ایرانگردی
محمدجواد حقشناس در بازدید از خانه سعید نفیسی گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود که بهزودی خانهموزه دیگری در قلب طهران با نام استاد دکتر سعید نفیسی تأسیس شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 12، محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به همراه علیمحمد سعادتی شهردار منطقه از منزل سعید نفیسی با حضور رامین نفیسی فرزند ایشان واقع در ناحیه یک این منطقه بازدید کردند.
در این بازدید حقشناس ضمن استقبال از پیشنهاد تبدیل این خانه به خانهموزه گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود که بهزودی خانهموزه دیگری در منطقه 12 به عنوان قلب طهران و جایی که بسیاری از مشاهیر و بزرگان فرهنگی و اجتماعی معاصر در آن سکنی داشتهاند، با نام استاد دکتر سعید نفیسی تأسیس شود و آیندگان بتوانند از این میراث علمی-فرهنگی بهرهمند شوند.
سعادتی نیز با یادآوری اینکه ثروتهای این خانه، کتابها بهویژه نسخههای دستخط خود این ادیب مورخاند، گفت: میان آنچه در قفسههای این کتابخانهها میبینید، کتابهای بسیاری موجود است که به دستخط زیبای خود استاد بدون یک خطخوردگی نگارش شده و هنوز به چاپ نرسیده است. چاپ، انتشار و معرفی این کتابهای نفیس هم ظرفیت علمی و هم ظرفیت گردشگری علمی-فرهنگی و حتی ظرفیت اقتصادی و درآمدزایی دارد.
وی ضمن تقدیر از تلاش رامین نفیسی در حفظ میراث پدر ادامه داد: فرزند فرزانه ایشان امانتدار فوقالعادهای در حفظ این میراث بوده و آرزوی سلامت برای ایشان دارم.
شهردار منطقه 12 بر ضرورت اقدامی درخور برای حفظ این میراث تأکید کرد و ادامه داد: بنا به درخواست فرزند ایشان و جایگاه آقای دکتر نفیسی برای کشور هم در حوزه علمی و هم در حوزه فرهنگی، پیشنهاد مشخص ما این است که با هماهنگی خود خانواده، یک هیأت امنا برای تأسیس و اداره این موزه تشکیل شود؛ شامل عضو خانواده که خود ایشاناند و صاحب این ملک هم هستند، مجموعه شهرداری تهران و یک نهاد فرهنگی مثل دانشگاه، میراث فرهنگی یا هرجای مشابه دیگر که بتواند در این راه کمک کند.
وی ضمن اعلام آمادگی برای تبدیل این خانه، به خانهموزه اظهار داشت: پس از مرمت و تبدیلشدن این خانه به خانهموزه، این خانه میتواند زیر نظر آن هیأت امنا اداره شود. کلیات پیشنهاد ما این است و در نهایت شاید در جزئیات نیاز به بازبینیهایی احساس شود که انجام خواهد شد.
در ادامه رامین نفیسی به تلاشهایش برای تبدیل این خانه به خانهموزه اشاره کرد و گفت: اکنون 55 سال است این خانه را سرپا نگه داشتهام و حال در آستانه کهنسالی، درصدد آنام کاری کنیم این خانه برای آیندگان ماندگار شود. در همین زمینه با میراث فرهنگی ارتباط گرفتم و اولین حرکت این بود که اینجا را در سال 92 به ثبت میراث رساندم تا اینجا تبدیل به یک خانهموزه و مرکز فرهنگی-پژوهشی شود؛ در نتیجه توانستم مجوز مجموعهداری و موزهداری برای این خانه دریافت کنم.
وی با ابراز تأسف از همکارینکردن نهادیهای فرهنگی ادامه داد: به هرکدام از نهادها و مراکز فرهنگی که تعدادشان هم کم نیست مراجعه کردم، با آنکه ابتدا استقبال خوبی از این اتفاق میکردند، در رسیدن به این هدف، مساعدت کافی نداشتند.
رامین نفیسی به کتابخانه معتبر پدر اشاره کرد و ادامه داد: در این خانه در آن زمان حدود 35 هزار جلد کتاب موجود بود و از این رو به کتابخانه سعید نفیسی معروف شده بود که از معتبرترین کتابخانههای زمان خود به شمار میرفت و خیلی از آنها به دست خود ایشان به عنوان هدیه از کتابخانه خارج شدند؛ البته کتابهای عمده و نخبه آن به دانشگاه تهران داده شد که حتی اکنون در تالار فردوسی، برای نسخ خطیای که از این کتابخانه خارج شده، بهطور مجزا غرفه خاصی در نظر گرفته شده که به همراه تندیس ایشان در آن فضا موجود است.
وی همچنین تصریح کرد: با آنکه فاصله نگارش برخی کتابها به بیش از 40 یا 50 سال میرسد، میبینیم که خط اولین کتاب با آخرین کتاب کوچکترین فرقی نکرده. ایشان هرکجا که به کتابی برمیخورد که ارزشمند بود، بهویژه کتابهای خطی که با توجه به نبود امکاناتی نظیر فتوکپی، بیم آن میرفت که محتوایشان به فراموشی سپرده شود یا از بین برود، رونویسی میکرد و اگر در جای دیگری در دنیا به نسخ دیگر آن برخورد میکرد، به مقابله و تصحیح میپرداخت. این کتابها از 20 تا 2 هزار صفحهاند.
فرزند سعید نفیسی، اولویت پدر را برای جامعه، کار فرهنگی خواند و گفت: ایشان از روی سنت خانوادگی و با توجه به اینکه پدر ایشان ناظمالاطباء بود، وقتی برای ادامه تحصیل به فرنگ فرستاده شد، در رشته طب مشغول به تحصیل شد، اما در ادامه به این نتیجه میرسد که یک طبیب در نهایت بتواند حد بالا 200 هزار نفر را در طول زندگی خود معالجه کند، درحالیکه مملکت ما از یک بیماری بدتر رنج میبرد که در آن زمان بیسوادی بوده است؛ بنابراین یک معلم با تربیت دانشآموزان، میتواند معلمان بالقوه بیشماری به جامعه تقدیم کند که بیسوادی را در جامعه ریشهکن کنند؛ به این ترتیب طب را رها کرد و به سراغ معلمی رفت و پس از بازگشت به ایران نیز تا پایان عمر معلم ماند و هرگز هیچ پست و مقام دیگری نپذیرفت.
به گفته وی حفظ و نوسازی بنا، همچنین تهیه نسخه الکترونیکی از همه کتابهای موجود در آن از جمله اقدامات وی برای ماندگار کردن این خانه بوده است.
سعید نفیسی فرزند ناظمالاطباء است که هردو در آرامگاه موسوم به سرقبرآقا در خیابان مولوی آرمیدهاند. وی را بنیانگذار مکتب نثر دانشگاهی و معمار نثر جدید معاصر ایران میخوانند. بزرگترین خدمت وی به زبان و ادب و فرهنگ فارسی، تصحیح و تنقیح متون قدیمی است که از گوشههای کتابخانههای جهان بیرون کشیده و روی آنها با جدیت تمام کار کرده و به صورت کتاب عرضه داشته است.
از جمله اشیاء گرانبهای خانه سعید نفیسی به جز کتابها میتوان به دانشنامه دکتری وی در رشته ادبیات فارسی، نشان علمی از دانشسرای عالی، نشان پاپ برای نگارش کتاب تاریخ مسیحیت در ایران که نماینده پاپ و سفیر واتیکان در همین خانه به ایشان اعطا کرد، مدال لژیون دونور فرانسه، عضویت آکادمی علوم فرانسه و نشان Palmes Acdemiques، جایزه بهترین کتاب سال و... اشاره کرد.
چهارشنبه 26/6/1399 - 22:13
ایرانگردی
فروش ویژه پاییزه میادین میوه و تره بار با اعمال تخفیف تا 35 درصدی نسبت به قیمت مصرفکننده مندرج بر روی انواع محصولات موسوم به بازرگانی از صبح امروز آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ کمیته نرخگذاری این سازمان در آستانه فصل پاییز، تخفیفات جدید محصولات فرآوری شده بستهبندی شناسنامهدار (دارای مجوزهای مربوطه) را با درج قیمت مصرفكننده بر روی انواع كالاها اعلام کرد.
براساس این گزارش، رعایت تمامی ضوابط، موازین و دستورالعملهای اجرایی و بهداشتی در خصوص محصولات عرضه شده از سوی بهرهبرداران و فروشندگان این محصولات در میادین میوه و تره بار الزامی بوده و صرف درج قیمت بر روی كالا، مجوزی برای عرضه آن نمیباشد.
گفتنی است، فهرست محصولات بازرگانی میادین میوه و تره بار و میزان تخفیف هر محصول که در قالب فروش ویژه پاییزه و از صبح امروز در 245 میدان و بازار میوه و تره بار تابعه سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران اعمال میشوند، به شرح زیر اعلام شده است.
1- انواع دستمال کاغذی اقتصادی و جعبهای: 10 تا 25 درصد
2- انواع پوشک بچه: 7 تا 15 درصد
3- انواع محصولات بهداشتی سلولزی: 10 تا 25 درصد
4- انواع محصولات شوینده و پاککننده: 3 تا تا 10 درصد
5- انواع کیسه فریزر و کیسه زباله: 10 تا 20 درصد
6- انواع شیر: 10 درصد
7- سایر انواع لبنیات (به استثنای کره): 5 تا 10 درصد
8- انواع پنیر پیتزا: 10 تا 20 درصد
9- انواع بستنی: 5 تا 7 درصد
10- انواع آب معدنی و آب آشامیدنی: 15 تا 30 درصد
11- انواع عسل: 20 تا 30 درصد
12- انواع کمپوت و کنسرو: 10 تا 15 درصد
13- انواع مربا، ترشی، شور، آبلیمو، آبغوره، سرکه و ...: 10 تا 20 درصد
14- انواع تُن ماهی: 5 تا 15 درصد
15- انواع سُس: 10 تا 15 درصد
16- انواع رُب گوجه فرنگی: 15 تا 35 درصد
17- انواع نوشیدنیهای گازدار و شربت: 10 تا 25 درصد
18- انواع آبمیوه: 15 تا 20 درصد
19- انواع روغن ذرت، هسته انگور، زیتون و کنجد: 7 تا 15 درصد
20- انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شکلات، آب نبات و نبات: 5 تا 15 درصد
21- انواع آدامس، چیپس و پفک: 5 تا 15 درصد
22- انواع آجیل بستهبندی: 10 تا 20 درصد
23- انواع رشته، ماکارونی و لازانیا: 5 تا 10 درصد
24- انواع نودل و سوپ آماده: 10 تا 20 درصد
25- جو دوسر و کینوآ: 5 تا 10 درصد
26- انواع پودر قهوه، کاکائو و نسکافه: 7 تا 10 درصد
27- انواع چای: 3 تا 7 درصد
28- انواع آرد و ادویه: 7 تا 20 درصد
29- انواع سبزیجات خشک و منجمد: 15 تا 25 درصد
30 – انواع نمک: 15 تا 25 درصد
31- انواع فرآوردههای گوشتی (سوسیس، کالباس و همبرگر): 5 تا 10 درصد
32- انواع زعفران: 10 تا 30 درصد
33- انواع نان بستهبندی: 5 تا 10 درصد
34- ارده، حلوا ارده، شیره انگور و شیره خرما: 8 تا 15 درصد
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:52
ایرانگردی
در راستای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، شهرداری منطقه 13 با استفاده از ظرفیت های مختلف خود نسبت به پاسداشت این رویداد مهم اقدام می کند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۳ ، جلسه ای به منظور هماهنگی اجرای ویژه برنامه های چهلمین سالگرد دفاع مقدس با حضور مرتضی رحمان زاده، شهردار منطقه ۱۳ ، سبحانی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ،سرهنگ حسن زاده ، فرمانده بسیج ناحیه کمیل و شیربک رئیس اداره فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه هماهنگی و برنامه ریزی لازم برای اجرای ویژه برنامههای هفته دفاع مقدس مطابق با دستور العمل اجرایی معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران انجام شد.
مرتضی رحمان زاده ، شهردار منطقه 13 با اشاره به فرارسیدن چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس گفت: برابر دستورالعمل ابلاغی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ، مقرر شده است تا امسال که با چهلمین سالگرد دفاع مقدس مقارن است، برنامههای ویژهای را در شهر تهران در جهت ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و حماسه سازان دوران دفاع مقدس داشته باشیم.
وی افزود : با وجود شیوع کرونا، برنامه های چهلمین سالگرد دفاع مقدس باید با رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی مصوب ستاد ملی و ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران به نحو شایسته برگزار شود.
شهردار منطقه 13 با بیان اینکه همزمان با چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس، فضای منطقه 13 رنگ و بوی دفاع مقدس به خود می گیرد ابراز امیدواری کرد با بهرهگیری از ظرفیتها و امکانات ایجاد شده، بتوانیم چهلمین سالگرد دفاع مقدس را به نحو احسن گرامی بداریم و با بازشناسی ابعاد فرهنگی و بازخوانی آنچه که در ۸ سال دفاع مقدس رقم خورده و گنجینه عظیمی از ارزشهای متعالی را ایجاد کرده است ، به نسل جوان انتقال دهیم.
گفتنی است ، برپایی نمایشگاه یاد یاران و رزم نمایش عملیاتی ، تئاتر خیابانی مرتبط با موضوع دفاع مقدس در مترو نبرد ، ایجاد موکب سلامت و معنویت در نواحی چهارگانه ، نصب 20 طاق نصرت در خیابان پیروزی ، حرکت دستگاه های اتوبوس گل اندود شده در معابر پیرامونی بوستان ها ، دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان و بازسازی و تعمیر منازل شهدا و جانبازان که با هدف حفظ و نشر آثار و ارزش ها و دستاورد های دفاع مقدس و ترویج فرهنگ انقلابی و.. از اول مهر ماه به مدت یک هفته اجرایی می شود.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:46
ایرانگردی
مدیرعامل بانک پارسیان در پیامی فرارسیدن نوزدهمین سالگرد فعالیت بانک پارسیان را تبریک گفت.
در متن پیام دکتر پرویزیان آمده است : نوزدهمین سالگرد تاسیس بانک پارسیان را به تمامی همکاران خدوم و پرتلاش، سهامداران، مشتریان و ذی نفعان بانک تبریک می گویم وخداوند متعال را شاکرم که در برههای از زندگی حرفهای خود، همکاری با خانواده بزرگ بانک پارسیان را به اینجانب اعطا کرده است.
بانک پارسیان در حالی وارد نوزدهمین سالگرد تاسیس خود شده است که امروز با عنایت به رزومه و کارنامه قابل قبول خود ،همچنان مورد توجه فعالان اقتصادی، شبکه بانکی و آحاد مردم است.
مشتریان، ذی نفعان گرامی و سهامداران ارجمند، امروز ما میراث دار دستاوردهای مدیران باتجربه وکارکنان خدوم و پرتلاشی هستیم که با تمام توان پاسدار سرمایههای ارزشمند و داراییهای شما بودند و تمام ظرفیت و توانایی های خود را برای خلق ارزش بیش از پیش به کار بسته اند تا بانک پارسیان بتواند همانند گذشته بهعنوان یک بانک خوشنام در نظام بانکی بدرخشد.
بانک پارسیان با استفاده از قابلیت ها و ظرفیت های خود ، توانسته است در مسیر تحقق رونق تولید و صنعت، رفع مشکلات بنگاه های اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار و همچنین حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان گام های موثری بردارد و به عنوان تسهیلگر و محرک چرخه های اقتصاد و تجارت طی چند سال اخیر ضمن ایفای رسالت و مسئولیت های اجتماعی از طریق اعطای تسهیلات اشتغالزایی و قرض الحسنه در مناطق کمتربرخوردار، توانسته نام و جایگاه خود را بیش از پیش در جامعه به عنوان بانکی پیشگام مطرح نماید.
همراهی بانک پارسیان در تامین مالی بنگاه های اقتصادی و پرداخت بهموقع تسهیلات موردنیاز صنعت گران، عامل شکوفایی بیشازپیش صنعت و بالا رفتن ظرفیتهای تولید و اشتغال کشور شده است. امید است در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال " جهش تولید " نام گرفته، با عبور از بحران اقتصادی پیش آمده بخاطر شیوع ویروس کرونا و برنامه های پیش رو در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید و کسب وکار موفق تر عمل نماییم.
امیدوارم در طلیعه نوزدهمین سالگرد تاسیس بانک با تلاش و کوشش مضاعف و با همدلی و وفاق بیشتر بتوانیم ضمن تحقق چشم انداز بانک در افق1400 که همانا " بانک متمایز و نوآور" است، همچنان در راستای تحقق جهش تولید و توسعه و آبادانی کشور به سهم خود گام برداریم.
اینجانب به نمایندگی از اعضای محترم هیات مدیره و هیات عامل، فرارسیدن نوزدهمین سالروز تاسیس بانک پارسیان را به همه ذی نفعان ، تبریک گفته و امید است با لطف خداوند متعال و به پشتوانه اعتماد و همراهی سهامداران و مشتریان ارجمند و همت و تلاش کارکنان که مهم ترین سرمایههای بانک هستند، بتوانیم بیش از پیش در مسیرخدمت گذاری به مردم و تحقق اهداف بانک گام برداریم.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:40
ایرانگردی
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: زمانی که از مداخله برای نوسازی محلات صحبت به میان می آید نمی توانیم موضوع فقر را نادیده بگیریم.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در مراسم افتتاحیه دوره آموزش توسعه کارآفرینی و توانمندسازی برای ارتقا بهرهوری و نهادینه شدن روشهای اجتماعمحور در توسعه کسبوکارهای محلی در تعریف از محله اظهار کرد: بنده اعتقاد دارم آن چیزی که میتواند مفهوم محله را در دوران حاضر شکل دهد، موضوع منفعت مشترک است و مقیاس فضایی که بتوان منفعت مشترک را میان شهروندان ایجاد کند و آن چیزی که میتواند این منفعت مشترک را ایجاد و پررنگ کند و به آن جان بدهد مشارکت است وقتی من در ذهن خودم محله را تعریف مینمایم آن را در یک مقیاس فضایی میدانم که افراد بتوانند با همدیگر مشارکت نمایند در مورد دغدغه در موضوعی، یک نیاز، یک تقاضا با همدیگر مشارکت داشته باشند.
مدیر عامل نوسازی شهر تهران در مورد کارآفرینی بیان کرد: موضوع کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی ذیل سیاستهای اجتماعی قرار میگیرد و یکی از ویژگیهای سیاست اجتماعی این است که تمرکز به فضا ندارند و بیشتر به گروههای اجتماعی متمرکز میباشند. زمانیکه که راجع به موضوعی مانند بیکاری صحبت میشود، محله و مکانی که فرد زندگی میکند مهم نیست و مهم این است که شاخص بیکاری را کاهش بدهیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران به اعلام اینکه فقر از مشکلات بعدی محلات است ادامه داد: زمانی که بخواهیم فقر را بررسی نمائیم همه اتفاقاتی که رخ میدهد از قبیل کالبدی، فرسودگی محله، ناکارآمدی محله، رهاشدگی محله و افتادن محله در یک چرخه قفل و زوال که باز ریشه اصلی فقر میباشد. در کنار فقر مطلق، موضوع مهارتهای پایهای و عدم ارتباط با زنجیره اشتغال و بعنوان موضوعاتی است که اصطلاحاً اشتغال ناقص را به وجود میآورد و در مواردی هم که اشتغال وجود دارد، اشتغال کامل نیست.
علی اکبری در مورد نادیده گرفتن فقر توضیح داد: زمانی که از مداخله برای نوسازی صحبت به میان میآید نمیتوانیم موضوع فقر را نادیده بگیریم و سیاستهایی مانند توانمندسازی، بانک پذیری و موضوعاتی از این دست از دل همین رویکرد بیرون میآید و مهمتر از همه مفهوم تسهیلگری هم در همین چارچوب شکل میگیرد.
علی اکبری همچنین در مورد کارآفرینی و توانمند سازی بیان داشت: زمانی که از کار و کارآفرینی، توانمندسازی صحبت میکنیم نمیتواند تغییراتی را که در مفهوم کار و اشتغال در یک دهه گذشته ایجاد شده است را نادیده بگیریم. در گذشته نه چندان دور زمانی که از توانمندسازی صحبت به میان میآمد، این موضوع به ذهن میرسید که افرادی که کار ندارند کارهایی از قبیل عروسک سازی، غذاهای خانگی و … انجام بدهند و امروزه اینها خیلی ابتدایی قلمداد میشوند و در واقع تعریف از کارآفرینی در چارچوب و اساساً مفهوم کار و اشتغال تغییر پیدا کرده است و در سیستم از کار و کارآفرینی بعنوان یک اکوسیستم مطرح میشود و باید انتظار داشته باشیم اگر این اقدامات به موفقیت برسد باید این جریانها را مد نظر قرار دهیم.
علی اکبری در خاتمه سخنانش گفت: واقعیت این است که امروزه اقتصاد و اشتغال شهری به فرهنگ، دانش و صنایع دستی و از این قبیل موارد وابسته است و آنچه که مزیت برای رقابت برای او ایجاد میکند و میتواند به یک جریان پایدارتر برسد. در غیر این صورت تبدیل میشود به یک سری کارهای محدودی که به صورت موردی میشود انجام داد و صرفاً یک بار هم میشود انجام داد و تبدیل به یک موج میرا میشوند که به هیچ عنوان پایداری نمیتوانند پیدا کنند مثل یک بیماری که به کپسول اکسیژن وصل میباشد و تا زمانی که به کپسول وصل است زنده است. و در پایان؛ شاید نقطه ضعف ما باشد که در گذشته این ملاحظات را در نظر نگرفته و امروز هم در حوزه توانمندسازی و کارآفرینی عملکرد محدودیتی داشتهایم.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:34
ایرانگردی
"فقط برای خدا"و "با این ستاره ها"در قطعه ای از بهشت
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای رضوان ویژه برنامه " فقط برای خدا " بزرگداشت سردار دلها سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و برنامه هفتگی "با این ستاره ها "با مشارکت فرهنگسرای مترو , سازمان بهشت زهرا(س) , گروه جهادی شهید ابراهیم هادی و گروه جهادی ازدواج مومنین به همراه سخنرانی و روایتگری حجت السلام والمسلمین مهدوی ارفع درخصوص ترویج فرهنگ ایرانی , اسلامی و سیره و سبک زندگی شهدا با مدیحه سرایی نریمان پناهی به همراه برپایی ایستگاه های فرهنگی و هنری با رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی در میدان شهدای گمنام قطعات 40 و 44 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) روز پنجشنبه 27شهریور ماه 99 راس ساعت 17 برگزار می کند
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:25
اخبار
محققان موفق به ابداع یک نسخه پیشرفته از ماسکهای N۹۵ شدهاند که با لایههای کربن قادر است همراه با نابودی ویروسها و باکتریها، بوی بد دهان را نیز از بین ببرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، با آشفتگی وضع شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ در سراسر جهان، صنعت تجهیزات حفاظت شخصی(PPE) شاهد رونق سفارشات بوده است و هر هفته محصولات جدیدی را به خود میبیند که خیلی زود وارد بازار میشوند.
تجهیزات حفاظتی شخصی به ابزار، تجهیزات و پوششهای محافظتی اطلاق میگردد که استفاده کننده را در برابر هرگونه خطرات سلامتی یا ایمنی در محل کار محافظت میکند. تجهیزات حفاظتی شخصی شامل مواردی چون کلاه ایمنی، دستکش، محفاظ چشم، جلیقه ضدگلوله، کفش ایمنی، ماسک غواصی، محافظ گوش و تجهیزات تنفسی هستند.
اکنون گروهی از محققان موسسه فناوری هند(IIT)، یک ماسک N۹۵ جدید را طراحی کردهاند. اما آنچه این ماسک را از سایر ماسکهای N۹۵ متمایز میکند این واقعیت است که یک لایه کربن فوق فعال دارد که با استفاده از "فناوری بدون بو"(odorless technology) تولید میشود و قادر است بوی بد دهان را که در اثر استفاده از ماسک میتواند آزاردهنده باشد، از بین ببرد.
لایه بیرونی این ماسک نیز با نانوذراتی باردار شده است که به عنوان یک سد برای خنثی سازی ویروسها عمل میکند.
اما فناوری بدون بو چیست؟ شاید همه تجربه کردهایم که وقتی چند ساعت ماسک میزنیم، قسمت درونی ماسک بوی بدی میگیرد. این بو همان بوی نفس ما است که با باکتریهای که با بازدم خود بیرون میدهیم و در ماسک گیر کردهاند، مخلوط شده است.
تیم طراح این ماسک جدید با هدف ارائه یک ماسک چند منظوره که علاوه بر محافظت در برابر باکتریها و ویروسها قادر باشد بوی بد درون ماسک را نیز از بین ببرد شروع به طراحی آن کرد.
کربن معمولا مادهای مضر برای بدن است، اما با تغییر خصوصیات آن، استفاده از آن در ماسک ایمن میشود. این دقیقاً همان چیزی است که تیم با باردار کردن کربن و استفاده از آن برای ایجاد یک لایه کربن فوق فعال در داخل ماسک به آن رسید.
منافذ این لایه کربنی ظریفتر از لایههای دیگر است و باعث میشود این ماسک در برابر آلایندههای خارجی و ویروسهایی مانند کروناویروس جدید نفوذناپذیر باشد.
بنابراین وقتی بو وجود داشته باشد، لایه کربنی، ذراتی را که منجر به بوی بد میشوند، میمکد.
طبق گفته سازندگان، مراحل آزمایش این ماسک به پایان رسیده است و اکنون آماده تولید انبوه است. دکتر "پاتیل" سرپرست این مطالعه اعلام کرد که این ماسک توسط شرکت استارتاپی "E-spin Nanotech" تولید خواهد شد.
در حالی که این ماسک در آینده نزدیک آماده عرضه به بازار خواهد بود، محدوده قیمت آن احتمالاً بالاتر از ماسکهای معمولی N۹۵ خواهد بود.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:20
اخبار
معاون آموزشی بیمارستان مسیج دانشوری، گفت: شمار ابتلا به کرونا و بستری ها در یک هفته اخیر روند افزایشی گرفته است و متاسفانه به موج سوم کرونا نزدیک می شویم.
به گزارش مهر، پیام طبرسی، در تماس تلفنی با شبکه خبر، افزود: شمار ابتلاء به کرونا و بستریها در یک هفته اخیر روند افزایشی گرفته است و متأسفانه به موج سوم کرونا نزدیک میشویم.
وی گفت: در اوایل شهریور بیماری کاهش یافت اما به دلیل توجه نکردن مجدد بیماری کرونا افزایش یافته است به طوری که میزان مراجعات در دو روز گذشته ۲ تا ۳ برابر شده است.
طبرسی ادامه داد: با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند با موج سوم و افزایش بیشتر موارد ابتلاء به کرونا مواجه خواهیم شد.
نگران موج سوم کرونا هستیم/به کادر درمان هشدار داده ایم
رئیس بیمارستان شریعتی تهران، نسبت تکرار افزایش موارد ابتلا به کرونا هشدار داد.
به گزارش مهر، سعیدرضا مهرپور، در گفتگو با شبکه خبر، گفت: بعد از فاجعه تیر که ویروس کرونا در موج دوم ما را غافلگیر کرد شاهد کاهش موارد ابتلاء بودیم که کم کم در موارد بستری به تعداد ۳۰ نفر رسیدم اما اکنون دوباره آمارها رو به افزایش و در ۱۵ روز گذشته موارد ابتلاء تقریباً دو برابر شده است.
رئیس بیمارستان شریعتی تهران، افزود: نگران افزایش آمار مبتلایان به کرونا هستیم، به پرستاران و پزشکان هشدار موج سوم در اواخر شهریور را داده ایم.
وی گفت: افزایش سفرها در آخر شهریور موجب افزایش دوباره کرونا شده است اما کادر درمان ما در بیمارستانها برای موج سوم بیماری آماده اند.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:16
ایرانگردی
حجت الاسلام میثم امرودی و جمعی از مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به منظور اعلام انزجار از تکرار اهانت نشریه شارلی ابدو، به پویش رسانه «جرم بزرگ» پیوستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، پویش رسانهای «جرم بزرگ» از تمامی اهالی فرهنگ و رسانه دعوت میکند با انتشار پست مشترک در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، از تکرار بی شرمانه توهین نشریه فرانسوی زبان «شارلی ابدو» اعلام انزجار کنند.
به همین منظور، روزگذشته رییس و مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با انتشار پستهایی در فضای مجازی، این توهین وقیحانه را محکوم کردند.
پویش رسانهای «جرم بزرگ» از تمامی اهالی فرهنگ و رسانه دعوت می کند با انتشار پست مشترک در فضای مجازی صفحات شخصی؛ اعلام انزجار خود از توهین نشریه فرانسوی زبان «شارلی ابدو» را با هشتگهای:
#جرم_بزرگ
#تروریسم_رسا نه ای
#شارلیابدورسانه_نیست
به زبان فارسی
#جریمةعظیمة #الارهابالاعلامی #شارلیابدولیس_اعلامًا
به زبان عربی
#GreatCrime #MediaTerrorism #CharlieHebdoIsNotMedia
به زبان انگلیسی و
#GrandCrime #TerrorismeMédiatique #CharlieHebdoNestPasUnMédia
به زبان فرانسوی که برای اعلام انزجار از این اقدام بیشرمانه رسانهای طراحی شده است؛ بارگذاری کنند.
علاقه مندان برای پیوستن به این پویش و دریافت پست اختصاصی می توانند، عکس و نام خود را به صفحه رسمی فرهنگسرای رسانه در اینستاگرام به نشانی: farhangsararesaneh@ دایرکت کنند.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:13
اطلاعات دارویی و پزشکی
دانشمندان پیشبینی میکنند که بیماری کووید-۱۹ که حاصل از ابتلا به کروناویروس جدید است به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد، اما هنوز برای چنین چیزی زود است، چرا که تا وقتی ایمنی جمعی یا گلهای حاصل نشود، این اتفاق رخ نخواهد داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی ارمغان نحس ماههای سرد سال هستند که به زودی فرا میرسند و همه ما با الگوی فصلی برخی ویروسهای تنفسی آشنا هستیم.
اکنون یک بررسی جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Public Health نشان میدهد که کووید-۱۹ که بیماری ناشی از عفونت ویروس "SARS-CoV-۲" یا کروناویروس جدید است، به احتمال زیاد در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، تضغیف و فصلی خواهد شد، اما تنها در صورت رسیدن به ایمنی جمعی این اتفاق رخ خواهد داد و تا آن زمان، کووید-۱۹ به گردش و شیوع در طول فصول مختلف ادامه خواهد داد.
این نتیجه گیری، اهمیت مطلق اقدامات بهداشتی عمومی را که اکنون برای کنترل ویروس لازم است، برجسته میکند.
ایمنی جمعی که همچنین به آن اثر گله، مصونیت جامعه، ایمنی جمعیت یا ایمنی اجتماعی گفته میشود) نوعی محافظت غیرمستقیم از بیماریهای عفونی است که زمانی اتفاق میافتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طریق عفونتهای قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طریق میتوان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.
در جمعیتی که بخش اعظمی از افراد از مصونیت برخوردار هستند، چنین افرادی در انتشار بیماری سهمی ندارند و زنجیرههای انتشار عفونت مختل میشوند که این امر سبب توقف یا کند شدن شیوع بیماری میشود. هرچه نسبت افراد مصون در یک جامعه بیشتر باشد، احتمال تماس افراد غیر ایمن با فرد عفونی کمتر میشود و به محافظت افراد غیر مصون از عفونت کمک میکند.
افراد میتوانند با بهبودی از عفونت قبلی یا از طریق واکسیناسیون، مصون شوند. برخی از افراد به دلایل پزشکی مانند نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی بدن نمیتوانند ایمن شوند و برای این گروه ایمنی جمعی یک روش مهم محافظت است. پس از رسیدن آستانه مشخص، ایمنی جمعی به تدریج یک بیماری را از بین میبرد. این حذف در صورت دستیابی به سراسر جهان ممکن است منجر به کاهش دائمی تعداد عفونتها به صفر شود که در نهایت سبب ریشهکن شدن بیماری میشود. ایمنی جمعی ایجاد شده از طریق واکسیناسیون به ریشه کن کردن نهایی آبله در ۱۹۷۷ و به کاهش فراوانی سایر بیماریها کمک کرده است. ایمنی جمعی در مورد همه بیماریها عمل نمیکند و فقط در مورد بیماریهای مسری که در آنها انتقال از یک فرد به فرد دیگر است عمل میکند. به عنوان مثال کزاز، یک بیماری عفونی است اما مسری نیست، بنابراین ایمنی جمعی در مورد آن عمل نمیکند.
ایمنی جمعی به عنوان یک پدیده طبیعی در دهه ۱۹۳۰ شناخته شد که مشاهده شد بعد از اینکه تعداد قابل توجهی از کودکان از سرخک مصون شدند، تعداد عفونتهای جدید بهطور موقت، حتی در بین کودکان مستعد کاهش یافت. واکسیناسیون دسته جمعی برای القای ایمنی جمعی از زمان رایج و در جلوگیری از شیوع بسیاری از بیماری های عفونی موفقیتآمیز بوده است. مخالفت با واکسیناسیون، ایمنی جمعی را به چالش کشیده است و امکان دارد بیماری های قابل پیشگیری در جوامعی که میزان واکسیناسیون ناکافی دارند همچنان ادامه داشته یا به آن بازگردند.
دکتر "حسن زراکت" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان هشدار داد: کووید-۱۹ برای ماندن آمده است و موجب شیوع در طول سال تا رسیدن به ایمنی جمعی خواهد شد. بنابراین عموم مردم باید یاد بگیرند که با آن زندگی کنند و بهترین اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست و جلوگیری از اجتماعات را ادامه دهند.
دکتر "هادی یاسین" از دانشگاه قطر در دوحه نویسنده همکار دکتر "زراکت" این اظهارات را تأیید کرده و میگوید که ممکن است چندین موج شیوع دیگر قبل از رسیدن به ایمنی جمعی وجود داشته باشد.
ما میدانیم که بسیاری از ویروسهای تنفسی به ویژه در مناطق معتدل از الگوی فصلی پیروی میکنند. به عنوان مثال، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروسها که باعث سرماخوردگی میشوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود میرسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش میکنند.
محققان این ویروسهای فصلی را بررسی کردند و عوامل ویروسی و میزبان کنترل کننده فصلی بودن آنها و همچنین آخرین دانش در مورد پایداری و انتقال "SARS-CoV-۲" را بررسی کردند.
محققان توضیح میدهند که بقای ویروس در هوا و روی سطوح، حساسیت افراد به عفونتها و رفتارهای انسانی مانند ازدحام در محیطهای سرپوشیده در فصول مختلف به دلیل تغییر دما و رطوبت متفاوت است. این عوامل در انتقال ویروسهای تنفسی در زمانهای مختلف سال نیز تأثیر میگذارند.
با این حال کووید-۱۹ در مقایسه با ویروسهای تنفسی دیگر مانند آنفلوانزا دارای سرعت انتقال بیشتری است. این بدان معناست که برخلاف آنفلوانزا و ویروسهای تنفسی دیگر، عوامل حاکم بر فصلی بودن ویروسها هنوز نمیتوانند گسترش کووید-۱۹ را در ماههای تابستان متوقف کنند. اما به محض دستیابی به ایمنی گلهای از طریق عفونتهای طبیعی و واکسیناسیون، سرعت انتقال(R۰) نیز باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ویروس را در معرض عوامل فصلی قرار دهد.
این ویژگیهای فصلی برای کروناویروسهای دیگر نیز گزارش شده است که از همان الگوی گردش آنفلوانزا پیروی میکنند.
دکتر "زراکت" میگوید: این یک ویروس جدید است و به رغم رشد سریع علم و شناخت در مورد آن هنوز مواردی وجود دارد که ناشناخته مانده است. اینکه پیش بینیهای ما صحت دارند یا خیر، باید در آینده ببینیم. اما با توجه به آنچه ما تاکنون میدانیم، کووید-۱۹ مانند سایر کروناویروسها در نهایت فصلی خواهد شد.
چهارشنبه 26/6/1399 - 15:12