• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 132
تعداد نظرات : 152
زمان آخرین مطلب : 5577روز قبل
دانستنی های علمی

آشنایی با برخی مهارت های همسر داری
1- شاد باشیم؛ شاد بودن همیشه ارزشمند است، پس سعی کنیم خود را خوشحال و سرحال نشان دهیم تا خستگی را از تن شریک زندگی خود دور کنیم.
2- صبور باشیم؛ اگر رفتار همسرمان را خوشایند نمی‌دانیم بهتر است با حوصله و تأمل و در شرایط مناسب او را از چگونگی رفتارش آگاه کنیم.

3- منطقی رفتار کنیم؛ مسایل را منطقی و درست بررسی کنیم و به جای منافع شخصی، مصالح زندگی مشترک را در نظر بگیریم و بی‌طرفانه قضاوت کنیم.

4- کم توقع باشیم؛ از همسرمان آن‌قدر انتظار داشته باشیم که بتواند به انتظارات پاسخ دهد.

5- مثبت‌نگر باشیم؛ با بیاد آوردن لحظات شیرین زندگی بدبینی را از خود دور کنیم، به رفتارهای خوب همسرمان بیشتر بیندیشیم و جنبه‌های خوب زندگی را فراموش نکنیم.

6- خوش‌بین باشیم؛ داشتن نگاه خوش‌بینانه به زندگی و اطرافیان باعث ایجاد آرامش و بذل محبت و عاطفه می‌شود.

7- یک‌دل باشیم؛ درک متقابل موجب ایجاد تفاهم می‌شود و یکدلی به وجود می‌آورد.

8- شنونده ی خوبی باشیم؛ هنگامی که همسرمان با ما صحبت می‌کند حتی‌الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرف‌های او توجه داریم.

9- مشوق همسر خود باشیم؛ برای رفتارها و صحبت‌های همسرمان ارزش قائل شویم و با یادآوری موقعیت‌های موفق گذشته ، او را تشویق کنیم تا آینده ی بهتری داشته باشد.

10- به پیشرفت یکدیگر اهمیت دهیم؛ آنقدر صمیمی باشیم که پیشرفت و ترقی همسرمان یکی از آرزوهای ما باشد، در حقیقت اولین کسی که از این پیشرفت سود می‌برد ما هستیم.

11- خوش قول باشیم؛ برای حرف‌ها و قول‌های خود ارزش قائل شویم و خود را در مقابل آنها مسوول بدانیم خوش‌قولی نشانه ی احترام به خود و همسر است.

12- به شخصیت همسرمان احترام بگذاریم و حرمت یکدیگر را نزد خانواده و دوستان و ... حفظ کنیم.

13- ارتباط کلامی و عاطفی خود را حفظ کنیم؛ سعی کنیم با همسر خود درباره ی مسائل مختلف گفتگو کنیم. صحبت کردن بهترین راه آگاهی از افکار و احساسات همسر می‌باشد.


14- با یکدیگر مهربان باشیم؛ همسرمان را جزئی از وجود خود بدانیم، محسناتش را بازگو کنیم، برایش خوبی بخواهیم و در راه کمک به همسرمان تمام تلاش خود را به کار ببریم. با مهربانی می‌توانیم مالک قلب‌های یکدیگر باشیم و رابطه ی گرم و صمیمی بر قرار کنیم.

15- محبت‌پذیر و قهر گریز باشیم؛ منش توأم با مهربانی و دوری از قهر و کینه صفت همسران فداکاراست. تلاش کنیم که آیینه ی زندگیمان شفاف و بدون غبار کدروت باشد.

16- راستگو باشیم؛ صداقت و راستی از بهترین سرمایه‌های زندگی مشترک است. هرگز نباید به دروغ و نیرنگ متوسل شویم حتی اگر حقیقت به نفع ما نباشد. فراموش نکنیم که دروغ پایه‌های زندگی را سست می‌کند.

17- محیط خانواده را با صفا کنیم؛ فضای عاطفی خانواده باید چنان مطلوب و دوست داشتنی باشد که همسرمان در آن احساس رضایت خاطر کند و از امنیت روانی برخوردار باشد.

18- به ارزش‌های دینی، اخلاقی و خانوادگی پایبند باشیم؛ ارزش‌ها از ارکان و ستون‌های اصلی خانواده محسوب می‌شوند و مقید بودن به ارزش‌ها موجب دوام و استحکام خانواده می‌شود و اصالت آن را حفظ می‌کند.

19- به نیازهای همسر توجه کنیم؛ رفتار دلنشین و توأم با متانت موجب می‌شود خواسته‌های خود را به راحتی بیان کند.

20- بهداشت روانی همسر را تأمین کنیم؛ در سایه ی سلامت جسمی و روانی می‌توانیم به هدف‌های خود برسیم، بنابراین باید به رفتار او توجه نماییم و از افسردگی و خمودیش جلوگیری کنیم.

21- با یکدیگر مشورت کنیم؛ هر یک از همسران باید حق داشته باشند نظر و پیشنهاد خود را بیان کنند. با مشورت کردن، راه رسیدن به زندگی سالم کوتاه تر می‌شود.

22- قدرشناس باشیم؛ از همسرمان به خاطر انجام وظایف، مسوولیت‌ها و همکاری‌هایش قدردانی کنیم برای ابراز سپاسگزاری و تشکر به کلمه‌های خاصی نیازمند نیستیم!

23- احساس مسوولیت داشته باشیم؛ هر یک از همسران باید خود را در مقابل کاری که برعهده گرفته‌اند متعهد بدانند و از انجام دادن آن شانه خالی نکنند.

24- برنامه‌ریزی کنیم؛ در حقیقت برنامه‌ریزی به زندگی خانوادگی نظم و سامان می‌بخشد.

25- الگوی خوبی باشیم؛ طوری رفتار کنیم که الگوی رفتاری مناسبی برای همسر و فرزندان خود باشیم.

26- خود را به جای همسرمان بگذاریم؛ دنیا را از دریچه ی نگاه او ببینیم و از خود بپرسیم : «اگر من جای او بودم چه می‌کردم؟»

27- به خواسته‌ها و افکار یکدیگر احترام بگذاریم؛ فراموش نکنیم که ازدواج پیمان همکاری و تشریک مساعی است.

28- میانه رو و متعادل باشیم؛ حضرت علی (ع) فرموده‌اند «خیرالامور اوسط‌ها»، پس اگر در تمام امور زندگی (خوردن، خوابیدن، مسافرت و حتی محبت کردن و...) اعتدال را رعایت کنیم کمتر دچار مشکل می‌شویم.

29- با جملات زیبا از همسر خود دلجویی کنیم؛ یک جمله ی شورانگیز می‌تواند طوفانی از خشم وغضب و نفرت را خاموش کند و بنای زندگی را از خطرات گوناگون دور سازد.

30- به همسر خود بگوییم که من به خاطر عشق به تو همه ی سختی‌های زندگی‌مان را می‌پذیرم چنین جملاتی باعث دلگرمی او می‌شود.

31- همسر خود را راضی کنیم؛ باید طوری رضایت همسرمان را جلب نماییم که مطمئن باشیم هیچ وقت ما را ترک نمی‌کند و یا در هیچ مشکلی ما را تنها نمی‌گذارد.

32- با متانت و صداقت قبول کنیم که در بعضی از کارها همسرمان شایسته‌تر است.

33- برای سخن و پیشنهاد همسرمان احترام قائل شویم و خود را عقل کل ندانیم. باور داشته باشیم که همیشه همه چیز را همگان دانند.

34- سختی‌ها و مشکلات محیط کار را در حد ضرورت با همسرمان در میان بگذاریم؛ هم فکری بار مشکلات را سبک‌تر می‌نماید.

35- فرمان ندهیم؛ نباید خانه را به پادگان تبدیل کنیم، متوجه باشیم که خانه کانون عشق و محبت است نه محل یکه تازی و خشونت.

36- تعصبات غلط و افکار مزاحم را از خود دور کنیم؛ افکار مزاحم مانند خوره، سلامت روانی انسان را از میان می‌برند. بهتر است به جای اعمال تعصبات دست و پاگیر انرژی خود را صرف توجه به همسر و خانواده نماییم.

37- از ازدواج خود اظهار پشیمانی نکنیم؛ زندگی و روابط خود را با دیگران مقایسه نکنیم و از یاد نبریم که زندگی هر کسی مطابق سلیقه و عقل و درایت او اداره می‌شود.

38- روی نقاط ضعف همسر خود انگشت نگذاریم؛ هر فردی ممکن است در موارد مختلف دچار ضعف باشد آشکار کردن و بزرگ جلوه‌دادن این نقاط ضعف موجب ایجاد کدورت می‌شود. هرگز نباید از نقطه ضعف‌ها به عنوان اسلحه‌ای برای سکوت یا شکست دادن همسر استفاده کنیم.

39- مقابله به مثل نکنیم؛ از رفتارهای تلافی جویانه بپرهیزیم و سعی کنیم به جای مقابله به مثل، رفتار مناسب را به او یادآوری نماییم.
منبع : انجمن علمی آموزشی مدرسین

جمعه 7/1/1388 - 2:11
محبت و عاطفه
سكوت شوهرخود چه برخوردی کنیم [ December 14, 2008 11:00 PM ]

بیشتر خانم ها از سكوت شوهر در خانه سراسیمه و نگران می شوند، نشاط خود را از دست می دهند و این سكوت را به خود نسبت می دهند و پیش خود فكر می كنند دوباره از چه دلخور است كه حرف نمی زند. آیا ممكن است دیگر مرا دوست نداشته باشد؟
این حق خانم هاست كه از مسائل شوهر خود مطلع باشند. یك زن دوست دارد شوهرش تمام اسرارش را با همسر در میان بگذارد، تا هم احساس غریبه بودن نكند و هم این كه دوست دارد سنگ صبور شوهر خود باشد تا شاید بتواند كمكی كند. اما باید به این مورد هم توجه كنند كه بیشتر شوهرها مایل نیستند مشغله های فكری شان را با همسر خود در میان بگذارند چون می ترسند او را دچار نگرانی و اضطراب كنند. به علاوه چون مطمئن هستند از عهده حل مشكل برمی آیند فكر می كنند تا آن وقت نباید به همسرشان چیزی بگویند. گرچه نمی شود این رفتار را صددرصد تأیید كرد اما آنها با حسن نیت چنین می كنند. همسرتان فقط می خواهد شما ناراحت نشوید. مردی كه تمام مشكلات كاری خود را با همسرش در میان بگذارد در واقع بخشی از بار آن را به دوش او منتقل می كند. به جای این كه از شوهرتان انتظار داشته باشید تمامی افكار و اسرارش را با شما در میان بگذارد به او فرصت دهید تا تنها بماند. در ضمن شرایط آرامش او را مهیا كنید و تا می توانید مهربانی كنید. این رفتار باعث می شود شوهرتان در كمال آسایش به مشكلش بیندیشد و برای حل آن اقدام كند. در چنین خانه ای است كه مرد می تواند تمام غصه هایش را فراموش كند.

«هر وقت وارد منزل می شوم تمامی غصه ها و ملالت های خود را فراموش می كنم.»


جمعه 7/1/1388 - 1:54
ازدواج و همسرداری
 
اولین و بهترین اثر ازدواج ! [ December 15, 2008 09:54 PM ]


یک کارشناس مسائل دینی گفت: بنا بر آیات قرآن ازدواج به آرامش رسیدن زن و شوهر است .
به گزارش ایونا ، حجت الاسلام حسین دست پروری در جمع زوجهای جوان کانونهای فرهنگی هنری مساجد در همایش فرهنگی آموزشی خانه های آسمانی در مشهد تصریح کرد :تا قبل از اینکه زن و مرد به هم برسند و ازدواج کنند بی قرارند اما هنگامی که با پیوند آسمانی ازدواج در کنار هم قرار می گیرند آرام میگیرند .

این مشاوره خانواده با اشاره به اینکه عشق تمام مسائل را در زندگی مشترک حل می کند افزود:زن و شوهری که عاشق یکدیگرند به خاطر پایداری عشقشان از همه چیز می گذرند و در زندگی از خود گذشت نشان می دهند .

دست پروری به آیه ای از قر آن کریم اشاره کرد و گفت :زن و مرد باید زینت همدیگر باشند و اعمهل و رفتار مرد و زن باید وزین متین و توام به شخصیت باشد تا همسرانشان به ایشان افتخار کنند .

وی افزود :همسران باید عیوب و نقاط ضعف یکدیگر را در مقابل دیگران بپوشانند در عین حال که برای اصلاح همدیگر با ظرافت چاره جویی کنند .

به گزارش ایونا ، این کارشناس مسائل دینی ادامه داد:همهن گونه که لباس هنسان را از سرما و گرما حفاظت می کند زن و شوهر نیز بایستی در سرد و گرم روزگار محافظ هم باشند .

وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم اظهار داشت:در آیات قرآن همواره بر تساوی زن و مرد تاکید شده است و خداوند می فرماید هر کس عمل صالح انجام دهد چه مرد ما او را به حیات طیبه و پاک و پاکیزه می رسانیم که حیات طیبه زندگی فاقد بدی و زشتی است.

شایان ذکر است : دوره آموزشی زوج های جوان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با عنوان (خانه های آسمانی )از بیست و هفت فروردین تا هفده اردیبهشت ماه در مشهد مقدس با حضور هزار و دویست زوج جوان از سرار کشور به بررسی راههای کسب آرامش در زندگی کلیات شیوه های زندگی مهارت های ده گانه زندگی وظایف زوج های جوان از دیدگاه اسلام و مبانی تر بیت فرزند از دیدگاه اسلام توسط اساتید بر جسته حوزه و دانشگاه می پردازند .

جمعه 7/1/1388 - 1:52
دانستنی های علمی
سلامت‌ترین كشورهای دنیا [ December 15, 2008 09:55 PM ]


به تازگی مجله Forbes در گزارشی، بهترین كشورها از نظر سلامت و بهداشت را رتبه‌بندی كرده است.

طبق این گزارش، سلامت‌ترین كشورهای جهان در منطقه اسكاندیناوی قرار دارند كه شامل ایسلند، سوئد و فنلاند هستند. دیگر كشورهایی كه شرایط خوبی دارند شامل آلمان، سوئیس، استرالیا، دانمارك، كانادا، اتریش و هلند هستند.

كیت شكتر، متصدی برنامه‌ای برای اتحادیه بهداشت بین‌المللی آمریكا، درباره اینكه چرا نظام سلامت در این كشورها موفق‌تر است، می‌ گوید: به‌ طور تاریخی، این كشورها دارای اصول و آیینی در مورد سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی ملی هستند. وی می ‌افزاید: این ذهنیت در مردم این كشورها وجود دارد كه خدمات بهداشتی حق مسلم شهروندان است.

با وجود این حقیقت كه 47 میلیون نفر از آمریكایی‌ها فاقد بیمه سلامت هستند، ایالات متحده در رتبه 11 قرار گرفته است. جمهوری چك، اسپانیا و فرانسه در این رتبه‌بندی بعد از آمریكا قرار دارند.

برای تعیین فهرستی از سالم‌ترین مكان‌ها برای زندگی در دنیا، Forbes آخرین آمارهای موجود بهداشتی و محیطی برای هر كشور را در منابعی همانند سازمان بهداشت جهانی، بانك جهانی و سازمان ملل بررسی كرد.

عوامل بهداشتی كه بررسی گردید، شامل این موارد بود:

آلودگی هوا در شهرها، درصد جمعیت كشور با دسترسی به آب آشامیدنی سالم، دفع بهداشتی فاضلاب، میزان مرگ و میر كودكان، میزان شیوع سل، تعداد پزشكان عمومی و متخصص در منطقه برای هر 1000 نفر، میزان سوء تغذیه و امید به زندگی سالم برای مردان.

فراتر از امتیازهای بالا برای آب آشامیدنی سالم، فاضلاب و سوء تغذیه كه بسیاری از كشورها به آن دست یافتند، ایسلند و سوئد كمترین درجه از آلودگی هوا، مرگ و میر كودكان و میزان شیوع بیماری سل را دارا بودند. همچنین این دو كشور بالاترین امید به زندگی را در مردان داشتند.
تحقیقات نشان داده است كه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا می ‌تواند بر عملكرد ریه اثر بگذارد و منجر به مرگ زودهنگام شود.

كران پاندی یكی از مؤلفین این تحقیق می ‌گوید: موفقیت كشورها در مبارزه با آلودگی به ‌واسطه تركیبی از سیاست‌های تشخیص مسائل، اجرای استانداردها و استفاده از سوخت پاك محقق می‌ شود. برخی كشورها همانند آنهایی كه در امتداد سواحل قرار گرفته اند، حقیقتاً خوش شانس‌تر از بقیه هستند، از آنجا كه باد مخالف می ‌تواند آلودگی را كاهش دهد.

كینفو اضافه می‌ كند: میزان كم مرگ و میر كودكان حاكی از عوامل اجتماعی- اقتصادی مانند درآمد خانواده است كه می‌ تواند بر نوع تغذیه و مراقبت بهداشتی كه یك كودك دریافت می ‌كند، تأثیر بگذارد. طبق این بررسی، جمهوری چك كمترین میزان مرگ و میر كودكان را در دنیا داراست.

به گفته كینفو، این‌كه تعداد بسیار زیادی از پزشكان در یك ناحیه سكونت داشته باشند، لزوماً بدین معنا نیست كه ساكنان آن منطقه سلامت و تندرست هستند، اما از نظر دسترسی، این یك امتیاز است.

 

جمعه 7/1/1388 - 1:50
دانستنی های علمی
آیا به تلفن همراهتان معتادید ؟!! حتمابخوانید [ December 15, 2008 09:13 PM ]

روانشناسان كالج پزشكی دانشگاه فلوریدا معتقدند كه در اغلب موارد، استفاده از تلفن همراه غیرضروری است.محققان معتقدند افرادی كه به طور دائم تلفن همراه خود را برای كسب اطلاع از دریافت پیام جدید چك می‌كنند و یا مكالمه ضبط شده تلفن همراه خود را بارها و بارها گوش می‌كنند، نخستین علائم اعتیاد و وابستگی به تلفن همراه در آنها بروز پیدا كرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری آلمان، روانشناسان كالج پزشكی دانشگاه فلوریدا معتقدند كه در اغلب موارد، استفاده از تلفن همراه غیرضروری است.

بنابر این گزارش، نتیجه تحقیق روانشناسی محققان دانشگاه فلوریدا بر روی پدیده وابستگی به اینترنت و سایر تكنولوژی های اطلاعاتی نشان داد: اگرچه تلفن همراه ابتدا تنها به عنوان وسیله در دسترس بودن است، اما برخی از مشتركان تلفن همراه كم‌كم چنان به آن وابسته می‌شوند كه این تصور در آنها ایجاد می‌شود كه بدون این وسیله زندگی برای آنها غیرممكن می‌شود.

محققان معتقدند؛ نخستین علائم اعتیاد به تلفن همراه زمانی مشخص می‌شود كه فرد استفاده كننده تحت آزمایش دوری از تلفن همراه قرار بگیرد.

نخستین علائم این اعتیاد معمولا در نیاز به چك كردن پیام‌ها و پست‌های الكترونیك ارسال شده بروز می‌كند. این وابستگی زمانی مشكل‌ساز می شود كه نبود تلفن همراه در فرد عصبیت و یا افسردگی بروز كند كه این امر خوب نیست.

محققان معتقدند خوب بودن تكنولوژی به نحوه استفاده از آن باز می‌گردد و بر اساس این گزارش تحقیقات بین‌المللی مختلف ثابت كرده است كه وابستگی و علاقه به استفاده از تلفن همراه در میان كودكان نیز بیشتر دیده می‌شود كه این امر می‌تواند خطر بروز انزوای اجتماعی را در كودكان افزایش دهد

جمعه 7/1/1388 - 1:48
دانستنی های علمی

سینمای ما - مدیر گروه معارف شبکه یک تلویزیون در شرایطی به «ضعف‌های عمده» مجموعه تلویزیونی که از شبکه تحت مدیریت او پخش می‌شود، انتقاد می‌کند که کارگردان سریال، دلایل خودش را در دفاع از مجموعه یوسف پیامبر (ع) دارد.
مدیر گروه معارف شبکه یک تلویزیون با اشاره به ضعف‌های عمده در پنج قسمت پخش‌شده مجموعه تلویزیونی "یوسف پیامبر" اعلام کرد بسیاری از ایرادها پیش از تولید به سازندگان گفته شده و این مجموعه در شکل فعلی نمی‌تواند پاسخگوی پرسش‌های مخاطبان باشد.

حسین رحیم‌زاده درباره انتقادهای آیت‌الله سبحانی و برخی مورخان به مجموعه "یوسف پیامبر" گفت: من هنگام نگارش فیلمنامه مدیر کل خدمات رسانه‌ای مرکز پژوهش‌های صدا و سیما بودم، اما فرج‌الله سلحشور برای فیلمنامه مجموعه رفت‌ و آمدی به مرکز پژوهش‌ها نداشت و تنها فیلمنامه از سوی دفتر رئیس وقت سازمان (دکتر لاریجانی) به مرکز ارسال شد.

وی ادامه داد: این مرکز هم مواردی را به صورت کلی به عنوان نقد فیلمنامه اعلام کرده و آقای سلحشور بعد از مطالعه گفته بود این ایرادها سه دسته هستند. یک دسته که اعمال می‌شود که متاسفانه در حال حاضر با پخش پنج قسمت چند ایراد اساسی وجود دارد که رفع نشده است. البته باید مجموعه به طور کامل پخش شود تا ببینیم چند درصد ایرادها رفع شده است.

مدیر گروه معارف شبکه یک گفت: به نظر او دسته دوم این بود که تحقیقات او بهتر است و در دسته سوم اعلام کرد الان فرصت نیست. در حال حاضر پنج قسمت پخش شده که از ضعف‌های عمده آن می‌توان زنان حضرت یعقوب را مثال زد که نباید اینگونه نشان داده می‌شد و مرکز پژوهش‌ها هم این مسئله را تذکر داده بود. البته نمی‌دانم این مورد در کدام دسته طبقه‌بندی می‌شود.

وی یادآور شد: به فضای حسادت فرزندان حضرت یعقوب هم نقد داشتیم، اما توجه نشد و در قسمت دیشب دیدیم آن حضرت، یوسف را بیشتر نوازش می‌کند تا دو فرزند دیگرش را. شب گذشته خواب حضرت یعقوب هم نشان داده شد که ایشان در خواب گرگ‌هایی را می‌بیند که در پی کودکی هستند، اما این خواب سندیت ندارد.

رحیم‌زاده اشاره کرد: ما این نکته را گفته بودیم که ضرورتی ندارد این خواب باشد و بهتر است به خواب حضرت یوسف که در قرآن آمده اکتفا شود. فکر نمی‌‌کنم این مجموعه با این شروعی که داشته بتواند پاسخگوی خیلی از پرسش‌های مخاطبان باشد. گرچه قضاوت کردن هنوز زود است و نباید به این فضا دامن زد. شاید اگر مجموعه جلوتر برود، ویژگی‌هایی داشته باشد.

وی درباره اینکه چرا فیلمنامه "یوسف پیامبر" همزمان با کلید خوردن پروژه به مرکز پژوهش‌ها ارائه شد گفت: همیشه از سوی رئیس رسانه ملی و معاونان سیما چه در زمان دکتر لاریجانی و چه مهندس ضرغامی به سازندگان توصیه می‌شود در پروژه‌ها از همکاری مرکز نهایت استفاده را ببرند و با توجه به اینکه فیلمنامه زمان دکتر لاریجانی شکل گرفت، این توصیه‌ها شده بود.

مدیر کل پیشین خدمات رسانه‌ای مرکز پژوهش‌های اسلامی ادامه داد: ارسال فیلمنامه هم برای اطمینان خاطر بود تا متن مشکل نداشته باشد. البته باید بگویم آقای سلحشور وقتی هنوز شاکله فیلمنامه آماده نبود، جلسه‌ای با من داشت و من چند مرجع، مورخ و منبع به او معرفی کردم و وی درباره فضای فرهنگی و فراعنه مصر صحبت‌هایی کرد که من گفتم بهتر است منابع اسلامی باشد.

رحیم‌زاده درباره اینکه با توجه به بودجه "یوسف پیامبر" آیا نباید تحقیقات جدیتر گرفته می‌شد به مهر گفت: اهمیت تحقیقات پروژه در دوره ریاست قبلی و فعلی سازمان مشهود است و حتی من شاهد بودم مهندس ضرغامی با صاحبنظران جلسه دارند و دکتر لاریجانی هم این کار را می‌کرد. بودجه تحقیقات برای این سریال‌ها هم قابل توجه است و در این باره سازمان ضعف نداشته است.

وی خاطرنشان ساخت: بارها معاون سیما را دیده‌ام که جلسه‌هایی با مراجع و بزرگان همراه با سازندگان اثر داشته، اما گروه باید نهایت تلاش خود را بکند و سلحشور می‌بایست از فرصت‌ها استفاده می‌کرد. صدا و سیما به لحاظ تحقیقات، زمان و بودجه برای "یوسف پیامبر" کم نگذاشت و چهار سال برای نگارش صبر کرد. من شهادت می‌دهم سازمان تلاش‌های زیادی در این باره داشت و خیلی حساس بود.

مدیر گروه معارف شبکه یک درباره اینکه چرا صدا و سیما بر نگارش مجموعه نظارت نداشته گفت: در این مورد سازمان کم نگذاشته و همیشه این مسئله پیگیری شده و مورد تاکید بوده، اما گروه سازنده نتوانسته از فرصت‌ها استفاده کند و آقای سلحشور احساس کرده تحقیقاتش کامل است. البته برخی مواقع پیش می‌آید سازنده به محققان حوزه و دانشگاه مراجعه کرده، اما آنها دست او را نگرفته‌اند.

مدیر کل پیشین خدمات رسانه‌ای مرکز پژوهش‌های اسلامی گفت: فیلمنامه مجموعه دوره ریاست آقای خسروی بر مرکز سیمافیلم نوشته شد و باید صحبت‌های وی و آقای رضابالا معاون فرهنگی او را هم شنید و اینکه آنها تا چه حد با سلحشور برای فیلمنامه "یوسف پیامبر" صحبت کرده‌اند. من پیشنهاد می‌کنم حتماً با رضابالا در این باره صحبت کنید، اما سازمان برای مجموعه بسیار تلاش کرد.

به گزارش مهر، رحیم‌زاده در پایان درباره اینکه آیا نباید آن زمان مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما بر فیلمنامه "یوسف پیامبر" نظارت می‌کرد گفت: همانطور که گفتم باید این همکاری تنگاتنگ بود، اما نظارت اتفاق نیفتاد. از سوی دیگر این مرکز مسئولیت اجرایی ندارد و نمی‌توانست در این باره دخالت کند.

از طرف دیگر کارگردان مجموعه تلویزیونی "یوسف پیامبر" بخش عمده ایرادهای مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما را به فیلمنامه مجموعه بی‌اساس یا نظر شخصی دانست و منبع تحقیقات خود را المیزان و تفاسیر شیعه عنوان کرد.

فرج‌الله سلحشور درباره انتقادهای مرکز پژوهش اسلامی صدا و سیما به "یوسف پیامبر" به خبرنگار مهر گفت: من نمی‌دانم چرا همه دنبال ایرادهای یوسف هستند و این برای من سئوال است که چرا خبرگزاری‌ها در پی اشکال‌های مجموعه و یافتن افرادی هستند که از آنها سئوال خود را بپرسند. آیا "یوسف پیامبر" محسناتی ندارد و مردم از آن استقبال نکرده‌اند؟

وی درباره انتقاد مرکز پژوهش‌ها مبنی بر سندیت نداشتن خواب حضرت یعقوب و انتقاد آیت‌الله سبحانی به مجموعه گفت: آیت‌الله سبحانی این مسئله را رد نکردند، بلکه گفتند بهتر بود مسئله زنان یعقوب مطرح نمی‌شد. من هم دوست داشتم قصه‌ای را می‌ساختم که در کارهای تاریخی دیگر همچون امام حسن (ع) و امام رضا (ع) آمده است.

کارگردان و تهیه‌کننده "یوسف پیامبر" ادامه داد: کسانی که این مسائل را مطرح کرده‌اند اگر مطالعه کرده بودند نمی‌گفتند این خواب سندیت ندارد. در قرآن یک‌هزارم ماجراهای یوسف نیامده و تنها منبع ما قرآن نبود. من حاضرم ایرادها را با سند در مطبوعات درج کنم تا مردم خود قضاوت کنند ایرادها تا چه حد باربط یا بی‌ربط بوده است.

وی درباره اینکه تا چه حد در رفع ایرادها کوشیده گفت: اغلب ایرادها اساسی نبود یا نظر شخصی بود. مثلاً عنوان کرده بودند به نظر شما بهتر نیست اینجا این مسئله اینطور بیان شود. یا گفته بودند این مطلب عنوان شده سندیت دارد یا نه. وقتی شما نمی‌دانید کدام سند است و کدام نیست پس چطور اظهار نظر می‌کنید؟ در مجموع بخش ناچیز ایرادها درست بود که من آن را اعمال کردم.

سلحشور ادامه داد: تحقیقات این مجموعه مطابق با نظر المیزان و تفاسیر شیعی بوده که خیلی بیشتر از رحیم‌زاده می‌دانند. همچنین از نظر استادانی چون حبیب‌الله عسگراولادی و پرورش بهره بردیم. از سوی دیگر آیت‌الله سبحانی سر پروژه "ملک سلیمان" با دوستان صحبت کردند و اشاره‌ای هم به یوسف داشتند، اما رد نکردند که آن زمان حضرت یعقوب با دو خواهر ازدواج کرده بود.

این کارگردان سینما و تلویزیون اشاره کرد: بلکه ایشان گفته بودند بهتر بود این مسئله مطرح نمی‌شد، در حالی که به دلیل نگفتن هم اشاره نشده بود. از سوی دیگر اسرائیلیات یعنی تحریف‌ها، اما ما بر اساس مستندات مجموعه تلویزیونی "یوسف پیامبر" را ساختیم و منابع تحقیق ما هم معتبر است.

وی در پایان گفت: ای کاش کسانی که الان احساس تکلیف می‌کنند با یک اثر مذهبی اینطور خصمانه برخورد کنند، تکلیف و تعهد خود را در این 30 سال در مورد هزاران فیلم ضداسلامی و ضداخلاقی که از سینما و تلویزیون ساخته و پخش شد، می‌دانستند و واکنش نشان می‌دادند.

منبع خبر:مهر-----

جمعه 7/1/1388 - 1:46
دانستنی های علمی

افراد‌ از روی رنگ چشم، گزینه جد‌ید‌ی است که د‌ر روابط انسانی بی‌تاثیر نبود‌ه و چنانچه د‌رست به کار رود‌، مشکلات زیاد‌ی را حل خواهد‌ کرد‌. مطلب زیر که توسط یکی از انجمن‌های اینترنتی عربی منتشر شد‌ه است، به بررسی انواع رنگ چشم و شخصیت د‌ارند‌گان آن می‌پرد‌ازد‌.
● رنگ چشم سبز
رنگ چشم سبز، نشان د‌هند‌ه آن است که صاحبان آن، شخصیتی قوی و اراد‌ه‌ای بالا د‌ارند‌. د‌ر تصمیم‌گیری‌ها، خیلی محکم عمل می‌کنند‌ و تا حد‌ی خود‌ رای و مغرور نیز هستند‌. این افراد‌، اعتماد‌ به نفس بالایی د‌ارند‌ و تا آخرین توان خود‌ به د‌یگران کمک می‌کنند‌.
● رنگ چشم آبی
د‌ارند‌گان چشم‌های آبی، د‌ارای نگاهی عمیق هستند‌ و شخصیتی حساس د‌ارند‌. این افراد‌ به راحتی فکر و نظر خود‌ را به د‌یگران تحمیل می‌کنند‌.
● رنگ چشم مشکی
صاحبان چشمان مشکی، انسان‌هایی رویایی هستند‌ که د‌ر فضای شاعرانه‌ای زند‌گی می‌کنند‌ و همچنین بسیار د‌ست و د‌ل باز هستند‌. بسیار سعی می‌کنند‌ با هر چه د‌ارند‌ به د‌یگران کمک کنند‌. این افراد‌ همچنین د‌ارای خلق و خوی اجتماعی و احساسات ظریف هستند‌.
● رنگ چشم قهوه‌ای
چشم قهوه‌ای، سمبل مهربانی و محبت است و هر چه تیره‌تر باشد‌ مهر و محبت صاحبش بیشتر است. چشم قهوه‌ای‌ها، بسیار خونسرد‌ند‌ و هرچه را که می‌خواهند‌ به راحتی تصاحب می‌کنند‌.
● رنگ چشم خاکستری
صاحبان چشم‌های خاکستری، د‌و د‌سته هستند‌. یا از شخصیتی آرام برخورد‌ارند‌ و یا شخصیتی عصبی و انقلابی د‌ارند‌، ولی د‌ر مجموع انسان‌هایی سرسخت و سنگین د‌ل هستند‌.
● رنگ چشم عسلی
با وجود‌ اینکه چشم ‌عسلی‌ها، انسان‌هایی خوش قلب هستند‌ ولی با د‌یگران صریح نیستند‌. این افراد‌ همیشه به د‌نبال د‌وست می‌گرد‌ند‌. چشم عسلی‌ها معمولاً از کود‌کی روی پای خود‌ می‌ایستند‌ و د‌وست ند‌ارند‌ به د‌یگران تکیه کنند‌.

جمعه 7/1/1388 - 1:44
دانستنی های علمی

به موقع به تلفن پاسخ دهید

اگر ممكن است به تلفن بعد از اولین یا دومین زنگ پاسخ دهید. این كار به تلفن كننده این حس را می دهد كه شما مسئول و كارآمد هستید. گاهی اوقات ممكن است از جواب دادن به تلفن به خاطر انجام یك كار فوری خودداری كنید و یا شاید از میزتان دور باشید، اما تلفن محل كار نباید بیش از ۴ بار زنگ بخورد.
بی توجهی به تلفنی كه زنگ می زند یك راه حتمی از دست دادن تلفن های مهم و آتشی كردن كسانی است كه سعی دارند با شما ارتباط برقرار كنند. بارها تجربه شده كه بی توجهی به یك تلفن سرنوشت كاری را تغییر داده است و یا اینكه تلفنی زنگ می زند، زنگ می زند... بدون هیچ جوابی. در این گونه مواقع همه عصبانی می شویم و فكر می كنیم چه شركت یا سازمان بی مسئولیتی كه اجازه می دهد تلفن این همه مدت بی پاسخ بماند. اگر در حالی كه دور از تلفن هستید كسی در دفترتان نیست كه تلفن ها را پاسخ دهد، شماره را به یك متصدی اطلاعات و یا فرد دیگری كه حاضر است پاسخگو باشد منتقل نمایید. به آن شخص بگویید كجا می روید و چه موقع بازمی گردید شماره تلفن جایی را كه می روید نیز به او بدهید، سپس پیامهایتان را دریافت و فوراً بررسی كنید.وقتی پاسخ می دهید، سلام كافی نیست. حداقل نام واحد كاری خودتان را بگویید. با این كار به تلفن كننده ها اطلاعاتی را كه نیاز دارند، می دهید. همچنین آنها را وادار می كنید خودشان را در پاسخ معرفی نمایند. این مورد هم چنین نشان می دهد شما منضبط و آماده خدمت رسانی هستید.
این قاعده وقتی كه تلفن شخص دیگری را هم پاسخ می دهید به كار می رود. بنابراین تلفن كننده ها متوجه خواهند شد كه شخصی مسئول كمك به آنهاست.طبیعی است كه هیچ تلفن كننده ای دوست ندارد سردوانده شود. بنابراین اگر فرد را به شخص دیگری مرتبط نمایید، اول توضیح دهید كه چرا و به كجا تلفن را وصل می كنید و در مواردی كه ممكن است تلفن قطع شود، شاید بهتر باشد به او یك شماره تلفن بدهید.

تلفن ها را خودتان بررسی كنید
حتی الامكان خودتان تلفن ها را پاسخ دهید. داشتن دستیاری مانند منشی یا متصدی اطلاعات كه تلفن ها را انتخاب می كند، وقت را هدر می دهد و باعث ناراحتی تلفن كننده ها می شود. تلفن كننده ها از این مسئله كه دردسترس هستید و به آسانی با شما ارتباط برقرار می كنند، قدردانی خواهند كرد. هم چنین تماس های تلفنی لازم را خودتان برقرار كنید .
در صورتی كه مجبورید، به خاطر اینكه كاراتر باشید، كسی را به انتخاب تلفن ها بگمارید، دقت نمایید كه آیا آن فرد مؤدبانه و مناسب به تلفن ها پاسخ می دهد یا خیر. اجازه ندهید تلفن كننده ها احساس نمایند بین آنها فرق می گذارید. عباراتی مانند بگویم چه كسی تلفن كرده؟ یا، بدتر، شما؟ وی را به چالش وامی دارد. سؤالی مانند اینكه آیا ایشان شما را می شناسند؟ تهاجمی است. چون باعث معذب شدنش می شود كه آیا او را به خاطر می آورید یا نه و اینكه هر تلفن كننده ای كه شناخته نشود شانس برقراری ارتباط با شما را ندارد. در مقابل باید پرسیده شود می توانم به او بگویم چه كسی تلفن می زند؟

از عباراتی كه لاجرم پاسخ های نامناسبی را پیش می آورد، حتی اگر عیناً توسط تلفن كننده مطرح نشود، اجتناب نكنید. عباراتی مانند:
آیا او می داند شما از كجا زنگ می زنید؟
دلیل تماستان چیست؟
شما از كدام شركت یا سازمان زنگ می زنید؟
مشكل چیست؟
اگر قصد دارید فقط با افراد خاصی صحبت كنید از منشی بخواهید اول بگوید شما مشغول هستید و سپس بپرسد، می توانم به او بگویم چه كسی زنگ زده است؟ اگر تلفن كننده شخصی است كه می خواهید با او صحبت نمایید معاون یا منشی می تواند بگوید: او در حال حاضر اینجاست یا اجازه بدهید ببینم می توانم او را پیدا كنم.

گزینشگر تلفن باید توضیحی درباره اینكه چرا در دسترس نیستید فراهم كند. بهتر است بگوید: او در حال حاضر شدیداً گرفتار است، با خط دیگری صحبت می كند و یا پشت میزش نیست.
این توضیحات بهتر از این است كه بگوید او در دسترس نیست یا او نمی تواند بیاید پای تلفن. ارائه اطلاعات بیشتر نشان می دهد كه شما صادق هستید. بنابراین تلفن كننده كمتر احساس می كند كه مزاحم بوده است یا بین وی و دیگری فرقی قایل شده اید.
اگر شما گزینشگر هستید یا به تلفن های فرد دیگری پاسخ می دهید، همیشه به تلفن كننده كمك كنید تا شخص مورد نظر را پیدا كند یا پیام او را بگیرید و شخصاً پیگیر باشید و ببینید فرد مناسب آن پیام را می گیرد یا نه. از آن شخص نخواهید كه بعداً تماس بگیرد، این بی توجهی به وقت تلفن كننده است.
ضمناً وقتی پیام تلفنی را می گیرید با دقت گوش كنید و همه نكات را بنویسید. نام شخص یا سازمان تلفن كننده، شماره تلفن و دیگر روش های دسترسی را یادداشت نمایید. حتی وقتی آنها در عجله هستند، اگر بار اول اطلاعات را به طور واضح نشنیده اید، از آنها بخواهید نام های ذكر شده را دوباره تلفظ یا هجی كنند. پیام را به طور كامل و صحیح بگیرید و به امید اینكه آن تلفن می تواند تكرار شود، نباشید.

احترام به تلفن كننده
هیچ كس نمی خواهد پشت خط منتظر بماند. اما اگر كاری ضروری پیش آمد ابتدا توضیح دهید كه چرا خط را ترك می كنید و چه مدت می روید. از تلفن كننده خواهش كنید اگر می تواند منتظر بماند، بگذارید به درخواست شما پاسخ دهد و قبل از این كه نظرش را بگوید او را منتظر نگذارید. البته با این خواهش اكثراً موافقت و از ادب و نزاكتتان سپاسگزاری می شود. وقتی به مكالمه برگشتید از آن فرد به خاطر انتظار و صبرش تشكر كنید.
مطمئن شوید كه تلفن كننده بیش از ۱۵ تا ۳۰ ثانیه منتظر نمی ماند. اگر مدت زمان بیشتری باید از تلفن دور شوید بگویید در صورت امكان بعداً به او زنگ می زنید. قول بدهید كه در یك زمان مشخص تلفن خواهید كرد و حتماً این كار را انجام دهید.

صدایتان را شاد نگه دارید
هر كسی ممكن است یك روز بد داشته باشد، اما این دلیل نمی شود آن را طی مكالمه تلفنی منتقل كند. عصبانیت، بی صبری و یا یك كسالت ساده به طور واضح از طریق تلفن منعكس می شود و تلفن كننده را تحت تأثیر و در یك موضع دفاعی قرار می دهد. اگر در حین مكالمه تلفنی مهربان نباشید و با خشونت صحبت كنید، ممكن است مردم راهشان را جدا نموده و از صحبت كردن با شما اجتناب نمایند. یا ممكن است برای ارتباط های بعدی مشكل داشته باشند. بنابراین تلاش كنید كه در سراسر مكالمه مطلوب و هشیار باشید.
وقتی افراد در وقت نامناسبی تلفن می كنند، بپرسید آیا می توانید بعداً به آنها زنگ بزنید و زمانی را برای تماس مشخص كنید. یك قاعده خوب این است كه با تلفن كننده به طریقی رفتار كنید كه گویی در خانه یا اداره مهمان دارید. به این طریق احترام و حسن نیت آنها را بدست خواهید آورد. برخورد خوب به شما و شركتتان در ایجاد یك تصویر عمومی مناسب كمك می كند.

حالا به این نكات دقت كنید
آیا تا به حال گوشی را در حدود ۱۰ سانتی متر دور از گوشتان نگه داشته اید تا صدا را كم كنید؟ یا تلاش كرده اید جملاتی را كه شخص در آن طرف خط می گوید بازسازی كنید؟ اگر پاسختان مثبت است، پس می دانید چقدر مهم است كه با یك صدای مناسب صحبت نمایید. اندازه و وضوح صدا در كارایی ارتباطات تلفنی نقش دارد.

وقتی تلفن می زنید گوشی را روی گوشتان بگذارید و بخش دهانی را نزدیك لب ها نگه دارید و واضح و معمولی صحبت نمایید. اگر مردم گفته های شما را نمی فهمند به خاطر این است كه سریع صحبت می كنید. پس یك تلاش جدی به كار ببندید تا شمرده صحبت كردن عادتتان شود. این اصول به نظر ابتدایی می آید اما بسیاری از اوقات رعایت نمی شوند و در نتیجه باعث مخدوش شدن ارتباطات و استیصال شنونده می گردند.

مكالمات كوتاه زمان را ذخیره می كند. همه افراد از یك حد معین مكالمات شخصی لذت می برند. مانند: حال شما چطور است؟ یا، سفرتان چطور بود؟ اما مكالمات شخصی طولانی یا بی هدف حرف زدن مناسب نیست و اكثر مردم را كسل می كند.
وقتی می خواهید یك تماس تلفنی برقرار كنید یا انتظار یك تلفن را دارید به جای آشفتگی برنامه ریزی نموده و به موارد مكالمه فكر كنید. نكات اصلی را كه می خواهید درباره اش صحبت نمایید، بنویسید و در حین مكالمه به یادداشت ها رجوع و هر نكته را كنترل كنید. این تكنیك كمك خواهد كه روی موضوع اصلی متمركز بمانید. اگر حین صحبت یك موضوع غیرمنتظره پیش می آید و به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، آن را برای تلفن كننده توضیح دهید و برای یك تلفن دیگر همراه با جوابها به توافق برسید.

پایان راضی كننده برای یك مكالمه
وقتی می خواهید مكالمه را به پایان ببرید، حتی اگر از نتیجه آن راضی نیستید، مهربان و باوقار باشید. نكاتی را كه روی آن توافق دارید و فعالیت هایی را كه باید انجام دهید، خلاصه كنید و از طرف مكالمه به خاطر وقتی كه صرف كرده، تشكر نمایید. بنابراین آن فرد می داند كه شما می خواهید مكالمه را تمام كنید. بعد از خداحافظی بهتر است اول فرد تلفن كننده ارتباط را قطع كند. وقتی شما این كار را می كنید، گوشی را محكم روی دستگاه نگذارید، چرا كه این مسأله یك اثر منفی دارد.
دنبال كردن این راهكارهای ساده شما را در رأس گروهی قرار می دهد كه با همكاران، رؤسا، ارباب رجوع ها و ... در ارتباط است. در نهایت ممكن است خودتان را در ارتباط بیشتر با مكالمه های تلفنی بیابید، چون مردم دوست دارند كه با شما سروكار داشته باشند. با به دست آوردن مهارت استفاده موثر از تلفن اعتبار خود و محل خدمتتان را بالا ببرید.

ترجمه: ناهید مهریزی

جمعه 7/1/1388 - 1:30
دانستنی های علمی
آیاجوش به مواد غذایی بستگی دارد؟ [ February 5, 2009 02:20 AM ]

بر خلاف تصور عموم مردم که فکر می‌کنند مصرف تنقلات و شکلات و غذاهای شیرین باعث ایجاد جوش می‌شود باید ذکر کنم که تاکنون این فرضیه از نظر علمی ثابت نشده است. ولی جاهایی مانند آشپزخانه و جاهای گرم و محیط‌های مشابه می‌توانند عامل ایجاد جوش باشند و تغذیه به تنهایی نمی‌تواند عامل ایجاد جوش باشد.

جمعه 7/1/1388 - 1:28
دانستنی های علمی
اول مرغ بود یا تخم مرغ؟


این سوالی است كه از دوران ابتدایی و حتی تا مقاطع دانشگاهی برای بعضی

هنوز مجهول باقی مانده

است به راستی كدام یك ابتدا به وجود آمده اند؟

پاسخ این سوال را به طور واضح در نظریه ی تكامل توضیح می دهد:

همانطور كه می دانید نظریه ای معتقد است كه موجودات زنده در طول زمان طی

فرایندی مستمر تحول پیدا كرده اند كه تكامل نامیده می شود.

3میلیارد سال پیش بوده است تا به امروز كه كاملترین موجود زنده یعنی انسان بر

روی كره زمین هستند تحولاتی در آنها صورت گرفته كه تقریباً هر موجود زنه ای

ازموجودات قبلی نشات گرفته است اما در مورد مرغ كه گونه ای از پرندگان می

باشد باید بگوییم كه ازخزندگان پدید آمده اند كه احتمال می رود یك دسته

دایناسورهای گوشت خوار دوره ی ژوراسیكدوره ی میان زیستی حدود 100 میلیون

سال پیش به و جود آمده باشند . خزندگان یعنی اولین اشكال حیاتی واقعی

خشكی زی بودند خزندگان بر خلاف دوزیستان تخم هایی باپوسته ی خارجی

داشتند

كه میتوانستند در خشكی گذاشته شوند . حذف مرحله ی اقامت در آب مانند

مرحله ی نوزادی قور باغه ها گامتكاملی مهمی برای خزندگان است . نكته جالب

این است كه مایع آبكی درون تخم خزندكان از نظررنركیب شیمیایی بسیار شبیه به

آب دریاست از آنجا كه جنین خزنده در این محیط آبكی رشد و نمو میكند لذا تخم

پوسته دار این مهره داران خشكی نوعی آكواریوم خصوصی محسوب می شود كه

جنین مراحل اقامت در آب را در درون آن پشت سر می گذارد با كامل شدن تخم

پوسته دار خزندگان به سرعت عمده ترین جانوران خشكی شدند . این تفوق برای

مدتی پیش از 160 میلیون سال ادامه یافت . در طول تاریخ زمین خزندگان یكی از

بارزترین نوع سازش با محیط را نشان می دهند . گروهی از آن ها موسوم به

تپروزور ها به هوا راه یافتند این اژدهایان اسمان دارای بالهای بزرگ پرده مانند و

همچنین چنگال دار پرواز بی نقصی انجام می دادند گروه دیگری از خزندگان كه

نمونه آنها آركئو پتریكس فسیل شده است مانند پرندگان پرواز موفق تری داشتند ،

بدین ترتیب در دوره ی ژوراسیك اولین پرنده ها با خصوصیات خزنده ها پدید ار و در

دوره كرتاسه تقریباً كامل و در نهایت ابتدایی دوره ی سنوزوئیك دوران نوزیستی 65

میلیون سال اخیر ) فراوان شدند و بدین ترتیب با مهاجرت در محیط های جدید و

سازگاری با محیط های جدید و همچنین جهش های ایجاد شده گونه های مختلف

پرندگان بوجود می اید كه یك گونه آنها ماكیان است كه مرغ از این گروه می باشد .

پس آیا سوال صحیح است كه بگویید اول مرغ بوجود امد یا تخم مرغ ؟

جمعه 7/1/1388 - 1:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته