• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 148
تعداد نظرات : 133
زمان آخرین مطلب : 5061روز قبل
دانستنی های علمی

آدم شجاع یکبار می میرد ولی ترسو هزار بار .

 الین چانک

چهارشنبه 31/4/1388 - 13:15
دانستنی های علمی

آزادی حقیقی آن نیست که هرچه میل داریم انجام بدهیم ، بلکه آن است که آنچه را که حق داریم بکنیم .

ویکتور کوزن

چهارشنبه 31/4/1388 - 13:12
دانستنی های علمی

آن که خشم بر او چیره نشود و بر گنهکار سخت نگیرد از گزند در امان است .

بزرگمهر

چهارشنبه 31/4/1388 - 13:10
دانستنی های علمی

زیبایی غیر از اینکه نعمت خداست. دام شیطان نیز هست .

فردریش نیچه

چهارشنبه 31/4/1388 - 13:7
دانستنی های علمی

قرآن‌، داستان ذوالقرنین را در سوره كهف‌، آیات 83 تا 98 بیان كرده و برای او ویژگی‌هایی را بر شمرده است‌.
مفسران در این كه ذوالقرنین كیست‌؟! اختلاف‌نظر دارند; برخی او را اسكندر مقدونی و عده‌ای او را "شین هوانك تی‌" و... دانسته‌اند و هر یك كوشیده‌اند تا این ویژگی‌های قرآنی را به آن‌ها تطبیق دهند; امّا نظری را كه علامه طباطبایی‌;، آیة‌الله مكارم شیرازی‌، و... محتمل‌الصدق می‌دانند، این است كه ذوالقرنین همان كورش كبیر، پادشاه هخامنشی است‌.
قرینه‌هایی كه ایشان برای تأیید نظر خود می‌آورند از این قرار است‌:
1. ذوالقرنین شخصیتی است كه خداوند به او تمكن در روی زمین و قدرت و اختیار داده است و این با شخصیت كورش كه بر بخش عظیمی از آسیا و اروپا دست یافته و نخستین امپراتوری بزرگ تاریخ را تأسیس كرده است‌، توافق دارد.
2. ذوالقرنین مطرح شده در قرآن خداشناس و موحد است و كورش هم خداشناس و یكتاپرست بوده است و معقول‌ترین تاریخی كه برای ظهور زرتشت یاد می‌شود، بین قرن ششم پیش از میلاد با تاریخ حیات كورش توافق دارد.
3. ذوالقرنین سفر یا لشكركشی به غرب یا مغرب خورشید داشته است و این با لشكركشی كورش به سیری در آسیای صغیر و تسخیر آن سرزمین انطباق دارد.
4. ذوالقرنین سفر یا لشكركشی به شرق یا مشرق خورشید داشته است و این با لشكركشی كورش به جنوب شرقی و (مكران و سیستان‌) و شمال‌شرقی (حدود بلخ‌) انطباق دارد.
5. ذوالقرنین با قومی وحشی مواجه شده است و این با رفتن كورش به سمت شمال و نبرد با اقوام وحشی "سكا" كه به عبارتی همان یأجوج و مأجوج هستند، انطباق دارد. در این جا كورش اقوام وحشی را عقب می‌راند و در معبر داریال سدّی با آهن و مس می‌سازد كه هنوز بقایای این سد برپاست‌

بعضی معتقدند نام‌گذاری ذوالقرنین به این نام به خاطر آن است كه او به شرق و غرب عالم كه عرب از آن تعبیر به قرنی‌الشمس (دو شاخ آفتاب‌) می‌كند، رسید.
عده‌ای هم می‌گویند: در دو طرف سر او برآمدگی مخصوصی بود و به خاطر آن به ذوالقرنین معروف شد.
برخی نیز عقیده دارند كه او تاج مخصوصی داشت كه دارای دو شاخ بود.
بنابراین مسأله شاخ داشتن ذوالقرنین به احتمالات مذكور تفسیر شده است‌

چهارشنبه 31/4/1388 - 13:2
دعا و زیارت

 

امام صادق (ع) فرمود:
«من صام ثلاثه ایام من شعبان وجبت له الجنه و کان رسول الله‏صلی الله علیه و آله شفیعه یوم القیامه‏» هر که سه روز از ماه‏شعبان را روزه بدارد، بهشت‏برای او واجب گردد و رسول خدا درروز قیامت‏شفیعش خواهد بود.
در ماه شعبان امام زین العابدین علیه السلام اصحاب خود را جمع‏ می‏کرد و می‏فرمود:
«معاشر اصحابی اتدرون ای شهر هذا؟ هذا شهرشعبان و کان رسول الله(ص) یقول: شعبان شهری. الا فصوموا فیه‏محبه لنبیکم و تقربا الی ربکم، فوالذی نفس علی بن الحسین‏بیده، سمعت ابی الحسین یقول: سمعت امیرالمومنین(ع) یقول: من‏صام شعبان محبه لنبی الله و تقربا الی الله عزوجل، احبه الله‏عزوجل و قربه من کرامته یوم القیامه و اوجب له الجنه‏».
یاران من! می‏دانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است که‏رسول خدا(ص) می‏فرمود: شعبان ماه من است، پس در آن روزه بگیریدبه خاطر محبت و دوستی پیامبرتان و برای تقرب به پروردگارتان،به همان خدایی که جان علی بن الحسین در دست اوست از پدرم حسین‏بن علی(ع) شنیدم که امیرالمومنین علیه‏السلام می‏فرمود: هر که به‏خاطر محبت پیامبر و برای تقرب به خدای عزوجل ماه شعبان راروزه بدارد، خداوند او را دوست‏خواهد داشت و به کرامتش در روزرستاخیز نزدیک خواهد کرد و بهشت را بر او واجب خواهد گردانید.رسول خدا(ص) در روایت مفصلی درباره ماه  شبعان و رمضان می‏فرماید:
«شعبان شهری و رمضان شهر الله عزوجل فمن صام شهری کنت له‏شفیعا یوم القیامه و من صام شهر الله عزوجل آنس الله وحشته فی‏قبره و صل وحدته و خرج من قبره مبیضا وجهه آخذا الکتاب بیمینه‏و الخلد بیساره حتی یقف بین یدی ربه عزوجل فیقول: عبدی فیقول‏لبیک سیدی. فیقول عزوجل: صمت لی؟ فیقول: نعم یا سیدی فیقول‏تبارک و تعالی: خذوا بید عبدی حتی تاتوا به نبیی فاوتی به‏فاقول صمت‏شهری فیقول نعم فاقول له: انا اشفع لک الیوم قال‏فیقول الله عزوجل اما حقوقی فترکتها لعبدی و اما حقوق خلقی‏فمن عفا عنه فعلی عوضه حتی یرضی. قال النبی فآخذ بیده حتی‏انتهی به الی الصراط فاجده زحفا زلقا لایثبت علیه اقدام‏الخاطئین، فآخذ بیده فیقول لی صاحب الصراط: من هذا یا رسول‏الله؟ فاقول هذا فلان باسمه من امتی، کان قد صام فی الدنیاشهری ابتغاء شفاعتی و صام شهر ربه ابتغاء وعده، فیجوز الصراطبعفو الله عزوجل حتی ینتهی الی باب الجنه فاستفتح له فیقول‏رضوان ذلک الیوم امرنا ان نفتح الیوم لامتک.
قال ثم قال امیرالمومنین(ع):
صوموا شهر رسول الله(ص) یکون لکم شفیعا و صوموا شهر الله‏تشربوا من الرحیق المختوم و من وصلها بشهر رمضان کتب له صوم‏شهرین متتابعین‏».
شعبان ماه من است و رمضان ماه خدای عزوجل. پس هر که ماه مراروزه بدارد، در روز قیامت‏شفیعش خواهم بود و هر که ماه خدا راروزه بدارد خداوند در قبرش وحشتش را از بین می‏برد و او رامانوس می‏سازد و تنهائیش را می‏زداید و هرگاه از قبرش خارج شودبا روی سفید و در حالی باشد که در دست راستش کتابش را گرفته وجاودانگی را در دست چپش و می‏آید تا در برابر خدای عزوجل قرارگیرد پس خداوند به او می‏فرماید: بنده‏ام! پاسخ می‏دهد: لبیک یامولای من! خداوند می‏فرماید: به خاطر من روزه گرفتی؟
عرض می‏کند: آری مولای من، پس خداوند تبارک و تعالی می‏فرماید:
(ای فرشتگانم) دست‏بنده‏ام را بگیرید و او را نزد پیامبرم‏بیاورید. پس او را به حضور رسول خدا می‏رسانند. پس من به اومی‏گویم: ماه مرا روزه گرفتی؟ (شاید مقصود جزئی از ماه شعبان‏باشد نه همه‏اش) می‏گوید: آری! پس من به او می‏گویم: من امروزشفاعتت می‏کنم.
سپس خدای عزوجل می‏فرماید: اما من از حقوق خودم به خاطر بنده‏ام‏گذشتم و اما حقوق دیگر بندگانم که بر گردن او هست، هر که ازاو بگذرد و عفوش کند، من آنقدر تعویضش می‏کنم تا راضی گردد.
رسول خدا(ص) فرمود:
پس من دست او رامی‏گیرم تااینکه او را به صراط می‏رسانم، پس آن راصاف ولغزنده‏می‏یابم که گامهای خطاکاران برآن ثابت نشود و بلغزد،پس من دست او را می‏گیرم، فرشته موکل به صراط می‏گوید: ای رسول‏خدا، این کیست؟ می‏گویم: این فلان است (اسمش را می‏آورم) او درماه من (شعبان) به خاطر دریافت‏شفاعتم، روزه گرفته و ماه خدا(رمضان) را به خاطر وعده الهی روزه گرفته، پس در بهشت را برای‏او می‏گشایم و رضوان (فرشته بهشت) می‏گوید که در آن روز به ماامر می‏شود که در بهشت را بر امتت‏بگشائیم.
سپس امیرالمومنین(ع) فرمود: ماه رسول خدا را روزه بدارید تادر روز رستاخیز شفیعتان باشد و ماه خدا را روزه بگیرید تا ازرحیق مختوم (شراب گوارای بهشتی) بیاشامید و هر که ماه شعبان‏را به ماه رمضان بپیوندد، برای او پاداش دو ماه پی در پی‏نوشته شود.ابوالصلت هروی گوید: در آخرین جمعه از ماه شعبان خدمت امام‏هشتم علیه السلام مشرف شدم. حضرت فرمود:ای اباالصلت! ماه شعبان بیشترش گذشت و اینک جمعه آخرش فرارسیده پس تلافی کن در این چند روز آخر، آنچه از تقصیرهایت دراین ماه گذشته است و روآور به آنچه برای تو سودمند است وبسیار دعا کن و از خدا طلب آمرزش گناهانت نما و قرآن را بسیارتلاوت کن و از گناهانت توبه کن تا چون ماه مبارک رمضان فرا رسدخود را برای خدا خالص و آماده گردانیده باشی و امانت کسی رادر گردن خود نگذار جز آنکه آن را ادا کنی و کینه مومنی را دردل قرار نده جز آنکه بیرونش کنی و تقوای الهی داشته باش و براو در پنهان و آشکار توکل کن زیرا هر که بر خدا توکل کند، خدااو را بس است و در بقیه این ماه بسیار خدا را بخوان. و اما درفضیلت ماه رمضان آنقدر روایت از معصومین(ع) رسیده است که‏کتاب‏ها برای نوشتن لازم است، همین بس که در این ماه خدا، درهای‏بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‏شود و پاداش کارهای خیر مضاعف‏و دو برابر می‏گردد; پس باید بسیار تلاش کرد که خدای نخواسته‏درهای جهنم بر رویمان باز نشود.

 

سه شنبه 30/4/1388 - 9:6
دعا و زیارت

امام كاظم علیه السلام

مومن كم حرف و عمل او زیاد است .

اما منافق پر حرف است و كم كار .

تحف العقول - صفحه 293

 

مرد آن است كه لب بندد و بازو گشاید .

شنبه 27/4/1388 - 11:18
دعا و زیارت

قال الكاظم علیه السلام :

كَثرَهُ النَومِ مُذهِبَهُ لِلدینِ وَ الدُّنیا

امام كاظم فرمودند : خواب زیاد دین و دنیا را نابود می سازد .

 

شنبه 27/4/1388 - 11:13
دعا و زیارت

قال الكاظم علیه السلام :

عَن آبائِه علیه السلام ، قال علی علیه السلام .... قال رسول اله ... : مَرحَباً بِقَومٍ قَضَوا الجِهادِ الاَصغَرِ وَ بَقِیَ عَلَیهِم الجِهادُ الاَكبَر . قیلَ یا رَسُولَ اللهِ وَما الجِهادُ الاَكبَرِ قالَ جِهادُ النَّفسِ .

امام كاظم علیه السلام از پدران خود از امام علی نقل می كند كه وقتی مردم از جبهه برگشتند رسول خدا فرمود مرحبا به ملتی كه جهاد سبك را پشت سر گذاشت و جهاد بزرگ را در پیش دارد . عرض كردند یا رسول اله جهاد اكبر كدام است ؟ رسول خدا فرمود : جهاد اكبر با هوای نفس و خود خواهی مژبارزه كردن است .

سفینه البحار - جلد 1 - صفحه 195 

شنبه 27/4/1388 - 11:11
دعا و زیارت

قالَ رَسُوُلُ الله ِ : اَشجَعُ النّاسِ مَن غَلَبَ هَواهُ .

رسول اکرم فرمود : شجاع ترین مردم کسی است که بر هوس خویش تسلط یابد .

نهج الفصاحه

دوشنبه 17/1/1388 - 22:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته