• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 3993روز قبل
دعا و زیارت

امام باقر علیه السّلام مى‏فرماید: پیش امیر المؤمنین علیه السّلام «إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها» «هنگامى كه زمین، به سخت‏ترین زلزله خود به لرزه در آید» تلاوت شد تا رسید به «وَ قالَ الْإِنْسانُ ما لَها  یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها».  «و در آن روز، آدمى گوید (اى عجب) زمین را چه پیش آمده است؟!» آن هنگام زمین، مردم را به حوادث (بزرگ آگاه سازد) (سوره زلزال: آیه 1- 4)

حضرت فرمود: من «الانسان» هستم و به من اخبار گفته مى‏شود.

ابن الكوّاء گفت: یا امیر المؤمنین «وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ یَعْرِفُونَ كُلًّا بِسِیماهُمْ» (سوره اعراف آیه 46) در اعراف، مردانى هستند كه همه آنها به سیماى خود شناخته مى‏شوند چه كسانى هستند؟

حضرت فرمود: «ما اعراف هستیم و یاران خود را از سیماى آنها مى‏شناسیم و ما اعرافیها بین بهشت و جهنم مى‏ایستیم. كسى وارد بهشت نمى‏شود مگر اینكه ما او را بشناسیم و او ما را بشناسد. و كسى وارد آتش نمى‏شود مگر اینكه ما او را نشناسیم و او ما را نشناسد».

ابن الكوّاء اظهار تشیع مى‏كرد و على علیه السّلام او را با جمله «واى بر تو» مخاطب قرار مى‏داد، وقتى كه جنگ نهروان پیش آمد، ابن الكوّاء طرف مقابل قرار گرفت و با آن حضرت جنگید! مردى پیش آن حضرت آمد و گفت: من تو را دوست دارم.

حضرت فرمود: «دروغ مى‏گویى».

آن مرد گفت: سبحان اللَّه! مثل اینكه قلبم را مى‏داند.

یك نفر دیگر آمد و گفت: من شما اهل بیت پیامبر را دوست دارم.

حضرت فرمود: «دروغ مى‏گویى، ما را نه مخنّثى دوست مى‏دارد و نه دیّوثى و نه ولد الزّنایى و نه كسى كه در حیض نطفه‏اش بسته شده است».

آن مرد رفت و وقتى كه جنگ بر پا شد در لشكر معاویه قرار گرفت.

جلوه‏هاى اعجاز معصومین علیهم السلام، ص  به نقل از 151بحار 42/ 17، حدیث 2.

 

سه شنبه 8/4/1389 - 17:5
دعا و زیارت
اى عیسى! تو را آن كس كه با نافرمانى از من گردنكشى مى‏كند، نفریبد كه روزى مرا مى‏خورد و دیگرى را پرستش مى‏كند، آنگاه در سختى از من درخواست مى‏كند و من او را پاسخ مى‏گویم و پس آنگاه به شیوه پیشین خویش باز مى‏گردد، پس آیا بر من گردنفرازى مى‏كند یا با خشمم مخالف است؟ به ذات خویش سوگند كه به گونه‏اى او را برگیرم كه براى او نجاتى نباشد و جز من پناهى نداشته باشد. از آسمان و زمین من به كجا بگریزد؟

اى عیسى! با ناتوان نیك رفتارى كن و چشم كم سوى خود را به آسمان برآور و مرا فراخوان كه من نزدیك تو هستم و مرا جز به شیون و یگانه اندوهت یاد ننما كه مرا هر گاه آن گونه فراخوانى، پاسخت گویم.

اى عیسى! در تنهایى‏هایى خویش، بر خویشتن زارى كن و به هنگامه‏هاى نماز، براى نمازگزارى گام بنه و شیرینى‏هاى گفتارت را با یاد من، به من بشنوان؛ چرا كه احسان من با تو نیكو بود.

اى عیسى! خیر لذت‏هایى كه پایدار نباشد و زندگى‏اى كه براى دارنده آن پابرجا نباشد، چیست؟

اى عیسى! هر كجا كه هستى مرا در نظر آور و گواهى ده كه همانا من تو را آفریدم و تو بنده من هستى و من تو را صورتگرى كردم و به زمین فرو نشاندم.

اى عیسى! خویشتن را از شهوت‏هاى تباه کننده، پرهیز ده و هر شهوتى را كه تو را از من دور دارد وارهان و بدان كه بى‏گمان تو در جایگاه فرستاده‏اى امین هستى؛ پس، از من پرهیز دار و پروا كن.

اى عیسى! چون بر تو خشم گرفتم، خشنودى دیگران تو را سودى ندهد و آنگاه كه از تو خشنود شدم، خشم خشم گیران بر تو، تو را زیانى نرساند.

اى عیسى! مرا در درون خویش یاد كن و در میانه مردم و آشكارا یاد كن تا تو را در میانه كسانى نیكوتر از آدمیان، یاد كنم.

اى عیسى! همچون فراخواندن غرق‏شده‏اى كه فریادرسى ندارد، مرا بخوان.

اى عیسى! به ستم پیشگان بنى اسرائیل بگو: چهره‏هاى خویش را شستید و دل‏هایتان را چركین ساختید. آیا مرا مى‏فریبید یا بر من جسارت مى‏كنید و گردن مى‏افرازید؟! خویشتن را براى مردمان دنیا، با عطر خوشبو مى‏كنید، ولى درونتان همانند مردار گندیده است و گویى كه شما مردمانى مرده‏اید!

اى عیسى! اگر نوشته‏اى براى شما بیرون آورم كه به درستى سخن گوید و شما خود به اسرارى كه نهانش مى‏داشتید و كردارهایى كه آنها را به انجام مى‏رساندید گواهى دهید، چه خواهید كرد؟

اى عیسى! به آنان (ستم پیشگان بنى اسرائیل) بگو كه از درآمد حرام دست بكشید و گوش‏هایتان را از دشنام بر بندید و با دل‏هایتان به من روى آورید كه به راستى من صورت‏هاى ظاهرى شما را نمى‏خواهم.

اى عیسى! به نیكى شادمان باش كه همانا مرا خشنود سازد، و بر گناه اشك ریز كه بى‏گمان گناهكارى زشت است، و آنچه را كه دوست ندارى با تو انجام شود، با دیگران نكن و با تمام توان با مهرورزى به من تقرّب جوى و از نادانان كناره گیر و روى برتاب.

اى عیسى! به ستمگران بنى اسرائیل بگو: حكمت از ترس من، گریان است و شما خنده كنان دشنام سر مى‏دهید.آیا سند امان از عذابم، به شما رسیده است؟ یا اینكه امان و آسودگى از مجازاتم را دارید؟ یا در برابر مجازاتم مقاومت مى‏كنید؟! به ذات خویش سوگند كه همانا شما را بسان عبرتى براى آیندگان وارهانم.

اى عیسى! تو را بر هر آنچه كه باعث تقرّب به من شود رهنمون شده‏ام و از هر آنچه كه تو را از من دور سازد بازداشته‏ام؛ پس خیرخواه خویش باش.

اى عیسى! دنیا شیرین باشد و من تو را به آن گماردم؛ پس، از آنچه كه در دنیا تو را پرهیز دادم دورى گزین و هر آنچه را كه براى آسایش تو بخشیده‏ام برگیر.

اى عیسى! در كردار خویش همچون نگریستن بنده گناهكار خطاكار، بنگر و در كردار دیگرى ننگر، در دنیا پارسا باش و به آن دل مبند كه تباه شوى.

اى عیسى! خردورز و بیندیش و در جاى جاى زمین بنگر كه سرانجام ستم پیشگان چگونه بوده است؟

اى عیسى! هر توصیف من براى تو پندى و هر سخن من براى تو حقّ است و من حقّ آشكارم، پس به حقّ مى‏گویم: چنانچه پس از آنكه آگاهت نمودم نافرمانى‏ام كنى، در مقابل من دوست و یاورى ندارى.

اى عیسى! دلت را با بیم از من بپروران و به فرودست خویش بنگر و به فرادستت ننگر و بدان كه سرآغاز هر خطا و گناهى، همان دوستدارى دنیاست؛ پس آن را دوست ندار كه همانا من نیز دوستش ندارم.

اى عیسى! دلت را براى من پاكیزه بدار و مرا در تنهایى‏هاى خویش بسیار یاد كن و بدان كه خرسندى من در آن باشد كه عاشقانه به من روى آورى و در این روى آوردن، سرزنده باش و مرده نباش.

اى عیسى! اشك از دیدگانت فرو ریز و با دلت (در پیشگاه من‏) فروتن باش.

اى عیسى! هنگامه سختى از من، فریاد یارى برآور كه همانا من فریادرس پریشان حالان و پاسخ گوى واماندگان باشم و من رحم آورترین رحم آوران هستم.

تحف العقول، ترجمه حسن زاده، ص 909
سه شنبه 8/4/1389 - 16:56
دعا و زیارت

آنچه در پی می‌آید توصیه‌هایی است که امام عصر (عج)‌خطاب به شیعیان و پیروان اهل‌بیت (ع) فرموده‌اند. براستی، چقدر به اینها عمل می‌کنیم؟!

1. از خداوند ـ جل جلاله ـ بترسید و تقوا پیشه کنید.

2. به ما در بیرون آوردن شما از فتنه و امتحانی که بر شما روی آورده است کمک کنید.

3. عهد می‌کنم که هر کدام از شیعیان که راه تقوا را در پیش گیرد و هر آنچه که لازم است [و حق خداست] از مال خود خارج کند، از فتنه‌ی گمراه‌کننده و رنج‌های ظلمانی در امان باشد.

4. هر کدام از شیعیان، در بخشش اموالی که خداوند به او داده به کسانی که خداوند فرمان داده است بخل ورزد، در دنیا و آخرت زیانکار خواهد بود. 

5. اگر شیعیان ما در وفا نمودن به عهد و پیمانی که از ایشان گرفته شد، همسو و یک‌دل شوند، دیدار ما از ایشان به تأخیر نخواهد افتاد.

6. ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

(توقیع به شیخ مفید)

7. از خدا بترسید ؛ و از ما اطاعت کنید ؛ و از راه راست منحرف نگردید.

8. نیت خود را ـ مطابق سنت آشکاری که به شما گفتم ـ با دوستی، به سوی ما برگردانید.

(توقیع به ابن ابی‌غانم قزوینی و جماعتی از شیعیان)

9. اموال شما (خمس و زکات) را قبول نمی‌کنیم مگر اینکه پاک و طاهر باشد… هر کس می‌خواهد عمل کند و هر که نخواهد نکند؛ چرا که ما به آنچه شما دارید نیازی نداریم.

10. ظهور و فرج در دست خداست و کسانی که وقت رای آن تعیین می‌کنند “دروغگو ” هستند.

11. در مسایلی که روی می‌دهد به فقهاء مراجعه کنید؛ زیرا که ایشان حجت من بر شمایند و من حجت خدایم بر ایشان…

12. منتفع شدن از من در ایام غیبتم، مانند استفاده از خورشید است زمانی که ابر روی آن را پوشانده باشد.

13. درباره چیزهایی که به درد شما نمی‌خورد سؤال نکنید، و در دانستن چیزهایی که از دانستن آنها معاف شده‌اید خود را به سختی نیاندازید.

14. برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید ؛ چرا که همین فرج شماست.   (توقیع به اسحاق بن یعقوب)

15. هر کس بدون اجازه ما در اموال مربوط به ما (خمس، زکات و وقف) تصرف کند، از جمله ظالمین است و ما در روز قیامت شاکی او خواهیم بود.   (توقیع به محمد بن جعفر اسدی)

16. آیا نمی‌دانید که خداوند از زمان حضرت آدم تا حال، برای مردم ملجأ و پناهی قرار داده که به ایشان پناه برند و راهنمایانی تعیین کرده که به سبب آنها هدایت یابند. هر زمان که نشانه‌ای از آنان پنهان شد نشانه‌ی دیگر آشکار گردید و هر وقت که ستاره‌ای از ایشان غروب کرد ستاره‌ی دیگر طلوع نمود ؛ و وقتی که خدای عزوجل امام حسن عسکری (ع) را به سوی خود برد گمان ننمایید که واسطه میان خود و مخلوقاتش را قطع نموده است. هرگز چنین چیزی نشده و نخواهد شد تا وقتی که قیامت برپا شود.  (توقیع به محمد بن ابراهیم بن مهزیار) 

17. آیا نمی‌دانید که روی زمین از حجت خدا خالی نمی‌گردد ؛ خواه آن حجت، ظاهر باشد و خواه پنهان.

18. مردم پیروی از خواهش‌های نفسانی را از خود دور کنند ؛ و همانگونه که ]پیش از غیبت[ رفتار می‌نمودند رفتار کنند ؛ و امری که از آنان پوشیده و پنهان شده است را جستجو ننمایند… و بدانند که حق با ما و در نزد ماست.  (توقیع به عمری وپسرش)

توضیح:

توقیع ، در لغت به معنای “امضاء، نامه و فرمان” ، و دراصطلاح حدیثی به معنای “بخشی از نوشته‌های ائمه اطهار علیهم السلام ” است . بیشتر توقیعات از سوی امام عصر (عج) صادر گردیده است. واژه توقیع نخستین بار در روایتی از امام کاظم (ع) به معنای یادداشتی که امام در زیر یک نامه نوشته دیده شده‌است. امروزه وقتی سخنی از «توقیع» به میان می‌آید، ذهن به توقیعات حضرت مهدی (ع) منصرف می‌گردد.

ارسال توقیعات برای شیعیان، معمولاً توسط وکلای امام صورت می‌گرفت. نواب اربعه امام عصر وکیلانی در شهرهای مختلف داشتند که توقیعات از طریق آنها انتشار می‌یافت.

در کتاب کمال الدین شیخ صدوق، غیبت شیخ طوسی، احتجاج طبرسی و بحارالانوار مجلسی، حدود هشتاد توقیع از سوی امام زمان (ع)‌ نقل شده است که محتوای آن‌ها، برخی خطاب به سفرا و نواب خاص است و برخی خطاب به علماء و فقهاست. برخی در پاسخ به سؤالات است و برخی در تکذیب کسانی است که به دروغ ادعای امامت یا نیابت از طرف آن حضرت را داشتند.

منبع: سایت سلام شیعه

 

سه شنبه 8/4/1389 - 16:52
دعا و زیارت
از چیست كه مى‏بینم دنیا دوستى بر بسیارى از مردم چیره گشته تا آنجا كه گویا در این دنیا مرگ براى غیر آنان رقم خورده؟! گویا حقّ در این دنیا بر دیگران واجب شده است، تا آنجا كه وقتى خبر مردگان پیش از خود را مى‏شنوند چنین مى‏پندارند كه آنان به مسافرتى رفته‏اند و به زودى نزد اینان برمى‏گردند! آنان را به خاك مى‏سپارید و میراثشان را مى‏خورید و [مى‏پندارید] خود بعد از آنان جاوید مى‏مانید؟! دریغا، دریغا! آیا آیندگان از گذشتگان پند نمى‏گیرند؟! هر پند و اندرزى را كه در قرآن آمده نادیده گرفته و به دست فراموشى سپردند و از فرجام بد هر كار ناروا خود را در امان پنداشتند و از نزول هیچ بلا و بروز هیچ حادثه ناخوشایندى نهراسیدند.خوشا به حال آن كس كه ترس از خدایش او را از ترس مردم باز دارد.خوشا به حال آن كس كه درآمدش پاك است و نهادش شایسته و ظاهرش نیكو و سرشتش درست مى‏باشد.خوشا به حال آن كس كه زیادى مال خویش را انفاق نماید و جلو زیاده گویى خود را بگیرد.خوشا به حال آن كس كه براى خدا فروتنى نماید و از آنچه برایش حلال كرده نیز كناره گیرد بدون اینكه از سنّت من روى گرداند، زرق و برق دنیا را كنار نهد، بى ‏آنكه از سنّت من به انحراف گراید.و پس از من، از نیكان خانواده‏ام پیروى نماید و با اهل علم و حكمت معاشرت كند و به مستمندان مهربانى نماید.خوشا به حال آن كس كه كسب و درآمدش از راه گناه نباشد و در راه گناه نیز خرج ننماید و آن را به مستمندان و نیازمندان برساند و نیز از اشخاص از خود راضى و فخر فروش و دنیا دوست و بدعتگذاران بر خلاف سنّت من و كارگزاران مخالف روش من، دورى گزیند.خوشا به حال آن كس كه با مردم خوش اخلاقى نماید و به آنان كمك رساند و شرّ خود را از آنان بگرداند.

تحف العقول (ترجمه حسن زاده)، ص 53

 

سه شنبه 8/4/1389 - 16:51
دعا و زیارت

 پیامبر اكرم صلّى اللَّه علیه و آله  على علیه السّلام و ابو بكر و عمر را به سوى اصحاب كهف فرستاد: و فرمود: سلام مرا به آنها برسانید.

وقتى كه از نزد پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله بیرون رفتند، آن دو به على علیه السّلام گفتند: جاى آنها را مى‏شناسى؟

حضرت فرمود: «پیامبر ما را جایى نمى‏فرستد. مگر اینكه خدا ما را به آنجا هدایت كند!» هنگامى كه بر در غار رسیدند، على علیه السّلام به ابو بكر گفت: «تو سلام‏ كن چون تو سالمندتر از ما هستى».

او سلام كرد ولى به او جواب ندادند.

امام به عمر گفت: «اى ابا حفص «1» تو سلام كن، چون سن تو نیز از سن من زیادتر است».

عمر سلام كرد ولى به او نیز جواب ندادند.

اما وقتى كه على علیه السّلام سلام داد، جواب او را دادند و حضرت سلام پیامبر را به آنها رساند و آنها نیز بر پیامبر سلام رساندند.

ابو بكر گفت: از اینها بپرس چرا جواب ما را ندادند ولى جواب تو را دادند؟

حضرت فرمود: خودت بپرس. ابو بكر پرسید، ولى با او سخن نگفتند: عمر نیز پرسید باز هم حرف نزدند. به حضرت گفتند: اى ابا الحسن! تو سؤال كن.

حضرت فرمود: رفقاى من مى‏گویند: چرا جواب آنها را ندادید، ولى جواب مرا دادید. گفتند: «ما فقط با پیامبر و وصى او سخن مى‏گوییم».

جلوه‏هاى اعجاز معصومین علیهم السلام، ص 158 به تقل از بحار 39/ 136، حدیث 3.

سه شنبه 8/4/1389 - 16:47
دعا و زیارت
 

متوكل عباسى مى كوشید با اتكاء بر نیروى نظامى خویش مخالفانش را بترساند.
به همین جهت، یك بار لشگر خود را  (كه به نود هزار تن مى رسید) دستور داد كه توبره اسب خویشش را از خاك سرخ پر كنند و در صحراى وسیعى، آنها را روى هم بریزند.
سربازان به فرمان متوكل عمل كردند و از خاك هاى ریخته شده، تپه بزرگ به وجود آمد، كه آنرا تپه توبره ها نامیدند. متوكل بر بالاى تپه رفت و امام هادى علیه السلام را به نزد خود فراخواند و گفت شما را خواستم تا لشگر مرا تماشا كنى! به علاوه، او دستور داده بود همه، لباس هاى جنگ بپوشند و سلاح بر گیرند و با بهترین آرایش و كاملترین سپاه از كنار تپه عبور كنند.
منظورش ترسانیدن كسانى بود كه احتمال مى داد بر او بشورند و در این میان بیشتر از امام هادى علیه السلام نگران بود كه مبادا به پیروانش ‍ فرمان نهضت علیه متوكل را بدهد.
حضرت هادى علیه السلام به متوكل فرمود:
آیا مى خواهى من هم سپاه خود را به تو نشان دهم ؟
متوكل پاسخ داد: آرى !
امام دعایى كرد! ناگهان میان زمین و آسمان از مشرق تا مغرب از فرشتگان مسلح پر شد. خلیفه از مشاهده این منظره غش كرد! وقتى كه بهوش آمد، امام هادى علیه السلام به او فرمود: ما در كارهاى دنیا با شما مسابقه نداریم ما به كارهاى آخرت (امور معنوى ) مشغولیم ، آنچه درباره ما فكر مى كنى درست نیست.

داستانهاى بحارالانوار جلد 1، به نقل از بحار، ج 50، ص 154.
سه شنبه 8/4/1389 - 16:41
دعا و زیارت
خداوند شما انسان ها را بیهوده و بدون غرض نیافریده و شما را آزاد، رها نكرده است .لحظات آخر عمر هر یك معیّن و ثبت مى باشد، نیازمندى ها و روزى هركس سهمیّه بندى و تقسیم شده است، تا آن كه موقعیّت و منزلت شعور و درك اشخاص شناخته گردد. تحف العقول، ص 232، س 2، بحارالا نوار، ج 75، ص 110، ح 5.

سه شنبه 8/4/1389 - 16:32
دعا و زیارت
 تا می توانید به خدا خوش گمان باشید زیرا خدای عز و جل می فرماید من نزد بندۀ مؤمن خویشم اگر گمان او خوب است رفتار من نیز خوب است و اگر بد گمان به من باشد رفتار من هم نسبت به او بد خواهد بود.  اصول کافی جلد 3 صفحه 116
سه شنبه 8/4/1389 - 16:29
دعا و زیارت
  خدای متعال به یکی از پیامبران چنین وحی نمود: هر گاه از جانب بنده ای اطاعت شوم از او راضی گردم و چون از او راضی شوم به او در تمام امورش برکت دهم و برکت من بی پایان است و هرگاه از جانب بنده ای نافرمانی شوم خشم گیرم و چون خشم گیرم لعنتش کنم و لعن من تا هفت پشت می رسد. اصول کافی جلد 3 صفحه 377 
سه شنبه 8/4/1389 - 16:29
دعا و زیارت
 هیچ روزی بر فرزند آدم نمی گذرد مگر اینکه به او می گوید من روز تازه ای هستم و درباره تو گواهی می دهم در من کار نیک کن و عمل خیر بجا آور تا در روز قیامت به نفعت گواهی دهم زیرا بعد از این هرگز مرا نخواهی دید .  تفسیر نمونه جلد 22 صفحۀ 41
سه شنبه 8/4/1389 - 16:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته