• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 164
تعداد نظرات : 34
زمان آخرین مطلب : 4716روز قبل
اخبار

آیت‌الله جوادی آملی در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وضع حجاب و ظاهر جامعه در تهران و برخی استان‌ها را متناسب با شئون اسلامی ندانست و گفت: ریشه بدحجابی ناشی از جهالت است و متولیان فرهنگی باید راهكارهای رفع جهالت را شناسایی و در جامعه فرهنگ‌سازی كنند.

به گزارش رجانیوز به نقل از مهر، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی گفت: انتظار است با توجه به موقعیت فعلی و نیاز كشور این خدمات در سطح بالاتری به مردم ارائه شود.او با بیان اینكه صدای انقلاب اسلامی امروز به لطف الهی به مناطق مختلف دور و نزدیك دنیا رسیده است، تصریح كرد: مردم به این ندا لبیك گفته و با الگو و سرمشق قرار دادن این نظام و انقلاب اسلامی اینگونه سرنوشت را رقم زده و شاهد بیداری اسلامی در دنیا و به ویژه در سطح منطقه هستیم. همگان واقف‌اند كه به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و تثبیت و تشكیل جمهوری اسلامی ایران حاصل اتحاد، یكپارچكی، تلاش، مبارزه و قیام مردمی، روحانیت، مراجع تقلید، علما و در راس همه آنها حضرت امام خمینی (ره) بود كه بر علیه نظام استكبارو كفر صورت گرفت و امروز ثمره آن حركت سترگ و بابركت، الگویی برای جهانیان شده است.

او ملت‌های مسلمان منطقه را مظلوم، بی‌دفاع، به دور از هر گونه خشونت و جنگ‌طلبی كه خواهان برقراری نظام حق و عدالت هستند، عنوان كرد و نقطه مقابل آنها را آمریكا، ایادی استكبار و غرب كه همواره در صدد جنگ طلبی، خونریزی و پایمال كردن حق و حقوق انسان‌های مظلوم هستند، برشمرد. آنها امروز مدعی حقوق بشر و دفاع از انسان‌ها هستند. این در حالی است كه بیشترین بودجه‌های خود را هزینه و صرف كشتار مردم بی‌دفاع و اشغال سرزمین ملت‌های مظلوم می‌كنند.

او با بیان اینكه انقلاب اسلامی ایران داعیه این نیست كه زمین بگیرد بلكه داعیه زمینه‌سازی است، تصریح كرد: در دنیا نظامی مانند ایران وجود ندارد كه به عنوان نجات دهنده انسان‌های دربند ظالمان تلاش كند. این استاد حوزه‌های علمیه در بخش دیگر از سخنان خود چاپ و انتشار كتب ارزنده، نافع و مفید را مورد تاكید قرار داد و گفت: باید نسل جوان را با آثار بزرگان و شخصیت‌ها آشنا كرد.

آیت‌الله جوادی آملی اضافه كرد: نسل امروز نیازمند شناخت و آگاهی هر چه بیشتر با ابعاد شخصیتی و وجودی بزرگانی است كه عمر خود را در راه رشد، اعتلا و پیشرفت كشور و میهن صرف كرده و كتب ارزشمندی را ازخود برای استفاده نسل امروز به عنوان آثار ماندگار و فاخر به یادگار گذاشته‌اند.این مفسر قرآن ضمن توصیه به جوانان برای انس هر چه بیشتر با قرآن و بهره‌گیری از آموزه‌های آن، نمایشگاه و مسابقات بین‌المللی قرآن در كشور را فرصت مغتنمی برای پیوند ناگسستنی با این كتاب آسمانی عنوان كرد. استاد حوزه‌های علمیه تصریح كرد: آثار قرآنی باید در گفتار، نوشتار و رفتار جوانان نهادینه شود.او گفت: حقیقت قرآنی را خداوند به عنوان دارو معرفی نكرده بلكه فرموده «این كتاب آسمانی شفاست و هركجا رفته اثرگذار بوده است.»

آیت‌الله جوادی آملی وضع حجاب و ظاهر جامعه در تهران و برخی استانها را متناسب با شئونات اسلامی ندانست و اظهار داشت: ریشه بدحجابی ناشی از جهالت است و متولیان فرهنگی باید راهكارهای رفع جهالت را شناسایی و در جامعه فرهنگ‌سازی نمایند. او افزود: اسلام، زن را در سایه حجاب و سایر فضایل به صحنه می‌آورد تا معلم عاطفه، رقت، درمان، لطف، صفا، وفا و مانند آن شود و دنیای كنونی، حجاب را از زن گرفته تا زن به عنوان ملعبه به بازار بیاید و غریزه را تامین كند. زن وقتی با سرمایه غریزه به جامعه آمد، دیگر معلم عاطفه نیست، فرمان شهوت می‌دهد، نه دستور گذشت.آیت‌الله جوادی آملی با پسندیده خواندن موضوع تكریم و بزرگداشت بزرگان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی كه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت در حال انجام است، پیشنهاد كرد درباره افرادی مانند عبدالرحمان دماوندی و شیخ شبلی در دماوند نیز تحقیق و بررسی صورت گیرد و ابعاد شخصیتی این افراد نیز به جامعه معرفی شود.

 

کد خبر:97503 -
دوشنبه 10/5/1390 - 23:11
عقاید و احکام

یوم الشک مربوط به آخر ماه شعبان و اول ماه رمضان است یعنی روزی که نمی‌دانیم آخر ماه شعبان است و آن را 30 شعبان یا اول ماه رمضان حساب کنیم.

حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با مهر، در مورد "یوم الشک" افزود: اگر آن روز اول ماه رمضان باشد روزه بر ما واجب است و اگر ماه رمضان نباشد روزه بر ما واجب نیست.
وی در مورد حکم شرعی روز یوم الشک برای کسی که روزه بر او واجب است گفت: بر اساس ادله فقهی برای آن روزی که نمی دانیم 30 شعبان است یا اول ماه رمضان، در آن روز می توان آن را روز ماه شعبان حساب کرد و در نتیجه می توان روزه نگرفت و اگر فردی در روز یوم الشک روزه نگیرد از نظر شرعی اشکال ندارد.
سادات منصوری افزود: اما اگر در وسط روز یوم الشک مشخص شد که اول ماه رمضان است این فرد نباید چیزی می خورده باز این هم اشکال ندارد چون از این زمان یقین کرد که ماه رمضان است و این فرد باید قضای این روز را بعدا بگیرد.
رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی افزود: اما اگر فردی گفت که من یوم الشک را روزه می گیرم اولا نباید نیت روزه ماه رمضان را کند و باید به نیت روزه مستحبی یا روزه قضا آن روز را روزه بگیرد و اگر مشخص شد که آن روز ماه رمضان بوده است آن روزه خود به خود روزه ماه رمضان حساب می شود اما اگر مشخص شد که اول روز ماه رمضان نبوده و آخر ماه شعبان بوده همان روزه مستحبی یا روزه قضایی است که نیت کرده محسوب می شود نتیجه اینکه روز یوم الشک را می توان روزه گرفت یا روزه نگرفت.
نماینده یکی از دفاتر پاسخگویی به سؤالات آیت الله جعفر سبحانی نیز عنوان کرد روزه این روز واجب نیست. کسی که در روز یوم الشک روزه نگرفته است و در میانه روز مشخص شود که آن روز اول ماه رمضان است در ادامه روز نباید چیزی بخورد و قضای آن روز را بعدا به جا آورد و و اگر در آن روز روزه گرفت به نیت قضا و مستحبی روزه بگیرد.
دوشنبه 10/5/1390 - 23:10
سياست

امریکایی ها کلا ناوگانشان را ببرند، هرکس را مردم بپسندند مورد احترام ماست، بحث های ایرانی-عربی فتنه است، با روس ها در تماسیم، تصمیمی برای کاهش رابطه با انگلیس نگرفته ایم،موازی کاری نداریم و... از جمله محورهای گفتگوی مشروح سخنگوی وزارت خارجه با مهر است.

به گزارش مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی مشروح با خبرنگار مهر به تببین مواضع کشور در حوزه های مختلف پرداخت که مشروح این گفتگو به این شرح است:

 

*در خصوص روابط ایران و عربستان برخی معتقدند که بعد از تحولات منطقه روابط دو کشور به سردی گرایید در حالی که پیش از وقوع این تحولات نیز روابط دوستانه ای بین دو کشور برقرار نبود علت کدر بودن روابط ایران و عربستان در دوره فعلی چیست؟

ارتقاء سطح روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه جزء اصول سیاست خارجی ایران است بنابراین فکر می کنیم رابطه ایران و عربستان می تواند در ظرفیت های بسیار بالاتری ارتقا پیدا کند و حتما روابط خوب بین ایران و عربستان می تواند به نفع مردم دو کشور ومنطقه باشد.

برخی اختلاف نظرهای سیاسی ممکن است در خصوص تحولات منطقه بین دو کشور وجود داشته باشد که با رایزنی هایی که صورت می گیرد باید سعی کنیم عملکرد مناسب تری در منطقه داشته باشیم و آنچه که به نفع منطقه است در دستور کار کشورهای همسایه از جمله عربستان قرار بگیرد . ما نقطه نظرات خود را در این زمینه اعلام کرده ایم.

گفتگوی بحرینی - بحرینی راه حل خروج از بحران

*در مورد تحولات بحرین، ایران اعلام آمادگی کرده بود که برای خروج این کشور از حالت پیچیده کنونی کمک کند. آیا پیشنهاد ایران به اطلاع مقامات بحرینی رسیده است؟


ما که اعلام کرده ایم راه رسیدن به یک نقطه مطلوب در داخل بحرین این است که نیروهای خارجی از این کشور بیرون بروند و تظاهرات مسالمت آمیز مردم سرکوب نشود و به خواسته های آنان توجه شود و گفتگوهای بحرینی- بحرینی برقرار شود. اگر کشورهای منطقه از جمله بحرین خواهان یک حضور مقتدرانه در منطقه باشند باید حمایت مردمی بالایی کسب کنند و بهترینش این است که در یک فضای مناسب حرف مردم را بشنوند و سعی کنند در یک چارچوب مورد توافق طرفین خواسته های مردم را محقق کنند.

 

امریکایی ها کلا ناوگانشان را ببرند

 

*بعد از تحولات اخیر بحرین آمریکا ناوگان دریایی خود را گویا قصد دارد ازبحرین خارج کند و در کشور دیگری در منطقه مستقر کند. موضع ایران در این رابطه چیست؟

البته این خبر منتشر شده اما توسط مقامات موثق رسما تایید نشده است ما فکرمی کنیم اگر آمریکایی ها می خواهند این منطقه وضعیت بهتری داشته باشد و منافع خودشان را بیشتر در نظر بگیرند باید کلا ناوگان خود را از این منطقه ببرند. حضور اینها هم برای آنها زحمت می شود هم برای کشورهای منطقه.

*در مورد یمن این سئوال مطرح است که آیا عبدالله صالح همچنان از نظر جمهوری اسلامی ایران مشروعیت دارد؟

آنچه که مردم بپسندند مورد احترام ماست اگر در داخل یمن مردم نسبت به وجودعبدالله صالح و ادامه حضورش نظر مثبت داشته باشند مورد احترام ماست اگر اکثریت مردم معتقد باشند عبدالله صالح فرد مناسبی نیست برای ادامه حاکمیت، آنچه را که مردم می پسندند از آن حمایت می کنیم

*در مورد قذافی چطور؟

فرقی نمی کند . در همه کشورها.

*به لحاظ تداوم روابط سیاسی چطور؟تا چه زمانی ما با این افراد به عنوان مقام مسئول در کشورهای خود تعامل خواهیم کرد؟

ما معتقدیم تحولاتی که در این کشورها در حال وقوع است مسائل داخلی این کشورهاست و سایر کشورها نباید در آنها مداخله داشته باشند باید اجازه دهند مردم خواسته های خود را مطرح کنند اگر اکثریت مردم یک کشور خواسته مشروعی داشته باشند حتما آن خواسته باید محقق شود. در یک کشور ممکن است مردمی که خواسته هایی را ابراز می کنند اکثریت جامعه را تشکیل ندهند اگر اکثریت نباشند معنی آن این نیست که نباید خواسته اقلیت مورد بی توجهی قرار بگیرد بلکه به آن نیز باید توجه شود.

 

بحث های ایرانی-عربی/شیعه - سنی فتنه است

 

*هر از گاهی رسانه های بحرینی خبرهایی منتشر می کنند مبنی بر اینکه چندایرانی بازداشت شدند یا به اعدام محکوم شدند و غیره، ارزیابی شما از انتشار این اخبار چیست؟

خیلی از این مسائلی که به صورت رسانه ای منتشر می شود برای دامن زدن به پروژه ایران هراسی و ایجاد اختلاف بین ایران و کشورهای منطقه است و یک توطئه صهیونیستی جریان دارد که درگیری های منطقه ای ایجاد کنند. بحث های ایرانی - عربی را در منطقه به عنوان یک فتنه دنبال می کنند. همین طور درگیری بین شیعه و سنی را. به نظر ما این فتنه ها، فتنه های صهیونیستی است. انها فکر می کنند اگر این اختلافات را ایجاد کنند و به آن دامن بزنند خودشان در امان خواهند بود و موضوع تهدید اصلی رژیم صهیونیستی برای منطقه فراموش خواهد شد.

با روس ها در تماسیم

*در رابطه با پیشنهاد گام به گام روسیه اعلام کرده بودید که هنوز دریافت نشده است آیا همچنان ایران در جریان آن نیست؟

بالاخره مقامات با یکدیگر تماس خواهند داشت و جزئیاتش مشخص خواهد شد.

*تاکنون تماسی در این رابطه نبوده.

تماس که هست، ایران و روسیه رایزنی های مستمری دارند و فکر می کنیم این رایزنی ها می تواند به نفع دو کشور و منطقه باشد و این مسیر را دنبال می کنیم.

 

احمدی نژاد طبق روال به نیویورک می رود

*آیا آقای احمدی نژاد بنا است در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند؟

هنوز چیزی که مبنی بر عدم شرکت ایشان باشد دریافت نکرده ایم طبق روال ، معمولا آقای ریس جمهور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت می کند ما هم خبری که تصمیم جدیدی را نشان بدهد دریافت نکرده ایم.

*گویا قرار است بحث تشکیل دولت فلسطین در این اجلاس مطرح شود آیا ایران به عنوان یک موافق جدی با این پیشنهاد در مجمع فعالیت خواهد کرد؟

از ابتدای انقلاب تاکنون ما یکی از قوی ترین حامیان ملت فلسطین بوده ایم وجزء اولین اقدامات ما این بود که سفیر رژیم صهیونیستی را از کشورمان بیرون کردیم و سفارتش را در اختیار فلسطین قرار دادیم. بنابراین هر اقدامی که بتواند بخشی از حقوق مردم فلسطین را تامین کند ما فکر می کنیم قدم مثبتی است البته این به معنای آن نیست که همه حقوق ملت فلسطین محقق می شود اما باید حرکت ما به سمتی باشد تا ریشه بحران در منطقه برطرف شود و سرزمین فلسطین به فلسطینی ها بازگردانده شود و حکومت مردمی توسط خود فلسطینی ها ایجاد شود.

احتمال لغو روادید ایران،ترکیه ، آذربایجان

*موضوع لغو روادید ایران و آذربایجان اخیرا در رسانه های دو کشور مطرح شده که برخلاف اقدام ایران در لغو روادید، دولت آذربایجان بنای عمل متقابل ندارد. آیا ایران این اقدام یکجانبه را متوقف خواهد کرد.

ما فکر می کنیم ایجاد تسهیلات برای رفت و آمد بیشتر مردم کشورهای همسایه می تواند به ارتقای روابط کمک کند به ویژه در همکاری های اقتصادی و تجاری و به همین دلیل ما به صورت یکجانبه لغو روادید را اعلام کردیم اینکه طرف مقابل کشور آذربایجان هم این کار را انجام بدهد جزو اختیارات دولت آن کشور است ولی در عین حال فکر می کنیم باید همکاری های منطقه ای را توسعه دهیم همکاری جدیدی که بین ایران ، ترکیه و آذربایجان شکل گرفته می تواند بسیار موثر باشد و تبعات مثبتی بدنبال داشته باشد و شاید در قالب همکاری های سه جانبه ایران ، ترکیه و اذربایجان موضوع لغو روادید سه کشور مطرح شود چون ما با ترکیه لغو روادید دوطرفه داریم و با آذربایجان نیز ما به صورت یکجانبه لغو روادید اعلام کرده ایم فکر می کنیم این می تواند به توسعه روابط کمک کند.

*در مورد اقدام اخیر برخی کشورهای اروپایی در فروش تانک و نفربر به عربستانبا توجه به اینکه این تجهیزات در تحولات منطقه بر علیه مردم مورد استفاده قرار گرفت نظر شما چیست؟

فکر می کنیم افکار عمومی در دنیای غرب با حساسیت اقدامات دولت های خود رادنبال می کند و باید توجه داشته باشیم برخی تصمیماتی که دولت های غربی می گیرند که از بعضی حکومت ها حمایت می کنند با برخی مخالفت می کنند ادعای حقوق بشر یا مبارزه با تروریسم دارند در جایی دیگر برخورد دوگانه دارند این مجموعه رفتار غرب اگر با تناقضاتی روبرو باشد افکار عمومی مردم جهان بویژه مردم کشورهای خود را تحت تاثیر قرار می دهد.

هر نوع اقدامی که صورت می گیرد باید با توجه به حساسیتی که در منطقه و فضای افکار عمومی وجود دارد انجام بگیرد.

 

برخورد جدی با تخلف در جعل نام خلیج فارس

*اخیرا کاخ سفید در سندی نام خلیج فارس را جعل کرده بود که بعد از مخالفتهای صورت گرفته اقدام به اصلاح این اشتباه کرد نظرتان در این رابطه چیست؟

بله، نام واقعی منطقه ای که برخی سعی می کنند نام آن را تحریف کنند خلیج فارس است در همه اسناد تاریخی و بین المللی ذکر شده و هر جا که تخلفی صورت بگیرد ما به شدت اعتراض می کنیم و رسما آن را دنبال می کنیم ضمن اینکه همه ایرانیان در داخل کشور و یا خارج بسیار نسبت به این مسئله حساسیت دارند و واکنش نشان می دهند و همانطور که اشاره کردید این یکی از نمونه هایی است که مجبور شدند اشتباه خود را تصحیح کنند.

 

حمایت غرب از علت تداوم جنایات صهیونیست ها

*در مورد انگلیس سئوالم را مطرح می کنم اخیرا وزیرخارجه این کشور نسبت به شهرک سازی صهیونیست ها موضع گیری کرده و آن را مغایر را روند صلح دانسته است ارزیابی شما در این رابطه چیست؟

اگر واقعا کشورهای غربی بدنبال رفع بحران خاورمیانه هستند باید بدانند به هر شکل حمایت از یک رژیم نامشروع اشغالگر باعث ادامه ناامنی خواهد شد و باید نسبت به ریشه کن کردن ظلمی که نسبت به مردم فلسطین صورت می گیرد و این اشغالگری ها ادامه می یابد و مردم فلسطین موردکشتار قرار می گیرند عکس العمل بسیار جدی داشته باشند. ما حمایت های کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی را علت اصلی تداوم جنایت و اشغالگری ها می دانیم.

 

انگلیس سفیر معرفی کرده/ شتابی در معرفی سفیر در انگلیس نداریم

*خبری منتشر شده که انگلیس سفیر جدیدش در ایران را انتخاب و به وزارت خارجه ایران معرفی کرده است آیا تایید می کنید؟

تا جایی که من اطلاع دارم فرد جدیدی معرفی شده اما معرفی سفیر و تاییدش مراحل مختلفی دارد که باید این مراحل را طی کند و زمان می برد. ما این مراحل را باید طی بکنیم تا نتیجه قطعی مشخص شود.

*ایران چطور؟ آیا گزینه خود برای تصدی سفارت ایران در انگلیس را مشخص کرده است؟

ما هنوز سفیری معرفی نکرده ایم.

 

تصمیمی برای کاهش رابطه با انگلیس نگرفته ایم

*این به بحث کاهش روابط با انگلیس مرتبط است.


بالاخره نوع سیاست های دولت انگلیس در رابطه با ملت ما به گونه ای بوده که مقداری تاثیر منفی خود را در روابط گذاشته ، ما هیچ تصمیمی در رابطه با کاهش روابط اتخاذ نکرده ایم اما خود به خود در معرفی سفیر هم هیچ اقدام و شتابی در کار نبوده است.

 

شبکه های مافیایی در رسانه ها نفوذ کرده اند

*در رابطه با رسوایی شنود مکالمات در انگلیس تحلیلتان چیست؟

متاسفانه شبکه های مافیایی و صهیونیستی در رسانه ها نفوذ کرده اند و سلسله رسانه های زنجیره ای را ایجاد کرده اند که خیلی مواقع اهداف و سیاست های خاصی را به نفع رژیم صهیونیستی و به نفع صهیونیسم بین الملل دنبال می کنند آنها برخلاف شعاری که در دنیای غرب راجع به آزادی بیان و آزادی مطبوعات و رعایت حقوق بشر داده می شود برخلاف ادعای خود عمل می کنند و این یکی از آن نمونه هایی است که نشان دهنده رفتار غیرانسانی این تفکر است که از رسانه ها به جای اینکه به نفع افکار عمومی استفاده بکنند و به جای اینکه برای تبیین واقعیت ها استفاده کنند در جهت القای برخی مطالب غیرواقعی بهره می برند و وقتی زمینه را آماده می بینند حتی نسبت به مردم کشورهای غربی از جمله انگلیس نیز به حقوق آنها تجاوز می شود و سعی می کنند وارد حریم شخصی آنها شوند این پدیده زشت باید توسط ملت ها بویژه در غرب محکوم شود و دولت ها را باید تحت فشار بگذارند تا اجازه ندهند این رسانه ها برخلاف شرح وظایف اصولی خود در تحریف واقعیت ها نقش بازی کنند و حقوق مردم را پایمال کنند.


* در مورد خانم میرقلی خان شهروند ایرانی زندانی در امریکا خبر جدیدی دارید؟


جزئیات را همکارانم در بخش کنسولی بیشتر می توانند در اختیارتان قراردهند اما اینکه باید اتباع ما از حقوق خود برخوردار باشند آنهایی که بی دلیل در زندانهای آمریکا گرفتار شدند باید از حق کنسولی برخوردار شوند و به آنان اجازه داده شود خانواده هایشان با آنها ملاقات کنند و هرچه سریعتر تکلیف آنها معلوم شود و چنانچه در سیستم قضایی که در آمریکا وجود دارد مشخص شود بی دلیل بازداشت شده اند باید مسئولان مربوطه مورد محاکمه قرار بگیرند و خسارات وارده را به این خانواده ها بپردازند.

 

تشکیل کمیته حقوقی بین ایران و آرژانتین در خصوص آمیا

*بیانیه ای از طرف وزارت خارجه در رابطه با آمیا منتشر شد که اعلام شده بود ایران به زودی گزارشی پیرامون آن منتشر خواهد کرد چه زمانی این اقدام صورت خواهد گرفت؟

ما حادثه تروریستی آمیا را محکوم کردیم وبا خانواده قربانیان ابراز همدردی داشتیم اعلام کردیم جریانات خاصی در آرژانتین مایل نیستند مسببین واقعی این اقدام تروریستی مشخص شوند و سعی می کنند اتهامی را به اتباع ما بزنند . ما با توجه به اینکه بر بی گناهی اتباع خود اصرار داریم و اجازه نمی دهیم چنین اتهاماتی به ما نسبت بدهند برای روشن شدن حقایق و زوایای پنهان این حادثه تروریستی در یک چارچوب حقوقی بر اساس مقررات دو کشور اعلام آمادگی کردیم منتظریم تا طرف آرژانتینی آمادگی اش را اعلام کند و کمیته حقوقی بتواند بحث ها را دنبال کند.

 

از این حرف ها زیاد می زنند

*یکی از نامزدهای جمهوریخواهان در انتخابات آتی آمریکا اخیرا اظهارنظری داشت که اگر رئیس جمهور به ایران حمله خواهد کرد ارزیابی شما از این نوع اظهارات چیست؟

از این حرفها آمریکایی زیاد زدند کسی به این حرفها توجهی نمی کند بیشتر اعتبار فرد گوینده را زیر سئوال می برد.

*شما در شرایط کنونی ایران را در موقعیت تهدید می دانید؟

ما فکر می کنیم که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب برای مقابله با ملت ما تمام تلاششان را کرده اند اما میزان آمادگی مردم ما در بخش های مختلف اجازه یک حرکت غیرعاقلانه را نمی دهد.

 

دزدی دریایی بود

*در رابطه با نقش سازمان ملل در واکنش به اقدام صهیونیست ها در حمله به کشتی آزادی و نیز کرامت نظرتان چیست؟

رژیم صهیونیستی دائما به اقدامات تروریستی خود ادامه می دهد از جمله حرکت جدیدی که شبیه به یک اقدام دزدی دریایی بود نسبت به کشتی که عازم غزه بود تا کمک رسانی کند. متاسفانه حمایتی که کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی به عمل آورده اند و اجازه نمی دهند جنایت جنگی این رژیم نامشروع محکوم شود به آنها یک انگیزه بیشتری می دهد تا با اقدامات غیرانسانی تر به این جنایات و تجاوزات خود ادامه دهند.ولی فکر می کنم افکار عمومی در دنیا دیگر حاضر نیست اینگونه بی عدالتی ها و ظلم در حق ملت فلسطین را بپذیرد و حتما این رژیم نامشروع و حامیانش در بین افکار عمومی مردم دنیا مورد محاکمه قرار می گیرند.

ایران پیشگام خلع سلاح جهان

*اجلاس خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای قرار است برگزار شود رایزنیهای ایران به چه شکل در حال پیگیری است؟

ما در زمینه خلع سلاح اقدامات زیادی را انجام داده ایم سال گذشته اجلاسی رابا حضور نمایندگان حدود60کشور برگزار کردیم امسال هم اجلاس دیگری در سطح پژوهشگران ارشد و متخصصان و پژوهشگران داشتیم و در خلع سلاح و ایجاد جهان عاری از سلاح هسته ای تلاش جدی می کنیم و یکی از موضوعات می تواند منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای باشد.

سال آینده اجلاسی در سطح مقامات رسمی خواهیم داشت. باید همه ملت های مستقل وآزاده جهان را بسیج کرد تا نسبت به از بین بردن همه سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح ها هسته ای اقدام شود ما برای اینکار خود را پیشرو و پیشگام می دانیم و معتقدیم سلاح هسته ای برای هیچ کس اقتدار نمی اورد و اتفاقا ناامنی هایی که به واسطه وجود این سلاح ها وجود دارد وضعیت دنیای مارا بحرانی تر کرده و رژیم صهیونیستی به خاطر داشتن کلاهک های هسته ای فراوان در خاورمیانه بزرگترین عامل تهدید امنیت و ایجاد کنننده ناامنی است.

سطح و زمان اجلاس سال آتی ؟

بحث های کارشناسی آن در دست انجام است اما احتمالا در سطح وزیران خواهد بود.زمان برگزاری اجلاس هنوز مشخص نشده بعد از تعیین اعلام خواهد شد.

* اخیراً در رابطه با تحرکات گروهک تروریستی پژاک دولت عراق مواضع ضد و نقیضی اتخاذ کرد و ضمن احضار سفیر ایران اقدام به صدور بیانیه‌ای در محکومیت اقدامات این گروهک داشت ارزیابی شما در این رابطه چیست؟

- وجود گروهک‌های تروریستی در هر کشوری علاوه بر اینکه می‌تواند تهدیدی برای کشورهای همسایه باشد، مردم خود همان کشور را نیز می‌تواند متحمل خسارت‌های سنگین کند. پس هیچ کس حاضر نیست از گروهک‌های تروریستی حمایت کند. این تحرکات و ناامنی ها که در مرزهای ما با عراق به وجود آمد با برخورد قاطعانه نیروهای دفاعی کشورمان مواجه شد و کشورهای منطقه در جریان این مسئله قرار گرفتند و رایزنی‌هایی که صورت گرفته نشان دهنده عزم جدی همه کشورها برای مقابله با تحرکات تروریستی بوده است.

*آیا در این رابطه سفیر عراق به وزارت خارجه احضار یا دعوت شده است؟

با مقامات عراقی در تماس هستیم و آنها را در جریان همه مسایل قرار می‌دهیم.

* در رابطه با دریافت غرامت از عراق بابت جنگ تحمیلی پیشتر اعلام شده بود که بعد از استقرار دولت در عراق این موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد آیا این اتفاق افتاده است؟

موضوع خسارات وارده به ملت ما از جنگ تحمیلی رژیم صدام در دستور کار ما با مقامات عراقی قرار دارد و با توجه به شرایط و وضعیتی که منطقه پیدا می‌کند و میزان تسلطی که دولت عراق بر امور پیدا می‌کند این موضوع پیگیری خواهد شد.

موازی کاری نداریم

*تعدادی از نمایندگان مجلس طرح سئوال از وزیر امور خارجه را در رابطه با موازی کاری در وزارت خارجه مطرح کرده‌ اند. آیا موازی کاری در وزارت خارجه را قبول دارید؟

ما موردی را که نشان دهنده این مسئله باشد الان نداریم. به ویژه از زمانی که دکتر صالحی مشغول به کار شده است فکر می‌کنیم که وزارت خارجه نقطه اصلی هماهنگی کارهای سیاست خارجی است و موردی را که نشان دهنده یک اقدام موازی در کنار دستگاه سیاست خارجی باشد نداریم.

*در مورد افتتاح نیروگاه بوشهر آیا مقامات رسمی از روسیه دعوت شده‌اند؟

بالاخره افتتاح یک پروژه بزرگ که حاصل همکاری دو کشور ایران و روسیه است با حضور مقامات دو کشور صورت می‌گیرد اینکه در چه سطحی مقامات شرکت بکنند در حال رایزنی است.

* در رابطه با حادثه‌ای که اخیراً‌ برای سفیر ایران در عراق در این کشور رخ داد وزارت خارجه چه پیگیری‌هایی داشته است؟


خود سفارت مسئله را در دست پیگیری دارد. این به موانع امنیتی مربوط می‌شد که در منطقه سبز بغداد وجود دارد و فکر می‌کنیم مسئله اتفاق افتاده توسط مسئولان دولت عراق در دست بررسی است تا مشخص شود بی احتیاطی که صورت گرفته توسط چه شخصی بوده و مقصر اصلی چه کسی بوده است.

در سیاست خارجی دولت نهم و دهم مطالبات بیشتر پیگیری شد

*آقای هاشمی رفسنجانی اخیراً مصاحبه‌ای داشته که انتقاداتی را در زمینه سیاست خارجی مطرح کرده از جمله اینکه علت شرایط کنونی ایران شعارهای آسمان کوب مسئولان فعلی در حوزه سیاست خارجی است.


بحث‌های مربوط به سیاست خارجی باید در هر مقطعی با توجه به شرایط آن مقطع در عرصه بین‌الملل و حساسیت‌هایی که در یک منطقه خاص ممکن است به وجود بیاید بررسی شود. همیشه هم می‌شود سیاست‌های مختلف را با دید انتقادی یا با دید مثبت و حمایتی دید. بستگی به کسی دارد که می خواهد این تحلیل را انجام دهد و نقطه نظراتی که در ذهنش وجود دارد. ما فکر می‌کنیم در دولت نهم و دهم سیاست خارجی ما حرکت رو به جلوی بیشتری داشت و جایگاه کشور ما را در بین افکار عمومی ملت‌های مختلف ارتقاء بخشید. ما از عزت و احترام بیشتری برخوردار شده‌ایم به خاطر اینکه از حقوقمان جدی تر دفاع می‌‌کردیم و تلاش می کردیم این ممکن است متناسب با شرایط دوران دولت نهم و دهم باشد و ممکن است در دولت‌های قبل نیز اقدامات مثبتی صورت گرفته باشد و هر کدام دستاوردی را برای کشور داشته‌اند. ما مجموعه حرکت نظام را در دوران بعد از انقلاب را یک حرکت یکپارچه می دانیم و در هر مقطع با توجه به شرایط مختلف و سیاست‌های اتخاذ شده دستاوردهای مختلفی داشته‌ایم این به معنای این نیست که ما بخواهیم یک مقطع را رد کنیم و یا یک مقطع را تایید کنیم و یک مقطع را غیرقابل قبول بدانیم ولی در هر کدام از این مقاطع دستاوردهای مختلفی برای کشور ایجاد شده از جمله در دوران دولت نهم و دهم که فکر می‌کنیم در سیاست خارجی دولت نهم و دهم مطالبات مردم ما به شکل جدی‌تری دنبال شده است.

تشکیل مرکز دیپلماسی عمومی رسانه ای زیر نظر سخنگو

*موضوع توجه بیشتر به دیپلماسی عمومی در ساختار جدید وزارت خارجه دو نکته را به ذهن متبادر می‌کند یکی اینکه در گذشته اهمیت این موضوع مغفول مانده و دیگر اینکه در دوره جدید چشم انداز جدیدی در این رابطه باز شده است، در این خصوص ارزیابی‌تان چیست؟

دیپلماسی عمومی در وزارت امور خارجه یک اهمیت و جایگاه ویژه‌ای داشت و ما فکر می‌کنیم حال که می خواهد ساختار وزارتخانه تغییر کند باید این بخش هم تقویت شود. همان طور که در بخش فعالیت معاونت‌های منطقه‌ای احساس می‌شد که اگر معاونت ا قتصادی وزارت خارجه در معاونت‌های منطقه‌ای ادغام شود و معاونت‌های منطقه‌ای تعدادشان کمتر شود و تمرکز بیشتری داشته باشند خیلی می‌توانند قدرتمندتر اهداف سیاست خارجی را دنبال کنند و این کار در ساختار جدید شکل گرفته و به همان نسبت به توجه به اهمیت دیپلماسی عمومی جایگاه این موضوع لازم بود به شکل جدی‌تری ارتقا یابد و امکاناتش افزایش یابد. در همین راستا غیر از اداره کل اطلاعات مطبوعات اداره کل دیپلماسی عمومی نیز قرار است ایجاد شود و در کنار دیپلماسی رسانه‌های ما یک دیپلماسی عمومی نیز داشته باشیم و همه این فعالیت ها زیرمجموعه مرکزی تحت عنوان دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای خواهد بود.

*این دو مجموعه تحت چه چارچوبی فعالیت خواهند کرد؟

زیر نظر سخنگوی وزارت خارجه

درباره تحولات سفرا خبری می دهید؟

لیستی برای سفرا پیشنهاد کرده ایم چون به صورت طبیعی امسال 35 تا 40 سفیر باید جابجا شوند .افرادی پیشنهاد شده اند منتظریم رئیس جمهور نظر خود را اعلام کنند.تا کارهای مقدماتی برای معرفی انجام دهیم.

درباره تغیرات ساختار و انتصابات آن خبری دارید؟

معاونت آسیا ، بین الملل و کنسولی تغیرات جزئی داشته اند فعلا مسئولانشان به کار خود ادامه می دهند اگر بنا به جابجایی باشد در فاصله تغییر ساختار و نهایی شدن لیست سفرا صورت می گیرد و مدیران جدید نیز منصوب می شوند.

دوشنبه 10/5/1390 - 23:9
اهل بیت

امام زین العابدین هنگام ورود ماه مبارك رمضان می فرمودند: خدایا ما را یاری كن تا روزهای این ماه را روزه بداریم و شب‌هایش را با نماز و اظهار خاكساری در برابر تو به صبح آوریم؛ تا هیچ روز آن بر غفلت ما و هیچ شب آن بر كوتاهی ما گواه نباشد.

امام سجاد (ع) در دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه اینگونه با پروردگار خویش مناجات می كرد: ستایش برای خداست كه ما را به سپاس خود رهنمون گردید و به آن اهلیت بخشید تا از شكرگزاران احسان او باشیم و بر این كار، ما را پاداش نیكوكاران دهد.

ستایش برای خداست كه دین خود را به ما عطا فرمود و ما را به آیین خود ویژه گردانید و به راه‌های احسان خویش پویا ساخت تا به فضل نعمت او به سوی خشنودی‌اش روانه شویم؛ ستایشی كه آن را از ما قبول كند و به سبب آن از ما راضی شود.

** ماه پاكیزگی از آلودگی ها
ستایش برای خداست كه ماه خود، ماه رمضان را از جمله راه‌های احسان قرار داد كه ماه روزه، ماه اسلام، ماه پاكیزگی از آلودگی‌ها، ماه رها شدن از گناهان و ماه شب زنده‌داری است. ماهی كه قرآن در آن نازل شده؛ قرآنی كه راهنمای مردم و نشانه آشكار هدایت و جدا كننده حق از باطل است.
پس به سبب حرمت‌های فراوان و فضیلت‌های نمایان كه برای این ماه مقرر داشت، برتری آن را بر دیگر ماه‌ها عیان فرمود. برای بزرگداشت آن، چیزهایی را كه در ماه‌های دیگر حلال كرده بود، در این ماه حرام گردانید، و خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها را ممنوع كرد، و برای آن زمانی معین قرار داد، كه نه اجازه می‌دهد آن زمان معین، پیش انداخته شود و نه می‌پذیرد كه به تاخیر افتد.
آن گاه یكی از شب‌های این ماه را بر شب‌های هزار ماه دیگر برتری داد و نام آن را "شب قدر" نهاد؛ شبی كه در آن، فرشتگان و روح به فرمان پروردگارشان بر هر یك از بندگان او كه بخواهد، با تقدیر بی‌تغییر الهی كه برای هر كاری در نظر گرفته شده، فرود می‌آیند.

** به ما بیاموز كه حرمت این ماه را بزرگ بشماریم
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و به ما بیاموز كه چگونه فضیلت این ماه را بشناسیم و حرمتش را بزرگ بشماریم و از آنچه ما را منع فرموده‌ای؛ خودداری كنیم، و یاری كن تا با نگه داشتن اعضا و جوارح خود از گناه و به كار گماشتن آنها در آنچه سبب خشنودی توست، روزهای آن را روزه بداریم؛ آن سان كه به سخنان بیهوده گوش نسپاریم، و چشم خود را به سوی بازیچه‌ها ندوانیم، و به حرام‌ها دست نگشاییم، و به سوی ناشایسته‌ها قدم بر نداریم، و شكم‌هایمان جز آنچه تو حلال كرده‌ای در خود جمع نكند، و زبان‌مان جز آنچه تو فرموده‌ای نگوید، و جز در آنچه ما را به ثواب تو نزدیك می‌سازد، خود را به زحمت نیندازیم و جز آن كار كه ما را از مجازات تو حفظ می‌كند به كار دیگر نپردازیم.
آن گاه به لطف خود، همه‌ این اعمال را از ریای ریاكاران و آوازه‌ جویی آوازه‌جویان پیراسته كن، تا كسی را در عبادت خود با تو شریك نگیریم و جز تو منظور و مرادی نجوییم.

** ما را بر اوقات نمازهای پنج گانه آگاهی ده
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و ما را در این ماه بر اوقات نمازهای پنج گانه آگاهی ده؛ با احكام و شرایط آن كه مقرر فرموده‌ای، و واجباتش كه لازم گردانده‌ای، و وظایفی كه به آنها موظف كرده‌ای، و هنگامه‌هایی كه برای آنها قرار داده‌ای آشنا كن.
خدایا ما را در نماز، با كسانی برابر ساز كه مراتب بلند آن را دریافته‌اند و اركان آن را حفظ می‌كنند و آن را در وقت خود، به شیوه بنده و فرستاده‌ تو ـ كه درودهای تو بر او و خاندانش باد ـ در ركوع و سجود و همه فضیلت‌های آن با كامل‌ترین وضو و در نهایت خشوع به جای می‌آورند.

** با كدام دشمن، یكدل نمی شویم
توفیقمان ده كه در این ماه، با نیكی و احسان، به سوی خویشان خود رویم، و با بخشش و عطایا از همسایگان خود دل‌جویی كنیم، و دارایی‌های خود را از حقوق مردم بپیراییم، و با جدا كردن زكات پاكیزه نماییم، و با كسی كه از ما دوری گزیده آشتی كنیم. با آن كه بر ما ستم نموده، از مقتضای انصاف در نگذریم، و با آن كه با ما دشمنی ورزیده صلح كنیم، مگر كسی كه در راه تو و برای تو با او دشمن شده‌ایم، كه او دشمنی است كه با وی دوستی نمی‌كنیم، و از حزبی است كه با آن یكرنگ و یكدل نمی‌شویم.
ما را موفق كن كه در این ماه با انجام دادن كارهای نیك و پسندیده خود را به تو نزدیك‌تر سازیم؛ اعمالی كه با آنها گناهان‌مان را بیامرزی و ما را از شروع به ناشایسته‌ها نگاه داری، تا هیچ یك از فرشتگان تو بیش از طاعت‌های گوناگون ما نزد تو طاعت نیاورند، و در انواع سبب‌های تقرب، به پای ما نرسند.

** ما را شایسته كرامتی كن كه به دوستان خود وعده داده ای
خدایا، من از تو می‌خواهم كه به حق این ماه، و به حق هر فرشته‌ای كه او را مقرب خود ساخته‌ای، و هر پیامبری كه او را به رسالت فرستاده‌ای، و هر بنده‌ی صالحی كه برگزیده‌ای و او از آغاز تا انجام این ماه در عبادتت كوشیده است، بر محمد و خاندانش درود فرستی و ما را شایسته‌ آن كرامت كنی كه به دوستان خود وعده فرموده‌ای، و از آنچه برای بندگان كوشا در اطاعت خود قرار داده‌ای، برخوردارمان سازی، و به رحمت خود ما را در صف آنانی درآوری كه بالاترین مرتبه‌های بهشت را سزاوارند.

** ما را جزو بهترین كسانی قرار ده كه با این ماه به سرآورده اند
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و چنان كن كه ما از كج‌روی در مساله توحید تو، و كوتاهی در بزرگداشت تو، و شك در دین تو، و گم كردن راه تو، و غفلت از حرمتگزاری تو، و فریب خوردن از دشمن تو، شیطان رانده شده، بركنار مانیم.
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و هرگاه در هر یك از شب‌های این ماه بخشایش تو جمعی از بندگانت را از بند عذاب رهایی بخشد و گذشت تو ایشان را ببخشاید، ما را از جمله این بندگان قرار ده و در شمار بهترین كسانی درآور كه با این ماه به سر برده‌اند و با آن همراهی كرده‌اند.

** با ناپدید شدن این ماه گناهان ما را محو كن
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و چون هلال این ماه ناپدید شود، گناهان ما را نیز محو نما، و چون روزهای آن به پایان رسد، آلودگی‌های ما را نیز از میان بردار، تا در حالی آن را پشت سر گذاریم كه تو ما را از هر خطا پیراسته‌ای و از هر گناه پاكیزه ساخته‌ای.
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست و اگر در این ماه میانه‌روی پیشه نكرده‌ایم، ما را به راه میانه آور، و اگر از راه راست منحرف شده ایم؛ به راه راستمان بدار، و اگر دشمن تو، شیطان، ما را احاطه كرده است، از چنگ او رهایی‌مان بخش.

** لحظه های این ماه را با طاعت ما بیارای
خدایا، این ماه را با عبادت ما آكنده ساز، و لحظه‌هایش را با طاعت ما بیارای، و ما را یاری كن كه روزهایش را روزه بداریم و شب‌هایش را با نماز و نیاز و فروتنی و اظهار خاكساری در برابر تو به صبح آوریم، تا هیچ روز آن بر غفلت ما، و هیچ شب آن بر كوتاهی ما گواه نباشد.
خدایا، ما را در ماه‌ها و روزهای دیگر و تا زنده‌ایم، این چنین قرار ده و از آن بندگان شایسته‌ خود گردان كه بهشت را به میراث می‌برند و در آن جاودانه می‌مانند؛ آنان كه آنچه باید در راه خدا بدهند، می‌دهند و در حالی به سوی پروردگارشان باز می‌گردند كه دل‌هایشان هراسان است؛ ‌آنان كه در كارهای نیك شتاب می‌ورزند و هم ایشان در آنها بر یكدیگر سبقت می‌گیرند.
خدایا، در هر وقت و در هر زمان و در هر حال، بر محمد و خاندانش درود فرست، به شمار درودهایی كه بر دیگران فرستاده‌ای، و چندین برابر همه‌ آنها؛ چندان كه جز تو كسی آنها را شماره نتواند كرد، زیرا تو هر چه خواهی همان كنی.

دوشنبه 10/5/1390 - 23:7
اخبار

خودرو شخصی قذافی تفاوتی چندانی با دیگر کارهای عجیب و غریب وی ندارد.

به گزارش مهر به نقل از المصری الیوم، نقاط تمایز دیکتاتور لیبی با دیگر مقامات جهان تنها در چادر معروف، لباس‌های عجیب و سفرهای پرطمطراق و محافظان و پرستاران ویژه اش خلاصه نمی شود. به طور کلی به نظر می رسد قذافی تمام عجایب یک رهبر را در خود جمع دارد.

منابع آگاه تاکید دارند از خودرو شخصی قذافی که به صورت سفارشی تهیه شده تنها یک مدل در کره خاکی دارد که امن ترین خودرو جهان نیز محسوب می شود که آن را برای نخستین بار در کنفرانس وحدت آفریقا در سال 2009 در طرابلس رونمایی کرد.
این خودرو که به «صاروخ الجماهیریه» (موشک لیبی) موسوم است، سالنی با 5 صندلی دارد. موتور این خودرو از نوع پیشرفته V6230bhp است. علاوه بر ایربگ دارای سیستم دفاع الکترونیک و ضربه گیرهای ویژه در هنگام تصادف است.
«دوخیلی المغارف» رئیس شرکت سرمایه گذاری لیبی که این خودرو را برای قذافی سفارش داده است، تاکید دارد که این خودرو انقلابی در تاریخ اتومبیل جهان محسوب می شود.
وی افزود: قذافی ساعات بسیاری درباره این خودرو سفارشی تفکر کرد و در نتیجه این خودرو امن ترین خودرو جهان شد.
دوشنبه 10/5/1390 - 23:2
سياست

برهان: تنها تصویری که دفتر «باراک اوباما» از ایالات متحده ترسیم می‌کند، نبود دموکراسی در آمریکاست! شاید این گفته برای بسیاری از مردم، نسبتاً عجیب به نظر برسد. این حقیقت که چهل و چهارمین رییس جمهور آمریکا اولین مرد سیاه پوستی است که ریاست کاخ سفید را بر عهده گرفته - با آن معماری به سبک دوره‌ی مستعمرات اروپایی و تمام آن خاطرات شرم آور برده داری آفریقایی-گواهی است بر موفقیت دموکراسی در آمریکا، اما بسیاری دیگر بر این باورند که اوباما چیزی نیست جز یک مترسک فرمانبردار از نیروهای پشت پرده که منتخب مردم نیستند.

این قدرت نخبگان متحد- تجاری، اقتصادی، نظامی- با همان سیاست‌های کهنه‌ای حکومت می‌کنند که بدون کوچک‌ترین توجهی به شخصیّت در رأس کاخ سفید، وضع شده‌اند. خواه این سیاست‌ها در رابطه با موضوعات اجتماعی، اقتصادی یا امور خارجه باشد. رییس جمهور منتخب، ناگزیر از تمکین راه کارهای از پیش تعییین شده‌ی قدرت‌هایی است که با رأی مردم انتخاب نشده‌اند. این ساختار بی دردسر قدرت بیش‌تر شبیه به دیکتاتوری است تا دموکراسی.

سیاست «جنگ برضد تروریسم» ایالات متحده تصویری بارز از دیکتاتوری سرکردگان آمریکایی است. به یاد دارید که وعده‌های اوباما در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 میلادی بر اساس پایان دادن به جنگ عراق و افغانستان استوار بود. او حتی رقیب خود رییس جمهور وقت، «جورج بوش» را در به‌کارگیری قدرت‌هایی که به وی اجازه‌ی نابهنجاری‌هایی هم‌چون «گوانتانامو» را داده‌اند و نیز به اجرای سیاست‌های امنیّتی بی‌رحمانه در داخل آمریکا که نقض حقوق شهروندی بود، متهم کرد.

اوباما در سخنرانی افتتاحیه‌ی خود - که اندکی بعد، ‌دوباره در قاهره تکرارشان کرد- بر این نکته اذعان داشت که با نظارت وی، ایالات متحده سیاست‌های خارجی خود را از نو خواهد نوشت؛ یعنی از سیاست‌های ارتش سالاری بوش فاصله گرفته و در حل و فصل اختلافات با جمعیّت مسلمان به خصوص ایران، روشی نوین اتخاذ خواهد کرد. اوباما با سخنی به ظاهر از ته قلب اظهار داشت: «اگر آن‌ها مشت خود را بگشایند، ما دست خود را دراز خواهیم کرد.»

اما از هر جهت، اوباما از تمامی وعده‌های به ظاهر مخالف با «جنگ برضد تروریسم» خود خروج کرده است. به راستی که ایالات متحده با نظارت اوباما، سیاست‌های ارتش سالارانه‌ی خود را گسترش داده است. این سیاست‌ها از این باور که «افراط‌گرایی جهان اسلام دموکراسی غرب را تهدید می‌کند» سرچشمه می‌گیرند. اوباما برای از بین بردن سیاست‌های شدید امنیّت داخلی نه تنها اقدامی به عمل نیاورده بلکه به ظاهر آن را گسترش داده است. او هنوز فریب‌کاری‌های رییس جمهور قبل از خود را در کشمکش با ایران و ادعاهای او درباره‌ی خواسته‌های هسته‌ای ایران که به غلط، بخشی از «افراط گرایی اسلامی» خوانده می‌شد را ادامه می‌دهد. چنین چرخش فضاحت باری از تمامی وعده‌های انتخاباتی خود، گواهی کاملاً آشکار بر این مطلب است که آن‌که در رأس قدرت کاخ سفید قرار دارد قانون‌گذار نیست بلکه صرفاً قوانینی را دنبال می‌کند که دیگرانی که منتخب مردم نیستند وضع کرده‌اند.

چرخش فضاحت بار اوباما از تمامی وعده‌های انتخاباتی خود، گواهی بر این امر است که آن‌که در رأس قدرت کاخ سفید قرار دارد صرفاً قوانینی را دنبال می‌کند که دیگرانی که منتخب مردم نیستند وضع کرده‌اند.

با انتشار خبر قتل عام در نروژ که طی آن هفتاد نفر در حمله‌ای مسلحانه و انفجار دو بمب کشته شدند، به جای واکنش مانند یک رهبر سیاسی مستقل، اوباما همانند آدمکی در دست سیستم قدرت پشت صحنه عمل کرد. اگرچه ساعاتی پس از این شقاوت معلوم شد که مجری این جنایت یک نروژی مو بور فاشیست با عقاید کاملاً اسلام‌هراسانه بوده است اما اوباما با واکنش‌های خود بلافاصله سعی داشت القا کند که مسؤول این حمله، تروریسم اسلامی است.

اوباما در سخنرانی کاخ سفید خود اظهار داشت: «این فاجعه برای جهانیان یادآور این مطلب است که تمامی جامعه‌ی جهانی باید در پیش‌گیری از چنین حملاتی اقدامی به عمل آورد و باید هم از لحاظ اطلاعاتی و هم در پیش‌گیری از چنین حملات وحشت‌انگیزی اقداماتی مشترک انجام دهیم.»

شاید وی کلمه‌ی «تروریسم اسلامی» را به کار نبرده باشد اما روشن است که در صدد القای این فاجعه در حکم بخشی از «جنگ برضد تروریسم» است که باز تفکرات را متوجه تروریسم اسلامی خواهد کرد. این تنها دیدگاه اوباما نیست. نخست وزیر انگلیس، «دیوید کمرون» نیز با بیان این که سازمان اطلاعات انگلیس در شناسایی مجرمین به همتایان نروژی خود کمک خواهد کرد، به سرعت وارد عمل شد. سخن وی نیز حاکی از این بود که مجرمین به تشکیلاتی بین‌المللی وابسته‌اند. واژه‌ی «مجرمین» در سخنرانی مربوط به جنگ برضد تروریسم کنایه از تشکیلات اسلامی است!

رسانه‌های خبری ایالات متحده و انگلیس سریعاً به پیش داوری‌هایی پرداختند و اعلام کردند نیروهای نروژی باید در مقابله با «القاعده» و دیگر گروهک‌های «جهادی» وارد عمل شوند. چنین واکنش‌های غلط، گسترده و کورکورانه از سوی رهبران سیاسی و رسانه‌های غرب-که به اصطلاح مطبوعات آزادند- همه گواه این مطلب است که ذهنیّت اسلام هراسی و جنگ برضد تروریسم چگونه در هم تنیده شده است. نتایج چنین رویکردی بسیار آزار دهنده است. در ابتدا، این ذهنیّت از سوی مقام‌های سیاسی و رسانه‌های غربی صرفاً باعث گسترش اسلام هراسی در این جوامع است. در سراسر اروپا، بلافاصله پس از واقعه‌ی نروژ گزارش‌های حاکی از حملات انتقام‌جویانه برضد شهروندان عادی مسلمان به گوش رسید که بدون شک ناشی از روش غلط و مغرضانه‌ی سیاست مداران و رسانه‌ها در خصوص این واقعه، نسبت به اسلام گرایان است.

مسأله‌ی آزار دهنده‌تر این است که ذهنیّت جنگ برضد تروریسم که حکومت‌ها و رسانه‌های غربی در ده سال گذشته به راه انداخته‌اند، فاشیست‌های جامعه ستیز و دیوانه‌ای هم‌چون «اندرس بهرینگ بریویک» را خلق کرده است. کسی که مجری قتل عام نروژ بود. بریویک و دیگرانی مانند او در این اندیشه‌اند که باید از اروپا و ایالات متحده در برابر تهدید اسلامی دفاع کرد. چنین منطقی به خودی خود شکل نمی‌گیرد بلکه نتیجه‌ی مورد انتظار ذهنیّت جنگ برضد وحشتی است که حکومت‌ها و رسانه‌های غربی ده سال است به خورد شهروندان خود می‌دهند.

بُعد ناراحت کننده‌ی قضیه این است که اکثریت شهروندان غربی نه با نهضت‌های دروغین رسانه‌ها و حکومت‌های خود و نه با افراط‌گرایی اسلامی که آن‌ها ادعا می‌کنند، متقاعد نمی‌شوند. بیش‌تر مردم به این درک رسیده‌اند که هرچه به نام افراط‌گرایان مسلمان تمام می‌شود یا ساخته‌ی سازمان‌های اطلاعاتی غرب و یا واکنشی برضد امپریالیسم غرب است. به همین خاطر است که وعده‌های واهی انتخاباتی اوباما جهت خاتمه دادن به جنگ‌های جنایی آمریکا و بازنگری سیاست‌های خارجی با شاخص‌های مردمی‌تر و منطقی‌تر، باعث رأی مردم به او شد.

بُعد دردناک‌تر قضیه این است که، همان‌طور که انتخاب بیهوده و نالایق اوباما نشان می‌دهد، ایالات متحده (و نوکران غربی‌اش) بیش‌تر به سوی ورشکستگی، جنگ‌های جنایی و متجاوزانه پیش می‌روند که قربانیان و آشوب اجتماعی داخلی و خارجی بیش‌تری را به دنبال دارد و تمام این‌ها به خاطر نبود دموکراسی در ایالات متحده (و هر جایی دیگر در غرب) است. ایالات متحده یک دیکتاتوری است و آقای اوباما آن قدر نالایق و نامناسب است که حتی نمی‌توان او را دیکتاتور این مجموعه نامید.

دوشنبه 10/5/1390 - 23:0
طنز و سرگرمی
اسپانیولی: کسیکه یکبار میدزدد، همیشه خواهد دزدید.

 

انگلیسی: طمع به همه چیز، از دست دادن همه چیز است.

عربی: هیچ کس را وادار به دو کار نکن، جنگیدن و زن گرفتن.

انگلیسی: ضربات کوچک درختان بزرگ را از پای در میآورند.

ایتالیایی: معنی همه چیز دانستن هیچ ندانستن است.

عربی: مشورت با کسی کن که تو را به گریه میاندازد نه با کسی که تو را میخنداند.

روسی: برای کسی که شکمش خالی است، هر نوع باری سنگین است.

دانمارکی: وقتی که آش از آسمان میبارد گدا قاشق ندارد.

ایرانی: تیر از جراحت به در آید و آزار در دل بماند.

آفریقایی: یک دوست خوب را با هر دو دستت نگهدار.

فارسی: مرد حکیم خرده نگیرد بر آینه.

ایرانی: یا حرفی بزن که از خاموشی بهتر باشد یا خاموش باش.

فنلاندی: همیشه کمی بترس تا هرگز محتاج نشوی زیاد بترسی.
بوسنی: مرحله اول بلاهت آن است که خود را عاقل بدانیم.

انگلیسی: یک متر یک متر سخت است ولی یک سانت یک سانت مثل آب خوردن است.

ایتالیایی: عشق یعنی ترس از دست دادن تو.

مصری: تندرستی، تاجی است بر سر انسان سالم ولی هیچ کس جز یک بیمار این تاج رانمیبیند.

ژاپنی: باید حریف را به کمک حریف دیگری بدام انداخت

هندی: سکوت هرگز اشتباه نمیکند و هر چه طولانیتر باشد، بهتر قضاوت میکند.

دوشنبه 10/5/1390 - 22:59
اخبار

به گزارش رجانیوز به نقل از جام نیوز ، شبکه صدای امریکا از بازگشت "مهدی فلاحتی" به برنامه [روی خط] خبر داد. نامبرده که به خاطر در امان ماندن از تبعات رسوایی تجاوز به همکارش (ا-س) بالاجبار برای مدتی به پشت دوربین –کادر سردبیری اخبار- تبعید شده بود، رسما از فرداشب اجرای برنامه مذکور را از سر خواهد گرفت.

شایان ذکر است که افشاگری "جام نیوز" از تجاوز جناب فلاحتی به خانم (ا-س) در مجموعه صدای امریکا، پس از مدتی انکار و لاپوشانی بالأخره با اعتراف صریح آرش سیگارچی -مجری سابق برنامه روی خط- و جوابیه تکمیلی وی همراه شد. سیگارچی در جوابیه ارسالی خود برای "جام نیوز" از در جریان رسیدگی قرار داشتن پرونده این تجاوز در دادگستری امریکا خبر داده بود.

اعترافی که چندان به مذاق دست اندرکاران صدای امریکا خوش نیامد و قطع همکاری آنها با او را به دنبال داشت.
بی تردید این فرار به جلوی رسانه فارسی زبان وزارت خارجه امریکا -فارغ از اینکه نشانه برد تأثیر افشاگریهای "جام نیوز" می باشد- توهین مستقیم به مخاطبین شبکه و دهن کجی آشکار به دستگاه قضائی ایالات متحده امریکا است.

دوشنبه 10/5/1390 - 22:58
سياست

نگاهی به تفاوت دیدگاه رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، حاکی از رویکرد هر کدام از این کشورها به مسائل سیاسی و جهانی است.

به گزارش رجانیوز، محمود احمدی‌نژاد شب گذشته و در دیدار با دانش‌آموختگان و اعضای باشگاه دانش‌پژوهان جوان، ضمن تاکید بر هدایت علوم انسانی به سوی فرهنگ و عدالت، گفت: این که یک دانشمند شیمی تجهیزاتی بسازد که با آن صدها هزار نفر کشته شوند یا یک بیماری ریشه‌کن شود را علوم انسانی تعیین می‌کند.

از سوی دیگر، ساعاتی پس از انتشار این سخنان رئیس جمهور ایران، باراک اوباما در گفتگو با شبکه خبری "سی ان ان"، کشته شدن زنان و کودکان بی گناه در جریان عملیات‌های نظامی آمریکا در جهان را امری عادی دانست و گفت: هر وقت که دستور شلیک موشک یا فرستادن سرباز به منطقه جنگی را صادر می‌کنم، آگاهم که عده‌ای از مردم کشته می‌شوند اما این مسئله اقتضای شغل من است.

گفتنی است، چندی پیش نیز کاربران اینترنتی دست به مقایسه محبوبیت رئیس جمهور آمریکا و رئیس جمهور ایران در جریان سخنرانی‌های عمومی آنان زده بودند.

دوشنبه 10/5/1390 - 22:56
طنز و سرگرمی
- چرا روی آدرس اینترنت به جای یک دبلیو؛سه تا دبلیو می گذارند ؟ چون کار از محکم کاری عیب نمی کند!

 

۲- اگر اسکلت از بالای دیوار بپرد پایین چه می شود ؟ هیچ وقت این کار را نمیکند چون جیگر ندارد!

۳- چرا مار نمی تواند به مسافرت برود ؟ چون دست ندارد که برای خداحافظی تکان دهد!

۴- برای قطع جریان برق چه باید کرد ؟ باید قبض آن را پرداخت نکرد!

۵- نصف النهار چیست ؟ همان شام است که در واقع نصف نهار است که برای شام مانده است!

۶- آخرین دندانی که در دهان دیده می شود چه نام دارد؟ دندان مصنوعی!

۷- چرا دوچرخه خودش نمی تواند به ایستد؟ چون خیلی خسته است!

۸- اگر کسی قلبش ایستاده بود چه می کنید؟ برایش صندلی می گذاریم !

۹- دارچین رو چگونه درست می شود؟ وقتی یک چینی را دار بزنند!

۱۰- چرا لک لک موقع خواب یک پایش را بالا می گیرد ؟ چون اگر هر دو تا رو بالا بگیرد ؛ می افتد!

۱۱- اگر شخصی خیلی سر شناس باشد ؛ به نظر شما چه کاره است ؟ آرایشگر!

۱۲- اگر تلویزیون روشن نشد چه می کنید ؟ آن را هل می دهیم و می زنیم کانال دو!

۱۳- شباهت دماسنج با ورقه ی امتحان در چیست؟ هر دو وقتی به صفر می رسند آدم می لرزد!

۱۴- چرا دود از دودکش بالا می رود ؟ چون ظاهرا چاره ی دیگری ندارد!

۱۵- شباهت نون سوخته با آدم غرق شده چیست ؟ هر دو تاشونو دیر کشیدن بیرون!

۱۶- فرق یخمک با آتروپات در چیست؟ یخمک خوشمزه تر است!

۱۷- فرق باتری با مادر زن در چیست ؟ باتری حداقل یک قطب مثبت دارد اما مادر زن هیچ چیز مثبتی ندارد!

۱۸- اختراعی که برای جبران اشتباهات بشر درست شده است چیست ؟ طلاق!

۱۹- چه طوری زیر دریایی رو غرق می کنند؟ یه غواص میره در میزنه !

۲۰- ناف چیست؟ ناف نمره ی صفری است که طبیعت به شکم بی هنر داده است

دوشنبه 10/5/1390 - 22:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته