• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 118
تعداد نظرات : 56
زمان آخرین مطلب : 5560روز قبل
خواستگاری و نامزدی

9 دستور براى خوشبختى در ازدواج (1)

مرد و دریا

موفقیت در زندگى و ایجاد یك كانون آرامش و با صفا كه در آن زن و شوهر و فرزندان بتوانند از زندگى خود حداكثر بهره را ببرند ، مستلزم انجام دستوراتی است كه جهت راهنمائى شما كاربران عزیزبه به نه دستور سعادت بخش ‍ اشاره مى كنیم . در این مقاله به 5 مورد و در مقاله ی بعد 4 مورد دیگر را ذكر خواهیم كرد :

 

1- نظم و ترتیب 

(( اوصیكما و جمیع ولدى واهلى و من بلغه كتابى بتقوى االله و نظم امركم . ))

حضرت على علیه السلام در وصیتنامه خود به امام حسن و امام حسین فرمود: شما و تمام فرزندان و خانواده و هركه نوشته من به او مى رسد ، همه را به تقوى الهى و نظم در كار وصیت مى كنم .(1)

موفقیت در زندگى به نظم است ، اگر با نظم و ترتیب و مدیریت صحیح كه در روایات به تقدیر المعیشة تعبیر شده است ، توجه كنیم ، بسیارى از مشكلات و كمبودها كمرنگ مى شود.

نبودن نظم و ترتیب و بى حساب و بى اندازه كار كردن ، معنایش هدر دادن نیروهاست .چه بسا خانواده اى كه با داشتن چند تا خدمتكار و وسائل متعدد رفاهى ، هنوز نتوانسته اند خانه را اداره كنند و از به هم ریختن اوضاع شكایت دارند.

یكى از امتیازات زن ، عقل معاش داشتن است ، یك بانوى شایسته باید بداند ضروریات زندگى چیست ؟ چه چیزهائى از نظر اهمیت در رتبه دوم یا سوم مى باشد.وگرنه هر چقدر هم كه در آمد بالا باشد اگر براساس بى نظمى و هوس و بدون كنترل خرج شود ، نه تنها رفع نیاز نمى كند كه باعث افراط و تفریط و غم و غصه دائمى خواهد شد.بسیارند كسانى كه اگر به آنها مبلغى داده شود نمى دانند چگونه با آن زندگى را بگردانند.

 

2- اعتماد و خوش گمانى

زندگى احتیاج به اعتماد و خوش گمانى دارد ، گرچه گمان نیك ، نسبت به مسلمانان همیشه لازم است و قرآن مجید مى فرماید: (( اجتنبوا كثیرا من الظن ان بعض الظن اثم و لا تحبسسوا. ))

از بسیارى از گمان ها اجتناب كنید ، برخى از گمان ها گناه است ، تجسس ‍ نكنید.(2)

در یك زندگى مشترك و خانواده ، مرد و زن باید كمال خوش بینى و اعتماد را داشته باشند و در راه تقویت این صفت بكوشند.

عشق

3- دین اسلام ، دین پاكیزگى و زیبائى است .

حضرت رضا علیه السلام فرمود:

بوى بد را از خود با آب دور كنید و خود را تمیز كنید ، همانا خداوند از كسانى كثیف هستند ناخشنود است .(4)

امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند زیبائى و آراستن را دوست مى دارد.(5)

آرى در دین اسلام آنقدر به پاكیزگى اهمیت داده شده است كه اگر بخواهیم احادیث مربوط به آن را بیاوریم از حوصله ی این مقاله بیرون خواهد بود.مرورى گذرا بر احكام حیات بخش نشان مى دهد كه تاءكید بر روى پاكیزگى و تمیزى در هیچ مذهب و آئینى مثل اسلام نبوده است.

یك مرد و یا بانوى موفق ، همواره سعى مى كند كه خود و فرزندان و لباس و خانه و اثاث آن را زیبا و تمیز نگه دارد ، تا صفاى زندگى با تمیزى و زیبائى افزایش یابد ، انسان خود به خود مشتاق زیبائى و تمیزى است و از آن لذت مى برد ، در اینجا خوب است این حدیث شریف رااضافه مى كنیم كه امام باقر علیه السلام فرمود:

زنها دوست دارند مردها را به همان گونه آراسته ببیند كه مردها دوست دارند زنها را آنگونه آراسته ببینید.(6)

4- گذشت و تفاهم ، لازمه موفقیت در ازدواج است .

اگر كسى در خانه اى تنها باشد ، آزاد است كه با صداى بلند كتاب بخواند ، هر كجا كه خواست بخوابد ، به هر قسمت كه خواست برود ، هر چیزى را هر كجا كه خواست قرار دهد ، اتاق را گرم كند یا نكند ، لباس بپوشد یا نپوشد ، هر لباسى را كه خواست انتخاب كند.

اما اگر در آن خانه یك نفر دیگر هم هست ، آزادی هاى او محدود مى شود ، دیگر نمى تواند هر طور كه مى خواست  صدا كند، بلكه باید مراعات دیگر را هم بنماید.

 اجتماع  دو نفرى(ازدواج) ، با تمام مزایائى كه دارد ، لازمه آن محدودیت آزادی هاى فردى است .

اگر زن و یا شوهرى گمان كند كه مى تواند بعد از ازدواج تنها به دلخواه خود عمل كند ، سخت در اشتباه است ، ازدواج طبعا یك نوع محدودیت را در خواسته ها ایجاد مى كند ، وقتى هماهنگى داراى آن همه امتیاز است ، طبعا مى بایست این محدودیت ها را پذیرفت تا به آن امتیازات رسید. هر كدام از زن و مرد باید شهامت گذشت و مدارا و صرف نظر از برخى خواسته ها را داشته باشند و هرگز نباید مثل دو آهن سرد باشند ، كه هرگز با هم قابل تفاهم و اتحاد نیستند.

مرد هرگز نباید خود را صاحب و مالك زن و فرزند بداند و در خانه به استبداد حكومت كند و به سلیقه و نظریات افراد خانواده بى اعتنا باشد.

زن نیز نباید انتظار داشته باشد كه اگر برخى از نظرات وى مورد قبول و انجام مرد قرار نگرفت بى تابى و بد اخلاقى پیشه كند و خلاف توقع او شود.

 

5- دیگران چگونه اند؟ 

بسیارى از كدورت ها براى افراد هوسران و نادان از آنجا شروع مى شود كه برداشتى سطحى و ظاهرى از كیفیت زندگى دیگران نموده و آن را با خود مقایسه مى كنند و بالطبع وضع موجود یا همسر خودشان را پائین تر و دیگرى را بهتر مى یابند، آن وقت سردى و كدورت را به خاطر احساس عدم موفقیت ، شروع مى كنند.

 

در قضاوت عجله نكنید

 

آنچه قابل دقت است این است كه در قضاوت عجله نكنید ، شیطان همواره سعى مى كند كه شما را با حرص و طمع به آنچه ندارید آرزومند كند و آن را جلوه دهد و نسبت به همسر و زندگى خودتان دلسرد گرداند ، محبت ها و زیبائی ها و مسائل دیگرى كه به طور مقطعى و گذرا از دیگرى مشاهده مى كنید به معنى دوام آن نمى باشد.

كانون زندگى را نباید با برخى برخوردها مقایسه كرد ، هر عیب و نقصى را نمى توان با چند تماس درك كرد ، به همراه هر كسى نكات منفى و مثبت فراوانى یافت مى شود ، شیطان ذهن شما را خراب نكند و سعادت خود را به خاطر هوس هاى ابلهانه خراب نكنید ، چه بسیار بوده اند جوانانى كه با تصمیمات عجولانه و خیالات واهى و بهشت هاى موعود و پوچ به دام شیادانى افتاده اند كه جز فساد و بدبختى نصیب آنها نگردیده است .

هیچ كس خوب مطلق و یا بد مطلق نیست ، و هیچكس هم از هر جهت با شما هماهنگ نخواهد بود ، زندگى لازمه اش اصطكاك و برخورد است كه اگر بى تابى و كم حوصلگى در كار نباشد براى رشد و سعادت شما مفید نیز خواهد بود.

در مقاله ی بعد 4 مورد دیگر را كه شامل " احساسات ، راه ایجاد محبت  " ، " احساس همدردى و غمخوارگى " ، " هرگز ناامید نباشید، عاقل باشید." و " سعادت دنیا و آخرت در گرو خوش اخلاقى است  " می باشد مورد بررسی قرار خواهیم داد .

 

پی نوشت ها :

1-نهج البلاغه .

2-سوره حجرات آیه .

3-وسائل ج 14 ص 175.

4- لئالى الاخبار ج 4 ص 182.

5-مكارم الاخلاق ص 41 و 42.

6-مكارم الاخلاق ، ص 89.

منبع : برگرفته از كتاب" اخلاق در خانواده و تربیت فرزند - نویسنده : سید محمد نجفى یزدى "

دوشنبه 3/1/1388 - 1:40
دانستنی های علمی
 

شیرینی گردویی

مــــواد لازم :
زرده تخم مرغ  : 3 عدد

گردو خرد شده : 200 گرم
شكر : 4 قاشق سوپخوری
وانیل : نصف قاشق چایخوری

طــرز تهیه :
زرده تخم مرغ را با شكر و وانیل با همزن برقی آن قدر می زنیم تا مایه سفت و سفیدی حاصل شود. گردوی خرد شده را به مایه اضافه می كنیم،سینی فر را با یك ورق كاغذ روغنی می پوشانیم و بعد با استفاده از قاشق مربا خوری توده های كوچكی از این مایه را با فاصله كم در سینی فر می ریزیم سینی فر را به مدت پانزده دقیقه با درجه صد و هشتاد درجه سانتیگراد در فر كه قبلا گرم شده است قرار می دهیم. پس از بیرون آوردن شیرینی از فر می گذاریم كمی سرد شود سپس شیرینی ها را از كاغذ روغنی جدا می كنیم .

قطاب :

مــــــواد لازم:
زرده تخم مرغ : 2 عدد

ماست : 100 گرم
آرد به اندازه نچسبیدن خمیر : 100 گرم
بكینگ پودر : یك قاشق مرباخوری

بادام پوست گرفته : 250 گرم
خاكه قند نرم : 125 گرم
هل كوبیده نرم : یك قاشق مرباخوری

طـرز تهیه :
بكینگ پودر وزرده تخم مرغ و روغن و ماست را مخلوط كرده آرد را بتدریج می ریزیم بهم می زنیم تا مایه خمیر شده بطوریكه بدست نچسبد و زیاد هم سفت و بدون كشش نشود. خمیر را در كیسه نایلونی میگذاریم یک تا دو ساعت بماند وخمیر ور بیاید د بادام و قند و هل را مخلوط میكنیم و از خمیز گلوله یی باندازه یك پرتقال برمیداریم روی میز را كمی آرد میپاشیم خمیر را با نورد بقطر تقریبا“ نیم سانتیمتر باز می كنیم و با دهانه لیوان یا استكان دایره هایی میبریم وسط هر دایره را كمی از مایه بادام و قند میگذاریم دقت میكنیم كه بادام و قند وسط خمیر قرار گیرد واطراف آنرا آلوده نكند و دو طرف خمیر را روی هم می آوریم با دست اطراف آنرا بهم می چسبانیم و فشار می دهیم كه بادام و قند درلای خمیر محفوظ مانده وخمیر شكل هلال پیدا كند وبا دقت دور خمیر را پیچ میدهیم روغن فراوان داغ مینماییم و قطابها را در روغن سرخ می كنیم بعد با كفگیر قطابها را از روغن خارج كرده ودر صافی میگذاریم كه روغن زیادی آن گرفته شود وبعد از كمی سرد شدن در خاكه قند می غلطانیم ودر ظرف می چینیم كمی پسته چرخ كرده روی آن می پاشیم ممكن است قطاب را در سینی بچینیم و در فر با حرارت سیصد وپنجاه درجه سانتی گراد بمدت نیم ساعت طبخ می كنیم و بعد از طلایی شدن از فر خارج نماییم و در خاكه قند بغلطانیم .

نان خامه ای

مواد لازم :
آرد : 200 گرم

تخم مرغ  : 5-4 عدد

روغن : 2 قاشق سوپخوری
 
آب : یك و یك دوم فنجان

شكر : یك قاشق سوپخوری 
وانیل : یك دوم قاشق چایخوری

نمك : یك دوم قاشق چایخوری
 
پودر قند : دو سوم فنجان

خامه : 250 گرم

طرز تهیه   :
آب، نمك، شكر و روغن را در قابلمه كوچكی ریخته و آن را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا جوش بیاید. سپس آرد را یكدفعه در آب در حال جوش می ریزیم و با قاشق چوبی مرتب به هم می زنیم  تا خمیر به صورت توپی در وسط ظرف قرار گیرد. بعد آن را از روی حرارت بر می داریم و خمیر را به دیواره ظرف می چسبانیم تا كمی خنك شود . خمیر را در ظرف بزرگتری ریخته و تخم مرغ ها را به تدریج اضافه می كنیم و خوب به هم می زنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. سینی فر را چرب كرده و خمیر را در قیف ماسوره دار نسبتاً بزرگی می ریزیم و خمیر را به شكل گرد بزرگ یا كوچك در سینی قرار می دهیم و آن را در طبقه بالای پنجره فر با درجه حرارت 400 درجه به مدت 30- 25 دقیقه قرار می دهیم تا نان ها پف كرده و طلایی شوند. خامه را با وانیل و پودر قند آماده می كنیم و پس از خنك شدن نانها درون آنها را به وسیله قیف پر می كنیم

دوشنبه 3/1/1388 - 1:37
دانستنی های علمی
 

با شروع سال نو، آغاز بهار طبیعت و تعطیلاتی كه در پیش هست لابد شما هم برای مسافرتی هر چند كوتاه برنامه ریزی كرده اید یا اینكه در صدد تدارک و تصمیم گیری هستید. در اینجا ضمن آرزوی سفری خوش و خاطره انگیز برای شما توجهتون رو به نكاتی لازم و ضروری در مورد سفر جلب می كنم :

آیا تا به حال براتون پیش اومده که بعد از تدارک و برنامه‌ریزی سفر و بعد از یک ‌روز راه‌پیمایی و دسته‌جمعی عرق ریختن، ناگهان متوجه شده باشید کبریت ندارید و مجبورید شب را در کوهستان سرد بدون آتش بگذرانید؟ یا مثلا درست وقتی که همه چیز آماده است متوجه شده باشید بادبزن برای درست کردن جوجه‌کباب روی زغال داغ یادتان رفته؟ هر چقدر هم که دقیق و باهوش باشید باز ممکن است چیزی را از قلم بیاندازید. به همین دلیل بهترین کار این است که قبل از هر مسافرتی فهرستی از اشیاء و لوازم مهم و ضروری داشته باشید و مطمئن شوید چیزی از قلم نیفتاده. نکته مهم دیگر این است که همیشه نمی‌توانید شیء فراموش شده را از مغازه بخرید. ارزش یک جفت باطری اضافه برای چراغ قوه وسط یک بیابان تاریک چقدر است؟ یا اگر کیفتان همراه با مدارک به سرفت رفت آیا شماره گواهی ‌نامه یا فتوکپی پاسپورتتان را می‌توانید از مغازه خریداری کنید؟

فهرستی که در این صفحه تهیه شده می‌تواند جهت جلوگیری از "ضد حال در مسافرت" به کار ‌آید. اما لطفا این چند نکته را در نظر داشته باشید :
:: فهرست را مطابق با مسافرت خود تنظیم کنید. بسته به نوع سفرتان ممکن است برخی از موارد ذکر شده به دردتان نخورد یا نیاز به تغییراتی نسبت به سلیقه ی شما داشته باشد.
:: در اینجا به وسائل مورد نیاز در مسافرت‌های خاص اشاره نشده است. مثلا وسائل اسکی یا کوهنوردی و غیره، همینطور وسائل رفاهی یا خیلی تجملاتی نیز خارج از موضوعیت این فهرست است.
:: این فهرست به تدریج و به صورت تجربی و در گذر زمان به دست آمده و به هیچ عنوان ادعایی در کامل بودنش نیست. البته امیدوارم دست کم مشمول اكثریت موارد مهم باشه ولی در صورتی که فکر می‌کنید چیزی از قلم افتاده لطفا خودتون اضافه کنید ...
 

مدارک ضروری

 

بلیط (هواپیما، قطار، اتوبوس)، برگه ووچر تور یا هتل، نقشه راه‌ها، نقشه شهر مورد نظر، پاسپورت، کارت‌شناسایی، گواهی‌نامه، شناسنامه، کارت پایان خدمت، دفترچه بیمه، سابقه مدارک پزشکی (در صورت سفر به خارج از کشور)، پول به صورت وجه نقد و چک مسافرتی و نیز در صورت تمایل كارت بانك، فهرست جداگانه از کلیه محتویات و مدارک مهم همراه با یک نسخه فتوکپی هر یک (جهت ردیابی در صورت سرقت یا گم شدن)، فهرست تلفن‌های مهم و اضطراری شامل شماره تلفن جهت اطلاع دادن سرقت یا فقدان کارت‌های بانکی، گواهی‌نامه، …)، آدرس و شماره تماس هتل یا مقصد مورد نظر همراه با کروکی در صورت نیاز، آدرس و شماره تماس سفارت ایران در شهر یا کشور مقصد، قبل از سفر در مورد محلی که می‌روید در اینترنت جستجو کنید، به wikipedia سر بزنید و عکس و اطلاعات محلی یا تاریخی را گردآوری کنید و همراه خود ببرید، ضمنا چنانچه با اتومبیل شخصی مسافرت می كنید در جریان باشید كه در شروع سال ۸۸ کارت خودرو، برگه معاینه فنی (از 15 فروردین)، بیمه شخص ثالث و گواهینامه، چهار مدرکی است که پلیس راه ها کنترل می کنند و در صورت بهمراه نداشتن هر كدام مشمول جرایم و حالگیری ناخواسته خواهید شد و سفارش آخر اینكه کارت سوخت را بخاطر بسپار (این یکی واقعا مهم است!)، راستی اگه مثل من کم حافظه هستید مواظب باشید رمز خودپردازتون را فراموش نکنید!
 

کمک‌های اولیه

 

چسب زخم، گاز استریل، چسب کاغذی مخصوص پانسمان، قیچی، موچین زنانه برای برداشتن ذرات چوب از زیر پوست، دماسنج غیر جیوه‌ای، شربت ضد تهوع، قرص مسکن، قرص تب‌بر، چراغ قوه کوچک با باطری، وازلین، صابون، مایع ضدعفونی کننده (آب اکسیژنه توصیه می‌شود)، قرص آسپیرین، قرص ضد التهاب (آنتی هیستامین)، پماد آنتی بیوتیک، پماد سوختگی، قرص مولتی ویتامین، کرم ضد آفتاب، دفترچه آموزش مقدماتی کمک‌های اولیه، قرص ضد دل‌پیچه‌ یا عرق نعنا، باند مخصوص جهت بستن و گرم نگه داشتن عضو ضرب دیده،‌ پودر او-ار-اس یا الکترولیت جهت مقابله با اسهال یا گرمازدگی، محلول شستشوی چشم، دستکش لاستیکی‌،‌ سنجاق، باند معمولی، باند چسب‌دار، داروی ضد گزدیگی مار و عقرب
 

وسایل بهداشتی


 

پوشک برای نوزاد، دستمال مرطوب، شامپو، صابون، کهنه کتانی، ناخن گیر، کرم مرطوب کننده برای صورت و بدن، سشوار، برس مو، شانه، موبند، نخ دندان، مایع دهان شوی، عینک آفتابی ضد UVA و UVB، عینک طبی، آدامس، اسپری خوش‌بو کننده دهان، پودر رختشویی،  مسواک، خمیردندان، حوله، ژل مو، اسپری خوشبو کننده بدن، تیغ اصلاح همراه با خودتراش، خمیر اصلاح، گوش پاک کن،‌  مچ بند، ساق بند، دستمال کاغذی، دستمال توالت، اسپری حشره کش، اسپری دفع حشرات (با حشره کش فرق می‌کند،‌ این یکی را به خودتان می‌زنید و حشره‌ها دیگر شما را دوست ندارند)
 

پوشاک و البسه

 

لباس راحتی برای شب، شلوار، شلوارک، جوراب، جوراب حوله‌ای، تی‌شرت یا پیراهن، روسری، کفش ورزشی، لوازم شنا (مایو، عینک،‌ دماغ گیرو …)، لباس زیر، دمپایی لاستیکی، کاپشن، بادگیر، کلاه لبه دار‌ برای جلوگیری از آفتاب، چکمه ساق بلند، روسری، کفش صندل، ساعت (ترجیحا مجهز به قطب‌نما)، لباس بارانی کلا‌ه‌دار،‌ دستکش، شال، کلاه پشمی‌ که گوش‌ها و صورت را بپوشاند، سوزن، نخ سفید، نخ مشکی، دگمه اضافه
 

مواد خوراکی و وسائل تهیه غذا

 

قاشق، چنگال، چاقو، کارد، نی، بشقاب، لیوان، کلمن، کنسرو و مواد غذایی، روغن مایع، درب بازکن جهت کنسرو و نوشابه، ماهی‌تابه، کیسه نایلونی، فویل آلومینیومی، فویل نایلونی، سبد در دار، فلاسک، کتری فلزی برای درست کردن آب جوش روی آتش، قوری فلزی، شکلات، خشکبار (انجیر خشک، کشمش، برگه هلو، …)، نمک، فلفل، سماق، ادویه، مواد صبحانه (مربا، کره، عسل، پنیر، خرما، تخم مرغ)، نان، بیسکویت، میوه، بادبزن، مقاش یا انبر باری زغال، زغال منقل، منقل (در صورتیکه سنگ برای درست کردن منقل در محیط نباشد)، سیخ پهن و نازک، قلیان، تنباکو با طعم‌های مختلف برای قلیان، سیگار، چوب سیگار، روزنامه باطله
 

متفرقه اما مهم

 

چادر با ظرفیت مناسب همراه با وسائل لازم جهت نصب مانند میله‌ها و …، توری پشه‌بند، کیسه‌خواب متناسب با دمای محیط، پتو، نوشیدنی انرژی‌زای ورزشی، ملحفه، بالش، زیرانداز مخصوص کیسه خواب، سوت، چتر و سایه‌بان،‌ کوله پشتی، تبر، اره، طناب، چاقوتیزکن، چاقوی جیبی چند منظوره، قرص‌ تصفیه آب، گاز پیک‌نیکی همراه با کپسول اضافه، چراغ باطری‌دار قابل نصب بر روی سر، شمع برای روشنایی، قطب‌نما، مکان‌یاب GPS مجهز به نقشه، انواع نقشه متناسب با مسیر، کیسه زباله، صندلی مسافرتی تاشو، ننو که بشه از دوطرف به درخت بست (خیلی حال میده امتحان کنید!)، مواد لازم برای روشن کردن آتش مانند الکل جامد، فندک، کبریت، چراغ قوه ضد آب، بطری برای نگهداری مایعات، لیوان، چراغ کم مصرف برای شب (ترجیحا قابل شارژ با ماشین)، چراغ روشنایی گازی همراه با کپسول و توری اضافه، میز تاشو پلاستیکی یا آلومینیومی
 

وسایل مورد نیاز داخل اتومبیل

 

روغن موتور، جعبه ابزارهای متداول، بیلچه، مایع شیشه‌شور، زنجیر چرخ( البته اگر مقصد مناطق سردسیر باشد)، لاستیک زاپاس سالم و پرباد، کلید اضافه ماشین و منزل، خودکار، مداد، دفترچه یادداشت، پول خرد برای عوارض جاده و اتوبان، زیرانداز ضدآب، آب نوشیدنی اضافه، آینه جهت علامت دادن در صورت گم شدن یا نیاز به کمک، غذای اضافه، غذای پرانرِژی، باطری قلمی ‌در سایزهای مورد نیاز، تلفن همراه، شارژر ماشینی تلفن همراه، پول خرد جهت تلفن، لنگ یا پارچه جهت شستشوی شیشه خودرو، جعبه کمک‌های اولیه مخصوص خودرو، کپسول آتش‌نشانی مخصوص خودرو، مثلث خطر، لباس گرم اضافه، لباس و دستکش کار در صورت نیاز به انجام تعمیرات روی خودرو، کتابچه راهنمای خودرو
 

سرگرمی

 

کتاب، مجله، خودآموز زبان کشور مقصد، دستگاه ضبط صوت دیجیتال، دستگاه پخشmp3، هدفون، ذره ‌بین، شطرنج، دومینو، دوربین عکاسی، فیلم یا کارت حافظه اضافه برای دوربین، دوربین فیلم‌برداری،‌ نوار کاست یا سی‌دی موسیقی،‌ مبدل وصل کردن mp3 player به سیستم صوتی خودرو (مدل رادیویی FM و یا مدل کاستی)، دوربین دوچشمی ‌یا تک چشمی،‌ سه پایه دوربین برای عکاسی در شب، باطری اضافه برای دوربین، لپ‌تاپ یا هارددیسک جهت خالی کردن عکس‌ها، دستگاه کارت‌خوان جهت خواندن کارت حافظه دوربین، طناب یا تور برای والیبال یا بازی‌های مشابه، فریزبی، بدمینتون
 

فهرست اشیایی که بهتر است همراه خود نبرید!

 

در صورت مسافرت خارج از کشور نیازی به بردن موارد زیر و پذیرفتن ریسک گم شدن آنها ندارید (در صورت تمایل می‌توانید کپی یا عکس آنها را ببرید):
شناسنامه،‌ کارت پایان خدمت، کارت ملی، پول ایران به جز میزان اندک مورد نیاز، کارت‌های خود‌پرداز بانک‌های ایرانی که در هیچ جای جهان جز ایران کاربرد ندارند، دفترچه بیمه.

و اما در صورت مسافرت داخلی:
کارت پایان خدمت ، شناسنامه ، کارت ملی ، ‌گواهی‌نامه فقط یکی کافی است. اگر رانندگی می‌کنید گواهی‌نامه کفایت می‌کند و با آن تقریبا همه کاری می‌توان انجام داد. می‌توانید برای احتیاط کپی شناسنامه یا کارت خدمت را هم همراه ببرید.
مواد غذایی که زود فاسد می‌شوند، اشیاء گران‌قیمت و غیر‌ضروری مانند جواهرات، لباس یا کفش نامتناسب با نوع مسافرت، وسائل سنگین و یا پرحجم
 

قبل از سفر حتما به این سئوال پاسخ دهید:

 

اگر به هر دلیل مطابق با برنامه پیش‌بینی شده نتوانستید بموقع از سفر برگردید چه اتفاقی می‌افتد؟
(خانه، مدرسه، محل کار، قرار شغلی، تعهدات مالی، خانوادگی و …) برای هر مورد راه‌ حلی از پیش آماده داشته باشید.

دوشنبه 3/1/1388 - 1:33
سينمای ایران و جهان
 
مجله آمریکایی مردم لیست جذاب‌ترین مردان دنیا را منتشر کرد. این لیست که مجله مردم هر سال آن را اعلام می‌کند، یکی از معتبرترین لیستها در نوع خودش است. هیو جکمن، بازیگر استرالیایی در این لیست به عنوان جذاب‌ترین مرد دنیا انتخاب شد. جکمن بازیگر 40 ساله استرالیایی است که 189 سانتی متر قد دارد. مجله مردم در مورد این انتخاب گفت:« او بازیگر بسیار توانایی است- ستاره‌ای است که می‌تواند بخواند، برقصد و از اسلحه به‌خوبی استفاده کند.»


 به نقل از چینادیلی، دانیل کرگ، بازیگر مجموعه جدید جیمز باند، در جایگاه دوم این لیست قرار گرفت. او با چشمان آبی جذاب و اندام عضلانی خود طرفداران بسیاری دارد.

جان هام، بازیگر فیلم «مردان دیوانه» نفر سوم این لیست است. زاك افرون، بازیگر فیلم «مدرسه موزیکال» و رابرت باکلی به ترتیب نفرات چهارم و پنجم این لیست را تشکیل می‌دهند.

دیوید بکام، بازیکن فوتبال؛ خاویر باردم، برنده جایزه اسکار؛ رابرت پاتینسون، ستاره فیلم «گرگ و میش»؛ جاشوا جکسون بازیگر و مایکل فیلیپس، برنده مدال طلای المپیک در رشته شنا، نفرات بعدی لیست جذاب‌ترین مردان دنیا هستند.

از سایر افراد مشهوری که سالهای گذشته در صدر لیست جذاب‌ترین مردان مجله مردم قرار گرفته‌اند می‌توان جورج کلونی، برد پیت و مت دیمون را نام برد.
دوشنبه 3/1/1388 - 1:29
موسيقي
 

محسن چاووشی مثل بقیه خواننده های پاپ نیست که خیلی راحت بتوانی او را پیدا کنی. اگر رابطه های موجود نباشد، او دست نیافتنی است؛ مثل همان زمان انتشار آلبوم. الان هفت ماه از اولین آلبوم مجاز محسن چاووشی می گذرد. آلبومی که بیش ترین استقبال را در بازار راکد موسیقی ایران به خودش دید. فروشی فوق العاده که نه چاشنی تبلیغ داشت و نه موجی رسانه ای. چون او بعد از انتشار آلبوم هیچ وقت مصاحبه ای درباره چالش های آلبوم «یه شاخه نیلوفر» نکرد. او شخصیت ویژه و منحصر به فردی دارد؛ آن قدر متواضع است که انگار نمی داند جزو محبوب ترین خواننده های پاپ ایران است. 

7 ماه از انتشار آلبومت می گذرد. اما بحث کردن سر آلبوم « یه شاخه نیلوفر» قدیمی، کهنه و دستمالی شده نیست. چون دو تا از مصاحبه ها به قبل از انتشار آلبوم برمی گشت و دیگری فقط 3 روز از انتشار آلبوم گذشته بود که بالطبع نمی توانستیم بحث اساسی درباره آلبوم بکنیم؛ چون که فیدبکی وجود نداشت. اما الان همه چیز مشخص است. بعد از آن هم که دیگر با جایی مصاحبه نکردی. می خواهیم ببینیم چه واکنش هایی از اولین آلبوم مجازت گرفتی ؟
 زیاد در جریان این جور چیزها نیستیم. دنبال کارهای جدیدیم. فکر می کنم محمدرضا آهاری (تنظیم کننده آلبوم یه شاخه نیلوفر که کنار او نشسته) که بیش تر این مسائل را دنبال می کند، بهتر است توضیح بدهد.

می دانیم که دنیای تو به استودیوی خانگی ات خلاصه می شود.اما به هرحال اگر فیدبکی از کار نداشته باشی متوجه وضعیت آلبوم نمی شوی. البته این جور هم نیست که متوجه نشده باشی. از طریق موبایل، اس ام اس…
خودتان که می دانید کسی شماره من را ندارد(می خندد)

می دانیم. اما به هر حال آلبوم فروش خوبی داشت ولی به این معنی نیست که همه مخاطبان با کار ارتباط برقرار کرده باشند. این انتقادات شان را هم از گوشه و کنار مطمئنا به گوشت می رسانند.
ما خیال می کردیم که «یه شاخه نیلوفر» خیلی بهتر از این ها بتواند جواب بدهد ولی یک مقدار دیر جواب داد. این آلبوم دوم هم نمی دانم چه اتفاقی برای اش می افتد. چون سلیقه مردم هر روز تغییر می کند.
آهاری: اصلا فکر می کنم برای موسیقی فضای مناسبی وجود ندارد. برای مردم ما موسیقی اصلا مهم نیست. گرفتاری مردم هم خیلی زیاد شده. پس در این شرایط سخت احساس جای منطق را می گیرد.

این چیزی که می گویی فقط برای موسیقی است یا نه؟ جامعه را می گویی یا فرهنگ موسیقی گوش کردن را؟ این ها با هم فرق می کنند؟
زمانی که سنتوری آمد شرایط به گونه ای بود که آن حس را می پذیرفتند. اما الان شرایط دیگر سخت شده. هرچه قدر هم که سعی کنی بهتر کار کنی، بعضی دوست دارند که قدیمی ها را گوش کنند. اصلا دوست ندارند پیشرفت کنند. 

اما قرار نیست که فرهنگ موسیقی گوش کردن مردم عوض شود؟ هرکسی مشخص است که چه چیزی دوست دارد؟
نه نگاه کنید. چهارتا از این قطعات آلبوم یه «شاخه نیلوفر» مال دو سال پیش بود. یقینا پذیرش این قطعات در زمان حال سخت تر است.

اما فکر می کنیم بیش تر از این که مردم تغییر کرده باشند کار شما تغییر کرده بود. مثلا؛ فرهاد یک ژانر مشخص داشت. محسن چاووشی هم این ژانر مشخص را می تواند داشته باشد. این که حالا با شرایط زمان بخواهد تغییر کند زیاد قابل پذیرش نیست.
درست است ولی مگر تغییری به وجود آمده؟

به نظرت تغییر نکرده؟
درحقیقت مدرن تر شده. سعی کردیم ساده تر و شیواتر شنیده شود. فقط همین! من چه قدر باید یک چیز را تکرار کنم؟ دوست دارم کارهای جدیدتر را هم تجربه
کنم.
آهاری: آلبوم «یه شاخه نیلوفر» زمانی که آمد عده ای به من انتقاد می کردند که این آلبوم چرا این جور است؟ اما همان عده الان زنگ می زنند و تعریف می کنند. طبیعی بود که در ابتدا واکنش ها یک مقدار متفاوت باشد. به هرحال کار جدیدی بود. شاید آن موقع شرایط اش سنگین بود و قابل پذیرش نبود، اما الان تازه دارد شنیده می شود. 

خیلی ها هستند که صدای تو کاملا همدم شان شده بود، یعنی داشتی یک جوری به صدای یک نسل تبدیل می شدی، اما حالا بعضی از همان طرفداران هم می گویند ما این آلبوم را دوست نداریم و ترجیح می دهیم قبلی ها را بشنویم.
خب آنها نظرخودشان را می گویند که خیلی هم محترم است. من فلان خواننده را اصلا گوش نمی دهم ولی از کارهای کوروش یغمایی لذت می برم. این فقط نظر من است.

ولی هواداران و مخاطبان محسن چاووشی یک انتظاری از خواننده محبوب شان دارند؟
من قبلا جواب این سوال را داده ام.

حالا جور دیگری می پرسیم. یک زمانی خواننده زیرزمینی بود. بحث این بودکه صدای تو به فلان خواننده شبیه است. اما با آمدن این آلبوم توانستی خودت را از این مباحث جداکنی…
دقیقا. من خیلی سعی کردم این اتفاق بیفتد و این حرف و حدیث ها نباشد. من نمی دانم چی کار باید بکنم. تغییر می کنم می گویند قبلی بهتر بود. آن سمتی می روم یک حرف دیگر می شنوم. من چی کار باید بکنم؟ من سعی کردم خودم باشم و خودم هم شدم. در این آلبوم هم خودم بودم.

یکی دیگر از انتقادهایی که زیاد هم شنیدیم، این بود که صدایت کمی مثلا نسبت به سنتوری فرق کرده.
من این آلبوم را قبل از این که سنتوری بیاید خوانده بودم. پس و پیش آمد. اما بعضی می گفتند که صدای محسن خیلی تغییر کرده. در صورتی که من این آلبوم را قبل از سنتوری خوانده بودم. خب من چی باید بگویم؟

یعنی درآلبوم بعد صدای تو شبیه سنتوری است؟ 
نه همین است، مثل همین یه شاخه نیلوفر را می شنوید.

احساس می کنم نسبت به سنتوری حساسیت پیدا کردی؟
نه ،اصلا.

البته طبیعی است. برای سنتوری قضیه باید هم فرق کند. اکت بهرام رادان با صدای محسن چاووشی همه را تحت تاثیر قرار می دهد.
من یک چیزی بگویم که باورش شاید برای شما سخت باشد. من دو ترک این آلبوم را سال ها پیش خوانده بودم. صدای من چه تغییری کرده؟ به من می گویند آن فیلتر را باید روی صدایت بگذاری! من با شرکتی که صحبت می کردم گفتند آن فیلتر یادت نره! گفتم کدام فیلتر؟ من یک دیلی و ری ورب روی صدایم می گذارم. بعضی مواقع ریورب هم نمی گذارم.
آهاری: دلیلی برای دروغ گفتن وجود ندارد. چرا یک عمر باید با فیلتر بخواند؟
چاووشی: بعضی می گویند فـــــیلتر باشد بهتر است. آن فــــیلتر را بگذار. حالا فکر می کنی توی ایران و با این امکانات فیـــلتری وجود دارد که کشف نشده باشد؟ اگر بود که استفاده می کردند. اجازه بدهید یک خاطره برای شما تعریف کنم. در استودیو نشسته بودم. کسی هم مرا نمی شناخت. یکی آمد گفت آقا ببخشید آن خشی که چاووشی روی صدای اش می گذارد، فـــیلترش را داری؟

پس منظورت از فیـــــلتر همان خش است؟ 

یکی می گوید زیاد است. یکی می گوید کم اش کن. یکی می گوید بیس صدایت کم شده. یکی می گوید گوش ام را می زند. مگر می شود صدای آدم تغییر کند؟ صدای من شکل گرفته؛ فقط پخته تر شده.

به هرحال اوایل کار حرفه ای هم ضبط نمی کردی. شرایط اش را که می دانیم!
آره. آن موقع از ضبطی استفاده می کردیم که تمام فرکانس های صدای مرا نمی گرفت و فقط صدای بم مرا می گرفت. به خاطر همین صدا همیشه کدر بود. الان آن فرکانس ها را دارد و می گویند تغییر کرده. فقط مقداری شفاف تر شده.

فکر نمی کنی عوض شدن جنس موسیقی در یه شاخه نیلوفر ذهن ها را به این سمت کشانده؟ شاید می بینند که جنس موسیقی تغییر کرده و می گویند این چاووشی آن چاووشی نیست؟

اگر جنس موسیقی عوض نشود پس چه اتفاقی قرار است در آلبوم بیفتد؟ می شود مثل آلبوم خواننده ای که آمده بیرون و هیچ فرقی نکرده. اگر من این کار را نمی کردم می نشستند و می گفتند چرا هیچ تغییری نکرده؟ قصد ما از آلبوم اول این بود که ما آنها را برای آلبوم دوم آماده کنیم. مردم را با آن فضا آشنا کردیم ، گوش شان را عادت دادیم با آن فضای دلخواه مان.
آهاری: در جریان زندگی اگر تغییر به وجود نیاید هیچ چیز هم نباید مهم باشد. آب راکد آن قدر می ماند تا بگندد. فرهنگ جامعه ما به سمتی رفته که بی هیچ دلیلی می خواهند انتقاد کنند. من فکر می کنم کلا این جور هستند. یعنی اگر تغییر نکنی بازهم مورد انتقاد قرار می گیری.
چاووشی: البه من یک نکته را بگویم.خیلی ها هم فقط می گویند سبک عوض شده. فضای موزیک عوض شده. نمی گویند که صدا عوض شده. 
آهاری: موسیقی ما هیچ موقع جهانی نشد. چرا؟ چون هویت ما در دنیا زیر سوال است. بعد می شویم دستمالی شده خیلی از شرایط روز دنیا. 

اما انتقاد ها در سبک خواندن فقط نبود؛ برای تنظیم و آهنگ ها هم بود.
آهاری: هرچه قدر هم کار بکنیم باز هم حرف مردم هست. اشکالی هم ندارد. چون مردم توقع دارند.این توقع را هم می شود با جوسازی حل کرد. یکی از قطعات سنتوری در آلبوم متاسفم بود ولی چرا تا قبل از سنتوری توجهی به اش نشد؟ چون تحت تاثیر چیزی نبود. اما همین قطعه در فیلم سنتوری مورد استقبال همه قرار گرفت.
چاووشی : کسانی که قبل از فیلم سنتوری قطعات را گوش می کردند می گفتند اصلا خوب نیست. اما بعد از دیده شدن شرایط عوض شد. من دیشب قطعه ای را گوش می کردم و لذت می بردم که هیچ موقع با آن رابطه برقرار نمی کردم. باید در شرایط موزیک قرار بگیری. یک زمانی نمی شود با آهنگ ها همذات پنداری کرد.
 
آخر لازمه کار پاپ هم این است که خواننده نبض مردم را داشته باشد.
ما در این آلبوم جدید بیش تر به این موضوع توجه کردیم. می خواهیم تاثیرگذاری در همان اوایل کار باشد نه مثل آلبوم یه شاخه نیلوفر که تازه دارد بین بعضی افراد جا می افتد. 
آهاری : مردم ما نمی خواهند اجازه پیشرفت به خواننده بدهند. نه در موسیقی بلکه در حوزه های دیگر هم همین طور است. به خاطر این است که ما مردم مصرف گرایی هستیم و جامعه ما خروجی ندارد. در لحظه اول می خواهند استفاده کنند. 

بحثی در مورد آلبوم یه شاخه نیلوفر وجود دارد که چرااین قدر تلخ است.
البته ایرادهای را باید پذیرفت. فضای آلبوم یک مقدار زیادی غمگین بود. بعضی ها تحمل این همه آهنگ غمگین را ندارند. واین به خاطر شرایط روحی من توی آن روزها بود. باید موزیکی می گذاشتیم که فضا را می شکست.
آهاری: البته ما هم چند قطعه شاد گذاشتیم ولی به ممیزی خورد. ریتمیک تر بود و شعف داشت. 
چاووشی: 3 تا ترک بود که ممیزی شد و ارشاد گفت نه. 12 قطعه کنار هم آمد که ناخواسته خیلی غمگین شد.

خیال می کردیم که این کار تعمدی است. در موسیقی حرفه ای ، یک فرد یا یک گروه را می بینیم که آلبوم را در یک ژانر مشخص روانه بازار می کند؛ مثلا فقط ترنس یا فقط اسلو. اما ایرانی ها عادت دارند که یک پکیج از کار را گوش بدهند.
بله .اگر کسی کار شاد می خواهد خب برود سراغ یک نفر دیگر. آهنگ های من هم هیچ موقع شاد نیست. شاید فقط ریتمیک تر باشد و شعف داشته باشد. اما شاد نیست. 
آهاری: گروه های خارجی از تکرار خارج می شوند ولی باز هم یکرنگ هستند. 

در جامعه ما مردم می گردند و می خواهند خودشان را توی آلبوم تو پیدا کنند. در آلبوم یه شاخه نیلوفر این اتفاق کمتر می افتاد. 
آهاری: حرفی که می زنید درست است. اما توی آلبوم هایی که امروز در بازار می بینیم به میزان هجویات اش دقت کنید، البته با همه احترامی که برای همکاران مان قائل هستم.

اما منظور مان غمگینی بیش از حد کار بود. بعضی ها می گفتند که ما یک جا نمی توانیم آلبوم را گوش کنیم. ولی ترک به ترک چرا.
بله .واقعا سنگین است. البته به ما هم حق بده. ما قدرت انتخاب آهنگ نداشتیم. البته بعضی گوش ها هم این قدر موزیک پارتی شنیده اند که نمی توانند این طرفی را تجزیه و تحلیل کنند. 

فکر نمی کنی که خود موزیسین های ما هم فضای پاپ را به این خاطر گم کرده اند؟

شما خیلی راحت قضاوت می کنید. ولی این طرف در موسیقی پاپ ایران خیلی سخت می توان کار کرد. 
آهاری: شاید محسن دو سه تا آلبوم پاپ دیگر کار نکند. می رود به سمت بین المللی شدن. محسن اساسا هیچ علاقه ای به پاپ ندارد.
چاووشی: من از آلبوم دوم فهمیدم که پاپ دیگر جواب نمی دهد. اما شرایط نمی گذارد. این حرفی که محمدرضا می زند اصلا غلو نیست. ما توانایی اش را داریم ولی عمدا نمی کنیم. 
آهاری: صدای محسن صدای فول بلوز است. فضای ایرانی را هم می شناسد ولی اگر این دو را باهم تلفیق کنیم باید برویم گوشه ای تا این کار را انجام بدهیم. مثل محسن نامجو که عده ای را جذب کرد و الان رفته و گوشه ای دارد کار می کند. محسن نامجو در قشر پاپیولار جا نیفتاد و مختص یک قشر روشنفکر بود. سخت است که پاسخ گوی این همه افراد باشی و بتوانی این فضای جدید را هم وارد بکنی و پاپیولار باشی. در یه شاخه نیلوفر هم قسمتی از آن چیزی که می خواستیم انجام شد.
چاووشی: تازه من جلوی محمدرضا را گرفتم. من دست محمدرضا را واقعا بستم. حقیقت اش را بگویم که من خیلی از کار زدم. یه شاخه نیلوفر را خود من هم ممیزی کردم.به محمدرضا گفتم اگر این کار را بکنیم خیلی ها پس می زنند. اگر یک دفعه فضا این قدر تغییر پیدا می کرد خیلی بد می شد.شما از پاپ خسته نشده اید؟ این همه تکرار. محمد رضا می گوید که خیلی از مردم ایران با موسیقی احساسی برخورد می کنند. 

پس به نظرت مردم ایران به محسن چاووشی به عنوان یک پدیده اجتماعی نگاه می کنند تا یک پدیده موسیقایی.
بالاخره یکی باید این کار را بکند. هیچ کس این کار را انجام نمی دهد.


تو دقیقا دست روی مولفه هایی می گذاری که برای یک خواننده پاپ لازم است. اما یکی از مولفه ها این است که کنسرت بگذاری.
واقعا شرایط کنسرت گذاشتن به وجود نیامده است. من تازه مجوز گرفتم. فرصتی برای تمرین کردن نداشتم. من الان از یک جنگ بزرگ بیرون آمدم. در واقع باید استایل مان را پیدا کنیم تا کنسرت بگذاریم. 

احساس می کنیم به ایده آلی که برای شرایط در نظر داری هنوز نرسیده ای؟
بله هنوز نرسیدم.

می توانیم بپرسیم ایده آلت چیست؟
اجرا کردن صمیمی برای مردم.

اما هوادارانت دوست دارند تو را ببینند؟
با این وضعی که ما در ایران برای کنسرت گذاشتن داریم همان بهتر که فعلا مرا نبینند. 

در تمام دنیا یک خواننده آلبوم می دهد که به وسیله آن خودش را پرزنت کند. بعد برای کسب در آمد کنسرت می دهد. احتمالا درآمد دیگری داری؟
نه کار من فقط موسیقی است. موسیقی سرمایه من است. اما قطعا این جورکه می گویی هست. واقعیت ماجرا این است که گذران زندگی به سختی انجام می شود. اما توی کنسرت این قدر مشکل به وجود می آید که کلی حرف وحدیث درست می شود و بعد سه سال باید صبر کرد تا آلبوم بعد. یک عده ای که با من مشکل دارند آن قدر این آلبوم را کوبیدند تا محو شود. کنسرت هم بدهم مطمئنم که حاشیه می سازند، خرابم می کنند. از این جریانات تا الان کم اتفاق نیفتاده.
آهاری: خیلی ها فکر می کنند که چرا محسن کنسرت نمی گذارد. اما من برای شما یک نکته ای را بگویم. محسن هرجا که می رود به تهیه کننده می گوید بنشین تا من یک کار زنده برای تو بخوانم. خیال نکند که محسن نمی تواند زنده بخواند.

می خواهیم به بحث دیگری اشاره کنیم. تو عکس هم زیاد نمی گیری. کلا از رسانه ها و مردم فاصله می گیری؟
از این که از من عکس بگیرند راضی نیستم. بدم می آید. با محمدرضا که صمیمی ترین دوست من است یک بار سر همین موضوع یک دعوای اساسی کردیم. 

در جمع خانوادگی هم همین جور هستی؟
کمتر. برای کاری به همراه خانواده به شمال رفته بودیم. یک نفر در رستوران من را شناخت. دیگر نمی توانستم غذا بخورم. برای چی باید به این شکل باشد؟ چه کاری است؟آدم کار می کند که راحت زندگی کند.کار نمی کنم که زندگی سخت تر بشود. بعضی از دوستان مطبوعاتی خیال می کنند که من قیافه می گیرم ولی به خدا دوست ندارم.

این جزو ذات شهرت است؟
من این جورم چه اشکالی دارد. 

حدس می زنیم از شهرت خوشت نمی آید.

حقیقت اش نه، خوشم نمی آید. واقعا من برای این قضیه کار نمی کنم. 

***
دومین آلبوم محسن چاووشی به زودی به بازار موسیقی می آید
دوست ندارید پیشرفت کنم؟
هنوز مشخص نیست که آلبوم دوم و البته مجاز محسن چاووشی کی وارد بازار می شود. اما قطعات این آلبوم آماده است و بروکراسی های اداری آن فقط باید طی شود. آلبومی که به قول محسن چاووشی خلاقیت های زیادی در آن به کار گرفته شده است.

برای آلبوم بعدی ات چه خلاقیتی هایی داری؟
این خلاقیت شنیدنی است تعریف کردنی نیست. سعی کردیم تمام آن چیزهایی که شنیدیم را درست اش کنیم. مقداری هم مثبت تر شده است. در واقع تعدیل شده است. 
آهاری: فضای آلبوم بعدی اصلا قدیمی نیست. اصلا تکراری درون آن نیست. تلخی کار را با چند قطعه شوق و شعف دار پوشانده ایم. 

از این ریسکی که در آلبوم اول انجام دادی و حالا می خو اهی توی آلبوم دوم ادامه اش بدهی نمی ترسی؟
البته اتفاق بدی نیست. ما در آلبوم بعدی هردوجهت را داریم؛ هم عامه پسند است و هم به قول تو خاص پسند.
آهاری: اساسا مردمی که سطحی نگاه می کنند دنبال چیز راحت هستند. محسن یک جمله ای دارد که من خیلی آن را دوست دارم؛ قشر کم توان قشری است که زحمت هم نمی کشد و اتفاقا توقع خیلی زیادی هم دارد. کسانی که موزیک را بهتر می فهمند از یه شاخه نیلوفر خوش شان آمد ولی عده ای هم می گویند قبلی ها یک چیز دیگرند. کارهایی که قبلا از محسن شنیده می شد، نیازی به فکر کردن نداشت. راحت شنیده می شد و می گذشت. اما الان باید فکر کنند. همین باعث شد تا عده ای نپذیرند.

معتقدی که آلبوم های قبلی را عوام گوش می دادند. حالا خواص هم اضافه شده اند؟
آهاری: دقیقا. در این آلبوم این اتفاق افتاد و کسانی که ادعای روشنفکری هم داشتند این آلبوم را شنیدند. خیلی ها که محسن چاووشی را دوست نمی داشتند هم این آلبوم را شنیدند. خیلی ها که محسن چاووشی را دوست نداشتند هم این آلبوم را شنیدند. 

مخاطب های قبلی تو صدامحور بودند ولی الان باید آهنگ محور هم باشند. خب عده ای ارتباط برقرار نکردند؟ یعنی نباید آنها در نظر گرفت؟
یعنی واقعا دوست دارید که من پیشرفت نکنم؟

***
چاووشی به شدت از تکرار خود بیزار است
قرار نیست سنتوری را تکرار کنم 

ترانه یا موسیقی محبوب این روزهای ات چیست؟آهنگی که این روزها گوش می دهی؟
حسین کشتکار. حس خیلی خوبی به ام می دهد. البته هرخواننده ای می تواند باشد. اما باید موهای بدنم را سیخ کند. وگرنه تاثیر نمی گذارد. 

تاثیر یعنی چی؟ تو یک خواننده حرفه ای هستی، پس نباید مثل مردم عادی موسیقی گوش کنی؟
نمی توانم این تاثیر را تعریف کنم؛ تاثیر موسیقایی منظورم است.
آهاری: این روزها من و محسن با ماشین زیاد این ور و آن ور می رویم و خلاصه با هم هستیم و توی ماشین من جیمی هندریکس گوش می دهد، به نظرم می شود برای آهنگ های این روزهایش از هندریکس هم اسم برد.
چاووشی: (می خندد) اما کشتکار را بیش تر دوست دارم. 

توی صدایت هم مشخص است که به موسیقی جنوب و لحن نوحه خوانی علاقه داری.
من خیلی دوست داشتم به آن سمت بروم ولی خیلی دستمالی شده است. در یک گامی هم هست که نمی توانی روی آن کار کنی. علاوه بر این فضای یکسانی دارد.

این آلبوم سنتوری که این روزها صحبت اش هست، قصه اش چیست؟ می گفتند قرار بوده قبل از عید به بازار بیاید؟
شایعه بود. ولی در آینده نزدیک می آید. ولی من از زمان دقیق اش اطلاع ندارم.

بعد از سنتوری یک سری از پیشنهادات را برای خواندن برای فیلم ها رد کردی. چرا؟ 
به خاطر تکراری نشدن. از چند کارگردان دیگر پیشنهاد شد ولی من یک بار این کار را انجام دادم و دیگر فایده ای ندارد. هرکاری یک بار قشنگ است. بعد هم این که مهرجویی کارگردان بزرگی است. اگر کار دیگری را قبول می کردم هم خودم را ضایع می کردم و هم مهرجویی را. 

از پخش آلبوم اول راضی بودی؟
شرکت هایی که این کارها را انجام می دهند راست اش را نمی گویند؛ این که چه قدر پخش شده و چه قدر فروش کرده. ولی در مجموع خیلی خوب پخش شده بود و خیلی خوب تر فروش کرد.
آهاری: حقیقتا در پارت اول خوب پخش نشده بود. حجم کار بالا بود و به مشکلاتی برخورد. در شهرستان ها دیر پخش شد که همین موضوع باعث شد تا خیلی کپی شود.

***
صدایم به درد عید نمی خورد
سوال های غیرموسیقایی پرسیدن از محسن چاووشی واقعا سخت است. اما او این بار متفاوت تر از قبل بود. شاید به این خاطر که قرار است در عید اتفاق مهمی در زندگی او بیفتد. 

توی عید امسال چی کار می کنی؟ 
(می خندد) یک اتفاقی قرار است بیفتد که شاید گفتن اش زیاد جالب نباشد. 

این اتفاق مهم چه چیزی است که حالا عید را انتخاب کردی؟
(آهاری و چاووشی همدیگر را نگاه می کنند و می خندند. اما بالاخره محسن این وظیفه را به عهده محمدرضا می گذارد) قرار است مراسم عروسی اش را برگزار کند. 
چاووشی: عقد کرده بودیم ولی فرصت نمی شد که مراسم عروسی را برگزار کنیم. البته در تهران نیست. اهواز برگزار می کنیم و گرنه دعوت تان می کردم.

قرار نیست در تهران مراسم بگیری؟
نه چون خانم من اصالتا اهوازی است و خودم هم که خرمشهری هستم.

از کی ساکن تهران شدی؟ 
یک ساله بودم که جنگ شد. از خرمشهر به شهرهای مختلف مهاجرات کردیم؛ کرمانشاه، آبیک قزوین که دو روز بیشتر آنجا نبودیم، مشهد و بعد تهران.

بهترین عیدی ای که گرفتی چی بوده؟
برای قدیم است که یک صدتومانی عیدی گرفتم.

مال چه کسی بود؟
پدرم به من داد. 

چی عیدی می دهی؟
خب به کی…. (می خندد) من فعلا درگیر ازدواج ام. نه عیدی می دهم و نه عیدی می گیرم.

هیچ وقت شده برای عید ترانه ای بخوانی؟
اصولا در عید همه شادند. من که صدای ام به درد این کارها نمی خورد. واقعا من چی بخوانم؟

فرهاد با آن صدایی که داشت «بوی عیدی…» را خواند. اتفاقا یکی از ماندگارترین قطعات ایرانی هم شد.
شاید برای سال بعد این کار را کردم. تا حالا به فکرم نرسیده بود.

بهترین خاطره ات از ایام عید.
(مکث) خاطره خوب ندارم. من همیشه غمگین ام.

اهل مسافرت هستی؟
بله مسافرت زیاد می روم. از الان برای سال بعد هم برنامه ریزی کردیم.
آهاری: مسافرت که تا دلتان بخواهد می رود.(خنده جمع)

چرا مسافرت را ترجیح می دهی؟
چون کار ما واقعا یکنواخت می شود. بارها باید یک چیز را تکرار کنی تا به آن دلخواهت برسی. از آهنگسازی گرفته تا خواندن، میکس و مسترینگ. شاید ما یک میلیون بار یک قطعه را بشنویم.

با این حساب برای هر ترک یک مسافرت می روی؟
(می خندد) بعضی وقت ها هم وسط یک ترک می روم!

تا حالا قطعه ای از کارهایت را هدیه داده ای؟
نه. ولی محرم امسال یک کار خواندم که برای پخش دیر به دست صداوسیما رسید و شنیده نشد.

مطمئنا هرقطعه ای که می خوانی داستان خاصی دارد. یکی از این قطعات را که داستان جالبی در ساختن آن و خواندن آن وجود دارد برای مان بگو.
همه این قطعات، عاشقانه های من و حسین صفا بوده. اما «کجاست بگو» را خیلی دوست دارم. ترک پنجم یعنی «تو چنگ ابرای بهار…» را هم دوست دارم. واقعا خاطره انگیز است. 

یکی از داستان ها را بگو
یک اتفاقی افتاد و من یک شب پیاده در جاده چالوس راه افتادم. وسط راه محمدرضا دنبال من آمد و در اتوبان مرا سوارکرد. زمانی که به خانه رسیدم ملودی «کجاست بگو» را ساختم. 
آهاری: فردا که آمدم محسن این ملودی را برای من گذاشت.

منبع : همشهری جوان

دوشنبه 3/1/1388 - 1:25
شعر و قطعات ادبی

ای آنکه بود منزل و ما وای تو چشمم

باز آ که نباشد بجز از جای تو چشمم

در راه تو با دیده حسرت نگرانم

دارد همه دم شوق تماشای تو چشمم

ای یوسف زهرا که سپیدست چو یعقوب

از حسرت دیدار دلارای تو چشمم

گر قابل دیدار جمال تو نباشد

ای کاش که افتد به کف پای تو چشمم

نا چند دهی وعده دیدار به فردا؟

شد تار در اندیشه فردای تو چشمم

تا کور شود دیده بدخواه تو بگذار

یک لحظه فتد بر قدرعنای تو چشمم

تا عکس تو در آینه دیده ام افتد

بازست هما ره به تمنّای تو چشمم

هر سو نگران مردمک دیده از آنست

شاید که فتد بر قد و بالای تو چشمم

باز آ و قدم نه سر دیده که شاید

روشن شود از پرتو سیمای تو چشمم

آنقدر کنم گریه به یادت که رود خواب

هر شب ز پی دیدن رویای تو چشمم

چون دیده نرگس که شد از روی تو روشن

دارد هوس نرگس شهلای تو چشمم

بگشوده سر راه تو دکّان محبّت

وا می شود و بسته به سودای تو چشمم

من "خسرو" مدّاحم و با کثرت عصیان

باشد به جزاء بر تو و آبای تو چشمم
شنبه 1/1/1388 - 13:31
دانستنی های علمی
بر چهره گل شبنم نوروز خوش است
بر طرف چمن روی دل افروز خوش است
شنبه 1/1/1388 - 13:29
دانستنی های علمی
ای خدای دگرگون کننده دلها و دیده ها
ای تدبیر کننده روز و شب
ای دگرگون کننده حالی به حالی دیگر
حال مارا به بهترین حال دگرگون کن
سال نو مبارک
شنبه 1/1/1388 - 13:27
دانستنی های علمی

با سلام به همه دوستان گل تبیانی خودم

حالتون که خوبه؟؟؟؟؟؟الهی شکر

دلم می خواست عید رو به یکی یکی تون تبریک بگم ولی نمیشه اونجوری کلی وقت می گیره و خوب می دونید که وقت هم طلاست الان هم که قیمت طلا دائم بالا پایین میشه...

بهر حال

عید رو به همتون تبریک میگم و از ته دل آرزو می کنم که سال 88 برای همتون سال خوب و سرشار از موفقیت باشه و امیدوارم به همه آرزوهاتون دست پیدا کنین

شنبه 1/1/1388 - 12:42
ورزش و تحرک

« مخابرات ریز پیامک های نود را اعلام می کند. از هر موبایل بیش از 2 بار به برنامه نود sms زده شده بود.»

این آخرین ادعای گروه مخالف برنامه نود است که  سه شنبه، در محافل ورزشی مطرح شد. این واکنشی خارج از عرف است به خواست مردم که از سوی گروه های فشار به برنامه مردمی نود مطرح می شود. درحالی که برنامه دوشنبه نود رکوردی از پیام مردم به یک برنامه زنده تلویزیونی را شکست و طرفداران نود با تائید97 درصدی این برنامه مهر تائیدی بر علاقه شان به برنامه بی طرف عادل فردوسی‌پور زدند این اتهام که sms  ها هدایت شده بودند عذری بدتر از گناه است که متاسفانه مطرح شده.
درحالی که عادل فردوسی پور در برنامه دوشنبه شبش با تاکید بر این نکته که هیچ خط سیاسی را در برنامه اش دنبال نمی کند با کسب اقبال عمومی باری دیگر بر حقانیتش مهر تائید زد و علی کفاشیان امروز در عقب نشینی آشکار مجبور شد بگوید با نود صد در صد موافقم. هنوز بخشی از گروه مخالفان نود به عداوت خود پای می فشارند. این تاکید و شایعه و اتهام به نود مطرح می شود که وقتی هفته قبل سیستم پیامک های برنامه نود از کار افتاد حتی حاضر نبودند کسی این شائبه را که اتفاق عجیب نوعی خرابکاری باشد را به ذهنش راه دهد.

پنج شنبه 10/11/1387 - 16:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته