• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 466
تعداد نظرات : 249
زمان آخرین مطلب : 4040روز قبل
دانستنی های علمی


سنگاپور كشور كوچكی است. به كشورهای این همه كوچك «كشور- شهر» می‌گویند. این كشور كوچك در جنوب شرقی آسیا واقع است. كشوری در شمال خط استوا. كشوری كه مثل اكثر سرزمین‌های استوایی پر از باران است و هوا از 24 درجه پایین‌تر نمی‌آید. سبز و با رودخانه‌ای كه از شهر می‌گذرد.


مجسمه معروف میدان مرلیون كه سمبل سنگاپور است

این سرزمین در گذشته مكان ماهی‌گیری مالایی‌‌ها بوده است، ولی هم‌اكنون یكی از پررونق‌ترین نقاط اقتصادی جهان است. مردم سنگاپور، چینی، مالایی، هندی و یوروشیایی هستند. یوروشیا نسل جدیدی است كه از اختلاط آسیایی‌ها با اروپایی‌ها به وجود آمده. سنگاپور بندر مهمی دارد و بارگیری در این بندر‌گاه بسیار سریع است. این كشور آدامس ممنوع، برای جذب توریست‌ كارهایی كرده است. برای مثال یكی از بزرگ‌ترین باغ اركیده جهان در این كشور واقع است یا بزرگ‌ترین چرخ و فلك جهان در اینجاست. وارد كپسول‌های شیشه‌ای بزرگ می‌شویم تمام كشور كوچك سنگاپور زیر پایت دیده می‌شود.

سمان‌خراش‌هایی كه دارند ساخته می‌شوند. كشتی‌هایی كه در بندر هستند. اتوبان و... نمی‌دانم چرا دلم می‌خواهد وقتی سوار این چرخ‌وفلك بزرگ هم هستم آدامس بجوم.
با نوجوانان سنگاپوری در كنار رودخانه صحبت می‌كنم.آنها هر كدام تجربه جویدن آدامس را داشته‌اند. ولی بردن آدامس به مدرسه هم غیرقانونی است.

مزایا و معایب آدامس

آدامس مثل هر پدیده دیگری معایب و مزایایی دارد. بعضی از متخصصان دهان و دندان می‌گویند: «استفاده از برخی از آدامس‌ها باعث خرابی دندان‌ها می‌شود.» آنها معتقدند: «بعضی از آدامس‌ها باعث حفظ باكتری‌ها در دهان می‌شوند و عفونت ایجاد می‌كنند و باعث تشدید بیماری‌های قلبی می‌شوند.بعضی از آدامس‌ها طعم‌های مختلف دارند؛ مثل دارچین و فلفل و غیره كه این در بعضی آدم‌ها حساسیت ایجاد می‌كند.» جویدن آدامس برای آدم‌هایی كه قرار است عمل جراحی شوند بسیار خطرناك است... اما دولت سنگاپور به این موضوعات زیاد توجه ندارد؛ فقط دلش می‌خواهد شهر پاك باشد. خودمانیم واقعاً آدامس عامل مهمی برای كثیفی شهرهاست.


نمایی از شهر سنگاپور

اما آدامس نكات مثبتی هم دارد كه نباید به آن بی‌توجه ماند.متخصصان می‌گویند: «البته آدامس‌هایی كه از مواد با كیفیت و سالمی ساخته شده باشند مزایایی هم دارند. از جمله این مزایا، بهبود حافظه عملی و افزایش توان یادگیری كوتاه‌مدت و بلند مدت در افراد است.چون جویدن آدامس بخش جلوی شبكه مغزی را فعال‌تر می‌كند و پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان را سبب می‌شود. افرادی كه از اسید معده رنج می‌برند با جویدن آدامس مانع برگشت اسید از معده به دهان می‌شوند.»
دوشنبه 20/2/1389 - 0:31
دانستنی های علمی
  قبل از ورود به ایستگاه‌ مرزی، دچار دلشوره می‌شوم.
اینجا مرز مالزی و سنگاپور است. كیفم را می‌گردم. فكر می‌كنید دلیل دلشوره‌ام چیست؟ دولت سنگاپور ورود آدامس را به كشورش جرم تلقی می‌كند و دارندگان آدامس باید جریمه‌های سنگین بپردازند. آدامس، سلاح گرم و سرد و مواد مخدر چیزهایی است كه ورود‌شان به این كشور جرم است. و من حالا دارم دنبال بسته آدامسی می‌گردم كه همیشه توی كیفم است. عجب كشوری است؛كشور«آدامس ممنوع»!

از ایستگاه بازرسی عبور می‌كنم. راهنما می‌گوید مراقب باشید، در كوچه و خیابان‌های این شهر نیز نباید آدامس بجوید. ممنوع است و پلیس‌ها شوخی ندارند. نمی‌دانم چرا وقتی به این كشور وارد شدم همه‌اش دلم می‌خواهد آدامس بجوم.

خب دوستان عزیز، همین حالا كه دارید این گزارش را می‌خوانید. لطفاً، لطفاً، لطفاً... آدامس را از دهانتان بیرون بیاورید. لطفاً لطفاً بازهم لطفاً آن را به پشت صندلی اتوبوس، زیر نیمكت مدرسه، به دیوار یك خانه، روی لیوان چای نچسبانید.البته لطفاً لطفاً این كارها را هیچ وقت انجام ندهید! فكر می‌كنید چرا در سنگاپور آدامس‌جویدن و داشتن آدامس جرم است؟


رودخانه سنگاپور / عكس‌ها: امیرحسن طاهری‌مجد

چون آنها معتقدند آدامس باعث كثیفی شهرها می‌شود و جویدن آدامس زشت است و منظره خوشی ندارد. پس لطفاً آدامس‌هایتان را از دهان بیرون بیاورید. نه‌، نه، نه لطفاً آن را باد نكنید. این صداهای عجیب و غریب ترق و تروق چه معنی می‌دهد؟! لطفاً اگر هم می‌خواهید آدامس بجوید، آرام و متین.

این سوژه در كشور سنگاپور به ذهنم خطور كرد. وقتی داشتم از میدان مرلیون عبور می‌كردم. از كنار همان شیر سنگی بزرگ كه از دهانش آب بیرون می‌جهد و بدنی شبیه ماهی دارد. این سمبل سنگاپور است. سنگاپوری‌ها افسانه‌ای از این شیر بیان می‌كنند. آنها می‌گویند در زمان‌های قدیم ماهی‌گیری، شیری را در دریا می‌بیند كه ظاهراً بدنی شبیه ماهی داشته است. اما آدامس از كجا سروكله‌اش پیدا شد؟

پیشینه آدامس

هر پدیده‌ای در این جهان یك پیشینه دارد و این آدامس هم همین‌طور. در قدیم در ایران از سقز استفاده می‌كردند. صمغ نوعی درخت و گاهی هم موم عسل و پارافین. اما مشكل پارافین این است كه وقتی گرم می‌شود دیگر قابل جویدن نیست. ما ایرانی‌ها تلفظ غلط نوعی سقز به مارك «آدامز» را برای آدامس استفاده كردیم و هم‌اینك نیز این اصطلاح رایج است. مثل «كلینكس» كه یك مارك دستمال كاغذی است. برای تهیه آدامس از شیرین كننده‌ها و نرم كننده‌ها، رنگ‌ها و شیره ذرت و طعم‌دهنده‌های مختلفی استفاده می‌شود. اكثر آدم‌ها برای خوشبو كردن دهان از آن استفاده می‌كنند. اما به هرحال هم اینك سنگاپوری‌ها زیاد علاقه‌ای به این پدیده ندارند.


مجسمه ای از گل در یكی از مراكز خرید سنگاپور


از یك راننده اتوبوس در سنگاپور كه اندونزیایی است، می‌پرسم واقعاً شما هیچ‌وقت آدامس نمی‌جوید؟ او با خونسردی در داشبورد را باز می‌كند و یك بسته آدامس نصفه را نشانم می‌دهد. می‌فهمم مردم سنگاپور هم گاهی یواشكی آدامس می‌جوند.

 

دوشنبه 20/2/1389 - 0:26
دانستنی های علمی
 
شاید سنت یادگاری نویسی از خیلی قبل ها باب شده باشد. خیلی قبل تر از وقتی که دختر و پسرهای همسایه، طی یک حرکت رمانتیک، روی تنه درخت باغ هایشان تصویر یک قلب بکشند و یک تیر هم از وسطش رد کنند و اسمشان را کنارهم حک کنند.

نمی دانم فلسفه یادگاری نویسی دقیقا چیست ولی شاید میل به جاودانه ماندن که معمولا ذاتی آدمیزاد است یکی از این دلایل باشد. یا شاید یادگاری نویس گمان می کند که چه حس خوبی است اگر سالها بعد به همان محل برگردد و نام خود را دوباره همانجا ببیند. شاید هم این ماندگاری را نوعی شهرت قلمداد می کند که کلی آدم از مکانهای مختلف و در زمان های گوناگون، چشمشان به نام او می افتد یا قطعه شعری که روی یک اثر باستانی نوشته را میخوانند.

به هر حال یادگاری نویس، اثرش را روی چیزی باقی می گذارد که گمان می کند مانا تر و پایا تر ازاوست. البته باید اعتراف کنم این حس که حتی پس از مرگت - شاید تا آخر دنیا - اثرت یک جای دنیا باقی بماند، نه تنها حس بدی نیست، حتی خوشایند هم هست.
من کارشناس نیستم ولی بدم نمی آید بدانم واقعا فلسفه این میل مفرط به یادگاری نویسی چیست. بیماری است؟ سندرم است؟ هوس است؟ یا شاید هم یک رفتار طبیعی است؟

حتی روی دیوار چین هم می توانید کلی یادگاری کنده کاری شده به زبان های مختلف – و البته به فارسی هم – ببینید!




یا مثلا یکی به نام رضا امینی روی پل شکسته، اثر ارزشمند دوره ساسانیان در خرم آباد درددل هایش را نوشته:
بسوزد جگری که سوخت جگرم/ ...




این هم یادگاری فرشته خانم و آذر خانم و یکی دیگر روی ستون های کاخ عظیم آپادانا در شوش




گنبد معروف علویان در همدان نیز از شر یادگاری نویسی در امان نمانده است



شماره تلفن روی در چوبی قلعه شوش هم ...



و بالاخره چندین یادگاری مختلف روی پل کهنه دزفول



البته دیدن چند عکس از تخت جمشید هم خالی از فایده نیست. این عکس را از وبلاگ گنجه ای ببینید که یک همنوع ارمنی نام خانوادگی خود را سر فرصت و با حوصله روی بازوی این نقش برجسته، خالکوبی- بخوانید کنذه کاری- کرده.




یا حتی یک میسیونریا یا دیپلمات آلمانی - فردریش ورنر گراف فون در شولنبرگ (1944-1875) - دلش خواسته ماموریتش در ایران را روی بدن تخت جمشید، جاودانه کند.




منبع خبر : خبرآنلاین - khabaronline

شنبه 18/2/1389 - 1:42
سينمای ایران و جهان
 



محمد علی کشاورز در پاسخ به پرسشی که پشیمان نیستند که حرفه بازیگری را انتخاب کردید؟ گفت: خیلی، خیلی پشیمانم؛ واقعا پشیمانم.

این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون در مصاحبه ای اختصاصی درباره وضع سینما و مشکلات هنر هفتم افزود: پایه و اساس سینما اخلاق و سناریوست که متاسفانه سینمای ما هیچکدام از آنها را ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که کارشناسان معتقدند فیلم های سینمایی در سال های اخیر ضعیف و بی محتوا شده است؛ پاسخ داد: من کارشناس نیستم اما به طور کلی بد شدن سینما به علت بد بودن سناریوهاست.

کشاورز به باندبازی به عنوان یکی دیگر از مشکلات سینما اشاره و اضافه کرد: برخی آدم ها و تهیه کنندگان به عنوان سر باند، باند تشکیل داده اند و فعالیت می کنند.

وی در ادامه گفت: آنها معلوم نیست از کجا آمده اند پول دارند و می ایند برنامه می گذارند و فیلم می سازند.

این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان این که از بالا تا رده های پایینی باندبازی است تاکید کرد: باندها و رابطه بازی در سینما باید از بین برود.

وی افزود: آقایی هست که هرکه را می خواهد می آورد، تهیه کننده هم خوشحال است؛‌ پولی هم می دهد؛ البته دروغ می گویند به هنرپیشه ها هم پول مناسب نمی دهند؛ ضمن این که سناریوها هم مزخرف است.

کشاورز با انتقاد از سناریوهایی با مضمون عشق های سطحی گفت: عشق در فیلم ها عشق های الکی است، این فیلم ها کدام مسئله اجتماعی را مطرح کردند.

وی با اشاره به اثار آلمادوار کارگردان اسپانیایی گفت: حالا ما غربزده نیستیم اما شما ببینید "آلمادوار" وقتی در اسپانیا با فیلم هایش از جامعه خودش می گوید.

وی افزود: اینجا فقط بازیگران را ببرند صورت هایشان را عمل کنند یا گونه بگذارند یا چشم هایشان را عمل کنند؛ برخی رسانه ها هم متاسفانه پول می گیرند عکس آنها را چاپ می کنند.

کشاورز اضافه کرد: جوانان هم خیال می کنند بازیگری شغل آبرومندی است نه عزیز من، شغل آبرومندی نیست بروید دنبال شغل دیگری.

این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون در توصیه ای به جوانانی که علاقه زیادی به بازیگری دارند، با انتقاد از برخی آموزشکده های بازیگری گفت: این آموزشگاه ها از بچه های مردم پول زیادی می گیرند و بعد می گویند عکس بگذارید تا معرفی شوید ضمن این که آنها هم باند هستند.

وی با تاکید بر آموزش دانشگاهی رشته بازیگری گفت: باید دانشکده باشد نه آموزشگاه؛ باید دانشکده باشد تا استادان خوب برای تدریس دعوت شوند،‌ نه افرادی مثل من که این کاره نیستند!

وی در توصیه ای دیگر گفت: برای دست اندرکاران سینما باید اخلاق، دانش،‌ اندیشه، تعقل و ادبیات و جغرافیای ایران در اولویت باشد.

این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: وقتی یک رُلی (نقشی) را به بازیگری می دهند فرضا باید نقش کُرد را بازی کند باید کُرد را بشناسد، ریتم حرکتی و بیانی کُرد را بشناسد اما آن بازیگر همانطوری بازی می کند که نقش یک تهرانی را بازی می کند اینها زحمت دارد و باید برای ایفای نقش تلاش کرد.

وی به خطاب به فیلم نامه نویسان گفت: مولانا و عطار را بخوانید؛ ببینید چقدر داستان در ادبیات ایران نهفته است.

کشاورز در بیان کنایه آمیزی به برخی فیلم های سطحی اشاره و اضافه کرد: برخی فقط فیلم هایی همچون "مادر زن سلام" و "پدرزن سلام" را می سازند و مردم رو گول می زنند؛ نتیجه اش این می شود که کسی نمی رود فیلم ببیند.

وی در ادامه گفت: متاسفم که مردم با این فیلم های سطحی گرایش به برنامه های ماهواره ای پیدا می کنند و چرا باید تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار بگیرند؟

این بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: خدا کند این دسته بندی ها و باند بازی ها از سینمای این مرز و بوم رخت بربندد.

محمد علی کشاورز در پایان این مصاحبه گفت: ما که رفتیم اما باید به جوانان و آینده سازان سینمای ایران فرصت حضور در عرصه های مختلف این هنر داده شود.



منبع خبر : تابناك - tabnak

شنبه 18/2/1389 - 1:34
آلبوم تصاویر
 






















 
شنبه 18/2/1389 - 1:27
اخبار
پلیس مکزیک با حمله به یک زیرزمین، موفق به کشف 31 قبضه سلاح‌های طلاکوب و جواهرنشان شد که ظاهرا متعلق به رئیس یک شبکه قاچاق مواد مخدر است.

به گزارش تلگراف، مقام‌های فدرال مکزیک اعلام کرده‌اند که نیروهای مکزیکی در غرب «خالیسکو» موفق شده‌اند 31 قبضه سلاح تزئین شده با طلا و نقره و الماس را بیابند که نام «لولو والنسیا» روی آنها حکاکی شده است.



از این زیرزمین در «زاپوپان» 4 تفنگ، 700 بسته مهمات و 200 گرم ماریجوانا، جواهرات و اسنادی که نام اسکار اورلاندو ناوا والنسیا را شامل می‌شود، کشف شده است.

این گزارش می‌افزاید: نام والنسیا در فهرست 24 رئیس باند قاچاقی که مکزیک به دنبال آنهاست، نیست. جایزه تعیین شده برای همه این افراد، 2.4 میلیون دلار است، اما وی دست راست «خواکین گوزمان» یکی از افراد موجود در این فهرست است.



هیلاری کلینتون سال گذشته اعلام کرده بود شبکه‌های قاچاق مواد مخدر از راه قاچاق موادمخدر به آمریکا سالانه 25 میلیارد دلار درآمد دارند، اما دیگر کارشناسان بر این باورند که این درآمد بسیار بیشتر است.




اسکار اورلاندو ناوا والنسیا، کارتل مواد مخدر دستگیر شده



شنبه 18/2/1389 - 1:23
دانستنی های علمی
 
سلحشوری جوانان ایران اسلامی در 8 سال دفاع مقدس حاوی بزرگترین دستمایه ها برای خلق یک عمر آثار فرهنگی و هنری فاخر است که می تواند با الگوسازی قهرمانان ملی، راه نقش بستن الگوهای انحرافی بیگانه بر سینه جوانانمان را ببندد. کاری نداریم که چه دستگاه و نهادی باید برای این کم کاری پاسخگو باشند، اما اقدام خودجوش چند جوان کرجی جهت معرفی قهرمانان مورد نظرشان به جامعه با تولید تی شرت های «قهرمان من» (My Hero) در کارگاهی خانگی بسیار جالب توجه است.




















منبع خبر : تابناك - tabnak


شنبه 18/2/1389 - 1:18
دانستنی های علمی
 
جنگ داخلی در یمن و حملات نظامیان سعودی به این کشور باعث شد تا بهای "قات" در عربستان سه برابر شود.

به گزارش روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، عملیات نظامی عربستان سعودی در مرزهای مشترک با یمن در منطقه ای در فاصله صعده و جازان باعث کاهش قاچاق "قات" به عربستان به میزان 50 درصد شده است.

"قات" گیاهی است که در یمن به عنوان یک ماده مخدر مصرف فراوانی دارد و معتادان به آن ، برگ های این گیاه را درون دهان گذاشته عصاره آن را به طور تدریجی می مکند و به اصطلاح "قات می زنند".


ایجاد خلل در روند قاچاق قات از یمن به عربستان همچنین باعث شده تا افرادی که به مصرف روزانه قات عادت کرده اند، با مشکل مواجه شوند. این در حالی است که قاچاقچیان قات مسیرهای عبور غیرقانونی این ماده از یمن به عربستان سعودی را تغییر داده اند.

منطقه جازان در جنوب عربستان سعودی شاهد بیشترین میزان قاچاق قات از یمن است. گفتنی است 13هزار عملیات قاچاق در انواع مختلف قات، سلاح، مواد غذایی، دام و احشام و ... در این منطقه صورت می گیرد. هر منطقه در عربستان سعودی شامل چند استان است.

برپایه این گزارش، کاهش قاچاق قات باعث شده است تا قیمت این ماده در عربستان سعودی بین 150 تا 200 درصد افزایش یابد. این در حالی است که برخی دیگر نیز از افزایش سه برابری قیمت قات در شرایط فعلی خبر می دهند.

هم اکنون قیمت یک بسته برگ گیاه قات در یمن حدود 17 هزار تومان است که تنها برای یک وعده مصرف می شود.

شرایط حاضر و کاهش قاچاق این ماده باعث شده تا معتادان به این ماده درعربستان به شهر حرض در یمن مسافرت کنند. این شهر 180 کیلومتر از شهر صعده محل اصلی درگیری های گروه الحوثی و ارتش یمن فاصله دارد.

یادآور می شود کشت قات و قاچاق آن یکی از مهمترین منابع درآمدی اصلی اهالی منطقه صعده یمن به شمار می رود.

گرچه فروش و عرضه قات در عربستان سعودی ممنوع است اما مصرف ، خرید و فروش قات در یمن جزئی از زندگی مردم این کشور است.

معمولا برگ گیاه قات تا یک هفته در یخچال نگهداری می شود یا اینکه تازه آن در بازار به فروش می رسد.

از آنجا که طریقه استعمال این مخدر ، گذاشتن برگ ها در داخل دهان و مکیدن تدریجی آن است ، اگر در عربستان و یمن افرادی را مشاهده کردید که یک طرف دهانشان به شکل غیرعادی باد کرده تعجب نکنید چرا که آنها در حال قات زدن هستند!

سازمان جهانی بهداشت نیز در سال 1973 ماده قات را جزء مواد مخدر دانست.

مردم در یمن معمولا پس از صرف نهار یعنی ساعت یک یا دو ظهر به اصطلاح قات می زنند که مصرف یک وعده قات تا قبل از غروب آفتاب ادامه می یابد. همچنین برخی نیز در اتاق هایی جمع می شوند و همراه با مصرف قات، قلیان می کشند .

افراد در ساعت های اولیه مصرف قات، با نشاط، سرزنده و هیجانی می شوند و در مسائل مختلفی و البته بی ربطی سخن می گویند. در ساعت های بعدی حالتی از سکون آنها را فرا می گیرد و بالاخره در ساعت های انتهایی نیز حالتی از خمودگی و تنبلی به این افراد دست می دهد به طوری که قادر به انجام هیچ فعالیت جسمی یا فکری نیستند.

مصرف قات در یمن در مناسبت های اجتماعی به ویژه در شادی ها، عزاها و جلسات صلح وآشتی میان قبایل نیز با اقبال و شیوه خاصی همراه می شود.

البته منتقدان نیز می گویند که قات اثر منفی را بر روابط اعضای خانواده می گذارد چرا که مردان در حال مصرف قات، تا ساعت ها دور از زن و فرزند قرار می گیرند.

برخی آمارهای غیررسمی می گویند که در یمن دو سوم مردان و یک سوم زنان قات مصرف می کنند.











منبع خبر : عصر ایران - asriran

چهارشنبه 15/2/1389 - 21:21
شعر و قطعات ادبی
مستی نه از پیاله نه از خم شروع شد        از جاده سه شنبه شب قم شروع شد

آیینه خیره شد به من و من به آینه             آنقدر خیره شد كه تبسم شروع شد

خورشید ذره بین به تماشای من گرفت       آنگاه آتش از دل هیزم شروع شد

وقتی نسیم آه من از كوچه ها گذشت        بی تابی مزارع گندم شروع شد

موج عذاب یا شب گرداب؟!هیچ یك              دریا دلش گرفت و تلاطم شروع شد

از فال دست خود چه بگویم كه ماجرا          از ربنای ركعت دوم شروع شد

در سجده توبه كردم و پایان گرفت كار         تا گفتم السلام علیكم... شروع شد.

فاضل نظری
سه شنبه 14/2/1389 - 2:28
دانستنی های علمی
در عرش، خدا بر تخته ی کلاس درس که گچی بود، نوشت، «علم»!
با شکیب ترین شاگرد کلاس که سر میز نشسته بود، گچ را از خدا گرفت و روی تخته نگاشت، «صبر»!
شاگرد بعد که دوم بود، ولی اولی نداشت، با گچ سفید نوشت، « زهد»! بغل دستی دومی نوشت، « گذشت»!
شاگردان بعدی به شوق آمدند.
« استاد ما ؟»
و بعدی نوشت: « سوز»!
و بعدی ، «عشق»!
درس تمام شد.
و خدا گفت: «کن»!
ومعلم سر از خاک برآورد...
 
سه شنبه 14/2/1389 - 2:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته