• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 20040
تعداد نظرات : 2175
زمان آخرین مطلب : 2136روز قبل
تاریخ

 

شعر و شاعران در نزد بزرگان دین

 یكى از نمونه هاى این درگاه اینكه:شاعر روشن دل اهل بیت عصمت، سید حیدر حلى، دریكى از مراسم مذهبى قصیده شیوائى سرود و آهنگ درگاه سید شیرازى نمود، پس از برگزارى مجلس سید قصد داشت 2. لیره عثمانى به عنوان صله، به سید حیدر بدهد، ولى بعد از اینكه قضیه را با عموى خود حاج میرزا اسماعیل در میان گذاشت، وى صلاح ندید، كه كم است: گفت: "او شاعر دربار هل بیت است و این مقدار زیبنده مقام ایشان نیست، سید حیدر از امثال دعبل و حمیرى و نظایر این دو برتر میباشد، پیشوایان دین به شاعران زمان خود كیسه هیا پر از طلا میدادند و سزاوار است شما یكصد لیره بدست شریف خود بایشان بدهید" و بر این اساس آیه الله بزرگ و مرجع عالیقدر شیعه به زیارت سید حیدر رفت و مبلغ صد لیره، به عنوان صله با كمال تجلیل و احترام به سیدحیدر مرحمت فرمودند و دست شاعر اهل بیت را بوسیدند.این داستان شگفت را جمعى كه در آن دوران طلائى مى زیستند از جمله فرزند گرانقدر ایشان آیه الله میرزا على آقا نقل نموده اند و خود فرزند هم به پیروى از روش پسندیده پدر باین نحو مجالس عنایتى خاص داشت و شعرا را به این مجالس

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 13:22
تاریخ

 

شعر و شاعران در نزد بزرگان دین

 این روش و گرایش نیكو، در بعضى از اعصار بیشتر از عصر دیگر رونق مى یافت و مورد عنایت بیشترى قرار میگرفت و در مردم نشاط واحساسات بیشترى حس میشد و نتائج گرانبهائى نصیبشان میگشت، دوران سرور بزرگ ما آیه الله بحر العلوم و استاد گرانقدر مرحوم كاشف الغطا را مى توان از دوره هاى رونق مكتب اهل بیت شمرد.اما این زمان چطور؟ آیا چنان مجالسى بر پا میگردد كه احیا مكتب آنان گردد؟باید براى بیان حال این عصر به این شعر تمسك جستآن محفلها تهى گشت و محفل نشینان پر شور ونشاط به سراى دیگر رهسپار شدند. و آن سان كه بر محفل نشینان جور و ستم نمود و پراكنده شان كرد خود نیز پراكنده و نابود گشت.آرى از دودمان پاك پیامبر، میتوانیم، پیشواى مجدد امت آیه الله شیرازى ساكن سامرا را نام ببریم كه امت اسلامى در زیر سایه آن رادمرد اسلام آرمیده بودند و رشته رهبریش جهان اسلام را در بر گرفته بود.آن مرد بزرگ در ایام "اعیاد و وفیات" پیوسته محافل و مجالس دینى تشكیل میداد و ادبا و شعرا نامى نواحى مختلفه در آن مجالس شركت مى جستند و با انشا قصائد خود مورد عواطف ایشان قرار میگرفتند و از تشویقها و عطایاى آن بزرگوار بهره مند شده و سپس به جایگاه خود باز میگشتند ولى افسوس كه:آنانكه در سایه شان همه زندگى خوش داشتند، رفتند.

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 13:20
تاریخ

 

شعر و شاعران در نزد بزرگان دین

 فقها امت اسلامى و زعماى مذهب نیز از سیره ائمه معصومین "ع" پیروى كردند، و در راه خدمت به دین، و حمایت از حریم و ناموس مذهب، و حفظ و حراست ماثر اهل بیت بپاخواستند تا در مجتمع خود نام ائمه را رواج دهند، نسبت به شعراى اهل بیت توجه مى نمودند و با دادن جایزه موجبات تشویقشان را فراهم میكردند و چنانكه به تالیف كتب فقهى، و معارف اسلامى اهمیت میدادند، به تدوین كتب شعرى و تشریح فنون ادبى مى پرداختند تااصول شعر و ادب تقویت شده جاوید بماند.شیخ عظیم الشان و بزرگوار ما، مرحوم كلینى كه بیست سال عمر خود را در راه تالیف كتاب "كافى" صرف نمود، كتابى دارد شمتمل بر اشعارى، كه در وصف اهل بیت سروده شده، و عیاشى، عالم بزرگى كه داراى كتب بسیارى است در فقه شیعه، كتابى هم به نام "معاریض الشعر" دارد و مرحوم صدوق، آن جانباخته احیاى فقه و حدیث، داراى كتاب شعرى است. و مرحوم جلودى،شخصیت بارز شیعه در بصره، كتابى دارد كه هر چه شعر درباره على "ع" سروده شده در آن جمع نموده است.استاد طایفه شیعه، در الجزیره، ابوالحسن شمشاطى مولف "مختصر فقه اهل بیت" كتابى گرانبها در فنون شعر دارد. و معلم امت اسلامى شیخ عظیم المنزلت ما، مرحوم مفید، كه خدمات ارزنده او نسبت به اسلام و مسلمین بر احدى پوشیده نیست كتابى دارد، در مسائل مربوط به شعر و شاعرى.سرور طایفه، سید جلیل القدر مرحوم سید مرتضى "علم الهدى" داراى دیوان مفصل شعرى است به علاوه در فنون شعر تالیفات نفیسى دارد و جز این عده از فقهاى ارزنده شیعه كه ذكر كردیم فقها و علماى دیگر شیعه هم مشوق این راه بوده اند و علماى بزرگ پیوسته در اعیاد مذهبى، از قبیل روزهاى وفات آنان شعرا درمجالس گرد میامدند و مرثیه سرائى میكردند و بدینوسیله مكتب اهل بیت را احیا مینمودند و دلهاى شنوندگان را از مهر و محبت به این مجالس مورد احترام و تكریم بودند و جائزه هاى شایسته اى به آنها اعطا میشد، تازه این اجر دنیوى ایشان بود در حالیكه اجر و پاداش اخروى آنها نزد خداوند ثابت و برقرار بود.

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 13:18
عقاید و احکام

 

هر گاه سوزن یا چاقو در بدن فرو رود و بیرون آید و خون آلوده نباشد پس اگر معلوم نباشد كه ملاقات با خون كرده در باطن پاك است و اگر معلوم شود كه ملاقات كرده احوط اجتناب است

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:33
عقاید و احکام

 

اگر خون در آب گوشت یا غیر آن بریزد در حالى كه مىجوشد آن را نجس مىكند اگر چه خیلى كم باشد و قول به طهارت آن از جهت این كه آتش مطهر است چنانچه در حدیث است ان النار تاكله ضعیف است " سید بحر العلوم رحمه الله فرموده والدم لا یزال بالبصاق او غلیان منه فى الامراق

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:31
عقاید و احکام

 

زردابه كه بسته مىشود بر روى زخم وقت خوب شدن آن پاك است مگر آنكه معلوم باشد كه آن خون بوده یا مخلوط به خون بوده كه در این هنكام نجس است مگر آنكه مستحیل به پوست شده باشد

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:30
عقاید و احکام

 

پنجم

  جامه زن تربیت كننده طفل است هر گاه به بول آن طفل نجس شود خواه مادر باشد یا دایه تبرعا تربیت آن طفل كند یا مستأجره باشد آن طفل پسر باشد یا دختر و اگر چه احوط اكتفا كردن بر بول پسر است پس نجاست جامه آن زن معفو است به شرط

 

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:29
عقاید و احکام

 

امام رضا (عیله السلام) :

 

 اسْتِعْمَالُ الْعَدْلِ وَ الْإِحْسَانِ مُؤْذِنٌ بِدَوَامِ النِّعْمَةِ

 

به كارگیرى عدل و احسان و نیكویى موجب دوام و باقى ماندن نعمت مىشود .

 

مستدرك الوسائل ج11 ص317

 

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:23
تغذیه و تناسب اندام

 

بادام تلخ

میوه‏ی نوع تلخ من محلل و ضد عفونی‏کننده و پاک کننده‏ی اخلاط است. ضماد آن با سرکه جهت سر درد و سرمه‏ی آن به چشم، جهت تقویت بینایی به کار می‏رود.
جهت تنگ نفس و سرفه و ورم سینه مفید می‏باشد، مخصوصاً اگر همراه با نشاسته خورده شود و اگر کمی از آن را با نعناع بخورید، درد کلیه را تسکین می‏دهد و خوردن آن همراه با عسل جهت باز شدن کیسه‏ی صفرا و کبد و سپرز و امراض آنها نافع است.
مالیدن کوبیده میوه تلخ من به سر، شوره و شپش و رشک را از بین می‏برد.
استعمال یک دانه‏ی آن عادت ماهانه‏آور است. ضماد آن با سرکه و جهت زخم‏های کهنه و زخم‏های چرکی پوست و زخم‏های عصبی و جرب و خارش و ترکیدن پوست مفید است.
مالیدن آن به صورت، برطرف کننده‏ی کک و مک و آثار پوست می‏باشد ضماد آن بر محل گزیدن سگ هار قبل از رسیدن پزشک نافع است. میوه‏ی تلخ من جهت روده مضر است و زیاده‏روی در خوردن آن تولید مسمومیت می‏نماید که ممکن است مرگ همراه داشته باشد.

 

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:19
تغذیه و تناسب اندام

 

روغن بادام شیرین

روغن نوع شیرین من دماغ را تازه می‏نماید، و برای کسانی که مبتلا به سرسام و سینه پهلو باشند نافع است.
برای رفع بی‏خوابی مفید بوده، و خواب‏آور است، خوردن آن با کمی کتیرا و شکر جهت سرفه‏ی خشک و باز شدن صدا و قصب‏الریه و نرم کردن روده‏ها سودمند است. از روغن من جهت ضرر مسهل‏ها، مخصوصاً مسهل‏های شیمیایی استفاده نمایید.
خوردن روغن میوه شیرین من جهت پیچش شکم و دل درد و نرم کردن روده‏ها مفید بوده، معالج قولنج و سختی ادرار است. روغن شیرین من در اخراج سنگ‏های کلیه و مثانه کمک می‏کند. مخصوصاً اگر آن را با کمی حجرةالیهود مخلوط نمایید.
حجرة الیهود یا زیتون بنی اسرائیل سنگی است که در اسرائیل پیدا می‏شود، از دانه‏های ریز تشکیل شده، و برای چاپ سنگی مصرف داشت. خوردن مقداری از آن با روغن بادام شیرین یا تلخ برای ریزش سنگ مفید است و مالیدن مخلوط آن با روغن بادام بر مژه و ابرو سبب روییدن و پر پشت شدن موی آنها می‏شود.

 

پنج شنبه 7/8/1394 - 11:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته