• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3666روز قبل
موفقیت و مدیریت

حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن روحانی یک روز پس از تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری‌اش توسط مقام معظم رهبری،‌ بعد‌از ظهر امروز(یکشنبه)، در مجلس شورای اسلامی برای پاسداری از قانون اساسی سوگند یاد می‌کند.

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مراسم تحلیف ریاست جمهوری یازدهم ساعت 15:30 دقیقه با حضور مقامات و مسوولین ارشد کشور و هم‌چنین مهمانان خارجی از جمله 11 رییس جمهور، دو نخست‌وزیر، 7 رییس مجلس، 8 معاون رییس جمهور، سه معاون نخست‌وزیر، 11 وزیر خارجه، 12 وزیر و دو میهمان ویژه (ماهاتیر محمد نخست‌وزیر اسبق مالزی و خاویرسولانا مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا ) برگزار خواهد شد.

 

در این مراسم پس از سخنرانی رییس مجلس شورای اسلامی و رییس قوه قضاییه، حسن روحانی در حضور رییس قوه قضاییه و هم‌چنین اعضای شورای نگهبان که در مراسم تحلیف حضور دارند، برای پاسداری از اسلام و قانون اساسی سوگند یاد خواهد کرد.

 

در ادامه متن سوگند توسط رییس جمهور امضاء و به دبیر شورای نگهبان تحویل خواهد شد.

 

سخنرانی رییس جمهور نیز پایان بخش مراسم تحلیف خواهد بود.

 

 

متن سوگند رییس جمهور

 

بنابر اصل 121 قانون اساسی رئیس‏ جمهور در مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ در جلسه‌‏ای‏ که‏ با حضور رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏ و اعضای‏ شورای‏ نگهبان‏ تشکیل‏ می‏‌شود، به‏ ترتیب‏ زیر سوگند یاد می‏‌کند و سوگندنامه‏ را امضا می‏‌نماید:

بسم‏‌الله‏ الرحمن‏ الرحیم‏

«من‏ به‏ عنوان‏ رئیس‏‌جمهور در پیشگاه‏ قرآن‏ کریم‏ و در برابر ملت‏ ایران‏ به‏ خداوند قادر متعال‏ سوگند یاد می‏‌کنم‏ که‏ پاسدار مذهب‏ رسمی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و قانون‏ اساسی‏ کشور باشم‏ و همه‏ استعداد و صلاحیت‏ خویش‏ را در راه‏ ایفای‏ مسئولیت‌هایی‏ که‏ برعهده‏ گرفته‏‌ام‏ به‏ کار گیرم‏ و خود را وقف‏ خدمت‏ به‏ مردم‏ و اعتلای‏ کشور، ترویج‏ دین‏ و اخلاق‏، پشتیبانی‏ از حق‏ و گسترش‏ عدالت‏ سازم‏ و از هرگونه‏ خودکامگی‏ بپرهیزم‏ و از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقی‏ که‏ قانون‏ اساسی‏ برای‏ ملت‏ شناخته‏ است‏، حمایت‏ کنم‏. در حراست‏ از مرزها و استقلال‏ سیاسی‏ و اقتصادی‏ و فرهنگی‏ کشور از هیچ‏ اقدامی‏ دریغ نورزم‏ و با استعانت‏ از خداوند و پیروی‏ از پیامبر اسلام‏ و ائمه‏ اطهار علیهم‏ السلام‏ قدرتی‏ را که‏ ملت‏ به‏ عنوان‏ امانتی‏ مقدس‏ به‏ من‏ سپرده‏ است‏ همچون‏ امینی‏ پارسا و فداکار نگاهدار باشم‏ و آن‏ را به‏ منتخب‏ ملت‏ پس‏ از خود بسپارم‏.»

 

مجلس شورای اسلامی این‌بار بعد از پایان مراسم تحلیف رییس‌جمهور، مصاحبه مشترک رؤسای قوا، عکس یادگاری شخصیت‌های عالی رتبه کشورها و ثبت و امضای تمبر یادبود را نیز پیش‌بینی کرده است.

 

تعداد زیادی از رسانه‌های داخلی و خارجی پوشش خبری این مراسم را به عهده دارند.

 

هم‌چنین قرار است مراسم تحلیف حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حسن روحانی همچون مراسم تنفیذ حکم وی توسط مقام معظم رهبری از رسانه ملی پخش شود.

يکشنبه 13/5/1392 - 10:49
كودك

 

 

 

 

مهمترین راه حل برای ارتقای وضعیت روحی و جسمی کودک استفاده از نور خورشید و هوای تازه است. حیاط مدرسه می‌تواند به عنوان یک قرارگاه آموزشی برای مطالعه ارتباط اکولوژیکی میان جریان گردش آب و گیاهان و دیگر ارگانیزم‌ها باشد در صورتی که در اکثر موارد، حیاط‌های مدارس، تنها فضایی است که برای گذراندن اوقات تفریح بین کلاس‌ها استفاده می‌شود؛ طراحی فضاهایی با مقیاس انسانی، مکان‌های سبز و لطیف که امکان لذت بردن از کیفیت‌های مختلف نور خورشید را ایجاد کند امکان رویت فضاهای عمومی از طریق پنجره و ورود نور روز به داخل فضاها از نکات حائز اهمیت است که باید به آن‌ها توجه شود. همچنین استفاده از رنگ‌های هماهنگ و ایجاد فضایی روشن، متناسب با ابعاد و تناسبات فیزیکی کودک، استفاده از مصالح مناسب، استفاده از آثار خود کودکان در تزیین فضا، در روند رشد خلاقیت کودک تاثیری مثبت دارد.

 

انتظاراتی که از یک محل زندگی کودکان می‌رود

 

به‌طور کلی از یک ساختمان برای کودکان انتظاراتی وجود دارد فضای مورد استفاده کودکان باید از نظر فضایی حالتی خودمانی، متنوع، فعال ، ساکت و در ارتباط با طبیعت باشد. از نظر روانی آرام‌بخش، ایمن، لذت بخش، بازی ساز و با نشاط بوده و احساس اجتماعی را تقویت کند. از نظر فیزکی در برابر شرایط گرما، سرما، نور، رطوبت و مانند آن قابل کنترل باشد و از نظر رفتاری نیز امکان مطالعه فردی، کارگروهی، فعالیت بدنی ، نوشتن، خواندن، کار با رایانه، موسیقی، تئاتر،‌آموزش و بازی را فراهم کند و به تمامی نیازهای او پاسخ دهد. بدین طریق ایجاد امکان ارتباط کودک با محیط مناسب، روند صحیح شکل گیری شخصیت و رشد او را تقویت است.

پژوهش‌ها حاکی از آن است که ارتباط با طبیعیت و فضای سبز می‌تواند در بهبود خلق و خو و کارکردهای اجتماعی کودکان موثر باشد. همچنین طبیعت بر کودکان دارای اختلال بیش فعلی و اختلال نقص توجه به وسیله کاهش علائم و بهبود توانایی آن‌ها برای تمرکز، تاثیر مثبتی می‌گذارد. درگیر شدن در یک فعالیت در یک محیط طبیعی و سبز قبل از انجام کار خواستار توجه، می تواند باعث افزایش توجه در کودکان شود.

 

تاثیر بازی‌درمانی بر کاهش اختلالات رفتاری کودکان

 

همچنین تحقیقات بسیاری، تاثیر بسزای بازی درمانی بر کاهش اختلال‌های رفتاری و هیجانی کودکان را نشان داده‌اند در اکثر مهدکودک‌ها، پیش دبستانی‌هاو دبستان‌ها حضور کودکان در فضای باز تنها در زمان تفریح بین کلاس‌ها یا ساعات ورزش تعریف شده و در این ساعات نیز غالبا کودکان به حال خود رها شده و بی‌هدف به بازی با یکدیگر می‌پردازند، حال آن که با برنامه ریزی صحیح، می‌توان زمان ارتباط کودکان با فضای باز را به‌گونه‌ای هدفمند طراحی کرد؛ به طوری که در این اوقات کودکان به بازی‌های هدفمندی بپردازند که در عین کسب لذت و شادی، آموزنده باشد و به طور ناخودآگاه بر آن‌ها تاثیرات مثبت داشته باشد.

 

همچنین حیاط فضاهای مرتبط با کودکان باید به دقت طراحی شده و حضور آب، نور مطلوب و انواع گیاهان در آن ملموس بوده و امکان ارتباط کودکان با طبعیت فراهم شود.

 

با توجه به اهمیت موضوعات یاد شده در بالا، پژوهشی توسط اسماعیل ضرغامی و همکاران بر روی 30 کودک در دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه انجام و برای هر کدام، یک فضای آموزشی مشخص شد. کلاسی که در اختیار گروه گواه قرار گرفت، کلاسی بود که پیش از این نیز به عنوان فضای آموزشی استفاده شده و چون شرایط جدیدی بر گروه گواه تحمیل نشده بود، از لحاظ اخلاقی مشکلی ایجاد نمی‌کرد. این کلاس ابعاد بزرگتری نسبت به کلاس در اختیار گروه آزمایش داشته و از طریق پنجره‌ای واقع در سمت شرقی، نورگیری را امکان‌پذیر می‌ساخت. کلاسی که در اختیار گروه آزمایش قرار داده شد، دارای دو پنجره بود که نورگیری را از سمت جنوب و شرق تامین کرده و همچنین ارتباط بصری و شنیداری کودکان با حیاط مجموعه را نیز ممکن می‌ساخت. گرچه مجموع سطح با پنجره در اختیار هر دو کلاس تقریبا یکسان بود، ولی تفاوت آن‌ها در این بود که کلاس گروه گواه در یک جهت و کلاس گروه آزمایش در دو جهت امکان نورگیری داشت.

 

در این تحقیق، از مربیان خواسته شد تا گروه آزمایش را به مدت یک ماه تنها به صورتی تعریف شده که با مشورت مشاوران کودک انتخاب شده بود تعلیم داده و هدایت کنند. بدین ترتیب که در مدت زمان انجام آزمون، کودکان گروه آزمایش هر روز حداقل به مدت یک ساعت در فضای باز توسط مربی تعلیم داده شده و قسمتی از برنامه آموزشی در قالب بازی‌های گروهی در فضای باز حیاط مجموعه آموزش داده شد. همچنین در طول ساعات آموزش در کلاس به کودکان اجازه داده شد تا در زمان انجام فعالیت‌های آزاد، کلاس و یا حیاط را با توجه به میل خود انتخاب کنند. پرده پنجره‌های کلاس مذکور، کنار زده شده تا فضا از نور کافی و طبیعی بهره گیرد و کودکان دارای ارتباط بصری و دیداری با محیط خارج از مهد قرار گیرند. زمان استراحت و بازی کودکان به صورتی هدفمند طراحی شد تا کودکان در حیاط مجموعه در ارتباط با گیاهان، آب و نور طبیعی روز قرار گرفته و با یکدیگر و محیط به تعامل بپردازند.

 

روند آزمایشی مذکور به مدت یک ماه انجام شد؛ در حالی که گروه گواه طبق روال قبلی مهدکودک تعلیم می‌دیدند. این روال بدین صورت بود که کودکان در زمان بازی تنها می توانستند در فضای بازی در نظر گرفته شده در داخل ساختمان به فعالیت بپردازند که متاسفانه فاقد پنجره و روشنایی طبیعی بود و تنها در روزهایی که هوای بیرون مناسب بود اجازه حضور در حیاط را داشتند و آن هم برای زمان کوتاهی، چرا که به دلیل انجام تحقیق در فضای سرما اکثرا مربیان آنها را ترغیب به حضور در فضای بسته می‌کردند؛ در صورتی که 15 کودک قرار گرفته در گروه آزمایش، مطابق هماهنگی‌های انجام شده با والدین آن‌ها، لباس‌های مناسب به همراه داشته و در طول روز از فضای حیاط استفاده می‌کردند.

 

نتایج این تحقیق در نهایت نشان داد: عوامل کالبدی محیط منجر به کاهش نشانگان اختلال رفتاری گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است.

 

در نتیجه این پژوهش تاکید می‌کند: انسان‌ها بیش از آنکه بر فضا تاثیر گذار باشند، از آن تاثیر می‌پذیرند. محیط‌های یادگیری از عناصری تشکیل می‌شوند که در کنار هم معنا می‌یابند و ویژگی‌ها و کیفیت‌های هر کدام از این عناصر در شکل گیری رفتارهای مختلف موثر است.

 

این پژوهش به نظریه پیاژه هم اشاره می‌کند که بر توانایی کودک در درک جهان به‌طور فعال تاکید بسیار داشته و معتقد است کودکان به طور انفعالی اطلاعات را جذب نمی‌کنند بلکه آنچه را که در دنیای پیرامون خود می‌بینند، می‌شنوند و احساس و انتخاب و تفسیر می‌کنند. از این رو کیفیت محیط و میزان اطلاعات موجود در محیط برای ارائه به کودک از نکات قابل اهمیتی است که باید در طراحی فضاهای آموزشی کودکان به آن توجه شود.

 

این پژوهش تصریح می‌کند که عوامل کیفی محیط چون نورگیری طبیعی و مناسب فضاها، وجود پنجره‌هایی با امکان داشتن دید به فضاهای باز و ارتباط نزدیک و ملموس با طبیعت در رشد و تعالی تعادل روانی و آرامش کودکان لازم و مثبت است و تاثیر بسزایی بر تصحیح رفتارهای کودکان و کاهش رفتارهای تهاجمی در آن‌ها دارد.

 

تحقیقات دیگر هم نشان داده که وجود گیاهان در فضای داخلی بر خلقیات کودکان تاثیر می‌گذارد که این نتایج با نتایج تحقیق حاضر هم‌راستاست.

 

بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، نورگیری طبیعی و مناسب فضا، ایجاد ارتباط دیداری و شنیداری با فضای سبز و باز و نیز ایجاد بازی هدفمند و فعالیت‌های گروهی در فضای باز، بر کاهش نشانگان اختلالات رفتاری در کودکان تاثیر دارد. تاثیر مثبت این عوامل نه تنها در فضای آموزشی گزارش شده است بلکه والدین نمونه‌های گروه آزمایش، تغییر مثبت رفتار کودکانشان و کاهش پرخاشگری آن‌ها در منزل را اطلاع دادند.

 

یافته‌های پژوهش نشان داد: وجود اختلاف در شکل ظاهری عناصر طبیعی (آب، نور گیاه و مانند آن ) و امکان به‌کارگیری آن‌ها به شیوه‌های گوناگون می تواند برای ذهن جست‌وجوگر کودک ایجاد سوال و زمینه کنجکاوی او را فراهم کند؛ گیاهان با شکل، رنگ و اندازه گل و برگ گوناگون در فصول مختلف به تنوع فضا کمک می‌کنند. وجود رنگ‌های گوناگون طیف نور با بهره گیری از شیشه‌های رنگی و نیز ایجاد حوض، فواره، آبشار و آکواریوم، در تنوع فضایی موثر است و می‌توان در طراحی فضای مهدکودک و سایر فضاهای ویژه کودکان، از تفاوت‌ها و تنوع‌هایی که عناصر طبیعی پدید می‌آورده‌اند استفاده کرد. امکان بازی با آب، کاشت گیاه توسط خود کودک، بازی با نور و سایه، بازی با شن و مانند آن علاوه بر آن که در ارتقا انگیزش و آزادسازی هیجانات کودک موثر است، بستر مناسبی برای مشارکت کودک در فعالیت‌های گروهی به شمار می‌آید. برای مثال می‌توان در طراحی مهد کودک‌ها با ایجاد فضای امن و مناسب جهت بازی با مواد طبیعی مانند شن،‌ خاک و آب یا فضایی برای کاشت گیاهان توسط کودک، زمینه بازی و مشارکت او را در بازی‌های گروهی فراهم کرد.

 

این تحقیق پیشنهاد کرده است که برای بهره‌برداری بهتر از دستاوردهای تحقیق، برنامه‌های ویژه‌ای برای آموزش مربیان مهد کودک و پیش دبستانی‌ها در نظر گرفته شود تا آنها بتوانند از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در فضا برای کاهش نشانگان اختلالات رفتاری کودکان بهره گیرند.

ایسنا

يکشنبه 13/5/1392 - 10:22
كودك

 


نتایج یک پژوهش حاکیست: عوامل کالبدی محیط موجب افزایش یا کاهش نشانه‌های اختلال رفتاری کودکان شود.

 

ختلال‌های رفتاری، مشکلات فردی و اجتماعی فراوانی را به وجود می‌آورد و کودکان مبتلا به این اختلال‌ها، خانواده، آموزشگاه و اجتماع را با مسائل و دشواری‌های گوناگونی مواجه می‌کنند و آن‌ها را در برابر آشفتگی‌های روانی اجتماعی دوران نوجوانی و حتی بزرگسالی، آسیب پذیر می‌سازند.

 

30 درصد کودکان و نوجوانان یک اختلال روانی را در زندگی تجربه می‌کنند

 

پژوهش‌های مختلف نشان می‌دهد حدود 30 درصد از کودکان و نوجوانان در طول زندگی خود یک اختلال روانپزشکی قابل تشخیص را تجربه خواهند کرد، ولی 70 تا 80 درصد از آن ها مداخله مناسب را برای حل اختلال دریافت نمی‌کنند. این اختلال‌ها، به نقص عملکرد در زمینه‌های مختلف از جمله زمینه‌های تحصیلی و خانوادگی منجر شده و در نهایت افت تحصیلی و یا رفتارهای بزهکارانه‌ای را موجب می‌شود.

 

شیوع اختلال‌های رفتاری در کودکان،‌ بیش از حد انتظار

 

در ایران نیز پیش بینی می‌شود که شیوع اختلال‌های رفتاری در کودکان بیش از حد انتظار باشد که این امر آینده آن‌ها و به تبع آن اجتماع را با خطر مواجه می‌سازد.

 

تحقیقات نشان داده‌اند بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری در جوامع شهری مانند خشونت، پرخاشگری، تجاوز به حقوق دیگران و رعایت نکردن قانون، ضمن داشتن ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی در کیفیت فضاهای سکونتی، آموزشی و کاری افراد نهفته است که این مطلب دلیلی بر اهمیت کیفیت فضایی است.

 

محیط کالبدی با عناصر تشکیل دهنده خود مانند رنگ، بافت، سایه روشن ، نور، صدا، فرم و غیره بر جسم و روان انسان تاثیرگذار است. طراحی فضاهای ویژه کودکان مانند مهدکودک‌ها از آن جهت اهمیت دارد که در طول این سال‌ها، کودک از محیط تاثیر بیشتری می‌گیرد، حال آن‌که اغلب فضاهای مذکور در ایران، مناسب کودکان طراحی نشده است.

 

همچنین اعتقاد بر این است که کاوش و جست‌وجو در محیط برای درک آن، از ارزش‌های حیاتی برای شکل‌گیری شخصیت کودک و درک و فهم دنیای پیرامون او برخوردار است. ریشه‌های ادراک محیط از کودکی در انسان دیده می‌شود و بر اساس یافته‌های تجربی روانشناسی محیط، به دوره‌های دیگر رشد انسان بسط داده می‌شود.

 

به گفته محققان، انسان توسط دو نوع توجه خودآگاهی و ناخودآگاه نسبت به محیط خود واکنش نشان می‌دهد و نشان داده شده است که پردازش در توجه خودآگاه ممکن است باعث خستگی بیشتری نسبت به توجه ناخودآگاه شود. نظریه «بازگشت تمرکز» بر آن است که محیط‌های طبیعی،‌ خستگی حاصل از توجه را کاهش می‌دهند؛ چراکه توجه ناخودآگاه را به خود جلب می‌کنند این نظریه بیان می‌کند نیاز فعالیت‌های پر زحمت به توجه خودآگاه ممکن است توانایی فرد را در تمرکز فرسوده کند، در حالی که فعالیت‌های بی‌زحمتی که توجه ناخودآگاه ذاتی برای مثال تجربه کردن به طبیعت پرورش می‌دهند ممکن است سطح تمرکز فرد را بازسازی کرده و بهبود بخشد. توجه به این نظریه و به‌کارگیری آن در طراحی فضاهای مخصوص کودکان، می‌تواند قابل توجه و تامل باشد.

 

توجه به ضرورت وجود محیط‌های طبیعی و سبز در طراحی فضاهای مورد استفاده کودکان مسأله‌ای است که باید به آن توجه شده و در نظر گرفته شود. کودکان دوره کودکستان، کنجکاو، پرتحرک، علاقه‌مند به بازی و همکاری با دیگران نبوده و در برابر موقعیت‌های تنش‌زا، رفتارهای دفاعی نشان می‌دهند و با افزایش سن، تمایل به کارهای گروهی در آنها بیشتر می‌شود.

 

کودکان کدام محیط‌های شهری را ترجیح می‌دهند؟

 

برخی از تحقیقات روان شناختی پیرامون ترجیحات محیطی افراد، نشان می‌دهد کودکان، به طور کلی محیط‌های طبیعی و سبز شهری را به محیط های مصنوعی شهری ترجیح می‌دهند. وجود درختان و نگهداری مناطق چمنکاری شده می‌تواند احساس امنیت و آسایش را در کودکان افزایش دهد. همچنین سطح بازی و خلاقیت کودکان نیز در اماکن دارای درخت و زمین چمن‌کاری شده دو برابر می‌شود و این امر نشانه سازگاری فیزیکی و روانی کودکان با محیط‌های طبیعی است. از آنجا که کودکان در این دوره قبل از هفت سالگی بیش از حد فعال هستند، تحمیل فعالیت‌های مبتنی بر نشستن بر آن‌ها سبب بروز عادات عصبی چون جویدن مداد، مکیدن انگشت، پیچ دادن مو و بی قراری عصبی صرف خواهد شد؛ بنابراین می‌توان از روش‌های آموزشی مبتنی بر بازی که امکان مشارکت در فعالیت‌های گروهی را فراهم می‌آورد استفاده کرد تا بدین ترتیب، نیاز به تحرک و فعالیت جسمی در کودکان برآورده شود.

 

مهد کودک‌ها ، خانه‌های خالی از فضای سبز تغییر کاربری داده!

 

در تایید این مطلب، پژوهش‌ها نشان داده‌اند بازی درمانی رویکردی بر ساختار و مبتنی بر نظریه درمان است که فرایندهای یادگیری و ارتباط طبیعی و به هنجار کودکان را پایه ریزی می‌کند. نکته قابل توجه این است که در فضاهای مخصوص کودکان باید امکان انجام چنین بازی‌هایی فراهم باشد؛ در صورتی که امروزه اکثر مهدکودک‌ها و پیش دبستان‌ها خانه‌های مسکونی هستند که تغییر کاربری یافته و همخوان با نیازهای کودکان طراحی نشده‌اند. شاید در ظاهر ایرادی در این مسأله نباشد اما در طول زمان پرورش کودکان در فضاهای نامناسب مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

 

کودکان با قرار گرفتن در محیط‌های باز جهت آموزش، تجربه هیجان‌انگیزی را کسب می‌کنند؛ اهمیت این مطلب در حدی است که برای مثال، نظام آموزش عمومی ایالات متحده آمریکا توسعه و پیاده‌سازی برنامه‌ریزی‌های منسجمی را به منظور به انجام رساندن یک رویکرد منسجم میان یادگیری در محیط‌های داخل و خارج از منزل در پیش گرفته است.

ایسنا

يکشنبه 13/5/1392 - 10:20
آلبوم تصاویر

کشتی‌هایی در جهان وجود دارند که دیگر کار خود را برای انسان‌ها انجام داده‌اند و در حال حاضر تبدیل به کشتی‌های ارواح شده‌اند.

خبرگزاری فارس: ۱۰ کشتی ارواح جهان+عکس

بکشتی‌های ارواح در نقاط مختلف جهان وجود دارند که تصاویر 10 مورد آنها را می‌توانید ببینید.

 

  ماری سلست (Mary Celeste)

 

 

کارول ای. دیرینگ (Carroll A. Deering)

 

 

بل آمیکا(Bel Amica)

 

 

جیان سنگ (Jian Seng)

 

 

ام‌وی جویتا(MV Joyita)

 

 

کازKaz II) II)

 

 

زبرینا(Zebrina)

 

 

اسکونر جنی(Schooner Jenny)

 

 

های‌ایم6 (High Aim6) 

 

 

بی‌چیمو(Baychimo)

 خبرگزاری فارس

يکشنبه 13/5/1392 - 10:1
آموزش و تحقيقات

 


یک محقق استرالیایی پس از 30 سال مطالعه، موفق شد قدمت چشمان انسان را تخمین بزند.

 

  چشم یکی از ارزشمندترین اندام‌های بدن است، با این حال منشا آن‌ همواره برای دانشمندان معما بوده است.

 

پروفسور ترور لمب از مرکز بینایی و دانشگاه ملی استرالیا، بیش از 30 سال از عمر حرفه‌یی خود را به بررسی رموز این اندام حیاتی اختصاص داده است.

 

تحقیقات این دانشمند نشان می‌دهد منشا بینایی به بیش از 700 میلیون سال پیش باز‌می‌گردد و این درست زمانی بوده که فقط حیوانات آمیب‌مانند مانند تک‌سولی‌ها، جلبک‌ها، مرجان‌ها و باکتری‌ها بر روی زمین ساکن بوده‌اند.

 

در این هنگام، نخستین موادشیمیایی حساس به نور موسوم به opsins ظاهر شدند و توسط تعدادی از ارگانیسم‌ها به روش‌های ابتدایی برای حس‌کردن روز با استفاده از نور به کار می‌رفت.

 

به گفته لمب، سلول‌های باستانی از پیش دارای اجزای سیگنالینگ‌ بودند که مواد شیمیایی را در محیطشان حس می‌کردند و ظهور opsins به آن‌ها امکان حس‌کردن نور را می‌داد. اما این حیوانات ریز بودند و از هیچ سیستم عصبی برای پردازش سیگنال‌های دریافتی از حسگرهای نوری برخوردار نبودند.

 

طی 200 میلیون سال بعد، این سلول‌های کوچک حساس به نور و opsinهایشان به تدریج در شناسایی نور بهتر عمل کردند.

 

آن‌ها، حساس‌تر، سریع‌تر و قابل‌اعتمادتر شده بودند، تا این که حدود 500 میلیون سال پیش تقریبا به سلول‌های مخروطی موجود در چشمان امروزی بشر شباهت پیدا کردند.

 

نخستین چشمان واقعی که شامل توده‌های سلول‌های حس‌کننده نور بودند، حدود 500 میلیون سال پیش در دوران کامبرین ظاهر شدند و جهش بزرگی را در سیر تکاملی صورت دادند. به طور مثال، Anomalocaris که شکارچی‌ای به طول یک متر بود، دارای چشمانی بود که به او امکان می‌داد هنگام شنا در دریاهای باستان طعمه‌اش را شناسایی کند.

 

این حیوان که از مدل چشم حشره با تعداد فراوان سطح کوچک بهره می‌برد، دارای 16 هزار سطح مجهز به سلول‌های بینایی در هر چشم بود.

 

چشم انسان که کره‌ای منفرد و دارای میلیون‌ها گیرنده نوری است، نخست بین 500 تا 600 میلیون سال پیش شروع به ظهور کرد. این لحظه‌ای حیاتی برای سیستم بصری انسان به شمار می‌آمد.

 

مارماهی‌ها نیز که 500 میلیون سال پیش ظاهر شدند دارای یک جفت چشم به سبک دوربین بودند که به چشمان انسان شباهت داشت.

 

این‌ موجودات پیشگامان چشم مهره‌داران هستند که از جد ماهی انسان‌ها به ارث برده شده است؛ بنابراین، می‌توان مدعی شد که ظهور چشم مهره‌داران دست کم 500 میلیون سال پیش بوده و گرچه سیستم‌های سیگنالینگ و حسگرهای آن بسیار به سیستم‌های حشرات و دیگر غیر‌مهره‌داران شباهت دارد، سامانه نوری مهره‌داران کاملا مستقل از چشم حشره با سطوح فراوانش، تکامل یافت.

 

چشمان جفت نیز اول بار در حیواناتی ظاهر شده بودند که دانشمندان چینی در صخره‌ای که 500 میلیون سال قدمت دارد، پیدا کردند.

 

از آن زمان به بعد، طرح پایه چشم مهره‌داران بیشتر رواج یافت و توسط ماهی‌ها، دوزیستان، خزندگان، پرندگان، پستانداران و در نهایت انسان‌ها به کار رفت.

ایسنا

شنبه 12/5/1392 - 13:40
ایرانگردی

می‌گویند «نازک‌ترین سد جهان» هم لقب گرفته، «طاق شاه‌عباسی» که رکورددار داشتن صفت‌هایی با پسوند «ترین» در میان بناهای تاریخی ایران است. سدی با 60 متر ارتفاع که نه‌تنها لقب قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سد قوسی جهان را دارد، بلکه به‌مدت 550 سال نیز به‌عنوان بلندترین سد در جهان شناخته می‌شد.

 

  «طاق شاه‌عباسی» نازک‌ترین سد جهان نامیده می‌شود، چون تاجی به عرض یک متر دارد؛ اما برای دیدن این بنا که به «سد شاه‌عباسی» هم معروف است، باید به روستای 700 ساله «خرو» در فاصله‌ی ‪27‬ کیلومتری شهر طبس در استان خراسان جنوبی بروید، جایی در نزدیکی چشمه‌ی آب گرم «مرتضی علی (ع)».

 

 

 

بالاتر از این چشمه، دره‌ی تنگی وجود دارد که روی آن «طاق شاه‌عباسی» بنا شده است. قدمت این بنا را به دوره‌ی صفوی نسبت می‌دهند و معتقدند که سنگ‌نگاره‌های بزکوهی که روی این طاق حک شده‌اند، نمادی از درخواست فراوانی آب، زایندگی و فراوانی نعمت است. البته عده‌ای هم این بزها را نمادی از فرشتگانی می‌دانند که برای نگهبانی از آب، افزایش و فراوانی نعمت روی دیواره‌های طاق در حالت دعا نقاشی شده‌اند.

 

بومی‌ها به این منطقه تفرجگاه «مرتضی علی (ع)» می‌گویند. چشمه‌ی‌ آب آن، هم‌زمان دو بخش سرد و گرم دارد که به موازات یکدیگر جریان پیدا می‌کنند، یک سمت چشمه سرد و سمت دیگر آن گرم است. می‌گویند علت این‌ است که آب گرم چشمه از دیواره‌ی سمت راست به داخل رودخانه می‌ریزد و همین امر، اختلاف دما در چشمه ایجاد می‌کند که گاهی به 10 درجه هم می‌رسد.

 

غلظت آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در کف رودخانه باعث می‌شود که این دو نوع آب تا مسافت حدود 300 متر در بستر رودخانه پیش روند و به‌طور کامل با هم مخلوط نشوند، به صورتی که در بستر رودخانه قابل تفکیک باشند.

 

در طول راه، دیواره‌های بلند دره‌مانندی در دو طرف وجود دارند که روی آن‌ها حفره‌های کوچک و بزرگ با نظم خاصی قرار گرفته‌اند. بعضی از این حفره‌ها، چشمه‌های جوشان آب هستند که بزرگ‌ترین‌شان به «حمام مرتضی علی (ع)» معروف است. خیلی‌ها معتقدند دره‌ی باریک این تفرجگاه، شباهت زیادی با «تنگه‌ی واشی» در استان تهران دارد.

 

 

 

 

711
(ایسنا)
جمعه 11/5/1392 - 9:47
شهدا و دفاع مقدس

مروری بر رشادت لشکر 10 در روز اول و دوم مرداد سال 67

 


9-42.JPG

بعد از پذیرش «قطعنامه 598 » توسط جمهوری اسلامی ایران، رژیم بعثی عراق حمله سراسری خود را به غرب، جنوب و جبهه‌ میانی کشورمان شروع و در برخی مناطق پیشروی‌ کرد. لشکر 10 سیدالشهدا (علیه‌السلام) در آن زمان و بعد از عملیات پیروزمندانه «بیت‌المقدس 6 » پدافند(حفظ) «قله‌ شیخ محمد» ماؤوت را بر عهده گرفته بود.

 

با توجه اینکه نیروهای عراق در منطقه جنوب پیشروی زیادی کرده بودند، به لشکر 10 سیدالشهدا(ع) مأموریت داده شد سریعا از غرب به جنوب کشور منتقل و در جاده اهواز- خرمشهر با دشمن مقابله کند. به این ترتیب که ابتدا از پیشروی «لشکر 3 زرهی» عراق جلوگیری کرده و سپس طی یک عملیات عراق را به پشت مرزها عقب براند.

 

 

شهید سعید تراب

 

اهمیت عملیات بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کشورمان در آن مقطع بسیار زیاد بود چون عراق به 15 کیلومتری اهواز و سه‌راه «صاحب‌الزمان (عج)» رسیده بود و اگر نیروهایش از محورهای جاده اهواز- جفیر و زید در سه‌راه یاد شده الحاق (به هم می‌رسیدند) می‌کردند،‌ اهواز سقوط می‌کرد.

 

در نیمه شب 67/5/1 به «تیپ حضرت زهرا (س) لشکر 10 سیدالشهدا(ع)» به فرماندهی سردار خادم ماموریت داده شد تا به جاده اهواز- خرمشهر اعزام و با لشکر 3 زرهی گارد ریاست جمهوری عراق مقابله کند.

 

این لشکر کاملا مسلح و باتجربه در مقابل تیپ حضرت زهرا(س) که حتی هر سه گردان زیرمجموعه آن کامل نبود،قرار گفت. «گردان امام حسن (ع)» به فرماندهی شهید «سعید تراب»،«گردان امام حسین(ع)» به فرماندهی برادر جانباز «محمد اسماعیلی» و «گردان حضرت زینب(س)» به فرماندهی «حمیدرضا راستگو» زیر نظر و فرماندهی تیپ حضرت زهرا (س) یعنی سردار خادم در حالی وارد منطقه شدند که نمی‌دانستند خط مقدم دقیقا کجاست یعنی کجا باید با دشمن مقابله می‌کنند.اصلا کسی فکر نمی‌کرد عراق تا سه راه امام زمان (عج) پیشروی کرده باشد.

 

نیمه‌های شب بود که در منطقه «پادگان حمید» و «زید»، درگیری با لشکر 3 زرهی عراق شروع شد. درگیری در منطقه استقرار دو گردان سمت راست جاده یعنی حمید و زید و گردان مستقر در سمت چپ جاده با دشمن آنقدر شدید و نزدیک بود که شلیک گلوله‌های «آر.پی.جی» روی تانک‌ها کارساز نبود و بعضی از تانک‌ها با پرتاب نارنجک به داخل آنها منهدم می‌شدند.

 

 

شهید حسین مرادی

 

دیگر جنگ تن به تن شروع شده بود. نیروهای شجاع تیپ حضرت زهرا (س) مردانه جنگیدند و هر چند تعداد زیادی از نیروهای اسلام همچون سعید تراب، حسین مرادی، جواد رسولی و... به شهادت رسیدند اما آنها ضمن وارد آوردن تلفات سنگین به لشکر 3 زرهی عراق و حتی به هلاکت رساندن فرمانده آن لشکر که برادرزاده صدام بود، باعث شدند نیروهای بعثی تا پشت مرز پاسگاه زید عقب‌نشینی کنند بنابراین هیچگونه الحاقی بین نیروهای عراقی مستقر در جناح‌های درگیری صورت نگرفت و اهواز از خطر سقوط رهایی یافت.

 

دراین عملیات، رزمندگان اسلام مردانه جنگیدند و تعدادی از آنها در رزمی نابرابر، مظلومانه شهید شدند. ولی آنچه برتری داشت تقوا و شجاعت رزمندگان دلیر تیپ حضرت زهرا (س) لشکر 10 سیدالشهدا بود.

 

 

شهید محمدتقی خلج

 

لشکر 10 ، دوم مردادماه سال 1367 با سازماندهی تیپ‌های یکم و دوم به فرماندهی حمید تقی‌زاده و حاج عباس قهرودی، عملیات دیگری در شملچه با نام «الغدیر» انجام داد. در آن عملیات «تیپ 12 » مکانیزه عراق منهدم و به سمت مرزهای بین‌المللی عقب‌نشینی کرد. لشکر 10 در آن عملیات با دادن کمترین شهید،تعدادی زیادی از دشمن را به هلاکت و تعدادی را هم اسیر کرد.

 

تعدادی از شهدای لشکر 10 در عملیات‌های یاد شده:

 

 

شهید جواد رسوالی

 

 

شهید ناصر اربابیان

 

 

شهید وحید درخشانی

 

 

رزمندگان لشکر 10

 

 

رزمندگان لشکر 10

 

 

رزمندگان لشکر 10

 

 

شهید حمید درخشانی
ایسنا

 

جمعه 11/5/1392 - 9:41
شهدا و دفاع مقدس
images-117.jpg

شهدا و رزمندگان در دفاع مقدس همواره در سخنان و وصیتنامه‌های خود مسلمانان را به پیکار با رژیم اشغالگر قدس و حمایت از مردم مظلوم فلسطین فرا خوانده‌اند چون آنها می‌دانستند "مقابله و مقاومت" در برابر رژیم صهیونیستی،نبرد با فساد،انحراف، ستم و اندیشه تبعیض نژادی است.

 

به گزارش سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شهید حسن بینائیان در وصیتنامه‌اش هشدار داده است: ای جوانان! همه مسئولید در برابر ملت‌های تحت ستم فلسطین، لبنان و عراق. برخیزید و بکوشید تا به یاری الله، آنها را از زیر یوغ چپاولگران نجات دهید.

 

شهید مهدی بداغی در وصیتنامه‌اش توصیه کرده است: برادرانم محسن و محمود، در آینده به جنگ با اسرائیل غاصب رفته و از اسلام دفاع کنید.

 

شهید محمود برزویی هم یادآور شده است:از دشمنان نترسید، مخصوصا از آمریکا، شوروی و اسرائیل. اینها جز یک جاعل توخالی چیزی نیستند.

 

شهید محمد باقری نوشته است: درود بر امت قهرمان و همیشه در صحنه ایران که همیشه در عرصه‌ها حضور دارند و با این حضور خود مشت محکمی بر دهان آمریکا، شوروی و اسرائیل و صدام مزدور و تمامی دشمنان خود می‌زنند.

 

شهید احمد اکبری در وصیتنامه‌اش گفته است: امیدوارم نه تنها ریشه رژیم خون آشام صدام، بلکه رژیم اشغالگر قدس را نیز بر کنیم.

 

شهید حسنقلی ترحمی از والدین ایرانی تقاضا کرده است: و شما پدر و مادران غیورپرور ایران،از شما تقاضامندم فرزندان خود را روانه جبهه‌ها کنید تا به یاری رزمندگان اسلام بشتابند و هرچه زودتر راه کربلای حسینی را بگشایند و از آنجا به قدس عزیز، که اول قبله‌گاه مسلمانان جهان است روانه شوند که این قدس عزیز در دست صهیونیست‌های جنایتکار است و هر روز فاجعه‌ای فاجعه دیگر برای مسلمانان جهان می‌آفرینند.

 

شهید اکبر چمنی در وصیتنامه‌اش نوشته است: انشاالله در آینده‌ای نزدیک قدس نیز از طریق کربلا به دست نیروهای اسلام درخواهد آمد.

 

شهید یدالله جدیدی در وصیتنامه‌اش توصیه کرده است: نگذارید جای من و دیگر شهدا در جبهه خالی بماند بلکه در جبهه‌ها شرکت کرده و امام زمان خود را یاری کنید تا انشاالله بتوانیم قدس را آزاد کرده و نماز وحدت را پشت سر امام امت به جا آوریم.

 

شهید قربانعلی جامی در وصیتنامه خود پرسیده است:چرا امروز که در سراسر جهان ظلم به حد اعلای خود رسیده است به پا نمی‌خیزیم؟ مگر نه این است که کودکان، زنان، پیرمردان و جوانان فلسطین، افغانستان و دیگر کشورهای اسلامی در زیر چکمه‌های دشمنان اسلام از بین می‌روند و به حیثیت اسلام خیانت می‌شود. پس چرا هیچ عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهیم؟!

جمعه 11/5/1392 - 9:36
سلامت و بهداشت جامعه

 


امسال (2013) به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیرمادر شعار "حمایت از تغذیه با شیرمادر: به مادران نزدیک شوید" انتخاب شده است.

 

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدید خود به مناسبت این روز اعلام کرد که تنها یک کشور از هر پنج کشور جهان به دستورالعمل این سازمان برای تغذیه نوزادان با شیرمادر را به طور کامل عمل می‌کند.

 

مراسم این روز هر سال از اول تا هفتم ماه اوت در بیش از 170 کشور جهان برگزار می‌شود. هرچند مادران از شرایط لازم برای شیردهی به فرزندشان برخوردار هستند اما با این وجود چند هفته یا چند ماه پس از زایمان از ادامه شیردهی خودداری می‌کنند. حمایت مداوم از مادران برای تداوم شیردهی به شیوه‌های مختلف امکان‌پذیر بوده و حمایت از کانون خانواده یکی از این موارد است.

 

تغذیه نوزادان زیر دو سال با شیرمادر بیشترین تاثیر ممکن را بر حفظ سلامت کودکان حتی در سنین بالاتر دارد. بررسی‌های آماری هفته‌نامه پزشکی «لانست» که در سال 2008 میلادی انجام گرفت تایید کرد تغذیه نوزادان با شیرمادر از مرگ 1.4 میلیون کودک زیر پنج سال در کشورهای در حال توسعه جلوگیری می‌کند.

 

نتایج این مطالعه که در غنا انجام شد، نشان می‌دهد تغذیه با شیرمادر در اولین ساعت تولد می‌تواند تا 22 درصد از مرگ و میر نوزادان جلوگیری کند.

 

نوزادانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند در مقایسه با نوزادان دیگر حداقل شش برابر شانس بیشتری دارند که در ماه‌های نخست تولد از مرگ و بیماری جان سالم به در ببرند. در بررسی که توسط سازمان جهانی بهداشت و هفته‌نامه «لانست» در سال 2000 میلادی انجام گرفت، مشخص شد که تغذیه با شیرمادر به طور قابل توجهی مرگ و میر ناشی از عفونت‌های تنفسی و اسهال را کاهش می‌دهد.

 

پیامدهای بالقوه تغذیه با شیرمادر در برخی از کشورهای در حال توسعه که محل شیوع انواع بیماری‌ها بوده و دسترسی کافی به آب سالم و بهداشتی ندارند، حائز اهمیت است. همچنین کودکانی که در کشورهای صنعتی با شیرمادر تغذیه نمی‌شوند در معرض خطر مرگ قرار دارند. مطالعات اخیر در آمریکا حاکی از آن است که نرخ مرگ و میر در میان نوزادانی که با شیرمادر تغذیه نمی‌شوند 25 درصد افزایش یافته است.

 

در حالی که بسیاری از کشورها در دهه گذشته افزایش قابل توجه میزان تغذیه با شیرمادر را تجربه ‌کرده‌اند، تنها 38 درصد کودکان کمتر از شش ماه در کشورهای در حال توسعه به طور کامل با شیرمادر تغذیه می‌شوند و تنها 39 درصد از کودکانه 23-20 ماهه از تغذیه با شیرمادر به طور پیوسته و متوالی بهره برده‌اند.

 

سازمان جهانی بهداشت و یونیسف به مادران توصیه می‌کنند که در اولین ساعت تولد نوزادشان، او را با شیر خود تغذیه کنند و شیردهی را برای مدت زمان دو سال ادامه دهند.

 

تغذیه با شیرمادر دربردارنده طیف وسیعی از فوائد است که تاثیر عمیقی بر رشد، تغذیه و سلامت نوزاد دارد. شیرمادر حاوی تمامی مواد مغذی،‌ ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد نوزاد در شش ماه نخست زندگی است به طوری که نوزاد به هیچ نوع ماده خوراکی دیگر نیاز ندارد.

 

علاوه بر این، شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که از بدن مادر به نوزاد منتقل می‌شوند و توان بدنی نوزاد را برای مقابله با بیماری‌ها افزایش می‌دهند. تغذیه با شیرمادر در عین حال به رشد مناسب دهان و فک و ترشح مناسب هورمون‌های گوارشی کمک می‌کند.

 

علاوه بر این تغذیه با شیرمادر پیوند خاص و یگانه‌ای را بین مادر و نوزاد ایجاد می‌کند و تعامل احساسی و روانی میان آن دو در زمان شیردهی بازتاب مثبتی بر زندگی آینده نوزاد خواهد داشت. همچنین تغذیه با شیرمادر از بروز بیماری‌های مزمن از قبیل چاقی، کلسترول بالا، فشارخون بالا، دیابت و آسم دوران کودکی جلوگیری می‌کند.

 

همچنین مادرانی که به فرزندان خود شیر می‌دهند به بهبود سلامت خود نیز کمک می‌کنند. شیر دادن به نوزاد خطر خونریزی بعد از زایمان را در مادر کاهش می‌دهد. شیردهی در کوتاه‌مدت توان بارورشدن مجدد را در مادر به تاخیر می‌اندازد و در بلندمدت خطر بروز بیماری‌های دیابت نوع دوم، سرطان سینه، رحم و تخمدان را کاهش می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بین عدم شیردهی و افزایش خطر بروز افسردگی پس از زایمان در مادران نیز ارتباط وجود دارد.

 

در بسیاری از کشورها در شش ماه نخست پس از تولد به نوزاد همراه با شیرمادر موادغذایی یا نوشیدنی‌ داده می‌شود و این کار احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی و اسهال را در کودک افزایش می‌دهد.

 

همچنین در بسیاری از کشورها مادرها نه تنها از شیردهی به نوزاد خود طی دو سال خودداری می‌کنند بلکه کودکشان را حتی در شش ماه نخست زندگی از مصرف شیر خود محروم کرده و از شیرهای جایگزین استفاده می‌کنند و با این کار سلامت فرزند خود را به طور جدی به خطر می‌اندازند.

 

با تغییر جوامع به خصوص گسترش شهرنشینی حمایت از مادران برای مشورت دادن به آنان در این زمینه ضروری خواهد بود و این کار می‌تواند توسط افراد آموزش‌دیده یا حتی دوستان و اعضای خانواده مادر انجام شود.

 

در گزارش سازمان جهانی بهداشت همچنین تاکید شد که تنها 37 کشور جهان در حال حاضر قوانین مربوط به اعمال مقررات بین‌المللی بازاریابی جایگزین‌های شیرمادر را تصویب کرده‌اند. همچنین از 199 کشور تنها 69 کشور تبلیغات شیرهای جایگزین را ممنوع کرده‌اند.

 

تغذیه با شیرمادر بهترین منبع تغذیه‌ای نوزادان و کودکان و موثرترین شیوه برای تضمین سلامت کودک است. به‌رغم تاثیر چشمگیر تغذیه با شیرمادر بر سلامت نوزاد، تنها 38 درصد نوزادان در شش ماه نخست زندگی به طور کامل از شیرمادر تغذیه می‌شوند.

 

«کارمن کاسانوواس»، کارشناس دپارتمان تغذیه برای بهداشت و توسعه گفت: تقریبا تمامی مادران از نظر جسمی توانایی شیردهی دارند و در صورت داشتن اطلاعات و حمایت کافی به این کار اقدام خواهند کرد. اما در برخی از فرهنگ‌ها مادران به عدم انجام این کار تشویق می‌شوند و حتی گاهی تصور می‌کنند که استفاده از محصولات غذایی جایگزین برای رشد فرزندانشان مناسب‌تر از شیرمادر است در حالی که برای نوزاد هیچ غذایی جای شیرمادر را نمی‌گیرد.

ایسنا

جمعه 11/5/1392 - 9:23
کنکور

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به آغاز انتخاب رشته مجازین کنکور 92 از 17 مرداد از طریق سایت سازمان سنجش از انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته در 15 مرداد خبر داد.

 

دکتر حسین توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» ایسنا، با اشاره به حضور و رقابت بیش از 924 هزار داوطلب در جلسه کنکور سراسری 92، گفت: همه داوطلبان براساس رتبه و دوره‌هایی که مجاز شده اند می‌توانند از 17 مرداد به صورت الکترونیکی نسبت به انتخاب رشته خود در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

 

به گفته وی دفترچه انتخاب رشته کنکور 92 از روز سه‌شنبه 15 مرداد بر سایت سازمان سنجش قرارمی‌گیرد و انتخاب رشته داوطلبان تا 23 مرداد ادامه خواهد داشت.

 

توکلی با اشاره به ظرفیت مناسب دانشگاه‌ها در سال جاری، گفت: شانس قبولی داوطلبان در کنکور 92 بیش از 77 درصد است.

 

مشاور عالی سازمان سنجش با بیان اینکه در دفترچه انتخاب رشته امسال دو نوع شیوه پذیرش دانشجو دارد، تصریح کرد: داوطلبان بر اساس بخش اول دفترچه که بر اساس نمره آزمون است می‌توانند انتخاب رشته کنند، داوطلبانی که مجاز شده‌اند می‌تواند 150 کد رشته محل را از میان کد رشته محل گروه یا گروه‌های مجاز یا دوره یا دوره‌های مجاز انتخاب کنند و به ترتیب اولویت و علاقمندی و پس از کنترل‌های لازم از 17 تا 22 مرداد ماه می‌توانند در سایت‌ سازمان سنجش انتخاب رشته کنند.

 

وی تصریح کرد: شیوه دیگر انتخاب رشته داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی است که در بخش دوم دفترچه آمده است. براین اساس داوطلبان بر اساس کد رشته محل هایی که در قسمت سوم دفترچه آمده است می‌توانند 100 کدرشته محل را انتخاب و بر اساس اولویت انتخاب رشته کنند.

 

به گفته توکلی، افرادی که مجاز به انتخاب رشته نشده‌اند و یا در آزمون سراسری شرکت نکرده‌اند می‌توانند همزمان با شروع انتخاب رشته ثبت نام کنند و از قسمت دوم دفترچه که همان انتخاب بر اساس سوابق تحصیلی می باشد 100 کد رشته و محل را انتخاب کنند. البته افرادی که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند می‌توانند در هر دو قسمت دفترچه بر اساس اولویت و علاقه خود انتخاب رشته کنند.

 

مشاور عالی سازمان سنجش همچنین تصریح کرد: علاقه‌مندان به انتخاب رشته محل‌های دانشگاه آزاد می‌توانند با رجوع به سایت دانشگاه آزاد اسلامی و بر اساس اطلاعیه‌ای که از طریق سایت مرکز آزمون دانشگاه اعلام می‌شود، بر اساس ضوابط موجود، کد رشته محل مورد علاقه‌ خود را انتخاب کنند.

 

وی با اشاره به تسهیلات ویژه سازمان سنجش برای انتخاب رشته تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری 92، به داوطلبان توصیه کرد: قبل از انتخاب کد رشته‌های تحصیلی خود از این امکانات استفاده کنند.

 

توکلی به انتشار ویژه‌نامه انتخاب رشته کنکور سراسری 92 به عنوان یکی از تسهیلات ویژه کنکور اشاره کرد و گفت: این ویژه‌نامه با تمرکز بر نیازهای داوطلبان، والدین و مشاوران مدارس تهیه شده و حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فرایند انتخاب رشته است و از هفتم مرداد ماه منتشر شده است.

 

وی از دیگر امکانات ارائه شده برای داوطلبان کنکور سراسری 92، به انتشار ویرایش پنجم کتاب «انتخاب رشته انتخاب آینده» اشاره کرد و افزود: به منظور کمک بیشتر به داوطلبان آزمون سراسری 92 این کتاب نیز روز دوشنبه هفتم مرداد منتشر شده است.

 

توکلی ادامه داد: کتاب «انتخاب رشته انتخاب آینده» دربردارنده اطلاعات مناسبی در خصوص انتخاب رشته و مسائل مرتبط با آن است که در ویرایش جدید به پنج فصل کاهش یافته و نکات مورد نیاز داوطلبان درآن به صورت مشخص‌تر مطرح شده است.

 

وی اظهار کرد: علاقمندان برای خرید این کتاب می‌توانند به مراکز مشخص شده در اطلاعیه سازمان سنجش درباره انتشار ویرایش جدید کتاب «انتخاب رشته انتخاب آینده» که از سه شنبه اول مرداد بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته، مراجعه کنند.

 

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به طراحی نرم افزار و راهنمای انتخاب رشته برای داوطلبان آزمون سراسری 92، گفت: این نرم‌افزار به داوطلبان این امکان را می‌دهد که با توجه به وضعیت علمی و نمره خود که در آزمون سراسری 92 کسب کرده‌اند، خود را با داوطلب مشابه در آزمون سال 91 مقایسه و امکان قبولی خود را مشاهده کنند.

 

توکلی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه زمانی پیش‌بینی شده قبل از آغاز انتخاب رشته تحصیلی این نرم‌افزار از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org در دسترس داوطلبان قرار خواهد گرفت.

 

 

ایسنا

جمعه 11/5/1392 - 9:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته