• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1314روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

🦠 کرونا بار دوم درچه حدی بروز می‌کند؟

دکتر وزیریان متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
🔹 در برخی از بیمارانی که مجدد به کرونا مبتلا می‌شوند شدت بیماری خفیف‌تر ، در برخی شدیدتر و در برخی همچون دفعه پیشین است؛ اما به طور کلی هنوز تجربه جمع بندی شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.
🔹 هر پوششی روی بینی یکی از روش‌های موثر برای جلوگیری از انتقال بیماری کروناست
🔹تمامی افراد دارای سنین بالای شش ماه می‌توانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند
🔹 تنها استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال کافی نیست، بلکه افراد باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از حضور در محیط‌های بدون تهویه و پنجره باز اجتناب کنند.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:37
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

🔴پاسخ به پرتکرارترین سوالات کرونایی


جست و جو شده در گوگل

🔹سازمان جهانی بهداشت(WHO) با انتشار گزارشی به پرتکرارترین سوالات کرونایی جست و شده در گوگل پاسخ داد.

🔴تغییرات آب و هوا باعث افزایش شیوع کرونا می شود؟

🔹به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت میزان انتشار ویروس کرونا ارتباطی با تغییرات دما ندارد، اما با سرد شدن هوا به دلیل آنکه افراد تمایل دارند در محیطهای سربسته بمانند سرعت انتشار ویروس بیشتر می شود.

🔴کسی که مبتلا به کرونا شده با ورود به استخر دیگران را آلوده می کند؟

🔹مطالعات نشان می دهد کرونا از طریق آب منتقل نمی شود و تا به امروز عامل بیماری کووید ۱۹ در آب آشامیدنی مشاهده نشده است؛ بنابر این با شنا کردن در استخر ممکن نیست به کرونا مبتلا شوید. اما اتفاقی که ممکن است رخ دهد این است که با ورود به استخر شلوغ، ممکن است به دیگران نزدیک شوید و اگر فردی مبتلا به کرونا باشد ممکن است شما را نیز بیمار کند.

🔴پشه ها می توانند باعث انتقال کرونا شوند؟

🔹خیر، پشه ها کرونا را انتقال نمی دهند، اگرچه ما می دانیم بیماری هایی همچون تب دانگه، زیکا و تب زرد از طریق نیش پشه منتقل می شود، اما کرونا ویروس از طریق نیش پشه منتقل نمی شود.



يکشنبه 30/6/1399 - 8:34
اخبار

 

🔻 آزمایش بالینی واکسن استنشاقی کرونا

🔹  دانشمندان انگلیسی یک مطالعه کوچک را در مقایسه با نحوه کارکرد دو واکسن آزمایشی کرونا در هنگام استنشاق توسط افراد به جای تزریق آن به ماهیچه آغاز می‌کنند.
🔹 محققان امپریال کالج لندن و دانشگاه آکسفورد در بیانیه‌ای گفتند: در این آزمایش ۳۰ داوطلب مورد آزمایش قرار می‌گیرند؛ در این آزمایش بالینی قطرات واکسن به شکل آئروسل یا مه و به وسیله دستگاه نبولایزر و ماسک یا ابزارهایی مشابه به بدن داوطلبان منتقل می‌ شود.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:12
بهداشت روانی

🔻اختلالات روانی گسترده در انتظار بهبود یافتگان از کرونا

🔹مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد کسانی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، یک ماه پس از ابتلا مستعد مبتلا شدن به بیماری‌های روانی هستند.
🔹محققان تاکید کردند موارد بسیار زیادی از انواع اختلالات روانی و اختلالات اضطراب در بهبود یافتگان از کرونا دیده شده است. عوارض روانی دیگر بیماری کرونا در مبتلایان شامل افسردگی و بی خوابی می‌شود.
🔹این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.



 

 

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

🔴 دانش‌آموزان زدن ماسک را جدی بگیرند

مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش:

🔹یکی از مشکلات این است که برخی دانش‌آموزان ماسک نمی‌زنند.

🔹خانواده‌ها و دانش‌آموزان مسائل بهداشتی را جدی بگیرند.

🔹معلمان دارای مشکلات ریوی که ریسک ابتلا به کرونا در آنها زیادتر است با گواهی پزشک متخصص و معتمد می‌توانند از شرایط دورکاری استفاده کنند.

يکشنبه 30/6/1399 - 8:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

⁉️علایم ضعف ایمنی بدن

❗️خستگی مداوم
اگر معمولا بدون این که کار زیادی انجام دهید احساس خستگی می‌کنید احتمالا سیستم ایمنی ضعیفی دارید.
❗️مشکلات مکرر گوارشی
شواهد کافی وجود دارد که نشان می‌دهد ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن اغلب به بروز بیماری‌های مزمن گوارشی منجر می‌شود. دلیلش ممکن است این باشد که بیشتر بافت‌های سیستم ایمنی بدن ما در دستگاه گوارش قرار دارند.
❗️ابتلای مکرر به سرماخوردگی
یکی از ساده‌ترین راه‌های قضاوت درباره سیستم ایمنی، توجه به تعداد دفعاتی است که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوید.
❗️عفونت‌های مکرر
عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری، عفونت‌های قارچی، لثه‌های قرمز و ملتهب و سوء هاضمه مداوم، همگی علایم هشدار دهنده‌ای هستند که می‌گویند سیستم ایمنی بدن دچار مشکل است.

❗️طولانی بودن دوره بهبودی
اگر مشکلات شایعی مانند سرماخوردگی بیشتر از سه یا چهار روز شما را درگیر خود می‌کندزخم‌ها یا بریدگی‌ها به مدت زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارند و حتی گاهی عفونی می‌شوند، باید این شرایط را ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن‌تان بدانید

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:5
اخبار

 

🔻تشخیص مرگبار بودن کرونا در بیماران با تست چشایی مزه تلخ/ تست چای سبز را انجام دهید تا متوجه بشید ویروسی که شما مبتلا هستید کشنده هست یا خیر

🔹️دانشمندان آمریکایی اعلام کردند با یک تست ساده می‌توان میزان مرگبار بودن کووید ۱۹ در افراد را تشخیص داد.
🔹️بر این اساس، متخصصان بیمارستان «باتون روژ» لس آنجلس ایالت کالیفرنیا اعلام کردند تست چشایی افراد می‌تواند به راحتی میزان کشندگی و خطرناک بودن کرونا در بیماران مبتلا را تشخیص دهد. دانشمندان در این روش از نوار‌های کاغذی مخصوص برای تست چشایی در بیماران مبتلا به کرونا استفاده کردند.
🔹️دکتر هنری بارهام، یکی از متخصصان این پژوهش اعلام کرد: این نوار‌های کاغذی در واقع تنها مزه تلخ حس چشایی را در افراد مورد سنجش قرار می‌دهند. این امر می‌تواند نشان دهنده میزان قدرت سیستم ایمنی بدن باشد. در واقع زبان هر انسانی دارای گیرنده‌های مزه تلخ است، اما این گیرنده‌ها فراتر از زبان هستند.

تست چشایی مزه تلخ در خانه؛ جوانه بروکسل و چای سبز

🔹️جوانه بروکسل یکی از تلخ‌ترین سبزیجات روی زمین است، به همین دلیل هم کودکان تمایلی به خوردن این سبزی ندارند. از آنجا که مزه تلخ یکی از ۵ حواس اصلی انسان است، می‌توانید با خوردن جوانه بروکسل حس چشایی خود را مورد سنجش قرار دهید.
🔹️چای سبز نیز یکی از نوشیدنی‌های مناسب برای سنجش طعم تلخ است. این چای به دلیل مزه تلخی که دارد می‌تواند از سوی افراد برای تست کرونا مورد استفاده قرار گیرد. اگر با خوردن چای سبز هیچ حسی را درک نمی‌کنید، باید نگران ابتلا خود به کووید ۱۹ شدید باشید.
🔹️با این حال، محققان تاکید دارند تست چشایی قطعی‌ترین راه حل برای تشخیص ابتلای افراد به کرونای شدید نیست. این تست تنها به شما می‌گوید حس چشایی شما دچار نقصان شده است و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در عین حال، از دست دادن حس چشایی علامتی منحصر به فرد است که تنها در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده می‌شود و می‌تواند برای تشخیص‌های ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

🔺پایان کرونا به نوع رفتار مردم بستگی دارد

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:
🔹نهادینه شدن فرهنگ استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی کننده در محیط‌های کاری، تفریحی، خرید و غیره باعث می‌شود در فصل سرما کرونا را از پای درآوریم.
🔹پایان کرونا به نوع رفتار مردم بستگی دارد، از همه افراد جامعه می خواهیم که به توصیه های بهداشتی توجه خاصی کنند بویژه در مکان های پر رفت و آمد و شلوغ از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 8:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

🔺ویروس کرونا قوی تر نشده است

🔹دیلی میل به نقل از متخصصان ژنتیک در لندن گزارش داد هیچ یک از تغییراتی که تاکنون در کد ژنتیکی کرونا ایجاد شده، باعث شدیدتر و عفونی تر شدن ویروس نشده است.

🔹این یافته ها نشان میدهد افرادی که قبلا به "کووید-۱۹" مبتلا شده اند، از ابتلای مجدد محفوظ میمانند. همچنین امید است که وقتی واکسن کووید-۱۹ در دسترس قرار گرفت، برای طولانی مدت موثر خواهد بود.

 

يکشنبه 30/6/1399 - 7:59
سلامت و بهداشت جامعه

 

🔻تب کرونا را جدی بگیرید؛ تشنج می‌دهد

مینو صادقی متخصص بیماریهای عفونی:
🔹تب شایع‌ترین علامت در مبتلایان به کرونا بوده و در صورتی که جدی گرفته نشود منجر به تشنج شده و بویژه برای افرادی که صرع دارند، بسیار خطرناک است.
🔹افرادی که دچار تب بالا می شوند باید سریع به مراکز درمانی انتقال یابند و اگر درجه حرارت بدن بیشتر از ۳۷.۵ درجه سانتی‌گراد بود، حتما باید از داروی ضدتب استفاده و در صورت ادامه دمای بالای بدن، به پزشک مراجعه کنید.
🔹با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم و آنفلوآنزا نیز از بیماریهای شایع این فصل است و تب نیز از علایم آن بوده، افراد با وجود شرایط کرونایی باید اگر دچار تب شدند حتما آن را جدی بگیرید.

يکشنبه 30/6/1399 - 7:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته