگار و فیلمساز ایرانی است. وی کارش را به عنوان روزنامه‌نگار از سال 1349شروع کرد. وی آثاری در زمینه سیاست و تاریخ معاصر ایران نگاشته‌است. بهنود به عنوان یک روزنامه‌نگار در روزنامه‌های متفاوتی از جمله آیندگان وتهران مصورکار کرده‌است. او بیش از بیست روزنامه و مجله را بنیان نهاده است که هیچ یک از آنها در حال حاضر منتشر نمی‌شوند. بهنود در سال ???? به انگلستان مهاجرت کرد. او از سال ???? تاکنون در لندن زندگی می‌کند و پس از راه‌اندازی شبکه تلویزیونی بی بی سی بخش فارسی با این شبکه مشغول همکاری است. حدود هزار گزارش و دویست برنامه رادیویی تهیه کرده‌است و حدود صد برنامه تلویزیونی و چهل فیلم مستند تلویزیونی هم ساخته‌است. وی نقش بسیار فعال و موثری در راه‌اندازی شبكه فارسی بی بی سی و جذب نیروهای این رسانه داشت، اما پس از گشایش این تلویزیون به حاشیه رفت و تنها یك برنامه 5 دقیقه‌ای مرور روزنامه‌های تهران را اجرا می‌كند.

شبكه بی بی سی و آتش بیاری معركه

شبكه فارسی بی بی سی، بدون تردید یكی از اصلی ترین آتش‌بیاران و طراحان آشوب‌های پس از انتخابات بوده است. این شبكه تلویزیونی كه 6 ماه قبل از انتخابات دهم ریاست جمهوری و با هدف تأثیرگذاری بر روند انتخابات ایران تأسیس شده بود، با ادعای اطلاع رسانی لحظه به لحظه از انتخابات دهم ریاست جمهوری عملاً به پایگاه انتشار تحلیل‌های ساختگی و برانگیختگی اجتماعی در ایران تبدیل شده است.

آنچه كارشناسان در ماه‌های اخیر ابراز می‌داشتند مبنی بر اینكه شبكه فارسی بی بی سی به منظور ایجاد شبكه براندازی نرم و با حمایت نیروی انسانی جریانی در داخل راه‌اندازی شده است طی روزهای منتهی به انتخابات و پس از آن عملاً به اثبات رسید.

بی بی سی كه در طول دوره فعالیت خود همواره از تنظیم و پخش خبر به شیوه شبه خبر (فیچرنیوز) و تلفیق سخت خبر(هارد نیوز)‌ و نرم خبر (سافت نیوز)‌ پیروی كرده است، در آستانه انتخابات و پس از آن دقیقاً و دائماً با سوئیچ كردن این شیوه‌های خبری به یكدیگر، ‌اهداف شبهه‌سازی، بحران افكنی و هدایت افكار عمومی، انگیختگی و نبض آشوب را هدایت كرد.

این شبكه متعلق به استعمارگر پیر كه از روزهای قبل، ‌خود را آماده بحران‌سازی اجتماعی كرده بود، پیشاپیش در اخبار و تحلیل‌های به اصطلاح كارشناسان سیاسی مسائل ایران، بحث تقلب را تئوریزه و قاطعانه بر آن پای می‌فشرد؛ چنانچه احمدی نژاد رأی بیاورد شكی در تقلب وجود ندارد.

بی بی سی در چارچوب سناریوی خود، جمعه شب 22 خرداد در قالب برنامه‌های زنده، بلافاصله پس از اعلام آمار‌های غیر رسمی از منابع داخل ایران پروژه تقلب در انتخابات را با حضور فرخ نگهدار، رئیس سازمان فدائیان خلق‌ و صادق صبا تحلیلگر سیاسی كلید زد و پس از این به تناوب انتشار خبرهایی از ایران، ارتباط مستقیم و. . . كارشناسانی مانند جمشید برزگر، هاشم احمد زاده، ‌احمد سلامتیان، سعید برزین، مسعود بهنود و. . . در استودیو و آدم‌هایی از احزاب و گروهك‌های داخل ایران هر لحظه به موازات اعلام آرای احمدی نژاد، ‌بر حملات و تثبیت و تلقین تقلب در انتخابات افزودند، به صورتی كه نزدیك صبح و تا ظهر شنبه جملگی گزارش پراكنی این شبكه دستور حمله، اغتشاش و افزایش نارضایتی بود.

بی بی سی فارسی؛ تخته موج سواری انگلیس با سبزها

اما به راستی سؤال این است كه شبكه بی بی سی فارسی چه رفتاری را در قبال انتخابات ایران و حامیان سبزها پیش گرفت تا بتواند با این افراد موج سواری كند؟ پاسخ سؤال را شاید بتوان در تكنیك‌های به كار گرفته شده توسط این رسانه یافت.

 بی بی سی براى افزایش توان تأثیر گذارى پیام‌هاى تبلیغى خود، از تاكتیك‌ها و شگردهاى جنگ روانى استفاده كرد تا به اهداف رسانه‌اى خود به نحو مطلوب جامه عمل بپوشاند؛ این رسانه با بهره‌گیرى از تاكتیك‌های مختلف كه همگی در دانشگاه‌های بزرگ رسانه‌ای جهان تدریس می‌شود، درباره رویدادها و تحولات ایران‌به ویژه انتخابات، شبهه افكنى مى‌كند كه می‌توان مهم‌ترین تاكتیك‌های به كارگرفته شده توسط این رسانه را اینگونه بر شمرد: تاكتیك برجسته سازی سیاسی، تاكتیك متهم كردن، انگ زدن و برچسب زدن (نام گذاری)، تاكتیك «پیوند زدن» كه در آن موضوع مورد نظر را به موضوع دیگرى مرتبط می‌كنند تا نتیجه مطلوب به دست آید، تاكتیك «تأكید‌ و تكرار پیام» برای درونی كردن ارزش پیام‌ها، تاكتیك «تحریف» كه واقعیت را به نفع خود تنظیم می‌كند، تاكتیك«نقل خبر از منابع ناشناخته یا مبهم»، تاكتیك «سانسور»، تاكتیك «تفرقه»، تاكتیك «شایعه»، تاكتیك «ایجاد ابهام و شبهه افكنى»، تاكتیك «جنجال آفرینى»، تاكتیك «القاى نتیجه» و تاكتیك «طنز، فكاهى و كاریكاتور».

بنابراین بی بی سی در تمام طول مدت فعالیت خود در قبل و حین وقایع انتخاباتی تلاش خود را به كار بست تا با بهره‌گیری از این تاكتیك‌ها چهره‌ای دیگر از نظام جمهوری اسلامی را به تصویر بكشد.

القاى شكاف و دوگانگى بین سران نظام، ارائه تصویرى ناكارآمد از عملكرد نظام، زیر سؤال بردن نظارت شورای نگهبان بر انتخابات، القاى تقلب در انتخابات، القاى غیررقابتى بودن و آزادنبودن انتخابات در ایران، القای دخالت بسیج و نظامیان در انتخابات و القاى ایجاد فرصت براى تغییر وضع موجود، تنها بخشی از عملكرد این رسانه انگلیسی برای به آشوب كشاندن انتخابات ایران بود.

برای ملموس تر شدن موضوع، ذكر برخی  پیام‌های این شبكه در خصوص انتخابات ایران جالب به نظر می‌رسد.

«به باور خیلی‌ها، همه چیز ممكن است از صف حوزه‌های رأی‌گیری شروع شود». این شاید پیامی از سوی بی بی سی بود كه می‌توان آن را همتراز با پیام «‌حالا دقیقاً نیمه شب 24 مرداد 1332 است‌» دانست.

پیامی كه به بروز كودتای 28 مرداد منجر شد و پس از آن با گفتن این جمله اغتشاشات را به صندوق‌های رأی و صف‌های رأی‌گیری مرتبط كرد و رمزی شد برای آشوب‌های روزهای پس از انتخابات.

«تعیین و تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حق انحصاری و اختیار مطلق شورای نگهبان است و این شورا، روزبه روز دایره تأیید صلاحیت را تنگ‌تر مى‌كند. اصل 115 قانون ا ساسی درمورد تعیین شرایط رئیس‌جمهورعملاً شورای نگهبان را به مقنن، ناظر، مجری و قاضی بدل كرده است.»

این اظهار نظر بی بی سی در خصوص شورای نگهبان را نیز می‌توان حمله به یكی از اركان تأیید سلامت انتخابات قلمداد كرد.

از سوی دیگر رسانه‌های انگلیسی‌به ویژه بی بی سی انگلیسی و فارسی در طول ماه‌های پیش از انتخابات رویكردهایی كه همه در راستای استراتژی مقابله با دولت نهم بود را دنبال كردند. ابتدا فعالیت‌های آنها در جهت فضاسازی متناسب با تحولات صحنه شكل گرفت، اما جهت اصلی سوق دادن مردم به سمت بی تفاوت سازی و عدم اهمیت برگزاری انتخابات سیرمی نمود. این روند تا گرم شدن فضای انتخاباتی در كشور ادامه داشت، اما رسانه‌های انگلیس كه به عنوان ابزار اجرایی سیاست‌های مداخله جویانه دولت بریتانیا فعالیت می‌نمایند، ناچار به تغییر رویكرد و تلاش برای مصادره فضای سیاسی كشور در جهت اهداف خود شدند.

در این مقطع، رویكرد آنها در نقش سخنگویی مشاركت مردمی و استقبال عمومی ظاهر شد و از طریق ستادهای دو نامزد، هماهنگی سیاسی - روانی بخشی از جامعه را برعهده گرفتند. جالب است كه اهمیت انتخابات ایران برای لندن تا آن حد بود كه مجموعاً 55 خبرنگار از رسانه‌های انگلیس تحت عنوان پوشش انتخابات به ایران سفر كردند. این گروه 55 نفره رسانه‌ای بعد از پایان برگزاری انتخابات به دلیل اینكه نتیجه آنچه كه آنها انتظارش را می‌كشیدند نبود، سخنگویی جریان اعتراض و سپس اغتشاش را برعهده گرفتند.

در این زمان بی بی سی فارسی با استفاده از تصاویر دوربین‌های غیر حرفه‌ای اغتشاشگران، دامنه تبلیغات آنها را به حوزه‌های بین‌المللی كشاند و زمینه را برای اظهارنظر مقامات انگلیس كه همه امور رسانه‌ای را پنهان مدیریت می‌كردند و سایر مقامات گستاخ اروپایی، هموار ساخت.

اما با بررسی رویكرد شبکه خبری بی بی سی فارسی در ایام پس از انتخابات به این نكته خواهیم رسید كه مدیران این شبكه با بهره‌گیری از شیوه الماس خبری، زمان کمتری را به خبر می‌دهند و بیشتر زمان پوشش خبری را صرف تحلیل و جریان‌سازی موضوع می‌کنند.

 بر اساس مدل الماس خبری رسانه‌ها پس از طرح یک خبر به سرعت وارد مرحله تحلیل و بازخورد می‌شوند که این شیوه عموماً در رسانه‌های سایبر صورت می‌گیرد و شبکه خبری بی بی سی فارسی با توجه به تعریف برنامه‌ای مانند نوبت شما سعی کرد طرح بازخورد رویدادها را نیز جزئی از مسیر اطلاع رسانی و جریان سازی خود کند.

اما گفتن از حربه‌ها و توانمندی‌های شبكه بی بی سی فارسی دلیلی بر آن نمی‌شود كه این شبكه را قدرتی بزرگ در عرصه رسانه‌های فارسی زبان بدانیم كه صدا و سیمای ما توان مقابله با آن را ندارد.

فتنه سال گذشته اگرچه صدمات زیادی را به عرصه سیاسی و اقتصادی كشور وارد كرد، اما یك دستاورد بزرگ نیز برای كشور داشت و این دستاورد چیزی نیست جز پیدا كردن راهكار مقابله با جنگ نرم در عرصه‌های مختلف. در همین راستا گفتن این واقعیت ضروری به نظر می‌رسد كه طی سال گذشته بهره‌گیری از شیوه‌های اطلاع رسانی نوین كه با جلوه‌های بصری زیبا نیز همراه شده است در دستور كار رسانه ملی قرار گرفته است و توانسته از همین محل تا حد بسیار زیادی از جذب مخاطبان داخلی به رسانه‌های خارجی بكاهد، اما این موضوع به تنهایی كفایت نمی‌كند چراكه لازم است صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای مقابله با جنگ نرم كه دقیقاً مورد تأكید‌ رهبر معظم انقلاب نیز هست، برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام دهد، زیرا صدای توپ و تانك این جنگ خاموش شاید سال‌ها بعد به گوش برسد؛ بنابراین، تعلل در اقدام ممكن است ضایعات جبران ناپذیری را به جامعه تحمیل كند.

از این رو، برخی روش‌های مقابله با جنگ نرم در حوزه رسانه را می‌توان اینگونه نام برد:

اطلاع رسانی مناسب و درست از برنامه‌ها، تبیین ماهیت منابع و شبكه‌های خبری گوناگون برای مخاطب، ایجاد خلاقیت و نوآوری در تولید برنامه‌های متنوع و جذاب، تلاش برای اعتمادسازی عمومی، بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های هنری برای رساندن پیام، پرهیز از جبهه‌گیری مشخص و آشكار درباره موضوعات و ارائه غیر مستقیم پیام برای اثرگذاری بیشتر، توجه به نظریات گوناگون، ‌‌به ویژه منتقدان در برنامه‌ها در راستای افزایش اعتماد عمومی و غنای محتوایی برنامه‌ها، استفاده از برنامه‌سازان هوشمند، فكور و آگاه به سیاست‌های جامعه و در عین حال متخصص در امور برنامه سازی، تلاش برای ایجاد مصونیت روانی در جامعه، تلاش برای آموزش و ارتقای سطح توانایی هنرمندان و تولیدكنندگان آثار هنری در رسانه، بررسی و تلاش برای شناخت دقیق مخاطب و نیازهای او، پرهیز از تك بعدی نگری و رصد مداوم رسانه‌های غربی در راستای شناخت تاكتیك‌های جاری برای مقابله با آن، تغییر و بازنگری در ساختارهای تولیدات رسانه‌ای متناسب با نیاز روز، بازتعریف خطوط قرمز رسانه‌ای و حذف خطوط پیچیده نامدونی كه بر پایه سلایق ترسیم شده است نه مصلحت‌ها با هدف بالا بردن حس اعتماد عمومی نسبت به رسانه، بازنگری و كاهش بوروكراسی و سلسله مراتب طولانی تصمیم‌گیری در راستای انتشار سریع اخبار با هدف كنترل افكار عمومی.

منبع خبر: جوان

سه شنبه 1/4/1389 - 18:42
اخبار

  هم اندیشی:حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات طی گفتگویی با باشگاه خبرنگاران و واحد مركزی خبر اظهارات مهمی بیان کرد.

به گزارش هم اندیشی ؛وزیر اطلاعات اعلام کرد: به دنبال جریان فتنه در سال گذشته و بهره برداری حداکثری منافقین از فضای به وجود آمده با حضور امت همیشه در صحنه در 9 دی و 22 بهمن ضربه مهلکی بر دهان یاوه گویان داخلی و گروهک های ضد انقلاب مخصوصاً منافقین وارد آمد که درصدد جبران شکست مفتضحانه خود برآمدند و در آستانه سالگرد انتخابات و مقارن با ایام اعلام جنگ مسلحانه منافقین در سال 1360،‌این گروهک جنایتکار با هدف انتقام گیری از مردم، تیم های تروریستی خود را فعال نموده و به دنبال بمب گذاری در چند میدان شهر تهران بودند که با اجرای اقدامات گسترده اطلاعاتی، طی عملیاتی غافلگیرانه بدست سربازان گمنام امام زمان(عج) دو تیم تروریستی منافقان شناسایی و افراد اصلی آن قبل از هرگونه تحرکی دستگیر شدند.

سوال: آقای وزیر در مورد آخرین وضعیت و فعالیت‌های گروهک تروریستی منافقین در داخل کشور توضیح می دهید؟

وزیر اطلاعات گفت: بعد از اقدامات تروریستی عناصر منافقین در سال‌های 1378 تا 1380 و حمله آمریکا و متحدانش در سال 1382 به عراق، این گروهک با تغییر رویکرد خود به دنبال زنده نگه داشتن تشکیلات خود در عراق و احیاء آن در داخل کشور برآمد. به همین منظور ستاد داخله منافقین ازسال 1383 راه اندازی تشکل‌هایی با پوشش های فریبکارانه ای مانند دفاع از حقوق بشر، حقوق شهر‌وندی، دفاع از زندانیان سیاسی را در دستور کار عوامل خود در داخل قرار داده‌است همچنین رسانه هایی مانند آژانس خبری ایران خبر، خبرگزاری هما نیز در این راستا تاسیس شد. در واقع درچارچوب فضای سیاسی _ اجتماعی داخل کشور، برنامه‌ریزی گسترده‌ای در راستای احیاء، ترویج و گسترش نام و تفکر خود، جذب نیرو، خبرگیری و جمع آوری اخبار و اطلاعات، ساماندهی و راه اندازی هسته‌‌ها و شبکه‌های عوامل و نهایتاً تلاش برای راه اندازی اغتشاشات و شورش های خیابانی را دنبال کردند.

به طور مثال یکی از تاکتیک های عناصر گروهک تروریستی منافقین بعد از انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری(سال84) به مرتبطین فعال خود که در راستای هدایت برخی جریانات دریکی از دانشگاه‌های مهم و سایت خبر‌نامه این دانشگاه فعال بود به این قرار است:

" طی سالهای اخیر به نیرو‌های ما در داخل ضربه حفاظتی می‌خورد، لذا نمی‌توانیم با نام خودمان در داخل کار کنیم و باید از ویترین‌سایرگروه‌ها و اسامی فریب استفاده کرد با تأکید بر این نکته که گستردگی و حجم کار ما بیشتر از گذشته شده که کمتر نشده است ."

سوال: منافقین در روش‌ها و رویکرد‌های جدید خود چه اهدافی را در دستور کار دارند و دنبال می کنند؟

 مصلحی گفت: اهدافی که منافقین از این روش و رویکرد جدید دنبال می‌کنند عبارت ‌است از:

1- امکان ارتباط گیری گسترده با جریانات مختلف در کشور در قالب پوشش های فریب کارانه از طریق اینترنت، شناسایی و جذب افراد مستعد و بکار گیری آنان در راستای اهداف خود.

2- جمع آوری اخبار و اطلاعات از داخل در کمترین زمان و هزینه ممکن.

3- پمپاژ و درج اخبار و اطلاعات ساختگی منفی به صورت روزانه بویژه در مورد نقض حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی در سایت‌های مرتبط با گروهک و بسط دادن آن به جریانات خبری داخل و خارج از کشور با هدف متشنج و بی‌ثبات نشان دادن اوضاع داخلی کشور و مطرح کردن سایت های مرتبط با گروهک تروریستی منافقین نزد رسانه‌های بین‌المللی و ارتباط گیری مستمر با آنان در این خصوص و همچنین مدرک سازی در راستای نقض قوانین حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی و ارائه آن به مراجع بین المللی

4- ایجاد بی‌اعتمادی مردم به دولت و القاء یأس و ناامیدی در بین مردم

5- تحت فشار قرار دادن دستگاه‌های قضایی و امنیتی

6- ایجاد بانک اطلاعاتی از معاندین نظام جمهوری اسلامی و ارتباط گیری غیر مستقیم با آنها

7- سیاسی کردن برخی از نارضایتی‌ها.

منافقین در یکی از روش های جدید عملیات خود برای پیاده کردن اهداف گروهک از ارتباط گیری بدون ذکر نام خود استفاده می کنند؛ آنها عملیات خود را با استفاده از افرادی که به آنها عناصر سفید می گویند دنبال می کنند؛ عناصر سفید افرادی هستند که تحت کنترل نباشند یعنی با استفاده از افرادی که سابقه عضویت در گروهک نداشته و دارای کاراکترهای حقیقی و حقوقی مانند فعال حقوق بشری، برخی از فعالین علمی و... در داخل و خارج فعالیت می کنند.

دراین روش ضمن پیچیدگی در کشف ردهای ارتباطی و شناسایی این افراد بدلیل اینکه برخی افراد با ظاهر و عناوین مثبت با عناصر منافق ارتباط دارند به راحتی ارتباط برقرار و پروسه تاثیرگذاری و نهایتاً جذب به سادگی انجام می گیرد.

سوال: با توجه به موارد بیان شده چه حوزه هایی مورد طمع و توجه بیشتر منافقین در داخل کشور است که مثلا بتوانند از آن طریق با افراد بیشتری با ظاهر و عناوین مثبت و مورد اطمینان ارتباط بگیرند؟

 وزیر اطلاعات گفت: برنامه امروز منافقین ارتباط و نفوذ در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، جریانات غیر خودی و همگرایی با سایر گروه های ضد انقلاب، فعالیت در فضای سایبری و فعال سازی ظرفیت بالقوه خود(‌خانواده های زندانیان آزاد شده منافقین، معدومین ومتواریان)، تخلیه تلفنی با استفاده از پوشش های مختلف به جهت به دست آوردن اخبار و اطلاعات مهم داخل کشور و القاء مطالب در راستای تاثیرگذاری بر افراد و جریانات با هدف ایجاد تفرقه می باشد.

سوال: با توجه به جریان فتنه در سال گذشته، ‌منافقین برای افرادی که به نوعی از نظام فاصله گرفته اند چه برنامه ای دارند؟

مصلحی گفت: همچون سال های اخیر جذب افراد مختلف و مخالف هر چند اندک در داخل و خارج از کشور از مهم ترین حوزه های فعالیت منافقین می باشد، برای مثال می توانیم به ارتباط گیری عنصر پوششی منافقین در تاریخ 6 اسفند 82 با پوشش استاد دانشگاه در آلمان و فعالیت در انجمن طرفداران اصلاحات در آلمان، با فاطمه حقیقت جو اشاره کرد که از همان مقطع جذب واعزام وی به خارج از کشور در دستور کار منافقین قرار گرفته است مهم تر اینکه شوهر وی بنام محمد تهوری نیز قبل از فاطمه حقیقت جو به منافقین از همین طریق وصل بوده است. شایان ذکر است که نامبردگان از افراد اصلی گرداننده سایت جرس می باشند.

سوال: به نظر وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران چرا بعد از 9 سال،‌ منافقین علیرغم شعارهایی که درخصوص کنارگذاشتن اقدام مسلحانه می دادند مجدداً به سمت اقدامات این چنینی رفته اند؟ چه اهدافی را دنبال می کنند؟

 وزیر اطلاعات گفت: البته منافقین همیشه به دنبال عملیات تروریستی بوده اند و به رغم برخی شعارها هرجا و هر زمان توانسته اند عملیات تروریستی کرده اند درماه های اخیر به دنبال جریان فتنه در سال گذشته و بهره برداری حداکثری منافقین از فضای به وجود آمده با حضور امت همیشه در صحنه در 9 دی و 22 بهمن ضربه مهلکی بر دهان یاوه گویان داخلی و گروهک های ضد انقلاب مخصوصاً منافقین وارد آمد که درصدد جبران شکست مفتضحانه خود برآمدند و در آستانه سالگرد انتخابات و مقارن با ایام اعلام جنگ مسلحانه توسط منافقین در سال 1360،‌این گروهک جنایتکار با هدف انتقام گیری از مردم، تیم های تروریستی خود را فعال نموده و به دنبال بمب گذاری در چند میدان شهر تهران بودند که با اقدامات گسترده اطلاعاتی، در عملیات غافلگیرانه سربازان گمنام امام زمان (عج) دو تیم تروریستی منافقان شناسایی و افراد اصلی آن قبل از هرگونه تحرکی دستگیر شدند.

سوال: در خصوص دو تیم دستگیر شده منافقین که قصد بمب گذاری و اقدامات ایذایی علیه مردم و نظام را داشتند توضیحاتی بیشتری می دهید؟

مصلحی گفت: سران این گروهک جنایتکار با بکارگیری برخی از عوامل داخلی خود فروخته که آموزش های لازم تروریستی را در مقر منافقین مستقر در عراق گذرانده و به داخل کشور اعزام شده بودند، با موج سواری ازتحرکات و برنامه‌های احتمالی فتنه گران داخلی و با هدایت و ارتباط گیری مستمر با آنها از طریق حمایت کشورهای انگلیس و سوئد و فرانسه و بهره‌گیری از امکانات ارتباطی این کشورها، درصدد بودند تا در این ایام، در چند منطقه مهم و حساس شهر تهران علیه مردم بی گناه و با هدف ایجاد رعب و وحشت، اقدام به انفجار نموده و در مراحل بعدی با استفاده از فضای ایجاد شده، اماکن، خودروها و موتور سیکلت‌های متعلق به نیروی انتظامی را با استفاده از مواد تهیه شده به آتش بکشند، در زمان دستگیری این افراد، مقادیری مواد ساخت بمب (گوگرد، اکلیل، سرنج، بنزین، کوکتل مولوتف آماده و...) کشف شد. یکی از سرتیم های دستگیر شده در خوابگاه دانشگاه مستقر شده بود و از امکانات آنجا استفاده می‌کرد که ردیابی وی ممکن نباشد و در حین دستگیری از داخل خوابگاه کوکتل مولوتوف آماده کشف شد.

سوال: نحوه ارتباط گیری با عوامل نفاق چگونه بوده است؟

مصلحی گفت: نحوه ارتباط نامبردگان با عناصر منافق مستقر در خارج کشور( انگلیس، فرانسه وسوئد) از طریق تلفن و ایمیل بوده است و موارد آموزش ساخت بمب را با چت انجام می‌دادند.

سوال: آیا افراد دستگیر شده سابقه همکاری با گروهک منافقین را داشته‌اند؟

وزیر اطلاعات گفت: برابر اطلاعات اولیه بدست آمده یکی از سرتیم های دستگیر شده، پدر و دو عموی وی به دلیل همکاری و عضویت در گروهک منافقین در اوایل انقلاب معدوم شده‌اند و نامبرده نیز تا به حال دو مرتبه به قرارگاه منافقین مستقر در عراق مسافرت داشته و آموزش های لازم را دیده است.

نفر اصلی تیم دوم نیز از سال گذشته ارتباط مستمر با عناصر منافق داشته و اقدامات زیادی در اغتشاشات بعد از انتخابات با هدایت منافقین داشته است.

منبع خبر: رجا

سه شنبه 1/4/1389 - 18:31
اخبار

 

  هم اندیشی:شبکه بی بی سی فارسی همزمان با اعدام ریگی، وی را مظهر خواسته های مردم ایران معرفی کرد.

به گزارش هم اندیشی ؛روز گذشته همزمان با اعدام عبدالمالک ریگی، شبکه بی بی سی فارسی با دعوت از فردی به نام "حسین بر" که خود را از فعالین اقلیت بلوچ معرفی می کرد، به تعریف و تمجید از اقدامات این شرور منطقه شرق ایران پرداخت و عملا نقش سخنگویی این گروهک تروریستی را ایفا کرد!.
بنابراین گزارش این فرد ریگی را مظهر خواسته های مردم سیستان و بلوچستان و ملت ایران!!! عنوان کرد و گفت: علت درگیری های مسلحانه ریگی و اقدامات وی، برخورد نامناسب جمهوری اسلامی با مردم اهل تسنن سیستان و بلوچستان بود.ریگی به دنبال آزادی بود. البته این سخنگوی ریگی نگفت که چگونه با سر بریدن انسانهای بی گناه و اسلحه به دست می توان دنبال آزادی رفت؟!
وی همچنین در نقش سخنگوی گروهک متلاشی شده ریگی ظاهر شد و گفت: ریگی فقط نظامیان را هدف قرار می داد مطمئنا فعالیتهای جندالله ادامه پیدا خواهد کرد.
ادعای این فرد در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران نه تنها برای شهروندان اهل تسنن خود احترام زیادی قائل است، بلکه سایر اقلیتهای دینی غیر مسلمان نظیر مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان نیز بر اساس قانون اساسی ایران مورد احترام هستند و می توانند مناسک مذهبی خود را انجام دهند و البته بی بی سی نشان داد به سبک اربابش در پیگیری خط تفرقه در ایران از هیچ دروغی فرو گذار نخواهد کرد!

 

منبع خبر: جوان

سه شنبه 1/4/1389 - 17:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته