• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1584
تعداد نظرات : 1638
زمان آخرین مطلب : 4079روز قبل
دعا و زیارت
به نام خدا
 
امام سجاد (ع) :
اللهم و أنت جعلت من صفايا تلك الوظائف ، و خصائص تلك الفروض شهر رمضان الذي اختصصته من سائر الشهور ، و تخيرته من جميع الازمنة و الدهور ، و اثرته علي كل اوقات السنة بما أنزلت فيه من القرآن و النور ، و ضاعفت فيه من الايمان ، و فرضت فيه من الصيام ، و رغبت فيه من القيام ، و اجللت فيه من ليلة القدر التي هي خير من الف شهر .
 
بار خدايا و تو از كارهاي برگزيده و واجبات مخصوصه ، ماه رمضان را قرار داده اي همان ماهي كه آن را از همه ماهها اختصاص داده ، و از همه زمانها و روزگارها برتري داده و بر همه وقتهاي سال برگزيده اي به سبب قرآن و نوري كه ( قرآني كه نور و روشنايي از ضلالت و گمراهي است ) در آن فروفرستادي ، و به سبب آن كه ايمان را در آن ماه چندين برابر نمودي ( از بسياري عبادت و بندگي در آن ، آن را كامل گردانيدي ) و روزه را در آن واجب ، و برپا شدن ( براي عبادت ) را در آن ترغيب نمودي ، و شب قدر را كه از هزار ماه بهتر است در آن بزرگ گردانيدي
 
صحيفه سجاديه
 
 
شنبه 24/6/1386 - 8:1
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت هفتم
 
آداب شنوندگان آيات قرآن
 
شايسته است هنگام شنيدن آواى قرآن و آيات الهى با سكوت عميق و توجه دقيق موارد زير را رعايت كنيم: ـ احترام قلبى خويش را نسبت به كلام الهى ابراز داريم. ـ در مقابل اين بارقه رحمت سر تعظيم و تواضع فرود آوريم. ـ براى شنيدن اين خبر بزرگ آسمانى اعلام آمادگى نمائيم. ـ با توجه كامل به معانى آن زمينه تدبر و تفكر را در خودمان ايجاد كنيم. ـ با سكوت و تمركز فكر, جان خود را در معرض تابش اين آفتاب حيات بخش قرار دهيم. ـ قلب و روح خسته و پريشانمان را شاداب و پرتحرك نمائيم.
قاريان قرآن از منظر امام پنجم باقر العلوم (ع): قاريان قرآن را به سه دسته تقسيم فرموده و انگيزه هر كدام را بيان فرموده اند: 1 ـ كسانى كه قرائت قرآن را وسيله امرار معاش و تقرب به ملوك و فزون طلبى نسبت به مردم قرار داده اند. 2 ـ كسانى كه قرآن را مى خوانند و فقط حروف آن را گرفته و حدود آن را ضايع كرده اند. 3 ـ كسانى كه قرآن را تلاوت مى كنند و با دستورات شفابخش آن بيمارىهاى قلبى و فكرى خود را درمان مى كنند. شب ها با تلاوت قرآن مإنوس هستند و روزها در صحنه هاى زندگى از آنها الهام مى گيرند و بخاطر انس با قرآن پهلو از رخت خواب ناز تهى مى كنند. پس خداوند بخاطر اين گروه از حاملان معارف قرآن بلا را از اجتماعات دور مى كند و بخاطر آنان باران رحمت خود را فرو مىآورد. بخدا قسم اين دسته در جامعه, از كبريت احمر كمياب تر اند.
 تلاوت كنندگان از منظر امام صادق(ع) :تلاوت كنندگان قرآن را به سه گروه تقسيم فرموده و نتيجه عمل آنان را بيان مى فرمايند: 1ـ عده اى براى نزديك شدن به سلاطين و زورمندان و براى سلطه يافتن بر مردم (قرآن مى خوانند) اين دسته اهل آتش اند. 2ـ قاريانى كه الفاظ قرآن را از بركرده خوب مى خوانند وليكن حدود آن را ضايع نموده اند اينان هم اهل آتش اند. 3 ـ و گروهى قرآن مى خوانند تا زير پوشش آن قرار گيرند. اينان به محكم و متشابه آن اعتقاد دارند فرايض را بجاى مىآورند, حلال آن را حلال و حرام آن را حرام دانسته و در مقام عمل تسليم قوانين قرآننند. اين دسته همان كسانى هستند كه دست رحمت الهى آنان را از هر سقوطى نجات مى دهد و آنان اهل بهشت اند و درباره هر كه بخواهند حق شفاعت دارند.
 
 
 
 
جمعه 23/6/1386 - 20:30
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت ششم
 
طهارت ساير اعضاى بدن
 
بنابر تعبير آيت الله جوادى آملى: ((گوش و چشم و دست و ساير اعضا نيز راههاى قرآن است)). گوشى كه صوت ملكوتى قرآن را مى شنود و متإثر نمى شود, گوشى كه در مسير خطابهاى قرآن قرار مى گيرد, اما گويا هرگز كلامى و يا خطابى نشنيده است, گوشى كه از شنيدن غيبت و دروغ و تهمت, لذت مى برد, اين گوش طهارت ندارد. دستى كه ناپاك است و طهارت ندارد, نبايد بسوى قرآن دراز شود ((لا يمسه الا مطهرون)) جز دست پاكان بدان نرسد. پس بايد تمامى اعضإ بدن را, كه راه هاى قرآن هستند, پاك و مطهر نمائيم تا انوار الهى, وجودمان را نورانيت و روشنائى و صفا بخشد. هركه كاه وجو خورد قربان شود هركه نور حق خورد قرآن شود و اما لحظه اى درنگ! طهارت كلى جسم, بسيار آسان است. با يك نيت و مقدارى آب, مى توان خود را از آلودگى هاى ظاهرى پاك كرد, و به آسانى قرآن را به لب گذاشت و بوسيد و خطوط آنرا لمس نمود. اما طهارت ديگر اعضإ از جمله: دهان و گوش و چشم و روح, به يكباره امكان پذير نيست, و بايد ضمن توكل بر خداوند بزرگ, با جديت و تمرين و ممارست, رذائل اخلاقى را از جسم و روح زدوده, و آنچنان پاك و طاهر نمائيم كه شايستگى انس و مجالست با كلام وحى ((قرآن)) را بيابيم. انشاء الله. خون پليد است و به آبى مى رود ليك باطن را نجاست ها بود.
 
جمعه 23/6/1386 - 20:17
دعا و زیارت
به نام خدا
صلواتی که تا یک هفته ملائکه برایش صلوات فرستد
در کتاب جمال الاسبوع از امام جعفر صادق (ع) منقول است : هر کس بعد از نماز عصر روز جمعه ده مرتبه بگوید :
اللهّــمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد الاوصیاء المرضیین بافضل صلواتک و بارک علیهم بافضل برکاتک و علیه و علیهم السلام و علی ارواحهم و اجسادهم و رحمه اللّه و برکاته
ملائکه برای آن شخص از این جمعه تا جمعه دیگر در همین ساعت صلوات می فرستند.
جمعه 23/6/1386 - 10:12
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت پنجم
 
طهارت روح
 
روح ناپاكى كه اسير انديشه هاى شيطانى است, روح پژمرده اى كه لطافت و ظرافت خود را از دست داده, و در برخورد با مظاهر معنويت, سرد و بى تفاوت است, روح تيره اى كه زنگار گناه و معصيت, تمامى زواياى آنرا پوشانده است, روح كوچك و حقيرى كه فقط خود را مى بيند, و سرگرم بازيچه هاى خويش است, چگونه مى تواند معنويت قرآن را به هنگام تلاوت, درك و لمس نمايد؟! اما روح پاك و وارسته اى كه از علائق مادى فاصله گرفته, و بر اثر خودسازىهاى پيوسته, نورانى و پرجلا شده است; روح بلندى كه با عبادتهاى خالص و ناب و توجهات روحانى حركات شرك آلود و انديشه هاى شيطانى را از خود دور ساخته است; اين روح با صفا و رحمانى, به هنگام تلاوت قرآن, نورانيت عظيم و فراگير قرآن را, به خوبى احساس مى كند, و هم در پرتو نور آن, حقايق ديگر را... [ هست قرآن مر تو را همچون عصا كفرها را دركشد چون اژدها]
 
 
جمعه 23/6/1386 - 9:44
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت چهارم
 
طهارت چشم
 
((از رسول اكرم(ص) نقل شده كه فرمودند: ((اعط العين حقها)) حق چشم را ادا كنيد. عرض كردند: حق چشم چيست يا رسول الله؟ فرمود: ((النظر الى المصحف)) نگاه كردن به قرآن. زيرا تلاوت قرآن از روى قرآن, طبق حديث, عبادت است. اگر چشم پاك نباشد, توفيق نظر به قرآن را پيدا نمى كند.))(8) چشم هرزه اى كه بدنبال معصيت و خطا مى چرخد, و چشم افسار گسيخته اى كه ديگر در كنترل صاحبش نيست, اگر هم بر روى خطوط قرآن قرار بگيرد, همچون كورى است كه جمال نورانى حق را هرگز مشاهده نخواهد كرد. و به مصداق: آنچه ما كرديم با خود هيچ نابينا نكرد در ميان خانه گم كرديم صاحبخانه را جز خطوطى پى در پى, چيز ديگرى از قرآن نخواهد يافت. [ اين نظر از دور چون تير است و سم عشقت افزون مى شود صبر تو كم]
جمعه 23/6/1386 - 9:33
دعا و زیارت
به نام خدا
 
امام حسن (ع) :
سمعت أبي عليه السلام يحدث عن جدي رسول الله صلي الله عليه وآله انه قال : منسعي في حاجة أخيه المسلم ، فكأنما عبد الله عز وجل تسعة آلاف سنة ، صائما نهارهقائما ليله .
 
از پدرم شنيدم كه پيامبر خدا فرموده است : هر كس در قضاي حاجت برادر ديني خودكوشش كند ، مانند اين است كه نه هزار سال خدا را عبادت كرده باشد در حالي كه روزها روزه و شبها مشغول عبادت باشد .
 
الفقيه ، ج 2 ، ص 189
 
جمعه 23/6/1386 - 2:40
دعا و زیارت
به نام خدا
 
امام حسن (ع) :
ان لكل صائم عند فطوره دعوة مستجابة فاذا كان اول لقمة فقل : بسم الله اللهم ياواسع المغفرة اغفر لي .
 
 هر روزه داري هنگام افطار يك دعاي اجابت شده دارد . پس در اولين لقمه افطار بگو:
 به نام خدا ، اي خدايي كه آمرزش تو فراگير و وسيع است ، مرا ببخش .
 
اقبال الاعمال ، ص 116
 
جمعه 23/6/1386 - 2:25
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت سوم
 
طهارت دهان
 
در چند حديث شريف كه از ائمه معصومين(عليهم السلام) نقل گرديده, از دهان بعنوان ((راه قرآن)) و ((يكى از راههاى پروردگار)) ياد شده است. ((امام صادق(ع) فرمود: پيامبر(ص) فرمودند: ـ راه قرآن را پاكيزه سازيد. پرسيدند: اى رسول خدا! راه قرآن چيست؟ فرمود: دهانهاى شما. پرسيدند: به چه پاكيزه كنيم؟ فرمود: ((به مسواك زدن)) و در حديثى ديگر چنين آمده است: ((امام رضا(ع) از پدرانش(عليهم السلام) از پيامبر(ص) فرمود: ـ دهانهاى شما راههايى از راههاى پروردگارتان است, آن را پاكيزه سازيد.)) دهان بى حفاظى كه غذاى مشكوك و حرام وارد آن مى شود, دهانى كه گناهان بزرگى چون دروغ و تهمت و غيبت را مرتكب مى شود, دهانى كه براى شكستن دل دردمندى بحركت در مي آيد, دهانى كه پيوسته مسلمانان از شر آن در واهمه و عذاب هستند, چگونه مى تواند محل تلفظ آيات قرآن باشد؟! آرى! تلاوت قرآن بايد از دهانى پاك بگذرد. و گر نه آب صاف در يك نهر آلوده, بالاخره آلوده خواهد شد. اگر قرآن از دهان ناپاك بيرون آيد, ((رب تال للقران و القران يلعنه))
 
جمعه 23/6/1386 - 2:8
دانستنی های علمی
به نام خدا
آداب تلاوت قرآن
قسمت دوم
 
طهارت كلى جسم
 
اولين شرط براى تماس با قرآن, پاك بودن از جنابت و داشتن وضو است و بنابر فتواى حضرت امام خمينى(ره): ((مس نمودن خط قرآنى يعنى رساندن جايى از بدن به خط قرآن, براى كسى كه وضو ندارد, حرام است.)) و اما براى اينكه گرفتن وضو, ذهنمان را از تخيلات پراكنده خالى سازد, و ما را در هاله اى از معنويت و عرفان قرار دهد, لحظاتى قبل از شروع به آن, به ياد كلام شيرين حضرت امام صادق(ع) بيفتيم, و ضمن عرض ارادت به آن ستاره هدايت, اين حالت روحانى را در خود بوجود آوريم ((چون قصد وضو كنى, به آب نزديك شو, مانند كسى كه مى خواهد خود را به رحمت پروردگار متعال نزديك كند. زيرا خداوند آب را وسيله مناجات و قرب خود قرار داده است.)) [ روى ناشسته نبيند روى حور لا صلوه گفت الا بالطهور]
 
جمعه 23/6/1386 - 1:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته