• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 164
تعداد نظرات : 22
زمان آخرین مطلب : 4051روز قبل
ایرانگردی
بسیاری از تحلیل گران بر این باورند كه «سفر» به عنوان یك محصول به نسبت تجملی از نخستین گزینه‌هایی است كه خانواده‌ها ناگزیرند روی آن خط قرمز بكشند. هزینه حمل و نقل، هزینه اسكان، هزینه‌های تفریح و تغذیه و سوغاتی و... همه از جمله هزینه‌هایی است كه بسیاری از خانواده‌ها قادر به تامین آن نیستند.

در این شرایط چه باید كرد؟ یكی از راه‌حل‌های پیشنهادی برای حل این مشكل، سفرهای جمعی است. هنگامی كه شما به صورت گروهی سفر می‌كنید، بسیاری از هزینه‌ها بین گروه سرشكن می‌شود و هزینه‌هایی مانند اسكان و حتی تغذیه به میزان قابل توجهی كاهش پیدا می‌كند و به این ترتیب خانوارها فرصت پیدا می‌كنند با هزینه كمتری سفر خود را سازماندهی كنند. ‌در كنار مزیت‌های اقتصادی، سفر گروهی مزایای دیگری نیز دارد. مهم‌ترین مزیتی كه در اینجا می‌توان به آن اشاره كرد، برقراری ارتباط نزدیك‌تر بین خانواده‌ها و دوستان است. در زندگی مدرن شهری، شاید فرصت زیادی برای ارتباط صمیمی و نزدیك با اقوام و دوستان در طول سال وجود نداشته باشد و بهار فرصتی است برای این ارتباط صمیمی. ‌این پیوند اتفاق كوچكی نیست و مستلزم آن است كه با نگاهی دقیق‌تر به آن توجه داشته باشیم. از جمله این كه بدانیم یكی از آفت‌های دنیای امروز همین دور شدن انسان‌ها بویژه شبكه‌های خانوادگی از یكدیگر است، بنابراین فرصت بهار فرصت مناسبی است برای این پیوند خوردن، برای صمیمی‌تر شدن در بین شبكه خانواده و دوستان و تجربه كردن حس‌های خوبی كه بخش مهمی از آن تنها در قالب سفر قابل رقم خوردن است.

یكی دیگر از روش‌های سفر گروهی، سفر در قالب تور است. این روش نیز مزیت‌های خاص خود را دارد. از جمله این كه شما با افراد جدیدی پیوند می‌خورید، مسئولیت برنامه‌ریزی سفر از دوش شما برداشته می‌شود و در نهایت این كه می‌توانید مطمئن باشید كه از خدمات استانداردی در زمینه اسكان و تغذیه و بازدید بهره خواهید برد. ‌در هر صورت بهار دیگر در ایوان خانه‌های مان به انتظار ایستاده است و منتظر در گشودن ماست، بهار فصل سفر است. فصل نظاره نشستن شكوفایی و تعمق و تدبر و سفر كردن یكی از بهترین فرصت‌های سفر است كه تنها سالی یك بار این فرصت در اختیارمان قرار می‌گیرد، بنابراین خوب است كه با برنامه‌ریزی دقیق از این فرصت به بهترین شكل استفاده كنیم.

 

پنج شنبه 22/1/1392 - 23:13
موفقیت و مدیریت
وقتی در چالشی گرفتار می آیید بجای خودخوری و حرص و جوش خوردن تنها به این فکر کنید که وضعیت را بهتر کنید. هیچ چیز را مطلق نبینید.
با 5 نکته زیر در هر کاری بهترین باشید
زندگی بالا و پایین زیاد دارد و آنچه به آن فراز و نشیب در زندگی می گوییم، برای همه کمابیش وجود دارد و هر کسی به نحوی با مشکلات زندگی درگیر است. برآمدن از پس مشکلات زندگی نیاز به تدبیر دارد و کسی که با تدبیر و اندیشیدن میانه خوبی نداشته باشد، چندان نباید امیدوار بود که بتواند با مشکلات کنار بیاید.
البته کنار آمدن با مشکلات و تدبیر چندان هم کار سختی نیست و تنها با دانستن نکاتی چند می تو ان به آن رسید.
1 - سختکوشی مقدم بر هوش ذاتی است:

همه ما از اهمیت هوش، دکاوت و خلاقیت باخبریم. اما چنین استعدادها و توانایی های ذاتی ای تا چه حد می تواند در خدمت رشد و پیشرفت ما قرار گیرد؟! قدر مسلم است که تا وقتی از آنها درست استفاده نکنیم و نخواهیم آنها را در مسیر صحیح به کار گیریم، هیچ گره ای از زندگی ما باز نمی کنند. ثابت شده است که در 95% موارد هوش و خلاقیت بدون سختکوشی و پشتکار هیچ کاره اند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که خیلی وقت ها وجود چنین استعدادهای ذاتی ای باعث مغرور شدن فرد می شود.
2 - 10 هزار ساعت کار خوب است، به شرطی که سنجیده باشد:

واقعیت این است که اگر 100 هزار ساعت هم کار کنیم، اما سنجیده نباشد، خبری از کارشناس شدن و به حد تخصص رسیدن نیست. به عنوان نمونه یک فرد ممکن است در طول زندگی خود 10 هزار ساعت رانندگی کرده باشد، اما چون این کار را سنجیده انجام نداده است، بعد از 10 هزار ساعت در همان سطحی است که قبل از آن بوده است و به واقع پیشرفت قابل ملاحظه ای ایجاد نشده است.
3 - بزرگی با شما بدنیا نمی آید، اما می تواند در شما رشد می کند:

خودتان را گول نزنید. منتظر نزول بزرگی و بزرگ شدن از آسمان هم نباشید. این خود شما و کار و تلاشتان است که منش و صفت بزرگی را به شما می دهد. شما را در نظر دیگران بهترین جلوه می دهد و می توانید با استفاده از این بزرگی به اهداف بزرگترتان برسید.
4 - بلند مدت فکر کنید:

این یعنی اینکه صبر داشته باشید و برای رسیدن به اهدافتان عجله نکنید. برای خود اهداف بلندمدت تعریف کنید و آهسته و پیوسته به دنبالشان بروید و پیگیرشان باشید. راستی به 100 فکر کنید تا به 60 برسید!
5 - به بهتر شدن فکر کنید:

وقتی در چالشی گرفتار می آیید بجای خودخوری و حرص و جوش خوردن تنها به این فکر کنید که وضعیت را بهتر کنید. هیچ چیز را مطلق نبینید. اگر اینطور نشد، پس دیگر هیچ چیز امکان ندارد و افکاری از این دست تنها شما را از هدف دورتر می کند. در صدد "بهتر کردن" اوضاع بربیایید که کمترین ضربه و آسیب را از چالش ها متحمل شوید.
پنج شنبه 22/1/1392 - 23:12
کامپیوتر و اینترنت
با گسترش استفاده از اینترنت، دسترسی نداشتن به این شبكه بزرگ جهانی برای بسیاری از كاربران به مشكلی بسیار بزرگ تبدیل شده است و این مشكل زمانی خود را نشان می‌دهد كه این قبیل كاربران كه زندگی بدون اینترنت برایشان هیچ معنایی ندارد، آن‌طور كه می‌خواهند نتوانند از اینترنت استفاده كنند! فرض كنید قصد دارید با استفاده از خدمات اینترنت بانك خود به انتقال وجه از حسابی به حساب دیگر بپردازید.

لپ‌تاپ در اختیار دارید اما اینترنت ندارید! در عوض گوشی تلفن همراهتان از قابلیت دسترسی به اینترنت برخوردار است، اما مرورگر نصب شده روی آن سازگاری كاملی با سایت خدمات اینترنت بانك شما ندارد! یا فرض كنید از سرویس‌های دیتای شبكه همراه خود استفاده می‌كنید و قصد دارید در مدت زمان استراحت در دانشگاه، اینترنت تلفن همراه خود را در اختیار دیگر دوستانتان نیز قرار دهید.

در چنین شرایطی اگر گوشی تلفن همراه شما مجهز به سیستم‌عامل ویندوزفون 8 باشد براحتی می‌توانید تلفن خود را به یك نقطه دسترسی بی‌سیم برای استفاده از اینترنت تبدیل كنید و اینترنت فعال روی تلفن همراهتان را با دیگر دستگاه‌های مجهز به كارت شبكه بی‌سیم به اشتراك بگذارید.

برای انجام این كار باید چند مرحله را دنبال كنید:

1ـ از فـــهرست برنامه‌ها در تلفن خود به بخش Settings مراجعه كنید.

2- صفـــــــحه را به پاییـن اسكرول كــرده و گـــزینه internet sharing را پیدا كنید. پس از مشاهده این گزینه روی آن فشار دهید.

3- در این صفحه گزینه‌ای با عنوان Sharing قابل مشاهده است. این گزینه در حالت پیش‌فرض در حالت Off قرار دارد. شما می‌توانید برای فعال‌سازی آن، كلید مقابل آن را به سمت راست كشیده و آن را به On تغییر دهید.

4- پس از فعال‌سازی قابلیت اشتراك‌گذاری اینترنت، شما می‌توانید برای اعمال تنظیمات بیشتر روی گزینه setup فشار دهید. با انتخاب این گزینه می‌توانید نام شبكه و رمز دلخواهی را برای دسترسی به آن مشخص كنید و همچنین در بخش Guests connected نیز می‌توانید تعداد كاربران متصل به شبكه خود را مشاهده كنید.

5- برای غیرفعال‌كردن این قابلیت نیز باید دوباره پس از طی مراحل فوق، گزینه Sharing را به Off تغییر دهید.

 

پنج شنبه 22/1/1392 - 23:6
ازدواج و همسرداری
چند توصیه به کسانی که پس از طلاق مجبورند همسر سابق خود را ببینند
 
 
تجسس در زندگی همسر سابق ممنوع!
 
شاید نتوان در دنیا کسی را پیدا کرد که بعد از طلاق و شکست در زندگی مشترک دچار مشکلات عاطفی نشده باشد. زندگی بعد از طلاق اصلا راحت نیست. اما چاره ای جز ادامه دادن نیست و تنها اقدام موثر این است که تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا هویت مان را دوباره بازسازی کنیم. مشکل این جاست که سال ها با هم بودن را تجربه کرده ایم و تمام اهداف و شخصیت مان به صورت دوتایی شکل گرفته اما بعد از طلاق انگار نیمی از هویت مان پاره پاره شده است و باید خودمان را از نو بسازیم. برخی از جدایی ها میان زوج هایی اتفاق می افتد که همچنان با یکدیگر رابطه فامیلی یا همکاری دارند. این زوج ها معمولا پس از جدایی ممکن است بارها و بارها یکدیگر را ببینند و از احوال یکدیگر خبردار شوند. زوج هایی که با وجود داشتن فرزند یا فرزندانی از یکدیگر جدا می شوند نیز با این موضوع درگیرند، آن ها نیز به خاطر دیدار فرزندان از احوال همسر سابق مطلع می شوند یا او را می بینند. این دیدارها و آگاهی هایی که از شرایط زندگی همسر سابق اتفاق می افتد، تأثیراتی بر فرد می گذارد که اگر آن ها را به شیوه ای مؤثر کنترل و مدیریت نکند ممکن است با آسیب هایی روبه رو شود.
در اینجا توصیه هایی به این افراد داریم که در ادامه می خوانید:
چگونه با همسر جدید همسر سابق تان رفتار کنید
اگر نسبت به همسر جدید شریک سابق زندگی تان واکنش منفی نشان دهید یا بخواهید او را بی ارزش جلوه دهید فقط به ضرر خودتان تمام می شود چون خودتان را سطحی و آسیب پذیر نشان می دهید و واقعیت وجودتان مخدوش جلوه می کند. مجبور نیستید وانمود کنید که ناراحت نیستید بلکه باید قبول کنید که ناراحتید و این حس کاملا طبیعی است. در این صورت شما مثل بقیه انسان ها خواهید بود یعنی یک انسان طبیعی با عواطف و احساسات طبیعی.
صمیمی نشوید!
اصلا لزومی ندارد که با همسر جدید او دوست یا صمیمی شوید بلکه رفتاری مدنی و معقول داشته باشید و همین کافی است. درگیر شدن به ضررتان خواهد بود به خصوص اگر فرزندتان نزد او زندگی می کند اصلا سعی نکنید از فرزندتان به عنوان رابط اطلاعاتی استفاده کنید یا پشت سر او با فرزندتان صحبت کنید چون ایجاد تنش در نهایت شما را از فرزندتان دورتر می کند و به ضررتان تمام می شود.ضمنا این نکته را هم فراموش نکنید که همسر سابق تان و شریک جدید زندگی او هم نسبت به شما احساس خوبی ندارند! تنها موضوع مهم برای شما این است که شأن و مقام خود را حفظ و هویت و قابلیت های خود را پیدا کنید.
اگر حسادت می کنید...
با امضای سند طلاق شاید همه احساسات منفی تمام شود و طرفین حس کنند از تمام مشکلاتی که با یکدیگر داشته اند فارغ شده اند اما حتی اگر واقعا چنین باشد یک حس همچنان فعال و پویا باقی می ماند و آن هم حسادت است! اتفاقا فقط همین حس است که جلوی تفکر سالم و رفتاری طبیعی را می گیرد. به همین دلیل اگر از حس حسادت خلاص شوید بسیاری از مشکلات تان در این زمینه حل می شود. راهکارهایی برای این موضوع وجود دارد. ممکن است هنوز کمی به همسر سابق تان دلبستگی داشته باشید و این حس کاملا طبیعی است چون در طول مدت زندگی مشترک آن قدر افکارتان به هم گره خورده است که حس می کنید همسرتان جزئی از شما محسوب می شود. افکار و عقاید او شما را تحت تاثیر قرار داده است و شما هم برای او تاثیرگذار بوده اید، پس ترک این شرایط راحت نیست. بعد از طلاق مدت زمانی طول می کشد تا قبول کنید همسر سابق تان دیگر به شما تعلق ندارد. اگر این را قبول کنید که دیگر شما در بسیاری از مسائل مرتبط با او تاثیرگذار نیستید سردرگم نمی شوید.
به آن ها فکر نکنید
در نخستین قدم یادتان باشد شما دیگر از هم جدا شده اید. سریع ترین راه برای این که از شر حس حسادت راحت شوید این است که دلایل جدایی را به یاد بیاورید. سعی کنید درباره زندگی جدید همسر سابق تان فکر و آن را با دوران خوش سابق تان نیز مقایسه نکنید چون این کار باعث می شود حس فقدان بیشتری داشته باشید. تمام جروبحث ها، اختلاف نظرها و رفتارهایی که در همسرسابق تان بوده و شما را ناراحت می کرده یا غیرقابل تحمل بوده است به یاد بیاورید یا حتی آن ها را یادداشت کنید. حالا می توانید خوب فکر کنید که چرا جدا شده اید و دیگر دلیلی ندارد به او فکر کنید.پس بهتر است حس بد را درباره آن ها کنار بگذارید.
خودتان را با همسر جدیدش مقایسه نکنید
هیچ گاه این اشتباه بزرگ را انجام ندهید که خودتان را با همسر جدید او مقایسه کنید. این مسئله آن قدر مهم است که حتی ثانیه ای از وقت تان را نباید برای مقایسه خود با او صرف کنید. شاید برای تان سخت باشد اما از تمام قدرت تان استفاده کنید تا روی خوبی ها و نکات مثبت زندگی تان تمرکز و تمام قابلیت های باارزش تان را مرور کنید و به یاد بیاورید. اگر موقعیت شغلی، تحصیلی و اجتماعی شما از او پایین تر یا مثلا ثروتمندتر است یا هر ویژگی بهتر دیگری دارد اصلا ناراحت نشوید و شأن و مقام تان را بالاتر از آن بدانید که بخواهید برای فکر کردن به آن وقت صرف کنید.
درگیر زندگی تازه شوید
تمام تمرکزتان را روی این موضوع بگذارید که روزبه روز بر قابلیت ها و مهارت های تان اضافه کنید. فراموش نکنید که همه انسان ها طیفی از نقایص و قابلیت ها هستند. سرتان را حسابی شلوغ کنید و مولّد باشید. شاید دائم وسوسه می شوید که بنشینید و درباره خودتان افکار منفی داشته باشید اما اصلا تسلیم این تفکر بی نتیجه نشوید چون هیچ نتیجه ای جز افسردگی و افت قابلیت های تان ندارد. با کارکردن، ادامه تحصیل، ورزش، کارهای هنری یا هر موضوع دیگری مهارت های خود را افزایش دهید. وقت تان را کاملا پر کنید تا فرصتی برای پرورش افکار منفی نداشته باشید. اگر فرزند دارید و با شما زندگی می کند کنترل شما روی افکار منفی باید چند برابر باشد چون ممکن است حس حسادت یا کینه را در او تقویت کند که عواقب بسیار بدی در آینده او خواهد داشت که کمترین آن یک زندگی تلخ سرشار از حس کینه و انتقام است که آرامش در آن مثل یک رویاست.
انتقام ممنوع!
به جای آن که دائم بنشینید و به زندگی همسر سابق تان فکر کنید اگر تمایل قلبی دارید یا شرایط تان مهیاست شما هم به ازدواج دوباره فکر کنید. البته در این موضوع اصلا عجله نکنید و با قصد «انتقام» درباره آن تصمیم نگیرید بلکه سر فرصت و با درنظر گرفتن تمام شرایط با عقل و درایت کامل برای ازدواج فکر کنید و راه را برای عشق مجدد باز بگذارید.
خراسان
پنج شنبه 22/1/1392 - 23:1
اخلاق

پیشرفتهای حسادت آور است که معمولاً جرقه شروع غیبت پشت سر شما میشود. کسانیکه خیلی موفق باشند معمولاً محبور میشوند پوسته هنجارهای اجتماعی و فرهنگی را بشکنند. این واقعیت دلیل غیبت کردن دیگران پشت سر شما است، چه در مدرسه، چه دانشگاه و چه محل کار.

 

نفرت، ناامیدی، ناراحتی، طرد شدگی، عصبانیت، حسادت، پریشانی، ضعف، شکست، دلسرد شدن، افسردگی، انتقام، آزردگی ، …. شما هم فقط به این دلیل که یک نفر پشت سرتان حرف زده است، دچار این احساسات شده اید؟
وقت آن رسیده که همه آنها را کنار بگذارید. ما به شما میگوییم چرا دیگران پشت سرتان حرف میزنند و برای کنار آمدن با آن چه میتوانید بکنید.



چرا آدمها پشت سرتان حرف میزنند؟
۱) شما فردی موفق هستید
در بسیاری از موارد، آدمها وقتی پشت سرتان حرف میزنند که شما به چیزی رسیده باشید که آنها قدرت آن را نداشته باشند. پیشرفتهای حسادت آور است که معمولاً جرقه شروع غیبت پشت سر شما میشود. کسانیکه خیلی موفق باشند معمولاً محبور میشوند پوسته هنجارهای اجتماعی و فرهنگی را بشکنند. این واقعیت دلیل غیبت کردن دیگران پشت سر شما است، چه در مدرسه، چه دانشگاه و چه محل کار.
۲) به جنبه های خوب زندگی شما حسادت میکنند
بگذارید مثالی بزنیم. آقای X در کمتر از ۶ ماه وارد شرکت A شده، ترفیع گرفته و مدیر میشود. آقای Y و خانم Z از دو سال پیش در آن شرکت مشغول به کار بوده و مشتاقانه منتظر ترفیع گرفتن به همان مقام بوده اند. اما این تازه وارد، آقای X، از آنها جلو زده است. آقای Y و خانم Z همه روز مشغول حرف زدن پشت سر او هستند. ترفیع گرفتن در محل کار فقط یک نمونه بود. واقعیت سخت زندگی این است که وقتی به چیزی که به دست آورده اید یا انجام داده اید حسادت کنند، شروع به حرف زدن پشت سرتان خواهند کرد.
۳) کار بهتری برای انجام دادن ندارند
حرف زدن دیگران پشت سرتان به این معنی است که واقعاً کار بهتر و مفیدتری برای انجام دادن ندارند. مطمئناً همه ما میخواهیم که زندگی مفیدتری داشته باشیم، بسیار پرمفهوم تر از غیبت کردن و حرف زدن پشت سر این و آن.
این فقط نشانگر یک واقعیت است: آنها افرادی بیچاره و قابل ترحم هستند.

وقتی دیگران پشت سرتان حرف میزنند چه بکنید
۱) هیچ کاری نکنید
یکی از اولین کارهایی که باید بفهمید و درک کنید این است که هیچ کاری از دستتان برنمی آید. ممکن است بتوانید یک نفر که پشت سرتان حرف زده است را خاموش کرده یا توجیه کنید اما اینکار را درمورد چند نفر در دنیا میخواهید انجام دهید؟
آیا میدانستید که آدمهای بزرگ همگی منتقدان زیادی داشته اند که از شیوه فعالیت آنهاو حتی شخصیتشان خوششان نمی آمده؟ نکته ای که میخواهیم عنوان کنیم این است که علیرغم هر کاری که در زندگیتان میکنید و میزان موفقیتتان، همیشه آدمهایی هستند که مخالف شما باشند و برای پایین کشیدن شما ممکن است پشت سرتان حرف بزنند.

۲) بفهمید که آنها هیچ اهمیتی ندارند
آدمهایی که پشت سر شما حرف میزنند، در زندگیتان اهمیتی ندارند.
اگر واقعاً آدمهای مهمی در زندگی شما بودند، طرف شما بودند، درست است؟ شادی و خوشبختی واقعی شما به پیشرفت و سلامت خود و عزیزانتان بستگی دارد. هر چه که دیگران میگویند، احساس میکنند یا انجام میدهند نباید بر خوشبختی و طرزفکر شما اثر بگذارد. قبل از اینکه دیر شود این مسئله را درک کنید.
۳) وقتی از آنها میگذرید، با اعتمادبه نفس لبخند بزنید
بدترین ضربه به کسی که پشت سر شما حرف میزند این است که ببیند با اعتمادبه نفس کامل به آنها لبخند میزنید؛ لبخندی که میگوید «من میدانم که پشت سرم حرف میزنید اما برایم مهم نیست!» وقتی از کنارشان عبور میکنید، طوری راه بروید که انگار خوشبختترین آدم روی زمین هستید.
۴) به حرفهایشان بخندید
یکی دیگر از بدترین ضربه هایی که میتوانید به کسانی که پشت سرتان حرف میزنند وارد کنید، شادی و خوشبختی شماست. این واقعیت که این کار آنها اهمیتی برای شما نداشته و اذیتتان نکرده است به معنی شکست آنهاست.
۵) احساس قربانی شدن نکنید
همانطور که احتمالاً تا حالا متوجه شده اید، موقعیتی که دیگران پشت سرتان حرف میزنند به موفقیت شما در چیزی که توسط آنها مورد حسادت واقع شده بستگی دارد. این فقط به یک واقعیت منتهی میشود: از همان ابتدا شما پیروز میدان بوده اید. نقشتان را بعنوان برنده، بازی کنید، جشن بگیرید و از این واقعیت که حتماً ارزشمند بوده اید که درموردتان حرف میزنند، لذت ببرید.
۶) دستگاه پشتیانی خودتان را داشته باشید
بله، همه ما دوستان و همکارانی داریم که مراقب ما هستند. اگر شما اینطور نیستید، دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد زیرا همه ما باید از جایی شروع کنیم، درست است؟ با محبت کردن به اطرافیانتان شروع کنید. هر روز برای مهربان بودن تلاش کنید. با این روش طرفدارانی برای خودتان درست خواهید کرد. داشتن یک سیستم پشتیبانی سالها طول میکشد، پس صبور باشید و هر روز را یک چالش جدید ببینید.
۷) برای رویارو شدن با آنها خوب برنامه ریزی کنید
واکنش بد در چنین موقعیتی کمکتان نخواهد کرد. فقط این واقعیت را ثابت خواهد کرد که از نظر ذهنی تحت تاثیر آن حرفها قرار گرفته اید. آرام باشید و از این مهمتر نشان دهید که شایعاتی که درموردتان شکل گرفته است هیچ اهمیتی برایتان ندارد. اگر لازم است در موقعیتی مثل این برخورد کنید، باید خوب برنامه ریزی کنید. با این افراد پشت درهای بسته صحبت کنید تا کس دیگری از ماجرا باخبر نشوید.
چشمتان را باز کنید
حتماً بسیاری از افراد سرشناس و موفق را می شناسید که مورد انتقاد قرار گرفته اند و توسط کسانی که پشت سرشان حرف میزده اند مورد استهزاء قرار گرفته اند. آنها چه وجه اشتراکی دارند؟ درکنار این واقعیت که توسط میلیونها نفر مورد انتقاد قرار گرفته اند، در کار خودشان بسیار موفق بوده اند. همه این افراد به آرزوهایشان رسیده اند. اینکه چطور به آرزوهایشان دست یافته اند یا مسیر درستی را برای آن انتخاب کرده اند یا نه بحث دیگری است که در اینجا به آن نمیپردازیم. نکته مهم موفقیت آنهاست.
تنها راه موفقیت
با دعوا کردن با هر یک نفری که پشت سرتان حرف میزند، موفق نخواهید شد. با احساس ناامیدی و منزوی شدن هم همینطور. تنها راه موفقیت، جلو رفتن و ادامه دادن راهتان علیرغم حرف دیگران است. تنها راه موفقیت همین است!
پنج شنبه 22/1/1392 - 22:34
کامپیوتر و اینترنت

 


همه زندگیتان در یک صفحه روشن و درخشان روی میز کارتان است. اسناد، شماره های حساب، پسوردها، فیش ها، اطلاعات مالی و … همه آنها به صورت دیجیتال در کامپیوترتان ذخیره شده اند.

تنها مشکل این اطلاعات مهم و محرمانه در کامپیوترتان این است که بفهمید چطور می توانید امنیت آنها را حفظ کنید. اینجا به ۶ راه برای امن نگه داشتن همه اطلاعاتی که برایتان مهم است اشاره می کنیم. دیگر نیازی به مشاوره با خدمات فناوری اطلاعات ندارید.


۱. از رمز عبور استفاده کنید

گزینه حفاظت رمز عبور را روی کامپیوترتان فعال کنید. به این طریق، وقتی بخواهید لحظاتی کامپیوترتان را ترک کنید، برای دسترسی دوباره به آن، می بایست دوباره رمز عبور را وارد کنید. این کمک می کند از اطلاعاتی که روی کامپیوترتان است دربرابر کسان دیگری که نباید به آنها دسترسی داشته باشند، محافظت شود.

مرتباً رمز عبورتان را تغییر دهید، نه فقط رمز وارد شدن و دسترسی به کامپیوتر بلکه رمز وارد شدن به هرکدام از حساب های آنلاینتان. اگر به طور اتفاقی یک نفر رمز عبورتان را ببیند، می تواند دسترسی نامحدودی به کامپیوتر یا حساب های آنلاین شما داشته باشد. با تغییر مرتب و مداوم از این خطر جلوگیری می کنید.

از یک رمز عبور برای دو حساب مجزا استفاده نکنید. همانطور که ذکر کردیم، ایجاد تغییر مداوم برای رمز عبورتان به محافظت از تمامی حساب هایتان کمک می کند. وقتی یک نفر یکی از رمزهایتان را بداند، آخر دنیا نیست. اما اگر آن رمزعبور را برای حساب های دیگرتان هم استفاده کرده باشید، دیگر دچار مشکل شده اید.

رمز عبور می تواند راه قابل اعتمادی برای محافظت از کامپیوترتان باشد، اما نباید تنها راه شما باشد. آنها خیلی زود دچار مشکل می شوند و راه هایی هم برای پیدا کردن آنها وجود دارد. پس دقت کنید که مراحل احتیاطی زیر را هم برای محافظت از کامپیوتر و حساب هایتان به کار گیرید، و تنها به رمز عبور بسنده نکنید.

۲. یک مرورگر اینترنت متفاوت انتخاب کنید

امروزه برای انتخاب مرورگر اینترنت گزینه های مختلفی پیش روی شماست. مَک مرورگر سافاری را در خود دارد، ویندوز اینترنت اکسپلورر را و گوگل مرورگر کروم، موزیلا، فایرفاکس را دارد و این لیست همینطور ادامه پیدا می کند. استفاده از یک مرورگر متفاوت برای یک هدف متفاوت ایده بدی برای محافظت از اطلاعاتتان نیست. ممکن است به تماشای ویدئو علاقه داشته باشید، این کار را مثلاً با کروم انجام دهید. شاید دوست داشته باشید کتاب های آنلاین را مطالعه کنید، این کار را با سافاری انجام دهید. برای وب گردی های روزمره تان هم از فایرفاکس استفاده کنید.

همانطور که می بینید اسمی از اینترنت اکسپلورر در مثال هایمان نیاوردیم. این کار عمدی بود زیرا اینترنت اکسپلورر برای امنیت کامپیوترتان تاحدی تهدید محسوب می شود. اگر ویروسی از طریق اینترنت اکسپلورر وارد کامپیوترتان شود، ممکن است تخریب عمومی برای کل سیستمتان به همراه داشته باشد. با استفاده از سایر مرورگرها، اطلاعاتتان را امن تر نگه خواهید داشت.

۳. نرم افزار آنتی ویروس نصب کنید

این کار را باید به محض خرید کامپیوترتان انجام دهید. سعی کنید ایمن ترین نرم افزار آنتی ویروس موجود را تهیه کرده و آن را روی سیستمتان نصب کنید.

نرم افزار آنتی ویروس را باید به روز نگه دارید. وقتی جدیدترین نسخه نرم افزار را داشته باشید، بهترین محافظت از حافظه کامپیوتر و ایمیل تان انجام خواهد گرفت. ویروس ها راحت تر به این دو جا وارد می شوند.

اگر نمی دانید ویروس چیست، اجازه بدهید برایتان توضیح دهیم. ویروس هر چیزی است که برای خراب کردن عملکردهای طبیعی کامپیوترتان به آن فرستاده می شود یا باعث می شود هکرها به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. ویروس ها هر کاری از خاموش کردن کامپیوتر تا به طور کل از بین بردن حافظه کامپیوترتان می توانند انجام دهند تا به همه اطلاعات شخصی و مالی که در کامپیوترتان ذخیره شده است، دسترسی پیدا کنند.

بهترین حمله شما درمقابل یک ویروس: قبل از اینکه اصلاً بتوانند وارد کامپیوترتان شوند، یک آنتی ویروس روی سیستمتان نصب کنید. دومین حمله: قبل از باز کردن هر ایمیل، حتماً بگذارید آنتی ویروس آن را چک کند. قبل از باز کردن یا دانلود هر ایمیل بگذارید آنتی ویروس محتوای آن را چک کند.

۴. یک فایروال نصب کنید

این یک اقدام طبیعی بعد از نصب نرم افزار آنتی ویروس است. فایروال به عنوان یک سد عمل می کند تا هر نیروی مخرب (بالاخص ویروس ها) را از کامپیوترتان دور کند. وقتی ویروسی وارد کامپیوترتان می شود، فایروال از انتشار آن جلوگیری کرده و نمی گذارد صدمه ای به دیگر بخش های سیستم وارد کند.

مهمتر از همه اینکه یک فایروال همه محتوایی که وقتی انلاین هستید، از شبکه وارد کامپیوتر شما می شوند را فیلتر می کنند. به هر اطلاعاتی که فایروال آن را مخرب فرض کند، اجازه ورود داده نمی شود. همچنین محتوای ایمیل هایی که به شما داده می شود را نیز بلاک می کند.

۵. مرتباً از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید

اگر اطلاعات مهمی را روی کامپیوترتان ذخیره می کنید، به طور مرتب از آن پشتیبان بگیرید. بسیاری از سیستم های عامل، برنامه های داخلی برای پشتیبانی اطلاعات دارند که از اطلاعاتتان به طور روزانه پشتیبان می گیرند.

برای گرفتن پشتیبان یک ابزار ایمن انتخاب کنید. یک حافظه خارجی بهترین انتخاب شماست.  این ابزار خارجی را در محلی ایمن نگهداری کنید، مثلاً یک کمد یا کشوی قفل دار. اطلاعات شخصی تان را باید کاملاً شخصی نگه دارید و از آن مثل ارزشمند ترین دارایی تان محافظت کنید.

۶. آماده باشید

شاید عملی ترین این راهکارها، آماده سازی خودتان برای یک تخریب شبکه ای یا حمله ویروسی باشد. لیستی از خدمات پشتیبان، متخصصین فناوری اطلاعات و برنامه های ریکاوری اطلاعات در دست داشته باشید تا اگر اتفاق بدی افتاد از آنها استفاده کنید. این اطلاعات را روی کامپیوتر ذخیره نکنید چون در واقع اورژانسی به آنها نیاز پیدا خواهید کرد.

اگر اتفاقی افتاد، اقداماتی که برای درست کردن آن انجام داده اید را و اینکه موثر بوده اند یا نه به خاطر داشته باشید و یادداشت کنید. این اسناد در صورت بروز دوباره مشکلی دیگر کمکتان خواهد کرد.

اگر اتفاق بدی برای کامپیوترتان افتاد نترسید. متخصصین کامپیوتر به همین درد می خورند و می توانند مشکلتان را حل کنند. و تا زمانیکه نسخه پشتیبان از همه اطلاعاتتان داشته باشید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

اینکه بدانید چطور اطلاعاتتان را امن نگه دارید اولین قدم در امنیت تکنولوژی و یک راهکار شبکه ای کوچک است. اگر اطلاعاتی برایتان مهم است، مطمئناً نمی خواهید کسی از آن مطلع شود و به آن دسترسی داشته باشد. پس از نکات این مقاله برای محافظت از اطلاعاتتان استفاده کنید!

دوشنبه 28/12/1391 - 1:17
كودك
کودکان از عوامل مختلفی مثل تاریکی، تنهایی، برخورد با افراد غریبه و ... می ترسند. ترس را می توان از جمله مسائل تاثیرگذار در رشد شخصیت کودک دانست. این نکته را باید مدنظر داشت که دست کم گرفتن و یا بیش از حد جدی قلمداد کردن ترس، هر دو اشتباه است بلکه روش صحیح، آشنا کردن کودک با عوامل ترس و نحوه غلبه بر آن است.

بسیاری از والدین تلویزیون و بازی های کامپیوتری را مسبب ترس فرزندانشان می دانند، در حالی که این وسایل از ارکان اصلی رشد کودک محسوب می شوند. در واقع ترس که غالبا با اضطراب نیز همراه است، در شکل گیری شخصیت کودک تاثیر مهمی دارد. نکته قابل تامل در این باره، شناخت انگیزه های ترس توسط والدین و همراهی آنان با فرزندانشان است.
علل ترس در سنین مختلف

تا قبل از شش ماهگی، بعضی از نوزادان از صدای زنگ تلفن و یا مچاله کردن یک تکه کاغذ به شدت وحشت زده می شوند. در هشت ماهگی ترس از افراد غریبه را درک می کند و وقتی به سن یک سالگی می رسد، جدایی از والدین او را نگران و مضطرب می سازد. در فاصله سنی دو تا هفت سال، کودک از حیوانات، پدیده های طبیعی مثل رعد و برق و طوفان ، موجودات خیالی مانند جادوگر، غول، هیولا ،تاریکی و ... می ترسد. با افزایش سن، دلهره ها نیز تغییر می کند. حالا دیگر فرزند شما از دیو و جادوگر نمی ترسد، بلکه درد، تنهایی، بیماری، عدم احساس محبت دیگران و تصور اینکه فرزند خوبی برای خانواده نباشد، او را دچار تشویش و نگرانی می کند. ترس از مرگ نیز همیشه با کودکان همراه است.
با آغاز دوران بلوغ که مرحله جدیدی در زندگی محسوب می شود ، دلواپسی ها نیز شکل دیگری به خود می گیرد. به عنوان مثال نوجوان از هر جهت خود را با دیگران مقایسه می کند و سوالاتی از قبیل اینکه " آیا من هم مثل دیگران هستم یا نه؟" در ذهنش شکل می گیرد.
علل ترس،مدت و راههای بروز آن و در همه بچه ها به یک شکل نیست؛ مهم آرامش بخشیدن به او در این دوران است.

آرامش ؛ بهترین راه غلبه بر ترس

شرایط زندگی کودک اصلی ترین عامل سرکوبی ترس است. کودک باید احساس کند که اطرافیان او توانایی رویارویی با مسائل زندگی را دارند. خانواده ای که بیش از حد پشتیبان و نگران کودک هستند، خود به خود ترس را در وجود او نهادینه می کند. این بدان معنا نیست که ترس کودک کم اهمیت و یا نادیده گرفته شود.
هیجان و دلهره، مفید و سازنده است و باید به کودک غلبه بر این احساسات را آموخت. بازی یکی از این روش هاست که کودک در طی آن با خیالی راحت و در اوج شادی و نشاط، مسائل مختلفی را تجربه می کند. خیال پردازی او را برای مواجهه با واقعیات زندگی آماده می سازد. اهمیت خواندن داستان های تخیلی از آن جهت است که در این قصه ها، مسائل دنیای حقیقی با زبانی ساده و واضح توضیح داده شده است و در قالب نمادها برای او روشنگر مفاهیم گوناگون هستند.
برای این که به کودکتان کمک کنید تا بر ترسش غلبه کند، از او بخواهید تا علت ترس و احساسش در این باره را توضیح دهد. به حرفهایش گوش دهید و از ترس های دوران کودکی خود برایش تعریف کنید.
برخلاف کودکان، نوجوانان به ندرت حاضر می شوند احساساتشان را شرح دهند. سردرد، سرگیجه، تهوع، دل درد و ... علائم اضطراب در نوجوانان است.
اگر مدت زمان زیادی است که فرزندتان دچار ترس و نگرانی است، حتما به روانشناس مراجعه کنید، زیرا اگر این مشکل برطرف نشود در شخصیت فرد باقی مانده و به مرور زمان تشدید نیز می شود.
دوشنبه 28/12/1391 - 1:15
بهداشت روانی
گذشت كردن و نگاه خوشبینانه داشتن نسبت به برخی رفتارهایی است كه حس بدبینی را ممكن است در ما تشدید كند نكته بسیار مهمی است.
چه كنیم تا دیگران را قضاوت نكنیم؟ چرا با این‌كه همه ما می‌دانیم قضاوت كردن بر رفتار و گفتار دیگران از زشت‌ترین و آزاردهنده‌ترین ناهنجاری‌های رفتاری ما ایرانی‌هاست، اما بیشتر اوقات آگاهانه یا ناآگاهانه مرتكب آن می‌شویم. درحالی كه اگر هریك از ما بدرستی خود را بشناسد و تاثیر قضاوت‌های نادرست خود را بر زندگی افراد ببیند و این نكته را درك كند كه گاهی قضاوت‌های نادرست می‌تواند مسیر زندگی دیگران را تغییر دهد، به طور قطع در قضاوت عجله نكرده و بسیاری از اوقات ترجیح می‌دهد كه از قضاوت بپرهیزد و انجام این موضوع مهم را به افراد دارای صلاحیت بسپارد.
در واقع پیش داوری بر اساس منطق و واقعیت نیست بلکه بر پایه مجموعه ای از فرضیات، مفاهیم نیمه درست و گمانه زنی ها شکل می گیرد و مبتنی بر تعمیم غلط و انعطاف
اگر پیش داوری نوعی نگرش است، تبعیض تجلی آن و تحقیر یا برچسب زدن، پیامدهای آن می باشد.
ناپذیر است. برای مثال هنگامی که با فرد جدید و ناآشنا برخورد می کنیم، به جای اینکه سعی کنیم او را بشناسیم، صرفا به این دلیل که فرد مورد نظر عضو صنف یا گروهی است ، در مورد تمام ویژگی ها و خصوصیات وی قضاوت می کنیم. اگر پیش داوری نوعی نگرش است، تبعیض تجلی آن و تحقیر یا برچسب زدن، پیامدهای آن می باشد. بخش عمده ای از پیش داوری بصورت ناآگاهانه انجام می شودو در فرضیات قالبی روزمره در مورد سایرین نمود پیدا می کند. این تعمیم ها رفتار ما را تحت تاثیر قرار می دهند و موجب می شود که در مورد بخش های مختلف اجتماع تبعیض قائل شویم. غالبا یاد گرفتیم که حقایق را به غلط تعمیم می دهیم. نه به دلیل بد خواهی یا تنفر، بلکه به این دلیل که در اغلب موارد این کار آسانتر از درک تفاوت ها و پیچیدگی های واقعی دنیای اطرافمان است. در ابتدا ممکن است فکر کنیم که زنان عاطفی تر از مردان اند. یا قوم خاصی را خسیس یا ساده لوح فرض کنیم. این فرض ها و بیانات مبتنی براطلاعات ناقص و ناکافی است که به تدریج از انها برای طبقه بندی و در نهایت قرار دادن اعضای این گروه ها در قالب های سفت و سخت و تغییر ناپذیر استفاده می کنیم. روانشناسان معتقدند که پیش داوری حاصل تمایل طبیعی
روانشناسان معتقدند که پیش داوری حاصل تمایل طبیعی ما برای قالب بندی جهان به منظور معنا دادن به آن است. این قالب ها مبتنی بر واقعیت نیستند بلکه بر اساس تجارب قبلی محدود ما که آن را درست و قطعی تلقی می کنیم، شکل می گیرد.
ما برای قالب بندی جهان به منظور معنا دادن به آن است. این قالب ها مبتنی بر واقعیت نیستند بلکه بر اساس تجارب قبلی محدود ما که آن را درست و قطعی تلقی می کنیم، شکل می گیرد. جهت دست یافتن به درک درستی از پیش داوری، روانشناسان مطالعاتی را در زندگی روزمره انجام داده اند. برای مثال در یکی از پژوهش های مشهور در این حوزه، یک گروه 22 نفری از پسرانی که در یک اردوی تابستانی شرکت کرده بودند به دو گروه به نام ( مارها و عقب ها) تقسیم شدند. سپس دو گروه در یک سری فعالیت های رقابتی که مستلزم عملکرد اعضای گروه ها در مقابل یکدیگر بود، شرکت کردند. پس از مدت کوتاهی اعضای هر گروه ، نگرش های منفی و تصورات قالبی در مورد اعضای گروه مقابل پیدا کردند. از جمله اینکه تمام مارها متقلب اند. و همه عقاب ها در فعالیت ورزشی ضعیف عمل می کنند. این تجربه نشان می دهد که افراد به سرعت با گروه های خود همانندسازی کرده و ویژگی های نادرست را به اعضای گروه دیگر نسبت داده و احساسات تنفر آمیز در مورد آنها کسب می کنند.
چگونه پیش داوری را مورد چالش قرار دهیم؟
این باور که نزدیکی موجب دشمنی می شود، همیشه درست نیست. نزدیکی به سایر گروهها در اجتماع غالبا منجر به تحمل و پذیرش نگرش ها و ارزش های آنان می شود. هر یک از ما مسئولیم با تعصب و پیش داوری مقابله کنیم و می توانیم نقش قابل ملاحظه ای را در کاهش سطوح تبعیض در جامعه ایفا کنیم.
سوالات زیر می تواند دید ما را نسبت به ارزش ها و نگرش هایی که نسبت به دیگران داریم واقع بینانه تر سازد:
- آیا این نگرش یا ارزش صحیح است؟
- آیا به تمام حقایق مرتبط با آن دسترسی داریم؟
- آیا به جای در نظر گرفتن تویر کامل، بر یک یا چند بعد منفی تمرکز کرده ام؟
- آیا به شیوه ای نا عادلانه به این فرد یا گروه برچسب می زنم؟
بررسی نگرش ها و ارزش ها با استفاده از سوالات فوق، گام بلندی در جهت آگاهی از تعصبات و در نتیجه چالش با پیش داوری ها است.
دوشنبه 28/12/1391 - 1:14
كودك
کودک 5 ساله ای دارم که علاقه زیادی به یادگیری دارد. آیا می توانم با توجه به این که هنوز به مدرسه نمی رود، خودم در خانه الفبا را به او آموزش دهم؟ در ضمن او بسیار پر تحرک است طوری که من یا پدرش نمی‌توانیم هم پایش بازی کنیم، در این مواقع چه باید کرد؟!


1- حداقل به چهار دلیل سعی نکنید آموزش الفبا و مبانی ریاضی را پیش از دوره دبستان و پیش دبستانی شروع کنید:

اول این که: این سنین، دوران بازی و جست و خیز بچه هاست، کودک را از درس خسته نکنید.

دوم این که: یادگیری الفبا سبب می شود کودک از ابتدای دوران مدرسه، از بیشتر بچه‌ها جلوتر باشد و از کلاس و درس زده شود و حتی ممکن است به عنوان دانش‌آموز ناآرام و نامنضبط شناخته شود. چرا که به دلیل تکراری بودن مطالب خود را با حرف زدن یا شوخی کردن با دوستانش سرگرم می کند.

سوم این که: سیستم آموزش موجود در مدارس ما جواب‌گوی پیشرفت کودک شما نخواهد بود و او ناخواسته از این سیستم طرد می شود! این امر انگیزه تحصیلی دانش آموز را پایین می آورد.

چهارم این که: اصلا نیازی به این آموزش ها نیست و آموزش های مرسوم مهد کودک ها و مراکز پیش دبستانی کفایت می کند. حتی ممکن است شیوه آموزش شما با شیوه ای که کودک سال آینده در مدرسه می آموزد بسیار متفاوت باشد و این مسئله به طور قطع کودک را دچار سردرگمی خواهد کرد.

2- کودکان از طریق بازی ها یاد می گیرند. پس بازی های بیشتر و بیشتری بیاموزید و با فرزندانتان آن ها را تجربه کنید.

سعی کنید برخی از بازی های دوران کودکی تان را به کودک تان نیز یاد بدهید. بازی هایی مثل الک دولک، گرگم به هوا، هفت سنگ، شاه، وزیر ، دزد و... .

بازی های رایانه ای پرتحرک، هیجان انگیز و خشن برای کودکان مناسب نیست. به طور کلی، هرچه بازی ها در این سنین نیاز به تحرک جسمی بیشتری داشته باشد بهتر است. اما اگر چاره ای نداشتید، بازی های رایانه ای فکری، مثل شطرنج، پازل و... نیز خوب است.

3- اشتباه نکنید انرژی بچه ها از بزرگ ترها بیشتر نیست! بلکه به دلیل کوچک تر بودن اندامشان، انرژی شان نیز دیرتر تمام می شود و تحمل بازی ها و کنجکاوی های آنان نیازمند صبر و حوصله بسیار زیادی از جانب شماست. توجه داشته باشید که برای به دست آوردن هر چیز ارزشمندی باید هزینه کنیم. پس برای یک تربیت خوب و اصولی نیز باید از زمان، پول و انرژی خود هزینه کنیم. تکرار می کنم: زمان، پول و انرژی.


دکتر علی پژوهنده – روان شناس تربیتی
 
خراسان
دوشنبه 28/12/1391 - 1:12
موفقیت و مدیریت
پسری 28 ساله هستم که نمی توانم خوب صحبت کنم ومی‌گویند ساده ام، چه کار کنم که بتوانم عاقلانه حرف بزنم و دیگران مسخره‌ام نکنند؟

برای برقراری ارتباط سالم با دیگران به مجموعه ای از مهارت ها و توانمندی ها نیاز داریم.


گام اول
برای این که شخصی بتواند ارتباطات مناسبی با اطرافیان برقرار کند، لازم است که در ابتدا شناخت صحیحی از خود داشته باشد. همه ما فکر می کنیم این که می دانیم چندسال داریم یا از کدام رنگ یا غذا خوشمان می آید و یا تیم فوتبال مورد علاقه مان کدام است یعنی این که خودمان را کاملا می شناسیم، اما در واقع این‌ها تنها بخشی از ویژگی های کلی ماست. خودشناسی از نظر روان‌شناسی شامل شناخت ویژگی‌ها و خصوصیات رفتاری و شخصیتی ماست، یعنی این که با نقاط قوت و ضعف، ترس ها، علایق، نیازها، خواسته‌ها، توانمندی ها و ارزش‌هایمان به طور دقیق آشنا باشیم. وقتی خودمان را بشناسیم در برابر دیگران زود دست و پایمان را گم نمی کنیم و خودمان را نمی بازیم. شناخت خود به ما کمک می‌کند که به خودمان احترام بگذاریم و اعتماد به نفس پیدا کنیم. در واقع وقتی خودمان را می شناسیم در برابر دیگران نه خیلی اغراق می‌کنیم و نه خودمان را دست کم می گیریم.


گام دوم
اما پس از این که شناخت نسبتا دقیقی از خود پیدا کردیم، به دانستن مهارت های ارتباطی نیاز پیدا می کنیم. برای برقراری یک ارتباط مؤثر باید بتوانیم خوب گوش کنیم. وقتی خوب گوش نمی کنیم از مبحث مطرح شده هم اطلاع درستی پیدا نمی کنیم و در نتیجه پاسخی هم که می دهیم، نامربوط و نامناسب است. خوب گوش کردن یعنی این که وقتی فردی صحبت می کند، سکوت کنیم و با دقت در پی فهمیدن منظور او باشیم. علاوه بر خوب گوش کردن توانایی در انتقال واضح و درست پیام هم از اهمیت به سزایی برخوردار است، یعنی اگر ما بخواهیم دیگران به درستی منظور ما را دریابند؛ لازم است که خیلی شفاف و مستقیم آن را بیان کنیم.


این نکات را جدی بگیرید
برای این که بتوانیم ارتباطات مناسبی با اطرافیان برقرار کنیم، لازم است به نکاتی در این زمینه توجه کنیم:

* موقعیت سنج باشیم. در نظر گرفتن این که طرف مقابل کیست، بسیار مهم است؛ مثلا اگر با فردی که همسن و سال شماست، صحبت می کنید، استفاده از کلمات رایج تر بین جوانان مناسب است ولی اگر در محیطی رسمی و با فردی بزرگ تر از خود صحبت می کنید، باید از کلمات رسمی تر استفاده کنید.

* شوخی و مزاح می تواند در عین رساندن موضوع، ارتباط را تسهیل و جو صمیمانه ای ایجاد کند؛ ولی باید مراقب بود که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد و استفاده زیاد از شوخی به ویژه زمانی که به طور مناسب از آن استفاده نشود، ممکن است باعث شود که دیگران ما را جدی نگیرند.

* درک احساسات، وضعیت و موقعیت دیگران هم از مسائل حائز اهمیت است. در واقع وقتی در یک رابطه و گفت وگو تمام حواسمان به خودمان باشد و شرایط طرف مقابل را در نظر نگیریم، رابطه به شکل مؤثری برقرار نمی شود. درک احساسات دیگران باعث می شود که به آن ها نزدیک تر شویم و بهتر در جریان مسائل آن ها قرار گیریم که خود این موضوع باعث می شود آن ها هم احساس بهتری از صحبت با ما داشته باشند.

* پیام مطالبی که افراد بیان می کنند همیشه یک سطح ندارد، بلکه خیلی اوقات پیام ها چندگانه و چندلایه است. یعنی ممکن است حرف فردی یک معنی اولیه داشته باشد ولی منظور وی چیز دیگری باشد. گاهی این اتفاق به دلیل استفاده از استعاره‌ها، ضرب المثل ها و تشبیهات رخ می دهد ولی برخی وقت ها هم به این دلیل است که فرد از مستقیم بیان کردن منظورش بنا به دلایلی مثل ترس از خراب شدن روابط طفره می رود. به هر صورت شناخت این گونه پیام ها باعث می شود که درک صحیح‌تری از اوضاع داشته باشیم.

* همچنین مطالعه کردن، سعی در شناخت خود و شرکت در مجامع مختلف می تواند شما را به هدف تان نزدیک تر کند.
 
 
 
نویسنده: پرک نارویی
خراسان
دوشنبه 28/12/1391 - 1:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته