• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3961روز قبل
ورزش و تحرک
شنا تفریح خوب و سودمندی است ؛ كه در تقویت اعضاء موثر می باشد. پیامبر عزیز اسلام (ص) می فرماید: به فرزندانتان شنا و تیراندازی بیاموزید شنا به هنگام عبور از دریا و رخ دادن جنگ و خطر و نجات دادن غریق و غیر آن سودمند است. رسول گرامی اسلام (ص) فرمود: خدا رحمت كند پدر و مادری را كه فرزند خود را به نیكی و صلاحیت اخلاقی كمك كند. اگر مركزی شایسته برای تفریح سالم وجود نداشته باشد باید پدران و مادران عزیز تا اندازه توانایی و حدود امكانات وسائل تفریح را در خانه خویش فراهم كنند، تا به عوامل فساد و آلودگی دچار نشوند. و چه بسا كه مردم خیرخواه مركزی برای تفریح جوانان عزیز كشور به وجود آورند؛ كه علاوه بر اینكه به نیاز طبیعی آنان از نظر تفریح پاسخ گوید، مطالب اخلاقی و تربیتی را نیز به آنان تعلیم داده شود و از هر گونه آلودگی و فساد در امان باشند.
نیاز به تفریح ، تفریحات
يکشنبه 27/2/1388 - 12:31
دعا و زیارت

اول - خوردن در حالتی كه سیر باشد
دوم -غسل و وضو با آبی كه با تابش آفتاب گرم شده باشد.

سوم - خوردن تره تیزك در شب‏

  گنجینه هاى معنوى‏
يکشنبه 27/2/1388 - 12:31
شعر و قطعات ادبی
دیده دریا كنم و صبر به صحرا فكنم _____ واندرین كار دل خویش به دریا فكنم‏
از دل تنگ گنهكار بر آرم آهی _____ كاتش اندر گنه آدم و حوا فكنم‏
مایه خوشدلی آن جاست كه دلدار آن جاست _____ می‏كنم جهد كه خود را مگر آن جا فكنم‏
بند برقع بگشا ایمه فرخنده لقا _____ تا چو زلفت سر سودا زده در پا فكنم‏
خورده‏ام تیر فلك باده بده تا سرمست _____ عقده در بند كمرت تركش جوزا
جرعه‏ء جام برین تخت روان افشانم _____ غلغل چنگ درین گنبد مینا فكنم‏
حافظا تكیه بر ایام چو سهوست و خطا _____ من چرا عشرت امروز به فردا فكنم‏
دیوان حافط
يکشنبه 27/2/1388 - 12:30
بیماری ها
پژوهشگران می گویند افزایش مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی می تواند به مبارزه با آرتریت استخوان كمك كند.
به گزارش پایگاه اینترنتی بی بی سی نیوز, دانشمندان دریافته اند كه عدم مصرف كافی میوه و سبزیجات بخصوص سبزیجات حاوی ویتامین ث به افزایش خطر ابتلا به آرتریت های التهابی كمك می كند.
پژوهشگران بنیاد تحقیقات آرتریت در دانشگاه منچستر و موسسه بهداشت عمومی در دانشگاه كمبریج به منظور بررسی تاثیر رژیم غذایی در افزایش خطر ابتلا به آرتریت 25 هزار تن را طی مدت 8 سال مورد مطالعه قرار دادند.
محققان در این افراد 73 مورد ابتلا به انواع آرتریت های التهابی یافتند و وقتی به رژیم غذایی آنها نگاه كردند متوجه شدند مصرف میوه و سبزیجات در این افراد بسیار پایین بوده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی, پروفسور دیوید اسكات رییس انجمن روماتولوژی انگلستان گفت, به نظر می رسد ارتباط بسیار نیرومندی بین خطر ابتلا به برخی انواع آرتریت و مصرف پایین ویتامین ث وجود دارد.
دكتر مادلین دوی از بنیاد تحقیقات آرتریت می گوید نتایج این مطالعه قبل نشان داده بود كه استعمال دخانیات و انتقال خون دو عامل مهم خطر در بروز آرتریت روماتوئید است.
روزنامه جمهوری اسلامی 82/03/11
يکشنبه 27/2/1388 - 12:29
بیماری ها
درمان كننده تنگ نفس هستم. اگر به سنگ كلیه دچارید، مرا مصرف كنید. با سر درد دشمنم و استنشاقم برای برطرف كردن زكام اثر فراوان دارد. تقویت كننده مو هستم. زخمهای چركین را مداوا می‏كنم. یكی دیگر از خواص من درمان سرفه و نرم كننده سینه است...
فارسی من پرسیاوشان است. به من پرسیاوش سنبل پرسیاوشان هم می‏گویند. شعر الجبل شعر الجبار شعر الجن شعر الجنازیر شعر الكلاب‏شعر الغول كربرالبئر كنرةالقنا جعدةالقنا ساق الاسود ایوصیف از القاب من می‏باشد. تركان به من "بالدیری قره" می‏گویند، من از خانواده سرخسها می‏باشم. گیاه زیبای من در جاهای مرطوب و دیوار چاهها و اماكن نمناك در اطراف تهران، پس قلعه، اطراف شهرری، مازندران گیلان، گرگان مخصوصا بندر گز، بلوچستان و خوزستان می‏روید. یك نوع من به پرسیاوشان سیاه معروف است و به آن سرخس بلوط و به تركی " قره بالدیری قره" می‏گویند. نوع قرمز من برای طحال مصرف زیاد دارد. در نواحی البرز و اطراف دریای مازندران زیاد می‏روید و اعراب به آن لحاءالغول، شعر الغول، پرسیاوشان احمر و به تركی «قیرمیزی بالدیری قره» می‏گویند. یك نوع مرغوب من پرسیاوشان كانادایی است كه تركی آن "قانادا بالدیری قره" می‏باشد، یك نوع مكزیكی هم دارم كه اعراب به آن كربزةالبئرمكسیكیه می‏گویند. گیاه من پایاست، یعنی ریشه آن در زمین می‏ماند و سال بعد ساقه تازه می‏دهد، از ساقه‏های زیرزمینی من همه ساله شاخ‏های سبز به درازای 15 تا 20 سانتی‏متر، با دمبرگی صاف به رنگ قهوه‏ای تیره خارج می‏شود. قسمت مورد استفاده من بیشتر برگهای دراز من است كه دارای بویی ضعیف و طعمی گس است و دارای صمغ، مواد قندی، تانن، ترشی مازویی و یك ماده تلخ و كمی اسانس می‏باشد. مصرف من بیشتر برای نرم كردن سینه و درمان سرفه است و به همین جهت عده‏ای به من دواءالصدر هم گفته‏اند. سینه را نرم كرده و اخلاط آن را از بین می‏برم. مسهل سودا، بلغم و صفرای موجود در معده و روده‏ها هستم. تنگ نفس را درمان می‏كنم. سینه را زهكشی می‏نمایم. برای ریه، طحال و سنگ كلیه مفید می‏باشم. ادرار و عادت ماهیانه زنان را باز می‏كنم و خون نفاس را بند می‏آورم و به همین جهت مرا برای اخراج مشیمه تجویز كرده‏اند. استنشاق جوشانده من جهت باز شدن بینی و زكام و خنازیر و بواسیر و دنبل سودمند است. خوردن گرد خشك من برای اسهال مفید می‏باشد، ضماد پخته آن ورم بیضه را فرو می‏برد. و ضماد تازه آن برای زخمهای پلید و چركین و داءالثعلب مفید می‏باشد، مشروط بر اینكه آن را خوب و به سختی بر محل ریزش مو بمالند، ضماد سوخته من جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن سود فراوان دارد مالیدن و پاشیدن سوخته ساقه‏های من روی زخمهای چركین و خوره‏ای نافع است. از دمكرده دو تا سه درصد برگ من كه با قند یا عسل شیرین شده باشد، به مقدار سه فنجان در روز برای گریب نزله و برنشیت توصیه شده است. معمولا كمی شیر هم یه آن اضافه می‏نمایند. و عده‏ای توصیه كرده‏اند كه آن را با شربت شقایق با افیون كاهو (شیر خشك شده ساق كاهو) مصرف نمایند.
زبان خوراكیها جلد سوم دكتر غیاث الدین جزایرى
يکشنبه 27/2/1388 - 12:28
دعا و زیارت
صحه الجسد من قله الحسد.
صحت جسد از قلت حسد است.
این حكمت ارتباط متقابل روان و جسم را بیان می‏كند. امروزه با پیشرفت علوم، این ارتباط روشن‏تر شده است. به طوری كه بسیاری از بیماری‏های جسمانی به جالات روانی تحلیل می‏روند.
كلمات قصار مولا علی (ع)
يکشنبه 27/2/1388 - 12:27
دعا و زیارت
نعم الطیب المسك، خفیف محمله، عطر ریحه.
مشك، چه خوش بوی خوبی است؛ ظرفش سبك است و رایحه‏اش معطر.
كلمات قصار مولا علی (ع)
يکشنبه 27/2/1388 - 12:26
بیماری ها
بوی بد دهان با توجه به تاثیرات اجتماعی آن از جمله مشكلاتی است كه مورد توجه بوده و با یافتن علت آن بایستی در صدد رفع آن بر آمد.این مشكل می‏تواند راهنمای خوب جهت یافتن بیماری‏هایی باشد كه زمینه ساز آن بوده‏اند و می‏توان به درمان بیماری زمینه پرداخت.بوی بد دهان عمدتا به وسیله گازهای سولفوردار از قبیل سولفیدهیدروژن، متیل مزكاپتان و دی میتل سولفید مزكاپتان و دی میتل سولفید ایجاد می‏شود. غذاها و پروتئین‏هایی كه در دهان باقی می‏مانند توسط میكروگانیسم‏ها به تركیبات سولفودار تبدیل می‏شوند.محل تجمع این مواد در بین دندان‏ها و در قسمت پشتی و خلفی زبان می‏باشد. از طرفی هوای تنفس شده‏ای كه در حین بازدم بیرون داده می‏شود از ریه برونش، نای، حنجره حلق بینی یا دهان می‏آید و بوی حاصل از تنفس از این مسیر می‏تواند منشاء بگیرد. همچنین بو با منشاء دستگاه گوارش و یا در هنگام آروغ زدن نیز به مشام می‏رسد.چند نمونه از بوهای مختلفی كه ممكن است از دهان و تنفس متصاعد شود عبارتند از:تنفس دهانی - پیری - رادیوتراپی - تب بالا - كم آبی - افسردگی - ترس اضطراب - هیجان مصرف زیاد ادویه جات - انسفالیت - تومور - صدمات مغزی - داروها - نارسایی قلبی - كم خونی - تعریق زیاد - اسهال یا استراع - كمبود هورمون و ویتامین‏ها.جهت یافتن علت بوی دهان معاینات دقیقی از حفره دهان و حلق شامل دندان زبان لثه لوزه و كام سینوس‏ها و حفره بینی گاه رفتن عكس كشت میكروبی حال آزمایش‏های دیگر انجام می‏گیرد.باید علائم مربوط به بینی تنفس‏های دهانی میزان ترشح بزاق، نوع‏
شنبه 26/2/1388 - 13:32
بیماری ها
دانشمندان ژنی را كه ممكن است میل به پرخوری در انسان را افزایش داده و باعث چاقی مفرط شود را شناسایی كرده اند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از پایگاه خبری ساینس محققان كالج سلطنتی لندن می گویند مطالعه آنها ممكن است به آزمایشهایی برای شناسایی افراد مستعد و آسیب پذیر در برابر چاقی و اقدامات زودهنگام برای جلوگیری از آن منجر شود.
این ژن كه « جی ای دی 2 » نام دارد تولید یك ماده تقویت كننده اشتها در بدن را افزایش می دهد.
پروفسور فیلیپ فروكوئل محقق اصلی این مطالعه گفت : چاقی یك مشكل پیچیده است كه نمی توان آن را بوسیله یك عامل توضیح داد اما (جی ای دی 2 ) باعث چاقی حدود یك دهم در افراد شدیدا چاقی است و با شناسایی این ژن ممكن است بتوان كسانی كه ممكن است در مراحل بعدی زندگی در معرض خطر چاقی مفرط باشند را شناسایی و تدابیری موثری برای جلوگیری از آن اتخاذ كرد.
این مطالعه در كالج سلطنتی لندن با بررسی بر روی 1200 نفر انجام شده وتحریك اشتها و احتمال چاقی در افراد واجد این ژن به اثبات رسیده است .
شنبه 26/2/1388 - 13:29
ایرانگردی
بندگان دوره اشكانی به نام‏های «بندك»، «آتشهریك» و «رسیك» خوانده می‏شدند. این بندگان در امر كشاورزی و معادن شاهی به كار گمارده می‏شدند و در میان ایشان آتشهریك از مقام برتری نسبت به بقیه برخوردار بود. آنان در «دستكرتها» كه املاك شخصی به شمار می‏رفت به كار اشتغال داشته و به مثابه بخشی از اموال اربابان ملك محسوب می‏شدند. اربابان می‏توانستند آتشهریك را به رسم هدیه پیشكش نموده و یا از وجود ایشان برای گروگان استفاده برند. آنان به هنگام فروش مزرعه نیز فروخته می‏شدند.
تاریخ اجتماعی ایران از آغاز تا مشروطیت‏ دكتر عزت الله نوذرى‏
شنبه 26/2/1388 - 13:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته