• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3842
تعداد نظرات : 2897
زمان آخرین مطلب : 3730روز قبل
عقاید و احکام

خداوند در مورد آنها از تو سوال نمی کند

۱- خداوند از تو نخواهد پرسید كه چه اتومبیلی سوار می شدی‏، بلكه از تو
خواهد پرسید كه چند نفر را كه وسیله نقلیه نداشتند به مقصد رساندی؟

 

 

۲- خداوند از تو نخواهد پرسید زیر بنای خانه ات چند متر بود، بلكه از تو
خواهد پرسید به چند نفر در خانه ات خوشامد گفتی؟

۳- خداوند از تو نخواهد پرسید كه چه لباس هایی در كمد داشتی، بلكه از تو
خواهد پرسید به چند نفر لباس پوشاندی؟

۴- خداوند از تو نخواهد پرسید بالاترین میزان حقوق تو چقدر بود، بلكه از
تو خواهد پرسید آیا سزاوار گرفتن آن بودی؟

۵- خداوند از تو نخواهد پرسید عنوان و مقام شغلی تو چه بود، بلكه از تو
خواهد پرسید آیا آن را به بهترین نحو انجام دادی؟

۶- خداوند از تو نخواهد پرسید چه تعداد دوست داشتی، بلكه از تو خواهد
پرسید برای چند نفر دوست و رفیق بودی؟

۷- خداوند از تو نخواهد پرسید در چه منطقه ای زندگی می كردی، بلكه از تو
خواهد پرسید چگونه با همسایگانت رفتار كردی؟

۸- خداوند از تو نخواهد پرسید پوست تو به چه رنگ بود، بلكه از تو خواهد
پرسید كه چگونه انسانی بودی؟

۹- خداوند از تو نخواهد پرسید چرا ایقدر طول كشید تا به جست و جوی
رستگاری بپردازی، بلكه با مهربانی تو را به جای دروازه های جهنم، به
عمارت بهشتی خود خواهد برد.

۱۰- خداوند از تو نخواهد پرسید كه چرا این مقاله را برای دوستانت
نخواندی، بلكه خواهد پرسید آیا از خواندن آن برای دیگران در وجدان خود
احساس شرمندگی می كردی؟


سه شنبه 1/12/1391 - 13:59
عقاید و احکام

دعا برای امام زمان عجل‌الله‌فرجه، نردبان قرب


خداوند عزوجل فرمان داده است كه به سوی او وسیله گرفته شود و فرموده است: یا أیـّها الّذین آمنوا اتـّقوا لله و ابتغوا إلیه الوسیلة و جاهدوا فی سبیله لعلّكم تفلحون.1 ای كسانی كه ایمان آورده‌اید تقوای الهی پیشه كنید و به سوی او وسیله برگیرید و در راه او جهاد كنید، باشد كه رستگار شوید.

در این آیه سه عامل، سبب رستگاری و نجابت معرفی شده كه هر سه در دعا برای حضرت صاحب‌الزمان علیه‌السلام جمع است، زیرا: اولین مراتب تقوا ایمان است و بدون تردید دعا برای آن حضرت نشانه ایمان و سبب كمال آن است. هم‌چنین از اقسام جهاد با زبان است، كه وسیله به سوی پروردگار رحمان می‌باشد و آن را در دو سطح می‌دهم.

اول، معنای «وسیله» ـ آن‌گونه كه در مجمع البیان نقل شده است ـ رشته ارتباط و نزدیك شدن است و تردیدی نیست كه «دعا» رشته ارتباط و نزدیك شدن به خداوند متعال است مانند سایر عبادتها كه با آنها قرب و نزدیكی حاصل می‌شود، و دعا از مهم‌ترین وسایل تقرب و نزدیكترین راه‌های ارتباط، و ارزنده‌ترین آن‌ها است.2

دوم، منظور از وسیله ـ خصوصاً در این آیه شریفه ـ همان امام معصوم علیه‌السلام است، چنان كه در تفسیر علی بن ابراهیم قمی از امام معصوم علیه‌السلام دربارة این آیه نقل شده است كه فرمود: به وسیلة امام به او (خدا) تقرب جویید.

و در تفسیر البرهان از امیر مؤمنان علی علیه‌السلام شده كه در مورد آیه: و ابتغوا إلیه الوسیلة.3 فرمود: «من وسیلة او هستم.»4

و در مرآت الأنوار در حدیثی امیرالمؤمنین علیه‌السلام آمده است که: امامان از آل محمدصلی‌الله‌علیه‌و‌آله وسیلة به سوی خداوند و رشتة اتصال به عفو او هستند.5

و نیز در كتاب ریاض الجنان از «جابر» نقل شده كه پیغمبر اكرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله، در حدیثی كه فضیلت خود و خاندانش را بیان می‌كرد، فرمود: ما وسیلة به سوی خدا هستیم.6

در بعضی از زیارتها آمده است: و آنان را وسیله به سوی رضوانت قرار دادی. چنانکه در «دعای ندبه» می‌خوانیم: و آنان را مایة رسیدن به قرب خویش و وسیلة به سوی رضوانت ساختی. و نیز در دعای حضرت زین‌العابدین علیه‌السلام در روز عرفه می‌خوانیم: و آنان را وسیلة به سوی خود و راه به سوی بهشت خویش قرار دادی.7

معرفت الله جز از ناحیة امام حاصل نمی‌شود، و یا این‌كه بهره گرفتن از معرفت الهی مشروط به معرفت امام علیه‌السلام است. بنابراین منظور از وسیله، همان امام معصوم علیه‌السلام است، و منظور از وسیله برگرفتن به سوی خداوند انجام دادن اموری است كه مایه رضایت و نزدیكی به درگاه آن حضرت علیه‌السلام می‌باشد. خداوند عزوجل برای هر قوم، هدایت‌كننده و برای هر امت، امامی قرار داده، چنانكه فرموده است: و لكلّ قومٍ هادٍ.و برای هر قوم هدایت‌كننده‌ای هست. او، امام علیه‌السلام را وسیله‌ای برای آن‌ها به سوی خویش تعیین كرده است. پس بر هر قومی لازم است كه هادی و وسیلة تقرب خود را به سوی حق بشناسند و هر آن‌چه موجب نزدیك شدن به او و مایة رضایتش هست انجام دهند، زیرا كه بدون شناخت او تقرب سودی ندارد.

از همین رو در حدیثی كه مورد قبول شیعه و سنی است از رسول اكرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله آمده است: من مات و لم‌یعرف إمام زمانه مات میتةً جاهلیـّةً.8 هر كس بمیرد در حالی كه امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلیت مرده است.

بنابراین آنكه امام زمانش را نشناخته باشد، مثل كسی است كه هیچ یك از امامان را نشناخته و دلیل بر این معنی روایات متواتری است كه بعضی از آنها را بیان می‌كنیم.

در مرآت الانوار از امام صادق علیه‌السلام نقل شده كه فرمود: حسین علیه‌السلام بر اصحاب خودگفت: ای مردم، خداوند عزوجل، بندگان را نیافرید مگر برای این‌كه معرفت یابند، پس اگر او را شناختند و عبادت كردند از عبادت غیر او بی‌نیاز شوند. مردی به آن حضرت گفت: ای فرزند رسول خدا معرفت خدا چیست؟ فرمود: در هر زمان، شناخت خداوند به شناختن امامی است كه بر مردم اطاعتش واجب است.9

آنگاه مؤلف كتاب از استادش ـ علامه مجلسی ـ حكایت كرده كه در بحارالانوار گفته است: به این جهت معرفت خداوند به معرفت امام علیه‌السلام تفسیر شده، كه معرفت الله جز از ناحیة امام حاصل نمی‌شود، و یا این‌كه بهره گرفتن از معرفت الهی مشروط به معرفت امام علیه‌السلام است.

اكنون باید گفت، بی‌تردید دعا برای تعجیل فرج مولایمان صاحب‌الزمان علیه‌السلام از والاترین وسائلی است كه خداوند

متعال آن را وسیله تقرب به سوی خودش قرار داده، و نه تنها به سوی خداوند كه به سوی تمام امامان بلكه تمام انبیا و اوصیا است كه وسایل ربانی و پدران روحانی می‌باشند و این دعا مایة سرور و خرسندی آن‌ها و طلب هدف و مقصود آنان است، افزون بر همة این‌ها در زمرة اطاعت اولی‌الامر است كه خداوند عزوجل اطاعتشان را فرض نموده و فرموده است: أطیعوا الله و أطیعوا الـرّسول و أولی الأمر منكم.10 خداوند را اطاعت كنید و رسول و اولی‌الامر را [نیز]. زیرا خود آن حضرت امر فرموده است كه برای تعجیل فرج او بسیار دعا كنیم. و شاهد بر آنچه گفته شد، در البرهان و غیر آن از حضرت ابوجعفر باقر علیه‌السلام دربارة فرمودة خداوند است. فإذا قضیت الصـّلاة فانتشروا فی الأرض و أبتغوا من فضل الله.11پس چون نماز پایان یافت، در زمین پراكنده شوید و از فضل الهی طلب نمایید.

فرمود: منظور از نماز (صلاة) بیعت امیرالمؤمنین علیه‌السلام و مراد از زمین، اوصیا هستند كه خداوند به طاعت و ولایت آن‌ها امر فرموده، همچنان كه به اطاعت پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله و امیرمؤمنان علیه‌السلام فرمان داده و از آنان به كنایه نام برده است. و درباره «و از فضل الهی طلب نمایید» فرمود: و طلب كنید فضل الهی را بر اوصیا 12.

تشبیه جانشینان پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله به زمین، به سبب چند وجه است از جمله:

1. خداوند متعال، زمین را محلّ قرار و سكونت خلایق قرار داده كه در آن زندگی می‌كنند و آرامش و راحت می‌یابند، و سكون و برقراری زمین به وجود امام علیه‌السلام است، پس آرامش و استراحت تمام موجودات زمین به وجود امام علیه‌السلام بستگی دارد.

«دعا» رشته ارتباط و نزدیك شدن به خداوند متعال است
2. زمین، واسطة رسیدن بركت‌های آسمانی به اهل عالم است چنان‌كه خداوند فرماید: و تری الأرض هامدة فإذا أنزلنا علیها الماء أهتزّت و ربت و أنبتت من كلّ زوجٍ بهیج.13 و زمین را خشك و بی‌گیاه چون باران بر آن فرو ریزیم، سبز و خرم شده و نمو می‌كند و از هر نوع گیاه زیبا برویاند.

امام علیه‌السلام نیز واسطة رسیدن بركت الهی به اهل عالم است.

3. خداوند متعال انواع مختلفی از نعمت‌ها را از زمین رویانیده، میوه‌ها، علف‌ها و غیر آن را بر حسب نیاز خلق از ان برآورده تا انسان و حیوان متناسب با حال خویش از آن برخوردار شوند، و می‌فرماید: ثمّ شققنا الأرض شقّاً ? فأنبتنا فیها حبـّاً ? و عنباً و قضباً ? و زیتوناً و نخلاً ? و حدائق غلباً ? و فاكهة و أبـّاً ? متاعاً لكم و لأنعامكم.14 پس خاك زمین را شكافتیم ? و از آن حبوبات رویاندیم ? و انگور و نباتاتی كه هی بدروند ? و زیتون و خرما ? و باغ‌های پر درخت (جنگل‌ها) ? و میوه‌ها و علف‌ها رویاندیم.

از وجود امام علیه‌السلام نیز انواع بسیاری از علوم و احكام برحسب نیازهای خلق و مصالح آنان ظاهر گردیده تا به دیگری نیازمند نشوند. و وجوه دیگری نیز از این تشبیه با دقت و تدبر به دست می‌آید.

سید محمدتقی موسوی اصفهانی

سه شنبه 1/12/1391 - 13:49
عقاید و احکام

ذکرهایی برای آرامش در خواب
خواب آلود
بسیاری از ما خواب راحت و آرامی نداریم و این مسئله میتواند دلایل جسمی و روحی متفاوتی داشته باشد اما در اکثر موارد ریشه نا آرامی در خواب عوامل روحی است که خوابیدن این نعمت بزرگ را به کام ما تلخ میکند دین بی نظیر ما برای این هم راهی اندیشیده است و با دستو رالعمل هایی ساده و کم هزینه و بدون عوارض دنیایی از آرامش را به ما ارزانی میدارد .
قبل از خواب چه اعمالى انجام دهیم که آرامش كامل داشته باشم؟
اعمال مستحب فراوان است، شما هر ذكر و دعایى را كه قبل از خواب انجام دهید نافع است چرا که تنها نام خداست که آرامبخش دلهاست اگر می توانید شب‏ها قبل از خواب، دو ركعت نماز و سوره «ملک» را بخوانید و «زیارت عاشورا» را زمزمه كنید در كسب آرامش مؤثر خواهد بود. در هر حال شما هر كار مستحبى را قبل از خواب انجام دهید در كسب آرامش مؤثر خواهد بود. از صلوات غافل نباشید كه حلّال مشكلات است؛ «دعاى فرج» را زمزمه كنید و در نهایت در رختخواب كارهاى روزتان را مرور نمایید. هركدام اشتباه بوده سعى كنید جبران كنید و به فكر آن باشید كه دیگر تكرار نشود و یا اگر قابل اصلاح است اصلاح كنید. خود را به ایزد منان سپرده و گونه خود را بر زمین بگذارید و بگوید «الهى لا تكلنى الى نفسى طرفة عین ابدا» ؛ خداوندا مرا لحظه ای(چشم بر هم زدنی) به خودم وامگذار.
دعاء هنگام خواب:
1- گفتن سه بار تسبیحات اربعه .
2- سه بار خواندن سوره توحید.
3- چهارده بار صلوات به نیابت 14معصوم .
4- طلب مغفرت برای تمام مومنان و مردگان .
5- گقتن تسبیحات حضرت زهرا(س) .
6- خواندن آیت الكرسی،فلق،ناس و كافرون .
7- خواندن این دعا كه به منزله ی هزار نماز است: یَفْعَلُ اللهُ ما یشاءُ
بِقُدْرَتِهِ وَ یَحْكُمُ ما یُریدُ بِعِزَّتِهِ
ذكر هنگام خواب
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه هنگام خواب سه بار ذكر زیر را بگوید، مانند روزى كه از مادر متولد شده است ، از گناهان بیرون مى آید:
«الحمد لله الذى علا فقهر، و الحمد لله الذى بطن فخبر، والحمد لله الذى ملك فقدر، و الحمد لله الذى یحیى الموتى و یمیت الاحیاء و هو على كل شى ء قدیر.» ؛ همه ثناها مخصوص خداوندى است كه پیروز و غالب است ، همه ثناها مخصوص خداوندى است كه دانا به نهان و آشكار همه چیزى است ، همه ثناها مخصوص خداوندى است كه مالک و توانا است ، همه ثناها مخصوص خداوندى است كه مردگان را زنده نموده و زندگان را مى میراند، و او بر هر چیزى توانا است .(1)
ذکر هنگام از خواب پریدن
خواندن این ذکر عظیم: کسی که در شب از خواب بیدار شود و اذکار زیر را بخواند و بعد از آن بگوید: «اللّهم اغْفِر لی». پروردگارا! مرا مورد عفو و بخشش خود قرار ده یا دعائی بکند خداوند جوابش را می ‌دهد و اگر وضوء بگیرد و نماز بخواند نمازش قبول می ‌شود. دعا این است.
«لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِیْكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ قَدِیْرٌ. سُبْحَانَ اللهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَاللهُ أَكْبَرُ. ولاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ» ؛ هیچ معبودی بجز الله نیست تنها و بی ‌شریک است و عظمت و ستایش برای اوست و بر هر چیزی تواناست ستایش و پاکی برای خداست و غیر از او خدایی نیست. حول و قوه و توکل تنها بر اوست. (2
سه شنبه 1/12/1391 - 13:46
عقاید و احکام
حدیث روز/ سخن امام صادق(ع) درباره سه عملی که موجب طول عمر می‌شود
امام جعفر صادق علیه السلام در حدیثی گهربار فرموده‌اند: سه چیز است كه اگر مؤمن از آنها مطلع شود، باعث طول عمر و دوام بهره مندى او از نعمت‏‌ها می‌شود.
مشرق- امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: سه چیز است كه اگر مؤمن از آنها مطلع شود، باعث طول عمر و دوام بهره مندى او از نعمت‏‌ها مى‏‌شود: طول دادن ركوع و سجده در نماز، زیاد نشستن بر سر سفره‏اىی كه در آن دیگران را اطعام مى‏‌كند و خوش رفتارى با خانواده.


متن حدیث:

ثَلاثَةٌ اِن یَعلَمُهنَّ المُؤمِنُ كانَت زیادَةً فى عُمُرِهِ وَ بَقاءَ النِّعمَةِ عَلَیهِ: تَطویلُهُ فى رُكوعِهِ وَ سجودِهِ فى صلاتِهِ وَ تَطویلُهُ لِجلوسِهِ عَلى طَعامِهِ اِذا اَطعَمَ عَلى مائِدَتِهِ وَ اصطِناعُهُ المَعروفَ اِلى اَهلِهِ؛

«اصول كافى،جلد 4 صفحه49»

دوشنبه 30/11/1391 - 23:47
عقاید و احکام

زمان گرفتاری و چهار آیه

کسی که زیور دنیا را میخواهد چرا نمیگوید : ماشاالله لا قوه الا بالله (( هرچه خداوند خواهد همان میشود و نیرویی جز به یاری خداوند نیست )) آیه 39 سوره کهف (18)

- آن که از بدی دیگران به خود بیمناک است چرا نمیگوید : حسبنا الله و نعم الوکیل (( خداوند ما را بس است و او خوب نگهبانی است )) آیه 173 سوره آل عمران (3)

- آن که از مکر دیگران نسبت به خود ترسان است چرا نمیگوید : افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد (( کار خود را به خداوند وا میگذارم که او نسبت به بندگان بصیر و بیناست )) آیه 44 سوره غافر (40)

- و کسی که غصه دار است چرا نمیگوید : لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الضالمین (( جز تو خداوندی نیست ، تو پاکی و من از ستمکارانم )) آیه 87 سوره انبیاء (21)

دوشنبه 30/11/1391 - 23:42
عقاید و احکام

۱۴۴۸

الحَثُّ عَلَى الرَّجاءِ الصّادِقِ

الكتاب :

إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ الَّذِینَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللّه ِ أُولئِكَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ اللّه ِ و اللّه ُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ» . ۱

الحدیث :

۷۱۴۹.الإمامُ علیٌّ علیه السلام :كلُّ راجٍ طالِبٌ و كُلُّ خائفٍ هارِبٌ . ۲

۷۱۵۰.عنه علیه السلام ( ـ مِن كتابِهِ إلى زیادٍ ـ ) : أ تَرجُو أن یُعطِیَكَ (یُؤتِیَكَ) اللّه ُ أجرَ المُتَواضِعِینَ و أنتَ عِندَهُ مِن المُتَكَبِّرِینَ ؟! و تَطمَعُ ـ و أنتَ مُتَمَرِّغٌ فی النَّعِیمِ ، تَمنَعُهُ الضَّعیفَ و الأرمَلَةَ ـ أن یُوجِبَ لكَ ثَوابَ المُتَصدِّقِینَ ؟! و إنّما المَرءُ مَجزِیٌّ بما أسلَفَ، و قادِمٌ عَلى ما قَدَّمَ . ۳

۱۴۴۹

التَّحذیرُ مِنَ الرَّجاءِ الكاذِبِ

۷۱۵۱.الإمامُ علیٌّ علیه السلام ( ـ فیمَن یَدَّعِی أنّهُ راجٍ ـ ) : یَدَّعِی بزَعمِهِ أنّهُ یَرجُو اللّه َ ، كَذَبَ و العظیمِ! ما بالُهُ لا یَتَبَیَّنُ رجاؤهُ فی عَمَلِهِ ؟! فكُلُّ مَن رجا عُرِفَ رجاؤهُ فی عَمَلِهِ و كلُّ رَجاءٍ ـ إلاّ رجاءَ اللّه ِ تعالى ـ فإنّهُ مَدخولٌ و كُلُّ خَوفٍ مُحَقَّقٌ ـ إلاّ خَوفَ اللّه ِ ـ فإنّهُ مَعلولٌ . ۴

۱۴۴۸

تشویق به امید واقعى

قرآن :

«كسانى كه ایمان آورده اند و آنان كه مهاجرت كرده اند و در راه خدا جهاد نموده اند ، به رحمت خدا امیدوارند و خدا آمرزنده و مهربان است» .

حدیث :

۷۱۴۹.امام على علیه السلام :هر امیدوارى جوینده است و هر بیمناكى گریزان [از آنچه مى ترسد].

۷۱۵۰.امام على علیه السلام ( ـ در نامه خود به زیاد ـ ) نوشت : آیا در حالى كه نزد خداوند از متكبّرانى ، امید دارى كه پاداش فروتنان را به تو دهد، و در حالى كه در نعمت غوطه ورى و آن را از مستمندان و بیوه زنان دریغ مى دارى ، چشم طمع به ثواب صدقه دهندگان دوخته اى؟ همانا آدمى در برابر كارهایى كه پیشاپیش فرستاده است پاداش مى بیند و نزد آنچه فرستاده است مى رود .

۱۴۴۹

بر حذر داشتن از امید دروغین

۷۱۵۱.امام على علیه السلام ( ـ درباره كسى كه مدّعى امیدوار بودن است ـ ) فرمود : به گمان خود ادّعا مى كند كه به خدا امید دارد ؛ به خداى بزرگ قسم كه دروغ مى گوید؛ و گرنه چرا امیدوارى او در كردارش پیدا نیست؟ چه ، هركه امیدوار باشد ، امید او از كردارش معلوم مى شود . هر امیدى ، جز امید به خدا ، دیوانگى است و هر ترس حقیقى ، جز ترس از خدا ، آفت و بیمارى است 

دوشنبه 30/11/1391 - 23:36
اهل بیت
دوشنبه 30/11/1391 - 23:33
اهل بیت
خوشابحال کسانی که برای خدا گرسنه و تشنه شده اند ..اینان در روز قیامت سیر می شوند...وسائل الشیعه 7ص299 ج2..دوستان خوبم من از همه شما عزیزان التماس دعا دارم.....یا مولا علی
دوشنبه 30/11/1391 - 22:1
عقاید و احکام
«ای برادرانم! آیا سخن مرا نمی شنوید؟ من از شما در مورد برادر بدبخت شما (خودم) شکایت دارم، دشمن خدا (شیطان) مرا فریب داد و مرا وارد (عذاب) کرد، سپس به دادم نرسید...
کافر به تشییع کنندگان چه می گوید؟
افکار - رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: هنگامی که دشمن خدا(کافر و گناه کار لاابالی) از دنیا رفت، و جنازه اش را برداشته و به سوی قبرش حرکت می دهند، به حمل کنندگان جنازه اش خطاب کرده و چنین می گوید: 

«ای برادرانم! آیا سخن مرا نمی شنوید؟ من از شما در مورد برادر بدبخت شما (خودم) شکایت دارم، دشمن خدا (شیطان) مرا فریب داد و مرا وارد (عذاب) کرد، سپس به دادم نرسید، و برای من سوگند یاد کرد که خیرخواه من است، و با این حیله مرا فریب داد. 

و نیز به شما شکایت می کنم از دنیایی که مرا فریب داد تا وقتی که به آن اطمینان یافتم، با من درگیر شد و مرا بر زمین کوبید. 

و نیز به شما شکایت می کنم در مورد دوستانم که مرا به دست مرگ سپردند و سپس از من بیزار شده و مرا تنها گذاشتند. 

و نیز در مورد فرزندانم از شما شکایت می کنم که از آن ها حمایت کردم و آن ها را بر خودم مقدّم داشتم، اموال مرا خوردند و مرا تسلیم مرگ کردند. 

و نیز از شما در مورد اموالم شکایت می کنم، حقّ خدا را تباه ساختم و سنگینی کیفر آن برگردنم ماند و دیگران از آن بهره مند شدند. 

و نیز شکایت می کنم در مورد خانه ام که دار و ندار خود را برای ساختن و تعمیر آن دادم ولی افراد دیگر در آن مسکن گزیدند و نیز شکایت می کنم از طولانی بودن سکونت در قبر، که همواره آن قبر، ندا می کند: 

«من خانه کرم، و خانه تاریکی و وحشت و تنگی هستم.» 

ای برادرانم! تا می توانید مرا نگه دارید (و نگذارید مرا به قبر بسپرند)، و از آنچه بر سرم آمده، بر حذر باشید، بدانید که مرا به آتش و ذلّت و زبونی و خشم خداوند جبّار، بشارت دادند، واحَسرَتَاهُ! در راه اطاعت خداوند، افراط و تجاوز کردم، وای از طولانی بودن ناله ام، هیچ کس نیست که شفاعتش در مورد من پذیرفته شود، و هیچ دوستی نیست که به من ترحّم کند، اگر بار دیگر به من اجازه مراجعت به دنیا می دادند، طریق ایمان را پیشه خود می ساختم و در صف مؤمنان قرار می گرفتم.۱ 

منبع: 
۱. فروع کافی، ج۳، ص۲۳۴. 
۲. عرفان و عبادت، ص۴۱۶-۴۱۷.
دوشنبه 30/11/1391 - 11:20
عقاید و احکام
ار فریب در معامله چیست؟
از ما نیست کسی که در داد و ستد، ما را بفریبد.

افکار - آرد فروشی نزد امام صادق علیه السّلام آمد. آن حضرت به او فرمود: از آمیختن جنس و فریب دادن بپرهیز، زیرا هر که بفریبد، در مالش فریب خورد و اگر مالی نداشته باشد در خاندانش فریب خورد۱ و نیز فرمود: از ما نیست کسی که در داد و ستد، ما را بفریبد.۲

رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم می فرمایند: کسی که مسلمانی را در داد و ستد بفریبد از ما نیست و در قیامت با یهودیان محشور می شود، زیرا یهود نسبت به مسلمانان فریبکارترین مردمان اند؛۳ همچنین می فرماید: هرگاه خواستی شیر بفروشی آن را با آب در نیامیز؛ زیرا غشّ در معامله به شمار می آید.۴

منبع:
۱. الکافی، ج۵، ص۱۶۰.
۲. همان.
۳. الفقیه، ج۴، ص۱۴.
۴. دعائم الاسلام، ج۲، ص۲۹.
۵. مفاتیح الحیات، ص۶۱۳-۶۱۴

دوشنبه 30/11/1391 - 11:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته