• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 760
تعداد نظرات : 84
زمان آخرین مطلب : 3956روز قبل
محبت و عاطفه

عزیز ترین ادما مثل پازلن اگه نباشن نه جاشون پر میشه نه کسی جاشونو می گیره.

جمعه 20/2/1392 - 21:28
دنیای گیاهان و حیوانات

اشنایی با طوطی ماکائو ( دانستنیهای حیوانات)

 

اشنایی با طوطی ماکائو ( دانستنیهای حیوانات)

 

مشخصات کلی : پرنده ، همه‌چیزخوار ، عمر اکثر این پرندگان در حیات وحش و طبیعت به 60 سال هم می‌رسد. اندازه آنها بین 30 تا 100 سانتی‎متر و وزن‌شان حدود 130 تا 1700 گرم است. بعضی از گونه‌های ماکائوها بالهای بزرگی دارند. در این بین ماکائویی موسوم به hyacinth که بزرگترین طوطی محسوب می‌شود بالهایی به طول 127 سانتی‌متر دارد.

 

این پرندگان از خانواده طوطی‌سانان ، بسیار زیبا و دارای رنگ‌هایی درخشنده و جذاب هستند. این رنگ‌آمیزی زیبا ماکائوها را برای زندگی در جنگل‌های آمریکای مرکزی و جنوبی در میان پوشش سبز و رنگی گلها و میوه‌ها سازگار کرده است. منقار قدرتمند این پرندگان به راحتی آنها را در شکستن و پاره کردن میوه ها و دانه‎های مختلف قادر ساخته است. همچنین ماکائوها را باید از توانمندترین پرندگان در گرفتن شاخ و برگ‌ها ، حرکت مابین و نشستن روی آنها دانست.

 

ماکائوها پرندگانی باهوش و اجتماعی هستند که اغلب ، آنها را در دستجات 10 تا 30 تایی می‌توان یافت. آنها با صداهای زیبای خود در داخل دستجات با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. بعضی از ماکائوها توانایی تقلید صدای انسان را هم دارند.

 

ماکائوها شب می‌خوابند و صبح برای بدست آوردن غذا اعم از میوه ، دانه‌های مختلف ، حشرات و حتی حلزون‌ها گاهی مسیرهای طولانی را پرواز می‎کنند. بعضی از گونه‌های آنها به دلیل شرایط جوی جنگل‌های آمریکای جنوبی و مرکزی ذرات مرطوب خاک را هم می‌بلعند که این امر به تسهیل هضم غذا کمک می‌کند.

 

در فصل فعالیت تولیدمثلی ، ماده‌ها در آشیانه می‌مانند و روی تخم می‌خوابند و نرها به دنبال غذا برای آنان می‎روند.

 

ماکائوها گونه‌های مختلفی دارند (17 گونه) و متأسفانه اکثر آنها در معرض خطر انقراض قرار دارند. از آنجایی که این پرندگان بسیار جذاب و دوست داشتنی هستند عده‎ای برای فروش آنان به مردم با تله‎گذاری بصورت غیرقانونی این پرندگان را به دام می‎اندازند که این امر در کنار تخریب زیستگاه طبیعی این پرندگان از عوامل به خطر انداختن نسل ماکائوها به شمار می‎رود.

 

از میان گونه‌‎های متنوع ماکائوها ، نوع Hyacinth ، پیشانی(سر) قرمز و گردن آبی از دیگر گونه‎ها بیشتر در معرض خطر هستند. ظاهراً نسل برخی گونه‎ها نظیر Spix"s macaw را هم متأسفانه باید منقرض شده دانست.

چهارشنبه 18/2/1392 - 14:40
دنیای گیاهان و حیوانات

تکثیر و پرورش قناری

 

تکثیر و پرورش قناری

 

* برای جفت کردن وتکثیر قناری نر و ماده باید آماده باشندکه از حالت های زیر مشخص میشود.

قناری نر: خواندن محکم و پرحرارت – جست و خیز زیاد – بر روی تیرک تند بال زدن – براقی چشم – چسبیدن به قفس و خواندن محکم و بیرون زدن مقعد .

قناری ماده: جیکهای ممتد ـ بر روی تیرک تند بال زدن ـ اگه کف قفس روزنامه هست پاره کردن و لول کردن روزنامه و بلاخره برآمده شدن مقعد.

قناریها را طوری قرار بدین که اول همدیگه رو نبینن و فقط صدای هم رو بشنوند. بعد از چند روز روبروی هم قرار بدین. وقتی دیدین به هم توجه می کنن و نسبت به هم تحرک نشون می‌دن اونها رو جفت کنین. ودرشب هنگام خاموش کردن چراغ قناری نر را به قفس ماده هدایت کنید. راجع به تغذیه در این موقع لازمه کمی تخم مرغ رنده شده و هویج رو مخلوط کرده و براشون بذارین. تا تقویت شن. مقداری شاهد‌انه هم بد نیست.

موقعی که قناریها رو کنار هم می ذارین با هم نزاع می کنن. این طبیعیه. اما نباید زیاد طول بکشه. اگه دیدین که این نزاع بیشتر از ۵روز طول کشید و ماده یا نر کف قفس می ره و کز می کنه اونها رو از هم جدا کنین. این حالت بیشتر بدین خاطره که هردو قناری یا یکی از اونها هنوز آماده نشده.

در مواقعی هم پیش می یاد که قناریها از هم خوششون نمی یاد .و این حالت در موقعیه که نر یا ماده قبلا جفت رفته و شما اون رو بعد از جفت کردن با قناری دیگه ای حالا می خواین با این قناری جفت کنین. مخصوصا اگه ماده باشه خیلی سخت با نر دیگه ای جفت می ره. مگر اینکه مدتی از نر خودش جداش کنین .تا از فکر و خیال اون نر در بیاد و لااقل بعداز گذشت یک ماه با نر دیگه‌ای جفت کنین.در مواقعی هم پیش می‌یاد که قناری از رنگی خوشش می یاد. وقتی جفتی که کنار اون می‌ندازین اون رنگ دلخواهش نیست نسبت به اون احساس بی‌تفاوتی می‌کند.و ایجاد نزاع و درگیری هم ممکنه بشه در اینصورت باید قناریها را از هم جدا کرد .

همین که دیدین قناری ماده چال رو گود کرده و داره آماده می‌کنه مطمئن شوید که به زودی اولین تخم رو می‌ذاره . چونکه ماده وقتی زمان تخم گذاری اون نزدیک می‌شه شروع به ساخت لانه می‌کنه. نر هم کمک می‌کنه اما کار لانه‌سازی با ماده است. زمانی که ماده در شکمش تخم داره آماده می‌شه مخصوصا یکی دو روز مانده به تخم‌گذاری ماده پشت کمرش برآمده می‌شه. مقعد اون ورم می‌کنه و موقع پریدن از روی تیرک خیلی سنگین حرکت می کنه. مراقب باشین در طول زمانی که قناریها رو جفت کردین و مخصوصا زمانی که ماده در آستانه تخم گذاری قرار گرفته به هیچ وجه اونها رو از محل خودشون تکون ندین. ماده ها اگه از محلی که هستن تکون بخورن به ندرت امکان داره باز روی تخم بخوابن.همچنین محیطی آرام و همراه با آسایش برای اونها ایجاد کنین.

وقتی ماده اولین تخم رو گذاشت از حالت سنگینی اون کاسته می‌شه. شما برای اینکه جوجه ها همه با هم در بیان می‌تونین به آرامی تخم رو از توی چال در بیارین و جاش یه چیزی شبیه تخم بذارین. وقتی آخرین تخم رو گذاشت همه رو یه جا زیر پاش بذارین.جوجه‌ها اگه با فاصله از تخم در بیان چونکه رشد اولیه جوجه‌ها خیلی زیاده جوجه ای که به فاصله سه روز از جوجه قبلی در بیاد احتمال له شدنش زیاده. اگه این مدت بیشتر باشه احتمال هم شدیدتره.

 

جوجه معمولا بعد از ۱۴ روز از تخم در می‌یاد. وقتی شما در صبح روز چهاردهم مشاهده کردید که ماده خودش رو از روی تخمها کنار می‌کشه و مرتب نوکش رو به سمت داخل چال می‌بره و یا پوست تخم رو کف قفس دیدین باید نوید تولد جوجه‌ها رو بهتون بدم.

 

تکثیر و پرورش قناری

 

* پرنده آماده جهت جفت اندازی و جفت گیری بی تاب است ,قناری نر آواز بلند و طولانی سر میدهد ,جست و خیز زیاد میکند ,هنگام خواندن پا ی میکوبد و یا در حالی که دیواره سیمی قفس را گرفته چنان آواز سر میدهد گویی همه نیروی خود را از طریق پنجه ها به سیمهای قفس برای پاره کردن سیمها وارد میکند .تکه ای کاغذ به دهان میگیرد و با صدای بلند ماده خود را صدا میزند .در این دوران تغذیه پرنده نیز مقداری کاهش مییابد .خواندن بیش از اندازه برای پرنده ای که مخصوصا در نزدیکی او ماده ای نگهداری میشود میتواند باعث تولید نوعی یاس در پرنده نر شود که این امر موجب کم شدن آواز خوانی پرنده میگردد و اصطلاحا گفته میشود که نر از مستی زیاد جمع شده و یا پس رفته است مشخصه دیگر در تشخیص آمادگی و مستی نر تغییر شکل وبر امدگی در مخرج قناری نر می باشد. ماده ها نیز مانند نر ها بی تابی میکنند .جمع کردن تکه های کاغذ نخ و الیاف در جادانی و گوشه و کنار قفس نشانه آمادگی ماده است ,در این دوران گاهی ماده به پرکنی از پرنده دیگر و یاحتی از خود اقدام مینماید ,در جواب خواندن نر سوت میکشد و این سوت کشیدن موجب تحریک بیشتر نر میشود .ماده هایی که آمادگی بیشتری برای جفتگیری دارند با خواندن نرها سینه و شکم خود را به چوب زیر پا نزدیک کرده و سر را بسمت بالا نگه میدارند و آواز جفتگیری سر میدهند .ماده در اثر مستی زیاد حتی بدون نر تخمگذاری مینماید به این نوع تخمها تخم هرز میگویند .علامت ظاهری ماده آماده تغییر شکل ناحیه مخرج پرنده است ,شکم حالت چاقی و پر شدگی پیدا کرده و مخرج به سمت عقب کشیده میشود در این صورت شکم و مخرج فرم دوکی شکل بخود میگیرد.

 

جفتگیری زمانی با موفقیت انجام خواهد شد که هر دو پرنده نر و ماده اولا :آمادگی لازم را داشته باشند ,ثانیا:به یکدیگر علاقه نشان بدهند .چند روز قبل از جفتگیری میتوانید ماده را بتنهایی درون قفس جدید قرار دهید,زمانی که در گوشه و کنار قفس به درست کردن لانه اقدام میکند جای تخمگذاری را دراختیار او قرار دهید .ماده را هر روز با مقدار بسیار کمی تخم مرغ تغذیه نمایید واطراف قفس را بپوشانید ,یک روز بعد از درست کردن لانه ,نر را در قفس دیگرهمراه با مانعی در کنار ماده قرار دهید تا از سوراخهای کوچک تعبیه شده در روی مانع بتواند دزدانه ماده را ببیند .در روز سوم مانع را برداشته و اجازه دهید که جفتها به راحتی یکدیگر را ارزیابی نمایند ,یک روز بعد پرنده نر را به قفس ماده هدایت کنید .حداقل یک هفته و حداکثر ۱۴ روز بعد از جفت اندازی پرنده ماده باید تخمگذاری نماید در غیر اینصورت ماده شما آمادگی لازم را نداشته و یا دارای نقصی است که مانع از تشکیل تخم در تخمدان می شود .به هر ترتیب با شروع تخمگذاری روزانه تخمهای گذاشته شده را برداشته و تخم بدون نطفه به جای آن قرار دهید تا پرنده ماده اولین سری تخمگذاری خود را که معمولا بین ۳ الی ۵ عدد متغییر است به پایان برساند . بهتر است تخمهایی را که از زیر ماده برمیدارید در محلی خنک و درون ظرفی از ماسه نرم نگهداری کنید و روزانه یک تا دو بار آنها را بغلطانید .آخرین روز تمامی تخمهای بدون نطفه را برداشته و تخمهای اصلی را به زیر پرنده برگردانید این عمل شما باعث خواهد شد تا جوجه هایی که در آینده متولد خواهند شد همگی از نظر رشد جسمی هم اندازه باشند.روز سیزدهم یا ماده را آبتنی دهید و یا سالن را آبپاشی نموده و یا از دستگاه بخور جهت افزایش رطوبت استفاده کنید .این کار باعث شکسته شدن پوسته تخم و خروج راحت جوجه از تخم میشود در پایان روز سیزدهم جوجه ها سر از تخم بیرون خواهند آورد .

جوجه های متولد شده بسیار کوچک و ناتوان میباشند,والدین علاوه بر تغذیه سعی در حمایت از جوجه ها دارند در چهار روز اول تولد جوجه ها هیچ گونه مزاحمتی برای والدین ایجاد نکنید و سعی نکنید که جوجه ها را از زیر والدین برداشته و یا قصد کمک به آنها را بنمایید زیرا ممکن است مادر از ترس دستبرد شما به جوجه ها فشار بیاورد و انها را خفه کند ,وجود پوسته خالی تخم در کف قفس نشانه تولد جوجه های جدید است .یک روز قبل از تولد جوجه ها تا روز سوم بعد از تولد ,روزانه مقداری دان نرم جهت جوجه ها کافی میباشد .از روز سوم به بعد علاوه بر دان نرم که خوراک اصلی جوجه ها است میتوانید روزانه از مقداری سبزی تازه و دانه های تقویتی استفاده نمایید . جدا سازی جوجه ها از والدین ۳۵ روز به طول می انجامد .برای بیرون آمدن و جداسازی آنها از والدین عجله به خرج ندهید ,جوجه ها بر حسب نوع تغذیه و نژاد از هفدهمین روز تا بیست و دومین روز تولد از لانه خارج شده وبرای تغذیه و شناسایی محیط اطراف به دنبال والدین به راه میافتند .معمولا با خروج جوجه ها از لانه تخمگذاری قناری مادر مجددا سری دوم تخمگذاری را آغاز میکند به همین دلیل قبل از شروع سری دوم تخمگذاری مواد لازم جهت لانه سازی مجدد را در اختیار پرنده قرار دهید تا از پرکنی جوجه ها توسط والدین جلوگیری شود ضمنا مراقب باشید با دستکاری زیاد باعث وحشت و خروج زودتر از معمول جوجه ها از لانه نگردید .که در این صورت احتمال صدمه رسیدن به جوجه ها و عقب افتادگی آنها از رشد را تجربه خواهید کرد .در صورت لزوم جوجه ها را از ۲۸ الی ۳۵ روزگی از والدین جدا نموده و تغذیه نمایید .توجه فرمایید که چند روز قبل از تولد جوجه های سری دوم میبایست جوجه های سری اول را جدا کرده باشید ,پس تاریخ سری دوم تخمگذاری را حتما یادداشت نمایید .جوجه های سری اول را میتوان همراه پرنده نر جدا کرده و در قفس دیگری در کنار قفس مادر نگهداری نمود تا در تغذیه جوجه ها مشکلی ایجاد نگردد.بعد از ۳۵ روزگی دیگر نیازی به بودن پرنده نر در کنار جوجه نمی باشد. آنها را آرام آرام به خوردن دانه ها و سبزیجات عادت دهید ,به هر ترتیب جوجه های جوان باید تا شروع پرریزی اول که از ۶۰ روزگی اغاز میگردد به تغذیه با دان اصلی (تخم کتان – ارزن و تخم شلغم) عادت پیدا کرده باشند.

* ساعات اولیه تولد جوجه های قناری بخصوص سه روز اول از دقایق حیاتی محسوب می شوند. چون جوجه ها معمولا در روز چهاردهم از تخم در می آیند ، عصر روز سیزدهم با کمی غذای تخم مرغی یا همطراز آن قناری ماده تغذیه شود تا برای غذا دادن به جوجه ها آمادگی لازم را داشته باشد .

 

تکثیر و پرورش قناری

 

در سه روز اول مصرف غذای نرم ( تخم مرغی ) کمتر میباشد و برای نژادهای سنگین در حد یک قاشق مرباخوری برای هر جوجه قناری کفایت دارد . و پس از گذشت سه روز مصرف غذای نرم برای هرجوجه قناری از نژاد سنگین در حد یک جای تخم مرغی خواهد بود . برای نزاد های سبک مصرف غذای نرم قدری کمتر از این خواهد بود .

چنانچه مشاهده شد که ماده قناری در تغذیه جوجه ها کوتاهی می کند باید او را بوسیله تغذیه با برگ نازک کاهو و همچنین ایجاد فرصت برای آبتنی تحریک و تشویق نمود.

دانه اصلی قناری شامل تخم کتان و ارزن و تخم شلغم بهمراه هفت تخم در طول دوران رشد جوجه ها در اختیار قرار گیرد . از روز سوم میتوان به جیره غذایی قناری شاهدانه خرد شده اضافه کرد اما قبل از آنکه جوجه ها لانه را ترک کنند و ماده قناری شروع به ساختن لانه ی جدید نماید ، باید قطع شود.شاهدانه پوست شکسته یکی از غذاهای مورد علاقه قناریها است. شاهدانه بر رشد بدنی و چاقی جوجه ها موثر است. البته باید از مرغوب بودن دانه ها اطمینان حاصل کرد.

غذای تخم مرغی باید تازه به تازه به قناری داده شود. بهتر است روزی سه مرتبه عوض شود تا از تولید باسیل کنه قناری در غذای تخم مرغی و ظرف آن جلوگیری شود.

برای تغذیه جوجه ها و همچنین قناری تکه های سیب و همچنین هویج رنده شده غذای مکمل مناسبی میباشد

موقعی که جوجه قناریها تازه از تخم درآمده اند همواره باید به آنها توجه داشت. بسیار اتفاق می افتد که جوجه ای از لانه به کف قفس می افتد . در این مواقع باید سریعا آن را در میان دستان خود قرار داده و با نفس گرم به آن بدمید تا بدنش گرم شده و سپس آن را در لانه قرار دهید. در صورت مردن جوجه در لانه قبل از فاسد شدن ،‌ آن را از لانه خارج سازید.

وقتی که پر و شاهپر جوجه ها نمایان می شود ممکن است قناری ماده پرهای جوجه ها را بکند. این عمل به واسطه دو عامل اتفاق می افتد یکی بیماری و دیگری تهیه لانه جدید برای تخم گذاری مجدد می باشد.بیماری قناری در این موقع بیشتر به خاطر پیدایش کنه قناری می باشد و برای رفع آن باید از داروی مخصوص استفاده شده و قناری و جوجه های آن را به قفس تمیز دیگری منتقل نمود. چنانچه علت پرکندن ماده قناری برای ساختن لانه ی جدید باشد در اینجا دو وضع پیش می آید. در صورتی که جوجه ها به حد کفایت رشد کرده باشند و بتوان آنها را از ماده قناری جدا نمود باید آنها را به یک قفس دیگر منتقل نمود. اگر جوجه ها به حد کفایت بزرگ نشده اند در این صورت باید برای آنها لانه تازه درست کرد و در لانه نیز پنبه و یا چیزهایی مشابه قرار داد تا قناری ماده را سرگرم کرده و از کندن پرها باز دارد. در این هنگام در صورتی که قناری نر از قناری ماده جدا می باشد باید آن را به قفس بازگرداند. به جوجه های جدا شده از مادر ، باید تا پایان هفته ششم غذای نرم تخم مرغی یا همطراز آن داده شود. تازه بودن غذا بسیار مهم است.

در صورتیکه قناری ماده تا قبل از رشد کامل جوجه ها تخم گذاری نماید می توانید جوجه ها را بهمراه قناری نر در قفس مجزا و در نزدیکی قفس قناری ماده نگهداری نمایید . تا مدت ده روز بعد از تولد جوجه های سری دوم نیاز به حضور قناری نر در کنار قناری ماده برای پرورش جوجه های سری دوم وجود ندارد .بدیهی است جوجه های سری اول در این مدت به حد کامل رشد رسیده اند و بصورت مستقل با دانه اصلی – دانه های کوبیده یا آسیاب شده – غذای تخم مرغی یا همطراز آن و مخلوط هفت تخم تغذیه خواهند نمود . جدا نمودن قناری نر و ماده در این دوران موجب میشود که قناری نر با آوازخوانی جوجه ها را تحت تعلیم آواز قرار دهد .

تغذیه قناری ماده جداشده از قناری نر و جوجه ها که مشغول نگهداری تخم های جدید میباشد صرفا دانه اصلی و عمدتا تخم کتان میباشد . بدیهی است در طول هفته یک نوبت و به میزان یک قاشق چایخوری غذای نرم تخم مرغی یا همطراز آن فاقد ایراد است البته می توانید به جای استفاده از غذای تخم مرغی از مقدار بسیار کم سیب یا هویج رنده شده استفاده نمایید . با توجه به اینکه مدت زمان پرورش جوجه های سری اول یا دوم و شاید هم سری سوم طولانی میباشد و در این دوران غذای تخم مرغی یا همطراز آن همواره در دسترس میباشد لذا دوران تخم گذاری مجدد فرصت مناسبی برای تغییر جیره غذایی قناری ماده خواهد بود . در این خصوص به وضعیت قناری نر نیز در صورتیکه تعداد دفعات جوجه کشی افزایش یابد توجه خاص مبذول دارید .چنانچه امکان دارد برای مدت دو یا سه روز قبل از اینکه قناری ماده و جوجه های سری دوم ( و شاید سری سوم ) را به قفس قناری نر بازگردانید جوجه های سری قبل را از قناری نر جدا نمایید و جیره غذایی قناری نر را در فرصت بدست آمده صرفا دانه اصلی ( عمدتا تخم کتان ) تعیین نمایید .

هوای تازه ، ورزش و نور آفتاب از عوامل مهم برای تقویت و رشد جوجه قناریها می باشند. در دوران تولک قراردادن جوجه های قناری در قفس بزرگ ( جوجه پران ) نتایج مطلوبی دارد . دوران تولک قناری های جوان و سالم بین ۸ تا ۱۲ هفتگی آنها آغاز می شود. دوران تولک جوجه های قوی زودتر خاتمه خواهد یافت . در دوران تولک جوجه قناری لازم است نسبت به تغذیه جوجه ها توجه ویژه مبذول دارید و آنها را با غذای مقوی تغذیه نمایید . تا قبل از خاتمه دوران تولک جوجه قناری مصرف سبزیجات توصیه نمیگردد.

لازم است تا هنگامی که جوجه ها بتوانند مستقلا و بدون کمک والدین تغذیه نمایند . روشنایی محل نگهداری بیشتر از حد عادی باشد ( تا ساعت ۱۱ شب ) . در این صورت احتمال اینکه با تغذیه مناسب جوجه ها از پدر ومادر خود درشت تر شوند وجود دارد .

تعویض لانه که آلوده به فضله جوجه ها شده است موجب بهبود وضعت بهداشتی خواهد شد لذا در طول دوران رشد جوجه ها یک یا دو بار اقدام به تعویض لانه نمایید . حتی الامکان برای جوجه کشی از قفس های بزرگ استفاده نمایید . رعایت نظافت و اصول بهداشتی بخصوص نطافت قفس جوجه کشی در طول دوران جوجه کشی باعث پیشگیری از بیماریها خواهد بود.

* معمولا در این زمان قناری ماده رو به قفس نر راهنمایی می کنن . اما به نظر می رسه که اگه نر رو وارد قفس ماده کنین بهتره . مدتی که طول می کشه تا اولین تخم گذاشته بشه بستگی به شدت آمادگی نر و ماده داره.اونچه که مهمه اینه که از همون اول چال نذارین. این خیلی مهمه. چون اگه زود چال رو بذارین ماده می ره می خوابه و اگه خیلی آماده باشه از روی مستی تخم می ذاره واونوقت نطفه نمی گیره. علاوه بر اینکه از ابتدا که شروع به ساختن لونه می کنه تا زمان تخم گذاری چند بار چال رو می سازه و خراب می کنه . اونوقت موقعی که تخم می ذاره مشاهده می کنین که می ره تخمشو کنار چال می ذاره یا حتی می ره جای دیگه از قفس خارج چال می ذاره. این بدین خاطره که قناری موقعی که زمان تخم گذاریش نزدیک می شه شروع به درست کردن لونه می کنه. پس باید بدونین که قناری کی جفت رفته تا زمان تخمینی تخم گذاشتنش رو حدس بزنین. سه روز قبل از اینکه تخم بذاره چال رو براش بذارین تا بره و لونه خودش رو بسازه. ماده زمانی که می خواد تخم بذاره پشتش ورم می کنه و حالت اون عوض می شه سنگین حرکت می کنه و فضله اون آبکی می شه. در این زمان دادن مقداری برگ کاهو برای راحت گذاشتن تخم مفیده. وقتی اولین تخم رو گذاشت اون رو بردارین و جاش چیزی مثه تخم بذارین. (این کار رو به آرامی و بدون ایجاد وحشت انجام دهید) و همین طور تا آخرین تخم همین کار رو بکنین .وقتی تخم آخر رو گذاشت همه تخمها رو یه جا بذارین زیر پای قناری تا اینکه جوجه ها با هم در بیان.

 

تکثیر و پرورش قناری

 

* البته این رو هم بگم که جفت کردن قناری فوت و فن‌هایی داره که اگه کسی درست رعایت نکنه ممکنه نتیجه نگیره. کار سختی نیست . باید اصولی رو رعایت کنه.زمان جفت زدن اونها زمانیه که نر و ماده کاملا آماده باشن.

آمادگی نر به: خوندن مستانه، رقصیدن روی تیرک، بال بال زدن شدید، وپس برآمده.

آمادگی ماده به: بال بال زدن شدید، پس مخلوطی شکل، جمع کردن روزنامه و هر چیزی که نشون از این باشه که می‌خواد چال درست کنه.

 

۱- تا کاملا هردو آماده نشدن جفت نکنه.همین که می بینی از پرریزی در اومده و داره می خونه جفت نکن. بذار مدتی بگذره تا خوب مست بشه.

۲- چال رو زود نذاره. بعد اینکه جفت رفتن یا دید که ماده سنگین شده و پشت کمرش برآمده چال بذاره . اگه تشخیص این مورد براش سخته زمان جفت انداختن رو به خاطر بسپاره و بعد یک هفته چال رو بذاره.

۳- هر دو سالم و کاملا شاداب باشن.

۴- هرچه به فصل بهار نزدیکتر باشه بهتره.

۵ - قفس نه خیلی بزرگ باشه و نه خیلی کوچک.

۶ -محل قفس جایی آروم باشه وجابجا نشه.

۷ -بطور کلی ماده آماده برحسب میزان آمادگی ۷ تا ۱۵ روزبعد از جفت اتدازی اقدام به تخم گذاری میکنددرصورتیکه تخمگذاری بیش از این طول بکشد یا ماده آمادگی کامل را ندارد و یا مشکلی در دستگاه تولید مثلی پرنده وجوددارد چنین ماده هایی را باید بمدت دوهفته تنها در قفس دیگری نگهداری نموده ویکروز درمیان با مقدار بسیار کمی تخم مرغ تغذیه نمایید ومجددا جفت اندازی کنید.

 

منبع :پرندگان
چهارشنبه 18/2/1392 - 14:40
دنیای گیاهان و حیوانات

شرایط نگهداری فنچ ( پرنده ناز )

 

نگهداری فنچ,پرنده

 

برای نگهداری این پرنده باید چندین شرط را رعایت کرد که بده تک تک نام میبرم و در هر مورد توضیح میدهیم :

 

1- اولین شرط برای نگهداری این پرنده قفس مناسب است :

 

این پرنده را میتوان به دو صورت نگهداری کرد :

 

الف)نگهداری در قفس

ب)نگهداری در پاسیو یا گلخانه

 

الف ) قفس : این پرنده به خاطر بازیگوشی زیاد و جست و خیز فراوان نیاز به یک قفس با میله های مناسب دارد که فاصله بین میله ها باید به گونه ای باشد که این پرنده بین آنها گیر نکند و باعث خفگی پرنده شود .
برای یک عدد فینچ یک قفس با طول 25 سانتی متروعرض 20 سانتی متر کافیست اما برای یک جفت باید حد اقل قفسی با طول 50 سانتی متر و عرض 30 سانتی متربرای پرنده انتخاب نمود.

ب) پاسیو یا گلخانه : در این صورت شما علاوه بر این که پرنده تان به خاطر پرواز از قدرت خاص برخوردار میشود عوامل دیگری نیز این نوع را نسبت به قفس متمایز میکند .

 

2- خوراک مناسب : این پرنده نسبت به آب و غذای خود بسیار حساس است و شما که مسئولت نگهداری آن را به عهده گرفته اید باید شرایط دلخواه پرنده را برایش فراهم کنید . این پرنده دانه خوار است و خوراک اصلی آن ارزن تازه است اما تمایل زیادی به خوردن میوه جات ار قبیل :
سیب ، گلابی ،موز ،پرتقال ،خیار و سبزیجات از قبیل :جعفری ، اسفناج ، هویج ، برگ تربچه ، و... و غذاهای مکمل مانند : تخم مرغ آبپز ،بوره ،پودر مکمل غذایی و... این غذاها باید با دستوری مناسب در سبد غذایی پرنده قرارگیرد .

 

3 - آب : همانطور که در قسمت قبل گقته شد این پرنده نیبت به آب هم حساسیت خاص دارد .بهترین نوع آبدهی به این صورت میباشد که :آب جوشانده و سرد میکنیم و در اختیار پرنده قرار میدهیم و هر روز نیز آب را تعویض کنیم.

 

4 - شرایط آب و هوایی : این پرنده را باید در دمای 23-26 درجه وبا رطوبت بسیار کم نگهداری نمود .

 

5 - عوامل مورد نیاز پرنده : مانند هفته ای 2 بار استحمام ، هفته ای یک بار حمام آفتاب ، اگر به صورت نگهداری در قفس باشد ماهیانه یک بار اجازه پرواز

چهارشنبه 18/2/1392 - 14:39
دنیای گیاهان و حیوانات

صول نگهداری صحیح از پرنده فنچ

فنچ,پرنده فنچ,اصول نگهداری پرنده فنچ

اصول نگهداری صحیح از پرنده فنچ  
فنچها با آواز نازک وچهره ی زیبای خود جزو پرندگان بومی چمنزارهای استرالیا محسوب می شوند که دارای قابلیت زادو ولد بسیار آسان و راحتی بوده وبه راحتی تکثیر وتولید مثل می نمایند. فنچها در حضور انسانها هرگز دوست ندارند که دست آموز باشند و در دست انسانها قرار بگیرند یا با فضولی مرتب صاحبانشان روبرو شوند هرگز نبایستی این پرندگان را با دید کم ارزش بودن یا یک اسباب بازی برای کودکانمان نگریست و جان این موجودات جاندار را به بازی و شوخی گرفت.فراموش نکنید که حس زیبای زندگی کردن در تک به تک موجودات زنده موج می زندوما بایستی با درک نیازها و اصول نگهداری صحیح از پرندگان بهترین و مناسبترین مکان برای زندگیشان را برایشان مهیا نماییم.
ارزن وکتان عمده ترین واصلیترین دانه ای است که برای زنده ماندن فنچها الزامی است علاوه براین دانه ها یک رژیم غذایی تکمیلی شامل سبزیجات تازه از جمله کاهو و اسفناج وشوید ،میوه ی تازه از جمله هویج رنده شده وسیب به مقدار کم ،تخم مرغ آب پز شده ،پلوی کم روغن،مولتی ویتامین محلول درآب به مقدار کم و کلسیم در هر هفته دو بار برای تامین ویتامین ومواد لازم برای داشتن طول عمر بیشتر وبهتر وسریع رشد کردن فنچها لازم وضروری به نظر می رسد.

این جیره ی غذایی به هنگام بچه دار شدن فنچها با دقت وتوجه کافی وبیشتری باید انجام شود تا جوجه ها قوی ،سالم وسرزنده رشد نمایند.
مولتی ویتامین وکلسیم وسایر ویتامینهای حل شده در آب نبایستی بیش از 24 ساعت در آبدانی پرندگان باقی بماند و بعد از تمام شدن موعد مقرر بایستی با دقت کافی ظرف آب پرنده را تمییزوشستشو نمود.
باقی مانده ی میوه و سبزیجات وتخم مرغ گذاشته شده برای پرنده رانیز حتما برای جلوگیری از پلاسیده شدن و جمع آوری میکروب ووارد شدن بیماری به پرندگان حتما برداشت.
فنچها حمام کردن را خیلی دوست دارند به همین خاطر بایستی در فصول گرم سال آب نیمه گرم با ارتفاع مناسب با قد پرندگان،در اختیار آنها قرار داد وبلافاصله بعد از چند دقیقه آب برای استحمام را برداشت.به هیچ وجه فنچهایی دارای تخم هستند یاجوجه های تازه به دنیا آمده دارند برای جلوگیری از،از بین رفتن تخم یاجوجه ی پرندگان باید آب برای استحمامشان گذاشت دمای مناسب برای زندگی کردن فنچها 15 تا24 درجه ی سانتیگراد با نور کافی ومناسب می باشد لازم است که نگهدارنده ی این پرندگان ،پرنده را
درمکانی بسیار کم رفت وآمد قرار بدهد تا پرنده احساس راحتی وآرامش نماید.

بهتر است با تاریک شدن هوا چراغها را هم خاموش نماید.در طول شب نیز اگر چراغهای خانه روشن ماند برای خاموش کردن چراغها واجب است به آرامی وبا احتیاط این کار را انجام داد وکمی نور و روشنایی کم از طریق شب خواب«چراغ خواب» یا چراغ قوه و... برای جلوگیری از وارد شدن استرس زود هنگام به پرنده برای پرندگان ایجاد نماید. فنچها مثل دیگر پرندگان خانگی از نقل مکان وتغییر دادن مرتب مکان زندگیشان بیزار هستند وحتی الامکان از تغییر محل زندگی پرنده باید اجتناب ورزید.به هنگام داشتن تخم وجوجه نیز به هیچ وجه نمی بایستی این کار صورت گیرد.
طرز تشخیص نر وماده به این گونه خواهد بود که فنچ نر دارای نوک قرمز پررنگ در اکثر مواقع دارای دولکه ی قهوه ای دردوطرف سرش وفنچ ماده نوک نارنجی فاقد نقش ونگارهای زیاد خواهد بود فنچ هااگر باتغذیه مناسب روبرو شوند زمانی که به سن دو ماهگی می رسند بالغ می شوندوتوانایی تشکیل خانواده وجفت گیری را خواهند داشت.
جفت گیری وآماده شدن برای تولید مثل زمانی دیده خواهد شد که بهترین شرایط نگهداری را با موارد ذکر شده برای پرنده بدون هیچ گونه فضولی ومزاحمت برایشان ایجاد نمود برخی از فنچها ممکن است جفتی که شما برایشان انتخاب کرده اید را نپسندند بنابراین اگر یک جفت فنچ را بیش از سه ماه در محیط مناسب برای نگهداری با تغذیه ی مناسب نگهداری نمودید وعلاقه ی جنسی بینشان مشاهد ننمودید.
جفتها را عوض کنید جفت گیری فنچها هم بسیار سریع در عرض چند ثانیه صورت می گیرد.
بعد از لانه سازی ،فنچ ماده معمولا بین 2 تا 6 تخم می گذارد و سپس روی آنها می نشیند. سر در آوردن جوجه ها از تخم و دوره خوابیدن روی تخمها ممكن است 12 تا 15 روزطول بكشد. همه مراحل خانه سازی تا مستقل شدن جوجه های بال و پر گشوده ،تقریباً 2 ماه طول می کشد.در این مدت چنانچه ذکر شد به جیره ی غذایی پرنده بیش از گذشته بایستی توجه نمود و غذاهای مکمل و تقویتی ذکر شده را هرروز در اختیار پرنده قرار داد تا جوجه هایی قوی وسالم داشته باشید و جوجه ها سریع و مناسب رشد داشته باشند. از دست زدن و نقل مکان مرتب فنچ ها مخصوصا زمانی که دارای جوجه و تخم هستند خودداری ورزید تا با ترک جوجه ها وتخمها وبزرگ نکردن احتمالی جوجه ها توسط پرنده ی پدر ومادر روبرو نشوید.در این زمان بایستی فضولیها وسرک کشیدنهای متوالی به پرنده به حداقل کاهش یابد تا پرنده با آرامش ،خاطر جمعی وبه خوبی جوجه ها را بزرگ نماید.درنگهداریشان هم نمی بایستی هیچ گونه کوتاهی وبیحوصلگی را درخود راه داد.
جوجه را تازمانی که کاملا بزرگ نشده اند و نمی توانند غذا بخورند از پدر ومادرشان جدانکنید.گاهی اوقات دیده شده که صاحبان پرنده ،جوجه ها را خیلی زودتر از موعد مقرر از پدر ومادرشان جدا می کنند واین خود باعث ناراحتی وافسردگی پرنده ی پدر ومادر وضعف وعقب ماندگی جسمانی جوجه ها می شود پس حتما جوجه ها را در زمان مناسبی که به دان خوردن افتاده اند و پرنده ی پدر ومادر هم به آنها بی توجه شده است جدا فرمایید. لانه ی فنچها راهم در ارتفاع کوتاهی در میله های میانی قفس نصب کنید تا در صورت اینکه جوجه های تازه به دنیا آمده از لانه به پایین افتادند آسیب جدی نبینند.
تا می توانید قفس پرنده را بزرگ خریداری کنید یا در محیطی باز وبزرگ از پرنده یتان نگهداری کنید تا احساس آرامش و آزادی بیشتری درپرنده ایجاد شود. البته به این نکته هم اشاره شود که فنچ پرنده ای بسیار ضعیف است ودارای شرایط زندگی ویژه ای است که نمی تواند به صورت کاملاآزادانه در موقعیت جغرافیایی ایران زندگی کند و آزاد کردن این پرنده در طبیعت یا کوچه وخیابان برابر است با مرگ زجرآور این پرنده در همان دقایق اول آزادی . پس نمی بایست به فکر آزاد کردن این پرنده زیبا بود ، در مقابل بسیاری از پرندگان قفسی مثل بلدرچین وسهره و... می باشند که جای اصلی آنها محبوس بودن در قفس نیست و باید آزادانه به زندگیشان ادامه بدهند وذاتا پرندگانی آزاد هستند. چه زیباست که به این امر توجه داشته باشیم به فکر آزاد سازی پرندگان اسیر شده درقفس همچون بلدرچین وسهره که قادر به زندگی در بیرون از محیط قفس هم هستند بپردازیم .

منبع:ardalan.id.ir

چهارشنبه 18/2/1392 - 14:38
دنیای گیاهان و حیوانات
مراقبت از پرندگان زحمی
چه کاری می تواند برای پرنده ای که زخمی شده انجام داد -- چه اهلی و یا وحشی؟

. پرنده ای که زخمی می شود بسیار مهم است یک دامپزشک در اسرع وقت پرنده را معاینه کند . در این فاصله ممکن است لازم باشد به عمل کمک های اولیه در پرنده شما. . در زیر پیشنهادات خود را برای مقابله با آسیب های مختلف استارائه می شود اما به یاد داشته باشید حتی اگر کمک های اولیه باشد پرنده باید به یک دامپزشک نشان داده شود.

I در مورد خونریزی ، منبع خونریزی باید مشخص می شود.از پودر خون بند ، آرد ذرت و یا جوش شیرین برای جلوگیری از خون ریزی می توان استفاده کرد

مخلوطی از زاج سفید و آب سرد نیز می تواند اعمال شود. محل پد گاز بیش از زخم و اعمال فشار . . اگر پرنده ای پا مجروح شود با پماد آنتی بیوتیک و پانسمان شل استفاده شود

. برای استخوان شکسته بال قطع پا از جوراب و مکان پرنده زخمی در داخل با سر خود را از طریق سوراخ. حصول اطمینان از این که پرنده به راحتی می تواند نفس بکشد و سوراخ جانبی جهت فوت آن وجود داشته باشد


. اگر پرنده ای مجروح در شوک (در حال حرکت نیست ، تنفس کم عمق و سریع ، چشم کمی بسته)باشد محل آن را در یک محیط گرم با نور کم آماده می کنیم

I. اگر شما پرنده وحشی مجروح داشته باشید بهتر است آ درمان نکنید چون در برخی کشورها غیر قانونی است . بهترین کار این است تا با نزدیکترین مرکز توانبخشی پرنده را ببرید. اگر پرنده ای با پنجره برخورد کرد در یک جعبه سوراخ شده ، آن را بیش از احتمال را بازیابی و پرواز کردن.نگهداری می کنیم

. آیا دسته پرنده وحشی بیش از حد به عنوان این به تروما از وضعیت اضافه نمی کند. . بهترین کار این است و نه رسیدگی به پرنده زخمی به عنوان طعمه از آنها به احتمال زیاد به شما صدمه دیده است ، بلکه بی درنگ تماس با مسئولین آموزش به آنها و رسیدگی صحیح می باشد. بهترین راه برای جذب پرنده وحشی پرتاب یک حوله یا پتو است . با دقت آن را بگیرید و مطمئن بال خود دروغ می گویند در مقابل بدن خود را (به یاد داشته باشید ، این روش می تواند بر روی پرنده ای مجروح از شکار استفاده نمی شود). سایر روش ها از جذب ، مانند گرفتن و نگه داشتن منقار پرنده زخمی زیر بازو هستند ، توصیه نمی شود مگر اینکه آموزش دیده باشید به انجام آن


برگردان و تنظیم :محمد نورمحمدی

oshagh.com
چهارشنبه 18/2/1392 - 14:37
دنیای گیاهان و حیوانات

نگهداری پرندگان

نکاتی که قبلا از خرید پرنده می بایستی به ان توجه نمود ، نشانه های بارز عفونی پرنده

مراقبت و نگهداری از پرندگان

زندگی بدون تحرک و فعالیت پرندگان خانگی مشکلات خاصی همچون چاقی یا کسلی را به همراه دارداحتمال بروزاین حالتها مخصوصا اگر پرنده برای مدت طولانی تنها در یک قفس کوچک نگهداری شود بسیار بیشتر خواهد بود ، پرندگان زینتی پس از خریداری و انتقال به خانه و پیش ار انکه کاملا با محیط جدید خو بگیرند اغلب بیمار می شوندتشخیص بیماری پرنده دشوار است ، چنانچه گمان می برید پرنده شما مریض شده است باید بلافا صله به دکتر دامپزشک مراجعه کنید اگر چه انجام روشهای در مانی مثل تجویزآنتی بیوتیکها بخصوص علیه بیماریهای باکتر یائی بسیار موثر است اما مسئله مهم و حیاتی ان است که درمان پرنده بلافاصله پس از مشاهده نشانه ها آغاز شود ، نشانه های بارز یک بیماری عفونی در پرنده عبارت است از کاهش فعالیت و اشتها تغییر شکل مدفوع خارج شدن ترشحات از چشم و بینی پرنده ، پرنده بیمار افسرده به نظر می رسد ، و ممکن است مدتها با چشمان بسته روی میله قفس استراحت کند وقتی با یک پرنده بیمار مواجه می شوید ، باید بلافاصله آنرا به مکانی گرم یعنی محلی ، که میانگین دمای ان حدود 27 درجه سانتی گراد باشد انتقال دهید اطمینان حاصل کنید که حتما اگر پرنده قادر نباشد خود را به روی میله قفس برساند اب و غذا در دسترس آن قرار دارد ، اگر چه بسیاری از پرندگان بیمار از خوردن غذا امتناع می کنند اما همگی آب می نوشند به همین علت بهتر است داروها را از این طریق تجویز نمود البته دکتر دامپزشک تشخیص می دهد که تجویز آنتی بیوتیک از راههای دیگر مثل تزریق و یا حتی به صورت قرص خوراکی بهتر است یا خیر ، ممکن است در اثر حادثه ای پرنده از قفس فرار کند و چون قادر به دیدن شیشه پنجره نیست به ان بر خورد نماید ، چه بسا پس از برخورد با پنجره شدیدا گیج و مجروح شود شرایطی تنها می توان پرنده را در جعبه ای قرار داد و به حال خود گذلشت به این امید که در این محیط ساکت و تاریک بهبود پیدا کند ، زخمهای ناشی از گاز گرفتن گربه ها را حتی سطحی باشد دست کم نگیرید چرا که معمولا میکروبهای بالقوه کشنده به همراه دندانهای گربه به بافتهای بدن پرنده راه می یابند ، پای پرنده ها معمولا بسیار حساس است و ممکن است چه در داخل قفس و چه در خارج قفس از ان به جایی گیر کند در نتیجه این حادثه پای پرنده دچار شکستگی می شود و یا اینکه بشدت پیچ می خورد شکستگی پا اغلب در قسمتهای بالائی ان رخ می دهد به همین علت استفاده از چوب ویا هر وسیله دیگر برای ثابت نگه داشتن استخوان پا عملا غیر ممکن است ، قسمت شکسته باید سریعا ترمیم شود و گرنه حال پرنده خیلی زود به و خامت می گذارد بهتر است بلافاصله جهت تشخیص دقیق شکستگی و در مان آن به دکتر دامپزشک مراجعه نمود
دکتر رضا نیک اختر
سه شنبه 17/2/1392 - 11:36
دنیای گیاهان و حیوانات

بیماری پرنده فنچ

بیماری قابل تشخیص پرنده فنچ ، علائم قابل تشخیص بیماری فنچ

برخی از علا ئم قابل مشاهده فنچ

برخی از علا ئم قابل مشاهده هنگام بروز بیماری در پرندگان رفتار بی تفاوت تنگی نفس چشمهای قرمز و ملتحب خروج تر شحات از چشم و بینی کم یابی اشتها شدن اسهال و فضولات رنگی پف کردن غیر عادی پرها زولیدگی و الودگی پرها تورم پوست پا یا منقار گوشه گیری عدم تحرک کافی تنگ شدن ونیمه باز شدن چشمها کج کردن گردن دورنگه داشتن بالها از بدن مشاهده انگلهای خارجی در میان پرها ، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توان از منابع ریر استفاده نمائید

1- پرورش نگهداری و بیما ریهای فنچ آقای احسان مقدس ، نشر نیلو برگ 1388

2- فنچ انتخاب گونه ها جایگاه تغذیه ، تکثیر ، اقای مسعود هاشمی انتشارات فرهنگ جامع 1385
دکتر رضا نیک اختر
سه شنبه 17/2/1392 - 11:36
دنیای گیاهان و حیوانات

اصول نگهداری لاک پشت

اصول نگهداری ، قبل از خرید لاک پشت یا لاک پشت دیگرلازم است به نکاتی توجه شود فروشندگان ، حیوانات خانگی معمولا لاک پشت ها را در یک محیط مناسب قرارنمیدهندممکن است آنها دچار آسیب عفونت سوء تغذیه و سالمونلا باشند لاک پشت جدید را سه ماه قرنطینه و بعد از این مدت آنها را با هم آشنا کنید لاک پشت های کوچک ، را هرگز با لاک پشت های بزرگ در یک جا قرار ندهید برای اینکه به آنها آسیب های عمدی یا غیرمترقبه ای وارد خواهد شد دستها باید ، قبل و بعد از دست زدن به گوش قرمز و محیط آن تمیز شود ! این مورد مخصوصار مورد کودکان باید رعایت گردد صابونهای مایع ضد باکتری برای این کار مناسب و راحتتر هستند دمای آب را 24 تا 5/25 درجه سانتی گراد و دمای آفتابگیر را 2/32 درجه سانتیگراد قرار دهید
دکتر نیک اختر ( کلینیک دامپزشکی ظفر )
سه شنبه 17/2/1392 - 11:35
آلبوم تصاویر

زیبایی های فصل بهار

فصل بهار، فصل رویش گل‌ها و سبز شدن درختان و زمین است. زیبایی‌های این فصل هرگز با کلام توصیف نمی‌شود و تنها تصاویر هستند که می‌توانند گوشه‌ای از این زیبایی‌ها را نمایش دهند.

























دوشنبه 16/2/1392 - 11:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته