• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 118
تعداد نظرات : 66
زمان آخرین مطلب : 5745روز قبل
بیماری ها
براساس یك تحقیق ۱۷ ساله كه بر روى حدود ۴ هزار مرد و زن انجام شد، محققان دریافتند: افرادى كه میزان ویتامین D در خون آنها زیاد است تا حدود ۴۰ درصد كمتر از سایرین در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
دكتر نكت از مركز عمومى سلامت هلسینكى گفت: به نظر مى رسد، ویتامین D در مراحل مربوط به فعالیت هاى دیابت نوع ۲ دخالت دارد.
در مطالعه اى كه بر روى ۱۷۸ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام گرفت، پس از بررسى سن، جنس و نمونه گیرى ماهانه خون مشخص شد كه یك ارتباط مستقیم بین میزان ویتامین Dخون و ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد.
به گفته دكتر نكت، افرادى كه سطح بالایى از ویتامین D در خون خود داشتند تا حدود ۴۰ درصد كمتر از سایرین در معرض ابتلا به دیابت قرار داشتند.
لازم به ذكر است ویتامین D به میزان فراوانى در ماهى وجود داشته و مى توان با قرار گرفتن در معرض نور خورشید آن را به دست آورد.
دكتر نكت در پایان افزود: همچنین مطالعات گذشته نشان داده بود كه مصرف میزان بالاى ماهى موجب كاهش خطر بیمارى هاى رگ هاى كرونرى قلب مى شود.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:28
بیماری ها

گسترش‌دهندگان سرطان

در سایه استفاده گسترده ارتش ایالات متحده امریكا از سلاح‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌شده در دو جنگ اول و دوم خلیج (فارس)، آثار فاجعه بار این تسلیحات به ایجاد موجی از بیماری‌های سرطان در كشور عراق و مناطق همجوار انجامیده است. ابتلای مردم این كشور و به ویژه مناطق جنوبی به انواع سرطان به همراه آلودگی گسترده خاك و هوای این بخش‌ها، منطقه خاورمیانه و آسیای شرقی و در نهایت كل دنیا را در معرض آسیب‌های فراوانی قرار داده است كه با ادعاهای دروغین بوش در توجیه این اشغالگری، هیچ ارتباطی ندارد.
به نظر می‌رسد كه رسانه‌های امریكایی چندان تمایلی به افشای دروغ‌های بوش در مورد جنگ‌ ارتش امریكا در عراق ندارند. مثلا به این جمله بوش دقت كنید:
ما از خویشتن دفاع خواهیم كرد اما در عین حال ضمن همكاری با دوستان هم‌پیمان‌مان، فعالانه در جهت گسترش صلح و دموكراسی تلاش می‌كنیم.
مطمئنا به گسترش دموكراسی در این كشور باید با نگاهی دقیق‌تر بنگریم. چرا كه در اشغال عراق و افغانستان ما بیش از هر چیز شاهد آثار ویرانگر جنگ بر زندگی شهروندان این كشورها و تخریب زیرساخت‌های ملی بوده‌ایم.
روز به روز به آمار تلفات این جنگ افزوده می‌شود و مواد سمی مرگبار گسترش می‌یابند آیا تاكنون نام اورانیوم ضعیف‌شده را شنیده‌اید؟ و آیا بحران‌آفرینی در بخش سلامت ساكنان عراق و به دنبال آن در خاورمیانه و آسیای مركزی به خاطر استفاده از این سلاح‌های مرگبار نباید از سوی مردم امریكا با واكنش مناسبی روبه‌رو گردد؟
دكتر جوادالعلی مدیر مركز غده‌شناسی بزرگترین بیمارستان بصره، در كنفرانسی كه در ژاپن برپا گردیده بود، چنین گفت: دو پدیده عجیب در شهر بصره روی داده است كه من هرگز مشابه آن را در گذشته مشاهده نكرده‌بودم.
اول وجود سرطان‌های دوگانه و سه‌گانه در یك فرد است. به عنوان مثال، ‌ابتلای یك نفر به سرطان‌های خون ومعده و كلیه هم روبه رو بوده‌ایم. نكته دوم این است كه بیماری سرطان به صورت خوشه‌ای در خانواده‌های عراقی گسترش یافته است...
به عنوان مثال، در خانواده همسرم، ‌9 نفر به انواع سرطان مبتلا شده‌اند.
وی می‌افزاید: كودكان عراقی بیش از دیگران از این آلودگی‌های هسته‌ای آسیب‌ دیده‌اند. بدن این كودكان، ‌تشعشع بیشتری را (به دلیل زندگی در سنین رشد) جذب می‌كنند. به همین دلیل هم سرطان غدد لنفاوی كه به ندرت در میان افراد زیر 12 سال مشاهده می‌شود هم اینك به یك بیماری عادی در میان كودكان عراقی تبدیل شده است.
سلاح‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده DU از محصولات جانبی فرآیند غنی‌سازی اورانیوم ساخته می‌شوند. این سلاح را باید جزو كثیف‌ترین تسلیحات دنیا در حال حاضر دانست. چراكه پس از استفاده از آن علیه زره‌پوش‌ها، به سرعت انبوهی از ذرات نانو را در فضا می‌گستراند كه به آسانی از طریق پوست افراد جذب می‌گردد والبته باید بدانید كه نیمه عمر اورانیوم موجود در این سلاح، 4468 میلیارد سال است.
ما سلاح‌های خود را با اورانیوم‌ها ساخته‌ایم. باید بدانید كه در جنگ اول خلیج فارس كه برای اولین بار این سلاح آزمایش شد، در مجموع، 200 تن از از این سلاح‌ها استفاده شده و به پیدایش سندروم جنگ خلیج انجامید. اما در جنگ اخیر، حدود 1700 تن از این سلاح‌ها، و به ویژه در اطراف شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. همچنین در آغازین روزهای جنگ، از این سلاح‌ها علیه شهر بغداد استفاده شد كه بارانی از ذرات سرطان‌زای باردار اورانیومی را در فضای این شهر گستراند. البته ابتلا به بیماری‌های خونی و نارسایی‌های جسمی در نوزادان؛ ‌از دیگر اثار جنگی است كه نصیب افرادی شد كه ما برای اعطای آزادی به كشورشان گام نهاده‌ایم. در حقیقت ما گامی در جهت گستراندن دموكراسی در عراق برنداشته‌ایم بلكه تنها به دستكاری و تغییر ژنوم انسانی آنان دست زده‌ایم.
البته در همان حال كه ما به قول رئیس‌جمهور بوش به حفظ خویشتن، مشغولیم تا از شر سلاح‌های خیالی كشتار جمعی عراق در امان بمانیم ایالات متحده درهای زرادخانه‌اش را به روی این كشور گشوده است. به علاوه خاك و هوای عراق به این مواد رادیواكتیو آلوده شده است هر چند به دلیل جریانات آب و هوایی، كل دنیا از این گرد و غبار هسته‌ای آسیب خواهد دید.
گریس‌بوسبی، یكی ازفیزیكدانان گرایش شیمی و عضو كمیته ریسك‌های ناشی از تشعشع در دولت انگلستان كه بنیان‌گذار كمیته اروپایی ریسك‌های تشعشع می‌باشد، كیفیت هوای بریتانیای كبیر را بررسی و كنترل می‌كند. بر اساس یافته‌های وی، این ذرات اورانیومی، در حال انتشار در سراسر كره خاكی ما هستند.
بدین‌ترتیب هنگامی كه بوش اعلام می‌كند كه ما در كنار مردم افغانستان و عراق تا دستیابی به آزادی‌ و رهایی آنان ایستاده‌ایم. به یاد بیاوریم كه یكی از دانشمندان برجسته انگلیسی از این جنگ به عنوان "مجازات مرگ برای منطقه خاورمیانه و آسیای مركزی" به دلیل آسیب های فراوان زیست محیطی آن یاد كرده است.
اینك جرایم جنگی این تجاوز در برابر چشمان ماست البته شاید آن قدر این جنایت‌ها بزرگند كه به چشم ما نمی‌آیند اما در همین حال مواد مرگبار و كشنده گسترش می‌یابند كودكان می‌میرند و به دنبال آن كره خاكی ما غیرقابل سكونت خواهد شد.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:27
دانستنی های علمی
افلاطون و ارسطو چپ دست بودند و چارلز داروین نیز عادت به استفاده از دو دست داشته است.
براساس بررسی ها، تنها 10 درصد از جمعیت دنیا چپ دست هستند و به نظر می رسد میان این افراد و راست دست ها تفاوت های رفتاری زیادی وجود داشته باشد. به تازگی گروهی از نورولوژیست های موسسه تكنولوژی ماساچوست (ام آی تی) با اسكن مغز و با كمك آخرین فناوری های ژنتیك سرانجام موفق شدند پی به راز افراد چپ دست ببرند. در ماههای گذشته گروهی از دانشمندان انگلیسی دانشگاه آكسفورد ژنی را با عنوان LRRTM1 كشف كردند كه عامل بروز چپ دستی است. برمبنای این تحقیق در افراد راست دست معمولا طرف چپ مغز مسئول كنترل عملكردهای سرعت و زبان و طرف راست وظیفه كنترل احساسات را به عهده دارد اما در افرادی كه دارای این ژن هستند این مكانیزم برعكس است و بنابراین این افراد چپ دست می شوند.
اما به تازگی دانشمندان «ام آی تی» با بررسی مغز افراد چپ دست به نتایج جدیدی دست یافتند.
بررسی این دانشمندان نشان می دهد كه مغز افراد چپ دست در رحم مادر بسیار آزادانه تر از مغز راست دست ها توسعه می یابد و بنابراین به راحتی از طراحی یك مغز استاندارد دور می شود. به این گفته محققان، دربیشتر مردم نیمكره چپ مغز برای اجرای برنامه هایی متخصص شده است كه فعالیت هایی مثل خواندن و صحبت كردن را كنترل می كنند. این درحالی است كه نیمكره راست بیشتر در فرآیندهای كلی نگرانه مثل ادراك بینایی مشاركت دارد. بیشتر مردم روی نیمكره چپ مغز خود تسلط دارند و از آنجا هریك از این نیمكره ها طرف مخالف بدن را كنترل می كنند، بنابراین اكثر مردم راست دست هستند.
براساس گزارش Philadelphia Inquirer، برای سالها بسیاری از روانشناسان معتقد بودند كه مغز چپ دست ها وارونه است و بنابراین توانایی زبانی این افراد در طرف راست این اندام قرار گرفته است. اگرچه این دیدگاه در برخی موارد صحیح است اما جنبه عمومی ندارد. دانشمندان در تحقیقات خود نشان دادند كه بسیاری از راست دست ها یك الگوی مشخص را در استفاده از نیمكره راست خود برای توانایی های زبانی دنبال می كنند.
در حالی كه مغز چپ دست ها كمتر قابل پیش بینی است، نمی تواند از یك الگوی مشخص در انجام فعالیت های زبانی خود پیروی كند. به طوریكه توانایی زبانی حدود نیمی از چپ دست ها در طرف چپ مغز آنها، 10 درصد در طرف راست و 40 درصد در مناطق مختلف هر دو نیمكره متمركز شده است. به گفته دانشمندان آمریكایی، ژنی كه به تازگی دانشمندان انگلیسی كشف كرده اند تنها در یك درصد از مجموع انسان ها بیان شده است، این درحالی است كه 10 درصد از مردم دنیا چپ دست هستند و به نظر می رسد كه این ویژگی رو به افزایش است.
بنابراین چپ دستی بیش از آنكه وابسته به این ژن داشته باشد به صفات ارثی دیگری وابسته است كه چگونگی توسعه مغز در دوران جنینی را كنترل می كنند.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:24
دعا و زیارت

محورهای اتحاد

پرسش اساسی در این جا این است كه امت چه محورهایی را می بایست به عنوان محورهایی اتحاد خویش برگزیند؟
قرآن به این پرسش در آیات چندی پاسخ داده است. با نگاهی به آیات قرآن درمی یابیم كه محورهای اساسی اتحاد در میان امت می تواند امور چندی باشد كه از مهم ترین آنها می توان به محوریت توحید و پیامبر (صلی الله علیه و آله) اشاره كرد. قرآن محور اتحاد مؤمنان را خداوند دانسته می فرماید: «و من یتول الله و رسوله و الذین أمنوا فان حزب الله هم الغلبون (مائده-65) هر كس كه ولایت خداوند و پیامبرش و كسانی كه ایمان آورده اند را بپذیرد، پس به درستی حزب الله پیروزند.»
حزب الله یعنی امت و گروهی كه به خداوند به عنوان محور حركت و عمل خود توجه دارند، در نگرشی قرآنی پیروز و سربلند هستند. بنابراین حزب الله و امت اسلام می بایست خداوند را محور اتحاد خود قرار دهند و با توجه به محوریت خدا، عمل كنند.
«بر امت اسلام و مؤمنان است كه در برابر فرمان های الهی تسلیم باشند.» (بقره-208) «و خداوند را به عنوان پروردگار اطاعت كنند.»(انبیاء-29.شوری-51) این بدان معنا خواهد بود كه عنصر دین اسلام به عنوان یكی از مهم ترین محورهای اساسی اتحاد مورد تأكید و توجه قرار گیرد و دوستداران اتحاد بر این نكته پافشاری كنند كه دین اسلام به عنوان آموزه ها و فرمان های خداوند حكیم و عزیز مورد عمل قرار گیرد.(آل عمران-103)
در تحلیل قرآنی دین اسلام می تواند به عنوان محور اصلی اتحاد همه انسان ها مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا اسلام به عنوان دین توحید و فطرت جز به اصول ارزشی انسان دعوت نمی كند و هیچ گونه مخالفتی با اصول ارزشی دیگر شرایع الهی ندارد. (آل عمران-64، انعام-153، انبیاء-29، شوری-31و 51)
البته اتحاد با دیگر مؤمنان شرایع الهی مشروط به اموری شده است كه یكی از مهم ترین آنها رد حاكمیت غیرخداوند (آل عمران-64) و پرستش خدای یگانه و ترك شرك و بت پرستی است.(همان) در بینش و نگرش قرآن اتحاد میان مؤمنان و نیز اهل كتاب و شرایع آسمانی آثار پربار و بركتی در حوزه فردی و اجتماعی به جای می گذارد كه می توان به دست یابی به تقوا (انعام-153) و رفع دشمنی(آل عمران-135) روسفیدی در آخرت(آل عمران-103) عزت و سربلندی (انفال-64) جذب و جلب محبت و دوستی خداوند (صف-4) نجات و رهایی از آتش جنگ و فتنه و نزاع(آل عمران-103) جلب رحمت الهی و بهره مندی از رحمت جاودانه او(آل عمران-103) پیروزی بر دشمنان در جنگ (انفال-54، مائده-65) رهایی از آتش دوزخ (آل عمران-103) دست یابی به هدایت خاص الهی (همان) اشاره كرد.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:23
دعا و زیارت

عوامل اتحاد

دستیابی به عنصر اساسی اتحاد نیازمند عواملی است كه در آیات قرآن بدان اشاره و توجه شده است. بی گمان امت اسلام زمانی مفهوم می یابد كه در عنصر اساسی ایمان با همدیگر همرایی و هم عقیده باشند. از این روست كه قرآن ایمان را به عنوان مهم ترین و اساسی ترین عامل اتحاد امت اسلام برشمرده است. در تحلیل قرآنی، مومنان كسانی هستند كه عنصر برادری در آنان تقویت شده است. بدین معنا كه امت كه تركیبی اجتماعی از گروه بشری هم هدف و هم دین است، زمانی به توحید و یگانگی خدا ایمان آورده و به وضعیت انسانی خود معرفت و آگاهی یافته به این مطلب دست می یابند كه همه ایشان از عنصر واحدی پدید آمده و به هدف واحدی خلقت و آفرینش بندگی و رسیدن به كمال الهی است. در این راه نمی توان به تنهایی حركت و اقدام كرد و نیازمند همراهی و همدلی و یاری دیگران است؛ از این رو احساسی عاطفی برادری در میان ایشان تقویت شده و به اصلاح امور می پردازند و صلح و صفا و صمیمیت در میان ایشان افزایش می یابد. بنابراین ایمان به عنوان عنصر اصلی تقویت اصول گرایش اجتماعی میان افراد جامعه خود را نشان می دهد. مومنان احساس همرایی و هم هدفی و یگانگی با دیگری می كنند از این رو امت را پدید می آورند. قرآن در بیان عاملیت ایمان در ایجاد مسئله اتحاد و همدلی و همرایی در میان مومنان می فرماید: «كان الناس امه واحده فبعث الله النبیین... لیحكم بین الناس فیما اختلفوا فیه (بقره- 213) مردمان امت واحدی بودند كه در اموری اختلاف كردند پس خداوند پیامبران را برانگیخت تا در موارد اختلافی میان ایشان داوری كند.» در این آیه بیان شده است كه ایمان موجب شده است تا اختلاف در میان امت انسانی كاهش یابد. كاهش اختلاف موجب می شود تا اتحاد و همدردی بروز و ظهور كند. این كاهش اختلاف تنها در میان كسانی است كه ایمان آورده و هدایت الهی را پذیرا شده اند.(همان) گرایش به حق در میان مومنان هدایت شده(همان) موجب می شود تا خود و خدا را بشناساند و از اختلاف در اموری كه هدایت انسانی را از میان می برد، دوری ورزند. برادری در میان ایشان تقویت شود و صلح و صفا عنوان آثار اتحاد و همدلی و همرایی ظهور و بروز كند. (حجرات-01) قرآن در تحلیل و تجزیه همین عنصر و عامل اساسی به عوامل جنبی دیگری اشاره می كند. به این معنا كه اطاعت از خدا و پیامبر و پیروی از تعالیم پیامبران و آموز ه های كتاب های آسمانی و هدایت الهی و عبادت و پرستش خداوند به جای خداوند كارهای باطل را عواملی برای اتحاد میان امت برمی شمارد. آن چه در این آیات بیان می شود از باب تعریف آیات و بیان یك حقیقت در اشكال مختلف است. وقتی قرآن از اطاعت از خدا و رسول برای رفع نزاع و ایجاد اتحاد میان امت سخن می گوید درحقیقت به عنصر ایمان و عاملیت آن اشاره می كند. قرآن بیان می دارد كه اطاعت از خدا و پیامبر و رهبران امت در امور اجتماعی و سیاسی موجب می شود تا نزاع از جامعه برداشته شود؛ این درحقیقت بیان مصداقی همان ایمان و عاملی آن است. كسانی كه ایمان واقعی دارند در هر مسئله اختلافی به پیامبر و صاحبان اموراجتماعی و سیاسی رجوع می كنند تا بر پایه آموزه های الهی و آسمانی آنان را راهنمایی و اختلافات ایشان را حل و فصل كند، از این رو اطاعت به عنوان عاملی مصداقی از عاملیت ایمان مطرح می شود.(نساء- 95.انفال- 64.نور- 26) عمل به این آموزه های كتاب آسمانی بیان دیگری از همین عاملیت ایمان است كه در آیاتی چون 213 سوره بقره و 31 و 51 سوره شورا بیان شده است. كسانی كه اهل ایمان هستند و هدایت الهی را پذیرفته اند در اعمال و رفتار خویش آن را سرمشق قرار می دهند و این گونه است كه همرآیی و همدلی و اتحاد در ایشان بروز و ظهور می كند. بنابراین هدایت و عبودیت كه در آیات 213 بقره و نیز 134 همان سوره آمده است بیان مصداق دیگری از عاملیت ایمان و از باب تعریف آیات است.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:22
دعا و زیارت

اهمیت و ارزش اتحاد

امور اجتماعی را می توان به دو دسته هنجاری و ضدهنجاری، ارزشی و ضدارزشی دسته بندی كرد. پدیده های اجتماعی از جهت آثار و تأثیرات مثبت ویا مخرب و زیانباری كه از خود به جا می گذارند، می تواند به دو دسته فوق تقسیم گردد. در حقیقت پدیده های اجتماعی واكنش طبیعی رفتار جمعی بشر است كه به هدف ایجاد آثار عینی و خارجی پدیدار می گردد. از آن جایی كه اكثریت جامعه خواستار امنیت و آرامش و آسایش هستند تلاش و كوشش خود را مصروف این مسئله می دارند كه پدیده های اجتماعی را با توجه به آثار مثبت و سازنده آن كنترل و مهار كنند، البته گاه دیده می شود كه در برخی از جوامع به جهت بحران هویت و دوری از عقلانیت عقلایی و یا بدون توجه به آثار و پیامدها، به برخی از پدیده های اجتماهی دامن زده می شود كه در نهایت موجب فروپاشی اجتماعی و نابودی آن می گردد. در آیات قرآن به این مسئله به عنوان عذاب الهی اشاره شده است و بیان می گردد كه خداوند هرگاه بخواهد جامعه و امتی را عذاب كند، مجرمان بزرگی را برمی انگیزد تا در آن جامعه فساد كرده و به ناهنجاری ها و پدیده ها ضدارزش اجتماعی دامن زنند. در تحلیل و گزارش قرآنی، این مجرمان برخاسته از طبقه اجتماعی مترفان هستند (توبه -83) مترفان كسانی هستند كه در آسایش و رفاه بالایی قرار گرفته اند و در خوشی به سر می برند و غم و درد مردم را ندارند. رفاه و آسایش بیش از اندازه كه موجب دوری از همدردی اجتماعی می شود، آنان را به سوی رفتار و منش و اعمالی سوق می دهد كه به ناهنجاری ها دامن می زنند و پدیده های ضد ارزش اجتماعی چون تعرض و تعدی به حقوق دیگران، ستم و بیداد، نادیده گرفتن حقوق دیگران و كرامت انسانی، افزایش جرم و جنایت و زنا در طبقه بالای اجتماعی می شود. اراذل و اوباش اجتماعی در این دوره (دوره رفاه و آسایش فزاینده و بدون همه روی و همدلی با دیگران) بیشتر از طبقات عالی اجتماعی هستند. آنان هستند كه با زیاده روی در امور و دامن زدن به اصول ضد ارزشی و ناهنجاری جامعه را به سوی تباهی سوق می دهند و در نهایت فروپاشی جامعه را سبب می شوند.
از این جاست كه مساله همدلی و تعاون به عنوان عامل بازدارنده از پدیده های ضد هنجاری خود را نشان می دهد. هنگامی كه جامعه ای به اصول ارزشی چون همدلی و تعاون روی می آورد، در برابر دردها و رنج های دیگران ساكت و خاموش نمی نشیند و پدیده تعاون و همدلی جای خود را به بی خیالی و نادیده گرفتن درد و رنج های دیگران می دهد.
قرآن با توجه به این مساله همدلی و الفت میان مومنان را به عنوان عامل اساسی در اتحاد مومنان و امت اسلام برمی شمارد و بیان می كند كه یكی از نعمت های خداوندی در حق امت اسلام آن است كه میان مومنان الفت و همدلی برقرار كرده است. بی گمان همدلی كه برخاسته از عاطفه همدردی است نمی توان با معیارها و یا حتی منابع مادی تامین گردد. همدردی میان افراد جامعه موجب می شود تا در برابر فشارها و مشكلات دیگران از خود واكنشی نشان می دهد. از نظر ایشان اگر عضوی از اعضای بدن به درد آید دیگر اعضای بدن نیز به درد می آید و می كوشد تا به درمان آن درد كمك و یاری رساند. از این روست كه امت نه تنها در عاطفه و بیان احساس همدردی خود را بروز و ظهور می دهد بلكه در عمل نیز اقدام به همدردی و همراهی می كند و با تعاون و همدلی و همراهی می كوشد تا دردها و رنج های پدید آمده را از میان بردارد و به جای آن سلامت را به عضو آسیب دیده بازگردانند.
پدیده همدردی به عنوان اصل انسانی مورد توجه اسلام و قرآن است. مومنان امتی هستند كه نسبت به مشكلات دیگری بی توجه و بی خیال نمی باشند از این رو اصل تعاون در كارها نیك و اعمال نیكوكارانه و خیرخواهانه اصلی اساسی به شمار می آید و پدیده اجتماعی تعاون و همدردی در میان ایشان ظهور و بروز می كند. بی گمان همدردی را نمی توان با پول خرید و یا ایجاد كرد؛ زیرا امور احساسی و عاطفی اموری نیستند كه بتوان با پول و مال آنرا خرید و ایجاد كرد. همدردی نوعی واكنش عاطفی واحساسی انسانی است كه برخاسته از عشق و محبت به دیگری است. هرگاه انسان به دیگری احساس تعلق و عشق كند، محبت و علاقه در اشكال مختلف و متنوعی خود را نشان می دهد؛ یكی از این اشكال و ظهور محبت به شكل همدردی در هنگام رنج و درد دیگری است. از این روست كه خداوند مساله همدردی و همدلی مومنان را بیرون از اموری می داند كه بتوان آن را با پول و مال خریداری، و تهیه و تامین نمود. خداوند در خطابی به پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید كه وجود پدیده و عنصر احساسی محبت و همدلی و همراهی میان مومنان امت اسلام، عنایت و توفیق الهی است كه نمی توان آن را با پول ایجاد و پدید آورد:«و الف بین قلوبهم لو انفقت ما فی الارض جمیعا ما الفت بین قلوبهم و لكن الله الف بینهم» (انفال- 63)
در بینش قرآنی، همدردی و همدلی موجب می شود كه انسان احساس برادری نسبت به دیگری داشته باشد. این گونه است كه می كوشد تا به رفع مشكلات برادر دینی خود اقدام كند. نتیجه این اقدامات جز همبستگی و همگرایی در منش و كنش و رفتارهای مومنان نخواهد بود. (العمران-103) امت متحد در برابر مشكلات فردی و جمعی واكنش های درست و صحیح از خود بروز می دهد و در پی آن است كه دشمنان مایوس گشته و نومید می گردند (همان) امت همدرد و همدل رفتار یك دیگر را از آن جهت كنترل و مراقبت می كنند تا بتوانند آنان را یاری رسانند. هدف واحد موجب می شود امت اسلام همراه و همدل گردند. اصولا ایجاد امت بدون همدردی، همدلی، همراهی و اتحاد ممكن نمی شود؛ زیرا امت گروهی از بشر هستند كه هدف واحدی آنان را همرایی و جمع می كند. بنابراین اتحاد به عنوان ضرورتی برای امت خودنمایی می كند؛ زیرا نمی توان بدون حضور جدی و واقعی اتحاد در میان گروهی سخن از امت به میان آورد. اگر امت اسلام خود را امت می نامند ناچار است تا به اصول ایجادی آن وفادار بماند كه از عناصر و اصول و مؤلفه های اصلی ایجادی آن اتحاد است. از این جا دانسته می شود كه اتحاد از چه جایگاه و اهمیتی برخوردار است؛ زیرا امت اسلام كه قرآن از آن تجلیل و تكریم نموده است بدون اتحاد معنا و مفهومی ندارد و تنها شعاری بیش نخواهد بود.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:22
دعا و زیارت

مفهوم و كاركرد اتحاد

اتحاد از دیدگاه اجتماعی، همبستگی و هم رایی و هم سویی در عقاید، آرا و كارهاست. از آن جایی كه اتحاد اجتماعی، كاركردهای سازنده و مثبتی در رشد و تعالی فردی و جمعی بشر دارد، مورد توجه و تاكید قرآن قرار گرفته است. از این روست كه آیات بسیاری، اتحاد و همدلی مؤمنان را از عنایات و توجهات خاص خداوند نسبت به آنان دانسته و حضور جدی آن را در میان مؤمنان صدر اسلام توفیقی از ناحیه خود می داند. اگر اسلام در آغاز حضور خود در صحن جهان خاكی به سرعت پیشرفت كرد و دستاوردهای بزرگ را نصیب امت اسلام نمود، از آن رو بود كه امت اسلام از اتحاد و تعاون برخوردار گردیدند.درحال حاضر به جهت یورش بی امان دشمنان و مخالفان اسلام و قرآن، امت اسلام بیش از پیش در معرض خطر قرار گرفته و فضای توطئه امت را دربرگرفته است. از این رو برای رهایی از آسیب ها و بحران های پیش آمده و دست یابی به عزت و كرامت پیشین نیاز است كه دست اتحاد و برادری به یك دیگر داده و از نعمت و آثار و تبعات آن برخوردار گردند. بی گمان دست یابی به پیشرفت در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و تمدن بدون همدلی و همگرایی و همراهی همه مؤمنان امكان پذیر نیست. از این رو لازم و ضروری است مسلمانان با تمسك به قرآن و سنت پیامبر و عترت طاهره بر اصول مشترك پافشاری كرده و از اختلاف و تفرقه دوری و پرهیز نمایند.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:21
کامپیوتر و اینترنت
در صورتی که شما نیز از پرینترهای Epson استفاده میکنید احتمالأ متوجه شده اید که هنگامی كه كارتریج Epson در حال تمام شدن است ، پرینتر یكدفعه از كار باز ایستاده و پیغامی را صادر می‌كند. بدین ترتیب دیگر به جوهر باقی مانده توجهی نكرده و زمانی شروع به‌كار می‌كند كه كارتریج جدیدی به كار گرفته شود. با این کار همواره مقداری از جوهر کارتریج هدر میرود اما چه بهتر كه از آخرین قطره جوهر بتوان استفاده كرد. در این ترفند قصد داریم تا روشی به منظور این کار معرفی کنیم.
پخش كننده جوهر در اپسون با یك چیپ كار می‌كند كه به درایور چاپگر اطلاعاتی در مورد میزان جوهر موجود می‌دهد.
یكی از فواید این مسئله این است كه دیگر شما مجبور به دور انداختن اوراق چاپ شده به علت تمام شدن یك یا چند رنگ در هنگام چاپ نباشید.
این چیپ در بعضی از مدلهای كارتریج به درستی عمل نمی‌كند. به همین علت هم در بعضی مواقع خواستار یك كارتریج پر از جوهر می‌گردد و دیگر كاری به جوهر باقی مانده ندارد. البته از بعد از دادن پیغام هم می‌توانید اوراق خود را به چاپ برسانید، اما خودتان باید با چشم مواظب باشید كه مشكلی پیش نیاید و در صورت مشاهده اولین كمبود رنگ، آن را عوض كنید.
زیر گزینه “Configuration” مدل چاپگر خود را انتخاب كنید. در گزینه “Ink Monitor" می‌توانید میزان جوهر هر كدام از منابع خود را مشاهده كنید. اگر ابزار را ببندید، به عنوان آیكونی در Systray پدیدار می‌گردد. با دگمه راست ماوس بر روی آیكون كلیك كنید و گزینه "Reset Counters" را انتخاب كنید. اكنون این امكان برای شما وجود خواهد داشت كه توسط گزینه "Reset all Counters" چیپهای تمامی منابع را به عقب باز گردانید. به عنوان جایگزین می‌توانید نشاندهنده هر جوهر را جداگانه انتخاب كنید. اگر كار را درست انجام داده باشید، گزینه "Ink monitor" منبع پری را به شما نشان خواهد داد. اگر پیغام زیر به شما داده شد: "...Please use ink freezer..." نمی‌توانید نشان‌دهنده كارتریج را تغییر دهید. به جای این كار می‌توانید عدد استاندارد جوهر را ساكن سازید. برای این كار (ترفندستان) باید به پخش كننده جوهر یك كارتریج اصلی پر را نسبت دهید كه میزان اعداد آن جایگزین اعداد قدیمی شوند.
با دگمه راست ماوس بر روی آیكون SSC Service Utility كلیك كرده و گزینه زیر را انتخاب كنید: “Cartridge exchange, Move head to exchange Position” اكنون منابع به موقعیت تعویض در می‌آیند بدون اینكه نرم‌افزار خدماتی اپسون، این مسئله را یادداشت كند. جوهر جدید را جایگزین كنید، چند خط چاپ كرده و عدد استاندارد جوهر را توسط گزینه “Ink Freezer, Store Counters Values" ذخیره كنید. سپس دوباره منبع قدیمی را جایگزین كنید.
اكنون چیپ را توسط گزینه "Ink Freezer, Restore Values Back" با عدد جوهر جدید، initialize كنید. اگر پیغام "Ink Counters Value restored" ظاهر شد، موفق شده‌اید اما اگر گزینه "Wrong Stored data" به چشمتان خورد، چاپگر متوجه تعویض كارتریج شده و اینگونه مانع از تعویض عدد می‌شود. گاهی‌اوقات دربار دوم این عمل صورت می‌پذیرد.
توجه: اگر هنوز زمان زیادی تا استفاده از ترفند گفته شده در مورد كارتریج جدید در پرینتر شما باقیمانده است بهتر است زودتر از این ترفند استفاده نكنید.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:18
کامپیوتر و اینترنت
پورت‌ها - پس از آن كه سوراخ‌های هوا و فن تمیز شدند به سراغ پورت‌ها بروید. این پورت‌ مكان‌‌هایی هستند كه جرم زیادی را جمع‌آوری می‌كنند برای تمیز كردن آنها باید از پارچه پزشكی استفاده كنید.
دمنده هوای فشرده در اینجا نیز می‌تواند كمك فراوانی برای تمیز كردن پورت‌ها بكند. فقط مراقب باشید با فشار هوا جرم‌ها را به اعماق پورت‌ها نفرستید.
نمایشگر - اگر قصد تمیز كردن جرم‌های روی صفحه نمایشگر را دارید، حتما قبل از این كار لپ‌تاپ را خاموش كنید. باز هم از یك تكه پارچه كتان مانند یك تی‌شرت استفاده كنید و هرگز پارچه‌هایی كه خش ایجاد می‌كنند را به كار نبرید.
هرگز از دستمال توالت برای پاك‌كردن صفحه نمایشگر استفاده نكنید. هرگز از محلول‌های تمیز‌كننده كه پایه آمونیاكی دارند برای تمیز كردن صفحه نمایشگر استفاده نكنید.
در صورت استفاده از این محلول‌ها پایان كار صفحه نمایشگر فرا رسیده است. برای این كار حتما از محلول‌های تمیزكننده مانیتور استفاده كنید كه مطمئن‌تر است. همیشه محلول را بر روی پارچه اسپری كنید و از اسپری كردن مستقیم بر روی صفحه نمایشگر پرهیز كنید. جهت كشیدن پارچه بر روی صفحه نمایشگر از چپ به راست و از بالا به پایین است. شما همچنین می‌توانید با مخلوط كردن ایزوپروپیل الكل و آب یك محلول تمیزكننده اختصاصی برای خود بسازید. این محلول باید حاوی قسمت‌های مساوی از آب و الكل باشد.
كیبورد - كیبورد یكی از كثیف‌ترین بخش‌های كامپیوتر است و ممكن است انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها در هنگام كار كردن روی آن بریزد. بسیاری از جرم‌ها به انگشتان شما چسبیده و از این طریق وارد كیبورد شما می‌شوند.
برای خارج كردن جرم‌ها و ذرات زیر كیبورد كه در آن فرو رفته‌اند از دمنده هوای فشرده با زاویه مورب استفاده كنید. به راهنمای استفاده از لپ‌تاپ مراجعه كنید. چرا كه ممكن است كلید‌های كیبورد شما قابلیت برداشته شدن به منظور نظافت را داشته باشند. پس از تمیز كردن از قرار گرفتن درست كلید‌ها در جای درست خودشان مطمئن شوید. پارچه پزشكی وسیله مفیدی برای پاك كردن كلیدها و اطراف آنها است.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:17
کامپیوتر و اینترنت
در صورتی که شما نیز از نوتبوک یا لپ تاپ ستفاده میکنید مطمئنأ با تفاوت های اساسی لپ تاپ ها با کامپیوترهای شخصی برخورد داشته اید. لپ تاپ ها دستگاه های ظریفی هستند و نحوه تمیز کردن آنها از گرد و غبار و اجسام جانبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چه بسا با تمیز کردن غیر اصولی لپ تاپ به آن ضرر نیز برسانید. در این ترفند قصد داریم نحوه صحیح تمیز کردن یک لپ تاپ را قدم به قدم توضیح دهیم.
ابتدا بدانید که بهترین روش آن است که پیش از هر کاری به دفترچه راهنمای كامپیوتر خود مراجعه كنید و ببینید در آنجا چه دستورالعملی برای تمیز كردن لپ‌تاپ شما داده شده است.
اغلب كارخانه‌های فروشنده لپ‌تاپ توصیه می‌كنند كه تمیز كردن كلی لپ‌تاپ یك بار در سال بیشتر انجام نشود. اما كسانی كه دایما در سفر هستند نیاز بیشتری به تمیز كردن كامپیوترشان پیدا می‌كنند.
نخستین نكته در هنگام تمیز كردن لپ‌تاپ این است كه از پارچه‌‌های زمخت و زبر و موادی كه دارای حلال‌های آمونیاكی هستند خودداری كنید.
انواع گردو خاك و كثافات مانند موی حیوانات و غیره ممكن است به درون كامپیوتر شما رفته باشد. خاك سیگار و تفاله‌های ریز از دیگر مواردی است كه درون لپ‌تاپ‌ها پیدا می‌شود!
اینها معمولا بر روی صفحه نمایشگر شما و یا درون پورت‌ها می‌نشینند و مشكلاتی را ایجاد می‌كنند.شما برای تمیز كردن لپ‌تاپ خود به وسایل زیر نیاز دارد: دمنده هوا، پارچه تنظیف پزشكی، محلول نظافت و در آخر یك تكه پارچه كتانی مانند یك تی‌شرت.
بخش بیرونی - برای تمیز كردن بخش بیرونی و بدنه لپ‌تاپ از یك تكه پارچه كتانی استفاده كنید كه می‌تواند بخشی از یك تی‌شرت كهنه و قدیمی باشد.
به هیچ عنوان از پارچه‌های راه‌ راه مخصوص نظافت و یا پارچه‌های ساینده برای این كار استفاده نكنید. از پارچه‌ها و دستمال‌های خشن مخصوص نظافت هم نباید استفاده كنید. یادتان باشد هیچ گاه اسپری تمیز كننده را مستقیم روی بدنه لپ‌تاپ نپاشید بلكه آن را روی پارچه ریخته و سپس به بدنه بكشید.
سوراخ‌های هواكش - شما می‌توانید از یك كمپرسور دمنده هوا بری تمیز كردن سوراخ‌های هواكش كامپیوتر خود استفاده كنید.
در هنگام دمیدن هوا به این سوراخ‌ها مراقب باشید با شدت زیاد اسپری نكنید زیرا این كار به پره‌های فن كامپیوتر ممكن است آسیب بزند.از پارچه پزشكی برای تمیز كردن لابه‌لای سوراخ‌ها و پروانه فن استفاده كنید.
هرگز كمپرسور هوا را مستقیم به سمت پروانه فن نگیرید چرا كه ممكن است باعث چرخ بیش از حد مجاز آن شود.
پنج شنبه 4/7/1387 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته