• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1319روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

پژوهشگران دانشگاه "ماساچوست" در مطالعه اخیرشان که در مجله "Nature Communications" منتشر شده، نشان داده اند که "پادتن های تک دودمانی آی جی ای خاص" (specific IgA monoclonal antibodies) کووید امکان دارد ایمنی موثری در سیستم تنفسی در برابر کروناویروس (Coronaviruses) جدید فراهم کنند که این یک ویژگی بالقوه مهم یک واکسن مؤثر است.

 

دکتر "یانگ وانگ" (Yang Wang) و همکارانش طی این مطالعه به توضیح کشف این موضوع و توصیف پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان (MAB) و ارتباط آن با پروتئینهای میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که سبب انسداد گیرنده ACE۲ بر روی گیرنده مخاطی دستگاه تنفسی میشوند پرداخته اند.

 

شروع داستان و پی بردن به این کشف سریع و مهم به ۱۶ سال پیش بر می گردد، زمانی که پژوهشگران این دانشگاه یک پادتن تک دودمانی آی جی جی توسعه دادند که دربرابر یک ویروس مشابه مانند سارس (SARS) مؤثر بود.

 

ویروس سارس در ابتدا باعث بیماری نگران کننده ای شد ولی سپس ناپدید شد. پژوهشگران که در آن زمان برای شروع یک کارآزمایی بالینی آماده بودند، اطلاعات تحقیقاتی مرتبط با آن کار را ذخیره کردند.

 

زمانی که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ به رسمیت شناخته شد و شروع به گسترش کرد، پژوهشگران متوجه شدند که نخستین پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان امکان دارد به سیستم ایمنی در مبارزه با این بیماری جدید کمک کند. آن ها روند احیای برنامه قدیمی سارس را بازیابی کردند و سلول های هیبریدوما منجمد را که ۱۶ سال پیش ساخته شده بودند، بازیابی کرده، آن ها را ذوب کرده و تعیین کردند که آیا آن برای یک کروناویروس جدید نیز کار می کند یا خیر. اگرچه ۹۰ درصد شباهت بین دو کروناویروس وجود داشت ولی پادتن تک دودمانی هیچگونه اتصال به کروناویروس جدید نشان نداد.

 

پژوهشگران سپس پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان دیگری را که در مطالعه ۱۶ سال قبل مورد بررسی قرار داده بودند را ارزیابی کردند که این نیز مانند پادتن قبلی مؤثر نبود.

 


پس از آن پژوهشگران یک برنامه تحقیق جداگانه برای تولید "آی جی ای های ترشحی" (sIgA) آنتی بادی هایی که نقش مهمی در ایمنی روی سطوح مخاطی دارند را شروع کردند. پژوهشگران طی این مطالعه به بررسی آی جی ای های ترشحی در دستگاه گوارش بعنوان یک درمان ممکن برای جلوگیری از عفونت های دستگاه گوارش پرداختند.

 

آن ها تصمیم داشتند دریابند آیا آی جی ای های ترشحی ضد کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مشابه میتوانند ایمنی مخاطی را در دستگاه تنفسی (جایی که بیماری کووید- ۱۹ فوق العاده به آن آسیب میزند) ایجاد کند یا خیر. این روش با موفقیت عمل کرد و پژوهشگران یک آنتی بادی با میل و فعالیت خنثی سازی به نام MAb۳۶۲ را تولید کردند.

 

محققان گفتند: ما بسیار هیجان زده شدیم که آنتی بادی های کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در اتصال و خنثی سازی ویروس زمانی که در ایزوتایپ آی جی ای های ترشحی آنتی بادی هستند، در مقایسه با آنتی بادی های معمول در حال گردش آی جی جی مؤثرتر هستند.

 

به طور طبیعی آنتی بادی آی جی ای های ترشحی سطح مخاطی مانند دستگاه های تنفسی، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی را پوشش می دهد و لایه مخاطی روی این سطوح تثبیت می شود. در آن جا، آن ها کار مهم جلوگیری از اتصال یک پاتوژن به سلول های میزبان را انجام می‌دهند، بنابراین از بروز عفونت جلوگیری می کنند.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:38
اخبار

علیرضا زالی، درباره شرایط منحنی شیوع ویروس کرونا در پائیز و زمستان، خاطرنشان کرد:پیش بینی می کنم یک شرایط سینوسی را طی خواهیم کرد و با فراز و فرودهای متعدد آماری روبه رو خواهیم شد.

 

وی با عنوان این مطلب که پیش بینی می شود پائیز بسیار سختی داشته باشیم، افزود:اول اینکه در پاییز به علت شرایط سردی هوا تراکم بیشتر جمعیتی را شاهد خواهیم بود و حضور افراد در فضای مسقف با تهویه ناکافی در پائیز و زمستان می تواند مسأله جدی باشد. دوم اینکه در پاییز و زمستان هجوم سایر بیماری های تنفسی را خواهیم داشت که یا مستقیم با تضعیف سیستم دفاعی بدن فرد را در معرض ابتلا به کرونا قرار دهند یا این بیماریها میتوانند با تغییر علائم بیماری کرونا یک سیمای بالینی مخدوش را برای بیمار ترسیم کنند و امکان دارد مسئله مواجهه بیماری را به چالش بکشد.

 

زالی گفت:همچنین ما با امواج بسیار مهم بیماری فصلی آنفلوانزای H۱N۱ در کشور روبه رو خواهیم بود که می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. با توجه به زمان طولانی تری که معمولاً در تابستان ها از اشعه ماورای بنفش استفاده می کنیم شرایط اقلیمی و زیستی برای ویروس کرونا در پاییز مستعدتر و مساعدتر خواهد بود، برای همین پیش بینی می کنیم که پاییز سختی پیش رو خواهیم داشت.

 

وی در رابطه تمهیدات لازم برای مواجهه با پیک دوم کرونا در نیمه دوم سال، عنوان کرد :باید همه ضروریات و آمادگی پزشکی لازم را در حوزه تجهیزات مصرفی، وسایل حفاظتی، دارو و حوزه منابع انسانی به میزان کافی داشته باشیم.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:36
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

دکتر مصطفی قانعی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک دارو در پروتکل درمانی کرونا در سطح بین‌الملل وجود دارد، به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آخرین جمع بندی ۲۳ مطالعه روی چندین هزار بیمار در سطح بین‌المللی، تنها اتفاق دارویی که مرگ و میر و مدت بستری را کاهش می‌دهد «کورتون» است؛ تمام تحقیقاتی که روی زیر ۱۰۰ نفر بودند کنار گذاشته شدند.

 

وی افزود: قبل از اعلام نتیجه این دارو، ما در ایران تاثیر این دارو در کاهش مرگ و میر و مدت بستری بیماران کرونایی را اعلام کرده بودیم که بعد از مدتی سازمان بهداشت جهانی نیز آن را تایید کرد و اکنون هم در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کاهش مدت بستری ۳ و نیم روزه با داروی «رمدیسیور»

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا تاکید کرد: هیچ دارویی مرگ بیماران را کاهش نداده است. آخرین نتایج در خصوص داروی «رمدیسیور» نشان داد ۳ و نیم روز مدت بستری را کاهش می‌دهد ولی تاثیری در مرگ و میر ندارد.

 

قانعی افزود: البته از طرفی نتایج بین‌المللی داروی رمدیسیور مشخص شده ولی در کشور هنوز نتایج آن مشخص نشده است. این دارو در فاز اولیه طول بستری را کم می‌کند ولی باعث کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در فاز نهایی بخش آی سی یو نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه همه داروها به غیر از کورتون تا کنون نشان داده‌اند که مرگ و میر را کاهش نمی‌دهد گفت: بقیه داروها در کاهش بستری تاثیر دارند، نتایج در خصوص «هیدروکسی کلروکین» نشان داد که شکایت بیمار را کمتر می‌کند.

 

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: اکنون جایگاه داروها در پروتکل درمانی مشخص است و در مرحله‌ای هستیم که می‌دانیم کدام دارو در درمان، کاهش بستری و کاهش مرگ و میر کرونا موثر است.

 

وی گفت: «هیدروکسی کلروکین» هنوز در پروتکل درمانی کشور ما وجود دارد.

 

قانعی با بیان اینکه در ایران داروهای زیادی مورد بررسی قرار گرفتند، بیان کرد: بررسی‌های داروی «فاواپیراویر» به پایان رسیده و گزارش پایانی آن ارائه شده که نشان داد هیچ اثری در بهبودی و مرگ و میر افراد کرونایی ندارد.

 

درمان سرپایی بیماران با «برم هگزین»

قانعی خاطر نشان کرد: داروهای دیگری همچون «برم هگزین» نیز مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد استفاده از آن برای بیماران کرونایی تاحدی موثر است؛ از این رو این دارو در پروتکل سرپایی گذاشته شد. در واقع کسانی که در مرحله اول بیماری کرونا هستند از این دارو می‌توانند استفاده کنند چون تاثیر آن روی ویروس است.

 

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج تحقیقات دارویی که به کمیته ارسال شده گفت: برخی تحقیقات که روی «هموپرفیوژن» انجام شده قرار است گزارش نتایج آن به کمیته ارائه شده اما هنوز «هموپرفیوژن» در پروتکل وارد نشده است.

 

وی تاکید کرد: به زودی سه گزارش دارویی به کمیته علمی ارائه می‌شود.

 

وی در خصوص «اربیدول» گفت: نتایج تحقیقات اولیه نشان داد که این دارو تاثیری در درمان کرونا نداشته است.

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:32
سلامت و بهداشت جامعه

دکتر سعید نمکی در حاشیه مراسم افتتاح ۱۶۴ پروژه آموزشی، بهداشتی و درمانی در جمع خبرنگاران، گفت: امروز آغاز پویش ره سلامت را داشتیم. فکر می‌کنم امروز یکی از بزرگ‌ترین روزهای نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران است. زیرا در این روز پیامی را به مردم و جهان اعلام می‌کنیم که گرچه در اوج تحریم‌ها و گرفتاری‌های اقتصادی بودیم و در شرایطی که بسیاری در بیرون نشسته بودند تا فروپاشی نظام سلامت ما را با هجمه کووید-۱۹ مشاهده کنند، امروز می‌بینیم که با همت همکارانم، لطف پروردگار و همدلی و وفاق مردم، توانستیم در مدیریت بیماری در دنیا در جایگاه خوبی قرار بگیریم. در کنار آن از توسعه زیرساخت‌ها هم غافل نشویم.

 

وی افزود: امروز که در هفته دولت قرار داریم، ۱۶۴ پروژه را به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت به صورت نمادین در استان‌های مختلف از طریق ویدیوکنفرانس افتتاح کردیم. همچنین ۱۴۰۰ پروژه را هم آماده کردیم که با اولویت نقاط محروم افتتاح شوند. امسال اولین سالی است که حدود ۱۱ هزار تخت را به تخت‌های بیمارستانی و ۲۰۰۰ تخت آی سی یو به ظرفیت تخت‌های کشور اضافه خواهیم کرد. این رکورد در سخت‌ترین سال اقتصادی دولت از یک سو و در سالی که همکارانم در مبارزه‌ای نفس‌گیر برای مدیریت کرونا بودند، رکوردی تاریخی و چشمگیر است.

 

نمکی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بیماری، گفت: از مردم تقاضا می‌کنم که فراموش نکنند که در اوج جدید بیماری همکاران من روز و شب‌های بسیار سختی را گذراندند و خانواده‌هایی در میان هموطنان‌مان داغ‌دار شدند. خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی توانستیم پیک دوم را به گونه‌ای مهار کنیم و مرگ و میرها و ابتلا را به حداقل برسانیم.

 

وی افزود: خواهشم این است که مردم به همکاران در کاهش این بار سنگین کمک کنند. در زمانی که در اردیبهشت ماه پیک اول را مهار کردیم، بارها گفتم مراقب باشیم و به دلیل این کاهش ابتلا مغرور نشوید. این ویروس پیچیده،  خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی است. کرونا می‌تواند در دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین به ما گل بزند و زد. آنچه که به ما گل زد، حاصل بی توجهی و عادی انگاری بیماری بود.

 

نمکی تاکید کرد: در این ایام هم همکارانم برای مهار بیماری تلاش فراوانی کردند و روز و شب‌های سخت و عرق‌ریزی را گذراندند. در این دوره شهدای عزیزی را نثار کردیم و تعداد قابل توجهی از هموطنان بیمار و بستری شدند و تعداد قابل توجهی از همکارانم به دلیل ابتلا از دور خدمت خارج شدند و دیگران مجبور شدند دو تا سه شیفت جایشان را پر کنند تا بیماران بدون پزشک و پرستار نمانند. خواهشم از مردم این است که عادی انگاری نکنند. با تمام شدن کنکور فرزندان‌شان دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. ما بیشترین گرفتاری را هنوز در استان مازندران داریم. هنوز هم خیر استان مازندران را شاهدیم. بیشترین عارضه را در استان مازندران به دلیل سفرها داریم. اگر سفر در اشاعه بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه منتشر شد؟. خواهشم این است که سفرها را واقعا انجام ندهند.

 

وزیر بهداشت گفت: در عین حال بنده به عنوان شیعه عاشق امام حسین (ع) می‌گویم که در ماه عزیز محرم، دل‌مان می‌خواهد که شیعیان امام حسین (ع) هم عزت این ماه را حفظ کنند اما با تکیه بر پروتکل‌های بهداشتی. از وعاظ و مداحانی که با شیوه‌های نو و با مکانیزم‌هایی که کمترین عارضه را برای مردم دارد، به صورت نمادین کار را شروع کردند که محرمی با شکوه و بی خطر برای شیعیان امام حسین (ع)   بسازند، قدردانی می کنم. خواهشم از هموطنان و عشاق امام حسین (ع) این است که به گونه ای عمل کنید که هم محرمی با شکوه ایجاد کنید و هم یک عزادار امام حسین (ع) از هیچ مجلسی تب‌دار بیرون نرود، تا اگر خدایی نکرده آنطور که پیش بینی کردیم در پاییز کرونا و آنفلوآنزا همزمان شود، نفسی برای همکارانم برای خدمت به مردم بماند.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:31
آرایشی و زیبایی

 

 

چطوری چروک صورتو رفع کنیم؟
به پشت بخوابید،
ماهی بخورید،
استفاده از آلفا هیدروکسی اسید،
شکلات بخورید،
صورت را زیاد نشویید،
عینک بزنید، ضد آفتاب بزنید
،مصرف ویتامین c



 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

♈️ویتامین های ضروری برای زنان بالای ۳۰ سال👇

💊ویتامین D 💊 ویتامین A
💊 ویتامین B9 💊ویتامین C
💊 ویتامین B7 💊 ویتامین B12

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

بهترین ساعت خوردنیها❗️

👈صبحانه :8
👈میان‌وعده :10:30
👈ناهار :13
👈میان‌وعده :15:30 و 18
👈شام :20:30 یا 21
🔸میان ‌وعده بلافاصله 3-2 ساعت بعد ازوعده غذایی خورده شود .

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:24
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

دلایل #فراموشی:
♦️ عوارض داروها ( #فشارخون،
#آرامبخش ها و برخی #ضددردها )
♦️ افسردگی
♦️ تنش و استرس
♦️ خستگی
♦️ بیماری های مزمن نظیر دیابت یا قلبی
♦افزایش سن
♦مصرف مشروبات الکلی



چهارشنبه 5/6/1399 - 6:21
آرایشی و زیبایی

 

👈دلایل بوجود آمدن پف چشم
♦️ کمبود مایعات
♦️ مصرف زیاد نمک
♦️ کمبود خواب
♦️ استرس ونگرانی زیاد
♦️ آلرژی و حساسیت هایی که باریزش اشک و عطسه همراه است.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

🔴 استفاده بیش از حد از شربت های اشتهاآور برای کودکان برروی سلامت آنها تاثیرنامطلوب میگذارد

📛قبل از مصرف هرگونه مکمل و اشتهاآور در رژیم غذایی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته