• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3842
تعداد نظرات : 2897
زمان آخرین مطلب : 3732روز قبل
عقاید و احکام

(روایاتى در بیان گناهان كبیره)

در كافى از امام صادق (علیه السلام ) روایت آورده فرمود: گناهان كبیره آن گناهانى است كه خداى تعالى آتش دوزخ را بر مرتكب آن حتمى دانسته است.

و در كتاب فقیه و تفسیر عیاشى از امام باقر (علیه السلام ) روایت كرده كه درباره گناهان كبیره فرمود: هر عملى خدا مرتكب آن را تهدید به آتش كرده، كبیره است.

و در كتاب ثواب الاعمال از امام صادق (علیه السلام ) نقل كرده كه فرمود: هر كس اجتناب كند از هر عملى كه خدا در برابر آن تهدید به آتش كرده، در صورتى كه ایمان داشته باشد، (و بخاطر اطاعت از خدا آن عمل را انجام ندهد)، خداى سبحان سیئات او را تكفیر مى كند، و در منزلگاهى آبرومند و ارجمند داخل مى سازد، و كبایر هفتگانه اى كه باعث آتش مى شوند عبارتند از كشتن انسانى بدون مجوز و عقوق والدین (یعنى رنجانیدن آنان ) و خوردن ربا، و برگشتن به كفر بعد از دورى كردن از آن، و تهمت زدن زنا به زن پاكدامن، و خوردن مال یتیم، و فرار از جنگ.

مؤ لف قدس سره : روایات از طرق شیعه و سنى در شمار عدد كبایر بسیار است، و در این بحث عده اى از آنها از نظر خواننده مى گذرد، چیزى كه هست در روایات آینده یكى از كبایر هفتگانه را شرك به خدا شمرده اند مگر در این روایت كه نامى از آن برده نشده، و اى بسا امام صادق (علیه السلام ) شرك را از بین آن هفت كبیره بیرون كرده، بدین جهت خصوص شرك از بزرگترین كبیره ها بوده، و جمله : (در صورتى ایمان به خدا داشته باشد) به همین نكته اشاره دارد.

امام صادق (ع ) گناهان كبیره را یكى یكى نام مى برد

و در مجمع البیان است عبدالعظیم بن عبداللّه حسنى از ابى جعفر محمد بن على (جواد) از پدرش على بن موسى الرضا از پدرش ‍ موسى بن جعفر (علیهم السلام ) روایت كرده كه فرمود: عمرو بن عبید بصرى بر (پدرم ) امام صادق (علیه السلام ) درآمد، همین كه سلام كرد و نشست، این آیه را تلاوت كرد: (الّذین یجتنبون كبائر الاثم و الفواحش ) و آنگاه از خواندن بقیه آیه خوددارى كرد، امام صادق (علیه السلام ) پرسید چرا سكوت كردى ؟ گفت : دوست دارم اول گناهان كبیره را از نظر قرآن كریم بشناسم، حضرت فرمود: عیبى ندارد، اى عمرو بزرگترین كبایر 1_ شرك به خداى تعالى است، به دلیل این كلام خداى عزوجل كه مى فرماید: (ان اللّه لایغفر ان یشرك به )، و این آیه كه مى فرماید: (انه من یشرك باللّه فقد حرم اللّه علیه الجنّة و ماویه النار)، (و كسى كه به خدا شرك بورزد، خدا بهشت را بر او حرام كرده و جایگاهش آتش است ) 2_ و بعد از شرك به خداى تعالى نومیدى از رحمت او است، چون در این باره فرموده : (انّه لاییاس من روح اللّه الّا القوم الكافرون )، (و از رحمت خدا ماءیوس نمى شوند مگر مردم كافر) 3_ و سپس ایمنى از مكر خداى تعالى است چون خداى تعالى او را خاسر و زیانكار خوانده، و فرموده، (فلا یاءمن مكر اللّه الّا القوم الخاسرون).

4- و یكى دیگر از گناهان كبیره اى كه در قرآن آمده عقوق والدین است و آن این است كه عاق والدین را جبار و شقى نامیده و از قول عیسى (علیه السلام ) نقل كرده كه فرمود: (و برّا بوالدتى و لم یجعلنى جبارا شقیّا) خدا مرا نیكوكار نسبت به مادرم كرده، و مرا جبار و شقى نكرد) 5_ از گناهان كبیره قتل نفس است (یعنى كشتن انسانى كه خداى تعالى خون او را محترم قرار داده ) و در نتیجه بدون حق نباید كشته شود، و درباره این گناه فرموده : (و من یقتل مؤمن امتعمّدا فجزاوه جهنم خالدا فیها)، (و كسى كه مؤمنى را عمدا به قتل برساند، كیفرش جهنم است، در حالى كه همیشه در آن خواهد بود)، 6_ نسبت زنا به زنان بى گناه دادن، كه خداى تعالى درباره این گناه فرموده : (ان الّذین یرمون المحصنات الغافلات المؤمنات لعنوا فى الدنیا و الاخرة و لهم عذاب عظیم )، (كسانى كه زنان مؤمن پاكدامن و از همه جا بى خبر را تهمت زنا مى زنند، در دنیا و آخرت لعنت شده اند، و عذابى عظیم دارند)، 7- از گناهان كبیره خوردن مال یتیم است، چون قرآن كریم درباره اش مى فرماید: (ان الّذین یاكلون اموال الیتامى ظلما...) كسانى كه اموال ایتام را به ظلم مى خورند جز این نیست كه آتش در شكم خود مى كنند) 8_ فرار از جنگ است، چون خداى تعالى درباره آن مى فرماید: (و من یولهم یومئذ دبره الّا متحرّفا لقتال او متحیزا الى فئه فقد باء بغضب من اللّه و ماویه جهنم و بئس المصیر) (و كسى كه پشت به دشمن كند، بدون اینكه بخواهد حیله جنگى بكار برده، و یا به جمعیتى بپیوندد تا او را كمك كنند، با خشمى از خدا روبرو شده، و چنین كسى جاى در دوزخ دارد، كه چه بد سرانجامى است ).

9- نهم ربا خوارى كه خداى تعالى درباره آن فرموده : (الّذین یاكلون الربوا لایقومون الا كما یقوم الذى یتخبطه الشیطان من المسّ)، (آنها كه ربا مى خورند از جاى بر نمى خیزند مگر مثل كسى كه شیطان با تماس خود مخبطش كرده ) و نیز درباره رباخواران فرموده : (فان لم تفعلوا فاذنوا بحرب من اللّه و رسوله )، (حال اگر باز هم از این عمل دست بردار نیستید، اعلام جنگ با خدا و رسولش دهید).

دهم از گناهان كبیره جادوگرى (سحر) است، چون خداى تعالى درباره آن فرموده : (و لقد علموا لمن اشتریه ماله فى الاخرة من خلاق )، (ساحران به خوبى مى دانند كسى كه سحر را بر كتاب خدا ترجیح دهد در آخرت نصیبى ندارد).

11- یكى دیگر از گناهان كبیره زنا است، زیرا خداى تعالى مى فرماید: (و من یفعل ذلك یلق اثاما، یضاعف له العذاب یوم القیمه و یخلد فیه مهانا)، (و كسى كه این گناه را مرتكب شود با عقوبتى روبرو خواهد شد و روز قیامت عذاب براى او مضاعف گشته با ذلت در آن جاودانه خواهد زیست ).

13- سوگند دروغ است، چون خداى تعالى درباره آن مى فرماید: (ان الّذین یشترون بعهد اللّه و ایمانهم ثمنا قلیلا اولئك لاخلاق لهم فى الاخرة ) مسلما كسانى كه با عهد خدا و سوگندهاشان بهایى اندك را به دست مى آورند، اینان در آخرت هیچ بهره اى ندارند).

14- چهاردهم غلول یعنى دزدیدن از غنیمت است، كه خداى تعالى درباره آن فرمود: (و من یغلل یات بما غل یوم القیمه ) و كسى كه از غنیمت بدزدد، و در آن خیانت كند، روز قیامت با همان خیانتش مى آید).

15_ پانزدهم ندادن زكات واجب است، چون خداى سبحان درباره آن مى فرماید: (یوم یحمى علیها فى نار جهنم فتكوى بها جباههم و جنوبهم و ظهورهم...)، (روزى كه بر آن گنجینه ها در آتش جهنم مى دمند، تا سرخ شود، آنگاه با همان پولها پیشانى و پشت و پهلویشان را داغ مى زنند).

16- شانزدهم شهادت دروغ، و كتمان شهادت است، چون خداى تعالى فرموده : (و من یكتمها فانه آثم قلبه ) و كسیكه شهادت را كتمان كند قلبش گنه كار است ).

17- شرب خمر - مى گسارى -، زیرا خداى تعالى آنرا معادل بت پرستى قرار داده است.

18_ ترك نماز عمدا.

19- ترك هر عملى كه خداى تعالى آن را واجب كرده، به دلیل این كه رسول خدا (صلى اللّه علیه و آله )

فرمود: (كسى كه نماز را عمدا ترك كند ذمه خدا و ذمه رسول خدا (صلى اللّه علیه و آله ) از او برى و بیزار است ).

20- قطع رحم، زیرا خداى تعالى فرموده : (اولئك لهم اللعنه و لهم سوء الدار)، (اینان مشمول لعنت خدایند، و منزل بد كه همان دوزخ است از آن ایشان است ). موسى بن جعفر (علیه السلام ) راوى حدیث سپس اضافه فرموده : كه عمرو بن عبید از نزد امام صادق (علیه السلام ) بیرون مى شد، در حالى كه صدایش به گریه بلند بود، و مى گفت : هلاك شد هر كس كه به راى خود فتوا داد، و با شما - اهل بیت رسول (صلى اللّه علیه و آله ) _ در فضیلت و علم معارضه كرد.

شنبه 28/11/1391 - 17:59
عقاید و احکام

آبا کسانی که دردل هایشان بیماری است پنداشته اند که خدا هر گز کینه هایشان را فاش نخواهد کرد؟

با علی مولا 

شنبه 28/11/1391 - 17:59
عقاید و احکام
کهف 104..............کسانی هستند که سعی شان در زندگی دنیا هدر رفته و با این حال می پندارند که هدایت یا فتگانند............باعلی مولا التماس دعا. با قران باشیم
شنبه 28/11/1391 - 17:59
عقاید و احکام

از کنار این سه مصیبت همه راحت می گذرند!

امام سجاد علیه السلام به سه مصیبت آدمی اشاره می نمایند که هر روز بر انسان وارد می شود و کمتر کسی از آنها پند می گیرد:
ایشان می فرمایند:فقیر و بینواست فرزند آدم ،زیرا هرر وز سه مصیبت به او می رسدو حتی یکی از آنها پند و عبرت نمی گیرد که اگر می گرفت سختی ها و کار دنیا بر او آسان می شد مصیبت اول ، روزی است که از عمر او کم می شود ،در صورتی که اگر از مال او چیزی کم گردد ناراحت می شود در حالی که پول و درهم جایگزین دارد اما عمر از دست رفته جبران پذیر نیست
مصیبت دوم این است که روزیش را به طور کامل دریافت می کند که اگر از راه حلال باشد باید حساب پس بدهد و اگر از راه حرام باشد کیفر می بیند
و مصیبت سوم از اینها بزرگتر است .عرض شد آن چیست؟فرمودند:هیچ روزی را به شب نمی رساند مگر اینکه یک مرحله به آخرت نزدیک شده است در حالی که نمی داند به سوی بهشت (حرکت می کند)یا اتش(میزان الحکمه ج2ص16677)

جمعه 27/11/1391 - 18:2
عقاید و احکام

س: آیا در باران مى‌شود وضو گرفت؟
ج) مانع ندارد مشروط بر اینکه قطرات بارانى که به اعضاى وضو مى‌رسد، با آن قصد وضو نماید و هنگام مسح، باران به کف دست‌ها ‏اصابت نکند.‏

سایت مقام معظم رهبری*****************یاعلی مولا التماس دعا

جمعه 27/11/1391 - 17:53
عقاید و احکام


س: اگر كسى عمداً نماز خود را به تأخیر اندازد و همیشه در آخر وقت بخواند. آیا این عمل حرام است؟ عقاب اخروى دارد؟
ج) سبك شمردن نماز شرعاً حرام و موجب استحقاق عقاب است و در غیر این صورت معصیتى نكرده، بلكه فضیلتى را از دست داده است.

سایت مقام معظم رهبری**************************************یا علی مولا

جمعه 27/11/1391 - 17:48
عقاید و احکام

س 1136: آیا گوش‏دادن به غنا در خانه جایز است؟ اگر در فردى تأثیر نداشته باشد چه حكمى دارد؟
ج: گوش دادن به غنا بطور مطلق حرام است، چه در خانه به تنهایى شنیده شود و یا در حضور دیگران و چه در او تأثیر بگذارد یا خیر.

سایت مقام معظم رهبری...التماس دعا دارم

یا مولا علی 

 

 


جمعه 27/11/1391 - 17:44
عقاید و احکام

 

دادن صدقات به گدایان درب منازل و خیابانها



س 1821: آیا دادن صدقات به گدایانى كه درب منازل را مى‏زنند یا در خیابانها مى‏نشینند جایز است یا اینكه بهتر است به یتیمان و مساكین داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار كمیته امداد قرار گیرد؟ 
ج: صدقات مستحبى بهتر است به فقیر عفیف و متدیّن داده شود و همچنین گذاشتن آن در اختیار كمیته امداد هر چند با ریختن در صندوق صدقات هم باشد اشكال ندارد، ولى صدقات واجب باید توسط خود شخص و یا به وسیله وكیل او به فقرائى كه مستحق هستند داده شود و در صورتى كه انسان بداند كه مسئولین كمیته امداد پولهاى صندوق‏ها را جمع آورى كرده و به فقراى مستحق مى‏دهند، ریختن آن در صندوق‏هاى صدقات اشكال ندارد.

 

یا علی مولا التماس دعا دارم...............******************** 

 

جمعه 27/11/1391 - 17:38
عقاید و احکام
 
آیت‌الله تهرانی از ۷ موقعیت هراس‌آور پس از مرگ یاد می‌کند و می‌گوید: شکی نیست که حبّ اهل‌بیت(ع) نجاتبخش در همه مواطن بعد از دنیاست، اما عمده این است که بتوانی این دوستی را آنگاه که زیر فشار قرار گرفتی، همراه داشته باشی.
به گزارش اول نیوز به نقل از فارس، به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت، هر روز یک حدیث از پیامبر اعظم(ص) با شرح آن توسط مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی منتشر می‌شود. 

روی عن رسول الله(ص) قال: 

«حُبِّی‏ وَ حُبُ‏ أَهْلِ‏ بَیْتِی‏ نَافِعٌ‏ فِی‏ سَبْعَةِ مَوَاطِنَ أَهْوَالُهُنَّ عَظِیمَةٌ عِنْدَ الْوَفَاةِ وَ الْقَبْرِ وَ عِنْدَ النُّشُورِ وَ عِنْدَ الْکِتَابِ وَ عِنْدَ الْحِسَابِ وَ عِنْدَ الْمِیزَانِ وَ عِنْدَ الصِّرَاط» (بحار الانوار ج ۷ ص۲۴۸) 

روایتی از پیغمبر‏اکرم(صلّی‏الله‏ علیه‏ و‏آله‏ وسلم) منقول است که حضرت فرمودند: 

رابطه دوستی با اهل بیت من، «حُبِّی‏ وَ حُبُ‏ أَهْلِ‏ بَیْتِی‏ نَافِعٌ‏ فِی‏ سَبْعَةِ مَوَاطِنَ»، در هفت موقعیت حساسی که هول و هراس آن مواقف خیلی بزرگ است، سودبخش است؛ یعنی انسان در آن جایگاه‏ها روحش آرامش ندارد و در شدت فشار قرار می‏گیرد، «فِی‏ سَبْعَةِ مَوَاطِنَ أَهْوَالُهُنَّ عَظِیمَةٌ»، خود ما نیز گاهی می‏گوییم: هول کردم؛ «أَهْوَالُهُنَّ عَظِیمَةٌ»، یعنی هول بزرگ می‏کند، بعد حضرت شمارش می‏فرماید: 

اوّل؛ «عِنْدَ الْوَفَاةِ»، هنگام مرگ، هنگام مرگ انسان در فشار قرار می‏گیرد، در این موقعیت آنچه برای او نافع است، رابطه دوستی با پیغمبر و اهل بیت او است. 

دوم؛ «وَ الْقَبْرِ»، آنگاه که ازهاق روح می‏شود و روح از بدن خارج می‏شود، انسان وارد برزخ می‏شود. «وَ الْقَبْرِ»، یعنی انسان در برزخ هم تحت فشار است. آنچه که از آن فشار می‏کاهد، حبّ پیغمبر و حبّ به اهل بیت پیغمبر است. 

سوم؛ «وَ عِنْدَ النُّشُورِ»، آنگاه که از برزخ عبور می‏کند و به عالم قیامت وارد می‏شود، از عالم برزخ برمی‏خیزد و به عالم قیامت وارد می‏شود، خُب وارد شد. 

چهارم؛ «وَ عِنْدَ الْکِتَابِ» آن‏گاه که نامه عمل را به دستش می‏دهند هم تحت فشار قرار می‏گیرد، این موقع نیز هول بزرگ دارد. 

پنجم؛ «وَ عِنْدَ الْحِسَابِ»، یک وقت نامه عمل را دستش می‏دهند، یک وقت بررسی می‏کنند و اعمالی که در آن هست را به رخت می‏کشند. آنجاست که باز هم تحت فشار عظیم و بزرگی قرار می‏گیری. 

ششم؛ «وَ عِنْدَ الْمِیزَانِ»، هنگام سنجش اعمال، آنجا هم زیر فشار قرار می‏گیری. 

و بالاخره هفتم؛ «وَ عِنْدَ الصِّرَاط»، هنگام عبور از صراط هم همین‏طور است. انسان از این عالم که می‏خواهد عبور کند و به عالم قیامت برود، به‏ قول ما تا منتهی الیه کار، هفت موطن را باید سیر کند. از اینجاها باید عبور کند که هرکدامش فشارهای بزرگ به انسان وارد می‏کند. هنگام مرگ است و قبر است و بعد هم نشر و برانگیخته شدن است و بعد موقع نامة عمل به دست دادن است و بررسی نامةحساب و بالاخره مسألة میزان و سنجش اعمال است و دست آخر عبور از صراط که ببیند به کجا می‏رسد. 

همه این مواطن سخت فشار دارند. آنچه که از این فشارها می‏کاهد عبارت از حبّ به پیغمبر و حبّ به اهل بیت پیغمبر(ص) است، که اگر آن را همراه داشته باشد، برای او آرامش حاصل می‏شود. 

من تقریباً روایت را ترجمه کردم، اما یک تذکر بدهم. در این که حبّ آن‏ها نجات‌بخش انسان در همه مواطن بعد از دنیاست، شکی نیست، اما عمده این است که بتوانی این دوستی را آنگاه که زیر فشار قرار گرفتی، همراه داشته باشی. مهم این است که از این محبّت جدا نشوی. اگر این محبّت باشد، این پیوند، پیوند قلبی باشد، نجات بخش است. امّا خدا نکند که این محبّت سطحی باشد و عمق نداشته باشد. لذا انسان باید کوشش کند تا این پیوند عمق پیدا کند. چه‏کار کند که عمق پیدا کند؟ معصیت نکن!
جمعه 27/11/1391 - 12:41
عقاید و احکام



حکم انداختن چادر روی صورت در نماز

نماز,احکام نماز

 

سوال: الف) خانمی هنگام نماز چادر را روی صورت خود می کشد و پوشش وی کامل می شود، امّا هنگام رکوع چنانچه کسی (شخص دیگر) از زیر نگاه کند پوشش وی کامل نیست، نمازش چه حکمی دارد؟
ب) چنانچه خودش از زیر چادر نگاه کند پوشش دست و بازو و ... وی کامل نیست و آنها را می بیند، نمازش چه حکمی دارد؟
آیة الله بهجت(ره):
الف) اشکال ندارد.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله تبریزی(ره):
الف) باید در تمام حالات نماز غیر از صورت و دو کف دست و دو پنجه پا از مفصل به پایین، همه بدن و مو پوشیده باشد و اگر مرد نامحرم ناظر است بنابر احتیاط واجب کف و روی پا نیز از نامحرم باید پوشیده شود. والله العالم
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله خامنه ای(دام ظلّه):
الف و ب: در فرض سوال در هر دو مورد پوشش مذکور کافی و نماز محکوم به صحّت است.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله سیستانی(دام ظلّه):
الف) بنابر احتیاط واجب کفایت نمی کند. (استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
ب) زن باید در موقع نماز تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند و بنابر احتیاط واجب از خودش نیز بپوشاند، پس اگر چادر را طوری بپوشد که خودش بدنش را ببیند، اشکال دارد.
(توضیح المسائل، 1425هـ ق، ص 165 و 166، م 777)
 آیة الله شبیری زنجانی(دام ظلّه):
الف) نماز وی صحیح است.
ب) نماز وی صحیح است.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظلّه):
الف) اگر در حال رکوع، پوشش کامل نباشد یعنی مقداری که در حال قیام باید پوشیده باشد در حال رکوع رعایت نشود، نماز باطل است. والله العالم
ب) اگر منظور این است که پوشش زن نسبت به دست و بازو و... بدن کامل است بطوری که اگر کسی نگاه کند جائی از بدن او پیدا نیست لکن مثلاً پیراهن آستین کوتاه پوشیده و روی بدن چادر پوشیده و در چنین وضعیتّی اگر خودش از زیر چادر نگاه کند چون پیراهن آستین کوتاه پوشیده قسمتی از دست خود را می بیند، این اشکال ندارد.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله فاضل لنکرانی(ره):
الف) نمازش صحیح است مگر اینکه در جایی ایستاده باشد که ناظر محترم از زیر نگاه کند. مثل راه پله و سطح شیشه ای
ب) در فرض سوال مانعی ندارد یعنی خود فرد ببیند اشکالی ندارد امّا باید پوشش به نحوی باشد که دیگری نتواند بدن او را ببیند.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله مکارم شیرازی(دام ظلّه):
الف) اشکالی ندارد.
ب) احتیاط آنست طوری بپوشاند که خودش نبیند.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
 آیة الله نوری همدانی(دام ظلّه):
الف) در فرض سوال نمازش باطل است.
ب) در فرض سوال، نمازش اشکال ندارد چون معیار، پوشش نسبت به غیر است.
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)

منبع:tebyan.net

پنج شنبه 26/11/1391 - 19:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته