• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 148
تعداد نظرات : 133
زمان آخرین مطلب : 5061روز قبل
دعا و زیارت
خداوند متعال ولادت حضرت اسحاق را پس از آن که ساره از بچـه دار شـدن نـا امـید شده بود بشارت دادو فرمود : زنش در حالی که ایستاده بود بخندید ، پس او را به اسحاق بشارت دادیم .  سـارا گـفت : آیا می شود من بچه دار شوم در حالی که پیر زنی هستم و شوهرم پیر مردی است ؟همانـا ایـن چـیزی شـگـفـت است . ولادت حضرت قائم نیز بعد  از آن که مردم از ولادت ایشان مأیوس شده بودند بشارت داده شد و این امر تنها شباهت حضرت مهدی به اسحاق پیامبر می باشد .
پنج شنبه 22/12/1387 - 21:48
دعا و زیارت

شباهت اول از جهت طول عمر می باشد که خداوند عمر حضرت خضر را طولانی قرار داد تا همین امر دلیلی بر طول عمر حضرت مهدی باشد .

شباهت دوم آن است که نام حـضرت خضر در اصـل بلیا بوده است و به این علت ایشان به خضر شهرت دارد که هر وقت بر سرزمینی وارد می گشتیا در مکانی نماز می گزارد اطرافش سر سبز می شد . در روایات نقل شـده کـه حـضـرت مـهـدی نـیز بـه هـر سرزمینی پا بگذارد آن سرزمین از نعمت و موهبت سرشار می شود و سر سبزی جای جای آن را فرا می گیرد .

                    

پنج شنبه 22/12/1387 - 21:45
دعا و زیارت

     نـخستین شبـاهتی که می توان از آن یاد کرد این است که حضرت یوسف از از   زیباترین افراد زمان خود بود که از این جهت با زیبایی حضرت ولی عصر     صرتطابق دارد .                                                                              

    شباهت دوم آن اسـت که حضرت یوسف از دیدگان برادرانش غایب گشت وبه زندان افتاد . حضرت مهدی نیز مدتی طولانی است کـه از یـاران خـود غایب گشته و دنیا برای او به زندانی تبدیل شده که هیچ گاه از شر دشمنان آن در امان      نیست .                                                                                                                                                                                                          شباهت سوم آن است که خداوند امور یوسـف را یـک شبـه اصـلاح کـرد و پـادشـاه مصر خواب دید و او از زنـدان آزادگـشت . امـام باقـر در ایـن بـاره  فـرمـوده اند : در صـاحـب الامـر شـباهتی از یوسف هست و آن این که خدای عزّ و جل امر او را اصلاح می کند .                                                                                                  

شـباهت چـهارم آن اسـت کـه وقـتـی برادران یوسف به قصر مصر وارد شدند یوسف را نشناختند و او بود که برادرانش را شناخت . حضرت مهدی نیـز در میان مردم راه می رود ، بر جماعت مردم سلام می کند و سخنان ایشان را می شنود ، اما مردم ایشان را نمی شناسند .
چهارشنبه 21/12/1387 - 6:25
دعا و زیارت
شباهت حضرت عیسـی بـه حـضرت مهدی این است که حضرت عیسی در هنگام تولد زبان به سخن گشود و برای مردم سخن راند و از تدبیر خـدای خـود بـاز گـفـت و دلیـل سکوت مادرش مریم را به سران سرزمینش اعلام داشت . حضرت مهدی نیز در هنگام تولد سخن گفت و خود را برای یاران صمیمی پدرش معرفی نمود و ایمان خود را به خدای یگانه و رسول گرامی او اعلام داشت .
چهارشنبه 21/12/1387 - 6:24
دعا و زیارت

دوران حمل و تولد حضرت موسی به طور مخفیانه صورت گرفت که این امر با تولد یافتن حضرت مهدی در شهر سامرا شباهت                                                            زیادی.                                                                                                                   

شباهـت دوم آن اسـت کـه حضـرت مـوسی در دو زمـان از دیـدگان مـردم غایب گشت که یکی از آن ها از دیگری طولانی تر بود.غیبت حضرت مهدی عَجَلَ الله تَعالی فَرَجَهُ الشَّریف نیز به دو دسته تـقسیـم مـی شـود کـه یـکـی ازآن ها بسیار طولانی است .                                                                                                                      

شباهت سوم این است کـه وقـتی حـضـرت مـوسی در غیـبت بـه سـر می برد پیروان او در سخت ترین شرایط اجتماعی زندگی می کردند و ظلم های متعددی بر آنان تحمیل می شـد . در عـصـر غیبت نیز پیروان حضرت ولی عصر در مشقت و سختی به سر می برند تا خداوند به وسیله آن صالحان و ایمان آورندگان را تشخیص دهد . شباهت چهارم آن است که در زمان حضرت موسی فرعون برای دستگیری این پیامبـر الهی انسان های زیادی را به کشتن داد ، اما به هدف خود نرسید و همان اتفاقی رخ داد که خداوند آن را تقدیر کـرده بـود . در عصر ائمه اطهار علیهم السلام نیز فرعون صفتان انسان های زیادی را به کشتن دادند و حتی امام دهم و سپس امام یازدهـم و خانواده ایشان را در محله ای نظامی منزل دادند تا در صورت امکان ، امام عصر را در همان کودکی از بـین ببرند . اما این اتفاق محقق نگشت و همان کاری  که خداوند اراده کرد رخ داد و حـضرت مـهدی از نـظـرهـا پنهان گشت و در پشت پرده غیبت قرار گرفت . 

سه شنبه 20/12/1387 - 23:19
دعا و زیارت

براساس روایات مـتعـددی کـه از معصومین نقل شده است عمر حضرت نوح 2500 سال بوده و عمر با برکت حضرت ولی عصر نیز تا زمان حاضـر 1175 سـال مـی بـاشـد . پـس یکـی از شـباهـت های حضرت مهدی به حضرت نوح طول عمر می باشد .        

شباهت دیگری که می توان از آن یاد کرد این است که فرج و گشایش حضرت نوح یـعنـی سـاخـتن کشـتی سال های درازی به طول انجامید ، تا آن جا که بیشتر معتقدان به وی از او روی برگرداندند و نسبت به او کافر شدند . غیبت حضرت مهدی نیز آن چنان طولانی خواهد شد که فقط افرادی که ایمان راسخ دارند بر عقیـده به وی باقی می مانند .                                                                                                                                         شباهت سوم این است که حضرت نوح 950 سال با قوم خود مدارا کرد و از آن جا که پس از این مدت آنان را قابل هدایت نیافت از خداوند برایشان در خواست عذاب نمود و آنان به خواست خداوند در دریا غرق شدند.         

حضرت ولی عصر نیز که زمانی طولانی را در پسِ پرده غیبت صبر کرده پس از ظـهور تمـامی مـستکـبـران و    بی دینان را هلاک می نماید .                                                                                                                                            

سه شنبه 20/12/1387 - 23:17
دعا و زیارت
امـام صـادق علیه السلام نـقـل شـده اسـت کـه فـرمـودنـد : آن گاه که قائم ما به خانه خدا به پشت تکیه می زندمی فرماید : « ای مردم هر که می خواهـد آدم و شیث را ببیند ، بـدانـد کـه مـن آدم و شـیث هـستـم و هـرکه می خواهد نوح و فرزندش سام را ببیند ، بداند که من همان نوح و سامم و هرکه مایل است ابراهیم و اسماعیل را ببیند ، بداند که من همان ابراهیم و اسماعیل می باشم و هرکه می خواهد موسی و یوشع را ببیند ، من همـان موسی و یوشع هستم ، و هـرکـس مـی خـواهـد عـیسـی و شمعون را ببیند ، من همان عیسی و شمعون هستم و هرکه می خواهد محمد و علی و فرزندانش را ببیند ، بداند که مـن هـمان پیامبر و ائمه اطهار هستم . دعوتم را بپذیرید و به نزدم جمع شوید که هر چه را گفته اند و هر چه را که نگفته اند به شما خبر دهم . »این حدیث دلالت دارد بر این که تمـام صـفات انبیای عظام و مکارم ائمه اطهار علیهم السلام در وجود مبارک امام عصر جمع است و از آن حضرت آشکار می گـردد . در مطالب بعدی به نونه هایی از این شباهات پرداخته میشود :
سه شنبه 20/12/1387 - 23:13
دعا و زیارت

 امکان عقلی                   

 مقصود از این امکان محال نبودن عمر طولانی از نظر عقلی است.یعنی طول عمرامری غیر عادی است ، نه غیر عقلی و محال . از نظر عقلی بـدن انـسـان مـی تـواند هزاران سال زنده بماند اما تـحـقـق ایـن هدف تحت تأثیر هزاران هزار عامل زیستی و طبیعی در بدن است . مانند برخـی از امـور نیست که تحقق آن هـا از نـظـر عـقـلی امکان پذیر نباشد مثل این که یک جسم در یک لحظه در دو مکان باشد یا این که یـک عدد هم زوج باشد و هم فرد و این امر نشأت گرفته از این است که در مفهوم زندگی مرگ زودرس نهفته نیست .                                                                                       امکان عملی                                                                                                                                                                          

 امـکان عملی بدین معناست که پدیده ای افزون بر امکان عقلی در عمل نیز تحقق یـابـد . هـمـان طـور کـه در قسمت قبل گفته شـد طول عمر انسان تحت تأثیر هزاران هزار عامل زیستی و طـبـیـعـی در درون و بیرون بدن انسان است . از آن جا که خداوند از ایـن عـوامـل و شـرایط آگاهی دارد و هـمـه ایـن عـوامـل و شـرایـط در اختیار اوست به قدرت و اراده خود جسم مبارک امام عصر را جـوان نـگـاه مـی دارد تـا ایشـان به حیات خود ادامه دهد. پس طول عمر امام امری غیر عادی است نه محال و با قدرت الهی عملی می شود .  

 امکان علمی                         

امـکان علمی بدین معناست که از نظر علم پدیده ای نفی نشود ، هر چند با دانش کنونی دسترسی به آن عملی نباشد . نظـریـات عـلـمـی ، امکان زیست دراز مدّت را برای انسان محال نمی دانند اما امکان آن را مشروط به تحقق هزاران هزار عامل زیـسـتـی و طـبـیعی می دانند . هم اکنون نیز دانشمندان بر تعداد اندکی از این عوامل آگاهی پیدا کرده اند و سعی می کنند روز به روز آگـاهـی خـود را افـزایـش دهـنـد تـا بـتـوانند عمر انسان را  طولانی تر نمایند .

طول عمردرقرآن                                                                                                  

 کـتاب آسمانی که سخن نازل شده خداوند بر پیامبر اسلام است و از هرگونه اشتباه و گزاف گویی منزه است طول عـمـر را کـاری آسـان مـی دانـد و در جـاهای مختلفی اشاره می کند که خداوند به هر که بخواهد عمر طولانی می دهد و این کار برای خدا دشوار و مـحـال نیست . همچنین در جایی می فرماید که خدا به هرکس بخواهد عمر طولانی می دهد اما امکان تحقق آن بسته بـه خـواسـت و اراده خداوند رحمان است . برای نمونه می توان از اشاره کردن قرآن به طول عمر حضرت عیسی ، حضرت خضر و اصحاب کهف یاد کرد .

                                                                                                                                                                            

سه شنبه 20/12/1387 - 23:7
دانستنی های علمی

 

یکی از آقایان که کم و بیش از حالات ایشان مطلع و از هواداران ایشان نیز بودند می گفت: آقا هر شب یا غالب اوقات وقت خود را به خلوت و فکر در مجاری معارف الهی می گذرانند، و هیچ گاه حاضر نبودند که وقت خود را به باطل بگذرانند و در محافل بیهوده شرکت کنند 1. تقوا و خود سازی
چنانکه گذشت ایشان در نوجوانی به میدان خودسازی گام نهاد، و در فراگیری علوم و تزکیه نفس چنان جدی بوده و هستند که گویا کاری غیر از آن ندارند، و همواره در آموزش های اخلاقی بر این نکته اصرار دارند که تلاشی پیگیر و ریاضتی فراگیر لازم است تا انسان در جبهه ستیز با رذیلتهای اخلاقی و در جهاد اکبر با هواهای نفسانی، سر بلند و پیروز گردیده و به سازندگی خویش بپردازد، و همواره معتقد به لزوم همپایی دانش و اخلاق بوده و مؤکداً به خطر جدایی علم و تزکیه هشدار می‌دهند و زیان عالم غیر مهذّب و دانش بدون تزکیه را از هر ضرر و زیان دیگری بیشتر می‌دانند.
آن بزرگوار، انسان مخلص و مشتاقی است که در همه حال عقربه زندگی و حیات خوی را به سوی خدا چرخانده، و کوشیده است تا پیوسته در حوزه جاذبه الهی قرار گرفته و به همه چیز و همه کس با دید خداخواهی بنگرد.
یکی از مجتهدان بزرگ در این باره گفته است:
« ایشان را نمی شود گفت آدم با تقوایی است، بلکه ایشان عین تقوا و مجسمه تقواست. »
آیت الله شیخ جواد کربلایی می گوید:
« یکی از آقایان که کم و بیش از حالات ایشان مطلع و از هواداران ایشان نیز بودند می گفت: آقا هر شب یا غالب اوقات وقت خود را به خلوت و فکر در مجاری معارف الهی می گذرانند، و هیچ گاه حاضر نبودند که وقت خود را به باطل بگذرانند و در محافل بیهوده شرکت کنند، و کاملاً در مقام احتراز از صحبتهای بیهوده بوده و وقت رفتن به درس و یا تشرف به زیارت حضرت امیر- روحی فداه- عبایش را بر سر کشیده و بدون التفات و توجه به کسی می رفتند، که چند بار خودم نیز مشاهده کردم... ایشان کاملاً کتوم هستند مخصوصاً درباره حالات شخص خودشان، و همچنین درباره بیان الطاف خاصه ای که حق تعالی به ایشان مرحمت فرموده کتوم هستند. »
2. زهد و ساده زیستی
اولیای خدا بر خلاف عموم مردم که به ظاهر دنیا چشم دوخته اند و سرگرم آن هستند، همواره به حقیقت دنیا می نگرند، و به فردای خویش می پردازند و بدینسان هماره از قید مطامع گریخته و با صفای قناعت و ساده زیستی، روحی سرشار از معنویت را به دست می آورند، در حالی که مردم در انبوه ظلمت های غفلت و تشریفات زندگانی و آزمندیهای آن غرق و سرگردانند.
آیت الله بهجت نیز از این دسته اولیای خدا می باشد. ایشان زاهد عارفی است که پیوسته بی رغبت به دنیا و آزاده و بی تکلف زیسته است، آن بزرگوار از برجسته ترین چهره های زاهد و وارسته زمان ماست که چنان در جاذبه معنویات قرار گرفته و به حقیقت و باطن دنیا توجه داشته که ذره ای به تعلقات و مادیات آلوده نگشته و از هر چه رنگ تعلق پذیرفته آزاد بوده است. او نه تنها چنین اندیشیده و از دنیا و مظاهرش گریزان بوده بلکه در عمل و زندگانی معیشتی نیز در همین راستا حرکت کرده است.
زندگی ساده او در خانه ای قدیمی و محقر در قم، و مقاومت ایشان در برابر خواسته های مکررعلما و مردم برای تعویض خانه، گواهی صادق بر روح بزرگ و زاهدانه این پیر فرزانه است.
آیت الله مصباح در مورد زهد و ساده زیستی ایشان می گوید:
« آیت الله بهجت منزلی جنب مدرسه حجتیه اجاره کرده بودند، و بعد تغییر منزل دادند و در اوائل خیابان چهار مردان فعلی یک خانه ای اجاره کرده بودند که ظاهراً دو اتاق بیشتر نداشت، و در وسط آن اتاقی که ما خدمت ایشان می رسیدیم پرده ای کشیده شده بود که پشتش خانواده شان زندگی می کردند و ما این طرف پرده می نشستیم و از حضور ایشان بهره مند می شدیم. زندگی بسیار ساده و دور از هر گونه تکلف و توأم با یک عالم نورانیت و معنویت...
الان نیز خانه ایشان ظرفیت اینکه تعداد زیادی در آن اجتماع بکنند ندارد، و دو سه اتاق کوچک دارد با همان گلیمهایی که از چهل- پنجاه سال پیش داشتند. بعد از مرجعیت نیز منزلشان هیچ تغییری نکرده، لذا جای پذیرایی و ملاقات از بازدید کنندگان کم است، از این رو در اعیاد و ایام سوگواری در مسجد فاطمیه جلوس می فرمایند، و کسانی که می خواهند ایشان را زیارت کنند آنجا خدمتشان می رسند. »
آیت الله مسعودی نیز می گوید:
« بارها آمدند برای ایشان خانه بخرند قبول نکردند، من خودم چند مرتبه به ایشان گفتم: آقا! این منزل خراب است، از نظر وضع شرعی هم معلوم نیست آدم بتواند اینجا زندگی کند. اصلاً توجهی نکردند. »
 

 

پنج شنبه 15/12/1387 - 22:33
ادبی هنری

طاووس عارفان - با یزید بسطامی - یک شب در خلوت خانه ی مکاشفت ، کمند شوق را بر کنگره ی کبریای او در انداخت و آتش عشق را در نهاد خود برافروخت و زبان را از در عجز و درماندگی بگشاد و گفت : (( بار خدایا ، تا کی در آتش هجران تو سوزم ؟ کی مرا شربت وصال دهی ؟ )) به سرّش ندا آمد که با یزید ، هنوز تویی تو همراه توست . اگر خواهی که به ما رسی ، خود را بر بگذار و در آی .

کلیات سعدی / مجالس پنجگانه

چهارشنبه 14/12/1387 - 6:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته