• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3959روز قبل
دانستنی های علمی
یك متخصص بیماریهای پوست و مو علت اصلی بروز سرطان و پیری پوست را نور شدید خورشید ذكر كرد و گفت: از آنجایی كه اثر تخریبی سلول های پوست ناشی از تاثیر ماورای بنفش در دراز مدت بارز می شود, این نوع سرطان در پیری یا بعد از 40 سالگی بروز می كند.
دكتر صیرفی درمصاحبه با رادیو سلامت, جنس افراد را در بروز سرطان پوست چندان موثر ندانست و درعین حال گفت: برابر آمارهای جهانی از آنجائیكه مردان بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند, بیشتر از زنان به این نوع سرطان مبتلا می شوند.
این متخصص بیماریهای پوست و مو با اشاره به انواع سرطانهای پوستی, شایعترین سرطان پوست را در دنیا از جمله ایران نوع «بی.سی.سی» آن ذكر كرد و گفت: حدود 70 تا 75 درصد مبتلایان, به این نوع سرطان پوست مبتلا می شوند.
وی در ادامه تصریح كرد: حدود 90 درصد سرطانهای پوست در دنیا از نوع «بی.سی.سی» و «اس.سی.سی» و ده درصد باقیمانده از انواع دیگر هستند.
دكتر صیرفی به دیگر آمارها در این زمینه اشاره كرد و افزود: از هر پنج فردی كه مبتلا به سرطان پوستی «بی.سی.سی» می شود, یك نفر به نوع «اس.سی.سی» مبتلا می شود.
وی با اشاره به اینكه از هرپنج فرد اروپایی یا آمریكایی تا پایان زندگی طبیعی خود, یك فرد دچار سرطان پوست می شود گفت: از هر 75 نفر در این كشورها, یك نفر به سرطان پوستی از نوع ملانوم كه بسیار خطرناك است دچار می شود.
این متخصص بیماریهای پوست با اشاره به اثر زیانبار و خطرناك اشعه ماورای بنفش خورشید و طول موجهای آن گفت: از جمله اشعه خطرناك و سرطان زا در نور آفتاب, اشعه ماورای بنفش در طول موج «سی» است كه این اشعه خوشبختانه در لایه ازن جذب می شود و به زمین نمی رسد.
وی افزود: دیگر اشعه زیانبار در ماورای بنفش نوع «بی» یعنی همان اشعه ای است كه بعد از استخر یا درساحل دریا, پوست را می سوزاند و تیره می كند كه این نوع نیز بسیار خطرناك و سرطان زاست.
دكتر صیرفی با تاكید بر ضرورت استفاده از كرمهای ضد آفتاب و دیگر محافظ ها در مقابل نور خورشید گفت: نوع كرمهای ضدآفتابی كه افراد بزرگسال استفاده می كنند برای كودكان قابل استفاده نیست.
وی با تقسیم كرمهای ضدآفتاب به نوع فیزیكی و شیمیایی تصریح كرد: برای كودكان باید از ضدآفتابهای فیزیكی كه جذب پوست نمی شوند و فقط در سطح پوست اشعه خورشید را جذب می كنند استفاده كرد
این متخصص در پایان یادآور شد: براساس آمارهای جهانی, با استفاده از ضدآفتابها, كلاه, عینك و سایر روش های محافظتی می توان تا 80 درصد از بروز سرطان پوست در افراد جلوگیری كرد.
روزنامه جمهوری اسلامی 16/05/82
شنبه 26/2/1388 - 11:27
آموزش و تحقيقات
دانشمندان موفق شدند در دمایی معادل دمای اطاق, سرعت نور را كاهش دهند و سپس سرعت آن را به میزان بیش از حد طبیعی سرعت نور افزایش دهند.
به گزارش سایت اینترنتی «آنانوا», چنین آزمایشهایی در گذشته نیز انجام گرفته بود, اما تغییر سرعت نور تنها در شرایط بسیار پیچیده و یا در دماهای بسیار پایین ممكن بود.
این درحالیست كه محققان در آزمایش جدید سرعت نور را در دمایی معادل دمای اطاق و درون كریستال ماده معدنی «آلكساندریت» تغییر دادند.
در این مطالعه گروهی از دانشمندان به سرپرستی دكتر «ماتئو بایگلو» از دانشگاه «راچستر» موفق شدند سرعت نور را كاهش داده و به میزان نود و یك متر در هر ثانیه برسانند.
نور به طور معمول با سرعت سیصد هزار كیلومتر در ثانیه در خلا و با نصف این سرعت درون شیشه شفاف حركت می كند.
محققان علاوه بر كاهش قابل توجه این سرعت, موفق شدند سرعت نور را افزایش نیز بدهند و به مقداری بیشتر از سرعت طبیعی حركت نور در خلا برسانند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی, در شرایط معمول, سرعت نور نمی تواند بدون نقض قانون پایه علت و معمولی افزایش پیدا كند.
به طور مثال چنانچه یك سفینه با سرعتی بیش از سرعت نور حركت كند, قبل از آنكه سفر خود را آغاز كند به مقصد می رسد.
اما آزمایش دكتر «بایگلو» به گونه ای است كه قانون پایه علت و معلولی را نقض نمی كند.
به گفته محققان سرعت نور در هر محیط (به طور مثال هوا یا آب) به چگونگی و میزان جذب طول موجهای مختلف نور توسط آن محیط بستگی دارد.
در این آزمایش دانشمندان دو پرتوی متفاوت لیزر را به سوی كریستال «آلكساندریت» نشانه رفتند و اجازه دادند كه این دو پرتو با یكدیگر تداخل پیدا كنند.
اثر متقابل این دو پرتوی لیزر سبب شد تا شكافهای كوچكی در طیف نوری قابل جذب توسط كریستال ایجاد شود و با استفاده از این وضعیت, محققان موفق شدند با تغییر طول موج یكی از لیزرها, سرعت نور را كم و یا زیاد كنند.
به اعتقاد دانشمندان تغییر سرعت نور می تواند در آینده كاربردهای زیادی نظیر بهبود مطالعات علم فیزیك, ذخیره سازی اطلاعات و تولید حافظه های نوری داشته باشد.
شنبه 26/2/1388 - 11:25
کامپیوتر و اینترنت
هیچ دوست دارید كه بدون اتصال به اینترنت بادوستاتون فایل رد وبدل كنین ؟
با نرم افزار
hyper terminal كه در خود ویندوز اكس پی هست به راحتی می تونین این كار رو انجام بدین این نرم افزار اینجاست :

start<allprograms<accessories>Communications>hyperterminal

از این راه با حد اكثر سرعت می تونین فایل رد وبدل كنین :
wink:
البته اگر راه دور كار كنین پول تلفن میزنه بالا

sina03-17-2005, 01:45 PMمنتقلش میكنم اینجا !

Navid03-17-2005, 02:24 PMHyperTerminal برنامه ای است كه توسط آن می توانید با استفاده از خطوط تلفن (و بدون نیاز به اینترنت) فایلهایی را از هر نوع به دوستانتان ارسال و یا از آنها فایلهایی را دریافت نمایید.

شاید شما هم مانند من از ارسال فایلها توسط ابزار ذخیره سازی (مانند
CD، دیسك و...) خسته شده اید در این قسمت قصد داریم به بررسی یكی از قابلیتهای جذاب و كمتر شناخته شده ویندوز كه توانایی بالایی در ارسال و دریافت فایلهای مختلف به نام Hyper Terminal بپردازیم.

HyperTerminal چیست؟

HyperTerminal برنامه ای است كه توسط آن می توانید با استفاده از خطوط تلفن (و بدون نیاز به اینترنت) فایلهایی را از هر نوع به دوستانتان ارسال و یا از آنها فایلهایی را دریافت نمایید. در صورت كار با این برنامه در بسیاری از موارد شما دیگر نیازی به استفاده از اینترنت نخواهید داشت، بنابراین قادرید در هزینه های اتصال به اینترنت تا حد زیادی صرفه جویی كنید.

برنامه
Hyper Terminal به صورتی كاملاً ساده و آسان طراحی گردیده به صورتی كه شما با چند بار كار كردن با آن می توانید با نحوه كار كاملاً آشنا گردید.

نكته: برای استفاده از
HyperTerminal شما به امكانات خاص نیاز ندارید فقط كافی است كه كامپیوتر شما و فردگیرنده به یك مودم مجهز باشد تا شما از طریق خط تلفن فایل مورد نظرتان را ارسال و یا دریافت نمایید.

نحوه استفاده از
Hyper Terminal

برای فعال نمودن
HyperTerminal در ویندوز xp به روی كلید Start كلیك نموده و از منوی كشویی ظاهر شده به ترتیب Accessories < All programs < Hyper Terminal< Communications را انتخاب كنید تا پنجره Connection Description در روی صفحه نمایش ظاهر گردد.

در كادر فوق یك نام را برای اتصال وارد كرده و از قسمت
Icon یك آیكون را به دلخواه انتخاب نموده و بر روی كلید OK كلیك كنید.

در پنجره
Connect To از منوی كشویی Country / region كشور محل سكونت خود (كه در اینجا IRAN را باید انتخاب نمایید مگر اینكه خارج از ایران زندگی می كنید)، AreaCode كد كشور، phonenumber شماره تلفن تماس و از منوی ConnectUsing ابزار مورد استفاده (كه در این جا مودم می باشد) را انتخاب كرده و برروی كلید OK كلیك نمایید.

نكته: در قسمت
phone number شما باید شماره تلفن شخصی كه می خواهید برای او فایل مورد نظرتان را ارسال كنید را وارد نمایید.

در پنجره
Connect شما كافی است بر روی كلید Dial كلیك كنید تا شماره گیری انجام گیرد. در این مرحله در صورتی كه می خواهید تغییری در شماره تلفن تماس و یا محل سكونت خود دهید كافی است برروی كلیدهای Modify یا Dialing properties كلیك كرده و در كادرهای محاوره ای ظاهر شده تغییرات مورد نظر را اعمال نمایید. بعد از چند لحظه شماره گیری توسط مودم انجام می شود.

تنظیماتی كه فرد گیرنده باید انجام دهد

برای دریافت یك فایل از طریق
HyperTerminal فقط كافی است در پنجره اصلی برنامه از منوی Call گزینه Wait For a Call را انتخاب نمایید. بعد از چند لحظه شما می توانید فایلهای ارسالی را دریافت كنید.

ارسال فایلها

بعد از اینكه در پنجره
Connect تنظیمات مربوطه را انجام دادید و توسط شماره گیری به شماره مربوطه متصل شدید. برای مشخص كردن فایلهای ارسالی از منوی Transfer گزینه Send File را انتخاب كنید تا كادر محاوره ای Send File در روی صفحه نمایش ظاهر گردد.
در كادر محاوره ای ظاهر شده برای انتخاب فایل مورد نظرتان بر روی كلید
Browse كلیك كنید تا كادر محاوره ای Select File to Send در روی صفحه نمایش ظاهر گردد.

در كادر محاوره ای فوق شما كافی است فایل مورد نظرتان را انتخاب نموده و بر روی كلید
Open كلیك نمایید و در كادر محاوره ای Send file بر روی كلید Send كلیك كنید تا عمل ارسال انجام پذیرد.

ارسال پیغام به صورت متن

بعد از اینكه به شماره مورد نظرتان متصل شدید در پنجره اصلی برنامه
Hyper Terminal شما به صورت مستقیم می توانید متن مورد نظرتان را تایپ نمایید. متن تایپی در این قسمت برای دوست شما كه به كامپیوتر او توسط برنامه Hyper Terminal متصل شدید نیز قابل مشاهده می باشد.

مشخص كردن محلی برای ذخیره سازی فایلهای دریافتی

شما به سادگی می توانید محلی را برای ذخیره سازی فایلهای دریافتی از طریق برنامه را به صورت پیش فرض تعریف نمایید. برای این منظور از منوی
Transfer گزینه Receive File را انتخاب نمایید تا كادر محاوره ای مربوطه در روی صفحه نمایش ظاهر گردد. در كار محاوره ای فوق شما با كلیك نمودن كلید Browse می توانید محلی را برای ذخیره سازی فایل دریافتی تعیین نمایید.

ذخیره سازی اتصال

بعد از برقراری ارتباط از طریق برنامه
Hyper Terminal، شما می توانید اتصال فوق را برای استفاده مجدد ذخیره نمایید. برای این منظور از منوی كشویی File گزینه Save را انتخاب كنید. با این كار اتصال شما با اسمی كه شما برای آن مشخص نموده اید ذخیره می گردد، برای برقراری اتصال برای دفعات آتی، در زیر منوی Accessories < All Programs < Start HyperTerminal Communications كافی است به روی نام اتصال فقط كلیك كنید.

قطع نمودن اتصال

بعد از اینكه فایل های موردنظرتان را برای دوستانتان ارسال كردید و یا از آنها دریافت كردید، برای قطع نمودن اتصال به روی گزینه
Disconnect كلیك نمایید تا اتصال شما قطع گردد.

نوار ابزار برنامه
Hyper Terminal

در نوار ابزار برنامه
HyperTerminal مجموعه دستورات پراستفاده به صورت آیكونهایی در دسترس شما قرار گرفته است. در صورتی كه نوار ابزار برنامه در زیر نوار منوها وجود نداشت از زیر منوی View گزینه ToolBar را انتخاب كنید 
شنبه 26/2/1388 - 10:3
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز ویستا نسل بعدی سیستم عامل ویندوز محبوب ترین و کارآمد ترین سیستم عامل در جهان است، هر چند که زمان انتشار این سیستم عامل هنوز منتشر نشده است ولی پیش بینی میشود مایکروسافت سیستم عامل جدیدش را در حوالی پائیز 2006 راهی بازار کند.

از زمانی که ویستا با اسم رمز
Longhorn یا ****** شاخ دراز معرفی شد، تا به امروز که به ویستا تغییر نام داده است برخی از قابلیتهایی که به همراه آن معرفی شده بود از آن حذف شده و برخی دیگر نیز به آن افزوده شده است، به عنوان مثال سیستم مدیریت فایل WinFS که با نسخه ی اولیه لانگهورن ارائه شده بود در نسخه ی نهایی ویستا وجود نخواهد داشت. اما به هر حال لیست امکانات و تکنولوژی های به کار گرفته شده در این ویندوز اکنون آنقدر دارای ثبات شده است که اگر قصد خرید یک کامپیوتر جدید را دارید سیستمی را جمع آوری کنید که با سیستم عامل آتی که قرار است عرضه شود سازگاری کامل داشته باشد و قرار نباشد در کمتر از چند ماه دوباره متحمل هزینه برای ارتقای سیستم خود بشوید.

ابتدا کلیاتی وجود دارند که بد نیست از آنها آگاه باشید:

ویندوز ویستا از موتور گرافیکی که برای خلق دسکتاپ ویندوز های فعلی به صورت دو بعدی استفاده شده و موسوم به +
GDI/GDI بود فاصله گرفته است، در اصل مایکروسافت برای خلق ساختار دسکتاپ ویندوز بعدی اش یک موتور جدید تحت DirectX خلق نموده است که سبب شده است هر پنجره در ویندوز ویستا نمای سه بعدی ویژه ی خودش را داشته باشد و دیگر شما به پنجره های دو بعدی فعلی کاری نخواهید داشت. پس بنابراین سیستم های که در زمینه ی بارگذاری گرافیک های سه بعدی دچار ضعف هستند عملا از رده خارج خواهند شد. البته موتور GDI هم کنار گذاشته نشده است زیرا که مدیریت همین پنجره های سه بعدی در ویندوز ویستا توسط یک لایه دو بعدی در بالای دسکتاپ این ویندوز صورت می پذیرد.

-- ویندوز ویستا بر روی دیسکهای
DVD عرضه خواهد شد پس بنا براین داشتن یک DVD-ROM هم واجب است، البته اگر فرض را به این صورت بگیریم که ویستا در کشوری مثل کشور خودمان بر روی سی دی کماکان عرضه شود (!) باز هم بایستی برای سیستم بعدی که می خواهید جمع کنید یک DVD-ROM را حتما در نظر بگیرید چون به یقین همانطور که مایکروسافت سی دی رام را وارد کامپیوترهای شخصی کرد DVD هم با اراده ی این کمپانی به زودی نسل سی دی را منقرض خواهد کرد!

-- مایکروسافت به شدت سازندگان دیسک های سخت را به توسعه ی هارد دیسکهای موسوم به
hybrid drives تشویق میکند. به طور خلاصه این نوع دیسکها ترکیبی از حافظه های فلش و دیسکهای سخت مغناطیسی امروزی هستند که در کل بسیار هم کارآمد تر می باشند.

-- ویستا به گونه یی اصلاح و طراحی شده است تا بتواند بهتر و بیشتر از کارایی های تراشه های
dual و همینطور تراشه های نسل بعدی بهره ببرد.

-- ویستا همچنین از
HD-DVD هم پشتیبانی خواهد کرد.

-- ویندوز ویستا با قابلیتهای
Media Center یا در اصل نگارش ویستا با این عنوان توانایی پشتیبانی از CableCard برای بهره گیری از تلویزیونهای کابلی را نیز دارا میباشد.

منبع خبر: رضا مقدری @
UpdateBlog

حال سعی می کنیم تمایلات کاربران را از ویستا حدس بزنیم و بر مبنای این حدس ها سیستم جدید خود را جمع آوری کنیم.

ابتدا فرض می کنیم که کاربران تمایل دارند تا از رابط گرافیکی جدید ویستا موسوم به
Aero Glass با همه ی افکتهای سه بعدی اش بهره مند باشند. دوم فرض را بر این میگذاریم که کاربران تمایل دارند تا از هسته ی ویستا به صورت کامل کار بکشند و توانایی های جدید را به صورت واقعی احساس کنند و سوم هم اینکه سیستم ما با ویندوز ویستا دارای کارایی یا اصطلاحا performance مناسبی باشد. البته بسته به نوع کاربری سیستم میتوان تفاوت هایی را قائل شد یعنی اینکه به عنوان مثال یک سیستم با کاربری اداری مسلما نیاز ندارد که از نظر قابلیتهای چند رسانه یی با یک سیستم قدرتمند خانگی یکسان باشد.

اما یک سئوال هم هست آن هم اینکه چرا یک سیستم اداری که تنها به منظور مرور صفحات اینترنتی و اجرای نرم افزاری های اداری مورد استفاده است میبایستی با استفاده از ویستا تحت یک رابط کاربری سه بعدی عمل نماید؟ برای این سئوال چندین پاسخ وجود دارد:

1 - کارایی بیشتر- یک کارت گرافیک خوب که دارای کارایی مناسبی با ویستا باشد تنها 75 تا 100 دلار خرج بر می دارد ولی این خرج نه چندان زیاد می تواند یک رابط کاربری نسبتا بهتر و قابل لمس تر را در اختیار شما بگذار هر چند که اکثر نرم افرارهای اداری فعلا دارای محیط دو بعدی هستند.

2 - آنچه از رابط کاربری جدید بر می آید این است که سعی شده تا کاربر از ویندوز راحت تر استفاده کند و در اصل ویندوز محیطی کار آمد تر داشته باشد مسلما کارآمد تر بودن محیط ویندوز میزان بهره گیری کاربر را بالا میبرد ولی در کل نباید فراموش کرد که مایکروسافت بدش هم نمی آید که تنوعی به محیط قبلی و آنچه که ما قبلا با آن سر و کار داشتیم داده باشد و در عین حال تکانی هم به وضع فعلی بازار سخت افزارهای گرافیکی بدهد، تنوع و نو آوری اصل اولیه بقا است!

خوب حالا با این مقدمه بد نیست به سراغ اصل مطلب برویم و توجه خود را به سیستمی که قرار بود جمع کنیم تا با ویندوز ویستا سازگاری داشته باشد معطوف نمائیم.

ابتدا بد نیست نگاهی داشته باشیم به مشخصات چند نوع سیستم با کاربری های مختلف، در نظر داشته باشید که این سیستم ها بر اساس بازار سخت افزاری ایالات متحده نوشته شده اند، هر چند که بازار سخت افزاری ایران به نسبت به روز است ولی در صورتی که قطعه یی را نمی شناسید با کسب اطلاعات اندک راجع به قابلیتهای آن در اینترنت میتوانید برای آن به سادگی جایگزین مناسبی که در بازار موجود و فراوان است را بیابید. در ضمن قطعاتی که با علامت * مشخص شده اند در ایالات متحده هم هنوز عرضه نشده اند و قرار است تا فوریه 2006 به بازار بیایند.

http://www.updateblog.net/images/vistapc1.jpg

http://www.updateblog.net/images/vistapc2.jpg

قبل از اینکه وارد بحث مجزای قطعات بشوم یکبار دیگر یادآوری میکنم این قطعات و این سیستمها فقط پیشنهاد هستند و باز هم به سادگی و با توجه با نوع کاربری، بودجه و وضعیت بازار سخت افزار میتوان آنها را تغییر داد. در ضمن سیستمهای فوق سیستمهای کاملی هستند که در آنها حتی مواردی مانند موس، کیبورد، ماینتور، میکروفن و اسپیکر نیز در نظر گرفته شده است در عین حال این سیستمها همگی دارای تشابهاتی هستند که در زیر ذکر شده است.

1- در کلیه سیستمها از
CPU های دو هسته یی یا همان dual-core استفاده شده است، این تراشه ها علاوه بر کارایی و قدرت بیشتر سازگاری بسیار بالاتری نیز نسبت به سایر مدل ها با ویندوز ویستا دارند.

2- کلیه ی
CPU ها عملا 64 بیتی هستند. ویستا نیز با هدف جهش از کامپیوترهای 32 بیتی به 64 بیتی ارائه شده است و این جهش میتواند سبب خلق نرم افزارهای قدرتمند تر و کارآمد تری شود.

3- دو تا از سیستمهای پیشنهادی مجهز به نمایشگرهای صفحه ی پهن یا همان
widescreen هستند، سیستم پیشنهادی با قابلیت media center از یک widescreen HDTV بر خوردار است. ویندوز ویستا و موتور گرافیکی این ویندوز به سمت تصاویر با وضوح بالا حرکت کرده است و حداقل وضوح در این ویندوز 1024 در 768 و وضوح مناسب 1280 در 1024 در نظر گرفته شده است.

4- 3 کارت از 4 کارت گرافیکی پیشنهادی دارای 256 مگابایت یا بیشتر حافظه رم هستند البته سیستمی که ویژه کارهای اداری در نظر گرفته شده است دارای 128 مگا بایت رم کارت گرافیکی است. البته برای این سیستم هم با خرج بیست دلار بیشتر میتوانید یک
Nvidia 7300 GS با 256 مگابایت حافظه رم تهیه کنید.

5- همه ی کارتهای گرافیکی پیشنهادی با
DirectX 9 سازگاری کامل دارند.

6- 3 سیستم از چهار سیستم پیشنهادی دارای بیش 2 گیگا بایت رم هستند.

Hoom@n02-13-2006, 02:48 PMدر قسمت اول از این مجموعه به بحث و بررسی تفاوتهای عمده ی Vista نسبت به ویندوزهای نسل قبل پرداختیم و نمونه هایی از سیستمهای دارای کاربری گوناگون که میتوانند با ویستا دارای کارایی قابل توجهی باشند را معرفی کردیم.

اما مسئله اینجاست که در حال حاضر برخی از سخت افزارهای معرفی شده برای این سیستم ها هنوز به بازار نیامده اند، به عنوان مثال هنوز در بازار
hybrid hard drive ها عرضه نشده اند و شما امکان تهیه این نوع هارد دیسک را دارا نیستید.

یکی از قابلیتهای بسیار مفید و جالب ویستا که تا امروز زیاد به آن توجهی نشده و اکثرا نسبت به آن ناآگاه هستند توانائی این ویندوز در بهره گیری از حافظه های فلش به عنوان
Cache جهت افزایش کارایی سیستم می باشد که می تواند سبب تسریع کلی قابل توجهی در مجموعه ی یک سیستم گردد.

در عین حال
DirectX در ویندوز ویستا به روز شده است و از نسخه ی c 9 به نسخه ی ۱۰ ارتقا یافته است در حال حاضر هنوز کارت گرافیکی به بازار عرضه نشده است که توانایی پشتیبانی کامل از قابلیتهای معرفی شده برای DX10 را داشته باشد.

به عنوان مثال یکی از این قابلیتها
geometry shaders است که یک نسخه ی بهتر و تکمیل تر از vertex shaders میباشد و برای تشکیل و خلق تصاویر هندسی منظم سه بعدی مورد استفاده قرار میگیرد.

یکی از ضعفهای بزرگ اصلی محدودیت در انتخاب تراشه های ۶۴ بیتی است که مدلهایشان دارای تنوع لازم نیست و در عین حال گرانقیمت هم هستند اینتل فعلا تراشه های
dual-core خود را در این عرصه معرفی کرده است و آلترناتیو آن Athlon 64 از AMD می باشد. اما باز هم مسئله این است که هنوز برای تراشه های dual-core مادربوردهای زیادی تولید نشده است و از آن بدتر اینکه وقتی مادربوردها تکنولوژی Virtualization را که متعلق به این تراشه ها (intel Dual-core) است پشتیبانی میکنند دیگر تکنولوژی ۶۴ بیتی را پشتیبانی نمی کنند.

یک نمونه ی خوب از مادربوردهایی که می تواند بسیار کارایی عالی را در این زمینه داشته باشد
Asus N4L-VM که هنوز به بازار نیامده و قرار است فوریه ۲۰۰۶ وارد بازار شود.

اما مبحث پردازنده ها در کل وضعیتش به اندازه ی مادربوردها دچار بحران نیست، در کل
CPU هایی که ۶۴ بیتی باشند تکنولوژی virtualization را پشتیبانی کنند و دارای معماری dual-core باشند میتوانند با ویستا در شرایط بسیار عالی کار کنند.

در مبحث مادربورد مسلما شما قصد خواهید داشت تا از آخرین تکنولوژی سخت افزارهای گرافیکی بهره ببرید پس بنابراین وقت آن شده است تا از تکنولوژی
AGP دست بکشید! ویستا بیشتر تمایل به بهره گیری از کارتهای گرافیکی دارد که از PCI Express بهره میگیرند و در آینده نزدیک این کارتها بسیار کارآمد تر و دارایی کارایی بیشتری نسبت به کارتهای بهره مند از AGP خواهند بود پس بنابراین نیاز است تا مادربوردی را برگزینید که دارای یک درگاه PCI Express x16 برای کارت گرافیک باشد.

در عین حال اگر قصد دارید از آخرین تکنولوژِی هارد دیسک یعنی
hybrid hard drive ها بهره مند باشید بد نیست از رابطهای 300MB/second SATA بهره مند باشید که میتوانند شما را در ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال بیشتری من جمله تصاویر، موسیقی، و سایر فایلهای چند رسانه یی بروی کامپیوتر شخصیتان شما را یاری کنند.

اگر شما قصد حرکت به دنیای ۶۴ بیتی را دارید فراموش نکنید که به حافظه ی بیشتری احتیاج است. برای ویندوز
XP مایکروسافت حداقل ۱۲۸ مگابایت رم و برای اجرای عالی این ویندوز ۵۱۲ مگابایت توصیه شده بود ولی برای اجرای ویندوز ویستا، مایکروسافت حداقل ۵۱۲ مگابایت رم و مقدار مناسب را هنوز به صورت نهایی مشخص نکرده است که البته این مقدار میتواند به ۱ یا دو گیگا بایت هم برسد.

یک نکته برای کسانی که به فکر جمع آوری سیستمهای
AMD هستند، AMD به سمت سوکتهای ۹۴۰ پین رفته است که این سوکتها با سوکتهای ۹۴۰ مرسوم یکسان نیستند، این سوکتها که با نامهای گوناگون از جمله M2 و یا AM2 شناخته میشود جایگزین سوکتهای ۹۳۹ شده است. CPU هایی که برای این سوکتها ساخته شده است از حافظه ی DDR2/667 پشتیبانی میکنند و در کل به نظر میرسد صنعت رایانه های شخصی به سمت یک استاندارد برای حافظه ها حرکت میکند. اگر قصد دارید از سوکتهای جدید با پشتیبانی DDR2 بهره مند شوید باید بگویم تا تابستان امسال بوردی که این قابلیت را داشته باشد عرضه نخواهد شد پس صبر کردن بهترین راه حل است. 
شنبه 26/2/1388 - 10:2
کامپیوتر و اینترنت
   آشنایی با برنامه های مخرب:
هنگامی که در سال 1984 برای اولین بار در مقالات علمی، امکان وجود ویروس مطرح شد، هیچ کس آن را جدی نگرفت. اما طولی نکشید که اولین ویروس پا به عرصه وجود گذاشت. در آن زمان نیز عده انگشت شماری خطر آن را درک کردند. برخی حتی نمی دانستند که آیا ویروس بطور اتفاقی رخ میدهد یا آن را می نویسند، یک یا دو متخصص از این حد نیز فراتر رفتند و تولید ویروس را کاملاً انکار کردند. اما امروزه می بینیم که مراکز رایانه ای پر از ویروس های گوناگون است و تعداد آنها پی در پی افزایش می یابد.
اولین ویرو س ها، تصاویر گرافیکی و یا پیغام هایی را بر روی صفحه نمایش نشان می دادند. اما بیشتر ویروسهای امروزی مخرب هستند. ویروس تنها برنامه رایانه ای مخرب نیست، بلکه برنامه های مخرب دیگری نیز وجود دارد. از آن جمله، اسب تروا، بمب منطقی و کرم را میتوان نام برد.
   اسب تروا:  
اسب تروا برنامه ای است که کارهایی را انجام میدهد که در مستنداتش ذکر نشده است. معمولاً این کارها زیان آورهستند. برای مثال هنگامی که کاربرمی خواهدبا سیستم کار کند. یک برنامه Ligin تقلبی، شماره حساب و کلمه عبور را از کاربرگرفته تا اجازه ورود به سیستم و کار با آن را صادر نماید. اما پس از فهمیدن شماره حساب و کلمه عبور، اطلاعات کاربر را دستکاری می کند. نمونه ای از یک اسب تروا در شکل 1ـ4 (شكل فوق) نشان داده شده است.
اگر پرونده
horse.bat را باتوجه به شکل 1ـ4 تولید کنیم و شخص علاقمند از روی کنجکاوی فرمان horse را اجرا نماید تمام پرونده های موجود در دیسکتA حذف خواهند شد.
معمولاً برنامه اسب تروا بطور خودکار اجرا می شود و به سیستم آسیب می رساند. برای مثال، یک فرمان
type آن را فعال می کند. فرض کنید در پرونده ای از فرمانهای ansi.sys استفاده کنیم و یکی از کلیدهای صفحه را با فرمان پاک کردن تمام پرونده های دیسکت و کلید را با y عوض کنیم اگر شخص کنجکاوی،داخل پرونده را با فرمان type ببیند،از آن پس هرگاه کلید موردنظر تحریر شود، سیستم پیغام warning all data will be deleted(y/N) را صادر میکند که با تحریر کلید Nتمام پرونده ها حذف خواهند شد.  
   2ـ بمب منطقی:  
بمب منطقی برنامه ای است که برای خسارت زدن به سیستم از یک دستور IF استفاده می کند. اگر شرایط مناسب باشد، یک کار زیان آور انجام می دهد، در غیر اینصورت خیر. برای مثال، یک برنامه ساز، بمبی را در یک سیستم حسابداری نصب می كند که پرونده اضافه کاری را برای نام برنامه ساز جستجومی نماید اگر نام برنامه ساز وجود نداشته باشد، پرونده حذف می شود. درغیر این صورت، پرونده در سیستم باقی می ماند.
الگوریتم کار بمب منطقی در شکل 2ـ4 (شكل فوق) نشان داده شده است.
 
   3- کرم  
کرم ،برنامه ای رایانه ای است که علاوه بر اثرات جانبی خود را تکثیر می کند و برای تکثیر نیازی به برنامه ناقل ندارد. کرم ها بیشتردرشبکه های رایانه ای وجود دارند. درخت کریسمس نمونه ای از برنامه کرم است. این برنامه هنگامی که اجرا می شودهمزمان خود را روی شبکه نیز منتشر میکند. یک درخت کریسمس مانند شکل 3ـ4(شكل فوق) روی صفحه نمایش نشان داده می شود.  
   ویروس برنامه ای با ویژگی های زیر است.
   - دارای اثرات جانبی است:
ویروس حاوی قطعه برنامه ای است که دارای اثرات جانبی زیان آور می باشد و در شرایط مناسب اثراتش را نشان می دهد. البته ویروس هایی هستند که تخریب کننده نیستند.  
   - خود تکثیر است:
ویروس خود را تکثیر می کند و بر روی دیسک منتشر میشود. این همان خاصیت ویروسهای بیولوژیکی است. خودتکثیری یکی از مشخصه های ویروس است که آن را از سایر برنامه ها متمایز می کند.  
   - مخفی است:
موفقیت ویروس درآن است که قبل ازمشخص شدن اثرات جانبی آن،خود را بطور مخفیانه تکثیر می کند. این ویژگی ویروس نیز مانند ویروسهای بیولوژیکی است. این ویروس نیز در دوران نهفتگی نشانه ای ندارد.اما به بقیه انسانها سرایت می کندوبه همین دلیل افراد از ناقل کناره گیری نمی کنندوهمین امر سبب انتشارویروس می شود.معمولاًویروسهاهمراه برنامه های مخرب دیگر به رایانه حمله می کنند. ویروس armagid نمونه ای از این گونه ویروس هاست که در روز هشتم ماه مه هر سال فعال می شود و شکل مکان نما را به صورت دوخط متقاطع و به رنگ قرمز تبدیل می کند.  
   اثرات جانبی ویروس:
ویروس ها معمولاً کارهایی انجام می دهند که یک برنامه معمولی انجام نمی دهد. مثلاً:
1- اطلاعات غلط را بر روی پرونده ها بنویسد.
2- اطلاعات داخل پرونده ها را جابه جا کند.
3- اطلاعات پرونده ها را به رمز درآورد.
4- فظاهای خالی دیسک را با علامت خراب کند.
5- قسمتی از حافظه اصلی را اشغال کند.
6- سرعت اجرای برنامه را کم کند.
7- کلیدها را تغییر دهد.
8- سیستم را به حالت تعلیق درآورد.
 
   انتشار ویروس:  
ویروس از طریق پرونده های آلوده منتشرمی شود.هنگام اجرای برنامه های آلوده و یا پردازش پرونده های آلوده، ویروس فعال می شود و خود را تکثیر می کند. اگر رایانه را خاموش کنیم، فعالیتش متوقف می شود. فرض کنید، رایانه دارای دستگاه دیسک گردان سخت و یک دیسک گردان نرم است. همچنین یک ویروس بر روی رکوردبوت یک دیسک نرم وجود دارد. اگر رایانه را با آن دیسک راه اندازی کنیم ابتدا ویروس به حافظه اصلی منتقل و سپس فعال میشود. آنگاه دیسک سخت را آلوده می کند. اگر رایانه را خاموش کنیم، ویروس موجود در حافظه اصلی از بین می رود، اما در دیسک سخت باقی می ماند.
سیستم را بار دیگر با دیسک سخت راه اندازی می کنیم. ویروس از دیسک سخت به حافظه رفته، فعال میشود. اکنون اگر از یک دیسک نرم سالم و بدون محافظ نوشتن استفاده کنیم ویروس در دیسک نرم هم منتشر می شود. اگر رایانه را خاموش کنیم،دیسک سخت و نرم هر دو آلوده خواهند بود. به شکل 4ـ4(شكل فوق) توجه کنید.
 
   هدف های ویروس:
ویروس درمکان هایی منتشرمی شودوآن ها راآلوده می کند که اجرایی و تغییرپذیر باشند. بنابراین فضای سیستم (رکوردبوت، جدول تخصیص برنامه ها، راهنما، جدول افراز) پرونده های sys,bat,com,exe ازجمله هدف های ویروس به شمار میروند. ویروس های امروزی پرونده های اطلاعاتی را نیز خراب میکنند.به پرونده هایی که واژه پردازها تولید وپردازش می نمایند «سند» می گویند. سندها از منابع بسیار مهم برای انتقال ویروس هستند.

در پاسخ به این سئوال که آیا ویروس سخت افزار را نیز تخریب می کند یا خیر؟ باید بگوئیم که ویروس چرنوبیل به سخت افزار نیز حمله می کند و به آن آسیب میرساند.
 
   رسانه های ناقـل ویروس:
تمام دستگاههای ذخیره و انتقال اطلاعات می توانند ناقل ویروس باشند. دیسک نرم که از آن برای توزیع برنامه ها و جابه جا کردن اطلاعات در یک یا چند رایانه استفاده می شود، یکی از رایج ترین رسانه هاست. حافظه های دیگر مانند دیسک سخت، نوارکاست، دیسک نوری و ... نمونه هایی از رسانه های ناقل ویروس هستند.
اگرچه دیسک
cd-Rom قابل نوشتن نیستند و ویروس ها نمی توانند آنها را آلوده کنند، اما هنگام تولید اگر محیط آلوده باشد، ویروس برای همیشه بر روی دیسک می نشیند و در زمان استفاده به مکان های دیگر سرایت می کند.
شبکه یکی از راه های انتقال اطلاعات و همچنین محل مناسبی برای ویروس هاست، یکی از راه های متداول برای آلوده سازی بقیه رایانه ها در سالهای اخیر استفاده از پست الکترونیکی است.
 
شنبه 26/2/1388 - 10:0
دانستنی های علمی
مقدمه
امروز با پیشرفت هایی كه در عرصه علم و تكنولوژی به ویژه در چند دهه اخیر صورت گرفته، ساختار ساختمان های اداری / تجاری با گذشته تفاوت های زیادی پیدا كرده است. در حال حاضر كمتر ساختمان تجاری را می توان پیدا كرد كه تابلوهای گوناگون و بزرگ با روشنایی هایی چند رنگ آن را احاطه نكرده باشد. كمتر فروشگاهی را می توان یافت كه در سر در آن تابلویی با چراغ های متعدد وجود نداشته باشد. در فروشگاه های بزرگ، رستوران ها ، هتل ها و حتی بسیاری از فروشگاه های كوچك نیز كامپیوتر و وسایل جانبی آن را می توان مشاهده كرد.
در ساختمان های اداری نیز انواع و اقسام دستگاه های الكتریكی و الكترونیكی از صبح تا شام مشغول به كار است. بطوری كه امروزه در تمامی بخش های مختلف ساختمان های اداری حداقل از یك دستگاه كامپیوتر به همراه پرینتر و اسكنر و یك دستگاه كپی استفاده می شود.
از طرف دیگر هر روز به ویژه در ساختمان های اداری حجم زیادی از كاغذهای باطله در سطل های زباله انباشته می شود كه با یك برنامه ریزی جامع آموزش همگانی می توان این حجم عظیم كاغذ را بازیافت نموده و مجدداً با تغییر شكل به عنوان محصولی جدید به چرخه مصرف وارد كرد.
با توجه به موارد فوق و مصرف انرژی زیادی كه در بخش ساختمان های اداری / تجاری و وسایل اداری صورت می گیرد، می توان با انجام راهكارهایی ساده در كاهش مصرف انرژی این بخش تأثیر بسزایی داشت.


وسایل اداری
كامپیوتر ، پرینتر، اسكنر، دستگاه و سایر وسایل اداری خود را تنها هنگامی روشن كنید كه به آن نیاز دارید. كاركنان معمولاً بر حسب عادت،این وسایل را بدون آنكه ضرورتی داشته باشد، در شروع روز كاری خود روشن می كنند.
از خاموش بودن وسایل كاری خود به خصوص دستگاه كپی، كامپیوتر و پرینتر پیش از ترك محل كار اطمینان یابند.
چنانچه به مدت طولانی از وسایل اداری، مانند : دستگاه كپی، كامپیوتر و ... استفاده نمی كنید. آنها را خاموش نمایید و در صورتی كه در فواصل زمانی كوتاه تری استفاده متناوب از وسایل اداری اجتناب ناپذیر است، حالت، خواب(
sleep,Quiet) این وسایل را فعال كنید . این كار باعث می شود تا وسایلی مانند دستگاه كپی، كامپیوتر و ... پس از یك مدت كوتاه بی كاری در حالت خاموشی موقت قرار گیرند.
در این حالت مصرف انرژی الكتریكی بسیار كمتر می شود، ضمن آنكه دستگاه ها نیز به طور كامل خاموش نمی شوند.
به عنوان مثال مصرف انرژی یك كامپیوتر در این حالت 70 درصد كمتر از حالت فعال خواهد بود. به یاد داشته باشید كه حالت «محافظ صفحه نمایش»(
screen server) نقشی در صرفه جویی مصرف انرژی كامپیوتر ندارد.
بر روی بسیاری از وسایل اداری می توان بر چسب مصرف انرژی را مشاهده كرد. شكل برچسب مصرف انرژی مورد استفاده در كشورهای مختلف متنوع است، اما همگی از استاندارهای مشابهی تبعیت می كنند. بر روی این برچسب ها میزان مصرف انرژی وسیله مورد نظر درج شده است. هنگام خرید وسایل مورد نیاز خود به مندرجات بر چسب مصرف انرژی آنها توجه كنید. این كار امكان مقایسه و انتخاب بهینه وسایل را از نظر میزان مصرف انرژی فراهم می كند(در كشور ما نیز طرح تدوین بر چسب مصرف انرژی و استانداردهای مصرف انرژی در چند وسیله مصرف كننده انرژی مانند : یخچال – فریزر ، كولرهای آبی ، ماشین لباسشویی و ... به پایان رسیده و برای چندین وسیله دیگر در دست انجام است)
* در صورت امكان به جای استفاده از كامپیوترهای رومیزی (
Desktop) از كامپیوترهای كیفی (Laptop) استفاده كنید. كامپیوترهای كیفی تنها در حدود 10 درصد كامپیوترهای رومیز انرژی مصرف می كنند. به علاوه بر دلیل نداشتن فن منبع تغذیه، سر و صدای كمتری داشته و جای كمتری نیز اشغال می كنند.
* اگر قصد خرید كامپیوتردارید، مانیتور (صفحه نمایشگر) آن را متناسب با نیاز خود انتخاب كنید.هرچه اندازه مانیتور بزرگ تر باشد، مصرف انرژی (برق) آن نیز بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال ، یك مانیتور رنگی 17 اینچ تقریباً 35 درصد بیشتر از یك مانیتور رنگی 14 اینچ و یك مانیتور رنگی 14 اینچ تقریباً 50 درصد بیشتر از یك مانیتور رنگی 10 اینچ انرژی مصرفی می كند.
برای انجام بسیاری از كارهای اداری مانند تایپ یا نقشه كشی می توان به جای استفاده از مانیتورهای رنگی، از مانیتورهای تك رنگ سیاه و سفید (
CRT cathode Ray Tube) استفاده كرد.
مانیتورهای تك رنگ نسبت به مانیتورهای رنگی 35 تا 50 درصد كمتر انرژی مصرف می كنند.
میزان وضوح دقت صفحه مانیتور كامپیوتر (
Resolution) را متناسب با نیاز كاری خود انتخاب كنید. افزایش میزان وضوح نمایش یك مانیتور رنگی باعث افزایش توان مصرفی به میزان 22 درصد در هر اینچ مربع از صفحه نمایش می شود.
مصرف ویژه انرژی دستگاه های كپی ( مصرف انرژی به ازای واحد كاری) از هر وسیله اداری دیگر بیشتر است. هنگام كپی گرفتن حتی الامكان از هر دو روی كاغذ استفاده كنید. این كار هزینه انرژی، هزینه كاغذ و ضایعات كاغذی را كاهش می دهد. توجه داشته باید كه انرژی مصرفی برای تولید یك برگ كاغذ به مراتب بیشتر از انرژی مصرفی برای كپی گرفتن از یك برگ كاغذ است.
• پرینترهای جوهر افشان سیاه و سفید نیز 95 درصد كمتر از پرینترهای لیزری انرژی مصرف می كنند و این در حالی است كه كیفیت صفحات چاپ شده توسط این پرینترها تقریباً مشابه یكدیگر است. توجه داشته باشید كه پرینترهای جوهرافشان رنگی از لحاظ مصرف انرژی مزیت قابل ملاحظه ای نسبت به پرینترهای لیزری ندارند.
• دستگاه فكس خود را از نوع جوهر افشان انتخاب كنید. مصرف انرژی دستگاه فكس جوهرافشان در حالت آماده باش (
standby) خیلی كم است و به علاوه نسبت به دستگاه های فكس لیزری 90 درصد كمتر انرژی مصرف می كنند.
• از هر دو روی كاغذ برای تایپ پیش نویس، كپی و پرینت اولیه استفاده كنید. تولید هر برگ كاغذ به طور متوسط به حدود 20 وات ساعت انرژی نیاز دارد. بدیهی است استفاده از هر دو روی كاغذ باعث صرفه جویی در انرژی مورد نیاز برای تولید كاغذ (از دیدگاه كلان) و كاهش هزینه تأمین كاغذ می شود.
• پیش نویس نامه های تایپ شده ، نقشه ها و گزارش ها را حتی الامكان برروی صفحه كامپیوتر تصحیح نمایید. گرفتن پرینت و انجام این تصحیحات بر روی كاغذ، مصرف انرژی و هزینه ها را دو برابر می كند.
• از تكثیر بی مورد گزارش ها (حتی در روی كاغذ) اجتناب كرده و محتویات آنها را در دیسكت و فایل های كامپیوتری نگهداری كنید و جهت مراجعه به آنها، صرفاً قسمت های مورد نیاز را به مقدار كافی تكثیر نمایید.
• در صورت امكان به جای پست كردن نامه یا فكس كردن آن از پست الكترونیكی (
E-mail) استفاده كنید.
• واحدهای اداری / تجاری بزرگ می توانند به جای ارسال بخشنامه ها، اطلاعیه ها، نامه ها و سایر نشریات خبری خود به صورت كاغذی از سیستم اینترانت (شبكه داخلی كامپیوترها) استفاده نمایند.
• صفحات انتخابی برای چاپ مطالب تایپی را متناسب با حجم مطالب انتخاب كرده و از به كار بردن صفحات بزرگ برای چاپ با حجم كم اجتناب كنید.
• ممكن است شما هم به دفعات شاهد ارائه گزارش هایی بوده باشید كه در صفحه اول آن تنها به ذكر عنوان گزارش، تاریخ و نام تهیه كننده گزارش پرداخته شده است.
این عناوین را می توان در بالای صفحه اول گزارش نیز آورد و به این ترتیب در هزینه كاغذ و انرژی مصرفی كامپیوتر ، پرینتر و دستگاه فكس صرفه جویی كرد.
توجه داشته باشید این كار بیشتر از آنكه به طور مستقیم در كاهش مصرف انرژی نقش قابل ملاحظه ای داشته باشد ( كه در سطح كلان نیز چنین نقشی را ایفا می كند) به نهادینه شدن رفتاری در كار می انجامد كه می تواند در سایر موارد صرفه جویی مصرف انرژی تأثیر بسزایی بگذارد.


بازیافت
* برنامه جامعی برای بازیافت مواد در سازمان اداری / تجاری خود تنظیم كرده و آن را به اجرا در آورید.
* در صورت امكان از محصولات ساخته شده از مواد بازیافتی استفاده كرده و دیگران را نیز به انجام این كار تشویق نمایید. این كار به توسه صنعت بازیافت مواد و صرفه جویی در هزینه ها و انرژی كمك می كند.
* هزینه و انرژی زیادی صرف بسته بندی محصولات می شود. در صورت نیاز عمده، از محصولاتی استفاده كنید كه كمترین مقدار بسته بندی را داشته باشند.
به عنوان مثال مایع دستشویی یا ظرفشویی مورد نیاز سازمان اداری / تجاری خود را به صورت گالنی خریداری نمایید.
• حتی الامكان از ظروف و كالاهایی استفاده كنید كه یك بار مصرف نباشند.
• برنامه ای برای بازیافت موتور و باتری های مستعمل خودروهای واحد نقلیه سازمان اداری / تجاری خود ترتیب داده و به اجرا درآورید.
• به جای استفاده از باتری های یكبار مصرف در وسایل اداری خود، از باتری های قابل شارژ استفاده كنید.
• چنانچه مشترك (رایگان) نشریه ای هستید كه مورد استفاده كاری شما قرار نمی گیردف درخواست نمایید كه نام شما از فهرست مشتركین حذف شود. به همین ترتیب در انتخاب مشتركین (رایگان) نشریه خبری یا تبلیغاتی سازمان اداری / تجاری خود دقت كنید.
• متأسفانه توزیع بلااستفاده بسیاری از نشریات خبری و تبلیغاتی در كشور ما به امری رایج تبدیل شده است.
• كاغذهای مصرفی، روزنامه و سایر مواد سلولزی از این قبیل را جمع آوری و بازیافت كنید. بازیافت این مواد در سطح كلان، آثار بسیار قابل ملاحظه ای در صرفه جویی مصرف انرژی و حفظ محیط زیست دارد.
به عنوان مثال برآورده شده است چنانچه هر آمریكایی، یك دهم روزنامه های مصرفی خود را در طول سال بازیافت كند، برای تولید این مقدار كاغذ دیگر نیازی به قطع 25 میلیون اصله درخت در سال نخواهد بود.
• برنامه ای برای جمع آوری جداگانه كاغذهای باطله در واحد اداری / تجاری خود تنظیم كرده و به اجرا درآورید.
از طریق بازیافت كاغذ و استفاده مجدد از یك تن كاغذ باطله، علاوه بر صرفه جویی قابل ملاحظه ای در انرژی مورد نیاز تولید كاغذ ، می توان از نابودی 14 اصله درخت تنومند نیز جلوگیری كرد.
• قوطی های آلومینیومی بی مصرف را بازیافت كنید. مصرف انرژی برای تولید مجدد قوطی های آلومینیومی از قوطی های بازیاف شده به مقدار زیادی كاهش می یابد.
توجه داشته باشید هنگامی كه یك قوطی آلومینیومی را به عنوان زباله بیرون می اندازید، مانند آنست كه نیمی از آن را پر از بنزین كرده و روی زمین خالی كرده باشید.
• بطری های پلاستیكی نوشابه، شیر، شوینده ها و .... را بازیافت كنید. با صرف مقدار بسیار كمتری انرژی و هزینه می توان این مواد بازیافتی را درتولید مجدد انواع محصولات از ظروف شوینده ها گرفته تا قطعات پلاستیكی و حتی البسه به كار برد.
با بازیافت 26 بطری پلاستیكی نوشابه می توان یك دست لباس از جنس پلی استر تهیه كرد.
• بطری های شیشه ای بی مصرف را بازیافت كنید. انرژی صرفه جویی شده ناشی از بازیافت یك بطری شیشه ای قادر است یك لامپ 100 وات را به مدت 4 ساعت روشن كند.
• قوطی های مصرف شده كنسرو را بازیافت كنید. بازیافت و استفاده مجدد از مواد به كار برده شده در ساخت قوطی های كنسرو، ضمن اینكه انرژی لازم برای تولید مجدد آن را به میزان 74 درصد فراهم می كند، آلودگی هوا را به میزان 85 درصد، زباله جامد را به میزان 95 درصد و آلودگی آب را به میزان 76 درصد كاهش می دهد
 
شنبه 26/2/1388 - 10:0
کامپیوتر و اینترنت
نوع فرمت هارددیسك PC ، توسط فایل سیستم تعیین می شود. در واقع فایل سیستم چگونگی ثبت اطلاعات روی هارد دیسك را مدیریت می كند. ویندوز برای مدیریت ثبت اطلاعات در هارد دیسك، از سه گونه فایل سیستم استفاده می كند:
اولین نوع آن ها كه
FAT یا File Allocation Table نام گرفتند، توسط سیستم عامل های داس و ویندوز (تا ویندوز 95) مورد استفاده قرار می گرفتند. این روش قالب بندی اطلاعات، با نام FAT 16 نیز شناخته می شد. زیرا بر اساس داده های 16 بیتی كار می كرد. دومین نوع آن ها FAT 3 نام گرفت كه توسط ویندوز 98 ارائه شد. این روش از روش FAT 16 متمایز است و كاربر را قادر می سازد بیشتر از 2 گیگابایت اطلاعات را روی هارد خود مدیریت كند. سومین و آخرین روش ثبت داده ها روی هارد دیسك، با نام NTFS ( NT File System ) توسط ویندوز NT ، 2000 ، و XP مورد استفاده قرار گرفت. این روش نسبت به FAT 16 و FAT 32 از ثبات بیشتری برخوردار است و تاثیر به سزایی در استفاده از حداكثر فضای مفید هارددیسك برای ذخیره اطلاعات دارد. برای اطلاع از نوع فایل سیستم هارددیسك خود، روی My Computer كلیك راست كنید و سپس Properties را انتخاب كنید. برای دیدن همه دیسك ها و پارتیشن ها، روی Start كلیك كنید و بعد روی My Computer كلیك راست كنید و سپس Manage و بعد از آن Disk Management را بزنید. در این قسمت می توانید نوع فایل سیستم هر پارتیشن یا هارد دیسك را ببینید تا بدانید سیستم عامل شما از چه سیستمی برای مدیریت اطلاعات هارددیسك استفاده می كند. از آن جایی كه استفاده از NTFS به جای FAT ، مزیت های متعددی در بر خواهد داشت. اگر هنوز هارد دیسك شما مبتنی بر FAT است، بهتر است آن را به NTFS تغییر دهید. البته كاربرانی كه همچنان از Windows9x استفاده می كنند، نمی توانند این كار را انجام دهند و باید از FAT 32 استفاده كنند. با استفاده از خط فرمان ویندوز یا نرم افزار Partition Magic می توانید این كار را انجام دهید. مرحله به مرحله این مقاله را بخوانید و هم زمان، آنچه از شما خواسته شده است را انجام دهید. البته قبل از آن كه شروع به كار كنید، مطمئن باشید كه از برنامه های خود نسخه پشتیبان گرفته اید.
راهنمای گام به گام
در مراحل 1 تا 3 با استفاده از خط فرمان و در مراحل 4 تا 6 با استفاده از نرم افزار
Partition Magic می توانید این كار را انجام دهید.
می توانید با پارتیشن بندی مبتنی بر
FAT32 را به NTFS تغییر دهید. بدون آن كه به داده های رایانه شما آسیبی برسد. با این وجود باز هم یك نسخه پشتیبان از اطلاعات موجود در رایانه خود تهیه كنید تا مطمئن شوید كه چیزی را از دست نخواهید داد. روی Start و بعد روی RUN كلیك كنید. در نوار Open ، عبارت Cmd را وارد كنید. سپس روی OK كلیك كنید تا پنجره خط فرمان ویندوز باز شود.
2. دقت كنید كه به جای ]
Volume [ باید نام درایو یا پارتیشنی را كه قرار است تبدیل شود، وارد كنید. در این مورد به طور فرضی درایو E تبدیل خواهیم كرد كه بر این اساس در خط فرمان باید وارد كنیم، Convert E:\FS:NTFS سپس Enter را بزنید تا دستور اجرا شود.
3- باید برچسب (
Volume label ) درایو خود را نیز سیستم عامل بدهید. این نامی است كه شما به یك پارتیشن اختصاص می دهید. آن را وارد و Enter را فشار دهید. ممكن است كمی فرایند تبدیل طول بكشد. به محض تمام شدن این فرایند به شما گزارشی از وضعیت فضای خالی موجود روی هارد دیسك ارائه خواهد شد.
4- اگر با خط فرمان رابطه ای ندارید، می توانید از
Partition Magic استفاده كنید. در این برنامه، تمام درایوها و پارتیشن های جاری سیستم شما دیده خواهند شد.
5- باز هم به صورت فرضی درایو
E تبدیل خواهیم كرد. این درایو اكنون مبتنی بر FAT32 است و قرار است به NTFS تغییر كند. حال باید پارتیشنی را كه می خواهید تبدیل كنید انتخاب كنید و بعد در سمت چپ Convert Partition را انتخاب كنید. حالا نوع فایل سیستمی كه می خواهید از آن استفاده كنید را وارد كنید و بعد روی OK كلیك كنید.
6-
Partition Magic هیچ چیز را تغییر نخواهد داد، مگر آن كه شما روی كلید سبز گوشه سمت چپ پایین كلیك كنید. بعد از آن، مراحل تبدیل را خواهید دید و در نهایت ممكن است به یك بار بوت كردن PC خود احتیاج داشته باشید.
شنبه 26/2/1388 - 9:59
دانستنی های علمی
تعریف همدلی :
تمایل پاسخ دهی به حالت عاطفی دیگران را با حالت عاطفی مشابه همدلی گویند.
یعنی این كه فرد بتواند مسائل دیگران را حتی زمانی كه در آن شرایط قرار ندارد، درك كند و برای نظریات و احساسات آن ها ارزش و احترام قائل شود.

اثرات همدلی :
1) عامل پیشگیری بسیاری از رفتارهای ناخوشایند می شود.
2) در طرفین احساس خوشایند و مثبت به وجود می آورد.
3) فرد را از احساس تنهایی نجات می دهد.
4) موجب اخذ تصمیم های صحیح تر می شود.
5) از بسیاری تعارضات و سوء تفاهم ها جلوگیری می كند.
6) همدلی به جا و مناسب موجب تعدیل و اصلاح شناخت، احساس و رفتار می شود.
7) در تحكیم روابط همسران می تواند نقش مهمی داشته باشد.
8) احساس آرامش و قوه ی ادارك فرد را افزایش می دهد.
9) موجب افزایش اعتماد به نفس می شود.
10)زمینه شناخت بهتر و بیشتر از دیگران را فراهم می آورد.
11) روابط خانوادگی و اجتماعی را بهبود می بخشد.
12) امنیت روانی و آسایش خاطر را تقویت می نماید.
13) میل به شركت در فعالیت های گروهی را افزایش می دهد.
14) بیان احساسات خود و درك احساسات دیگران را آسان تر می كند.

زمینه های بروز رفتار همدلانه :
1) همدلی یك نوع خصوصیت ذاتی انسان هاست. چون انسان ها در اجتماع به دنیا می آیند و با هم زندگی می كنند و بزرگ می شوند. برای هم دیگر ارزش حیاتی قائلند و نسبت به یكدیگر نگران می شوند و رفتار همدلانه از خود نشان می دهند.
2) رفتار همدلی بر اساس شرطی سازی اولیه شكل می گیرد و انسان ها از رفتارها و عكس العمل های دیگران همدلی را می آموزد.
3) رفتار همدلی می تواند به موقعیت و تجربه خود آنان بستگی داشته باشد، یعنی هر چه افراد همدلی بیشتری را تجربه كرده باشند، احتمال واكنش رفتار فعالانه در آن ها بیشتر خواهد بود.
4) همدلی می تواند متناسب با جنسیت افراد، شكل متفاوت به خود بگیرد، اغلب نسبت به همجنس خود رفتارهای همدلانه ی بیشتری نشان می دهند و خود را از نظر جنسی جای دیگران (همجنس خود) قرار می دهند.
5) تشویق رفتارهای همدلاانه از طرف دیگران می تواند احتمال بروز آن را در موقعیت های مشابه افزایش دهد.
6) فرد با آموزش شناخت و درك احساسات خود و دیگران و تفسیر موقعیت ها ، قادر خواهد بود رفتار همدلانه را از خود نشان دهد.
7) گاهی علت بروز رفتار همدلانه می تواند دوری كردن از یك حالت روحی منفی و ناخوشایند باشد.
8)هنگام بروز مشكل ، احساسات خود را با دیگران در میان بگذاریم.
9) متوجه باشیم كه همدلی از سوی دوستان دارای حد و اندازه است، افراط در آن امكان سوء استفاده را فراهم می آورد.
10) اطرافیان خود را به خاطر رفتارهای همدلانه شان تشویق كنیم.
11) در برابر افرادی كه موجب دلسردی ما می شوند و یا احساسات همدلانه ی ما را جدی نمی گیرند، مقاومت كنیم.
12) در همدلی با دیگران از مقایسه كردن خودداری كنیم. چون ممكن است به احساسات پر امید آن ها لطمه وارد شود.
13) امیل به شركت در فعالیت های گروهی را افزایش می دهد.
14) بیان احساسات خود و درك احساسات دیگران را آسان تر می كند.

زمینه های بروز رفتار همدلانه :
1) همدلی یك نوع خصوصیت ذاتی انسان هاست. چون انسان ها دراجتماع به دنیا می آیند و با هم زندگی می كنند و بزرگ می شوند، برای هم دیگر ارزش حیاتی قائلند و نسبت به یكدیگر نگران می شوند و رفتار همدلانه از خود نشان می دهند.
2) رفتار همدلی براساس شرطی سازی اولیه شكل می گیرد و انسان ها از رفتارها و عكس العمل های دیگران همدلی را می آموزد.
3) رفتار همدلی می تواند به موقعیت و تجربه خود آنان بستگی داشته باشد، یعنی هر چه افراد همدلی بیشتری را تجربه كرده باشند، احتمال واكنش رفتار فعالانه در آن ها بیشتر خواهد بود.
4) همدلی می تواند متناسب با جنسیت افراد، شكل متفاوت به خود بگیرد،اغلب نسبت به همجنس خود رفتارهای همدلانه ی بیشتری نشان می دهند و خود را از نظر جنسی جای دیگران( همجنس خود) قرار می دهند.
5) تشویق رفتارهای همدلانه از طرف دیگران می تواند احتمال بروز آن را در موقعیت های مشابه افزایش دهد.
6) فرد با آموزش شناخت و درك احساسات خود و دیگران و تفسیر موقعیت ها قادر خواهد بود رفتار همدلانه را از خود نشان دهد.
7) گاهی علت بروز رفتار همدلانه می تواند دوری كردن از یك حالت روحی منفی و ناخوشایند باشد.

راهكارهای تقویت همدلی :
1) در ارتباط با دیگران به آن ها فرصت دهیم تا احساسات خود را به راحتی بیان كنند. 2) چون همدلی بر پایه خودآگاهی است، هرچه بیشتر نسبت به احساسات خودمان آگاهی داشته باشیم بهتر می توانیم احساسات دیگران را درك نماییم.
3) تظاهر به همدلی نكنیم و به احساسات دیگران لطمه نزنیم.
4) در زمان همدلی به حالات چهره و حركات طرف مقابل (زبان تن) توجه كنیم.
5) با درك احساسات طرف مقابل به او بفهمانیم كه برایش اهمیت و ارزش و احترام قائل هستیم.
6) تجارب مشابه گذشته به ما كمك می كند تا موقعیت و احساسات طرف مقابل را بهتر درك كنیم.
7) در ارتباط با دیگران قبل از اقدام به هر عملی، لحظه ای هم كه شده خود را به جای او قرار دهیم.
8) هنگام بروز مشكل، احساسات خود را با دیگران در میان بگذاریم.
9) متوجه باشیم كه همدلی از سوی دوستان دارای حد و اندازه ای است،افراط در آن مكان سوء استفاده را فراهم می آورد.
10) اطرافیان خود را به خاطر رفتارهای همدلانه شان تشویق كنیم.
11) در برابر افرادی كه موجب دلسردی ما می شوند و یا احساسات همدلانه ی ما را جدی نمی گیرند، مقاومت كنیم.
12) در همدلی با دیگران از مقایسه كردن خودداری كنیم، چون ممكن است به احساسات پرامید آن ها لطمه وارد شود.
13) دستور دادن، قضاوت كردن، نصیحت كردن و سرزنش كردن احساس همدلی را از بین می برد، اكیداً ازآن ها پرهیز كنیم.
14) هر قدر حس همدلی را در خود تقویت كنیم ، به همان میزان اصول اخلاقی را راعایت نموده ایم.
15) برای این كه همدلی اعضای خانواده را تضعیف نكنیم بهتر است به ارتباط های عاطفی آن ها بیشتر توجه كنیم.
16) به اواخر دوران كودكی كه پیشرفته ترین سطوح همدلی پدیدار می شود، بیشتر توجه كنیم.
17) برای پیشگیری از شرارت ها و آسیب ها، حس همدلی را در دیگران تقویت كنیم.
18) هنگام همدلی ، احساسات خود را شمرده بیان كنیم تا طرف مقابل احساس آرامش بیشتری بنماید.
19) به سخنان طرف مقابل كاملاً گوش داده و به او اطمینان دهیم كه سعی داریم مانند او به مشكل نگاه كنیم.
20) با برقراری روابط صمیمانه در خانواده ، روحیه همدلی اعضای خانواده را تقویت كنیم.
21) با یادآوری تجارب مشابهی كه داشتیم، در درك احساسات همدلانه ی دیگران موفق تر عمل خواهیم كرد.
22) در همدلی دیگران، آن ها را مقصر ندانیم و سرزنش نكنیم. برای مثال (تقصیر خودت است همیشه از این نوع مشكل ها داری و ...)
23) سعی كنیم د رهمدلی راه حل ارائه ندهیم چون طرف مقابل دلش می خواهد فقط ناراحتی خود را با كسی در میان بگذارد و از جانب او درك شود.
24) در همدلی برای طرف مقابل دلسوزی یا ترحم نكنیم. برای مثال (نگوییم وای بیچاره تو كه چه قدر مصیبت كشیدی ... و یا فكر نمی كردم چنین مشكل بزرگی داشته باشی ....)
25) مشكلات دیگران را كوچك و بی ارزش نپنداریم. برای مثال (ای بابا این كه مشكلی نیست ... اگر جای من بودی چه می كردی ؟...)
26) مشكلات دیگران را بیش از حد بزرگ جلوه ندهیم. برای مثال ( عجب بدبختی بزرگی ! با این وجود می خواهی چه بكنی ؟....)
 
شنبه 26/2/1388 - 9:58
دانستنی های علمی
تعریف خود آگاهی :
شناخت دقیق و درست از خود، به عبارتی دیگر، شناخت نگرش ها، آراء، عقاید، اندیشه ها ، هیجانات ، توانایی ها، مهارت ها و كاستی های خود است.

انواع آگاهی از خود :
1 – خود فیزیكی : به تصوری كه هر كس از ظاهر فیزیكی خود دارد گفته می شود. آیا از مشخصه های ظاهری خود راضی هستیم؟ یا احساس خوبی نداریم؟
مشخصه های ظاهری مانند (چهره، چاق و لاغر بودن، قد و تناسب اندام و ..)
2 – خود جنسی : تصور یا برداشتی است كه هر كس از هویت جنسی (مرد یا زن بودن) و تمایلات جنسی خود دارد.
3 – خود اجتماعی : به تصوری كه فرد از جایگاه اجتماعی خود دارد اطلاق می شود.
دیگران ما را چگونه می بینند؟ چگونه در گروهها ظاهر می شویم؟ چه نقش هایی باید در اجتماع داشته باشیم ؟ پایگاه اجتماعی ما چگونه است؟ آیا كمرو و خجالتی یا فردی با نفوذ هستیم؟ دیگران با ما چگونه هستند؟ ما با دیگران چگونه هستیم ؟ و آیا ...
4 – خود معنوی : تصور شخص از اعتقاداتش است كه معمولاً به زندگی و باورهای مذهبی او معنا می بخشد. مثلاً آیا به نیروی ماورای طبیعت اعتقاد داریم؟ آیا مذهبی هستیم ؟ آیا به زندگی پس از مرگ معتقد هستیم ؟ آیا ...
5 – خود تاریك : جنبه خاصی از خود است كه در برگیرنده اسرار ماست. چون دوست نداریم فاش شود معمولاً انرژی زیادی برای نگهداریش مصرف می كنیم.
6 – خود آرمانی : آن بخشی از ماست كه می خواهیم به آن برسیم. دائم در این فكر هستیم كه چونگه به نظرمی آییم؟ با نگاه به زندگی دیگران، خوامان را با آن ها مقایسه می كنیم ، سپس در ذهن خویش تصویری از خود می سازیم كه دوست داریم آن باشیم، به آن خود آرمانی می گویند.
7 – خود واقعی : درونی ترین بخش وجود ماست كه آن را به خوبی می شناسیم ولی افراد محدودی از آن آگاه هستند. ممكن است آن را از دیگران پنهان كنیم، چون نگرانیم از این كه اگر دیگران خود واقعی ما را بشناسند، ممكن است علاقه شان را به ما از دست بدهند.

ویژگی های افراد خود آگاه :
- برای خود ارزش قائل هستند.
- از روحیه ی انتقاد پذیری برخوردارند.
- به ارزش ها و اعتقاداتشان آگاهی كامل دارند و از آن دفاع می كنند.
- احساس خشنودی و رضایت خاطر زیادی دارند.
- در مقابل فشار و ضربه های روانی و اجتماعی مقاومت بیشتری را از خود نشان می دهند.
- به دنبال سرزنش و یا تحقیر دیگران نیستند، بلكه با دیگران در كمال احترام برخورد می كنند.
- اغلب از اندیشه ی مثبت نگری برخوردارند.
- روحیه همكاری و مشاركت بالاتری دارند.
- از مشورت با افراد متخصص استقبال می كنند.

تمرین های كسب خودآگاهی :
1 – فرصتی فراهم كنیم و سری به خودمان بزنیم و از خود سؤال كنیم كه «من كیستم؟»
2 – با اتكاء به خداوند بزرگ و پی بردن به قدرت لایزال الهی كه منبع عظیم انرژی درونی است، خود را تقویت نماییم.
3 – به این باور برسیم كه در جهان هستی وجودی منحصر به فرد هستیم و توانایی هایی داریم كه دیگران فاقد آنند.
4 – بدانیم انسانیت ما در اعماق وجود ما نهفته است، آن ها را كشف كرده و در رفتارهایمان به كار گیریم.
5 – سعی كنیم از خود تصویری مثبت، تصویر انسانی موفق و توانا داشته باشیم.
6 – گاهی اوقات در تنهایی، با خود خلوت كرده و به رفتار و عملكردهای خود بیشتر بیاندیشیم.
7 – مهمترین عامل موفقیت و شادكامی در زندگی، اعتقادی است كه به خویشتن خویش داریم، سعی كنیم آن را كشف كنیم.
8 – انسان ها همان گونه كه می اندیشند، زندگی می كنند، پس مثبت بیاندیشیم.
9 – عواملی كه موجب نگرانی و اضطراب در ما می شود را شناسایی كنیم و با اولویت بندی در رفع آن ها اقدام نماییم.
10 – شناخت علایق و تمایلات می تواند شوق به زندگی را در ما تزریق كند. برای شناخت آن ها در وجود خود تلاشی نماییم.
11 – نقایص و معایب رفتاری، احساسی و عاطفی خود را شناسایی كنیم و در جهت رفع آن ها اقدام نماییم.
12 – مراقب باشیم ! اگر نقاط قوت ما با غرور همراه باشد، جزیی از ضعف ما به شمار می رود.
13 – موانعی را كه در كمین است تا نگذارد به شخصیت اصلی خود دسترسی پیدا كنیم را بنویسیم و راه های مقابله با آن را از منابع مختلف كشف كنیم.
14 – از تعلقات و هر چیزی كه ما را غمگین می كند رها شویم
15 – هر روز در بهترین اوقات خود و در لحظاتی خاص در خلوت، با خدا گفت و گو كنیم و از او بخواهیم تا قدرت درونی ما را افزایش دهد و بدانیم كه خواسته های ما از خداوند مانند یك لیوان آب از یك اقیانوس است.
16 – عشق ورزیدن را در خود توسعه دهیم و از دشمنی و تنفر كه زیبایی ها را زشت و كدر می كند و انرژی درونی انسان را كاهش می دهد، بپرهیزیم.
تمرین كنیم هر روز یكی از كینه هایی را كه در دل داریم فراموش كنیم.
17 – گاهی با پناه بردن به سكوت می توانیم نداهای درونی خویشتن را بهتر بشنویم و به آگاهی عمیق تر نسبت به خود دست یابیم.
18 – بعضی از باورهای غلط كه از قبل در ذهن ما خانه كرده موجب می شود كه شناخت حقیقی از خود نداشته باشیم. چه خوب است كه گاهی با خانه تكانی ذهنی بتوانیم صندوقچه ی ذهن خود را از باورهای غلط قدیمی خالی كنیم و فضا را برای ایجاد آرامش و خودشناسی در وجودمان باز كنیم.
19 – پناه بردن به دامن طبیعت می تواند به كسب خودآگاهی عمیق تر كمك كند. پس گاهی به كوه و بیابان سربزنیم، در جنگل یا ساحل دریا قدم بزنیم، در جنگل یا ساحل دریا قدم بزنیم، در هوای آزاد كوهستان به آسمان و ستارگان بنگریم تا به عظمت آن ها در وجود خویش بیشتر پی ببریم.
20 – فرض كنیم فقط یك سال دیگر فرصت زندگی داریم. چه كارهایی را انجام خواهیم داد؟ چرا از هم اكنون انجام ندهیم؟
21- خیلی روشن به این سؤال پاسخ دهیم (به طوری كه یك موجود غیرزمینی بتواند پاسخ ما را درك كند)
برای چه در این دنیا هستیم و هدف و مقصود ما از زندگی چیست؟
22 – تصمیم های مهم زندگی خود را بنویسیم و پاسخ دهیم كه مركز تصمیم گیری ما جسممان است یا قلبمان یا ذهنمان ؟
اگر مركز تصمیم گیری جسم باشد، فردی مقتدر و مسالمت جو هستیم. اگر مركز تصمیم گیری قلب باشد، فردی دوست داشتنی، اهل عمل و مبتكر هستیم.
اگر مركز تصمیم گیری قلب باشد، فردی دوست داشتنی ، اهل عمل و مبتكر هستیم.
اگر مركز تصمیم گیری ذهن باشد، فردی دانا، صادق، وفادار، با نشاط و مسرور هستیم.
23 – با مصاحبه با افراد نزدیك فهرستی از نقاط مثبت خود را به دست آوریم.
 
شنبه 26/2/1388 - 9:57
دانستنی های علمی
تعریف مهارت تفكر خلاق:
مهارتی است كه شخص از تلفیق مهارت های حل مسئله و تصمیم گیری از افكار یا روابط نو برخوردار شده و قدرت كشف و انتخاب راه حل های جدید را پیدا می كند.

انواع تفكر :
1 – تفكر واگرا
2- تفكر همگرا

تفكر خلاق با تفكر واگرا سعی می كنند پدیده ها و امور و افكار را آن چنان كه هستند به راحتی نپذیرند، بلكه نگاه متفاوت تری داشته باشند و از قالب های فكری همسان دور شوند، به عبارتی پدیده ها را با خشم و منظر دیگری نگاه كنند به نقل سهراب سپهری :
چشم ها را باید شست ، جور دیگر باید دید
چترها را باید بست ، زیر باران باید رفت
اما در تفكر همگرا، فكرهای جدید و نو كمتر در آن راه پیدا می كند، امور و پدیده ها را آن چنان كه هستند می بینند و می پذیرند.

مراحل تفكر خلاق:
1 – آمادگی :‌در این مرحله شخی به نوع روابط بین پدیده ها كه ذهن او را به خود مشغول كرده اند پی برده و با طرح سؤال های مختلف در ذهن به نقد و بررسی آن می پردازد.
4 – پختگی : در این مرحله شخص با گذار از مراحل قبلی به درك و شناخت عمیق تری از روابط بین پدیده ها می رسد و گویی پدیده ها ، جرئی از وجودش شده است.
5 – اشراق : در این مرحله شخص به پاسخ های ناگهانی دست پیدا می كند، معمولاً با كلماتی نظیر آهان ، یافتم .... متجلی می شود.
6 – وارسی : در این مرحله فرد به بررسی بهترین ایده ای كه در مراحل قبلی به آن رسیده است می پردازد تا صحت و سقم و درستی آن را مشخص نماید.
7 – اجرا : در این مرحله فرد افكار یا ایده هایی كه مورد تأیید واقع شده اند را به مرحله اجرا در می آورد.

ویژگی های افراد دارای تفكر خلاق :
1 – راه هایی را جست و جو می كنند كه از طریق آن بتوانند فكر خود را به سوی ایده های نو و تازه هدایت نمایند.
2 – به همه ی جوانب یك موضوع و مسئله توجه دارند.
3 – در حل یك مسئله تمركز حواس بیشتری را از خود نشان می دهند.
4 – فكرهایی بكر (دست نخورده و نو) را بیشتر از دیگران از خود نشان می دهند.
5 – به راه حل هایی می اندیشند كه ممكن است از دید دیگران اهمیت چندانی نداشته باشد.
6 – از ربط ایده ها و تجربیات مختلف، نتایج جدیدی را می گیرند.
7 – افكار و عقاید خود را به راحتی مطرح می كنند و از مواجه با عقاید مختلف استقبال می كنند.
8 – برای حل مسایل و مشكلات راه های مختلف را بررسی و تا رسیدن به نتیجه دلخواه تلاش می كنند.
9 – خود را محدود به نظرات دیگران نمی نمایند، حصار هر آن چه بود و هست را می شكنند.
10 – همواره كنجكاو بوده و در جست و جوی اطلاعات جدید و نو هستند.
11 – از قدرت تصویر سازی ذهنی بالایی برخودارند، تا حدی كه به تفكرات خود ، عینیت می بخشند.
12 – مثبت نگر و پرانرژی هستند.
13 – معمولاً برای هر سؤالی آمادگی ارائه پاسخ های مختلف را دارند.
14 – سؤال وجواب های غیر عادی و عجیب و غریب در آن ها بیشتر دیده می شود.


چگونه تفكر خلاق را در خود و دیگران پرورش دهیم ؟
(راهكارها) :
1 – اطلاعات و تجارب خود را در موقعیت های مختلف گسترش دهیم.
2 – از دیگران و كودكان سؤال هایی را بپرسیم كه پاسخ های متعدد داشته باشد.
3 – اگر سؤال های غیرمعمولی از سوی دیگران مطرح می شود، سعی كنیم تا با همكاری خودشان پاسخ های جدید و نو را كشف كنیم.
4 – رفتارها و الگوهای افراد خلاق مثل ابوعلی سینا، دكتر حسابی و ... را سرمشق زندگی قرار دهیم.
5 – از فنون ویژه تفكر خلاق مانند «بارش فكری» به خوبی استفاده نماییم.
(حمله ذهنی به یك موضوع را بارش فكری می گویند)
6 – تصورات ذهنی خود و دیگران را تقویت كنیم، زیرا تصویر سازی كمك می كند تا اطلاعات در حافظه بلند مدت بیشتر ذخیره شوند، برای مثال اگر فرزندمان داستانی از دایناسورها را می خواند، از او بخواهیم تصور كند كه میان جنگل قرار دارد، به صدای آنان گوش دهد، بزرگی جثه اش را در نظر بگیرد، صدای پای آنان را بشنود و ...
7 – در نوشتن داستان یا كشیدن نقاشی و ... به جای استفاده از نمونه (مدل) از طرح های خلاق ذهن خود استفاده كنیم.
8 – آن چه را كه می خوانیم، می بینیم و می شنویمف مهمترین نكات آن را یادداشت نماییم.
9 – هر فكر جدیدی كه به ذهن ما می رسد، بنویسیم (افكار خود را روی كاغذ بیاوریم) اجازه دهیم هر سؤالی را از ما بپرسند و سؤالات آنان را جدی بگیریم.
11 – بازی های فكری، ساخت اشیاء یا گل، مجسمه سازی ، نقاشی و داستان نویسی موجب شكوفایی ذهن و خلاقیت می گردد.
12 – طرح سؤال های باز و تكمیل جملات و داستان های ناتمام در رشد تفكر خلاق موثر است.
13 – به عقاید دیگران ( به ویژه كودكان و نوجوانان) احترام بگذاریم و اجازه دهیم كه تا حد ممكن كارهایشان را با ذوق و سلیقه خود انجام دهند.
14 – ابتكار و تخیل را باور داشته باشیم تا زمینه ی بروز فعالیت های خلاق در جامعه فراهم شود.
15 – سعتی كنیم پاسخ های ما در مقابل سؤالات دیگران به گونه ای باشد كه او را به سؤال های جدیدتری هدایت كنیم.
16 – فرصت ابتكار و نوآوری را در خانواده و مدرسه و محل كار به دیگران بدهیم.
17 – از موقعیت های مانند مسافرت، بازدید از موزه ها، رفتن به مكانهای تفریحی و فرهنگی جهت آموزش تفكر خلاق استفاده كنیم.
18 – احساس امنیت، شادی و آرامش از عوامل شكوفایی تفكر خلاق است، آن عوامل را از خود و دیگران دریغ نكنیم.
19 – هوش ، استعداد ، مهارت و تلاش جدی، بخشی از عوامل رشد خلاقیت است اما ضروری است به ایجاد انگیزه نیز توجه ویژه ای داشته باشیم.
20 – توانایی دیگران حتی كودكان را بپذیریم باور داشته باشیم كه هر فرد موجودی منحصر به فرد است و مثل و مانند ندارد.
21 – وقتی كار و فكر جدید و خلاقانه ای را از دیگران مشاهده كردیم ، با تشویق، خوشحالی و شادی خود را ابراز كنیم.


تمرین هایی برای رشد تفكر خلاق :
تمرین 1
افراد را به دو گروه تقسیم می كنیم
از گروه اول می خواهیم هر كدام یك كلمه به دلخواه بنویسند و در یك ظرف بریزند. از گروه دوم می خواهیم هر كدام یك مسئله بنویسند و در یك ظرف بریزند.
بر حسب تصادف از ظرف گروه اول یك كلمه و از ظرف گروه دوم یك مسئله برمی داریم و می خواهیم كه هر كس با آن كلمه انتخاب شده پاسخی را برای آن مسئله انتخاب شده آماده و بخواند.

تمرین 2
سه شی را ذهنی انتخاب می كنیم و از گروه می خواهیم كه بیان كنند با این اشیاء چه چیزهایی را می توانند بسازند. مثلاً با دو درب بطری و یك خودكار و یك صفحه كاغذ باطله چه چیزهایی می توان ساخت؟

تمرین 3
از گروه می خواهیم با حروف خلاقیت كلمه هایی بسازند كه به موضوع خلاقیت مرتبط باشد. و یا با حروف كلمات ....

تمرین 4
به افراد می گوییم اگر در گرمای تابستان در مزرعه كلاه نداشته باشند از چه چیزهایی به عنوان جایگزین می توانند استفاده كنند؟
اگر در بیابان با شكستگی پا مواجه شوند چه كارهایی می توانند انجام دهند؟
تفكر نقادانه تعریف :
یك فرآیند شناختی، فعال هدفمند و سازمان یافته است كه شخص با استفاده از آن به بررسی افكار و عقاید خود و دیگران و یا موقعیت های خاص می پردازد و با ارزیابی و تفسیر ماهرانه خود به درك و فهم روشن تر و بهتری دست می یابد.

اصول تفكر نقادانه
1 – پرسشگری : پرسیدن سؤالات مناسب از خود و دیگران برای فهمیدن دقیق تر مطلب یا مسئله مطرح شده.
2 – اطلاعات : جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف درباره ی مطلب یا مسئله مطرح شده
3 – ارزیابی :‌بررسی و ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده درباره مطلب یا مسئله مطرح شده و ارزش گذاری آن ها.
4 – نتیجه گیری: در نظر گرفتن و انتخاب بهترین و صحیح ترین مفهوم یا راه حل برای مطلب یا مسئله مطرح شده.

ویژگی های افرادی كه دارای تفكر نقادانه هستند
1 – روحیه ی پرسشگری دارند.
2 – خود نقد پذیرند.
3 – داوری و قضاوت آن ها به دور از تعصب و لجبازی است.
4 – هر چیزی را به سادگی و بدون تفكر ، نه می پذیرند و نه رد می كنند.
5 – از منابع مختلف اطلاعات مناسب و دقیقی درباره موضوع مورد نقدف به دست می آورند.
6 – نسبت به مسایل دید وسیع و دقیقی دارند.
7 – به جنبه های مثبت و منفی مسئله توجه داشته و یكسونگر نیستند.
8 – قدرت تجزیه و تحلیل و استنتاج موضوعات مختلف را دارند.
9 – با ذهن باز و متفكرانه نسبت به مسایل اظهار نظر می كنند.
10 – معمولاً قدرت تشخیص درست از نادرست را دارند.
11 – گوینده ای متفكر و منطقی و شنونده ای فعال هستند.
12 – در حین این كه كل موضوع را در نظر می گیرند، به جزئیات نیز توجه می كنند.
13 – به این مسئله واقعند كه ممكن است حرف یا راه حل دیگران یا خودشان همیشه درست نباشد.
14 – چون به عاقبت كار می اندیشند، معمولاً فریب وعده های دیگران را نمی خورند.
15 – معمولاً به راحتی جذب گروه ها و افراد نمی شوند.

راهكارهای پرورش تفكر نقادانه :
1 – نسبت به امور و پدیده های اطرافمان، حساسیت و دقت بیشتری داشته باشیم.
2 – دیده ها، شنیده ها و مطالعه ی خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و به سادگی آن ها را نپذیریم و رد نكنیم.
3 – درباره هر موضوعی با سؤالات مناسب و مرتبط اطلاعات بیشتری به دست آوریم.
4 – مسایل ، معمولاً راه حل های متفاوتی دارندف تحمیل راه حل خود، یا تحمل راه حل دیگران به عنوان یك راه حل قطعی، منطقی به نظرنمی آید.
5 – درباره مسایل پیش آمده، فكر كنیم و دچار احساسات و هیجان های شدید و كاذب نشویم و از قضاوت عجولانه ، تعصب و خودرایی درباره موضوعات مورد بحث اكیداً بپرهیزیم.
6 – قبل از پاسخگویی به مسایل، فكر كرده سپس تصمیم گیری و عمل نماییم.
7 – مشوق خوبی برای مسؤولانه فكر كردن خود و دیگران به خصوص كودكان باشیم.
8 – از عقاید و نظرات خود دفاع معقولانه و منطقی كرده و زود تسلیم نشویم.
9 – به دیگران اجازه ی بحث و اظهار نظر درباره موضوعات مختلف را بدهیم.
10 – جلسات گفتگو درباره مسایل اجتماعی و یا روزمره در خانواده و مدرسه ترتیب داده و همه را به شركت فعالانه در این جلسات تشویق كنیم.
11 – برای رشد تفكر نقادانه در كودكان و نوجوانان مطالعه زندگینامه افراد نقاد مفید و مؤثر می باشد.
12 – فرآیند تفكر كودكان و نوجوان را بررسی و ارزیابی كنیم و در صورت نیاز از راهنمایی آنان دریغ نورزیم.
12 – به هر سؤالی به راحتی پاسخ نگوییم بلكه با سؤال كردن مناسب، مخاطب را در رسیدن به پاسخ كمك نماییم.
13 – به هر سؤالی به راحتی پاسخ نگوییم بلكه با سؤال كردن مناسب، مخاطب را در رسیدن به پاسخ كمك نماییم.
14- در جلسات بحث و تبادل افكار از برچسب زدن ، دستور دادن، سرزنش، نصیحت، قضاوت و مسخره كردن فكر دیگران اكیداً پرهیز نماییم.
15 – با برقراری امنیت و آرامش روانی و عاطفی و احترام به عقاید و نظرات كودكان و نوجوانان آنان را به شركت در بحث و بیان اظهار نظر ترغیب و تشویق نماییم.
16 – با طرح سؤالات مناسب درباره موضوعات مختلف در خانه و مدرسه نظرات دیگران را جویا شده و آن ها را نیز در بحث و گفتگو شركت دهیم.
17 – با دقت و حوصله به نظرات دیگران در خانه و مدرسه گوش كنیم تا بتوانیم با سؤالات مناسب آن ها را برای نتیجه گیری صحیح تر راهنمایی كنیم.
18 – در صورت عدم مشاركت دیگران در بحث، شاید آن ها موضوع را درك نكرده اند، بیشتر توضیح دهیم تا بتوانند حضور فعال تری داشته باشند.
19 – در مقابل سؤالی كه از ما می كنند، پاسخ از قبل تعیین شده ای نداشته باشیم، تا بهتر بتوانیم به نقد و بررسی تجزیه و تحلیل موضوع بپردازیم.

تمرین هایی برای رشد تفكر نقادلانه
تمرین 1
در پایان هر جمله ای كه می خوانید علامت سؤال بگذارید و پاسخ دهید.

تمرین 2
دو جمله متفاوت مطرح می كنیم و از گروه می خواهیم دلایلی را برای حمایت هر دوی آنها بنویسند. مثلاً:
بازی های كامپیوتری كودكان به رشد ذهنی آنها كمك می كند.
بازی های كامپیوتری كودكان به رشد ذهنی آنها كمك نمی كند.

تمرین 3
دو جمله متفاوت مطرح می كنیم و از گروه می خواهیم نكات مثبت و منفی آنرا بنویسند. پس از بررسی با هم مقایسه نمایند.
مثلاً مردها بایستی در بیرون از منزل كار كنند و زنها بایستی در خانه كار كنند.
   
شنبه 26/2/1388 - 9:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته