• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 85
زمان آخرین مطلب : 3311روز قبل
اهل بیت

ایمان از دیدگاه حضرت على (ع)



سخنان حضرت علی (ع ),احادیث حضرت علی (ع),ایمان از دیدگاه حضرت على (ع)

 

ایمان از دیدگاه حضرت على (ع)
در كتاب شریف نهج البلاغه كه حاوى سخنان نغز و حكیمانه حضرت على علیه‏السلام مى‏ باشد، مساله ایمان از جایگاه و اهمیت ویژه ‏اى برخوردار است و به جهات گوناگون آن پرداخته شده است كه در این نوشتار به نمونه‏ هایى از آن اشاره مى‏ شود:


الف) فضیلت ایمان
«همانا بهترین چیز كه نزدیكى خواهان به خدا سبحان بدان توسل مى‏جویند ایمان به خدا و پیامبر ... است‏» (1)


ب) اقسام ایمان
«برخى ایمان در دلها برقرار است، و برخى دیگر میان دلها و سینه‏ها عاریت و ناپایدار» (2)


ج) پایه‏ هاى ایمان
«ایمان بر چهار پایه استوار است‏ بر شكیبائى، و یقین، و عدالت و جهاد. شكیبائى و صبر را چهار شاخه است: آرزومند بودن، ترسیدن، و پارسائى و چشم امید داشتن. پس آن كه مشتاق و آرزومند بهشت‏ بود شهوتها را از دل زدود، و آن كه از دوزخ ترسید، از آنچه حرام است دورى گزید، و آن كه خواهان دنیا نبود و پارسائى داشت مصیبتها بروى آسان نمود، و آن كه مرگ را چشم داشت، در كارهاى نیك پاى پیش گذاشت.
و یقین بر چهار شعبه است: بر بینائى زیركانه، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان. پس آن كه زیركانه دید حكمت‏بروى آشكار گردید، و آن را كه حكمت آشكار گردید عبرت آموخت، و آن كه عبرت آموخت چنان است كه پشینیان زندگى را در نوردید.


و عدل بر چهار شعبه است: بر فهمى ژرف نگرنده، و دانشى پى به حقیقت ‏برنده و نیكو داورى فرمودن، و در بردبارى استوار بودن. پس آن كه فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنكه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت‏ سیراب گردید و آن كه بردبار بود، تقصیر نكرد و میان مردم با نیكنامى زندگى نمود.
و جهاد بر چهار شعبه است: به نیك وادار نمودن و از كار زشت منع فرمودن و پایدارى در پیكار با دشمنان، و دشمنى با فاسقان. پس آنكه به كار نیك واداشت، پشت مومنان را استوار داشت، و آن كه از كار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاك سود؛ و آن كه در پیكار با دشمنان پایدار بود، حقى را كه برگردن دارد ادا نمود؛ و آن كه با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید» (3)
و در جاى دیگر درباره حقیقت ایمان فرمودند
«ایمان، شناختن به دل، و اقرار به زبان و فرمان بردن با اندامها است‏» (4)


د) نشانه‏ هاى ایمان
1 - «ایمان بنده راست نباشد، جز آنگاه كه اعتماد او بدانچه در دست ‏خداست بیش از اعتماد وى بدانچه در دست‏خود اوست‏ بود.» (5)


2 - كلمه 333 كلمات قصار ص 420 نهج البلاغه:
(در صفت مؤمن فرمود:) شادمانى مؤمن در رخسار اوست و اندوه وى در دلش. سینه او هر چه فراختر است و نفس وى هر چه خوارتر. برترى جستن را خوش نمى‏ دارد، و شنواندن نیكى خود را به دیگران دشمن مى‏ شمارد. اندوهش دراز است، همتش فراز. خاموشى‏اش بسیارست، اوقاتش گرفتار؛ سپاسگزار است، شكیبایى پیشه است، فرو رفته در اندیشه است، نیاز خود به كس نگوید، خوى آرام دارد، راه نرمى پوید. نفس او سخت‏تر از سنگ خارا - در راه دیندارى - و او خوارتر از بنده - در فروتنى و بى ‏آزارى -.
و نیز فرمود: «ایمان آن است كه راستى را برگزینى كه به زیان تو بود بر دروغى كه تو را سود دهد، و گفتارت بركردارت نیفزاید و چون از دیگرى سخن گویى ترس از خدا در دست آید» (6)


ه) آفات ایمان
1 - همنشینى با اهل هوى و هوس
2 - دروغ گفتن
3 - حسد ورزیدن
«همنشینى پیروان هوا فراموش كردن ایمان و جاى حاضر شدن شیطان است. از دروغ دورى گزینید كه از ایمان به دور است ... بر هم حسد مبرید كه حسد ایمان را مى‏ خورد چنانكه آتش هیزم را» (7)


و) عوامل تقویت ایمان
1 - اعمال صالح
«ایمان را بر كرده‏ هاى نیك دلیل توان ساخت، و از كردار نیك ایمان را توان شناخت‏» (8)
2 - سلامت قلب
«ایمان بنده‏اى استوار نگردد تا دل او استوار نشود و دل او استوار نشود تا زبان او استوار نگردد» (9)
3 - صبر
«صبر و شكیبائى نسبت‏به ایمان مثل سر است نسبت‏به تن، همانطور كه تنى سر ندارد فایده‏اى ندارد، ایمانى هم كه صبر و شكیبائى در او نباشد فائده‏اى ندارد» (10)

4 - حیاء
«هیچ ایمانى مثل حیاء نیست‏» (11)



ز) نتائج ایمان
1 - شهود حق
«دیده‏ها او را آشكارا نتوان دید، اما دلها با ایمان درست ‏بدو خواهد رسید» (12)

2 - توان فهم معارف عالى
«دانستن امر ما (ولایت) كارى سخت است و تحمل آن دشوار كسى آن را تحمل نكند جز انسان با ایمانى كه خداوند قلب او رابراى ایمان آزموده باشد» (13)


پى‏نوشت‏ها:
(1)نهج البلاغه، خطبه 110
(2)همان خطبه 189
(3)همان، كلمات قصار، 31
(4)همان، 227
(5)همان 310
(6)همان، 458
(7)همان، خطبه، 86
(8)نهج البلاغه، خطبه، 156
(9)همان، 176
(10)همان، كلمات قصار، 82
(11)همان، 113
(12) همان، خطبه، 179
(13)همان، خطبه 189

دوشنبه 21/2/1394 - 8:25
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی

معمای چوب کبریت



معمای سخت, معماهای کبریتی, معما و تست هوش

شانزده چوب کبریت داریم که تشکیل پنج مربع هم اندازه داده اند شما باید با جا به جا کردن فقط دو چوب کبریت از بین شانزده چوب کبریت موجود این پنج مربعی که در حال حاضر وجود دارند به چهار مربع تبدیل شوند .


مواردی را که باید در این چیستان و معما رعایت کنید :
دو تا چوب کبریت نمی توانند تشکیل یک ضلع مشترک را دهند .
مربع ها باید هم انداه باشند .
فقط دو چوب کبریت را می توانید جا به جا کنید .
شکل هندسی دیگری مانند مستطیل یا مثلث به وجود نیاید .

↓↓↓↓
↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

↓↓↓↓

پاسخ معمای اول چوب کبریت ها

پاسخ این چیستان یا معما هم خیلی سخت نیست ، خیلی راحت !!!

 

معمای سخت, معماهای کبریتی, معما و تست هوش

 

منبع:hoosheparsi.ir

دوشنبه 21/2/1394 - 8:23
تزیینات و دکوراسیون

خانه ای پرانرژی با دکوراسیون سفید و آبی



ترکیب دوگانه کلاسیک آبی و سفید انرژی و نشاط را به اکسسوارهای خانه می بخشد. رنگ های آبی و سفید ما را به یاد آسمان آبی با ابرهای سفید و پنبه ای و همچنین اقیانوس ها با کف های سفید می اندازند.

 

سبک منزل شما به سمت روستایی و کلاسیک گرایش داشته باشد، یا ساحلی باشد یا معاصر، این دو رنگ با آن سازگاری خواهند داشت. در زیر راه هایی برای ادغام این دو رنگ در پالت رنگی دکور منزلتان پیشنهاد کرده ایم:

سفید و آبی را در کوسن ها و سرامیک های تزئینی منزل تان بکار ببرید. اتاق نشیمن خنثی را می توان با بالش های طرحدار سفید و آبی کلاسیک، برای بهار و تابستان باطراوت نمود.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


کاناپه راحتی بزرگی از جنس روکش مخمل به رنگ آبی سیر یا سرمه ای تهیه کنید و آن را در فضاهای سنتی، معاصر و حتی ترکیبی بگذارید. مبلمان مقطعی مانند این کاناپه می توانند در کنار میزی بزرگ قرار بگیرند. سعی کنید این میز سفید باشد تا به آن نمای سنگینی ندهد.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


سفید و آبی فیروزه ای (آبی کارائیب) حالتی فارغ البال و جلوه ای تابستانی به اتاق نشیمنی پر از بالش ها و کوسن ها و روکش های تمام سفید می دهد. پارچه های طبیعی مانند کنف، جوت و کتان همراه خوبی برای این رنگ هستند.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


سقف آبی آسمانی فوراً حال و هوای ساکنین را بهتر می کند. آبی کمرنگ در کنار دیوارهای سفید برای سقف گزینه ای شگفت انگیز است. این تکنیک را در آشپزخانه یا هر فضای دیگری که می خواهید نشاط و حس مثبت داشته باشد هم می توان پیاده کرد.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


مبلمان چوبی رنگ شده هم فضای بازار کهنه فروش ها و حراجی ها را ایجاد می کنند و با یک لایه رنگ روی چوب ها می توان نمای جدیدی بدست آورد. سعی کنید از رنگ شیری استفاده کنید.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


قالی طرحدار سفید و آبی هم انتخاب جسورانه و شادی است که می توانید برای آن هزینه کنید. حتماً آن را در اتاق نشیمن پهن کنید تا دکور شما بدون زحمت اضافی کامل شود. تکه های دیگر مبلمان و اثاثیه اتاق را نیز به رنگ های سفید و آبی و از جنس کتان انتخاب کنید.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


آشپزخانه شیکی به رنگ طوسی با ته رنگ آبی دکوره کنید و کابینت ها را با سنگ مرمر دیوارها و کانترها ست کنید. اگر فکر می کنید مرمری کردن همه کانترها پرهزینه می شود، می توانید از گزینه های مشابه استفاده کنید.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


چه چیزی می تواند پرطراوت تر از حمامی با دیوارهای آبی کمرنگ و توده ای از حوله های سفید و نرم و کرکره های سفید باشد؟ دیوارها را به سبک پانلی رنگ کنید تا حالت کلبه ای روستایی بگیرد.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


سایه های مختلف رنگ آبی را روی دیوارها، سقف، مبلمان، کوسن ها و حتی تابلوی نقاشی آویخته به دیوار پیاده کنید. حتی در میان آنها از رنگ سفید استفاده کنید تا این رنگ ها خودشان را نشان دهند.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه


جلوه های دریایی را در کوسن ها، اکسسوارهای تزئینی و بقیه اثاثیه بکار ببرید ولی زیاده روی نکنید. اگر فضای بیرون خانه یا درون خانه را دکوره می کنید سعی کنید عناصر مختلف دریایی را برای تزئین بخش های مختلف دکور پیدا کنید، این عناصر می توانند شامل مرجان ها و صدف های دریایی یا پارچه ها و طرح های آنها، سرامیک هایی با این طرح و ... باشند.

دکوراسیون پر انرژی خانه,دکوراسیون سفید و آبی خانه

 

منبع : bartarinha.ir

دوشنبه 21/2/1394 - 8:22
موفقیت و مدیریت

ده راز بزرگ برای زندگی بهتر



secrets3-better-life

 

کتابخانه‌هایمان را پر کرده‌ایم از انواع و اقسام کتاب‌های مربوط به موفقیت و عادات و رفتارهای افراد موفق. این کتاب‌ها را می‌خوانیم و سعی می‌کنیم در زندگی‌هایمان از آنها استفاده کنیم. بیشتر وقت‌ها این عادات کارایی ما را در زندگی بالا برده و زندگی‌مان را بهتر می‌کنند.

اما مقاله امروز ما در این رابطه نیست. درمورد این نیست که افراد موفق چه می‌کنند، در مورد این است که این افراد قبلاً چه کرده‌اند.در زیر به 10 کاری اشاره می‌کنیم که افراد موفق برای رسیدن به موفقیتی که الان از آن بهره می‌برند انجام داده‌اند.
 
1. بهانه نیاورده‌اند.
همه ما دو صدا داریم. یک صدایی که به شما می‌گوید سخت تلاش کنیم، روی کار کنونی‌مان تمرکز کنیم و قبل از اینکه به سراغ کار بعدی برویم اول این را تمام کنیم. یک صدای دیگر هم داریم که به ما می‌گوید دست کشیده، استراحت کنیم، تلویزیون نگاه کنیم یا در اینترنت بچرخیم.

به بهانه‌هایتان گوش دهید. درک کنید که چرا این بهانه‌ها را دارید و بعد فکر کنید که چطور می‌توانید از آنها در جهت خوب استفاده کنید.
 
2. موفقیتشان فقط به آنها مربوط نبوده است.
موفقیت افرادی که واقعاً در زندگی خود موفق بوده‌اند به این دلیل بوده است که نه فقط در زندگی خود بلکه در زندگی دیگران هم ایجاد تغییر کرده‌اند. اگر چیزی که به شما انگیزه می‌دهد چیزی بزرگتر از رسیدن به مقصد و هدفتان باشد مطمئناً سخت‌تر، طولانی‌تر و بیشتر تلاش خواهید کرد.

درست است، وقتی هدف اولیه پول درآوردن را داشته باشیم، پول درخواهیم آورد. اما بعضی ممکن است از آن پول در راه درست استفاده کنند که بسیار عالی است اما همین پول درآوردن به تنهایی هیچ دستاورد خاصی به شمار نمی‌رود.
 
3. صبح‌های زود و شب‌های دیر.
کسانی که در زندگی خود به موفقیت دست یافته‌اند برای آن زحمت کشیده‌اند. این ممکن است به قیمت از دست دادن بقیه قسمت‌های زندگی‌شان مثل خانوداه یا زندگی اجتماعی‌شان تمام شده باشد. اما ماموریت آن الزامی بوده است و تا زمانیکه به آن دست پیدا نکرده‌اند بقیه چیزها برایشان بی‌اهمیت می‌شود.
 
4. بهترین وسیله.
انرژی وسیله‌ای بسیار وسیع است که معمولاً درمورد آن صحبت نمی‌شود. واقعیت این است که هر چه انرژی بیشتری داشته باشیم، تمرکز کردن برایمان ساده‌تر خواهد شد و کیفیت کارمان بالاتر خواهد رفت.
 
5. اصول.
برای خود قوانینی طراحی کنید که شما را در زمان‌های سخت هدایت کنند. این قوانین به هیچ قیمتی نباید تغییر کند.

6. تردید، اما ایمانی ناگسستنی.
همه ما زمان‌هایی درگیر تردید می‌شویم. حتی بهترین ما شک می‌کنیم که به آرزویمان می‌رسیم یا نه.

چیزی که افراد واقعاً موفق را از آنهایی که هیچوقت به قدرت واقعی خود نرسیدند، متمایز می‌کند داشتن ایمانی ناگسستنی به این حقیقت است که کاری که می‌کنند درست است. حتی اگر زمان‌هایی دچار تردید شوند، خیلی زود از این حالت بیرون می‌آیند، درحالی که بقیه اسیر آن تردید شده و دست از ادامه راه می‌کشند.

شما هم می‌توانید لحظات تردید خود را داشته باشید، چون انسان هستید. اما نباید بگذارید آن تردید بر شما غلبه کند. باید بگذارید آن تردید به شما انگیزه دهد که ثابت کنید خوش‌بینی‌تان درست بوده است.

7. یک دلیل.
بسیاری از دستاوردهای دنیا توسط مردان و زنانی صورت گرفته که امنیت نداشته و چیزی برای ثابت کردن به دیگران داشته‌اند و می‌خواسته‌اند از وضعیت کنونی خود ارتقاء یافته و بالاتر روند.

شما هم باید چرای خودتان را پیدا کنید. باید وقتی بقیه خوابند کار کنید، زندگی امن خود را به خطر بیندازید و آنقدر پیش روید که به مقصدتان برسید.
 
8. زمانی تحمل کردند که بقیه ناامید شده بودند.
کسی که دست از دنبال کردن آرزوی خودش کشیده چطور می‌تواند بداند که برای رسیدن به موفقیت چه مقدار زمان نیاز داشته است؟ مطمئناً هیچکس چنین توانایی ندارد. ممکن است فردا باشد، ممکن است ده سال دیگر.

آنچه که افراد موفق را از دیگران جدا می‌کند این واقعیت است که آنها هیچگاه دست از آرزویشان نمی‌کشند. برای آنها ناامیدی هیچوقت یک انتخاب نیست. فقط زمانی متوقف می‌شوند که به مقصدشان رسیده باشند. و حتی در آن زمان هم یک ماموریت جدید برای خود ترتیب می‌دهند.

هیچکس نمی‌داند کی به موفقیت می‌رسد. پس با ناامید شدن و صرف نظر از ادامه راه شکستتان را تضمین نکنید. می‌توانید خودتان را سازگار کنید، تغییر دهید یا تکمیل شوید اما هیچوقت ناامید نشوید.
 
9. مردم بزرگ به طور خستگی‌ناپذیری هنر و صنعت خود را بررسی کردند.
اگر به دنبال موفقیت هستید، باید در زمینه کارتان مطالعه داشته باشید و آن را به طور کامل بررسی کنید.
 
10. خطر کردن.
اگر خطر نکنید، هیچ پاداشی در انتظارتان نخواهد بود. آنهایی که به موفقیت واقعی دست پیدا کرده‌اند بیشتری از دیگران خطر کرده‌اند.میلیاردها نفر در طول تاریخ بوده‌اند که توانایی رسیدن به موفقیت را داشته‌اند،اما چیزی که نداشته‌اند شجاعت لازم برای خطر کردن زندگی‌شان بوده است. همچنین اخلاق کاری لازم برای شناختن استعدادشان را هم نداشته‌اند.

اگر واقعاً می‌خواهید با پاداش روبرو شوید، باید ریسک کنید. آرزویتان را پیدا کنید. بعد برای رسیدن به آن همه چیز را به خطر بیندازید.
منبع:کتاب احساس بهتر شدن و بهتر ماندن .نوشته آلبرت الیس – سایت مردمان
 

دوشنبه 21/2/1394 - 8:21
کنکور

معرفی رشته ویروس شناسی



ویروس ,ویروس شناسی,رشته ویروس شناسی

 

معرفی و بازار کار رشته ویروس شناسی
چقدر ویروس مهم شده است. نه تنها درسی برای آن اختصاص نیافته بلکه یک رشته را انحصارا به خدمت گرفته است . اما این طور نیست ، این ویروس ها نیستند که مهم شده اند بلکه جان انسان ها و نجات آن اهمیت یافته و در همین راستا و به منظور تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص در رشته ویروس شناسی و دستیابی به راههای تحقیق و تتبع در علوم وابسته به آن برای نیل به خودکفایی و در نتیجه حفظ و ارتقا سطح علم در نظام جمهوری اسلامی دوره کارشناس ارشد (ناپیوسته ) رشته ویروس شناسی با مشخصات زیر ارائه می گردد.


تعریف و هدف
کارشناسی ارشد ویروس شناسی (ناپیوسته به دوره ای اطلاق می شود که تحصیلات بالاتر از کارشناسی را در برمی گیرد و اولین مقطع تحصیلی پس از کارشناسی می باشد.
هدف از ایجاد آن تربیت افرادی لایق ، متعهد ، کاردان می باشد که بتوانند برمبانی علم ویروس شناسی و متون علمی موجود احاطه یافته در اثر آشنایی با روشهای پیشرفته تحقیق درعلوم و بدست آوردن کارایی و لیاقت و مهارت علمی و عملی لازم به خوبی بتوانند به ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی در این رشته پرداخته و از مقالات علمی و تحقیقات علوم ویروس شناسی و علوم وابسته در جهت پیشبرد مرزهای دانش و کمک به ایجاد روح علمی در جامعه استفاده نمایند.


طول دوره و شکل نظام
براساس آئین نامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد (ناپیوسته ) مصوب شورایعالی برنامه ریزی طول دوره 2 سال می باشد.
برای هرواحد درسی نظری در هر نیمسال 17 ساعت آموزش در نظر گرفته شده است و دانشجو باید به ازای هر ساعت درس نظری حداقل سه ساعت وقت صرف مطالعه ، بحث و تجزیه و تحلیل در درس بنماید.
تعداد کل واحدهای ای دوره برابر آئین نامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته 32 واحد است بعلاوه دانشجویان با نظر استاد راهنما ملزم به انتخاب 12 واحد دروس کمبود یا جبران هستند.


ضرورت و اهمیت
باتوجه به گسترش رو زافزون دامنه علم ویروس شناسی و تحقیقات دامنه داری که طی صد سال اخیر انجام گردیده و نیاز به شناخت عوامل مختلف بیماریزا و ارتباط آنها با انسان و نیز جهت کوشش د رپژوهشهای علمی برای نیل به خودکفایی و آماده ساختن افراد جهت ادامه تحصیل تا مرحله دکتری علمی دایر نمودن این دوره اهمیت آن مشخص می گردد و تاسیس این دوره در دانشگاه های جمهوری اسلامی کاملا ضروری است.

 

درسهای رشته ویروس شناسی

 

ردیف

نام درس

ردیف

نام درس

1

آسیب‌شناسی عمومی

2

آمار حیاتی

3

اپیدمیولوژی

4

استفاده از کامپیوتر در آنالیز داده ها

5

ایمنی شناسی 2

6

ایمنی شناسی عمومی

7

بافت شناسی عمومی

8

باکتری شناسی

9

پایان‌نامه

10

تک یاخته شناسی مقدماتی

11

حیوانات آزمایشگاهی و نگهداری آنها

12

زیست شناسی مولکولی و مهندسی ژنتیک

13

ژنتیک میکرو ارگانیسم ها

14

سمینار

15

قارچ شناسی عمومی

16

مباحث خاص ویروس شناسی

17

مقدمات حشره شناسی و حشره شناسی پزشکی

18

میکروسکوپ الکترونی

19

ویروس شناسی سیستماتیک 1

20

ویروس شناسی سیستماتیک 2

21

ویروس شناسی عملی 1

22

ویروس شناسی عملی 2

23

ویروس شناسی عمومی

   

 

صنعت و بازارکار
دانشجویانی که این دوره آموزشی را طی می کنند می توانند در صورت داشتن شرایط لازم در موسسات آموزش عالی به امر تدریس و تحقیق پرداخته همچنین ضمن کمک به امر برنامه ریزی در موسسات و مراکز درمانی و بهداشتی یا مراکز تحقیقاتی انجام وظیفه نمایند.

منبع:rotbeyek.com

دوشنبه 21/2/1394 - 8:20
ازدواج و همسرداری

آیا رابطه جنسی بیشتر مساوی است با زندگی شادتر؟



رابطه جنسی,رابطه زناشویی,زندگی جنسی

 

رابطه جنسی ترشح هورمون اندروفین در بدن را افزایش می دهد

 

 آیا رابطه جنسی بیشتر مساوی است با زندگی شادتر؟
اکثر افراد بر این باورند زوجینی که رابطه جنسی بیشتری نسبت به بقیه دارند زندگی شادتر و صمیمی تری دارند آیا این مورد صحت دارد؟
بنا بر یک باور رایج، هر چه بیشتر بودن رابطه جنسی به معنای داشتن زندگی شادتر و روحیه بهتر است. این باور از آنجا ناشی می شود که رابطه جنسی نوعی ورزش محسوب می شود و ترشح هورمون اندروفین در بدن را افزایش می دهد، هورمونی که به خواب بهتر و استرس کمتر کمک می کند. اما واقعاً چنین مطلبی درست است؟ آیا رابطه جنسی بیشتر مساوی است با زندگی شادتر؟

 

شاید کمی عجیب و غیر منتظره باشد اما داشتن رابطه جنسی بیشتر لزوماَ به معنای شادی بیشتر نیست. بنا آخرین تحقیقات انجام شده، دلایل بسیاری برای این برداشت غلط از ارتباط میان رابطه جنسی و شادی وجود دارد. از جمله اینکه، در قدم های ابتدایی رابطه جنسی به فرد نشاط می دهد و این تصور را در او ایجاد می کند که از نظر جسمی سالم تر است. طبیعتاً چنین احساسی محرکی است برای تجربه هر چه بیشتر این حیطه. دانشمندان برای سنجش ارتباط میان دو عامل مطرح شده زندگی دو گروه از زوج ها را مورد مطالعه قرار دادند. زوج هایی که دفعات رابطه جنسی در میان آنها با یکدیگر متفاوت بود.

 

یافته های به دست آمده نشان داد:

آن دسته زوج هایی که از لحاظ کمی رابطه جنسی بیشتری داشتند لزوماً شادتر از دیگران نبودند. در واقع، تجربه بیشتر این حیطه میل و خواست آنها را کاهش داده بود و در نتیجه نه تنها انتظاری برای داشتن این رابطه نمی کشیدند بلکه لذت چندانی هم از آن نمی بردند. این دسته از زوج ها تنها می خواهند چنین رابطه ای انجام شود، بدون اینکه مقدمات آن را فراهم کنند، رابطه جنسی برای آنها در حکم بایدی دارد که در دفعات مشخصی انجام می شود.

 

بنابراین بهتر است زوج های جوان به جای اینکه به فکر افزایش کمی رابطه جنسی خود باشند، محیطی را ایجاد کنند که در آن گرایش و تمایل آنها به یکدیگر افزایش پیدا کند. محیطی آرام و امن که شرایط را برای رابطه ای جنسی لذت بخش و شادی بخش فراهم می کند.
منبع: hidoctor.ir

دوشنبه 21/2/1394 - 8:19
موفقیت و مدیریت

مسئولیت پذیری و راههای افزایش آن



مسئولیت پذیری انسان

اوّلین و مهم‌ترین مسئولیت بشر در برابر خداوند متعال است

 

مسئولیت به معنای ضمانت و تعهد است. مسئولیت چیزی با کسی بودن، یعنی به گردن او، در عهده او، در ضمان و پایبندی او بودن است.بنابر این هر گاه انسان متعهد به انجام کاری می‌شود در حقیقت مسئولیت انجام آن کار را پذیرفته است.

مسئولیت به معنای ضمانت و تعهد است. مسئولیت چیزی با کسی بودن، یعنی به گردن او، در عهده او، در ضمان و پایبندی او بودن است.بنابر این هر گاه انسان متعهد به انجام کاری می‌شود در حقیقت مسئولیت انجام آن کار را پذیرفته است.

هر فردی از منظرهای مختلف تکالیفی بر دوش خود دارد و یا به تعبیر دیگر مسئولیتی بر عهده او است. از آن‌جا که انسان در ارتباط با سطوح مختلف از جمله ارتباط با خالق خویش، ارتباطات اجتماعی و ارتباط محیط زیستی است، نوع مسئولیتش نیز متفاوت است. برای روشن شدن ابعاد کامل بحث سطوح مختلف مسئولیت پذیری انسان را بیان می‌کنیم.

مسئولیت انسان در برابر خالق
انسان موجودی است که خداوند متعال از میان موجودات دیگر او را برگزید و به وی امانتی داد که دیگر موجودات فاقد آن بودند.
خداوند متعال برای به کمال رساندن انسان یکسری تکالیف و وظایفی را نیز توسط پیامبران ابلاغ نمود. از جمله این تکالیف ستایش و عبادت او است. مهم‌ترین وظیفه بشر عبادت خداوند متعال است.
پس اوّلین و مهم‌ترین مسئولیت بشر در برابر خداوند متعال است و روز محشر از انجام تکالیف او سؤال خواهد کرد. بنابر این اگر انسان در مقابل این نعمت ارزش‌مند که خداوند برای هدایتش به او ارزانی داشته، احساس مسئولیّت نکند پر واضح است حیاتی پوچ و بی‌هدف خواهد داشت و هرگز به مقام والای انسانیّت نائل نمی‌شود و این‌جا است که ضرورت مسئولیّت پذیری در برابر خداوند متعال مشخّص می‌شود.

مسئولیت انسان در برابر خویش
همه موجودات جهان به سوی کمالی که برایشان در نظر گرفته شده است، در حرکتند و همه شرایط و امکانات لازم برای رسیدن به کمال، از سوی خالق دانا برایشان پیش بینی شده و در اختیارشان قرار گرفته است. اما همه آنها جز انسان، نه علم به هدف دارند و نه راه را خود انتخاب کرده اند، بلکه این خداوند حکیم است که جهان هستی را این گونه تنظیم کرده است که هر موجودی به سوی غایت نهایی خود رهسپار باشد و چاره ای جز این ندارد.
هر موجودی مسیر کمال و تکامل خاص خودش را می پیماید و انسان در این باره آزاد و مختار است.
خداوند برای انسان، کمال قرب و منزلت را قائل شده؛ زیرا از او خواسته است که مانند موجودی رها و بی تکلیف، در پی کارهای بیهوده نباشد. در خود احساس مسئولیت را پرورش دهد و همواره خود را مسئول بداند. در نتیجه، هرگز خود را به بهایی کمتر از لقای پروردگار و یا بهشت ابدی نفروشد که در غیر این صورت، به یقین از زیان کاران خواهد بود

مسئولیت در برابر خانواده
هر فردی نسبت به پدر و مادری که او را متولد کرده و رشد داده‌اند مسئول است. او باید به آنها احترام گذارد و نسبت به کسب رضایت ایشان بکوشد. اگر چنین فردی ازدواج کرد نسبت به همسر و فرزندان به لحاظ تأمین معاش و یا تکالیف دیگر مسئول است. اگر افراد نسبت به خانواده خویش بی‌‌مسئولیت باشند زمانی نخواهد پایید که نظام خانواده سست شده و نسل بشر به انقراض خواهد گرایید.

مسئولیت انسان در برابر جامعه
انسان موجودی اجتماعی است. او به تنهایی توانایی برطرف کردن نیازهای خود را ندارد. او هم در تأمین نیازهای مادی، مانند: خوراک، پوشاک، مسکن و غیره نیازمند همکاری با دیگران است و هم در تأمین نیازهای معنوی،مانند: دوستی و مهرورزی و مانند آنها به فردی احتیاج دارد که او را دوست بدارد و او نیز آن را دوست داشته باشد. بنابراین، انسان ناگزیر از حیات اجتماعی است و بسیاری از موهبت های زندگی خویش را مدیون جامعه می داند و او همواره از دیگران خیر و برکت دریافت می دارد. در سایه تعامل با اجتماع از غم و نگرانی آزاردهنده تنهایی رها می شود، بر لبانش گل لبخند می شکفد و بر علم و تجربه و آگاهی های او افزوده می شود. و این گونه است که دست لطف و مهر خداوند را احساس می کند، چنان که رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرماید: «دست خداوند به همراه جماعت است».
آثار سودمندی که به برکت ارتباط با جامعه و اجتماع نصیب انسان می شود، بی شک سبب ایجاد حس مسئولیت آدمی در برابر آنان خواهد شد و در این رهگذر، کمترین وظیفه او، بازداشتن خویش از آزار رساندن به دیگران است

مسئولیت انسان در برابر  محیط زیست
منابع طبیعی، ثروتی است که طبیعت برای استفاده انسان ها فراهم ساخته است و عامل انسانی، در پدید آمدن آن نقشی ندارد. ازبین بردن منابع طبیعی و آلوده ساختن محیط زیست، یکی از بزرگ ترین مشکلات عصر حاضر است که زندگی بشر را به خطر می اندازد. به عقیده دانشمندان، بیشتر نابسامانی های طبیعی، مانند: سیل ها، پیشروی آب دریاها، کاهش سفره های زیرزمینی و آسیب پذیری لایه اوزن، به علت نابودی و آلوده سازی محیط زیست است. از نگاه آموزه های دینی، محافظت از منابع طبیعی و محیط زیست، از مهم ترین مسائل اخلاقی ـ اقتصادی به شمارمی رود.

راهکارهای افزایش مسئولیت پذیری

حس مسئولیت وقتی بوجود می‌آید که به افراد مسئولیت داده شود

 

روان شناسان راهکارهایی را جهت افزایش مسئولیت پذیری ارائه کرده اند،که در ادامه به ذکر آنها می پردازیم.


1. از اشتباه کردن نهراسید
به خاطر داشته باشید که احساس مسئولیت هنگامی در افراد بوجود می‌آید که به آنها مسئولیت داده شود . در عین حال فرد باید در مورد اثربخشی پاسخ‌هایش، بازخورد دریافت کند و در مورد راه‌های گوناگونی که در سایر موقعیت‌ها مناسب هستند، اطلاعاتی داشته باشد. اگر از اشتباهات خویش درس بگیرید، عملکرد بهتری در آنچه انجام می‌دهید، به دست خواهید آورد. اما چنانچه نتوانید یاد بگیریدکه چرا کارتان اشتباه بوده است و یا به جای آن می توانستیدچه کار دیگری انجام دهید، هرگز در کارتان پیشرفت نخواهید کرد. بدین منظور هرگاه در کاری شکست خوردید،از خوتان این سوالات را بپرسید: چه رفتارهای اشتباهی را مرتکب شده‌ام؟ چه درس‌ها یا آگاهی‌هایی از اشتباهاتم بدست آورده‌ام؟ سپس سعی کنید با پاسخ دادن به این سوالات بینش کامل و دقیقی نسبت به کار خود به دست آورید تا در کوشش بعدی موفق شوید.

2. به خاطر داشته باشید که مسئول بودن به معنی پیروی کورکورانه از دیگران نیست.
توانایی اخذ تصمیم‌های درست، عامل عمدۀ تکامل حس قدرت یا کنترل نمودن شرایط زندگی خویش است. نتایج پژوهش های متعدد حاکی از آن است که بین مسئولیت‌پذیری و تصمیم‌گیری رابطه تنگاتنگی وجود دارد. شک نیست که مردد و بی‌تصمیم بودن یک راه بی‌مسئولیت بودن است. با خود بیندیشید که در اتخاذ چه تصمیماتی دچار تردید می شوید. پس پی بردن به این موضوع,از گامهای متوالی مهارت حل مسئله بهره گیرید.از آنجایی که در یکی از شماره ها ی پیشین این مهارت را به تفصیل شرح داده ایم،به بیان مختصر آن بسنده می کنیم.این مراحل به اختصار عبارتند از:
1.مشخص کردن مسئله که نیاز به تصمیم گیری دارد.
2.جستجوی راه حل های مختلف
3.ارزیابی راه حل ها و انتخاب بهترین آنها
4.عملی کردن راه حل ها.

3 . از برنامه ریزی غافل نشوید.
برنامه ریزی و تهیۀ فهرستی از کارها،اهداف و وظایفتان به شما کمک می کند تا به اندازۀ توانتان تلاش کنید و انتظارات غیر واقع بینانه ای از خودتان نداشته باشید. بعلاوه مکتوب کردن اهدافتان سبب می شود که آنها را جدی تر بگیرید و برای نیل به آنها بیشتر تلاش کنید. به خاطر داشته باشید که رسیدن به اهداف بزرگ تنها از طریق برداشتن گام های کوچک و متوالی میسر است.هدفتان را به اهداف جزئی تر تقسیم کرده و پس از طی هر قدم به به عبور از مرحلۀ بعد بیندیشید.

4. تلاش کنید که احساس قدرت را در خود افزایش دهید
افراد برای برخورداری از عزت نفس زیاد (یکی از ویژگی های مرتبط با مسئولیت پذیری)، به حس قدرت نیاز دارند. داشتن احساس قدرت به معنی آن است که فرد دارای منابع، فرصت و قابلیت تأثیرگذاری بر شرایط زندگی خویش است. فرد باید فرصت داشته باشد که انتخاب کند و تصمیم بگیرد، کفایت خویش را اعمال نماید و وظایفی را که با توانایی‌های وی مطابقت دارد، به انجام برساند. بدین منظور لازم است تلاش ‌کنید که فرصت‌هایی را برای ابراز کفایت خود بوجود آورید و به محض این‌که سطح کفایتتان بالا رفت، ب فرصت‌هایی جدیدی به وجود آورید تا بتوانید آنچه را که آموخته اید، تمرین کنید.
برای افزایش حس قدرت در خود لازم است هنگام رویارویی با مسائل مختلف به سه عامل توجه کنید تا میزان مسئولیت‌پذیری خود را افزایش دهید. این عوامل عبارتند از:
الف- امکاناتی که در اختیار دارید.
ب– فرصت انجام کار مورد نظر.
ج– قابلیت انجام آن کار.

5..ثبات قدم داشته باشد
در روند افزایش مسئولیت پذیری خود و یا تقویت آن در دیگران با ثبات بودن و متعهد بودن دو شرط مهم و اساسی است. هر قدر در انجام کار جدی تر باشیم و پایداری را در خود تقویت کنیم، احتمال دستیابی به اهدافمان بیشتر می شود.سعی کنید مسئولیتی را که پذیرفته اید ولو هر قدر کوچک به طور منظم انجام دهید.مثلا اگر مسئولیت بیرون گذاشتن زباله به شما محول شده،سعی کنید همیشه خودتان این کار را انجام دهید. اجام دادن گاه به گاه یک عمل باعث ایجاد خستگی و بی حوصلگی و در نتیجه ترک آن می شود.

6.برای برنامه ریزی به دیگران کمک کنید
هر سال حداقل به یک نفر کمک کنید تا اهداف و برنامه هایش را مشخص کنید.او را تشویق کنید تا فهرستی از اهداف بلند مدت خود تهیه کرده و گام های لازم برای رسیدن به این اهداف را یادداشت نماید.هرچند وقت یک بار از او بخواهید که یادداشت هایش را به شما نشان دهد و بگوید که چقدر به اهداف خود نزدیک شده است.به خاطر گام هایی که برداشته وی را تشویق کرده و او را دربارۀ اشتباهاتش راهنمایی کنید.

7.سعی کنید مطلبی کسل کننده اما مفید را بیاموزید
اغلب مردم می دانند که بالاخره باید کار خاصی را انجام دهند، اما این فرایند آنقدر به نظرشان خسته کننده می آید که تا جایی که می توانند از انجام آن طفره می روند و به فعالیت های دیگری که برایشان لذت بخش هستند می پردازند. کار مفیدی که شما میخواهید انجام دهید چیست؟یادگیری لغات یک زبان بیگانه؟ یاآموختن شیوۀ حسابداری کامپیوتری؟ اطمینان حاصل کنید که این کار،کاری است که باید در گذشته به انجام می رسیده، اما تنها به دلیل خسته کننده بودن تا به حال به تعویق افتاده است.پس از این که موضوع مشخص شد، به کتابخانه بروید و کتابی در آن مورد به امانت بگیرید،سعی کنید که کتاب را به طور کامل و با دقت بخوانید.

8. تعریف دقیقی از مسئولیت پذیری داشته باشید
مسئولیت پذیری یعنی قابلیت پذیرش،پاسخگویی و به عهده گرفتن کاری که از کسی درخواست می شود و شخص حق دارد که آن را بپذیرد یا رد کند.وقتی فردی می خواهد مسئولیت را بپذیرد، باید برای او کاملا مشخص شود که موضوع درخواست چیست و در برابر به عهده گرفتن ان چه چیزی به دست می آورد. در واقع مسئولیت انتخابی آگاهانه است، درست مثل قراردادی نانوشته که تمام اجزای آن برای فرد مشخص است. هنگامی که فردی احساس مسئولیت کند، دیگر لزومی ندارد که دیگران به او بگویند که در هر موقعیتی چگونه عمل نماید. افراد در نتیجۀ توجه به مقررات، ارزیابی تجربه‌های خویشتن و رسیدن به نتیجه‌گیری‌های واقع‌گرایانه آن تجربه‌ها، الگوی رفتاری مناسبی را اختیار می‌کنند.
بیتوته

islamquest.net
iust.ac.ir
يکشنبه 20/2/1394 - 21:51
اهل بیت

احادیثی گهربار درباره غذا خوردن



آداب غذاخوردن, حدیث درباره غذا خوردن, احادیث پیامبراکرم(ص) درباره غذا خوردن

 

پیامبر اکرم(ص) : از غذای مردم فاسق تناول مکن.

 

احادیثی گهربار درباره غذا خوردن
پیامبر صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله :

اَلْمُؤمِنُ یَأْكُلُ فی مِعاءٍ واحِدَةٍ وَ الْمُنافِقُ یَأْكُلُ فی سَبعَةِ أمْعاءٍ؛
مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
وسائل الشیعه، ج 24، ص 241، ح30436

 

*********---------------------------*********
پیامبر صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله :
مَنْ اَكَلَ وَ ذو عَیْنَیْنِ یَنْظُرُ اِلَیْهِ وَ لَمْ یُواسِهِ ابْتُلى بِداءٍ لا دَواءَ لَهُ ؛
هر كس غذا بخورد و دیگرى به او نگاه كند، و به او ندهد، به دردى بى درمان مبتلا مى‏شود.
تنبیه الخواطر معروف به مجموعه ورام ج 1 ، ص 47

 

 *********---------------------------*********

پیامبر صلى‏ الله‏ علیه ‏و‏ آله :
كُلوا جَمیعا وَ لا تَفَرَّقوا فَاِنَّ البَرَكَةَ مَعَ الجَماعَةِ؛
با هم غذا بخورید و پراكنده نباشید، كه بركت با جماعت است.
نهج الفصاحه ص 615 ، ح2180 - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 63، ص 349 ، ح9

 

*********---------------------------*********

پیامبر صلى ‏الله‏ علیه ‏و ‏آله :
مَنْ قَلَّ طَعْمُهُ صَحَّ بَدَنُهُ وَ مَنْ كَثُرَ طَعْمُهُ سَقُمَ بَدَنُهُ وَ قَسا قَلْبُهُ؛
هر كس كم بخورد، سالم مى‏ ماند و هر كس زیاد بخورد تنش بیمار مى ‏شود و قساوت قلب پیدا مى‏ كند.
نهج الفصاحه ص728 ، ح 2779

 

*********---------------------------*********
پیامبر صلى‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله :
لاتأکُل طَعامَ الفاسِقینَ.
از غذای مردم فاسق تناول مکن.
وسائل الشیعه، ج24 ص 274 ، ح30531

 

*********---------------------------*********

امام کاظم علیه السلام :

إنَّ اللهَ لَم یُحَرّم الخَمرَ لِاسمِها وَ لَکِنَّهُ حَرَّمَها لِعاقِبَتِها فَما کانَ عاقِبَتُهُ عاقِبَةَ الخَمر فَهو خَمرُ
خداوند شراب را به خاطر نامش حرام نکرده بلکه به خاطر عاقبتش حرام فرموده و هر چه پیامدهای شراب را داشته باشد نیز (در حکم) شراب است.
کافی(ط-الاسلامیه) ج6 ، ص  412 ،ح 2
منبع : aviny.com
 

يکشنبه 20/2/1394 - 21:48
كودك

اگر در تغذیه با شیر مادر این مشکلات پیش آمد!



 


 

شیردهی مکرر در شبانه روز بخش مهمی از تغذیه با شیرمادر است

 

گرچه عمل تغذیه با شیرمادر امری طبیعی است، ولی برخی اوقات ممکن است در طی آن مشکلاتی پیش آید و اگر به این مشکلات به موقع رسیدگی نشود احتمال دارد که با پیشرفت آن، در تولید شیر و تغذیه شیرخوار اختلالاتی ایجاد شود. بنابراین در صورتی که  با مشکلی در مورد شیردهی با نشانه های ذکر شده در زیر مواجه شدید، سریعا با پزشک متخصص کودکان آگاه و معتقد در زمینه تغذیه با شیرمادر و یا مشاور شیردهی و یا مادران داوطلب با تجربه و موفق در شیردهی تماس گرفته وکمک بگیرید.

1. وزن نوزادتان در سن 2 هفتگی کمتر از وزن تولدش باشد یا هنوز بعد از اینکه شیرتان  جاری شده شروع به وزن گیری به میزان  حداقل 150 تا 200 گرم در هفته (متوسط روزانه 20 گرم) را نداشته است. وزن گیری کمتر از مقادیر فوق نشان آن  است که نوزاد، به هر دلیلی شیرکافی دریافت نکرده و وزن گیری ناکافی دارد.


2. پس از یک هفته بعداز تولد، نوزادتان کمتر از شش پوشک خیس، ادرار و کمتر از چهار بار مدفوع در روز دارد، ادرارش زرد تیره یا همراه با لکه نارنجی رنگ است یا مدفوع وی به جای این که شل و زرد باشد همچنان تیره است: بنابراین لازم است که تعداد پوشک های خیس و دفعات مدفوع نوزادتان در چند روز اول را یادداشت کنید تا مطمئن شوید که نوزادتان از نظر دریافت کافی شیر در چه وضعیتی قرار دارد.


3. پس از پنج روز از تولد نوزاد هنوز شیرتان جاری نشده یا در پستان هایتان احساس پری نمی کنید: اگر این چنین  تصور می کنید سریعاً نوزادتان را برای وزن کردن به نزد پزشک ببرید. این کار دقیق ترین راهی است که می تواند مشخص کند که نوزادتان به اندازه کافی شیر می خورد یا خیر. در این موقع ممکن است معاینه پستان لازم باشد

4. اگر بعد از یک یا دوهفته احساس بازتاب جهش شیر نداشتید: اگرچه ممکن است این پدیده نشانه بروز مشکلی نباشد و درتعدادی از مادران بازتاب جهش شیر دیده نشود  ولی می تواند نشانگر تولید کم شیر باشد. از پزشک متخصص کودکتان بخواهید تا نوزاد را معاینه کرده و روش شیردهی شما را مشاهده کند.

 

 


 

اگر بعد از شیر خوردن،نوزاد هنوز گرسنه است دلیل آن عدم دریافت کافی شیر است

 

5. بعد از اینکه شیرتان جاری شده باشد شما  به طور معمول  صدای قورت دادن شیر را توسط نوزادتان نشنیده و یا مشاهده نمی کنید: ممکن است نوزادتان در ابتدای  هر وعده شیردهی  گهگاهی با هر 8-6 بار مکیدن، شیر را قورت بدهد ولی به تدریج پس از جاری شدن شیر و با هر 2-1 بار مکیدن، شیر را قورت می دهد، قورت دادن علامت بسیار خوبی است چون  شیرخوار واقعا شیر دریافت می کند لذا در صورت عدم وجود قورت دادن پس از پدیده "آمدن شیر" (3_2 روز پس از زایمان) که حجم شیر بیشتر شده است باید سریعاً با مشاور شیردهی تماس بگیرید.



6. زمان شیرخوردن شیرخوار خیلی کوتاه یا خیلی طولانی است: اگر زمان شیرخوردن در ماه های اول هر بار از حدود 10 دقیقه کوتاه تر باشند ممکن است نشانه عدم دریافت کافی شیر توسط شیرخوار باشد در نتیجه با خالی نشدن کامل شیر از پستان، تحریک تولید شیر نیز کاهش می یابد. از طرف دیگر اگر زمان شیر خوردن عموما طولانی تر از 50 دقیقه باشد ممکن است نشانه دریافت نا کافی شیر به علت مکیدن های غیر مؤثر(غیر تغذیه ای) یا به علت تولید شیرکم، باشد که نهایتا شیرخوار وقت بیشتری را در زیر پستان می گذراند.

7. بیشتر اوقات بعد از شیرخوردن، شیرخوار همچنان گرسنه به نظر می رسد: ممکن است دلیل آن عدم دریافت کافی شیر باشد. با مشاور شیردهی یا پزشک کودکان خود مشورت کنید تا سریعاً شیرخوارتان وزن شود همچنین نحوه گرفتن پستان توسط او و طرز درآغوش گرفتن شیرخوارتان را کنترل نماید.

8. شیرخوار کوچکتر از 3 ماه به دفعات کمتری شیر می خورد و یا تمام شب را می خوابد: شیردهی مکرر در شبانه روز بخش مهمی از تغذیه با شیرمادر است. شیرخوارشما معمولا" هر 3- 5/1ساعت باید شیر بخورد تا وزن کافی بگیرد لذا ضمن انجام تغذیه مؤثر و مکرر برحسب تقاضای وی اگر شیرخوارتان بیشتر از چهار ساعت در شب می خوابد وی را بیدار نموده و به شیرخوردن ترغیب کنید.    

 


 

مادر باید پس از زایمان، برای شیردهی نوزادش به آمادگی لازم دست پیدا کند

             

 9- پری و سفتی پستان هایتان بعد از شیردهی کمتر نمی شود: ممکن است نوزادتان به اندازه کافی شیر نمی خورد یا مکیدن غیرمؤثر دارد.


10. چنانچه پستان شما دچار احتقان شدید است: پستان سفت و دردناک می تواند مانع گرفتن صحیح آن توسط نوزادتان شود و هر دو از ادامه  این کار دلسرد شوید. لازم است با دوشیدن توسط دست  یا پمپ الکتریکی شیرتان را بدوشید تا پستانتان کمی نرم شود. احتقان شدید و بهبود نیافته پستان می تواند سبب کاهش تولید شیر شود.

11. درد شدید نوک پستان  سبب اختلال در شیردهی شده است: ممکن است شیرخوارتان به طور صحیح  پستان را نمی گیرد. اگر درد شدید یا ترک قابل توجه در نوک پستان دارید که شیردهی را بسیار دردناک می کند با پزشکتان یا مشاور شیردهی مشورت کنید. آنها می توانند ضمن ارزیابی وضعیت شیردهی، عللی از قبیل وجود عفونت در نوک پستان یا التهاب  پستان مانند ماستیت را بررسی کنند و در رفع مشکلات گرفتن پستان توسط شیرخوار، به شما کمک کنند. شاید لازم باشد در ابتدا شیردادن را از پستان طرفی که سالم است و یاکمتر جراحت دارد شروع کنید یاحتی تا زمان بهبودی نوک پستان از شیردوش الکتریکی برای پستان مبتلا استفاده نمایید. مشاور شیردهی یا حتی مادران داوطلب با تجربه وموفق در شیردهی می توانند در این موارد به شما نشان دهند که چگونه این کار را انجام دهید.

 

منبع:shiremadar.com

 

يکشنبه 20/2/1394 - 21:46
ریزه کاری های خانه داری

راه‌های طبیعی برای دفع مورچه ها از آشپزخانه



کاهش مورچه ها,موادی برای از بین بردن مورچه ها

تکنیک های از بین بردن مورچه

 

آشنایی با موادی که نقش مؤثری در کاهش جمعیت مورچه‌های خانه شما دارند:

دارچین: دارچین آسیاب شده، روغن دارچین یا ترکیب دارچین با ادویه‌های دیگر همگی خانه‌تان را با رایحه‌های گرم و فصلی پر می‌کند و اگر در مسیر آن‌ها بپاشیدشان مورچه‌ها را خواهد ترساند.


آب لیمو: اسپری کردن آب‌لیموی خالص در ورودی‌ها یا اطراف آن‌ها از ورود آفات به داخل جلوگیری می‌کند. آن‌ها از آب‌میوه‌های ترش و طبیعی بدشان می‌آید.


دانه قهوه: برخی افراد از قرار دادن دانه‌های استفاده شده قهوه در شکاف‌های نزدیک راه ورود مورچه‌ها استقبال می‌کنند. قهوه آن‌ها را نمی‌کشد بلکه می‌ترساند و وادارشان می‌کند تا بساط خود را جای دیگری پهن کنند!

گچ: کشیدن یک خط با گچ در اطراف پنجره‌ها یا ورودی درها مورچه‌ها را عاجز می‌کند.

 

فلفل: فلفل را نیز مثل دارچین چه به‌تنهایی یا در ترکیب با آب می‌توانید در یک بطری بریزید و مستقیماً در راه عبور مورچه‌ها در امتداد مسیرشان اسپری کنید.


جوش‌شیرین و پودر قند: مخلوط جوش‌شیرین و پودر قند در سرپوش‌های شیشه‌های دهن‌گشاد و قرار دادن آن‌ها در کنج‌های خانه می‌تواند جمعیت مورچه‌ها را کاهش دهد.

سرکه: مخلوط سرکه و آب نه‌تنها برای پاک کردن پیشخوان و کف آشپزخانه مفید است بلکه برای کشتن حشرات ناخواسته هم بسیار مؤثر است. این محلول را درجایی بریزید که مورچه‌ها لانه دارند. برای گرفتن سریع‌تر جواب می‌توانید فلفل را هم به سرکه اضافه کنید.

خاک دیاتومه: نوعی خاک است که از بقایای فسیلی جلبک‌های تک سلولی پوسته‌سخت دیاتوم بوجود آمده است. از این خاک در تصفیه، ساخت حشره‌کش‌ها، جذب مایع، پوشش‌های پلاستیک و لاستیک، کاتالیزور، و عایق حرارتی استفاده می‌شود. این ماده که برای انسان سمی نیست کشنده خوبی برای مورچه‌هاست اما مراقب باشید که مرطوب نشود.

 

آب جوش و مایع ظرف‌شویی: اسپری کردن آب داغ و صابون نیز می‌تواند بسیار مؤثر باشد. همچنین می‌توانید غذاهایی مثل عسل که مورچه را جذب می‌کنند در یک نعلبکی کوچک پر از آب قرار دهید. ریختن آب جوش روی محل تجمع مورچه‌ها هم آن‌ها را می‌کشد و هم برای انسان سمی نیست.

منبع : persianpersia.com

يکشنبه 20/2/1394 - 21:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته