• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1446روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 یکی از مواردی که احتمال ابتلا به کرونا در آنجا بسیار بالاست، استخر‌ها یا سواحل عمومی است.

پایگاه خبری «ای بی سی» استرالیا با انتشار گزارشی با عنوان «چگونه خطر ابتلا به کرونا را در ساحل یا استخر کاهش دهیم» نوشت: استرالیایی‌ها (به دلیل حضور در نیم کره جنوبی) در حال خروج از زمستان هستند و طبق عادت از رفتن به سواحل و استخر‌های عمومی، تفرجگاه‌های کنار ساحل، استفاده از کباب پز‌ها و ... لذت می‌برند.

در ادامه گزارش این پایگاه استرالیایی آمده است: در حالی که روزانه موارد ابتلا به کرونا در بیشتر مناطق، به تازگی امیدوارکننده به نظر می‌رسد، اما ما هنوز درگیر این همه گیری هستیم. به همین خاطر ممکن است بهار و تابستان امسال قدری متفاوت باشد. در اینجا مواردی که برای سالم ماندن در صورتی که شما قصد سفر به سواحل یا رفتن به یک استخر عمومی را دارید، مرور می‌کنیم:

سه قانون طلایی
هر برنامه‌ای دارید، این سه قانون طلایی باید اعمال شود:

۱- اگر بیمار هستید، در خانه بمانید.

۲- بهداشت دستان خود را حفظ کنید.

۳- فاصله فیزیکی خود را با دیگران حفظ کنید.

اگر شما بیمار هستید، به هیچ وجه نباید با دیگران معاشرت داشته باشید. شما باید تست کووید-۱۹ دهید و خود را تا زمان مشخص شدن جواب آزمایش، قرنطینه کنید. حتی در فضای باز، یک فرد بیمار می‌تواند کووید-۱۹ را به شمار زیادی از افراد منتقل کند.

رفتن به ساحل
در ابتدا ساحل آرام‌تری را انتخاب کنید. ممکن است زمان بیشتری برای تحقیق و برنامه‌ریزی برای انجام سفر به یک ساحل خلوت‌تر نیاز باشد؛ اما این اقدام، خطر کمتری در مقایسه با رفتن به یک ساحل شلوغ دارد.

 

در صورت امکان، بجای استفاده از وسایل نقلیه عمومی، استفاده از خودروی شخصی یا استفاده از دوچرخه را مد نظر داشته باشید. اگر شما از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید، زمان خلوت‌تری از روز را انتخاب کنید و ماسک بزنید. از رفتن در زمان‌های شلوغ خودداری کنید.

هنگامی که به مقصد رسیدید، حوله خود را روی نقطه‌ای از شن و ماسه بگذارید که دست کم یک متر و نیم از دیگران فاصله دارد.

ممکن است در زمان‌هایی، داخل آب شلوغ شود. اگر در چنین شرایطی هستید، به فکر کاهش زمان حضور خود در آب باشید. ۵ دقیقه داخل آب شوید و سپس اندکی بیرون بیایید و بعد از آن دوباره برای ۵ دقیقه دیگر وارد آب شوید. بنابراین شما نباید به شکل طولانی مدت در کنار فرد دیگری باشید.

اگر شما متوجه شدید فردی در حال خارج کردن اخلاط دهان یا بینی در داخل آب یا موج‌های آب است، سعی کنید از آن موج (یا فرد) فاصله بگیرید.

حواستان جمع باشد اگر پس از شنا کردن، به یک کافه رفتید تا یک میان وعده بخورید، در صف‌هایی که افراد نزدیک به یکدیگر ایستاده‌اند، نایستید. همچنین هنگامی که شما برای صرف وعده غذایی خود نشسته‌اید، فاصله اجتماعی خود را با دیگران حفظ کنید.

در گذشته شاید در اشتراک گذاشتن یک بشقاب چیپس داغ میان زنان و شوهران، احساسی طبیعی بود یا آنکه یک نوشیدنی را با دوستان خود بخورید؛ اما ما دیگر نباید این کار‌ها را انجام دهیم. اگر شما در حال گذراندن پیک‌نیک در کنار ساحل هستید، مطمئن شوید که وسایل خود (مانند کارد، چنگال و ...) را با افراد دیگر به اشتراک نمی‌گذارید یا انگشت خود را به داخل ظرف زیتون نمی‌کنید.

البته این اصول برای سایر مکان‌های عمومی برای شنا (و تفریح) مانند رودخانه و سد‌ها نیز صدق می‌کند.

رفتن به استخر
اقیانوس (و دریا) احتمالاً خطر کمتری (از لحاظ ابتلا به کرونا) در مقایسه با استخر دارد؛ چراکه حرکت آب بیشتر و در نتیجه، رقیق بودن آب بیشتر است؛ بنابراین باید با احتیاط به استخر‌های عمومی نزدیک شوید؛ بنابراین اگر شما چاره‌ای ندارید و دور از سواحل زندگی می‌کنید و می‌خواهید به شنا بروید، احتمالاً رفتن به یک استخر سرباز گزینه بهتری باشد؛ خصوصاً اگر شما در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که میزان انتقال (کرونا) پایین است.

 

استخر‌های روباز به دلیل افزایش جریان هوا، خطر کمتری نسبت به استخر‌های سرپوشیده دارند. در فضا‌های محدود احتمال انتقال کووید-۱۹ بالاست.

زمان مناسبی را برای رفتن به استخر انتخاب کنید. خطر انتقال ویروس با کاهش افراد، کمتر می‌شود؛ بنابراین سعی کنید در زمان‌هایی که ساعات شلوغی نیستند، بروید. صبح‌ها به احتمال زیاد، آب استخر‌ها به شکل کامل تصفیه شده و به آن کلر زده شده است و در آن زمان، هنوز افراد زیادی در آن شنا نکرده‌اند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) کلر می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.

در این موارد (و با وجود زده شدن کلر در آب) اگرچه خطر انتقال پایین است، اما این مسئله به میزان کلر زده شده به استخر و اینکه چه مقدار ویروس کرونا در آب در معرض کلر قرار گرفته باشد، بستگی دارد.

از لحاظ تئوری، اگر کسی ناقل ویروس باشد، و مقداری از آب دهان او وارد استخر شود، ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا ویروس موجود در آن مخاط (یا آب دهان) توسط کلر غیرفعال گردد. اگر شما قبل از غیرفعال شدن ویروس با آن آب تماس داشته باشید، این مسئله برای شما خطرناک است.

همچنین پرهیز از اتاق‌های رختکن، یکی دیگر از راه‌های کاهش خطر است؛ چراکه این اتاق‌ها معمولاً در فضای محدود هستند. حفظ فاصله فیزیکی در استخر‌ها از دیگر مسائل مهم است.

پایگاه شبکه «ای بی سی» استرالیا در انتها می‌نویسد: به طور کلی، اگرچه بردن بچه‌ها به استخر خوب است؛ اما اگر در منطقه زندگی شما میزان انتقال کرونا بالاست، شاید شما باید در این مسأله تجدیدنظر کنید. اگرچه برخی شواهد وجود دارد که کودکان در مقایسه با بزرگسالان کمتر مستعد ابتلا به کرونا هستند؛ اما این موضوع لزوماً به معنای آن نیست که این بیماری به آن‌ها منتقل نمی‌شود.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

همه افراد در طول زندگی خود سردرد را تجربه کرده اند، این عارضه ممکن است به علت میگرن یا دلایل دیگری اتفاق بیفتد که در اینصورت باعث ایجاد نگرانی در فرد می‌شود.

استرس، افسردگی، اضطراب، فشار خون بالا، آسیب های جسمی و عوامل محیطی مانند آب و هوا از عوامل بروز سردرد هستند.

طبق گفته متخصصان سردردها به دو نوع مختلف تقسیم بندی می شوند:

سردرد‌های اولیه: سردرد اصلی ناشی از فعالیت بیش از حد یا مشکل در ساختار‌های حساس به درد، در سر است. سردرد اولیه علامت بیماری زمینه‌ای نیست. فعالیت شیمیایی در مغز، اعصاب یا عروق خونیِ اطراف جمجمه، یا عضلات سر و گردن (یا ترکیبی از این عوامل) می‌توانند در سردرد‌های اولیه نقش داشته باشند. برخی از افراد ممکن است حامل ژن‌هایی باشند که احتمال ابتلا به چنین سردرد‌هایی را بیشتر می‌کند.

سردرد‌های ثانویه: سردرد ثانویه نشانه‌ای از یک بیماری است که می‌تواند اعصاب حساس به درد سر را فعال کند. هر مقدار از این شرایط که از نظر شدت بسیار متفاوت است، می‌تواند سردرد‌های ثانویه را در پی داشته باشد.

 

انواع سردرد
سردرد تنشی

شایع ترین نوع سردرد است. سردرد تنشی در اثر انقباض عضلات سر و گردن ایجاد می شود و عامل محرک آن بیشتر استرس و اضطراب و تنش است به همین دلیل سردرد عصبی نیز نامیده می‌شود.  در این حالت  فرد احساس سنگینی در ناحیه سر خود می‌کند، همچنین  احساس دردی طولانی و مداوم در اطراف سر دارد. این نوع سردرد ها معمولا طولانی بوده همچنین می تواند از یک ساعت تا حتی ۱۵ روز در ماه ایجاد شود.

سردرد میگرنی

سردرد میگرنی به صورت ضربه در سر ایجاد می شود و معمولا یک طرف سر درد می‌گیرد. اختلالاتی از جمله تغییر در دید، حساسیت نسبت به نور و صدای زیاد و بروز حالت تهوع و یا استفراغ از دلایل این عارضه است. این نوع سردرد، مدت زمان کمتری نسبت به سردردهای تنشی داشته و ممکن است از ۲ تا ۳ ساعت و یا ۲ تا ۳ روز نیز به طول بینجامد.

سردردهای ناشی از مصرف مداوم و فراوان داروها

استفاده از داروهای زیاد در بروز انواع سردرد نیز بی تاثیر نیست. داروهایی که حاوی کافئین و مورفین هستند، موجب ایجاد سردرد در افراد می‌شوند. گردن درد، بیقراری، احساس گرفتگی در بینی و کاهش کیفیت خواب از جمله عوامل بروز این نوع سر درد است.

سردرد خوشه ای

در این نوع سردرد زمان به طول انجامیدن آن معمولا بین ۱۵ دقیقه تا ۳ ساعت است. ممکن است سر درد خوشه ای حدود هشت بار در طول روز نیز تکرار شود. دردهای کوتاه‌مدت، اما شدید، درد در اطراف یک چشم، اشک یا قرمزی چشم، افتادگی پلک،گرفتگی بینی یا آبریزش بینی،کوچک شدن یکی از مردمک‌های چشم و تعریق در صورت از عوامل بروز این نوع سردرد هستند. 

 

سردردهای رعد و برقی

سردردهای ناگهانی و شدید را که سر دردهای رعد و برقی نیز می‌نامند، بدترین  نوع سردرد به شمار می رود. این نوع سردرد معمولا حدود ۱ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد. سردردهای رعد و برقی و ناگهانی یک نوع از سردردهای ثانویه به شمار می آیند. وجود این نوع سر درد ممکن  است نشانه  بروز بیماری هایی مانند خونریزی در مغز، آنوریسم، لخته خون در مغز، مننژیت و عروق مغزی باشد‌.

درمان خانگی انواع سردرد 
- استفاده از کمپرس یخ یا آب گرم

- دوری از مسائل استرس زا

- داشتن وعده غذایی مفید و مناسب

- خواب به اندازه و کافی

- ورزش کردن به طور مداوم

- استراحت به اندازه و کشش بدن خود بعد از انجام کارهایی خسته کننده

- مصرف آب فراوان

- دوری از مواد حاوی الکل

- تعادل قند خون

- قرار  گرفتن در محیطی آرام و ساکت

درصورت مشاهده هر یک از علائم ذکر شده و بر طرف نشدن سر دردها با روش های خانگی، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

يکشنبه 13/7/1399 - 10:17
سلامت و بهداشت جامعه

خوردن یک وعده غلات به ویژه جو دوسر و پوسته سبوس برای صبحانه منجر به کاهش قابل توجه فشار خون می‌شود.

این مطالعه بر اساس تجربه‌ای بیش از ۱۵ سال انجام و حدود ۱۲ هزار شرکت کننده را که بیشتر بالای ۵۰ سال بودند، شامل شده است.

در این گزارش توضیح داده شده است که تعداد زیادی از شرکت کنندگان پزشک بین ۵۰ تا ۸۶ ساله بودند و بسیاری از آن‌ها در ابتدای آزمایش که شامل ۴ گروه بر اساس میزان غلات خورده شده برای صبحانه بود، از فشار خون بالا رنج می‌بردند.

کاهش فشار خون با غلات

دکتر «جنش کوچار»، یکی از شرکت کنندگان در این تحقیق گفت: ما به طور قاطع نتیجه گرفتیم که کسانی که هیچ نوع غلاتی برای صبحانه مصرف نکرده بودند، همچنان از فشار خون بالا رنج می‌برند، این در حالی است که فشار خون افرادی که غلات را برای صبحانه به طور منظم مصرف می‌کردند، به طور قابل توجهی کاهش یافته بود.

اهمیت امروزی غلات

وی افزود: ما دریافتیم که هرچه سهم غلات در وعده غذایی بالاتر باشد، فشار خون پایین‌تر می‌آید.

این مطالعه نشان داد که فشار خون در افرادی که هفته‌ای یک بار غلات در صبحانه مصرف می‌کنند، ۷ درصد کاهش می‌یابد، در حالی که فشار خون در افرادی که بین دو تا شش وعده غلات در هفته برای صبحانه مصرف می‌کنند، ۱۲ درصد کاهش می‌یابد. افرادی که بیش از ۷ وعده غلات در هفته مصرف می‌کنند، حدود ۱۹ درصد فشار آنان کاهش می‌یابد.

تاثیر جو دوسر و پوسته سبوس بر فشار خون

همچنین تأکید شده است که انواع غلاتی که منجر به کاهش فشار خون می‌شود، شامل غلات کامل مانند جو دوسر و پوسته سبوس هستند، نه غلات تصفیه شده مانند دانه‌های ذرت.

بیماری های ناشی از فشار خون بالا

دکتر کوشنار گفت: ما به طور قاطع نتیجه‌گیری کردیم که خوردن غلات کامل خطر ابتلا به فشار خون بالا را که می‌تواند باعث بیماری‌های جدی قلبی مانند سکته قلبی و مغزی و همچنین بیماری‌های کلیه ‌شود، کاهش می‌دهد.

فواید غلات کامل برای کودکان

وی افزود: واضح است که خوردن این غلات همراه با سبک زندگی سالم منجر به محافظت اثرگذار در برابر فشار خون و در نتیجه بیماری قلبی و سایر بیماری‌ها می‌شود.

سبک زندگی سالم نیز شامل پرهیز از خوراکی‌هایی است که باعث افزایش فشار خون می‌شوند، مانند مصرف زیاد نمک در کنار انجام تمرین‌های ورزشی منظم.

 

يکشنبه 13/7/1399 - 10:15
ایرانگردی


سید مجتبی تقوی نژاد طی حکمی از سوی مدیرعامل شرکت بهره بردرای متروی تهران و حومه به عنوان معاون امور فرهنگی و اجتماعی این شرکت منصوب شد.
 به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شركت بهره برداری متروی تهران و حومه احسان بیسادی با تشکر از مدیرعامل، معاونین، مدیران و همکاران خود در شرکت بهره برداری متروی تهران اظهار داشت: خدمت کردن در این شرکت باعث افتخار من بود و آنچه در این مدت انجام شده با حمایت های و همراهی های مدیر عامل و همكارانم در معاونت امور فرهنگی و اجتماعی بوده است.

وی یك گزارش عملكرد از ۳۰ ماه فعالیت در معاونت فرهنگی و اجتماعی شركت بهره برداری متروی تهران و حومه ارائه داد و گفت: من برای كار از همكاران خود مجموعه مترو استفاده كرده ام و می توانم بگویم متخصص ترین افراد را در مجموعه داریم كه با توان آنها كارهای بزرگی را انجام شده است.

بیسادی با اشاره به اینكه كیفی ترین نیرو های فرهنگی در شركت بهره برداری متروی تهران و حومه هستند خاطرنشان كرد: با بودجه ای که اختصاص یافت و با جذب مشاركت های درون سازمانی و برون سازمانی توانستیم برنامه های متنوع را ارائه دهیم .

وی از مهندس نوبخت برای حمایت های ویژه ای كه در بخش ارتقا سخت افزاریی این مجموعه انجام دادند تشكر كرد و گفت: بالغ بر هزار و ۲۰۰ ساعت پادكست در این مجموعه ساخته شده است و در پایان این جلسه استدیو مترو به بهره برداری می رسد.

غلامعلی ابراهیمی مشاور فرهنگی اجتماعی معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران گفت: مدیریت فرهنگی از حوزه های بسیار مهم و مورد توجه سازمان ها و ساختار مدیریت عمومی است. و متروی تهران به دلیل اینكه یك سازمان خدماتی محسوب می شود جز شرکت هایی است كه در راستای شعار شهرداری تهران شهری برای همه یك شعار دیگر نیز اضافه می كنیم و آن شهری انسان محور است به دلیل اینکه موضوعات و مشكلاتی در حوزه شهری می بینیم برای رسیدن به شهر انسان محور باید به سمت كالبدی كردن حمل و نقل عمومی برویم.

وی با اشاره به اینكه معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو ارتباطات خوبی با ارگان ها دارد گفت: امروز متروی تهران یكی از اركان تاثیر گذار در فضای شهری تهران است همین امر موجب ایجاد فرصت و تهدید برای این مجموعه شده است اما مجموعه مترو توانست به عنوان یكی از عناصر تعیین كننده شهرداری تهران جای خود را پیدا كند.

 ابراهیمی افزود: مترو یك فعال درجه یك فرهنگی در شهرداری تهران است و خود یك رسانه شهری است كه روزانه با میلیون ها انسان سرو كار دارد.

 وی در ادامه با تاكید بر اینكه مدیرعامل شركت بهره برداری متروی تهران و حومه اشراف كافی بر بخش های فرهنگی دارد گفت: در ارزیابی انجام شده، معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو كارهای خوبی انجام داده است.

در ادامه سید مجتبی تقوی نژاد ضمن تشكر و قدردانی از رئیس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران و همکارانش در آن مرکز، ایام اربعین سید سالار شهیدان را تسلیت گفت و افزود: امیدواریم در فضای مدیریت شهری به گونه ای اقدام كنیم كه فضای شهر را امام حسینی كنیم

وی با اشاره به منظومه گفتمانی شهردار تهران که با شعار تهران شهری برای همه تلاش کرد در این دوره از مدیریت شهری ، بستری برای ارتباط مستمر و بی واسطه شهروندان با مدیران شهری و با بهره گیری از ظرفیت ارتباطی دو سویه با مخاطبان ایجاد کند افزود: منظومه گفتمانی به دنبال تحقق حقوق شهروندی ، پایداری فرهنگی اجتماعی و توسعه پایدار محیط زیست برای رسیدن به حکمروایی خوب شهری است و تمامی تلاش خود را دارد تا فاصله فرهنگی شمال و جنوب را کاهش دهد.


تقوی نژاد گفت: شعار تهران برای همه  باید مورد توجه معاونت فرهنگی و اجتماعی شركت بهره برداری متروی تهران و حومه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینكه عدالت اجتماعی و هویت اجتماعی از اركان های كلیدی گفتمان هستند و از اهمیت خاصی برخوردار است افزود: فاصله گرفتن از ارتباط یك سو با مردم  از برنامه های ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی است كه با استقرار یك نظام نو آورانه این موضوع را محیا می كنیم.

 معاون جدید فرهنگی و اجتماعی شركت بهره برداری متروی تهران و حومه گفت: متروی تهران روزانه دو میلیون نفر مسافر دارد این میزان مخاطب اگرچه در دوران كرونا كاهش داشته اما امیدواریم بعد از پایان كرونا افزایش پیدا كند و از همین فرصت برای رسیدن به اهداف فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان كرد: از همه معاونین، مدیران و همکارانم در معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو درخواست همکاری لازم را برای هم افزایی و همدلی، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دارم.

در پایان ، فرنوش نوبخت ضمن تشکر از فعالیت های احسان بیسادی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی، گفت: ما در شركت بهره برداری متروی تهران و حومه در تمامی بخش ها سعی كرده ایم به گونه ای عمل كنیم كه كمترین انتقادات را داشته باشیم چرا كه مترو جای حساسی است.

 وی با اشاره به اینكه در سه سال گذشته فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خوبی در متروی تهران و حومه انجام شده گفت: تلاش می کنیم خدماتی که در متروی تهران انجام می پذیرد جلب رضایت شهروندان را به دنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد: بخش فرهنگی متروی تهران به خوبی جای خود را در بین شهروندان و مسافران پیدا کرده و خروجی برنامه های فرهنگی تا به امروز خوب بوده است. امیدوارم كار گذشتگان سرمایه راهی برای كارهای جدیدتر باشد.

 نوبخت خاطرنشان كرد: شركت بهره برداری متروی تهران و حومه در یك چارچوب كار می كند و سیاست گذاری های کلان در معاونت امور فرهنگی و اجتماعی این شرکت نیز در كمیته فرهنگی شرکت انجام می شود اما سعی كرده ایم در كنار این سیاست گذاری ها اختیارات را هم در اختیار معاونت امور فرهنگی و اجتماعی قرار دهیم.

در پایان  این جلسه با اهدا لوح از خدمات بیسادی تقدیر و حکم سیدمجتبی تقوی نژاد توسط مهندس نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه اهدا شد.

 گفتنی است: تقوی‌نژاد پیش از این معاون روابط عمومی مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران بود

شنبه 12/7/1399 - 22:42
تغذیه و تناسب اندام

 

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاهش وزن با بیسکویت اظهار کرد: بیسکویت  را به عنوان یک منبع خوراکی سالم و کم کالری برای کاهش وزن می‌دانیم، اما این موضوع کاملا نادرست است.

او افزود: اولین ترکیب در تهیه بیسکویت  استفاده از آرد گندم و دومین ترکیب آن شکر سفید است، افرادی که به علت تناسب اندام و تعادل وزن به حذف شکر از برنامه غذایی خود اقدام کرده اند باید بدانند که مصرف ۴ الی ۵ بیسکویت در طول روز نه تنها باعث کاهش وزن نمی‌شود، بلکه افزایش وزن و چاقی هم به همراه خواهد داشت، چرا که میزان شکر حذف شده به راحتی از همین طریق وارد بدن شده و سلول‌های چربی را افزایش خواهد داد.

جوزدانی تصریح کرد: روغن قنادی یکی دیگر از ترکیبات موجود در بیسکویت حتی در بیسکویت‌های سبوس دار است که اسید چرب اشباع بسیار زیادی دارد، بنابراین سبوس دار بودن بیسکویت به معنای سالم بودن آن نیست.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره سبوس موجود در بیسکویت گفت: سبوس گندم در بیسکویت به صورت نیم پودر شده به آرد گندم اضافه شده و با جویدن بیسکویت به خوبی قابل حس است، در صورتی که برای دریافت حداکثری سبوس باید فراوری شده آن را مصرف کرد تا از این طریق سلامت بدن حفظ شود.

تاثیر شربت اینورت در بیسکویت
جوزدانی با بیان اینکه بیسکویت حاوی شربت اینورت است، تاکید کرد: شربت اینورت در صنعت استفاده می‌شود و حاوی طعم دهندگی گلوکز خالص است، بنابراین شربت اینورت موجود در بیسکویت  به علت دارا بودن مقدار زیادی شکر نباید به عنوان یک بیسکویت سالم و رژیمی استفاده شود؛ چرا که به راحتی افزایش وزن و چاقی را به همراه خواهد داشت.

 

او گفت: تنها به علت سبوس موجود در بیسکویت نباید آن را سالم بنامیم، بلکه تمام فاکتور‌ها باید در آن رعایت شود؛ افراد می‌توانند بر اساس سلیقه خود به انتخاب نوع بیسکویت اقدام کنند و حتما به یاد داشته باشید که هر بیسکویتی که برای مصرف انتخاب شود، نباید از میزان ۲ الی ۳ عدد در روز بیشتر شود.

جوزدانی یادآوری کرد: از پرکالری ترین و چرب ترین بیسکویت ها می توان به بیسکویت های کرم دار اشاره کرد که مصرف آن ها برای افرادی که چربی دارند یا به قند خون مبتلا هستند، توصیه نمی شود.

شنبه 12/7/1399 - 17:41
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

دانشمندان انگلیسی اعلام کردند رایج‌ترین علامت ابتلا به کووید ۱۹ در کهنسالان با سایر اقشار سنی متفاوت است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طی هفته‌های اخیر روند افزایشی شیوع ویروس کرونا در جهان شدت یافته و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است با آغاز ماه سپتامبر به طور میانگین روزانه بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ در حال قربانی شدن هستند. با این حال، تمامی اقشار به یک میزان در مقابل این ویروس آسیب پذیر نیستند. تحقیقات نشان داده است کودکان و جوانان کمترین آسیب پذیری را در مقابل کرونا دارند. این در حالی است که کهنسالان و افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند بیشترین آسیب پذیری را در این همه گیری داشته و بخش قابل توجهی از قربانیان را به خود اختصاص داده اند. از این رو، دانشمندان تمرکز بیشتری بر روی سالمندان انجام داده اند.

یکی از راهکار‌های موثر برای کاهش تلفات افراد مسن در همه گیری کرونا، شناسایی سریع افراد مبتلا و آغاز درمان آن‌ها پیش از تشدید علائم بیماری است. از همین رو، متخصصان در تحقیقات خود به شناسایی علائم ابتلا به کرونا در میان کهنسالان پرداختند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: تب، سرفه‌های خشک و مداوم، و نیز خستگی و بی حالی سه علامت رایج ابتلا به کروناست. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد رایج‌ترین علامت ابتلا به کرونا در کهنسالان هیچ کدام از این علائم نیست.

بر این اساس، دانشمندان کالج سلطنتی لندن اعلام کردند: تحلیل‌های مختلف نشان می‌دهد در افراد بالای ۶۵ سال رایج‌ترین علامت ابتلا به کووید ۱۹ روان آشفتگی (Delirium) است. روان آشفتگی در حقیقت اختلال کلیِ اعمالِ شناختی و عدم هوشیاری است. اختلال در جهت‌یابی، عدم آگاهی نسبت به زمان و مکان، توهم، هذیان، خشم و عصبانیت، اضطراب و ترس از ویژگی‌های این اختلال است. این حالت پس از اعمال جراحی، سوختگی، بی‌خوابی، عفونت، تب، تصادف شدید، سقوط از ارتفاع، شکستگی یا خونریزی شدید یا پس از ترک مواد مخدر ممکن است توسط بیمار تجربه شود. با این حال به تازگی کشف شده است که بیماران سالمند مبتلا به کرونا نیز به طور گسترده روان آشفتگی را از خود نشان می‌دهند.

دانشمندان در این تحقیقات به بررسی علائم بیماری در بیش از ۸۰۰ بیمار بالای ۶۵ سال پرداختند. از این میان، ۳۲۲ بیمار کرونایی به دلیل شدت بیماری در بیمارستان بستری شده بودند. متخصصان مشاهده کردند افراد آسیب پذیر مسن به طور گسترده تری نسبت به دیگر بیماران کرونایی دارای علائم روان آشفتگی هستند. این تحقیقات همچنین نشان داد یک نفر از هر پنج بیماری که در بیمارستان بستری شده است تنها علامتی که از کرونا نشان داده روان آشفتگی بوده است.


محققان می‌گویند به دلیل آسیب‌های روانی که روان آشفتگی می‌تواند برای بیماران کهنسال داشته باشد، بی تردید تلخ‌ترین علامت ابتلا به کرونا برای این قشر همین موضوع است. خستگی و بی حالی، و تنگی نفس از دیگر علائم ابتلا به کروناست که به صورت رایج در میان افراد سالمند دیده می‌شود.

انگلیس یکی از بدترین آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را در میان کشور‌های اروپایی دارد. با این حال، درصد قابل توجهی از جان باختگان کرونا در این کشور را افراد سالمند تشکیل می‌دهند. تاکنون بیش از ۴۵۵ هزار تن در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، بیش از ۴۲ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دولت انگلیس در حال همکاری با دانشگاه آکسفورد برای توسعه یک واکسن موثر برای مقابله با کروناست. این کشور امیدوار است بتواند واکسیناسیون عمومی در مقابل کووید ۱۹ را از ماه ژانویه آغاز کند.

شنبه 12/7/1399 - 17:39
اخبار

 

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: شیوع کووید ۱۹ در جهان، آخرین همه گیری نخواهد بود و جهان باید خود را برای همه گیری‌های مرگبار در آینده آماده کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کووید ۱۹ همچنان در جهان در حال گرفتن قربانی است. در هر یک ساعت ۲۲۶ نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. با شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی و به دلیل تراکم جمعیت بیشتر این منطقه احتمالاً بر شدت مرگبار بودن کرونا افزوده خواهد شد. از همین رو، مدیریت و کنترل شیوع بیماری در جامعه به یکی از معضلات و چالش‌های بزرگ دولت‌ها تبدیل شده است. در این میان، سازمان جهانی بهداشت نگرانی خود را از وقوع یک همه گیری دیگر ابراز داشت.

سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: شیوع کووید ۱۹ در جهان، آخرین همه گیری نخواهد بود و یک توجه اساسی و حیاتی به منظور آمادگی برای همه گیری بعدی در کره زمین نیاز است. حتی اگر بتوانیم همه گیری کرونا در جهان را تحت کنترل درآوریم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر آن امکان وقوع یک همه گیری مرگبار دیگر در جهان وجود دارد.

این بیانیه می‌افزاید: ما در هفته گذشته شاهد عبور شمار قربانیان کرونا در جهان از مرز یک میلیون نفر بودیم. افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ می‌تواند باعث اختلال در سیستم بهداشتی کشور‌ها شود که این امر احتمالا افزایش شمار قربانیان را درپی خواهد داشت. در طی یک سال اخیر ما گزارش‌ها و توصیه‌های متعددی را منتشر کردیم که فحوای همه آن‌ها تاکید بر ناآمادگی جهان در مقابل یک همه گیری بود. کرونا این موضوع را به اثبات رسانید و با گذشت زمان شاهد آن هستیم که جهان همچنان در مقابل یک همه گیری دیگر ناتوان و آسیب پذیر است.

تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: کرونا آخرین همه گیری جهانی و نیز آخرین شرایط اضطراری بهداشتی در کره زمین نخواهد بود. با این حال، هم اینک می‌توانیم با سیاست درست و سرمایه گذاری مالی باعث افزایش امنیت بهداشتی و جلوگیری از وقوع یک همه گیری دیگر در جهان شویم. ما با این اقدام می‌توانیم خود و نسل‌های آینده را در مقابل همه گیری‌های بعدی محافظت کنیم.



پیش‌تر نیز مرکز نظارت بر آمادگی جهانی بهداشتی اعلام کرد: جهان به هیچ عنوان آمادگی لازم برای مقابله با همه گیری یک بیماری در آینده را ندارد. همچنین کشور‌های جهان در جلوگیری از وقوع بیماری‌هایی که منجر به همه گیری شوند، ناتوان هستند.

در گزارش این سازمان مستقل که توسط سازمان جهانی بهداشت و بانک جهانی به وجود آمده، تاکید شده است: شیوع کووید ۱۹ در جهان نشان داد، جامعه جهانی چقدر در مقابل یک همه‌گیری آسیب پذیر است. حقیقت این است که ما نمی‌توانیم مانع از وقوع چنین همه گیری‌هایی شویم و چنین رخداد‌هایی به نظر غیرقابل اجتناب می‌رسد.

همه گیری جهانی کرونا آزمون سختی برای آمادگی بهداشتی کشور‌های جهان در مقابل بیماری بود. درس نگرفتن از شیوع کووید ۱۹ به معنای آن است که در همه گیری آینده که مطمئناً به وقوع خواهد پیوست، تلفات و خسارات بسیار گسترده‌تر و شدیدتر خواهد بود. اشتباه جمعی رهبران سیاسی منجر به چنین اختلال و بی نظمی شده است. سرمایه گذاری‌های مالی و سیاسی بسیار ناکافی بوده است و هم اکنون تمامی ما تقاص این اشتباهات را پس می‌دهیم. جهان فاقد گزینه برای مقابله و جلوگیری از اتفاقات ناگوار رخ داده نبود، بلکه بار‌ها برای انجام اقدامات لازم در یک دهه اخیر به کشور‌ها هشدار داده شده بود.

سازمان جهانی بهداشت در گزارش قبلی خود نیز درباره تبعات توقف برنامه‌های بهداشت عمومی کشور‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا هشدار داده بود. داده‌های آماری سازمان جهانی بهداشت از بیش از ۱۰۰ کشور جهان نشان می‌دهد از ماه مِه تا ماه ژوئیه میلادی برنامه‌های مربوط به بهداشت عمومی مختل شده است.

برنامه واکسیناسیون عمومی با ۷۰ درصد، برنامه پزشک خانواده و مراقبت‌های مربوط به آن ۶۸ درصد و مراقبت‌های مربوط به پیشگیری و تشخیص سرطان در جامعه ۵۵ درصد دچار اختلال در فرآیند اجرا شده اند. منطقه شرق مدیترانه شامل کشور‌هایی همچون افغانستان، یمن و سوریه و نیز منطقه آفریقا و جنوب شرق آسیا بیشترین آسیب را در اجرای برنامه‌های بهداشت عمومی از زمان همه گیری ویروس کرونا دیده اند.

شنبه 12/7/1399 - 17:37
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

برخی از افراد دارای بینی به شدت حساس در تشخیص بو‌ها و روایح به شکلی غیر عادی هستند که علت آن را بررسی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  برخی از افراد دارای بینی حساس در تشخیص تفاوت میان بو‌ها و روایح به شکلی غیرعادی هستند. آیا چنین افرادی این قدرت خارق العاده را به شکلی فطری و از زمان تولدشان کسب کرده اند؟ یا آنکه این مسأله‌ای اکتسابی است و همه افراد می‌توانند یاد بگیرند تا قدرتی فوق العاده در تشخیص تفاوت میان بو‌های مختلف باشند؟ این مسأله‌ای است که در این گزارش می‌خواهیم به آن بپردازیم.

آیا برخی از رایحه‌ها باعث ناراحتی و حتی تهوع شما می‌شود؟ و آیا بینی شما تا این مقدار حساس است که بتواند کوچکترین بو‌ها را در غذای مورد علاقه شما تشخیص دهد؟ آیا بو‌های خاصی وجود دارد که احساسات مثبت یا منفی در شما ایجاد کند؟

به نوشته «بی بی سی فیوچر» (BBC Future)، اگر جواب شما به پرسش‌های پیشین مثبت است، چه بسا این بدان معناست که شما صاحب قدرتی خارق العاده در بویایی و تشخیص تفاوت میان آن‌ها هستید. این حالتی است که در پزشکی به نام «هایپروزمی» (Hyperosmia) (یا حالت شدت یافته غیر طبیعی حس بویایی) شناخته می‌شود. این حالت در افرادی که قدرت خارق العاده بویایی در مقایسه با افراد عادی دارند، وجود دارد. این مورد همچنین می‌تواند در میان افرادی باشد که حساسیت بیشتری به «رایحه‌های خوش» دارند و شاید در میان افرادی باشد که حساسیت بالایی به «بو‌های نامطبوع» دارند.

«بی بی سی فیوچر» در ادامه می‌نویسد: اگرچه علل زیادی وجود دارد که پژوهشگران در خصوص این مورد نادر در بویایی نمی‌دانند، اما در اینجا می‌توانیم به برخی از دلایلی که سبب می‌شود افراد چنین قدرتی پیدا کنند، اشاره کنیم.

وضعیت سلامتی
پژوهش‌ها نشان داده ارتباطی میان وجود «هایپروزمی» در فرد و ابتلای او به بسیاری از مشکلات سلامتی وجود دارد. فهرست این مشکلات شامل  میگرن، کمبود هرمون، بیماری لایم (شایعترین بیماری ناشی از نیش کنه در نیم کره شمالی زمین) و وقوع اختلالات در مایعات بدن است. «هایپروزومی» همچنین ممکن است به سبب خوردن انواع مشخصی از دارو‌های پزشکی نیز رخ دهد.

 

تا الان، پژوهشگران به شکل دقیق نمی‌دانند علت بروز حالت «هایپروزمی» در افرادی که از این مشکلات رنج می‌برند و یا این دارو‌ها را مصرف می‌کنند، چیست؛ اما شاید علت به تأثیراتی بازگردد که این بیماری‌ها و یا دارو‌ها بر «الکترولیت بدن» (مواد معدنی و املاح موجود در بدن که دارای بار الکتریکی هستند) برجای می‌گذارند، باشد که سبب می‌شود بر سیگنال‌های صادر شده از گیرنده‌های بو در بدن تأثیر گذارد.

برخی پژوهش‌ها همچنین از وجود ارتباط میان این مورد فوق العاده در بویایی با جهش‌های ژنتیکی و یا مشکلات ژنتیکی سخن گفته اند؛ به مانند تولید بیش از حد ژنی به نام «KAL۱» که پروتئین «Anosmin-۱» را ترشح می‌کند و مسئول کنترل رشد و حرکت سلول‌های عصبی در پردازش بوهاست.

در واقع یکی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد کد ژنتیکی که به بو‌ها مرتبط است، از فردی به فرد دیگر متفاوت است و همین امر سبب می‌شود برخی از انسان‌ها از دیگر افراد در خصوص قدرت بویایی متمایز باشند.

بارداری
زنان باردار معمولا می‌گویند به ناگاه برخی بو‌ها برای آن‌ها حالتی نفرت انگیز و دل بهم زن ایجاد می‌کند؛ در حالی که پیش از آن نسبت به آن بو چنین نبوده اند. بنابر یک پژوهش علمی، برخی از این زنان برای مدتی کوتاه بویایی فوق العاده‌ای دارند. این مطالعه شامل مقایسه نتایج بیش از ۵۰ مطالعه علمی سابق بوده است که تأثیر بارداری را در حس بویایی مورد بررسی قرار می‌داد.

 

محققان در این پژوهش به این نتیجه رسیدند که با وجود آنکه زنان بارداری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، قدرت بسیار بالایی در بویایی به طور کلی نداشتند، اما چه بسا آن‌ها قدرت بالاتری برای تشخیص رایحه‌های خاص را داشتند. با این حال از طریق این مطالعات، شواهد کافی برای مشخص شدن اینکه آیا توانایی این زنان در تشخیص تعداد بیشتری از بو‌ها افزایش یافته، وجود ندارد.

همچنین باید گفت اگرچه این اتفاق در دوران بارداری، امری رایج است؛ اما پژوهشگران به شکل دقیق علل آن را نمی‌دانند. این حساسیتی که معمولا در برخی شرایط در برابر برخی بو‌ها ایجاد می‌شود، بیانگر تغییری موقت در این زمینه است.

تفاوت‌های مغزی
بی بی سی در ادامه می‌نویسد: در سال ۲۰۱۹ پژوهشی انجام شد که هدف آن کشف این مسأله بود که آیا مغز افرادی که توانایی بالایی در حس بویایی دارند، متفاوت از افرادی است که این چنین قدرتی برخرودار نیستند، یا خیر. برای همین منظور پژوهشگران ۲۵ مرد را که دارای بینی‌های فوق العاده‌ای بودند با ۲۰ مرد دیگری که قدرت بویایی شان را عادی دسته بندی می‌کنند، مقایسه کردند. آن‌ها با استفاده از اسکن مغزی به مقایسه این دو گروه و نیز میزان ماده خاکستری موجود در مناطق مرتبط با حس بویایی در مغز هر دو گروه پرداختند.

نتایج این معاینات نشان می‌داد مغز افراد دارای قدرت خارق العاده در حس بویایی در مقایسه با دیگر افراد عادی متفاوت است. این مسأله نشانگر افزایش فعالیت در دو منطقه اصلی است که با هم مسئولیت جمع آوری اطلاعاتی، یادگیری و خاطر سپردن بویایی را برعهده دارند.

با این حال، محققان نتوانستند مشخص کنند این تفاوت ناشی از عوامل ژنتیکی بوده یا آن که اکتسابی است؛ در حالی که به نظر علمی ثابت شده است ارتباط زیادی میان حس بویایی و توایایی یادآوری وجود دارد، پژوهشی در سال ۲۰۱۴ انجام شد که نشان می‌داد وجود این رابطه ممکن است زمینه‌ای برای بروز «هایپرزومی» باشد.

آموزش
آیا داشتن قدرت خارق العاده در بویایی نشانگر نیرویی خارق العاده ای دائمی است یا این می‌تواند موقتی باشد؟

به نوشته «بی بی سی فیوچر» در سال ۲۰۰۳ پژوهشی با مشارکت ۲۳۰ داوطلب برای آزمایش عمق بویایی «فنتیل الکل» (بوی شبیه رایحه گل رز) یا «اوکالیپتول» (بوی شبیه نعناع) مورد آزمایش قرار گرفتند. عمق بویایی در این آزمایش مرتبط با این مسأله بود که چگونه غلظت اندکی از یک بو می‌تواند تشخیص داده شود. در این آزمایش از یک دستگاه سفارشی برای ایجاد هشت رایحه – از رایحه‌هایی که سخت می‌توان آن را تشخیص داد تا بو‌های شدید- استفاده شد.

 

این آزمایش ده بار در زمان‌های متفاوت و در فواصل یک هفته‌ای (در طول ۱۰ هفته) به انجام رسید. در نتیجه این آزمایش مشخص شد تنها ۲ درصد از این افراد، نشان دادند که دارای «پدیده خارق العاده» (یا دارای قدرت بویای خارق العاده) بودند.

بی بی سی فیوچر در پایان نتیجه گرفته است: به طور کلی، این فرضیه که تمام افرادی که دارای قدرت بویایی خارق العاده هستند، این قدرت فوق العاده را بخاطر ژن هایشان و یا یک «وضعیت نادر پزشکی» کسب کرده اند. بعید به نظر می‌رسد. به فروشندگان عطر فکر کنید، آن‌ها یاد گرفته اند تا بینی شان را برای تشخیص بسیاری از بو‌های منحصر به فرد آموزش دهند.

در حقیقت آموزش بویایی می‌تواند به افرادی که دچار افت قدرت بویایی شده اند نیز کمک کند تا حس بویایی خود را بهبود ببخشند.

به نظر می‌رسد، افراد دارای بویایی خارق العاده، ترکیبی از افرادی هستند که ممکن است از لحاظ ژنتیکی قدرت بویایی بهتری داشته باشند با افرادی باشد که از یکسو آموزش دیده اند تا بهتر بتوانند بو بکشند همچنین افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند. شاید زنان باردار تنها از حساسیت بویایی برخوردار باشند و توصیف «هایپرزومی» برای آن‌ها درست نباشد.

شنبه 12/7/1399 - 17:36
سلامت و بهداشت جامعه

 


دانشمندان انگلیسی به تازگی اقدام به انتشار لیست علائم ابتلا به کووید ۱۹ در راستای آگاه سازی عمومی کرده‌اند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا تاکنون منجر به مرگبارترین همه گیری جهان در قرن ۲۱ شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است از ماه سپتامبر تاکنون به طور متوسط در هر یک ساعت ۲۲۶ نفر در جهان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست می‌دهند و مدیریت شیوع کرونا به یکی از چالش‌های بزرگ کشور‌های جهان تبدیل شده است. دانشمندان در حال شناسایی علائم این بیماری هستند و به طور مستمر می‌کوشند اقدام به آگاه سازی درباره آن کنند. شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آن‌ها بهترین راهکار برای کنترل و مدیریت شیوع ویروس در جامعه است. تب، سرفه‌های خشک و ممتد، خستگی و بی حالی، اسهال، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی از جمله شایع‌ترین علائم ابتلا به کرونا هستند. با این حال، این موارد تنها علائم دیده شده در بیماران محسوب نمی‌شوند.

بر این اساس، دانشمندان انگلیسی اعلام کردند ۱۷۲ علائم مختلف ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران مشاهده شده است. برخی از این علائم بسیار شایع و برخی دیگر به ندرت در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، نمی‌توان به راحتی چشم‌ها را به روی این علائم بست.

محققان اعلام کردند بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد علائم بیماری در افراد بهبود یافته می‌تواند برای ماه‌ها ادامه داشته باشد. دانشمندان با دسته بندی علائم مختلف در بهبود یافتگان اعلام کردند ۱۷۲ علامت مرتبط با کرونا همچنان در برخی بیماران دیده می‌شود. از این میان، خستگی و سرفه‌های ممتد و خشک یکی از موارد بسیار شایعی است که بهبود یافتگان ماه‌ها پس از بهبودی از آن شکایت می‌کنند.

پس از ناکامی دولت انگلیس در مدیریت شیوع کرونا در جامعه، دانشمندان بر آن شدند تا اقدام به آگاه سازی بیشتر مردم در این زمینه کنند. ۴۵۰ هزار مبتلا و بیش از ۴۲ هزار قربانی، ویروس کرونا را تبدیل به مخوف‌ترین عامل بیماری زا در انگلیس کرده است.

در این لیست موارد عجیبی به چشم می‌خورد. از تشنج‌های شدید تا ارتعاشات داخلی بدن و کشیدن انگشتان دست و پا از جمله مواردی است که دانشمندان در مبتلایان به کرونا مشاهده کرده اند. همچنین علائم زیادی در پوست بیماران کرونایی مشاهده شده است که از این میان می‌توان به خارش پوست، کبودی، پیری پوست و ایجاد توده‌های عجیب و غریب روی پوست اشاره کرد

بیماری شریانی یا کرونا؟
متخصصان می‌گویند علائم جدیدی که مبتلایان به ویروس کرونا از خود نشان می‌دهند بسیار شبیه به علائم کسانی است که به بیماری شریانی مبتلا هستند. بیمار شریانی یک بیماری مرتبط با گردش خون در افراد است که با تنگ شدن سرخرگ ها، جریان خون به اندام‌ها کاهش می‌یابد. در این حالت فرد دچار رخوت و ضعف در اندام ها، تغییر رنگ پوست، بثورات پوستی و زخم می‌شود.

محققان تاکید دارند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علائمی شبیه به بیماری شریانی را نشان می‌دهند به طوری که در ابتدا کادر درمان تصور می‌کنند این افراد به بیماری شریانی مبتلا هستند، اما پس از انجام آزمایش مشخص می‌شود فرد به ویروس کرونا آلوده است.

دکتر لین آتکین، یکی از متخصصان بیمارستان پیندرفیلد در این زمینه می‌گوید: شاهد آن هستیم که برخی بیماران که به کرونای ملایم مبتلا هستند از سوزش در اندام‌های خود به ویژه پا شکایت دارند. وجود خارش در بیماران علامت هشدار آمیزی است که می‌تواند حاکی از ابتلا فرد به ویروس کرونا باشد.

مشکلات گوارشی نشانه ابتلا به کروناست
دانشمندان معتقدند علائم مرتبط با فعالیت معده و روده با ابتلا به ویروس کرونا ارتباط مستقیم دارد. در بسیاری از موارد اولین نشانه پنهان ابتلا به کرونا در فعالیت معده و روده و غیر طبیعی شدن مدفوع فرد رخ می‌دهد. از آنجا که مردم کمتر به این موضوع توجه دارند، در گام بعدی علائم دیگر مانند تب و سرفه خشک در بیمار نمایان می‌شود و آن زمان است که فرد به ابتلای خود به کرونا پی می‌برد.

توصیه می‌شود افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کند، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا باشد.

محققان می‌گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت‌های گوارشی معده و روده، اسهال جزو نخستین نشانه‌های پنهانی است که مردم کمتر از دیگر علائم به آن توجه می‌کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.

علائم خطرناک ابتلا به کرونا
مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا اعلام کرده است دو علامت اورژانسی ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد که در صورت افراد قابل مشاهده است. این علامت شامل متمایل شدن لب‌ها به رنگ آبی است. همچنین گونه‌ها و چهره فرد نیز می‌تواند به رنگ آبی متمایل شود. در این حالت فرد باید سریعا برای دریافت خدمات اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند.

این مرکز تاکید کرد: علائم اورژانسی دیگر که می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و پس از آن باید سریعا به بیمارستان رجوع کرد شامل: مشکلات تنفسی شدید، وجود فشار دائمی در قفسه سینه، گیجی و سردرگمی دائمی، عدم توانایی در بیدار شدن از خواب و یا ناتوانی در خوابیدن می‌شود.

همچنین ویروس کرونا می‌تواند باعث ایجاد طوفان سیتوکین شود. طوفان سیتوکین یک پاسخ شدید از سوی سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماری زا است که می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب جدی وارد کند. این موضوع می‌تواند به قلب، عروق، ریه‌ها و کلیه آسیب جدی وارد کند.

شنبه 12/7/1399 - 17:35
سلامت و بهداشت جامعه

 


سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع کووید ۱۹ در قاره سیاه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هر چه از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد، بر شدت این همه گیری افزوده می‌شود. تنها در سه ماه گذشته شمار قربانیان کووید ۱۹ در جهان دو برابر شده و از مرز یک میلیون نفر گذشته است. ویروس کرونا تاکنون دو برابر تلفات سالیانه مالاریا، انسان را به کام مرگ کشانده است. برخلاف بیماری مالاریا که کشور‌های فقیر آفریقایی قربانیان اصلی آن را تشکیل می‌دهند، ویروس کرونا توانسته است تلفات سنگینی nv کشور‌های پیشرفته و در حال توسعه داشته باشد. سه کشور آمریکا، هند و برزیل روی هم رفته بیش از ۴۵ درصد قربانیان کووید ۱۹ را به خود اختصاص داده اند. با این حال، شرایط در قاره سیاه بسیار متفاوت‌تر از کشور‌های پیشرفته غربی است.

بر این اساس، سازمان جهانی بهداشت با انتشار بیانیه‌ای از موفقیت کشور‌های قاره آفریقا در مبارزه با شیوع کرونا خبر داد. در دو ماه گذشته شمار مبتلایان به این ویروس در این قاره شاهد روند نزولی بوده است. هم اینک این قاره به یک استثنای جهانی در مدیریت و کنترل کووید ۱۹ تبدیل شده است.

البته همه گیری کرونا در قاره سیاه هم اینک در میان جوانان دیده می‌شود و به سرعت در حال شیوع در برخی مناطق است. با این حال، بسیاری از مناطق در قاره سیاه نرخ بسیار پایینی از مبتلایان و قربانیان این ویروس را دارند. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد به دلیل آنکه جوانان قسمت اعظم مبتلایان را تشکیل می‌دهند، شاهد تلفات بسیار کمی در این کشور‌ها هستیم. آمار‌ها نشان می‌دهد ۹۱ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور‌های زیر صحرای بزرگ سنشان کمتر از ۶۰ سال بوده است. همچنین بیش از ۸۰ درصد این افراد هیچ گونه علائمی از بیماری را نشان نداده اند.

این بیانیه می‌افزاید: از ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیرماه) شاهد روند کاهشی شمار مبتلایان به کرونا در قاره سیاه بودیم. در چهار هفته گذشته تنها ۷۷ هزار مورد جدید در قاره آفریقا ثبت شده است که نسبت به چهار هفته پیش از آن شاهد کاهش ۶۰ هزار موردی مبتلایان بوده ایم. با این حال، برخی کشور‌ها در قاره آفریقا مانند الجزایر، کامرون، ساحل عاج، اتیوپی، غنا، کنیا، ماداگاسکار، نیجریه، سنگال، و آفریقای جنوبی بیشترین آسیب را از این همه گیری دیده اند.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه آفریقا با ابراز خرسندی از کاهش شدت همه گیری کرونا در این قاره، خاطر نشان کرد: بی تردید در دو ماه گذشته مبارزه با شیوع کرونا در قاره سیاه روند مثبتی داشته است. در طی این مدت، دولت‌ها بر شمار تست‌های کرونا افزوده اند، اما با این حال شمار افراد آلوده شاهد کاهش چشمگیری بوده است. ۴۴ کشور در قاره آفریقا به طور میانگین شمار تست‌های خود را از ۷۴ مورد به ازای ۱۰ هزار نفر در ماه اوت، به ۹۳ مورد به ازای هر ۱۰ هزار نفر در ماه سپتامبر رساندند.

او افزود: در قاره آفریقا شاهد شیوع گسترده کووید ۱۹ نیستیم. در اوایل شیوع این همه گیری مقامات بهداشتی به شدت نگران وضعیت آفریقا بودند، اما کاهش شدت همه گیری در ماه‌های اخیر این نوید را می‌دهد که به زودی می‌توانیم به طور کامل شیوع کرونا را در این قاره کنترل و ریشه کن کنیم.

متخصصان می‌گویند یکی از دلایل اصلی شیوع ناچیز کرونا در قاره سیاه به مسائل محیطی باز می‌گردد. تراکم جمعیتی پایین کشور‌های آفریقایی، در کنار جابه جایی کمتر مردم این مناطق نسبت به کشور‌های غربی از جمله مسائل تاثیر گذار در کاهش شمار مبتلایان در قاره سیاه بوده است. آب و هوا گرم کشور‌های آفریقایی و نیز ساختار سنی جوان این کشور‌ها از دیگر مواردی هستند که به کنترل بهتر شیوع در این قاره کمک کرده است.

 

شنبه 12/7/1399 - 17:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته