• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 544
تعداد نظرات : 323
زمان آخرین مطلب : 3958روز قبل
دعا و زیارت
بسیجی فردی است كه نشاط دینی دارد كردار و گفتار بسیجی بوی عطر دین می‌ دهد روحیه او روحیه مذهبی و معنوی است و از انضباط دینی برخوردار است. انجام اعمال دینی برای فرد بسیجی آسان و گوارا است و با نشاط با دستورات دینی روبرو می‌شود.
سایت بسیج
سه شنبه 29/2/1388 - 13:18
بیماری ها
فارسی من داروش است، به من داروش، كشمش گاو و مویزك عسلی هم می‏گویند، عربی من دبق است. من یك گیاه طفیلی هستم كه بیشتر روی درخت سیب، گلابی و چند گیاه جنگلی زندگی می‏كنم، و در غالب جنگلها و كوهستانهای ایران مخصوصا اطراف البرز، لواسان، دره سفید بود، جنگل رستم آباد، بین منجیل و رشت، امامزاده ابراهیم و شمال لوشان می‏رویم. گیاه من همیشه سیز است و مانند كره‏ای مدور روی درختان جنگلی می‏نشیند. برگهای من گوشتدار و بیضی شكل است كه در اثر فشردن مایعی سبز رنگ از آن خارج می‏شود. گلهای من نر و ماده هستند میوه من گوشتدار، سفید به اندازه‏ی یك نخود است و دارای لعابی چسبنده می‏باشد كه با آن چسب درست می‏كنند. من با اینكه طفیلی هستم، معذالك برای درخت میزبان خود نه تنها ضرری ندارم، بلكه در تغذیه به او كمك می‏كنم و همیشه او را شاداب نگاه می‏دارم، برای این كار شیره خام گیاه را مكیده و آن را پرورده به درخت میزبان بر می‏گردانم تا با آن بهتر تغذیه كند. قسمت مورد استفاده من برگها، ساقه، و میوه من است. برگ من دارای املاح پتاسیم، كلسیم، منیزیم و چند ماده دارویی است. میوه من معده را تحریك می‏كند. مواد دارویی من بر حسب نوع گیاه میزبان فرق می‏كند، ولی عموما در رفع خونریزیهای داخلی مؤثر می‏باشند.
جوشانده بیست تا سی گرم، برگ من در یك لیتر آب به مقدار یك فنجان قبل از غذا تجویز می‏شود تا خونریزیهای داخلی و خونریزیهایی كه در فواصل عادت ماهانه زنان پیدا می‏شود بر طرف كند، مصرف زیادتر آن خطرناك است. چنانچه میوه درخت مرا در آب گرم خیسانده و پوست آن را از شهد آن جدا كرده، صاف كنید، و آن را با مغز گردو یا مغز دانه بید انجیر سرشته بخورید، جهت سودا، بلغم و باز شدن گرفتگیهای داخلی، عرق النساء بواسیر نافع است، مالیدن شیره آن روی دملها، باعث سرباز كردن آنهاست، چنانچه بر مفاصل مالیده شود، آنها را می‏كند، شیره میوه من بازر نیخ و زفت جهت جدا شدن ناخن و با آهك و آب انگور و عسل جهت رویاندن ناخن و با حنا جهت امراض جلدی، و با روغن جهت دراز كردن مو بسیار مفید است. جوشانده میوه من با كمی آب آهك جهت تحلیل ورمهای طحال مؤثر است. مقدار خوراك میوه من یك مثقال و زیادتر از آن باعث دل پیچه و ثقل است، و چون دانه مرا با عسل و دوشاب و سپستان بپزند و مانند نخ باریك كرده، و بر روی درختان بیندازند پرندگانی كه روی آن بنشینند چسبیده، صید می‏شوند و چون دانه مرا با قرمز دانه مخلوط كنند رنگ آن زیادتر می‏شود و در سایر رنگها نیز مؤثر است.
زبان خوراكیها جلد دوم دكتر غیاث الدین جزایرى
سه شنبه 29/2/1388 - 13:16
موبایل
80- ظرفیت حافظه موقت راتنظیم كنید:‌
حافظه ای راكه IE برای نگهداری صفحات وب استفاده می كند، به اندازه 5 درصد ظرفیت هارددیسك خود ظرفیت كنید(این حافظه حداقل 10 مگابایت است). برای این منظور، ازمنوی Tools، گزینه Internet Options راانتخاب كرده وبه صفحه Genral بروید. درقسمت Intemet Temporary Files دكمه Settings راكلیك كرده ودكمه لغزان رابه مكان مناسبی جابه جا كنید.
سه شنبه 29/2/1388 - 13:8
دعا و زیارت
سل من الرفیق قبل الطریق و عن الجار قبل الدار.
ترجمه:
پیش از آنكه درباره راه بپرسی، درباره«رفیق راه» بپرس، و پیش از آنكه«خانه» انتخاب كنی درباره«همسایه» پرس و جو كن.
شرح:
بر اساس این فرمایش امام علیه‏السلام، در زبان فارسی هم ضرب‏المثلی رواج یافته است كه می‏گویند:«بگو رفیقت كیست، تا بگویم چگونه آدمی هستی». و شاعری، همین معنی را به شعر در آورده است:
تو، اول بگو: با كیان زیستی؟ پس آنگه، بگویم كه: تو، كیستی!
سخن امام، این هشدار را می‏دهد كه: انسان باید دقت كند و هنگام سفر، از رفیق راه و همسفر بد و فاسد، پرهیز و دوری جوید، و همچنین هنگام انتخاب خانه، مراقبت كند، تا با اشخاصی نادرست و گمراه، همسایه نشود. زیرا، همسفر فاسد و همسایه گمراه، علاوه بر زیانها و ناراحتیهایی كه تولید می‏كنند، بر اثر همراهی و همنشینی و معاشرت پی در پی، در روحیه انسان، تأثیر بد می‏گذارند. و چه فاسد، خود نیز، اندك اندك و ندانسته، به فساد و گمراهی كشیده میشود. به همین دلیل، ما باید مراقب باشیم و در هر كاری كه انجام میدهیم، با كسانی همراهی و همفكری كنیم كه مطمئن باشیم درستكار و با ایمان و پاك و نیك كردارند.
این سخن، میتواند ما را، در این جهت نیز راهنمائی كند كه: هر گاه در انتخاب راهی و انجام كاری دچار شك و تردید شدیم، یا اگر دیدیم كه خودمان، قادر به انتخاب راه درست نیستیم، بهتر است پیش از آنكه با چشم بسته به راهی برویم یا شروع به كاری كنیم، افراد دیگر را درنظر بگیریم. یعنی ببینیم كسانی كه عقل و درایت و ایمان و پارسایی آنها ثابت شده است، چه كار میكنند و از كدام راه می‏روند، تا ما نیز همان راه را در پیش گیرم. به این ترتیب، علاوه بر آنكه به گمراهی و فساد دچار نمی‏شویم، از وجود همراه و همنشین خوب هم بهره‏مند می‏گردیم.
نهج‏البلاغه-نامه 31 هئیت تحریریه بنیاد نهج‏البلاغه(پندهاى كوتاه از نهج‏البلاغه)
سه شنبه 29/2/1388 - 13:3
دعا و زیارت
منع تلقین منفی
لا تحدث نفسك تفقر و لا طول عمر.
فقـر و تنگـدستـی و طـول عمـر را به خـود تلقیـن نكـن.
سیره و سخنان پیشوایان - سایت شارح
سه شنبه 29/2/1388 - 13:1
دعا و زیارت
كل مقتصر علیه كاف.
هر چه كه بر آن بسنده شود، كافی است یعنی با قناعت، چیزی كم نمی‏آید.
كلمات قصار مولا علی (ع)
سه شنبه 29/2/1388 - 12:57
فلسفه و عرفان
از منبر پایین آمد و مردم، مجلس را ترك می‏گفتند. شیخ ابوسعید ابوالخیر امشب چه شوری برپا كرد!همه حاضران، محو سخنان او بودند و او با هر جمله كه می‏گفت: نهال شوق در دل‏ها می‏كاشت. اما من هنوز نگران قرضی بودم كه باید می‏پرداختم. وام سنگینی برعهده داشتم و نمی‏دانستم كه چه باید كرد. پیش خود گفتم كه تنها امیدی كه می‏توانم به آن دل ببندم، ابوسعید است. او حتما به من كمك خواهد كرد. شیخ، گوشه‏ای ایستاده بود و مردم گرد او حلقه زده بودند.ناگهان پیرزنی پیش آمد. شیخ به من اشاره كرد. دانستم كه باید نزد پیرزن روم و حاجتش را بپرسم. پیرزن گفت: كیسه‏ای زر كه صد دینار در آن است، آورده‏ام كه به شیخ دهم تا میان نیازمندان تقسیم كند. او را بگو كه در حق من دعایی كند. كیسه را گرفتم و به شیخ ابوسعید سپردم. پیش خود گفتم كه حتما شیخ حاجت من را دانسته و این كیسه زر را به من خواهد داد. اما ابوسعید گفت: این كیسه را بردار و به گورستان شهر ببر. آن جا پیری افتاده است؛ سلام ما را به او برسان و كیسه زر را به او ده و بگوی: اگر خواستی، نزد ما آی تا باز تو را زر دهیم.
شبانه به گورستان رفتم. بین راه با خود می‏اندیشیدم كه این مرد كیست كه ابوسعید از حال او خبر دارد، اما نیاز من را نمی‏داند و بر نمی‏آورد. وقتی به گورستان رسیدم، به همان نشانی كه شیخ داده بود، پیری را دیدم كه طنبوری زیر سر نهاده و خفته است.به او سلام كردم و سلام شیخ را نیز رسانیدم. اما ترس و وحشت، پیر را حیران كرده بود. سخت هراسید. خواست كه بگوید تو كیستی كه من كیسه زر را به او دادم و پیغام ابوسعید را نیز گفتم. پیر همچنان متحیر و ترسان بود. كیسه را گشود و دینارهای سرخ را دید. نخست می‏پنداشت كه خواب است، اما وقتی به سكه‏های طلا دست كشید و آن‏ها را حس كرد، دانست كه خواب نمی‏بیند. لختی به دینارها نگریست، سپس سر برداشت و خیره خیره به من نگاه كرد. ناگهان به حرف آمد و گفت: مرا نزد شیخ خود ببر. گفتم برخیز كه برویم.
بین راه همچنان متحیر و مضطرب بود. گفتم: اگر از تو سؤالی كنم، پاسخ می‏دهی؟ سر خود را به پایین انداخت. دانستم كه آماده پاسخگویی است. گفتم: تو كیستی و در گورستان چه می‏كردی و ابوسعید، این كیسه زر، به تو چرا داد؟ آهی كشید و غمگینانه گفت: مردی هستم فقیر و وامانده از همه جا. پیشه‏ام مطربی است و وقتی جوان بودم، مردم مرا به مجالس خود می‏خواندند تا طنبور زنم و آواز بخوانم و مجلس آنان را گرم كنم. در همه جای شهر، هرگاه دو تن با هم می‏نشستند، نفر سوم آنان من بودم. اكنون پیر شده‏ام و صدایم می‏لرزد و دستم آن هنر و توان را ندارد كه از طنبور، آواز خوش برآرد. كسی مرا به مجلس خود دعوت نمی‏كند و به هیچ كار نمی‏آیم. زن و فرزندم نیز مرا از خود رانده‏اند.
امشب در كوچه‏های شهر می‏گشتم. هر چه اندیشیدم، ندانستم كه كجا می‏توانم خوابید و امشب را سر كنم. ناچار به گورستان آمدم و از سردرد و شكسته دلی، گریستم و با خدای خود مناجات كردم و گفتم: خدایا!جوانی و توش و توانم رفته است. جایی ندارم. هیچ كس مرا نمی‏پذیرد. عمری برای مردم طنبور زدم و خواندم و محفل آنان را آراستم و اكنون به این جا رسیدم. امشب را می‏خواهم برای تو بنوازم و مطرب تو باشم. تا دیرگاه می‏نواختم و مجلسی را كه در آن خود و خدایم بود، گرم می‏كردم. می‏خواندم و می‏گریستم تا این كه خوابم برد.
دیگر تا خانه شیخ راهی نمانده بود. پیر همچنان در فكر بود و خود نمی‏دانست كه چه شده است.به خانه شیخ رسیدیم. وارد شدیم.ابوسعید، گوشه‏ای نشسته بود. پیر طنبور زن، بی‏درنگ به دست و پای شیخ افتاد و همان دم توبه كرد. ابوسعید گفت: «ای جوانمرد!یك امشب را برای خدا زدی و خواندی، خداوند رحمت تو را ضایع نكرد و بندگانش را فرمان داد كه تو را دریابند و پناه دهند.» طنبور زن، آرام گرفت. ابوسعید، روی به من كرد و گفت: «بدان كه هیچ كس در راه خدا، زیان نمی‏كند. حاجت تو نیز برآورده خواهد شد.»
یك روز گذشت، شیخ از منبر و مجلس فارغ شده بود. در همان مجلس، كسی آمد و دویست دینار به من داد و گفت: این را نزد ابوسعید ببر. وقتی به خدمت شیخ رسیدم، گفت: این دینارها را بردار و طلبكارانت را دریاب!
حكایت پارسایان رضا بابایی
سه شنبه 29/2/1388 - 12:51
دعا و زیارت

1 - انسان در زندگی ابتدائی خویش كه دنیوی و موقتی است مانند یك حبابی خیمه هستی خود را روی دریای بیكران ماده زده در همه فعالیتهائی كه در مسیر وجود می كند سر سپرده امواج خروشان ایندریای بیكران است و سر و كار با ماده دارد.
حواس بیرونی و درونیش بماده و مادیات مشغول و افكارش نیز پای بند معلومات حسی اش می باشد، خوردن و آشامیدن و نشستن و برخواستن و گفتن و شنودن و رفتن و آمدن و جنبیدن و آرمیدن و بالاخره همه فعالیتهای زندگی را روی ماده انجام میدهد و فكری جز این ندارد.
و گاهی كه پاره ای از معنویات را مانند دوستی و دشمنی و بلندی همت و بزرگی مقام و نظائر آنها تصور می كند، اكثریت افهام آنها را بواسطه مجسم ساختن مصداقهای مادی در نظر تصور میكنند چنانكه شیرینی پیروزی رابا شیرینی قند و شكر و جاذبه دوستی را با كشش مغناطیس و بلند همتی را با بلندی مكان یا جای یكی از ستارگان و بزرگی مقام را با بزرگی كوه یا نظیر آن حكایت مینمایند.
در عین حال افهام در توانائی درك و تفكر معنویات كه از جهانی وسیعتر از ماده میباشند مختلفند و مراتب گوناگون دارند؛ فهمی است كه در تصور معنویات هم افق صفر است و فهمی است كه كمی بالاتر از آن می باشد و بهمین ترتیب تا برسد به فهمی كه با نهایت آسانی وسیعترین معنویات غیر مادی را درك می كند.
و در هر حال هر چه توانائی فهمی در درك معنویات بیشتر باشد بهمین نسبت تعلقش بجهان ماده و مظاهر فریبنده اش كمتر و همچنین هر چه تعلق كمتر توانائی درك معنویات بیشتر می باشد، و با این وصف افراد انسان با طبیعت انسانی كه دارند همگی استعداد این درك را دارند و اگر استعداد خود را ابطال نكنند قابل تربیتند.
2 - از بیان گذشته این نتیجه بدست میآید كه معلومات هر یك از مراتب مختلف فهم را بمرتبه پائین تر از خود نمیشود تحمیل كرد وگرنه نتیجه معكوس خواهد داد و مخصوصا معنویاتی كه سطح شان از سطح ماده و جسم بسی بالاتر است اگر بی پرده و پوست كنده بفهم عامه مردم كه از حس ‍ و محسوس تجاوز نمی كند تحمیل شود بكلی ناقض غرض خواهد بود.
اینجا بعنوان نمونه مذهب و ثنیت را میتوان ذكر نمود كسیكه با تاءمل عمیق در بخش اوپانیشاد ویدای هندی دقت كند و همه اطراف سخنان این بخش ‍ را پائیده ندارد ولی متاسفانه چون بی پرده و لفافه بیان شده وقتیكه نقشه توحید خدای یگانه كه در اوپانیشادها تنظیم شده در سطح افكار عامه پیاده میشود جز بت پرستی و اعتراف بخدایان بسیار از آب در نمیآید.
یس در هر حال اسرار ماوراء طبیعت و ماده را بپای بندان عالم ماده در پس ‍ پرده باید گفت:
3- در عین حال كه در مذاهب دیگر برخی از مردم از مزایای دینی محرومند مانند صنف زن در مذهب برهمنی و كلیمی و مسیحی و مانند محرومیت عامه از مداخله در معارف كتابهای مقدس دروثنیت و مسیحیت، اسلام هیچگونه محرومیتی در مزایای مذهبی برای كسی قائل نیست و عامه و خاصه و زن و مرد و سیاه و سفید در امكان دست یافتن بامتیازات مذهبی پیشش مساوی میباشند چنانكه خدای متعال میفرماید: ((انی لا اضیع عمل منكم من ذكر او انثی بعضكم من بعض)) سوره آل عمران آیه 195 (ترجمه: من تباه می كنم عمل عمل كننده ای را از شما از مرد یا زن همه از همدیگرید از یكنوعید) و می فرماید: ((یا ایها الناس انا خلقناكم من ذكر و اثنی وجعلناكم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اكرمكم عندالله اتقاكم)) سوره حجرات آیه 13 (ترجمه: ای مردم ما همه شما از مردی و زنی آفریدیم و شما را بگروههای بزرگ و كوچك قسمت كردیم كه شناسائی حاصل كنید تحقیقا گرامی ترین شما پیش خدا پرهیزكارترین شما است).
پس از بیان این مقدمات میگوئیم قرآن مجید باینكه در تعلیم خود انسانیت را مورد نظر قرار داده یعنی هر انسانی را از آن جهت كه انسان است قابل تربیت و تكمیل میداند تعلیم خود را در جهان بشریت بسط و توسعه داده است.
و نظر باینكه افهام در درك معنویات اختلاف شدید دارند و چنانكه دانسته شد القاء معارف عالیه از خطر مامون نیست تعلیم خود را مناسب سطح ساده ترین فهم ها كه فهم عامه مردم است قرار داده و با زبان ساده عمومی سخن گفته است.
البته این روش این نتیجه را خواهد داد كه معارف عالیه معنویه با زبان ساده عمومی بیان شود و ظواهر الفاظ مطالب و وظائفی از سنخ حس و محسوس ‍ القاء نماید و معنویات در پشت پرده ظواهر قرار گرفته و از پشت این پرده خود را فراخور خال افهام مختلفه بآنها نشان دهد و هر كس بحسب حال و اندازه درك خود از آنها بهره مند شود.
خدایمتعال در كلام خود می فرماید: ((انا جعلناه قرانا عربیا لعكم تعقلون و انه فی ام الكتاب لدینا لعلی حكیم)) سوره زخرف آیه 4 (ترجمه: بدرستی ما آنرا قرآن عربی عربی مقرو و خواندنی قرار دادیم تا شاید شما تعقل كنید و بدرستی كه در حالیكه در پیش ما در ام الكتاب است بلند (درست افهام بشری بآن نمیرسد) و محكم است (افهام در آن رخنه نمیكنند).
و باز در مثلی كه برای حق و باطل و ظرفیت افهام میزند می فرماید: ((انزل من السماء ماء فسالت اودیة بقدرها))سوره رعد آیه 17 (ترجمه: خدا از آسمان آبی نازل كرد پس آب در مسیلهای مختلف هر كدام بقدر ظرفیت خود روان شدند.
و پیمبر اكرم در حدیث معروف خود میفرماید: ((انا معاشر الانبیاء نكلم الناس علی قدر عقولهم)) (ترجمه: ما گروههای پیغمبران با مردم باندازه عقلهاشان سخن می گوئیم).
نتیجه دیگری كه ازین روش گرفته میشود اینست كه بیانات قرآن مجید نسبت ببطونی كه دارند جنبه مثل بخود میگیرند یعنی نسبت بمعارف الهیه كه از سطح افهام عادیه بسی بلندتر و بالاتر میباشند مثلهائی هستند كه برای نزدیك كردن معارف نامبرده بافهام زده شده اند خدای متعال در كلام خود می فرماید: ((و لقد صرفنا للناس فی هذا القرآن من كل مثل فابی اكثر الناس ‍ الا كفورا)) سوره اسری آیه 89 (ترجمه: و سوگند میخورم ما درین قرآن برای مردم از هر گونه مثلی گرداندیم ولی بیشتر مردم امتناع ورزیدند جز اینكه نپذیرند و كفران كنند).
و باز میفرماید: ((و تلك الامثال نضربها للناس و ما یعقلها الا العالمون)) سوره عنكوبت آیه 43 (ترجمه: و آنست مثلها برای مردم میزنیم ولی آنها را تعقل نمی كند مگر كسانیكه دارای علمند) و قرآن مجید امثال بسیار ذكر می كند ولی آیات بالا و آنچه درین مضمون است مطلق میباشند و در نتیجه باید گفت همه بیانات قرآنی نسبت بمعارف عالیه كه مقاصد حقیقی قرآنند امثال میباشند.

شناخت قرآن استاد علامه طباطبایی (ره)

سه شنبه 29/2/1388 - 12:49
اخبار
1 - برادران مشمول از نظر اداره وظیفه عمومی برای ادامه تحصیل، نباید منع قانونی داشته باشند.توضیح اینکه برای پذیرفه شدگان مشمول آموزشی پاره وقت به شرط دارا بودن شرایطی که از سوی اداره وظیفه عمومی اعلام می شود، همانند دانشجویان سایردانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی معافیت تحصیلی اخذ میشود. همچنین دارندگان مدرک فوق دیپلم که براساس مفاد این دفترچه راهنما اجازه شرکت در آزمون رشته ای متناسب با رشته قبلی در مقطع بالاتر به آنان داده شده، در صورت قبولی در آزمون با رعایت مقررات اداره وظیفه عمومی و در مورد فارغ التحصیلان رشته های پزشکی بعد از انجام تعهدات خدمت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.
2 - برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی محدودیت سنی وجود ندارد ، برای شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاه لازم است داوطلبان دارای شرایط عمومی و اختصاصی به شرح ذیل باشند :

الف ـ شرایط عمومی:

اعتقاد و التزام عملی به اسلام و یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
نداشتن عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران.

توضیح: مصادیق عناد شامل (1) مبازه مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی ایران
(2) داشتن وابستگی تشکیلاتی به گروهکهای محارب (3) پرداخت کمک مالی به گروهکهای محارب یا هواداری تشکیلاتی از آن گروهکها و یا داشتن عضویت در آنها (4) تبلیغ ماتریالیسم و ادیان ساختگی می باشد.

3ـ عدم احراز فساد اخلاقی

توضیح: مصادیق فساد اخلاقی شامل اعتیاد به مواد مخدر یا فحشاء می باشد

4- عامل بودن به فرایض دینی (نماز و روزه .....) و رعایت کامل شئونات اسلامی
5- داشتن توانائی جسمی متناسب برای تحصیل در رشته های انتخابی
دارا بودن شرایط لازم از نظر جسمانی برای داوطلبان رشته های پرستاری, مامائی و دریا ( ناوبری )

ب ـ شرایط اختصاصی:

داشتن دیپلم کامل نظام قدیم متوسطه یا گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه و یا اشتغال به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه در سال تحصیلی جاری. (گواهی اشتغال به تحصیل برای برادران مشمول مشغول تحصیل به صورت متفرقه یا داوطلب آزاد مورد قبول نیست).
فارغ التحصیلان دوره های کاردانی (فوق دیپلم) که مشغول خدمت وظیفه عمومی هستند به شرطی که خدمت قانونی مقرر (خدمت ضرورت) را تا تاریخ 31/6 همان سال به پایان برسانند مجاز به شرکت در آزمون می باشند. بدیهی است در صورت قبولی، واحدهای درسی دوره ی کاردانی آنان بر طبق ضوابط و مقررات آموزشی دانشگاه مورد بررسی و محاسبه قرار خواهد گرفت.
فارغ التحصیلان دوره های کاردانی علوم پزشکی به شرطی که خدمت قانونی خود را تا تاریخ 31/6 همان سال به انجام برسانند مجاز به شرکت در آزمون رشته های دیگر می باشند.
فارغ التحصیلان دوره های کاردانی پیوسته نظام جدید آموزش متوسطه, چنانچه مشمول خدمت نظام وظیفه باشند، مجاز به شرکت در رشته های متناسب با مدرک کاردانی خود بوده و چنانچه مشمول نباشند و یا تعهد خدمت نداشته باشند, مجاز به شرکت در کلیه رشته های دوره کارشناسی می باشند.
براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، طلاب حوزه علمیه دارای مدرک حوزوی معادل دیپلم کامل متوسطه، چنانچه بنا به تأیید حوزه علمیه، لمعتین و اصول را گذارنده باشند می توانند در آزمون شماره یک (رشته های غیر پزشکی) و گزینش نظام آموزشی پاره وقت فقط در رشته های الهیات و معارف اسلامی, فلسفه, حقوق, زبان و ادبیات عربی شرکت نمایند.

تبصره: افراد فاقد مدارک مندرج در بند 1 شرایط اختصاصی مانند دانش آموزان کلاس های پایین تر از دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه که تا پایان شهریور ماه هر سال موفق به اخذ گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نخواهند شد, در صورت تمایل می توانند فقط به صورت آزمایشی در آزمون شرکت نمایند. این گونه داوطلبان در صورت کسب حدنصاب قبولی در آزمون, حق ثبت نام در رشته / شهر انتخابی را ندارند و دانشگاه در مورد تحصیل آنان هیچگونه تعهدی ندارد و هیچگونه در خواستی در این زمینه پذیرفته نمی شود. ضمناً چنانچه داوطلب حائز هریک از شرایط اشاره شده در این راهنما برای شرکت در آزمون نباشد، آزمون وی به منزله خودآزمایی تلقی شده در صورت قبولی در آزمون هیچ غذری از وی پذیرفته نیست.
هیچ یک از پذیرفته شدگان این آزمون بدون داشن دیپلم کامل نظام قدیم متوسطه، یا گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی مجاز نیستند حتی به صورت مشروط در مقاطع مختلف تحصیلی ثبت نام شده و به عنوان دانشجو مشغول تحصیل شوند.

ج ـ مقررات نظام وظیفه عمومی :

براساس اعلام رسمی اداره وظیفه عمومی لازم است داوطلبان مرد حائز یکی از شرایط زیر باشند :
داشتن کارت معافیت تکفل یا پزشکی دائم یا معافیت خرید خدمت و یا کارت معافیت دائم زمان صلح برای متولدین سال 1338 و بعد از آن با فرم جدید رایانه ای یا گواهی موقت تا صدور کارت رایانه ای.
داشتن کارت معافیت (تکفل یا پزشکی و یا..) موقت که تاریخ انقضای آن بعد از شهریورماه سال آزمون باشد.
شاغل به خدمت رسمی در نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ارائه گواهی موافقت و معرفی ستاد نیروی مربوط
متولدین سال 1365 یا بعد از آن و یا دانش آموزان سال آخر شاغل به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی نظام جدید روزانه یا شبانه بزرگسالان به استثنای داوطلبان آزاد یا متفرقه

تبصره: این افراد برای ثبت نام و شرکت در آزمون سال 1384 نیاز به اخذ دفترچه آماده به خدمت ندارند, ولی لازم است در تایخی که از طرف اداره وظیفه عمومی اعلام می گردد به خدمت اعزام شوند. بدیهی است در صورت پذیرفته شدن در آزمون ورودی در هر مرحله از خدمت با رعایت ضوابط اداره وظیفه عمومی ترخیص خواهند شد. (به شرط داشتن گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید) در غیر این صورت از نظر نظام وظیفه غایب محسوب شده و پذیرش آنها در آزمون لغو می گردد

5- متولدین سال 1337 یا قبل از آن
مشمولان دیپلمه متوسطه نظام قدیم یا دارندگان گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید متوسطه وظیفه شاغل به خدمت در نیروهای نظامی و انتظامی در هر مرحله ای از خدمت وظیفه که باشند به شرط نداشتن غیبت قبل از اعزام به خدمت و نداشتن سابقه تحصیل در مقطع بالاتر از دیپلم

تبصره: برگه های اعزام باید فاقد مهر غیبت بدون قید دانشجوی انصرافی بوده و باتاریخ شروع به خدمت منطبق باشد و حوزه نظام وظیفه مربوط تأیید نماید این قبیل مشمولان فاقد غیبت هستند

داشتن موافقت نامه رسمی از وزارتخانه یا سازمان متبوع (چنانچه لطمه ای به انجام تعهدات وارد نشود) برای مشمولان دیپلمه ای که با استفاده از تعهدات خدمتی وزارتخانه و سازمانهای دولتی از خدمت دوره وظیفه (خدمت ضرورت) معاف می باشند و معافیت آنان پس از انجام تعهد مقرر بدون احتساب ایام تحصیل صادر می گردد
داشتن گواهی از حوزه نظام وظیفه عمومی مبنی بر تمدید تاریخ اعزام به خدمت وظیفه مشمول
فارغ التحصیل دوره کاردانی (فوق دیپلم) در حین خدمت با ارائه گواهی از یگان مربوط مبنی براینکه دوران خدمت وظیفه (خدمت ضرورت) وی تا تاریخ 31/6 آن سال به پایان می رسد
10ـ فارغ التحصیل دوره کاردانی (فوق دیبپلم) حداکثر تا 30/11 سال گذشته در رشته های تحصیلی غیر از علوم پزشکی در مهلت شش ماهه بعد از فراغت از تحصیل و قبل از اعزام به خدمت

تبصره 1: فارع التحصیلان مشمول دوره کاردانی بند 10 فقط مجاز به شرکت در آزمون رشته هایی متناسب با نوع مدرک کاردانی خود هستند که آزمون دوره کارشناسی ناپیوسته آن رشته ها در این دانشگاه برگزار نمی شود. رشته هایی که آزمون کارشناسی ناپیوسته آن برگزار می شود عبارتند از: مهندسی برق (قدرت), مهندسی برق(الکترونیک),‌علمی کاربردی برق (شبکه های انتقال توزیع), مهندسی کامپیوتر (نرم افزار),‌علمی کاربردی کنترل و ابزار دقیق, علمی کاربردی ساختمان, علمی کاربردی معماری, مهندسی عمران (عمران), مهندسی مکانیک در حرارت و سیالات, مهندسی مکانیک در طراحی جامدات, مهندسی معدن (استخراج),‌مهندسی آبیاری , مهندسی تولیدات گیاهی, مهندسی تولیدات دامی, مهندسی علوم و صنایع غذائی, مهندسی ماشینهای کشاورزی, علمی کاربردی کتابداری و اطلاع رسانی, علوم آزمایشگاهی دامپزشکی, حسابداری, آموزش ابتدائی, ریاضی, معارف اسلامی, علوم تجربی, زبان و ادبیات فارسی, ربان انگلیسی و بهداشت محیط

تبصره 2: ادامه تحصیل این دسته از داوطلبان در صورت پذیرفته شدن در رشته متناسب با نوع مدرک کاردانی (فوق دیپلم) در مقاطع بالاتر از کاردانی و با اتساب تعدادی از واحدهای دوه کاردانی (فوق دیپلم) در دوره بالاتر بر طبق مقررات آموزشی به نحوی که حداکثر طول مدت تحصیل آنان از کاردانی به مقطع بالاتر دو سال کمتر از مدت مجاز تحصیل طبق ضوابط دانشگاه در همان دوره تحصیلی باشد از نظر نظام وظیفه عمومی بلامانع است

11ـ طلاب دارنده دیپلم کامل نظام قدیم یا گواهی پیش دانگشگاهی نظام جدید متوسطه که از معافیت تحصیلی حوزه علمیه استفاده می نمایند به شرط قبولی در آزمون در صورتی مجاز به ثبت نام در دانشگاه خواهند بود که کمیسیون مربوط در حوزه علمیه با تحصیل همزمان آنان در دانشگاه موافقیت نماید
12- براساس مصوبه جلسه 401 مورخ 24/7/79 شورای عالی برنامه ریزی دارندگان مدرک کاردانی پیوسته (با رعایت شش ماه از زمان فراغت از تحصیل تا زمان قبولی در آزمون رشته متناسب مقطع کارشناسی) می توانند در این آزمون شرکت نمایند

تذکرات مهم برای داوطلبان مشمول خدمت وظیفه عمومی:

دانشجویان انصرافی از دانشگاه آزاد اسلامی یا سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که مشمول خدمت وظیفه عمومی باشند نمی توانند در آزمون ورودی همان سال دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نمایند. این دسته از داوطلبان چنانچه تمایل به شرکت در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشند، باید پس از انصراف قطعی از تحصیل، خود را به حوزه های وظیفه عمومی معرفی و به خدمت اعزام شوند تا پس از انجام خدمت وظیفه (خدمت ضرورت) در آزمونهای ورودی بعدی این دانشگاه ثبت نام و شرکت نمایند. بدیهی است دانشجویان انصرافی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور که دارای برگ معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی بوده و یا دارای برگ خاتمه خدمت باشند و از لحاظ نظام وظیفه عمومی منعی برای ادامه تحصیل نداشته باشند، می توانند در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرکت نمایند
هیچ داوطلبی با داشتن دیپلم کامل متوسطه نظام قدیم یا گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی نظام جدید و با استفاده از معافیت تحصیلی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و یا دیگر موسسات آموزش عالی حق شرکت در آزمون ورودی سال 1384 به منظور انتقال، تغییر رشته یا تغییر مقطع تحصیلی را ندارد.دارندگان مدرک دانشگاهی «مشمول خدمت وظیفه» نمی توانند برای تحصیل در رشته دیگری در همان مقطع، داوطلب شرکت در آزمون شوند.
سه شنبه 29/2/1388 - 12:42
اخبار

بسم الله الرحمن الرحیم

ثبت نام متقاضیان  پذیرش سال تحصیلی جدید آغاز گردید. متقاضیان می توانند  به صورت آنلاین  یا از طریق دفاتر پستی اقدام به ثبت نام نمایند.

 لطفا قبل از مطالعه دفترچه پذیرش اقدام به ثبت نام ننماید تا حقی از شما ضایع نشود.

دوستان میتوتنند برای ثبت نام به آدرس زیر مراجعه نمایند:

http://howzeh-qom.com/pages.aspx?pid=9

سه شنبه 29/2/1388 - 12:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته