• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3962روز قبل
بیماری ها
درمان سرطان پروستات :
شیوه های زیادی برای درمان سرطان پروستات وجود دارد. امروزه به وسیله روش ها و تكنیك های درمانی جدیدی كه برای سرطان پروستات وجود دارد , معالجه درصد زیادی از مردان مبتلا به این بیماری , امكان پذیر گشته است . این درمان ها عبارتند از :
مراقبت هوشیارانه
پرتودرمانی
شیمی درمانی
سرمادرمانی (به كار بردن سرما جهت درمان )
هورمون درمانی
خارج كردن غده پروستات
TURP
مراقبت هوشیارانه :
در این حالت , سرطان پروستات به دقت كنترل می شود اما بلافاصله درمان نمی شود در این روش , سرطان پروستات نادیده گرفته نمی شود بلكه بیشتر توجه خود را معطوف می كند به اینكه سرطان پروستات به صورت آهسته رشد می نماید.
در برخی موارد سرطان پروستات آنقدر آهسته رشد می كند كه هیچ اثری بر روی بیمار در طول دوره زندگی اش بر جای نمی گذارد. مراقبت هوشیارانه نسبت به اتخاذ یك شیوه درمانی سریع و جسورانه برای مردانی كه دارای انواع سایر بیماری ها می باشد و یا مردان بالای 80 سال ترجیح داده می شود.
اگر علایم , رشد نماید و یا اگر سرطان بخواهد با سرعت بیشتری گسترش پیدا كند , می توان از سایر انواع شیوه های درمانی استفاده كرد.
جالب است بدانید كه :
آیا مراقبت هوشیارانه خطری را هم به دنبال دارد
روش مراقبت هوشیارانه , راهكاری برای مردان مسنی است كه تحمل انجام یك جراحی سنگین را ندارند و یا این جراحی , تاثیری بر افزایش طول عمر آنان ندارد. غالبا به جای اینكه گفته شود مردان مسن احتمالا از سرطان پروستات می میرند , گفته می شود با سرطان پروستات می میرند.
پرتو درمانی :
اشعه می تواند رشد سریع سلول هایی نظیر سلول های سرطانی را متوقف ساخته و نابود نماید. پرتو درمانی می تواند به صورت خارجی و به صورت داخلی انجام شود.
پرتو درمانی خارجی : در این روش اشعه از خارج بدن به سوی تومور تابیده می شود. به طور معمول پرتو درمانی در یك بیمارستان و یا در یك مركز درمانی طی چند هفته و به صورت پنج روز در هفته , انجام می شود.
پرتو درمانی بدون درد می باشد اما ممكن است عوارض جانبی شامل خستگی , تهوع , ریزش مو , درد یا سوزش پوست و كاهش اشتها را در برداشته باشد.
: یك روش پرتو درمانی داخلی BrachyTherapy می باشد كه در آن دانه ها یا قرص های رادیو اكتیو از طریق جراحی و به وسیله سوزن های باریك و ظریف به درون غده پروستات پیوند زده می شود. در این جا تصویر اولتراسوند , پزشك را برای پیوند زدن دانه ها به پروستات هدایت می كند , استفاده از دارو می تواند احساس درد حاصل از این روش را برطرف نماید.
این روش كه پیوند دانه رادیو اكتیو هم نامیده می شود , سبب می شود كه در مقایسه با روش درمان داخلی , مقدار بیشتری از اشعه به بخش های كوچكتر بتابد. ممكن است مردان برای انجام عمل پیوند اشعه , مدت كوتاهی در بیمارستان بستری شوند. مدت زمانی كه پیوند زدن اشعه در محل (پروستات ) طول می كشد , بستگی به مقدار اشعه ای دارد كه برای انجام یك درمان نتیجه بخش مورد نیاز است . هنگامی كه دانه پیوند زده شده رادیو اكتیو برداشته می شود , هیچ اثری از آن نیز در بدن باقی نمی ماند.
شیمی درمانی :
در شیمی درمانی از مواد شیمیایی برای نابود كردن سلول ها استفاده می شود. این روش فقط زمانی استفاده می شود كه سرطان به خارج از محدوده غده پروستات گسترش پیدا كرده باشد.
داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی به صورت سرپایی به بیماران داده می شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. اثرات جانبی شیمی درمانی ممكن است شامل خستگی مفرط , تهوع و ریزش مو باشد.
سرمادرمانی
در سرمادرمانی , سفید مخصوص اولتراسوند وارد ناحیه مقعدی شده و تصویری را ایجاد می كند كه پزشك می تواند آن را در یك نمایشگر ببیند. پزشك سوندها را از طریق شكاف های كوچكی در میان مقعد و كیسه بیضه ها , به داخل پروستات می فرستد. این سوندها , نیتروژن مایع را داخل پروستات رها می كنند. این عمل باعث می شود كه بافت , منجمد شده و سلولهای سرطانی نابود شوند.
این درمان , روشی موثر در درمان قسمتهای سرطانی كوچك می باشد. خطرات این روش , شامل آسیب دیدگی هایی در ناحیه مثانه می شود. همچنین ممكن است بیمار دچار ورم موقتی نواحی تناسلی شود.
هورمون درمانی :
از آنجا كه سرطان پروستات ترشح هورمون مردانه تستوسترون را تشدید می كند , پایین آوردن میزان این هورمون باعث كند شدن رشد سرطان می شود. این كار را می توان به چندین روش انجام داد :
ممكن است مصرف قرص هورمون زنانه « استروژن » باعث خنثی شدن اثرات تستوسترون گردد. استفاده از این روش شاید باعث نرمی و رشد بافت سینه شود , كه این حالت پس از قطع دارو , برطرف خواهد شد.
برخی از داروها , بدون ایجاد برخی از اثرات جانبی استروژن , تولید و ترشح تستوسترون را كاهش می دهند. این هستند به همراه هورمونهایی به RH و LH داروها كه موسوم به نام « آنتی آندروژن » با هدف متوقف كردن تاثیرات متقابل تستوسترون و سلولهای سرطانی , استفاده می شود.
برداشتن بیضه ها از تولید تستوسترون جلوگیری خواهد كرد. تستوسترون هورمونی است كه میزان رشد سرطان پروستات را افزایش می دهد.
برداشتن غده پروستات
در صورتیكه سرطان به خارج از محدوده پروستات گسترش پیدا نكرده باشد خارج كردن و برداشتن آن باعث می شود تا شانس فوق العاده ای برای درمان به وجود بیاید. در عین حال ممكن است برای رسیدن به نتیجه عمل جراحی و اطمینان از اینكه سلولهای سرطانی بسیار كوچك هم دیگر رشد و گسترشی ندارند , نیاز به درمان باشد.
در عمل « پروستات برداری بالای عانه ای » (ناحیه بالای شرمگاه ) , غده پروستات از طریق ایجاد یك برش در ناحیه شكم خارج می شود. اما در عمل « پروستات برداری میاندوراهی » , غده پروستات از طریق ایجاد یك برش در فاصله میان بیضه تا مقعد , خارج می شود. گاهی اوقات گره های لنفاوی نزدیك پروستات نیز از طریق ایجاد یك برش مجزا در ناحیه شكم , خارج می گردند.
دو مورد از عوارض جانبی مهم و اصلی خارج كردن غده پروستات عبارتند از :
به دلیل آسیبی كه به ماهیچه های كنترل كننده ادرار وارد می شود , احتمال بروز بی اختیاری در ادرار وجود دارد.
ناتوانی جنسی
به هر حال امروزه تكنیكهای انجام عمل پروستات برداری پیشرفت كرده است و می توان از اكثر بافتهای سالم در مقابل سرطان محافظت نمود. به وسیله روشهای جراحی پیوند اعصاب می توان از اعصاب انتهایی كه به جلوگیری از ناتوانی جنسی در مردان كمك می نمایند , محافظت كرد.
TURP
در این روش كه خارج كردن پروستات از راه مجاری ادرار نامیده می شود , مقدار كمی از پروتئین پروستات به وسیله ابزاری كه به داخل مجرای ادرار فرستاده شده است , خارج می گردد. سلولهای سرطانی به وسیله الكتریسته ای كه در انتهای این دستگاه جریان دارد , از غده پروستات خارج می شوند. این روش می تواند برای افراد زیر مفید باشد :
مردانی كه نمی توانند عمل پروستات برداری را به دلیل عوامل مربوط به وضعیت جسمانی یا سایر دلایل انجام دهند.
مردانی كه مجاری ادرار آنها به دلیل وجود بزرگی پروستات یا سرطان پروستات بسته شده است و فقط نیاز به آزادسازی مسیر جریان ادرار دارند.
پیشگیری از سرطان پروستات :
از آنجا كه هنوز دلایل بروز سرطان پروستات روشن نیست , هیچ تضمینی برای پیشگیری از آن نیز وجود ندارد. اما متخصصین معتقدند كه شما می توانید خطر بروز بسیاری از انواع سرطانها را به وسیله رعایت عوامل زیر كاهش دهید :
سیگار نكشید.
غذاهای كم چرب و با فیبر بالا مصرف كنید.
تمرینات ورزشی زیادی داشته باشید.
مطالعات جدید مربوط به تغذیه توصیه می كند كه :
مردانی كه حداقل دو بار در هفته غذاهایی مصرف می كنند كه ماده اصلی آن گوجه فرنگی است , خطر كمتری آنها را در بروز سرطان پروستات تهدید می كند.
مطالعات مربوط به ارتباط رژیم غذایی با سرطان پروستات هنوز كافی نیست . با این حال , وجود ماده ای به نام « لیكوپن » كه یك نوع آنتی اكسیدان موجود در بعضی از انواع میوه ها و سبزیجات است به دلیل اینكه می تواند از بروز بعضی از سرطانهای پروستات جلوگیری نماید , مورد مطالعه قرار گرفته است . دانشمندان معتقدند كه آنتی اكسیدانها از تخریب و C پروتئین موجود در سلولها جلوگیری می كند . ویتامین از جمله این آنتی اكسیدانها هستند . E ویتامین
برای رفع بوی بد دهان چای بنوشید
دلیل واقعی بوی دهان , مواد خاص محتوی سولفور است . باكتریهای خاصی كه در دهان این مواد را تولید می كنند در مكانهایی كه اكسیژن به آنها نمی رسند مانند زیر زبان یا لایه های عمیق پوشش مخاطی دهان زندگی كنند.
به گزارش واحد مركزی خبر به نقل از یك پایگاه اطلاع رسانی , دانشمندان امریكایی به كمك پلی فنل یكی از اجزای چای توانستند رشد حشرات موذی خیلی كوچك را متوقف سازند.
محققان حدود 48 ساعت با بررسی تاثیر پلی فنل چای بر این باكتریها دریافتند غلظت زیاد این ماده به طور كامل رشد آنها را متوقف می سازد و میزان كم آن مانع تولید انزیمی می شود كه در ساخت مواد بد بو نقش موثر دارد.
بنابراین گزارش مواد شیمیایی كاتچین و تی فلاوین جز پلی فنل ها هستند كاتچین در چای سبز و سیاه و تی فلاوین فقط در چای سیاه وجود دارد.
تحقیقات جدیدی نشان می دهند كه چای سیاه بر رشد این باكتریها تاثیر می گذارد هنگامی كه شخص 5 بار در روز با چای دهان خود را شستشو دهد لایه كمتری روی دندانها ایجاد می شود.
دوشنبه 28/2/1388 - 19:30
بیماری ها
- اگر به بیماری دیابت مبتلایید و انسولین تزریق میكنید در صورت مسافرت به مناطق خیلی گرم مراقب افت قند خون خود باشید در آب و هوای خیلی گرم انسولین از محل تزریق سریعتر جذب میشود.
دوشنبه 28/2/1388 - 19:28
فلسفه و عرفان
حـضـرت سلیمان و اصحابش برای طلب باران از شهر خارج شدند. در بین راه سلیمان مورچه ای را دید كه به پشت خوابیده و دست و پایش را به طرف آسمان بلند كرده و می گوید:
خـدایـا مـا از مـخـلوقـات تو هستیم و نیازمند به رزق تو می باشیم ، پس ما را به گناه دیگران هلاك مفرما.
سـلیـمـان (ع) بـه اصـحـاب فـرمـود: بـازگـردیـد كـه بـه دعای دیگری ، بر ما باران خواهد بارید
دوشنبه 28/2/1388 - 19:27
دانستنی های علمی
جـت شـكـاری هـمه گونه ماءموریتی 39 ـ S.A.G ساخت كشور سوئد است كه ، اولین هواپیما از نسل جدید جت های شكاری به شمار می آید این هواپیما در حقیقت اوّلین نوع از جت های شكاری سبك اسـت كـه بـا اسـتـفـاده از تـكـنـولوژی پـیـشـرفـتـه درمـوتـور، بـدنـه ، سـیـسـتـم هـای كنترل فرامین به وسیله سیم های الكتریكی ، و ابزار آلات میكرو الكترونیكی طراحی شده است هواپیمای كم حجم و دارای قابلیت از هواپیماهای شكاری سنگین تر و گران تر می باشد.
هـدف اصـلی از طـراحـی این نوع هواپیما از نظر نظامی ، این است كه هواپیما و خلبان آن باید بـه خـوبـی قـادر بـه انـجـام ماموریت های چند گانه كه عبارت باشد از: دفاع هوایی ، حملات هوایی ، و ماءموریت های تجسّسی ؛ باشد. این مقدوریت انجام ماءموریت های چند گانه ، به طور مـنـتـج بـه قـابـلیـت عـمـلیاتی بودن یك اسكادران رزمی هوائی می گردد كه از نظر تكنیكی ، تاكنون میسّر نبوده است.
عـامـل مـهـم دیـگـر در امـكـان انجام ماءموریت های یاد شده ، گسترش استفاده ازتكنولوژی جدید در سـیـسـتم های كنترل و نشان دهنده های درون كابین می باشد كه به نحو چشم گیری از كارهایی كـه قـبـلاً انـجـام آن هـا فـقـط به عهده خلبان بوده است ، می كاهد و در نتیجه دست او را در انجام بهتر ماءموریت باز می گذارد.
39 ـ S.A.G بـا بـهـره گـیـری از رادار جـدیـد (بـالس ـ داپـلر) خـود (یـا بـرد بـیـش از 100 مـایـل) قـادر بـه هـدف یـابـی در هـر ارتـفـاعـی اسـت. هـمـچـنـیـن ایـن هـواپـیـمـا قـادر اسـت بـه حـمـل نـسـل جـدیدی از موشك های هوا به هوا برای مسافت های متوسط و نیز دارای توپ كاتن با قـابـلیـت عـمـلیـاتـی زیـاد مـی بـاشد. نقش ‍ حیاتی كارآیی 39 ـ S.A.G در ماموریت های دفاع هـوایـی ، قابلیت گردش های تند و مانورهای سریع آن است. برق ذخیره داخلی آن ، هواپیما را در صورت لزوم ، بی نیاز از برق زمینی برای استارت و روشن كردن می نماید.
رادار بـسیار عالی این هواپیما، نیز، در صورت لزوم ، آن را بی نیاز از پشتیبانی رادار زمینی می سازد. ترتیب اتخاذ شده در آرایش هواپیما با مهمّات زیر بدنه به گونه ای است كه آن را قـادر بـه انـجام حملات سنگین هوایی می نماید. این هواپیما با بهره گیری از همان رادار، قادر بـه حـمل انواع بمب های لیزری و موشك های راداری هوا به زمین ، می باشد و با استفاده از همین رادار است كه ماءموریت های شبانه با كمك گرفتن از یك دستگاه فلیر (با سنسور مادون
قرمز)، به نحو احسن قابل انجام است.
39 ـ S.A.G بـا حـمـل بـاد در زیـر بـدنـه ، قـابـلیـت اقـدامـات مـتـقـابل الكترونیكی و ضد الكترونیكی رادارها و سایت های موشكی دشمن را به شدت كاهش می دهد.
در مـاءمـوریـت هـای تـجـسّسی و شناسایی نیز دارای برد اطلاعاتی وسیعی می باشد. چنان كه بـیـان شد، این هواپیما به خاطر استفاده گسترده از تكنولوژی جدید دارای اهمیت زیادی است كه سـهـم مـؤ ثـّری در كـاهش وزن و اندازه هواپیما دارد. این تكنولوژی بیش تر در موتور، بدنه ، فرامین كنترل ، نشان دهنده های الكترونیكی ، و كامپیوتر این هواپیما به كار گرفته شده است. بـه عـنـوان مـثـال در بـخـش مـوتـور، بـا بـه كـار گـرفـتـن هـمـان قـدرت سـابق ، به وزنی معادل نصف موتورهای پیشین (با بهره گیری از كاهش 30 از حـجم آن و مصرف سوخت كم تر)، دست یافته شده است. این مساءله از آن جا اهمیت پیدا می كند كه بدانیم 8 وزن یـك شـكـاری ، بـسـتگی به اندازه موتور و مصرف سوخت آن دارد. و نیز در قسمت بدنه با استفاده از كمپوزیت تا 25 از وزن معمول كاسته شده است كه 30 بـدنـه 39 ـ S.A.G از ایـن مـاده تـشـكـیـل مـی شـود بـا تـوجـه بـه ایـن مـوارد اسـت كـه سیستم كنترل فرامین ، از نوع سیستم پرواز با سیم (الكتریكی) ساخته می شود كه كارآیی هواپیما در انجام ماءموریت های چند گانه ، در حدّ مطلوب و حتی عالی حفظ شود (5).
مشخصات ظاهری 39 ـ S.A.G:
وزن : 18000 پوند؛
فاصله دو سر:26 فوت ؛
طول هواپیما:46 فوت ؛
سرعت :مافوق صوت در هر ارتفاعی
دوشنبه 28/2/1388 - 19:25
دعا و زیارت
«هشام بن عبدالملك» خلیفه مستبد اموی، سالی برای زیارت به مدینه و مكه رفت. وقتی به مدینه رسید و اندكی آسود، گفت: «یكی از اصحاب پیامبر را نزد من آورید.» اطرافیانش به وی گفتند: «كسی از یاران پیامبر زنده نمی‏باشد و همه مرده‏اند». هشام گفت: «پس یكی از تابعین را بیاورید.»
«طاووس یمانی» یكی از یاران حضرت علی (ع) را یافتند و نزد هشام بردند. طاووس وقتی كه به مجلس هشام رسید نعلین خود را از پا در آورد و گفت:
«السلام علیك یا هشام، چطوری؟» سپس بدون اینكه منتظر جواب وی شود، بدون اجازه هشام نشست.
هشام بسیار عصبانی شد و خواست كه هشام را به قتل برساند، اما یاران و اطرافیانش به وی گفتند: «اینجا حرم رسول خدا، و این مرد هم از علما است و او را نمی‏توان كشت» هشام كه وضع را آنطور دید، رو كرد به طاووس و گفت: «ای طاووس تو با چه دل و جرأتی این كار را انجام دادی؟» طاووس در جواب هشام گفت: «مگر چه كار كردم؟» هشام با بیشتری گفت: «تو در اینجا چند عمل بی‏ادبانه مرتكب شدی، یكی آنكه نعلین خود را در كنار بساط من بیرون آوردی، و این كار در نزد بزرگان زشت است، دیگر اینكه مرا امیرالمؤمنین نگفتی. و دیگر اینكه بدون دستور من، در حضورم نشستی و بر دست من بوسه نزدی.»
طاووس گفت: «من نعلین خود را به این دلیل پیش تو در آوردم كه هر روز پنج بار پیش خداوند بزرگ كه خالق همه است بیرون می‏آوردم و او بر كار من خشم نمی‏گیرد، و دلیل اینكه تو را امیرالمؤمنین نخواندم، این است كه همه مردم به امیری تو راضی نیستند، و من اگر می‏گفتم، امیرالمؤمنین، دروغ گفته بودم. و اما اینكه تو را به نامت و بدون لقب خواندم، به این دلیل است كه، خداوند بزرگ دوستان خود را با نام بدون لقب می‏خواند و گفته است یا، داود و یا یحیی و... اما دشمنان خود را به لقب یاد كرده است و گفته: «تبت یدا ابی لهب و تب». و اما اینكه دست تو را نبوسیدم، این بود كه از امیرالمؤمنین شنیدم كه گفت: «روا نیست بر دست هیچ كس بوسه زدن، مگر دست زن خویش بر مبنای رابطه زن و شوهری، و دست فرزند خویش بر اساس رحمت پدری» و دیگر اینكه بدون اجازه در پیش تو نشستم، از علی (ع) شنیدم كه فرمود: هر كه می‏خواهد، مردی دوزخی را ببیند، بگوئید، در مردی نگرد كه نشسته باشد و در پیشگاه وی عده‏ای ایستاده باشند.» هشام از دلیری طاووس سخت برآشفت و گفت: «ای طاووس مرا پندی و نصیحتی بگوی.» طاووس در جواب گفت:
«از امیرالمؤمنین شنیدم كه فرمود: در دوزخ مارهایی هستند، هر كدام به اندازه یك كوه و عقربهایی هستند به اندازه چند شتر منتظر امیری هستند كه با رعیت خود عدل نكند.» طاووس وقتی كه این سخن را گفت، برخاست و از آنجا فرار كرد.
گفتنی های تاریخ علی سپهری اردستانی
دوشنبه 28/2/1388 - 19:24
موسيقي
هر آهنگ ساز بزرگ زمانی كه قطعه ای را می سازد خواه این قطعه موسیقی كلاسیك باشد یا غیر كلاسیك، در درون شنونده احساسی عمیق ایجاد می كند دلیل آن امر این است كه او سخنی برای گفتن دارد و این سخن را با موسیقی خود بیان می كند. همین نكته است كه موجب میشود آثار آهنگسازان بزرگ پایدار بماند. و هر زمانی كه شخص آنها را می شنود احساسی در درون او بوجود می آید. شاید مهمترین تعریف برای واژه كلاسیك ((جاودانگی )) است.
كلاسیك، به معنی چیزی است كه برای همیشه به جا می ماند، مانند افسانه رابینسون كروزوئه، نمایشنامه شكسپیر و سمفونی های بتهوون. در زمان او صدها آهنگساز دیگر زندگی می كردند كه آثار خوبی می نوشتند، و پایبند به قوانین كلاسیك بودند و موسیقی آنها نیز باوقار و درست بود اما آثار هیچ یك از آنها باقی نمانده است. دلیل آن می تواند این باشد كه در آثار آنها كمال كلاسیك وجود ندارد، و در شنونده احساسی ایجاد می كند، آن آثار، چیز دیگری را نیز كم دارد، كه آن هم زیبایی است.
سایت دانستنیها
دوشنبه 28/2/1388 - 19:22
دعا و زیارت
قال الله الحكیم: ((الذی خلق الموت و الحیوة لیبلوكم ایكم حسن عملا))
ترجمه:
خدائی كه مرگ و زندگانی را آفرید كه تا شما بندگان را بیازماید كدامین در عمل نكوترید))
((قال السجاد علیه السلام: انما خلق الدنیا و اهلها لیبلوهم فیها))
ترجمه:
خدا دنیا و اهلش را آفرید تا آنان را بیازماید.
شرح كوتاه:
موارد امتحان در دنیا از قبیل ترس، گرسنگی، مرض، از دست دادن جوان، ورشكستگی مالی، اتهام بی مورد، همسایه بد و... می باشد.
چون این دنیا محل كشت و كار، و سپس امتحان است، خوش بحال كسی كه در حال خوشی و ناخوشی در همه مراحل زندگی مردود نشود.
یك وقت ثروت است و انسان به فقر امتحان می شود.
در ثروت شكر و در فقر صبر چاره ساز است. همه مورد آزمایش الهی قرار می گیرند فقط از نظر كمی و كیفی فرق می كند. نمی بینید عده ای اهل ادعا و لاف زدن هستند، و بوقت آزمایش می بازند، و صبر را از دست می دهند و در غربال شدن، جائی برای با ماندن ندارند؟!
یكصد موضوع 500 داستان سید على اكبر صداقت
دوشنبه 28/2/1388 - 19:19
بیماری ها
بی.بی.سی: دانشمندان می‏گویند افكار منفی می‏تواند انسان را در برابر بیماریها آسیب‏پذیر كند.مطالعه‏ای كه نتایج آن در نشریه (گزارش تحقیقات آكادمی ملی علوم آمریكا منتشر شده است، فعالیتهای منفی مغز را با ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن مرتبط می‏داند. پژوهشگران دانشگاه ویسكانسین مدیسون، افرادی را كه فعالیت مغزی آنها در ناحیه مرتبط با افكار منفی، شدید بود مورد مطالعه قرار داده‏اند و برای محك زدن مقاومت جسمانی این افراد در برابر بیماریها، به آنها واكسن آنفلوآنزا تزریق كرده‏اند. كسانی كه در این ناحیه از مغز بیشترین فعالیت را داشتند بدتر از سایرین به واكسن، واكنش نشان دادند.دانشمندان از قبل می‏دانستند كه افراد منفی باف، یعنی كسانی كه در مقابل رویدادهای ناگوار حساس ترند، در سمت راست بخشی از مغز، فعالیت بیشتری نشان می‏دهند.فعالیت بیشتر در سمت چپ این ناحیه به واكنش‏های عاطفی مثبت ارتباط دارد. دكتر دیوید سن كه این پژوهش‏ها را هدایت كرده است، در جمع بندی آزمایشهای انجام شده، گفت: عواطف در تنظیم و تعدیل سیستم هایی در بدن كه بر سلامت ما تأثیر می‏گذارد، نقش مهمی دارد.
دوشنبه 28/2/1388 - 19:18
دعا و زیارت
پرسش: آداب تلاوت قرآن در كلام معصومین چیست؟
پاسخ: پیامبر گرامی (ص) فرمودند: «خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی كنید.»1
قرائت قرآن، آدابی دارد كه به برخی از آنها اشاره می شود:
الف) مسواك زدن كه پیامبر (ص) بر آن دستور داده است؛2
ب) وضو و طهارت داشتن هنگام تلاوت قرآن؛3
ج) پناه بردن به خداوند پیش از قرائت قرآن: قرآن كریم می فرماید: «وقتی قرآن می خوانی، از [شر] شیطان رانده شده به خداوند پناه ببر.» (نحل، 98)
د) قرائت از روی قرآن كه پیامبر (ص) فرمود: «قرائت قرآن از روی مصحف بهترین اعمال امت من است.»4
هـ) قرائت قرآن با صدای خوش كه خاتم پیامبران (ص) فرمود: «هر چیزی زیوری دارد و زیور قرآن، صوت نیكو است.»5
و) قرائت قرآن همراه با خشوع: قرآن می فرماید: «آیا وقت آن نرسیده است كه دلهای مؤمنان در برابر ذكر خدا و آنچه از حق نازل شده، خاشع گردد؟» (حدید، 16)
ز) قرائت همراه با حزن و با حالت اندوه: پیامبر خدا (ص) فرمود: «براستی قرآن همراه با حزن نازل شده است؛ بنابراین، هنگامی كه قرآن می خوانید گریه كنید و اگر گریه نكردید، حالت گریه به خود بگیرید.»6
ح) تلاوت قرآن همراه با ترتیل: قرآن می فرماید: «و رتل القرءان ترتیلاً؛ (مزمل، 4) قرآن را با دقت و تأنی بخوان.»
ی) یعنی قاری قرآن تنها به خواندن الفاظ، بدون توجه به معانی آن، اكتفا نكند؛ بلكه همراه با قرائت آن در معانی قرآن اندیشه كند. از آیاتش پند گیرد؛ چنان كه امیرمؤمنان علی (ع) در وصف پرهیزكاران می فرماید: آنان در شب به پا خاسته و قرآن را شمرده و با تدبر تلاوت می كنند. جان خویش را با آن محزون می سازند و دوای درد خود را از آن می گیرند. هرگاه به آیه ای برسند كه در آن تشویق باشد، با علاقه و امید به آن روی می آورند و روح و جانشان با شوق بسیار درآن خیره می شود و آن را همواره «نصب العین» خود می سازند، و هرگاه به آیه ای برخورد كنند كه در آن بیم باشد، گوش های دل خود را برای شنیدن آن باز می كنند و صداهای ناله و برخورد زبانه های آتش در گوششان طنین انداز است7.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
.1 كافی، محمد بن یعقوب كلینی، ج 2، ص 574، باب 461، حدیث 1، نشر دارالتعارف، بیروت.
2- بحارالانوار، ج 89، ص.213
3- ر.ك: بحارالانوار، ج 89، ص 210، حدیث.2
4- بحارالانوار، ج 89، ص.202
5- كافی، ج 2، ص.615
6-جامع الاخبار، ص 57- بحارالانوار، ج 92، ص 210 و.216
7- نهج البلاغه، خطبه 193- معجم المفهرس، ص 12، نشر مؤسسه امیرالمؤمنین (ع).
دوشنبه 28/2/1388 - 19:16
دعا و زیارت
جنگ تبوك پیش آمد. پیغمبر صلی الله علیه و آله مسلمین را به پیكار ترغیب نموده با سپاهی به آن طرف حركت كرده عده ای از منافقین و سه نفر از مؤ منین كه سابقه نفاقی نداشتند تخلف جسته به همراه لشكر نرفتند. یكی از مؤ منین متخلف كعب ابن مالك شاعر بود.
كعب گفت من در آن روزها نیرو و قدرتم بیشتر از پیش بود و سابقه نداشت رد یك زمان دو وسیله سواری داشته باشم مگر در همان اوان جنگ تبوك. هر روز با خود می گفتم امروز خواهم رفت آن روز می گذشت و نمی رفتم باز فردا همینطور، بالاخره سستی نموده و از حضور در جنگ و سپاه مسلمین خودداری كردم. روها ببازار می رفتم ولی كارم گره پیدا می كرد و منظورم حاصل نمی شد. با هلال ابن امیه و مرارد بن ربیع مصادف شدم آنها هم مانند من تخلف جسته بودند بطوریكه می گفتند وضع كار ایشان نیز پیچیده بود.
تا مدتیكه مسلمین در راه این جنگ بودند، بهمین ناراحتی و پیچیدگی گرفتار بودیم شنیدیم سپاه اسلام بهمراهی پیغمبر صلی الله علیه و آله مراجعت می كنند از كرده خود پشیمان شدیم و به استقبال بیرون آمدیم وقتی خدمت حضرت رسول رسیدیم آنجناب را به سلامتی تهنیت گفتیم سلام كردیم ولی حضرت جواب نداده رو از ما برگردانید به رفقا و دوستانمان سلام كردیم آنها هم جواب ندادند. این بخر به گوش ‍ خانواده های ما رسید ایشان نیز از گفتار با ما خودداری كردند. وضعی عجیب پیش آمد به مسجد كه وارد می شدیم با هر كس صحبت می كردیم جواب نمی داد.
زنان ما خدمت پیغمبر صلی الله علیه و آله رفته گفتند شنیده ایم شما از شوهران ما رو بر گردانیده ای آیا ما نیز از آنها جدا شویم. حضرت رسول به آنها فرموده بود كناره گیری نكنید ولی نگذارید با شما نزدیكی كنند. كعب و دو رفیقش از مشاهده این وضع گفتند: بودن ما در مدینه چه فایده دارد اكنون كه با ما سخن نمی گویند از پیغمبر صلی الله علیه و آله گرفته تا خانواده و دوستانمان همه از ما لب فرو بسته اند. خوبست از مدینه خارج شویم در میان كوهها به راز و نیاز و توبه و استغفار مشغول گردیم یا خداوند توبه ما را می پذیرد و یا به همین حال از دنیا می رویم به جانب یكی از كوههای مدینه رفتند روزها روزه می گرفتند و شبها را به مناجات می گذراندند خانواده آنها برای ایشان غذا می آوردند ولی صحبت نمی كردند مدتی گذشت كار آنها استغفار و گریه و زاری بود. گفته اند پنجاه روز را به این حال سپری كردند. روزی كعب به دوستان خود گفت اكنون كه مورد خشم خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و خانواده و دوستانمان هستیم چرا ما خود را بر یكدیگر خشم نگیریم. بیائید از هم جدا شویم. هر كدام دور از دیگری مشغول راز و نیاز و توبه و بازگشت شویم و با هم صحبت نكنیم تا بمیریم یا خدا توبه ما را قبول كند سه روز از یكدیگر فاصله گرفتند شبها در دل كوه هر كدام به گوشه ای راز و نیاز داشته بطوری دور بودند كه هم را نمی دیدند. شب سوم حضرت رسول صلی الله علیه و آله در خانه ام السلمه بود. در آن شب آیه قبول توبه آنها نازل شد.
(لقد تاب الله علی النبی و المهاجرین و الانصار الذین اتبعوه فی ساعة العسرة من بعد ما كاد یزیغ قلوب فریق منهم ثم تاب علیهم انه بهم رؤ ف نرحیم، و علی الثلاثة الذین خلفوا حتی اذا ضاقت علیهم الارض بما رحت و ضاقت علیهم انفسهم و ظنوان لا ملجاء من الله الا الیه ثم تاب علیهم لیتوبوا، ان الله هوالتواب الرحیم)
همانا پذیرفت خداوند بواسطه پیغمبر صلی الله علیه و آله توبهئ مهاجرین و انصار را آن كسانیكه در هنگام سختی و دشواری او را پیروی كردند پس از آنكه نزدیك بود دلهای بعضی از آنها برگردد (از رفتن به جنگ با این دشواری بعد از این تمایل كه پیدا كردند به برگشتن باز خداوند از آنها گذشت او به مؤ منین رؤ ف و مهربان است. و پذیرفت توبه آن سه نفری را كه خلاف (73) كردند و از رفتن به جنگ خودداری نمودند. كار بر آنها به طوری دشوار شد كه زمین با این وسعت بر ایشان تنگ گردید و دلهایشان از اندوه گرفته و تنگ شد، دانستند پناهی از خدا نیست مگر بسوی خودش، توبه آنها را بر پیغمبر نازل نمود تا مؤ منین توبه نمایند. خدای همانا بسیار توبه پذیر و مهربان است.
كتاب داستانها و پندها جلد چهارم مصطفى زمانى وجدانى
دوشنبه 28/2/1388 - 19:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته