• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 7199
تعداد نظرات : 862
زمان آخرین مطلب : 3893روز قبل
آموزش و تحقيقات

دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود نشان دادند که فعالیت زیاد یک مولکول موجب سکته قلبی و تصلب شریانی می شود.

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالج امپریال لندن کشف کردند که فعالیت بیش از اندازه حد یک مولکول کوچک به نام TLR-2 که سطح سلولهای سیستم ایمنی بدن را می پوشاند موجب تصلب شریانی و سکته قلبی می شود.

 


این دانشمندان پلاکهای تصلبی ایجاد شده در شریانهای 58 بیماری که تجربه سکته داشتند را با آنزیمهای ویژه ای حل کرده و پس از چهار روز آنها را بررسی کردند.

 


نتایج این بررسیها نشان داد که سلولهای شریانی میزان زیادی از مولکولهای التهابی و موادی را که قادرند به شریانها آسیب برسانند تولید کرده اند. سپس این پلاکها را در تماس با پادتنهایی قرار دادند که با گیرنده ها و مولکولهای حاضر در فرایندهای التهابی مبارزه می کنند.

 

 

 

 


براساس گزارش یونایتدپرس اینترنشنال، این تحقیقات نشان داد که پادتنهای ضد مولکول TLR-2 تا حد چشمگیری تولید مولکولهای التهابی را کاهش می دهند.

 


مولکول TLR-2 مسئول التهاب و صدمات شریانی است. این مولکول، گیرنده ای است که روی سطح سلولهای سیستم ایمنی را می پوشاند و باکتریها و پروتئینهای خارجی را تشخیص داده و لنفوسیتها را برای دفاع از بدن فعال می کند.

 


به گفته این محققان، بروز سکته های قلبی و مغزی می تواند نوعی پاسخ ایمنی برای دفاع در مقابل میکروارگانیسمهای خارجی باشد. این میکروارگانیسمهای خارجی در سطح رگها موجب التهاب شده، به دیواره شریانها آسیب رسانده، تشکیل پلاکهای تصلب شریانی را تسهیل کرده و خطر بروز سکته را افزایش می دهند.

دوشنبه 8/8/1391 - 17:53
آموزش و تحقيقات

در یك پژوهش جدید دانشمند‌ان توانستند اعداد و ارقام را در درون مغز انسان‌ها ببینند.

 


به گزارش ایسنا، این دانشمند‌ان، با تحلیل دقیق روی فعالیت مغز می‌توانند بگویند كه فرد مورد نظرشان دقیق چه شماره‌ای را دیده است.

 


در مطالعات قبلی پژوهشگران سلول‌های مغزی را در میمون‌ها شناسایی كرده اند كه با شماره‌ها ارتباط دارند.

 


هر چند دانشمند‌ان مناطقی از مغز را در ارتباط با فعالیت‌های عددی در انسان شناسایی كرده‌اند، اما تاكنون ثابت شده بود كه الگوهای فعالیت مغزی مرتبط با اعداد خاص، پیچیده و مبهم هستند.

 


دانشمند‌ان در این تحقیق روی 10 داوطلب مطالعه كرده و اعداد یا نقطه‌ها را روی یك صفحه نمایش در حالی مشاهده می‌كردند كه بخشی از قشر مخ این افراد در حال اسكن بود. این منطقه از قشر مخ با اعداد در ارتباط است.

 

 

 

 


دانشمند‌ان دریافتند وقتی تعداد نقطه‌ها كم باشد، الگوی فعالیت مغز به تدریج و با روندی طبیعی تغییر می‌كند كه قابل تشخیص است، اما وقتی نوبت اعداد می‌شود، این تغییر تدریجی دیگر قابل تشخیص نیست و كار مغز بسیار پیچیده و مبهم می‌شود.

 


به این ترتیب معلوم شد، روش‌های فعلی به اندازه كافی برای تشخیص این پیشرفت مغزی، حساس و كارآمد نیستند و كدگذاری‌های مغزی بسیار دقیق‌تر و حساس‌تر از تصور دانشمند‌ان است.

 


محققان با این مشاهدات نقطه‌یی و رقمی خاطر نشان كردند: ما فقط ارزیابی ابتدایی‌ترین اصول سازنده ریاضی را آغاز كرده‌ایم و هنوز هیچ ایده آشكاری از چگونگی تعامل این اعداد و ارقام در مغز انسان و تركیب آنها با عملیات‌ ریاضی ذهنی انسان نداریم، اما امیدواریم با مطالعات بیشتر به این الگوها و عملكردها دسترسی و آگاهی پیدا كنیم.

 

دوشنبه 8/8/1391 - 17:52
آموزش و تحقيقات
به گزارش کائسنا به نقل از واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه اینترنتی روسی ایزوستیا‌، گروهی ازدانشمندان دانشگاه هاروارد اعلام کردند نتایج تازه ترین تحقیقات آنها به نفع کسانی است که ازبیماریهای مختلف خونی رنج می برند.

 

 

بر اساس نتایج پژوهشی که به تازگی منتشر شده است اگر جریان گردش خون در بدن خیلی تند باشد احتمال لخته شدن خون بیشتر است و اگر خیلی کند باشد احتمال بروز خونریزی افزایش می یابد.کشف جدید در انعقاد خون به گفته پژوهشگران در بخشی ازیک ملکول کلیدی در انقعاد و لخته شدن خون به نام "ون ویلبراند"، حسگرهایی وجود داردکه اندازه این مولکول را تنظیم و عملکرد آن را مشخص می کند.

 

 

 

 


ملکول "ون ویلبراند"،‌ پروتئینی است که در تنظیم لخته شدن و انعقاد خون نقش مهمی دارد و اندازه آن در عملکردش موثراست. بر اساس نتایج پژوهش اخیر سرعت جریان خون با تغییر در اندازه این ملکول، بر فرایند انعقاد خون اثر می گذارد و ازطریق این سازوکار مولکولی، انعقاد و لخته شدن خون را متعادل نگه می دارد.

 


دانشمندان معتقدند نتایج این پژوهش سازوکارهای تنظیم کننده روندهای ایجاد لخته خون را روشن و به درک بهتراثربیماریهای خونی بر فعالیت این سازوکارها کمک می کند و در نهایت به کشف روشهای جدید تشخیص و درمان بیماریهای خونی منجر می شود.

دوشنبه 8/8/1391 - 17:51
دنیای گیاهان و حیوانات

پژوهشگران ایتالیایی دریافتند که جوجه ها از یک مکانیزم ذاتی برخوردارند که به آنها اجازه می دهد اجسام متحرک را از اجسام ثابت تمایز دهند.

 


به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه پادوا و دانشگاه ترنتو دریافتند که مغز حیوانات و انسان به طور ذاتی می تواند اجسام متحرک را برپایه درک حرکت خودمختار خود جسم تشخیص دهد.

 


برای درک اینکه آیا تشخیص یک جسم غیرمتحرک از یک جسم متحرک یک توانایی غریزی و یا ثمره تجربه محیط است این محققان جوجه مرغهای خانگی را مورد بررسی قرار دادند.

 


بلافاصله پس از شکسته شدن یک تخم مرغ و در فقدان تجربیات دیداری گذشته، تصویری از یک جسم متحرک که با حرکت به یک جسم غیرمتحرک می خورد و سبب حرکت جسم دوم می شد به جوجه ها نشان داده شد. از این نوع تحریک برای مطالعه بر روی کودکان ۷ ماهه برای درک پدیده رابطه علی- معلولی استفاده می شود.

 


این دانشمندان مشاهده کردند که پس از تماشای این صحنه، جوجه ها نسبت به جسم اول که خود قادر به حرکت بود توجه و علاقه مندی زیادی نشان دادند.

 


سپس در آزمایش دیگری، دو جسم متحرک به جوجه ها نشان داده و هیچ علاقه مندی از سوی جوجه ها مشاهده نشد.

 


به همین منظور آزمایش اول تکرارشد درحالی که حرکت جسم دوم پس از برخورد جسم اول با سه ثانیه تاخیر شروع می شد به طوری که حتی در این مورد نیز به نظر می رسید که هر دو جسم به طور ذاتی متحرک هستند و بنابراین درک رابطه علی- معلولی میان ضربه جسم اول و حرکت جسم دوم از بین رفت.

 


براساس گزارش گالیه، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "نتایج تحقیقات ما نشان می دهد مکانیزمی که در تشخیص میان متحرک و غیر متحرک بودن عمل می کند، غریزی است.

 


اکنون دسترسی به این مدل حیوانی راهی به سوی شناسایی فرایندهای مغزی که پایه ذهن اجتماعی ما هستند باز می شود."

 

دوشنبه 8/8/1391 - 17:50
آموزش و تحقيقات

تحقیقات جدید نشان می دهد برای این که بعدازظهرها یادگیری شما بهتر کار کند، ظهرها بخوابید.

 

 

به نقل از webmd، به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، افرادی ‌که ظهرها چرت کوتاهی می زنند، نسبت به افرادی‌که ظهرها نمی خوابند، در آزمون ها بهتر عمل می کنند. توانایی ذهن در یادگیری اطلاعات در طول روز یکسان نیست. با پیش رفتن روز، منطقه ای از ذهن که مأمور ذخیره اطلاعات است، مسدود می شود.

 


خوابیدن ظهرگاهی، در زمانی‌ که توانایی ذهن در یادگیری کاهش می یابد ممکن است ذخیره حافظه ذهن را پاک کرده و فضایی برای ذخیره اطلاعات جدید فراهم می کند.

 


به گفته محققان خوابیدن پیش از یادگیری اهمیت زیادی دارد، همان طوری که خوابیدن پس از یادگیری به طبقه بندی شدن مطالب یادگرفته شده کمک می کند.

 


در واقع خوابیدن پیش از یادگیری مطالب به پاک شدن حافظه کوتاه مدت و انتقال مطالب یادگرفته شده به حافظه بلند مدت کمک کرده و اجازه ورود اطلاعات بیشتری را می دهد.

 

دوشنبه 8/8/1391 - 17:49
دانستنی های علمی

آیا میدانستید که اگر همه یخهای قطب جنوب آب شود بر سطح آب اقیانوسها هفتاد متر اضافه می شود و در این صورت یک چهارم خشکی های کره زمین زیر آب می رود ؟

 


آیا میدانستید که خرگوش و طوطی تنها حیواناتی هستند که میتوانند بدون برگشتن اشیاء پشت سر خود را ببینند ؟

 


آیا میدانستید که بزرگترین مدرسه دنیا در شهر مونتسوری هندوستان با تعداد بیست و شش هزار و سیصد و دوازده دانش آموز می باشد ؟

 


آیا میدانستید که چشم انسان حدود ۱۳۵ میلیون سلول بینایی دارد ؟

 


آیا میدانستید که یک بطری ۲ لیتری پپسی حاوی ۹۰ قاشق غذاخوری شکر می باشد ؟

 


آیا میدانستید که انسان‌های راست دست به طور میانگین 9 سال بیش از چپ دست‌ها عمر می‌کنند ؟

 


آیا میدانستید
که مزه سیب، پیاز و سیب زمینی یکی ست و بخاطر بوی آنهاست كه طعم متفاوتی دارند ؟

 


آیا میدانستید که دارچین بسیار کشنده است اگر به صورت وریدی به انسان تزریق شود باعث مرگ میشود ؟

 


آیا میدانستید که در شیلی منطقه ای صحرایی وجود دارد که هزاران سال است در آن باران نباریده است ؟

 


آیا میدانستید که هر 50 ثانیه یک نفر در دنیا به بیماری ایدز مبتلا می شود ؟

 


آیا میدانستید که وزن اسکلت انسان بالغ بر سیزده تا پانزده کیلوگرم است ؟

 


آیا میدانستید که خرس قطبی هنگامی که روی دو پا می‌ایستد حدود سه متر است ؟

 

 

آیا میدانستید که زرافه می تواند با زبانش گوشهایش را تمیز کند ؟

 


آیا میدانستید که کبد تنها عضو داخلی بدن است که اگر با عمل جراحی قسمتی از آن برداشته شود دوباره رشد می کند ؟

 


آیا میدانستید
که میزان انرژی که خورشید در یک ثانیه تولید می کند، برای تولید برق مورد نیاز تمام کشورهای جهان به مدت یک میلیون سال کافی است ؟

 


آیا میدانستید که هر عنکبوت تار ویژه خود را دارد و هیچ گاه تارهای آنها به هم شبیه نیستند ؟

 


آیا میدانستید که اگر در یک سال هیچ یک از نسلهای یک جفت مگس نر و ماده از بین نروند، حجم مگسهای متولد شده با حجم کره زمین برابر می شود ؟

 


آیا میدانستید که رودی در کامبوج شش ماه سال از شمال به جنوب و شش ماه دیگر سال از جنوب به شمال جریان دارد ؟

 


آیا میدانستید
که سریع ترین عضله بدن انسان زبان است ؟

 


آیا میدانستید که بدن انسان پنجاه هزار کیلومتر رشته عصبی دارد؟

 


آیا میدانستید که موشهای صحرایی چنان سریع تکثیر پیدا می کنند، که در عرض هجده ماه دو موش صحرایی قادرند یک میلیون فرزند داشته باشند ؟

 


آیا میدانستید که روباهها همه چیز را خاکستری می بینند ؟

 


آیا میدانستید که اسبها در مقابل گاز اشک آور مصون اند ؟

 


آیا میدانستید که زرافه ایستاده وضع حمل می‌کند و نوزادش از فاصله 180 سانتی متری به زمین می افتد ؟

 


آیا میدانستید که 1300 کره زمین در سیاره مشتری جای می گیرد ؟

 


آیا میدانستید که اولین تمبر جهان در سال 1840 در انگلستان به چاپ رسید ؟

 


آیا میدانستید که اولین اتوموبیل را مظفرالدین شاه قاجار وارد ایران کرد ؟

 


آیا میدانستید
که قدرت بینایی جغد 82 برابر قدرت دید انسان است ؟

 


آیا میدانستید
که خفاش ها 19 ساعت و شیر ها 17 ساعت در روز می خوابند ؟

 


آیا میدانستید که در زبان عربی،راى کلمه شمشیر ، هشتصد و پنجاه واژه مختلف وجود دارد ؟

 


آیا میدانستید
که عسل تنها غذایی است که فاسد نمی شود ؟

 


آیا میدانستید
که بلند قدترین مرد جهان جان پل آونوو، دو متر و چهل و نه سانتیمتر قد دارد ؟

 


آیا میدانستید که پول از کاغذ درست نشده بلکه از کتان ساخته شده ؟

 


آیا میدانستید که روزانه بطور متوسط 12 نوزاد به پدر و مادر اشتباهی تحویل داده می شوند ؟

 


آیا میدانستید که شکلات بر روی سیستم عصبی سگ تاثیر مخربی می گذارد، بوسیله چند اونس شکلات براحتی می توان سگ متوسطی را از پای درآورد ؟

 


آیا میدانستید که اغلب، روژ خانمها از پولک ماهی درست شده اند ؟

 


آیا میدانستید که که طولانی ترین دوره بیهوشی در تاریخ پزشکی مربوط به "الن اسپوریتو" یک دختر هفت ساله امریکایی است؟ او پس از عمل جراحی آپاندیس در سال 1942 میلادی به حالت اغماء رفت و پانزده سال بعد به هوش آمد ؟

 


آیا میدانستید که یك لامپ در یك ایستگاه آتش‌نشانی ایالت كالیفرنیای آمریكا وجود دارد که بیش از 100 سال عمر دارد و در طول این مدت روشن است ؟ این لامپ در طول این مدت طولانی به ‌طور 24 ساعته و هفت روز هفته روشن مانده است. این لامپ برق به قدرت چهار وات از سال 1901، در ایستگاه آتش‌نشانی ناحیه لایومور به ‌طور دائم روشن بوده و اكنون 108 سال از آن زمان می‌گذرد. فرضیه‌های زیادی در مورد طول عمر این لامپ 100 ساله که اكنون شهرت زیادی در كالیفرنیا به ‌دست آورده مطرح شده است. كاركنان بازنشسته این ایستگاه آتش‌نشانی عقیده دارند این لامپ كه توسط شركت شلبی الكتریك‌كو ساخته شده از یك كیفیت عالی برخوردار بوده و به‌ خوبی وكیوم شده است

دوشنبه 8/8/1391 - 17:47
آموزش و تحقيقات

پختن و آماده کردن غذا موجب تحول چشمگیر در تکامل انسان شده است.

 


این نظریه جدید پژوهشگران حاکی از آن است که اگر پختن را نیاموخته بودیم، نه تنها هنوز شبیه به شامپانزه بودیم، بلکه مثل آنها باید بخش اعظم روزمان را صرف جویدن می کردیم.

 


در این نظریه آمده است: اگر به خاطر غذای پخته نبود، یک فرد معمولی باید روزانه حدود پنج کیلوگرم مواد خام مصرف می کرد تا کالری لازم برای بقا را جذب کند. این مدت یعنی شش ساعت در روز را صرف جویدن کنیم.

 


این یک نظر پذیرفته شده است که با ورود گوشت قرمز به رژیم غذایی اجداد انسان ، مغز آنها رشد کرد و هوششان افزایش یافت.

 


گوشت قرمز نه تنها باعث بزرگ شدن مغز اجداد انسان شد
، بلکه همچنین به نیاز آنها در صرف کردن تمام وقتشان برای جستجوی غذا برای حفظ انرژی پایان داد.در نتیجه فرصتی برای ایجاد ساختارهای اجتماعی پدید آمد.

 


پروفسور ریچارد رنگام از دانشگاه هاروارد معتقد است که مساله فقط به روی آوردن به گوشت قرمز به عنوان یک ماده غذایی مربوط نمی شود.

 


به نظر او آنچه باعث ایجاد یک تحول عمیق در تکامل انسان شده بیشتر شیوه آماده کردن غذا بوده تا تغییر عناصر رژیم غذایی.

 


وی معتقد است که پختن بالاترین نقش را در افزایش کیفیت غذا در کل تاریخ حیات ایفا کرده است.

 


به گفته این پژوهشگر اجداد انسان به احتمال زیاد غذا را به اشتباه داخل آتش انداختند. بعد متوجه شدند که خوشمزه شده است و این اتفاق مسیر کاملا تازه ای را رقم زد."

 


وی اظهار داشت: برای درک اینکه بدن ما چطور و چه زمانی تغییر کرد، باید با بررسی فسیل ها نگاه دقیقتری به آنچه اجداد ما می خوردند بیندازیم."

 


قدیمی ترین جد ما "آسترالوپیتکوس" بود که به میمون شباهت داشت.

 


این موجود دارای شکمی بزرگ حاوی یک روده خیلی بزرگ بود که برای هضم مواد سفت گیاهی به دندان های بزرگ و پختی نیاز داشت که برای آسیا کردن و خرد کردن گیاهان سفت به کار می رفت.

 


با این حال آسترالوپیتکوس زندگی درختی را ترک کرد و وارد ساوانای آفریقا شد و شروع به خوردن حیواناتی که آنجا می چریدند، کرد. همین تغییر محل سکونت، سبک زندگی و رژیم غذایی بود که باعث تغییرات عمده در آناتومی انسان شد.

 


خوردن گوشت ارتباط نزدیکی به تحولی تکاملی در حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار سال قبل دارد که به پیدایش هومو هابیلیس با دندان های تیزتر و مغزی ۳۰ درصد بزرگتر منجر شد.

 


با این حال مهمترین تحول یک میلیون و ۸۰۰ هزار سال قبل زمانی که هومو ارکتوس - اولین جد "واقعا انسان" ما - پا به عرصه گذاشت روی داد.

 


هومو ارکتوس دارای مغزی حتی بزرگتر و آرواره ها و دندان های کوچکتر بود.

 


بدن ارکتوس نیز چیزی شبیه به ما بود. بازوهای کوتاهتر و پاهای بلندتر ظاهر شد و شکمی که مخصوص هضم گیاهان بود از میان رفت، یعنی ارکتوس نه تنها می توانست سرپا بایستد بلکه می توانست روی دو پا بدود.او باهوشتر و سریعتر بود و به گفته رنگام پختن غذا را آموخته بود.

 


پژوهشگران می گویند: "پختن شکم ما را کوچکتر کرد. وقتی غذایمان را پختیم، نیازی به شکم بزرگ نداشتیم."

 


به گفته آنها شکم از نظر انرژی پرهزینه است . افرادی که با شکم کوچک به دنیا می آمدند می توانستند انرژی شان را ذخیره کنند، بچه های بیشتری داشته باشند و بهتر بقا یابند.

 


پروفسور پیتر ویلر از دانشگاه جان مورس لیورپول و همکارش، لسلی ایلو، فکر می کنند همین تغییر در سیستم گوارشی ما بود که امکان بزرگتر شدن مغزمان را فراهم کرد.

 


پختن، سلول های غذا را می شکند به طوری که برای آزاد شدن مواد مغذی مورد نیاز بدن، معده باید کار کمتری انجام دهد.

 


به گفته ویلر این تحول "باعث آزاد شدن انرژی شد که سوخت مورد نیاز مغز بزرگتر را فراهم کرد. افزایش اندازه مغز، با کوچک شدن شکم رابطه دارد."

 


جالب اینکه ویلر و ایلو دریافتند که کاهش اندازه دستگاه گوارشی دقیقا به اندازه افزایش اندازه مغز یعنی ۲۰ درصد بود.

 


پروفسور استفان سیکور در دانشگاه آلاباما دریافت که غذای پخته نه تنها انرژی بیشتری در بدن آزاد می کند، بلکه بدن هم انرژی کمتری صرف هضم آن می کند.

 


پختن غذا اصولا یک نوع هضم پیشاپیش است که مصرف انرژی را از شکم به مغز منتقل کرده است.

 


به گفته ویلر و رنگام و همکارانشان، این تصادفی نیست که انسان - باهوشترین موجود زمین - تنها گونه ای است که پخت و پز می کند.

 

دوشنبه 8/8/1391 - 17:46
آموزش و تحقيقات

گروهی از پژوهشگران آمریکایی کشف کردند که در اثر برخورد حبابهای موجود در بستنی چه اتفاقی رخ می دهد و نشان دادند که با این کشف می توان طمع بستنی ها را بهتر کرد.


تاکنون این نکته که در اثر برخورد میان حبابهای بستنی چه اتفاق رخ می دهد به عنوان یک مسئله غیرقابل حل باقی مانده بود.


در حقیقت نیروی حاصل از برخورد این حبابها بسیار کمتر از آن چیزی است که امکان رصد و بررسی آن وجود داشته باشد.


اکنون گروهی از محققان موسسه تحقیقات بر روی مواد از دانشگاه ملبورن با استفاده از یک میکروسکوپ نیروی اتمی موفق شدند راز برخورد حبابهای صابون و بستنی را کشف کنند.


میکروسکوپ اتمی تهیه تصاویری با وضوح تصویر بالا از اجسام چند نانومتری را امکانپذیر می کند.


این گروه از دانشمندان شامل مهندسان، ریاضیدانان و شیمیدانان در این تحقیقات با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی و دستگاههای ویژه دستکاری ماده در مقیاس نانومتری موفق شدند نیروی ساخته شده از برخورد حبابهای نانویی را ثبت و اندازه گیری کنند.


براساس گزارش International Business Times این کشف برای درک و بررسی روشی که با آن حبابها به یکدیگر برخورد می کنند نقش مهمی ایفا کرده و به بهبود پایداری و کیفیت محصولاتی چون بستنی کمک می کند

دوشنبه 8/8/1391 - 17:45
اطلاعات دارویی و پزشکی

اگرچه در گذشته تصور می‌شد مغز فرمانده بدن است، اما رفته رفته محققان پی بردند نه تنها خود مغز كه همه رفتارها و خصوصیات آدمی تحت كنترل ماده‌ای دیگر به نام DNA یا ماده ژنتیكی است و این ماده مهم است كه نقش انتقال وراثت را در طول قرن‌های متمادی به عهده داشته و همین موضوع سبب شد توجه دانشمندان به این امر هر روز بیشتر و بیشتر شود.

 


در این راستا بتازگی محققان موفق شدند برای اولین بار توالی و ترتیب ژنوم قورباغه را كشف و شناسایی كنند و در طی این فرآیند، آنها دریافتند شباهت‌های بسیاری بین ژنوم قورباغه و انسان وجود دارد. این تیم تحقیقاتی توانستند نقشه كامل ژنتیكی قورباغه را شناسایی و تجزیه تحلیل كنند و به شباهت‌های زیاد آن با انسان پی ببرند.

 


شاید تا به حال زیاد در مورد شباهت‌های ژنوم انسان و موش شنیده باشید، اما این اولین بار است كه نقشه كامل ژنتیكی قورباغه كه جانداری مابین ماهی و خزندگان است، مرتب تجزیه و تحلیل شده است.



در این تحقیقات دانشمندان متوجه شدند نزدیك به ۸۰ درصد از بیماری‌های ژنتیكی انسان‌ها و ژن‌های مربوط به آن مثل ژن‌های مربوط به بیماری سرطان، تنگی نفس یا حمله قلبی، بسیار شبیه ژن‌های Xenopus است. Xenopus‌ها گروهی از قورباغه‌های منحصر به فرد و معروف هستند كه خاص كشورهای جنوب آفریقا هستند.

 


این نوع از قورباغه‌ها تمام عمر خود را در آب می‌گذرانند و در انتهای انگشتانشان دارای پنجه و ناخن هستند و احتمالا هیچ آزمایشگاه زیستی در دنیا وجود ندارد كه از این جانداران منحصر به فرد استفاده نكند.

 


شباهت ژنتیكی انسان و قورباغه بدین معناست كه می‌توان به كمك بررسی و تجزیه تحلیل ژنوم قورباغه به حقایق زیادی در مورد ژنوم آدمی دست یافت كه این امر می‌تواند در رفع بسیاری از مشكلات ژنتیكی در انسان‌ها كمك كند.

 


قورباغه‌ها دارای یك مزیت بیولوژیكی خاص و بالقوه هستند. این‌كه آنها در بیرون از بدن مادر رشد كرده و بزرگ می‌شوند.

 


بنابراین براحتی می‌توان فرآیند رشد و تحول را در این جاندار مشاهده كرد. به كمك این امتیاز بزرگ به آسانی می‌توان این ارگانیسم‌ها را دستكاری كرد و تغییر داد و با آنها كارهای تحقیقاتی زیادی انجام داد؛ چراكه با ژن‌های آدمی نمی‌توان این كارها را كرد.

 


در واقع با دستكاری ژنوم قورباغه به بسیاری از سوالات در مورد ژن‌های آدمی می‌توان پاسخ داد و به بسیاری از مشكلات ژنتیكی انسان پی برد.تا به حال دانشمندان شاید توالی ژنتیكی ۲۰ نوع مختلف از موش‌ها را بررسی و تحلیل كرده‌اند و به شباهت‌ها و تفاوت‌های ژن‌هایشان با انسان پی برده‌اند.

 


اما با تحقیقات اخیر و كشف توالی ژنوم قورباغه، آنها بیش از پیش به پیچیدگی‌های ژنتیكی آدمی دست یافته‌اند و امیدوارند در آینده با تحقیقات بیشتر روی ژنوم این جاندار و دیگر جانداران، موفق به شناسایی هرچه بیشتر ژنوم انسان و حل مشكلات ژنتیكی شوند.

 

دوشنبه 8/8/1391 - 17:44
اطلاعات دارویی و پزشکی

گروهی از پژوهشگران ایتالیایی ژن جدیدی را کشف کردند که می تواند عامل بروز بیماری خود ایمنی "ام. اس" شود.

 


"ام. اس" یک بیماری التهابی مزمن است که به دستگاه عصبی مرکزی آسیب می رساند.

 


این بیماری خود ایمنی به اشکال مختلفی بروز می یابد و بر اساس قدرت تخریب میلین (غشای نورونها که انتقال دهنده پالسهای عصبی است) علائم بالینی حاد و یا کم شدت را نشان می دهد.

 


فرایند ساخت میلین تا دو سال اول زندگی یک فرد تکمیل می شود (در موارد بسیار نادری حداکثر تا ۱۰ سالگی) و این غشاء پس از تخریب دیگر قادر به ترمیم نیست.

 


امروزه با دارو امکان کاهش علائم بیماری وجود دارد اما تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است.

 


این بیماری در افراد بین ۱۴ تا ۴۰ ساله بروز می یابد و در حال حاضر به سه میلیون نفر در دنیا و نیم میلیون نفر در اروپا آسیب می رساند.

 


به همین منظور گروهی از دانشمندان شورای ملی تحقیقات ایتالیا که نتایج بررسیهای خود را در مجله نیچر ژنتیک منتشر کرده اند با مطالعه بر روی هزار و ۷۵۵ فرد شامل ۸۸۳ بیمار و ۸۷۲ داوطلب سالم موفق شدند یک گونه از ژنی با عنوان CBLB را شناسایی کنند که خطر توسعه این بیماری را افزایش می دهد.

 


این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این ژن یک تنظیم کننده سیستم ایمنی است که پروتئینی را تولید می کند که عملکردهای چندگانه ای به عهده دارد و قادر است فعالیت گیرنده های لنفوسیتی را تنظیم و کنترل کند."

 


نتایج تحقیقات مشابهی که بر روی موشها انجام شد نشان داد که فقدان این ژن منجر به بروز یک بیماری مشابه ام. اس در مدلهای آزمایشگاهی می شود.

 


بررسی تغییرات DNA در بروز این بیماری می تواند منجر به ارائه درمانهای جدید شود.

دوشنبه 8/8/1391 - 17:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته