• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 743
تعداد نظرات : 108
زمان آخرین مطلب : 3421روز قبل
دعا و زیارت
23- گشاده روییرسول اکرم(ص):حسن البشر یذهب بالسخیمه؛گشاده رویی کینه را از بین می برد.رسول اکرم(ص):کن بشاشاً فإن یحب البشاشین و یبغض العبوس کریه الوجه؛گشاده رو باش که خداوند انسان های گشاده رو را دوست دارد و با اخموی ترشرو دشمن است.رسول اکرم(ص):إنکم لن تسعوا الناس بأموالکم فالقوهم بطلاقه الوجه و حسن البشر؛شما هرگز نمی توانید با اموال خود همه مردم را بهره مند سازید، پس با آنان با گشاده رویی تمام برخورد کنید.رسول اکرم(ص):بسط الوجه زینه الحلم؛گشاده رویی زینت بردباری است.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:5
دعا و زیارت
- دروغگوییرسول اکرم(ص):إن رجلاً أتی سیدنا رسول الله(ص) فقال: یا رسول الله علمنی خلقاً یجمع لی خیرالدنیا و الاخره فقالٌ(ص): لا تکذب؛مردی به رسول خدا(ص) عرض کرد: به من اخلاقی بیاموزید که خیر دنیا و آخرت در آن جمع باشد، حضرت فرمودند: دروغ نگو.رسول اکرم(ص):أنا زعیم ببیت فی ربض الجنه، و بیت فی وسط الجنه، و بیت فی أعلی الجنه لمن ترک المراء و إن کان محقاً، و لمن ترک الکذب و إن کان هازلاً، و لمن حسن خلقه؛من بر کسی که مجادله را رها کند، هرچند حق با او باشد و کسی که دروغ نگوید، هرچند به شوخی باشد و کسی که اخلاقش را نیکو گرداند، خانه ای در حومه بهشت و خانه ای در مرکز بهشت و خانه ای در بالای بهشت ضمانت می کنم.رسول اکرم(ص):الکذب ینقص الرزق؛دروغ، روزی را کم می کند.رسول اکرم(ص):عبد الله بن عامر: دعتنی أمی یوماً و رسول الله(ص) قاعد فی بیتنا، فقالت: ها تعال اعطک، فقال لها رسول الله(ص) ما أردت أن تعطیه؟ قالت: أردت أن اعطیه تمراً، فقال لها رسول الله(ص) أما إنک لو لم تعطه شیئاً کتبت علیک کذبه؛عبدالله بن عامر: روزی رسول خدا(ص) در خانه ما نشسته بودند. مادرم مرا صدا زد و گفت: بیا به تو(چیزی) بدهم. رسول خدا(ص) به او فرمودند: می خواهی چه به او بدهی؟ عرض کر: می خواهم خرمایی به او بدهم. رسول خدا(ص) به مادرم فرمودند: بدان که اگر چیزی به او ندهی، دروغ برایت نوشته می شود.رسول اکرم(ص):إن الله عزوجل أحب الکذب فی الصلاح و أبغض الصدق فی الفساد؛خداوند عزوجل، دروغی را که باعث صلح و آشتی شود دوست دارد و از راستی که باعث فتنه شود بیزار است.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:4
دعا و زیارت
21- راستگوییرسول اکرم(ص):إذا رأیت من أخیک ثلاث خصال فارجه: الحیاء و الأمانه و المصدق؛هرگاه در برادر (دینی) سه صفت دیدی به او امیدوار باش: حیا، امانتداری و راستگویی.رسول اکرم(ص):یا علی اصدق و إن ضرک فی العاجل فإنه ینفعک فی الآجل و لا تکذب و إن ینفعک فی العاجل فإنه یضرک فی الآجل؛ای علی راست بگو اگر چه در حال حاضر به ضرر تو باشد ولی در آینده به نفع توست و دروغ نگو اگر چه در حال حاضر به نفع تو باشد ولی در آینده به ضرر توست.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:3
دعا و زیارت
20- گذشترسول اکرم(ص):إذا اوقف العباد نادی مناد: لیقم من أجره علی الله و لیدخل الجنه قیل: من ذاالذی أجره علی الله؟ قال: العافون عن الناس؛هنگامی که بندگان در پیشگاه خدا می ایستند، آواز دهنده ای ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست بر خیزد و به بهشت رود. گفته می شود: چه کسی مزدش با خداست؟ می گوید: گذشت کنندگان از مردم.رسول اکرم(ص):من کثر عفوه مد فی عمره؛هرکس پر گذشت باشد، عمرش طولانی شود.رسول اکرم(ص):من عفا عن مظلمه أبد له الله بها عزاً فی الدنیا و الاخره؛هرکس از ظلمی که در حق او شده گذشت کند، خداوند به جای آن در دنیا و آخرت به او عزت می بخشد.رسول اکرم(ص):تعافوا تسقط الضغائن بینکم؛از یکدیگر گذشت کنید، تا کینه های میان شما از بین برود.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:2
دعا و زیارت
- وفای به عهدرسول اکرم(ص):اقربکم غداً منی فی الموقف اصدقکم للحدیث و اداکم للامانه و اوفاکم بالعهد و احسنکم خلقاً و اقربکم من الناس؛نزدیک ترین شما به من در قیامت، راستگوترین، امانتدارترین، وفادارترین به عهد، خوش اخلاق ترین و نزدیک ترین شما به مردم است.رسول اکرم(ص):من کان یؤمن بالله و الیوم الآخر فلیف اذا وعد؛هرکس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، هرگاه وعده می دهد باید وفا کند.رسول اکرم(ص):من عامل الناس فلم یظلمهم و حدثهم فلم یکذبهم و وعدهم فلم یخلفهم فهو ممن کملت مروته و ظهرت عدالته و وجبت اخوته و حرمت غیبته؛هرکس در معاشرت با مردم به آنان ظلم نکند، دروغ نگوید، خلف وعده ننماید، جوانمردیش کامل، عدالتش آشکار، برادری با او واجب و غیبتش حرام است.رسول اکرم(ص):ثلاث لیس لاحد من الناس فیهن رخصه: بر الوالدین مسلماً کان اؤ کافراً و الوفاء بالعهد لمسلم او کافراً و اداء الامانه الی مسلم کان اؤ کافراً.سه چیز است که ترک آن برای هیچ کس جایز نیست: نیکی به پدر و مادر مسلمان باشند یا کافر، وفای به عهد با مسلمان یا کافر و ادای امانت به مسلمان یا کافر.رسول اکرم(ص):ثلاث من کن فیه فهی راجعه علی صاحبها: البغی و المکر و النکث؛سه خصلت است که در هر کس باشد(آثارش) به خود او بر می گردد: ظلم کردن، فریب دادن و تخلف از وعده.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:2
دعا و زیارت
- اخلاقرسول اکرم(ص):حسنوا أخلاقکم و الطفوا بجیرانکم و أکرموا نساء کم تدخلوا الجنه بغیر حسابٍ؛اخلاق خود را نیکو کنید و با همسایگان خود مهربان باشید و زنان خود را گرامی بدارید تا بی حساب وارد بهشت شوید.رسول اکرم(ص):ألا انبئکم بخیارکم؟ قالوا: بلی یا رسول الله. قال: أحسنکم أخلاقاً الموطئون اکنافاً، الذین یألفون و یؤلفون؛آیا شما را از بهترین افرادتان خبر ندهم؟ عرض کردند: چرا، ای رسول خدا. حضرت فرمودند: خوش اخلاق ترین شما، آنان که نرمخو و بی آزارند، با دیگران انس می گیرند و دیگران نیز با آنان انس و الفت می گیرند
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:1
دعا و زیارت
- مکارم الاخلاقرسول اکرم(ص):إنما بعثت لاتمم مکارم الأخلاق؛براستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده ام.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:1
دعا و زیارت
16- عقلرسول اکرم(ص):یا علی العقل ما اکتسبت به الجنه و طلب به رضی الرحمن؛یا علی عقل چیزی است که با آن بهشت و خشنودی خداوند رحمان به دست می آید.
پنج شنبه 18/7/1387 - 2:0
دعا و زیارت
- نادانیرسول اکرم(ص):إن الجاهل من عصی الله و إن کان جمیل المنظر عظیم الخطر؛نادان کسی است که نا فرمانی خدا کند، اگر چه زیبا چهره و دارای موقعیتی بزرگ باشد.رسول اکرم(ص):قلب لیس فیه شیء من الحکمه کبیت خرب فتعلموا و علموا و تفقهوا و لا تموتوا جهالاً فإن الله لا یعذر علی الجهل؛دلی که در آن حکمت نیست، مانند خانه ویران است، پس بیاموزید و تعلیم دهید، بفهمید و نادان نمیرید. براستی که خداوند، بهانه ای را برای نادانی نمی پذیرد.

پنج شنبه 18/7/1387 - 1:59
دعا و زیارت
- دانشرسول اکرم(ص):خیر الدنیا و الاخره مع العلم و شر الدنیا و الاخره مع الجهل؛خیر دنیا و آخرت با دانش است و شر دنیا و آخرت با نادانی.رسول اکرم(ص)أعلم الناس من جمع علم الناس إلی علمه؛داناترین مردم کسی است که دانش دیگران را به دانش خود بیفزاید.رسول اکرم(ص)طلب العلم فریضه علی کل مسلم ألا إن الله یحب بغاه العلم؛طلب دانش بر هر مسلمانی واجب است. خداوند جویندگان دانش را دوست دارد.رسول اکرم(ص):یا علی و للعالم ثلاث علامات: صدق الکلم و اجتناب الحرام و أن یتواضع للناس کلهم؛یا علی دانشمند سه نشانه دارد: راستگویی، حرام گریزی و فروتنی در برابر همه مردم.رسول اکرم(ص):الناس رجلان: عالم و متعلم و لا خیر فیما سواهما؛مردم دو گروه اند: دانشمند و دانش اندوز و در غیر این دو، خیری نیست
پنج شنبه 18/7/1387 - 1:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته