• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 85
تعداد نظرات : 8
زمان آخرین مطلب : 5652روز قبل
سينمای ایران و جهان

صفارهرندی: 

آثار امیدواركننده‌ رشد و جهش دوباره سینما قابل ‌مشاهده است

 a

«محمدحسین صفارهرندی» در آغاز بیست‌وهفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، در پیامی متذكر شد: بحمدالله علی‌رغم سختی، پیچیدگی و ظرافت كار در سینما به ویژه فرآیند خلق یك اثر فاخر، امروزه آثار و علائم امیدواركننده‌ای از رشد و جهش دوباره سینمای ایران قابل مشاهده است.

    به گزارش سایت سینمایی سوره به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جشنواره فیلم فجر گفت: در سالگشت خاطره‌انگیز پیروزی انقلاب اسلامی با درود به روان بنیاد گذار جمهوری اسلامی ایران عید انقلاب را كه به شكرانه مجاهدت‌های آحاد ملت، فر و شكوه مضاعفی یافته است تبریك گفته و برخورد می‌بالیم كه اوج فعالیت‌های خلاقه هنرمندان كشور را هم زمان با سی امین سال انقلاب اسلامی شاهد و ناظر هستیم. 
    در ادامه این پیام آمده است: درك این واقعیت كه سینمای ایران در پرتو انقلاب و از رهگذر تلاش‌های خستگی ناپذیر سی‌ساله اهالی شریف سینما و دست‌اندركاران محترم نسبت به گذشته غیرقابل مباهات، به جایگاه و منزلتی در خور رسیده است، چندان دشوار نیست. 
    سینمای ایران امروزه بر محمل اندیشه و تفكر ایرانی مسلمان، ضمن برقراری ارتباط سالم و متعامل با انبوه مخاطبان علی رغم همه فرازونشیب‌ها، جلوه‌ای دیگر از توانایی‌های بی‌شمار ملت بزرگ ایران را به نمایش گذاشته است و در عین حال دارنده رتبه و تراز مطلوبی در بین كشورهای دارای سینمای مستقل در جهان است. 
    در ادامه می‌خوانیم: حق این بوده است كه شعار عدالت و مهرورزی و بازگشت به هویت اصیل ایرانی و اسلامی كه همانا برگرفته از اصول اولیه انقلاب است، در تار و پود سیاست‌ها، برنامه و به ویژه تولیدات سینمایی این سال‌ها نمود و بروز و ظهور لازم را داشته باشد كه بحمدالله علی‌رغم سختی، پیچیدگی و ظرافت كار در سینما به ویژه فرآیند خلق یك اثر فاخر، امروزه آثار و علائم امیدواركننده‌ای از رشد و جهش دوباره سینمای ایران قابل مشاهده است. البته شاید قالب‌های متعارف سینمایی به ظرفیت‌های بیشتری برای ترجمان تصویری فرهنگ غنی ایران اسلامی و حماسه‌های پرشمار ملت نستوه ایران در سه دهه گذشته نیازمند است تا بتواند بیان رسا و شایسته‌تری برای نقل بسیاری از سرگذشت‌ها و روایت‌های تلخ و شیرین باشد. 
    در این پیام وزیر ارشاد تأكید كرده است: قطعا" سینمای ایران در آغاز دهه چهارم انقلاب محتاج آن است كه رویكرد و راهبرد تازه ای را برای نفوذ در قلوب مخاطبان و توده‌های مردم در اقصی نقاط جهان اتخاذ كند و قبل از آن با تحكیم و تقویت زیرساخت‌های فنی و صنعتی، زمینه خلق آثار با ساختاری هوشمندانه و خلاقه را پدید آورد. 
وزیر ارشاد در ادامه پیام خود آورده است: البته در كارنامه سینمای ایران خوشبختانه آثار قابل توجهی یافته می‌شوند كه به مدد ذوق سلیم، درك درست و عمق اندیشه‌های فیلمساز ایرانی در ذهن و ضمیر مخاطب ماندگار شده اند و یاد و نام آنها از حافظه ملت هیچ گاه پاك نخواهد شد. اما بلندای اهداف كه همانا منبعث از آموزه های قرآنی و وصایای اولیای الهی و ائمه هدی (ع) هستند، عزم و اراده‌هایی به مراتب قوی‌تر و با پشتوانه‌ای را برای اعتلای كاركرد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سینمای ایران گوشزد می‌كند. 
    در پایان این پیام آمده است: امید آن كه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر كه اینك بیست و هفتمین دوره خود را با افقی روشن در پیش روی دارد، نزد ملت‌ها و همه علاقمندان در سراسر عالم به درجه‌ای از اعتبار برسد كه انتخاب و جهت‌گیری‌های آن دریچه‌های تازه‌تری را به روی سینما بگشاید و گفتمان غالب در بسیاری از مجامع و جشنواره‌های سینمایی خارجی را كه متاثر از یكجانبه‌گرایی نظام سلطه است، به چالش جدی كشد و آشكاركننده حقایق انكار شده توسط آنان در پیشگاه وجدان بیدار ملت‌های جهان باشد. 

شنبه 12/11/1387 - 19:19
سينمای ایران و جهان

پیام «شاه‌حسینی» به جشنواره؛ سیمرغ باشكوه از قاف عشق باز آمد

ش 

دبیر جشنواره فیلم فجر در پیامی به جشنواره نوشت: آن گاه كه هدهد سالك از هفت شهر عشق گذشت و بر قله 30 سالگی فراز آمد، سیمرغی با شكوه و رنگین‌بال بود كه از قاف عشق، باز آمد.

    به گزارش سایت سینمایی سوره به نقل از روابط عمومی جشنواره، دبیر جشنواره فیلم فجر در آستانه برگزاری این رویداد در پیامی با عنوان «هروله عشق» گفت: در طلیعه فجر به دنیا آمد. همزاد انقلاب بود. حجاب ظلمت دریده و به ساحت نور درآمده... چند ماهه بود و نوپا كه به راه افتاد و همپای مردم در كوچه‌های پایمردی «هروله عشق» آموخت. در آینه نگاه زلالش هر چه دید به خاطر سپرد و بازتاب این همه تماشا را در رویاهای رنگین شبانه روایت كرد. 
    مجید شاه‌حسینی در ادامه این پیام افزود: دو ساله بود كه از آسمان آتش بارید و رویاهای رنگینش خونین شد. هشت سال مشق عشق و شمشیر دید،10 ساله بود كه داغ پیر دید و از آن پس هر روز منزلی از پی منزل دیگر پیمود. وقتی به فراز و گاهی به فرود... هدهد سالكی بود كه سودای سیمرغ در سر داشت، شولای نور در برداشت، هفت شهر عشق زیر پر داشت، این گونه بود كه قصه غربت غربی را در جلوه‌گاه شرق تجلی روایت كرد. چشم واقعیت گشود و از جام جهان‌نما حكایت كرد. چشمانی زلال كه از همان نگاه اول در جست و جوی حقیقت بود و در فرجام آینه تمام طریقت. و آن گاه كه هدهد سالك از هفت شهر عشق گذشت و بر قله 30 سالگی فراز آمد، سیمرغی با شكوه و رنگین‌بال بود كه از قاف عشق، باز آمد. 
    در ادامه آمده است: اكنون در سی امین منظومه كهكهشان انقلاب اسلامی، بر بال ستاره می‌نشینیم. بیست و هفتمین تجلی سیمرغ سینمای ملی ایران را به نظاره می نشینیم، عشق را به تفسیری دوباره می‌نشینیم. 
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد. 

شنبه 12/11/1387 - 19:12
سينمای ایران و جهان

2سیمرغ و 4دیپلم‌افتخار به برگزیدگان بخش عكس،پوستروآنونس اهدا شد

ش 

در بخشی از مراسم گشایش جشنواره بیست‌وهفتم فیلم فجر، جوایز بخش مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی جشنواره به برگزیدگان اهدا شد.

    به گزارش سایت سینمایی سوره، اولین سیمرغ بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در مراسم افتتاحیه این رویداد در سالن حافظ برج میلاد پر كشید و در بخشی از این مراسم جوایز بخش مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع رسانی سینمای ایران جشنواره اهدا شد. 
    برپایه این خبر، در بخش عكس ، سیمرغ بلورین به صورت مشترك به علی باقری برای عكس فیلم «پابرهنه در بهشت» و امیر عابدی برای عكس فیلم «سه زن» اهدا شد. 
در بخش پوستر ، علی زارع برای طراحی پوستر فیلم «زن دوم» دیپلم افتخار این بخش را به خود اختصاص داد و دیپلم افتخار بخش گرافیك محیطی به امیر شیبان خاقانی برای فیلم «سه زن» اهدا شد. در بخش تیزر و آنونس، دیپلم افتخار به امیرشیبان خاقانی برای ساخت آنونس فیلم «حس پنهان» و میثم مولایی برای فیلم «دعوت» اختصاص یافت. 
    بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در میان استقبال گرم مخاطبان در سالن حافظ برج میلاد تهران آغاز به كار كرد.

شنبه 12/11/1387 - 19:6
سينمای ایران و جهان

برای دیدن «هرشب‌تنهایی» باید آرامش‌وصبوری داشت 

a 

«رسول صدرعاملی» گفت: ساخت این فیلم سفارش شده است اما ما آن را سفارشی نساختیم. باید برای دیدن این فیلم كمی آرامش و متانت و صبوری داشت چرا كه تمام عوامل این فیلم با هم عهد بستند تا این فیلم به خوبی ساخته شود.

    به گزارش سایت سینمایی سوره، در نخستین نشست رسانه‌ای بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر فیلم «هر شب تنهایی» به كارگردانی رسول صدرعاملی وارد نقد و بررسی قرار گرفت. 
    در این نشست رسول صدرعاملی (كارگردان)، حامد بهداد (بازیگر)، كامپوزیا پرتوی (فیلمنامه نویس)، فرج حیدری (مدیرفیلمبرداری) و كامران ملكی(منتقد) حضور داشتند. 
    بنا براین گزارش، در ابتدای این نشست رسول صدرعاملی در پاسخ به این سوال كه «سینمای او را چه می‌شود؟»، گفت:‌ این شرایط موقتی است و من به سر جای خودم برمی‌گردم. 
    وی افزود: بخشی از این جریان به سن و سال و درك و فهمی كه باعث می‌شود از منیت‌ها فاصله بگیریم، برمی‌گردد. از فضای روشنفكری القا شده و روشنفكری قلابی، كه می‌گوید به سراغ مضامین بحرانی برو. مضامین ملتهب تند و تیزتر. و ناگهان می‌بینیم بخشی از مردم كشورت زندگی طبیعی دارند در حالی كه ما فیلمسازان به آن نگاه نمی‌كنیم. 
    كارگردان فیلم «هر شب تنهایی» در ادامه گفت: سالی 15 میلیون نفر به مشهد، كربلا و مدینه می‌روند و بخشی نیز آرزوی رفتن را دارند. در دنیا نیز عده‌ای نیز به كلیسای نوتردام و واتیكان می‌روند. بحثم در این فیلم، این بود كه به موضوع زائر بپردازم كه خیلی سخت بود. چون باید در ذهن و روح و روان یك زائر برویم كه بدون معجزه، به یك حال خوب می‌رسد. 
    «حامد بهداد» در این جلسه، درباره حضور خود در این فیلم گفت: ‌گاهی اوقات در جلساتی شركت می‌كنیم كه به مسائل هنری تكنیكی و فنی اشاره داریم. سال گذشته در همین جشنواره، راجع به یكی از كارهایم یكسری فن و تكنیك برای دفاع از خودم به همراه داشتم و می‌دانستم كه طبق روال چنین جلساتی چه پاسخ‌هایی باید داد. اما باید بگویم كه من در این فیلم هیچ چیزی دال بر تكنیك، فن و میزانسن ندارم و همه‌اش احساس، حال و هوا و زیارت است. 
    وی افزود: من منتسب به همین خطه هستم و آنجا زندگی كرده‌ام. گاهی اوقات اتفاقاتی می‌افتد كه لزومی نیست در مورد آن توضیح دهیم و فقط لازم است بگویی كه همین است. من در پاسخ به سؤال‌هایی در مورد این فیلم، فقط می‌توانم بگویم همین بود. (و دو دستش را بالا می‌برد). 
    «فرج حیدری» مدیر فیلمبرداری این فیلم نیز هم‌كاری در این پروژه را عشق به امام رضا(ع) دانست و گفت: من دو فیلم و سریال را درباره امام رضا(ع) كار كرده‌ام. یكی «ولایت عشق» بود و دیگری «هر شب تنهایی». این فیلم را هم من با عشق كار كردم. با عشقی كه در تمام همكارانم بود. 
    وی «هر شب تنهایی» را یكی از كارهای سختی دانست كه تاكنون در آن همكاری داشته و گفت: گذشته از همه اینها، «هر شب تنهایی» سومین فیلم سختی بود كه در زندگی‌ام كار كردم. من پیش از این «ولایت عشق» را فیلمبرداری كردم و دو سال طول كشید اما آنقدر سخت نبود كه «هر شب تنهایی» بود. 
    این فیلمبردار سینما درباره فیلمبرداری در حرم امام رضا(ع) گفت: در حرم رضوی، محدودیت‌هایی وجود دارد كه به راحتی نمی‌توانیم با دوربین كار كنیم و نورپردازی كنیم. ولی ما با عشق كار كردیم. امیدوارم از طرف مسئولین آستان قدس رضوی فضایی به وجود بیاید كه فیلمسازان انقدر برای كار سختی نكشند. 
    كامپوزیا پرتوی فیلمنامه‌نویس این اثر سینمایی نیز در این نشست، گفت: پیش از این اصغر فرهادی قصه‌های این فیلم را آماده كرده بود و طرح او تصویب شده بود و چون ایشان درگیر كار شد، من قرار شد كه به جای او كار كنم. 
    وی ادامه داد: من افسوس می‌خورم كه از این موضوع می‌توانستیم یك «ده فرمان» بسازیم، چون قرار بود این موضوع 14 قصه داشته باشد و ما می‌توانستیم «ده فرمان» خودمان را از این قصه‌ها بیرون بكشیم و به ماورای ذهن و باورمان بپردازیم كه متأسفانه میسر نشد و در حد دو فیلم ماند و من همین‌ جا امیدوارم كه ادامه پیدا كند. 
    در ادامه «رسول صدرعاملی» در پاسخ به این سوال كه چرا تولید فیلم‌های دیگری با این مضامین متوقف شده است، گفت: بر اساس موضوع زیارت، 9 قصه در طول 3 سال نوشته شد كه تحقیق و پژوهش فراوان داشت. همه تلاش ما این بود كه روح حاكم به فیلم باتوجه به خطراتی كه این نوع فیلمسازی و لحن را تهدید می‌كند، كم شود. در فیلمی كه كوچك‌ترین اشتباهی آن را به ورطه خرافه‌گویی می‌اندازد و ممكن است كه با اشتباه اندكی به ورطه تقابل بیافتی، این فیلم می‌خواهد به ذهن و روح و روان آدم‌ها وارد شود و ببیند كه در چنین شرایطی چه اتفاقی برای آنها می‌افتد. 
    صدرعاملی درباره قرابت مضمون این فیلم با عقاید شخصی‌اش گفت: حتما این موضوع به افكارم نزدیك بوده كه به سراغش رفته‌ام. فیلم‌های من در جشنواره‌های مختلف جهانی شركت كرده‌اند و هم از دایره امر به معروف و نهی از منكر جایزه گرفتند. به نظرم ما دو نوع سینما داریم كه یكی تجربی و ساختارشكن است و باعث می‌شود كه سینمای حرفه‌ای فضایی بازتر داشته باشد و دیگر، فیلمی كه فقط برای نمایش عرضه می‌شود. 
    وی درمورد بحث زائر و زیارت در این فیلم گفت: بحث این فیلم، ساختاری است كه برخلاف نمونه‌های مشابهش، می‌خواهد ایمان در بافت و تمام لحظاتش باشد. 
    وی به سختی‌های فیلمبرداری این فیلم اشاره كرد و گفت: به یاد دارم روز اول فیلمبرداری ما اول ماه رمضان بود و كارمان شب عید فطر به پایان رسید. هفتاد درصد فیلمبرداری ما برخلاف فیلم «شب»، در روز اتفاق می‌افتاد و ما وقتی در حرم كار می‌كردیم، همه روی كار ما حساسیت داشتند و كنجكاو بودند. 
    وی افزود: وقتی كار ما به پایان رسید، تمام خدامین و آدم‌هایی كه در آستانه قدس رضوی بودند، از سینماگران ایران حلالیت طلبیدند كه پیش‌از این طور دیگری در مورد آنها فكر می‌كردند. 
    صدرعاملی در مورد سفارشی بودن این فیلم گفت: ساخت این فیلم سفارش شده است اما ما آن را سفارشی نساختیم. باید برای دیدن این فیلم كمی آرامش و متانت و صبوری داشت. تمام عوامل این فیلم با هم عهد بستند تا این فیلم به خوبی ساخته شود. 
    وی درباره حضور «حامد بهداد» در این فیلم گفت: من با تعریفی كه از «حامد بهداد» دارم، معتقدم آن بخش اصلی كه شامل بازیگری، شوق و تلاش‌های اوست، دیده نشده و بخش عمده بازیگری او پنهان مانده است. 
    وی در انتهای سخنانش درباره نداشتن قصه مشخصی در این فیلم گفت:‌ سینما هرگز نمی‌تواند بدون قصه باشد اما روایت ما از قصه متفاوت است. قصه این فیلم ملودرام و جذاب است و من هرگز مخالف سینمای قصه‌پرداز نیستم. 
    فیلمنامه‌نویس این اثر سینمایی نیز در انتها گفت: ما هرگز برای ساخت این دو فیلم قصه، كم نداشتیم، من همیشه در نگارش فیلم‌نامه‌هایم ابتدا بسیار باز و راحت می‌نویسم و همه چیز را می‌بینم و بعد با همفكری كارگردان و فیلمبردار و دیگر عوامل فیلم شروع به كوتاه كردن فیلمنامه می‌كنم. 
    وی ادامه داد: در ابتدا قرار بود این اثر سریالی چهارده قسمتی بین 45 تا 50 دقیقه باشد كه با مشورت شورای صداوسیما به این نتیجه رسیدیم كه قصه‌ها برای فیلم سینمایی مناسب هستند. ما آنقدر قصه كم نداشتیم كه داستان را كش بدهیم. حتی برای فیلم سینمایی «شب» نیز خواستیم بخش‌هایی از كار را كوتاه كنیم. 

شنبه 12/11/1387 - 18:58
سينمای ایران و جهان

آغاز جشنواره بیست و هفتم با پنج بزرگداشت و چند اتفاق هیجان‌انگیز 

a 

سالن همایش‌های برج میلاد شامگاه جمعه 11 بهمن‌ماه در آستانه آغاز جشن‌های 30 سالگی انقلاب میزبان یکی از هیجان‌انگیزترین افتتاحیه‌های تاریخ 27 ساله جشنواره فیلم فجر بود. 

    به گزارش سایت سینمایی سوره، بیست ‌و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر دیشب با تاخیری 45 دقیقه‌ای از ساعت 19:45 به طور رسمی شروع شد و تا ساعت 11 ادامه داشت. مراسم با پخش سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم شروع شد و پس از آن محمدرضا فروتن "به آهستگی" روی سن آمد تا برنامه را آغاز کند.
    فروتن در دومین تجربه‌ اجرای مراسمی سینمایی جز در لحظه‌هایی کوتاه فروغی نداشت و اجرای سرد او در دقایق آغاز افتتاحیه حس و حالی را که باید از جشن دریغ کرد. او سخنانش را با خیرمقدم به حاضران شروع کرد و با یادآوری جشن بزرگ پیروزی انقلاب گفت: اولین تولد این مولود را در بهشت زهرا جشن گرفتیم و زمانی به جشن دوم رسیدیم که داغدار شهدای جنگ بودیم.
    مجری مراسم ادامه داد: در این سال‌ها این طفل بالید و رشد کرد و ما فراموش نکردیم که این طفل نوپا در محرم به دنیا آمده و در صفر پاگرفته است. امسال تولد این طفل با میلاد حضرت امام محمد باقر (ع) تقارن پیدا کرده، این همزمانی را به فال نیک می‌گیریم و به انتظار سال‌های بعد می‌مانیم تولد انقلاب اسلامی را تبریک می‌گوییم.
    مجید شاه‌حسینی دبیر جشنواره بیست و هفتم اولین سخنران افتتاحیه بود که در دقایقی کوتاه درباره جشنواره امسال صحبت کرد و پس از آن فروتن از معاون سینمایی وزیر ارشاد خواست روی سن بیاید. سخنرانی محمدرضا جعفری جلوه مانند شاه‌حسینی کوتاه بود و این نوید آن را می‌داد که مراسم افتتاحیه امسال موجز‌تر از سال‌های قبل و همراه با ضرباهنگی تندتر باشد.
    اما ادامه مراسم نشاندهنده ضعف برنامه‌ریزی در مدیریت زمان بود. فروتن در بخش دیگر برنامه با اعلام اینکه قرار بوده نما‌هنگی درباره غزه پخش شود اما آماده نشده، قطعه شعری به مردم غزه تقدیم کرد: بغض را باور می‌کنم وقتی که خنده زخمیه / جنگ را باور می‌کنم وقتی پرنده زخمیه.
    اجرای قطعه موسیقی با سنج و دمام بخش دیگر مراسم افتتاحیه بود. نوازندگان از سمت چپ سن از میان جمعیت بر صحنه آمدند و با نواختن قطعاتی، حال و هوای ماه محرم و عزاداری امام حسین (ع) را زنده کردند. تعدادی از حاضران با تلفن همراه از این بخش برنامه تصویر می‌گرفتند و تا زمان خارج شدن گروه از سمت راست سن و از میان جمعیت تصویربرداری ادامه داشت.
    برای اهدای تندیس به امیر بدیع مدیر استودیو بدیع دبیر جشنواره و حسین شمسی روی سن آمدند. فرزند محسن بدیع پس از گرفتن لوح تقدیر با اشاره‌ به خاطره‌ای از پدرش گفت: 60 سال پیش پدرم دستگاه صدای اپتیک را ساخت و نشان داد ایرانی می‌تواند سازنده باشد. یادآوری خاطره‌های خوش پدر بدون گفتن نام دوستانش که در این حرفه تلاش کردند کامل نیست. بیژن جباری، مجید بیوکی، منوچهر پیشداد، اکبر تبریزی، مسعود کلانتری و... برای ارتقای این حرفه سعی کردند.
    تجلیل از زنده‌یاد خسرو شکیبایی با حضور همسر هنرمند در کنار جعفری جلوه و شاه‌حسینی برگزار شد. مجموعه‌ای از تصاویر فیلم‌های شکیبایی در تیزری پخش شد و نمایش تصاویر "کیمیا"، "هامون"، "اتوبوس شب"، "صبحانه‌ای برای دو نفر"، "سالاد فصل" و... فضای سالن را عوض کرد. این بخش با تشویق حاضران همراه بود و همسر زنده‌یاد شکیبایی که منقلب شده بود لوح تقدیر را از دست جعفری جلوه دریافت کرد.
    تیزر جشنواره بیست و هفتم در این بخش از جشنواره پخش شد و پس از آن، تیزری عاشورایی به نمایش درآمد. در این تیزر صحنه‌های عاشورایی فیلم‌های "افق"، "به خاطر هانیه"، "سلطان"، "از کرخه تا راین"، "مسافر ری" و "روز واقعه" پخش شد. در تیزرهای بعدی هیت انتخاب بخش‌های مختلف جشنواره معرفی شدند و حسام الدین سراج و گروهش با اجرای قطعه‌ای فضای مراسم را عوض کردند.
    برای نمایش تیزر پرده سالن پائین آمد، اما پرده با دکور برخورد کرد و پاره شد. فروتن هم با اشاره به اتفاق‌های عجیب و غریب روی صحنه گفت: اوضاع پشت صحنه خوب نیست. اما با همدلی و همراهی شما این نواقص که تعدادشان کم هم نیست، رفع می‌شود. این اولین بار است که چنین برنامه‌ای در این سالن برگزار می‌شود و بخشی از ماجرا طبیعی است.
    اجرای نقالی بخش دیگر مراسم بود و تیزر بعدی با موضوع غزه با حضور آناهیتا نعمتی، حمیدرضا پگاه، مهشید افشارزاده، مهناز افشار و شهاب حسینی پخش شد. بازیگران سینمای ایران در این تیزر با مردم غزه همدلی کردند.
    بزرگداشت محمدرضا شرف‌الدین با پخش تیزری از این تهیه‌کننده و طراح جلوه‌های ویژه آغاز شد. شرف‌الدین در این تیزر از خاطره‌های سال‌های کودکی و آغاز فعالیتش در سینما صحبت کرد و بعد شاه‌حسینی و جعفری جلوه به دعوت فروتن روی سن آمدند تا لوح یادبود شرف‌الدین را اهدا کنند.
    شرف‌الدین با یادآوری خاطره شهیدان هشت سال دفاع مقدس گفت: ادای احترام می‌کنم به جوانانی که در سال‌های دفاع مقدس از شرف و نام بزرگ ایران دفاع کردند. نسلی که نام و شهرت را گذاشتند و بزرگی و افتخار برای این مرز و بوم به ارمغان آوردند. این تقدیر مسئولیت مرا در سینما سنگین‌تر کرد.
    با پخش تیزر ویژه محمود کلاری بخش دیگر بزرگداشت‌ها آغاز شد. در این تیزر مسعود کیمیایی، مسعود جعفری جوزانی، ایرج رامین‌فر، شادمهر راستین، نظام‌الدین کیایی و علیرضا زرین‌دست درباره ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای این فیلمبردار باسابقه صحبت کردند.
    کلاری در میان تشویق حاضران و مثل همیشه با لبخند روی سن رفت و لوح یادبودش را گرفت. فروتن به استقبال کلاری رفت تا او پشت تریبون صحبت کند و کلاری هیجانزده گفت: حس غریبی دارم. دوستان و همکاران درباره من صحبت کردند و مجموعه نظرها و دیدگاهها را کنار هم شنیدم. امیدوارم بتوانم به این احساس و اعتماد پاسخ بدهم و با غرور حاصل از این شعف مقابله کنم.
    بخش بزرگداشت ابراهیم حاتمی‌کیا همانطور که انتظار می‌رفت با حس و حال فراوان برگزار شد. تیزر حاتمی‌کیا از دو بخش تشکیل شده بود. هر دو بخش در موزه سینما تصویربرداری شده و شامل گشت و گذار کوتاه فیلمساز محبوب سینمای دفاع مقدس در میان خاطره‌های سینمای ایران بود.
    محمد‌حسین صفار هرندی وزیر ارشاد و جعفری جلوه لوح یادبود حاتمی‌کیا را به این کارگردان اهدا کردند. حاتمی‌کیا حرف‌هایش را با اشاره به فضای مراسم آغاز کرد: معمولا در چنین مراسمی از قبل نکته‌ای در ذهنم نیست و سعی می‌کنم با تنفس در فضا به نکته برسم. من سینماگری قصه‌گو هستم و می‌دانم چطور قصه بگویم. در فیلم‌هایم قصه آدم‌های مردد، ثابت قدم و آدم‌های خوب را روایت کرده‌ام.
    وی افزود: من در 30 سال اخیر فراز و نشیب پر از تلخی و شیرینی را پشت سر گذاشته، جوایز مختلف گرفته و در دوره‌های مختلف جشنواره بوده‌ام. بهترین خاطره‌های من مربوط به تالار وحدت است که گرما و حرارت بیشتری داشت و نمی‌دانم چرا این سالن اینقدر سرد است؟ سرمای این سالن نگذاشت شرایط خوبی در مراسم فراهم شود.
    حاتمی‌کیا گفت: فیلم‌هایم مانند فرزندانم هستند و سرنوشت "به رنگ ارغوان" برایم مهم است. این فیلم را با دلم ساختم و دلم برای آن تنگ است. من در آن زمان شرایط را پذیرفتم و مومنانه پای حرفم ایستادم. ایمان دارم که آقای صفار می‌خواهد این فیلم اکران شود. من توقع دارم پس از 30 سال فعالیت در سینما اتفاقی اینچنین برای فیلم من هم بیفتد.
    بزرگداشت رسول صدرعاملی با پخش تیزر این فیلمساز آغاز شد. او روی سن رفت گفت: باورم این بود که برگزاری این مراسم برای من زود است. با وجودی که شایسته‌‌تر از من وجود دارند، اما در این 30 سال همه سینماگران زحمت کشیدند. سال‌های اول پر از مهربانی، برادری و رفاقت بود. در سال‌های انقلاب و جنگ این فضای صمیمی وجود داشت و اما به مرور کمرنگ شد.
    وی افزود: در یکماه گذشته شاهد همدلی سینمای ایران برای حل مشکل یک فیلم هستیم که این فضا قابل تقدیر است. در این مدت فاصله سینماگر و وزیر برداشته و فضا مهربانانه‌تر شده است. آقای حاتمی‌کیا فراموش کرد که بگوید ما با هم صحبت کردیم که چطور دختری را که از سینمای ایران رفته دوباره برگردانیم.
    پس از پایان بخش بزرگداشت‌ها، سالن تقریبا خالی و بخش اهدای جوایز مواد تبلیغی در سکوت و رفت وآمد حاضران برگزار شد. زمانی که فروتن با حضار خداحافظی می‌کرد، سالن تقریبا خالی بود. مراسمی که بیش از سه ساعت طول کشید، سرد و بی‌رمق بود. مانند هوای زمستانی این روزهای تهران

شنبه 12/11/1387 - 18:55
سينمای ایران و جهان

«بیست» كاهانی به دنبال گرفتن نمره 20 از منتقدان 

a 

فردا یكشنبه در سومین روز از بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر ، فیلم سینمایی «بیست» به كارگردانی عبدالرضا كاهانی در سالن‌های یك و دو سینمای رسانه‌ها به نمایش درخواهد آمد. 

    به گزارش سایت سینمایی سوره، برنامه نمایش‌های سینمای رسانه‌ها در روز یكشنبه 13 بهمن ماه از ساعت 10صبح و با نمایش همزمان فیلم‌های «شكوفه‌های گیلاس» به كارگردانی دوریس دوری محصول سال 2008 آلمان در بخش در جستجوی حقیقت در سالن شماره یك و نمایش فیلم سینمایی «كودكان هوانگ شی» به كارگردانی راجر استپاس وود محصول سال 2008 استرالیا، آلمان و چین از بخش جشنواره جشنواره‌ها آغاز خواهد شد. 
    در ادامه برنامه نمایش‌های سینمای رسانه‌ها رأس ساعت 13 فیلم سینمایی «بیست» به كارگردانی عبدالرضا كاهانی از بخش جلوه‌گاه شرق به صورت همزمان در سالن‌های یك و دو سینمای فلسطین به نمایش درخواهد آمد. 
    فیلم سینمایی «بیست» چهارمین فیلم ایرانی خواهد بود كه پس از فیلم‌های «هرشب تنهایی»، «وقتی همه خوابیم» و «سوپراستار» در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد.
    بر اساس این گزارش در ادامه و از ساعت 15:45 درسالن شماره یك فیلم سینمایی‌«جعبه پاندورآ» به كارگردانی یسیم اوستا اوگلو محصول سال 2008 تركیه، آلمان و فرانسه از بخش جام جهان‌نما به نمایش درخواهد آمد و به صورت همزمان در سالن شماره دو فیلم سینمایی«شائوریا» به كارگردانی ثمرخان محصول سال 2008 هند در بخش جلوه گاه شرق به نمایش درخواهد آمد. 
    برپایه این خبر، آخرین سانس سومین روز برنامه رسانه‌ها از ساعت 18:45 با نمایش فیلم «بدرود سولو» به كارگردانی رامین بحرانی محصول سال 2008 آمریكا از بخش جام جهان‌نما در سالن شماره یك آغاز خواهد شد و همزمان با این فیلم در سالن شماره دو فیلم سینمایی بهترین ‌آرزوها برای فردا به كارگردانی تاكاشی كوئیزومی محصول سال 2007 ژاپن از بخش جلوه‌گاه شرق به نمایش درخواهد آمد. 

شنبه 12/11/1387 - 18:53
سينمای ایران و جهان

«سینه‌سرخ» 22 بهمن اکران می‌شود 

a 

فیلم سینمایی «سینه‌سرخ» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی و تهیه‌کنندگی محمد قهرمانی پس از دهه فجر روی پرده سینماها می‌رود. 

    به گزارش سایت سینمایی سوره، محمد قهرمانی تهیه کننده فیلم سینمایی "سینه سرخ" گفت: شرایط اکران برای فیلم مهیا شده، تیزرها هم ساخته شده و برای اکران عمومی برنامه ریزی کرده‌ایم. "سینه سرخ" از 22 بهمن در گروه فرهنگی اکران می‌شود.
    وی ادامه داد: این فیلم برای مخاطب خاصی ساخته شده، موضوع متفاوت و انسانی دارد اما ساختار فیلم به شکلی است که برای مخاطبی که سینما را ابزاری برای ارتقای اندیشه می‌داند جذاب است و فقط فیلمی برای سرگرم کنندگی نیست.
    این تهیه کننده افزود: اکران فیلم با تاخیرهمراه است و این موضوع روی میزان استقبال از فیلم تاثیر می‌گذارد اما امیدوارم تماشاگر این فیلم را انتخاب و با آن ارتباط برقرار کند. اکران در گروه فرهنگی می‌تواند زمینه ارتباط مخاطب خاص با این فیلم را فراهم کند.
    پرویز شیخ‌طادی کارگردان فیلمهای "پشت پرده مه" ، "دفتری از آسمان" ، " دایناسور" را در کارنامه دارد. وضعیت اکران عمومی "دایناسور" هم هنوز مشخص نشده است.
    "سینه سرخ" داستان علی‌یار کودک 12 ساله مسلمان است که در پی مرگ بهترین دوست خود برای احیاء او دنبال کسی می‌گردد که دم مسیحایی داشته باشد، اما در این جستجو غیر از خود کسی را نمی‌یابد. در این فیلم مهدی احمدی، سپیده گلچین، محمدرضا داودنژاد، رضا افشار، یوسف مرادیان و ... بازی می‌کنند.

شنبه 12/11/1387 - 18:51
سينمای ایران و جهان

«وقتی‌همه‌خوابیم»‌ را صددرصد تأیید نمی‌كنم

s 

«بهرام بیضایی» گفت: این تقسیم‌بندی كه درباره فیلم «وقتی همه خوابیم» كرده‌اند و می‌گویند «ساختن این موضوع برای من بد است»، غلط است. این برچسبی است كه شاید نتوان آن را به راحتی كند اما با این وجود من این فیلم را باتوجه به شرایط ساختم و صددرصد آن را تأیید نمی‌كنم. 

    به گزارش سایت سینمایی سوره، نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «وقتی همه خوابیم» با حضور بهرام بیضایی كارگردان این فیلم و عوامل فیلم پس از پایان نمایش فیلم در سالن شماره سه سینما فلسطین برگزار شد. 
    در ابتدای این نشست كه مجری آن «شهرام جعفری‌نژاد» بود، «بهرام بیضایی» با تصریح بر تأثیر ساخته نشدن فیلم «لبه پرتگاه» بر ساخت این فیلم گفت: این فیلم بیش از هر اشاره به هر فیلمی، با «حاجی‌آقا آكتور سینما» یكی از اولین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران ارتباط دارد كه مثل آن به صحنه و پشت‌صحنه سینما می‌پردازد. این فیلم سومین قسمت از یك سه‌گانه در مورد سینماست كه اولین قسمت آن «اعتراض» نام دارد، دومی «لبه پرتگاه» و سومی «وقتی همه خوابیم». 
    وی افزود: «اعتراض» سال‌ها قبل نوشته شد و انگیزه‌ام از نوشتن آن، مطرح كردن مسئله اعتراض «آذر شیوا» به وضعیت سینما در سال 49 است كه باعث پایان كار او به عنوان یك فیلمساز شد.اهمیت این موضوع برای من از این جهت است كه من آن موقع كار سینما را شروع كردم متأسفانه فكر می‌كنم روشنفكری آن زمان، اعتراض آذر شیوا را درك نكرد و فرصتی گران‌بها در آن تاریخ از دست رفت. من حتی فیلمنامه «اعتراض» را به «آذر شیوا» هم نشان دادم اما او از آن خوشش نیامد. البته شاید دیگر فیلمی در مورد فیلمسازی نسازم اما قطعا منشأ هر سه فیلم‌نامه‌ای كه در مورد سینما دارم به «حاجی‌آقا آكتور سینما» بازمی‌گردد. 
    «محمدرضا درویشی» آهنگساز این فیلم نیز در این جلسه گفت: تجربه كار با بیضایی از زیباترین تجربیاتی است كه در كارم داشتم و تا به حال 5 بار تكرار شده است. قطعا بدون ذهن خلاق و كمك‌های او نمی‌توانستم موسیقی‌های خوبی برای فیلم‌ها بنویسم. در این پروژه فیلم و موسیقی هر دو مقولات سختی بودند و از «بهرام بیضایی» ممنونم كه چند ماه به من كمك كرد و موسیقی فیلم ساخته شد. 
    برپایه این خبر، «مژده شمسایی» در این نشست گفت: همه می‌دانیم سینما كار گروهی است و بازیگران كه دیده می‌شوند، جلوه خارجی این كارند. برای همین، از همكاران خوبی كه در فیلم داشته‌ام، تشكر می‌كنم. 
    «شقایق فراهانی» هم بازی در آثار «بهرام بیضایی» را آرزوی خود نامید و گفت: خوشحالم كه قبل از مرگم در فیلمی از «بهرام بیضایی» بازی كردم. 
    «علیرضا جلالی‌تبار» یكی دیگر از بازیگران فیلم گفت: سال 76 با جاروكردن پشت صحنه بیضایی كارم را شروع كردم و همیشه در كارهایش حضور داشتم موقع كار هم بیشتر حواسم به طرز كار «بیضایی» بود و چیزی از بازیگری در این فیلم، در ذهنم باقی نمانده است. 
    «حسام نواب‌صفوی» بازی در این فیلم را تجربه‌ای گرامی دانست و آن را با یك بار دیگر از فارغ التحصیل شدن در دانشگاه برابر كرد. 
    در ادامه «هدایت هاشمی» هم گفت: چند سال است كه از تئاتر به سینما آمده‌ام. فیلم كمتر بازی می‌كنم اما همیشه این شانس را داشته‌ام كه در تئاتر و سینما با بیضایی كار كرده‌ام، ولی نمی‌دانم چرا بیضایی همیشه مرا در نقش پیرمرد می‌خواهد.‌ 
    در ادامه این نشست، وقتی یكی از سئوال‌كنندگان موضوع فیلم را موضوعی كم‌ارزش خواند كه در این حد قابلیت پرداختن را ندارد، بیضایی گفت: منتقدان باید تصمیم بگیرند چه پرارزش است و چه چیز كم ارزش و مسئله‌ای نیست كه نتوان در مورد آن صحبت كرد. من هم می‌توانم بگویم اگر موضوع سینما اینقدر بی‌ارزش است كه نباید من درباره آن فیلم بسازم، چرا شما درباره این سینمای كم‌ارزش می‌نویسید؟ زمانی هم كه فیلم‌هایی با مضامین اسطوره‌ای می‌ساختم، از منتقدان فحش زیاد می‌شنیدم. سال 56 بعد از «غریبه و مه»، نقدهای آنها كاری با من كرد كه نتوانستم تا مدت‌ها فیلمی بسازم. منتقدان البته بهتر است توجه داشته باشند زمانی كه این حرف‌ها را می‌زنند به تبع آن سرمایه‌گذار و تهیه‌كننده هم تمایلی به كار با كارگردان پیدا نمی‌كند. البته چون سینما هنر گرانی است، بسیاری از كارهایم به همین خاطر در اداره نظارت و ارزشیابی گیر كرد و از من خواستند از ساخت آن اعلام انصراف كنم. 
    بیضایی گفت: این تقسیم‌بندی كه درباره فیلم كرده‌اند و می‌گویند «ساختن این موضوع برای من بد است»، غلط است. این برچسبی است كه شاید نتوان آن را به راحتی كند. 
    وقتی از بیضایی در مورد ارتباط این فیلم با مسئله ستاره‌سازی و نقد آن سوال شد، بیضایی گفت: فكر نمی‌كنم. شاید عده‌ای فیلم را غلط فهمیده‌اند. فیلم در مورد ستاره‌سازی نیست و این موضوع تنها بخشی از داستان فیلم است. كسی بازیگر تجاری به دنیا نیامده اما عده‌ای بااستعداد زیادی هم كه دارند در شرایطی تبدیل به بازیگر تجاری می‌شوند و شاید، باید فرصت به وجود بیاید تا استعدادهای آنها كشف شود. متأسفانه خط‌كشی‌های بازیگران به هنری و تجاری فقط كمك می‌كند كه این فضا بهتر حفظ شود. 
    بیضایی با اشاره به شرایط نمایش فیلم در سالن سینما فلسطین گفت: گفته می‌شود صد سال سینما داریم اما این صد سال سینما در حدی شكننده است كه صدای فیلم من در این سالن سینما به خوبی شنیده نمی‌شود. ما به كلمات و تصویر و صدا اهمیت نمی‌دهیم و به آنها می‌گوئیم پیش پا افتاده. تا شروع به درست كردن این مسائل نكنیم، چیزی درست نخواهد شد. 
    وی در بخشی دیگر از حرف‌های خود گفت: عده‌ای گویا می‌خواهند من فقط آثار اسطوره‌ای و تاریخی بسازم. من هم آماده‌ام برای هر اثر من مانند؛ «طومار شیخ شرزین» یا «سیاوش‌خوانی» اگر مجوزی بگیرید، من آن را می‌سازم اما چقدر باید برای ساختن یك فیلم صبر كنم؟ 
    بیضایی تصریح كرد: من این فیلم را صددر صد تأیید نمی‌كنم اما «وقتی همه خوابیم» بهترین فیلمی است كه در حال حاضر می توانستم بسازم. فكر كردم در آن حداقل راجع به سینما می‌توانم صحبت كنم.

شنبه 12/11/1387 - 18:51
سينمای ایران و جهان

«فریدون خوشابافرد» صدابردار باسابقه سینمای ایران درگذشت

«فریدون خوشابافرد» صداگذار و صدابردار با سابقه سینمای ایران روز گذشته و بر اثر سكته قلبی در گذشت.

    به گزارش سایت سینمایی سوره، «فریدون خوشابافرد» صداگذار فیلم‌هایی نظیر «تك درخت‌ها»، «تلافی»، «قتل آنلاین» و «انتخاب» روز گذشته در سن 65 سالگی و بر اثر سكته قلبی در گذشت. 
    مرحوم «فریدون خوشابافرد» كار در سینما را با صدابرداری استودیو «آقای هیروگلیف» به كارگردانی غلامعلی عرفان شروع كرد و آخرین كار به نمایش درآمده، از وی فیلم سینمایی «تلافی» بود كه كار صداگذاری آن را بر عهده داشت. 
    مراسم تشییع پیكر این هنرمند فقید رأس ساعت 10 صبح (فردا) یكشنبه 13 بهمن ماه از مقابل «خانه سینما» برگزار خواهد شد. 

شنبه 12/11/1387 - 18:49
سينمای ایران و جهان

«سوپراستار» قصد كوبیدن كسی را ندارد

s,vi

«تهمینه میلانی»، فیلم «سوپراستار» را فیلمی سالم و در پی كمك به آدم‌ها دانست و گفت: این فیلم هیچكس را نمی‌كوبد و شخصیت اصلی آن بسیار سمپاتیك است و در میانه‌های فیلم، تماشاگر او را دوست خواهد داشت.

    به گزارش سایت سینمایی سوره، «تهمینه میلانی» كارگردان فیلم «سوپراستار» در گفت‌وگویی، گفت: این كه شخصیت اصلی این فیلم یك بازیگر می‌بود یا نه آنقدر مهم نیست و حتی قهرمان ما می‌توانست یك ورزشكار، سیاستمدار یا یك كارگردان باشد. مسئله فقط داشتن معروفیت و ستاره بودن شخصیت داستان است. 
    وی در ادامه گفت: در فیلم «سوپراستار»، مهم این بود كه قهرمان یك فوق‌ستاره باشد و مردم او را بشناسند و او از یك موقعیت ویژه برخوردار باشد. 
    میلانی گفت: محتوای اصلی فیلم راجع به خوشبختی و آدمی است كه زیر نور نئون موفقیت به خاطر عدم داشتن ظرفیت و توانایی لازم در هضم این موقعیت ویژه به خود و دیگران صدمه می‌زند، چرا كه معروفیت توان بسیار بالایی می‌خواهد. قهرمان فیلم من یك آدم محبوب نیست ولی معروف است. 
    این كارگردان سینما افزود: شخصیتی كه «شهاب حسینی» نقش آن را بازی می‌كرد، از قهرمان آگوستوس نوشته هرمان هسه الهام گرفته‌ام شخصیت نوجوان این فیلم را تحت تأثیر داستان «شازده كوچولو» نوشتم، البته هیچ شباهتی به «شازده كوچولو» ندارد و فقط از آن الهام گرفته شده است. 
    وی در پاسخ به این سئوال كه آیا در پی‌برانگیختن چالش در فیلم اخیر خود است، گفت: به هر حال من شخصا در هر فیلمی كه می‌سازم اساسا میل دارم كه چالشی به وجود بیاید چون رشد ما به همین چالش‌ها بستگی دارد. 
    وی افزود: بعضی‌ها به من می‌گویند ممكن است با این فیلم به سوپر استارها بر بخورد، ولی باید بگویم ما در كشورمان سوپر استار به آن معنی نداریم ولی اگر سوپراستار ما كسی باشد كه توان و ظرفیت لازم را داشته باشد، دیگر نباید به او بربخورد و اگر هم این ظرفیت را نداشته باشد بهتر است این فیلم را ببیند و شاید با دیدن این فیلم باعث شود در رفتارش تجدید نظر كند. 
    «تهمینه میلانی» در ادامه گفت: در فیلم «سوپر استار» شخصیت و چهره قهرمان داستان كاراكتری منفی ندارد، ما فقط به او كمك می‌كنیم كه اطرافش را بهتر ببیند و بفهمد كه سر رشته زندگی‌اش را كجا گم كرده است. ما حتی او را محكوم هم نمی‌كنیم و به او شانس تغییر می‌دهیم و می‌گوییم این شانس برای تو وجود دارد. 
    وی «سوپراستار» را فیلمی سالم و در پی كمك به آدم‌ها دانست و گفت: این فیلم هیچكس را نمی‌كوبد و شخصیت اصلی آن بسیار سمپاتیك است و در میانه‌های فیلم تماشاگر او را دوست خواهد داشت. 
    میلانی گفت: نقد «سوپراستار»، قصد كوبیدن ندارد و در پی بیان این مطلب است كه شهرت و معروفیت لزوما خوشحالی و خوشبختی نمی‌آورد. 
    وی در انتها گفت: ما سعی می‌كنیم در این فیلم لایه‌های سطحی ذهن آدم‌ها را كنار بزنیم و نگاه‌های سطحی كه به محبوبیت، معروفیت و شهرت می‌شود را نقد كنیم. 
انتهای پیام /


شنبه 12/11/1387 - 18:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته