• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1449
تعداد نظرات : 521
زمان آخرین مطلب : 4613روز قبل
آلبوم تصاویر






















































سه شنبه 12/7/1390 - 9:9
آلبوم تصاویر

ابراز عشق با خلق تصاویر هنری و زیبا :72:
 





















سه شنبه 12/7/1390 - 9:7
سخنان ماندگار
مونتسکیو:
آدمی اگر فقط بخواهد خوشبخت باشد به زودی موفق میگردد. 
ولی او می خواهد خوشبخت تر از دیگران باشد.
و این مشکل است.
زیرا او دیگران را خوشبخت تر از انچه هستند تصور میکند. 
سه شنبه 12/7/1390 - 9:3
سخنان ماندگار
از زرتـشت سئوال کردند:

زندگی خود را بر چند اصل استوار کردی؟
فرمودند:
1.
دانستم کار مرا دیگری انجام نمی دهد، پس تلاش کردم.
2.
دانستم که خدا مرا می بیند، پس حیا کردم.
3.
دانستم رزق مرا دیگری نمی خورد، پس آرام شدم.
4.
دانستم پایان کارم مرگ است، پس مهیا شدم
سه شنبه 12/7/1390 - 9:3
خانواده
  نزار که سفره ی دلت پیش غریبه وا بشه   
 این بغض نشکسته باید سهم خود خدا بشه 
سه شنبه 12/7/1390 - 9:2
سخنان ماندگار
به تو خیانت می کنند ، تو مکنتو را تکذیب می کنند ، آرام باشتو را می ستایند،  فریب مخورتو را نکوهش می کنند ، شِکوه مکنمردم شهر از تو بد می گویند ، اندوهگین مباشهمه مردم تو را نیک می خوانند ، مسرور مباشآنگاه تو از ما خواهی شد  . . .  حدیثی از امام محمد باقر (ع)
سه شنبه 12/7/1390 - 9:1
خانواده
به خاطر بسپاریم همراهی خدا با انسان مثل نفس کشیدن است:آرام، بـی صـدا، همیــشــگــی
سه شنبه 12/7/1390 - 9:0
شعر و قطعات ادبی

غم آمده! پس تو کی میایی ای صبر؟!

غم آمده! پس تو کی میایی ای صبر؟!
تو هدیه زیبای خدایی، ای صبر/ با هر دل خسته آشنایی، ‌ای صبر/ گفتند همان که غم دهد صبر دهد/ غم آمده! پس تو کی میایی ای صبر؟!
 میلاد عرفان‌پور
چنان که دست گدایی شبانه می لرزد
دلم برای تو ای بی نشانه می لرزد

هنوز کوچه به کوچه، حکایت از مردی ست
که دستِ بسته او عاشقانه می لرزد

چه رفته است به دیوار و در که تا امروز
به نام تو در و دیوار خانه می لرزد

چه دیده در که پیاپی به سینه می کوبد؟
چه کرده شعله که با هر زبانه می لرزد؟

هنوز از آنچه گذشته است بر در و دیوار
به خانه چند دلِ کودکانه می لرزد

دگر نشان مزار تو را نخواهم خواست
که در جواب، زمین و زمانه می لرزد

ز من شکیب مجو، کوه صبر اگر باشم
همین که نام تو آرند شانه می لرزد

*****
همه شب دست به دامان خدا تا سحرم
که خدا از تو خبر دارد و من بی خبرم

رفتی و هیچ نگفتی که چه در سر داری
رفتی و هیچ ندیدی که چه آمد به سرم

گرمی طبعم از آن است که دل سوخته ام
سرخی رویم از این است که خونین جگرم

کار عشق است نماز من اگر کامل نیست
آخر آنگاه که در یاد توام در سفرم

این چه کرده است که هرروز تورا می بیند؟
من از آیینه به دیدار تو شایسته ترم

عهد بستم که تحمل کنم این دوری را
عهد بستم ولی از عهد خودم می گذرم

مثل ابری شده ام دربه درِ شهربه شهر
وای از آن دم که به شیراز بیفتد گذرم...

*****
تو هدیه ی زیبای خدایی، ای صبر!
با هر دل خسته آشنایی، ای صبر!

گفتند همان که غم دهد صبر دهد
غم آمده! پس تو کی میایی ای صبر؟!

"میلاد عرفان پور" شاعر جوان، متولد 1367 شیراز و ساکن تهران است. او دانشجوی کارشناسی معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) است و سابقه 12 سال فعالیت در حوزه شعر دارد.
این عضو بنیاد ملی نخبگان، تا به حال، مقام‌های بسیاری را در ده‌ها جشنواره شعر از آن خود کرده است که از آن جمله عبارتند از: مقام اول جشنواره جوان خوارزمی 1385، کسب سرو زرین جشنواره بین المللی شعر فجر1386، کسب جایزه ادبی قیصر امین پور1386، برگزیده جشنواره تقریب مذاهب اسلامی1389، برگزیده شب شعر بزرگ عاشورا در چهار سال84تا 88 و .... آثاری که تا به حال از او منتشر شده است، عبارتند از: «از شرم برادرم»، «پاییز بهاریست که عاشق شده است»، «پادشهر»، «جشن فراموشی ها» و «دیگری».
دوشنبه 11/7/1390 - 17:17
بهداشت روانی
اگر عصبانی هستید، این یادداشت را بخوانیدخشم، خلقی انسانی است که از نارضایتی و آزردگی فرد نشات می‌گیرد...  این حس راضی‌نبودن یا آزردگی می‌تواند ریشه در جریانی واقعی در جهان خارج یا انعکاس چنین جریانی در ذهن داشته باشد یا از تعبیر نادرست روابط و جریان‌ها شكل بگیرد...
 
• شكل‌های متفاوت خشم:
خشم می‌تواند درونی باشد و شخص را دچار حس‌های گوناگونی مانند اضطراب، عزلت‌گزینی و احساس ناتوانی و سرزنش خویشتن به خاطر ناتوانی در بروز این حس کند. خشمگین‌شدن و بروز خشم مانند هر احساس انسانی دیگر، لزوما پدیده غیرطبیعی و نشانه‌ای از بیماری نیست اما در شرایط ویژه و موارد خاص خشم غیرعادی و نشانه‌ای از آزردگی و بیماری است: تکرار بی‌دلیل خشم و بروز مکرر واکنش‌های خشمگین، عدم تناسب واکنش با آنچه به عنوان علت، تلقی یا بیان می‌شود، متوسل شدن به روش‌های خشن و گاه پرخطر در بروز خشم، ناتوانی در بروز خشم و به درون ریختن آن.

این امر گاه منجر به حالت‌های روانی شدیدتر در شخص می‌شود و گاهی به شکل واکنش‌های غیرقابل پیش‌بینی و ناگهانی بروز می‌کند که ممکن است منجر به ایجاد خطرهای گوناگون نیز بشود و خشم‌های ناشی از افکار کاملا بیمارگونه که از سوءتفاهم‌های مرضی تا سوءظن‌های هذیانی را در برمی‌گیرد، ناشی از افکار كاملا اشتباه و توجیه‌های بیمارگونه است.
• اگر خشمتان مداوم است:
روش‌های کنترل خشم هم می‌توانند در کاهش این حساسیت‌ها موثر باشند اما اگر این واکنش‌ها تداوم یابند و واکنش‌های فرد به شکل محسوسی متفاوت شود باید بررسی‌های جسمی و روانی مشتمل بر میزان قندخون، فشارخون، وضعیت کارکرد قلب و همچنین حالت‌های عصبی و روانی بیمار صورت گیرد تا اگر مشکل دیگری وجود دارد نسبت به درمان آن اقدام شود.
• راه‌های مبارزه با خشم:
خشم‌های عادی و غیرمرضی با خشم‌های ناشی از یک بیماری روانی متفاوت هستند. کنترل خشم‌های عادی بیشتر با آموختن بروز واکنش کنترل‌شده و «منطق پایه» به جای واکنش‌های بی‌مهار و «احساس پایه» است. در چنین مواردی آموزش اینکه بیمار بتواند خود را جای طرف مقابل بگذارد، می‌تواند موثر باشد.

در این زمینه می‌توان از روش‌های کنترل کوتاه‌مدت نشان‌دادن واکنش نیز استفاده کرد مثلا آنگاه که از فرط عصبانیت می‌خواهی فریاد بکشی یا حمله کنی به آرامی از 1 تا 10 بشمار. در بسیاری از موارد همین فرصت و تغییر جهت توجه کافی است تا بتوانیم خشم خود را کنترل كنیم. تنفس عمیق و تصاویر آرامش‌دهنده هم می‌توانند احساس‌های خشم را آرام كنند. کتاب‌هایی وجود دارند که می‌توانند به شما روش‌های استراحت کامل را بیاموزند.

وقتی شما این روش‌ها را آموختید، در هر وضعیتی می‌توانید از آنها استفاده کنید. اگر همسرتان فردی عصبانی است، احتمالا فکر خوبی است که هر دوی شما این روش‌ها را بیاموزید. ولی در مورد خشم‌های بیمارگونه که نمونه‌ای از آنها ارائه شد، نیاز به برخورد تخصصی و درمانی به‌وسیله روان‌پزشک است و درمان، با توجه به تشخیص علت و بیماری اصلی می‌تواند روش‌های گوناگونی مانند دارودرمانی، روان‌درمانی با روش‌های مختلف و حتی در مواردی بستری کردن بیمار را شامل شود.
  
دوشنبه 11/7/1390 - 17:15
شعر و قطعات ادبی

شعر ، «اما»ی بزرگی دارد

شعر ، «اما»ی بزرگی دارد
این خصیصه كه گاهی رنگ صدای شاعری چون فاضل نظری را نیز در شعر فرزام‌صفت پررنگ‌تر می‌كند باعث شده است شاعر گاه به خلق تك‌بیت‌های درخشانی توفیق یابد.....
آرش فرزام‌صفت، شاعر مجموعه عشق امای كوچكی دارد هنوز راه های نرفته زیادی دارد
«عشق امای كوچكی دارد» مجموعه‌ای است از سروده‌های كلاسیك و ترانه‌های آرش فرزام‌صفت كه انتشارات شانی آن را به بازار كتاب فرستاده است.
 
شاعر این مجموعه، اگرچه از جوانان شعر امروز است و نخستین گام‌ها را در انتشار مجموعه مستقل شعری برداشته است، توانایی‌ها و داشته‌های خود را در عرصه شعر كلاسیك و آشنایی‌اش را با جریان‌های موثر و زنده این نگرش شعری در همین مجموعه به رخ مخاطب كشیده است.
فرزام‌صفت اگرچه هرگاه به غزل‌های روایی روی می‌آورد (مانند غزل‌های «از آن طرف» و «مثل سیر قصه یك رود ممتد» در همین مجموعه) موفق‌تر عمل می‌كند، در مجموع شاعری مضمون‌گراست كه واحد مستقل شعری در سروده‌هایش، 20 محسوب می‌شود.
این خصیصه كه گاهی رنگ صدای شاعری چون فاضل نظری را نیز در شعر فرزام‌صفت پررنگ‌تر می‌كند باعث شده است شاعر گاه به خلق تك‌بیت‌های درخشانی توفیق یابد:
بر شیشه تنهایی من، ‌ریزش باران
چون خوردن انگشت اشاره است به گوری
یا:
مرگ چون معشوقی از روز اول مرا در برگرفت
زندگی هر وقت آمد دید آغوشم پر است
البته در گرمی بازار، غزل‌هایی با این ساختار و متكی بر مضمون‌یابی و بیت‌های برجسته، رسیدن به شعری كه دارای تشخص كافی برای ثبت در حافظه جامعه ادبی باشد مشكل‌تر است، به همین دلیل اگر شاعرانی چون آرش فرزام‌صفت در پی آنند كه شعرشان در تراز یك شعر مستقل و ماندگار عرض‌اندام كند ناچارند تكیه ویژه‌ای بر عناصر دیگر شعری (بجز تصویرگرایی) كنند.
خوشبختانه فرزام‌صفت شاعری است كه به پشتوانه‌های شعری ادبیات فارسی مسلط است و در بهره‌مندی از این پشتوانه‌ها، گاه خلاقیت‌هایی را نیز بروز می‌دهد. این بهره‌مندی‌های خلاقانه كه به ارجاع‌های بین متنی در سروده‌های وی می‌انجامد، می‌تواند زاویه تازه‌ای باشد كه شاعر در تنگنای شعر خود می‌گشاید تا به جای تكیه صرف برمضمون‌گرایی‌های تصویری، از دیگر امكانات در دسترس برای بیان شاعرانه بهره‌مند شود.
به این دو بیت توجه كنید كه شاعر چگونه بدون اشاره مستقیم از ظرفیت آشنای 2 بیت از سروده‌های حافظ استفاده كرده و توانسته است این ارتباط بین متنی را در خدمت بیان تازه‌ای قرار دهد كه هدف خاص شاعر بوده است:
شهر از شش طرف از عشوه خوبان خالی است
تو بگو با دل دشوارپسندم چه كنم؟
یا:
منم كه پلك نبستم به دیدنت یك عمر
تویی كه دیده نیالوده‌ای به دیدن من
نكته مهم برای شاعری چون فرزام‌صفت كه قصد دارد در بازار گرم غزلسرایان مضمون‌گرا صدای مستقلی را برآورد، این است كه متاعی كه او به این بازار می‌آورد باید حداقل به اندازه دیگر سوداگران این بازار، سالم و بی‌عیب باشد.
در رقابت برای ثبت صدایی تازه در شعر معاصر، كسی پیروزمندتر است كه شعرش از لغزش‌های بیانی و معنایی، حشو، تعقید و دست‌اندازهای موسیقایی به اندازه ممكن پیراسته شده باشد.
مهم‌ترین نكته برای شاعری در این سطح این است كه در چگونگی كاربرد كلمات دقت كافی كند و بهترین و درست‌ترین كلمات را در جای خود بگذارد. برای مثال آیا در بیت زیر، واژه «تلاوت» بهترین كلمه‌ای است كه شاعر می‌توانست برای بیان خود به كار ببرد؟
می‌روم به جستجوی تو گرچه در تصوری محال
می‌روم كه بشنوم تو را در تلاوت ترانه‌ها
سنگینی و وقاری كه از «تلاوت» برمی‌خیزد را چگونه می‌توان با شوخ و شنگی «ترانه» جمع كرد؟ اگر قرار بر این بود كه این جمع ضدیت در شعر اتفاق بیفتد باید فضای ذهنی و زبانی برای آن در شعر فراهم می‌آمد كه این اتفاق در شعر نیفتاده است.
در جای دیگری شاعر می‌گوید:
حضور هستی ناممكنی است در ذاتم
در آستان حضورت خسی است میقاتم
احتمالا شاعر می‌خواسته است از نام‌آشنای كتاب زنده‌یاد جلال آل‌احمد یعنی «خسی در میقات» بهره‌ای شاعرانه ببرد. اما نحوه كاربرد نادرست این عبارت باعث شده مصرع دوم اصولا دچار پریشانی معنایی شده باشد و مخاطب نمی‌داند میقات (یعنی مكان یا زمان ملاقات)‌ چگونه به خس تبدیل شده است؟
همچنین وقتی شاعر می‌سراید:
آه ای امام شعر! تو بیت‌المقدسی
برگشته است قبله ما مومنین به تو
ذوق یافتن یك مضمون تازه احتمالا او را از توجه به این نكته بازداشته است كه كل عبارت «آه ای امام شعر» حشو است و حذف آن از شعر، هیچ خللی به كار شاعر وارد نمی‌‌كند.
از این‌گونه بی‌دقتی‌های زبانی (و گاه موسیقایی)‌ می‌توان نمونه‌های بیشتری در شعرهای فرزام‌صفت یافت، غرض ما این بود كه یادآور شویم كه شاعر در راه سنگلاخ و طولانی ثبت صدای خود در هیاهوی سوداگران غزل امروز، هنوز حرف‌های نگفته، راه‌های نرفته و شعرهای نسروده بسیاری دارد و باید چشم انتظار مجموعه‌های بعدی‌اش بود.

دوشنبه 11/7/1390 - 17:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته