• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3475روز قبل
اخبار
خبرگزاری فارس: باقری لنکرانی گفت: افرادی سابقه تزریق مواد مخدر یا روانگردان داشته‌اند افرادی که در دهه ۹۰ میلادی فاکتور انعقادی گرفته‌اند.همودیالیزی‌ها و افرادی که در اورژانس‌ها کار می‌کنند و همچنین افراد مبتلا به HIV و جانبازان، در معرض خطر بیماری هپاتیت C هستند.

کامران باقری لنکرانی رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در نشست تخصصی خط مشی درمان هپاتیتC، پاسخ درمانی مؤثر در بالین اظهار داشت: هپاتیت‌ها کشنده‌های ساکتی هستند و سر و صدا ندارند و تا جایی پیش می‌روند که اقدامات درمانی به سختی جوابگو می‌شوند؛ بنابراین تشخیص زودتر و استفاده از تست‌های تشخیصی برای گروه پرخطر بیشترین کاربرد را خواهد داشت.

وی ادامه داد: هنوز واکسنی در هپاتیتC نداریم البته پیشرفت‌ها و چراغ سبزهایی وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: هپاتیت C از طریق هر نوع تماس غیر دهانی منتقل می‌شود و اگر چیزی باعث سوراخ شدن پوست و مخاط شود هپاتیت منتقل می‌شود.

باقری لنکرانی به شیوع رو به کاهش هپاتیت در دهه گذشته اشاره کرد و گفت: در دنیا حدود 170میلیون نفر به هپاتیتC مبتلا هستند و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که هر سال حدود 6 میلیارد تزریق غیرایمن در دنیا انجام می‌شود که منحصر به پاکستان و کشورهای آفریقایی نیست که سرنگ را چندبار مصرف کنند یا برای استریل آن را بجوشانند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: واقعیت تلخ این است که بخش مهمی از انتقال هپاتیتC در کشورهای توسعه یافته است و این اپیدمی اواسط دهه گذشته حتی در آمریکا و در یکی از ایالت‌های آن و در اتاق آندوسکوپی اتفاق افتاد و با آنکه سرنگ عوض شده بود با تزریق به دو نفر حدود 40 نفر هپاتیتC گرفتند.

وی ادامه داد: بحث تزریق غیرایمن امروزه بیشترین علت هپاتیت حاد ویروس C است که سالانه 350هزار نفر در دنیا به علت هپاتیتC می‌ میرند.

باقری لنکرانی افزود: بسیاری از اینها با فردی که هپاتیتC داشته در یک شیفت خون دریافت کرده‌اند یا در همان تخت خوابیده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: هپاتیتC  ویروسی است که ما تا کنون فکر می‌کردیم در محیط خارج بدن طول عمر ندارد اما یک مقاله جدید نشان داده که هپاتیتC می‌تواند روی سطوح تا هفته‌ها باقی بماند و انتقال درون‌بیمارستانی هپاتیتC و رعایت نکردن اصول استاندارد ایمنی مشکل مهمی است.

وزیر اسبق بهداشت افزود: ما باید در خصوص تزریقات دقت بیشتری کنیم و متأسفانه 40درصد نسخه‌های ما با تزریق است که اغلب غیرضروری است و ما باید از تزریق غیرضروری با تنظیم برنامه‌ای جلوگیری کنیم و در این راه به بهیار، پزشک، دندانپزشک و هر آنکه در تزریق نقش دارد آموزش دهیم و توجه بیشتر به بیمارستان ایمن و استاندارد و سالم مهم است.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، اظهار داشت: مراقبت و کنترل بیماری هپاتیت C وظیفه حاکمیت است و متأسفانه در هپاتیت C هیچ اطلاعاتی در مورد سیر بیماری نداریم.

وی به گروه‌های در معرض خطر هپاتیت C اشاره داشت و گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و اطلاعات خوبی داریم اما باید تقویت شود و آگاهانه تفسیر و بررسی شود.

باقری لنکرانی افزود: بیماران دیالیزی به خاطر ضعفی سیستم ایمنی دستگاههای دیالیز دچار اختلال می‌شوند و ممکن است هپاتیتC بگیرند چرا که دیالیز می‌شوند. این بیماران از جمله گروه‌های در معرض خطرند و می‌توان با بررسی زمان‌دار میزان مثبت شدن افراد را چک کرد.

وی به مطالعات در ایران و در مراکز همودیالیز اشاره کرد و گفت: ما در این مراکز شاهد کاهش چشمگیر هپاتیتB و کاهش نسبی هپاتیتC بوده‌ایم؛ البته برای هپاتیتB مشکلی برای درک کاهش آن نداریم چرا که واکسیناسیون در این زمینه کمک‌کننده است. اما در مورد هپاتیتC پیگیری مهم است و می‌توان گفت کاهش نسبی آن به دلیل کم شدن طول دیالیز و پیوند سریعتر بوده است، چرا که تعداد دستگاه‌های دیالیزی که تا قبل از این کم بوده ، افزایش یافته است و اگر تا قبل از این به ازای هر دستگاه ، 10 بیمار دیالیزی وجود داشته است اما الآن برای هر 4 بیمار دیالیزی یک دستگاه وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت ادامه داد: در خصوص حفظ ایمنی و تمیز بودن محیط درمان باید توجه دقیق‌تری اعمال شود و پایش بهتری لحاظ شود.

وی افراد در معرض خطر هپاتیتC را اینگونه عنوان کرد: افرادی که یکبار سابقه تزریق مواد مخدر یا روانگردان داشته‌اند حتی اگر سال‌های خیلی پیش اتفاق افتاده باشد؛ افرادی که در سال 1990 فاکتور انعقادی گرفته‌اند و افرادی که در سال 1375 خون دریافت کرده‌اند؛ افراد همو دیالیزی و افرادی که در اورژانس‌ها کار می‌کنند و همچنین افراد مبتلا به HIV و جانبازان.

‌باقری لنکرانی افزود: مهمترین دلیل مرگ و میر مبتلایان به HIV بیماری کبدی است نه HIV و بیماری کبدی رتبه اول را در مرگ مبتلایان به HIV به خود اختصاص داده است.

وی گفت: در مورد هپاتیت B تأخیر برای شروع درمان داریم اما در مورد هپاتیتC شروع درمان باید سریع‌تر باشد.

باقری لنکرانی به راهنمایی برای راهبرد پیشگیری اشاره کرد و گفت: تست هپاتیتC وجود دارد اما برای همه گروههای  پر خطر انجام نمی‌شود که نیاز به بررسی دارد که چه مانعی سر راه است آیا آن مانع فرهنگی است یا به خاطر عدم اطلاع پزشکان است یا به علت عدم دسترسی تست‌های قابل اعتماد که هر کدام از آنها می‌تواند علت اصلی باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت اظهار داشت: باید بر کیفیت تست‌ها نظارت بهتری شود تا اعتماد بیشتری کسب شود؛ البته برای کاهش آسیب تبدیل معتاد پرخطر به کم‌خطر نیز مهم است.

باقری لنکرانی تصریح کرد: در معتادان غیر تزریقی نیز هپاتیتC داریم چرا که رفتارهای ناهنجار جنسی، نامشروع و همجنس‌گرایانه در این افراد دیده می‌شود البته خود اعتیاد غیر تزریقی مثل استنشاق مواد نیز محل بحث است.

وی ادامه داد: روند موفقیت در درمان هپاتیتC رو به بهبود است و با داروهای کنونی 8درصد موفقیت داشته‌ایم اما امروزه با داروهای جدید پیش‌بینی می‌کنیم که میزان موفقیت به 85 تا 90 درصد در درمان برسیم.

باقری لنکرانی گفت: روند عمومی بیماری تغییر چندانی نداشته است چرا که با وجود داروها،گران بودن درمان مطرح است و کمتر از 10درصد از 170میلیون نفر درمان را دریافت کرده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت به بحران‌های پیش رو در مورد هپاتیتC اشاره کرد و گفت: در کل دنیا حتی در کشورهای پیشرفته 75درصد مبتلایان به هپاتیتC شناسایی نشده‌اند چرا که به خوبی غربالگری انجام نشده است و از آن 25درصدی که شناسایی شده‌اند و احتیاج به درمان دارند فقط 10درصدشان درمان درست را گرفته‌اند و داروها را نمی‌توان به دلیل گرانی مبنای بهبودی قرار داد.

وی به تأثیرات احتمالی واکسن هپاتیتC، اشاره کرد و گفت: احتمال می‌رود که اگر واکسن ساخته شود فرد را در برابر یک گونه هپاتیتC ایمن می‌کند و ممکن است فرد دوباره با گونه دیگر هپاتیتC آلوده شود.

وزیر اسبق بهداشت افزود: احتمالاً واکسن هپاتیتC ظرف سه تا چهار سال آینده می‌آید و فقط این کارایی را دارد که فرد را در برابر عفونتی که گرفته در برابر مزمن شدن بیماری حفاظت می‌کند و می‌توان از آن برای گروه‌های پرخطر استفاده کرد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: فاکتور مؤثر برای پیشگیری هپاتیتC کم کردن مخزن بیماری در جامعه است و درمان نیز یکی از فاکتورهای آن است که باید یک کار ادغام یافته باشد و همچنین باید از آموزش، آزمایش و پایش استفاده بهینه کرد.
پنج شنبه 3/11/1392 - 20:15
اخبار
خبرگزاری مهر: دادستان استان کرمانشاه از اجرای حکم اعدام پنج قاچاقچی مواد مخدر و قصاص دو قاتل در کرمانشاه خبرداد.

مجتبی ملکی اظهار داشت: سحر گاه امروز در کرمانشاه هفت مورد اجرای حکم داشتیم که 5 مورد آن مربوط به قاچاقچیان مواد مخدر و 2 مورد نیز اجرای حکم قصاص بود.

ملکی گفت: احکام این قاچاقچیان در دادگاه های انقلاب اسلامی استان کرمانشاه صادر و در دادستانی کل کشور تأیید و دستور اجرای آن توسط ریاست قوه قضاییه صادر شده بود.

وی ادامه داد: سحر گاه امروز هر 5 نفر که مشارکت در خرید و فروش و حمل و نقل 101کیلو 731 گرم مواد مخدر از نوع تریاک حشیش هروئین و کراک داشتند به دار مجازات آویخته شدند.

دادستان استان کرمانشاه ادامه داد: دو مورد دیگر نیز از احکام اجرایی امروز مربوط به قصاص افرادی بود که مرتکب قتل عمد شده بودند. که یکی از آنها همسر خود را به قتل رسانه بود.

ملکی از صدور حکم این افراد در دادگاه های کیفری استان کرمانشاه، تأیید در دیوان عالی و نهایتا دستور اجرا توسط رئیس محترم قوه قضاییه خبر داد.

دادستان کرمانشاه در پایان با هشدار به قانون شکنان اظهار داشت: در استان کرمانشاه افرادی که مرتکب جرائم خشن و سازمان یافته شوند در امان نخواهند بود و بدون تردی برخورد قاطع با آنها اعمال خواهد شد.
پنج شنبه 3/11/1392 - 20:14
اخبار
بانی فیلم: دو پوستر فیلم سینمایی کلاشینکف، جدیدترین ساخته سینمایی سعید سهیلی، رونمایی شد.

 این پوسترها با عکس هایی از مهدی دل خواسته و طراحی ایمان یاری طراحی شده است.



کلاشینکف تازه ترین فیلم سعید سهیلی بعد از فیلم جنجالی ˈگشت ارشاد ˈدر مقام کارگردان است.

 کلاشینکف از مضمون اجتماعی با لحنی کمدی بر خوردار است. این فیلم اولین همکاری رضا عطاران با سعید سهیلی به شمار می رود.

ساعد سهیلی،رضا عطاران، فرهاد اصلانی،شقایق فرهانی، شهرام حقیقت دوست،اندیشه فولادوند،جواد عزتی ،انوش معظمی، سارا سهیلی، سینا سهیلی، فاطمه شکری، بهزاد اشکان، مختار سائقی، شاپور کلهر و جمشید هاشم پور بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

فیلم کلاشینکف در بخش سودای سیمرغ سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور دارد.
پنج شنبه 3/11/1392 - 20:13
اخبار
بانی فیلم: مدیر سامانه فروش بلیت آثار سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: بلیت‌های پیش فروش شده در پــــردیس سینمایی ملت تحویل داده می شود.

محسن شمس درباره زمان تحویل بلیت‌های خریداری شده توسط مخاطبان و علاقه‌مندان آثار این دوره از جشنواره گفت: پنجم، ششم و هفتم بهمن بلیت‌ها به صورت حضوری به مخاطبان و علاقه‌مندان حضور در سینماهای میزبان جشنواره تحویل داده می‌شود.

مدیر سامانه فروش بلیت آثار حاضر در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر درباره زمان تحویل بلیت به نهادها و سازمان‌های متقاضی یادآور شد: طبق برنامه ریزی سه‌شنبه هشتم بهمن‌ به تحویل بلیت نهادها و سازمان‌هایی اختصاص پیدا کرده است.

وی درباره ساعات و مکان در نظر گرفته شده برای تحویل حضوری بلیت‌ها در ایام مدنظر تأکید کرد: متقاضیان می‌توانند از ساعت9تا 19روزهای یاد شده برای تحویل حضوری بلیت‌ها به پردیس سینمایی ملت مراجعه کنند.

سی و دومین جشنواره فیلم فجر با دبیری علیرضا رضاداد12تا22بهمن‌ برگزار می‌شود.
پنج شنبه 3/11/1392 - 20:13
اخبار
خبرگزاری فارس: سردار محمد‌رضا نقدی در حاشیه نشست دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با مسئولان سازمان بسیج گفت: امروز موضوع مواد مخدر به عنوان یک معضل در جامعه مطرح است و به شکل یک سلاح علیه کشورمان به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر مواد مخدر استکباری شده که بارها از ما سیلی خورده و به دنبال آن است که کاری کند تا نسل جوان امروز ما مانند شهید فهمیده را به چشم نبیند.

وی ادامه داد: بسیج در مبارزه با مواد مخدر عزم جدی دارد و طبیعی است که زمانی که یک مسئله بسیار بزرگ می‌شود باید همه مردم به صحنه بیایند و حل آن را جدی‌تر از کار و فعالیت دستگاه‌ها ببینند.

سردار نقدی ادامه داد: بسیج به عنوان یک سازمان هماهنگ‌کننده و سازمان دهنده مردم هدف و رسالت خود را در زمینه مبارزه با مواد مخدر برعهده می‌گیرد و به همین منظور در ۵ شهر کشور به صورت ویژه مبارزه خود را آغاز می‌کند.

وی افزود: در طرح مبارزه با مواد مخدر در ۵ شهر کشور به صورت آزمایشی و مشارکت عمومی مردم به دنبال آن هستیم تا با جمع‌بندی تجارب به دست آمده از فعالیت و سابقه بسیج این دستاوردها را در تمام کشور به کار بگیریم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور تصریح کرد: بسیج در جنبه‌های پیشگیرانه و فرهنگی در موضوع مبارزه با مواد مخدر فعالیت خواهند کرد چرا که فعالیت بسیج در این حوزه بیشتر مبتنی بر جنبه‌های فرهنگی و پیشگیرانه و این جنبه‌ها اساس فعالیت ما را تشکیل خواهد داد.

وی تأکید کرد: موضوع مواد مخدر مسئله‌ای همه‌جانبه است و باید تمام مخاطبان، مصرف‌کنندگان و توزیع‌کنندگان را در بر بگیرد.در این زمینه بسیج استفاده از مشارکت عمومی و بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌ها و با انسجام کامل این مبارزه را اجرایی خواهد کرد.
پنج شنبه 3/11/1392 - 20:0
اخبار
روزگار نو: محمدعلی کشاورز بازیگر باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون مدتی است به دلیل بیماری در منزلش بستری است. تعدادی از بازیگران و عوامل مجموعه «پدرسالار» که یکی از پربیننده ترین آثار تلویزیونی اوایل دهه 70 بود، از این بازیگر عیادت کردند.

در این دیدار محمود پاک نیت، حمید شنگله، سیامک اطلسی، کمند امیرسلیمانی، فرحناز منافی ظاهر و اکرم محمدی بازیگران این مجموعه حضور داشتند. همچنین اکبرخواجوی کارگردان، علی اکبر محلوجیان نویسنده و هوشنگ بنایی تصویربردار، و سید جواد سیدی نیز در این دیدار صمیمی حضور داشتند.

پنج شنبه 3/11/1392 - 19:56
اخبار
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت امروز در جلسه هم اندیشی دخانیات که با حضور علیرضا مرندی در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، نسبت به افزایش مصرف دخانیات به خصوص قلیان در بین زنان ایرانی هشدار داد.

علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی امروز در جلسه هم اندیشی برنامه های کنترل دخانیات با اشاره به برنامه های کشوری، گذشته، حال، آینده تأکید کرد: مصرف دخانیات در گذشته بیشتر معطوف به سنین بزرگسالی بود اما امروزه در نوجوانان و جوانان رو به افزایش است و این امر مشکلات بسیاری را از جمله سقط جنین، سرطان ریه و بیماری های غیر واگیر دیگر به دنبال خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه مصرف دخانیات هزینه های زندگی را نیز به مراتب افزایش و نیروی مولد را نیز کاهش می دهد گفت: باید مصرف دخانیات در اماکن عمومی ممنوع و فروش سیگار به افراد زیر ۱۸سال متوقف شود.

مرندی افزود: کشورها نباید زمین های کشاورزی خود را به کشت تنباکو اختصاص دهند.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: افزایش قیمت دخانیات یکی از عوامل بازدارنده در این زمینه است و ما باید برنامه‌های مبارزه با دخانیات را به طور جدی دنبال کنیم.

در ادامه این جلسه کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه روند مصرف دخانیات از سال 84 افزایش چشمگیری نداشته اما در زنان و بعضی از گروه های سنی افزایش داشته و همچنین مصرف روزانه قلیان از سال88 تا 90 به سرعت در حال افزایش بوده است و در بین بانوان نگران کننده ارزیابی شده است.

وی گفت: نقش آموزش و پرورش در این زمینه باید بسیار پررنگ باشد و افزایش قیمت دخانیات اثرات مثبتی در سلامت کشور دارد.

جلسه هم اندیشی برنامه های کنترل دخانیات، یک دهه پس از معاهده جهانی دخانیات با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، پ‍ژوهشکده سل و بیماری های ریوی، مرکز تحقیقات و پیشگیری و کنترل دخانیات، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات امروز در حال برگزاری است.
پنج شنبه 3/11/1392 - 19:55
اخبار
خبرگزاری فارس: کنسرت مازیار فلاحی شامگاه گذشته دقایقی پیش از اجرا لغو شد.

شامگاه گذشته مقرر شده بود کنسرت مازیار فلاحی خواننده مطرح پاپ در سالن رودکی ملک‎شهر اصفهان برگزار شود.

اما وقتی افراد زیادی برای حضور در این کنسرت در محل حاضر شدند با درب‌های بسته مواجه شدند.

این کنسرت ساعتی مانده به اجرا لغو شد و مسئولان برگزاری دلایل لغو این کنسرت آن هم در ساعتی پیش از اجرا را مطرح نکردند و به سکوت اکتفا کرده و گفتند: برگزاری این کنسرت به زمان دیگری موکول شده است.

یک منبع آگاه در بیان دلایل لغو این کنسرت اظهار کرد: مجوز کنسرت مازیار فلاحی در اصفهان ارگانی بوده است.

وی افزود: با توجه به اینکه فروش بلیت کنسرت‎های ارگانی ممنوع است، برخی اقدام به فروش بلیت‎های این کنسرت به قیمت‎های گزاف نموده‎اند.

این منبع آگاه گفت: مسئولان ارشاد پس از فهمیدن این ماجرا افرادی را جلو درب ورودی تالار رودکی مأمور کردند که مانع ورود مردم به سالن شده و بدین شکل مسئولان برگزاری را ملزم کرده‎اند که هزینه بلیت‎ها را به شرکت‎کنندگان باز گردانند.

شنیده‎ها حاکی از این است که این کنسرت به هفته آینده موکول شده است، اما مسئولان در زمینه صحت و سقم این ماجرا پاسخگو نبودند.
پنج شنبه 3/11/1392 - 19:54
اخبار
خبرگزاری فارس: رضا حبیبی ساروی در نخستین همایش سراسری مدیران انجمن‌های ام.اس کشور  در  هتل نوید ساری با اشاره به وضعیت شیوع بیماری ام.اس در استان، اظهار داشت: متوسط شیوع سن بیماری در استان 32 سال در زمان ثبت است.
 
وی با بیان اینکه در زمان بیماری سن بیمار زیر 30 سال است، بیان داشت: 393 نفر از بیماران استان مرد و یک‌هزار و 143 نفر زن هستند.
 
حبیبی با بیان اینکه 25 درصد از بیماران مجرد هستند، تصریح کرد: زندگی 3.2 درصد از بیماران نیز به جدایی انجامیده است.
 
وی با اشاره به اینکه بیماران همزمان با  ام.اس به بیماری‌های دیگری نیز دچار می‌شوند، یادآور شد: این بیماری 25 درصد با سایر بیماری‌ها همراه است.
 
مسئول کمیته تحقیق و پژوهش ام.اس مازندران خاطرنشان‌ کرد: 53 درصد از بیماران استان یک یا دو بار سابقه بستری دارند و 30 درصد دیگر بستری نشده‌اند.
 
وی با بیان اینکه 66 درصد بیماران بیکار هستند، افزود: 42 درصد از بیماران را طیف خاص و یا زنان تشکیل می‌دهند.
 
حبیبی گفت: 354 بیمار شاغل و 107 نفر از بیماران ازکارافتاده هستند.
 
این مسئول برآورد هزینه سالانه بیماران را بالغ بر27 تا 32 میلیون تومان اعلام کرد و یادآور شد: هزینه درمان هر بیمار به طور متوسط در هر ماه 2 میلیون و 200 تومان است.
 
مسئول کمیته تحقیق و پژوهش ام.اس مازندران هزینه درمانی بیماران ام.اس در طول دوران بیماری را 1.5 تا 2.5 میلیارد تومان اعلام کرد.
پنج شنبه 3/11/1392 - 19:53
اخبار
خبرگزاری ایسنا: حسن روحانی در افتتاحیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس با بیان اینکه حوادث و تحولات شش سال اخیر در اقتصاد جهانی نشان داد که هیچ کس نمی‌تواند تنها زندگی کند، اظهار کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند بی‌اعتنا به دیگران مسائل خود را حل کند و هیچ بنگاه اقتصادی نمی‌تواند بدون ایفای مسوولیت اجتماعی خود به رشد پایدار دست یابد.

وی با بیان اینکه هیچ قدرتی نمی‌تواند سلطه خود را دائمی بداند، افزود: جهانی شدن این بار در شکل بحران جهانی اقتصادی نشان داد که همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم و اگر کشتی‌بانان خردمندی برنگزینم طوفان به همه ما آسیب می‌رساند.

رییس جمهور افزود: اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد برای جهان و حوزه‌های اندیشه و فکر فرصت مغتنمی است که با هم‌اندیشی و تامل نسبت به مسائل مهم جهانی به بیان نگرانی‌های و دل مشغولی‌های خود پرداخته و با گفت‌وگو و تبادل نظر جریانی از اندیشه و فکر را در اداره بهتر جهان پدید آورند و من نیز از این منظر به این اجلاس می‌نگرم و امیدوارم بتوانم پیام دوستی‌،تعامل‌،همکاری و همزیستی صلح‌آمیز ملت خود را به شما رهبران،‌مسوولان،‌کارآفرینان و اندیشمندان که از سراسر جهان به این جا آمده‌اید منتقل نمایم.

وی افزود: دیدگاه من نسبت به مسائل اقتصادی،‌سیاسی و اجتماعی دیدگاه اعتدال است و این درسی است که از اسلام آموخته و در زندگی سیاسی خود عمیقا تجربه کرده‌ام و بر همین مبنا بود که تصمیم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری گرفته تا بتوانیم اعتدال و تدبیر که ویژگی بارز ایرانیان و رمز موفقیت آنان در طول تاریخ بوده است در سطح کشور منطقه و جهان در حد توانم جاری سازم.

روحانی با بیان اینکه با لطف الهی همانطور که پیش‌بینی می کردم مردم خوب ایران را نیز همین مشی و مرام را برگزیده و اینک به حق،‌ اجرا و تحقق آن را مطالبه می‌کنند، خاطر نشان کرد: در منطقه و صحنه بین ‌المللی گزینش ایرانیان با استقبال مواجه شد و نخستین آثار آن را در چند ماه حضور دولت تدبیر و امید مشاهده می‌کنید.

رییس جمهور با بیان اینکه اعتراضات گسترده مردمی در همه قاره‌ها نشان داد که سیاست‌های اقتصادی باید عدالت اجتماعی و منافع همگان را مدنظر قرار دهد تا به سود همه باشد و تنها سیاست‌ها و نظام‌هایی پایدار خواهند ماند که به همه مردم سود برساند، تصریح کرد: قرآن کتاب آسمانی مسلمانان به ما آموخته است تنها آنچه به مردم سود می‌رساند در زمین ماندگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه دیدگاه اعتدالی من منحصرا به کشورم نیست، خاطر نشان کرد: جایگاه ایران اعتدال‌گرا را بر مبنای سیاست‌های مدبرانه و امیدبخش در تصویر آینده اقتصاد جهانی بسیار فراتر از آنچه که پیش‌بینی شد می‌بینم از این رو در سیاست‌گذاری‌های جاری نه فقط وضعیت امروز و آینده نزدیک بلکه چشم‌انداز بلند مدتی را در نظر دارم زیرا اقتصاد ایران بنیه و ظرفیت‌دار است که ظرف سه دهه آینده در زمره 10 اقتصاد اول دنیا قرار گیرد و این هدفی است که در کلان برنامه‌ریزی‌های اقتصادی،‌ سیاست داخلی و خارجی در پی آن بوده و برای تحقق آن قصد جدی دارم.

روحانی افزود: در مدتی که مسوولیت دولت بر عهده دارم قصد دارم همه موانع سیاسی و اقتصادی را عمده را مهار نمایم چون اقتصاد ایران را نزدیک‌ترین و با ظرفیت‌ترین اقتصاد به همه اقتصادهای موفق نوظهور می‌بینیم و‌آینده را همراه و در کنار آنها ترسیم می‌کنم.

رییس جمهور با بیان اینکه انتخاب من از سوی مردم ایران در چارچوب یک نظام مردم ‌سالار صورت گرفته است و هم اکنون فرصت پیدا کرده‌ام تا به آرمان‌های توسعه اقتصادی،‌ مردم‌سالاری و بهبود روابط خارجی ایران بپردازم، گفت: در اینجا اعلام می‌نمایم یکی از ارکان‌های نظری و عملی دولت من تعامل سازنده و بین‌المللی است و بدون کار و فعالیت بین‌المللی رشد کیفیت قابل تحقق نخواهد بود.

وی افزود: در میان کشورهای در حال توسعه و همچنین در منطقه خاورمیانه ایران از بالاترین نرخ در شاخص‌های توسعه انسانی برخوردار است و ما نهایت پوشش خود را به کار می‌بندیم تا این منبع عظیم ملی خود را در راستای توسعه کشور به کار گیریم.

وی افزود: سیاست خارجی ایران نیز در مسیر بهره‌برداری وسیع از امکانات بین المللی برای توسعه اقتصادی ایران است و دولت من آمادگی کامل دارد تا به همه کشورهای همسایه در طیفی از مسائل از محیط‌زیست‌، ‌پروژه‌های مشترک اقتصادی‌،‌توسعه تجارت، احقاق حقوق مردم فلسطین،‌جلوگیری از فاجعه انسانی در سوریه،‌امنیت خلیج‌فارس و مبارزه با تروریست و افراطی‌گری وارد تعامل شده و به قواعد مشترک عملی دست یابد.

روحانی خاطر نشان کرد: معتقدم صلح و امنیت خاورمیانه در گرو گسترش روابط اقتصادی،‌همکاری‌های اجتماعی و فرهنگی و گردشگری و ارج نهادن به بخش خصوصی و همکاری نخبگان در سطح بین‌المللی است.

رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه بحران‌های آغاز قرن بیست یک نشان می‌دهد که بهره‌مندی اقتصادی برای تامین زندگی مردم کافی نیست، افزود: مردم در کنار اقتصاد به اخلاق و معنویت هم نیازمند هستند زیرا تکیه بر اقتصاد موجب مسابقه حرص‌آلود مصرف و نابودی منابع طبیعی می‌شود. اخلاق مشترک انسانی موجب پیوند انسان‌ها شده و نظم و آرامش را ارتقا دهد.

روحانی همچنین با بیان اینکه من به عنوان رییس جمهور آگاه هستم تا چه میزان ثبات رفتاری و سیاست‌گذاری در تصمیم‌گیری‌ها مهم است، خاطر نشان کرد: این اصول برای ما بنیادی است در حوزه سیاست خارجی ما همکاری منطقه‌ای را در اولویت قرار داده‌ایم و قصد داریم همکاری‌های عمیق با کشورهای ترکیه‌، عراق‌،افغانستان،‌پاکستان،‌روسیه کشورهای حوزه خلیج فارس و حوزه قفقاز و‌ آسیای مرکزی را پیگیری کنیم و مبنا را بر بازگشایی مسیر اقتصادی و سیاسی قرار دهیم با کشورهای اروپایی نیز که از گذشته ارتباط تجاری داشتیم و با اجرای توافقنامه ژنو روابط ایران با اروپا به حالت عادی باز می‌گردد.

وی در ادامه افزود: انقلاب اسلامی ایران نتیجه مبارزه یک قرن آزادی‌خواهی ملت ایران بوده است اکنون نیز لازم است هیات حاکمه آمریکا خواسته‌های ایرانیان را بپذیرند. اکنون رابطه ایران و آمریکا وارد مرحله جدیدی شده است و برای اولین بار سیاست‌مداران دو کشور با یکدیگر تبادل نظر داشته و تصمیمی اتخاذ نمودند.

روحانی در ادامه با اشاره به وقایع اخیر منطقه گفت: منطقه در آتش ناامنی می‌سوزد هر چند کشور من به دلیل انسجام و مردم سالاری امنیت خوبی را تجربه می‌کند ولی ما نمی‌توانیم از رنج همنوعان خود بی‌تفاوت باشیم اکنون باید بگویم تروریسم دامن آتش‌افروزان را می‌گیرد.

رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه این درست است که افراطی‌گری و خشونت، از لشکر بیکاران و گرسنگان، سرباز می‌گیرد؛ اما من بر این باورم که رویکردِ ریشه‌ای در مبارزه با تروریسم، باید از توسعه همه جانبه آغاز شود، افزود: زیرا تنها با ارتقاء فرهنگی و ایجاد فرصت‌های شغلی است که می‌توان امید به آینده را جایگزین یأس‌های انتحاری کرد، و ایمان به خدا را زمینه‌ساز خدمت به انسان‌ها، و نه نابودی آنها ساخت. اِشکال اساسی در حکمرانی حاکمان مستبد، این بوده که بیگانه از مردم، و تنها با اتکاء به بیگانگان، اقتصاد و جامعه را اداره کرده‌اند؛ و مردم که خود را سهیم در این مدیریت ندیده‌اند بر این ستم شوریده‌اند؛ و در این میان، سوداگران مرگ، از این خشم و شورش، طعمه برگرفته‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه من اعتقاد دارم که امنیتِ جهان به امنیت منطقه خاورمیانه گره خورده است، و امنیتِ این منطقه با غفلت از مردم تأمین نمی‌شود خاطر نشان کرد: بنابراین برای امنیت جهانی، هم باید سخن مردم منطقه را شنید، و هم برای جامعه جوان این کشورها، شغل و آینده امیدبخش فراهم کرد. من به صراحت اعلام می‌کنم که راهِ امنیت، از فرهنگ و اخلاق و توسعه می‌گذرد.

روحانی همچنین افزود: اگر بخواهیم همگان در ایجادِ امنیت بکوشند، باید احساس امنیت هم بنمایند؛ چرا که احساس عدم امنیت و محرومیت از حقوق، انگیزه‌ای برای شوریدن بر نظام ناعادلانه است. بنابراین در ساماندهی جدیدِ جامعه جهانی، باید مطمئن شویم که همه ملت‌ها، احساس فرصتِ برابر، برای توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌کنند، و مسابقه را مسابقه منصفانه شایستگی‌ها می‌بینند؛ و اگر برخی بازیگران، بی‌جهت از حضور در رقابت محروم شوند، در نهایت، همگان از استفاده حداکثری از توانایی‌ها محروم مانده‌اند. زیرا لازمه جامعه جهانی ایمن و توسعه‌یافته، برخورداری همگان از آزادی اقتصادی و حقِ تعیین سرنوشت سیاسی است؛ و هرگونه محدودیت و تحریم اقتصادی، به جای آنکه به تفاهم و امنیت مشترک کمک کند، واگرایی‌ها را تشدید خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: پس اگر لازمه امنیت، توسعه است؛ لازمه توسعه هم، دسترسی به دانش و فن‌آوری است. و ایجاد مانع بر سر راه تحقیق و توسعه کشورها، بر بدبینی‌ها و دشمنی‌ها می‌افزاید؛ و در نهایت هم ناکام می‌ماند. به همین دلیل است که ایران، در دنبال کردن برنامه هسته‌ای خود، جز استفاده صلح‌آمیز از آن را نمی‌خواسته و نمی‌خواهد؛ و هیچ مانعی را نیز بر سر راه پیشرفت علمی خود نمی‌پذیرد. بر این مبنا، کسانی که تحت تأثیر القائات تبلیغاتی، هنوز تصور می‌کنند که ایران به دنبال اِعمال قدرت از طریق ایجاد رعب و تهدید، و یا دست‌یابی به تسلیحات هسته‌ای است، با قاطعیت و صراحت اعلام می‌کنم که سلاح‌ هسته‌ای و توسل به زور، هیچ جایگاهی، در راهبردِ کلانِ امنیتِ ما نداشته، و ایران، هیچ انگیزه‌ای برای چنین گرایشی ندارد. نگاهی به تاریخ هم، به وضوح نشان می‌دهد که ایران در سده‌های اخیر، هرگز تهاجم و تجاوزی نداشته، و صرفاً و منحصراً، در برابر تهدیدات و تهاجماتِ مستقیم و غیرمستقیم، دفاع فعال کرده است؛ و آنچه ایران تا به حال بدان مبادرت ورزیده، با هدف پذیرش و تثبیت جایگاه تعیین‌کننده خود، در صلح و ثبات و امنیت منطقه، و موقعیت مؤثرش در همکاری‌های بین‌المللی بوده است.

روحانی همچنین با اشاره به اینکه ایران هر زمان که تغییری ملموس و واقعی، در عدول از خصومت‌ورزی دیگران مشاهده کند، متناسب با آن، پاسخِ مثبتِ مناسب خواهد داد، تاکید کرد: آن‌گونه که نمونه بارزی از این جهت‌گیری متناسب را در موضوع هسته‌ای و تحولاتی که طی همین پنج ماه، که مسؤولیت اداره کشور را بر عهده گرفته‌ام، شاهد بوده‌ایم. و تأکید می‌کنم آنچه که در مذاکرات اخیر به دست آمد، نتیجه اراده‌ای بود که دو طرفِ اصلی این نزاع، برای نیل به یک راه‌حل مرضی‌الطرفین، نشان دادند. طرفِ مقابل، پس از ده سال تأکید و اصرار بر موضعی غیرمنطقی و ناصحیح، در نهایت به این نتیجه رسید که ملت ایران، تحت هیچ شرایطی، از حقوق خود در دست‌یابی به فن‌آوری صلح‌آمیزِ هسته‌ای، صرف‌نظر نخواهد کرد؛ و تداومِ بدبینی‌ها، و اِعمال و تشدیدِ تحریم‌ها، جز هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم برای همه طرف‌های درگیر، حاصلی نخواهد داشت.

رییس جمهور در ادامه تصریح کرد: این واقع‌نگری، روزنه‌ای برای حل این بحران گشود، و طرفین با تلاش و جدیت، توانستند یک توافق‌ِ اولیه را که شالوده و بنیادِ توافق جامع و نهایی خواهد بود، ترسیم و تأیید کنند. بنابراین آنچه در دست داریم، نه تنها یک توافقِ مقطعی و موقت در یک موضوع خاص نیست، بلکه پیش‌درآمد و زمینه‌ای برای توافق و تعاملات بعدی است و اگرچه اختلاف نظرات، با طرف مقابل کم نمی‌باشد، و برخی از آنها در واقع کهنه و مزمن شده و به سختی قابل رفع‌اند، اما منافع و زمینه‌های مشترک زیادی نیز وجود دارند که امنیت و ثبات جهانی، توسعه اقتصادی، حراست از محیط زیست، مقابله با خشونت و افراط‌گرایی، نمونه‌هایی از این اهداف مشترک محسوب می‌شوند.

روحانی گفت: پیشنهادِ «مقابله جهانی با خشونت و افراطی‌گری» (WAVE) که این‌جانب به نمایندگی از ملت بزرگ ایران، در اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کردم، و با اجماع، به تصویب جامعه جهانی رسید، تکیه بر یک مبنای مشترک اخلاقی دارد، و آن این‌که، همه انسان‌ها، از هر دین و نژاد و زبان و ملیت، در سرشتِ خویش، کرامت، رحمت و اعتدال را می‌پسندند، و از افراطی‌گری و کشتارِ بی‌گناهان و تجاوز به حقوق دیگران، بیزارند. پس بیاییم همه به این موج بپیوندیم، و در مقابلِ متجاوزانِ به حقوقِ مظلومان، بایستیم، و جهانی شدن را در تحقق اخلاق جهانی تجلی دهیم.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: مایلم بر این نکته نیز تأکید نمایم که من، بر مبنای اندیشه اعتدال، و استوار بر دین‌باوری، و تمسک به تعامل سازنده، به روابط دوستانه و پایدار با کشورها اندیشیده؛ و در چارچوبِ نظامِ تجاری چندجانبه، همواره معتقد به تعاملی برابر و منصفانه در حوزه اقتصادی بوده‌ام.

روحانی در ادامه با بیان اینکه در این حوزه، یکی از حلقه‌های پیوندِ امنیت و اقتصاد، امنیت انرژی است،‌افزود: نگاه جهان در این حوزه نیز از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. در گذشته هم، گاهی همین حساسیت‌ها، زمینه‌ساز خشونت‌ها، جنگ‌ها و کودتاها بوده است؛ در حالی که همین حوزه می‌تواند زمینه همکاری‌های گسترده و پایدار باشد. بنابراین جمهوری اسلامی ایران، آمادگی دارد با تکیه بر ذخایر بی‌نظیر انرژی خود، در یک همکاری مستحکم، براساس اصلِ منافعِ متقابل، در تأمینِ امنیتِ انرژی جهانی مشارکت سازنده کند و نهادسازی قابلِ اعتماد، برای مشارکتِ بلندمدت را آغاز کند.

رییس جمهور گفت: من نظراتم در این زمینه را لحظاتی پیش، در نشستی که با صاحب‌نظران و مدیرانِ حوزه انرژی داشتم، بیان کردم؛ و این‌جا فقط تأکید می‌کنم که از دیدگاهِ جمهوری اسلامی ایران، امنیتِ تولید و عرضه انرژی، و حضور عادلانه و منصفانه، بر مبنای ضرورت‌های ژئواستراتژیک کشورها، بزرگ‌ترین زمینه‌سازِ تبدیلِ انرژی، به عاملِ اصلی و پایدارِ صلح و ثبات است.

وی در پایان با بیان اینکه مجدداً مایلم از پروفسور شواب بابت این دعوت تشکر کرده، و از همه حضارِ محترم دعوت نمایم که به ایران سفر کنند، گفت:حضار می‌توانند با سفر به ایران همه زمینه‌های وسیعِ سرمایه‌گذاری و همکاری مشترکِ امنیت‌ساز را، خود، مشاهده کنند؛ با بخش خصوصی و دولتی ایران تماس حاصل نمایند؛ با فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی آشنا شوند و از نزدیک، مهمان‌دوستی ایرانیان را تجربه کنند؛ تا با هم به این واقعیت برسیم که تنها از طریقِ تعامل، همکاری، هم‌فکری، فهمِ متقابل و رشدِ فن‌آوری صنعتی و اقتصادی است که می‌توانیم برای مردم‌مان زندگی بهتر فراهم کنیم، صلح را پایداری بخشیم، و جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری بسازیم.
پنج شنبه 3/11/1392 - 19:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته