• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 164
تعداد نظرات : 22
زمان آخرین مطلب : 4051روز قبل
ایرانگردی

روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است....

 

 


روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است با سنگ‌های لاشه که تمام‌ کوچه‌های آن را احاطه کرده‌اند زیر نورهای موضعی به رنگ قهوه‌ای سوخته در می‌‌آیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور می‌شود.

تداخل نورهایی که از بالا و پایین دیوارها و خانه‌ها را احاطه کرده‌اند با رفتن خورشید خود را بیشتر به رخ می‌کشند و زیبایی که تمام بافت این روستا به دلیل درخشندگی‌اش به دست آورده برای بسیاری از گردشگران جاذبه‌ای مدرن در بافت سنتی محسوب می‌شود.

جاذبه‌هایی که حتی مسئولان سازمانی همدان نیز از آن به عنوان نگین روستاهای همدان نام می‌برند

.

روستای ورکانه یکی از روستاهای دهستان الوند کوه شرقی در شرق شهرستان همدان است که در دامنه کوه قرار دارد و کوه‌های سرده در سه کیلومتری شمال شرقی، کوه سرخ بلاغ در سه کیلومتری جنوب غربی و کوه قره‌داغ در چهار کیلومتری شرق این‌ آبادی قرار دارند.

در هر کوچه این روستا که قدم می‌گذاری، فرش سنگی زیر پا، احساسی زیبا را در وجود انسان ایجاد می‌کند، تمام کوچه‌ها جدول‌کشی شده و مانند شهری زیبا به نظر می‌رسد و چراغ‌های روشنایی زیبایی که مناسب سنگفرش‌هاست کنار پیاده ‌رو تعبیه شده است.

این زیبایی وصف ‌ناشدنی حاکم بر روستای ورکانه همدان در پی امضای تفاهم‌نامه میراث فرهنگی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایجاد شد و به دنبال آن زیباسازی روستای ورکانه در چند فاز انجام گرفت و حفظ معماری سنتی آن جلوه‌ای ویژه به خود گرفت.

این روستا زادگاه پرفسور توفیق موسیوند، سازنده نخستین قلب مصنوعی جهان است که در سال 1315 در این دیار چشم به جهان گشود.

روستای ورکانه همدان یکی از شش روستای گردشگری همدان است که نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و به عنوان منطقه ویژه گردشگری کشور مطرح شد.

بافت کالبدی روستای ورکانه همدان به دلیل ویژگی خاص فرهنگی، به عنوان میراثی ارزشمند از نیاکان به شمار می‌رود و حفظ و نگهداری آن را مورد تأکید قرار می‌دهد.

این روستا منطقه‌ای است که قدم زدن در کوچه‌های آن عظمت قدرت و زیبایی آن انسان را مبهوت می‌کند و آن را زیباتر از شهر به عنوان نگین همدان معرفی می‌کند.

این روستا مدتها به لحاظ وضع خاص خود از نظر موقعیت جغرافیایی و ارتباطی و توانمندی اقتصادی و زیرساختی در انزوا قرار داشته است و در سال‌های اخیر با کشف پتانسیل هایش رونق به سراغ آن آمده است.

روستای ورکانه در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار گرفته و روستاهای این منطقه به دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از طبیعت زیبا از مناطق بسیار بکر به شمار می‌روند

.

وجود دره‌های فراوان از جمله دره‌های زیبای یورد صفرخان، دره‌ خان، تخته سنگ، جن‌ دره و سوبلاغ در مجاورت روستا از خصوصیات طبیعی منطقه است به طوری که دره بارانی در جنوب و جنوب شرق‌ آبادی واقع شده است و شیب عمومی این منطقه و وجود دره‌های فراوان در اطراف روستا موجب شکل‌ گیری رودخانه‌های فصلی شده است.

رودخانه‌های فصلی ورکانه از ارتفاعات یخچال‌ها سرچشمه می‌گیرند و بعد از عبور از اراضی سیمین ورکانه به رودخانه فصلی ارزانفود می‌ریزند و سرچشمه گرفتن رودخانه دارستان (ارزانفود) از ارتفاعات روستای ارزانفود بر جاذبه‌های طبیعی منطقه افزوده است.

گذری بر کوچه پس کوچه‌‌های روستای سنگی ورکانه در فصل تابستان، نشان دهنده پرورش درختان گردو، سیب و زردآلو در حیاط برخی از واحدهای مسکونی است

.

باغ فضای اصلی زندگی برای مردمان این روستا است

در روستای ورکانه باغهای سرسبز، اراضی و فضاهای سبز، نقطه مثبت و پتانسیل فعال برای برنامه ‌ریزی جهت جذب گردشگر محسوب می‌شود زیرا باغ به عنوان فضای اصلی زندگی برای مردمان این روستا مطرح است و در جای جای زندگی افراد رخنه کرده است به طوری که حضور باغ، هر چند کم وسعت، در حیاط خانه‌ها به وفور دیده می‌شود.

گذشته از این، محور ارتباط اصلی روستا از شهر همدان نیز دارای مناظر و چشم ‌اندازهای زیبایی است که می‌تواند به عنوان محوری توریستی مطرح شود زیرا وجود چشم‌ اندازهای زیبا و مناظر بدیع این محور را یکی از پتانسیل‌های بالفعل شهر همدان کرده است.

این محور از جاده همدان - ملایر منشعب می‌شود و پس از عبور از سد اکباتان و روستاهای یلفان، شمس‌ آباد و علی‌آباد به ورکانه می‌رسد.

برخی بناها و فضاها که بیشتر در بخش مرکزی روستا و جاهایی که قدمت بیشتری دارند، شامل بناهای سطوح و فضاهای پر و خالی در هم ادغام شده هستند که بافت همگن ایجاد کرده‌اند.

در این فضا و بافت، تراکم بناها شدید است و معابر طراحی شده در این منطقه عرض کمی دارند. برخی بناها نیز به لحاظ ترکیب مربوط به دوره جدید هستند و به لحاظ ترکیب ‌بندی و بافت از نظم خاصی برخوردارند و در این بخش از بافت، در حیاط، باغ وجود دارد و بر زیبایی فضا افزوده است.

فضاهای باز روستا روی هم رفته 62 هزار و 569 متر وسعت دارند که 17 هزار و 207 مترمربع آن را معابر، چهار هزار مترمربع آن را فضای باز، 20 هزار و 286 مترمربع آن را عرصه‌های ساختمانی و 21 هزار و 76 مترمربع آن را باغها و اراضی تشکیل می‌دهند

http://qudsonline.ir/NewsQods/Images/News/Editor/image/varkeh3.jpg.

کاربرد سنگ در چهره و سیمای روستا خودنمایی می‌کند

روستای ورکانه به لحاظ کار و استفاده از مصالح بومی و محلی به خصوص مصالح سنگی منحصر به فرد است و کاربرد سنگ به صورت یک مصالح عام و متعارف در چهره و سیمای روستا خودنمایی می‌کند.

کاربرد سنگ نه‌ تنها در پی، بلکه در قسمت اعظم بناها در ساخت دیوارهای باربر و دیوارهای محوطه و حیاط‌ها مورد استفاده قرار گرفته است و اکثر سنگ لاشه است که توسط ملات گل کار شده و پهنای این دیوارهای سنگی در طبقه همکف به یک متر هم می‌رسد و تنها عامل اتصال در دیوارهای سنگی نیز استفاده از تیرهای چوبی است.

سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختمانی در ابنیه روستای ورکانه است و عنصر سنگ به عنوان اصلی‌ترین مصالح در ابنیه روستای ورکانه بیش از هر چیز در بازدید از روستا به چشم می‌خورد و به نظر می‌رسد کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه بوده است.

پیشینه روستای ورکانه به بیش از 400 سال می‌رسد و آنچه از تاریخ برمی‌آید اینکه نخستین و قدیمی‌ترین محله آن، محله درب مسجد است.

محله درب مسجد قدیمی‌ترین محله روستای ورکانه به شمار می‌رود

روستای ورکانه مجموعه‌ای از چند محل است که هر کدام از چندین واحد همسایگی و مسکونی تشکیل شده‌اند و در محله درب مسجد که قدیمی‌ترین محله روستای ورکانه به شمار می‌رود مسجد، حمام و مخابرات قرار گرفته است.

در محله کردها نیز که در شرق روستای ورکانه و ورودی آن جای گرفته، تنها مدرسه روستا واقع شده است و خرمن جا که به محله خرمنی معروف است در این محله قرار دارد.

محله عباس‌آباد سومین محله روستاست که در مناطق تازه توسعه یافته قرار دارد و غیر از نانوایی و یک آسیاب، کاربری دیگری در آن استقرار ندارد.

روستای ورکانه به دلیل اینکه در پیرامون آن معادن سنگ به فراوانی مشاهده می‌شود، نام ورکانه را به خود گرفته و وجه تسمیه روستای ورکانه را معادل محلی که در نزدیکی معدن یا ورکان است، آورده‌اند و شاید ورکانه را به دلیل قرار گرفتن این روستا در کنار رود و جوی آب به این نام خوانده‌اند زیرا در زبان کردی، کانه به معنای چشمه است.

در روستای ورکانه مانند سایر روستاهای استان، ریش‌سفیدان جایگاه خاصی دارند و در زمانهای قدیم نیز نظام تصمیم‌ گیری و قدرت بر اساس ارباب رعیتی بوده است.

در آن زمان نقی‌خان قراگوزلو، خان روستا بوده و بعد از او نیز دخترش ارباب و حاکم روستا شده است و در حال حاضر نیز اصطبلی که در دو کیلومتری جنوب روستا ساخته شده، بقایایی از آن زمان است.

در روستای ورکانه تنها یک مسجد و آن نیز در ضلع جنوبی روستا وجود دارد که بنای آن نوساز است و با مصالح جدید ساخته شده است.

نمای ساختمان مسجد از آجر کار شده و وضوخانه، فضاهای پشتیبانی و خدماتی مسجد در اطراف آن قرار دارد. این مسجد به لحاظ معماری داخلی کاملا ساده است و یک محراب کوچک با کاشی‌کاری اندکی در اطراف محراب در آن ساخته شده است.

روستای ورکانه همدان که به عنوان زیباترین روستای استان همدان معرفی شده است این روزها پذیرای شمار زیادی از مسافران است و فضای سبز و با نشاط آن روزهایی به یاد ماندنی را بدرقه راه میهمانان همدان می‌کند.

ورکانه در فصل‌های بهار و تابستان علاوه بر پذیرا بودن اقوام کوچنده و چادرنشین، گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب می‌کند و ییلاقهای تخته سنگ و دریخان، باغ‌های گردو، سیب و بادام از محبوبترین گزینه‌های یک سفر خانوادگی برای مردم همدان و سایر شهرهای دیگر محسوب می‌شود.

تابستانهای خنک و دلپذیر و زمستانهای سخت و خشن دستاورد اقلیم کوهستانی برای ورکانه است که شبها همچو نگینی در دل کوه می‌درخشد.

چهره روستا همیشه تمیز و بهداشتی است و همین پاکیزگی و نورهای درخشنده کوچه‌ها پس از غروب آفتاب، ورکانه را به یکی از زیباترین و پرطرفدارترین روستاها در بین مردم همدان تبدیل کرده است

جمعه 13/11/1391 - 17:26
جهانگردی
 

 

 

 

این دریاچه «دریاچه پنج رنگ» نامیده شده و زیباترین دریاچه جهان به شمار می‌آید؛ چرا که هیچ نظیری برای...

 

 

 

 


 
Caño Cristales اسم یک دریاچه در کلمبیا است که با 100 کیلومتر فاصله در  Sierra de la Macarena واقع شده است.
این دریاچه «دریاچه پنج رنگی» نامیده شده و زیباترین دریاچه جهان به شمار می‌آید؛ چرا که هیچ نظیری برای آن در یبن دریاچه‌های دیگر وجود ندارد. باوجود این در یک دوره کوتاه مدت در سال این دریاچه با رنگهای قرمز، زرد، سبز و آبی تبدیل به دریاچه رنگین کمانی می‌شود.
می‌توان گفت این دریاچه میراث بیولوژیکی نوع بشر است.

جمعه 13/11/1391 - 17:11
ایرانگردی

خانه مشروطیت:
 

خانه کوزه کنانی ها که بعد ها برای زنده نگهداری خاطرات نهفته درآن «خانه مشروطیت» نامیده شد،درسال 1247 شمسی توسط حاج مهدی کوزه کنانی(ابوالمله) بنا نهاده شد.به سبب موقعیت ویژه این خانه در جوار بازار قدیمی تبریز و مرکز بافت قدیم شهر و شور و علاقه بانی آن به نهضت مشروطه، این خانه به محل تجمع دوستداران مشروطه تبدیل گشته و تصمیمات بسیار مهمی درآن اتخاذ شده است. این خانه تاریخی در حال حاضر موزه مشروطیت است.

عمارت ایل گولی:
 

شاه گولی(استخرشاه) سابق و ایل گولی(استخر مرد م) فعلی از گردشگاه های زیبا و دلکش تبریز است که در جنوب شرقی تبریز بر دامه تپه ای احداث شده است.اطراف پارک بزرگی احداث شده که امکانات رفاهی مناسبی دارد.

مسجد کبود:
 

این مسجد بنا به کتبیه سردرب آن به سال 870 هجری قمری ودر زمان سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله قره قویونلو که فردی زیباپسند و شاعر نیز بوده، بنا شده است. تنوع و ظرافت کاشیکاری و انواع خطوط به کار رفته درآن و همچنین زیبایی وهماهنگی رنگ ها سبب شده است که به فیروزه اسلام شهرت یابد.این مسجد در زلزله سال 1993 تبریز به شدت آسیب دیه ولی به خوبی مرمت شده است.

مسجد جامع:
 

این مسجد که در کتب تاریخی نیز از آن عنوان جامع کبیر نام برده شده در همه ادوارتاریخی همواره مسجد جامع شهر بوده و بازار برگرداگردا آن شکل گرفته است. کهن ترین بخش بنا متعلق به دوره سلجوقی است.

مسجد(ارگ)علیشاه:
 

بنای ارگ تبریز باقیمانده مسجدی است که در قرن هشتم هجری توسط تاج الدین علیشاه وزیر الجایتو ساخته شده است. عرض این بنا سی مترو ارتفاع آن 26 متر است.عرض دیوارها ده متر و داخل آنها مرکب از دو دیوار عریض است که توسط طاق هایی به هم اتصال یافته است. این بنا داخل مصلای فعلی شهر قرار گرفته است.

مسجد مقبره:
 

این مسجد با نه ستون سنگی خوش تراش دراول بازار کفاشان قرار دارد. چون مقبره مرحوم میرزا مهدی قاضی طباطبائی درهمین مسجد قرار دارد، به نام مقبره خوانده می شود.

مقبره الشعرا:
 

درخیابان ثقه الاسلام تبریز و در ضلع شمالی بقعه سیدحمزه، قبرستانی وجود دارد که مدفن اغلب شاعران و بزرگان این مرز و بوم بوده است. بنای یادبود زیبایی با تأسیسات توریستی به نام مقبره الشعرا دراین محل ایجاد گردیده ، که آرامگاه استاد محمدحسین شهریار دراین محل قرار دارد.

بازار تبریز:
 

بافت اصلی بازار تبریز از دو راسته سرپوشیده شمالی جنوبی و شرقی غربی تشکیل شده است . راسته های اصلی توسط راسته های فرعی به هم متصل شده اند و فضاهای بین آنها سراها و کاروانسراها و تیمچه ها بنا شده است. بزرگ ترین گنبد بازار، گنبد تیمچه امیر و زیباترین قسمت آن تیمچه مظفریه است. مهم ترین ورودی بازار تبریز در حال حاضر در انتهای شمالی خیابان فردوسی است .شبکه بازار تبریز به مثابه قلب شهر است و نقش عمده ای در بافت شهر دارد. این بازار بزرگ ترین اثر ثبتی کشور (از حیث مساحت) و وسیع ترین مجموعه مسقف و بهم پیوسته جهان به شمار می رود.

عمارت شهرداری:
 

این بنا که در مرکز شهر تبریز و در میدانی معروف به میدان ساعت(شهریار) قرار دارد، در سال 1312 شمسی در گورستان متروک کوی نوبر با نظر مهندسان آلمانی ساخته شد .برج ساعت آن از شهرت زیادی در تبریز برخوردار است.

آرامگاه دو کمال:
 

در محله بیلانکوه تبریز در میان باغی مشجر و بنایی متین و زیبا دو تن از بزرگان ادب و هنر ایران آرمیده اند.کمال الد ین مسعود خجندی از شعرای معروف قرن هشتم و نهم هجری و کمال الدین بهزاد معروف ترین نقاش قرن دهم هجری دراین مکان قرار دارد.

خانه امیر نظام گروسی:
 

این خانه قدیمی که در محله ششگلان تبریز واقع شده از آثار دوره قاجار است که پس از مرمت به گنجینه دوره قاجار تبدیل شده است.

جاذبه های طبیعی تبریز
 

روستا و چشمه کندوان:
 

کندوان روستای تاریخی کم نظیری است که در 22 کیلومتری جنوب اسکو و در 62 کیلومتری تبریز در میان دره ای با صفا و کنار رودخانه پرآبی به همین نام واقع شده است. این روستا چشمه آب معدنی مهمی دارد که بسیار مشهور است.آب چشمه بعد از خروج از زمین در منبعی جمع آوری شده وبرای شرب استفاده می شود. نوشید ن این آب در درمان بیماری های کلیوی بسیار موثر است.خانه های روستایی از نظر معماری بسیار جالب هستند. چرا که در میان صخره های دوک شکل قرار گرفته اند.

دره لیقوان:
 

روستای ییلاقی لیقوان در جنوب شرقی تبریز و در دامنه کوهستان سهند قرار دارد. این روستا همجوار دره بسیار زیبایی است که رودخانه لیقوان از کنار آن می گذرد.
دریاچه (تالاب) قوری گل: این دریاچه در فاصله 45 کیلومتری تبریز در مسیر جاده تبریز- تهران قرار دارد و به دلیل ویژگی های محیطی و زیستگاهی حیات وحش، به عنوان یک تالاب بین المللی به ثبت رسیده است. این دریاچه زیستگاه بسیار مناسبی برای پرند گان آبزی است .دریاچه قوری گل به علت نزدیکی به شهر و برخورداری از محیطی زیبا و سرسبز، از تفرجگاه های مهم مسافران عبوری و مرد م تبریز است.

دره سعید آباد:
 

این دره به ویژه درفصل تابستان مورد استفاده وسیع گردشگران قرار میگیرد. این دره معبر رودخانه سید آواچای است که در 2 کیلومتری جاده ترانزیتی تبریز- تهران قرار دارد.
کوه سهند: سهند یکی از بلندترین کوه های آذربایجان و مهم ترین کوه آتشفشان خاموش ایران است که در 50 کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد و به دلیل زیبایی و سرسبزی به عروس کوهستانهای ایران معروف است.

چشمه تاپ تاپان:
 

این چشمه به فاصله 5 کیلومتری آذرشهر در جاده تبریز به مراغه قرار دارد.آب در حوضی طبیعی جمع می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.

سوغات تبریز
 

اگر شهر یا استانی به دلیل داشتن یک نوع شیرینی خاص معروف شده آذربایجان به خاطر تنوع شیرینی ها و طعم ماند گار و خاطره انگیز و سلامت و مقوی بودن شیرینی هایش معروف است.بعضی از شیرینی هایی که در تبریز پخته می شود و مخصوص شهر تبریز و برخی دیگر شیرینی های سایر مناطق آذربایجان می باشد.انواع شیرینی های تبریز شامل قرابیه، نوقا، اریس، لوز، راحت الحلقوم، باقلوا، نان های تبریز(بربری ،لواش،سنگک) نان های روغنی و مزه دار از جمله سوغاتی های بسیار لذیذ تبریز هستند که در مجله آشپزباشی این شماره در بخش غذاهای تبریزی آموزش داده شده است .قابل ذ کر است که یکی دیگر از سوغاتی های پرطرفدار آذربایجان آجیل است که نوع تبریزی آن زبانزد خاص و عام می باشد و دراین شهر نیز آجیل تواضع بسیار معروف است. آجیل تبریز انواع متنوعی دارد که ازآن جمله می توان به آجیل چهارشنبه آخر سال، آجیل عید نوروز، آجیل شب یلدا و غیره اشاره کرد
جمعه 13/11/1391 - 17:11
سلامت و بهداشت جامعه




آیا هنگام سفر بیمار می شوید؟ ممکن است در اثر تماس با چند مکان آلوده ای که در ادامه نام برده ایم، این اتفاق برای شما رخ دهد.

























 

 

از میز هواپیما گرفته تا روتختی های هتل، میکروب های مضر در همه جا حضور دارند. اما با کمی اطلاعات، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ژل های ضدعفونی کننده می توانید خود را از آسیب باکتری ها در طول سفر دور نگهدارید.

 

 

 

● کنترل از راه دور اتاق هتل

 

شاید خدمه هتل، دستشویی ها را ضدعفونی و میزهای کنار تخت را تمیز کنند و برق بیندازند اما به ندرت پیش می آید که ریموت کنترل تلویزیون های داخل اتاق را تمیز کنند. بر اساس یافته های علمی میکروب شناسان، ریموت کنترل های داخل هتل ها محل تجمع باکتری های بیشماری هستند. 

 

● دستشویی هواپیما

 

شاید دستشویی هواپیما بسیار کوچک باشد اما میکروب های بیشماری در این محل تجمع دارند. چون فضا کوچک است همه آلودگی ها می تواند به راحتی به همه جای دستشویی، حتی سینک آن تراوش کنند. مسافرین شلخته ای که سینک را خیس رها می کنند و بیرون می آیند، در واقع فضا را برای رشد باکتری مهیا می کنند. بهترین کار این است که دست های خود را بشویید و با دستمال کاغذی در دستشویی را باز کنید و هنگامی که به صندلی خود بازمی گردید، از ژل ضدعفونی کننده استفاده کنید.

 

 

 

● میز تاشو هواپیما

 

برخی از این میزهای تاشوی صندلی های هواپیما برای تعویض پوشک نوزادان، قرار دادن کیسه تهوع و دستمال های کثیف استفاده می کنند. در هواپیماهایی که پروازهای پشت سر هم دارند، این میزها در هر پرواز تمیز و ضدعفونی نمی شوند. در سفر بعدی خود این مساله را در نظر داشته باشید و برای جلوگیری از دریافت باکتری های بیماری زا، یک دستمال تمیزکننده همراه خود داشته باشید و پیش از خوردن هر خوراکی، میز را ضدعفونی و تمیز کنید.

 

● شیر آب سردکن

 

ترجیح می دهید از آب سردکن های عمومی برای نوشیدن آب استفاده کنید یا از توالت عمومی؟ جالب است بدانید، شیر آب سردکن های عمومی به مراتب میکروب و باکتری بیشتری دارد. یافته های علمی جدید نشان داده اند، شیرهای آب سردکن ها عمومی مملو از باکتری های بیماری زا و آلوده ترین مکان ها هستند. کمی فکر کنید: دستشویی های عمومی چندین بار در طول روز تمیز می شوند اما آخرین باری که مشاهده کرده اید آب سردکن ها تمیز می شوند، چه زمانی بوده است؟ از این به بعد حواستان به آب سردکن ها باشد و بهتر است برای نوشیدن آب، یک بطری آب خریداری کنید.

 

 

● بالشت و پتو

 

آیا هنگام سفر از اینکه به شما پتو یا بالشت رایگان می دهند، خوشحال می شوید؟ نباید خوشحال باشید، مخصوصا ااگر این وسایل داخل کیسه پلاستیکی نیستند. این بالشت و پتوها در طول پروازهای پشت سر هم یک هواپیما تمیز و ضدعفونی نمی شوند. تصور کنید مسافر قبلی بیمار بوده یا از این بالشت و پتوها به جای دستمال موقت خود استفاده کرده است. بهتر است از این به بعد بالشت و پتوی مسافرتی خود را همراه داشته باشید.

 

● روتختی های هتل

 

قبل از پرت کردن خود روی تخت هتل، کمی فکر کنید. روتختی های سنگین هتل ها، اصولا خیلی زود به زود شسته نمی شوند. بیشتر هتل ها، با تعویض مسافرین فقط ملافه های تخت را عوض می کنند و روتختی ها را تغییر نمی دهند. روتختی بهترین بستر برای رشد ساس هاست. به شما توصیه می کنیم، روتختی ها را کناری بگذارید و فقط از ملافه های تمیز و شسته شده استفاده کنید.

 

 

 

● کیسه های کاغذی هواپیما

 

بیشتر مسافرین، پوست میوه، پوست تخمه، پوشک نوزادان، دستمال کاغذی های کثیف و ... را داخل کیسه صندلی های هواپیما می اندازند. جای این کیسه ها به طور مرتب و درست تمیز نمی شود به همین دلیل، به شما توصیه می کنیم چیزی را داخل این کیسه ها قرار ندهید. این کار مثل این است که وسایل خود را داخل سطل زباله عمومی گذاشته اید.

 

● پریزهای برق هتل

 

چه چیزی است در اتاق هتل که همه آن را لمس می کنند اما هیچ کس آن را تمیز نمی کند؟ پریزهای برق؛ که مملو از باکتری های بیماری زا هستند. نخستین کاری که مردم هنگام ورود به اتاق هتل می کنند، روشن کردن کلید برق است. اصولا دست های آنها در هواپیما یا قطار آلوده شده است و حتی اگر دستان خود را بشویند نیز با این پریزهای آلوده در تماس هستند. محققان اعلام کرده اند، آلوده ترین سطح داخل اتاق های هتل، پریزهای برق است و حاوی مقادیر بسیاری باکتری مضر است.

 

 

 

● کیوسک های لمسی فروش بلیط

 

کیوسک های ارائه بلیط در ایستگاه های قطار و فرودگاه ها به صرفه جویی وقت مسافران کمک شایانی می کنند. اما متاسفانه این دستگاه ها به هیچ عنوان بهداشتی نیستند و حجم زیادی میکروب روی آنها وجود دارد. برای پیشگیری از آلوده شدن به این میکروب ها، حتما پس از استفاده از این دستگاه ها دستان خود را بشویید یا با ژل های تمیزکننده پاک کنید.

 

 

 

 

جمعه 13/11/1391 - 17:7
ایرانگردی
چه نكاتی را برای پیشگیری از بیماری‌های مسافرتی رعایت كنیم

 
تعطیلات نوروزی شاید برای خیلی از ما فرصت خوبی است تا به‌دور از هیاهوی زندگی شهری و مشغله‌های كاری، چند روزی را كنار اعضای خانواده با سفر به دامان طبیعت در شهرهای دور و نزدیك خاطره‌ای شیرین را رقم بزنیم.

مهم نیست این سفر چند روزه به كجا باشد یا با هواپیما، قطار یا با خودروی شخصی باشد، مهم این است كه همه اعضای خانواده خاطره خوبی از این سفر داشته باشند.

همگی به سلامت تعطیلات را به پایان برسانند و سفر بی‌خطری داشته باشند و اینها میسر نمی‌شود مگر این‌كه امنیت و سلامت همه افراد خانواده تامین شود. همان‌طور كه رعایت برخی نكات كوچك و شاید به ظاهر كم اهمیت می‌تواند به شیرینی سفر بیفزاید، بی توجهی به همین نكات نیز می‌تواند بسادگی لذت سفر را به كام اعضای خانواده تلخ كند.

یكی از مواردی كه می‌تواند خاطره خوش یك سفر را به تلخی بدل كند، بیماری‌های مسافرتی است و اگر این بیماری‌ها با اطلاع از وضعیت جسمانی و مراقبت‌های مخصوص طول سفر همراه باشد، می‌تواند بدون مشكلی سفر خوبی را برای همه اعضای یك خانواده رقم بزند.

در این بخش قرار است توصیه‌هایی به مسافران نوروزی داشته باشیم. با امید به این‌كه خانواده‌ها با رعایت آن، سفری سلامت و بی‌خطر پیش‌رو داشته باشند.

بیماری مسافرت

به این آمار توجه كنید: از هر10 نفر 9 نفر در طول زندگی خود دچار بیماری مسافرتی می‌شوند.

این بیماری كه در كودكان شایع‌تر است موجب تهوع، استفراغ و سردرد در افراد حساس می‌شود. اگر به حركت حساس هستید و به بیماری مسافرت دچار می‌شوید، سعی كنید در طول مسیر كاملا به صندلی خودرو تكیه دهید و صندلی را به حال نیمه خوابیده درآورید.

بهتر است در قسمتی از وسیله نقلیه بنشینید كه كمترین تكان را دارد. اگر با اتوبوس سفر می‌كنید در صندلی‌های ردیف میانی اتوبوس، اگر با خودروی شخصی سفر می‌كنید صندلی جلوی خودرو و درصورتی كه با هواپیما سفر می‌كنید، صندلی‌های ردیف كنار بال هواپیما، مناسب‌ترین فضاها برای این هستند كه شما سفر راحت و بدون مشكلی را تا هنگام رسیدن به مقصد داشته باشید.

افرادی از خانواده كه شرایط ویژه‌ای دارند باید در طول سفر نكات خاصی را رعایت كنند؛ مثلا سفرهای هوایی برای زنان باردار در اواخر بارداری ممنوع است. خانم‌های باردار توجه داشته باشند چنانچه با وسیله شخصی مسافرت می‌كنند هر دو ساعت حداقل 10 دقیقه از ماشین خارج شوند و آرام قدم بزنند.

لازم است خودروی حامل این افراد از راه‌های مطمئن و با سرعت مجاز هدایت شود و در مسیرهای غیرآسفالت و سنگلاخی به‌خاطر تكان‌های شدید حركت نكند.

اگر به بیماری مسافرت مبتلا هستید از درون خودرو به مناظر نگاه نكنید یا اگر در قایق یا كشتی هستید به حركت امواج چشم ندوزید و به جای آن فقط به افق نگاه كنید. بهتر است از بوهای تحریك‌كننده مانند سیگار دوری كنید. همچنین سعی كنید از شب قبل از مسافرت، كمتر غذا و نوشیدنی بخورید و در طول راه نیز معده خود را تقریبا خالی نگه دارید یا سبك غذا بخورید.

توصیه مسافرتی

براساس اعلام وزارت بهداشت تقریبا 20 تا 50‌درصد مسافران هنگام سفر به مشکلات گوارشی مبتلا می‌شوند. صرف‌نظر از این‌كه چنین وضعیتی برای خود بیمار تا چه حد سخت و غیرقابل تحمل است، می‌تواند دردسرهایی هم برای سایر همسفران داشته باشد.

بهترین كار این است كه از غذاهای بسته‌بندی شده استفاده كنید. قبل از خرید موادغذایی بسته بندی شده حتما به پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و تاریخ تولید و انقضای محصول توجه كنید

بنابراین توصیه می‌شود برای پیشگیری از اسهال در مسافرت از غذاخوری‌های غیربهداشتی استفاده نكنید و در تهیه و مصرف غذا و میوه، نكات بهداشتی را بدقت رعایت كنید.

مصرف میوه و سبزی باید پس از شستشوی كامل به حد كافی انگل زدایی و گندزدایی شود. در مناطق با سطح بهداشت نامناسب تنها این نوشیدنی‌ها برای آشامیدن بی‌خطر هستند: آب جوشیده شده، نوشابه‌های گرم كه از آب جوشیده شده تهیه شده باشند مانند چای و قهوه، نوشابه‌های گازدار داخل بطری یا قوطی‌های مناسب.

یخ نخر!

«ممكنه یه جا وایسی یخ بخریم!» این همان جمله‌ای است كه عمل به آن احتمالا سفر شما را خراب می‌كند.

مسافران باید از خرید یخ‌های قالبی در طول سفر خودداری كنند، چراكه منبع آبی تولید این یخ‌ها مشخص نیست و ممكن است از آب‌های ناسالم تهیه شده باشند كه آلوده به انگل‌هایی است كه امكان دارد بیماری به همراه داشته باشد.

مصرف آب آلوده نه تنها ممكن است باعث مسمومیت شود، بلكه امراض دیگری را مانند تب تیفوئید، اسهال، بیماری‌های ویروسی مثل هپاتیت A و B، فلج‌اطفال و حتی وبا موجب می‌شود. به همین دلیل در سفر باید تا حد امكان از آب‌معدنی یا آب فریزشده شهری كه به مرور زمان ذوب می‌شود، استفاده كرد.

اگر با اتوبوس سفر می‌كنید و تشنه شده‌اید، راننده وظیفه دارد لیوان یكبار مصرف در اختیار شما قرار دهد، در غیر این صورت باید از لیوان شخصی‌تان استفاده كنید؛ اما به هیچ وجه از لیوان‌های معمولی پلاستیكی یا شیشه‌ای در اتوبوس استفاده نكنید.

این خطر را جدی بگیرید

مسمومیت‌ غذایی یكی از بیماری‌های در كمین سلامت مسافران نوروزی است. احتمال بروز این مسمومیت‌ بویژه با مصرف برخی مواد غذایی مانند تخم مرغ‌های آلوده و انواع سوسیس و كالباس بعد از 12 تا 24 ساعت علائم خود را نشان می‌دهد كه با تب نیز همراه است؛ بنابر این توصیه می‌شود تا حد امكان در طول سفر از مصرف مواد غذایی كه در مدت زمان كوتاهی احتمال فاسد شدنشان وجود دارد، خودداری كنید.

مصرف آب سالم و نوشیدنی‌های سالم بدون گاز بویژه دوغ، شیوه مناسبی برای حفظ سلامت در طول سفر است.

كارشناسان تغذیه توصیه می‌كنند مسافران برای جلوگیری از كم آبی و یبوست مقدار مناسبی آب (بطری) همراه داشته باشند و به دیگر اعضای خانواده نیز توصیه كنند در طول سفر در حد امكان از آب‌های بسته‌بندی استفاده كنند.

به خاطر داشته باشید میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه‌فرنگی و ساقه كرفس در طول مسافرت بهترین خوراكی‌ها هستند، زیرا آب، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را دارند؛ البته فراموش نكنید كه حتما قبل از سفر آنها را در خانه خوب بشویید و در ظرف‌های مناسب دربسته با خود ببرید.

دستشویی‌های میكروب پسند

این یك توصیه دوستانه است، هر چند می‌دانیم كار سختی است، اما سعی كنید در طول راه، كمتر از نوشیدنی و سایر مواد غذایی استفاده كنید تا در حد امكان نیازی برای رفتن به دستشویی‌های بین راهی پیدا نكنید.

صرف نظر از مشكل كمبود سرویس‌های بهداشتی در جاده‌ها، مساله نظافت و بهداشت این دستشویی‌ها هم حكایت غم انگیزی است. شاید به جرات بتوان ادعا كرد دستشویی‌های بین راهی منشأ اصلی میكروب و آلودگی هستند.

استفاده روزانه هزاران مسافر از این دستشویی‌ها كه بعضا تا هفته‌ها هم نظافت نمی‌شوند، تجمع حشرات موذی مانند پشه و مگس، نبود آب داخل دستشویی‌ها، نداشتن مایع دستشویی و... همگی باعث می‌شوند دستشویی‌های بین راهی به منبعی برای انتقال آلودگی‌ها و بیماری‌ها تبدیل شوند.

علاوه بر این‌كه یك‌بار دیگر تاكید می‌كنیم در حد امكان از دستشویی‌های بین راهی استفاده نكنید، توصیه می‌كنیم در صورت استفاده از این دستشویی‌ها برای شستشوی دست‌ها از صابون جامد استفاده نكنید و به جای آن صابون مایع به كار ببرید.

اگر دست‌تان به دستگیره دستشویی یا به جاهایی كه از تمیز بودن آنها مطمئن نیستید، برخورد كرد، بلافاصله با مایع دستشویی بشویید.

كمین رستوران بین راهی برای سلامت

اگر از آن دسته مسافرانی هستید كه هنگام مسافرت پخت و پز غذا را به كلی تعطیل می‌كنید، پیشنهاد دوستانه ما این است كه برای داشتن سفری سالم و بدون مسمومیت در حد امكان دور غذاهای رستوران‌های بین راهی را خط بكشید و با صرف كمی حوصله و وقت بیشتر، یك غذای ساده اما مطمئن برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده تان تهیه كنید.

اما اگر به دلایلی هنوز هم اصرار دارید، به جای این كار از غذاهای آماده اغذیه فروشی‌ها و رستوران‌های بین راهی استفاده كنید، فقط می‌توانیم چند توصیه به شما داشته باشیم.

اگر مجبور به صرف غذا در اغذیه‌فروشی‌ها و رستوران‌های بین راه هستید از تهیه و پخت بهداشتی غذاها مطمئن شوید، در غیر این صورت از مصرف غذا در اماكن غیربهداشتی خودداری كنید.

بهتر است در رستوران از مواد غذایی پخته نشده مثل سالاد و سبزی استفاده نكنید و اگر لیوان یا ظروف یكبار مصرف در اختیارتان قرار گرفت پس از مصرف، آنها را با فشار دست بشكنید تا امكان استفاده مجددش برای سودجویان وجود نداشته باشد.

بهترین كار این است كه از غذاهای بسته‌بندی شده استفاده كنید. قبل از خرید موادغذایی بسته بندی شده حتما به پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و تاریخ تولید و انقضای محصول توجه كنید و در مورد كنسروها نیز حتما قبل از مصرف، آنها را دست‌كم 20 دقیقه در آب بجوشانید.

نكته مهم دیگر این‌كه اگر در تن ماهی یا هر كنسرو دیگری باد كرده است، حتما از مصرف آن خودداری كنید.

در طول مسافرت از مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه مانند خامه، كره، پنیر و كشك غیرپاستوریزه خودداری كنید. این توصیه بیشتر برای آنهایی است كه در طول مسیر با دیدن جملات اشتها برانگیزی مانند كره، ماست یا دوغ محلی و... بسرعت وسوسه می‌شوند.

با این حال اگر در مسافرت به هر دلیل مجبور به استفاده از شیرخام غیرپاستوریزه شدید حتما آن را بجوشانید و10 دقیقه در حال جوش هم بزنید.

داروها، یادتان نرود

مسافرت كردن برای خانواده‌ای كه یكی از اعضای آن به بیماری خاصی مبتلا باشد، مراقبت‌ها و حساسیت‌های خود را می‌طلبد و در این میان هیچ چیز بدتر از آن نیست فردی كه مبتلا به بیماری خاصی است فراموش كند داروهای مخصوص خود را همراه بیاورد.

شاید همراه نداشتن دارو برای بیماری مانند یك سرماخوردگی ساده خیلی به چشم نیاید و بشود از داروخانه‌های بین راه یا شهر مقصد چند قرص سرماخوردگی یا مسكن را به هر ترفندی بدون نسخه خرید، اما فراموش كردن داروها برای بیماران خاص چیزی نیست كه بتوان از آن سرسری گذشت، زیرا ممكن است این موضوع به بهای جان بیمار تمام شود.

بیماران قلبی و تنفسی، مبتلایان به دیابت، افراد دارای بیماری‌های خاص و... از جمله افرادی هستند كه شاید اغراق نباشد اگر بگوییم اولین چیزی كه باید در چمدان سفرشان قراردهند، داروهایشان است.

بنابراین توصیه می‌شود بیمارانی كه باید مدت طولانی و در ساعات معینی دارو مصرف كنند، بویژه افرادی كه دچار حملات بیماری می‌شوند، مانند مبتلایان به بیماری‌های قلبی و تنفسی حتما باید به میزان كافی از داروهای مصرفی خود به همراه داشته باشند، زیرا تهیه این داروها در داروخانه‌های شهرهای دیگر آن هم بدون نسخه كار دشواری است.

بعضی داروها كه در برخی شهرها به آسانی در اختیار افراد قرار می‌گیرند، در شهر دیگر فقط در صورت ارائه نسخه پزشك به بیمار داده می‌شوند. سفرتان به سلامت باد!

جمعه 13/11/1391 - 17:3
ایرانگردی
باید و نبایدهای سفر با خودروی شخصی
 
 
نوروز كه از راه می‌رسد بازار گشت و گذار و سفرهای دسته‌جمعی به همراه اهالی خانواده هم داغ می‌شود. برخی با هواپیما، برخی با قطار و خیلی‌ها هم با اتوبوس. اما در این میان خیلی‌ها هم هستند كه ترجیح می‌دهند با خودروی شخصی‌شان به مسافرت بروند چراكه معتقدند لذت سفر با خودروی شخصی چیز دیگری است كه سفر با هواپیما و قطار و اتوبوس جای آن را نمی‌گیرد.

اما ساعت‌های طولانی نشستن پشت فرمان بی‌توجهی به ریزه‌كاری‌های رانندگی در جاده و گاه رعایت نكردن اصول ایمنی هنگام رانندگی می‌تواند اتفاقات و حوادث ناگواری را رقم بزند و خاطره شیرین این سفر چند روزه را به كام همه اعضای خانواده تلخ كند.

در این مطلب تلاش می‌كنیم ضمن بیان باید و نبایدهای سفر با خودروی شخصی، قدم به قدم و مرحله به مرحله شما را با اصول سفر با خودروی شخصی شامل آماده كردن خودرو برای سفر، نكات ایمنی در طول سفر و چگونگی رانندگی در شرایط آب و هوایی خاص مانند رانندگی در برف و هوای مه‌آلوده، رانندگی در جاده یخ زده و... آشنا كنیم.

اصل اول؛ بازبینی خودرو

بازدید لاستیك‌ها: این مورد یکی از مهمترین مواردی است که باید حتما مورد بازبینی قرار بگیرد.

بازدید سیستم خنك‌كننده موتور:از دیگر بخش‌های خودرو كه باید در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد رادیاتور است. علاوه بر رادیاتور، در اتومبیل‌ها دارای فن‌های اتوماتیك، باید سوئیچ قطع و وصل اتوماتیك فن نیز مورد بازبینی قرار بگیرد و از سلامت آن اطمینان حاصل شود.

تنظیم موتور: تنظیم نبودن موتور، ‌فرسوده بودن شمع‌ها و وایرشمع‌ها و همین‌طور سیستم برق خودرو باعث گرم‌ كردن موتور و ایجاد اشكال خواهد شد.

سیستم ترمز: استفاده از لنت‌ ترمزهای نامرغوب و غیراستاندارد باعث می‌شود هنگام گرم‌شدن، ترمزها فاقد كارایی لازم بوده و خطر‌آفرین باشند. این نكته هم به سایر بازدیدها باید اضافه شود.

شیشه‌شور و برف‌پاك‌كن: بشاید در مسیر به منطقه‌ای برسید كه احتمال بارندگی در آن باشد یا حتی اگر این موقعیت پیش‌رویتان قرار نگیرد ممكن است عبور از تونل‌ها و ریزش آب از آنها شیشه جلوی خودرو را برای دید تار و كدر كند.

در این موقع اگر شیشه شور خودروی شما فعال نباشد با مشكل در دید هر اتفاقی ممكن است برایتان رقم بخورد، ضمن آن كه پاشیده شدن آب از كف جاده نیز همین وضع را برایتان رقم می‌زند.

توصیه‌هایی برای شروع رانندگی

ـ از نقشه یا یك سیستم هدایتگر برای تعیین مسیرتان استفاده كنید؛ ‌خروجی‌ها، ‌فواصل تقریبی به كیلومتر و نقاط شاخص عمده را علامت بزنید.

ـ شب قبل از سفر، به اندازه كافی بخوابید.

ـ یك بطری آب و یك كیت كمك‌های اولیه همراه داشته باشید.

ـ اطمینان حاصل كنید كه چراغ‌های جلو و عقب و شیشه‌ جلوی ماشین پاك باشند.

ـ به طور مرتب ماشین‌تان را سرویس كنید و مطمئن شوید كه پیش از شروع سفر مشكلی ندارد.

چطور بیدار برانیم؟

رانندگی در جاده آن هم هنگامی كه ساعت‌هاست نخوابیده‌اید كار دشواری است، اما سخت‌تر از آن خطرات و اتفاقات جبران‌ناپذیری است كه رانندگی در شرایط خواب‌آلودگی ممكن است برای راننده و سایر سرنشینان رقم بزند.

بنابراین برای بیدارماندن و شاید بهتر بتوان گفت هوشیار ماندن هنگام رانندگی بهتر است این نكات را رعایت كنید:

ـ شب قبل از رانندگی طولانی‌مدت به قدر كافی بخوابید.

ـ در ساعاتی كه به طور معمول و طبق عادت به استراحت و خواب می‌پردازید، از رانندگی پرهیز كنید.

ـ اگر قصد دارید در طول شب رانندگی كنید، دست‌كم بین نیمه‌شب و ساعت 6 صبح مدتی را بخوابید.

ـ اگر در تمام طول روز می‌خواهید رانندگی كنید، در بعداز‌ظهر ماشین را متوقف كنید و چرتی بزنید.

ـ سعی كنید پس از هر 200 كیلومتر رانندگی استراحتی به خود بدهید. بایستید تا باك بنزین را پركنید، گشتی بزنید، نرمشی بكنید یا چرتی بزنید.

ـ اگر با همراه سفر می‌كنید، بیدار‌ بودن او و هم‌صحبتی با یكدیگر در هوشیاری شما موثر است.

صحبت با تلفن همراه ممنوع

نمی‌دانم شما شهروند عزیز حین رانندگی تا چه حد خود را تابع قانون «صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگی ممنوع» می‌دانید یا اصلا رعایت این قانون را ضروری می‌دانید یا خیر.

اما اگر از آن دسته رانندگانی هستید كه هنگام رانندگی در شهر چندان خود را در قید و بند ممنوعیت صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی نمی‌دانید، به شما توصیه می‌كنیم برای یك بار هم كه شده با اندیشیدن به عواقب ناگوار چنین رفتاری، بیشتر خود را به رعایت این قانون پایبند كنید تا خدای نكرده یك بی‌توجهی بظاهر كوچك، وقوع حادثه‌ای تلخ و ناگوار را در سفر نوروزی‌تان رقم نزند.

شاید رانندگی در برف برای بسیاری از رانندگان لذت بخش باشد، اما مطمئن باشید رانندگی در این شرایط بدون در نظر گرفتن نكات ایمنی حادثه آفرین خواهد بود. در درجه اول سعی كنید از زنجیر چرخ یا لاستیك یخ‌شكن استفاده كنید

آمارهای پلیس راهنمایی و رانندگی بیانگر این واقعیت تلخ است كه بخش قابل توجهی از تصادفات رانندگی در جاده‌ها به دلیل بی‌توجهی راننده به جلو رخ می‌دهد كه استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی یكی از این موارد است.

پژوهش‌های رفتاری نشان داده‌اند صحبت كردن راننده با تلفن همراه هنگام رانندگی سبب حواس پرتی و كاهش دقت او می‌شود.

همچنین صحبت كردن سایر سرنشینان با راننده هنگام رانندگی نیز موجب عدم تمركز وی می‌شود.

ریزه‌كاری‌های رانندگی در سفر

ممكن است بعضی‌ها فكر كنند رانندگی در موضوعاتی مثل پشت فرمان خودرو نشستن، استارت زدن، حركت كردن، گاز دادن، تعویض دنده و... یا حتی گرفتن گواهینامه رانندگی خلاصه می‌شود. در حالی كه خوب راندن هنری است اكتسابی با ریزه‌كاری‌های فراوان كه بی‌توجهی در رعایت آنها، مشكلات و سوانح بسیاری را به وجود می‌آورد كه بعضا جبران‌ناپذیرند.

یكی از این شرایط رانندگی در فصل سرما و در وضعیت بارانی و برفی است.

برای رانندگی در پاییز و زمستان باید قبل از بارش برف، سرما و گرفتار شدن در یخبندان ـ بخصوص در جاده‌ها ـ پیش‌بینی‌های لازم را انجام داد تا ضمن جلوگیری از بروز سوانح دلخراش، از ماندن در سرما و یخبندان، مصون بود. همچنین رانندگی در مه، برف، باران و یخبندان نیازمند تدابیر و مهارت‌های خاص در هدایت خودروست.

نحوه انتخاب لاستیك در زمستان

در زمستان باید از لاستیك‌های آج درشت استفاده كرد. با این كه لاستیك‌های برفی به صورت‌های مختلفی عرضه شده، اما همین كه به زمین‌های یخبندان برسند، مانند لاستیك‌های معمولی عمل می‌كنند؛ لذا باید از تایرهای میخ‌دار یا زنجیر چرخ استفاده كرد.

لوازم شخصی زمستانی

به همین دلیل، خودرویی كه در زمستان به نقص فنی دچار شود، می‌تواند از جهات فراوانی موجب آزار سرنشینان شود؛ از این رو همراه داشتن لباس‌های گرم و پتو از ضروریات بوده و در صدر آنها كلاه زمستانی و دستكش قرار دارد.

برای یك راننده خوب كفش‌های زمستانی و راحت می تواند كمك شایانی به كنترل بموقع اتومبیل و در صورت لزوم، راهپیمایی برای كمك گرفتن از دیگران باشد.

به هر حال به همراه داشتن لباس گرم برای سرنشینان بسیار ضروری است. فراموش نكنید اگر در سرمای شدید آن هم در مناطق سردسیر مجبور به توقف شدید، سعی كنید خونسردی خود را حفظ كرده و به هیچ عنوان بدون تجهیزات لازم در سرما نخوابید كه نتیجه آن مرگ خواهد بود.

داشتن حداقل 4 پتو در اتومبیل، خرما و كشمش در مسافرت های زمستانی ضروری است.

رانندگی در شروع بارندگی

شروع بارندگی خطرناك‌ترین وضعیت را برای جاده و خودرو به وجود می‌آورد، زیرا قطرات باران با گرد و خاك و سایر آثار باقیمانده از لاستیك و روغن وسایل نقلیه موجود در سطح آسفالت تركیب شده و جاده را لغزنده می‌كند كه ممكن است به چشم دیده نشود؛ به همین دلیل اصطكاك خودرو با جاده كم شده و احتمال سر خوردن خودرو افزایش می‌یابد. بنابراین با شروع بارش باران از سرعت خود بكاهید و تا هنگامی كه آب در سطح جاده جاری نشده این سرعت را حفظ كنید.

به هر حال، در این شرایط جوی، سرعت خودرو باید كمتر از سرعت آن در جاده خشك باشد. البته توجه داشته باشید هنگامی كه آب زیادی در سطح خیابان جاری می شود چنانچه با سرعت زیاد برانید، اصطكاك لاستیك با جاده را به صفر نزدیك می‌كند؛ به عبارتی دیگر در این حالت خودروی شما روی سطحی از آب حركت می‌كند.

در چنین شرایطی با سرعتی یكنواخت حركت كنید. در پیچ‌ها از سرعت خودرو بكاهید، در كم كردن سرعت از ترمز ناگهانی و برداشتن پا از روی پدال گاز یا فشار دادن آن به طور ناگهانی بپرهیزید.

در سطح لغزنده و هنگامی كه سرعت خودرو زیاد است، از تغییر دنده ـ از سبك به سنگین ـ خودداری كنید.

رانندگی در برف

شاید رانندگی در برف برای بسیاری از رانندگان لذت بخش باشد، اما مطمئن باشید رانندگی در این شرایط بدون در نظر گرفتن نكات ایمنی حادثه آفرین خواهد بود. در درجه اول سعی كنید از زنجیر چرخ یا لاستیك یخ‌شكن استفاده كنید.

ـ اگر در حین رانندگی با برف سنگین مواجه شدید و این تجهیزات را همراه نداشتید، با دنده سنگین به حركت ادامه دهید.

ـ به خاطر داشته باشید اگر لاستیك‌های معمولی خودرو نیز وضعیت مناسبی داشته باشند و شما هم با احتیاط و بسیار آهسته برانید، با حادثه ناگواری مواجه نخواهید شد. اگر در برف متوقف شدید با دست زیر لاستیك‌ها را خالی كنید.

 

ـ در هوای مه‌آلود با نور پایین و با احتیاط كامل برانید. در صورت تراكم مه، وسیله نقلیه خود را در جای مناسبی متوقف كرده و تا زمانی كه جلو قابل رویت نباشد، حركت نكنید.

ـ در تونل‌ها شیشه‌ها را بالا بكشید تا از استنشاق گازهای سمی حاصله از اگزوز خودروها در امان باشید.

ـ تا جای ممكن از رانندگی در هوای مه آلود خودداری كنید و در صورت الزام، در چنین شرایطی با حداقل سرعت برانید.

ـ اگر قصد مسافرت در هوای مه‌آلود را دارید باید زمان بیشتری برای سفرتان در نظر بگیرید.

ـ شیشه جلوی خودرو، چراغ‌های جلو و راهنماها و شیشه‌های بغل و عقب و برف‌پاكن‌ها و بخاری را بازدید و تمیز كنید.

ـ در صورت امكان وسیله نقلیه خود را به چراغ مه‌شكن مجهز سازید.

ـ هنگام رانندگی با نور پایین حركت كنید.

ـ در صورت وجود مه غلیظ و نبود دید كافی، وسیله نقلیه خود را به منتهی‌الیه سمت راست جاده هدایت كنید ضمن توقف كامل، چراغ‌های آن را روشن نگه دارید.

ـ برای ادامه مسیر در خطوط وسط و كنار جاده حركت كنید.

جمعه 13/11/1391 - 16:58
ایرانگردی

 
تعطیلات نوروز از بهترین فرصت‌های سالانه برای سفری چند روزه به نقاط دیدنی و لذت بردن از روزهای استراحت و تفریح است. اما خوب است دقت داشته باشیم كه برای یك سفر خوب و خاطره‌انگیز، باید به نكات خاصی توجه كنیم. باید بدانیم سفر بدون برنامه‌ریزی و هماهنگی، نه تنها لذتی در پی ندارد كه ممكن است خاطره‌ای تلخ برجای بگذارد؛ خاطره‌ای كه سال‌ها موجب رنجش خاطر و دلگیری‌هایی میان اعضای خانواده شود.

شاید فكر كنید همه ما این نكات را می‌دانیم و اینها فقط تكرار مكررات است؛ اما اگر این طور بود، همه ساله در جاده‌ها ماشین‌هایی را نمی‌دیدیم كه به دلیل نداشتن تجهیزات مناسب از رفتن باز مانده‌اند و افرادی را نمی‌دیدیم كه در طول سفر دچار آسیب و صدمات جسمی شده‌اند و... . بنابراین حتی اگر از دید شما این مطالب تكراری هستند، ارزشش را دارد كه چند دقیقه‌ای وقت خود را به خواندن آن اختصاص دهید. شاید بعضی از این نكات از خاطرتان رفته باشد و برخی از آنها به كارتان بیاید.

باك خودرو را پر كنید

اگر با ماشین شخصی خود به سفر می‌روید، حتما چند روزی قبل از شروع سفر، ماشین را به یك تعمیركار حرفه‌ای نشان دهید و از سالم بودن موتور، سیستم ترمز، چراغ‌ها و چرخ‌ها مطمئن شوید. بنزین را هم فراموش نكنید؛ با تصور بنزین زدن در پمپ‌هایی كه در طول مسیر هستند، بدون بنزین راهی نشوید. شاید به هر دلیلی قبل از رسیدن به پمپ بنزین مورد نظر سوخت ماشین تمام شود یا حتی شاید پمپی كه شما در نظر دارید، تعطیل یا در حال تعمیر باشد. بنابراین ریسك نكرده و باك ماشین را شب قبل از حركت پر كنید.

تجهیزات زمستانی

همچنین با توجه به شهر مقصد و مسیری كه باید تا آنجا طی شود، تجهیزات مناسب را همراه داشته باشید. به عنوان مثال اگر مقصد شما یكی از شهرهای كوهستانی و سردسیر ایران است، باید زنجیر چرخ همراهتان باشد و از سالم بودن و كار كردن بخاری ماشین نیز مطمئن باشید. علاوه بر این، برف‌پاك‌كن‌ها هم باید بخوبی كار كنند تا بتوانند در طول مسیر دید مناسب و خوبی برای شما فراهم كنند.

لاستیك زاپاس

همراه داشتن لوازم مورد نیاز ماشین مانند لاستیك زاپاس، آچارها و... را هم در نظر داشته باشید. بهتر است قبل از سفر با پلیس راه تماس بگیرید و از وضعیت مسیر و جاده مورد نظرتان مطلع شوید.

غذا و آب كافی

همراه داشتن مقدار كافی آب و غذا برای طول راه نیز ضروری است. همیشه در ایام نوروز این احتمال وجود دارد كه شما در ترافیكی سنگین گیر بیفتید؛ در چنین حالتی حتما به مواد خوراكی احتیاج پیدا می‌كنید. تصورش را بكنید اگر ساعت‌ها گرسنه و تشنه در مسیر بمانید، چه خاطره‌ای برای شما از یك سفر نوروزی به جا خواهد ماند؟

لباس گرم و پتو

البته همیشه هم فقط گرسنگی و تشنگی آزاردهنده نیستند و گاهی سرمای جاده هم می‌تواند باعث اذیت و آزار مسافران و بخصوص كودكان شود. بنابراین علاوه بر همراه داشتن یك‌ دست لباس اضافه، پتو را نیز فراموش نكنید. شاید لازم باشد برای گرم شدن از پتوی سبك و مسافرتی استفاده كنید.

هوای شهر مقصد را رصد كنید

حتما قبل از سفر اطلاعاتی در مورد آب و هوای شهر مقصد به دست بیاورید و بدانید با چه هوایی مواجه خواهید شد. با این پیش‌بینی می‌توانید كفش و لباس مناسب همراه خود ببرید.

پوشاك مناسب

اگر به شهری سردسیر سفر می‌كنید كه درجه حرارت هوا با شهر شما تفاوتی اساسی دارد، حتما لازم است لباس‌های گرم، جوراب‌های ضخیم و چكمه‌هایی مناسب همراه خودتان داشته باشید. پالتو و بارانی را هم فراموش نكنید. اگر هم قرار است در چنین مناطقی چادر بزنید، كیسه خواب مناسب و به تعداد مورد نیاز همراه داشته باشید.

خوشبختانه امروز پتوهای سفری كه وزن بسیار كمی هم دارند، در دسترس بوده و می‌توانید از آنها برای گرم نگه داشتن خود و بچه‌ها استفاده كنید.

اما اگر برعكس، به شهری با هوایی گرم سفر می‌كنید، دیگر نیازی به همراه داشتن لباس گرم نیست. البته همیشه همراه داشتن یك دست لباس گرم یا یك ژاكت، ضرری ندارد و شاید گاهی مورد استفاده قرار گیرد. بخصوص بچه‌های كوچك ممكن است در هر شرایطی به لباس‌های گرم نیاز پیدا كنند.

فهرستی از اقلام را تهیه كنید

برای رفتن به هرگونه سفری ـ كوتاه مدت یا طولانی، به مقصدی دور یا نزدیك ـ باید فهرستی از اقلام و لوازم مورد نیاز را تهیه كنید تا چیزی فراموش نشود. همیشه فقط همراه داشتن كفش و لباس مناسب كافی نیست و باید لوازم دیگری مانند چتر را هم در فهرست خود بگنجانید.

چراغ قوه فراموش نشود

حتما یك چراغ قوه كه با باتری كار می‌كند و روشنایی خوبی هم دارد، همراه داشته باشید. شاید در مكانی به استفاده از آن نیاز پیدا كنید. علاوه بر این موارد، بد نیست چند لیوان، بشقاب و قاشق هم با خود ببرید.

اینها همه نكاتی ساده و شاید به نظر پیش پا افتاده باشند؛ اما همین‌ها می‌توانند سفری خوش و خاطره‌انگیز برایتان به ارمغان آورند.

جمعه 13/11/1391 - 16:49
ایرانگردی

به‌طور كلی یك جعبه كمك‌های اولیه برحسب نوع نیاز، لوازم و وسایل گوناگونی دارد. جعبه كمك‌های اولیه یك امدادگر حرفه‌ای با جعبه كمك‌های اولیه مورد استفاده در خودروی شخصی از نظر نوع وسایل و ملزومات تفاوت دارد. همچنین جعبه كمك‌های اولیه مورد استفاده در منزل با جعبه كمك‌های اولیه یك مدرسه از نظر حجم و تنوع وسایل داخل جعبه متفاوت است.

بنابراین فهرست زیر فقط حداقل‌های مورد نیازی است كه باید در این جعبه وجود داشته باشد تا بتوان به آن عنوان جعبه كمك‌های اولیه كامل را داد:

مواد ضدعفونی‌كننده

محلول بتادین یا الكل سفید

داروها

آسپرین

استامینوفن

قرص بروفن

قرص‌های سرماخوردگی

آنتی‌هیستامین

قرص‌های ضد تهوع

پماد سوختگی

پماد گزیدگی حشرات

وسایل

پنبه استریل

گاز یا تنظیف استریل در ابعاد مختلف

باند یا نوار در اندازه‌های مختلف

پماد جنتامایسین و پماد تتراسیكلین

ژل شوینده

درجه تب

كیف یخ یا كمپرس سرد آنی

كیسه آب گرم (مبارزه با سرما یا درد)

چسب زخم

 

سعی كنید در مسافرت یك كیف مخصوص وسایل و اقلام بهداشتی به همراه داشته باشید. در این كیف كارت یا دفترچه بیمه خدمات درمانی خود و سایر اعضای خانواده و همچنین در صورت احساس نیاز، آخرین نسخه پزشك‌تان و سایر اعضای خانواده را بگذارید.

اگر عینكی هستید حتما آن را فراموش نكنید. توصیه می‌كنیم مبتلایان به بیماری‌های خاص مانند بیماران قلبی حتما آخرین نوار قلب و نسخه خود را همراه داشته باشند. اگر مبتلا به آسم، حساسیت، تشنج صرعی، بیماری‌های قلبی، بیماری قند یا بیماری خاص دیگری هستید، هنگام مسافرت برچسب هشداردهنده روی پیراهن، گردنبند یا مچ‌بند داشته باشید.

اگرچه مصرف خودسرانه دارو را توصیه نمی‌كنیم، اما پیشنهاد می‌كنیم برای مسافرت مقداری داروهای اولیه مانند مسكن‌های ساده، پماد سوختگی، كرم‌هایی كه برای درمان گزیدگی حشرات به كار می‌روند، قرص ضد تهوع، محلول‌های ضدعفونی و وسایل زخم بندی در كیف بهداشتی خود همراه داشته باشید.

یكی دیگر از وسایلی كه باید در این كیف كوچك جای دهید نام و نشانی نزدیك‌ترین اقوام یا دوست و همسایه‌تان است كه اگر خدایی ناخواسته دچار سانحه‌ای شدید، بشود از طریق آن به نزدیكان‌تان اطلاع داد.

جمعه 13/11/1391 - 16:47
ایرانگردی

 
1 ـ صندلی خودرو و كمربند ایمنی

صندلی خودرو و كمربند ایمنی را قبل از سفر بازدید كنید. اقدامات ایمنی‌ قبل از ترك منزل برای شما و فرزندانتان ضروری است.

2 ـ رعایت مقررات را با كودكتان تمرین كنید

به او بگویید: «تو كمربند ایمنی را نبسته‌ای؛ اگر این كار را انجام ندهی ماشین حركت نمی‌كند.»

3 ـ برنامه سفر را به كودك بگویید

عكس‌ها و نقشه محلی را كه به آنجا سفر می‌كنید به كودك نشان دهید. ماجرا و خاطرات سفرهای گذشته را تعریف كنید. محل موردنظر را با مكانی كه كودك با آن آشناست، مقایسه كنید تا اضطراب او از رفتن به مكانی ناشناخته كاهش یابد.

4 ـ مشاركت كودك در جمع‌آوری وسایل

به كودك اجازه دهید در بخشی از برنامه تدارك سفر، شركت داشته باشد. به او اجازه دهید در جمع‌آوری لباس‌هایش، انتخاب اسباب‌بازی‌ها، حمل ساك و... كمك كند.

5 ـ مقررات سفر را توضیح دهید

پیش از ترك خانه، به كودك بگویید در سفر چه بازی‌ها و فعالیت‌هایی ممنوع است. برای مثال مواردی را كه در توقف‌های بین راه تا مقصد باید رعایت كرد، قانون سر و صدا، قانون بازی، قانون شنا و قانون رستوران را برای او توضیح دهید.

6 ـ قانون مادربزرگ را جدی بگیرید

از قانون مادربزرگ پیروی كنید: از رفتار خوب كودكتان تعریف كنید. او را مرتب به خاطر رفتار خوبش تحسین كنید. مثلا برای ماندن روی صندلی اتومبیل به او جایزه دهید. به او بگویید: «لذت می‌برم از این كه به همه درخت‌ها و خانه‌ها نگاه می‌كنی».

7 ـ اجرای قانون بدون استثنا

اگر كودك از صندلی‌اش بلند شد یا كمربند ایمنی‌اش را باز كرد، اتومبیل را متوقف كنید. مطمئن شوید با این كار كودك می‌فهمد كه قانون مربوط به صندلی اتومبیل حتما اجرا می‌شود و این كه نقض قانون، چه خطرات و عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

8 ـ در فواصل متناسب توقف كنید

كودكان زیر 6 سال معمولا بی‌قرار هستند حتی اگر در اوایل سفر آرام باشند ولی پس از مدتی محصور ماندن در اتومبیل، هواپیما یا قطار كه با طبیعت ماجراجوی آنها سازگار نیست، بی‌قرار می‌شوند و تحرك خود را از سر می‌گیرند.

9 ـ برای خوردن تنقلات دقت كنید

خوراكی‌های بسیار شیرین یا شور نه‌تنها بر میزان انرژی تخلیه نشده كودك می‌افزایند، بلكه احتمال دارد سبب تهوع و دل به هم خوردگی او نیز بشوند. بنابراین در سفر از تنقلات پروتئین‌دار یا كم‌نمك به جای خوراكی‌های شیرین استفاده كنید تا سلامت كودك و سایر اعضای خانواده تضمین شود.

10 ـ قول بیجا به كودك ندهید

در مورد چیزهایی كه طی سفر ممكن است ببینید، هیچ قولی به كودك ندهید، چون ممكن است همان زمان كه صحبتش را می‌كنید، انتظار دیدنش را داشته باشد. مثلا اگر بگویید در جنگل ممكن است اسب ببیند و بعد كودك آن را نبیند، زمان خروج از جنگل احتمالا گریه و زاری كودك بلند می‌شود كه شما قول داده بودید اسب می‌بینیم پس چی شد؟

جمعه 13/11/1391 - 16:45
آشپزی و شیرینی پزی


طرز تهیه نانی متفاوت و خوش طعم برای صبحانه
با این نان یک صبحانه ای خوش طعم داشته باشید

مواد لازم :
تخم مرغ : ۶عدد
شیر: یک و نیم پیمانه
آب پرتقال: یک چهارم پیمانه
شکر: یک قاشق غذاخوری
پوست لیموترش : یک قاشق غذاخوری
عسل : به دلخواه
پودر دارچین : نصف قاشق مرباخوری
پودر جوز هندی و نمک : به مقدار کم
نان تست :  ۶برش
کره : ۴قاشق غذاخوری
روغن مایع : ۴قاشق غذاخوری
وانیل : کمی

طرز تهیه :
تخم مرغ، شیر، آب پرتقال، وانیل، پوست لیمو، دارچین، جوز هندی، نمک و شکر را در کاسه ای هم بزنید.
هر دو طرف نان ها را آغشته به مخلوط تخم مرغ کنید و در کره و روغن روی حرارت ملایم سرخ و داغ با عسل میل کنید.
شنبه 7/11/1391 - 23:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته