• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3702روز قبل
خواص خوراکی ها


 

امام باقر (ع) و امام صادق عليه السلام : اگر به نيزارى درآمدى و تخم پرنده اى يافتى ، از آن مخور، مگر آنچه دو سويش ناهمسان است .
امام صادق عليه السلام : از تخم هاى پرندگان ، آنچه دو سويش ناهمسان است ، خورده مى شود.
امام صادق عليه السلام : آنچه دو سويش با هم تفاوت دارد، خوردنش حلال است . و آنچه دوسويش همسان است ، خوردنش حرام است .
الكافى - به نقل از مَسعَدة بن صَدَقه -: از امام صادق (ع) شنيدم كه مى فرمود: ((از تخم هاى پرندگان ، آنچه را دو سرشان ناهمسان است ، بخور)).
نيز فرمود: ((از تخم هاى پرندگان دريايى ، آنچه همانند و هم شكل تخم مرغ است (يعنى يكى از دو سرش پهن تر است )، خوردنى است ، و گرنه مخور)).
الكافى - به نقل از ابوالخطاب -: از امام صادق (ع) پرسيدم كه : مردى به نيزار در مى آيد و آن جا تخم هاى پرندگان گوناگونى مى يابد و نمى داند كه تخم چه پرنده اى است : از آنِ پرندگان ناخوشايند است و يا پرندگان خوشايند؟
فرمود: ((در آنها، نشانه اى پنهان ناشدنى است . بنگر! هر تخمى را كه سر و ته آن را از هم باز شناختى ، بخور و هر چه را از اين نظر همسان بود، واگذار)).


دوشنبه 16/3/1390 - 13:53
خواص خوراکی ها


سودمندى خوردن پنير با گردو
امام صادق عليه السلام : گردو و پنير، چون با هم يك جا جمع شوند، درمان اند؛ اما اگر از هم جدا باشند، درد مى شوند.
امام صادق عليه السلام : گردو و پنير، چون با هم يك جا جمع شوند، در هر يك از آنها درمان است ؛ اما اگر از هم جدا شوند، در هر يك از آنها درد است .
امام صادق عليه السلام : اگر كه پنير براى هر چيزى زيانبار است و هيچ سودى ندارد، شِكر براى هر چيزى سودمند است و براى هيچ چيز، زيانى ندارد.
الكافى - به نقل از محمد بن فضل نيشابورى ، از يكى از مردانش -: مردى درباره ى از امام صادق (ع) پرسيد.
فرمود: ((دردى است . درمانى هم در آن نيست )).
چون شامگاهان فرا رسيد، همان مرد بر امام صادق (ع) وارد شد و نگاه خود را به پنيرى كه بر سفره بود، افكند و پرسيد: قربانت شوم ! صبحگاهان ، از تو درباره ى پنير پرسيدم و به من گفتى : آن ، دردى است و درمانى در آن نيست ؛ امّا اكنون ، آن را بر سفره مى بينم !؟
فرمود: ((پنير، صبحگاهان ، زيانبار و شامگاهان ، سودمند است و آب كمر را افزون مى سازد)).


تره تيزك

الكافى - به نقل از نصير (خدمتكار امام صادق (ع))، از موفَّق (خدمتكار امام كاظم (ع))-: آقاى من ، امام كاظم (ع) چون به خريدن سبزى فرمان مى داد، مى فرمود: از آن و همچنين از تره تيزك ، فراوان تهيّه شود)). آنها را براى ايشان مى خريدند و ايشان مى فرمود: ((چه قدر سبك خِردَند برخى از مردم ، كه مى گويند تره تيزك ، در يكى از دره هاى جهنم مى رويد، در حالى كه خداوند مى فرمايد: ((هيزم آن ، مردمان و سنگ هايند)). پس چگونه آن جا سبزى مى رويد؟))

دوشنبه 16/3/1390 - 13:52
خواص خوراکی ها


زردك

امام صادق عليه السلام : زردك ، مايه ايمنى از قولنج و بواسير است و توان نزديكى را تقويت مى كند.
امام صادق عليه السلام : خوردن زردك ، كليه ها را گرم مى كند.
مكارم الاخلاق - به نقل از داود بن فرقد -: بر امام صادق (ع) وارد شدم ، در حالى كه قدرى زردك نزد ايشان بود. امام (ع) زردكى به من داد و فرمود: ((بخور)).
گفتم : من دندان آسياب ندارم .
گفتم : چرا.
فرمود: بگو آن را برايت آب پز كنند. سپس آن را بخور؛ چرا كه كليه ها را گرم مى كند ))


هزار اِسپند

امام صادق (ع) - در پاسخ پرسشى درباره ى هزار اسپند و كُندُر - : امّا هزار اسپند، هيچ ريشه اى از آن در زمين فرو نمى رود و هيچ شاخه اى از آن به آسمان بلند نمى شود، مگر اين كه خداوند (عز و جل ) فرشته اى را بر آن مى گمارد، تا آن هنگام كه خشك مى شود يا به سرنوشتى ديگر در مى آيد.
شيطان نيز از خانه اى كه در آن ، هزار اسپند است ، هفتاد خانه دور مى شود. و آن ، شفاى هفتاد بيمارى است كه كمترين آنها، جذام است . پس از آن غفلت نورزيد.


نخود

امام صادق (ع) - هنگامى كه نزد ايشان از نخود نام بردند- : براى دردكمر، سودمند است .
خواص نان
امام صادق عليه السلام : تن ، بر نان ، استوار شده است


خواص نان جو
امام صادق عليه السلام : اگر خداوند در چيزى بيش از جو بهبود دهندگى مى ديد، آن را خوراك پيامبران قرار مى داد.
امام صادق عليه السلام : به كسى كه شكم درد دارد، نان برنج بدهيد؛ چرا كه چيزى سودمندتر از آن ، به شكم چنين بيمارى در نيامده است . آن معده را پاك مى كند و درد را به كلى از بدن بيرون مى كشد.
امام صادق عليه السلام : تنها نان برنج است كه از صبح تا شب در درون انسان مى مانَد.



دوشنبه 16/3/1390 - 13:51
خواص خوراکی ها
طب الائمه دستورات بهداشتي ، درماني معصومين عليهم السلام

 


خوردن خرما پس از خوردن ماهى


الكافى - به نقل از سعيد بن جناح ، از يكى از وابسته هاى امام صادق (ع)-: (امام (ع) ) چند خرمايى خواست و خورد. سپس فرمود: ((اشتهايى نداشتم ؛ امّا ماهى خورده بودم )) .

سپس فرمود : ((هر كس در حالى بخوابد كه ماهى خورده و در پى آن ، چند خرما يا مقدارى عسل نخورده است ، تا صبح ، رگِ سستْ اندامى بر او غلبه خواهد داشت )).

دوشنبه 16/3/1390 - 13:48
آموزش و تحقيقات
 

خبرگزاري ميراث فرهنگي و گردشگري 

 


در حالي که تصور مي شد نسل شوکا از 30 سال پيش در جنگل هاي ارسباران منقرض شده است، يک رأس از اين حيوان که کوچک ترين گوزن زرد ايراني به حساب مي آيد، اواخر ارديبهشت ماه توسط يکي از جوانان روستاي دارانا در غرب منطقه ارسباران پيدا شد.

اين جوان که در هفته محيط زيست نيز از سوي سازمان مربوط تقدير شد، اين گوزن را که گوساله 15 روزه بود و مورد حمله سگ هاي گله قرار گرفته بود، نجات داده و به مدت دو هفته با يک بز شيرده تغذيه کرد و بعد آن را تحويل مأموران محيط زيست کليبر داد.

اين حيوان نادر به دلايلي همراه با بز شيرده به تبريز منتقل مي شود و متاسفانه مي ميرد. انتقال آن از محيط طبيعي خود به تبريز، آن هم در حالي که در منطقه ارسباران مناطق حفاظت شده متعددي وجود دارد و امکان مراقبت در مراکزي چون آينالي وجود داشت جاي تأمل دارد .

گفتني است دو سال پيش يک راس خرس قهوه اي به علت تهديد محيط زيستش در منطقه قره داغ و در سرماي زمستان به سوي تبريز روان شد و بالاخره در دانشگاه آزاد تبريز به دام افتاد و سرانجام کشته شد .

دوشنبه 16/3/1390 - 9:24
سياست
پست مدرنيسم
علي مرادزاده

...

مفهوم پست به دو معناي "مابعد" و "نقد" به کار مي‌رود، پست مدرنيسم در اين معنا از يکسو به مرحله بعد از مدرنيته و مدرنيزاسيون غرب و از سوي ديگر به معناي نقد مدرنيته تعبير مي‌شود، تعابيري چون فرامدرن، فرامدرنيسم، فرانوگرايي و فراصنعتي نيز به دوران پس از عصر مدرنيته غرب اطلاق مي‌گردد.

پست مدرنيسم در واقع اعتراضي عليه تمامي دستاوردهاي عصر روشنگري بود، عصر روشنگري که منجر به انقلاب فرانسه و پديد آمدن گرايش‌هاي علمي و اجتماعي گرديد به دو اصل اساسي عقل و ترقي معتقد بود. بدين ترتيب که عقل انسان توانايي کاملي براي بازسازي و نوسازي جهان دارد و انسان در اين زمينه هيچ محدوديت و کمبودي ندارد. بر اساس اصل ترقي، پيشرفت و تکامل متکي بر توانايي عقلي بيکران عقل انسان مي‌باشد، از اين رو عصر روشنگري در غرب را مي‌توان عصر ايمان به عقل و ترقي دانست.

پست مدرنيست‌ها مخالف پوزيتيويسم بودند و روشن پوزيتيويسم را براي وحدت روش‌هاي شناخت علوم طبيعي و علوم اجتماعي رد مي‌کنند و اين رويکرد را براي شناخت علوم اجتماعي و انساني ناکارآمد مي‌دانند، بحث مدرنيسم و پست مدرنيسم زماني بالا گرفت که هابرماس با نگرش انتقادي خود به مقوله شناخت، ضرورت ايجاد پيوند ميان علوم اجتماعي و آرمان‌هاي رهايي انسان را در اوايل دهه 1980 ارائه کرد. البته قبل از وي کساني چون نيچه، هايدگر، فرويد به نوعي زمينه ورود به انديشه‌هاي فرامدرنيسم را آماده کرده بودند. دانيل بل جامعه‌شناس آمريکايي، دوره فرانوگرايي را دوره ضدهنجارهاي بورژوازي، فردگرايي افراطي، نفي هويت اجتماعي، عصر لذت‌جويي‌هاي آني و زودگذر و عصيان عليه فرهنگ نوگرايي، سياست دمکراتيک و اقتصاد سرمايه و ارزش‌هاي مذهبي است. عده‌اي از انديشمندان نيز پست مدرنيسم را پاسخي فرهنگي به آخرين دگرگوني سيستماتيک سرمايه‌داري جهاني دانسته‌اند.

 

دوشنبه 16/3/1390 - 7:0
اخبار



انتخاب نام‌هاي ائمه اطهار (ع) براي نوزادان ايراني در صدر انتخاب نام براي نوزادان خانواده‌هاي ايراني است. در اين ميان، علاقه مردم ايران به حضرت فاطمه(س)، ‌وصف ناشدني است و هم‌اکنون نام فاطمه بيش از چهار ميليون‌بار در پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور ثبت شده است. بررسي آمار نام‌گذاري ايرانيان در پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور نشان مي‌دهد اسامي و القاب حضرت فاطمه (س) بيشترين انتخاب نام ايرانيان براي دختران خود بوده است. آمار پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور نشان مي‌دهد نام فاطمه چهار ميليون و ??? هزار بار تکرار شده است و نام زهرا سه ميليون و سه هزار بار در سايت اين سازمان به ثبت رسيده است. در مجموع، نام فاطمه(س) و القاب ايشان بيش از ?? ميليون بار در پايگاه اطلاعات جمعيتي کشور به ثبت رسيده است

دوشنبه 16/3/1390 - 6:53
سياست



شاهزاده «خالد بن‌سلطان»، معاون وزير دفاع سعودي، در بازديد از يك پايگاه نظامي منطقه تبوك گفت: احتمالاً در آينده‌‌اي نزديک، جوانان سعودي ناچار شوند به سربازي اجباري بروند.

بن‌سلطان گفت: بقاي نيروهاي «زرهي جزيره» در بحرين، به اوضاع داخلي آن بستگي دارد و زمان مشخصي براي خروج اين نيروها وجود ندارد.

وي در ادامه بدون اينکه به وضعيت سربازان اشغالگر سعودي در بحرين اشاره کند، افزود: اين احتمال وجود دارد که در آينده با کمبود نيرو مواجه شويم، در آن صورت مجبور خواهيم بود جوانان سعودي را به سربازي اجباري فراخوانيم. در همين حال، برخي کارشناسان مسائل سياسي و نظامي عربستان سعودي، اين اظهارات معاون وزير دفاع سعودي را نشانه کاهش قدرت ارتش اين کشور در بحرين دانسته و اعلام کرده‌اند ضعف اين ارتش موجب شده که براي تأمين نيرو در بحرين، جوانان سعودي را به سربازي فرابخواند. اين کارشناسان در مورد زمان دقيق اين فراخواني اطلاعاتي نداده‌اند؛ اما معتقدند که اين زمان به اوضاع منطقه و به‌ويژه بحران بحرين در آينده بستگي دارد.

دوشنبه 16/3/1390 - 6:52
قرآن

گفتم: خسته ام
گفتي: لاتقنطوا من رحمة الله
.:: از رحمت خدا نا اميد نشيد(زمر/53) ::.

گفتم: هيشکي نمي دونه تو دلم چي مي گذره
گفتي: ان الله يحول بين المرء و قلبه
.:: خدا حائل هست بين انسان و قلبش! (انفال/24) ::.

 

گفتم: غير از تو کسي رو ندارم
گفتي: نحن اقرب اليه من حبل الوريد
.:: ما از رگ گردن به انسان نزديک تريم (ق/16) ::.

گفتم: ولي انگار اصلا منو فراموش کردي!
گفتي: فاذکروني اذکرکم
.:: منو ياد کنيد تا ياد شما باشم (بقره/152) ::.

گفتم: تا کي بايد صبر کرد؟
گفتي: و ما يدريک لعل الساعة تکون قريبا
.:: تو چه مي دوني! شايد موعدش نزديک باشه (احزاب/63) ::.

گفتم: تو بزرگي و نزديکت براي منِ کوچيک خيلي دوره! تا اون موقع چيکار کنم؟
گفتي: واتبع ما يوحي اليک واصبر حتي يحکم الله
.:: کارايي که بهت گفتم انجام بده و صبر کن تا خدا خودش حکم کنه (يونس/109) ::.

گفتم: خيلي خونسردي! تو خدايي و صبور! من بنده ات هستم و ظرف صبرم کوچيک... يه اشاره کني تمومه!
گفتي: عسي ان تحبوا شيئا و هو شر لکم
.:: شايد چيزي که تو دوست داري، به صلاحت نباشه (بقره/216) ::.

گفتم: انا عبدک الضعيف الذليل... اصلا چطور دلت مياد؟
گفتي: ان الله بالناس لرئوف رحيم
.:: خدا نسبت به همه ي مردم - نسبت به همه - مهربونه (بقره/143) ::.

گفتم: دلم گرفته
گفتي: بفضل الله و برحمته فبذلک فليفرحوا
.:: (مردم به چي دلخوش کردن؟!) بايد به فضل و رحمت خدا شاد باشن (يونس/58) ::.

گفتم: اصلا بي خيال! توکلت علي الله
گفتي: ان الله يحب المتوکلين
.:: خدا اونايي رو که توکل مي کنن دوست داره (آل عمران/159) ::.

گفتم: خيلي چاکريم!
ولي اين بار، انگار گفتي: حواست رو خوب جمع کن! يادت باشه که:

و من الناس من يعبد الله علي حرف فان اصابه خير اطمأن به و ان اصابته فتنة انقلب علي وجهه خسر الدنيا و الآخره
.:: بعضي از مردم خدا رو فقط به زبون عبادت مي کنن. اگه خيري بهشون برسه، امن و آرامش پيدا مي کنن و اگه بلايي سرشون بياد تا امتحان شن، رو گردون ميشن. خودشون تو دنيا و آخرت ضرر مي کنن (حج/11)

دوشنبه 16/3/1390 - 0:34
شهدا و دفاع مقدس
 

معنويت مردم و خانواده‌ى شهدا و اخلاص رزمندگان در جبهه‌ها، امام را به هيجان مى‌آورد. من چند بار گريه‌ى امام را - نه فقط به هنگام روضه و ذکر مصيبت - ديده بودم. هر دفعه که راجع به فداکاريهاى مردم با امام صحبت مى‌کرديم، ايشان به هيجان مى‌آمدند و متأثر مى‌شدند. مثلاً موقعى که در محل نماز جمعه‌ى تهران، قلکهاى اهدايى بچه‌ها به جبهه را شکسته بودند و کوهى از پول درست شده بود، امام(ره) در بيمارستان با مشاهده‌ى اين صحنه از تلويزيون متأثر شدند و به من که در خدمتشان بودم، گفتند: ديدى اين بچه‌ها چه کردند؟ در آن لحظه مشاهده کردم که چشمهايشان پُر از اشک شده است و گريه مى‌کنند.
بار ديگر موقعى گريه‌ى امام را ديدم که سخن مادر شهيدى را براى ايشان بازگو کردم: در شهرى سخنرانى داشتم. بعد از پايان سخنرانى، همين که خواستم سوار ماشين شوم، ديدم خانمى پشت سر پاسدارها خطاب به من حرف مى‌زند. گفتم راه را باز کنيد، تا ببينم اين خانم چه‌کار دارد. جلو آمد و گفت: از قول من به امام بگوييد بچه‌ام اسير دست دشمن بود و اخيراً مطلع شدم که او را شهيد کرده‌اند. به امام بگوييد فداى سرتان، شما زنده باشيد؛ من حاضرم بچه‌هاى ديگرم نيز در راه شما شهيد شوند.
من به تهران آمدم، خدمت امام رسيدم، ولى فراموش کردم اين پيغام را به ايشان بگويم. بعد که بيرون آمدم، سفارش آن مادر شهيد به ذهنم آمد. برگشتم و مجدداً خدمت امام رسيدم و آنچه را که آن خانم گفته بود، براى ايشان نقل کردم. بلافاصله ديدم آن‌چنان چهره‌ى امام درهم رفت و آن‌چنان اشک از چشم ايشان فرو ريخت، که قلب من را سخت فشرد
.
سخنرانى در مراسم بيعت فرماندهان و اعضاى کميته‌هاى انقلاب اسلامى 18/3/68

دوشنبه 16/3/1390 - 0:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته