• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 791
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 3645روز قبل
بیماری ها

 

 

در ترمبوسیتوپنى میزان پلاکت خون به قدرى کم است که به‌راحتى باعث خونریزى مى‌شود. علل متعددى براى کاهش تعداد پلاکت وجود دارد که عبارتند از: کاهش تولید پلاکت در مغز استخوان، افزایش مصرف آن در اثر ایجاد لخته، افزایش تخریب پلاکتى به‌علت تولید پادتن‌ها یا واکنش داروئى.
     علائم
علائم کمبود پلاکت، کبودشدگی، خونریزى طولانى‌مدت در اثر بریدگى جزئی، یا خونریزى از بینى است. بثورات جلدى مشخص شامل لکه‌هاى قرمز روشن و کوچک به‌ویژه در پاها ممکن است بروز کند. اینها در واقع نواحى کوچک خونریزى داخل پوستى هستند. اگر تب، کوفتگی، دردهاى عضلانى و مفصلى همراه بثورات جلدى بروز کند، معمولاً یک عفونت زمینه‌اى مسبب آن است.
     درمان
پزشک احتمالاً همهٔ داروهائى را که مصرف مى‌کنید قطع خواهد کرد زیرا بسیارى از داروها مى‌توانند باعث تخریب پلاکتى شوند. اگر پادتن‌هاى ضدپلاکتى مسبب عارضه باشند، کورتیکو استروئیدها ممکن است تجویز شوند. در موارد شدید برداشتن طحال ضرورى است زیرا این عضو محل تخریب پلاکت‌ها است. براى توقف خونریزى ممکن است تزریق پلاکت نیز ضرورى باشد.

يکشنبه 7/2/1393 - 13:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

شایع ترین عللی که باعث خستگی می شود عبارتست از :

 

 

تغذیه

با کاهش رسیدن کافئین و قند به بدن ، سطح قند خون کاهش می یابد و فرد احساس خستگی بیش از حد می کند . برای رژیم غذایی سالم و سرشار ار انرژی باید از سبزیجات ، میوه جات و پروتئین بدون چربی استفاده کرد . بسیاری از افرادی که در طول روز مدام احساس خستگی می کنند ، ممکن است به دلیل عدم داشتن رژیم غذایی مناسب باشد .

خوردن غذاهای سالم به این معنا است که افراد وزن کمتری داشته باشند تا زندگی سالم داشته باشند . چاقی یکی از عوامل مهم در خستگی است .

 

 

 

خواب کافی

اغلب مردم خواب ناکافی دارند . اگر شما از دسته افرادی هستید که در طول روز احساس خستگی می کنید باید از خوردن کافئین قبل از خواب خودداری کنید . سعی کنید اتاق خواب به اندازه کافی آرام و ساکت باشد تا بتوانید به راحتی استراحت کنید و بخوابید .

 

 

 

ورزش

برای ورزش کردن باید حداقل سه ساعت قبل از خواب ورزش کرده باشید . اگر شما این تصور را دارید که ورزش کردن باعث خسته تر شدن شما می شود باید به این نکته توجه داشته باشید افراد کم تحرک اگر ورزش کنند بسیار زودتر از افراد ورزشکار خسته می شوند .نکته حائز اهمیت این است که هرچه قدر ورزش کنید کمتر احساس خستگی می کنید و پر انرژی تر می شوید .

 

ورزش کردن را از همین ماه شروع کنید ، در سه تا شش ماه پیشرفت قابل توجهی در انرژی خود پیدا می کنید و کمتر احساس خستگی می کنید

 

اگر با اصلاح  رژیم غذایی  وتنظیم خواب و قرار دادن ورزش در برنامه روزانه  ، خستگی شما از بین نرفت ، باید با پزشک برای احتمال وجود  اختلالاتی از قبیل مشکلاتی که در زیر مطرح شده است مشورت کنید .

 

 

 

کم خونی

کم خونی می تواند از جمله علایم خستگی باشد . کم خونی با آزمایش ساده خون مشخص می شود . کم خونی از جمله مشکلات عمده زنان است . کم خونی را می توان با رژیم غذایی غنی از آهن که سرشار گوشت ، سبزی های برگ دار و یا مکمل های غذایی حاوی آهن این کم خونی را جبران کرد .

 

 

 

کمبود  مواد غذایی

کلیدی نظیر پتاسیم می تواند سبب بروز خستگی شود . کمبود پتاسیم با آزمایش خون می توان تشخیص داد .

 

 

 

بیماری تیروئید

بیماری تیروئید پرکار و کم کار هر دو می تواند باعث خستگی شود . آزمایش خون راهی برای  تشخیص عملکرد غده تیروئید است .

 

 

 

دیابت

بیمارانی که دیابت غیر قابل کنترل دارند و احساس ضعف و بی حالی می کنید با آزمایش خون می توان دیابت را تشخیص داد . دیابت هم می تواند باعث خستگی شود .

 

 

 

افسردگی

اگر شما احساس سستی و بی حالی می کنید و تمایلی به انجام هیچ گونه فعالیتی ندارید ، ناامید هستید، و هیچ لذتی از انجام دادن فعالیتی که زمانی برای شما لذت بخش بوده است نمی برید و احساس رخوت و خستگی کنید .ممکن است مبتلا به افسردگی شده باشید . باید سریعا به روان شناس مراجعه کنید تا به بهتر شدن حال شما کمک می کند .

 

 

 

مشکلات خواب

اگر هیچ گاه احساس نکنید که به اندازه کافی استراحت کرده اید و یا بعد از خواب احساس خستگی می کنید .ممکن است ناشی از وجود مشکلات خواب باشد ، برای مثال وقفه تنفسی در خواب باعث می شود که فرد در حین خواب چندین بار به دلیل مشکل تنفسی بیدار می شود .

 

 

 

مشکلات قلبی

گاهی خستگی می تواند علامت بارز مشکل قلبی باشد که این مشکل در بین زنان بسیار رایج است . اگر بلافاصله با  ورزش کردن احساس خستگی می کنید این می تواند علامتی برای مشکل قلبی باشد .

در آخر باید خاطر نشان کنیم که با اصلاح رژیم غذایی ، ورزش ، خواب می توان به کاهش  خستگی روزانه کمک کرد

 

 

منبع : سلامت

يکشنبه 7/2/1393 - 3:56
خواص خوراکی ها

 

 

 

* مجاری ادراری و لوله‌ی گوارشی را ضد عفونی می‌کند.

* برای افراد دیابتی مضر نیست زیرا قند آن از نوع سوربیتول است که 70 درصد آن در بدن انسان بدون اینکه به گلوگز تبدیل شود، صرف تولید انرژی می‌شود.

* گیلاس شیرین ملین خوبی است و یبوست را رفع می‌کند.

* طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود.

* اعصاب را آرام می‌کند.

* معده را ضدعفونی می‌کند.

* سموم بدن را دفع می‌کند و خون را تصفیه می‌کند. گیلاس شیرین برای رفع یبوست و آلبالوی ترش برای رفع اسهال مفید است.

* خوردن گیلاس برای افرادی که تصلب شرائین، ناراحتی کبد و مکل جمع شدن گاز در روده‌ها را دارند، مؤثر و مفید است.

* گیلاس باید به خوبی جویده شود تا به راحتی هضم شود.

* خوردن گیلاس بعد از غذا باعث سوء هاضمه و نفخ می‌شود، چون از هضم سریع غذا جلوگیری می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود که بعد از غذا مصرف نشود.

* خوردن گیلاس قبل از غذا شخص را سیر می‌کند و جلوی اشتهای او را می‌گیرد و در عین حال او را چاق نمی‌کند. بنابراین افراد چاقی که می‌خواهند لاغر شوند، می‌توانند گیلاس را قبل از غذا مصرف کنند. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

* جوشانده برگ گیلاس در شیر، ملین خوبی است.

* در طب سنتی معتقدند که گیلاس برای رفع خشکی حلق و ریه مفید است.

* عصاره گیلاس یک ضد باکتری علیه فساد و پوسیدگی دندان است. در بررسی‌ها مشاهده شده است که عصاره گیلاس سیاه تا 89 درصد فعالیت آنزیم‌های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می‌کند.

* در گذشته پزشکان از گیلاس سیاه برای معالجه سنگ کلیه و ناراحتی‌های کیسه صفرا استفاده می‌کردند.


يکشنبه 7/2/1393 - 3:53
خواص خوراکی ها

 

 

 

 

1 – زنجبیل

این ریشه به هضم غذا کمک می کند و درد مزمن زانو را بخوبی درمان می کند زنجبیل یک ضد درد است که حتی دردهای قاعدگی و درد های عضلانی سخت را نیز درمان می کند

 

 

 

2 – گیلاس

گیلاس را فقط بعنوان میوه یا دسر نگاه نکنید بلکه آنتی آکسیدان بسیار قوی است که التهاب را پایین می آورد و برای مبتلایان به آرتروز فوق العاده عالی است

 

 

 

3 – زردچوبه

این ادویه بیشتر در  غذاهای هندی استفاده می شود و به جنگ بیماری آرتریت روماتوئید میرود  کار آن  عین ایبوپروفن است. درد مفصل و تخریب آن را از بین می برد و در ترکیبات  برخی از داروها از زردچوبه نیز استفاده شده است البته داروهای التهاب مفصلی که دربرابر عفونت های باکتریایی مقاوم هستند

 

 

 

4 – ماهی و روغن ماهی

یک رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ است  مخصوصا ماهی ساردین و قزل آلا  که دارای اسیدهای چرب هستند و روغن ماهی و ماهی برای  جلوگیری از دردهای قلبی, آرتریت روماتوئید و دیگر بیماریهای ایمنی بسیار مفید هستند. بسیاری از مردم رژیم غذایی غنی از ماهی بعنوان تسکین دردها استفاده میکنند تحقیقات نشان داده است  اینگونه افراد دردشان از بین رفته است

 

 

 

5 – انگور قرمز

برای آسیبهای غضروفی مفید است و از آن جلوگیری می کند و یک مسکن طبیعی است خواص ضد التهابی انگور قرمز ناشی از پلی فنول است که برای بدن انسان بسیار مفید است

يکشنبه 7/2/1393 - 3:51
لطیفه و پیامک

 
 
 فعالیت کردن در فضای مجازی و پاک ماندن در آن تقوای دو چندانی میخواهد.

یادمان نرود:

گاهی به گناه به اندازه یک کلیک فاصله داریم...

یادمان نرود:

فضای مجازی هم محضر خداست...

در روز حساب تمام این سایت ها،...تمام کلیک ها ....یاهو مسنجر...آدی ها..

چت روم ها...به حرف می آیند و گواهی می دهند بر کارهایمان....

نکند که شرمنده شویم....امان از لحظه غفلت که خدا شاهد است و بس.....

گاهی روی مانیتور کامپیوتر بچسبانیم ورود شیطان ممنوع....
شنبه 6/2/1393 - 21:50
لطیفه و پیامک
 
 
 
 
اگر امروز جلوی اشتباهات خود را نگیریم ،

فردا اشتباهات جلوی ما را خواهند گرفت... 
شنبه 6/2/1393 - 21:49
بهداشت روانی

 



هنگامی که فرد پرخاشگر کنترلی بر رفتار خود ندارد، سعی کنید غیرمستقیم او را مهار کنید.

در دنیای پر تنش امروز، سلامت روانی انسان‌ها در معرض تهدید است و همه به نوعی سعی می‌کنند تعادل و روانیشان را حفظ کنند. در برخی موارد آشفتگی‌ها، زندگی شخص را به شدت مختل می‌کند و او را به جایی می‌رساند که حتی درصدد آسیب رساندن به خود یا دیگران برمی آید. در چنین شرایطی به مداخله فوری نیاز است و تاخیر در بازگرداندن آرامش از دست رفته، ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

در علم روان پزشکی نیز مانند بسیاری دیگر از رشته‌های پزشکی، برای کاهش عوارض و خطرهای ناشی از وضعیت‌های پرخطر، ایجاد اورژانس‌های روان پزشکی و تفکیک فضا و فرآیندهای آن، به عنوان یک ضرورت مهم مطرح می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این شرایط، گفتگو با دکتر محمدرضا خدایی (روان پزشک) را بخوانید.

▪ آقای دکتر! منظور از «اورژانس‌های روان پزشکی» چیست؟
به هر نوع آشفتگی رفتاری و فکری فرد که باعث ایجاد خطر برای خود فرد یا دیگر افراد جامعه می‌شود، «اورژانس روان پزشکی» می‌گویند. این اتفاق ممکن است در مدت زمانی کوتاه بیفتد و تبعات آن بیش از حد انتظار و خطرناک باشد.

▪ در چه مواردی باید بیماران روانپزشکی را به طور اورژانسی به مراکز مربوطه رساند؟
اورژانس‌های روان پزشکی دلایل متعددی دارند و خودکشی مهم‌ترین علت آن است. دیگرکشی، خشونت یا پرخاشگری‌های ناشی از بیماری روانی، خودزنی، دیگرآزاری، مسمومیت و تداخلات داروهای روان پزشکی، تجاوز به عنف و سوءرفتارهای جسمی و جنسی و کودک آزاری از دیگر مواردی است که باعث ارجاع فرد به این مراکز می‌شود.

▪ به خودکشی اشاره کردید، درچه صورتی باید آن را اورژانس روانپزشکی فرض کرد؟
در خودکشی دو مساله «تهدید به خودکشی» و «اقدام به خودکشی» که می‌تواند به صورت «موفق» یا «ناموفق» باشد، مطرح است. معمولا تهدید به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است اما اقدام به خودکشی منجر به مرگ در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود. زنان بیشتر با خوردن قرص، دارو یا سم‌های خوراکی اقدام به خودکشی می‌کنند ولی خودکشی در مردان بیشتر با روش‌های حلق آویزکردن، پرت کردن خود از بلندی، استفاده از سلاح و خوردن داروست.

▪ آیا اقدام به خودکشی با بیماری زمینه‌ای همراه است؟
افسردگی شدید، جنون به خصوص همراه با افسردگی در افراد سالمند یا جوان، اختلالات دوقطبی، اختلافات خانوادگی شدید به خصوص در مواردی که تعصب غالب است، اختلالات شخصیتی و مصرف موادمخدر به خصوص موادمحرک جدید نیز از علت‌های مهم دیگر اقدام به خودکشی هستند.

▪ آیا خشونت هم یک اورژانس روان پزشکی است؟
بله، معمولا علت خشونت و پرخاشگری ناکامی، ناامیدی، سوءتفاهم و سوءبرداشت، اعتمادبه نفس پایین، تحریک پذیری، هذیان، توهم و... است. معمولا پرخاشگری در بیماران مبتلا به اختلالات روانی مانند اختلال شخصیت ضداجتماعی، اسکیزوفرنی، عقب ماندگی ذهنی شدید، اختلال دوقطبی و مصرف کنندگان موادمخدر، بیشتر دیده می‌شود. اختلال شخصیت ضداجتماعی، توهمات و هذیان‌های شدید در اثر بیماری روانی یا مصرف موادمخدر به خصوص شیشه و کراک در دیگرآزاری و دیگرکشی تاثیر دارد.

▪ قربانیان این افراد خشونت طلب معمولا چه کسانی هستند؟
معمولا افراد خشونت طلبی که اقدام به دیگرآزاری یا حتی دیگرکشی می‌کنند، بیشتر افراد ضعیف، مانند زنان یا کودکان و در مواردی هم که بروز خشونت با نقشه و برنامه ریزی شده است، سایر افراد را مورد تهدید قرار می‌دهند. به طور مثال ممکن است فرد مبتلا به هذیان بدبینی، کسی را که فکر می‌کند دشمن اوست، از بین ببرد. به همین دلیل باید تهدید بیماران روانی شدید را جدی گرفت، به خصوص اگر مکرر و توأم با مصرف مواد محرک باشد.

▪ در برخورد با این افراد چه باید کرد؟
هنگامی که فرد پرخاشگر کنترلی بر رفتار خود ندارد، سعی کنید غیرمستقیم او را مهار کنید، ولی این کار را به تنهایی انجام ندهید و از چند نفر کمک بگیرید. وسایل خطرناک و نوک تیز را از دسترسش دور نگه دارید و درصدد بحث یا نصیحت نباشید. در مواردی که احساس می‌کنید خطری تهدیدتان می‌کند، حتما مجریان قانون را در جریان بگذارید.

▪ برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاق‌هایی چه توصیه‌ای دارید؟
توصیه‌های ۸ گانه زیر می‌تواند موثر باشد:

۱) در مورد تفکرات خودکشی در افراد سالمند یا افسرده‌ای که احساس ناامیدی بیشتری می‌کنند، هوشیار باشید و علت را جویا شوید. توجه بیشتری به تغییر رفتار آن‌ها داشته باشید؛ مثلا آرامش ناگهانی یک سالمند افسرده یا بخشش مالی. همچنین به رفتارهای دختران جوانی که یکباره دچار هیجان‌های عاطفی، به خصوص شکست عاطفی شده‌اند، دقت کنید. اگر کسی فکر خودکشی در سر دارد حتما در مورد او از روان‌شناسان کمک بگیرید، محیط زندگی را برایش امن کنید و وسایل خطرناک یا دارو‌ها را دور از دسترسش قرار دهید.

۲) اگر با خودکشی مواجه شدید، به سرعت هم به اورژانس و هم به نیروی انتظامی اطلاع دهید و کمک بخواهید. اگر از امور پزشکی اطلاع ندارید، سعی نکنید مداخله درمانی انجام دهید. فقط حواستان به بازبودن راه‌های تنفسی او باشد.

۳) با توجه به نوع اقدام به خودکشی؛ خوردن دارو یا سم، خودسوزی، پرت شدن از ارتفاع و... کمک‌های اولیه را انجام دهید. خودسوزی بد‌ترین نوع خودکشی است که متاسفانه در برخی از استان‌های مرزی به کرات مشاهده می‌شود. در صورت وقوع آن به سرعت برای اطفای آتش اقدام کنید.

۴) اگر خودکشی با دارو یا موادمخدر انجام شده است، سعی کنید سر فرد به سمت عقب قرار نگیرد تا محتویات استفراغ درون ریه نریزد.

۵) صحنه خودکشی [منجر به مرگ] را تغییر ندهید تا برای کار‌شناسان تشخیص نوع خودکشی، ماده مصرفی و... امکان پذیر باشد.

۶) اقدام به خودکشی را جدی بگیرید و حتی اگر مطمئن هستید که میزان داروی مصرفی فرد کم بوده است، او را به اورژانس و بیمارستان برسانید چون از میزان مسمومیت دارو اطلاعی ندارید.

۷) در مواردی که فرد پرخاشگر اقدام به حمله به دیگران یا پرتاب وسایل می‌کند، به خصوص اگر موادمخدر یا محرک مصرف کرده است، سعی کنید خود را در معرض هدف او قرار ندهید و با توجه به توانایی بدنیتان، برای مهار او اقدام نکنید و حتما با نیروی انتظامی تماس بگیرید.

۸) شماره تلفن‌های ضروری و بیمارستان‌هایی را که در زمینه خودکشی یا موارد خشونت فعالیت می‌کنند، به یاد بسپارید.

منبع : هفته نامه سلامت  
شنبه 6/2/1393 - 21:45
سلامت و بهداشت جامعه


درهنگام غذا خوردن تلویزیون تماشا نکنید.

متخصصان برای کم خوردن افراد ترفندهایی را پیشنهاد می‌کنند. کارشناسان انجمن بهداشت و سلامت آمریکا، اظهار کردند: افراد می‌توانند از ترفندهایی برای خوردن کمتر استفاده کنند، زیرا عوامل بسیاری در میزان خوردن افراد موثر است.

- استفاده از کاسه و بشقاب کوچکتر زیرا هنگامی‌ که افراد از ظرف بزرگتر استفاده می‌کنند تمایل بیشتری برای خوردن دارند. پس انتخاب ظرف کوچکتر در کم خوردن تاثیرگذار است.

- آهسته خوردن و جویدن بیشتر غذا به کم خوردن کمک می‌کند، زیرا پیام سیری به مغز رسیده است. این عمل در کاهش مشکلات گوارشی هم موثر است.

- هنگام غذا خوردن دقت داشته باشید که چه میزان می‌خورید. این روش به کم خوردن افراد کمک می‌کند.

- درهنگام غذا خوردن تلویزیون تماشا نکنید. تماشای تلویزیون منجر به بیش از اندازه خوردن می‌شود و این در حالی است که فرد متوجه این موضوع نیست.

- استفاده از مواد غنی از پروتئین منجر به مهار اشتها و در نتیجه باعث کاهش میزان غذا خوردن می‌شود.

- مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین بیشتر در هر وعده و ترجیحا در هنگام صبحانه به شما احساس سیری کامل در مدت زمان بیشتری را می‌دهد.

منبع : ایسنا
شنبه 6/2/1393 - 21:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

دکتر پیمان ادیبی، فوق تخصص گوارش و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان معتقد است تنگی لباس، مشکل ریفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری را تشدید می‌کند، یعنی باعث ترش کردن معده و برگشت اسید بخصوص بعد از غذا خوردن می‌شود. بنابراین یکی از توصیه‌هایی که ما به بیماران مبتلا به ریفلاکس بخصوص کسانی که اختلالات ساختمانی در دستگاه گوارش دارند، می‌کنیم این است که لباس‌های تنگ نپوشند و کمربندشان را سفت نبندند تا فشار داخل شکمی‌شان زیاد نشود .
شنبه 6/2/1393 - 21:41
سلامت و بهداشت جامعه

دکتر حسین طباطبایی ، متخصص پوست و مو واستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید پوشیدن لباس تنگ در افراد سالم مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند، زیرا معمولا افراد به مدت طولانی‌ لباس تنگ نمی‌پوشند و آن را پس از ساعاتی تعویض می‌کنند. پوشیدن لباس تنگ معمولا برای افرادی مشکل ایجاد می‌کند که زمینه آلرژی و حساسیت دارند . به گفته وی مهم‌ترین لباسی که ایجاد مشکل می‌کند، معمولا شلوارهای جین تنگ است نه بلوزهای تنگ .
لباس تنگ در افرادی که زمینه آلرژی دارند، باعث ایجاد اگزمای تماسی می‌شود، بخصوص اینکه لباس‌های زیر و بلوزها معمولا از جنس نخ نیستند و حتما در آنها از مواد نایلونی و پلاستیکی استفاده می شود .

مشکل دیگری که لباس تنگ بخصوص وقتی مستمر و دائمی پوشیده شود، ایجاد می‌کند، اختلال در جریان گردش خون است. عروق پوست، عروق بسیار ظریف و نازکی هستند که کار تغذیه و خون‌رسانی به پوست را بر عهده دارند. وقتی این عروق تحت فشار دائمی قرار می‌گیرد، بتدریج تنگ و بسته می‌شوند. در نتیجه جریان خون بافتی که مورد فشار قرار گرفته است به هم می‌خورد و رشد پوست مختل می‌شود. به همین دلیل پوست هم می‌تواند به آسانی زخم شود و هم می‌تواند به دلیل نقص تغذیه‌ای که پیدا می‌کند دچار بریدگی ‌شود. گاهی حتی خود بیماران هم نمی‌دانند که تنگی لباس‌شان سبب ایجاد زخم و بریدگی در پوست شده است. این مشکلات در ابتدا خود را با سوزش و خارش نشان می‌دهند. در این صورت فرد باید بلافاصله لباسش را عوض کند تا اختلال جریان خون برطرف شود .
شنبه 6/2/1393 - 21:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته