• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1652
تعداد نظرات : 115
زمان آخرین مطلب : 4082روز قبل
اخبار

مرگ پیرمرد هنگام فرار از زلزله
در پی وقوع زلزله روز گذشته در شمال‌غرب کشور، پیرمردی که قصد فرار از خانه را داشت بر اثر برخورد با یک خودروی سواری جان خود را از داد. به گزارش ایسنا، این حادثه ساعت 17:05 و همزمان با وقوع زلزله دوم در محله «خسرق اسکو» روی داد و در پی آن پیرمردی که قصد داشت از زلزله فرار کند در هنگام عبور از عرض خیابان با یک دستگاه سواری پراید برخورد کرده و در دم جان سپرد. کارشناس راهنمایی و رانندگی اسکو علت حادثه را سرعت سواری پراید و عدم‌کنترل خودرو اعلام کرد.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:26
اخبار

رضا صدیقی به فارس گفت: همچنین زلزله بیش از 2 هزار نفر مصدوم و زخمی نیز در این مناطق داشته است. به جهت بافت سنتی روستایی اکثر خسارات وارده در روستاها هستند و در خود شهر نیز بیش از 25 درصد اماکن عمومی، ابنیه، ساختمان اداری و مناظر مسکونی مردم آسیب دیده است.

رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه در شهرستان اهر گفت: اکیپ‌های کارشناسی ذیربط و نمایندگان حوادث غیر مترقبه به روستاها اعزام شده اند تا ضمن بررسی خسارات وارده در کمترین زمان ممکن عملیات مرمت و بازسازی اماکن روستایی آغاز شود. وی با اشاره به شایعات به وجود آمده در شهر اهر گفت: سد ستارخان اهر هیچگونه آسیبی ندیده و مقاومت این سد برای بیش از 10 ریشتر پیش‌بینی شده است و سد ستارخان اهر کاملا سالم است.

فرماندار شهرستان اهر ارسال مواد غذایی و چادر به این شهرستان را ناکافی دانست و گفت: مناطق زلزله زده شدیدا به چادر، آب، جیره خشک، کنسرو و آب معدنی نیاز دارد.

دو روز عزای عمومی در آذربایجان شرقی
آیت الله مجتهد شبستری و احمد علیرضابیگی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی نیز با صدور پیام مشترکی، ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه زلزله در شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس، فردا و پس فردا را در استان عزای عمومی اعلام کردند.

دفن برخی اجساد بدون طی روال قانونی

 در حالی که احتمال افزایش شمار قربانیان پیش‌بینی می‌شود، دکتر بهرام صمدی‌راد مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به «اعمال برخی روش‌های غیر مجاز» در دفن و خاکسپاری متوفیات زلزله اظهار داشت: متأسفانه دیده می‌شود در برخی از روستاها، اجساد بدون طی روال قانونی و صدور مجوز پزشکی‌قانونی دفن می‌شوند که این رویه قطعا در پیگیری‌های قانونی خانواده‌ها ایجاد مشکل خواهد کرد و صدور جواز دفن توسط هر مرجعی به جز پزشکی‌قانونی مجاز نیست.

افزایش شمار مصدومان زلزله به 2600 تن

همچنین قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور از افزایش شمار مجروحان زلزله عصر روز گذشته آذربایجان شرقی به 2600 تن خبر داد.احمدرضا شجیعی با بیان اینکه آواربرداری در اکثر مناطق زلزله‌زده به اتمام رسیده است، به ایسنا گفت: یک‌هزار و 10 روستا در این منطقه درگیر زلزله بودند که از این میان 130 روستا بین 70 تا 100 درصد و 20 روستا نیز به طور 100 درصد تخریب شد. وی با بیان اینکه شمار مجروحان این حادثه به دو هزار و 600 تن رسید، گفت: 97 دستگاه آمبولانس، 53 دستگاه خودروی عملیاتی، شش فروند بالگرد، 20 دستگاه زنده‌یاب و 15 تیم آنست به مناطق زلزله‌زده اعزام شد. به گفته قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر ، یک‌هزار و 100 نیرو از سوی سازمان هلال‌احمر کشور به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.
قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از عصر گذشته تاکنون 60 پس‌لرزه که 20 مورد آن بیشتر از چهار ریشتر قدرت داشته، منطقه را لرزانده است، تصریح کرد: شهروندان حتی‌الامکان از تردد غیر ضروری در مسیر جاده‌های منتهی به مناطق زلزله‌زده خودداری کنند و راه را برای عبور وسایل نقلیه امدادی باز بگذارند. شجیعی چادر، پتو، بسته‌های بهداشتی، موکت، اقلام‌غذایی و ... را از مهمترین نیازهای مردم زلزله زده دانست که هم‌اکنون از سوی جمعیت هلال‌احمر کشور تامین شده و کمبودی از جانب آن احساس نمی‌شود. به گفته وی، آب بهداشتی نیز هم‌اکنون در اختیار بیشتر مردم مناطق زلزله‌زده قرار گرفته است.

قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر در خصوص تعداد مجروحان این حادثه با بیان اینکه تعداد زیادی آمبولانس و نیروی پزشکی از سوی وزارت بهداشت و جمعیت هلال‌احمر به منطقه اعزام شد، اظهار کرد: هم‌اکنون هیچ مجروح تخلیه نشده‌ای در سطح مناطق زلزله‌زده وجود ندارد.

 انتقاد جمعی از روستائیان زلزله‌زده هریس نسبت به کمبود مواد غذایی و چادر
در عین حال جمعی از اهالی روستاهای زلزله‌زده شهرستان هریس که محل اقامتشان در زلزله روز گذشته تخریب شده است، نسبت به توزیع نشدن چادر و مواد غذایی در این روستاها انتقاد کردند.
به گزارش ایسنا، یکی از اهالی روستای شهرک پایین با انتقاد از نحوه ارائه خدمات و امداد به روستاهای شهرستان هریس گفت: با اینکه بیشترین تلفات در زلزله روز گذشته مربوط به روستاهای شهرستان هریس است اما متاسفانه از روز گذشته تاکنون هنوز مواد غذایی و چادر برای اسکان دریافت نکرده‌ایم.
همچنین تعدادی از اهالی روستاهای مقصودلو، نمرور، ینگجه، مینق و ... نیز نسبت به کمبود مواد غذایی از جمله نان و همچنین چادر انتقاد کردند و با توجه به اینکه در ساعات اخیر وزش باد شدید در این منطقه آغاز شده ، بر لزوم تسریع در روند توزیع تجهیزات و اقلام ضروری میان تمامی حادثه دیدگان تاکید کردند.

 مرادی، فرماندار شهرستان هریس نیز در این خصوص به ایسنا گفت: ما براساس شدت خسارات وارد شده روستاهایی که بیشترین خسارات را دیده و تلفات جانی داشته‌اند در اولویت قرار دادیم. وی خاطرنشان کرد: در روستاهای مذکور نیز با توجه به اینکه تخریب‌ ساختمان‌ها مسکونی را داریم تلاش می‌کنیم تا در اسرع وقت چادر و مواد غذایی در اختیارشان قرار دهیم. مرادی با بیان اینکه بیشترین نیاز ما به مواد غذایی و چادر برای اسکان دادن زلزله‌زدگان در روستاهاست خواستار ارسال کمکهای مردمی در این زمینه شد.

 مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت نیز که هم اکنون در مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی به سر می‌برد، در بازدید از بیمارستان شهرستان اهر، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ مشکلی از بابت خدمات‌رسانی در حوزه پزشکی به مجروحین بستری شده در بیمارستان‌ها وجود ندارد و مشکل اصلی در منطقه، ساماندهی اموات است.وی اظهار داشت: بیمارستان‌ها رسیدگی‌های خیلی خوبی داشته اند و تیم‌های جراحی، ارتوپدی، بیهوشی از ساعات اولیه وقوع زلزله به سرعت دست به کار شدند و اقدامات لازم را طی دیروز و امروز انجام دادند. وی با بیان اینکه انتقال مجروحان و مصدومین بسیار خوب و باسرعت صورت گرفته و هیچ مشکلی از این بابت نداشته‌ایم خاطرنشان کرد: 49 آمبولانس از تبریز و ارومیه و دو اتوبوس اورژانس و 343 تکنسین اورژانس به محله‌های آسیب دیده اعزام شده بودند و تعدادی نیز از استان‌های مجاور برای کمک آمده بودند.
تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی مناطق زلزله زده
عملیات امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده و خارج‌سازی افراد از زیر آوارها در حالی ادامه دارد که ساعتی پیش از تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی خبر می‌رسد. حال این مادر و کودک خوب است. همچنین در حال حاضر علاوه بر نیروهای امدادی، اورژانس‌های اجتماعی و اکیپ‌های امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده مستقر هستند و برای تسلی خاطر بازماندگان به ارائه مشاوره می‌پردازند. 
پایان عملیات آواربرداری در هریس
فرمانده شهرستان هریس با اعلام پایان عملیات آواربرداری در هریس، گفت: در جریان وقوع زلزله در این شهرستان 125 تن کشته و 280 تن مصدوم شدند. مرادی با بیان اینکه 40 روستای شهرستان هریس بیش از 70 الی 100 درصد تخریب شدند، از اتمام آواربرداری در مناطق زلزله‌زده این شهرستان خبر داد و به ایسنا گفت:‌ هم‌اکنون به دنبال اسکان موقت زلزله‌زدگان هستیم. مرادی چادر، پتو، موادغذایی و کانکس را از عمده نیازهای زلزله‌زدگان در این منطقه عنوان کرد و خواستار ارسال کمک‌های مردمی به این منطقه شد.

آماری از زیرآوارماندگان نداریم  

همچنین، محمود مظفر، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ایران از ورود خسارت به 133 روستای زلزله‌زده خبر داد و به ایسنا گفت: از شب گذشته تاکنون 16 هزار تن آسیب‌دیده اسکان اضطراری شدند. وی با بیان اینکه 10 هزار تخته پتو و پنج هزار و 600 تخته چادر میان آسیب‌دیدگان توزیع شد، گفت: 13 هزار قوطی کنسرو و یک‌هزار و 600 چراغ والور نیز میان آسیب‌دیدگان توزیع شده است. رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه 92 تیم امدادی از 14 استان برای امدادرسانی هر چه سریعتر به زلزله‌زدگان، عازم منطقه شده‌اند، گفت: ارزیابی امدادگران نشان داد که «مرغان، اهر، هریس و قسمت‌هایی از شهر تبریز» دچار خسارت شده است. مظفر با بیان اینکه 133 روستا در اثر این زلزله 6/2 ریشتری آسیب دیده‌اند، گفت: تعداد مصدومان به دو هزار و 6 نفر رسید.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در مورد برخی خبرهای منتشره در مورد کمبود آب در مناطق زلزله‌زده گفت: شب گذشته 100 هزار بطری آب معدنی نیز میان زلزله‌زدگان توزیع شد. وی گفت: حدود 900 امدادگر و شش فروند بالگرد نیز وظیفه‌ امدادرسانی در منطقه را بر عهده دارند.رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ایران با بیان اینکه عملیات جست‌وجو و نجات در اهر به پایان رسیده است، گفت: امدادرسانی در این منطقه وارد فاز آواربرداری شده است. مظفر با بیان اینکه 15 تیم سگ‌های جست‌وجو (آنست) در منطقه حضور دارند، گفت: دستگاه‌های زنده‌یاب نیز روز گذشته وارد منطقه زلزله‌زده شده است. وی با بیان اینکه نمی‌توان در مورد مدفون‌شدگان زیر آوار آماری اعلام کرد، گفت: عملیات امدادرسانی و اسکان اضطراری زلزله‌زدگان همچنان ادامه دارد.


در پی اعلام کاهش ذخایرخونی در مناطق زلزله‌زده به ویژه گروه خونی منفی، رییس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه تاکنون 1650 واحد خونی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مناطق زلزله زده ارسال شده است، از مردم بویژه دارندگان گروه‌های خونی منفی خواست تا برای اهدای خون به مراکز خونگیری مراجعه کنند. دکتر غلامرضا توگه با بیان اینکه گروه‌های خونی منفی به علت کمیاب بودن همواره مورد نیاز بوده‌اند،به ایسنا گفت: اکنون این نیاز در مناطق زلزله زده بیشتر شده است و از مردم درخواست داریم با توجه به شرایطی که وجود دارد، برای اهدای خون به مراکز خونگیری مراجعه کنند.توگه در پایان عنوان کرد: تاکنون اعلام نیاز ویژه برای خون از تبریز نداشته‌ایم.

 

کاهش ذخایر خونی در مراکز درمانی مناطق‌زلزله‌زده
دکتر خلیلی مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌ شرقی نیز با اشاره به خیل عظیم مصدومان زلزله در شهرستان اهر، ورزقان و هریس از کاهش ذخایر خونی استان خبر داد و به ایسنا گفت: گروه‌های خونی منفی مورد نیاز است.وی از مردم خواست با توجه به نیاز گسترده به انواع گروه‌های خونی، در اهدای خون به امروز یا فردا اکتفا نکنند و برای تامین ذخایر خونی حتی الامکان تا پایان هفته به مراکز پایگاه خونگیری در تبریز مراجعه کنند. مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه از زمان وقوع زلزله تاکنون 2 هزار واحد خونی از استان اردبیل، ارومیه و تهران به استان ارسال شده است گفت: یک‌هزار و 500 واحد خونی نیز از ذخایر خونی استان مورد استفاده قرار گرفته است. وی از فعال‌بودن ساختمان آخونی و مسجد کبود به منظور خونگیری از همشهریان خبر داد و یادآور شد: مردم استان استقبال خوبی از اهدای خون به منظور کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان کردند. مدیرکل پایگاه منطقه‌ای انتقال خون استان آذربایجان‌شرقی همچنین از اعلام آمادگی ادارات و سازمان‌ها به منظور تامین نیازهای خونی زلزله‌زدگان خبر داد.
وی یادآور شد: تاکنون به تمامی درخواست‌های خونی مراکز درمانی اهر و ورزقان و بیمارستان‌های امام‌رضا (ع)، سینا و شهدای تبریز پاسخ داده شده است. پرسنل تا پنج بامداد امروز مشغول خونگیری بودند و مردم در صورت امکان با توجه به ترافیک کاری پایگاه‌های انتقال خون به صورت گروهی مراجعه نکنند.
استقرار اکیپ‌های انتظامی و ترافیکی در مسیر و مناطق زلزله‌زده  

به گزارش ایسنا، سردار مسعود خرم‌نیا، فرمانده انتظامی استان آذربایجان‌شرقی نیز درباره پوشش انتظامی و امنیتی در مناطق زلزله‌زده با بیان اینکه امنیت کامل در محورهای مواصلاتی و مناطق زلزله‌زده و مرکز استان برقرار است گفت: نیرو های ستادی استان و شهرستان‌های معین به محض وقوع زلزله به مناطق زلزله‌زده اعزام و اکیپ‌های انتظامی و پلیس‌راه برای روان‌سازی ترافیک و پوشش امنیتی در مسیر و مناطق زلزله‌زده مستقر شده‌اند و امنیت کامل در محورهای مواصلاتی و مناطق زلزله‌زده و مرکز استان برقرار است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: کارگروه انتظامی مدیریت بحران استان تشکیل و هماهنگی کامل با استان‌های همجوار برقرار شده تا در صورت نیاز یگان‌های راهور و انتظامی به منطقه اعزام شوند و بالگردهای هوا ناجا برای کنترل ترافیک و امدادرسانی و پشتیبانی در فرودگاه تبریز مستقر شده‌اند. 

فرمانده انتظامی آذربایجان‌شرقی گفت: پوشش انتظامی لازم برای تامین امنیت بیمارستان‌های تبریز، اهر، هریس و ورزقان که مجروحان زلزله را مورد مداوا قرار می‌دهند به نحو مطلوب انجام یافته است. 

 مردم کمک‌های خود را هر چه سریعتر به زلزله‌زدگان برسانند

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی خواستار ارسال هر چه سریعتر کمک‌های مردمی به مناطق زلزله‌زده شد.میرهادی قره‌سیدرومیانی با تسلیت به زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی به ایسنا گفت: از دیروز بعدازظهر تاکنون شهرهای تبریز، اهر، ورزقان و روستاهای اطراف 90 بار لرزیده است که شدت این لرزه‌ها از 4 تا 2/6 ریشتر بوده است که برخی روستاهای اهر و ورزقان به طور کامل تخریب شده‌اند. وی با بیان اینکه ستاد حوادث و کمیته بحران به سرعت در مناطق تشکیل شد، اظهار کرد: نمایندگان و مسئولین از مناطق زلزله‌زده بازید داشته‌اند. حدود 5 هزار چادر در مناطق مختلف برپا شده و موضوعاتی همچون آبرسانی به مردم حل شده است اما در حال حاضر به ارسال فوری کمک‌های مردمی نیاز داریم. نماینده مردم تبریز در خصوص وضعیت رسیدگی به زلزله‌زدگان بیان کرد: رسیدگی به مردم نیازمند سرعت بالاتری است بسیاری از افراد که زیر آوار مانده‌اند هنوز شناسایی نشده‌اند. از مردم می‌خواهیم برای زلزله‌زدگان دعا کنند و کمکهای خود را هر چه سریعتر برای مناطق بفرستند.

11 کامیون اقلام غذایی از اردبیل به مناطق زلزله زده ارسال شد 
مدیر کل هلال احمر استان اردبیل گفت: 11 دستگاه کامیون اقلام غذایی و امدادی به مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی اعزام شده است. بهرام غیبی به مهر گفت: این اقلام شامل 670 دستگاه چادر امداد، 130 تخته موکت، 800 تخته پتو، 100 کیسه جسد، دو هزار و 664 قوطی کنسرو، 10 هزار و 400 بسته مواد غذایی، 10 هزار بطری آب و 380 کارتن ظروف است. وی افزود: همچنین 500 کیلو قند، 300 کیلو چای، یک تن برنج و 657 بطری روغن 900 گرمی به مناطق حادثه دیده فرستاده شده است.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:24
اخبار

پس از وقوع زلزله در اهر و ورزقان، کشورهای همسایه و اروپایی ابراز همدردی کردند و آمادگی خود را برای ارسال کمک به آسیب دیدگان زلزله اعلام کردند. اما جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت اعلام کردند که این کمکها را نمی پذیرند.

زهرا تالانی: در حالی که جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ کشور در حوادث غیر طبیعی کشورها کمک می کند و مثلا در همین زلزله وان که سال گذشته رخ داد کمک فراوانی کرد، این سوال پیش می اید که چرا ایران حاضر به پذیرش کمک از کشورهای خارجی نیست.در همین زمینه پویا حاجیان مدیر کل روابط عمومی جمعیت هلال احمر ایران می گوید:توان داخلی ما در حدی است که بتوانیم به مناطق آسیب دیده و زلزله زدگان کمک کنیم و تا کنون هم به خوبی به این مناطق رسیدگی کردیم.

گفت وگوی خبرآنلاین با مدیر کل روابط عمومی جمعیت هلال احمر ایران را می خوانید:


از روز شنبه که این زلزله اتفاق افتاده بسیاری از کشورها خواستار کمک برای امداد رسانی و رساندمن مواد غذایی بودند.چرا ایران این کمکها را نپذبرفت؟
بله. صلیب‌سرخ تایوان، صلیب‌سرخ سنگاپور، فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال احمر و صلیب سرخ، دفتر یونیسف در تهران، دفتر پزشکان بدون مرز، صلیب‌سرخ آلمان، دفتر منطقه‌ای صلیب‌سرخ در نامه‌های جداگانه ضمن ابراز همدردی، آمادگی خود را برای ارسال کمک‌های امدادی به مناطق زلزله زده اعلام کردند. برخی کشورها مانند ترکیه، ارمنستان و آذربایجان هم اصرار به کمک رسانی در مناطق زلزله زده دارند اما با تشکر از همه آنها اعلام کردیم که هلال احمر نیازی به کمک‌های بین‌المللی ندارد چون جمعیت هلال احمر در پوشش امدادی مناطق زلزله‌زده، نیازی به کمک‌های بین‌المللی ندارد و توان داخلی ما در حدی است که بتوانیم به آسیب دیدگان کمک کنیم. ما حتی اعلام کردیدم که جمعیت هلال احمر هیچ برنامه‌ای برای دریافت کمک‌های غیرنقدی مردم ندارد.


این موضوع به روابط دولتها ارتباطی ندارد؟
نه.ما امروز به خاطر اصرارها پذیرفتیم که هلال احمر ترکیه کمکهای خود را ارسال کند، اما این کمکها زیاد نیست و فقط به خاطر ابراز همدردی با ماست چون در زلزله وان به ترکیه خیلی کمک کردیم،اما خوشبختانه الان نیازی به کمکهای خارجی از هیچ کشوری نداریم.


حتی اینکه کمکهای کشور آمریکا هم نپذیرفتید به خاطر مسائل سیاسی نبوده است؟
صلیب سرخ و هلال احمر کشورها با هم در ارتباط هستند نه دولتها. همیشه در حوادث غیر طبیعی صلیب سرخ و هلال احمر کشورها هستند که کمک می کنند.اما ما تا الان هیچ درخواستی از صلیب سرخ و هلال احمر کشور آمریکا نداشتیم.


اگر این درخواست بشود شما قبول می کنید؟چون در زلزله بم هم کمک کردند؟
ما اعلام کردیم نیاز به کمک هیچ کشوری نداریم و این استثتا ندارد.

 

شما اعلام می کنید توان رسیدگی به زلزله زدگان و منازق آسیب دیده را دارید،اما مردم آنجا از وضعیت بد رسیدگی شکایت دارند و نمایندگان مجلس هم امروز به این وضعیت اعتراض کردند؟

من قبول ندارم،چون تا امروز به خوبی توانستیم زلزله زدگان را از زیر آوار خارج کنیم و تمام امکانات و مواد غذایی در اختیارشان است.در این شرایط چون آنها داغدیده هستند تحمل سختی ندارند در حالیکه ما تمام تلاشمان را برای رسیدگی به آنها می کنیم. برای همین با توجه به اعلام عدم‌نیاز به کمک‌های بین‌المللی در حوزه امداد و نجات و حضور بدون هماهنگی یک تیم از ترکیه در منطقه، این تیم با تشریفات خاصی به کشور خودشان راهی شدند.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:15
اخبار

هنرمندان کارتونیست هیچ‌گاه نسبت به رخدادهای مهم سیاسی،‌اجتماعی، اقتصادی و ... بی‌تفاوت نبوده‌اند و از طنز تلخ و گزنده آثارشان در جهت اصلاح امور بهره گرفته‌اند اما همیشه این آثار شکل انتقادی و طنز انتقادی ندارند، گاهی کارتون‌ها مرهمی می‌شوند بر درد مشترک مردم و این بار کارتونیست‌ها با آثارشان با مردم زلزله‌زده اهر ، ورزقان و هریس در آذربایجان شرقی همراه شده‌اند، زلزله‌ای که بیش از 300 هموطن ایرانی را به کام مرگ کشاند و خانواده‌های بسیاری را داغدار کرده است.
 
اثری از محمدعلی خلجی
 
هنرمندان کارتونیست در یک نمایشگاه مجازی به همت سایت «ایران کارتون» آثارشان را با موضوع زلزله آذربایجان ایران به نمایش گذاشته‌اند.
 
اثری از داوود دلدار
 
تاکنون 22 اثر از شهرام رضایی، جمال رحمتی، طاهر شبانی، سامان ترابی، فرهاد بهرامی، احسان گنجی، علی شفیعی، عباس ناصری، محمدعلی خلجی، رضا باقری شرف، داوود دلدار، سعید صادقی، جواد تک‌جو و فیروزه مظفری از ایران و هیکابی دمیرچی و سادت دمیر یلسین از ترکیه به این نمایشگاه مجازی راه یافته است.
 
اثری از شهرام رضایی
 
 

 

اثری از فیروزه مظفری

 

دوشنبه 23/5/1391 - 18:13
سينمای ایران و جهان

پس از حذف سرگروهی به تازگی شورای صنفی نمایش تصمیم گرفت، تمام پنج سالن سینما آزادی از نمایش کلیه فیلم‌های سینمایی محروم کند.
 
حبیب کاوش درباره این که آیا سالن‌های مختلف سینما آزادی بجز سالن سرگروه آن می‌توانند حواله اکران فیلم‌های عید فطر را دریافت کنند تصریح کرد: «خیر. ما در جلسه‌‌مان مصوب کرده بودیم که زیر گروه‌های این سینما هم از چرخه اکران حذف شده‌اند.»
 
سخنگوی شورای صنفی نمایش تاکید کرد: «به دلیل تخلفات سینما آزادی هم سرگروهی سینما آزادی از آن مجموعه گرفته شده و هم سالن‌های زیر گروه آن سینما فعلا حق نمایش هیچ فیلمی را ندارد.»
 
پردیس سینمایی آزادی پرمخاطب‌ترین مجموعه سینمایی کشور است که به تنهایی حدود 11 درصد از فروش سالانه سینما را در کل کشور برعهده دارد.
 
در ماه‌های اخیر چالش میان حوزه هنری و شورای صنفی نمایش برای اکران برخی از فیلم‌های سینمایی به شدت بالا گرفته است. از آنجا که یکی از مالکان سینما آزادی حوزه هنری است شورای صنفی نمایش به دلیل کنترل رفتارهای حوزه هنری و همچنین تنبیه این سینما به دلیل آنچه رفتار فراقانونی و غیرقانونی خوانده بود‌‌، آزادی را ابتدا از سرگروهی حذف و در جدیدترین اقدام علاوه بر سالن سرگروه‌، تمام چهار سالن دیگر این سینما هم فعلا و تا تصمیم بعدی اعضای شورای صنفی نمایش نمی‌توانند هیچ فیلمی را اکران کنند.
 
این روزها سینما آزادی فیلم‌های قدیمی «آزمایشگاه»، «شور شیرین»، «قفس طلایی» ، «چک» ، «راه بهشت» ، «بدون اجازه» و «کیمیا و خاک» را اکران می‌کند و برای اکران فیلم‌های جدید در روزهای آتی با تصمیم اخیر شورای صنفی نمایش، قطعا دچار مشکل می‌شود

دوشنبه 23/5/1391 - 18:10
سينمای ایران و جهان

سه‌گانه «سیاه و سفید»، «پناهنده» و «بازگشت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی حجت‌الاسلام محمدتقی انصاری با موضوع بعثت پیامبر آماده نمایش می‌شود.
 

انصاری» گفت: «‌این سه‌گانه سه فیلم تلویزیونی است که هر سه در زمان بعثت پیامبر می‌گذرد و داستان‌ها علاوه بر آن که مجزا است، به گونه‌ای به هم مرتبط است.»


حسن جوهرچی (وسط) در نقش ابوسفیان

وی در ادامه گفت: «در هر سه فیلم توالی و ترتیب خاصی ‌لحاظ شده و ارتباط موضوعی با یکدیگر دارد. این فیلم‌ها در عین حال مستقل هستند و می‌توانند در زمان‌های متفاوت پخش شوند، اما اگر هر سه به ترتیب و پشت سر هم پخش شوند مخاطب به مفاهیم بهتری از فیلم‌ها دست خواهد یافت.»



انصاری درباره لوکیشن‌ فیلم‌ها گفت: «بخشی از کار در شهرک مختار و در احمدآباد مستوفی تصویربرداری شد.‌ بخش دیگری از کار نیز که نیاز به رمل و کوه‌های عربستان داشتیم در خور و بیابانک تصویربرداری شد. در بخش‌های خور و بیابانک بیشتر فضا‌های چادر و خیمه‌گاه را تصویربرداری کردیم.»

تهیه‌کننده «راه بهشت» به تولید روند ساخت فیلم‌ها اشاره کرد و گفت: «از اواخر اسفندماه سال گذشته درگیر ساخت پروژه شدیم و تولید حدود پنج ماه به طول انجامید و در نهایت 10 تیرماه تصویربرداری به اتمام رسید. در حال حاضر نیز توسط حسین مرشد شیرازی و زیر نظر خودم تدوین کار در حال انجام است تا پس از آن جلوه‌های ویژه بصری آن انجام شود.»



«سیاه و سفید» توسط  ابراهیم علی برزی و «پناهنده» توسط سمانه مقدم نوشته شده و ‌بازنویسی نهایی توسط حجت الاسلام محمد تقی انصاری صورت گرفته است.



تعدادی از عواملی که در ساخت این فیلم‌ها همکاری دارند، عبارتند از: تهیه کننده و کارگردان: حجت الاسلام محمدتقی انصاری / مدیر تصویربرداری: حمید رحیم زاده / صدابردار: مهرداد دادگری / طراح گریم: حسین اردستانی / طراح صحنه و لباس: فرانک حمزه‌ای / دستیار اول و برنامه ریز: حسین مرشد شیرازی / مدیرتولید: محمد مصری‌پور / بازیگران: حسن جوهرچی (ابوسفیان)، حسین توشه (ابوجهل)، سارا منجزی، زری عماد، اصغر نیکخواه، حسن اسدی، عزیز هنرآموز، علی مجلسی و... به ایفای نقش می‌پردازد.

این فیلم‌ها به سفارش شبکه سحر تهیه و تولید شده‌اند.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:9
سينمای ایران و جهان

«مجید محمودی» مدیر امور مخاطبان اداره کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما (سامانه 162) درباره نظر مخاطبان رسانه ملی راجع به برنامه‌های ماه رمضان در تماس با سامانه 162، گفت: «استقبال از برنامه‌های سیما در تابستان امسال بی‌نظیر بوده است. به ویژه در ماه مبارک رمضان حجم تماس‌ها خیلی زیاد شده که بیشتر مربوط به سریال‌های در حال پخش از شبکه‌های مختلف است.»

وی ادامه داد: «اگر بخواهیم درباره بازخورد سریال‌های ماه رمضان و استقبال مخاطبان از این سریال‌ها صحبت کنیم، باید بگویم استقبال از سریال «راز پنهان» شبکه یک خیلی زیاد بوده است، به طوری که شب‌هایی که ساعت پخش آن به دلیل پخش ویژه برنامه‌ای 10 الی 5 دقیقه جابجا می‌شود، حجم تماس‌ها بسیار زیاد می‌شود و مردم از این تاخیر گله‌مند هستند.»

محمودی اظهار داشت: «این حجم تماس‌ها نشان دهنده آن است که مردم منتظر دیدن این سریال هستند. حتی تماس‌های خیلی زیادی با 162 می‌شود و مردم می‌خواهند ساعت تکرار «راز پنهان» را بدانند.»

وی درباره بازخورد دیگر برنامه‌های ویژه رمضان از طرف مخاطبان هم گفت: «برنامه‌های افطار و سحر برنامه‌های خوبی است که همیشه مخاطبان خاص خود را داشته است و البته من از این استقبال مردم واقعاً تعجب می‌کنم چون برخی از برنامه‌ها در ساعتی پخش می‌شود که به نظر می‌رسد مخاطب کمی دارد.»

مدیر امور مخاطبان اداره کل روابط عمومی صداوسیما با بیان اینکه هر کس با توجه به گرایش و روحیه خود برنامه‌ای را انتخاب و تماشا می‌کند، تصریح کرد: «به طور کلی امسال بینندگان برنامه‌های سیما بیشتر از قبل بوده است، هر چند ساعت پخش برخی از برنامه‌ها باعث شده بیننده کمتری داشته باشد. مثلا برنامه «این شب‌ها» با اجرای آقای درستکار از جمله برنامه‌های محبوب است که اگر ساعت پخش آن کمی بهتر بود، مخاطبان آن بسیار بیشتر از حال می‌شد.»

وی ادامه داد: «سریال «مرد نقره‌ای» که از شبکه استانی شما پخش می‌شود نیز از جمله سریال‌های خوبی است که به دلیل اینکه از یک شبکه دیجیتالی پخش می‌شود و بسیاری از مردم هنوز دستگاه دیجیتال ندارند، کمی مغفول مانده است.»

محمودی عنوان داشت: «درباره سریال «چمدان» هم انتقادهایی صورت می‌گیرد، مثلا برخی تماس گرفته و گفته‌اند برنامه بی‌محتوایی است اما در هر حال یک سریال طنز است و شاید برخی از آن خوش‌شان بیاید.»

وی در پایان راجع به برنامه «ماه عسل» نیز گفت: «از برنامه «ماه عسل» و اجرای آقای ضیاء نیز انتقاداتی می‌شود و می‌گویند اجرایش گاهی زیاد روان نیست یا سوالاتی از مهمان پرسیده می‌شود که بی پاسخ می‌ماند.»

دوشنبه 23/5/1391 - 18:7
ورزش و تحرک

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

 استفاده ابزاری از اعتقادات مذهبی مردم به صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم راه پیدا کرده است.

 

همزمان با برگزاری بازی‌های المپیک، تقریباً همه مجریان صدا و سیما در برنامه‌های مختلف ورزشی مردم را به برگزاری دعا و نیایش در منازل و مساجد و تکایا و حتی حرم‌های مقدس امام رضا(ع) و امامزاده‌ها دعوت می‌نمایند.

 

گره زدن برد و باخت‌های ورزشی به مقدسات دینی، در هر حال کار خلافی است، زیرا موفقیت‌ها و ناکامی‌های ورزشی به عوامل مختلفی مربوط می‌شوند که ربطی به مقدسات دینی ندارند و پیوند زدن آنها به دین موجب می‌شود در موارد ناکامی، اعتقادات دینی مردم متزلزل ‌شود.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:6
اخبار

ویشکا آسایش مجموعه‌ای از مجسمه‌های برنزی‌اش را در گالری «اعتماد» به نمایش می‌گذارد.
 

این بازیگر سینما درباره تازه‌ترین نمایشگاه انفرادی‌اش گفت: «در این نمایشگاه که ماحصل دو سال فعالیت‌ است، حدود 12 مجسمه برنزی را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهم.»
 

ویشکا آسایش که از جمله هنرجویان پرویز تناولی است، اولین بار سال 87 نمایشگاه انفرادی از آثارش را در گالری «اثر» برپا و بعد از آن در یک نمایشگاه گروهی در شهر لندن شرکت کرد و سپس در نمایشگاه گروهی دیگری در گالری «ماه مهر» نیز آثارش را به معرض دید گذاشت.
 

او این بار و بعد از دو سال کار مستمر بر روی تازه‌ترین مجسمه‌هایش، قصد دارد آن‌ها را بعد از تعطیلات تابستانی گالری «اعتماد» همراه با نمایشگاه نقاشی‌های یک هنرمند دیگر رو در روی مخاطبان بگذارد.


آسایش در همین رابطه عنوان کرد: «مجسمه یکی از کارهایی است که به شدت به من آرامش می‌دهد و عاشق این حرفه هستم. از این جهت در آن جدی عمل می‌کنم و اصلا برایم جنبه تفننی ندارد.»
 

او که به گفته خودش از دوران جوانی به این رشته علاقه داشته و در آن فعالیت کرده ،عنوان کرد: «خیلی وقت است که در این حوزه مشغول هستم و واقعا این کار را دوست دارم و می‌پرستم، به همین دلیل هم در کلاس‌های مدال سازی و مجمسه‌سازی پرویز تناولی شرکت کردم و پیوسته در این عرصه کار کردم.»
 

آسایش که ترجیح می‌دهد بی‌سر و صدا در این عرصه فعالیت داشته باشد، در تازه‌تارین مجسمه‌هایش آثاری مدرن ارائه کرده که دوست دارد برداشت درباره آن‌ها را به مخاطبانش واگذار کند.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:2
شخصیت ها و بزرگان

محمد قاضی در میان اهالی ادبیات چهره شناخته شده‌ای است و نیاز به توضیح ندارد.

نزدیک به 15 سال است که دیگر قاضی در میان ما نیست، اما ترجمه‌های وی همچنان منتشر می‌شوند. وی در طول 50 سال فعالیت ترجمه نزدیک به 70 اثر را به فارسی برگرداند. در میان آثار وی «شازده کوچولو» چیز دیگری است؛ زیرا قاضی برای اولین بار ایرانیان را با آنتوان دو سنت اگزوپری آشنا کرد. در ادامه خاطره محمد قاضی از انتشار این کتاب که به زبان خودش نقل شده آورده می‌شود.
 

داستان آشنا شدن من با کتاب «شازده کوچولو» داستان شیرینی است. آن هنگام که در اداره حقوقی وزارت دارایی به خدمت مشغول بودم، یکی از دوستان با ذوق و با سواد که تحصیلاتش را در فرانسه انجام داده بود و زبان فرانسه را خوب می‌دانست، روزی در اداره به من گفت کتابی از فرانسه برایش رسیده است که بسیار شیرین و جذاب است و از خواندن آن کلی لذت برده است، به حدی که علاقه‌مند شده است و خیال دارد آن را به فارسی ترجمه کند.
 

من خواهش کردم که اگر ممکن است آن را چند روزی به من امانت بدهد تا من نیز آن کتاب مورد پسند وی را بخوانم و سپس به او برگردانم. او با لطف و محبتی که به من داشت پذیرفت و روز بعد کتاب را آورد و برای مدت یک هفته به من سپرد که پس از آن حتما کتاب را به او برگردانم. تشکر کردم. وقتی به عنوان پشت جلد کتاب نگریستم، دیدم نام کتاب «شازده کوچولو» و اثر نویسنده‌ای به نام آنتوان دو سنت اگزوپری است. بار اول بود که با چنین کتابی برخورد می‌کردم. قول دادم که در ظرف همان یک هفته آن را بخوانم و سپس به او پس بدهم.
 

آن وقت، که سال 1333 بود، منزل من در خیابان امیریه، در چهارراه معزالسلطان واقع بود. از اداره که به خانه برمی‌گشتم، در میدان توپخانه، سوار اتوبوس می‌شدم و یکراست می‌رفتم در آن چهارراه پیاده می‌شدم و به خانه‌ام که در سیصد قدمی آنجا بود می‌رسیدم.
 

آن روز با کتاب دریافتی پس از تعطیل اداره، طبق معمول به توپخانه رفتم و سوار اتوبوس شدم و در همان جا، که در کنار پنجره نشسته بودم، کتاب را گشودم و شروع به خواندن کردم. چند صفحه‌ای که پیش رفتم به راستی آن قدر کتاب را جالب توجه و شیرین و دلنشین یافتم که اصلا متوجه نشدم کی اتوبوس از مسافر پر شد و کی به راه افتاد؛ و فقط وقتی به خود آمدم که به انتهای خط، یعنی به ایستگاه راه‌آهن رسیده بود و شاگرد شوفر خطاب به من که تنها مسافر مانده در اتوبوس بودم گفت: آقا اینجا ته خط است، چرا پیاده نمی‌شوید؟
 

سرم را از روی کتاب برداشتم و اعتراض کردم که: ای آقا، من می‌خواستم در چهارراه معزالسلطان پیاده شوم، چرا حالا به من می‌گویید؟ گفت: آنجا هم اعلام کردیم که چهارراه معزالسلطان است دو، سه نفری پیاده شدند ولی شما پیاده نشدید. لابد در آنجا هم مثل حالا سرتان با کتاب گرم بود و نفهمیدید.
 

دیدم حق با او است، ناچار پیاده شدم و بیش از یک کیلومتر راه را پیاده رفتم. باری، کتاب شازده‌کوچولو را چندان زیبا و جالب توجه یافتم که دو روزه قرائت آن به پایان آوردم و تصمیم گرفتم که با توجه آن بپردازم. البته، دوست بنده نیز اظهار علاقه به ترجمه آن کرده بود، ولی چون تا به آن دم نه کتابی ترجمه کرده و نه چیزی با نام او به چاپ رسیده بود که مردم او را بشناسند و با نامش آشنا باشند، من حرفش را جدی نگرفتم و شروع به ترجمه کتاب کردم.
 

هفته موعود به پایان رسید و او کتابش را از من خواست. من، به عذر این که گرفتاری‌های خانوادگی مجال نداده است کتاب را به پایان برسانم و اکنون به نیمه‌های آن رسیده‌ام، خواهش کردم که یک هفته دیگر هم به من مهلت بدهد. او اعتراض کرد و جدا کتابش را خواست؛ ولی، چون من اصرار ورزیدم، پذیرفت و تاکید کرد که دیگر مهلت تمدید نخواهد شد و باید حتما در آخر هفته کتابش را به او پس بدهم. من، بی‌آن که بگویم به ترجمه آن مشغولم، قول دادم که حتما تا آخر هفته کتاب را پس خواهم داد و دیگر همه وقت خود را صرف ترجمه آن کردم تا در پایان دوازده روز دیگر کارم به پایان رسید. آن وقت کتاب را بردم و پس دادم دوستم با این که از خلف وعده من کمی دلگیر شده بود خوشحال کردم. ولی وقتی گفتم که آن را ترجمه هم کرده‌ام سخت مکدر شد و گفت: من خودم می‌خواستم این کار را بکنم، شما به چه اجازه‌ای و به چه حقی چنین کاری کرده‌اید؟ من که کتاب را برای ترجمه به شما نداده بودم.
 

گفتم:‌ شما که تا به حال به کار ترجمه دست نزده‌اید، و من به همین جهت حرفتان را جدی نگرفته بودم. به هر حال، اگر از یک کتاب دو ترجمه در دست باشد مهم نیست و عیبی نخواهد داشت. اگر هم موافق باشید من حاضرم ترجمه کتاب را به نام هر دو مان اعلام کنم و ضمنا ترجمه خودم را هم به شما بدهم که، اگر با هر جای آن موافق نباشید، به سلیقه خودتان آنجا را عوض کنید و سپس بدهید تا کتاب به نام هر دومان چاپ شود.
 

گفت: خیر، من می‌خواستم فقط به نام خودم آن را ترجمه کنم و دیگر شازده کوچولو برای من مرده است. خندیدم و گفتم: اگر برای شما مرده است، من او را برای همه فارسی زبانان زنده کرده‌ام.

دوشنبه 23/5/1391 - 18:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته