• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 20040
تعداد نظرات : 2175
زمان آخرین مطلب : 2126روز قبل
آلبوم تصاویر

 

 

پنج شنبه 28/8/1394 - 12:44
آلبوم تصاویر

 

 

پنج شنبه 28/8/1394 - 12:36
آلبوم تصاویر

 

 

دوشنبه 25/8/1394 - 14:29
آلبوم تصاویر

 

 

دوشنبه 25/8/1394 - 14:23
آلبوم تصاویر

 

 

شنبه 16/8/1394 - 14:28
تاریخ

 

هر كسى بنام مسلمان، على یا جز على را از محمد - ص - برتر بداند مسلمان نیست. با این توضیح كه كوشش كردم هرچه كوتاه تر باشد، تصویرى از تشیّع در منطقه غربى حوزه اسلامى ترسیم گردید، اما در قسمت شرقى هم متأسفانه وضع بهتر از قسمت غربى نبوده است. در این منطقه قرنها طول كشید تا تشیع توانست قدرتى وسیع الاطراف 21 به خود ببیند. اگر حكومت آل بویه در رى و نفوذ امیران این خاندان را كه گاه تا بغداد ادامه مى یافت، از آن رو كه به هر حال زیر سلطه عباسیان بود به حساب نیاوریم و اگر وزارت تاج الملك ابوالغنائم را به سال 485 هجرى كه نخستین وزیر شیعى حكومت سلجوقیان مطیع بغداد است نادیده بگیریم مى توان گفت این قدرت در سال 906 با جلوس شاه اسماعیل صفوى تثبیت گردید. متأسفانه صفویان به همان اندازه كه نفوذ سیاسى تشیّع را گستردند، و حتى مى توان گفت استقلال سیاسى ایران را در پناه ولایت آل رسول تثبیت كردند، در زمینه فكرى و عملى كوتاهى ورزیدند. در این عصر نه نمونه هایى از اندیشه شناسى قوى و درخشان قرن سوم و چهارم دیده مى شود و نه تقوى و پارسایى قرن پنجم و ششم را مى بینیم. مى دانیم كه شاه اسماعیل با پشتیبانى گروهى از تركان كه اصل آنان از سوریه و آسیاى صغیر بود به قدرت رسید.

اگر بخواهیم بدانیم تشیّعى كه این قبیله ها بدان معتقد بودند چیست باید سفرى به تركیه كنیم و با علویان آن مملكت آشنا شویم. اگر لطف خدا و بركت اهل بیت شامل شیعیان سرزمین ما نمى شد و عالمان پارسایى چون شیخ على كركى و پسرش شیخ عبدالعال و شیخ على منشار و ده ها تن عالم دیگر نمى بودند و فقه شیعه را از عبادات و معاملات - كه به وسیله صدوق و كلینى و شیخ طوسى پى ریزى شد و پس از فترت مغول رو به اندراس مى رفت - از نو زنده نمى كردند، و به طبقه هاى بعد از خود چون وحید بهبهانى، شیخ جعفر كاشف الغطا و شیخ محمد حسن صاحب جواهر نمى سپردند، بدون تردید شعائر شیعى در كارهایى خلاصه مى شد كه نمونه آن را در روز دهم محرم هر سال در استانبول، قبرستان ایرانیان «دره سید احمد» مى توان دید. درگیریهاى خونینى كه بین دو خاندان صفوى ایران و عثمانى تركیه رخ داد و تذكار خاطره آن هر مسلمان غیرتمند را متأثر مى سازد، موجب گردید كه مذهب شیعه در دیده مسلمانان منطقه شرقى غیر ایرانى، عقیده اى معرفى شود كه از فروع تنها به یك باب پاى بند است و آن باب هم «تبرى» است! در اینجا مناسب است از شعائر مذهبى نیز سخنى بمیان آوریم. شعائر مذهبى عامل بزرگ مؤثرى در بیدارى و تحرك توده مردم بود. اما از این تاریخ به بعد بصورت نمایشى بى روح و گاهگاه مخالف با روح شریعت درآمد. از جمله این شعائر، حماسه سرایى و نوحه خوانى و تعزیه دارى بیاد شهیدان كربلاست.

 

***************

 

21 . مقصود ما از قدرت وسیع الاطراف حكومت مقتدر گسترده است. بدین طریق حكومت هاى شیعى محلى چون زیدیه به طبرستان آل عمران در شمال سوریه و سربداران خراسان را بحساب نیاوردیم.

 

 

چهارشنبه 13/8/1394 - 11:32
تغذیه و تناسب اندام

 

زالزالک

 من بچه‏ی زال، زالزالک هستم. در فارس به من کیل - در اصفهان به من کویچ - در تنکابن و مازندران، کرجیل می‏گویند. در کتب گیاه‏شناسی قدیم، لقب من زعرور بود و اکنون به زالزالک معروف شده‏ام، و این نام جدید از موقعی روی من گذاشته شد که فروشندگان دوره گرد، مرا بچه‏ی زال تصور کردند. در فارسی به میوه درخت سدر بستانی کنار و به نوع کوهی آن زال می‏گویند. و چون میوه‏های ما به هم شباهت دارند، و عده‏ای مرا بچه زال و زالزالک صدا کرده‏اند، ما دو میوه شبیه به هم بوده، و در خواص یکسان می‏باشیم. ولی هیچگاه با هم نسبت نداریم.
من یک میوه‏ی ایرانی هستم، ولی از قدیم علاوه بر ایران، در قسمت‏های معتدل اروپا و آسیا مرا کاشته‏اند.
در ایران فقط از میوه‏ی من استفاده می‏کنند، ولی در اروپا از گل من که مصرف داروسازی دارد، بیشتر بهره برداری کرده، و مجال میوه شدن را به نمی‏دهند. میوه من پیشقراول پاییز است، در آخرین روزهای فصل تابستان به بازار می‏آیم و برادر بزرگ‏تر من ازگیل، کمی دیرتر می‏رسد.
در کشاورزی معمولاً از تنه‏ی درخت‏های ما دو برادر به عنوان پایه برای پیوند میوه‏های شاداب استفاده می‏کنند، و بهترین نوع به اصفهان در نتیجه‏ی پیوند با درخت من به عمل می‏آید، میوه من و ازگیل هر دو خنک بوده، و دارای مقدار زیادی تانن هستیم. در اثر پیوند، خوب رسیده و شیرین می‏شویم. مرهم سینه و برطرف‏کننده التهاب معده و صفرا می‏باشیم، میوه نارس و غیر پیوندی ما دارای طعم گس بوده، رطوبت معده را جمع و اسهال را درمان می‏نماید.
در ایران ما را موقعی از درخت می‏کنند که کامل رسیده و شاداب باشیم، ولی فرنگی‏ها میوه‏ی ازگیل را کال چیده، روی کاه انبار می‏کنند و موقعی که در اثر ماندن رسید، و رنگ آن قهوه‏ای شد، جهت فروش به بازار می‏آورند. از نظر غذاشناسی کار ایرانیان پسندیده‏تر می‏باشد. میوه‏ی ما دارای ویتامین‏های آ - و ث و جوهر لیمو است و برای مبتلایان به ورم روده‏ی بزرگ زیاد تجویز و توصیه شده‏ایم - برای تقویت قلب و کم خونی و سل اثر نیکویی دارم.
رنگ زرد و صورتی میوه من، همانند جوهر زردک است، و در بدن تبدیل به ویتامین آ می‏شود.
گل من کمی معطر است، و برای مصرف داروسازی آن را قبل از آنکه غنچه آن کاملاً باز شود، می‏چینند. دارای عوامل مهم شیمیایی است و ترکیباتی که از آن استخراج می‏شود، در طب جدید و داروسازی مصرف فراوان دارد. این گل ضد تشنج بوده، و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می‏کند. یک داروی مفید و خصوصی بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است - مقدار خوراک آن به صورت کوبیده 2 تا چهار گرم گوگرد آن است و به طور تنتور سی قطره تا هفتاد قطره در شبانه روز می‏باشد، و عصاره‏ی مایع آن بیست قطره در 24 ساعت داده می‏شود.
میوه من مقوی معده بود، اشتها را زیاد می‏کند. جهت رفع اسهال و قطره قطره آمدن پیشاب، توصیه شده است. نوشیدن شربت من با شکر جهت سردرد شدید نافع است، ضماد گوشت میوه من جهت اورام سخت و باد سرخ تجویز می‏شود - نوع کوهی من کوچکتر از بستانی و قابض‏تر از سنجد بوده، از قی و خونریزی معدی جلوگیری می‏کند. در بجنورد به من دولانا گویند.

 

 

چهارشنبه 13/8/1394 - 11:29
تاریخ

 

در صورتى كه ابن سعد مؤلف طبقات كه دویست وشش سال پیش از او مى زیسته مقدار دارایى على را به هنگام شهادت هفتصد درهم نوشته است 18. مقام شیخ الاسلام ابن تیمیه و امام ابن حزم والاتر از آنست كه به عمد چنین افتراها به شیعه ببندند یا نادانسته درباره آنان قضاوت كنند ولى در دوره قدرت بغداد چه در عصر فاطمیان و چه بعد از آنان، بازار تهمت و جعل و دروغ بافى به حدى رونق یافت كه مردمان دانشمند هم باور نمى كردند كه این همه نسبت هاى بى مأخذ باشد. درست نظیر آنچه پس از جنگ هاى صلیبى، در حوزه هاى مسیحى اروپا نسبت به مسلمانان شایع گردید. از آن تاریخ این پندارهاى غلط در باره شیعه در ذهن مردم مصر و آفریقا جاى گرفت و چنین پنداشتند كه تشیع مخلوطى از كیش هاى یهودى، مسیحى، زرتشتى و باطنى است؛ چنانكه دانشمندى متتبع چون احمد امین چنان عبارتى را در كتاب خود (فجرالاسلام) گنجاند19. به خاطر دارم نه سال پیش كه براى نخستین بار به مصر رفتم مخبر مجله «المصور» هنگام مصاحبه پرسید شما شیعه هستید؟ گفتم آرى. پرسید راست است كه «شما معتقدید جبرئیل مى خواست به على نازل شود ولى دچار اشتباه شد و به نزد محمد رفت؟». تعجب كردم. گفتم این پرسش از مرد تحصیل كرده اى مثل تو عجیب است. من نمى گویم كه فرقه اى با چنین اعتقاد، میان بظاهر مسلمانان نبوده است، اما اگر واقعاً از فرقه هاى امروز هم فرقه اى این اعتقاد را داشته باشد - و گمان نمى كنم چنین فرقه اى موجود باشد20 - آنان در شمار غُلات به حساب مى آیند و مذهب غالیان از نظر شیعه مردود است.

 

**************

 

18 . الطبقات الكبرى، ج 3، ص 6.

 

19 . حقیقت این است كه شیعه گرى پناهگاه كسانى است كه مى خواهند اسلام را ویران كنند. یهودیان، ترسایان و زرتشتیان تعلیمات دینى خود را بنام شیعه گرى در اسلام داخل كردند.

 

20 . فرقه اى از غالبان (دوستان على - ع -) بنام غرابیه داراى چنین عقیده اى بودند. بنظر مى رسد مؤسس این فرقه مردى یهودى بوده است، زیرا غرابیه و یهود با جبرئیل دشمن اند.

 

 

چهارشنبه 13/8/1394 - 11:15
آلبوم تصاویر

 

موزه دفاع مقدس

خرمشهر

 

چهارشنبه 13/8/1394 - 11:6
آلبوم تصاویر

 

 

چهارشنبه 13/8/1394 - 11:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته