• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 3993روز قبل
دعا و زیارت
انسان موجودی اجتماعی است كه در سایه همكاری و تعاون با سایرین ، نیازهای خود را تامین می كند و گره های زندگی را یکی پس از دیگری می گشاید . زندگی اجتماعی نقش مهمی در تکوین شخصیت انسانها دارد . بنابراین باید به كارها و رفتارهای خود درارتباط با دیگران ، توجه كامل داشته باشیم . در این زمینه یکی از وظایف اساسی ما در معاشرت و برخورد با دیگران ، داشتن روحیه اغماض و گذشت از خطاها و بدیهای آنهاست . آسایش روانی انسان در این است که او به جز مواردی كه حقی از دیگران ضایع می شود و یا به گستاخی بیشتر ظالمان می انجامد ، روش مسالمت و مدارا با دیگران را در پیش گیرد .
از طرف دیگر ، هیچکس در این دنیا خالی از عیب و نقص نیست . به همین دلیل باید تا حد امكان خلاف آنچه را که انتظار داریم ، تحمل کنیم . عفو و بخشش از صفات خداوند و یکی از درخشانترین نشانه های بزرگواری و جوانمردی است . کسانی که از این خصلت عالی برخوردارند ، دیگران را مورد بخشش قرار می دهند ، در حالی كه می توانند از آنها انتقام بگیرند . این افراد دارای روحی بلند هستند . گذشت ، موجب پرورش و نیرومندی روح می شود و انسان را از قید خود پرستی و خود خواهی آزاد می كند . البته گاه چشم پوشی از آزارهای دیگران ، دشوار است ، اما هر قدر انسان در این راه از خود شكیبایی نشان دهد ، بحران هیجانات درونی او به گونه ای محسوس فرو كش می كند . شخص بر اثر چشم پوشی و گذشتهای متوالی ، به مرور زمان به صفت زیبای بخشش و گذشت ، آراسته می شود .
گزارشی در این باره .
به تعبیر امام علی (ع) : « عفو زیباترین چهره انسان است » . دربرابر کسی که به انسان بدی می کند ، گذشت و بخشش ، اثری مطلوب و سازنده دارد و گاه موجب می شود كه طرف مقابل ، شیوه رفتار و عمل خود را تغییر دهد . دانشمندی می گوید : « کسی که شما را اذیت می کند ، درعین حال فرصت خوبی بدستتان می دهد که او را ببخشید و از لذت عفو برخوردار شوید . وقتی شما از دشمن خود انتقام می گیرید ، همسنگ او می شوید ، ولی اگر عفوش کنید ، بر او برتری می جوئید . او بدی کننده است و شما بخشنده / درواقع ، عفو ، بهترین طریق انتقام است . به وسیله عفو بهتر می توانیم دشمنان خود را بدون درگیری مغلوب کنیم و آنان را به تواضع واداریم . »
با توجه به نقش مهم عفو و گذشت در زندگی ، امام سجاد (ع) در رساله حقوق درباره حق کسی که به انسان بدی کرده ، می فرماید : « حق کسی که از قضا با زبان یا رفتار خود به تو بدی کرده این است که اگر عمدا" چنین کاری کرده است ، بهتر است از او درگذری تا کدورت ریشه کن شود و اینگونه با مردم به ادب رفتار کرده باشی . ... و خداوند عزوجل فرمود : اگر کیفر دادید به همان اندازه باشد که زخم خوردید و اگر صبر کنید و بگذرید ، برای صابران بهتر است ... »
آن حضرت خود مظهر بخشش و گذشت بود و بدی کردن را نشانه جهالت و نادانی می دانست . روزی جمعی از اصحاب در نزد امام سجاد (ع) حاضر بودند . ناگهان مردی وارد شد و گستاخانه به امام توهین کرد . امام خاموش ماند تا سخنان آن شخص تمام شود . یاران امام ناراحت شدند و خواستند از خود واکنش نشان دهند ، امام آنها را آرام کرد . پس از چندی امام به همراه چند تن از یاران خود ، به منزل آن شخص رفت و وی را احضار کرد . مرد جسور با بی ادبی بیرون آمد . امام فرمود : ای برادر ، آن نسبت هایی که به من دادی اگر درست است و واقعیت دارد ، از خداوند بزرگ برای خویش مغفرت و آمرزش می خواهم . چنانچه برخلاف حقیقت باشد ، از پیشگاه او مسئلت می کنم که تو را مشمول عنایات و الطاف بیکران خود قرار دهد . بیانات ملاطفت آمیز امام سجاد (ع ) ، روح نا آرام آن مرد را تحت تأثیر قرار داد و آثار ندامت و حسرت بر چهره اش ظاهر شد .‌ آنگاه با لحنی سرشار از ادب و احترام به امام گفت : وجود مقدس و والای شما از آن تهمتهای ناروا منزه است و آنچه بر زبانم جاری شد ، خود به آن سزاوارترم . » 
  اظهارات کارشناس محترمه خانم نیک .
البته آنچه عمل بخشش را ارزشمندتر می كند ، هنگامی است که فرد قدرت انتقام گرفتن داشته باشد ، ولی از آن صرفنظر کند . اقدام رسول خدا (ص) در فتح مکه ، مصداق روشن این مسئله است . پیامبر گرامی اسلام زمانی که با قدرت و عظمت ، مکه را فتح نمود و وارد این شهر شد ، دشمنان گمان می كردند كه پیامبر از آنها به سخت ترین وجه انتقام خواهد گرفت و آنها را مجازات خواهد كرد . اما به فرمان رسول خدا ، منادی ندا داد که : همه در امان هستند و مورد بخشش قرار گرفته اند و این خاطره ای ماندگار از جذب دلها در جریان فتح مکه است.
چهارشنبه 9/4/1389 - 20:0
دعا و زیارت
 
  sheyatn parasti (154)
از امام صادق (علیه السلام) نقل كنند، مردی بر آن حضرت وارد شد و عرض كرد: یا بن رسول الله! می خواهم از چیزی بپرسم كه تاكنون كسی از آن نپرسیده و بعدا هم نخواهد پرسید! آن حضرت فرمود: شاید می خواهی از من سوال كنی از حشر و نشر مردم؟ آن مرد عرض كرد: قسم به آن كسی كه محمد (صلی الله علیه و آله) را به حق برگزید، نمی خواهم سوال كنم، مگر آن را كه فرمودی! حضرت فرمود: محشر همه مردم در زمین بیت المقدس است مگر مردم قم؛ چون آن ها در قبرهای خود محاسبه و از آن جا به سوی بهشت برده می شوند. بعد فرمود: اهل قم گناهشان بخشیده است.

آن شخص بر روی دو پای خود بلند شد و عرض كرد: یابن رسول ا لله (صلی الله علیه و آله)! این فقط مخصوص مردم قم است؟ فرمود: بلی مخصوص اهل قم و كسانی كه حرف آنها را می زنند- و از آنها تبعیت می كنند. بعد فرمود: آیا می خواهی از این بیش تر بگویم؟ عرض كرد: بلی. فرمود: از جدم پیامبر اسلام (علیه السلام) به من رسیده كه آن  حضرت فرمود: - در شب معراج از بالا نگاه كردم- چشمم به زمینی افتاد سبز وخرم، رنگ  آن رنگ زعفرانی و بوی آن مانند بوی مشك و عنبر بود. پیرمردی كه كلاهی بر سر داشت، و چهار زانو نشسته  در وسط آن زمین نشسته بود. گفت: ای حبیب من جبرئیل ! این كدام بقعه از زمین است؟ گفت: در این سرزمین دوست داران وصی تو علی ابن ابی طالب هستند. گفتم: كه چهار زانو نشسته كیست؟ جواب داد: آن شیطان لعین است. گفتم: برای چه آن جا نشسته؟ جبرئیل گفت: می خواهد آن ها را از ولایت علی منحرف كرده و به سوی غسق و فجور بكشاند.


گفتم: ای جبرئیل! مرا به سوی او ببر. جبرئیل آن حضرت را در یك چشم به هم زدنی پیش ابلیس برد. «قم»[1] ای ملعون! از این سرزمین برخیز برو. در كار زنان وفرزندان مرجئه شركت كن. (مرجئه طایفه منحرفی هستند) چون اهل قم پیروان و دوستان من و وصی من، علی‌ ابن ابیطالب هستند- مشكل است بتوانی آن ها را گول بزنی.[۲]

[۱] . قم؛ یعنی برخیز، از آن روز قم نامیده شد.

[۲] . بحار، ج۶۰،ص۲۱۸؛ سفینة البحار، ج۲، ص۴۴۵/

 
چهارشنبه 9/4/1389 - 19:32
دعا و زیارت
 

 

همان گونه که باید شخص ضایع کننده حق الناس حلالیّت بطلبد، وظیفه مظلوم نیز این است که بزرگواری کرده از حق خود بگذرد. هنگامی که مشاهده کرد، ستمکار از کرده خودپشیمان است و از او رضایت می خواهد شایسته است مردانگی کند و او را ببخشد. قرآن کریم دستور می دهد که ما یکدیگر را عفو کنیم و از حقوق خود بگذریم: (...ولیَعفُوا و لیَصفَحُوا الا  تحبُّون ان یَغفرَالله لکم...)؛[۱] عفو و گذشت پیشه کنید و از بدی ها در گذرید، آیا دوست ندارید خدا هم در حق شما مغفرت کند؟(یعنی اگر کسی دوست دارد خداوند او را مورد عفو قرار دهد خدا نیز دوست دارد بندگانش یکدیگر را حلال کنند و از تقصیر یکدیگر بگذرند).

همچنین قرآن در مورد عفو کننده می فرماید: ( ...والکاظمینَ الغَیظَ و العافینَ عَن الناس...)؛[۲] کسانی که خشم و غضب خود را فرو می نشانند و مردم را عفو می کنند و اگر به همین یک نکته اخلاقی عمل می شد و روحیه عفو و گذشت بر مسلمانان حاکم بود، دادگاه ها و زندان ها خلوت می شد و هزینه بیت المال کاهش می یافت.

امام صادق علیه السلام فرمودند: «ثلاثٌ من مَکارم الدُّنیا و الاخره تعفُو عمَّن ظَلَمَکَ و تَصِلُ مَن قَطَعَکَ و تَحلُم اذا جُهلَ عَلَیکَ»؛[۳] سه خصلت از مکارم دنیا و آخرت است: عفوکردن کسی که به تو ظلم کرده، پیوند با کسی که با تو قطع رابطه کرده است و حلم و سکوت در برابر کسی که در حق تو از روی نادانی بدی کرده است.

از رسول خدا صلی الله علیه وآله نیز شبیه به همین مضمون نقل شده است.[۴]

آن حضرت فرمودند: روز قیامت که مردم را در پیشگاه خداوند حاضر کردند، منادی به اهل محشر می گوید: هرکس پاداش او بر خدا است وارد بهشت شود. پرسیدند: چه کسی اجرش بر خداوند است؟ فرمودند: کسانی که مردم و ذوی الحقوق را مورد عفو قرار می دهند.[۵]

حضرت علی علیه السلام فرمودند: «العفو تاج المَکارم»؛[۶] عفو خطاکاران تاج صفات خوب است.

رسول خدا صلی الله علیه وآلهدر سخنانی فرمودند: «انَّ الله عَفوٌ و یُحبُّ العَفو»؛[۷] خداوند بخشنده است و بخشنده را دوست دارد.

شبی که به معراج رفتم، قصرهایی را دیدم که در بلندترین جا قرار داشتند و بر جاهای دیگر بهشت مشرف بودند. از جبرئیل پرسیدم: این قصرها برای کیست؟ گفت:«للکاظمینَ الغَیظَ و العافینَ عنِ النّاس»؛ مخصوص کسانی است که خشم خود را فرو می برند و از مردم می گذرند.[۸]

کسی که لغزش و پشیمانی دیگری بگذرد خداوند از لغزش او در قیامت می گذرد.

امام صادق علیه السلام فرمودند: «انّا اَهلَ بَیتٍ مُروَّتَنا العَفو عَمَّن ظَلَمَنا»؛[۹] ما خانواده ای هستیم که افتخار و بزرگی ما در عفو کردن کسانی است که به ما ستم کرده اند.

رسول خدا صلی الله علیه وآله در احادیثی فرمودند: از یکدیگر گذشت کنید تا خداوند شما را عزیز و محبوب گرداند.[۱۰]

از خطاهای مردم گذشت کنید تا خداوند به وسیله آن آتش های جهنم را از شما دور کند.[۱۱]

همچنین فرمودند: از گناهان دیگران در گذرید تا خداوند تقدیرهای بد را از شما رفع کند.[۱۲]

حضرت علی علیه السلام در عهدنامه خود به مالک اشتر فرمودند: نسبت به مردم همانند درّنده ای مباش که منتظر خوردن طعمه است که این مردم یا در دین با تو همانند و هم شکل اند یا انسانی در ردیف تواند که دچار لغزش و خطا می شوند، پس از عفو و گذشت خود به آنان چنان نفع برسان که دوست داری خداوند با تو رفتار کند و هیچ گاه از عفو پشیمان مشو و از عقوبت و کیفر شادمان مگرد.[۱۳]


چهارشنبه 9/4/1389 - 19:9
دنیای گیاهان و حیوانات
كبوتر
تهیه کننده : پایگاه راسخون




منشاء و اهلی شدن

منشاء كبوترهای خانگی یا اهلی Columba livia domestika را از كبوترهای چای columba liuia liuia می دانند كه در تمام اروپا شمال آفریقا تا قفقاز و بسیاری از نقاط آسیا پراكنده هستند كبوترهای اهلی از 3000 هزار سال قبل از میلاد در منطقه خاورمیانه وجود داشته اند . كبوترهای اهلی را مخصوصا در دین مبین اسلام سمبل دوستی و صلح می دانند . در مصر باستان ، یونان و روم قدیم از كبوتر به عنوان یك منبع غذایی استفاده می شود . كبوترهای روم و امروز كبوترهای بزرگ جثه والنسیا كه جزو سنگین ترین كبوتران محسوب می شوند از اعقاب آنها به شمار رفته و زمان اهلی شدنشان كاملا مشخص نیست .

نژادها

از تعداد نژادهای بیشمار كبوتران با رنگهای متنوع و فرمهای به عنوان گوشتی مورد استفاده قرار می گیرند از مشخصات كبوتران گوشتی می توان وزن زیاد (حداقل 800 – 600) گرم سینه عمیق و فراخ ، قدرت باروری وبنیه خوب را نام برد مختلف فقط تعداد كمی. در حالیكه در اروپا و آسیا انتخاب بیشتر بر اساس رنگ و فرم صورت می گیرد در آمریكا كبوترها در جهت تولید گوشت پرورش داده می شوند . كشورهای اروپایی انواع كبوترهای گوشتی را از آمریكا واردكرده و بر روی آنها كار كرده اند . از آنها می توان كبوترهای شاهی سفید ، شاهی شناساو كارینه – مون داین ،‌ كبوتر نامه رسان، كبوترهای شناسای تكزاس را نام برد .

كبوتر شاهی سفید در آمریكا از سفید رومی ، سفید مالتز (Maltese) و سفید داكس (Duches )به وجود آمده است . این كبوتر در دو تیپ مختلف ظاهر می شود . تیپ مصرفی شاهی سفید كه از باروری مناسبی برخوردار می باشد ، با وزنی در حدود 850 – 750 گرم از تیپ كاملا گوشتی آن سبك وزنتر است.
كبوترهای جوان آماده به ذبح; آنها به وزن 550 گرم می رسند از هر جفت می توان تعداد 16 قطعه در سال تولید نسل داشت آنها سینه ای عمیق و پر گوشت دارند . كبوتر شاهی نقره ای نیز در تلاقی جابجائی داكسی با موند این بوجود آمده و جثه ای بزرگتر و حالتی بزرگتر و آرامتر از شاهی سفید دارد .

كبوتر شاهی شناسا نیز در سال 1940 در آمریكا پرورش داده شدند از محسنات این نژاد تشخیص دوجنس نرو ماده آن از یكدیگر می باشد كه به علت وجود تفاوت رنگ پرها در دو جنس امكان پذیر می گردد .
كبوترهای كارنیه (Carneau) از كبوتر جنوب بلژیك وشمال فرانسه به وجود آمده و در اوائل قرن بیستم در آمریكا بر روی آنها كار شده است این كبوتران به وزنی در حدود 750 – 600 گرم می رسند . در كبوترهای جوان آماده ذبح آنها وزن در حدود 500 گرم فرم سینه طویلتر بدون دم و بال و پهن تر بودن سر ، این نژاد را از شاهی سفید متمایز می كند .

كبوترهای موند این Mondain یكی از قدیمی ترین كبوترهای فرانسه به شمار آمده و وزنی در حدود 900 – 750 گرم پیدا می كنند . كبوتر جوان آماده ذبح آن در حدود 600 گرم وزن دارد این نژاد در رنگهای مختلف ظاهر می شود .

كبوترهای نامه بر كه بیشتر در اروپا و خاورمیانه گسترش دارد با وزنی بین 480 – 420 گرم بسیار مقاوم بر تولید بوده و ‌ندرتا تخم های خود را می شكنند آنها از جوجه های خود با كمال دقت مواظبت می كنند . كبوتران نامه بر قادرند مسافتهای طولانی بین 120 – 100 كیلومتر را طی كنند زمان بازگشت آنها را می توان در رابطه با سرعت پروازشان دقیقا پیش بینی نمود جهت یابی ، این كبوتران هنوز جزو مسائل پیچیده به شمار می رود .
نگهداری
بر عكس سایر طیور كبوتران زندگی كاملاً منوگام‌ داشته و در سن 7 – 5 ماهگی به سن بلوغ می رسند هر قدر وزن آنها سنگین تر باشد به همان نسبت دیرتر بالغ می شوند بعد از اینكه كبوتر ماده ای نری را به عنوان جفت برگزیند و اعلام آمادگی جنسی و همزیستی نمود اووسیت ها در تخمدان شروع به رشد كرده و پس از تقریبا4- 5روز اولاسیون انجام گرفته و مدت كوتاهی بعد از ان هم جفت گیری و انتقال اسپرم صورت می گیرد . تقریبا 40-44 ساعت پس از زمان جفتگیری چند ساعت بعدازظهر اولین تخم را می گذارد و , برعكس سایر طیور گذاشتن فقط دو تخم از لحاظ ژنتیكی تثبیت شده است و هیچگاه افزایش و كاهش ندارد .

تخم كبوترها حدود 20 گرم وزن و 4 سانتی متر طول و 5/2 سانتی متر پهنا و رنگ سفید دارند . نسبت زرده به وزن تخم با 19 درصد بین سایر طیور در كمترین حد است ولی پوسته آهكی با 10% درصدی اختلافی با دیگر طیور ندارند . لانه سازی با همكاری هر دو جنس 3-2 روز قبل از گذاشتن تخم آغاز گشته و حتی پس ازآن نیز ادامه می یابد . پس از 17 – 18 روز جوجه ها از تخم خارج شده و به ندرت هر دو جوجه با هم متولد می گردند . فاصله زمان تولد دو جوجه اغلب 24 – 12 ساعت است.كبوتردر بین طیور تنها پرنده ای است كه جوجه آشیانه نشین دارد سایر ماكیان در موقع تولد كاملاً لخت هستند و حدوداً پس از یك هفته پرهایشان جوانه می زند . جوجه ها در حدود 6 هفتگی توسط مادران تغذیه شوند. در 5-4 روز اول تولد غذای جوجه ها را شیرابه چینه دان تشكیل می دهد. این شیرا به بسیار مغذی بوده و توسط سلولهای چین خورده چینه دان ترشح می شود. چینه دان در تعدادی از گونه های پرندگان خصوصاً در خانواده كبوترها مولد شیر مخصوص چینه دان است و تكثیر سلولهای مخاطی و كنده شدن و تولید شیر توسط آنها به وسیله هورمون پرولاكتین، صورت گرفته و كنترل می شود این پرندگان شیر ایجاد شده در چینه دان را به دهان بازگردانده و جوجه ها را به وسیله آن غذا می دهند. ساختمان میكروسكوپیك چینه دان مشابه به ساختمان مری است .
ترشح شیرابه تا 8 روز پس از تولد جوجه ها نیز می تواند ادامه یابد. معمولا از روز پنجم به بعد تغذیه جوجه ها با غذایی كه خود پدر و مادر می خورند آغاز می گردد جیره اكثر پرندگان زینتی, به صورت دانه های كامل و نه به صورت خوراك كامل پلیت شده می باشد . تغذیه پرندگان طبق راهنمایی های ارائه شد بسیار منطقی می باشد . اما به نظر نمی رسد كه تغذیه صرفا عامل عمده ای جهت انتخاب غذا توسط صاحب پرنده باشد .

استفاده از خوراكهای كامل پلت, شده با مقاومت صاحبان پرنده روبرو شده و در ضمن همه گونه های پرندگام نیز چنین خوراك هایی را براحتی نمی پذیرند . اما با استفاده از پلت های اكسترود شده (اكسترودینگ) (Extruded) و افزودنیها كه پرنده را با استفاده از خوراك كامل تشویق كند مشخص نشده است .
دوره نگهداری كبوتران پرورشی به طور متوسط 5 سال بوده و معمولا در سالهای دوم و سوم بیشترین تولید را داشته كه از سال پنجم در حد چشمگیری كاهش می یابد. از یك جفت كبوتر, حداقل 12 قطعه كبوتر جوان در سال به وجود آید. تولید 15-12 قطعه جوجه, را مناسب و بین 20-16 قطعه را جزو بسیار خوب به شمار می آورند.
موفقیت در این امر بستگی به تعداد تخم گذاشته شده جوجه های متولد شده و سرزندگی و سلامت جوجه ها دارد .
و بسته به شرایط اقلیمی متفاوت است. اكثر گونه های غیر اهلی كه در مناطق معتدل سرد سیر زندگی می كنند. دارای سیكل تولید مثل سالیانه هستند. در حالی كه گونه هایی كه با آب و هوای گرمسیری و صحرائی عادت پیدا كرده اند ممكن است دارای سیكل های تولید مثل ,كمتر از یك سال با فواصل شش ماه باشند . و یا زمانی كه شرایط مطلوبی فراهم است جفت گیری انجام می دهند كه اصولا به این نژاد فرصت طلب می گویند .
معمولا كبوترها در هر فاز فعال تخمگذاری دو عدد تخم می گذارند و در هر سال دارای هشت فاز فعال تخمگذاری می باشند . فاصله بین فازهای فعال تخمگذاری در پاییز و زمستان تقریبا 45 روز و در بهار و اوایل تابستان 30-32 می باشد . در كبوتر سیكل تخمك گذاری رها سازی تخمك و میزان تخمگذاری موفق در بین كبوترها 40 تا 44 ساعت گزارش شده است .

تولك رفتن

تولك رفتن از نظر ظاهری همراه با پرریزی و جایگزینی پرها و آغاز سیرقهقرای ارگان های تولید مثلی و قطع تخمگذاری می باشد. در گونه های غیر اهلی پریزی قبل از جفت گیری ممكن است قبل از آغاز فصل جفت گیری اتفاق افتد در حالی كه پریزی پس از جفت گیری بین پایان فصل تولید مثل و آغاز پائیز یا مهاجرت پائیزه اتفاق می افتد تاكنون مكانیزم فیزیولوژی كه باعث پریزی می شوند شناخته نشده اند. به هر حال در این پدیده غده هیپوفیز ،تیروئید، تخمدان و فوق كلیه به عنوان واسطه عمل می كنند .
رفتار كرچی و لانه گزینی
رفتار كرچی عبارت است از: خاتمه تولید تخم، خوابیدن بر روی تخمها و مراقبت از جوجه های جوان می باشد .
درصد باروری 96 – 85 درصد و میزان جوجه درآوری 85 –80 درصد است رفتار خوابیدن روی تخم در كبوتر موجب تحریك رشد و توسعه كیسه چینه دان می گردد به نظر می رسد كه رشد و تزایداین غده تحت كنترل مستقیم پرولاكتین باشد تصور می شود كه در قمری تولید استروژن، آندروژن كه با ترشح FSH تحریك می شود موجب رفتار لانه سازی در جنس ماده می گردد در مقابل آغاز فعالیت لانه سازی در جنس نر بستگی به شرایط هورمونی و رفتار جنسی ماده دارد. در پرندگان رفتار لانه سازی به طور وسیعی در تخمك گذاری مرتبط می باشد 100% از تخمك گذاری 24 ساعت پس از رفتار لانه سازی و 99% لانه سازی قبل از تخمك گذاری انجام می شود با این حال تنها 95 – 60% از تخمك گذاری پس از یك سیكل تخمگذاری انجام می شود . تخمهای شكسته ناشی از مبارزات بر سر لانه نیز در حدود 6 درصد برآورد می گردد . تلفات در بین جوجه ها تقریبا 9% و گاهی بیشتر می باشد . برای افزایش راندمان تخمگذاری تعدادی از كبوتران را فقط مخصوص گذاشتن تخم انتخاب می كنند . بدین ترتیب كه پس از گذشت 10 روز از تاریخ تخمگذاری تخمها را از زیر كبوتران برداشته ودر نتیجه پرنده در عرض 2-1 هفته مجددا تخم خواهد گذاشت با این روش می توان تا 60 درصدبه راندمان تخمگذاری افزود .

در ایتالیا به مجرد تخمهای گذاشته شده جمع آوری می گردد, درچنین متدی تخمها را به طور متوسط از 15 عدد در سال به 47 عدد فزونی می بخشد .
تخمهای برداشته شده را یا به كمك ماشین جوجه كشی به جوجه تبدیل كرده و تحویل كبوترهای مادر كه در همان روز جوجه هایشان متولد شده می دهند و یا هر تخم را به عنوان تخم سوم زیر كبوترهای دیگر می گذارند هم سن بودن این سه تخم كاملا ضروری است .كبوترها قادرند تا سه نوزاد را نگهداری كنند ولی اكثرا از عهده تغذیه و رسیدگی 4 جوجه عاجزند و فشار كاری زیادی را باید تحمل كنند . در جوجه كشی مصنوعی كبوترهانسبت به مرغها به درجه حرارت كمتر 7/36 – 1/36 درجه سانتی گراد و رطوبت بیشتری نیاز است .
ركوردهای نمودارهای فوق واقعی هستند و از یك گیرنده حساسی كه در جلوی سینی حاوی تخمهای كبوتر قرار داده شده بود به دست آمده اند هر سی دقیقه سینی به اندازه 90درجه به سمت جلو و عقب چرخانده می شود به طوری كه در دوره نیم ساعته بعدی گیرنده حساسی قبل از اینكه بر روی تخمها قرار بگیرند در معرض جریان هوا قرار می گیرند و سپس بر روی آنها قرار می گیرند. پس از عبور از روی تخم مرغهای تازه درجه حرارت هوا زیاد نمی شود ولی در تخمهای نزدیك جوجه كشی دما 75/1فارینهات افزایش پیدا می كند .
تفاوتهای گوناگونی در درجه حرارت مطلوب وجود دارد كه شامل حرارت داخل بدن پرنده بالغ ، اندازه تخمها و تناسب آنها با بدن پرنده ، خلل و فرج پوسته و طول دوره جوجه كشی می باشد .
هنوز جزیات زیادی در رابطه با ایجاد شرایط مناسب جوجه كشی برای پرندگان دیگر وجود دارد كه باید مورد مطالعه قرار گیرد . تحقیقات پایه ای بسیاری بر روی شرایط مطلوب مورد نیاز برای جوجه كشی كبوتر انجام گرفته است همچنان كه در نمودار مشاهده می شود تخم كبوترها را می توان در دمای بین 97 –2/97 درجه فارنهایت (1/36 – 7/36)سانتی گراد در صورت تعدیل رطوبت و جریان هوا به طور مطلوب جوجه كشی كرد حداكثر جوجه كشی با امكان 100%تنها در دمای F 2/97 F 97 حاصل می شود .كه این درجه حرارت بر روی تخمهای شتر مرغ آمریكایی ، غاز و اردك – به ترتیب در دمای F 97 (c 1/36 ، c 2/37 F 2/99 c 3/37( می باشد . برای به گزینی در جهت تولید مناسبتر باید به موارد زیر توجه نمود.
تولید تخم زیادتر زودرس چون به تولید بیشتر تخم منتج می گردد . عبا رتند از:
1- طول عمر و قدرت مقاومت بیشتر
2- تولید تخم حتی در زمان تولك
3- باروری مناسب و كاهش تلفات زمان جنینی
4- روحیه آرام ، وزن زیاد بدن در صورتی كه تولید گوشت هدف باشد. بدن فشرده با عضلاتی بیشتر به عبارتی گوشت بیشتر .
بوسیله هیبریداسیون می توان راندمان تولید را افزایش داد . هیبرید و یا آمیخته Hybrid این اصلاح را در مورد موجودات هتروزیگوت به كار می برند . اگر والدین از نظر یك جفت صفت خالص با یكدیگر اختلاف داشته باشند . از منوهیبرید گفتگو به میان می آید و بلعكس اگر والدین از نظر چندین صفت خالص با یكدیگر متفاوت باشند پلی هیرید گفتگو به میان خواهد آمد .
برای به وجود آوردن گله های گوشتی توصیه می شود از تجربیات كشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه سود برد. كبوترهای گوشتی در سنین 3-2 ماهگی و اغلب در 4 ماهگی تحویل می گردند .كه این كبوترها را می توان بعد از ذبح به صورت لاشه كامل –سینه كامل- ران كامل –لاشه به صورت قطعه قطعه شده به صورت تازه و منجمد در اختیار مصرف كنندگان قرار داد. افت پس از كشتار در كبوتر در حدود 20-25 درصد وزن زنده می باشد. در گوشت آماده برای طبخ نیز افت استخوان كبوتر كمتر از گوشت سایر ما كیان دیگر می باشد. بدین ترتیب از یك كیلو وزن زنده كبوتر گوشت و در نتیجه پروتئین بیشتری در اختیار مصرف كنندگان قرار می گیرد. از گوشت كبوتر تقریبا هیچ گونه بیماری به انسان منتقل نمی شود تنها بیماری قابل انتقال بیماری سالمونلوز , كه اغلب گوشت انواع پرندگان دیگر در مرحله آماده سازی با آن آلوده می گردد و از این رو چنانچه پس از سر بریدن كبوتر پركنی و تهیه گوشت و ذخیره آن به طور بهداشتی صورت گیرد هیچگونه خطری از نظر انتقال بیماریهای مشترك بین انسان وجود ندارد. سرعت رشد در كبوتر نسبتا بالا و در حدود 60-90 روزگی به وزن مناسب كشتار خواهد رسید و هیچ گونه از طیور صنعتی شاید قابل مقایسه با كبوتر نباشند. زیرا كبوترها قادرند به علت سهولت تغذیه دوباره به لانه خود بازگردند و در واقع می توانند از مواقع وسیع طبیعی و یا كشتزارهای اطراف به عنوان منبع تهیه خوراك استفاده كنند .
صرفه جویی در جایگاه و زمین به منظور تامین بخشی از پروتئین حیوانی از كبوترها نیازی به احداث سالنهای آن چنانی نیست .
و می توان با احداث جایگاه و آشیانه ای كه فقط پرنده را از گرما نور و حرارت و سرما در واقع عوامل محیطی و بعضی دیگر محافظت كندنسبت به تهیه جایگاه اقدام كرده كه این جایگاه به دلیل آنكه در اغلب موارد در مرتفع ترین قسمت ساختمان یعنی پشت بام احداث می شود می تواند بازده اقتصاد فراوانی را به همراه داشته باشد . زیرا در واقع از سطح بام (منازل ، كارخانجات ، و . . .) می توان به عنوان یك مجتمع تامین احتیاجات غذایی سبد خانوار استفاده كرد و بخشی از احتیاجات خانوار شهری و روستایی را از منابع پروتئین حیوانی بر طرف كند .
گوشت كبوتر از لحاظ محصولات طیور می تواند در ردیف و هم تراز با گوشت جوجه ، قرار گیرد زیرا وزن این فرآورده در حدود 600 تا 800 گرم است و بسته به نژاد در سن بین 4-5 هفتگی به بازار ارسال می شود كه این نوع گوشت می تواند به علت سهولت هضم ، بودن گوشت و فرم بودن استخوان اغلب برای تغذیه كودكان و بیماران سالمند كه احتیاج به غذای مغذی و سهل الهضم و مغذی و سبك دارند مورد استفاده قرار گیرد .
منبع:راسخون
سه شنبه 8/4/1389 - 17:47
دعا و زیارت






علامه استرآبادى نقل کرده است: روزى نامه‏اى به امضاى عدّه‏اى ازبزرگان و معاریف شیعه به دست امام صادق علیه السلام رسید که چند نفر از امضاکنندگان خود حامل نامه بودند.
این نامه بیانگر شکایت از روشِ معاشرتى و رفاقت‏آمیز مفضّل بن‏عمر (یکى از شخصیّتهاى شیعه و شاید نماینده و وکیل امام صادق علیه السلام درکوفه) با یک عدّه کبوتر باز و افراد به ظاهر بى ‏بند و بار بود.
درین نامه از حضرت خواسته شده بود مفضّل را از رفت و آمد با کبوتر بازان و گرم گرفتن با آنها منع فرماید.
امام صادق علیه السلام پس از خواندنِ آن نامه، نامه‏اى دربسته براى مفضّل، به وسیله همان چند نفر فرستاد و فرمود این نامه را جز به دست مفضّل به ‏کسى ندهند.
حسن اتّفاق، موقعى نامه حضرت به دست مفضّل رسید که ‏امضاکنندگانِ نامه، همه در خانه او حاضر بودند،
او نامه را در حضور آنان باز کرده و خواند و سپس به دستِ آنها داد وگفت: مى‏دانید که این نامه از امام صادق علیه السلام است ، آن را بخوانید و بگویید چه باید کرد؟
آنها نامه را گرفته خواندند و متوجّه شدند امام درین نامه تنها دستورِ چند قلم معامله به مفضّل داده که انجامش مستلزم رقمى درشت پول نقد مى‏باشد و باید مفضّل تهیه کند، امّا هیچ گونه اشاره‏اى به محتواى نامه آنها به امام و یا اظهار ناراحتى از روش معاشرتى مفضّل نشده.
ناگفته پیداست که چون امام صادق ارتباط مفضّل با آن عده جوانِ ‏کبوترباز را دلیل بر امضاى روشِ غلط کبوتربازىِ آنان نمى‏دانست و ازطرفى به موقعیّت علمى و تقوائى مفضّل و مقصودش از رفاقت با آنها آگاهى داشت ، موضوع نامه بزرگانِ کوفه را به روى خود نیاورد و بابرخورد منفى نسبت به آن چیزى در رابطه با آن به مفضّل ننوشت تا خود آنها را از واقع امر آگاه نماید.
اکنون برویم برسر اصل موضوع نامه امام و عکس‏العمل منفى ‏بزرگان و امضاکنندگانِ نامه قبلى نسبت به نامه امام.
آنها با خواندنِ نامه، همه سر به زیر انداخته ، سکوت نمودند وبعضى هم شروع کردند به یک دگر نگاهِ معنى‏دار کردن و بالاخره با ایراد جمله استبعاد آمیز:
این کارها نیازمند به رقمِ بزرگى پول نقد است که باید پیرامون آن‏فکر کنیم و در صورت امکان فراهم و جمع‏آورى نموده به تو تسلیم ‏نمائیم .
از دست به جیب بردن و کمک براى انجام خواسته امام تعلُّل وعذرخواهى کردند و چون برخاستند بروند، مفضّل - که مرد زیرک ودانائى بود و گویا دورادور از نامه شکوائیّه حاضرین به امام صادق اطّلاع ‏پیداکرده بود - بى آن که عکس العملى نشان دهد، با خونسردى و پُختگى‏مخصوص ، آنها را براى صرف غذا دعوت به ماندن کرد و نگذاشت ازخانه بیرون روند.
و در همان موقع از پىِ کبوتربازان فرستاد و چون همه حاضر شدند ، در حضورِ آن عدّه از بزرگان کوفه نامه امام را براى آنها خواند.
کبوتربازان بدون هیچ گونه تعلُّل و عذرتراشى از جاى برخاسته ، رفتند و هنوز مفضّل و میهمانانش از خوردنِ غذا دست نکشیده بودند که ‏برگشتند و هریک مبلغى درخور توانائى خود از یک هزار و دوهزار درهم‏ و رقمهائى از دینار آوردند و همه را یک جا جمع کرده تسلیم مفضّل ‏نموده و رفتند.
در این موقع مفضّل روى سخن به امضا کنندگان نامه شکوائیه کرد وگفت: شما از من مى‏خواهید که امثال این جوانان... را به خود راه ندهم و بدون توجه به این که امکان سر به راست کردنِ آنها در کار است و ممکن‏است در یک چنین مواردى بارى از دین بردوش نهند، آنان را از دور و برِخود برانم.
شما چنین می پندارید که خداوند محتاج به نماز و روزه شماها مى‏باشد ، که مغرور بدان شده‏اید! امّا در مقام گذشتِ مالى و کمک به دین خداهریک عذرتراشى و تعلُّل مى‏کنید و انجامِ امرِ امام را به دفع‏ الوقت ‏مى‏گذرانید!
امضاکنندگانِ نامه که انتظار یک چنین گذشتِ مالى و بلندهمّتى را ازکبوتر بازان نداشته و رفاقت مفضّل با آنان را بر مبناى بى‏ بندوبارىِ اخلاقى ‏و امثال آن تلقّى کرده بودند، این عمل را پاسخِ دندان شکن و قانع کننده‏اى ‏براى نامه خود و برخورد منفى و سکوت امام صادق علیه السلام نسبت به آن ‏دانستند و حتّى از شکایتِ خود از مفضّل به امام نادم گردیده، برخاستند رفتند.
منبع:منهج‏المقال، ص۳۴۳، ذیلِ نام مفضّل بن عمر

سه شنبه 8/4/1389 - 17:44
دعا و زیارت






روزی امام سجاد ـ علیه السلام ـ به اصحاب خود فرمود:

« آیا می دانید سبب بودن كبوتران در كعبه چیست؟ گفتند: نه، ای پسر رسول خدا، شما بفرمایید. حضرت علت را چنین فرمود: در زمان قدیم مردی بود كه خانه ای داشت و در میان آن خانه درخت نخلی بود و كبوتری در شكاف آن آشیانه كرده بود، پس هر وقت جوجه می گذارد، آن مرد بالای نخل می رفت و جوجه های آن را می گرفت و می كشت.

 

مدتی بر این منوال گذشت، پس آن كبوتر از دست آن مرد به خدا شكایت كرد، به آن كبوتر گفته شد: این مرتبه كه می آید جوجه های تو را بردارد از درخت می افتد و می میرد. بار دیگر كه كبوتر جوجه گذارده بود، آن مرد بالای درخت رفت. كبوتر ایستاد، ببیند چه می شود، وقتی آن مرد بالای درخت رفت، صدای سائل و محتاجی از در خانه بلند شد، پایین آمد و به او چیزی داد و برگشت بالای درخت و جوجه های كبوتر را برداشت و كشت و به او آسیبی نرسید.

 

كبوتر به خدا نالید و گفت: خدایا، پس وعده ای كه به من داده بودی چه شد؟ به او گفته شد، كه این مرد جان خود را به واسطه آن صدقه ای كه داد، خرید؛ اما ما به همین زودی نسل تو را زیاد می كنیم و جایی تو را مسكن می دهیم كه دیگر هیچ كس نتواند به شما تا روز قیامت آزاری برساند. خداوند آنها را در خانه كعبه منزل داد و در امن و امان قرار داد و كسی نتوانست آنها را صید و شكار كند.»
منبع: داستانهایی از خدا، احمد و قاسم میر خلف زاده، ج 1، حكایت 4، ص 18
سه شنبه 8/4/1389 - 17:42
دعا و زیارت


 

از زنی به نام ام کثیر چنین نقل شده که همراه با خواهرش به نزد پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می رود و می گوید: خواهرم می خواهد مسأله ای بپرسد، اما خجالت می کشد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: بپرسد، زیرا طلب علم واجب است. و خواهرش در باره فرزندش که کبوتربازی می کند، می پرسد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) جواب می دهد که این بازی ، بازی منافقان است. (عبدالصبور شاهین، صحابیات حول الرسول، قاهره، دار الاعتصام، ج1، ص303)
به گزارش طبری اولین منکر (به فتح کاف) در مدینه در زمان خلافت عثمان، کبوتر بازی و دایر کردن مسابقه در میان آنها بود که بعدها از آن جلوگیری کرد. ( تاریخ طبری، ج۳، ص۴۲۷ ، شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۲، ص۱۵۹)

جعل احادیث برای تقرب به سلاطین

ابوالبختری القاضی (متوفی200ه) نزد هارون الرشید بود و هارون به کبوتر بازی علاقه داشت. در همین هنگام ، شخصی کبوتری به هارون الرشید هدیه کرد. ابوالبختری گفت: « عن النبی: لاسبق الاّ فی خفّ أو حافر أو جناح» ( فزاد «جناح» و هی لفظة وضعها للرشید).
او کلمه « جناح » را به حدیث اضافه کرد تا کبوتربازی هارون را توجیه کند و بدین وسیله، جایزه ای گرانقدر از هارون گرفت.
هنگامی که ابوالبختری رفت ، هارون دستور داد که کبوتر را کشتند و گفت به خدا قسم دانستم که او دروغ گفت. شخصی به هارون گفت: گناه کبوتر چیست؟ جواب داد: این کبوتر باعث شد تا بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دروغ ببندد. (أضواء علی السنة المحمّدیة، ص126) /ن
سه شنبه 8/4/1389 - 17:38
دعا و زیارت






در ایام كودكى از امام حسین علیه السّلام در باره صداى حیوانات سؤال كردند ؛ چون از شرائط امامت این است كه عالم به زبان تمام حیوانات باشد. محمدبن إبراهیم بن الحرث التمیمی عن الحسین (( علیه السلام)) أنه قال: امام علیه السّلام در پاسخ آنان (كه حیوانات هنگامى كه صدا می‏كنند چه می‏گویند) فرمود:
- كركس مى ‏گوید: اى فرزند آدم! هر گونه كه می ‏خواهى زندگى كن، ولى بدان كه عاقبت مرگ است.

 

- باز مى ‏گوید: اى عالم به خفیّات و اى رفع ‏كننده بلاها!

 

- طاووس مى ‏گوید: خدایا! به خود ظلم كردم و به زینتم مغرور شدم، پس مرا ببخش.

 

- خارپشت مى ‏گوید: خداوند بر عرش خود قرار گرفته است.

 

- خروس مى ‏گوید: هر كس خدا را شناخت او را فراموش نمی ‏كند.

 

- مرغ مى ‏گوید: اى خدایى كه بر حقى ، تو بر حقى و سخن تو حق است. یا اللَّه! یا حق!

 

- قرقى مى ‏گوید: به خدا و روز قیامت ، ایمان دارم.

 

- لاشخور مى ‏گوید: به خدا توكل كن كه او روزى می ‏دهد.

 

- عقاب مى ‏گوید: هر كس از خدا اطاعت كند ، سختى نمی ‏بیند.

 

- شاهین مى ‏گوید: خداوند ، پاك ، منزه و حقّ است چه حقّى!

 

- جغد مى‏ گوید : انس در دورى نمودن از مردم است.

 

- كلاغ مى‏ گوید: اى روزى دهنده! روزى حلال برسان.

 

- دُرنا مى‏ گوید: خدایا! مرا از شرّ دشمنانم حفظ كن.

 

- لك لك مى ‏گوید: هر كس از مردم فاصله بگیرد، راحت ‏تر است.

 

- اردك مى‏ گوید: آمرزش تو را خواهانم اى خدا!

 

- هدهد مى‏ گوید: چقدر شقى و بدبخت است كسى كه گناه می ‏كند.

 

- قمرى مى‏ گوید: اى داناى به اسرار و پنهانها، اى خدا! «یا واحد یا احد یا فرد یا صمد».

 

- كبوتر مى‏ گوید: تویى خدا و غیر از تو خدایى نیست.

 

- زاغ مى‏ گوید: منزّه است كسى كه بر او چیزى مخفى نیست.

 

- طوطى مى ‏گوید: یاد خدا باعث مغفرت گناهان است.

 

- گنجشك مى‏ گوید: طلب آمرزش می ‏كنم از گناهانى كه خدا را به خشم آورد.

 

- بلبل مى‏ گوید: «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ حقّا حقّا».

 

- كبك مى‏ گوید: قیامت نزدیك است.

 

- بلدرچین مى ‏گوید: اى فرزند آدم! چه چیز تو را از مرگ غافل كرده است.

 

- مرغ شكارى مى‏ گوید: «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ و آله خیرة اللَّه».
- داركوب مى ‏گوید: خداى من! مرا از آتش نجات بده.

 

- چكاوك مى ‏گوید: خدایا! گناهان مؤمنین را ببخش.

 

- كبوتر صحرایى مى ‏گوید: خدایا! اگر مرا نبخشى، بدبخت می ‏شوم.

 

- مرغ عشق مى‏ گوید: «لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ [العلىّ‏] العظیم».

 

- شتر مرغ مى‏ گوید: معبودى به غیر از خدا نیست.

 

- پرستو هنگام صدا كردن، سوره حمد را می ‏خواند و می ‏گوید: اى قبول ‏كننده توبه‏ كنندگان! اى خدا! حمد و ثنا براى توست.

 

- زرّافه مى ‏گوید: «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وحده».

 

- میش مى ‏گوید: مرگ بهترین پند دهنده است.

 

- بزغاله مى‏ گوید: (خدایا!) مرگم را برسان تا گناهانم كم باشد. وقتى كه شیر غرش می ‏كند؛ یعنى امر خداوند مهم است مهم.
- گاو نر مى ‏گوید: اى فرزند آدم! صبر كن. تو در مقابل كسى هستى كه تو را می ‏بیند و دیده نمی ‏شود و آن خداست.

 

- فیل مى ‏گوید: از مرگ، گریزى نیست.

 

- یوز پلنگ مى ‏گوید: «یا عزیز یا جبّار یا متكبّر یا اللَّه!».

 

- شتر مى‏ گوید: منزّه است خدایى كه خواركننده ستمكاران است.

 

- اسب مى‏ گوید: سبحان ربّنا سبحانه!

 

- گرگ مى‏ گوید: كسى را كه خدا حفظ كند، هرگز ضایع نمی ‏گردد.

 

- شغال مى ‏گوید: واى! واى! واى! بر گناهكارى كه در گناه كردن، اصرار می ‏نماید.

 

- سگ مى‏ گوید: گناهان، باعث خوارى است.

 

- خرگوش مى ‏گوید: خدایا! مرا هلاك نكن و حمد و ستایش براى توست.

 

- روباه مى‏ گوید: دنیا خانه غرور است.

 

- غزال مى‏ گوید: خدایا! مرا از آزار و اذیت نجات بده.

 

- كركدن مى ‏گوید: (خدایا) به فریادم برس و الّا هلاك می ‏گردم.

 

- گوزن مى‏ گوید: خداوند مرا كفایت می ‏كند و بهترین وكیل است.

 

- پلنگ می ‏گوید: پاك و منزه است خدایى كه با قدرت، عزیز شده است.

 

- مار مى ‏گوید: اى خدا! چقدر شقى و بدبخت است كسى كه تو را معصیت می ‏كند.

 

- عقرب مى ‏گوید: بدى، چیز وحشتناكى است.

 

سپس امام علیه السّلام فرمود: تمام مخلوقات خداوند او را تسبیح می ‏كنند. بعد امام این آیه را تلاوت فرمود:
«وَ إِنْ مِنْ شَیْ‏ءٍ إِلَّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لكِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبِیحَهُمْ».
«همه مخلوقات، خدا را تسبیح می ‏كنند ولى شما تسبیح آنان را درك نمی ‏كنید». { سوره اسرا آیه 44 }
منبع: بحارالانوار 64/27 حدیث 8
سه شنبه 8/4/1389 - 17:35
دعا و زیارت

روزی رسول خدا (ص) همراه اصحاب از قبرستان بقیع عبور می کردند پس بر سر قبری ایستادند و فرمودند: هم اکنون صاحب این قبر را نشاندند و از او سؤالاتی کردند. به آن خدایی که مرا به راستی برگزید، گرزی آتشین بر او نواختند که شعلۀ آن از قلبش زبانه کشید. سپس بر سر قبری دیگر ایستادند و همان سخن را تکرار نمودند آنگاه فرمودند: اگر نبود اینکه دلهای شما از جا کنده شود، از خدا می خواستم که صدای این عذابها را به گوشتان برساند، چنانچه به گوش من می رسد. اصحاب عرض کردند: یا رسول الله (ص) مگر صاحبان این قبر ها چه کاری کرده بودند که این طور عذاب می شوند؟ فرمود: اولی شخصی بود که وقتی ادرار می کرد استبراء از ادرار نمی کرد و دومی شخص سخن چینی بود که از مؤمنان بدگویی می کرد.   نصایح باب احادیث دوگانه

 

سه شنبه 8/4/1389 - 17:24
دعا و زیارت
 

 

 پنج کار است كه من انجام می دهم و تا هنگام مرگ آنها را رها نمى‏كنم، تا پس از من سنّت باشد: 1. غذا خوردن روى زمین با برده‏ها  2. سوار شدن بر الاغ پالان شده 3. دوشیدن شیر بز با دست خودم 4. پوشیدن لباس پشمى 5. سلام دادن بر كودكان

آن حضرت كم خرج، بلند طبع، خوش معاشرت و خوشرو بود. همیشه لبخند بر لب داشت ولى بلند نمى‏خندید، و غمگین به نظر مى‏رسید اما عبوس و دژم نبود. فروتن بود اما خود را كوچك نمى‏نمود، بخشنده بود اما اسراف نمى‏ورزید، و نازكدل و مهربان با همه مسلمانان بود.

نیازمندیهاى خود را شخصا ً از بازار تهیه می كرد و خود به خانه برد.

با ثروتمند و فقیر دست مى‏داد و دست خود را نمى‏كشید تا طرف مقابل دست خود را بكشد.

با هر كس روبرو مى‏شد از ثروتمند و فقیر و بزرگ و كوچك سلام مى‏كرد.

چیزى را كه به آن دعوت مى‏شد كوچك نمى‏شمرد، گرچه پست‏ترین نوع خرما بود.

رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله در آینه نگاه مى‏كرد و موى سر را صاف مى‏كرد و شانه مى‏زد، و بسا به آب نگاه مى‏كرد و موى سر را مرتب مى‏ساخت. نه تنها براى خانواده خود كه براى یارانش نیز خود را مى‏آراست، و مى‏فرمود: خداوند دوست دارد كه بنده‏اش هنگامى كه براى دیدن برادران از خانه بیرون مى‏رود، خود را آماده و آراسته نماید.

على علیه السّلام فرمود: هرگز نشد كه رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله با كسى دست دهد و زودتر از او دستش را بكشد، بلكه درنگ مى‏كرد تا او دستش را بیرون كشد.

هرگز كسى با آن حضرت در كارى یا سخنى مشاركت نكرد كه حضرت زودتر از او دست از كار كشد بلكه صبر مى‏كرد تا وى دست از كار بكشد.

هیچگاه نشد كسى با آن حضرت گفتگو را آغاز كند و حضرت پیش از او سكوت كند.

هرگز دیده نشد كه نزد كسى پاى خود را دراز كند.

هرگز میان دو كار مخیّر نشد، مگر اینكه دشوارترین آنها را اختیار مى‏فرمود.

در ستمى كه به او مى‏شد، در صدد انتقام بر نمى‏آمد، مگر آنكه محارم خدا هتك شود، كه در این صورت به خاطر خدا خشم مى‏گرفت.‏

چون از راه مى‏رسید از بوى خوشش شناخته مى‏شد.

بیشتر لباسهایش سفید بود.

رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: گرفتن از موى شارب به حدى كه خط لب آشكار شود از سنّت است.

رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: مجوس (زرتشتیان) ریش خود را مى‏تراشند و سبیل را پر پشت مى‏گذارند، و ما سبیل خود را مى‏زنیم و ریش خود را بلند مى‏گذاریم.

على علیه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله موى خود را شانه مى‏زد و بیشتر اوقات آن را با آب صاف و مرتب مى‏كرد، و مى‏فرمود: آب براى خوشبو كردن مؤمن كافى است.

منبع: کتاب آداب، سنن و روش رفتارى پیامبر گرامى اسلام، ترجمه کتاب سنن النبى صلّى اللَّه علیه و آله

امام حسین علیه السّلام فرمود: از پدرم از وضع داخلى رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله پرسیدم، فرمود: به منزل رفتنش به اختیار خود بود و چون به منزل مى‏رفت، اوقات خویش را سه قسمت مى‏كرد: قسمتى براى عبادت خداوند، قسمتى براى خانواده و قسمتى براى خود. اما قسمت خودش را باز میان خود و مردم قسمت مى‏كرد و پس از فراغت از كار خواص به كارهاى عموم مى‏پرداخت و چیزى از آن وقت را براى‏ خود باقى نمى‏نهاد.

و از پدرم امیر مؤمنان علیه السّلام از وضع رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله در خارج از منزل پرسیدم كه چگونه رفتار مى‏كرد؟ فرمود: رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله زبان خود را از سخنان غیر لازم باز مى‏داشت. با مردم انس مى‏گرفت و آنان را از خود رمیده نمى‏ساخت.

بزرگ هر قومى را گرامى مى‏داشت و او را بر آنان مى‏گماشت.

هر كار نیكى را تحسین و تقویت مى‏كرد و هر كار زشتى را تقبیح مى‏كرد و خوار مى‏شمرد.

در كارها میانه رو بود و افراط و تفریط نداشت.

برترین آنان در نظر او كسانى بودند كه نسبت به مسلمانان خیرخواه و دلسوزتر بودند، و بزرگترین آنان كسانى بودند كه با برادران دینى خود بهتر همدردى و همكارى داشته باشند.

در مجالس جاى مخصوصى براى خود انتخاب نمى‏كرد و از این كار نیز نهى مى‏نمود. هر گاه به گروهى مى‏پیوست هر جا كه خالى بود مى‏نشست و دیگران را نیز دستور مى‏داد كه چنین كنند.

خوى نیكش شامل همه بود به حدّى كه مردم او را پدرى مهربان مى‏دانستند و همه در حق، نزد او برابر بودند.

مجلس او مجلس حلم و حیا و صداقت و امانت بود. در آن آوازها بلند نمى‏شد و عرض و آبروى كسى نمى‏ریخت و اگر از كسى لغزشى سر مى‏زد جاى دیگر بازگو نمى‏شد. اهل مجلس با یك دگر عادلانه رفتار مى‏كردند و بر اساس تقوا با هم رفاقت و دوستى مى‏نمودند. با یك دگر فروتن بودند

امام صادق علیه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله هیچ گاه سائلى را از خود نراند، اگر چیزى داشت به او مى‏داد، و اگر نداشت مى‏فرمود: خدا برساند.

رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: یكى از سنن این است كه شخص مؤمن در روز عید غدیر صد مرتبه این ذكر را بگوید:

«الحمد للَّه الّذى جعل كمال دینه و تمام نعمته بولایة أمیر المؤمنین علىّ بن أبى طالب علیه السّلام‏»

 «سپاس و ستایش خدایى را كه دین و نعمتش را به ولایت على علیه السّلام كامل و تمام ساخت».

 

سه شنبه 8/4/1389 - 17:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته