• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3673روز قبل
خودرو
براساس تازه ترین گزارش گمرک ایران طی شهریور ماه سال 92 بالغ بر 5226 دستگاه خودرو به کشور وارد شده
براساس تازه ترین گزارش گمرک ایران طی شهریور ماه سال 92 بالغ بر 5226 دستگاه خودرو به کشور وارد شده که بالاترین میزان واردات خودرو طی شش ماهه نخست سال جاری محسوب می شود، کل واردات خودرو به کشور طی نیمه اول سال 92 بالغ بر 22 هزار و 222 دستگاه است که بیش از 23 درصد آن طی شهریورماه صورت گرفته است.

براساس این گزارش واردات خودروهای لوکس با قیمت بیش از 100 هزار دلار به شدت کاهش پیدا کرده است در شهریور ماه تنها سه دستگاه خودروی با قیمت بیش از 100 هزار دلار وارد کشور شده است که البته گرانترین خودروی وارداتی در سال 92 نیز در جمع این خودروهای قراردارد، این خودرو یک دستگاه فراری اسپایدر کروک 458 است که با قیمت 204 هزار دلار به کشور وارد شده است ارزش ثبتی این خودرو قبل از اخذ عوارض قانونی در گمرک با احتساب ارز 2480 تومانی معادل 507 میلیون تومان محاسبه شده است.

فهرست گرانترین خودروهای شهریورماه 1392

قابل ذکر است یک بار دیگر واردات یک دستگاه فراری 458 در آبان سال 90 در فضای خبری کشور تنش های فراوانی به دنبال داشت براساس قوانین واردات خودرو بدون داشتن نمایندگی رسمی خدمات ممنوع است البته شنیده ها حکایت از آن دارد که مجوزهای خاص که به طور مثلا در اختیار مدال آوران ورزشی قرار می گیرد امکان واردات خودروهایی از این دست را به کشور فراهم می کند. هرچند صحت این موضوع تائید نشده ولی گفته می شود مجوز این افراد در بازار تا حدود 150 میلیون تومان دست به دست می شود. به نظر می رسد توجیه برای صدور چنین مجوزهایی بودجه نداشتن فدراسیونهای ورزشی کشور است، نبود بودجه برای تقدیر از مدال آوران بهانه ای برای صدور مجوزهای خاص شده و در نهایت این مجوزها به دلیل نداشتن تمکن مالی توسط وزرشکاران برای واردات خودروهای لوکس سر از دست دلالان خودرو در می آورد.

پرداخت یارانه وارداتی به خودروهای لوکس
به هر شکل ثبت رسمی واردات خودروهایی با قیمت چند صد هزار دلاری با افزایش نرخ رسمی ارز از 1226 تومان به 2480 تومان به شدت کاهش پیدا کرده است ولی سئوال اینجاست اگر حتی چنین ارزی توسط اتاق مبادلات ارزی در اختیار واردکنندگان خودروهای لوکس قرار نمی گیرد، چرا باید از محل مابه التفاوت نرخ ارز آزاد و رسمی در محاسبه گمرکی این خودروها به واردات خودروهای لوکس یارانه داده شود؟

در صورتی که تعرفه واردات خودروهای لوکس به قیمت ارز آزاد محاسبه شود برای واردات فراری 204 هزار دلاری باید 506 میلیون تومان گمرکی اخذ شود در حالی که در حال حاضر با احتساب دلار 2480 تومانی 380 میلیون تومان تعرفه گمرکی از وارد کننده این فراری اخذ شده است.

حال سئوال اینجاست چرا دولت باید از محل مابه التفاوت نرخ ارزی که نگران کاهش آن است به واردات خودروی لوکس رقمی معادل 126 میلیون تومان یارانه بدهد، این رقمی که معادل حداقل دستمزد 21 کارگر طی یک سال است. آیا سیستم مکانیزه گمرک کشور امکان محسابه گمرکی واردات خودروهای لوکس بر اساس نرخ روز دلار را نمی دهد؟ اگر دولت نگران کسر بودجه از مجل کاهش نرخ ارز است چرا چنین فضاهای رانتی همچنان در اقتصاد کشور وجود دارد؟

در شش ماهه نخست سال جاری بالغ بر 14 دستگاه خودروی با قیمت بیش از 100 هزار دلار به کشور وارد شده است، که تمامی این خودروها به دلیل ظرفیت بالای 2500CC مشمول تعرفه وادراتی 75 درصدی هستند، حقوق گمرکی اخذ شده از این خودروها براساس ارز 2480 تومانی معادل 3.9 میلیارد تومان بوده است در حالی که قیمت این خودروها در بازار با ارز آزاد 3300 تومانی قیمت گذاری می شود و از محل مابه التفاوت ارز در محاسبه حقوق گمرکی درواقع وارد کنندگان این خودروها بالغ بر 1.3 میلیارد تومان (معادل حداقل حقوق یک سال 228 کارگر) حقوق گمرکی کمتری پرداخت کرده و عملا یارانه گرفته اند.

مسئولان دولتی باید پاسخگو باشند در شرایطی که برای جلوگیری از نرخ ارز و کسر بودجه، رئیس کل بانک مرکزی را قربانی می کنند، چرا باید به واردات خودروهای لوکس از محل همین ارز بالا نگه داشته شده یارانه پرداخت شود؟
منبع: خبرآنلاین
شنبه 20/7/1392 - 17:1
شخصیت ها و بزرگان
در روزهای پیش روی خاطره مجاهدات و شهادت عالمی جلیل و كهنسال زنده می‌شود، كه در طول سال‌های مبارزات و نیز در دوره كوتاه حیات خود پس انقلاب، از استوانه‌های نظام اسلامی به شمار می‌رفت.

شهید آیت‌الله حاج آقاعطاءالله اشرفی اصفهانی پس از ترور سومین شهید محراب، هماره خود را چهارمین آنان می‌خواند و با شرایط كهولت در جبهه و پشت جبهه، ره به لقای دوست می‌جست. آنچه پیش روی دارید پاره‌ای از خاطرات حواریون و یاران آن شهید گرانمایه از منش آن بزرگ، در واپسین فصل از حیات اوست. یادش گرامی باد.

اگر می‌توانست در جبهه می‌ماند

این پیرمرد در آن سن اگر می‌توانست در جبهه می‌ماند و اسلحه به دست می‌گرفت و مانند یك جوان با دشمن می‌جنگید و تنها ضعف بدنی و سن بالا و وظایف خاصش مانع این حركت و اقدام شده بود. او می‌توانست صدها و هزاران سرباز را از سنگر نمازجمعه به جبهه‌های جنگ بفرستد. با خطبه‌هایی كه در نمازجمعه می‌خواند و در جبهه پخش می‌شد، دل رزمندگان را گرم می‌كرد، به‌قدری كه یك هنگ ارتش نمی‌توانست به آنها دلگرمی بدهد. او می‌توانست همه را در مقابل دشمنان بسیج كند. یك خطبه نمازجمعه چقدر نیرو و حرارت در میان مردم ایجاد می‌كند كه اگر ما هر كمبودی داشته باشیم، كمبودها جبران می‌شود. (1)

حضورش به بچه‌های جبهه دلگرمی می‌داد

لباس رزم می‌پوشید، عمامه به سر می‌گذاشت و در جبهه حضور می‌یافت. آنجا هم كه می‌رفت، خیلی مورد توجه رزمنده‌ها قرار می‌گرفت و با آنها به گرمی برخورد می‌كرد و به آنها روحیه می‌داد. خیلی متواضع بود و رزمندگان همه تعجب می‌كردند، از اینكه پیرمردی كه مجتهد است، به میانشان آمده است و با آنها غذا می‌خورد.

همنشینی با آیت‌الله اشرفی برای رزمنده‌ها ایجاد روحیه می‌كرد. هر موقعی كه قرار بود حمله شروع شود، ایشان شب حمله در آنجا بود، چقدر این مرد با خدا، اهل دعا و نماز شب بود. زیارت عاشورا و دعای توسل برای بچه‌ها می‌خواند و یك دلگرمی كامل برای بچه‌های جبهه محسوب می‌شد. می‌رفت و برمی‌گشت، مثلاً بعضی اوقات با پادگان و فرماندهان آنها تماس می‌گرفت. برای اینكه به آنها دلگرمی بدهد. (2)

بازگشت از منطقه خطرناك را قبول نكردند

در سال 1360 بنده به عنوان فرمانده گردان‌های شهادت در منطقه تنگه حاجیان(3) در نوار مرزی مشغول به خدمت بودم كه از طریق سروان آذرین از پادگان قلعه شاهین(4) به ما گفته شد حاج‌آقا برای بازدید از مناطق عملیاتی در مسیر اسلام‌آباد غرب هستند. با چند تن از دوستان برای استقبال از آقا به بالاطاق(5) آمده بودیم كه در همان زمان، بمباران هوایی شروع شد و چند نفر از دوستانمان شهید شدند. ما با بی‌سیم به محافظین آقا خبر دادیم كه بهتر است آقا تشریف نیاورند، وضع خوب نیست. ایشان قبول نكردند و به همراه فرزندشان و چهار محافظ با خودروی جیپ آهو به نزدیك بالاطاق رسیدند. ما بالای سر جنازه‌ها بودیم. خون برادران سپاه با رزمندگان ارتش در هم آمیخته بود. آقا در كنار آنها زیر لبان خود زمزمه‌ای كردند و سپس گفتند: «این هم افتخار دیگری از همكاری و هماهنگی برادران ارتشی و سپاهی.»(6)

اینها برای من حكم مار و عقرب را دارند

اوایل جنگ بود و ستاد مجهزی برای فرستادن امكانات به جبهه وجود نداشت. از مسجد جامع كه خارج می‌شدیم، مردم با توجه به ایمان و اعتقادی كه به مسائل مربوط به جهاد و دفاع از دین مبین اسلام داشتند، طلا و زیورآلات خود را از دست‌هایشان باز می‌كردند و به شهید محراب می‌دادند و ایشان هم آنها را در جیب خود می‌گذاشتند و به منزل می‌آوردند، بعد مرا صدا می‌كردند و می‌فرمودند اینها را بیاورید و آمار دقیقشان را بگیرید. اینكه سكه است یا گلوبند، انگشتر، گوشواره و هرچه هست، روشن كنید تا به مصرف جبهه‌ها برسد. شاید یكی دو ساعت از برگزاری نمازجمعه نگذشته بود كه حاج‌آقا با وجود خستگی زیاد مصمم بودند پس از آمارگیری این زیورآلات را به ستاد كمك‌رسانی به جبهه‌ها بفرستیم تا مایحتاج عمومی رزمندگان تأمین شود. هرچه به ایشان می‌گفتیم حالا عجله نكنید مشكلی نیست، ما برای فردا آمار این طلاها را می‌گیریم و به ستاد می‌فرستیم، حاج‌آقا می‌فرمودند: «خیر، اینها تا زمانی كه در این منزل هستند امانت الهی به شمار می‌روند و من خوابم نمی‌برد.» بعد هم آن طلاها را تكان می‌دادند و می‌گفتند: «اینها برایم حكم مار و عقرب را در این منزل دارند، هرچه زودتر اینها را از منزل من خارج كنید.» ما هم به‌سرعت پس از آمارگیری و نوشتن آنها روی كاغذ طلاها را تحویل برادران سپاهی می‌دادیم تا به مصرف برسند. (7)

مگر من اضافه‌تر از بقیه‌ام؟!

اوایل سال 1361 بنده كه مسئول عقیدتی سیاسی هنگ ژاندارمری ایلام، دهلران و مهران بودم، به اتفاق چند تن از برادران برای بازدید از خطوط مقدم به منطقه چنگوله، بین مهران و دهلران رفتیم. به ما اطلاع دادند حاج‌آقا به ایلام آمده است. به طرف صالح‌آباد ایلام در حركت بودیم. گویا دشمن از آمدن حضرت آیت‌الله به ایلام اطلاع پیدا كرده بود. توپخانه دشمن به‌شدت كار می‌كرد و بمباران هوایی هم ادامه داشت. در نزدیكی صالح‌آباد امامزاده‌ای قرار داشت و تقریباً خالی از سكنه بود. من و سروان آریافر به حضور ایشان رفتیم. آریافر گفت: «توپخانه مهران به‌شدت فعال است. گویا عراقی‌ها از حضور حضرتعالی اطلاع پیدا كرده‌اند. بهتر است سریعاً به ایلام برگردید.» حاج‌آقا نگاهی به آریافر كرد، لبخندی زد و گفت: «مگر من از این افراد مرزی اضافه‌تر هستم؟» و سپس ادامه داد: «پسرم! از مشكلات و خواسته‌هایتان بگویید.»(8)

تعهد داشت تا در قرارگاه بماند

در تمام عملیات مهم شهید اشرفی اصفهانی تعهد داشت در قرارگاه حضور یابد. گاهی اوقات فرماندهان عزیزی كه در جبهه‌ها حضور داشتند، مثل شهید سپهبد صیاد شیرازی یا سردار سرلشكر محسن رضایی چون ممكن بود قرارگاه شناسایی شده باشد، از ما می‌خواستند تا به هر طریق ممكن شهید اشرفی اصفهانی را به كرمانشاه برگردانیم كه ایشان یا نمی‌آمدند یا به‌سختی می‌توانستیم ایشان را متقاعد كنیم و برگردانیم.

با قرائت دعا به رزمندگان روحیه می‌دادند

مطلب دیگری كه قابل توجه است این كه این پیرمرد 83 ساله چند روز قبل در عملیات «مسلم بن عقیل» در لحظه شروع عملیات با قرائت دعای توسل با حال مخصوصشان به رزمندگان ما روحیه دادند كه شاید یكی از عوامل حقد و كینه این ناجوانمردها انتقام‌گیری بود و امیدوارم صدا و سیما یك بار دیگر آن منظره را برای مردم پخش كند تا مردم با آن شخصیت بیشتر آشنا شوند. (9)

ابتدا خودش اسلحه می‌گرفت

چهارمین شهید محراب، آیت‌الله اشرفی اصفهانی وقتی كه می‌خواست بگوید بسیج شوید، ابتدا خودش اسلحه می‌گرفت. این پیرمرد روحانی و این نور خدا به سنگر عملیات مسلم بن عقیل آمده بود و آن چنان آیات خدا را با عشق تلاوت می‌كرد كه همه حاضران به چهره ایشان نگاه می‌كردند و همه شهادت را در چهره آیت‌الله اشرفی در همان لحظه می‌دیدند. (10)

دیگر آماده شویم كه پیروزی مسلم است

تا ساعت 11 شب هیچ خبری از عملیات نبود و وقتی به حاج‌آقا گفتند عملیات انجام نمی‌شود، فرمودند: «نه، ان‌شاءالله باید منتظر باشیم.» بعد عبایشان را برداشتند و به گوشه‌ای از چادر كه سران جنگ در آن بودند، رفتند. مرحوم شهید صیاد شیرازی، آقای آهنگران، (11) شهید محلاتی، تیمسار سهرابی فرمانده وقت ارتش و مرحوم ابوی دو ركعت نماز می‌خواندند. دستشان را به سمت آسمان بلند كردند و گفتند: «خدایا! بچه‌های ما به امید پیروزی به اینجا آمده‌اند، این پیروزی را نصیب ما كن.» ناگهان هوا متلاطم شد و ابرها شروع به باریدن كردند. ایشان فرمودند: «دیگر باید آماده شویم كه پیروزی مسلم است.» یك ساعت بعد بچه‌ها حمله كردند، جلو رفتند و قسمتی از مواضع را از دشمن گرفتند و آزاد كردند. خیلی‌ها از زبان ایشان نقل كردند ما شاهد بودیم شهید دعا كردند و دعای خیر شهید محراب این پیروزی را از ساعت 11 به بعد نصیب ما كرد. عملیات انجام شد. بچه‌ها رفتند و این پیروزی را برای نظام كسب كردند. (12)

سعی داشتند در مراسم شهیدان شركت كنند

هر وقت آیت‌الله اشرفی اصفهانی به خمینی‌شهر تشریف می‌آوردند، سعی می‌كردند در تشییع جنازه و مراسم شهیدان شركت كنند و مردم نیز سعی می‌كردند فرصت‌های بیشتری را خدمت ایشان برسند. (13)

هر لحظه امكان داشت گلوله‌های دشمن به آنجا اصابت كند

این پیرمرد بزرگوار وقتی به آنجا می‌رفتند از هر نظر فضای مناسبی را به وجود می‌آوردند. فضایی نورانی و گرم كه هیچ‌وقت رزمنده‌ای در آن احساس خستگی نمی‌كرد. رزمندگان فكر می‌كردند پدربزرگشان را دیده‌اند. واقعاً ایشان از پدر هم نزدیك‌تر بودند. صحبت‌هایشان حكیمانه بود. به رزمندگان می‌گفتند: «اسلام پیروز خواهد شد و كفر نابود. اینها كفارند. اینها خبیث‌اند، اینها ناجوانمردانه شهرها، زن و بچه ما را با گلوله، توپ، موشك، بمب و راكت می‌زنند. ما باید با آنها مبارزه كنیم.» نماز جماعت را هم در سنگرها می‌خواندند. آن نمازها واقعاً عرفانی بود. در بعضی مواقع فقط 10 نفر برای نماز حضور داشتند، اما همین كه افراد سنگرهای هم‌جوار اطلاع پیدا می‌كردند حاج‌آقا آمده‌اند، رزمنده‌ها خودشان را می‌رساندند و نمازهای باشكوهی برگزار می‌شد. با وجود وضعیتی كه بر آنجا حاكم بود و هر لحظه امكان داشت خمپاره یا گلوله‌های دشمن به آنجا اصابت كند. (14)

ما را از چه می‌ترسانند؟

چندی قبل از شهادت آیت‌الله اشرفی اصفهانی یكی از خانم‌ها با حالتی پریشان پیش من آمد. نامه‌ای را به من داد و گفت: «این نامه را پشت در خانه یافته است.» وقتی ایشان نامه را خواند و از متن آن مطلع شد، آن را برای پیگیری پیش ما آورد. نامه مورد نظر امضا یا نشانه‌ای نداشت. در نامه اشاره شده بود در آینده نزدیك انفجاری در مسجد جامع روی خواهد داد. نامه را برای پیگیری بیشتر به شهربانی فرستادیم و فتوكپی آن را به منزل حاج‌آقا بردیم و آن را در اختیار فرزند ایشان قرار دادیم و قرار شد، نامه را به حاج‌آقا بدهند. چند روز بعد شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی نامه را خواند و فرمودند: «ما را از چه می‌ترسانند؟»(15)

همواره آماده پرواز بود

یك هفته پیش از شهادت به منزل ایشان رفتم. اتاق كوچكی بود كه مردم خدمت آن عزیز می‌رسیدند. تا آن موقع تعدادی از ائمه جمعه شهید شده بودند، از جمله آیت‌الله قاضی طباطبایی، آیت‌الله صدوقی، آیت‌الله مدنی و آیت‌الله دستغیب. در گوشه اتاق یك جایی را به من نشان دادند. كفنشان بود و تربت سیدالشهدا(ع). بعد گفتند: «من اینها را دم دست گذاشته‌ام، چون ممكن است شهید شوم.»(16)

به شما می‌گویم از اینجا برو

می‌خواست با خانم‌ها و محارم وداع كند. بنابراین ما نباید می‌ماندیم، برخاستیم و بیرون آمدیم. جمعیت زیادی آنجا و در راه پله‌ها هم ایستاده بودند. حاج‌آقا به محافظش گفت: «برو بیرون.» او مقداری تأمل كرد، چون تكلیف محافظت را داشت و نمی‌خواست برود. حاج‌آقا هم عصبانی شد و گفت: «به شما می‌گویم از اینجا برو.» محافظ هم تفنگش را به دوش كشید و بیرون آمد، بعد با ناراحتی به حاج‌آقا محمد و حاج‌آقا حسین گفت:«حاج‌آقا مرا بیرون كرد. حالا اگر اتفاقی بیفتد من چه كار كنم؟» گفتند: «در خمینی‌شهر كسی كاری به حاج‌آقا ندارد. اینجا زادگاهش است و مردم علاقه عجیبی به او دارند.»(17)

لباس مشكی‌تان را آماده كنید

در روزهای واپسین در عین اینكه چهره شادابی داشتند، ولی نوعی نگرانی در وجودشان حس می‌شد. آن روز وقتی از منزل همشیره خارج شدند، خطاب به ما گفتند: «لباس مشكی‌تان را آماده كنید، چون ممكن است این آخرین ملاقات من با شما باشد.»(18)

10، 12 روز دیگر به دردتان می‌خورد

ایشان یك عكس دارند كه كنار حضرت امام نشسته‌اند. ما از آن عكس یك پوستر درست كردیم و پایین پوستر نوشتیم به مناسبت عید غدیر. آقایی بود به نام حسین سیاه‌متن. او را مأمور كردیم و گفتیم هزینه‌ات را می‌دهیم كه این عكس‌ها را به كرمانشاه ببری. ایشان می‌گفت وقتی عكس‌ها را خدمت حاج‌آقا بردم، ایشان نگاهی كردند و پرسیدند: «این عكس‌ها را چه كسی درست كرده است؟» جواب دادم: «بچه‌های خمینی شهر و مكتب الزهرا(س).» ایشان ابتدا ناراحت شد كه چرا این كار را كرده‌اید؟ بعد كه آرام‌تر شدند رو به پسرشان، حاج‌آقا حسین كردند و گفتند: «این عكس‌ها را ببر و در سرسرای راه‌پله بگذار. یك پارچه هم روی آنها بكش.» حاج‌آقا حسین پرسیدند: «برای چه این كار را بكنم؟» حاج‌آقا جواب دادند: «این عكس‌ها 10،12 روز دیگر به دردتان می‌خورد.»عید غدیر هجدهم ماه ذیحجه بود. بیست و هفتم همان ماه آقا به شهادت رسیدند. (19)

شاید دست من پیرمرد را بگیرند

پدرم می‌گفت مرا در كنار شهدای فتح‌المبین، بیت‌المقدس(20) و رمضان به خاك بسپارید، شاید این جوانان به خون خفته دست من پیرمرد را بگیرند و در درگاه الهی شفیعم شوند.

پنج تابوت خونین

مرحوم آقای مجتهدی قبل از شهادت آیت‌الله اشرفی اصفهانی در عالم مكاشفه پنج تابوت خونین می‌بینند كه روی زمین می‌آیند. همه تابوت‌ها خونین بوده‌اند. وقتی تابوت‌ها روی زمین قرار می‌گیرند، اشخاص داخل تابوت‌ها خود را معرفی می‌كنند، نفر چهارم می‌گوید: «من اشرفی اصفهانی هستم.»(21)

احساس می‌كنم این آخرین ملاقاتم با امام بود

آخرین ملاقاتی كه با حضرت امام داشتند، 48 ساعت قبل از شهادتشان بود، یعنی روز چهارشنبه 21 مهر 1361. بعد از جلسه رو به من كردند و گفتند: «فلانی! عمرم به آخر رسیده است.» پرسیدم: «مگر چه شده است؟» جواب دادند: «من 60 سال است كه با امام ملاقات دارم. ایشان همیشه با من مصافحه می‌كرد، اما این بار با من معانقه(22) داشتند. احساس می‌كنم این آخرین ملاقاتم با امام بود.» در منزل هم كه بودیم یك بار سر سفره كه همه جمع بودیم با حالتی خندان گفتند: «امام این بار دو دفعه مرا در آغوش كشید. فكر می‌كنم دیگر ملاقاتی در كار نباشد.»

اگر مرا ندیدید، حلالم كنید

زمانی كه می‌خواستند منزل را به مقصد نماز جمعه ترك كنند، گفتند: «می‌خواهم زودتر بروم تا سخنرانی آقای رستگاری را بشنوم.» هنگام خروج از منزل رو به مادرم كردند و گفتند: «علویه! اگر مرا ندیدید حلالم كنید.» شاید این اولین بار بود كه موقع رفتن به نماز جمعه چنین سخنی بر زبان می‌آوردند. در هیچ روز جمعه‌ای چنین حركتی از ایشان ندیده بودیم. (22)

ایشان دو مزار دارند

بعد از آن كه بدن شهید را در گلزار شهدای اصفهان دفن كردیم، به كرمانشاه آمدیم و لباس‌های ایشان را كه در یك كارتن از بیمارستان آورده بودند تحویل گرفتیم. من دیدم كارتن سنگین است. لباس‌ها را كه از داخل كارتن درآوردیم متوجه شدیم پای قطع شده شهید در بین لباس‌هاست. در اثر انفجار پای ایشان از ناحیه ساق قطع شده و هنگام انتقال جنازه لای لباس‌ها مانده بود. به دفتر امام زنگ زدیم. فرمودند: «چون یك هفته از ماجرا گذشته است، دیگر جایز نیست نبش قبر كنید. قسمت باقی‌مانده از بدن را با لباس‌هایی كه در اثر انفجار سوخته و آغشته به خون بود در قبرستان شهدای كرمانشاه دفن كنید. الان شهید محراب دو مزار دارند یكی در اصفهان و یكی در كرمانشاه.»(23)

وصایا. . .

«به سه نفر از بنده‌زاده‌ها حاج‌آقا حسین، حاج‌آقا محمد، حاج‌آقا احمد و دو نفر از صبیه‌ها عزت‌آغا و عصمت‌آغا وصیت می‌كنم به تقوی و پرهیز از گناه، عفت، پاكدامنی، مودت، دوستی با هم و حفظ كردن ناموس‌های آنها امر حجاب و اقامه نماز در اوقات خود و سایر واجبات شرعیه و اینكه حقیر را در هر حالی از دعاهای خیر و طلب مغفرت و رحمت فراموش نكنند و آنها را به خدا می‌سپارم و دختر، عروس، نوه و همشیره‌های حقیر اگر حجاب اسلامی را رعایت نكنند مورد نفرین واقع می‌شوند، در حال حیات و ممات خداوند به اعمال ما بصیر و خبیر است و مدفن اینجانب را در تخت فولاد قرار دهید. ان‌شاءالله.»

پی‌نوشت:

(1) آیت‌الله احمد جنتی

(2) آیت‌الله حیدرعلی جلالی خمینی

(3) تنگه حاجیان در شمال‌غربی گیلانغرب و سه‌راهی جاده قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب واقع است. همین موقعیت سوق‌الجیشی و حساس باعث شده بود در طول نبرد هشت ساله دفاع مقدس این تنگه محل درگیری‌های سخت میان رزمندگان و نیروهای عراقی باشد

(4) پادگان ابوذر، قبلاً به شاهین یا قلعه شاهین شهرت داشت

(5) بالاطاق، نام منطقه‌ای است بین كرند غرب و سرپل ذهاب

(6) قدرت‌علی حشمتیان

(7) محمد اشرفی اصفهانی

(8) قدرت‌علی حشمتیان

(9) آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

(10) محسن رضایی

(11) صادق آهنگران، متولد شهر دزفول كه در طول سال‌های دفاع مقدس با نوحه‌های دلنشین و شورانگیز باعث تقویت روحیه رزمندگان می‌شد

(12) حجت‌الاسلام حسین اشرفی اصفهانی

(13) حجت‌الاسلام صلواتی

(14) مصطفی سلطانیان

(15) حاجیان

(16) حجت‌الاسلام محمدجواد غلامی

(17) حاج ابوالقاسم شومالی

(18) احمد اشرفی اصفهانی

(19) حاج ابوالقاسم شومالی

(20) عملیات بیت‌المقدس در تاریخ 10/2/1361 و در منطقه جنوب غربی اهواز آغاز شد. این عملیات كه در چهار مرحله به اجرا درآمد، در تاریخ 3/3/1361 با آزادسازی خرمشهر به پایان رسید. در عملیات مذكور همچنین شهر هویزه، منطقه جفیر، پادگان حمید و جاده اهوازـ‌خرمشهر از وجود دشمن پاكسازی شد.

(21) حجت‌الاسلام مجتبی عزیزی

(22) معانقه به معنای در آغوش گرفتن برادر مؤمن است.

(23) حجت‌الاسلام حسین اشرفی اصفهانی

منبع : روزنامه جوان
شنبه 20/7/1392 - 17:0
خاطرات و روز نوشت
در تكریم یاد وخاطره چهارمین شهید محراب

شهید آیت‌الله حاج شیخ عطاءالله اشرفی اصفهانی، در سال 1281ﻫ. ش (1323ﻫ. ق) در خانواده‌ای روحانی در خمینی‌شهر اصفهان دیده به جهان گشود. پدر ایشان حجت‌الاسلام میرزا اسدالله اشرفی و جد اعلای ایشان حجت‌الاسلام میرزا محمدجعفر از علمای بزرگ جبل عامل بود. ایشان تنها فرزند ذكور باقیمانده از پدر بود.

شهید اشرفی اصفهانی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و در 12 سالگی برای ادامه تحصیل به مدرسه نوریه اصفهان رفت و مدت 10 سال در محضر اساتیدی چون آیت‌الله سید مهدی درچه‌ای، آیت‌الله سید‌محمد نجف‌آبادی، آیت‌الله سیدمحمد فشاركی و آیت‌الله سیدحسن مدرس تلمذ كرد. دوران طلبگی ایشان در تنگدستی عجیبی سپری شد، آن‌گونه كه هر هفته ناچار بود فاصله 12 كیلومتری اصفهان‌ـ‌خمینی‌شهر را پیاده طی كند و در طول هفته نیز با قوت لایموتی بسازد.

در سال 1302ﻫ. ش و در سن 21 سالگی برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و 23 سال در آنجا به كسب فیض مشغول شد و از محضر اساتید بزرگی چون آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله سید محمدتقی خوانساری بهره‌ها برگرفت و در 40 سالگی از ایشان درجه اجتهاد گرفت و در زمره اساتید و علمای برجسته قم به شمار می‌رفت. ایشان در تمام 12 سالی كه شاگرد آیت‌الله خوانساری بود، تمام دروس ایشان را تقریر كرد كه همچنان باقی‌اند. در سال 1335ﻫ. ش به دستور آیت‌الله بروجردی برای تبلیغ و نشر معارف دینی به كرمانشاه رفت و در آنجا رحل اقامت افكند و به تربیت طلاب دینی پرداخت.

همزمان با اوج‌گیری انقلاب اسلامی به رهبری امام، شهید اشرفی نیز در كرمانشاه حركت‌های وسیعی را آغاز كرد. اوج این فعالیت‌ها برگزاری مجلس ترحیم شهادت آیت‌الله سیدمصطفی خمینی بود كه به دعوت ایشان در مسجد آیت‌الله بروجردی منعقد شد و سخنرانی‌های انقلابی و پرهیجانی ایراد شدند. ساواك برای دستگیری سخنرانان و برهم زدن مراسم تلاش زیادی كرد، اما همدلی مردم و هوشمندی شهید آیت‌الله اشرفی تلاش ساواك را به شكست كشاند.

پس از پیروزی انقلاب این شهید بزرگوار تمام علم و توانش را در خدمت انقلاب قرار داد و با ایراد خطبه‌های نماز جمعه، مصاحبه‌ها و پیام‌های داهیانه و مؤثرش به یكی از اركان تقویت پایه‌های نظام تبدیل شد. با آغاز جنگ تحمیلی، شهید آیت‌الله اشرفی در بسیج همه‌جانبه مردم و پشتیبانی از جبهه‌ها سعی بلیغ كرد و در مدت 25 ماهی كه حیات پربارش ادامه داشت، با حضور در جبهه‌ها، دلجویی از رزمندگان، سخنرانی برای آنها و پشتیبانی مادی و معنوی از آنان لحظه‌ای دست از تلاش برنداشت. او به‌رغم كهولت سن مسافت‌های طولانی و صعب‌العبور را با وسائط نقلیه نظامی طی می‌كرد و بارها در جبهه‌های ایلام، قصر شیرین، پادگان ابوذر، گیلان‌غرب، نوسود، بستان، آبادان، خرمشهر و سومار حضور پیدا كرد و با سخنان دلنشین خود روحیه رزمندگان اسلام را تقویت كرد. هنگامی كه قصرشیرین از لوث وجود دشمن بعثی پاك شد، به آنجا سفر كرد و در مسجد شهر دو ركعت نماز شكر به جای آورد. همچنین پس از آزادی بستان، زیر بمباران وحشیانه دشمن وارد شهر شد و از آنجا به آبادان رفت. در هنگام شروع عملیات فتح‌المبین در دوم فروردین 1361 نیز در قرارگاه حضور یافت و پیشنهاد داد عملیات به نام حضرت زهرا(س) نامگذاری شود.

شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی پس از 80 سال خدمت به اسلام در ساعت 12:15 ظهر 23 مهرماه 1361 در نماز جمعه مسجد جامع كرمانشاه به دست منافقین به شهادت رسید.

خدمات آن شهید بی‌شمارند كه برخی از آنها عبارتند از:

تأسیس حوزه علمیه امام خمینی در باختران (كرمانشاه)

بازسازی مدرسه آیت‌الله بروجردی

توسعه كتابخانه مدرسه آیت‌الله بروجردی

تأسیس حوزه علمیه زنان

برگزاری سمینارهای متعدد در شهرهای مختلف استان با حضور روحانیت شیعه و سنی در جهت تقویت وحدت بین اهل تشیع و تسنن كه آثار بابركت فراوانی داشت

بازسازی مسجد جامع كرمانشاه به منظور برگزاری نماز جمعه.

یادش گرامی باد

منبع : روزنامه جوان
شنبه 20/7/1392 - 16:58
شخصیت ها و بزرگان
یادی و تذكاری در سالروز استقرار رهبركبیر انقلاب در دهكده نوفل‌لوشاتو

پس از تبعید رهبر كبیر انقلاب در13 آبان 1343به تركیه، فشارها به حكومت شاه برای آزادی یا تغییر محل تبعید امام خمینی، موجب گشت كه رژیم پس از بررسی‌ها و تدبیرهای بسیار، نجف را به عنوان تبعید‌گاه دوم ایشان انتخاب كند. به دنبال ورود امام به نجف اشرف سیل نامه‌ها و تلگراف‌های علما، روحانیون و دیگر گروه‌ها به مناسبت ورود ایشان به نجف اشرف سرازیر شد تا جایی كه طبق گزارش‌های ساواك در كمتر از یك هفته 170 نسخه تلگراف ارسال شد. ساواك كه از انبوه نامه‌ها و تلگراف‌ها به وحشت افتاده بود، از رد و بدل شدن هرگونه نامه و تلگراف بین امام و هواداران ایشان جلوگیری و همه آنها را ضبط و در پرونده امام بایگانی می‌كرد. ساواك كه از ادامه مبارزه ایشان در نجف اشرف بیم داشت، بر آن شد تا امام(ره) را در آنجا نیز تحت كنترل درآورد. بنابراین در 17/7/1344 اداره كل سوم (امنیت داخلی) ساواك مأمور تهیه طرحی برای تحت نظر گرفتن امام شد:
«... با توجه به عزیمت نامبرده به عراق و پیش‌بینی اینكه مشار الیه مجدداً شروع به فعالیت‌هایی در آن كشور خواهد كرد، ایجاب می‌كند از طریق این اداره كل، طرحی به‌منظور اطلاع از نحوه فعالیت و موقعیت این شخص تهیه و به اداره كل دوم اعلام و طی آن خواسته شود كه ماهیانه وضع و موقعیت وی را بر حسب موارد مشروحه در طرح مورد بحث برای بررسی و بهره‌برداری این اداره كل اعلام كنند. بدیهی است به‌منظور تهیه یك طرح كامل ایجاب می‌كند كه بخش در جریان كلی عزیمت یادشده از نظر شرایط آزادی، همراهان و. . . قرار گیرد...»
به دنبال آن اداره كل سوم طرحی تهیه و به‌منظور كنترل و زیر نظر گرفتن امام در نجف ارائه كرد. این طرح به‌منظور انجام اهداف زیر آغاز شد و در طول دوران اقامت امام(ره) در نجف اشرف دنبال می‌شد:
1ـ كنترل و زیر نظر قرار دادن امام(ره)
2ـ پیشگیری از رسیدن وجوهات اسلامی به امام(ره)
3ـ ایجاد تفرقه میان امام(ره) و علمای تراز اول نجف
4ـ به راه انداختن موج تبلیغات زهرآگین علیه امام(ره).
با این حال و با همه این تدابیر، رژیم شاه از ادامه نهضت اسلامی به رهبری امام ـ‌كه از نجف اشرف هدایت می‌شدـ سخت نگران و ناراحت بود و گزارش‌های ساواك مبنی بر موفقیت امام در آنجا بر وحشت رژیم می‌افزود؛ لذا مسئله تبعید مجدد امام مطرح شد. بدین منظور شایعاتی در بین مردم مبنی بر تمایل امام به سفر به هندوستان و جاهای دیگر را رواج دادند تا افكار عمومی را در این باره بسنجند، ولی واكنش تند و قاطع نیروهای مبارز و پیروان امام در ایران و كشورهای دیگر توطئه رژیم را برای تبعید مجدد امام با شكست روبه‌رو ساخت. با گسترش انقلاب اسلامی و سرعت گرفتن مبارزات ضد رژیم و بهبود روابط رژیم با عراق ساواك تصمیم گرفت با همكاری وزارت خارجه مقامات عراقی را به جلوگیری از فعالیت‌های امام وادارد. مقامات عراقی طی تذكراتی به امام از وی خواستند از فعالیت علیه رژیم شاه دست بكشد. حتی اداره امنیت عراق چندین مأمور برای مراقبت از امام گمارده بود. سختگیری‌های عراق و تصمیم جدی آنها به جلوگیری از مبارزات امام باعث شد امام تصمیم به هجرت از عراق بگیرد. كویت به امام اجازه ورود نداد، لذا شهر پاریس برای این منظور انتخاب شد. ساواك در این زمان در تدارك نقشه‌هایی علیه امام بود، از جمله اقداماتی در جهت ربودن امام و زندانی كردن ایشان انجام داده بود، اما هجرت امام به پاریس نقشه‌های ساواك را به هم ریخت. هجرت امام به پاریس نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران بود. امام با رفتن به پاریس و اقامت در نوفل‌لوشاتو توانست با آزادی بیشتری با پیرامون خود ارتباط برقرار كند و زمینه سقوط رژیم شاهنشاهی را فراهم آورد. بااین همه رهبركبیر انقلاب خود روایتی دیگر از این هجرت تاریخ‌ساز دارد:
«ما هیچ بنا نداشتیم به پاریس برویم. مسائلی بود كه هیچ اراده ما در آن دخالت نداشت. هر چه بود و تا حالا هر چه هست و از اول هر چه بود، با اراده خدا بود. من هیچ برای خودم یك چیزی، عملی كه خود كرده باشم، قائل نیستم. برای شما هم قائل نیستم. هر چه هست از اوست. كارهایی می‌شد كه ما اصلاً در ذهنمان نمی‌آمد كه این كار مثلاً باید بشود. می‌شد و می‌دیدیم كه نتیجه دارد.
ما در پاریس كه وارد شدیم، البته دوستانمان و آقایانی كه آنجا بودند، همه به ما محبت كردند. در پاریس هم یك جایی بود كه من گفتم اینجا مناسب ما نیست. رفتیم به همان دهی كه نزدیك بود. آنجا هم از اطراف كم‌كم آمدند. دولت فرانسه ابتدائاً یك قدری احتیاط می‌كرد، لكن بعدش نه، به ما محبت كردند و ما مطالبمان را در پاریس بیشتر از آن مقداری كه توقع داشتیم منتشر كردیم.»
منبع : روزنامه جوان
شنبه 20/7/1392 - 16:57
ادبی هنری


 برخی از عروسک های تلویزیون محبوبیت خاصی بین مخاطبان این رسانه پیدا کردند به گونه ای که گذشت سال ها هم نتوانسته است خاطره آنها را پاک کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عروسک های بسیاری در قاب تلویزیون از سالیان گذشته تا کنون دیده شده اند. برخی از این عروسک ها به سبب دیده شدنشان طی چندین سال متوالی مثل عروسک های کلاه قرمزی برای مردم آشنا تر اند و برخی دیگر از حافظه تاریخی مخاطبان پاک شده اند.

برخی از عروسک ها را با صدایشان به خاظر می آوریم مثل عروسک های «مدرسه موشها»که بسیاری از چهره های سینما و تلویزیون به جای این عروسک ها صدا پیشگی می کردند و تا امروز که باز هم این عروسک های اسفنجی کودکان نسل امروز را پای تلویزیون نگه می دارد.

عروسک‌های محبوب تلویزیون

عروسک های محبوب تلویزیون

صدا پیشه یا سازنده عروسک

 

آقای شاکی

نصرت الله کریمی(صدا پیشه و عروسک گردان)

 

آسمان و ریسمون

خالد خاکدان(عروسک ساز)

 

درون و بیرون

زنده یادکامبیز صمیمی مفخم(عروسک ساز)

 

آقای روشن سر(خانه عروسک ها)

زنده یاد جمشید عظیمی نژاد(عروسک ساز)

 

عروسک کله(محله برو بیا)

-

 

موشی(شهر موشها)

صوفیا محمودی(صدا پیشه)

 

خوش خواب(شهر موشها)

مجید شناور، راضیه برومند(صدا پیشگان)

 

نارنجی و خواهر عینکی(شهر موشها)

فاطمه معتمدآریا(صدا پیشه)

 

گوش دراز(شهر موشها)

زنده یاد کامبیز صمیمی‌مفخم(صدا پیشه)

 

عینکی(شهر موشها)

مهدی میگانی، رضا پرنیانزاده(صدا پیشه)

 

موش موشک(شهر موشها)

آزاده پورمختار(صدا پیشه)

 

سرمایی(شهر موشها)

طاهره برومند(صدا پیشه)

 

معلم«شهر موشها)

رضا ژیان(صدا پیشه)

 

دم دراز(شهر موشها)

راضیه برومند، مسعود کرامتی(صدا پیشگان)

 

دم باریک(شهر موشها)

ایرج طهماسب(صدا پیشه)

 

کپل«شهر موشها)

حمید جبلی(صدا پیشه)

 

سنجد

نگار استخر(صدا پیشه)

 

هاچین واچین

 

-

دون دون

 

-

مخمل«خونه مادربزرگه)

بهرام شاه محمد لو(صدا پیشه)

 

زی زی گولو

آزاده پورمختار(صدا پیشه)

 

هادی وهدی

حمید جبلی(صدا پیشه)

 

چاق و لاغر

 

-

چرا

آزاده مویدی فرد(صدا پیشه)

 

کلاه قرمزی

حمید جبلی(صدا پیشه)

 

پسر خاله

حمید جبلی(صدا پیشه)

 

ببعی(کلاه قرمزی)

محمد بحرانی(صدا پیشه)

 

فامیل دور(کلاه قرمزی)

بهادر مالکی(صدا پیشه)

 

گیگیلی(کلاه قرمزی)

حمید جبلی(صدا پیشه)

 

آقوی هم ساده(کلاه قرمزی)

محمد بحرانی(صدا پیشه)

 

جیگر(کلاه قرمزی)

کاظم سیاحی(صدا پیشه)

 

پسر عمه زا(کلاه قرمزی)

محمد رضا هدایتی(صدا پیشه)

 

الستون و ولستون

 

-

هاپو کومار

 

-

ژولی پولی

 

-

گلابی(کلاه قرمزی)

 

-

صندوق پست(کلاه قرمزی)

 

-

مجید دلبندم

 

مجید صالحی(صدا پیشه)

نخودی

 

-

قورباغه سبز

 

-

مادربزرگه(خونه مادربزرگه)

 

هنگامه مفید(صدا پیشه)

مراد(خونه مادربزرگه)

 

مرضیه برومند(صدا پیشه)

 

آقا حنایی(خونه مادربزرگه)

رضا بابک(صدا پیشه)

 

گل باقالی خانم(خونه مادربزرگه)

فاطمه معتمد آریا(صدا پیشه)

 

پنگول

هومن حاجی عبداللهی

 

شنبه 20/7/1392 - 14:47
مصاحبه و گفتگو



مرتضی حیدری گفت: «از صمیم قلب از بینندگانی که برنامه «پایش» و «مناظره‌»‌ها را می‌بینند، می‌خواهم که به ما پیشنهاد بدهند.»

مجری برنامه سیاسی «پایش» دربارهٔ رویکردهای جدید این برنامه در دولت جدید گفت: ««پایش» با‌‌ همان روال سابق پیش می‌رود؛ ضمن اینکه رویکرد اصلی این برنامه فعلا کمک به پیاده‌سازی برنامه‌های دولت یازدهم است.»

حیدری ادامه داد: «تغییرات خاصی در آیتم‌های برنامه «پایش» ایجاد نشده است اما بیشترین تلاشمان این است که به سبب استراتژی‌های موجود به پیاده‌سازی برنامه‌های دولت یازدهم کمک کنیم.»

او تصریح کرد: «هم در برنامه «پایش» و هم در مناظره‌ها استراتژیمان این است که موضوعات و سوژه‌هایمان را مردم به ما پیشنهاد بدهند؛ بر این اساس از خوانندگان این مطلب درخواست می‌کنم هر موضوعی که فکر می‌کنند در مورد آن دیدگاه‌های مختلف در جامعه وجود دارد و به شکل یک معضل درآمده است را با ما در میان بگذارند و مطمئن باشند که ما حتما در مورد آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم.»

این مجری تلویزیون در ادامه صحبت‌هایش درخصوص بازخوردهایی که تاکنون مناظره‌های تلویزیون داشته، ‌ توضیح داد:«خوشبختانه مناظره‌ها جای خود را در میان مخاطبان باز کرده‌اند و بازخورد‌ها تاکنون خوب بوده است؛ به نوعی که هر هفته وقتی میزان مخاطبان را نسبت به هفته‌های گذشته بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که تعداد آن افزایش پیدا کرده است.»

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: «در مناظره‌ها به دنبال سوژه‌هایی هستیم که هم از نظر مردم فراگیر باشند و هم اینکه موافقان مخالف و موافق جدی در جامعه داشته باشند تا مناظره شکل بگیرد.»

ایسنا

شنبه 20/7/1392 - 14:42
مصاحبه و گفتگو


 «خانه عروسک‌ها» مجموعه ای تلویزیونی بود که با وجود استقبال مردم، جلوی پخش آن در سال 59 گرفته شد.

مهدی یاورمنش: روزی روزگاری، تلویزیون ایران تنها دو شبکه داشت که هفت یا هشت ساعت در شبانه روز برنامه پخش می‌کردند که تنها سهم کوچکی از آن به کودکان و نوجوانان اختصاص می‌یافت.سال‌های پر التهاب 58 و 59 که کشور هنوز از هیجان انقلاب خارج نشده، در گیر یک جنگ تمام عیار شده بود، شبکه دو سیما تنها به پخش برنامه های آموزشی و علمی می‌پرداخت و آنتن شبکه یک هم بیشتر با برنامه های سیاسی و اجتماعی پر می‌شد.

با این وجود، کودکان انقلاب و جنگ که اینک مرز چهل سالگی را رد کرده‌اند، خاطره یک برنامه کودک و نوجوانان را از آن دوره تا امروز با خود همراه داشته‌اند؛ «خانه عروسک‌ها» که مجموعه ای پر طرفدار بود و نخستین تولید جدی تلویزیون پس از انقلاب در این حوزه به شمار می‌آمد.

این مجموعه تلویزیونی موزیکال با طراحی، نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی جمشید عظیمی نژاد، روایت گر ماجراهای عروسک‌هایی چون روشن سر، بد جنس، یاقوت، نابغه، ننه کلثوم، زبون دراز و ... بود که در کوچه ای به نام اکبر نمایشی زندگی می‌کردند. «خانه عروسک‌ها» که زبانی طنز آمیز داشت، مسائل اجتماعی و تربیتی را دست مایه کار قرار می‌داد که متناسب با دوره ای که پخش می‌شد، با کمی چاشنی سیاسی هم همراه بود.

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها   مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

آریا عظیمی نژاد پس از گذشت 33 سال، از خاطرات خود در باره مجموعه «خانه عروسک‌ها» گفت

در «خانه عروسک‌ها»، جمشید عظیمی نژاد به همراه دختر و پسرش به نام‌های پوپک و آریا در کنار عروسک‌ها نقش آفرینی می‌کردند. پسر بچه آن برنامه که مثل کودکان هم دوره‌اش اینک مرز 40 سالگی را رد کرده، امروز آهنگسازی شناخته شده است.

آریا عظیمی نژاد که آثار و آلبوم‌های موفق و مطرحی را تصنیف و منتشر کرده است، ساخت موسیقی متن فیلم‌ها و سریال‌هایی چون «میم مثل مادر»، «پارک وی»، «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین»، «نقاب»، «چاردیواری»، «پایتخت» و «دود کش» را هم در کارنامه دارد.

به مناسبت هفته ملی کودک (15 تا 21 مهر) و در نبود زنده یاد جمشید عظیمی نژاد که سه سال پیش در گذشته است، به سراغ آریا عظیمی نژاد رفتیم و خاطرات تلخ و شیرین او از مجموعه «خانه عروسک‌ها» را شنیدیم.

برنامه ای برای کودکان در فضایی انقلابی

پنج ساله بودم که انقلاب شد. به دلیل کوچک بودن، از آن زمان خاطرات رنگ پریده ای دارم که بیشتر متأثر از فضای خانواده مان است تا اتفاقاتی که در خیابان‌ها رخ می‌داد. بعد از پیروزی انقلاب، بسیاری از هنرمندان از جمله پدر من، به دنبال آن بودند تا طرحی نو در اندازند و با تکیه بر فرهنگ و ادبیات کشورمان، برنامه های تلویزیونی تازه و متفاوتی تولید کنند.

با توجه به دغدغه هایی که پدرم برای رشد و تربیت کودکان و نوجوانان داشت، یک سال از انقلاب نگذشته بود که طرح ساخت برنامه ای برای کودکان و نوجوانان را به تلویزیون داد که تلفیقی از بازیگران زنده و عروسک بود. 

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

جمشید عظیمی نژاد با دختر (پوپک) و پسر خود (آریا) در دکور برنامه «خانه عروسک‌ها»

پدرم ادبیات خوانده بود، کار تئاتر می‌کرد، با موسیقی آشنا بود و مطالب طنز و فکاهی هم می‌نوشت. این چهار گرایش و شاخه ادبی و هنری دست به دست هم دادند و مجموعه «خانه عروسک‌ها» را شکل بخشیدند.

در آن دوره که فضای انقلابی بر همه کشور حاکم بود و مسائل سیاسی در صدر همه چیز قرار داشت، ساخت برنامه های ویژه برای کودکان و نوجوانان تقریباً به فراموشی سپرده شده بود. با این وجود، پدرم توانست طرح پیشنهادی‌اش را به تصویب برساند و کار را شروع کند.

گروگان گیری و جنگ در خانه عروسک‌ها 

«خانه عروسک‌ها» داستان زندگی اکبر آقا نمایشی بود که با دختر و پسرش زندگی می‌کرد. او کوچه ای به نام خودش ساخته بود که خانه عروسک‌ها در آن قرار داشت. من و خواهرم در این مجموعه در نقش و با نام واقعی خودمان بازی می‌کردیم، البته با این تفاوت که مادر نداشتیم و تنها با پدرمان در حال زندگی بودیم.

 روشن سر، زبون دراز، کلثوم ننه، یاقوت، بدجنس، نابغه، مهربون و ... شخصیت‌های منفی و مثبت عروسکی این مجموعه بودند که اختلاف و در گیری میان آن‌ها، ماجراهای زیادی را پدید می‌آورد. 

سری نخست این مجموعه سال 58 ضبط و پخش شد و ادامه‌اش در سال 59 بعد از شروع جنگ روی آنتن رفت. از همان برنامه های اول، «خانه عروسک‌ها» خیلی زود گل کرد و بین مخاطبان جا افتاد. شخصیت‌های جذاب، زبان طنز آمیز و ماجراهای جالب که نگاهی به مسائل روز هم داشتند، از جمله دلیل‌های موفقیت این مجموعه بودند. دلیل دیگر ترانه‌هایی بودند که پدرم برای تیتراژ و شخصیت‌های عروسکی گفته و با موسیقی ریتمیک خوانده می‌شدند. 

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها   مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

کلثوم ننه و زبون دراز از شخصیت های عروسکی این مجموعه بودند

بیشتر شخصیت‌های عروسکی، ترانه ای ورد زبانشان بود که مردم دوست داشتند. از جمله شخصیت روشن سر که ادعای روشن فکری داشت، می‌خواند: « من نه منم، نه من منم/ این سرم و این بدنم/ این عضلات گردنم/ چراغ دارم توی سرم/ خوبه که من روشن سرم.»

موضوع قسمت‌های مختلف این برنامه مسائل روز اجتماعی، مشکلات زندگی مردم، موارد تربیتی و انسانی و ... بود. برای مثال ترس کودکان از تاریکی، فقر و بی پولی، فواید راست گویی، احترام به حق دیگران، اهمیت آزادی و استقلال و ... از جمله مواردی بودند که در این مجموعه مطرح می‌شدند.

در واقع «خانه عروسک‌ها» رویکردی اجتماعی و تربیتی داشت که اگر هم با مسائل سیاسی قاطی می‌شد، باز هدف اصلی‌اش همان مسائل اخلاقی و انسانی بود. برای مثال در یک قسمت بد جنس و زبون دراز، نابغه را گروگان گرفته بودند و پشت سر هم اطلاعیه شماره یک و دو و سه می‌دادند. یا در یک قسمت که سال 59 بعد از شروع جنگ پخش شد، روشن سر از این که نمی‌توانست وقت اعلام خطر حمله هوایی، چراغ توی سرش را خاموش کند، دچار دردسر می‌شد. 

برنامه ای که پیر و جوان و کودک را پای خود می‌نشاند

13 قسمت اول «خانه عروسک‌ها» پنجشنبه‌ها پخش می‌شد و سری دوم آن روزهای جمعه روی آنتن شبکه یک می‌رفت که به دلیل موضوع، مضمون و شکل ساخت آن، توانست با همه قشرها و سن‌ها ارتباط برقرار کند.

بازی من و خواهرم که کودک بودیم و همذات پنداری مخاطبان هم سن را بر می‌انگیختیم، ریتمیک بودن برنامه، جذابیت عروسک‌ها و ... بچه‌ها را به تماشای کار می‌کشاند. قالب طنز مجموعه هم که با مسائل اجتماعی روز همراه بود، مخاطبان بزرگ‌تر را به خود جذب می‌کرد.

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

«خانه عروسک‌ها» از زبان طنز، ترانه و موسیقی بهره می‌گرفت

یک جورهایی کار توانسته بود قشرهای پیر، جوان و کودک را مخاطب خودش سازد که موفقیت بزرگی به حساب می‌آمد.با توجه به محبوبیت «خانه عروسک‌ها»، در مدرسه هواداران زیادی داشتم. یادم می‌آید سوم دبستان مدرسه‌ام را عوض کردم  و با این که مدتی می‌شد برنامه قطع شده بود، بازم بچه‌ها من را می‌شناختند. در مدرسه راهنمایی و حتی دبیرستان هم خیلی‌ها من را با توجه به «خانه عروسک‌ها» به یاد می‌آوردند که نشان می‌داد این برنامه چقدر موفق بوده است.

با وجود تمام این استقبال‌ها، چون من خودم در این مجموعه بازی داشتم و از نزدیک شاهد ساخته شدنش بودم، کم‌تر آن را از تلویزیون تماشا می‌کردم. یادم می‌آید وقتی «خانه عروسک‌ها» پخش می‌شد، من که با بچه های همسایه در حیاط در حال بازی بودیم، از این که آنان می‌رفتند تا برنامه را ببینند و من را تنها می‌گذاشتند، ناراحت می‌شدم. تنها سال‌های بعد توانستم چند قسمت از این برنامه را که از آرشیو تلویزیون در آمده بود، ببینم که تازه فهمیدم چرا در زمان خودش این قدر موفق بوده است.

چرا جلوی پخش برنامه را گرفتند؟

آمیخته شدن یا بهتر است بگویم اشتباه گرفتن موضوع‌های اجتماعی با مسائل سیاسی یکی از مشکلات همیشگی ما بوده است. سال 58 و 59 هم که مسائل سیاسی بسیار داغ بود و همه چیز از دریچه سیاست دیده می‌شد، زبان طنز آمیز و رویکرد اجتماعی «خانه عروسک‌ها» خیلی زود واکنش‌هایی را بر انگیخت. 

بر اثر سوء تفاهم‌ها و برداشت‌های اشتباه و البته جو سازی عده ای، قسمت نهم یا دهم سری دوم «خانه عروسک‌ها» بود که جلوی پخش آن را گرفتند. قطع یک باره برنامه در سال 59 بدون آن که دلیل منطقی و موجهی داشته باشد، آینده زندگی هنری پدرم را دگرگون کرد. 

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

صحنه ای از مجموعه «خانه عروسک‌ها»

پدرم بعد از آن برنامه دیگر اجازه کار در تلویزیون را پیدا نکرد. بدون آن که چیزی به طور رسمی به او بگویند، هر چه طرح به تلویزیون داد، همه‌اش را رد کردند. او بعد از مدتی از همکاری با صدا و سیما نا امید شد و بیشتر وقتش را برای کار در نشریات طنز صرف کرد.

پدرم چندین سال دبیر شورای نویسندگان ماهنامه طنز و کاریکاتور بود که یک ستون معروف هم به نام «جوانان زیر آفتاب» را می‌نوشت، در هیئت نویسندگان مجله فکاهیون هم عضویت داشت و برای مجله گل آقا هم قلم می‌زد. در واقع تلویزیون خودش را از هنرمندی محروم کرد که در شرایطی بسیار سخت و نامناسب، توانسته بود برنامه ای جذاب را برای کودکان و نوجوانان تولید کند.

شایعه تصادف و مرگ پدرم و کور شدن من

قطع یک باره مجموعه «خانه عروسک‌ها»، شایعاتی را در مورد زندگی ما هم سر زبان‌ها انداخت؛ از جمله این که ماشین خانواده ما در جاده تصادف کرده است.

آن زمان ما در سفر و خارج از شهر تهران بودیم و از خبرها و شایعات اطلاعی نداشتیم.گویا مدتی بعد از قطع برنامه، خبری در یک مجله منتشر می‌شود مبنی بر این که در جریان یک تصادف، پدرم و پوپک در گذشته‌اند و من کور شده‌ام. این خبر که هیچ وقت معلوم نشد بر اساس چه منبع و سندی منتشر شده است، خیلی زود در دیگر نشریات بازتاب یافت و بین مردم پخش شد. 

مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها مجموعه تلویزیونی قدیمی خانه عروسک ها

جمشید عظیمی نژاد پس از «خانه عروسک‌ها» دیگر فرصت نیافت با تلویزیون همکاری کند

در همان شرایط که این خبر همه جا را پر کرده بود، بعد از یک ماه من و پدرم در کمال بی خبری به تهران برگشتیم و به خانه مان در خیابان خواجه عبدالله انصاری سر زدیم. یادم می‌آید وقتی در را باز کردیم، زن‌های همسایه که ما را دیدند، یک باره دویدند و من را بغل کردند. در حالی که آنان مدام من را می‌بوسیدند، مانده بودم چرا این قدر مورد توجه قرار گرفته‌ام.

اگر چه همسایگان و آشنایان همان زمان به شایعه بودن خبر تصادف ما پی بردند، اما هنوز که هنوز است، این جا و آن جا از بعضی‌ها می‌شنوم که در باره مرگ پدرم در تصادف سال‌های 59 و 60 می‌گویند. این در حالی است که پدرم سه سال پیش در سن 72 سالگی بر اثر سکته قلبی و مغزی در گذشت.

خبرآنلاین

شنبه 20/7/1392 - 14:40
مصاحبه و گفتگو




منوچهر اسماعیلی از مدیران دوبلاژ و گویندگان باسابقه دوبله ایران است. او همچون ناصر طهماسب در تغییر صدا و تیپ‌سازی مهارت‌های زیادی دارد و معمولا در یک فیلم به جای چندین شخصیت صداپیشگی می‌کند.

اسماعیلی‌‌ همان گوینده‌ای است که در فیلم «هزاردستان» علی حاتمی به جای شعبان بی‌مخ (محمدعلی کشاورز) رضا تفنگچی (جمشید مشایخی) و خان مظفر (عزت‌الله انتظامی) همزمان صداپیشگی کرده است.

 وقتی پای صحبت‌های این پیشکسوت می‌نشینیم، درخصوص اینکه چرا صدا‌ها در دوبله همچون گذشته ماندگار نمی‌شوند؟ می‌گوید: «اگر دوستان در دوبله سری‌دوزی نکنند و بدانند که چه می‌کنند، قطعا صدا‌ها می‌تواند مثل گذشته ماندگار شود.»
 
اسماعیلی در ادامه، پاسخ پرسشی درباره «ماندگار نشدن صدا‌ها در دوبله و اینکه آیا این مساله او را اذیت نمی‌کند؟» را کامل‌تر می‌کند و می‌گوید: «من خودم طی این سال‌ها همه را اذیت کردم تا به پله اول این کار رسیدم و در حال حاضر هم معتقدم هنوز در پله اول هستم و جلو‌تر نرفتم و طی این سال‌ها هم همیشه سعی کردم. لازم است در این زمینه بگویم مایه اصلی ماندگاری صدا، فیلم است. اگر فیلم‌ خوب، ‌ دلسوزی، ‌ توجه و تعهد در کار باشد و دوستان در کار دوبله سری‌دوزی نکنند و بدانند که چه می‌کنند، قطعا صدا‌ها می‌تواند مثل گذشته ماندگار شود؛ چرا که محصول کارشان را میلیون‌ها نفر تماشا می‌کنند و ۱۰۰ درصد ماندگاری به این عوامل بستگی دارد.»

 او همچنین دربارهٔ وضعیت حال حاضر دوبله در ایران، معتقد است: «اصولا مایه کار دوبله، فیلم است که این روز‌ها دیگر فیلم‌های تکان‌دهنده برای دوبله نداریم تا به جوانان حرکت بدهد.»

این پیشکسوت عرصه دوبله درباره وضعیت فعلی دوبله و بودجه‌ای که به آن اختصاص داده می‌شود، می‌گوید: «راستش خیلی از چون و چرا و کار و سیاست واحد دوبلاژ اطلاع ندارم. فقط این را می‌دانم که دیگر فیلم‌های تکان‌دهنده برای دوبله نداریم تا جوانان را حرکت بدهد؛ چرا که دغدغه اصلی ما جوانان هستند و باید از روی تنوع کار‌ها، کار یاد بگیرند و در جوار آن‌ها ما هم سعی می‌کنیم یادگار‌هایی که از گذشته داریم را وارد کنیم.»

این صداپیشه خاطرنشان می‌کند: «امیدوارم هرچه زود‌تر ممنوعیت ورود فیلم‌ها - چه خصوصی چه دولتی - برای اکران در سینماهای کشورمان برداشته شود تا کار ما هم از سکسکه دربیاید.»

اسماعیلی در ادامه صحبت خود با اشاره به کیفیت حال حاضر دوبله در ایران یادآور می‌شود: «در حال حاضر کار‌ها برای دوبله کمی با عجله پیش می‌روند و این اقدام باعث می‌شود تا کیفیت کار‌ها پایین بیاید؛ البته این را هم بگویم که ما اگر هم شاکی داشته باشیم، این شاکی باید مردم باشند و آن‌ها باید طلبکار باشند که هستند، اما صدایشان درنمی‌آید.»

 او ادامه می‌دهد: «کیفیت در کار دوبله بستگی به حرکت و اعتراض مردم دارد و ‌آن‌ها هستند که باید به ما حرکت دهند.»

این پیشکسوت دوبله در پایان گفت‌و‌گوی خود می‌گوید: «اگر یک فیلم خوب دوبله شود، ما انتظار تجلیل آنچنانی نداریم، بلکه همین اندازه که فقط مقبول واقع شویم و دوبله برای مردم هضم و درک شود، برایمان کافی است.»

خبرآنلاین

شنبه 20/7/1392 - 14:37
عقاید و احکام

طواف می کنیم که دور خدا بگردیم / توصیه های 5 چهره حوزه دین درباره حج

 خبرآنلاین

 حج، مظهر توحید و نماد قدرت، وحدت و هم بستگی مردمانی از دیارهای مختلف است که نماینده ملت عظیم اسلام در سرزمین پروردگارند.

درگردهمایی مسلمانان در حرم امن الهی و موسم حج علاوه بر عرض ارادت و خلوص عبادت به پیشگاه حضرت الوهیت، مسائل مهم فردی، اجتماعی، اخلاقی، سیاسی و تربیتی نیز مطرح می شود.

بزرگان و اندیشمندان هر ساله و در ایام برگزاری موسم حج هرکدام به گونه ای به زاویه های مختلف حج می پردازند. در جدول زیر می توانید نظر و توصیه 5 تن از علمای حوزه دین به مشرف شدگان این سفر معنوی را بخوانید.

شخصیت ها

اظهارنظرها

 

 

 

آیت الله جوادی آملی

*جریان حج و عمره همانند برنامه موسمی روزه ماه مبارک و نیز دستور زمان‌های محدود اعتکاف و نیز مرابطه، همگی دوره کوتاه‌مدت آزمون و آموزش الهی است تا تأمین‌کننده توان اجرای رهنمودهای دینی در سایر زمان‌ها و زمین‌ها باشد.

*همان‌طوری که تکبیرةالاحرام، لبیک به همه احکام و حِکَم نماز است و همان‌طوری که نیّت صوم، پاسخ به تمام دستورهای روزه است، تلبیه حج و عمره نیز لبیک گفتن به جمیع قواعد حج و قوانین عمره خواهد بود. مهم‌ترین قانون این دو عمل عبادی، هماهنگی حاجیان و معتمران در تمام مناسک است.

*جمال حج و جلال عمره شکوه آن و شوکت این هم یادآور صحنه معاد است و هم آزمون و آموزش عرصه سیاست و مدنیّت و جمهوریت دینی است تا کسی در زندگی دنیا راه احدی را نبندد و خود نیز گامی بیراهه نرود، در قبال اهل نفاق و شقاق که هم نائی از حق‌‌اند و هم ناهی از آن.

*حضور همگان به طور همسان در ساحت یک «قبله» و در محور یک «مطاف» و در مساحت یک «مَسعیٰ» و مانند آن از مآثر حج و آثار عمره است که سهم تعیین‌کننده‌ای در وحدت و پرهیز از تفرقه و اثر بارز در امتثال دستور زندگی مسالمت‌آمیز و اجتناب از طرد و تکفیر و توهین داشته و دارد.

*مناسک حج و عمره همانند سایر عبادات، گاهی برای هراس از دوزخ انجام می‌شود و زمانی بر پایه شوق به بهشت صورت می‌پذیرد و وقتی نیز بر محور محبّت خالصانه نسبت به پروردگار و شکر نعمت و حفظ نام و یاد او امتثال می‌شود. 

 

  

 

 

آیت الله فاطمی نیا


*ما روایت داریم وقتی بنده احرام را بست و محرم شد، آن موقع از بالای سرش حضرت حق می فرماید:"استأنف فی العمل" عملت را از سر بگیر، یعنی گذشته ات را بخشیدیم.

*مردم را اذیت نکنید. یک چیزهای عرفی هم در کنار مکه رفتن رسم شده است که مثلا یک عده حتما باید بروند خدا حافظی کنند ببینید اینها درست نیست ما نباید مردم را اذیت کنیم. مثلا فردی درقم یک مهمانی دارد از اصفهان یک عده را دعوت می کند، اگه نیای دلم می شکند! تو این راه ها، ان شاء الله هیچی نمی شود، ولی چرا مردم رو از کنج عافیت بیرون می آوری؟ چرا اصلا جرأت می کنی؟!  اینها اشتباه است.

*یک عده که می روند مکه مجتهد می شوند! نمی دانم چه چیزی است؟ اینجا شکیات نماز را بلد نیست، آنجا مجتهد می شود!

*دعای «اللهم کن لولیک» را در مکه زیاد بخوانید این دعای نازنین "اللهم کن لولیک" را ما درمکه باید زیاد بخوانیم، کسی هم نشنود! سعی بکنید اصلا دعاهایتان را کسی نشنود.

* مرحوم ابن میثم قریب به این مضامین دارد و از جاهای دیگر هم هست که عزیزان خدا العیاذ بالله جسم نیست که در یک جا باشد، در یک جا نباشد. خدا همه جا هست دیگر. "و هو معکم این ما کنتم" اما آنجا به ما می گویند دور کعبه بگردید، طواف کنید، علتش چیست؟ علتش این است، این را گذاشته اند رمز این باشد که ما باید دور خدا بگردیم. این طواف رمز دور خدا گردیدن است. شکرانه بخشش گناهان حالا به هر حال مکه که مشرف می شوید، بدانید که خدا گناهان را می بخشد، حالا به شکرانه این ما هم تصمیم بگیریم دربرگشتن گناه نکنیم. نمی گیم ما معصوم می شویم اما بنا بر این است که گناه نکنیم.

*خانه خدا را خرج نکن! وقتی که برگشتیم از مکه هرچی که پیش می آید، باید بسنجیم ببینیم با خدا محوری جور می آید یا نه، نه اینکه فقط یک قسم یاد بگیریم، بعضی ها فقط یک قسم یاد می گیرند، به آن خانه خدا که رفته بودم این طور شد، به آن خانه خدا فلان چیز گران شده است، ضرر می کند، به آن خانه خدا، فقط یک قسم. حاجی شدی حالا دیگر انقدر خانه خدا را خرج نکن.

 

 

حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان


*پی بردن به راز مناسک حج دشوار است، و اسرار بسیاری از آن با عقل بشری قابل درک و تبیین نیست. از این رو تعبد در حج بیش از سایر دستورهای دینی است.

*اعمال ظاهری دارند و باطنی. باطن اعمال همان اسرار آنهاست. نباید در ظاهر متوقف ماند، بلکه باید از ظاهر عبور کرد و با اخلاص در عمل به باطن رسید؛ ولی باز لازم نیست باطن حج قابل بیان بشود. رسیدن به واقع باطن عبادات از راه ظاهر ممکن است. به بهانه معنویت و اسرار باطنی نباید از ظاهر غفلت ورزید. به همین خاطر عرفای واقعی کاملا مقید به ظواهر دینی هستند.

*طواف به عنوان یک رمز، آموزه ای است که به انسان می گوید باید در تمام زندگی خدا محور بود؛ همان طور که جسم او به دنبال خانه گلی و سنگی می چرخد، دل او همراه با فرشتگان در عالم ملکوت طواف می کنند.

 

 

حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر


*یکی از کارکردهای مهم حج باید بصیرت افزایی میان مسلمانان باشد.

*امروز یکی از توطئه های آمریکا و دشمنان اسلام ایجاد اختلاف در جوامع اسلامی است که در این ایام حاجیان باید مراقب باشند تا در دام دشمنان دین قرار نگیرند.

*دشمنان اسلام وقتی احساس کردند که انقلاب اسلامی فراگیر و بیداری اسلامی اتفاق افتاده به توطئه و تفرقه افکنی روی آورده اند و تلاش می کنند اسلام را خدشه دار کنند.ما باید در این شرایط و در موسم حج امسال وارد اختلافات نشویم و روی مشترکات تکیه و از اسلام دفاع کنیم.

*همه مردم و نه تنها حاجیان حج تمتع ملزم به حفظ امت اسلامی و پرهیز از اهانت به دیگران و دوری و پرهیزاز تکفیر و نسبت دادن شرک به دیگران هستند.

*پرهیز ازاهانت به دیگران ، پرهیز از تکفیر و نسبت دادن شرک به دیگران سه محور اساسی است که می تواند به ما کمک کند تا در برابر این توطئه ها ایستادگی و از نقشه هایی که دشمنان جهان اسلام طراحی کردند خارج شویم.

*کسانی که به حج مشرف می شوند باید مراقب باشند که وحدت امت اسلامی را به نمایش بگذارند. 

 

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری


*دشمنان همیشه از نفی شرک ترسیده اند. بنی امیه از مردم می خواست که نماز و روزه بگیرند اما با شرک کاری نداشته باشند. الان در مراسم حج نیز همین گونه است مناسک حج را به جا می آودند اما اعلام برائت از مشرکین را دوست ندارند و آن را تحمل نمی کنند.

* حج پیام بزرگی برای جوامع اسلامی است و در حقیقت به رخ کشیدن توحید است. لذا در کنارش باید نفی شرک هم صورت بگیرد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این نکته کلیدی به حج بازگشت.

*برنامه حج برنامه شرک زدایی است و این شرک زدایی هم برنامه شخصی مؤمن است هم برنامه جامعه اسلامی. در سوره حج نیز نسبت به شرک اعلام خطر شده است. حاجی باید در حج موحد باشد و از انگیزه و نیت خود شرک زدایی کند، حاجی باید آن قدر مقدمات مناسک حج را خوب طی کرده باشد که وقتی به زمان لبیک گقتن رسید بتواند آن را با تمام وجود ادا کند. 

 

 

 

شنبه 20/7/1392 - 14:26
امر به معروف و نهی از منکر

گزارش اختصاصی خبرآنلاین از انتقادات و اظهار نظر مراجع و چهره های حوزه دین در رسانه های مختلف در نیمه اول مهرماه

 به گزارش خبرآنلاین، در نیمه نخست مهر ماه، مراجع تقلید و علمای حوزه دین با برگزاری کنگره، دیدارها و جلسات درس به بیان دیدگاه های خود و بررسی مسائل ایران و جهان پرداختند. برخی از رویدادها، دیدارها و برنامه های برگزار شده در این دو هفته که منجر به بیان این اظهارت شد، به شرح زیر است:

1.  سفر رئیس جمهور به نیویورک، بازتاب های داخلی فراوانی داشت. اغلب مراجع تقلید نیز، در اظهارات جداگانه از عمکرد دکتر روحانی در این سفر ابراز رضایت و حمایت کردند.

2. کنگره بین‌المللی «خطر جریان‌های تکفیری برای اسلام، مسلمین و جهان بشریت و راه‌های برون رفت از آن» توسط  آیت‌الله مکارم شیرازی و به دبیری علمی آیت‌الله سبحانی در قم برگزار شد.

3. دکتر توفیقی، سرپرست وزارت علوم و فناوری در سفری به قم با آیت الله جوادی آملی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله صانعی، آیت الله مقتدایی و آیت الله شبیری زنجانی دیدار کرد.

4. شهردار، فرمانده نیروی انتظامی و جمعی از پرسنل این نهاد استان قم، در روزهای جداگانه با آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله علوی گرگانی دیدار و گفت و گو کردند.

گزارش پیشنهادها و انتقادهای مطرح شده مراجع و علما در این برنامه ها را در ادامه می خوانید.

 گزیده پیشنهادها، انتقادها و اظهار نظرهای مهم مراجع و علما:

آیت الله جوادی آملی

.

* رعایت ادب و احترام در برخورد با دیگران به ویژه در عرصه بین‌‌المللی، یکی از اصول اصیل در تعاملات است. ادب و احترام به عنوان یک اصل در سخنرانی جناب آقای روحانی در سازمان ملل بسیار مشهود بود.

* رئیس جمهور ایران در تماس تلفنی کاخ سفید با نهایت سربلندی پاسخ رئیس جمهور ایالات متحده را داد.

* اگر به دنبال دانشگاه دینی هستیم، باید دروس ما دینی شود. این گونه نیست که در این مسئله مهم، تنها به رعایت احکام شرعی و انجام عبادات توسط دانشجویان اکتفا کرد.

* وزارت علوم باید با تدبیر، دانشجویان ایرانی خارج از کشور را به میهن بازگرداند.

* در مرزهای ما عده‌ای هستند که متاسفانه نتوانستیم برای آنها شغل مناسب تهیه کنیم و با آنها مشکل جدی روبرو هستند. مسئولین نظام باید سعی کنند که آن منطقه را منطقه سرسبز قرار بدهند، شغل و تولید و کار ایجاد بکنند که بهانه را از دست مواد مخدری‌ها و قاچاقچی‌ها بگیرند.

* باید به هر کسی که بدحجاب یا کم‌حجاب است، تذکری هم بدهید. تذکر شما به احترام لباس نیروی انتظامی که در بردارید بیش از تذکر دیگران اثر دارد.

  

آیت الله مکارم شیرازی

.

* در شهر قم باید به راه‌اندازی مراکز فرهنگی و حمایت از آنها اهتمام ورزیده شود و با مسائلی که در مقابل فرهنگ قرار دارد نیز مقابله کرد.

* قم باید به جایگاهی برسد که هر کس وارد آن می‌شود در لحظه ورود، متوجه حضور در شهری دینی و روحانی شود در این عرصه باید مسائل جانبی از جمله معماری اسلامی، نظافت و غیره نیز بر این مسئله دلالت داشته باشد.

* در دولت قبلی درباره مسائل فرهنگی بد رفتار شد، البته این کار دامن شهرداری را هم گرفت و موجب روی گردان شدن مردم از آنها شد.

* مسائل ناهنجاری چون بی‌حجابی و بدحجابی علاوه بر آسیبی که بر شهر قم وارد می‌کند لطمه سنگینی به نظام می‌زنند.

* در تاریخ اسلام خطری به اندازه جریان‌های تکفیری به اسلام و مسلمین صدمه وارد نکرده است. باید این خطر را جدی گرفت و برای جلوگیری از آن فکر کرد.

* ارتباط با ایران بعد از 35 سال، بزرگترین امتیاز برای غربی‌ها محسوب می شود.

 

آیت الله صافی گلپایگانی

صافی

* از اساتید صالح، متخصص و متدین در تمامی زمینه‌های علمی استفاده شود.

*نسبت به علوم انسانی و دانشگاه‌ها حساسیت بیشتری به خرج داده شود.

 

آیت الله وحید خراسانی

* همه کارها در کشور باید بر اساس عقل و منطق انجام شود.

* اگر مسئولین کشور این دو مقوله علم و امانت را با هم داشته باشند، بسیاری از دردها و مشکلات فعلی حل خواهد شد.

* باید در دانشگا‌ه‌ها دو علم خداشناسی و امام زمان‌شناسی به دانشجویان آموخته شود.

* آقای روحانی، آدم خوبی است و تعادل را در کارها رعایت کرده است.

 

آیت الله سبحانی

 .

* از خبر عزل آقای دانشجو خیلی ناراحت شدم، ایشان مردی بسیار متدین، با فکر و دارای خدمات درخشنده ای بودند. تفکیک جنسیتی از خدمات آقای دانشجو در دانشگاه آزاد بود.

* بنا نیست که هر دولت جدیدی بر سر کار آمد افراد صالح را بردارد، اگر می خواهد عوض کند، باید به جای صالح، اصلح را انتخاب کند.

* ما در جامعه دچار بی حجابی، بدحجابی و بی‌عفتی‌ها هستیم که سرچشمه آن قرارگرفتن دو جنس مخالف در کنار هم است.

 

آیت الله مظاهری

* حکومت اسلامی باید وزارتخانه‌ای به نام امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد که امر به خیرات و واجبات و نهی از محرمات کند و در اجتماع، سازندگی اخلاقی داشته باشد.

* اگر مردم نسبت به یکدیگر رحم داشتند، فساد اخلاقی نداشتیم و برخی زنان و دختران جامعه، در مقابل مردان و پسران، مراعات حجاب را می‌کردند.

* فساد اداری و تاخیر در رسیدگی به مشکلات مردم، علامت آن است که بسیاری از افراد با همدیگر خوب نیستند و رأفت و مهربانی مورد نظر اسلام، بین آنان حاکم نیست.

* مسأله آب و خشکی و زاینده‌رود، اکنون اساسی‌ترین مشکل استان اصفهان است که باید سریع به آن رسیدگی شود.

 

آیت الله علوی گرگانی

.

* تصویر یکی از مباحث اصلی در نظام خلقت است. هنر تصویرگری یکی از هنرهایی است که از جانب خداوند نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

* در عرصه های مختلف هنری می توانیم مردم را به سوی خداوند متعال رهنمون سازیم.

* بسیج از جمله نهادهای مردمی است که می‌تواند یاری‌گر نیروی انتظامی در مقابله با بدحجابی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب باشد.

 

آیت الله نوری همدانی

.

* فرهنگ دانشگاه غرب‌زده است؛ چرا که دانشگاه‌ها در گذشته در اختیار غربی‌ها بوده و متاسفانه آنها افرادی فراماسونر تربیت می‌کردند.

* کتاب‌های علوم انسانی مبتنی بر غرب باید کنار گذاشته و علوم انسانی مبتنی بر فرهنگ اسلامی تدریس شود.

* از نظر اسلام زن و مرد کرامت دارند و تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها باید با احترام صورت گیرد.

* غدیر از عاشورا کمتر نیست و باید در کل مملکت نسبت به تبیین بیشتر فرهنگ غدیر تلاش کرد.

 

آیت الله موسوی اردبیلی

.

* در سال های اخیر، بعضا شاهد وجود دافعه در دانشگاه‌ها بودیم؛ این روند باعث مهاجرت نخبگان علمی به خارج از کشور می‌شود که باید جلوی آن گرفته شود.

* می‌گویند که دانشگاه باید اسلامی باشد، اما با این شعار نباید خشونت را ترویج داد.

* شکایات مختلفی از عملکرد وزارت علوم در سال های اخیر به دست ما رسیده که حاکی از وجود مشکلات فراوان در این وزارتخانه مهم است.

* نباید آن چیزی که دلمان می‌خواهد را به نام اسلام ارائه کنیم.

 

آیت الله حائری شیرازی

.

* کسانی در امر تبلیغ موفق هستند که هم به مبانی تعلیم و تربیت اسلامی واقف باشند و هم این که با اخلاق نیکو در رفتار و تعامل با مردم، بهتر عمل کنند.

* متاسفانه برداشت ما از اقتصاد دینی نادرست است، چرا که تنها به تئوری‌ها بسنده کرده و نتیجه این امر را در بانک‌داری کشورمان مشاهده می کنیم که چه وضع نابسامانی دارد.

 

آیت الله حسینی بوشهری

.

 

* بانکداری اسلامی با نرخ سود و بهره پایین، از مسائلی است که بانک ها باید به سمت آن حرکت کنند.

* یک کمیته دائمی برای بررسی راهکاری های همکاری متقابل بین حوزه علمیه و نمایندگی ایران در یونسکو باید ایجاد شود.

 

آیت الله مقتدایی

.

* علمای جهان اسلام دست به دست هم داده و تشکلی وحدت آمیز از علمای جهان اسلام ایجاد کنند.

* تشکل اسلامی می تواند در شکل گیری روابط رؤسای جمهور کشورهای اسلامی تاثیر داشته باشد.

* مواضع رئیس جمهور در نیویورک موجب افتخار و عزت برای اسلام، نظام و روحانیت بود.

  

حجت الاسلام قرائتی

.

* بسیاری از امورات ما امروزه از هویت اصلی خود خارج شده‌اند، به عنوان مثال در گذشته مناره‌های مسجد را می‌ساختند تا شخصی بالای آن برود و اذان بگوید اما اکنون مناره‌های بسیار بلند می‌سازند که نه کسی بالای آن اذان می‌گوید و نه اگر کسی آنجا اذان بگوید پایین کسی آن را می‌شنود.

* متاسفانه آنقدر قلم و کاغذ برای مطالب به درد نخور و اضافی هزینه می‌شود که جای تاسف فراوان دارد.

* چرا سی‌دی‌ها و نرم افزارها را قفل می‌کنیم؟ چرا باید پایان‌نامه‌ها و کتاب‌های ما قفل باشند و کسی نتواند از آنها استفاده کنند.

 

حجت‌الاسلام سید علی قاضی‌عسکر

.

* در جنگ رسانه‌ای با دامن زدن به اختلافات هیچ کس سودی نخواهد برد.

* باید درگیری رسانه‌ای با عربستان را خاتمه دهیم و این هم به معنای نادیده گرفتن واقعیت‌ها و حقایق نیست.

* در حوزه مسائل خبری تلاش کنید واقعیت‌ها منتشر شود و اخباری که منعکس می‌شود تنش‌آفرین نباشد.

  

حجت الاسلام مبلغی (رییس دانشگاه مذاهب اسلامی)

.

* نباید جنبه معنوی و روحانی حج فدای زرق و برق‌های بازار شود، بنابراین باید به گونه‌ای ارتباط با فضای بازار و خرید و فروش‌ها صورت گیرد که بعد از فراق از جنبه‌های معنوی و روحانی حج باشد.

* حج باید صحنه اجتماع مسلمین و اشتراک آنها باشد، در غیر این صورت هم حج و هم مذاهب ضربه می‌خورند.

* باید همه نوع دیپلماسی‌ها را در حج به کنار گذاشته و صرفا بر این موضوع حساس برای دستیابی به یک نظرگاه و موضع واحد در قبال جریان تکفیر تاکید و تکیه کنیم.

 

حجت الاسلام سیدمهدی میرباقری(رییس فرهنگستان علوم اسلامی)

.

* هنگامی که وارد مذاکره با غرب می شویم و با روش دیپلماتیک برخورد می‌کنیم، باید بدانیم دیپلماسی تولید شده غربی، ابزاری برای شکست خودشان نیست و ما باید دیپلماسی جدید مبتنی بر اسلام ناب را در برخورد با کفار به کار گیریم.

* حوزه و حوزویان نقش بسیار مهمی در تدوین قواعد عزاداری، مدیحه سرایی و شعرخوانی برای اهل بیت(ع) دارند و باید برای این موضوع کار کنند.

 

حجت الاسلام رهبر(امام جمعه موقت اصفهان)

.

* ما در شرایط کنونی نیازمند احیای فرهنگ اسلامی و فرهنگ ازدواج هستیم.

* بنیاد خانواده در جامعه ما در معرض آسیب قرار گرفته است.

* باید شرایطی را مهیا کنیم تا جوانان جامعه ما از ازدواج گریزان نباشند.

 

حجت الاسلام راستگو

.

* اگر قرار است مردم را تربیت کنیم، باید آزاد آنها را تربیت و هدایت کنیم چرا که لازمه آزادی اندیشه که خداوند به انسان داده گوناگونی و تنوع اندیشه ها و نظریات است.

* در جامعه ما متاسفانه گاهی دیده می شود که اگر کسی برخلاف نظریه بزرگان مملکت نظری بدهد، بلافاصله به برانداز یا خودسر و یا ضد ولایت فقیه و غیره متهم می شود.

* آیا واقعا کسانی که با نظرات یک رئیس جمهور و یا یک مقام مسئول مخالفت می کنند، دشمن هستند؟ آیا مخالفت یعنی دشمنی؟ آیا انتقاد یعنی ضدیت؟ آیا بیان برخی از تجارب و نقایص یعنی لجبازی با نظام؟

* این من نمی خواهم و من انجام نمی دهم ها منجر به دیکتاتوری می شود و بدترین نوع حکومت ها هم حکومت های دیکتاتوری هستند.

 

آیت الله محسن مجتهدشبستری( نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی)

.

* دنیای غرب تبلیغات گسترده‌ای مبنی بر عقب ماندگی ایران، به راه انداخته است. باید با جذب گردشگر خارجی به کشور، چهره واقعی و انسان دوستانه ایران و انقلاب اسلامی را به آنان شناساند.

 

حجت الاسلام سید حسین مومنی

.

* در زندگی هایی که با مهریه های سنگین تشکیل می شود، شاید طلاق مصداقی و خارجی کم باشد، اما طلاق عاطفی بالایی را در این نوع زندگی ها شاهد هستیم.

* مهریه کم، ننگ و عار نیست.

* متاسفانه اختلاط، رقص و شادی‌های کاذب و غیرمشروع در برخی مراسم‌های عروسی متداول شده و آغاز زندگی مشترک برخی از جوانان توام با گناه و غفلت است.

* امروز در جامعه، شاهد حرمت شکنی هایی هستیم که جوانان بدون توجه به نظر پدر و مادر، با فرد مورد نظر خود ازدواج می‌کنند.

* از طرف دیگر هم در شریعت اسلام، هیچ پدر و مادری حق ندارند فرزندان خود را مجبور به ازدواج با فردی که به او علاقه ندارند.

 

حجت الاسلام حسین میرمعزی (کارشناس مسائل اقتصادی)

.

* مردمی کردن اقتصاد، حمایت از کار و سرمایه و تولید ملی، مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف و تبذیر، مدیریت بهینه منابع ارزی، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اقتصاد دانش بنیان، از ویژگی های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

* در اقتصادی که رگه های فساد در آن وجود دارد، نمی توان اهداف اقتصادی ملی را جاری کرد.

* باید در حمایت از تولید داخلی حتی تولیدات بی کیفیت ملی را مصرف کنیم تا از تحریم های اقتصادی سربلند بیرون آییم.

 

جدول موضوعی اظهار نظر مراجع و علما در نیمه اول ماه مهر

نام مرجع / عالم دینی

  

موضوع اظهارات

  

مضمون اظهارات

  

آیت الله جوادی آملی

1. رئیس جمهور
2. دانشگاه
3. ایجاد شغل در مناطق مرزی
4. حجاب

پیشنهاد: دینی شدن دروس دانشگاه، تدبیر برای بازگرداندن دانشجویان خارج از کشور، ایجاد منطقه سبز و تولید شغل در مناطق مرزنشین، تذکر برای رعایت حجاب

آیت الله مکارم شیرازی

1. رسیدگی به قم
2. حجاب
3. مسائل فرهنگی
4. جریان های تکفیری

پیشنهاد: راه‌اندازی مراکز فرهنگی در قم، توجه به معماری اسلامی و ظاهر شهر قم، فکر و برنامه ریزی برای مقابله با جریان های تکفیری

 انتقاد: رفتار بد دولت قبلی با مسائل فرهنگی، وضعیت  بد حجاب در جامعه

آیت الله صافی گلپایگانی

1. دانشگاه
2. علوم انسانی

پیشنهاد: استفاده از اساتید صالح و متخصص، حساسیت بیشتر بر علوم انسانی

  

آیت الله وحید خراسانی

1. رییس جمهور
2. دانشگاه

پیشنهاد: آموزش علم خداشناسی و امام زمان شناسی به دانشجویان، حل مشکلات با علم و عقل

آیت الله سبحانی

1. دانشگاه
2. حجاب

انتقاد:  وضعیت  بد حجاب در جامعه، عزل رییس دانشگاه آزاد

آیت الله مظاهری

1. فساد اخلاقی و اداری
2. امر به معروف و نهی ازمنکر
3. اصفهان 

 پیشنهاد: تاسیس وزارتخانه امر به معروف و نهی از منکر در کشور، رسیدگی فوری به مسئله زاینده رود
انتقاد: بی رحمی مردم نسبت به یکدیگر، وجود فساد اخلاقی و اداری

آیت الله علوی گرگانی

1. هنر
2. حجاب

پیشنهاد: رساندن مردم به خدا از طریق هنر، کمک بسیج برای مقابله با بدحجابی ها

آیت الله نوری همدانی

1. دانشگاه
2. تفکیک جنسیتی
3. غدیر

پیشنهاد: تدریس کتاب های علوم انسانی مبتنی بر فرهنگ اسلامی، تفکیک جنسیتی با احترام به افراد، تبیین فرهنگ غدیر در کشور

انتقاد: فرهنگ غربزده دانشگاه

آیت الله موسوی اردبیلی


1. دانشگاه
2. وزارت علوم

پیشنهاد: جلوگیری از مهاجرت نخبگان علمی به خارج از کشور، اسلامی کردن دانشگاه بدون خشونت

انتقاد: وجود دافعه در دانشگاه ها، وجود مشکلات فراوان در وزارت علوم

آیت الله حائری شیرازی


1. تبلیغ
2. اقتصاد

پیشنهاد: استفاده مبلغان از اخلاق نیکو برای ارتباط با مردم

انتقاد: وضعیت نابسامان اقتصاد در کشور

آیت الله حسینی بوشهری

1. بانکداری اسلامی
2. ارتباط حوزه علمیه و یونسکو

پیشنهاد: حرکت بانکداری برای نرخ سود و بهره پایین، تشکیل کمیته دائمی همکاری بین حوزه علمیه و یونسکو

آیت الله مقتدایی

1. وحدت
2. رییس جمهور

پیشنهاد: ایجاد تشکلی برای وحدت بین علمای جهان اسلام

حجت الاسلام قرائتی


1. هویت
2. آموزش

 


انتقاد:
خارج شدن از هویت اصلی در بیشتر امور، خرج های گزاف برای قلم و کاغذ، قفل کردن نرم افزار ها و کتاب ها

حجت‌الاسلام سید علی قاضی‌عسکر

1. حج
2. عربستان

پیشنهاد: پایان دادن به درگیری رسانه ای با عربستان، انتشار واقعیت ها در اخبار

حجت الاسلام مبلغی

 
حج

 

پیشنهاد: اتحاد در برابر جریان تکفیری

انتقاد: بی توجهی به مسائل معنوی حج و پرداختن بیشتر به خرید و فروش

حجت الاسلام سیدمهدی میرباقری


1. دیپلماسی
2. قواعد عزاداری 

پیشنهاد: به کار بردن دیپلماسی جدید مبتنی بر اسلام، کار حوزویان برای تبیین قواعد عزاداری

حجت الاسلام رهبر

 
ازدواج

پیشنهاد: فراهم کردن شرایط  برای ازدواج جوانان، احیای فرهنگ اسلامی ازدواج برای حفظ بنیان خانواده

حجت الاسلام راستگو

1. شیوه تربیت
2. آزادی اندیشه
3. دیکتاتوری در حکومت

پیشنهاد: تربیت و هدایت آزاد مردم

انتقاد: عدم تحمل نقد و ارائه نظر مخالف در جامعه و از طرف مسئولان

آیت الله محسن مجتهدشبستری

گردشگری

پیشنهاد:نشان دادن چهره انسان دوستانه ایران با جذب گردشگر خارجی

حجت الاسلام مومنی

1. مهریه
2. ازدواج

انتقاد: مهریه های بالا، کارهای نامشروع در مراسم عروسی، ازدواج بدون احترام به والدین

حجت الاسلام میر معزی

 اقتصاد

پیشنهاد: مصرف محصولات داخلی ولو بی کیفیت برای حمایت از تولید ملی، اصلاح آسیب شناسی اقتصاد بیمار کشور

شنبه 20/7/1392 - 14:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته